Arbejdsplan DSF 2013 INDLEDNING

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arbejdsplan DSF 2013 INDLEDNING"

Transkript

1 Arbejdsplan DSF 2013 INDLEDNING Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er en organisation, der i stigende grad bliver dagsordensættende for det uddannelsespolitiske område og ungdommen i Danmark. Gennem en stor synlighed, målrettede kampagner og en tæt dialog med politikere og interessenter er det lykkes DSF at blive anerkendt som en uomgængelig uddannelses- og studenterpolitisk organisation. Det er en udvikling, DSF i 2013 skal bygge videre på. For at gøre dette, er det nødvendigt, at DSF bliver ved med at udvikle sig. Vores politik står stærkest, når der er et stærkt organisatorisk fundament under det. Det vil DSF i 2013 arbejde videre med gennem tæt samarbejde og koordinering med medlemsorganisationerne, udvidelse af kontaktflader til studerende og strategisk prioritering af årets indsatsområder. Landsforum udformer et handlingsprogram med konkrete målsætninger for hver af de i arbejdsplanen skitserede prioriteringer. KAMPAGNER OG PRIMÆRE POLITISKE PRIORITERINGER DSF er en indflydelsesrig politisk organisation. Det viser sig hvert år, ved at DSF opnår konkrete sejre for de studerende. Når vi sammen kan opnå disse sejre, er det oftest som følge af gennemtænkte, strategiske kampagner, med deltagelse af mange studerende og medlemsorganisationer. I det kommende år vil DSF styrke og udvide kampagneindsatsen for at opnå større politisk gennemslagskraft, såvel som øget synlighed på de enkelte uddannelsesinstitutioner. For at øge den nationale koordinering af kampagnearbejdet, vil det kommende afsnit omhandle tre større kampagner, DSF som udgangspunkt vil føre i Det er forventeligt, at det politiske fokus kommer til at ligge inden for de tre beskrevne temaer. Skulle andet vise sig at være tilfældet, kan Forretningsudvalget prioritere DSF s kampagner og aktiviteter i et tæt og forpligtende samarbejde med Landsforum. SU og gennemførsel Regeringen har annonceret en SU-reform, der har det formål at få de studerende til at gennemføre hurtigere og på den måde tjene to milliarder. DSF anser SU en som nødvendig for at sikre de studerende ordentlige levevilkår under deres studier, og SU en skal derfor hverken forringes eller bruges til at regulere gennemførselstiden.

2 Desuden giver det ikke mening i en tid med ungdomsarbejdsløshed at skynde os igennem studiet. DSF vil holde skarpt øje med regeringens planer, og vil gå forrest i at opstarte et bredt initiativ, der har til formål at gå imod hurtigere igennem -dagsordenen og SU-forringelser i det hele taget. SU og gennemførsel har også karakter af en central politisk prioritering i løbet af hele året, hvor DSF vil arbejde for: En SU, der er til at leve af ingen nedskæringer eller forringelser på SU-området. At studerende ikke presses hurtigere igennem uddannelsessystemet, heller ikke med trusler om at fjerne deres levegrundlag. Studiestartskampagne - finansiering, optag og fysiske rammer Studiestarten er en oplagt periode til at komme ud til nye studerende med dette aktuelle synspunkt, der samtidig styrker kendskabet til DSF. DSF vil her arbejde med at knytte en politisk dagsorden sammen med den virkelighed, der møder mange nye studerende. Kampagnen vil fokusere på finansiering af uddannelser i sammenhæng med optaget og de fysiske rammer omkring undervisningen, såsom pladsmangel og social og faglig integration af de studerende. Finansiering har også karakter af en central politisk prioritering over hele året, hvor DSF vil arbejde for: Investeringer i uddannelse og et økonomisk løft pr. studerende. At investeringerne sker gennem ubundne midler frem for strategiske. At løftet i finansiering prioriteres til sikring af bedre uddannelse og studiemiljø. For bedst muligt at kunne arbejde med finansiering til studiestartskampagnen skal holdningspapiret konkretiseres med et politikpapir på forårets politikkonference. DSF har derfor i det første halvår af 2013 fokus på finansiering af de danske uddannelser og uddannelsesinstitutioner, herunder taxametertilskud og allokering af basismidler. Lokale krav i forbindelse med kommunalvalget I efteråret 2013 er der kommunalvalg i Danmark, og DSF vil udnytte valget til at hjælpe medlemsorganisationerne med at forpligte lokalpolitikere til at gøre en aktiv indsats for at skabe studievenlige byer og kommuner. DSF vil understøtte de enkelte medlemsorganisationer, både ved konkret at være til stede ved arrangementer og events, samt ved at sætte lokale initiativer på dagsordenen i pressen. DSF ville eksempelvis kunne tilbyde en national kampagneramme bestående af virtuelle koncepter og fysiske arrangementer som paneldebatter og lignende. ØVRIGE POLITISKE PRIORITERINGER Ud over de tre prioriterede kampagner skal DSF løbende kunne reagere på relevante politiske områder. I det kommende år vil DSF derfor særligt arbejde med følgende emner i uprioriteret rækkefølge:

