Det sygeplejefaglige Råd Referat fra fredag d. 19. december Dagsorden. Mødeleder: Elsebeth Borg Esmarch. Referent: Mette Norup Frøjk.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det sygeplejefaglige Råd Referat fra fredag d. 19. december Dagsorden. Mødeleder: Elsebeth Borg Esmarch. Referent: Mette Norup Frøjk."

Transkript

1 Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Det sygeplejefaglige Råd Referat fra fredag d. 19. december Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel Mødeleder: Elsebeth Borg Esmarch. Referent: Mette Norup Frøjk. Mødedeltagere: Else Folmer Elsebeth Esmarch, Lone Geertsen, Margrethe Povlsgaard, Erna Leth, Inger Bak Henriksen, Ida Gøtke, Dagny Kloster, Bente Møller Pedersen, Bodil Overgaard, Hanne-Birgit Falkesgaard, Dorte Banner, Janet Hansen, Elsebeth Esmarch, Mette Norup Frøjk Afbud fra: Gitte Kjær Nielsen, Ann Fogsgaard Siden sidst er der afholdt valg af ny formand for rådet. Ny formand: Lone Geertsen Næstformand er fortsat: Margrethe Povlsgaard Tak til afgående formand Else Folmer for godt arbejde. Dagsorden TIL DRØFTELSE OG REFLEKSION 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt 2. Evaluering af Sygeplejefagdagen Spændende dag der har givet stof til eftertanke og til drøftelser blandt afdelingssygeplejersker. Kommentarerne til Ida og Jens`s dialog: Delte tilbagemeldinger fra baglandet om konceptet, med at de to ikke havde snakket sammen på forhånd. Planlægningsgruppens mening var at Ida og Jens skulle udfordre hinanden uden at have forberedt sig for at fremkalde spontane reaktioner i forhold til de fremtidige interventioner med de sygeplejefaglige kompetencer i HEV. Gode indlæg fra Kjeld Thorgaard, der satte fokus på sygeplejerskernes forhold til egen rolle og de systemer der arbejdes efter i disse år. Humoristisk eftermiddag med Mikael Nørager. Stærke budskaber til understøttelse af en anden tilgang til som medarbejder og leder på en humoristisk måde. Vores selvbestemmelse er under forandring i forhold til patientinddragelse og hvordan kan vi bruge dette fremadrettet. Er der brug for tværfaglige initiativer i forhold til sygeplejefagdage fremadrettet? Rådet mener fortsat, at monofagligheden i sygeplejefagdagene giver mening, da der sideløbende arbejdes med mange tværfaglige temaer.

2 Sygeplejefagdagen Planlægningsgruppen vil gerne have Ida med i planlægningen og evt. formanden for det sygeplejefaglige råd. - dette drøftes og er en overvejelse værd. Det skal genovervejes, hvad er indholdet i dagen skal være og hvilken målgruppe man ønsker at henvende sig til. Fokus har flyttet sig. Tidligere var der fokus på klinisk praksis og målgruppen var sygeplejersker fra klinikken. 3. Drøftelse af skrivelse om sygepleje fra Højt til loftet møder om nødvendige faglige kompetencer v/janet Vi har i løbet af dette år arbejdet på en beskrivelse af nødvendige faglige kompetencer, som vi kan anvende som fælles afsæt, når vi drøfter god sygepleje og kompetenceudvikling med sygeplejerskerne. Side 2 Janet har gennemlæst referaterne - vi har været af mange veje og har forskellige interesser / ståsteder. Teori T er god som baggrundsmateriale og bliver tolket på mange forskellige måder. I afdelingerne er man i gang med at kvalificere den fremtidige sygepleje i DNV og de specialer der skal arbejde sammen er påbegyndt et samarbejde. Som hjælp til dette, er rådet i gang med at udarbejde et dynamisk materiale som baggrund som baggrundsmateriale med afsæt i breddefaglighed og dybdefaglighed. Materialet kan hjælpe med at give medarbejderne en fælles forståelsesramme om at det ikke er kerneopgaven der har forandret sig, men mere opgaver og vilkår. Materialet skal påføres en underoverskrift: Det interprofessionelle i gode patientforløb, forsynes med referencer og offentliggøres på hjemmesiden, med mulighed for at kommentere på det i en blok eller lign. 4. Forårets deltidsdiplommodul om Praksis, videnskabsteori og metode v/janet På trods af mange opfordringer er det ikke lykkedes at finde kursister nok til gennemførelse af deltidsdiplommodulet praksis, videnskabsteori og metode selv om man overvejede at gennemføre sammen med Viborg. Vores strategi for gennemførelse af diplommodulerne skal derfor genovervejes specielt for de sygeplejersker der er uddannet før 2003 og derfor ikke bachelorer. Det sygeplejefaglige råd havde en ide om at vi fra HEV kunne stille med kursister om året til grundmodulet. Skal vi reducere til gennemførelse en gang i året? Det skal formuleres igen, hvorfor vi gerne vil have sygeplejerskerne til at gennemføre et eller flere moduler samt hvad er målet med det. Hvordan holder vi efterfølgende fast i det sygeplejerskerne har lært.

