JULI 2015 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY PROJEKTKATALOG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "JULI 2015 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY PROJEKTKATALOG"

Transkript

1 JULI 2015 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY PROJEKTKATALOG

2 2 KONKLUSION ESBJERG TRAFIK- OG MOBILITETSPLAN, BAGGRUNDSRAPPORT RÅDGIVER PROJEKTNR. DOMUMENTNR. VERSION UDGIVELSESDATO UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT COWI A JULI 2015 KRMA / NBPT / KVHE KLEI / SNST KLEI

3 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 OVERSIGT PROJEKTER 3 OVERSIGT Esbjerg er udpeget som en af trafiksikkerhedsbyerne i Danmark og har opnået medfinansiering af staten til en række trafiksikkerhedsprojekter i Esbjerg by. Gennem arbejdet med Esbjerg Trafiksikkerhedsby er de trafiksikkerhedsmæssige problemstillinger i Esbjerg blevet analyseret og prioriteret, og resultatet er blandt andet konkrete forslag til trafiksikkerhedsmæssige forbedringer på en række lokaliteter i Esbjerg. For hver af disse lokaliteter er der udarbejdet et projektblad, der kort redegør for projektet. Projekterne er arrangeret inden for følgende kategorier: Rundkørsler i og omkring Esbjerg (projekt 1-5). Bløde trafikanter i den centrale del af midtbyen (projekt 6-11). Fordelingsveje i boligområder (projekt 12-13). Indfaldsveje og skoleveje (prokjekt 14-22). Den menneskelige faktor adfærdsdesign og formidling (projekt 23). På interessentworkshop d. 28. august og ekspertworkshop d. 17. september 2014 er der arbejdet med lokaliteterne og input herfra er indarbejdet.

4 4 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RUNDKØRSLER I OG OMKRING ESBJERG UHELD 36 PERSONSKADE 13 ÅDT (INDKØRENDE) GL. VARDEVEJ / SPANGSBJERG MØLLEVEJ-GOLFVEJ Rundkørslen er et-sporet med blå cykelbane langs den ydre del af cirkulationsområdet. Der er i 2011 etableret bump på de fire ben for at sænke hastigheden frem mod rundkørslen. Der er registreret 36 uheld i rundkørslen de seneste 10 år. Den klart hyppigste uheldssituation er, hvor cyklister eller knallerter i rundkørslen bliver påkørt af trafikanter i bil på vej ind i rundkørslen. Bumpene har haft en effekt i form af reduceret alvorlighedsgrad af uheldene, men ikke på antal eller type af uheld. Uheldene er koncentreret om det sydvestlige ben. På baggrund af uheldsanalysen er der opstillet forslag til ombygning af rundkørslen bestående af: Fjerne torontoanlæg og anlægge eksisterende fodgængerfelt på et bump. Fjerne eksisterende bump på det sydvestlige ben. Udforme tilfarter mindre dynamiske. Opsætte skilte før rundkørslen for at synliggøre rundkørslen. Belyst fodgængertavle og evt. supplerende belysning. Reduktion i antal af uheld på ca. 50 % og antal personskader på ca. 15 %. 0,3 mio. kr.

5 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RUNDKØRSLER I OG OMKRING ESBJERG 5 UHELD 7 PERSONSKADE 2 ÅDT (INDKØRENDE) SKOLEBAKKEN / BAGGESENS ALLÉ Rundkørslen er forholdsvis lille, med en diameter for midterøen inkl. overkørselsareal på ca. 12 m. Der er små sekundærheller på tre af vejgrenene. På det vestlige ben er der dog ingen sekundærhelle. Der er registreret syv uheld i rundkørslen de seneste 10 år. Uheldene er koncentreret omkring det vestlige ben, hvor der ikke er en helle. Den manglende helle medfører, at det er vanskeligt at erkende rundkørslen fra vest. Derudover er der oversigtsproblemer for de indkørende trafikanter fra vest, da hækken på det nordvestlige hjørne skjuler trafikanter kommende fra nord. På baggrund af uheldsanalysen er der opstillet forslag til ombygning af rundkørslen bestående af: Etablering af helle på det vestlige ben for at tydeliggøre rundkørslen. Sikring af tilstrækkelig oversigt på det nordvestlige hjørne. Reduktion i antal af uheld og personskader på ca. 50 %. 0,075 mio. kr.