3 Demokrati på uddannelsesinstitutionerne Det forberedende arbejde til sammenskrivningen af lovgivningerne for de videregående uddannelser er allerede i gang. DSF tror på, at de studerende er hverdagens eksperter. Det er studerende, der bedst kan vurdere, hvordan undervisningen foregår bedst, og derfor skal studerende have øget indflydelse på deres hverdag. Det skal sikres, at en sammenskrivning af loven der forbedrer studerendes indflydelse. Det skal sikres, at en sammenskrivning af loven forbedrer de studerendes formelle indflydelse. Brugerbetaling DSF mener, at økonomiske forhold ikke bør være en hindring for at kunne tage en uddannelse. DSF vil derfor arbejde for at danne et overblik over omfanget af og modarbejde den indirekte brugerbetaling, der desværre stadig er en realitet på mange uddannelser. Derudover vil DSF arbejde for en lov imod brugerbetaling. Bolig Boligproblematikken bliver stadig mere relevant i forbindelse med det øgede optag, og mange steder er det svært for studerende at finde en bolig. DSF vil arbejde for en national garanti for, at kommunerne igen kan sælge grunde til under markedspris i forbindelse med byggeri af ungdomsboliger og for at sikre studerende bedre retssikkerhed på boligområdet. Eliteuddannelser og talentudvikling Uddannelsesinstitutionerne udvikler i videre omfang talentstrategier og fokuserer på eliten på uddannelserne. Det er en politisk virkelighed, DSF skal forholde sig til, og spille kvalificeret ind i debatten herom og DSF vil arbejde for et generelt kvalitetsløft af uddannelserne, så alle studerende tilbydes den bedst mulige uddannelse. Kvalitet i uddannelsen DSF arbejder for høj faglig og pædagogisk kvalitet på alle uddannelser. Det skal sikres, at det kommende minimumstimetal, som de fleste universiteter nu har vedtaget, implementeres under hensyn til vores behov. Vi er nødt til at have hævet kvaliteten af vores undervisning markant. Dimittendarbejdsløshed Der er stadig s stigende dimittendarbejdsløshed i Danmark. DSF vil arbejde for, at der bliver flere job til færdiguddannede akademikere, og at de dermed ikke tvinges til at tage job fra andre faggrupper i samfundet, der ligeledes oplever høj arbejdsløshed.

4 Praktik I mange tilfælde kan et godt praktikforløb være nøglen til beskæftigelse efter endt uddannelse, ligesom det kan indgå som en værdifuld del af den studerendes samlede uddannelsesforløb. DSF vil arbejde for at alle studerende, der ønsker det, får adgang til praktikforløb med reelt fagligt indhold. Internationalisering og udveksling Flere og flere studerende tager på udveksling til udlandet, og internationale studerende bliver i stigende grad en del af uddannelsesinstitutionernes hverdag i Danmark. DSF vil sikre, at der er en ordentlig faglig og social integration af internationale studerende samt arbejde for nemmere og mindre bureaukratiske udvekslingsforløb. Samtidig vil DSF arbejde for, at internationale studerende i Danmark oplyses om og har mulighed for at opnå indflydelse i de rådgivende og styrende organer på uddannelsesinstitutionerne. Sammenskrivning af lovgivning Der er lige nu en proces i gang om at sammenskrive lovgivningen for alle de videregående uddannelser. Dette vil give nye muligheder og udfordringer for det danske uddannelsessystem, og skal DSF derfor samarbejde med MVU- og KVU-organisationerne om at modgå en negativ konkurrence om finansiering, og sikre at en bedre mobilitet i uddannelsessektoren ikke betyder en yderlig standardisering af uddannelserne. ORGANISATORISKE PRIORITERINGER DSF er en levende organisation i løbende udvikling. Styrken i DSF er netop muligheden for at udvikle sig selv og omstille sig nye udfordringer. Den organisatoriske linje for arbejdet gennem det kommende år vil være, gennem målrettet kampagnearbejde, at øge den enkelte studerendes kendskab til DSF. Desuden vil arbejdet centrere sig om de enkelte medlemsorganisationer i hele landet. DSF s bredde og styrke er netop synlig når vi arbejder sammen. Overordnet vil DSF i 2013: Arbejde med et kampagneorienteret fokus Komme bredt ud til studerende og medlemsorganisationer At øge integrationen af det lokale og nationale niveau i organisationen. Her følger de områder DSF vil sætte fokus på organisatorisk i uprioriteret rækkefølge.

5 DSF s kursussektor opkvalificering af aktive De nye aktive og medlemsorganisationerne skal møde et opkvalificerende og inspirerende DSF. Derfor arbejdes der i 2013 grundigt med at finde et format for DSF s kursussektor, som referencepunkt for formidling af viden og erfaring til de mange aktive. En styrket opkvalificerende indsats har også til formål at skabe mere sammenhold og fællesidentitet mellem DSF s mange aktive. DSF vil således arbejde for at kunne udbyde både politisk og organisatorisk opkvalificering til alle dele af organisationen. En mulighed er at DSF kommer rundt i landet og afholder kurser lokalt. Forretningsudvalget vil desuden afsøge muligheden for afholdelse af en form for social og opkvalificerende aktivitet i sommeren. Et lokalt nærværende DSF For at sikre en stærk og sammenhængende organisation er det vigtigt for DSF at have god kontakt til medlemsorganisationerne. Indsigt i lokale forhold og større kendskab til DSF s arbejde lokalt muliggør en gensidig styrkelse og koordinering af det politiske arbejde. Lynkampagner DSF vil arbejde målrettet med at reagere hurtigt og kreativt på den aktuelle politiske dagsorden ved brug af lynkampagner. En lynkampagne kører over kort tid, rummer få fysiske aktiviteter og benytter sig af virtuelle og virale netværk og medier. Lynkampagner har det klare eksplicitte mål at forme eller vinde en politisk dagsorden i medierne. Landsforum Landsforum er centrum for den organisatoriske integration og koordination i DSF og på mange måder et organ, der er i gang med at finde sit ståsted. I det kommende år skal DSF fortsætte arbejdet med at finde det bedste format for Landsforum og finde ud af, hvordan de forskellige organer i DSF bedst muligt kan spille sammen. Forretningsudvalget vil i det kommende år i samarbejde med medlemsorganisationer, landsforum, de politiske udvalg og Økonomisk Råd om at evaluere landsforum som institution, herunder landsforums samspil med DSF s øvrige organer. Landsforum skal undersøge mulighederne for at afholde en sommerlejr for alle aktive i og omkring DSF og alle dens medlemsorganisationer. Analysearbejde En af de måder DSF for alvor kan være definerende for den politiske dagsorden er at udvikle og formidle kvalificerede analyser på det studenter- og uddannelsespolitiske område. DSF vil i det kommende år afsøge mulighederne for i højere grad at igangsætte og udvikle analyser og rapporter på centrale politiske områder.

