Herved kan den nuværende gymnastiksal/multisal frigøres til brug i forhold til et kulturelt samlingssted ved skolen og hallen.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Herved kan den nuværende gymnastiksal/multisal frigøres til brug i forhold til et kulturelt samlingssted ved skolen og hallen."

Transkript

1 Rantzausminde Skole NOTAT VEDR. IDRÆTSFACILITETER I RANTZAUSMINDE Nedenstående notat beskriver med konkrete faktuelle oplysninger et øget behov for etablering af idrætsfaciliteter i Rantzausminde. Først beskrives baggrunden for behovet, og herefter angives brugerfladen med konkrete faktuelle tal. Notatet sendes til principudtalelse hos skolens og hallens interessenter i følgende udvalg og råd: SIS Haludvalget Folkeoplysningen Rantzausminde Børnehave DGI Ældreidrætten Handicaprådet VISION Livsduelighed og læring! Sundhed og bæredygtighed! Vi har en vision om et samlende kultur- og læringscenter omkring Rantzausminde Skole, som kan rumme skole, foreningsaktiviteter, folkebibliotek/skolebibliotek, LOMA-projekt for eleverne på skolen og kulturelle arrangementer. VI ANSØGER OM KAPACITETSUDVIDELSE Skolebestyrelsen på Rantzausminde Skole og Egense-Rantzausminde Idrætsforening ansøger hermed om etablering af en ny hal med tilhørende omklædningsfaciliteter. Der er plads på matriklen til udvidelsen. Herved kan den nuværende gymnastiksal/multisal frigøres til brug i forhold til et kulturelt samlingssted ved skolen og hallen. BAGGRUND SVENDBORG KOMMUNE Svendborg Kommune har med Svendborgprojektet slået sit navn fast som idrætskommune. Alle skoler er idrætsskoler, og der er etableret sportsklasser på Nymarkskolen. Idrætsskoleprojektet har enestående sundhedsmæssige resultater, og seneste skud på stammen er etablering af de såkaldte Svendborgkurserne, hvor kommunen i samarbejde med Ollerup Idrætsefterskole, Oure skolerne og Ollerup Idrætshøjskole tilbyder kompetenceudvikling og medvirker til en yderligere profilering af kommunen. Tilmeldingen til kurserne er allerede stor, idet hele kommuner har tilmeldt sig. Hvis navnet Svendborgkurserne skal slå an på landsplan, skal behovet kunne dækkes af ekstra halkapacitet.

2 RANTZAUSMINDE OMRÅDET Rantzausminde området har gennem de seneste 10 år udviklet sig med stor tilflytning af familier til området. Boligerne bliver solgt til børnefamilier, og området har en særdeles attraktiv beliggenhed. RANTZAUSMINDE SKOLE Rantzausminde Skole har siden skolestrukturændringen oplevet en signifikant elevtilgang, idet klassekvotienten er steget med to over hele skoleforløbet. Med den nye skolereform forlænges skoledagen, og dette betyder et pres på faciliteterne i forhold til idrætsforeningen. ELEVTALSPROGNOSE Elevtalsprognosen fra maj måned 2014, som fremskriver elevtallet frem til 2026, siger, at Rantzausminde Skole får en elevtilgang på 128 elever til i alt 668 elever. Rantzausminde Skole bliver dermed kommunens største skole. Vestre Skole, som er fødeskole til Rantzausminde Skole har også en elevtilvækst på 15 elever, hvilket understreger tendensen. 128 elever svarer ca. til 5 6 nye klasser, og det vil være en umulighed at afvikle undervisningen inden for de nuværende faciliteter. ERI EGENSE RANTZAUSMINDE IDRÆTSFORENING ERI har siden skolestrukturændringen i 2011 oplevet en medlemstilgang, som også presser på haltiden. Selv med den nyetablerede kunststofbane opleves et pres på hallen, og især i vinterperioden skal der afvikles både håndbold og badminton i hallen. ÆLDREIDRÆTTEN Ældreidrætten benytter sig af gymnastiksalen, men på grund af presset er udlånet begrænset til et ugentligt spisefrikvarter i skoletiden. RANTZAUSMINDE BØRNEHAVE Rantzausminde Børnehave er DGI certificeret, og udlån af idrætsfaciliteter er vanskeliggjort af presset fra skole og fra idrætsforeningen. HANDICAPRÅDET Rantzausminde Skole er handicapskole, og der er for nuværende 4 handicappede elever. På grund af den nye lov om lærernes arbejdstid har skolen været nødsaget til at inddrage det nuværende handicaptræningslokale til etablering af lærerarbejdspladser, mod at låne motionsrummet hos ERI. Forholdene er dog ikke ideelle for eleverne. FAKTUELLE OPLYSNINGER OM BRUGERFLADEN Alle interessenter samarbejder om brugen af samtlige faciliteter, og samarbejdet er tæt og fungerer på trods af udfordringerne rigtig godt. SKOLEN Skolen tilbyder et helt skoleforløb klasse. Skolen benytter idrætsfaciliteterne dagligt fra kl Timetallet forventes udvidet som følge af skolereformen, hvor motion og bevægelse er en betragtelig del af den daglige undervisning. Skolens elevtal er steget signifikant og er som følger: Fra 1. august 2011: 509 elever til 1. august 2014: 554 elever. Klassekvotienten er således steget med to over hele skoleforløbet.