3 Det drøftes hvilke barrierer der opleves for at kunne sende kursister af sted. Organisationen er presset på økonomien, så det kan være udfordrende at finde ressourcer til frigivelse af kursister. De der er kommet af sted ønsker mere (positivt) I afsnit med stor personaleomsætning er det nødvendigt at beholde er erfarne hjemme i afsnittene af hensyn til patientsikkerheden. Det er ikke sikkert, at afdelingssygeplejerskerne prioriterer gennemførelse højt nok. Det må forventes at den personlige udvikling drøftes ved MUS samtalerne. Sygeplejerskerne prioriterer specialuddannelserne der udbydes inden for eget speciale. Det skyldes derfor ikke en manglende interesse i efteruddannelse, men mere valg af retning. Til fremtidige drøftelser: Det er en god ide at samarbejde med Viborg i 2015 men kun udbud af grundmodulet èn gang i året. Man kunne overveje om gennemført grundmodul skal være en forudsætning for at begynde på en specialuddannelse, da den teoretiske ballast ikke gives på disse uddannelser. Man kan derfor betragte grundmodulet som værende alment dannende til at kunne uddanne sig i en specialuddannelse. Rådet vil gerne høre historier fra sygeplejersker der har været af sted for at få indblik, hvad der kan bruges fra modulerne hjemme i afsnittene efterfølgende. Hvad vi gør ved de "gamle" sygeplejersker der har en stor erfaringsbaseret viden, men kunne have brug for en teoretisk underbyggelse af denne. Hvad gør vi i de enkelte afdelinger og hvordan får vi implementeret ting og ny viden. Vi vil gerne se den masterforelæsning fra Viborg der fortæller noget erfaringerne fra gennemførelsen af grundmodulet. Erna og Inger vil meget gerne med til denne drøftelse. Side 3 Opgaver til Janet Hansen Tager kontakt til VIA i Viborg Sørger for at lave et udtræk fra lønsystemet på hvor mange sygeplejersker der ikke er bachelorer og derfor mangler grundmodulet. 5. Status vedr. masterforelæsninger i 2014 v/janet Forelæsningerne har generelt været godt besøgt. Der har typisk været flest tilhørere der, hvor forelæseren har været placeret fysisk. Forsøg med at gennemføre forelæsningerne via videokonference er kommet for at blive med de fordele og ulemper dette giver. Man skal stå et bestemt sted for at blive set, man er ikke helt nærværende som forelæser, men der betyder at flere kan lytte med. Det er tilfredsstillende med fremmødet. Vi er i en lærende kultur hvor det tager tid at ændre på tilgangen til at møde op og lære. Emnerne er generelt meget interessante for alle - derfor er spørgsmålet hvad vi gør for at få bredt det gode budskab i at møde op og lære uanset hvilket speciale forelæseren kommer fra.

4 Man kunne sagtens udvide muligheden for at flere aktører kan få mulighed for at lytte med via videomøde eks. sekundærsektoren og skolerne rundt omkring os. Desuden kunne man streame forelæsningen så der er mulighed for senere at se eller gense forelæsningen. 6. Kombinationsstilling med VIA v/ida Der har været drøftelser med VIA omkring forskellige muligheder for oprettelse af delestillinger. Der er flere potentielle sygeplejersker i HEV der kunne være interesseret i dette. Det er typisk vore ansatte med masteruddannelser eller kandidatuddannelser. Der indkaldes til et informationsmøde: D. 12. januar kl i mødelokale 4/Holstebro og udvalgsværelse 2/Herning. Side 4 Det vil derfor være en fordel, hvis de interesserede sygeplejersker også deltager i mødet. Der regnes på forskellige lønberegninger i forhold til ansættelsesforholdene og den procentvise fordeling af ansættelsen i HEV og på VIA. TIL INFORMATION 7. EUD reformen (erhvervsuddannelsesreformen), som træder i kraft august 2015 v/erna Har stor politisk bevågenhed. Indskrænkes fra de nuværende 12 indgange til 4 indgange. Vi bruger alle 4 indgange til vores uddannelser i HEV. Eleverne skal udfordres, så de bliver så dygtige, de kan. De største ændringer sker i grundforløbene, bedre kvalitet og anderledes parathed.: Omsorg sundhed og pædagogik. Krav for at blive optaget: 02 i dansk og mat. Alle under 20 år skal have min, 20 ugers grundforløb. Vi regner med, at praktikopholdet i HEV forkortes, da det primært er i kommunerne der efterfølgende er arbejde. 8. Evt. Inger: Klinisk sommertræf Der arbejdes for at lave et klinisk sommertræf for alle studerende med tilknytning til HEV i uge 34, 4 dage a 6 timers varighed. Målgruppen er de studerende der har lyst til at lære noget mere og reflektere. Derfor arbejdes også på patientdeltagelsen for at finde emner der betyder noget. Deltagerne skal have bestået modul 8 for de mellemlange videregående uddannelser. Max. 20 deltagere. De lægestuderende er også med - Janet er kontaktperson på denne uddannelse. Forsøg med anvendelse af videobriller. To afdelinger i HEV indgår i projekt for anvendelse af videobriller, hvor de studerende skal forsøge at se tingene med patientens øjne. Der er indkøbt 4 briller.

5 Bente: Projekt om måling af plejeintensiteten: Arbejdet med projektet om måling af plejeintensititen er i fuld gang. Der er via interviews med plejepersonalet, kvalificeret 4 kategorier som efterfølgende er trykprøvet i afsnittene. Sideløbende undersøges hvilke ikke patientrelaterede arbejdsopgaver sygeplejerskerne også varetager og hvor lang tid der bruges på dette. Alle sengeafsnit i HEV er involveret i projektet. Elsebeth: Gevinst realisering: Alle på vagtlisten skulle udfylde spørgeskemaer vedrørende kompetencer inden for EPJ. De der ikke har gennemført dette, er gjort passive i systemet da personalet på vagtlisten SKAL have kendskab til EPJ eller tage et tre timers kursus i dette. Der er foretaget enkelte undtagelser til helt specifikke afsnit men ellers enighed i at der holdes fast på disse krav. Side 5 Dokumentation: Har været til møde i det nationale forum i forhold til MED COM. Kommunerne er begyndt at se fordele i, at man dokumenterer ud fra Virginia Hendersons 12 behovsområder men i praksis er serviceloven er vigtigere for kommunerne end sundhedsloven der gælder for sekundærsektoren. I Vestklyngen arbejdes på forbedringer. I EPJ stiler man også efter at arbejde ud fra de 12 behovsområder. Det ender formentligt med at der kommer en EPJ version 2. Der er derfor en begyndende anerkendelse af at der skal gennemføres en hands on journalføring. Spørgsmålet er om der ved denne arbejdsgang vil tilkomme flere valideringsfejl, da der er mange koder for udskrivelser. Sekretærernes er opdraget til at sikre at DRG taksterne ER indtjent. Inger: Kåring af årers studiested. OP er kåret som årets bedste kliniske studiested i RM Kirurgisk afdeling var også nomineret. Foredrag med Ida Torunn Bjørk Ida Torunn Bjørk kommer og holder foredrag for alle praktikvejledere og kliniske vejledere i HEV. For at udnytte dette inviteres alle afdelingssygeplejersker og oversygeplejersker: D. 5 marts (invitation følger) Punkter til næste møde i det sygeplejefaglige råd: Sygeplejefagdagen 2015 Gennemførelse af diplommodulerne i Projektet om plejeintensiteten. God jul til alle - vi ses i 2015.