6 Frivillige og aktivister DSF's politiske styrke er i høj grad de dygtige og engagerede aktive. Jo flere studenterpolitisk aktive, der målrettet arbejder sammen jo større politisk styrke. Derfor vil DSF i 2013 arbejde målrettet med at skabe et netværk, hvorigennem studerende, hvis integration i en medlemsorganisation er omstændig, kan møde DSF og lave udadvendt politisk arbejde. Samtidig vil DSF arbejde for at mangfoldiggøre måderne man kan være aktiv på lokalt såvel som nationalt. Forretningsudvalget vil det kommende år arbejde for, at sekretariatet i endnu højere grad udvikler et godt og inkluderende frivilligt miljø. Politikkonferencerne DSF s politikkonferencer er de mest samlende og definerende enkeltstående politiske begivenheder i DSF s arbejdsår. I det seneste år har man udvidet debatmulighederne og dermed demokratiseret den politiske diskussion på konferencerne, hvilket har haft en positiv og inkluderende effekt. Denne udvikling skal understøttes og styrkes det næste år, så vi i DSF vedtager handlinger og holdninger på politikkonferencerne som vi bagefter alle føler os forpligtede af. Elev- og studenterbevægelsen og ungebevægelsen Som studerende er vi en del af en levende og udviklende elev- og studenterbevægelse og ungebevægelse sammen med andre politiske interesseorganisationer og forbund. I 2013 forventer vi, at en mulig SU-reform og forringelser af finansieringen af uddannelserne kan nødvendiggøre et tæt samarbejde med relevante organisationer. DSF vil spille en aktiv rolle i at opbygge elev- og studenterbevægelsen og ungebevægelsen og dermed muliggøre et tæt og forpligtende samarbejde. Internationalt samarbejde Studenterpolitik er ikke alene et nationalt anliggende. I løbet af 2013 vil DSF derfor fortsætte det gode arbejde der gennem international gruppe lægges i European Students' Union (ESU), Nordisk Ordførende Møde (NOM) og andre projekter. Forretningsudvalget har et særligt ansvar for at støtte International gruppe og de skal i fællesskab vurdere hvordan DSF's ressourcer bruges bedst internationalt, i samarbejde med Landsforum. FU forpligtes til at finde en form hvorigennem viden om International gruppes arbejde kan komme ind i resten af DSF og medlemsorganisationerne.

ARBEJDSPLAN FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD 2012

ARBEJDSPLAN FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD 2012 ARBEJDSPLAN FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD 2012 VEDTAGET AF POLITIKKONFERENCEN, EFTERÅRET 2011 INDLEDNING Danske Studerendes Fællesråd (DSF) har i de senere år udviklet sig til en organisation, som hverken

Læs mere

ARBEJDSPLAN FOR DSF 2014

ARBEJDSPLAN FOR DSF 2014 ARBEJDSPLAN FOR DSF 2014 Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er en stærk og indflydelsesrig organisation i det uddannelsespolitiske Danmark. Ved konstant at påvirke meningsdannere, søge indflydelse og skabe

Læs mere

Holdningspapir for Danske Studerendes Fællesråd

Holdningspapir for Danske Studerendes Fællesråd Holdningspapir for Danske Studerendes Fællesråd Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er en national interesseorganisation for danske studerende. Vi er et holdnings- og handlingsfællesskab, der arbejder i

Læs mere

S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t

S t u d e n t e r r å d e t v e d A a r h u s U n i v e r s i t e t Arbejdsplan 2009 forår Arbejdsplanen er et vigtigt redskab for SR, idet den tydeliggør, hvad organisationen arbejder med. Frem for, som før set, at lave en detaljeret plan, der beskæftiger sig med alt

Læs mere

Eliteuddannelse i Danmark

Eliteuddannelse i Danmark Eliteuddannelse i Danmark - Politikpapir vedtaget i Uddannelsespolitisk udvalg, november 2008 I april 2006 kom begrebet eliteuddannelse på den politiske dagsorden, da regeringen præsenterede sin globaliseringsstrategi.

Læs mere

Vi præsenterer herunder vores forslag, fordelt på hvad der bør gøres før studiestart, i forbindelse med studiestart og under selve studiet

Vi præsenterer herunder vores forslag, fordelt på hvad der bør gøres før studiestart, i forbindelse med studiestart og under selve studiet God gennemførsel Danske Studerendes Fællesråds bud på tiltag, der kan bidrage til hurtigere og bedre gennemførsel og et mere fleksibelt og sammenhængende uddannelsessystem. Danske Studerendes Fællesråd

Læs mere

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen

Arbejdsplan 2017 FÆLLESRÅDSMØDE. 1: Indledning. 2: Politiske prioriteter. Revision af fremdriften. Opfølgning af studiemiljøundersøgelsen 1 Arbejdsplan 2017 2 3 4 5 6 7 8 9 1: Indledning Denne arbejdsplan har til formål at skitsere, hvad Forretningsudvalget skal beskæftige sig med i Rådsåret 2017. Teksten er ikke udtømmende, men vil benævne

Læs mere

ARBEJDSPLAN Uddannelsespolitik

ARBEJDSPLAN Uddannelsespolitik ARBEJDSPLAN 2018 Indledning Denne arbejdsplan har til formål at skitsere Forretningsudvalget (FU) og Landsforums (LF) prioriteter for året 2018. Arbejdsplanen er ikke opstillet i prioriteret rækkefølge.

