Projektindlevering, del 2, Teknologiopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af teknologiprisen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Projektindlevering, del 2, Teknologiopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af teknologiprisen."

Transkript

1 TEKNISK TEKNOLOGI BEDØMMING MODELL 1. Lag Hold nr: nr: Lagets Holdets alder: Lag Hold navn: Teknologiprisen Forslag Fri vurdering til spørsmål Konstruktion & design Funktionelle værktøjer Programmeringskundskab & forståelse Programmets kvalitet og effektivitet Kombinationer af opgaven (strategi) Effektiv brug af motorer og sensorer der er listet på bagsiden af/bilaget til dette skema. Projektindlevering, del 2, Teknologiopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af teknologiprisen. Hvorfor ser robotten ud som den gør? Kan I forklare, hvordan et af programmerne virker? Vælg det program, som I er helst vil snakke om. Hvordan har I lært programmeringen? Hvordan har I bestemt rækkefølgen på opgaverne? Hvorfor netop denne rækkefølge? Løser I flere opgaver under en enkelt tur ud fra basen? Hvilke værktøjer har I måttet udvikle, for at I kan løse robotopgaverne? Forslag til spørsmål Hvilke sensorer har i brugt? Fri vurdering Sett poeng til høyre for streken på en skala fra 0-10 ut fra kriteriene som er gitt på baksiden/vedlegget til dette arket. I turneringer med 18 hold eller mere uddeles der 10 priser. I turneringer med 17 hold eller færre uddeles der 7 priser.

2 TEKNOLOGI Konstruktion og design Meget ustabil. Upræcis navigation. Ingen egne designidéer Funktionelle værktøjer Ingen værktøjer / delene falder ofte fra hinanden (alt for komplekse). Vanskeligt at udføre opgaverne med de valgte værktøjer. Programmeringskundskab og forståelse Viser ingen forståelse for robottens programmering. Kan ikke forklare sig. Kan det være voksne, der har gjort arbejdet? Programmets kvalitet og effektivitet Programmet er uorganiseret. Bruger ikke de muligheder som ligger i værktøjet (f.eks. loops og switch). Ikke effektivt program. Kombinationer af opgaven (strategi) Kombinerer ikke opgaver. Efter hver opgave løftes robotten tilbage til basen. Løber ingen risiko. Effektiv brug af motorer og sensorer Ikke effektiv anvendelse af motorer og sensorer. Upræcis robot. Noget ustabil. Noget upræcis. Få egne designidéer. Stabil. God præcision. Selvstændige designidèer. Værktøjerne er vanskelige at montere/demontere. Ikke præcise værktøjer og de kræver modifikationer før genbrug. Modulære værktøj som monteres og demonteres rimelig enkelt uden større besvær. Udfører opgaverne hensigtsmæssigt og rimelige præcise. Kender til dele af programmet. Kender til store dele af programmet. Har udnyttet de muligheder, som de har. Programmet er overskueligt og struktureret. Programmet er kommenteret og let forståeligt for andre. Bruger mulighederne som ligger i værktøjet. Lite effektivt program. Programmet er overskueligt og struktureret. Programmet er kommenteret og let forståeligt for andre. Bruger mulighederne som ligger i værktøjet. Effektivt program. Strategien er baseret på opgavens sværhedsgrad og holdet tager ingen chancer. Effektiv strategisk planlægning Kombinerer opgaverne via bestemte ruter. Motorer og sensorer bruges effektivt i nogle sammenhænge. Motorer og sensorer bruges effektivt og rimeligt præcise 9-10 point Meget stabil og præcis. Unikt og kreativt design. Sensorer og motorer bruges udover det forventede. Modulære værktøj som kan monteres/demonteres enkelt og hurtigt. Anvender mange muligheder og værktøjer Udfører opgaverne særdeles godt Har stor forståelse og indsigt i hele programmet Programmet er overskueligt og struktureret. Programmet er kommenteret og let forståeligt for andre. Bruger mulighederne som ligger i værktøjet Effektivt program. Udmærket strategi for at kombinere opgaver, planlægge ruter og maksimere point. Motorerne bruges effektivt og sensorerne leverer et præcist resultat i alle forsøg på at løse opgaverne.

3 FORSKNING Holdnr: Holdets alder: Holdnavn: Forskningsprisen Forslag Fri vurdering til spørsmål Definition af problemstilling Overordnet indsigt i temaet Brug af kilder Innovativ løsning Tydelig løsning Engagerende præsentation Helhed der er listet på bagsiden af/bilaget til dette skema Projektindlevering, del 1, Forskeropgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelse af forskerprisen. Hvordan fandt I frem til denne problemstilling? Fra hvilke kilder har I hentet informationerne? Hvad har vært den største udfordring i forhold til arbejdsprocessen / samarbejdet /opgaven? Har I også arbejdet med andre problemstillinger eller andre emner inden for det overordnede tema? Hvor er jeres idé nyskabende? I turneringer med 18 hold eller mere uddeles der 10 priser. I turneringer med 17 hold eller færre uddeles der 7 priser.