6 6 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RUNDKØRSLER I OG OMKRING ESBJERG UHELD 50 PERSONSKADE 12 ÅDT (INDKØRENDE) STRANDBY PLADS Rundkørslen på Strandby Plads er to-sporet med seks vejgrene. Der er en blå cykelbane langs den ydre del af cirkulationsarealet og højresvingsshunts for cyklister ved alle vejgrene. Der er registreret 50 uheld i rundkørslen de seneste 10 år. Den klart hyppigste uheldssituation i rundkørslen er cyklister eller knallerter, der bliver påkørt af trafikanter i bil på vej ind i rundkørslen. Rundkørslens udformning og kompleksitet vurderes at være en medvirkende årsag til mange af uheldene. af rundkørslen bestående af: Indsnævring af kørebanen på alle ben for at reducere hastigheden ind og ud af rundkørslen. Belægningsskift, bump eller lign. på alle tilfarter. Etablering af cykelsti frem for blå cykelbane i rundkørslen. Opmærksomhedsfelt på cykelstien på Gl. Vardevej. Skilte fjernes fra oversigtsarealerne i tilfarterne. Reduktion i antal af uheld på ca. 40 % og antal personskader på ca. 50 %. Den reducerede hastighed vil dog betyde en lettere forringet fremkommelighed. 1,95 mio. kr.

7 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RUNDKØRSLER I OG OMKRING ESBJERG 7 UHELD 11 PERSONSKADE 4 ÅDT (INDKØRENDE) KJERSING RINGVEJ / STOREBÆLTSVEJ Rundkørslen er reelt to-sporet, men uden vognbanelinjer i cirkulationsarealet. Kjersing Ringvej er afmærket med to spor i hver retning på begge ben. Der er en kombination af blå cykelfelter på tværs af alle fire vejgrene og cykelstier adskilt fra cirkulationsarealet mellem vejgrenene. Derudover er der højresvingsshunts for cyklister på to af vejgrenene. Der er registreret 11 uheld i rundkørslen de seneste 10 år. Over halvdelen af uheldene er sket, hvor en trafikant kører ind i rundkørslen og overser en cyklist på vej rundt i rundkørslen. Manglende erkendelse af cyklister i rundkørslen vurderes at være årsag til ca. halvdelen af alle uheld i rundkørslen. Den kombinerede cykelsti/bane i rundkørslen medfører, at der kan opstå tvivl om vigepligtsforholdene. På baggrund af uheldsanalysen er der opstillet forslag til ombygning af rundkørslen bestående af: Etablering af tilbagetrukne cykelstier. Afmærkning af to spor i cirkulationsarealet. Sekundærheller. Reduktion i antal af uheld på ca. 50 % og antal personskader på ca. 75 %. Afmærkningen af to spor i cirkulationsarealet vil desuden betyde en bedre udnyttelse af kapaciteten i rundkørslen. 1,1 mio. kr. Principskitse.

8 8 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 RUNDKØRSLER I OG OMKRING ESBJERG UHELD 10 PERSONSKADE 3 ÅDT (INDKØRENDE) TARPHAGEVEJ / GUDENÅVEJ-STENHUGGERVEJ Rundkørslen er firebenet, hvor den vestlige del af midterøen er udformet med mulighed for passage igennem for store vindmølletransporter på Tarp Hovedvej. Der er cyklistforbud på Tarphagevej, og cyklister i nord/sydgående retning anvender i stedet stien i eget tracé umiddelbart vest for Tarphagevej. Der er registreret 10 uheld i rundkørslen de seneste 10 år, heraf syv med cykel eller knallert 30. Uheldene er koncentreret omkring det sydlige og nordlige ben på Tarphagevej. Cyklistforbuddet på Tarphagevej kan gøre, at trafikanter på Tarphagevej ikke er opmærksomme på at der er cyklister og knallerter i rundkørslen. af rundkørslen bestående af: Etablering af tilbagetrukne cykelstier i øst/vest gående retning. Reduktion i antal af uheld på ca. 50 % og antal personskader på ca. 65 %. De tilbagetrukne cykelstier medfører en lettere forringet fremkommelighed for cyklisterne som følge af omvejskørsel og ubetinget vigepligt. 0,65 mio. kr.