Referat Det sygeplejefaglige Råd

Referat Det sygeplejefaglige Råd Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag 13. september 2013 kl. 8.30

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Referat. Tid: Fredag den 1. april kl Mødelokale: Udvalgsværelse 2, Regionshospitalet Herning Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag den 1. april kl. 9.30 12.00

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Dagsorden. Tid: Fredag den 17. april kl. 9.30 12.00. Mødelokale: Anæstesiologisk Afdeling, mødelokale B, Herning

Referat Det sygeplejefaglige Råd. Dagsorden. Tid: Fredag den 17. april kl. 9.30 12.00. Mødelokale: Anæstesiologisk Afdeling, mødelokale B, Herning Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Fredag den 17. april kl. 9.30 12.00.

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd

Referat Det sygeplejefaglige Råd Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Referat Det sygeplejefaglige Råd Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Tid: Torsdag 14. marts 2013 kl. 8.30 11.00.

Læs mere

Referat Det sygeplejefaglige Råd Torsdag 11. oktober Referat. Tid: Torsdag 11. oktober 2012 kl

Referat Det sygeplejefaglige Råd Torsdag 11. oktober Referat. Tid: Torsdag 11. oktober 2012 kl Det sygeplejefaglige Råd Torsdag 11. oktober 2012 Hospitalsenheden Vest Det Sygeplejefaglige Råd Tid: Torsdag 11. oktober 2012 kl. 8.30 11.00. Mødelokale: Mødelokale B, Anæstesiologisk Afdeling, Herning

Læs mere

Referat MVU 26. maj 2014 Mødelokale 1, Holstebro Kl. 12.30 15.30

Referat MVU 26. maj 2014 Mødelokale 1, Holstebro Kl. 12.30 15.30 Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Dorthe Thagaard, Uddannelsesansvarlig jordemoder Flemming Bandholm Jakobsen, Koordinator i Studieafsnittet (afbud) Gitte Østergaard Poulsen, Uddannelsesansvarlig ergoterapeut

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Den uddannelsesansvarlige sygeplejerske Seminar i Hvide Sande for kliniske vejledere Kurser i daglig vejledning Moduler og uddannelsespladser

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Den uddannelsesansvarlige sygeplejerske Kurser i daglig vejledning forår 2014 Moduler og uddannelsespladser i foråret 2014 Norske studerende

Læs mere

Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad

Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad Strategi for kompetenceudvikling i sygepleje 2015 og fremad Status og vejen frem DSFR møde den 22. maj 2015 22/5/2015/Janet Hansen 1 Dagens program 8.40 Nugældende strategi Ide, mål og kendetegn ved mål

Læs mere

VELKOMMEN TIL TRIVSELSUNDERSØGELSE OG LEDELSESEVALUERING. Leder NN HR Hospitalsenheden Vest

VELKOMMEN TIL TRIVSELSUNDERSØGELSE OG LEDELSESEVALUERING. Leder NN HR Hospitalsenheden Vest VELKOMMEN TIL TRIVSELSUNDERSØGELSE OG LEDELSESEVALUERING Leder NN Program for TULE dialog Program for dialogmøde Kort præsentation af TULE Målsætning for dialogen Hvilke temaer er særlige vigtige at arbejde

Læs mere

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Onsdag den 21. maj 2014 kl. 12.30 15.00 Mødelokale 1, Holstebro

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Onsdag den 21. maj 2014 kl. 12.30 15.00 Mødelokale 1, Holstebro Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Birgit Meldgård Sangill - lægesekretærelever Erna Leth - social- og sundhedsassistentelever + redderelever Kate Gahner Larsen - elever med speciale i offentlig administration

Læs mere

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård

Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Hospitalsenheden Vest HR Region Midtjylland Sundhedsuddannelser Koncern HR Regionshuset Viborg Skottenborg 26 8800 Viborg Att.: Ulla Gottlieb Kirkegård Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000

Læs mere

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro

Referat Pædagogisk Forum for Erhvervsuddannelser Torsdag den 28. august 2014 kl. 13.00 15.00 Mødelokale 3, Holstebro Hospitalsenheden Vest Staben RH-HV HR Birgit Meldgård Sangill - lægesekretærelever Erna Leth - social- og sundhedsassistentelever + redderelever Kate Gahner Larsen - elever med speciale i offentlig administration

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag d. 2. oktober 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1 Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentant fra Hospitalsenheden Vest: Erna Leth; suppleant for Bente

Læs mere

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV:

Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i spor 1 overbelægningsproblematikken i HEV: Den akutte patient

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden herunder tilføjelse af punkter til evt.

1. Godkendelse af dagsorden herunder tilføjelse af punkter til evt. Mødedeltagere: Ida Götke, chefsygeplejerske (formand og mødeleder) Steen Husted, ledende overlæge, Medicinsk Afdeling Niels Thorsgaard, overlæge, Medicinsk Afdeling Hanne Skytte, afdelingssygeplejerske,

Læs mere

Region Midtjylland. Dagsorden. til mødet i MVU - HEV 1. december 2014 kl. 12:30 i Staben 3, Holstebro. Ledelsessekretariatet - Hospitalsenheden Vest

Region Midtjylland. Dagsorden. til mødet i MVU - HEV 1. december 2014 kl. 12:30 i Staben 3, Holstebro. Ledelsessekretariatet - Hospitalsenheden Vest Region Midtjylland Ledelsessekretariatet - Hospitalsenheden Vest Viborg, den 8. december 2014 /TOVFRE Dagsorden til mødet i MVU - HEV 1. december 2014 kl. 12:30 i Staben 3, Holstebro Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat fra møde i LUU - PA