4 FORSKNING 9-10 point Definition af problemstilling Ingen defineret problemstilling. Uklar definition. Tydelig defineret problemstilling, men uklar afgrænsning af emnet. Tydelig defineret problemstilling og fin afgrænsning af emnet. Overordnet indsigt i temaet Ingen analyse. Projektet defineret smalt. Manglende forståelse af temaet. Få analyser. Projektet defineret for smalt. Begrænset forståelse af temaet. God dybdeanalyse. Godt projekt. God forståelse af temaet. Stor indsigt i eget projekt, lille indsigt i det overordnede emne. Meget god dybdeanalyse. Projektet favner vidt. Stor indsigt i temaet, og i alternative problemstillinger Brug af kilder Ingen brug af kilder. Ingen kildehenvisninger. Nogle kilder er anvendt. Dårlig kildehenvisning. Ikke pålidelige kilder. God brug af kilder. Kildehenvisninger. Meget god brug af kilder. Kildehenvisninger. Valide kilder. Innovativ løsning Ingen form for nytænkning. En lille grad af nytænkning. Nytænkende løsning. Nytænkende løsning som matcher den overordnede problemstilling på en indsigtsfuld måde. Tydelig løsning Ingen løsning. Løsning præsenteret, men der mangler dokumentation og sammenhæng med problemfeltet God formidling af løsningen. En flot formidlet og underbygget løsning, der beskriver problemfelterne. Engagerende præsentation Dårlig forberedt. Dårlig organisering og fremføring. Ikke særlig engagerende præsentation. Manglende organisering og/eller forberedelse. En god præsentation, der skaber interesse for emnet. Tydelig organisering og god forberedelse Meget engagerende og kreativ præsentation, der skaber interesse for emnet. Tydelig organisering og meget godt forarbejde. God brug af hjælpemidler. Helhed Alle dele af opgaven er ikke præsenteret (problemstilling, forskning og løsning) En mangelfuld præsentation af dele af opgaven Alle dele af opgaven præsenteres. Har til en vis grad sat problemet ind i en større sammenhæng. Alle dele af opgaven er præsenteret på en fremragende måde. Opgaven er sat ind i en større sammenhæng, og deltagerne demonstrerer en stor faglig viden.

5 PROFILERING Holdnr: Holdets alder: Holdnavn: Profileringsprisen Forslag Fri vurdering til spørsmål PIT som præsenterer holdet og projektet Præsentation Markedsføring af holdet udadtil. Humør og entusiasme der er listet på bagsiden af/bilaget til dette skema. Projektindlevering, del 3, Profileringsopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelse af profileringsprisen. Hvordan har I arbejdet med PIT`en? Har I gjort noget for at markedsføre jer og jeres projekt forud for turneringen (på egen skole, forældre, sponsorer, medier, etc.), eller har I en plan for at gøre det efter turneringen? Har I lavet et kampråb? SAMARBEJDSPRISEN Fri vurdering Arbejdsprocessen Samarbejde der er listet på bagsiden af/bilaget til dette skema Projektindlevering, del 4, Holdets arbejdsproces bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af samarbejdsprisen. Nåede I de mål, som I havde sat jer for projektet? Opdagede I nogle nye sider ved jeres klasse/holdkammerater under arbejdet med projektet? Hvordan har samarbejdet i gruppen fungeret? Er I tilfredse med den arbejdsdeling, som i havde lavet, eller skulle noget have være tilrettelagt anderledes? Hvordan har I arbejdet med projektindleveringen på nettet? I turneringer med 18 hold eller mere uddeles der 10 priser. I turneringer med 17 hold eller færre uddeles der 7 priser.

6 PROFILERING PROFILERING PIT som præsenterer holdet og projektet Ingen udstilling i PIT PIT præsenterer holdet og projektet minimalt Præsentation Ingen forberedt præsentation. Mangler engagement. Viser ingen entusiasme for projektet og/eller FLL deltagelse. Ingen interesse for markedsføring Nogen forberedt præsentation. Viser til en vis grad markedsføringsvilje. Markedsføring af holdet udadtil. Humør og entusiasme Holdet har ikke forud for finalen præsenteret deres løsning for andre. Har ingen planer om eller motivation til at præsentere projektet efterfølgende. Holdet har præsenteret opgaven forud for turneringen og/eller har en plan for en senere præsentation. Viser nogen entusiasme for projektet og FLL. Viser ingen entusiasme eller vilje til markedsføring. SAMARBEJDE Arbejdsprocessen Manglende arbejdsfordeling. Holdet er tydelig voksenstyret og det har haft et lavt aktivitetsniveau. Har til en vis grad fordelt arbejdet og har haft nogen aktivitet under arbejdsprocessen. Samarbejde Samarbejdet på holdet har ikke fungeret. Processen har vært præget af konflikter og ineffektive deltagere. Holdet har samarbejdet godt om dele af opgaven. Generelt har der været en del problemer, og flere af deltagerne har været misfornøjede og ikke været aktive i gruppens arbejde 9-10 Udstillingen i PIT er kreativ med effekter, der præsenterer holdet og projektet. Meget flot og informativ PIT Udstilling som præsenterer holdet og projektet på en unik måde Engagerende præsentation. Meget engagerende præsentation. Evner formidlingsprocessen Afslappet atmosfære og humor på holdet. Holdet har præsenteret sit projekt for flere forud for turneringen og udarbejdet en plan for præsentationer for andre efter turneringen. Udviser stor entusiasme for sit projekt og FLL. Holdet har en gennemarbejdet markedsføringsplan. Holdet har brugt mange resurser på markedsføring af projektet forud for turneringen og/eller en god plan for præsentationer efter turneringen. Holdet deltager med en tydelig entusiasme og forståelse for FLL værdierne. Trækker andre hold og deltagere med. Holdet har store evner for profilering God arbejdsfordeling på holdet. Har haft en god arbejdsproces og henviser gerne til en handleplan Et velfungerende hold med en meget god arbejdsfordeling. Har en handleplan, og holdet kan vise, at eksempelvis tidsfrister er overholdt. Holdet har haft et godt samarbejde om alle projektets opgaver. Deltagerne kan til en vis grad gøre rede for, hvad der har vært arbejdet med i alle grupperne. Holdet har haft et helt unikt samarbejde og alle grupperne har et godt kendskab til hinandens arbejde. Har der været problemer/konflikter, så er de blevet løst på en fremragende måde

Projektindlevering, del 2, Teknologiopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af teknologiprisen.