9 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 BLØDE TRAFIKANTER I DEN CENTRALE DEL AF MIDTBYEN 9 UHELD 9 PERSONSKADE 1 ÅDT (INDKØRENDE) KIRKEGADE / NØRREGADE Krydset ligger på den kommende supercykelsti langs Kirkegade. Vigepligten er fra Kirkegade og er både fra syd og nord understreget med overkørsler og vigepligtstavler samt fra syd med hajtænder. Der er registreret ni uheld de seneste 10 år i krydset. Der er problemer for trafikanter med at erkende vigepligten i krydset, hvilket kan hænge sammen med, at der er her er ubetinget vigepligt, mens der andre steder i kvarteret er højre vigepligt. af krydset bestående af: Etablering af en hævet flade. Reduktion i antal af uheld og personskader på ca. 50 %. Den hævede flade vil dog betyde en lettere forringet fremkommelighed. 0,3 mio. kr.

10 10 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 BLØDE TRAFIKANTER I DEN CENTRALE DEL AF MIDTBYEN UHELD 23 PERSONSKADE 1 ÅDT (INDKØRENDE) FRODESGADE / JERNBANEGADE Krydset er et signalreguleret T-kryds. Der kan forventes en stigning i antallet af cyklister på Jernbanegade og dermed også i krydset ved Frodesgade som følge af en ombygning af Banegårdspladsen og en forbedring af forholdene for cyklister. Der er registreret 23 uheld de seneste 10 år i krydset. Der er en koncentration af uheld med venstresvingede biler, der kører ind foran en ligeudkørende cyklist. af krydset bestående af: Separatreguleret venstresving fra øst på Frodesgade for biltrafikken. Cyklistsignaler i krydset. Forbedring af signallanternernes udformning. Blå cykelfelter på Frodesgade i sydsiden af krydset. Evt. Seperat reguleret højresving fra Jernbanegade. Reduktion i antal af uheld og personskader på ca. 50 %. 0,55 mio. kr.

11 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 BLØDE TRAFIKANTER I DEN CENTRALE DEL AF MIDTBYEN 11 UHELD 1 PERSONSKADE 1 ÅDT (INDKØRENDE) HAVNEGADE / SMEDEGADE Når stiforbindelsen (Landgangen) etableres bliver krydset Havnegade/Smedegade et vigtigt koblingspunkt mellem havn og midtby, hvorfor der er behov for at sikre en god sammenhæng og sikker krydsningsmulighed. Der er registreret ét uheld de seneste 10 år i krydset, og yderligere fire uheld på Havnegade før/efter krydset med Smedegade. Høj fart er formentlig årsagen til uheldene. af krydset bestående af: Etablering af en hævet flade. Den tilladte hastighed nedsættes fra 50 km/t til 30 km/t på Havnegade. Reduktion i antal af uheld og personskader på ca. 50 %. Den hævede flade og reduceret hastighedsbegrænsning vil dog betyde en lettere forringet fremkommelighed. 0,435 mio. kr.

12 12 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 BLØDE TRAFIKANTER I DEN CENTRALE DEL AF MIDTBYEN UHELD 8 PERSONSKADE 6 ÅDT (INDKØRENDE) SKOLEGADE / KRONPRINSENSGADE Kronprinsensgade mod syd fra Skolegade leder frem til gågaden. Mod nord er gaden præget af bykvarter med boliger og enkelte specialbutikker, take away m.m. I krydset er vigepligten fra syd understreget med en overkørsel, mens den fra nord er skiltet med vigepligtstavle og hajtænder. Der er registreret otte uheld de seneste 10 år i krydset, heraf fem med bløde trafikanter. Der er problemer for trafikanter med at erkende vigepligten i krydset, hvilket kan hænge sammen med, at der er her er ubetinget vigepligt, mens der andre steder i kvarteret er højre vigepligt. af krydset bestående af: Etablering af en hævet flade. Reduktion i antal af uheld og personskader på ca. 50 %. Den hævede flade vil dog betyde en lettere forringet fremkommelighed 0,3 mio. kr.

