4.70 Kultur og Borgerservice

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "4.70 Kultur og Borgerservice"

Transkript

1 - 1 - Kultur og Borgerservice 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver indenfor hovedområderne, Sport & Fritid, Kultur samt Borgerservice og Biblioteker. Kultur og Borgerservice har en fælles vision og mission, der udgør den overordnede ramme for afdelingen. Hvert af de tre hovedområde har sin egen politik, som fastlægger retning og udviklingsstrategi samt konkrete indsatsområder. Politikkerne udgør et væsentligt styringsgrundlag for de tre områder. Politikkerne vedtages i Byrådet for en 4-årig periode. Borgere, brugere, Kulturudvalget og andre interessenter inddrages i processen frem mod vedtagelsen af en ny politik. I forlængelse af politikkerne opstilles budgetmålene, som afspejler udvalgte kerneopgaver i Kultur og Borgerservice. Område Sport & Fritid Kultur Borgerservice og Biblioteker Lovgivning Folkeoplysningsloven, Lov om eliteidræt Kulturministeriets kulturaftaler med kommuner. Derudover er der bl.a. lovgivningen indenfor teater, museum, film, musik og billedkunst. Lov om biblioteksvirksomhed, lov om borgerservicecentre samt arkivloven. 2. Mål for effekt og ydelser 2.1. Overordnede effektmål Overordnede effektmål for Borgerservice og Biblioteker For at understøtte fællesskab for alle skal Borgerservice og Bibliotekers tilbud have en høj grad af tilgængelighed, og Dokk1 og medborgercentrene skal have en høj besøgsaktivitet (effekt- og ydelsesmål, ændret). Borgerservice og Biblioteker skal understøtte folkeoplysning, give borgerne adgang til inspirerende kulturtilbud og viden om byens historie. Aktiviteterne skal udspringe af og tilpasses det omgivne lokalsamfund (effekt- og ydelsesmål, ændret). Borgerservice og Biblioteker tilbud skal støtte op omkring Aarhus Kommunes kanalstrategi (effektmål, ændret). Borgerservice og Biblioteker skal spille en aktiv rolle i realiseringen af initiativet Smart Cities for sammen med offentlige og private aktører at skabe digitale løsninger på en række samfundsmæssige udfordringer (effektmål, nyt).

2 Delmål og målopfyldelse Delmål og målopfyldelse for Biblioteker og Borgerservice Overordnet mål: For at understøtte fællesskab for alle skal Borgerservice og Bibliotekers tilbud have en høj grad af tilgængelighed, og Dokk1 og medborgercentrene skal have en høj besøgsaktivitet. De lokalt placerede fysiske enheder i Borgerservice og Biblioteker giver nærhed og skaber identitet både for byen og de mange lokalsamfund. 13. delmål: Åbningstiden i Borgerservice og Biblioteker fastholdes i (Ydelsesmål) En vigtig forudsætning for at udvikle fællesskab er borgernes adgang til kommunens borgerrettede services og til lærings- og kulturformidling, dvs. åbningstiden. Åbningstiden tilvejebringes både i form af bemandede og ubemandede åbningstimer (åbent bibliotek). I den bemandede åbningstid er der personale til stede til at varetage formidling og vejledning af publikum. På 16 af de 18 fysiske enheder er der herudover ubemandet åbningstid, hvor de fysiske rum med de faciliteter, de indeholder, står til rådighed for borgerne. I august 2015 åbner Hasselager-Kolt nye kombi-bibliotek i forbindelse med flytning til Bavnehøj skolen. Ubemandet åbningstid betyder, at de pågældende fysiske enheder er tilgængelige alle ugens dage i tidsrummet kl (med få lokale variationer). Åbningstid i gennemsnit pr. uge B2015* B2016* B2017 * B2018 * Dokk1 (Hovedbiblioteket) 44/57** Dokk1 (Borgerservice) Adgang til salene m.m. på Dokk1 fra kl De store medborgercentre: Højbjerg, Risskov, Viby og Åby De mellemstore medborgercentre: Gellerup, Hasle, Lystrup, Tilst og Tranbjerg De små medborgercentre: Beder-Malling, Egå, Harlev, Hjortshøj, Kolt-Hasselager, Sabro, Skødstrup, Solbjerg og Trige ,4 26,4 26,4 26,4 7,7 7,7 7,7 7,7 Antal fysiske enheder med ubemandet åbningstid (inkl Dokk1)*** * Det gennemsnitlige antal bemandede åbningstimer i en normal uge, hvor der ikke er skævheder i form af helligdage, som betyder, at medborgercentrene holder lukket. De ni små medborgercentre holder lukket fire uger i juli. Dette er ikke medregnet i måltallet. ** Dokk1 forventes at åbne medio Dermed udvides Hovedbibliotekets åbningstid fra 44 til 57 timer ugentligt. Der indføres herudover ubemandet åbningstid på Dokk1 fra kl og kl på hverdage. Samtidig indføres yderligere adgang til sale, mødelokaler og café på niveau 1 på hverdage fra kl I dette tidsrum vil der ikke være adgang til biblioteksfaciliteterne. *** De fleste steder er der ubemandet åbningstid, således at der er adgang til bibliotekerne fra kl alle ugens 7 dage. Der er dog lokale variationer, som betyder at der enkelte steder er mindre ubemandet åbningstid.

3 delmål: Den samlede besøgsaktivitet i Dokk1 og på medborgercentrene skal stige med 20 % frem til og med (Effektmål - ændret) Antallet af besøg i de øvrige fysiske betjeningssteder er en indikator for brugen af de tilbud, der ikke fordrer lånerkort, f.eks. avislæsning, Borgerservice og NemBS, afhentning af offentlig information, deltagelse i arrangementer eller læsning på stedet. Besøg tælles ved hjælp af en elektronisk besøgstæller. Besøg Biblioteker Besøg (1000) R2014 *B2015 *B2016 *B2017 *B2018 Dokk1 (Hovedbiblioteket) Medborgercentrene Besøgstal i alt * Budgetmål er fastlagt med udgangspunkt i regnskab Forudsætninger for beregningerne: 1. Hovedbiblioteket forventes at være lukket i to måneder i 2015 i forbindelse med flytningen til Dokk1. 2. Der vil i en vis udstrækning opleves flere besøgende på medborgercentrene i forbindelse med Hovedbibliotekets lukkeperiode. 3. Dokk1's åbning vil omvendt i en periode medføre færre besøgende på medborgercentrene (i 2015). 4. Nyhedens interesse vil medføre mange besøgende i Dokk1 efter åbningen i Nyhedens interesse forventes at være aftaget i 2016, hvilket vil kunne ses i besøgstallet for Dokk1 og i besøgstallet for medborgercentrene. 6. Kulturhovedstad 2017 vil medføre en stigning i besøgstallet i 2017 for Dokk1. 7. Fra 2017 kører letbanen og forbinder dermed Odder og Grenaa. Dette forventes at have en positiv effekt på besøgstallet i Dokk1 (både egne borgere og borgere fra omegnskommunerne) og omvendt en negativ effekt på besøgstallet på medborgercentrene (fordi borgerne i stedet vil anvende Dokk1). 8. I 2016 vil arbejdet med Letbanen medføre begrænsede adgangsforhold til Dokk delmål: Borgerservice og Biblioteker skal arbejde for lige muligheder på tværs af etniske skel og for udbredelsen af aktivt medborgerskab samt udbud af kulturelle tilbud. (Effektmål - nyt) En indikator for succes er, om det lykkes at få fat i disse brugere i samme omfang, som det er lykkedes at få indfødte danskere til at bruge bibliotekerne. Målemetode: Bibliotekernes lånere af udenlandsk herkomst skal som minimum udgøre samme forholdsmæssige andel af antal lånere som af den samlede befolkning.