Projektindlevering, del 2, Teknologiopgaven bruges som forberedelse i forhold til bedømmelsen af teknologiprisen. TEKNISK TEKNOLOGI BEDØMMING MODELL 1. Lag Hold nr: nr: Lagets Holdets alder: Lag Hold navn: Teknologiprisen Forslag Fri vurdering til spørsmål Konstruktion & design Funktionelle værktøjer Programmeringskundskab

Læs mere

FIRST LEGO LEAGUE 2013 INFORMATIONS- OG INSPIRATIONSMØDE FOR VEJLEDERE 16.SEPTEMBER 2013

FIRST LEGO LEAGUE 2013 INFORMATIONS- OG INSPIRATIONSMØDE FOR VEJLEDERE 16.SEPTEMBER 2013 FIRST LEGO LEAGUE 2013 INFORMATIONS- OG INSPIRATIONSMØDE FOR VEJLEDERE 16.SEPTEMBER 2013 PROGRAM VELKOMMEN INSPIRATION TIL ÅRETS TEMA HENRIK JEPPESEN FRA BRAND OG REDNING JAN SØRENSEN FRA VIA UNIVERCITY

Læs mere

FIRST LEGO League. Sorø 2012 THE BRAIN IS BURNT. Lagdeltakere:

FIRST LEGO League. Sorø 2012 THE BRAIN IS BURNT. Lagdeltakere: FIRST LEGO League Sorø 2012 Presentasjon av laget THE BRAIN IS BURNT Vi kommer fra Dianalund Snittalderen på våre deltakere er 1 år Laget består av 0 jenter og 0 gutter. Vi representerer Holbergskolen

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning 2012

FIRST LEGO League. Herning 2012 FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget Hammerum Skole Swagger Vi kommer fra Herning Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Hammerum

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning Anes Kuduzovic Gutt 12 år 0 Line Mølsted Andersen Jente 13 år 0 Helena Rønde Raabjerg

FIRST LEGO League. Herning Anes Kuduzovic Gutt 12 år 0 Line Mølsted Andersen Jente 13 år 0 Helena Rønde Raabjerg FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget 6.årgang Hammerum skole Klodserne Vi kommer fra Herning Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 3 jenter og 6 gutter. Vi representerer

Læs mere

FIRST LEGO League. Århus Altinay Ilayda Kilic Jente 10 år 0 Mohamed Mahmoud Gutt 11 år 0 Carl Emil Lund Ehrenreich

FIRST LEGO League. Århus Altinay Ilayda Kilic Jente 10 år 0 Mohamed Mahmoud Gutt 11 år 0 Carl Emil Lund Ehrenreich FIRST LEGO League Århus 2012 Presentasjon av laget Hasle Skole Vi kommer fra Århus V Snittalderen på våre deltakere er 10 år Laget består av 10 jenter og 8 gutter. Vi representerer Hasle Skole Type lag:

Læs mere

Lokalt kursus LEGO MindStorms robotter Dag 2

Lokalt kursus LEGO MindStorms robotter Dag 2 Lokalt kursus LEGO MindStorms robotter Dag 2 Mine mål er at: I oplever et unikt materiale med potentiale I får lyst til at bruge LEGO-robotter i skolen I får mod på at overvinde problemerne Program for

Læs mere

FIRST LEGO League. Sorø 2012

FIRST LEGO League. Sorø 2012 FIRST LEGO League Sorø 2012 Presentasjon av laget Team All Stars! Vi kommer fra Dianalund Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 5 jenter og 4 gutter. Vi representerer Holbergskolen Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Extremeteam Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Hattingskolen Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Team Grande Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Torstedskolen Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning Anes Kuduzovic Gutt 12 år 0 Line Mølsted Andersen Jente 13 år 0 Helena Rønde Raabjerg

FIRST LEGO League. Herning Anes Kuduzovic Gutt 12 år 0 Line Mølsted Andersen Jente 13 år 0 Helena Rønde Raabjerg FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget 6.årgang Hammerum skole Klodserne Vi kommer fra Herning Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 3 jenter og 6 gutter. Vi representerer

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn Marinus Roth Ljungberg Mathias Skøtt Christensen Nicholas Hedelund Andenmatten

FIRST LEGO League. Fyn Marinus Roth Ljungberg Mathias Skøtt Christensen Nicholas Hedelund Andenmatten FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget Assens10 Vi kommer fra Assens Snittalderen på våre deltakere er 16 år Laget består av 0 jenter og 12 gutter. Vi representerer Assens 10. klassecenter Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Team operators Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 3 jenter og 5 gutter. Vi representerer Hattingskolen Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Gentofte 2012

FIRST LEGO League. Gentofte 2012 FIRST LEGO League Gentofte 2012 Presentasjon av laget Team Martha Vi kommer fra Søborg Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 9 jenter og 2 gutter. Vi representerer Gladsaxe skole Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget The Helping Gloves Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 6 jenter og 3 gutter. Vi representerer Torstedskolen

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning 2012

FIRST LEGO League. Herning 2012 FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget Twix's Mean Machines Vi kommer fra Haderup Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 4 jenter og 2 gutter. Vi representerer Haderup Skole

Læs mere

World Robot Olympiad 2018

World Robot Olympiad 2018 World Robot Olympiad 2018 Regler for Open kategori Version: 11. Marts 2018 Regler for Open kategori... 3 1. Materiale... 3 2. Regler for robot... 3 3. Konkurrencen... 3 4. Præsentation... 4. Bedømmelsesskema

Læs mere

1. Forskningsopgaven. I fremtiden tror vi, at multidåseåbneren vil blive en fast hjælpemiddel i alle ældre og gigtplagede hjem.