Referat fra møde i LUU - PA Referat fra møde i LUU - PA Dato: Onsdag den 21. oktober 2015 Kl. 10.00 14.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand; Kim Henriksen, FOA Herning (KH) Jens Ole Koch,

Læs mere

Referat fra møde i Pædagogisk Forum for erhvervsuddannelser ved Hospitalsenheden Vest torsdag 9. september ) Velkommen

Referat fra møde i Pædagogisk Forum for erhvervsuddannelser ved Hospitalsenheden Vest torsdag 9. september ) Velkommen Hospitalsenheden Vest Staben HR Kate Gahner Larsen (deltog delvist) Else-Cathrine Ladefoged Martin Johansen Ida Kamp Nyborg René Edslev Rasmussen (fraværende) Erna Leth Birgit Meldgaard Peter Bjerre Vibeke

Læs mere

Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Gitte Østergaard Poulsen, Flemming Bandholm Jacobsen, Dorthe Thagaard, Ida Gøtke,

Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Gitte Østergaard Poulsen, Flemming Bandholm Jacobsen, Dorthe Thagaard, Ida Gøtke, Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Gitte Østergaard Poulsen, Flemming Bandholm Jacobsen, Dorthe Thagaard, Ida Gøtke, Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel.

Læs mere

Vision for projektet

Vision for projektet Vision for projektet Forbedring af klinikernes arbejdsredskab så der skabes større arbejdsglæde og mindre ressourceforbrug Respekt for hinandens dokumentation 10-05-2013 www.olp.rm.dk 1 Problem der skal

Læs mere

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening.

Referat: TULE undersøgelsesdelen er i øjeblikket til evaluering i regionen. Giver spørgsmålene mening. Hospitalsenheden Vest Staben Mødedeltagere: Sekretær Annette S. Poulsen Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Lønmedarbejder Dorthe Bach Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G.

Læs mere

Deltagere: Janet Hansen, Lilian Christensen, Flemming Bandholm Jakobsen, Dorthe Thagaard, Tatjana Brendstrup, Ida Gøtke.

Deltagere: Janet Hansen, Lilian Christensen, Flemming Bandholm Jakobsen, Dorthe Thagaard, Tatjana Brendstrup, Ida Gøtke. Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 hec@ringamt.dk www.rm.dk Referat fra møde i Uddannelsesgruppen (MVU), torsdag den 27. november

Læs mere

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden Vest

Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden Vest Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra 1. møde i arbejdsgruppen spor 4: Overbelægningsproblematikken i Hospitalsenheden

Læs mere

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015

Hospitalsenhed Vest. Sikkert Patientflow Storyboard LS marts 2015 Hospitalsenhed Vest Sikkert Patientflow Storyboard LS3 24. 25. marts 2015 Hvem er vi? Hospitalsledelse Ida Götke, sygeplejefaglig direktør Jens Friis Bak, lægefaglig direktør Akutafdelingen Mette Norup

Læs mere

Referent: Rikke Viborg. Afbud fra: Kenneth Christiansen, Lasse P. Hansen. Dagsorden:

Referent: Rikke Viborg. Afbud fra: Kenneth Christiansen, Lasse P. Hansen. Dagsorden: Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 hec@ringamt.dk www.rm.dk Referat fra møde i Uddannelsesgruppen (MVU), mandag den 26. januar

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan. 3. semester Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 3. semester Akut Sengeafsnit, ASA Regionshospitalet Herning Gl. Landevej 61, 7400 Herning Tlf: 78432000 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan

Læs mere

Præcision, patientinvolvering og tværfaglighed en del af dokumentationen

Præcision, patientinvolvering og tværfaglighed en del af dokumentationen Præcision, patientinvolvering og tværfaglighed en del af dokumentationen Klinisk sygepleje specialist, Cand. cur., Birgit Refsgaard Oversygeplejerske, Master off. Ledelse, Lene Thougaard Lungemedicinsk

Læs mere

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning

Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Referat Møde: Sted: Social & SundhedsSkolen Herning og sundheds - og ældrechefer ved kommunerne: Ringkøbing-Skjern, Holstebro, Struer, Lemvig, Ikast-Brande og Herning Mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen,

Læs mere

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010

2. Journalaudit resultat forår 2010 og områder i forhold til audit 2010 Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Referat fra kvalitetsudvalgsmøde i Akutafdelingen Den 22. september 2010 Dato 23. september 2010 Deltagere: Karen

Læs mere

Studerende: Hold: Periode: Ansvarlig klinisk underviser: Initialer: 5 Refleksion. Klinisk vejleder: Initialer: 9 Refleksion. Revideres ultimo 2014

Studerende: Hold: Periode: Ansvarlig klinisk underviser: Initialer: 5 Refleksion. Klinisk vejleder: Initialer: 9 Refleksion. Revideres ultimo 2014 Kompetencekort for sygeplejestuderende i modul 12 Et lærings- og evalueringsredskab i klinisk undervisning Studerende: Hold: Periode: 1 Uge Aftalte samtaler: 1 Studieplan 2 Komp.kort Sygehus: Afsnit: 3

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. implementering af læringsforløb for alle modul 4 sygeplejestuderende på HE Midt: Læringsforløb for sygeplejestuderende i

Evalueringsrapport vedr. implementering af læringsforløb for alle modul 4 sygeplejestuderende på HE Midt: Læringsforløb for sygeplejestuderende i Evalueringsrapport vedr. implementering af læringsforløb for alle modul 4 sygeplejestuderende på HE Midt: Læringsforløb for sygeplejestuderende i Læringscenter Midt, afvikling i november 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Afbud: Flemming Bandholm Jacobsen, Dorthe Thagaard. Referat fra MVU-gruppens møde den 16. november 2009 kl , Udvalgsværelse 1, Herning.