4 - 4 - Aktive bibliotekslånere med udenlandsk herkomst Aktive bibliotekslånere R2010 R2011 R2012 R2013 R2014 B2015 B2016 B2017 B2018 % af registrerede Haves ikke lånere 13,4 13,6 13,5 13,7 endnu 15,9 16,3 16,7 17,1 % af samlet indbyggertal 14,3 14,7 15,1 15,5 15,6 15,9 16,3 16,7 17,1 Tallene for B er baseret på prognose over udviklingen i befolkningssammensætningen i Aarhus Kommune. Overordnet mål: Borgerservice og Biblioteker skal understøtte folkeoplysning, give borgerne adgang til inspirerende kulturtilbud og viden om byens historie. Aktiviteterne skal udspringe af og tilpasses det omgivne lokalområde. 16. delmål: Borgerservice og Biblioteker skal tilbyde en bred vifte af arrangementer samt kurser af folkeoplysende karakter. Der skal fokuseres på børns læselyst og læseglæde. Fra 2015 og fremover skal der være mindst 15 borgervendte services, der drives helt eller delvist af frivillige. (Ydelsesmål - ændret) Som en del af Aarhus Kommunes kanalstrategi er der særligt fokus på selv- og medbetjeningskurser for borgerne. Allerede i dag drives der forskellige bibliotekstilbud ved hjælp af frivillige f.eks. lektiecaféer og lokalarkiver. Som noget nyt vil Borgerservice og Biblioteker også arbejde med deltagerbudgetter i et par lokalområder. Borgerservice og Biblioteker skal samtidig gennem målrettede aktiviteter understøtte og supplere førskolebørns og skolebørns færdigheder især inden for læsning. R2012 R2013 R2014 *B2015 B2016 B2017 B2018 Antal udbudte kurser Antal kursister i alt Antal borgervendte services, der drives helt eller delvist af frivillige Antal arrangementer for førskolebørn herunder læsearrangementer Antal arrangementer for skolebørn herunder læsearrangementer Antal samarbejder om borgervendte aktiviteter * Beregningerne er foretaget på baggrund af R2014.

5 delmål: Aarhus Stadsarkiv skal indsamle dokumentation om Aarhus historie fra borgere og kommunale myndigheder samt formidle byens historie gennem borgerinddragende aktiviteter. (Effektmål - ændret) Forventet målopfyldelse: R2014 B2015 B2016 B2017 B2018 Digital tilgængelighe Antal unikke brugere på Stadsarkivets digitale platforme* d Antal åbne, digitale filer lagt online (private) Digitale filer Antal afleveringer til Smartarkivering.dk og Terabyte Antal Terabyte i Digitalt Arkiv (private og 6TB 9TB 12TB 16TB kommunale, men overvejende kommunale) Dokumentatio Antal afleveringer fra private n Antal hyldemeter afleveret fra den kommunale forvaltning Borgerinddrag Antal frivillige else *Det drejer sig om: AarhusArkivet, Sejrs Sedler, AarhusWiki og Aarhus Stadsarkivs hjemmeside. Overordnet mål: Borgerservice og Bibliotekers tilbud skal støtte op omkring Aarhus Kommunes kanalstrategi. 18. delmål: Gennemsnitligt 80 % af alle transaktioner* på de obligatoriske selvbetjeningsområder i Borgerservice skal ske gennem digital selvbetjening. (Effektmål - ændret) *transaktioner = oprettelse af ny sag eller ændring i eksisterende sag. Målet er i tråd med Regeringens og KL s målsætning om, at 80 % af alle transaktioner på de obligatoriske selvbetjeningsområder i 2015 skal ske via digital selvbetjening. De 80 % er et gennemsnit for de opgaver, der er omfattet af obligatorisk digital selvbetjening. Der kan derfor inden for de enkelte opgaveområder forventes en varierende målopfyldelse, afhængig af opgavens karakter og målgruppens forventede it-parathed. Eksempler på områder med obligatorisk selvbetjening Andel af transaktioner, der foregår via digital selvbetjening R2014 B2015 B2016 B2017 B2018 Flytning (MKB) 91 % 80 % 80 % 80 % 80 % Sundhedskort (MKB) 84 % 80 % 80 % 80 % 80 % Blåt EU sygesikringskort (MKB) 92 % 80 % 80 % 80 % 80 % Affaldshåndtering fra borgere (MTM) 80 % 80 % 80 % 80 % Anmeldelse af rotter (MTM) 80 % 80 % 80 % 80 % Ansøgning om optagelse i dagtilbud (MBU) 91,9 % 80 % 80 % 80 % 80 % Indskrivning til skole (MBU) 86,2 % 80 % 80 % 80 % 80 % Ansøgning om hjælpemidler (MSO) 80 % 80 % 80 % 80 % Området for obligatorisk selvbetjening øges i bølger frem mod 2015 gennem Bølgeplanen for obligatorisk digital selvbetjening på kommunale områder. Med bølge 3, fra december 2014, er der tale om i alt ca. 30 områder for obligatorisk selvbetjening. Bølge 4, som forventes at træde i kraft ultimo 2015, er endnu ikke klarlagt. Afrapportering sker i samarbejde med magistratsafdelingerne og er forankret i Styregruppen for Borgerservice. hvor