1. Forskningsopgaven. I fremtiden tror vi, at multidåseåbneren vil blive en fast hjælpemiddel i alle ældre og gigtplagede hjem. FIRST LEGO League Sorø 2012 Presentasjon av laget Frede 3 Vi kommer fra Sorø Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 3 jenter og 4 gutter. Vi representerer Frederiksberg Sole Type lag:

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012. Johannes B. Martinussen

FIRST LEGO League. Horsens 2012. Johannes B. Martinussen FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Team Poody Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 3 jenter og 5 gutter. Vi representerer Torstedskolen Type lag:

Læs mere

World Robot Olympiad 2019

World Robot Olympiad 2019 World Robot Olympiad 2019 Regler for Open kategori Version: 4. januar 2019 Vigtige ændringer for WRO 2019... 2 Regler for Open kategori... 3 1. Materiale... 3 2. Regler for robot... 3 3. Konkurrencen...

Læs mere

FIRST LEGO League. Århus Gutt 15 år 2 Patrick Sievers Jensen Gutt 14 år 0

FIRST LEGO League. Århus Gutt 15 år 2 Patrick Sievers Jensen Gutt 14 år 0 FIRST LEGO League Århus 2012 Presentasjon av laget Eriks Team Vi kommer fra Randers C Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 3 jenter og 5 gutter. Vi representerer Randers Ungdomsskole

Læs mere

Førerløse skolebusser

Førerløse skolebusser World Robot Olympiad 2019 Indskoling/WeDo Open Kategorien (op til10 år) Beskrivelse af opgaver, regler og vurderingskriterier SMARTE BYER Førerløse skolebusser Version: 15. januar 2019 WRO International

Læs mere

FIRST LEGO League. Västerås Superseniorerna. Lagdeltakere:

FIRST LEGO League. Västerås Superseniorerna. Lagdeltakere: FIRST LEGO League Västerås 2012 Presentasjon av laget Superseniorerna Vi kommer fra Hallstahammar Snittalderen på våre deltakere er 1 år Laget består av 0 jenter og 0 gutter. Vi representerer Lindboskolan

Læs mere

FIRST LEGO League. Sorø 2012. Frederik Grønbech Kure Ertel

FIRST LEGO League. Sorø 2012. Frederik Grønbech Kure Ertel FIRST LEGO League Sorø 2012 Presentasjon av laget De unge grever Vi kommer fra Greve Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 0 jenter og 6 gutter. Vi representerer Greve Ungdomsskole Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Mads Pinvig Rasmussen. Gutt 11 år 0 Magnus Johannsen Gutt 14 år 0

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Mads Pinvig Rasmussen. Gutt 11 år 0 Magnus Johannsen Gutt 14 år 0 FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget I.I.T.O.P. Vi kommer fra Odense S Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 3 jenter og 8 gutter. Vi representerer Dalumskolen Type lag: Skolelag

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Senior Power, en pensionist er vores gnist Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 2 jenter og 6 gutter. Vi representerer

Læs mere

FIRST LEGO League. Århus 2012

FIRST LEGO League. Århus 2012 FIRST LEGO League Århus 2012 Presentasjon av laget Den gamle Roberto Vi kommer fra Brabrand Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 6 gutter. Vi representerer Sødalskolen Type

Læs mere

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014)

VisitDenmark - Kulturmåling 2015 (VisitDenmark - Kulturmåling 2014) Performance : 4,10 (4,12) Importance : 4,25 (4,28) Respondenter : 91 (93) Organisation 3,87 (3,94) 5.0 Økonomi 4,06 (4,10) 4.5 4.0 3.5 Ledelse 4,34 (4,18) 3.0 Interessenter 3,94 (3,97) Afdeling/enhed 4,39

Læs mere

FORMÅL OG KRAV AFKLAR: PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING

FORMÅL OG KRAV AFKLAR: PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING AFKLAR: FORMÅL OG KRAV PRIORITER FORMÅLENE MED DIN EVALUERING Forventningsafstem med samarbejdspartnere og ledelse om, hvad der er formålet med din evaluering. Skriv 1 ved det primære formål, 2 ved det

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012-1 - Børn og Unge har siden

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens Johannes B. Martinussen

FIRST LEGO League. Horsens Johannes B. Martinussen FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Team Poody Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 3 jenter og 5 gutter. Vi representerer Torstedskolen Type lag:

Læs mere

FIRST LEGO League. Gentofte 2012

FIRST LEGO League. Gentofte 2012 FIRST LEGO League Gentofte 2012 Presentasjon av laget Senior Helpers Vi kommer fra Søborg Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 4 jenter og 5 gutter. Vi representerer Gladsaxe skole Type

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn innovation hold 2. Lagdeltakere:

FIRST LEGO League. Fyn innovation hold 2. Lagdeltakere: FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget 8 innovation hold 2 Vi kommer fra Odense C Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 2 jenter og 2 gutter. Vi representerer Sct. Hans Skole

Læs mere

En god vejleder kontrollerer og leder processen, ikke indholdet! Vejlederhæfte

En god vejleder kontrollerer og leder processen, ikke indholdet! Vejlederhæfte En god vejleder kontrollerer og leder processen, ikke indholdet! Vejlederhæfte Indledning 3 Din rolle som vejleder 3 KISS 4 Holdet 4 Tidsforbrug i Jr.FLL 4 Opgaven 4 Planlæg arbejdsperioden 4 Holdets navn

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning 2012

FIRST LEGO League. Herning 2012 FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget Hammerum Skole Swagger Vi kommer fra Herning Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Hammerum

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn innovation hold 1. Lagdeltakere:

FIRST LEGO League. Fyn innovation hold 1. Lagdeltakere: FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget 8 innovation hold 1 Vi kommer fra Odense C Snittalderen på våre deltakere er 1 år Laget består av 0 jenter og 0 gutter. Vi representerer Sct. Hans Skole

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget SP'erne Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 5 gutter. Vi representerer Torstedskolen Type lag:

Læs mere

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer)

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) SCANDINAVIA Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) Hvad er FIRST LEGO League Jr.? FIRST LEGO League Jr. skal fremme videnskabsfag og

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn Carl Rau Gutt 10 år 0 kirstine pedersen Jente 11 år 0 esther poulsen Jente 11 år 0 Lise Jørgensen Jente 11 år 0

FIRST LEGO League. Fyn Carl Rau Gutt 10 år 0 kirstine pedersen Jente 11 år 0 esther poulsen Jente 11 år 0 Lise Jørgensen Jente 11 år 0 FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget Biz 2 Vi kommer fra Aarup Snittalderen på våre deltakere er 11 år Laget består av 4 jenter og 6 gutter. Vi representerer Aarupskolen Type lag: Skolelag

Læs mere

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster.