Afbud: Flemming Bandholm Jacobsen, Dorthe Thagaard. Referat fra MVU-gruppens møde den 16. november 2009 kl , Udvalgsværelse 1, Herning. Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Kirstine Handberg, Dorthe Thagaard, Tatjana Brendstrup, Gitte Østergaard Poulsen, Kenneth Christiansen, Ida Gøtke,

Læs mere

Samarbejdsaftale om kompetenceudvikling. i Midtklyngen. Mellem Hospitalsenhed Midt Viborg Kommune Skive Kommune Silkeborg Kommune

Samarbejdsaftale om kompetenceudvikling. i Midtklyngen. Mellem Hospitalsenhed Midt Viborg Kommune Skive Kommune Silkeborg Kommune Samarbejdsaftale om kompetenceudvikling i Midtklyngen Mellem Hospitalsenhed Midt Viborg Kommune Skive Kommune Silkeborg Kommune Udveksling af sygeplejersker og terapeuter i primær/sekundær sektor INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden

1. Velkomst Særligt velkommen til Linn Agnethe Bertelsen som er retur fra barsel. 2. Godkendelse af dagsorden 1 Referat fra LUU-møde for social og sundhedsområdet Fredag 23. maj 2014 Deltagere: Ilse Rasmussen, Linn Agnethe Bertelsen, Kasper Soelberg, Bente Juulsgard, Inger Marie Jaillet, Johnny Nielsen, Irene

Læs mere

REFERAT. Ingen kommentarer til referat. Referat godkendt. Punktet udgår da hverken Birthe Bækgaard eller Cristina Kildevang er til stede ved mødet.

REFERAT. Ingen kommentarer til referat. Referat godkendt. Punktet udgår da hverken Birthe Bækgaard eller Cristina Kildevang er til stede ved mødet. REFERAT Emne: Ledende lægesekretærrådsmøde Tid: Torsdag den 4.6.2015 kl. 8.30 11.30 Sted: Sal 3, Indgang U Regionshospitalet Holstebro Deltagere: Nora Jacobsen, Gurli Wolf, Birgit Sangill, Lene Krag, Berit

Læs mere

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen. Hospitalsenheden Vest September 2011

NYHEDSBREV. For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen. Hospitalsenheden Vest September 2011 NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Modulstatus ved efterår 2011 Nye støttende tiltag for professionsbachelor studerende Nye studiefaciliteter i Herning og Holstebro Kursus i daglig

Læs mere

Uddannelsespladser og modulstatus ved Hospitalsenheden Vest efterår 2010

Uddannelsespladser og modulstatus ved Hospitalsenheden Vest efterår 2010 NYHEDSBREV For den kliniske del af Sygeplejerskeuddannelsen Uddannelsespladser og modulstatus ved efterår 2010 Selvevaluering af klinisk uddannelse i Region Midtjylland Kursus i daglig vejledning Uddannelsesprojektet

Læs mere

Referat fra møde i LUA

Referat fra møde i LUA Referat fra møde i LUA Dato: Fredag den 11. december 2015 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl

Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker. Mandag den 4. oktober Kl Temamøde med Over- og afdelingssygeplejersker Mandag den 4. oktober Kl. 9.00-11.30 Program Velkommen og præsentation af programmet Den reviderede sygeplejerskeuddannelse v/ Inger Lise Den nye Social og

Læs mere

Referat af møde i Uddannelsesgruppen (MVU), den 7. oktober 2009 kl. 9.00 12.00, Mødelokale 3, Administrationen, Regionshospitalet Holstebro.

Referat af møde i Uddannelsesgruppen (MVU), den 7. oktober 2009 kl. 9.00 12.00, Mødelokale 3, Administrationen, Regionshospitalet Holstebro. Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 hec@ringamt.dk www.rm.dk Dato 24-09-2009 Referat af møde i Uddannelsesgruppen (MVU), den 7.

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Brugerrådsmøde d. 31. oktober 2016 Etiske refleksioner i et sengeafsnit Brugerrådet i 2017 www.regionmidtjylland.dk Program Velkomst v/ Ida og medformand Stig Hansen Etiske refleksioner i et sengeafsnit

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST 2. læringsseminar 10. maj 2017 www.regionmidtjylland.dk Hvilke mål og indsatsområder har vi arbejdet med i perioden? Afdelingen for Hjertesygdomme: Målsamtaler for patienter Klokketimen

Læs mere

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2011 kl , videokonference - Udvalgsværelse 2, Herning og Mødelokale 3, Holstebro.

Referat fra Stabens LMU-møde den 30. november 2011 kl , videokonference - Udvalgsværelse 2, Herning og Mødelokale 3, Holstebro. Hospitalsenheden Vest Staben Kvalitets- og Udviklingschef Birgitte Ostersen Økonomimedarbejder Dorthe Niewald Planlægger Henrik G. Iversen (afbud) Kvalitetskonsulent Jeanette Henriksen Lønmedarbejder Kate

Læs mere

Vision og strategi for sygeplejen

Vision og strategi for sygeplejen Vision og strategi for sygeplejen på Hospitalsenheden Horsens 2014-2017 Hospitalsenheden Horsens Strategi for Hospitalsenheden Horsens og Region Midtjylland Visionen og strategien for sygeplejen 2014-2017

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Mandag den 15. maj kl. 14.00 16.00 i mødelokale 1 på Social & Sundhedsskolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Susanne Andersen, suppleant for formanden for LUA Tania

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes

1. Godkendelse af referat fra møde 2. september Referatet godkendes Hospitalsenheden Vest RH-HV HR Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 7843 0000 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk REFERAT Møde i arbejdsgruppen omkring personalepolitiske emner rettet mod DNV-Gødstrup Tirsdag

Læs mere

Visioner og kompetencer i en professionel praksis et led i din kompetenceudvikling

Visioner og kompetencer i en professionel praksis et led i din kompetenceudvikling Hjertecentret 2017 Sygeplejen i Hjertecentret Visioner og kompetencer i en professionel praksis et led i din kompetenceudvikling Vi glæder os til at se dig til introduktion til sygeplejen i Hjertecentret.