Læs mere

Arbejdsplan for rådsåret 2015

Arbejdsplan for rådsåret 2015 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Bilag 8: Forslag til arbejdsplan for rådsåret 2015 Arbejdsplan for rådsåret

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD Navn 1 Organisationens navn er Danske Studerendes Fællesråd (DSF). DSF har hjemsted i København. Formål 2 DSF har til formål at fremme de studerende ved videregående

Læs mere

Visioner for fremtidens uddannelsessystem. af Elev- og Studenterbevægelsen:

Visioner for fremtidens uddannelsessystem. af Elev- og Studenterbevægelsen: Visioner for fremtidens uddannelsessystem af Elev- og Studenterbevægelsen: Forord Elev- og Studenterbevægelsen er gået sammen om at skabe en ny debat om uddannelser og uddannelseskvalitet. Vi tror på,

Læs mere

Organisatoriske Forhold

Organisatoriske Forhold Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse 1 - Indledning.. 2 2 - LL-klubben. 2 3 - Årsmøde.. 3 4 - Bestyrelsen. 3 5 - Sekretariatspersonale.. 4 6 - Principprogrammet..

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 4 Forretningsudvalget... 4 Sekretariatspersonale... 5 Principprogrammet...

Læs mere

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds

Organisatoriske Forhold - for Lærerstuderendes Landskreds Organisatoriske Forhold - for Indholdsfortegnelse Indledning... 2 LL-klubben... 2 Årsmødet... 3 Bestyrelsen... 3 Sekretariatspersonale... 4 Principprogrammet... 4 Arbejdsprogrammet... 4 Politikprogram...

Læs mere

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse

2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse 2.2 Ledelse af unge frivillige: Dialog og plads til indflydelse AF FREDERIK FREDSLUND-ANDERSEN OM FORFATTEREN Frederik Fredslund-Andersen er chefkonsulent i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), hvor han rådgiver

Læs mere

Studerende og erhvervsarbejde

Studerende og erhvervsarbejde 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 2 3 EN SU TIL AT LEVE AF SU en er grundlaget for den lige adgang til uddannelse for alle, uanset opvækst og

Læs mere

ERHVERVSAKADEMI AARHUS TALENTSTRATEGI SPROGPOLITIK. Talentstrategi. Erhvervsakademi Aarhus. Side 0 af 4

ERHVERVSAKADEMI AARHUS TALENTSTRATEGI SPROGPOLITIK. Talentstrategi. Erhvervsakademi Aarhus. Side 0 af 4 Talentstrategi Erhvervsakademi Aarhus Side 0 af 4 Baggrund og indledning Lovbekendtgørelse nr. 750 af 25. juni 2014 (Lov om ændring af universitetsloven og forskellige andre love Initiativer for særlig

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD Navn 1 Organisationens navn er Danske Studerendes Fællesråd (DSF). Stk. 2 DSF har hjemsted i København. Formål 2 DSF har til formål at fremme de studerende ved

Læs mere

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod

Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 www.sdu.dk/strategi2020 Jens Oddershede Rektor 7. november 2012 SDU s Strategi og ledelsesgrundlag - på vej mod 2020 INTRO - Hvorfor en fælles fortælling

Læs mere

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik

evaluering studiedemokrati kommunikation udvikling ansvar faglighe idaktik viden politik indlevels teori edindflydelse initiativ lationer praktik aktiviteter studiedemokrati edindflydelse læring engagement initiativ politik kommunikation marbejde dialog indlevels lationer teori ksibilitet ansvar evaluering sammenhold udvikling nye kompetencer pædagogik

Læs mere

HURTIGERE IGENNEM UDEN FAGLIG ELLER SOCIAL SLAGSIDE

HURTIGERE IGENNEM UDEN FAGLIG ELLER SOCIAL SLAGSIDE Enhedslistens folketingsgruppe Folketinget DK-1240 København K Enhedslistens pressetjeneste tlf.: 33 37 50 80 Enhedslistens udspil til SU-forhandingerne HURTIGERE IGENNEM UDEN FAGLIG ELLER SOCIAL SLAGSIDE

Læs mere

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse

Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 1 Strategiplan for Samarbejde om uddannelse 2018-2021 2 HVAD VIL VI GERNE OPNÅ OG HVILKEN EFFEKT ØNSKER VI? Andelen af unge, der vælger og gennemfører en gymnasial ungdomsuddannelse, inden de fylder 22

Læs mere

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C

8035/17 jn/lma/hsm 1 DG E - 1C Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 2. maj 2017 (OR. en) 8035/17 JEUN 48 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet Tidl. dok. nr.: 7679/17 JEUN 39 Vedr.: De Faste Repræsentanters Komité/Rådet

Læs mere

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012

Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 Arbejdsprogram 2013 Vedtaget på Netværket af Ungdomsråds landsmøde i Vejle 9.-11. november 2012 For medlemmerne Netværket af Ungdomsråds (NAU s) medlemmer er organisationens grundlag, og det er for dem

Læs mere

Holdningspapir for Danske Studerendes Fællesråd

Holdningspapir for Danske Studerendes Fællesråd 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Holdningspapir for Danske Studerendes Fællesråd Danske Studerendes Fællesråd (DSF) er en national interesseorganisation for danske studerende. Vi er et holdnings- og handlingsfællesskab,

Læs mere

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER

TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER TALEPAPIR DET TALTE ORD GÆLDER Anledning Titel Målgruppe Arrangør Taletid Tid og sted Præsentation af det danske formandskab på uddannelsesog ungdomsområdet i Europa-Parlamentets kulturudvalg (CULT) Præsentation

Læs mere

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport

Talent strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Talent 2016-20 - strategi for talentarbejdet i dansk sejlsport Baggrund Talentstrategi 2016-20 beskriver målene for udvikling af talentarbejdet i dansk sejlsport og de områder, som talentarbejdet har særlig

Læs mere

Når der her siges internationale dimittender, henvises der til full-degree studerende.