Hensigten har været at træne de studerende i at dele dokumenter hvor der er mulighed for inkorporering af alle former for multimodale tekster. Projekt edidaktik Forsøg med multimodal tekstproduktion På Viden Djurs er der I to klasser blevet gennemført et forsøg med anvendelse af Microsoft Office 365. Hensigten har været at træne de studerende

Læs mere

FIRST LEGO LEAGUE DANMARKS SEJESTE VIDENSKABSTURNERING. Danmarks sejeste videnskabsturnering. Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter

FIRST LEGO LEAGUE DANMARKS SEJESTE VIDENSKABSTURNERING. Danmarks sejeste videnskabsturnering. Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter Danmarks sejeste videnskabsturnering Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter Lørdag 12. november 2016 FIRST LEGO LEAGUE DANMARKS SEJESTE VIDENSKABSTURNERING Velkommen til FLL, Sorø 2016 Morten Holm Svensson,

Læs mere

Girls Day in Science. Evalueringsrapport

Girls Day in Science. Evalueringsrapport Girls Day in Science Evalueringsrapport 2017 Baggrund Girls Day in Science 2017 blev afholdt den 30. august på 30 virksomheder, science centre og uddannelsesinstitutioner i hele Danmark. Derudover blev

Læs mere

To naturvidenskabelige projekter

To naturvidenskabelige projekter To naturvidenskabelige projekter FIRST LEGO League (FLL) for de 10-16 årige I projekterne deltager 200 000 børn fra 60 lande. De arbejder med Science Technology Engineering, Art, Maths Junior FIRST LEGOLeague

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning 2012

FIRST LEGO League. Herning 2012 FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget Twix's Mean Machines Vi kommer fra Haderup Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 4 jenter og 2 gutter. Vi representerer Haderup Skole

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Team operators Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 3 jenter og 5 gutter. Vi representerer Hattingskolen Type

Læs mere

World Robot Olympiad FOOD MATTERS Robotter i fødevareproduktion

World Robot Olympiad FOOD MATTERS Robotter i fødevareproduktion World Robot Olympiad 2018 Open Kategori Beskrivelse af konkurrencen, regler og evaluering FOOD MATTERS Robotter i fødevareproduktion Version: 7. marts 2018 Indholdsfortegnelse WRO 2018 Open Category WeDo

Læs mere

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer)

SCANDINAVIA. Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) SCANDINAVIA Kom og vær med! Når tør teori bliver pakket ind i noget, som engagerer, bliver læring sjovt! (Runar, lærer) Hvad er FIRST LEGO League Jr.? SC AN DIN AVI A FIRST LEGO League Jr. skal fremme

Læs mere

Projektarbejde vejledningspapir

Projektarbejde vejledningspapir Den pædagogiske Assistentuddannelse 1 Projektarbejde vejledningspapir Indhold: Formål med projektet 2 Problemstilling 3 Hvad er et problem? 3 Indhold i problemstilling 4 Samarbejdsaftale 6 Videns indsamling

Læs mere

FIRST LEGO League. Stavanger 2012

FIRST LEGO League. Stavanger 2012 FIRST LEGO League Stavanger 2012 Presentasjon av laget Horpestad MÅNE Vi kommer fra Kleppe Snittalderen på våre deltakere er 11 år Laget består av 2 jenter og 5 gutter. Vi representerer Horpestad skule

Læs mere

Hvad er du mest stolt af, at have gjort i projektet. Nåede I alt det I ville med. Nævn 3 ting som du mener har været de mest spændende ved projektet.

Hvad er du mest stolt af, at have gjort i projektet. Nåede I alt det I ville med. Nævn 3 ting som du mener har været de mest spændende ved projektet. Nævn 3 ting som du mener har været de mest spændende ved projektet. Hvad har du lært af det? Hvordan vil du bruge det næste gang? Hvad er du mest stolt af, at have gjort i projektet. Hvordan var det godt

Læs mere

FIRST LEGO League. Sorø 2012

FIRST LEGO League. Sorø 2012 FIRST LEGO League Sorø 2012 Presentasjon av laget LF-Chama-Lama-Daba-Daba-Ding-Dong Vi kommer fra Slagelse Snittalderen på våre deltakere er 14 år Laget består av 1 jente og 14 gutter. Vi representerer

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012 Børn og Unge har siden

Læs mere

Bedømmelseskriterier Naturfag

Bedømmelseskriterier Naturfag Bedømmelseskriterier Naturfag Grundforløb 2 rettet mod social- og sundhedsuddannelsen Social- og sundhedsassistentuddannelsen NATURFAG NIVEAU E... 2 NATURFAG NIVEAU C... 5 Gældende for prøver afholdt på

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Happy Life Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 10 jenter og 0 gutter. Vi representerer Horsens Byskole afd.