Læs mere

Evaluering af klinisk undervisning på Rygcenter Syddanmark

Evaluering af klinisk undervisning på Rygcenter Syddanmark Evaluering af klinisk undervisning på Rygcenter Syddanmark Periode: September 2011-juli 2012 Der har i alt været 16 studerende i perioden. De studerende har været fordelt med 8 studerende på modul 9 og

Læs mere

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6

Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Radiografuddannelsen Den generelle studieplan del 2 Modul 6 Oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1. Uddannelsesmæssige forhold i Medicinsk Center... 2 1.1 Syn på læring... 2 2. Læringsmuligheder... 3 3. Vejledende

Læs mere

Referat for møde i LUA

Referat for møde i LUA Referat for møde i LUA Dato: Fredag den 11. marts 2016 Kl. 10.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Repræsentanter fra FOA: Kim Henriksen, formand for LUA Grethe Nielsen

Læs mere

Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune

Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune Evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelsen. Nordfyns Kommune Forfatter: Christina Askholm Nissen Revideret den 6-01- 2015 Godkendt af: Gitte Lauersen, Drifschef for Aktiv Pleje

Læs mere

Kære sygeplejestuderende

Kære sygeplejestuderende Evalueringsskema Kære sygeplejestuderende Formålet med denne evaluering er at indsamle oplysninger om den kliniske undervisning, som du netop er en del af. Evalueringerne analyseres med henblik på udvikling

Læs mere

Sygeplejefaglige kompetencer Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest (HEV)

Sygeplejefaglige kompetencer Akutafdelingen, Hospitalsenheden Vest (HEV) Sygeplejefaglige kompetencer Akutafdelingen, (HEV) Denne skrivelse omfatter et bud på de kompetencer der skal være til stede fremover hos sygeplejersker i Akutafdelinger i Regionen. Det overordnede mål

Læs mere

Spørgeskema til studerende Evaluering af klinisk undervisning

Spørgeskema til studerende Evaluering af klinisk undervisning Sygeplejerskeuddannelsen Odense og Svendborg Spørgeskema til studerende Evaluering af klinisk undervisning Klinisk uddannelsessted: Modul: Navn og hold: Formålet med evalueringen og dette spørgeskema er,

Læs mere

Hospitalsenheden VEST

Hospitalsenheden VEST Hospitalsenheden VEST Patientsikkerhedstemadag 10. april 2014 10 år er gået, hva har vi nået? www.regionmidtjylland.dk Danskernes største sikkerhedsrisiko er hverken terror, vold, kriminalitet eller arbejdsløshed,

Læs mere

3. Kommunikationsstrategi 2013

3. Kommunikationsstrategi 2013 1 Referat fra 20. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Tirsdag d. 10. december, 2013 kl. 11.00 15.00 Sted Mødeleder Referent Tove Lindhardt Leanne Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Kirstine Handberg, Dorthe Thagaard, Gitte Østergaard Poulsen, Flemming Bandholm Jacobsen, Ida Gøtke

Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Kirstine Handberg, Dorthe Thagaard, Gitte Østergaard Poulsen, Flemming Bandholm Jacobsen, Ida Gøtke Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Tilstede: Janet Hansen, Lilian Christensen, Kirstine Handberg, Dorthe Thagaard, Gitte Østergaard Poulsen, Flemming Bandholm Jacobsen, Ida Gøtke Lægårdvej 12 DK-7500

Læs mere

Referat fra Ledelsesmøde 20. marts 2012 kl. 12.00 14.00, Pouls kontor, Ledelsessekretariatet, Regionshospitalet Herning. Referat

Referat fra Ledelsesmøde 20. marts 2012 kl. 12.00 14.00, Pouls kontor, Ledelsessekretariatet, Regionshospitalet Herning. Referat Hospitalsenheden Vest Staben HR HR-chef Lasse P. Hansen Plan- og sekretariatschef Poul Michaelsen Økonomichef Preben L. Sørensen Kvalitets- og udviklingschef Birgitte Ostersen Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro

Læs mere

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev

Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Beskrivelse af introstillinger nyuddannede sygeplejersker Sygehus Sønderjylland, Haderslev Plads til faglig og personlig udvikling Et positivt og lærende arbejdsmiljø Udarbejdet oktober 2007/rev. december

Læs mere

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning.

Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til 13.30. I kaffestuen i pavillonen i Herning. Hospitalsenheden Vest Akutafdelingen Gl. landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 www.regionmidtjylland.dk Referat fra møde i Sikkerhedsorganisationen. Onsdag, den 29. september 2010 kl. 12.00 til

Læs mere

Opfølgning på evaluering af :

Opfølgning på evaluering af : Opfølgning på evaluering af : Modul 12 / forår 2016; HOLD 13II ABCD; opgjort august 2016 Evalueringens grundlag - svarprocent Skemaet er udsendt til 121 studerende 102 har helt eller delvist gennemført,

Læs mere

2. Implementering af evidensbaseret praksis:

2. Implementering af evidensbaseret praksis: Referat 16. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 21. januar, 2013 kl. 10.30 16.00 Sted Mødeleder Referent Afbud Tove Lindhardt Lena Aadal Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads

Læs mere

Dagsordens punkt 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt

Dagsordens punkt 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Referat fra 17. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 8. april, 2013 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Referent Tove Lindhardt Marianne Eg Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30

Læs mere

MOTIVATION. Når samarbejdet starter

MOTIVATION. Når samarbejdet starter MOTIVATION Når samarbejdet starter SAMARBEJDSAFTALE OM DIT UDDANNELSESFORLØB Samarbejdsaftalen med din kliniske vejleder og dig er en forudsætning for, at I sammen får et fælles ansvar og forståelse

Læs mere

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC

Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH i JMC 1 De 13 punkter i Vision for sygeplejestuderendes kliniske uddannelse på RH er udarbejdet på tværs af RH og har været gældende i alle centre

Læs mere

Spørgeskema til studerende Evaluering af klinisk undervisning

Spørgeskema til studerende Evaluering af klinisk undervisning Sygeplejerskeuddannelsen Odense og Svendborg Spørgeskema til studerende Evaluering af klinisk undervisning Klinisk uddannelsessted: Modul: Navn og hold: Formålet med evalueringen og dette spørgeskema er,