Når der her siges internationale dimittender, henvises der til full-degree studerende. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 DIMITTENDER, STUDIEJOB OG PRAKTIK Dette er DSF s politikpapir om dimittend-, studiejob- og praktikpolitik

Læs mere

15. maj 2013. Ændring i reglerne om støttetid

15. maj 2013. Ændring i reglerne om støttetid Styrelsen for Videregående Uddannelser og Uddannelsesstøtte Att.: Marianne Gjevert Petersen Bredgade 43 1260 København K 15. maj 2013 Høringssvar vedr. forslag til lov om ændring af SU-loven, lov om befordringsrabat

Læs mere

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020

NOTAT. Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 NOTAT Fra genopretning til udvikling Esnords strategi 2015 2020 (version 4 2.1.2015) Dette er Esnords nye vision, mission og værdier, godkendt af bestyrelsen den 3. december 2014. Kapitlet vil indgå i

Læs mere

Politisk. strategi. Dansk Flygtningehjælp Ungdom

Politisk. strategi. Dansk Flygtningehjælp Ungdom Politisk strategi Dansk Flygtningehjælp Ungdom Indhold Introduktion grundværdier Målsætninger Fremgangsmåde rammer og tidsplan [Forsidefoto: Pil Christoffersen] Introduktion DFUNK - Dansk Flygtningehjælp

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Vækstforum Sjælland, Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland, VEU-Center Øst og Øerne og VEU- Center Vestsjælland 1

Samarbejdsaftale mellem Vækstforum Sjælland, Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland, VEU-Center Øst og Øerne og VEU- Center Vestsjælland 1 Det Regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland Samarbejdsaftale mellem Vækstforum Sjælland, Det regionale Arbejdsmarkedsråd Sjælland, VEU-Center Øst og Øerne og VEU- Center Vestsjælland 1 1. Baggrund Denne samarbejdsaftale

Læs mere

Att skape dialog kring vägledning

Att skape dialog kring vägledning Att skape dialog kring vägledning A N N E T T E E R N S T L A U R I D S E N D I R E K T Ø R A A R H U S T E C H OG F O R M A N D F O R N A T I O N A L D I A L O G F O R U M F O R S T U D I E - O G E R

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

Videregående visioner - Politikpapir godkendt oktober 2007

Videregående visioner - Politikpapir godkendt oktober 2007 Videregående visioner - Politikpapir godkendt oktober 2007 - de studerendes bud på fremtidens uddannelser Vi er som studerende på vej mod en ny verden. En verden, hvor information, viden og uddannelse

Læs mere

International strategi for Det Danske Spejderkorps

International strategi for Det Danske Spejderkorps International strategi for Det Danske Spejderkorps Strategien skal give et overblik over de prioriteter, DDS har som del af den globale spejderbevægelse og som medlemmer af de internationale spejderorganisationer

Læs mere

SUPPLERENDE NOTAT: DIMITTENDER, STUDIEJOBS OG PRAKTIK

SUPPLERENDE NOTAT: DIMITTENDER, STUDIEJOBS OG PRAKTIK SUPPLERENDE NOTAT: DIMITTENDER, STUDIEJOBS OG PRAKTIK Nærværende notat er tænkt som et supplement til forståelse af politikpapiret. Notatet har ingen politisk indflydelse, og bliver ikke opdateret efter

Læs mere

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser

Høringssvar vedrørende talentudvikling på de videregående uddannelser 28. august 2012 JW Styrelsen for Universiteter og Internationalisering Kontoret for uddannelsespolitik Att. fuldmægtig Torsten Asmund Sørensen Lundtoftevej 266 2800 Kgs. Lyngby Høringssvar vedrørende talentudvikling

Læs mere

1 De 50% beregnes ud fra mindstesatsen gældende for alle udeboende på en videregående uddannelse som den

1 De 50% beregnes ud fra mindstesatsen gældende for alle udeboende på en videregående uddannelse som den 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 BOLIGPOLITIK Dette er DSF s politikpapir om boligpolitik, der vil opridse de problemstillinger, som studerende står overfor

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune

Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Dato 07.05.14 Dok.nr. 46908-14 v2 Sagsnr. 14-3053 Ref. lcor Projektplan Erhvervsskolereform Varde Kommune Titel Baggrund Faglært til fremtiden Varde Kommune (der kan findes et nyt navn) I marts måned 2014

Læs mere

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed

CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CIVILSAMFUND I UDVIKLING - fælles om global retfærdighed CISUs STRATEGI 2014-2017 CISUs STRATEGI 2014 2017 Civilsamfund i udvikling fælles om global retfærdighed Vedtaget af CISUs generalforsamling 26.

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

MSK Strategi

MSK Strategi Indhold Mission... 2 Vision... 2 Styrkepositioner... 3 Indsatsområder i strategien... 4 Vision for uddannelse... 5 Vision for forskning og udvikling... 6 Vision for relations- og videnssamarbejde... 7

Læs mere

Notat: Internationale studerende i Danmark

Notat: Internationale studerende i Danmark Notat: Internationale studerende i Danmark! Længe har der fra forskellige sider været et stigende fokus på internationale studerende i Danmark. Fra politisk hold har der været fokus på, at internationale

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

Handlingsplan Bestyrelsen

Handlingsplan Bestyrelsen Handlingsplan 2019 07-12-2018 Bestyrelsen Interessevaretagelse Interessevaretagelse over for beslutningstagere (især politikere og embedsmænd), lokalt, landsplan og internationalt Netværk og samarbejde

Læs mere

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder.