Læs mere

Q1 Alder Besvart: 163 Hoppet over: 0

Q1 Alder Besvart: 163 Hoppet over: 0 Q1 Alder Besvart: 163 Hoppet over: 0 1 / 17 Q2 Køn Besvart: 163 Hoppet over: 0 Dreng Pige valg Dreng Pige 65,64% 107 34,36% 56 Totalt 163 2 / 17 Q3 Hvilken klasse går du i? Besvart: 163 Hoppet over: 0

Læs mere

FIRST LEGO League. Sorø Rasmus Fabricius Eriksen. Gutt 13 år 0 Rasmus Magnussen Gutt 13 år 3

FIRST LEGO League. Sorø Rasmus Fabricius Eriksen. Gutt 13 år 0 Rasmus Magnussen Gutt 13 år 3 FIRST LEGO League Sorø 2012 Presentasjon av laget Frede 3 Vi kommer fra Sorø Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 3 jenter og 4 gutter. Vi representerer Frederiksberg Sole Type lag:

Læs mere

Rettevejledning til skriveøvelser

Rettevejledning til skriveøvelser Rettevejledning til skriveøvelser Innovation & Teknologi, E2015 Retteguiden har to formål: 1) at tydeliggøre kriterierne for en god akademisk opgave og 2) at forbedre kvaliteten af den feedback forfatteren

Læs mere

FAGPLAN for Håndværk og Design november 2018

FAGPLAN for Håndværk og Design november 2018 Fagformål Eleverne skal i faget håndværk og design gennem praktiske og sansemæssige erfaringer udvikle håndværksmæssige kompetencer til at designe, fremstille og vurdere produkter med æstetisk, funktionel

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens Aleksander Mortensen Gutt 13 år 0 Malene Ostradecki Jente 13 år 0 Holger Gott Christensen

FIRST LEGO League. Horsens Aleksander Mortensen Gutt 13 år 0 Malene Ostradecki Jente 13 år 0 Holger Gott Christensen FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget The New Generation Vi kommer fra Vejle Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 3 jenter og 6 gutter. Vi representerer Nørremarksskolen

Læs mere

FIRST LEGO League. Borlänge 2012

FIRST LEGO League. Borlänge 2012 FIRST LEGO League Borlänge 2012 Presentasjon av laget Sundbornsligan Vi kommer fra Sundborn Snittalderen på våre deltakere er 10 år Laget består av 5 jenter og 7 gutter. Vi representerer Sundbornsskolan

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning 2012. Anders Daniel Gutt 12 år 0 Johannes Bødtker Gutt 12 år 0 Christian Moesgaard Andersen. Julie mandrup ginderskov

FIRST LEGO League. Herning 2012. Anders Daniel Gutt 12 år 0 Johannes Bødtker Gutt 12 år 0 Christian Moesgaard Andersen. Julie mandrup ginderskov FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget Team Hardcore!!! Hammerum skole. Vi kommer fra Herning Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 3 jenter og 5 gutter. Vi representerer

Læs mere

Spørgetime. Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm..

Spørgetime. Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm.. Design og Produktion, Elektronik ( redigeret 13/6-2015 ) Først gennemgår jeg slagets gang, derefter tjekker vi tidsplanen, og så må I spørge om elektronik mm.. Aflevere bøger, fumlebrædder, mm, oprydde

Læs mere

Hvad er en projektopgave?

Hvad er en projektopgave? Projektopgave Trin for trin - en guide til dig, der skal lave projektarbejde Hvad er en projektopgave? En projektopgave er en tværfaglig opgave, hvor du bruger forskellige fags indhold og metoder. Du skal

Læs mere

KOLLABORATION. Vejledning til elevnøgle, klasse

KOLLABORATION. Vejledning til elevnøgle, klasse Vejledning til elevnøgle, 6.-10. klasse I denne vejledning vil du finde følgende: Elevnøgler forklaret i elevsprog. Vejledning og uddybende forklaring til, hvordan man sammen med eleverne kan tale om,

Læs mere

FIRST LEGO League. Gentofte 2012

FIRST LEGO League. Gentofte 2012 FIRST LEGO League Gentofte 2012 Presentasjon av laget De benhårde robotter Vi kommer fra Charlottenlund Snittalderen på våre deltakere er 13 år Laget består av 6 jenter og 6 gutter. Vi representerer Skovgårdsskolen

Læs mere

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING

UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING UDDANNELSESBESKRIVELSE 2012 INNOVATION OG NYTÆNKNING Indhold Målgruppe for uddannelsen... 2 Dit udbytte som deltager... 2 Uddannelse på diplom niveau... 3 Uddannelses omfang... 3 Seminarer... 3 Læringsform...

Læs mere

Bedømmelseskriterier

Bedømmelseskriterier Bedømmelseskriterier Grundforløbet - Afsluttende prøve AFSLUTTENDE PRØVE GF FÆLLES KOMPETENCEMÅL... 2 AFSLUTTENDE PRØVE GF SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL SOSU... 5 AFSLUTTENDE PRØVE GF - SÆRLIGE KOMPETENCEMÅL PA...

Læs mere

FIRST LEGO League. Gentofte 2012. Gutt 12 år 0 Linus Hjejle Agger Gutt 12 år 0. Malthe Louis Mosegaard Weisdorf Marcus Skovsende Pausbæk

FIRST LEGO League. Gentofte 2012. Gutt 12 år 0 Linus Hjejle Agger Gutt 12 år 0. Malthe Louis Mosegaard Weisdorf Marcus Skovsende Pausbæk FIRST LEGO League Gentofte 2012 Presentasjon av laget Danish Sensation Vi kommer fra Hellerup Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 0 jenter og 12 gutter. Vi representerer Dyssegårdsskolen

Læs mere

Samtaleskema (anklager)

Samtaleskema (anklager) Samtaleskema 1/4 Samtaleskema (anklager) Medarbejder: Leder: Dato for samtale: Samtalelederen skal som grundlag for samtalen overvære 1-2 retsmøder årligt inden for medarbejderens første fem ansættelsesår