6 delmål: Andelen af digitale udlån af bøger, lydbøger og film skal stige i perioden (Effektmål - ændret) Digitale udlån er relativt dyrere sammenlignet med de fysiske udlån. De fysiske udlån kan derfor ikke erstattes med digitale udlån i forholdet 1:1 inden for samme økonomiske ramme. Overordnet bestræbes der efter en udvikling af dette udlån set i lyset af, at det skaber større tilgængelighed og underbygger Aarhus Kommunes Kanalstrategi. Derfor er der tale om et mål om at fastholde og udvikle den andel de digitale udlån udgør af det samlede udlån inden for den givne økonomiske ramme. Medborgercentrenes digitale udlån: Andel af udlån, der er digitale R2014 B2015 B2016 B2017 B2018 Bøger* 1,2 % 1,5 % 1,9 % 2,4 % 2,9 % Lydbøger** 32,6 % 43,1 % 54,2 % 64,9 % 74,3 % Film*** 9 % 10,3 % 11,7 % 13,3 % 15,1 % * E-bøger/(udlån af fysiske bøger+e-bøger). ** Netlydbøger/(udlån af lydbøger + netlydbøger). *** Netfilm/(dvd er + netfilm). 20. delmål: Kontrolarbejde skal effektivt afdække socialt snyd. Folkeregistret skal sikre korrekt personregistrering. Endelig må kommunens samlede restancemasse årligt maksimalt stige svarende til den kommunale fremskrivningsprocent. (Effektmål - ændret) Kontrolarbejdet i Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice består i at afdække socialt snyd og skattesnyd afledt af proformaflytninger. Kontrolfunktionen har til formål at kontrollere bopælsforhold m.v. vedrørende borgere, der modtager boligstøtte, familieydelser og økonomisk friplads som enlig forsørger i de tilfælde, hvor der opstår mistanke om, at disse ydelser beror på en proformaflytning. Kontrollen omfatter såvel modtageren af ydelserne som tilknyttede personer. Opfyldelsen af målet vurderes via dels værdien af fremsatte tilbagebetalingskrav og stop af betalingskrav og stoppede ydelser. Der er forskellige refusionsprocenter på de forskellige områder. I 2014 blev brug af logivært-erklæringer udvidet. På sigt vil indsatsen medføre relativt færre udgifter til friplads og boligstøtte. Byrådet har i budgetforliget vedtaget at evaluere forsøget primo Provenu ved kontrolvirksomhed i MKB *1000 kr. R2013 R2014* B2015 B2016 B2017* B2018* Tilbagebetalingskrav Værdi af stoppede ydelser I alt provenu ved kontrolvirksomhed Heraf kommunalt provenu *Udbetaling Danmark har i 2013/2014 overtaget udbetaling af boligstøtte og familieydelser. Disse ydelser har derfor ingen betydning for Aarhus Kommune og indgår derfor ikke i statistikken fra 2014.

7 - 7 - Opkrævningen vil i 2015 og fremefter arbejde på en yderligere effektivisering af opkrævningsarbejdet og vil herudover i regi af tværkommunale samarbejdsfora arbejde for, at SKAT intensiverer inddrivelsen af de kommunale krav. Maksimale niveau for de samlede restancer i Aarhus Kommune 1000 kr. R2014 B2015 * *Budgettallene er beregnet med udgangspunkt i regnskabstal for 2012 og indeholder mellemkommunale refusioner, som kun delvist varetages af Opkrævningen. Opkrævningen i Aarhus Kommune overtager løbende nye krav. Der vil således fremadrettet blive korrigeret for nye områder. Da der ikke er angivet en fremskrivningsprocent længere frem end 2015 er tallet ikke fremskrevet til 2016 og frem. Overordnet mål: Borgerservice og Biblioteker skal spille en aktiv rolle i realiseringen af initiativet Smart Cities for sammen med offentlige og private aktører at skabe digitale løsninger på en række samfundsmæssige udfordringer. 21. delmål: Borgerservice og Biblioteker vil indsamle og udstille åbne data og sørge for at der bliver afholdt forskellige arrangementer med henblik på at udvikle projekter, understøtte start-up virksomheder og formidle om digitaliseringens risici. (Effektmål - nyt) Borgerservice og Biblioteker vil indsamle og udstille data fra kommunen, de øvrige aktører i SmartAarhus og alle andre, der ønsker at dele data. Det skal ske gennem Open Data Aarhus ( Antal datasæt der bliver tilgængelige B2015 B2016 B2017 B2018 Antal datasæt *Et datasæt er et sæt af data om et emne. F.eks. parkeringsdata, tømningsdata affald/varme, bevaringsværdige bygninger i Aarhus Kommune eller arrangementer på Aarhus Kommunes biblioteker. Borgerservice og Biblioteker skal medvirke til udvikling af projekter, der anvender frit tilgængelige data og medvirke til udviklingen af konkrete anvendelser af åbne grunddata f.eks. gennem organisering af tematiserede hackathons. Desuden skal Borgerservice og Biblioteker arbejde for gennem partnerskaber, at etablere tiltag, som understøtter start-up virksomheder inden for det digitale område. Via medborgercentrene og Dokk1 skal Borgerservice og Biblioteker være ramme om Smart- Aarhus aktiviteter og gennem events og arrangementer vil Borgerservice og Biblioteker støtte op omkring Internet Week Denmark. Endelig vil Borgerservice og Biblioteker arbejde for at udvikle oplysningsformater, der skaber opmærksomhed om digitaliseringens mulige risici og faldgruber. Antal arrangementer og kampagner: B2015 B2016 B2017 B2018 Antal arrangementer der anvender åbne data* Antal arrangementer der understøtter start-up virksomheder Antal arrangementer/events under Internet Week Denmark Digital kampagne rettet mod unge

8 - 8 - *Antal arrangementer som Borgerservice og Biblioteker har arrangeret, afholdt eller deltaget i. Udgåede delmål: Tidligere delmål 16: Borgerservice og Biblioteker vil understøtte målsætningen om, at 95 % af en ungdomsårgang gennemfører en ungdomsuddannelse. (Effetmål - udgået) Tidligere delmål 10: Der skal i Borgerservice og Biblioteker i 2015 og fremefter være mindst 15 borgervendte service, der drives helt eller delvist af frivillige. (Ydelsesmål udgået, men indikator indgår nu i delmål 16). Endelig er et delmål er blevet til to delmål. Det drejer sig om det tidligere delmål 20: Gennemsnitligt 80 % af alle transaktioner på de obligatoriske selvbetjeningsområder i Borgerservice skal ske gennem digital selvbetjening. Samtidig fastholdes (som minimum) i perioden de digitale ydelsers andel af medborgercentrenes samlede udlån (Effektmål). De er nu ændret til delmål 18 og Særlige indsatsområder 3.3 Biblioteker og Borgerservice Hensigtserklæringer Kultur og Borgerservice igangsætter i 2015 forsøg med udvikling af lokale medborgercentre og multihuse. Dette evalueres i forbindelse med regnskabet for 2016.

- 1 - De lokalt placerede fysiske enheder i Borgerservice og Biblioteker giver nærhed og skaber identitet både for byen og de mange lokalsamfund.