Handleplan 2011. Opbygning Handleplanen er delt i tre afsnit, der søger at styrke organisationen på tre forskellige områder. Handleplan 2011 Indledning SUMHs handleplan 2011 er konkrete mål for, hvad SUMH skal gennemføre af tiltag i 2011, samt hvilke tiltag fra forrige år, der skal fortsættes. Kontorets faste opgaver såsom administration

Læs mere

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune

DIAmanten. God ledelse i Solrød Kommune DIAmanten God ledelse i Solrød Kommune Indhold 1. Indledning 3 2. Ledelsesopgaven 4 3. Ledelse i flere retninger 5 4. Strategisk ledelse 7 5. Styring 8 6. Faglig ledelse 9 7. Personaleledelse 10 8. Personligt

Læs mere

DANSKE MEDIESTUDERENDE

DANSKE MEDIESTUDERENDE PRINCIPPROGRAM FOR DANSKE MEDIESTUDERENDE EN VÆGTIG STEMME o I Danske Mediestuderende mener vi, at kampen for de bedste løn- og arbejdsforhold er den grundlæggende byggesten i en fagforenings virke. Ønsket

Læs mere

ARBEJDSPLAN Side 1 af 9

ARBEJDSPLAN Side 1 af 9 ARBEJDSPLAN 2019 Indledning Denne arbejdsplan skitserer DSF s arbejdsmæssige prioriteringer. Den bruges af Landsforum (LF) og forretningsudvalget (FU) som mål og redskab til arbejdet i 2019. Arbejdsplanen

Læs mere

Studenterrådets Arbejdsplan

Studenterrådets Arbejdsplan sr.au.dk facebook.com/studenterraad Studenterrådets Arbejdsplan Rådsåret 2012 Arbejdsplan for rådsåret 2012 1 Politik Studenterrådet er en politisk organisation. Derfor skal Studenterrådet hele tiden have

Læs mere

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed

Bilag : Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed 14. juni 2019 Sag 2018-17921 Bilag 4.2.1.2: Indsats vedr. inklusion via uddannelse til erhvervsparathed Udfordring Unge med særlige udfordringer, der ingen eller sparsom tilknytning har til uddannelsessystemet

Læs mere

REFERAT AF DSF S POLITIKKONFERENCE EFTERÅR 2012

REFERAT AF DSF S POLITIKKONFERENCE EFTERÅR 2012 REFERAT AF DSF S POLITIKKONFERENCE EFTERÅR 2012 1. ÅBNING AF DSF S POLITIKKONFERENCE Torben Holm-Lauritzen åbner politikkonferencen med ledelse af valget af dirigenterne jf. forretningsordnen 1 David Salomonsen

Læs mere

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL

Invitation til kampagnen Unge ta r ansvar. 1.september 2010 UNGE FOR LIGEVÆRD. Kære UFL UNGE FOR LIGEVÆRD 1.september 2010 Kære UFL Vi er en lang række organisationer, som er gået sammen i en større ungdomskampagne, og vi vil rigtig gerne have jer med. Kampagnen hedder Unge ta r ansvar og

Læs mere

Debatoplæg fra uddannelsesminister Morten Østergaard: Plads til talenterne

Debatoplæg fra uddannelsesminister Morten Østergaard: Plads til talenterne Debatoplæg fra uddannelsesminister Morten Østergaard: Plads til talenterne De videregående uddannelsesinstitutioner skal have strategisk fokus på at udvikle talenter på alle niveauer og i en langt bredere

Læs mere

Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC

Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC Kvalitetssikringspolitik og kvalitetssikringsstrategi for Professionshøjskolen UCC 10. november 2016 1 Indledning Kvalitetssikringspolitik og -strategi for Professionshøjskolen UCC har til formål at tydeliggøre

Læs mere

Nej til SU-nedskæringer

Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Regeringen har meldt ud, at der skal spares 2 mia. kr. på SU en og at studerende skal hurtigere igennem deres uddannelser. Det betyder, at den kommende SU-reform

Læs mere

ARBEJDSPLAN 2018 SR.AU.DK. ARBEJDSPLAN

ARBEJDSPLAN 2018 SR.AU.DK. ARBEJDSPLAN ARBEJDSPLAN 2018 STUDENTERRÅDET VED AARHUS UNIVERSITET SR.AU.DK. ARBEJDSPLAN 2018. 1 ARBEJDSPLAN FOR RÅDSÅRET 2018 Denne arbejdsplan har til formål at skitsere hvad Forretningsudvalget skal beskæftige

Læs mere

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT

STRATEGI FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI 2015-2020 FRA VIDEN TIL PRODUKT STRATEGI INTRO HVEM KEA udbyder videregående uddannelser målrettet erhvervslivet i Danmark og i udlandet. KEA bygger bro mellem håndværk og ny viden, og de studerende

Læs mere

Europaudvalget, Uddannelsesudvalget EU-konsulenten. Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 17. august 2009

Europaudvalget, Uddannelsesudvalget EU-konsulenten. Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 17. august 2009 Europaudvalget 2008-09 EUU alm. del EU-note 64 Offentligt Europaudvalget, Uddannelsesudvalget EU-konsulenten Til: Dato: Udvalgenes medlemmer og stedfortrædere 17. august 2009 Grønbog om øget mobilitet

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Torsdag d.08.04 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Der er til mødet følgende foreløbige dagsorden: 01 Formalia

Læs mere

Bilag 2: Handlingsplan for Uddannelsesstrategien

Bilag 2: Handlingsplan for Uddannelsesstrategien Bilag 2: Handlingsplan for Uddannelsesstrategien 2019-22 1. Samarbejde og gode uddannelser fører til job Etablering af digital platform for kommunikation mellem studerende og virksomheder. Gensidig mentorordning

Læs mere

4.3. Kompetenceplatform: Organisationsbeskrivelse

4.3. Kompetenceplatform: Organisationsbeskrivelse 4.3. Kompetenceplatform: Organisationsbeskrivelse Indledning I det følgende skitseres planerne for kompetenceplatformens organisering i Region Midtjylland. Kompetenceplatformen er et initiativ, som skal