Læs mere

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan

Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan Sygeplejerskeuddannelsen i VIA Klinisk studieplan 6. semester Gynækologisk Ambulatorium Hospitalsenheden Vest Gl. Landevej 61, 7400 Herning 1 Klinisk uddannelsesplan Den kliniske studieplan giver dig en

Læs mere

Tirsdag den d. 30. august kl Rum 3 V/Arbejdsmedicinsk Klinik, Regionshospitalet Herning

Tirsdag den d. 30. august kl Rum 3 V/Arbejdsmedicinsk Klinik, Regionshospitalet Herning Referat af driftsrådsmøde for akutområdet Hospitalsenheden Vest Staben Strategi og Plan Gl. Landevej 61 7400 Herning www.regionmidtjylland.dk Deltagere: Tommy Andersson, Karen Vilsgaard, Bodil Overgaard,

Læs mere

Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efteråret 2016 Modul: 11 Sted: RH Viborg/Skive Svarprocent: 76 %

Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efteråret 2016 Modul: 11 Sted: RH Viborg/Skive Svarprocent: 76 % Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efteråret 2016 Modul: 11 Sted: RH Viborg/Skive Svarprocent: 76 % Metode: Bearbejdningen tager udgangspunkt i fem svarkategorier: Meget

Læs mere

Referat Tværfaglig Dokumentationsråd Torsdag d. 14. april kl Mødelokale 2 i HOLSTEBRO

Referat Tværfaglig Dokumentationsråd Torsdag d. 14. april kl Mødelokale 2 i HOLSTEBRO Hospitalsenheden Vest Holstebro Staben Kvalitet og Udvikling Tværfaglig Dokumentationsråd Torsdag d. 14. april kl 14.00 16.00 Mødelokale 2 i HOLSTEBRO Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 7843 8700

Læs mere

Velkommen Praktikvejleder

Velkommen Praktikvejleder Velkommen Praktikvejleder Dagens program Kl. 8.10 Kantinen: præsentation af dagens program - kaffe, the og boller Kl. 8.20 Info vedr. Den Pædagogiske Uddannelse Kl. 9.25 Pause Kl. 9.40 Speeddating i kantinen:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende

AARHUS UNIVERSITET. Fraværende: lektor Hanne Kronborg Foverskov (afbud), studerende Møde den: 29. januar, 2010, kl. 13.00-15.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min)

INDKALDELSE/ REFERAT. Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen. Punkt 1. Godkendelse af dagsorden (5 min) Gør tanke til handling VIA University College Uddannelsesudvalget for Fysioterapeutuddannelsen Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg Lokale B331 Mødedato: Den 4. marts 2015 kl. 11.00-17.00 GODKENDT

Læs mere

Referat. Se liste. Referat fra Lederforum fredag 13. marts 2009 kl i mødelokale 3, Administrationen, Regionshospitalet Holstebro

Referat. Se liste. Referat fra Lederforum fredag 13. marts 2009 kl i mødelokale 3, Administrationen, Regionshospitalet Holstebro Hospitalsenheden Vest Administrationen HR Se liste Lægårdvej 12 DK-7500 Holstebro Tel. +45 9912 5000 Fax. +45 9912 5090 hec@ringamt.dk www.rm.dk Referat fra Lederforum fredag 13. marts 2009 kl. 11.00-13.00

Læs mere

Psykiatrisk Akutmodtagelse Kolding

Psykiatrisk Akutmodtagelse Kolding Psykiatrisk Afdeling Kolding-Vejle Praktikstedsbeskrivelse kontaktperson Susanne Vakker Maass, uddannelseskoordinator Voksenpsykiatrisk afd. Kolding-Vejle Psykiatrisk Akutmodtagelse Kolding Aug. 2015 1

Læs mere

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK

UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK UNIVERSITY COLLEGE SYDDANMARK Til uddannelsesudvalget ved Bioanalytikeruddannelsen Degnevej 16 Postboks 509 6705 Esbjerg Ø T 7266 2000 E ucsyd@ucsyd.dk W ucsyd.dk EAN CVR 30 84 04 02 Referat til 13. møde

Læs mere

Evaluering i klinisk undervisning ved Sygeplejerskeuddannelsen i Odense

Evaluering i klinisk undervisning ved Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Evaluering i klinisk undervisning ved Sygeplejerskeuddannelsen i Odense Indberetning 2010 Samtlige afdelinger på OUH, har i 2010 evalueret klinisk undervisning og sendt indberetningen til. har gennemgået

Læs mere

Referat fra møde i LUU, SOSU-området

Referat fra møde i LUU, SOSU-området Referat fra møde i LUU, SOSU-området Dato: Fredag den 6. marts 2015 kl. 09.00 12.00 i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Formand, Susanne Andersen, FOA Herning (SA) Gitte

Læs mere

Referat fra møde i LUU for SOSU-området

Referat fra møde i LUU for SOSU-området Referat fra møde i LUU for SOSU-området Dato: Fredag den 21. november 2014, kl. 09.00 13.00 (inkl. julefrokost) i mødelokale 1, Social & SundhedsSkolen, Herning Deltagere: Medlemmer: Erna Leth (suppleant),

Læs mere

Projekt tidstro dokumentation. Sengeafsnit, E1

Projekt tidstro dokumentation. Sengeafsnit, E1 Projekt tidstro dokumentation Sengeafsnit, E1 Baggrund for projektet Tidstro dokumentation, ved brug af de mobile pc er hos patienterne, har mange fordele. Man har som sundhedspersonale adgang til oplysninger

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

Spørgeskema til studerende Evaluering af klinisk undervisning

Spørgeskema til studerende Evaluering af klinisk undervisning Sygeplejerskeuddannelsen Odense og Svendborg Klinisk uddannelsessted: Modul: Navn og hold: Spørgeskema til studerende Evaluering af klinisk undervisning Formålet med evalueringen og dette spørgeskema er,