Læs mere

INLEDNING DIN ROLLE SOM VEJLEDER

INLEDNING DIN ROLLE SOM VEJLEDER VEJLEDERHÆFTE DANSK INLEDNING FIRST LEGO League Jr. er et forsknings- og teknologiprojekt som introducerer børn i alderen 6-9 år til en spændende verden af videnskab og teknologi. I midten af september

Læs mere

Skole med vilje En højtpræsterende og skabende skole

Skole med vilje En højtpræsterende og skabende skole Skole med vilje En højtpræsterende og skabende skole SMTTE-Modellen SMTTE - modellen har sit udgangspunkt i Pædagogisk Center i Kristiansand i Norge, og er i Danmark bl.a. beskrevet af Frode Boye Andersen

Læs mere

klassetrin Vejledning til elev-nøglen.

klassetrin Vejledning til elev-nøglen. 6.- 10. klassetrin Vejledning til elev-nøglen. I denne vejledning vil du til nøglen Kollaboration finde følgende: Elev-nøgler forklaret i elevsprog. En uddybende forklaring og en vejledning til hvordan

Læs mere

Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål?

Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? Hvordan vurderer du dit faglige udbytte af modulet i forhold til de opstillede formål? jeg synes, at det var et rigtigt godt semester med engagerede undervisere og relevant materiale og diskussioner, og

Læs mere

Projektoplæg: Branche og innovation - eux, ernæringsassistent

Projektoplæg: Branche og innovation - eux, ernæringsassistent Projektoplæg: Branche og innovation - eux, ernæringsassistent Dansk madkultur, egnsretter, årtier, sæson, bæredygtighed, udvalgte råvare i nye kontekster, tendenser og trends, udvikling vs. innovation,

Læs mere

Ledelsesprincipper i Effektive ledelsesformer

Ledelsesprincipper i Effektive ledelsesformer Ledelsesprincipper i Effektive ledelsesformer Fokusgruppe i LandboNord om ledelsesprincipper møde 2 Solide principper for god ledelse kan hjælpe til bedriftens resultater og ressourcer på vej. På dette

Læs mere

FIRST LEGO League. Västerås 2012

FIRST LEGO League. Västerås 2012 FIRST LEGO League Västerås 2012 Presentasjon av laget Grandma s Cookies Vi kommer fra Västerås Snittalderen på våre deltakere er 11 år Laget består av 11 jenter og 10 gutter. Vi representerer Internationella

Læs mere

Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen

Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen AT Vejledning og gode råd til den afsluttende synopsisopgave og eksamen Indhold: 1. Den tredelte eksamen s. 2 2. Den selvstændige arbejdsproces med synopsen s. 2 3. Skolen anbefaler, at du udarbejder synopsen

Læs mere

Grundforløbsprøve Detailhandelsuddannelse med specialer

Grundforløbsprøve Detailhandelsuddannelse med specialer Grundforløbsprøve Detailhandelsuddannelse med specialer Formål: Grundforløbsprøven er en prøve i de 5 ugers undervisning, du har fået i det uddannelsesspecifikke fag. Prøven skal danne et grundlag for,

Læs mere

3 naturvidenskabelige projekter

3 naturvidenskabelige projekter 3 naturvidenskabelige projekter For de ældste FIRST LEGO League (FLL) Siden 2003 For de mellemste Junior FIRST LEGO League (JrFLL) Siden 2011 For de yngste MINI League Siden 2012 Børn og Unge har siden

Læs mere

Prøvebestemmelser NATURFAG for elever på Trin 2, Social- og sundhedsassistent med start marts 2015

Prøvebestemmelser NATURFAG for elever på Trin 2, Social- og sundhedsassistent med start marts 2015 Prøvebestemmelser NATURFAG for elever på Trin 2, Social- og sundhedsassistent med start marts 2015 Naturfagsprøve Der afholdes prøve på niveau C. Adgang til prøve For at kunne indstille eleven til prøve

Læs mere

Fra Computer til Virkelighed. TPE-kursus Elektroniske Systemer P1

Fra Computer til Virkelighed. TPE-kursus Elektroniske Systemer P1 Fra Computer til Virkelighed TPE-kursus Elektroniske Systemer P1 Fra Computer til Virkelighed En kort introduktion til kurset Systems Engineering Projektfaser Opsamling og opgave Om kurset Mål: at I lærer

Læs mere

FIRST LEGO League. Herning 2012

FIRST LEGO League. Herning 2012 FIRST LEGO League Herning 2012 Presentasjon av laget Hammerum Skole Swagger Vi kommer fra Herning Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 4 jenter og 4 gutter. Vi representerer Hammerum

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012. Andreas Pedersen Gutt 12 år 2 Patrick Andreasen Gutt 12 år 2. Ragavan Erambamoorthy Rageevan Erambamoorthy

FIRST LEGO League. Horsens 2012. Andreas Pedersen Gutt 12 år 2 Patrick Andreasen Gutt 12 år 2. Ragavan Erambamoorthy Rageevan Erambamoorthy FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Horsens Rollator Klub Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 0 jenter og 9 gutter. Vi representerer Horsens Byskole

Læs mere

Værdi/leveregel: faglighed

Værdi/leveregel: faglighed Værdi/leveregel: faglighed Være professionel Have fagkundskaber Anvende pædagogiske teorier i praksis Kunne begrunde sine valg Være opdateret på ny viden Være ansvarlig for eget arbejde Kunne adskille

Læs mere

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Marinus Roth Ljungberg Mathias Skøtt Christensen Nicholas Hedelund Andenmatten

FIRST LEGO League. Fyn 2012. Marinus Roth Ljungberg Mathias Skøtt Christensen Nicholas Hedelund Andenmatten FIRST LEGO League Fyn 2012 Presentasjon av laget Assens10 Vi kommer fra Assens Snittalderen på våre deltakere er 16 år Laget består av 0 jenter og 12 gutter. Vi representerer Assens 10. klassecenter Type

Læs mere

Vi møder borgerne med anerkendelse

Vi møder borgerne med anerkendelse Vi møder borgerne med anerkendelse Strategi for ledere og medarbejdere Center for Politik og Strategi september 2015 Forord Fredensborg Kommune er en organisation i udvikling, hvor kravene til service,

Læs mere

Få din weekend tilbage med vores knivskarpe kursus i personlig planlægning, som giver dig styr på din tid og bedre workflow en gang for alle!