Læs mere

KVALITETSRAPPORT - NØGLEN TIL VIDEN OG UDVIKLING

KVALITETSRAPPORT - NØGLEN TIL VIDEN OG UDVIKLING KVALITETSRAPPORT - NØGLEN TIL VIDEN OG UDVIKLING Indledning KEA udarbejder hvert år en kvalitetsrapport. Rapporten er et tilbageblik på året 2012 og skal bruges som afsæt til at se fremad, sætte mål og

Læs mere

Arbejdsplan for 2015. Indledning

Arbejdsplan for 2015. Indledning Arbejdsplan for 2015 Indledning SUF's arbejdsplan beskriver, hvad vi som SUF prioriterer af landsdækkende og internationale aktiviteter det kommende år. 2015 byder på en række større begivenheder og politisk

Læs mere

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen

Bioanalytikeruddannelsen Odense. Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Bioanalytikeruddannelsen Odense Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen Værdigrundlag for Bioanalytikeruddannelsen ************* Kulturen i afdelingen skal understøtte medarbejdernes professions- og

Læs mere

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Sydjylland strategiseminar november 2018

RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse. RAR Sydjylland strategiseminar november 2018 RAR-model for koordination af aktørsamarbejde for voksen/efteruddannelse RAR Sydjylland strategiseminar november 2018 Ledige Virksomheder Styrkelse af basale færdigheder Løfte kvaliteten i AMU-kurserne

Læs mere

Strategi for Børnesagens Fællesråd

Strategi for Børnesagens Fællesråd Strategi for Børnesagens Fællesråd 2019-2023 Indledning Børnesagens Fællesråd blev etableret i 1903 og har siden da arbejdet for at forbedre forholdene for børn og unge i udsatte positioner i Danmark.

Læs mere

S K O V S K O L E N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Opfølgningsplan Elevtrivsel. Virksomheds tilfredshed. Kvalitet i undervisningen

S K O V S K O L E N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T. Opfølgningsplan Elevtrivsel. Virksomheds tilfredshed. Kvalitet i undervisningen S K O V S K O L E N K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Opfølgningsplan 2016 Elevtrivsel Virksomheds tilfredshed Kvalitet i undervisningen Indledning Skovskolens opfølgningsplan udformes og revideres

Læs mere

Strategi og handleplan for Hjernesagen

Strategi og handleplan for Hjernesagen Strategi og handleplan for Hjernesagen 2018-2021 Baggrund Strategien beskriver, hvad vi skal arbejde med, og hvordan vi skal gøre det inden for de kommende år. Strategien hjælper os med at prioritere,

Læs mere

Arbejdsplan 2015. Politiske fokusområder

Arbejdsplan 2015. Politiske fokusområder Arbejdsplan 2015 Indledning Året der er gået har været rigtig vildt for Studenterrådet. Det gælder både vores organisation, der er blevet større med flere aktive såvel som aktiviteter. Vi har reageret

Læs mere

Masterplan Horisont 2018

Masterplan Horisont 2018 Service Kvalitet Styring Trivsel Masterplan Horisont 2018 Vores fælles grundlag på Arbejdsmarkedsområdet i Haderslev Kommune Arbejdsmarked betjener borgerne, så de får mulighed for et aktivt liv på arbejdsmarkedet

Læs mere

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010. Sag nr. 5. Emne: Uddannelsesprojekter. 4 bilag

REGION HOVEDSTADEN. Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010. Sag nr. 5. Emne: Uddannelsesprojekter. 4 bilag REGION HOVEDSTADEN Forretningsudvalgets møde den 15. juni 2010 Sag nr. 5 Emne: Uddannelsesprojekter 4 bilag Koncern Regional Udvikling Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Til: Telefon 4820 5000 Direkte 4820

Læs mere

Arbejdsplan for rådsåret 2016

Arbejdsplan for rådsåret 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Bilag 6: Forslag til arbejdsplan for rådsåret 2016 Arbejdsplan for rådsåret 2016 Indledning Arbejdsplanen har til formål

Læs mere

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200

PÆDAGOGIK PÅ EUD. Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag. ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 PÆDAGOGIK PÅ EUD Vores fælles pædagogiske didaktiske grundlag ZBC Roskilde Maglegårdsvej 8 4000 Roskilde Tlf. 4634 6200 ZBC Ringsted Ahorn Allé 3-5 4100 Ringsted Tlf. 5768 2500 ZBC Næstved Handelsskolevej

Læs mere

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv.

Mission. Når vi har nået dette, når vi har fået et kompenserende, inkluderende og fordomsfrit samfund, kan og vil vi nedlægge os selv. Handleplan 2010 Mission Sammenslutningen af Unge Med Handicap arbejder helt grundlæggende for et samfund, hvor man er ung frem for handicappet. Vi arbejder for et samfund, hvor man som ung med en funktionsnedsættelse

Læs mere

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved

UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST. Veje til ny viden. - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved UDDANNELSERNES BY NÆSTVED VÆKST OG UDDANNELSE UDKAST Veje til ny viden - En del af Næstved Kommunes vision Mærk Næstved VÆKST OG UDVIKLING Sammen om fremtiden I Næstved Kommune skal uddannelse være for

Læs mere

26. maj Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium

26. maj Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 26. maj 2011 Strategi for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 1. Indledning Det Kongelige Danske Musikkonservatorium indtager en helt central rolle i Danmarks musik- og kulturliv. Lærerkorpset rummer

Læs mere

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune

Beskæftigelsesplan 2017 Nyborg Kommune Beskæftigelsesplan Kommune Oktober 2016, Version 2 Indledning Kommune udarbejder hvert år en beskæftigelsesplan. Beskæftigelsesplanen tager udgangspunkt i Kommunes politikker, herunder sundhedspolitikken

Læs mere

De fire kompetencer i oldtidskundskab

De fire kompetencer i oldtidskundskab De fire kompetencer i oldtidskundskab Digitale, innovative og globale kompetencer samt karrierekompetencer studieretningsprojektet Side 1 De fire kompetencer - Fra lov til læreplan - Fra læreplan til vejledning