Læs mere

Et sundhedsvæsen for patienterne

Et sundhedsvæsen for patienterne Et sundhedsvæsen for patienterne Patientsikkerhedstemadag Onsdag den 25. april www.vest.rm.dk Program for dagen Velkomst ved Ida Götke Oplæg ved Lene Pedersen mm. Kaffe drøftelser Informationer Farvel

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand

1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 2. Orientering fra Studienævnets formand Møde den: 10. juni, 2014, kl. 10.00-12.00 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor Bente

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College

INDKALDELSE/ REFERAT. Referat fra mødet i Fælles OSKU. VIA University College VIA University College fra mødet i Fælles OSKU Sted: Campus Viborg Prinsens Allé 2 8800 Viborg lokale B 330 Mødedato: 11. juni 2014 kl. 10.00 14.00. Deltagere Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt, Marianne

Læs mere

Skabelon for etablering af lokal evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelserne på Fyn

Skabelon for etablering af lokal evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelserne på Fyn Skabelon for etablering af lokal evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejerskeuddannelserne på Fyn Overordnet ramme for etablering af evalueringspraksis: Når de kliniske uddannelsessteder,

Læs mere

Assens kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejeuddannelsen

Assens kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejeuddannelsen Assens kommunes evalueringspraksis for klinisk undervisning i sygeplejeuddannelsen Indholdsfortegnelse Organisering af klinisk undervisning i Assens Kommune... 3 Formål... 3 Overordnet ramme for etablering

Læs mere

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link:

Du kan læse mere om Psykiatriplanen og statusfolderen på dette link: Beskrivelse af uddannelsesforhold i relation til grunduddannelserne. Den første side beskriver generelle forhold i Psykiatrien Region Sjælland. Resten af dokumentet beskriver forhold i: Distriktspsykiatrisk

Læs mere

Det er vigtigt, at du i din praktik er opsøgende og læringsaktiv i forhold til dine mål for din uddannelsesperiode.

Det er vigtigt, at du i din praktik er opsøgende og læringsaktiv i forhold til dine mål for din uddannelsesperiode. Læringskatalog for social og sundhedsassistentelever i alle 3 praktikker. At lære sygepleje i klinisk praksis i afdeling Z2 I afdeling Z2 arbejder vi ud fra mål om at fremme et godt samarbejde med dig

Læs mere

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb

Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb Forløb for modul 11 og 12 studerende i Sektion for Brystkirurgi afsnit 3103 og 3104 Studieforløb med fokus på: Kontinuitet i pleje- og behandlingsforløb 01-09-2012 Rigshospitalet Udarbejdet af klinisk

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT

AARHUS UNIVERSITET. Møde den: 23. oktober, 2013, kl Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Møde den: 23. oktober, 2013, kl. 15.15-17.15 Studienævn for Sygeplejevidenskab REFERAT Lokaler: Aarhus: Værkstedet, Sygepleje Emdrup: 1. sal indgang B8 Deltagere: Studieleder Kirsten Frederiksen, lektor

Læs mere

Projektbeskrivelse. Far og mor som partnere - Udvikling af kompetencer til anderledes og styrket samarbejde mellem forældre, børn og sundhedspersonale

Projektbeskrivelse. Far og mor som partnere - Udvikling af kompetencer til anderledes og styrket samarbejde mellem forældre, børn og sundhedspersonale Hospitalsenheden Vest Herning Børneafdelingen Gl. Landevej DK-7400 Herning Tel. +45 7843 3600 www.vest.rm.dk 21. september 2012 Projektbeskrivelse Far og mor som partnere - Udvikling af kompetencer til

Læs mere

Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efterår 2016 Modul: 12 Sted: RH Silkeborg og Hammel Neurocenter Svarprocent: 76 %

Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efterår 2016 Modul: 12 Sted: RH Silkeborg og Hammel Neurocenter Svarprocent: 76 % Bearbejdning af data fra evaluering af klinisk undervisning Periode: Efterår 2016 Modul: 12 Sted: RH Silkeborg og Hammel Neurocenter Svarprocent: 76 % Metode: Bearbejdningen tager udgangspunkt i fem svarkategorier:

Læs mere

TVÆRFAGLIGHED I KLINISK PRAKSIS

TVÆRFAGLIGHED I KLINISK PRAKSIS FSUS NSF FUFF KONFERENCE 2. OG 3. NOVEMBER 2017 FÆLLES DANSK NORSK KONFERENCE COMWELL ROSKILDE DORTHE YOON RAVN SØRENSEN SYGEPLEJERSKE MED SÆRLIG KLINISK FUNKTION UDDANNELSE, UNDERVISNING OG UDVIKLING

Læs mere

Kompetenceudviklingskatalog for lægesekretærer pa Sygehus Lillebælt

Kompetenceudviklingskatalog for lægesekretærer pa Sygehus Lillebælt Kompetenceudviklingskatalog for lægesekretærer pa Sygehus Lillebælt Maj 2018 Indhold Forord... 2 Vision... 3 Strategier og kerneområder... 4 Eksempler på karriereveje og funktioner for lægesekretærer på

Læs mere

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013

REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 REFERAT D. 23. SEPTEMBER 2013 LUU Lokalt Uddannelses Udvalg LEU Lokalt Efteruddannelses Udvalg Til stede: Eva Pedersen Viborg Kommune Nina Jexen Thisted og Morsø Kommune Lone G. Kolbæk Region Midt, Regionshospital

Læs mere

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet

KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING. på Syddansk Universitet KANDIDATUDDANNELSE I FOLKESUNDHEDSVIDENSKAB MED SPECIALISERING I INTERVENTION OG EVALUERING på Syddansk Universitet GRAFISK DESIGN: PRINT & SIGN, SDU 1 Kandidatuddannelse i Folkesundhedsvidenskab med specialisering

Læs mere

Evaluering af praktik 1. semester efteråret 2017

Evaluering af praktik 1. semester efteråret 2017 Evaluering af praktik 1. semester efteråret 2017 Udarbejdet af: Susanne Pallesen (Syddjurs kommune) Pia Holm Hølledig (AUH) Britta Fuhlendorff (VIA) Susanne Jastrup (VIA) Intro: Denne spørgeskemaundersøgelse

Læs mere