Få din weekend tilbage med vores knivskarpe kursus i personlig planlægning, som giver dig styr på din tid og bedre workflow en gang for alle! Få din weekend tilbage med vores knivskarpe kursus i personlig planlægning, som giver dig styr på din tid og bedre workflow en gang for alle! Det er helt utroligt, hvordan alle AROS undervisere formår

Læs mere

Undervisningsplan for faget sløjd på Sdr. Vium Friskole

Undervisningsplan for faget sløjd på Sdr. Vium Friskole Undervisningsplan for faget sløjd på Sdr. Vium Friskole Formål og indhold for faget sløjd Formålet med undervisningen i sløjd er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, der knytter sig til

Læs mere

Generelle lederkompetencer mellemledere

Generelle lederkompetencer mellemledere Generelle lederkompetencer mellemledere Personale- og teamledelse: min. niveau 3 Skaber et godt arbejdsklima gennem information, dialog og involvering Har øje for den enkeltes talenter og ressourcer Sikrer

Læs mere

FIRST LEGO League. Horsens 2012

FIRST LEGO League. Horsens 2012 FIRST LEGO League Horsens 2012 Presentasjon av laget Warriors of Lego Vi kommer fra Horsens Snittalderen på våre deltakere er 11 år Laget består av 6 jenter og 4 gutter. Vi representerer Horsens Byskole

Læs mere

Arbejdshefte. Elevnavn: Makkere: Underemne:

Arbejdshefte. Elevnavn: Makkere: Underemne: Arbejdshefte Elevnavn: Makkere: Underemne: Arbejdsplan I de kommende uger skal I lave en projektopgave. Mange af forberedelserne skal laves derhjemme, så I skal selv aftale hvornår og hvor meget, I skal

Læs mere

Ekstern prøve: Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder

Ekstern prøve: Sygeplejeprofessionen kundskabsgrundlag og metoder Formål Formulere, analysere og bearbejde en klinisk sygeplejefaglig problemstilling med anvendelse af relevant teori og metode. eller Identificere behov for udvikling af et sundhedsteknologisk produkt/en

Læs mere

WeDo 2.0 Eksperimenterende natur og teknologi

WeDo 2.0 Eksperimenterende natur og teknologi Fremtiden tilhører de kreative LEGO Education WeDo 2.0 Eksperimenterende natur og teknologi 1.-4. KLASSE NATUR/TEKNOLOGI OG PROGRAMMERING ROBOTTER OG IT PROBLEMLØSNING KREATIVITET SAMARBEJDE Åbn døren

Læs mere

Modellering. Matematisk undersøgelse af omverdenen. Matematisk modellering kan opfattes som en matematisk undersøgelse af vores omverden.

Modellering. Matematisk undersøgelse af omverdenen. Matematisk modellering kan opfattes som en matematisk undersøgelse af vores omverden. Modellering Matematisk undersøgelse af omverdenen. 1 Modellering hvad? Matematisk modellering kan opfattes som en matematisk undersøgelse af vores omverden. Matematisk modellering omfatter noget udenfor

Læs mere

Robotter med følelser

Robotter med følelser Robotter med følelser Studieretningsforløb Studieretning nr 3: Teknologi A, Informationsteknologi B og Programmering C Fag: Studieområdet Teknologi Dansk Kommunikation/IT Engelsk Projektperiode: 21. oktober

Læs mere

FIRST LEGO League. Sorø 2012

FIRST LEGO League. Sorø 2012 FIRST LEGO League Sorø 2012 Presentasjon av laget Team All Stars! Vi kommer fra Dianalund Snittalderen på våre deltakere er 12 år Laget består av 5 jenter og 4 gutter. Vi representerer Holbergskolen Type

Læs mere

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen

Holme skoles specialklasser. - en naturlig del af skolen Holme skoles specialklasser - en naturlig del af skolen Profil for Holme Skoles specialklasser Kære forældre I denne pjece kan du læse om, hvordan vi ser på og organiserer en samlet skoledag for dit barn

Læs mere

og pædagogisk metode Aalborg Ungdomsskole UNGAALBORG ; )

og pædagogisk metode Aalborg Ungdomsskole UNGAALBORG ; ) Værdier og pædagogisk metode i Introduktion Undervisningen af unge i skal gøre en forskel for den enkelte unge. Eller sagt på en anden måde skal vi levere en høj kvalitet i undervisningen. Derfor er det

Læs mere

Undervisningsmodul i solenergi

Undervisningsmodul i solenergi Til læreren Undervisningsmodul i solenergi Forløbet er en mulighed for at lave en mere involverende tilgang til solenergi i undervisningen. Opgavesættet er kombineret med et solcelleanlæg der sættes op

Læs mere

Ledelsesbjælken omsat til praksis. for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte

Ledelsesbjælken omsat til praksis. for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte Ledelsesbjælken omsat til praksis for Leder + ved Handicap, Psykiatri og Socialt udsatte 1 Ledelse i praksis på leder+-niveau i HPS Indhold Politiske... 3 Strategiske... 3 Administrative... 4 Personale...

Læs mere