13 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 BLØDE TRAFIKANTER I DEN CENTRALE DEL AF MIDTBYEN 13 UHELD 6 PERSONSKADE 1 ÅDT KIRKEGADE MELLEM NØRREGADE OG DANMARKSGADE På strækningen er der skråparkering i vestsiden på en ca. 175 lang strækning. En gangsti foran de parkerede biler har sammenhæng til et grønt område. Der er ikke afmærket cykelbaner eller -stier på strækningen. Strækningen er en del af den kommende supercykelsti mellem Esbjerg N og centrum, hvorfor der i fremtiden kan forventes en stigning i antallet af cyklister på strækningen. Der er på strækningen registreret seks uheld de senest 10 år, heraf fire med cyklister eller knallerter. Uheldsbilledet er spredt med blandt andet krydsuheld og uheld med parkerede biler. Skråparkering udgør et sikkerhedsmæssigt problem i forhold til de mange cyklister på strækningen. Cyklisterne kan være svære at se, når der foretages udbakning, ligesom cyklisterne kan have svært ved at se, at en bilist bakker. Ligeledes skjuler parkeringen i vejens østlige side trafikanter, der kommer fra sidevejene. af strækningen bestående af: Etablere fortov og cykelsti foran de parkerede biler. Parkeringsforbud i vejens østlige side samt etablering af cykelbane i vejens østlige side. I krydsene Kirkegade / Norgesgade og Kirkegade / Danmarksgade etableres ubetinget vigepligt fra Norgesgade og Danmarksgade. Reduktion i antal af uheld på ca. 33 % og antal personskader på ca. 50 %. Ensretningen vil betyde en forringet fremkommelighed for biltrafikken omkring Kirkegade. 0,9 mio. kr.

14 14 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 BLØDE TRAFIKANTER I DEN CENTRALE DEL AF MIDTBYEN UHELD 1 PERSONSKADE 0 ÅDT (INDKØRENDE) NØRREGADE / KRONPRINSENSGADE Kronprinsensgade ligger parallelt med Kirkegade med Jyllandsgade imellem de to gader. Der er ca. 200 m fra krydset mellem Nørregade og Kirkegade. Vigepligten i krydset er fra Kronprinsensgade og både fra syd og nord er den understreget med overkørsler, vigepligtstavler og hajtænder. Der er registreret ét uheld i krydset de seneste 10 år, hvor en bilist har kørt frem for ubetinget vigepligt på Kronprisensgade og er blevet ramt af en cyklist på Nørregade. Uheldet skyldes dårlige oversigtsforhold pga. parkerede biler og manglende erkendelse af vigepligtsforhold. af krydset bestående af: Etablering af en hævet flade. Ingen uheldsreducerende effekt, men skaber sammenhæng i området med hævede flader i kryds. Den hævede flade vil betyde en lettere forringet fremkommelighed. 0,3 mio. kr.