3 I sommerperioden (påske efterårsferie) har vi fine udenoms-arealer, hvor alle kan lave aktiviteter uanset hvor mange elever, der er i timerne. Materialemæssigt har vi et fint samarbejde med ERI. Til gengæld har vi hele året udfordringer mht. omklædningsforholdene. I vinterperioden er der indendørs yderst trange kår nedenfor er nævnt nogle af de udfordringer, vi står overfor: Hver dag er der en 1 eller 2 timer, hvor vi bliver nødt til at være elever samtidig i hal og sal. Hver dag bruges hal og gymnastiksal af elever/lærere, og det giver ikke optimale betingelser for undervisningen. Derudover benytter Ældreidrætten hallen om tirsdagen, når eleverne har spisepause vi kan ganske enkelt ikke tilbyde dem andet Endvidere benytter Børnehaveklasserne hallen om torsdagen, når alle andre elever har spisepause Meget trange omklædningsvilkår med fx 45 niendeklasses piger, der samtidig skal klæde om og tage bad på 10 minutter med 5 brusere til rådighed Skolens forøgede elevtal gør, at der ikke kan afholdes arrangementer i andre dele af skolen end idrætshallen. Det drejer sig fx om juleafslutning, dimission og eksamensafvikling, samt skolefester og andre udendørs arrangementer, der er afhængige af vejret. Bordopstilling og beskyttende tæpper på gulvet gør, at der må aflyses aktiviteter i hallen. IDRÆTSFORENINGEN HALLEN Der er aktivitet i Rantzausmindehallen fra kl , hvor ERI Motionscenter åbner. Fra kl disponerer Rantzausminde Skole over idrætshallen og multisalen og omklædningsfaciliteter. Fra kl kl er hallen, multisalen og omklædningsfaciliteter udlejet til foreningssport. I weekends afholdes træning og stævner primært i form af håndbold og fodbold. Rantzausmindehallen har været fuldt udlejet i sæson 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014 og vil også være fuld booket i sæsonen 2014/2015, og er dermed én af de mest bookede idrætshaller i Svendborg Kommune. Egense / Rantzausminde Idrætsforening (ERI) har igennem de seneste 10 år oplevet tilgang af medlemmer, hvilket bl.a. har medført etableringen af fullsize kunstgræsbane kr. 3,8 mio. i Et fantastisk aktiv, der anvendes af Rantzausminde Skole og ERI, samt mange klubber fra Svendborg, Sydfyn og Langeland, hvilket har medført endnu større aktivitet i Rantzausmindehallens i forvejen overbookede omklædningsrum. RENGØRING OG DRIFT Det er en udfordring at få rengjort og vedligeholdt hallen p.g.a. den megen aktivitet. Hallens rengørings- og vedligeholdelsesbudget er under hårdt pres p.g.a. den store aktivitet og deraf følgende slid. OMKLÆDNING Etableringen af fullzise kunstgræsbane i 2013 har forøget idrætsaktiviteten og dermed udfordringen med de manglende omklædningsfaciliteter, idet mange klubber ønsker at anvende kunstgræsbanen og

4 der kan nu spilles fodbold hele året, hvor der tidligere var pause-tilstand fra oktober til februar. (Højsæsonen i hallen). I månederne fra august til maj anslås at der på ugentlig basis foretages i niveauet omklædninger, fordel med ca omklædninger i skoletiden og ca i foreningsregi incl. weekend kampe med udehold, stævnedage m.v. Altså en meget stor belastning af relativt få og små faciliteter. GYMNASTIKSAL/MULTISAL Den nuværende gymnastiksal/multisal er en vigtig facilitet for at øge og understøtte kapaciteten i hallen, og salen rummer bl.a. følgende aktiviteter: Gymnastik og danselokale for mindre hold Opvarmning Afholdelse af sociale arrangementer Afholdelse af fester Scene Basketball Opbevaring af materialer i materialerum under scenen Opbevaring af idrætsredskaber i det tilknyttede materialerum. Mødelokale - tæt ved cafeen og kan bruges til arrangementer med mange spisende gæster. Som det fremgår er gymnastiksalen/multisalen med disse mange funktioner, virkelig meget vigtig for at kunne rumme den megen aktivitet i Rantzausmindehallen. De kunne med fordel afvikles i hal nr. 2. MOTIONSCENTER En af ERIs største afdelinger er ERI Motionscenter der blev etableret i 2006, og som der rummer aktivitet fra kl til kl på alle hverdage, og fra kl til kl i alle weekender. Motionscenteret er meget brugt, også af personer over 60 år, da kulturen i centeret er afslappet, og er en åben kultur med plads til alle. Motionisterne oplever, at der ikke er adgang til omklædning, da skolens elever lægger beslag på omklædningsfaciliteterne. KLUBLOKALE Ungdomsklubben lukkede i 2013 sin aktivitet til Rantzausminde, hvorfor der ikke længere er klubaktiviteter for børnene, ud over ERIs aktiviteter. Lokalet fungerer nu som klublokale for ERI, og stedet er ankerpunkt for sociale aktiviteter, både på holdniveau, og klubniveau. Der er adgang til "Klubben" både inde fra hallen samt udefra, og lokalet anvendes også som taktik rum, før og efter idrætsaktiviteter/kampe for såvel indendørs- og udendørssporten. MÅ AFVISE ANSØGERE OM IDRÆTSAKTIVITETER På grund af Rantzausmindehallens manglende kapacitet, må der ofte siges "Nej tak" til idræts- og andre arrangementer - og ekstra kapacitet er en forudsætning for fremadrettet at kunne håndtere den nuværende aktivitet, idet den nuværende situation er uholdbar. Det er en hårfin balance blot at rumme den nuværende aktivitet, og selv "små-ændringer" kan tippe denne balance.

5 Hver eneste m² af de eksisterende faciliteter er udnyttet, og der er således ikke "blot" tale om en idrætshal, men et idrætscenter der rumme mange aktiviteter, herunder ikke mindst Rantzausminde Skoles aktiviteter. Den store udnyttelsesgrad gælder i høj grad også udendørssporten, hvor faciliteterne er fuldt udnyttede: - strandhåndboldbanen (bruges også til strandfodbold) - basketballbane (asfalteret) - "fodbold-kravlegård" til de mindste spillere - lille kunstgræsbane med bander - meget benyttet og populær. Bruges hver dag af skolen. - alm. naturgræsfodboldbane - fullzise kunstgræsbane. UNDERSKRIFTER Formand for Egense/Rantzausminde Idrætsforening og formand for Rantzausmindehallen Ulrik Banke Skolebestyrelsesformand Peter Bjerregaard Andersen Skoleleder Astrid Birkbak

Referat Haludvalget's møde Mandag den 12-05-2014 Kl. 18:00 Skåruphallen

Referat Haludvalget's møde Mandag den 12-05-2014 Kl. 18:00 Skåruphallen Referat Haludvalget's møde Mandag den 12-05-2014 Kl. 18:00 Skåruphallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Larsen, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Tune, Ejner Larsen, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær, Carsten

Læs mere

Notat om godkendelse af sæsonfordelingen

Notat om godkendelse af sæsonfordelingen Notat om godkendelse af sæsonfordelingen 2015-2016 Herunder oplistes de særlige sager, som Kulturområdet blev opmærksomme på i forbindelse med behandlingen af ansøgningerne til lån af lokaler i sæson 2015-2016,

Læs mere

Bilag 1. Anvisning af lokaler og udendørsanlæg på Idrætsområdet. Supplerende fordelingsprincipper

Bilag 1. Anvisning af lokaler og udendørsanlæg på Idrætsområdet. Supplerende fordelingsprincipper Bilag 1. Anvisning af lokaler og udendørsanlæg på Idrætsområdet Supplerende fordelingsprincipper I tillæg til fordelingsprincipperne i 3 er der fastsat supplerende fordelingsprincipper for lokaler og udendørsanlæg

Læs mere

Vedr. høring om placering af ny SUNDskole.