- 1 - De lokalt placerede fysiske enheder i Borgerservice og Biblioteker giver nærhed og skaber identitet både for byen og de mange lokalsamfund. - 1-2.2.3 Delmål og målopfyldelse for Biblioteker og Borgerservice For at understøtte fællesskab for alle skal Borgerservice og Bibliotekers tilbud have en høj grad af tilgængelighed, og Dokk1 og medborgercentrene

Læs mere

Brugerundersøgelse Undersøgelse af brugen og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker

Brugerundersøgelse Undersøgelse af brugen og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker Brugerundersøgelse 2017 Undersøgelse af brugen og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker Dagsorden Præsentation af undersøgelsen Processen fremadrettet Undersøgelsen 2017 Spørgeskemaet udsendt til

Læs mere

Ændret mål som følge af bevarelsen af Åby Bibliotek

Ændret mål som følge af bevarelsen af Åby Bibliotek Budget 2007-2010 - 1 - Sektor 4.70 Kultur og Borgerservice 1. december 2006 Ændret mål som følge af bevarelsen af Åby Bibliotek Følgende mål ændres som følge af bevarelsen af Åby. Ændringerne er markeret.

Læs mere

Kultur og Borgerservice

Kultur og Borgerservice Kultur og Borgerservice RESUME Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver inden for hovedområderne, Sport & Fritid, Kultur samt Borgerservice og Biblioteker. Hvert af de tre hovedområder

Læs mere

Fællesskab for alle Politik for Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune 2015

Fællesskab for alle Politik for Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune 2015 FÆLLESSKAB FOR ALLE POLITIK FOR BORGERSERVICE OG BIBLIOTEKER 2015-2018 Fællesskab for alle Politik for Borgerservice og Biblioteker 2015-2018 Kultur og Borgerservice Aarhus Kommune 2015 Opsætning ITK Design

Læs mere

Ny politik for perioden

Ny politik for perioden Ny politik for perioden 2015-18 X Kulturudvalgets hovedtemaer for politikken Digitalisering og kanalstrategi Lokale tilbud medborgercentre Læring, viden, dannelse, medborgerskab og demokrati E-materialer

Læs mere

- det er så myndigt af følges ad

- det er så myndigt af følges ad Borgerservicesamarbejdet - det er så myndigt af følges ad Mandag d. 7. april Skanderborg Mikkel Hartvig Haaning - Områdeleder - Lokalbiblioteker Historik - når vi flytter sammen 2006 > Borgerservice og

Læs mere

Erfaringer med Åbne Biblioteker. 1. Baggrund. Kulturudvalget. Aarhus Kommune. Dato 8. juni 2012. Borgerservice og Biblioteker. Fællessekretariatet

Erfaringer med Åbne Biblioteker. 1. Baggrund. Kulturudvalget. Aarhus Kommune. Dato 8. juni 2012. Borgerservice og Biblioteker. Fællessekretariatet Kulturudvalget Dato 8. juni 2012 Aarhus Kommune Kultur og Borgerservice Erfaringer med Åbne Biblioteker 1. Baggrund I 2009-2010 etablerede Aarhus Kommune såkaldt Åbne Biblioteker på to lokalbiblioteker,

Læs mere

Notat. Proces for politik for Borgerservice og Biblioteker

Notat. Proces for politik for Borgerservice og Biblioteker Notat Emne: Proces for politik for Borgerservice og Biblioteker Til: Kulturudvalgsmødet d. 11. marts 2014 Kopi til: Proces for politik for Borgerservice og Biblioteker Side 1 af 6 Kultur og Borgerservice

Læs mere

4.70 Kultur og Borgerservice

4.70 Kultur og Borgerservice - 1 - Kultur og Borgerservice 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver indenfor hovedområderne, Sport & Fritid, Kultur samt Borgerservice og Biblioteker.

Læs mere

Ny politik for perioden 2015-18

Ny politik for perioden 2015-18 Ny politik for perioden 2015-18 X Kulturudvalgets hovedtemaer for politikken Digitalisering og kanalstrategi Lokale tilbud medborgercentre Læring, viden, dannelse, medborgerskab og demokrati E-materialer

Læs mere

Politik for Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune

Politik for Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Politik for Borgerservice og Biblioteker i Aarhus Kommune 2015-2018 Processen.. Start januar 2014 11 møder i KUV afgrænsning af emner, procesplan, fyraftensmøde om kulturudgifter, temamøder om kanalstrategi,

Læs mere

Redegørelse for indsatsen mod socialt bedrageri: Kontrolindsats mod socialt snyd i 2013

Redegørelse for indsatsen mod socialt bedrageri: Kontrolindsats mod socialt snyd i 2013 Til: Byrådet Den 4. Marts 2014 Redegørelse for indsatsen mod socialt bedrageri: Kontrolindsats mod socialt snyd i 2013 Århus Kommune Kultur og Borgerservice Resume Kontrolindsatsen mod socialt snyd varetages

Læs mere

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version

Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014. Kort version Politik for Borgerservice og Biblioteker 2011-2014 Kort version Bibliotekerne skal være lokale medborgercentre, steder for viden og borgerservice, der sammen med lokale aktiviteter og initiativer skal

Læs mere

4.70 Kultur og Borgerservice

4.70 Kultur og Borgerservice - 1 - Kultur og Borgerservice 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver indenfor hovedområderne, Sport & Fritid, Kultur samt Borgerservice og Biblioteker.

Læs mere

Politik for Borgerservice og Biblioteker

Politik for Borgerservice og Biblioteker Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Kultur og Borgerservice Dato 6. februar 2015 Biblioteker 2015-2018 Fællesskab for alle er overskriften for den nye politik. Borgerservice og Biblioteker

Læs mere

4.70 Kultur og Borgerservice

4.70 Kultur og Borgerservice - 1 - Kultur og Borgerservice 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver inden for hovedområderne Sport & Fritid, Kultur samt Borgerservice og Biblioteker.

Læs mere

Kontrolgruppens Årsberetning 2015

Kontrolgruppens Årsberetning 2015 Kontrolgruppens Årsberetning 2015 Kontrolgruppens årsberetning beskriver Kontrolgruppens indsatsområder og resultater for 2015 samt forventninger til 2016. INDLEDNING OG FORMÅL Kontrolgruppen blev oprettet

Læs mere

4.70 Kultur og Borgerservice

4.70 Kultur og Borgerservice - 1 - Kultur og Borgerservice 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver inden for hovedområderne Sport & Fritid, Kultur samt Borgerservice og Biblioteker.

Læs mere

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Bibliotekerne og KSE

Dialogbaseret aftale mellem. Viborg Bibliotekerne og KSE Dialogbaseret aftale mellem Viborg Bibliotekerne og KSE 2014 1 Generelt om dialogbaserede aftaler Den dialogbaserede aftale, er en aftale der indgås mellem forvaltningen og den enkelte budgetansvarlige

Læs mere

Bibliotekspolitik 2014-2017

Bibliotekspolitik 2014-2017 Bibliotekspolitik 2014-2017 Forord Den 17. juni 2013 vedtog byrådet den nye bibliotekspolitik for årene 2014-2017. Politikken er som noget nyt blevet formuleret i samarbejde med borgerne i Esbjerg Kommune,

Læs mere

4.70 Kultur og Borgerservice

4.70 Kultur og Borgerservice - 1 - Kultur og Borgerservice 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver indenfor hovedområderne, Sport & Fritid, Kultur samt Borgerservice og Biblioteker.