15 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 FORDELINGSVEJE I BOLIGOMRÅDER 15 UHELD 39 PERSONSKADE 7 ÅDT BAGGESENS ALLÉ Baggesens Allé er en fordelingsvej øst for midtbyen og har en væsentlig betydning for cykeltrafikken fra Esbjerg Øst til midtbyen. Af denne grund ønskes trafikken dæmpet på Baggesens Allé, så forholdene for cykeltrafikken vil blive mere sikre og trygge. På strækningen mellem Exnersgade og Skolebakken er der registreret 39 uheld de seneste 10 år. Uheldene er generelt registreret spredt langs strækningen. I minirundkørslen ved Ingemanns Allé er der registreret ni uheld, hvor alle uheld er, hvor en trafikant kører ind i rundkørslen og overser en anden trafikant i cirkulationsarealet. Baggesens Allé har et relativt bredt profil, der indbyder til høje hastigheder. Parkerede biler kan i den forbindelse være overraskende, særligt hvis der samtidigt kommer modkørende bilister. af strækningen bestående af: Bump og hævet flade. Evt. cykelbaner på strækningen. Muligheder for forbedring af oversigtsforhold i kryds medtages. Det sikres, at der på senere tidspunkt er plads til at anlægge cykelstier. Reduktion på ca. 50 % af uheldene og personskaderne i minirundkørslen ved Ingemanns Allé samt ca. 20 % af de øvrige uheld og personskader på selve strækningen. Bump og hævede flade på strækningen vil betyde en lettere forringet fremkommelighed. 0,4 mio. kr.

16 16 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 FORDELINGSVEJE I BOLIGOMRÅDER UHELD 34 PERSONSKADE 9 ÅDT HASTIGHED (85 % FRAKTIL) 61,8 KM/T 13 PARKVEJ Parkvej har et relativt bredt profil. På den vestlige del af strækningen mellem Tarphagevej og Guldbergs Allé kører cyklister på kørebanen uden afmærkede cykelbaner. Fra Guldbergs Allé og frem til Gl. Vardevej er der cykelstier i begge sider af vejen. Der er bump på dele af strækningen. På strækningen er der registreret 34 uheld de seneste 10 år. Der er enkelte kryds med mindre ophobninger af uheld, herunder krydsene med Tarphagevej, Søndre Fovrfeldvej og Eriksensvej. Uheldsbillederne i krydsene viser ikke tydelige tendenser, der kan understøtte en ombygning. Der er i øvrigt registreret syv uheld med trafikanter, der har påkørt parkerede biler på strækningen. Det brede profil på Parkvej indbyder til høje hastigheder, som vurderes at være den væsentligste årsag til uheld og utryghed på strækningen. Parkerede biler kan øge risikoen for uheld. af strækningen bestående af: Hævet flade ved Neptunvej. Bump ved Buntmagervej. Rød cykelstrimmel mellem Tarphagevej og Guldbergs Allé. Det undersøges, om parkering langs Parkvej kan reduceres. Reduktion i antal uheld og personskader på ca. 20 %. Bumpene på strækningen vil betyde en lettere forringet fremkommelighed. 0,7 mio. kr.

17 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 INDFALDSVEJE OG SKOLEVEJE 17 UHELD 7 PERSONSKADE 3 ÅDT (INDKØRENDE) STOREGADE / SØNDERGÅRDS ALLÉ Krydset er et vigepligtsreguleret T-kryds. Der er venstresvingsbane fra Storegade mod Søndergårds Allé. Søndergårds Allé er adgangsvej til Fakta og benzinstationen på den sydlige side af Storegade. Der er registreret syv uheld i krydset de seneste 10 år. Størstedelen af uheldene er med højresvingende biler fra Storegade ind foran knallert. Uheldene mellem bilister og cyklister/knallerter skyldes formentligt, at bilisterne har vanskeligt ved at orientere sig og erkende, at de krydser en cykelsti, og samtidigt kommer især knallerterne med høj fart. af krydset bestående af: Søndergårds Allé føres vinkelret på Storegade. Blåt cykelfelt på Storegade. Opmærksomhedsfelter på cykelstien før Søndergårds Allé. Reduktion i antal uheld og personskader på ca. 30 %. 0,13 mio. kr.

18 18 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 INDFALDSVEJE OG SKOLEVEJE UHELD 7 PERSONSKADE 2 ÅDT (INDKØRENDE) STOREGADE / INGEMANNS ALLÉ Krydset er et firebenet vigepligtsreguleret kryds. Der er venstresvingsbaner fra Storegade mod Ingemanns Allé. Ingemanns Allé forbinder Storegade og Darumvej mod syd og fungerer som fordelingsvej i området. Der er registreret syv uheld i krydset, heraf seks uheld med cyklister/knallerter. Den tætte trafik på Storegade gør, at cyklister bliver overset i krydset, og at det er svært at krydse vejen for cyklister. af krydset bestående af: Etablering af blåcykelfelter på Storegade. Opmærksomhedsfelt på Ingemanns Allé (ikke angivet på figuren). Reduktion i antal uheld med ca. 20 % og antal personskader med 30 %. 0,035 mio. kr.