Vedr. høring om placering af ny SUNDskole. 1 Vedr. høring om placering af ny SUNDskole. Tak for invitationen. Toreby Sundby Gymnastikforening (TSG) ønsker at komme med følgende bemærkninger til de 3 fremsendte forslag. Forslag 5: Ny SUNDskole på

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 11. december 2014 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: I dette

Læs mere

Driftbudget for Landsbyhuset i Gyrstinge 2011

Driftbudget for Landsbyhuset i Gyrstinge 2011 Driftbudget for Landsbyhuset i Gyrstinge 2011 Indhold Side 1 Forside Side 2 Prisliste Side 3 Indledning, budget grundlag Side 4 Driftbudget Side 5 Hal leje Side 6 Halfordeling 1. & 2. kvartal Side 7 Halfordeling

Læs mere

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE

KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE KRITERIER FOR TILDELING AF TIMER I KOMMUNALE OG SELVEJENDE IDRÆTSHALLER OG SALE I SKANDERBORG KOMMUNE Vedtaget af Folkeoplysningsudvalget 27.marts 2008 Kriterier i forbindelse med fordeling af timer i

Læs mere

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale

NOTAT. Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale SOLRØD KOMMUNE Fritid & Kultur NOTAT Emne: Til: Kriterier ved tildeling af timer i Solrød Kommunes idrætshaller og sale Foreningerne Dato: 9.december 2009 Sagsbeh.: Fritid & Kultur Journalnr.: Notatet

Læs mere

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter

Renoveringsprojekt. for Auning Idræts- og Kulturcenter Renoveringsprojekt for Auning Idræts- og Kulturcenter Ansøgning til fase 1 i en samlet udviklingsplan for et moderne idrætscenter til gavn for kommunens borgere og til profilering af Norddjurs Kommune

Læs mere

Lån af lokaler i Sorø Kommune. Fordelingsregler for anvendelse af Sorø Kommunes idrætsfaciliteter

Lån af lokaler i Sorø Kommune. Fordelingsregler for anvendelse af Sorø Kommunes idrætsfaciliteter Lån af lokaler i Sorø Kommune Fordelingsregler for anvendelse af Sorø Kommunes idrætsfaciliteter FORM ÅL Fordelingsreglerne for Sorø Kommunes Idrætsfaciliteter skal sikre en gennemskuelig fordelingsproces

Læs mere

Hesselager slidt og utidssvarende.

Hesselager slidt og utidssvarende. Billedkunst Stokkebækskolen/ Gudme og Hesselager Ørkildskolen afd. Byen Billedkunstlokaler er placeret i kælderen, det er et problem i forhold til lyskilder. Skårup Skole Fungerer nogenlunde. Er placeret

Læs mere

Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe

Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe Retningslinjer pr. 15.6.2017 Generelt De kommunale lokaler og baner i Gladsaxe Kommune stilles gratis til rådighed for de hjemmehørende foreninger. Det vil sige

Læs mere

Timefordelingsregler for anvendelse af Sorø Kommunes idrætsfaciliteter:

Timefordelingsregler for anvendelse af Sorø Kommunes idrætsfaciliteter: Timefordelingsregler for anvendelse af Sorø Kommunes idrætsfaciliteter: Formål: Fordelingsreglerne for Sorø kommunes Idrætsfaciliteter skal sikre en gennemskuelig fordelingsproces med klare prioriteringer.

Læs mere

Notat vedrørende idrætten i Rudersdal 2012 en kortlægning af idræt og motion i Rudersdal Kommune

Notat vedrørende idrætten i Rudersdal 2012 en kortlægning af idræt og motion i Rudersdal Kommune Notat vedrørende idrætten i Rudersdal 2012 en kortlægning af idræt og motion i Rudersdal Kommune Rudersdal Kommune har engageret Idrættens Analyseinstitut (IDAN) og Center for forskning i Idræt, Sundhed

Læs mere

PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE

PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE PRINCIPPER FOR UDLÅN AF KOMMUNALE LOKALER OG FACILITETER TIL IDRÆT OG BEVÆGELSE Lyngby-Taarbæk Kommune udlåner idræts- og bevægelseslokaler/-faciliteter til folkeoplysende foreninger efter nedenstående

Læs mere

Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe

Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe Retningslinjer pr. 15.12.2018 Generelt De kommunale lokaler og baner i stilles gratis til rådighed for de hjemmehørende foreninger. Det vil sige lokaler / baner

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Vester Skerninge Hallen

Referat Haludvalget's møde Onsdag den Kl. 18:00 Vester Skerninge Hallen Referat Haludvalget's møde Onsdag den 25-10-2017 Kl. 18:00 Vester Skerninge Hallen Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Larsen, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Niels Thrysøe, Anne Strømkjær,

Læs mere

Generalforsamling d. 19/2 2019

Generalforsamling d. 19/2 2019 Generalforsamling d. 19/2 2019 Punkt. 1 Valg af dirigent Hans Tranbjerg vælges som generalforsamlingens dirigent. Forsamlingen er lovligt indvarslet Punkt 2. Beretning fra hovedbestyrelsen og afdelingerne

Læs mere

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE

KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE IDRÆTSTALENT? DYRKER DU IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU? Ønsker du at dyrke dit idrætstalent endnu mere? Dyrker du; basketball, fodbold,

Læs mere

Budget 2016 Temaforslag drift Udvalget for Børn og Unge

Budget 2016 Temaforslag drift Udvalget for Børn og Unge Navn på tema: Svendborgprojektet 1.000 kr. 2016 2017 2018 2019 Drift * 1.612 3.605 3.230 3.230 Anlæg Finansiering I alt 1.612 3.605 3.230 3.230 *) Den anførte udgift svarer til, at alle 7.-10. klasser

Læs mere

Jetsmark Idrætscenter Borgermøde 10. september 2015

Jetsmark Idrætscenter Borgermøde 10. september 2015 Jetsmark Idrætscenter Borgermøde 10. september 2015 Simon Rømer Roslyng Indhold i oplæg Ganske kort om bagtæppet ændrede tendenser En række konkrete anbefalinger med fokus på at kunne skabe mere aktivitet

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne. Bilag 1

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Haslev-Hallerne. Bilag 1 Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Haslev-Hallerne Bilag 1 HH-bilag 1 juli 2013 Side 1 af 5 Indhold bilag 1: 1 Lokaler og råderet 2 Åbningstider og tilgængelighed 3 Skolernes

Læs mere

Forslag Procedure for fordeling af haltid inkl. (Ballerup Super Arena), kondi- og barfodsrum, og gymnastik- og svømmesale.