Læs mere

Spørgsmål og svar vedr. udbuddet System til besøgstælling på Aarhus Kommunes Bibliotekers fysiske lokationer

Spørgsmål og svar vedr. udbuddet System til besøgstælling på Aarhus Kommunes Bibliotekers fysiske lokationer Spørgsmål og svar vedr. udbuddet System til besøgstælling på Aarhus Kommunes Bibliotekers fysiske lokationer Spørgsmål angivet med kursiv. Bilag: Billeder af indgangspartierne 1: Ønskes der en cloudbaseret

Læs mere

Brugerundersøgelser 2010

Brugerundersøgelser 2010 Brugerundersøgelser 2010 på bibliotekerne i Hjortshøj, Kolt-Hasselager, Skødstrup, Tranbjerg og Viby Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice MKB Kommunikation Søren Holm januar

Læs mere

Indstilling. Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Aarhus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Sundhed og Omsorg Den 27. Juni 2013 Nye fælles løsninger caféer som samlende drivkraft 1. Resume Aarhus Kommune Sundhed Sundhed og Omsorg Magistratsafdelingen

Læs mere

DIGITAL LOVGIVNING. Det offentlige ønsker at 80% af borgerne klarer sin kontakt med det offentlige digitalt. Der er en plan!

DIGITAL LOVGIVNING. Det offentlige ønsker at 80% af borgerne klarer sin kontakt med det offentlige digitalt. Der er en plan! DIGITAL LOVGIVNING Det offentlige ønsker at 80% af borgerne klarer sin kontakt med det offentlige digitalt. Der er en plan! Der er også en digital verden udenfor det offentlige Netbank & Nethandel Måleraflæsning

Læs mere

Velkommen til Borgernes Hus

Velkommen til Borgernes Hus Velkommen til Borgernes Hus VELKOMMEN TIL BORGERNES HUS Hvad kan vi? Borgernes Hus er din indgang til bibliotek, musik, borgerservice, frivillighed og foreningsliv i Odense. Her kan du mødes med andre

Læs mere

Resultatberetning 2014

Resultatberetning 2014 Resultatberetning 2014 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER En dejlig sommeraften med AOF koret i Tobaksgården Forsidefoto: Et kig ind i det nye bibliotek i Gedved På Krimimessen overrækker forfatteren Jens Henrik

Læs mere

Kultur, Service & Events. v/direktør Lars Stentoft

Kultur, Service & Events. v/direktør Lars Stentoft Kultur, Service & Events v/direktør Lars Stentoft Kultur, Service & Events Kultur, Service & Events 10 lovområder kultur service, dvs. borgerservice events erhverv og turisme kommunikation og branding

Læs mere

I regi af Region Midtjylland arbejdes der med et projekt om Big data 2 og på nationalt niveau arbejdes der med

I regi af Region Midtjylland arbejdes der med et projekt om Big data 2 og på nationalt niveau arbejdes der med Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling Dato 22. juli 2015 Videreudvikling af Open data Aarhus 1. Resume Open Data Aarhus (ODAA) er et Smart Aarhus initiativ, der sammen

Læs mere

Fremtidens biblioteker Skanderborg Kommune. Indledende afdækning Kultur og Sundhedsudvalget 5. november 2015

Fremtidens biblioteker Skanderborg Kommune. Indledende afdækning Kultur og Sundhedsudvalget 5. november 2015 Fremtidens biblioteker Skanderborg Kommune Indledende afdækning Kultur og Sundhedsudvalget 5. november 2015 1 Denne præsentation Denne præsentation er et midtvejsoplæg til Kultur- og sundhedsudvalget på

Læs mere

Fællesskab for alle. 1. Politik for Borgerservice og Biblioteker 2015-2018

Fællesskab for alle. 1. Politik for Borgerservice og Biblioteker 2015-2018 Fællesskab for alle 1. Aarhus er en by i rivende udvikling. Vi bliver stadigt flere aarhusianere, nye bydele skyder op, vi får nye virksomheder, nye uddannelsesinstitutioner, en ny skyline og på havnen

Læs mere

4.70 Kultur og Borgerservice

4.70 Kultur og Borgerservice - 1 - Kultur og Borgerservice 1. Ydre vilkår, grundlag og strategi Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver indenfor hovedområderne, Sport & Fritid, Kultur samt Borgerservice og Biblioteker.

Læs mere

Ny politik for perioden 2015-18

Ny politik for perioden 2015-18 Ny politik for perioden 2015-18 X Kulturudvalgets hovedtemaer for politikken Digitalisering og kanalstrategi Lokale tilbud medborgercentre Læring, viden, dannelse, medborgerskab og demokrati E-materialer

Læs mere

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser.

Aarhus Kommune og boligorganisationerne skal efterfølgende sammen implementere og folde strategien ud gennem konkrete delmål og indsatser. Indstilling Til Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 10. maj 2017 Fælles strategi for udsatte boligområder 1. Resume Med afsæt i Aarhus-fortællingens vision om en god by for alle har Aarhus Kommune

Læs mere

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen

Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014. Layout ITK Design, Jan Thomassen KANALSTRATEGI 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 1 Kanalstrategi 2.0 Aarhus Kommune 2014-2017 Kultur og Borgerservice, Aarhus Kommune 2014 Layout ITK Design, Jan Thomassen Tryk og oplag LaserTryk.dk A/S 1.000

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE INITIATIVETS TITEL: Bydelskonkurrencen: Den Digitale Bydel 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Borgerservice, Udviklingsafdelingen E-mail: tgl@aarhus.dk

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2017

BRUGERUNDERSØGELSE 2017 BRUGERUNDERSØGELSE 2017 Undersøgelse af brugen af og tilfredsheden med Aarhus Kommunes Biblioteker Borgerservice og Biblioteker har i 2017 gennemført en større spørgeskemaundersøgelse med det formål at

Læs mere

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne:

Styrk borgerne er en samlet plan for udviklingen af biblioteker og borgerservice, der kan give københavnerne: STYRK BORGERNE - gennem mere målrettet betjening, digitalisering og inddragelse i fremtidens biblioteker og borgerserviceindgange. (sagsnummer: 2014-0116363) Plan for implementering af længere åbningstider,

Læs mere

KOU åben høring om offentlig digitalisering og kommunal IT

KOU åben høring om offentlig digitalisering og kommunal IT Kommunaludvalget 2011-12 KOU Alm.del Bilag 61 Offentligt KOU åben høring om offentlig digitalisering og kommunal IT Offentlig digitalisering: Udfordringer og faldgruber Offentlig digitalisering - erfaringer

Læs mere

Statusrapport Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag.