19 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 INDFALDSVEJE OG SKOLEVEJE 19 UHELD 16 PERSONSKADE 4 ÅDT (INDKØRENDE) STOREGADE / SKOLEBAKKEN Krydset er signalreguleret og med blå cykelfelter på Storegade. Skolebakken vil være adgangsvej til den fremtidige nærbanestation. Der er registreret 16 uheld i krydset de seneste 10 år. Der er registreret ét uheld med en cyklist på strækningen med cykelbaner. Halvdelen af alle uheld er sket i forbindelse med, at der er kørt over for rødt lys på Storegade. Mange af rødkørslerne kan skyldes, at trafikanterne blændes af solen og dermed ikke ser signalet. af krydset bestående af: Etablering af cykelstier på strækningen, hvor der i dag kun er cykelbaner Opsætning af sorte bagplader bag signallanternerne, således at lysene tydeliggøres. Reduktion i antal uheld og personskader med ca. 50 %. 0,90 mio. kr.

20 20 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 INDFALDSVEJE OG SKOLEVEJE UHELD 12 PERSONSKADE 7 ÅDT (INDKØRENDE) STORMGADE / SPANGSBJERG MØLLEVEJ Krydset er signalreguleret med et ligeudspor samt højre- og venstresvingsbaner på alle fire ben. Spangsbjerg Møllevej forbinder til flere større uddannelsesinstitutioner øst for krydset. Der er begyndende kapacitetsproblemer i krydset. Der er registreret 12 uheld i krydset de seneste 10 år, heraf fem uheld med venstresvingende ind foran modkørende på Stormgade. Faldende terræn fra øst medfører, at cyklisterne kommer med meget høj hastighed ind i krydset. af krydset bestående af: Etablering af tilbagetrukne stopstreger for bilister for at øge cyklister synlighed på alle krydsets ben. Etablering af opmærksomhedsfelter på cykelstien for at øge cyklisternes opmærksomhed og reducere hastigheden ned ad bakken frem mod krydset. Reduktion i antal uheld og personskader for uheld med cyklister på Spangsbjerg Møllevej med ca. 50 %. 0,03 mio. kr. SPANGSBJERG MØLLEVEJ STORMGADE Luftfoto med eksisterende forhold løsningsfroslag ikke indtegnet.

21 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 INDFALDSVEJE OG SKOLEVEJE 21 UHELD 6 PERSONSKADE 1 ÅDT (INDKØRENDE) STOREGADE / JAGTVEJ Krydset er et vigepligtsreguleret T-kryds beliggende ved jernbanebroen hvor Storegade har et toppunkt, hvilket medfører dårlige oversigtsforhold i krydset. Dette forværres af Banedanmarks planlagte hævning af broen i forbindelse med elektrificering af jernbanen. Der er registreret seks uheld i krydset Storegade /Jagtvej, hvoraf tre uheld er mellem trafikanter på krydsende veje. Hypotesen er at trafikanter fra Jagtvej ikke overholder deres vigepligt. Dette kan skyldes, at tæt trafik gør det svært at komme ud på Storegade, og at trafikanterne derfor fristes til at tage chancen. På baggrund af uheldsanalysen samt konsekvensen af at de i forværrede oversigtsforhold som følge af hævning af jernbanebroen, opstilles forslag til ombygning af krydset bestående af: Opsætning af signalstandere, ekskl. anlægsarbejde. Reduktion i antal af uheld og personskader med ca. 75 %. Signalanlægget vil medføre at den ligeudkørende trafik på Storegade vil opleve forsinkelser, der ikke opleves i dag, mens situationen forbedres for den svingende trafik, samt trafikken fra Jagtvej. 0,22 mio. kr. (Derudover betaler Banedanmark 0,25 mio. kr.) Luftfoto med eksisterende forhold.