Forslag Procedure for fordeling af haltid inkl. (Ballerup Super Arena), kondi- og barfodsrum, og gymnastik- og svømmesale. Forslag Procedure for fordeling af haltid inkl. (Ballerup Super Arena), kondi- og barfodsrum, og gymnastik- og svømmesale. Halfordelingsudvalg Fordeling af lokaler henhører under Kultur- og Fritidsudvalget,

Læs mere

Kriterier for tildeling af timer

Kriterier for tildeling af timer d. 4.3.2010 (rev. Sommer 2010) Kriterier for tildeling af timer Fordelingsmodel Der tildeles træningstider i Fredericia Kommunes indendørs idrætsfaciliteter (dog ikke svømmefaciliteter eller skydefaciliteter)

Læs mere

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg

2. Forslag til nyt eller ændret anlæg 1. Forslag til nyt eller ændret anlæg Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Skanderborg Kulturhus - dbygning med sidescene og sammenhæng med 4.840 1.815 søtorv Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Kulturhuset

Læs mere

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER

SØNDER OMME IDRÆTSCENTER NYT INDGANGSPARTI BESKRIVELSE / PLAN 1:350 Baggrund for udvidelsen Eksisterende hal 1194,3 m² Eksisterende omklædning Sdr. Omme Idrætscenter er efterhånden blevet 40 år gammelt. Der er sket to mindre tilbygninger

Læs mere

Generelle retningslinjer for lokalefordeling og lån af lokaler i Faxe Kommune til folkeoplysende foreninger m.fl.

Generelle retningslinjer for lokalefordeling og lån af lokaler i Faxe Kommune til folkeoplysende foreninger m.fl. Generelle retningslinjer for lokalefordeling og lån af lokaler i Faxe Kommune til folkeoplysende foreninger m.fl. Indhold 1. Udgangspunkt 2. Lovgrundlag 2.1 Generelle bestemmelser 2.2 Prioriteringer 3.

Læs mere

Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole. Det meste er gratis. Program EFTERår 2015

Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole. Det meste er gratis. Program EFTERår 2015 Fritidsaktiviteter på Tingbjerg Heldagsskole Det meste er gratis Program EFTERår 2015 Nu går ISA i gang igen! ISA er et projekt, hvor skolens ældste elever sammen med lærere og foreninger arrangerer forskellige

Læs mere

Ebberup Idrætsforening

Ebberup Idrætsforening Velkommen til Fitness Fodbold Håndbold Løb Petanque Senior idræt I denne folder kan du læse om hvilke idrætter og aktiviteter, de enkelte afdelinger i (EIF), kan tilbyde dig og din familie - som en sportslig

Læs mere

Driftbudget for Landsbyhuset i Gyrstinge 2009

Driftbudget for Landsbyhuset i Gyrstinge 2009 Driftbudget for Landsbyhuset i Gyrstinge 2009 Driftsbudgettet er beregnet ud fra taksterne nederst på siden. stigning frem til 2010 på mellem 4-7% Udgifter til rengøring samt el og vand m.m. er baseret

Læs mere

IDRÆTSSKOLE I SVENDBORG KOMMUNE

IDRÆTSSKOLE I SVENDBORG KOMMUNE IDRÆTSSKOLE I SVENDBORG KOMMUNE - den sundhedsmotoriske grundskole. (0. 6. Klasse) handling og holdning Rantzausminde Skole en skole i bevægelse - Rantzausminde Skole er en skole med ca. 509 elever i 0.

Læs mere

VORDINGBORG BADMINTON KLUB

VORDINGBORG BADMINTON KLUB VORDINGBORG BADMINTON KLUB STRATEGI FOR UNGDOMSAFDELINGEN 2014-2019 1 INDHOLD 1. Sammenfatning... 2 2. Baggrund... 3 3. Målsætning... 3 4. Træningsstrukturen i 5-årsperioden... 3 5. Kontingent... 3 6.

Læs mere

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Give

Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Give Fremtidens idrætsfaciliteter Opsamling skoleworkshop i Give 10.09.2018 Idræt og fritid Hvad synes du er fedt at lave i din fritid? Gymnastik Kirkekor At være i idrætsforeningen - som en familie Farre sportsplads

Læs mere

I det følgende beskrives overordnede konklusioner for haller og gymnastiksale i distrikt Smørum:

I det følgende beskrives overordnede konklusioner for haller og gymnastiksale i distrikt Smørum: Notat Modtagere: Vedrørende: Fagudvalg Halkapacitetsanalyse Smørum og Ølstykke Indledning Formålet med denne analyse er at vurdere, hvilke konsekvenser en ændret skolestruktur i henholdsvis Smørum og Ølstykke

Læs mere

1. ALMINDE-VIUF 3.1. Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Alminde-Viuf Fællesskole

1. ALMINDE-VIUF 3.1. Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Alminde-Viuf Fællesskole Kolding Kommune 1. ALMINDE-VIUF Skoledistrikt: Alminde-Viuf Fællesskole Almind og Viuf ligger som selvstændige landsbyer i kommunens nordligste område. De bærer begge præg af at have været stationsbyer

Læs mere

Fordelingsregler for indendørs idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune

Fordelingsregler for indendørs idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Fordelingsregler for indendørs idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Forord Lokalefordelingen er samlet under Folkeoplysningsudvalget, som har den overordnede kompetence. Kravene i folkeoplysningsloven

Læs mere

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse

Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Roadshow skoler og foreninger Projektbeskrivelse Denne projektbeskrivelse dækker udelukkende de aktiviteter, der foregår på skolerne i hverdagene i uge 35 til uge 40. Arrangementer i weekender er ikke

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg. (Særlige ændringer er markeret med rødt)

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg. (Særlige ændringer er markeret med rødt) 1 Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg (Særlige ændringer er markeret med rødt) 2 Målsætning for anvendelse af lokaler og udendørs anlæg...3 Hvem kan låne lokaler

Læs mere

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc.