Statusrapport Kontrolgruppen. Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. Statusrapport 2016 Kontrolgruppen Vi er optaget af, at ydelser udbetales på korrekt grundlag. 1 Indholdsfortegnelse 1. Forord s. 3 2. Sammenfatning og fokus s. 4 Provenu s. 5 Kontroltrin 3 3. Indsatser

Læs mere

Medborgercenteret: En ny fortælling om biblioteket i netværkssamfundet. Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune

Medborgercenteret: En ny fortælling om biblioteket i netværkssamfundet. Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Medborgercenteret: En ny fortælling om biblioteket i netværkssamfundet Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Rolf Hapel, Borgerservice og Biblioteker, Aarhus Kommune Gentænk biblioteket

Læs mere

Fællesskab for alle. Oplæg til ny politik for Borgerservice og Biblioteker. 1. Politik for Borgerservice og Biblioteker 2015-18

Fællesskab for alle. Oplæg til ny politik for Borgerservice og Biblioteker. 1. Politik for Borgerservice og Biblioteker 2015-18 Fællesskab for alle Oplæg til ny politik for Borgerservice og Biblioteker 1. Politik for Borgerservice og Biblioteker 2015-18 Aarhus er en by i rivende udvikling. Vi bliver stadigt flere aarhusianere,

Læs mere

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne

Brug, kvalitetsudvikling og tilfredshed med bibliotekerne Brug, kvalitetsudvikling og hed med bibliotekerne Brugerundersøgelsen af 0 biblioteker i oktober 00 Århus Kommunes Biblioteker januar 00 Indhold Undersøgelsen Hvem bruger bibliotekerne 4 Søndagsåbent 6

Læs mere

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde

Årsrapport 2013. Helhedsorienteret Samarbejde Center for Borgerservice, IT og Digitalisering HEL-SAM 24. februar 2014 Årsrapport 2013 Helhedsorienteret Samarbejde Helhedsorienteret Samarbejde i Helsingør Kommune Helhedsorienteret Samarbejde (HEL-SAM)

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Den 16. januar Budgetmål 2013 for Sport & Fritid. Nye hovedmål for Sport & Fritid

Notat. Aarhus Kommune. Den 16. januar Budgetmål 2013 for Sport & Fritid. Nye hovedmål for Sport & Fritid Notat Emne: Budgetmål 2013 for Sport & Fritid Aarhus Kommune Sport & Fritid Kultur og Borgerservice Den 16. januar 2013 Budgetmål 2013 for Sport & Fritid Nye hovedmål for Sport & Fritid Sports- og fritidspolitikken

Læs mere

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for?

Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Godkendt i Byrådet den XXX 22. maj 2015 Sagsnr. Brevid. Ref. PHG Dir. tlf. 30 84 12 25 peterhg@roskilde.dk Bibliotekspolitik Hvad er Byrådets vision på området, og hvad vil vi være kendt for? Roskilde

Læs mere

Sektor 4.70 Kultur og Borgerservice

Sektor 4.70 Kultur og Borgerservice Sektor - 178 - Kultur og Borgerservice 1. Ydre vilkår, grundlag, strategi, organisation og ydelser Kultur og Borgerservice varetager en række serviceopgaver indenfor hovedområderne, Sport & Fritid, Kultur

Læs mere

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker

Mål for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker for Budget 2017 / Opfølgning Serviceområde 14: Biblioteker Serviceområde Udgøre et uforpligtende møde-, være- og oplevelsessted for borgere i Herning kommune Det nye hovedbibliotek i Østergade er Herning

Læs mere

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

biblioteker, som ventes etableret i 2013 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder Kulturudvalget gennemfører i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - evt. etablering af en kulturskole for børn

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Kultur & Fritid. Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID

Kultur & Fritid. Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID Kultur & Fritid Holbæk Bibliotek Udviklingsplan 2016 Særlige opgaver og forslag til konkrete mål KULTUR & FRITID Udviklingsplan 2016 Indledning Slots- og kulturstyrelsen har bl.a. på baggrund af tre konferencer

Læs mere

Kulturpolitk for Stevns Kommune

Kulturpolitk for Stevns Kommune Kulturpolitk for Stevns Kommune Indledning Den foreliggende Kulturpolitik for Stevns Kommune er udarbejdet i henhold til beslutning i udvalget for Natur, Fritid og Kultur (NFK). Hvad er formålet med kulturpolitikken?

Læs mere

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik

københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik københavns kommunes Folkeoplysningspolitik formål Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag

Læs mere

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015

Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 Resultataftale 2016 og resultatberetning 2015 HORSENS KOMMUNES BIBLIOTEKER Bibliotekets stand ved Højskoledagen for ældre Forsidefoto: Carl nielsens fødseldag fejres med elever fra Musikskolen Horsens

Læs mere

Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013

Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Obligatorisk selvbetjening i Aftale for kommunernes økonomi for 2013 Målsætning bag aftalen Det er kommunernes målsætning, at 80 % af alle ansøgninger/anmeldelser fra borger til kommuner sker digitalt

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Magistratsafdelingen for Kultur og Borgerservice Dato 5. september 2014 Kanalstrategi 2.0 Kanalstrategien skal sikre at kommunen anvender de billigste og

Læs mere

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET

KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET KULTUR- OG IDRÆTSUDVALGET Kultur- og Idrætsudvalget består af følgende delområder: Oplysningsforbund Lokaletilskud Aktivitetstilskud til foreninger og klubber Borgerservice Musik- og teaterarrangementer

Læs mere

Handlingsplan for 2015-2017

Handlingsplan for 2015-2017 Handlingsplan for 2015-2017 H andlingsplanen tager udgangspunkt i bibliotekspolitikkens værdigrundlag. Det handler om at omsætte disse til hverdag og kunne se værdierne leve sig ud i hverdagen på Brønderslev

Læs mere

LANGELAND BIBLIOTEKS VIRKSOMHEDSPLAN

LANGELAND BIBLIOTEKS VIRKSOMHEDSPLAN LANGELAND BIBLIOTEKS VIRKSOMHEDSPLAN 2018 2019 1 VIRKSOMHEDSPLAN 2018 2019 INDHOLD Indledning side 2 Folkebibliotekernes formål side 3 Digitalisering side 4 Læselyst side 5 Kulturpolitik side 6 Sæsonskifte

Læs mere

Aabenraa Kommunes. Bibliotekspolitik. Biblioteket i videnssamfundet

Aabenraa Kommunes. Bibliotekspolitik. Biblioteket i videnssamfundet Aabenraa Kommunes Bibliotekspolitik Biblioteket i videnssamfundet Biblioteket gennemløber i disse år den største forandring i 50 år. Det gælder rammevilkår, indholdselementer, faglige kompetencer og service.