Læs mere

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers)

Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers (UU Randers) AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i

Læs mere

International mobilitet (IT)

International mobilitet (IT) International mobilitet (IT) Formål Der er masser af gode grunde til at tage til udlandet på et praktikophold. To af disse grunde er den sprogindlæring og " interkulturelle kompetenceudvikling, der som

Læs mere

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune

Forpligtende partnerskabsaftale. mellem. Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Forpligtende partnerskabsaftale mellem Dansk Byggeri EUC Nordvestsjælland UU Nordvestsjælland Holbæk Kommune Gældende 1. oktober 2014 til 31. december 2016 Aftalens parter Denne forpligtende partnerskabsaftale

Læs mere

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik

Skolepolitik. Silkeborg Kommunes skolepolitik Skolepolitik Silkeborg Kommunes skolepolitik 1 2 Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den

Læs mere

Arbejdsplan for PLS

Arbejdsplan for PLS Arbejdsplan for PLS 2017-2018 Hovedbestyrelsen ønsker med arbejdsplanen for 2017-2018 at gøre den så specifik som mulig. Derfor er der udformet en mere fokuseret arbejdsplan med tre fokusområder, der er

Læs mere

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer

Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Værdi / Vision / Mission Strategiske mål og indikatorer Døesvej 70-76 7500 Holstebro Telefon 99 122 222 Værdigrundlag for UCH Uddannelsescenter Holstebro indgår med sine uddannelser i en værdikæde og ønsker

Læs mere

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM)

Uddannelsesstrategi for. Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske Fakultet (KU-HUM) D E T H U M A N I S T I S K E F A K U L T E T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T E T Uddannelsesstrategi 2015-17 for Det Informationsvidenskabelige Akademi (IVA) Københavns Universitets Humanistiske

Læs mere

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.)

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.) DAGSORDEN 22. maj 2014 kl. 17.15 Lokale 1485-235A, Artsrådsmøde (17.15-20.35) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d.25.marts 1.3

Læs mere

ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2014 - KONSEKVENSER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET

ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2014 - KONSEKVENSER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET ANALYSE AF FORSLAG TIL FINANSLOV 2014 - KONSEKVENSER PÅ UDDANNELSESOMRÅDET Regeringen fremlagde d. 27. august 2013 sit forslag til finansloven for 2014. Det er på mange måder en finanslov, der særligt

Læs mere

Byg til Vækst aftale med Nyt OUH

Byg til Vækst aftale med Nyt OUH Byg til Vækst aftale med Nyt OUH Nyt OUH og Byg til Vækst ønsker at løfte et lokalt samfundsansvar ved at samarbejde forpligtigende omkring rekruttering og uddannelse til vedr. byggepladsen Nyt OUH. Formål

Læs mere

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune

Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Udkast til Beskæftigelsesplan 2017 for Varde Kommune Kort om arbejdsmarkedet i Varde Kommune Et udfordrende mismatch Ledigheden har de seneste år været faldende, mens beskæftigelsen har udviklet sig relativt

Læs mere

Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling

Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling 12-1169 - JEKR - 26.11.2012 Kontakt: Jens Kragh - jekr@ftf.dk - Tlf: 33 36 88 00 Indsatsområde 4: Organisationer i udvikling Godkendt på FTF s kongres den 14.-15.11.2012 _ Stærke faglige organisationer

Læs mere

Uddannelsesråd Lolland-Falster

Uddannelsesråd Lolland-Falster STRATEGI Uddannelsesråd Lolland-Falster UDDANNELSESRÅD LOLLAND-FALSTER 2016 INDLEDNING Uddannelse og uddannelsesinstitutioner har afgørende betydning for landsdelen; De understøtter erhvervslivets adgang

Læs mere

strategiske mål

strategiske mål strategiske mål 2007-2010 INDLEDNING 1925 1970 1975 1980 1985 1990 1995 2000 2005 2010 Vi befinder os i en tid, hvor udviklingen går stærkt, og konkurrencen om danskernes medie- og kultur-forbrug bliver

Læs mere

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået.

Skolepolitik. Alle med tilknytning til skolen indgår i en åben dialog, hvor den enkelte bliver set, hørt og forstået. Skolepolitik Indledning En skole i Silkeborg Kommune består af en undervisningsdel og en fritidsdel. Skolepolitikken angiver, hvad der skal være kendetegnende for Den Gode Skole i Silkeborg Kommunes skolevæsen

Læs mere

Kompetenceudviklingsstrategi

Kompetenceudviklingsstrategi Kompetenceudviklingsstrategi For at vi på ZBC kan leve op til kravene i den kommende EUD reform er det nødvendigt, at vi fortsat sikrer udvikling af medarbejdernes kompetencer. Udgangspunktet for kompetenceudviklingen

Læs mere

Hvordan kommer vi videre på uddannelsesfronten? Dilemmaer og muligheder i forlængelse af mini-spørgeskemaundersøgelse

Hvordan kommer vi videre på uddannelsesfronten? Dilemmaer og muligheder i forlængelse af mini-spørgeskemaundersøgelse Hvordan kommer vi videre på uddannelsesfronten? Dilemmaer og muligheder i forlængelse af mini-spørgeskemaundersøgelse Uddannelse er politik Hvad er goduddannelsespolitik? (1)Hvilke interesser (2)Hvordan

Læs mere

Opfølgning på workshop om bedre sammenhæng i det maritime uddannelsessystem den 25. september 2013

Opfølgning på workshop om bedre sammenhæng i det maritime uddannelsessystem den 25. september 2013 Opfølgning på workshop om bedre sammenhæng i det maritime uddannelsessystem den 25. september 2013 Projekt Danmarks Maritime Klynge og Transportens Innovationsnetværk inviterede den 25. september 2013

Læs mere