Lejre Bevægelsesanlæg. Projektoplæg til styrkelse af idrætsfaciliteter i Lejre. Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Lejre Bevægelsesanlæg Klatrevæg Rum til aktiviteter f.eks. fitness/pilates/yoga etc. Inde- og udendørs Cafe Styrketræning/ spinning Fitness Motorikbane/Crossfit Ankomstplads Projektoplæg til styrkelse

Læs mere

PROGRAM 2017/2018 HÅNDBOLD SVØMNING FITNESS DANCE BORDTENNIS IDRÆT PÅ TVÆRS MOUNTAINBIKE NATURFITNESS CYCLING

PROGRAM 2017/2018 HÅNDBOLD SVØMNING FITNESS DANCE BORDTENNIS IDRÆT PÅ TVÆRS MOUNTAINBIKE NATURFITNESS CYCLING PROGRAM 2017/2018 HÅNDBOLD SVØMNING FITNESS DANCE BORDTENNIS IDRÆT PÅ TVÆRS MOUNTAINBIKE NATURFITNESS CYCLING Til Hald Ege skoledistrikt m.fl. Husstandsomdelt programblad HALD EGE-RAVNSTRUP KFUM Hald Ege-Ravnstrup

Læs mere

Facilitetsudvikling - Idrætsfaciliteter

Facilitetsudvikling - Idrætsfaciliteter Facilitetsudvikling - Idrætsfaciliteter Rolloskolen festsal Rønnede hallen Karise løbebane Haslev badmintonhal Budgetforlig 2016 Opgaven udspringer af budgetforlig 2016, hvor der under "Ejendomsstrategi"

Læs mere

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg

Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg Regler for udlån og benyttelse af Rudersdal Kommunes lokaler og udendørs anlæg 1 Indholdsfortegnelse Side Målsætning for anvendelse af lokaler og udendørs anlæg 2 Hvem kan låne lokaler og udendørs anlæg

Læs mere

17. STEPPING Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Stepping Skole

17. STEPPING Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Stepping Skole Kolding Kommune 17. STEPPING Skoledistrikt: Stepping Skole Stepping er beliggende i kommunens sydvestlige hjørne ca. 23 km fra Kolding by. Den gamle del af landsbyens bebyggelse er anlagt som forteby,

Læs mere

BILAG 1. Forskellige scenarier for ejerforhold af skolens bygninger.

BILAG 1. Forskellige scenarier for ejerforhold af skolens bygninger. BILAG 1. Forskellige scenarier for ejerforhold af skolens bygninger. INDLEDNING Dette dokument beskriver mulige scenarier for ejerforhold for skolebygningerne i Skibbild-Nøvling. Scenarierne skal ses i

Læs mere

Fordelingsregler for indendørs idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune

Fordelingsregler for indendørs idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Fordelingsregler for indendørs idrætsfaciliteter i Bornholms Regionskommune Forord Lokalefordelingen er samlet under Folkeoplysningsudvalget, som har den overordnede kompetence. Kravene i folkeoplysningsloven

Læs mere

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd

Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd Kvinder i Lyngby-Taarbæk er mere aktive end Mænd 10 9 Kvinder Mænd 6 5 74 % 62 % 61 % 2 1 Lyngby-Taarbæk Kommune Nationalt Men hvad laver de egentlig?!! Mænd løber og styrketræner. De cykler og dyrker

Læs mere

Forslag til renovering af Jetsmark Idrætscenter.

Forslag til renovering af Jetsmark Idrætscenter. Jetsmark Idrætscenter Bredgade 145 9490 Pandrup Styregruppen for renoveringsprojekt Pandrup, den 17.01.2015 Forslag til renovering af Jetsmark Idrætscenter. På vegne af Jetsmark fremsendes hermed et forslag

Læs mere

Beskriv de faciliteter jeres forening mangler og ønsker:

Beskriv de faciliteter jeres forening mangler og ønsker: Forening: nasl-i Beskriv de faciliteter jeres forening mangler og ønsker: 1. Mere og bedre plads til vores redskaber! Den billige løsning kunne være en container uden foran hallen eller et system, hvor

Læs mere

IDRÆTSSKOLE I SVENDBORG KOMMUNE

IDRÆTSSKOLE I SVENDBORG KOMMUNE IDRÆTSSKOLE I SVENDBORG KOMMUNE Gør motion til viden Gudbjerg Skole gør motion til viden Gudbjerg Skole er en lille landsbyskole med ca. 130 elever i 0. 6. klasse. Skolen er placeret i Gudbjerg by ca.

Læs mere

Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe

Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe Anvisning af baner og lokaler i Gladsaxe Retningslinjer pr. 1.9.2016 Generelt De kommunale lokaler og baner i stilles gratis til rådighed for de hjemmehørende foreninger. Det vil sige lokaler / baner på

Læs mere

- FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN

- FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE KØBENHAVNS IDRÆTSSKOLE IDRÆTSLINJEN - FOR DIG, DER VIL DYRKE DIN IDRÆT PÅ HØJT NIVEAU BELLAHØJ SKOLE IDRÆTSLINJEN IDRÆTSTALENT? DANMARKS FØRSTE IDRÆTSSKOLE Bellahøj Skole - Københavns Idrætsskole blev i skoleåret 2007/08 den første offentlige

Læs mere

HGF, KOMMUNEN OG GYMNASTIKKENS HUS. -et nødvendigt samarbejde

HGF, KOMMUNEN OG GYMNASTIKKENS HUS. -et nødvendigt samarbejde HGF, KOMMUNEN OG GYMNASTIKKENS HUS -et nødvendigt samarbejde RAMMERNE I DAG HGF s 250 aktive gymnaster træner i dag i 5 forskellige sale rundt om i byen 12 hold træner i hallen på HG 11 hold træner i pige-

Læs mere

Vi byder jer velkommen til en masse aktiviteter i. Faxe Ladeplads Idrætsforening

Vi byder jer velkommen til en masse aktiviteter i. Faxe Ladeplads Idrætsforening Vi byder jer velkommen til en masse aktiviteter i Faxe Ladeplads Idrætsforening 2018 2019 Velkommen til Faxe Ladeplads Idrætsforening 2017 var 90-års-jubilæumsår for Faxe Ladeplads Idrætsforening. Foreningen