Læs mere

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket.

BIBLIOTEKSPOLITIK. Varde kommunes. BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Varde kommunes BIBLIOTEKSPOLITIK BIBLIOTEKSPOLITIKKEN opstiller mål for 2012 til 2016 og indgår i Varde Kommunes aftalestyring af biblioteket. Rådhusstræde 2 6800 Varde Tlf. 7522 1088 www.vardebib.dk Forord

Læs mere

Kontrolgruppens Årsberetning 2017

Kontrolgruppens Årsberetning 2017 Kontrolgruppens Årsberetning 2017 Kontrolgruppens årsberetning beskriver Kontrolgruppens indsatsområder og resultater for 2017 samt forventninger til 2018 INDLEDNING OG FORMÅL Kontrolgruppen blev etableret

Læs mere

LÆR MERE OM IT. forår 2012

LÆR MERE OM IT. forår 2012 LÆR MERE OM IT forår 2012 Bliv bedre til at søge på internettet, at behandle billeder fra dit digitale kamera, at sende e-mail, at bruge offentlige digitale selvbetjeningsløsninger, downloade e-bøger og

Læs mere

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi

Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Fælleskommunal digitaliseringsstrategi Projektbeskrivelse 1.1: Obligatorisk digital service KL, September 2011 Baggrund Hvert år håndterer kommunerne mange millioner ind- og udgående henvendelser. Håndtering

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller

Styrk borgerne. Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet. Den 17. april 2015. // Randi Lehmann Møller Styrk borgerne Den 17. april 2015 Præsentation af høringsmateriale til Ældrerådet // Randi Lehmann Møller Hvad vil vi fortælle om Kort opsummering af Styrk Borgerne Præsentation af de tiltag vi især gerne

Læs mere

Status på implementeringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og Aarhus Kommunes Kanalstrategi 2.0.

Status på implementeringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og Aarhus Kommunes Kanalstrategi 2.0. Status på implementeringen af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og Aarhus Kommunes Kanalstrategi 2.0. 1. Resume Dette punkt er sat på Kulturudvalgets, fordi der i forbindelse med udvalgsmedlemmernes

Læs mere

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling.

Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde, som det er beskrevet i denne indstilling. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 4. januar 2016 Medborgerskab Medborgerskabsudvalget anbefaler, at byrådet beslutter at videreføre medborgerskabsudvalgets arbejde,

Læs mere

Årsrapport 2015 Kontrolgruppen

Årsrapport 2015 Kontrolgruppen Årsrapport 2015 Kontrolgruppen Kontrolgruppens årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 2. Den Fælles Dataenhed...2 3. Provenuudvikling - økonomiske resultater...3 4. Årets indsatsområder...3

Læs mere

Indstilling. Udvidelse af Kontrolgruppen. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 3. maj 2007 Århus Kommune

Indstilling. Udvidelse af Kontrolgruppen. Til Århus Byråd via Magistraten. Kultur og Borgerservice. Den 3. maj 2007 Århus Kommune Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Kultur og Borgerservice Den 3. maj 2007 Århus Kommune Borgerservice og Biblioteker Kultur og Borgerservice Udvidelse af Kontrolgruppen 1. Resume Århus Kommune

Læs mere

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014

Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Integrationspolitik for Frederiksberg Kommune 2010-2014 Frederiksberg Kommune ønsker, at byen er et attraktivt sted at leve, bo og arbejde for alle borgere uanset etnisk oprindelse. Kommunen ser i udgangspunktet

Læs mere

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet

Furesø Kommune FRITID I FURESØ. Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet Furesø Kommune FRITID I FURESØ Politik for kultur-, fritidsog idrætsområdet 1 1. FORORD Furesø Kommune er et godt sted at bo. Det er en attraktiv og naturskøn kommune, hvor borgerne, unge som gamle, engagerer

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse. digitale løsninger

Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse. digitale løsninger Rigsrevisionens notat om beretning om brugervenlighed og brugerinddragelse i offentlige digitale løsninger September 2016 FORTSAT NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Opfølgning i sagen om brugervenlighed og brugerinddragelse

Læs mere

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi

Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Highlights fra Københavns Bibliotekers digitale strategi Den 4. november 2014 Jakob Heide Petersen // Københavns Biblioteker Indhold Indledning bibliotekets opgave og fokus Biblioteksstrategi i København

Læs mere

Styrk borgerne. Sanne Caft. Københavns bibliotekers strategi. // Hovedbiblioteket

Styrk borgerne. Sanne Caft. Københavns bibliotekers strategi. // Hovedbiblioteket Styrk borgerne Københavns bibliotekers strategi Sanne Caft // Hovedbiblioteket Bibliotekspakken Bibliotekspakken indtil nu: Omlægning af biblioteksbetjeningen Integreret borgerservice på bibliotekerne

Læs mere

Fællesoffentlige digitaliseringsstrategier

Fællesoffentlige digitaliseringsstrategier Fællesoffentlige digitaliseringsstrategier Rikke Hougaard Zeberg Vicedirektør, Digitaliseringsstyrelsen 3. Februar 2014 1 DIGITALISERING EN NØDVENDIG VISION Den brændende platform Danmarks konkurrenceevne

Læs mere

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet

Center for Borgerservice Bibliotekerne og Borgertorvet Center for Borgerservice og Borgertorvet 1. s primære opgaver Primære aktiviteter Har ansvar for drift og udvikling af kommunens biblioteker i Ølstykke og Smørum, Biblioteket i Stenløse Kulturhus samt

Læs mere

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune

Notat. KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune Notat Emne: Proces for Højbjerg Bibliotek Til: Kulturudvalget den Kopi til: Forslag til proces for Højbjerg Bibliotek Side 1 af 5 KULTUR OG BORGERSERVICE Borgerservice og Biblioteker Aarhus Kommune 1.