Læs mere

Det gode samarbejde om haller og sale. - Praktiske guidelines til dig, der bruger vores lokaler

Det gode samarbejde om haller og sale. - Praktiske guidelines til dig, der bruger vores lokaler Det gode samarbejde om haller og sale - Praktiske guidelines til dig, der bruger vores lokaler Indhold: God dialog giver gode oplevelser...3 Hvis du har brug for hjælp...5 Hvordan kan DU hjælpe?...6 Hvad

Læs mere

Sag. nr: 09.674 18.02.2013. BOTICON Totalentrepriser til byggeriet

Sag. nr: 09.674 18.02.2013. BOTICON Totalentrepriser til byggeriet Sag. nr: 09.674 18.02.2013 luftperspektiv Vildbjerg Sports- & Kulturcenter regnes blandt landets bedste, når det gælder faciliteter til træningsophold. DBU`s kvindelandshold & ungdomshold er blandt gæsterne,

Læs mere

Pia A meddelte at Poul Duch har valgt at gå af som formand for svømning og festudvalg. Han fortsætter som almindeligt medlem i begge afdelinger.

Pia A meddelte at Poul Duch har valgt at gå af som formand for svømning og festudvalg. Han fortsætter som almindeligt medlem i begge afdelinger. Bestyrelsesmøde i AIF torsdag den 23-10-2014 Tilstedeværende: Formand - Pia Arendt Forretningsfører - Jette Schmidt Næstformand - Klaus Pontoppidan Forretningsudvalg - Mette K. Skjold Forretnings- og sponsorudvalg

Læs mere

ANALYSE AF IDRÆTS- OG BEVÆGELSESFACILITETER I GLADSAXE KOMMUNE

ANALYSE AF IDRÆTS- OG BEVÆGELSESFACILITETER I GLADSAXE KOMMUNE Hovedpointer fra rapporten: ANALYSE AF IDRÆTS- OG BEVÆGELSESFACILITETER I GLADSAXE KOMMUNE Rapport / September Idrætsområdet, Gladsaxe Kommune Indhold Indledning... 2 Idrætsdeltagelsen i Gladsaxe Kommune...

Læs mere

FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF

FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF FRA MUDDERHUL TIL TRÆNINGSANLÆG - MED PLADS TIL ALLE ANSØGNING OM STØTTE TIL OPFØRSEL AF KUNSTSTOFBANE OG MULTIBANE I VIBORG NØRREMARKEN, NUGF Nedslidt sandbane Klubhus Sumpet femmands træningsbane Nedslidt

Læs mere

STATUSRAPPORT 2008/2009. En beskrivelse af idrætsforhold i Gentofte Kommune

STATUSRAPPORT 2008/2009. En beskrivelse af idrætsforhold i Gentofte Kommune STATUSRAPPORT 2008/2009 En beskrivelse af idrætsforhold i Gentofte Kommune Statusrapportens formål Medvirke til at skabe et samlet overblik over idrætsforhold i Gentofte Kommune Belyse en række centrale

Læs mere

11. MUNKEBO Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Munkevængets Skole

11. MUNKEBO Kolding Kommune Fysisk udviklingsplan for Fritids- og Idrætsområdet Skoledistrikt: Munkevængets Skole Kolding Kommune 11. MUNKEBO Skoledistrikt: Munkevængets Skole Munkebo er en af Koldings vestlige bydele. Bydelen har boligkvarterer på skråninger mod Kolding Å i syd og på højtliggende arealer mellem Esbjergvej

Læs mere

Udvikling af fremtidens skole med fokus på idræt

Udvikling af fremtidens skole med fokus på idræt Udvikling af fremtidens skole med fokus på idræt Workshop 1 Lise Warren Pedersen Oversigt Kort introduktion til Københavns Idrætsskole Kort introduktion af mit undersøgelsefelt Betydninger for skolen Betydninger

Læs mere

Idrætsfaciliteter Gladsaxe Skole

Idrætsfaciliteter Gladsaxe Skole Idrætsfaciliteter Gladsaxe Skole Anbefaling fra medarbejdere og ledelse på Gladsaxe Skole Medarbejdere og ledelse anbefaler at Gladsaxe Skoles idrætsfaciliteter udbygges, med en ekstra, lidt større sal,

Læs mere

Foreningernes behov og ønsker i forbindelse med mulig etablering af nye faciliteter i Lellinge

Foreningernes behov og ønsker i forbindelse med mulig etablering af nye faciliteter i Lellinge NOTAT Dato Fælles- og Kulturforvaltningen Kulturafdelingen Foreningernes behov og ønsker i forbindelse med mulig etablering af nye faciliteter i Lellinge Køge Byråd godkendte på møde 28. april 2015 en

Læs mere

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017

TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 TEAM RG Katalog over aktiviteter 2016/2017 Oversigt over Team RG kataloget - Hvad er Team RG 2 - Team RG volleyball 3 - Team RG håndbold 4 - Team RG badminton 5 - Team RG Indendørs fodbold 6 - Team RG

Læs mere

Fraværende: Anders Bertel, Bestyrelses møde Referat godkendt

Fraværende: Anders Bertel, Bestyrelses møde Referat godkendt MØDEREFERAT 08.10.2015 Klaus Pontoppidan, Pia Viller Arendt, Mette Klokkeris Skjold, Alis Damgaard, Dorthe Johansen, Pia Vetche, Jette Schmidt, Poul Erik Clausen, Michael Pagh, Claus Thuesen, Jonas S.

Læs mere

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Skårup Kultur- og Idrætscenter

Referat Haludvalget's møde Torsdag den Kl. 18:00 Skårup Kultur- og Idrætscenter Referat Haludvalget's møde Torsdag den 22-10-2015 Kl. 18:00 Skårup Kultur- og Idrætscenter Deltagere: Frank Müller-Bøgh, Kim Nielsen, Bjarne Egeberg, Bo Madsen, Bo Tune, Ejner Larsen, Carsten Kallesøe,

Læs mere

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG

KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG KONSEKVENSBEREGNING VED OMLÆGNING AF HØJENE HALLEN TIL SELVEJE GENNEM SALG Nærværende bilag uddyber de forudsætninger, som ligger til grund ved beregning af konsekvenserne ved omlægning af Højene Hallen

Læs mere

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015

Kommunale faciliteter i fremtiden. Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Kommunale faciliteter i fremtiden Jens Høyer-Kruse IOB SDU 2015 Hvordan udvikler vi de kommunale faciliteter, så de stadig passer til behovene om 5-10-15 år? I dag Idrætsfaciliteter har stor betydning

Læs mere

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt

Budget 2016 Anlæg 2016-2019: Investeringsoversigt Politikområde: Økonomiudvalget x Eksisterende Ændring, +/- Udvidelse, nyt Fysisk location (adresse) Projektbeskrivelse, Nyborgvej Overordnet beskrivelse Indtil 2004 var klubbane for Boldklubben Stjernen.

Læs mere

Facilitetsplan udgangspunkt for prioritering

Facilitetsplan udgangspunkt for prioritering Facilitetsplan udgangspunkt for prioritering Revurdering af trafiklys kategorier Kategorierne og deres indhold deres er gennemgået en ekstra gang, revurderet og der er herefter flyttet på enkelte projekter

Læs mere

Det nye Sæby Fritidscenter

Det nye Sæby Fritidscenter Sæby, den 04.04.14. Ansøgning om udvidelse af Sæby Fritidscenter. For at efterkomme vore mange brugers behov for mere plads og bedre forhold, ansøger vi herved Frederikshavn Kommune om tilladelse til at

Læs mere

Lundbyhallen (60.407)

Lundbyhallen (60.407) 031 225 Lundbyhallen (60.407) 51 Møder, rejser og rep. 6.516 82 Lejeindtægter (66.923) 031 230 Nymarkhallen (61.202) 45 Diverse 6.516 82 Lejeindtægter (67.718) 031 220 Svendborg Svømmehal (318.349) 22

Læs mere

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1

Den nye folkeskole. Elsted Skole år 1 Den nye folkeskole Elsted Skole år 1 1. Velkommen Program 2. Skolebestyrelsesvalget 2014 v/ formand for skolebestyrelsen Bo Gustafsson 3. Generelt om den nye skolereform 4. Skoleledelsens vision for Elsted

Læs mere

Faxe Kommune Oplæg den 25. september 2014

Faxe Kommune Oplæg den 25. september 2014 Faxe Kommune Oplæg den 25. september 2014 Simon Rømer Roslyng Agenda 1. DGI og udvikling af idrætsfaciliteter 2. Aktuelle udfordringer/muligheder for idrætsfaciliteter og foreninger 3. Hvordan skaber vi

Læs mere

IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER

IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER Peter Forsberg Analytiker Idrættens Analyseinstitut Jens Høyer-Kruse Postdoc. Syddansk Universitet Åbningsseminar 'Fremtidens Idrætsfaciliteter' IDRÆTSVANER I FIRE KOMMUNER Resultater, forskelle og ligheder

Læs mere

Juni. Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole. Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler

Juni. Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole. Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler Afrapportering fra: Lundehus, Kildevældsskolen & Rådmandsgade skole Juni 2012 Spørgeskema, gps og bevægelsesmåler Rapporten er udarbejdet af Syddansk Universitet, Center for Interventionsforskning Indledning

Læs mere

REGLER OMKRING KUNSTGRÆSBANER REGLERNE ER GODKENDT POLITISK I DECEMBER 2015 SENEST REVIDERET I AUGUST 2017

REGLER OMKRING KUNSTGRÆSBANER REGLERNE ER GODKENDT POLITISK I DECEMBER 2015 SENEST REVIDERET I AUGUST 2017 REGLER OMKRING KUNSTGRÆSBANER REGLERNE ER GODKENDT POLITISK I DECEMBER 2015 SENEST REVIDERET I AUGUST 2017 1 ANSØGNING OG ANSØGNINGSFRISTER Ansøgning om lån af kunstgræsbanerne: Der ansøges via Guldborgsund

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe-Hallerne. Bilag 2 - Svømmehallen

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe-Hallerne. Bilag 2 - Svømmehallen Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Faxe-Hallerne Bilag 2 - Svømmehallen FH-bilag2 juli 2013 Side 1 af 5 Indhold bilag 2 1 Lokaler og råderet 2 Åbningstider og tilgængelighed

Læs mere

Handlingsplan for Ryslinge Hallerne

Handlingsplan for Ryslinge Hallerne Handlingsplan for Ryslinge Hallerne Indledning Den selvejende institution Ryslinge Hallerne består af tre haller i Kværndrup, Ryslinge og Gislev. Institutionens højeste myndighed er generalforsamlingen,

Læs mere

Trygve Laub Asserhøj, Christian Gjersing Nielsen & Aline van Bedaf

Trygve Laub Asserhøj, Christian Gjersing Nielsen & Aline van Bedaf Fremtidens idrætsfaciliteter i svendborg kommune Trygve Laub Asserhøj, Christian Gjersing Nielsen & Aline van Bedaf Appendiks og bilagssamling / September 2016 FREMTIDENS IDRÆTSFACILITETER I SVENDBORG

Læs mere

Lokaleudlån. Generelle retningslinjer for brug af kommunale lokaler, haller, gymnastiksale, og udendørsanlæg

Lokaleudlån. Generelle retningslinjer for brug af kommunale lokaler, haller, gymnastiksale, og udendørsanlæg Lokaleudlån Generelle retningslinjer for brug af kommunale lokaler, haller, gymnastiksale, og udendørsanlæg Godkendt af Folkeoplysningsudvalget i Hillerød den 12. januar 2012. GENERELT... 3 ANSØGNING OM

Læs mere

Strategi- & udviklingsplan for

Strategi- & udviklingsplan for Strategi- & udviklingsplan for Skovlund-Ansager Hallen 2017-2025 Skovlund Ansager Hallen Lærkevej 16 6823 Ansager. Tlf. 7529 7604 2016 7604 www.sa-hallen.dk E-mail: info@sa-hallen.dk Baggrund Tekniske

Læs mere

Skabelon 3: Forslag til nyt eller ændret anlæg

Skabelon 3: Forslag til nyt eller ændret anlæg forskydes til et andet år. dvalg: Kultur og Sundhedsudvalget Projektnavn / 2018 2019 2020 2021 Skanderborg Kulturhus - dbygning med sidescene og sammenhæng med 4.840 1.815 søtorv Projektnavn / 2018 2019

Læs mere

Regler og procedurer for booking af tst s haller, lokaler og Café

Regler og procedurer for booking af tst s haller, lokaler og Café Regler og procedurer for booking af tst s haller, lokaler og Café I. Intern booking procedure for tst s afdelinger side 2-3 II. Ekstern booking procedure for haller og lokaler i tst side 4 III. Arrangementer

Læs mere

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut

IDRÆT I GRØNLAND. Analyse og anbefalinger. Trygve Laub Asserhøj. Idrættens Analyseinstitut IDRÆT I GRØNLAND Analyse og anbefalinger Trygve Laub Asserhøj Idrættens Analyseinstitut Konference Fremtidens idræt i Grønland d. 17. august 2016 Oversigt Kort om baggrunden for analysen Analysens resultater

Læs mere

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse.