Læs mere

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1

Puljer i Kultur- og fritidsudvalget behandler derudover ansøgninger om tilskud til foreninger og aftenskoler. Side 1 SKOLER, INSTITUTIONER OG KULTUR Dato: 12. januar 2018 Tlf. dir.: 2170 3435 E-mail: kultur@balk.dk Kontakt: Jeanette Aunsø Esbensen Sagsid: 00.22.04-A26-1-18 Puljer i 2018 Kultur- og fritidsudvalget behandler

Læs mere

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN

FORMÅL MÅL FOR FOLKEOPLYSNINGEN I KØBENHAVN Københavns Kommunes Folkeoplysningspolitik FORMÅL Vision Københavns Kommune har en vision om, at foreninger gennem folkeoplysende aktiviteter, undervisning, foredrag og debat sikrer de københavnske borgere

Læs mere

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020

Kulturpolitisk Handleplan Frem mod 2020 Kulturpolitisk Handleplan 2019 Frem mod 2020 Udkast til godkendelse i Udvalget for plan, udvikling og kultur 6. februar 2018 1 Kulturpolitisk handleplan 2019 Syddjurs Kommune vedtog i foråret 2015 en ny

Læs mere

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING

LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING LIVEABLE CITY LAB KONCEPTUDVIKLING HVORFOR ETABLERE ET LIVEABLE CITY LAB (LCL)? Det går godt for Aarhus. Byen oplever betydelig vækst og udvikling som det erhvervsmæssige, uddannelsesmæssige og kulturelle

Læs mere

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. anvendelse af lokalhistoriske billeder

Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. anvendelse af lokalhistoriske billeder Kommissorium for arbejdsgruppe vedr. anvendelse af lokalhistoriske billeder Aarhus Kommune Sekretariatet Kultur og Borgerservice Sekretariatet Alice Johnsen Indhold 1. Projektets baggrund og problemstilling...

Læs mere

Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi

Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet Fællescenter Økonomi Afrapportering 2015 Kontrolarbejdet Indledning Årsrapporten 2015 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2015.

Læs mere

Afrapportering 2016 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi og IT

Afrapportering 2016 Kontrolarbejdet. Fællescenter Økonomi og IT Fællescenter Økonomi og IT Indledning Årsrapporten 2016 indeholder oplysninger om kontrolmedarbejderens resultater og indsatser i 2016 Årets arbejde i kontrolgruppen har genereret en fremadrettet besparelse

Læs mere

Bilag 2: STYRK BYDELENE gennem mere målrettet betjening, kultur og service

Bilag 2: STYRK BYDELENE gennem mere målrettet betjening, kultur og service Bilag 2: STYRK BYDELENE gennem mere målrettet betjening, kultur og service Family life // Thorkild A. Christensen 1 Ny strategi for, hvordan vi skaber længere åbningstider, bedre og mere målrettet betjening,

Læs mere

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt.

2014 samt med effektivisering og forbedringer i forhold til informationsformidling både centralt og decentralt. Fokusområder i 2014 Kulturudvalget gennemførte i 2012 en temadrøftelse på kulturområdet, hvor der er fokus på en række temaområder: - udvikling af biblioteksområdet - museumsområdet - Levende musik i Viborg

Læs mere

Borgere hjælper Borgere med IT

Borgere hjælper Borgere med IT Borgere hjælper Borgere med IT Borgere hjælper Borgere med it Kommunens møde med borgeren har ændret sig og vil fortsætte med at gøre det de kommende år. Uanset borgerens baggrund og henvendelsens type,

Læs mere

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere.

Københavns Bibliotekers kerneopgave er at skabe ivrige læsere, kritiske kulturforbrugere og engagerede borgere. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Biblioteksudvikling og Hovedbiblioteket NOTAT 16. januar 2019 Kerneopgave, mål, fokusområder, indsatser og greb i en ny biblioteksplan Københavns Bibliotekers

Læs mere

4.0 Ny i Danmark / Modtagelse

4.0 Ny i Danmark / Modtagelse 4.0 Ny i Danmark / Modtagelse 4.0 Ny i Danmark / Modtagelse Noter: Hvad beskriver kortet: Kortet illustrerer modtagelse af nye borgere i Aarhus kommune. I hvilken situation kan det anvendes: Kortet anvendes

Læs mere

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE

ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE ANSØGNINGSSKEMA FÆLLES PULJE 1. ANSØGERE OG SAMARBEJDSPARTNERE Ansøger (projektansvarlig): Navn: Vibeke Brønnum E-mail: vbr@aarhus.dk Telefon: 8713 4042/2920 4540 Arbejdssted: Folkesundhed, Sundhed og

Læs mere

Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek

Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek Aftale mellem Byrådet og Randers Bibliotek 2013-2014 Indhold 1. Formål med aftalen 2. Politiske visioner og krav 3. Randers Bibliotek Hvem er vi? 4. Mål i aftalen 5. Opfølgning på mål 6. Økonomi 7. Gensidige

Læs mere

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale:

Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: KULTURAFTALE Mellem Aarhus Kommune og Aarhus Festuge er der indgået følgende aftale: 1. Indledning Aftalen tager udgangspunkt i Festugens formål jf. vedtægterne samt Kulturaftalen mellem Kulturministeriet

Læs mere

Politikudkast. Borgerservice og Biblioteker

Politikudkast. Borgerservice og Biblioteker Politikudkast Borgerservice og Biblioteker Temaer for politikken.. Borgerservice og biblioteker -der hvor du er Et inspirerende videnstilbud for alle Multimediehuset Livslang læring Et borgerservicetilbud

Læs mere

Notat. Aarhus Kommune. Plan for implementering af kanalstrategien i Aarhus Kommunes Magistratsafdelinger. Kulturudvalget

Notat. Aarhus Kommune. Plan for implementering af kanalstrategien i Aarhus Kommunes Magistratsafdelinger. Kulturudvalget Notat Emne: Til: Kopi til: Plan for implementering af kanalstrategien i Aarhus Kommunes Magistratsafdelinger Kulturudvalget Styregruppen for Borgerservice Den 24. oktober 2011 Aarhus Kommune Kultur og

Læs mere

Dialogmøde mellem Kultur- og Lokalsamfundsudvalget og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne

Dialogmøde mellem Kultur- og Lokalsamfundsudvalget og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne Dialogmøde mellem Kultur- og Lokalsamfundsudvalget og Faaborg-Midtfyn Bibliotekerne 21.6.2017 1 Fakta om FMB: 1.1 Biblioteksloven Kommunal opgave ingen statsfinanciering Formål: Oplysning, uddannelse og

Læs mere

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening

Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening Debatmøde 7 Hvordan høstes gevinsterne ved borgernes digitale selvbetjening fredag den 11. januar 2013 Kommunaløkonomisk Forum 2013 10. & 11. januar 2013 I Aalborg Kongres & Kultur Center Konkret i Gribskov

Læs mere

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015

Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 Kanal Strategien Herning Kommune 2013-2015 INDHOLD FORORD 3 BAGGRUND 4 OVERORDNEDE MÅL 5 TVÆRGÅENDE INDSATSER OG DELMÅL 6 SERVICEUNDERSTØTTELSE 8 KANALER 9 PRINCIPPER 10 IMPLEMENTERING 11 FORORD Herning

Læs mere

Tillæg til projektbeskrivelse for Effektmåling af kommunernes

Tillæg til projektbeskrivelse for Effektmåling af kommunernes Tillæg til projektbeskrivelse for Effektmåling af kommunernes kontrolindsats Baggrund Som en del af økonomiaftalen for 2016 blev det mellem KL og regeringen aftalt, at kommunerne fremadrettet skulle opgøre

Læs mere