Ny Folkeskolereform Bogense Skole. Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Ny Folkeskolereform Bogense Skole Glæde, ordentlighed, mod, anerkendelse. Program 16. juni 2014. Velkomst. Bogense skoles visioner, mål og pejlemærker Skolereformen 2014. formål og indhold. Skolereformen

Læs mere

Skitser på det nye idrætscenter Tidsplan og finansiering Tilsagnserklæring Skattefradag Indbetalingsvejledning DGI Indbetalingsvejledning bank

Skitser på det nye idrætscenter Tidsplan og finansiering Tilsagnserklæring Skattefradag Indbetalingsvejledning DGI Indbetalingsvejledning bank Indsamlermappe Skitser på det nye idrætscenter Tidsplan og finansiering Tilsagnserklæring Skattefradag Indbetalingsvejledning DGI Indbetalingsvejledning bank Indbetalingsvejledning kontant En ny hal Hvorfor?

Læs mere

Projektansøgning til anlæggelse af en Beach Arena i Holstebro kommune.

Projektansøgning til anlæggelse af en Beach Arena i Holstebro kommune. Projektansøgning til anlæggelse af en Beach Arena i Holstebro kommune. Projektansøgere: Jysk Håndbold Forbund kreds 3, DGI Vestjylland, HH90, TTH, HB, Holstebro KFUM Volleyball, Rolf Krake Skolen, Hjaltehus.

Læs mere

Velkommen til Madsbyparken

Velkommen til Madsbyparken Velkommen til Madsbyparken Organisationsplan 2018 Organisation pr. 1.1. 2018 Årsnorm: 63,4 MadsbyParken placeringer - partnere MADSBYPARKEN 95.000 m2 FIC og STADION DEN HISTORISKE MINIBY MADSBY LEGEPARK

Læs mere

Fremtidens idrætsanlæg i Aabenraa Kommune. - udviklingsproces! 24. August 2015 Brugerworkshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter

Fremtidens idrætsanlæg i Aabenraa Kommune. - udviklingsproces! 24. August 2015 Brugerworkshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter Fremtidens idrætsanlæg i Aabenraa Kommune - udviklingsproces! 24. August 2015 Brugerworkshop om ønsker til fremtidens idrætsfaciliteter Aftenens program 18.00 Velkomst v. Kultur- og fritidsudvalgsformand

Læs mere

Brenderup Idrætsforening

Brenderup Idrætsforening Velkommen i Brenderup Idrætsforening - Fodboldafdelingen Brenderup Idrætsforening Fodbold Gymnastik Håndbold Badminton Motion Brenderup Idrætsforening holder til i Brenderup Aktivitetscenter, Kirkevej

Læs mere

Servicekatalog for udla n af lokaler i idrætshaller og multisale

Servicekatalog for udla n af lokaler i idrætshaller og multisale Lejre Kommune Servicekatalog for udla n af lokaler i idrætshaller og multisale Februar, 2017 Velkommen til Lejre Kommunes Servicekatalog for udlån af lokaler Der findes et sted, hvor vi deler og skaber

Læs mere

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter

EFTER SKOLETID. Fritidstilbud og -aktiviteter EFTER SKOLETID Fritidstilbud og -aktiviteter 2018-19 1 Kære elever og forældre Her ser I vores brede vifte af tilbud. Vi har forsøgt at dække de forskellige dage godt ind, ligesom vi har bestræbt os på,

Læs mere

Læsevejledning til notat om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i kommuner

Læsevejledning til notat om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i kommuner Læsevejledning til notat om kapacitetsbenyttelse og brugertilfredshed i idrætsanlæg i kommuner Udarbejdet af: Jens Høyer-Kruse, Evald Bundgaard Iversen og Peter Forsberg Center for forskning i Idræt, Sundhed

Læs mere

Kommunale facilitetspolitikker. Hvad, hvorfor, hvordan?

Kommunale facilitetspolitikker. Hvad, hvorfor, hvordan? Kommunale facilitetspolitikker Hvad, hvorfor, hvordan? DISPOSITION Hvorfor politik, strategi plan for idrætsfaciliteter? Hvad er en facilitetspolitikog strategi? Hvordan kommer vi i gang? Hvad betyder

Læs mere

Fremtidig anvendelse af Sjælsøhallen

Fremtidig anvendelse af Sjælsøhallen Fremtidig anvendelse af Sjælsøhallen Beskrivelse af Sjælsøhallen Sjælsøhallen er beliggende på Ravnsnæsvej 103 A, 3460, over for Sjælsøskolen. Sjælsøhallen er fra 1970 erne og den første egentlige idrætshal

Læs mere

BILAG 4 Ligestillingsvurdering af projekter i Klubhuspuljen 2012

BILAG 4 Ligestillingsvurdering af projekter i Klubhuspuljen 2012 BILAG 4 Ligestillingsvurdering af projekter i Klubhuspuljen 2012 Nærværende notat indeholder baggrundsinformation om køn og foreningsliv. Dette følges op af korte ligestillingsvurderinger af de enkelte

Læs mere

Fakta: Historie, idé og værdigrundlag

Fakta: Historie, idé og værdigrundlag Historie, idé og værdigrundlag Landsstævnet rækker tilbage til 1862, hvor medlemmer fra landets idrætsforeninger samledes til landsstævne. Op gennem tiden har navnene på de organisationer, der arrangerer

Læs mere

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet.

Forårsturneringen i fodbold Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet. Forårsturneringen i fodbold 2018 Gode kampe og fede udfordringer for hele holdet http://foreningsportalen.dgi.dk 2 Så er tiden inde til udendørs turneringen i foråret 2018 Alle senior-, old- og veteran-hold

Læs mere

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG

IRH-konference 20. november Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG IRH-konference 20. november 2015 Foreningernes Idrætsråd Gladsaxe (FIG) John Sørensen Formand - FIG john@sxrensen.dk 20. november 2015 Erfaringer Facilitetsanalyse - Gladsaxe Baggrund for analysen Processen

Læs mere