22 22 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 INDFALDSVEJE OG SKOLEVEJE UHELD 35 PERSONSKADE 4 ÅDT HASTIGHED (85 % FRAKTIL) 57,2 KM/T 19 STOREGADE MELLEM JEPPE AAKJÆRS ALLÉ OG INGEMANNS ALLÉ Storegade forbinder midtbyen med motorvejen ved frakørsel 76 Esbjerg Ø. Vejen er tosporet og meget bred. Der er anlagt fortov og cykelstier i begge sider. Langs strækningen er der mange parkerede biler i siden af vejen. Der er registreret 35 uheld de seneste 10 år på strækningen. Den klart hyppigste uheldssituation er uheld med parkerede biler. Tæt trafik og mange parkerede biler uden afmærkede parkeringsbåse, samt høj fart uden for spidsperioderne vurderes at være en medvirkende årsag til mange af uheldene. af strækningen bestående af: Anlæg af heller med beplantning for at reducere hastigheden. Anlæg af parkeringslommer med ændret belægning. Parkeringsforbud på en del af strækningen. Reduktion i antal af uheld på ca. 35 % og antal personskader på ca. 40 %. Hellerne på strækningen vil betyde en lettere forringet fremkommelighed. : 1,625 mio. kr. Grovskitse over løsningsforslag for strækningen.

23 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 INDFALDSVEJE OG SKOLEVEJE 23 UHELD 3 PERSONSKADE 0 ÅDT (INDKØRENDE) HASTIGHED (85 % FRAKTIL) 63,4 KM/T 20 SPANGSBJERG MØLLEVEJ / STENGÅRDSVEJ Ved krydset med Stengårdsvej ved Esbjerg Gymnasium er der behov for en mere tryg krydsning af vejen for bløde trafikanter. Der er på nuværende tidspunkt fodgængerfelt over det vestlige ben i krydset på Spangsbjerg Møllevej, men der er et ønske og behov for også at etablere en sikker krydsning over det østlige ben. Der er registreret tre uheld de seneste 10 år, heraf to uheld med cyklister. Manglende erkendelse af cyklister og krydsende bløde trafikanter samt høj hastighed på Spangsbjerg Møllevej vurderes at være årsag til uheldene. På baggrund af uheldsanalysen samt ønsket om en mere tryg krydsning af Spangsbjerg Møllevej, opstilles forslag til ombygning af krydset bestående af: Bump øst for krydset. Forlængelse af fortov til nordligt busstoppested. Der etableres busstoppested på Stengårdsvej og ved hovedindgangen til gymnasiet. Eksisterende busstoppested på Spangsbjerg Møllevej flyttes længere mod vest. Vigebås for cyklister. Ingen uheldsreducerende effekt, men en forbedring af trygheden for krydsende bløde trafikanter. 0,5 mio. kr.

24 24 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 INDFALDSVEJE OG SKOLEVEJE UHELD 10 PERSONSKADE 0 ÅDT (INDKØRENDE) SPANGSBJERG MØLLEVEJ VED RYBNERS (EUC VEST) Efter hovedindgangen til Rybners (EUC Vest) er flyttet, er fodgængertrafikken vokset kraftigt på strækningen mellem hovedindgangen og busstoppestederne på Spangsbjerg Møllevej. Den nye hovedindgang har i betydeligt omfang medført, at den gående trafik over Spangsbjerg Møllevej er meget koncentreret. I og omkring krydsningen af Spangsbjerg Møllevej er der registreret 10 uheld de seneste 10 år. Ingen uheld er med fodgængere eller cyklister, men syv af er med knallerter. På baggrund af uheldsanalysen samt ønsket om en mere tryg krydsning af Spangsbjerg Møllevej, opstilles forslag til ombygning af strækningen bestående af: Krydsningshelle på Spangsbjerg Møllevej ud for hovedindgangen til Rybners. Der kan arbejdes med en stiforbindelse fra krydset Stormgade / Spangsbjerg Møllevej til Rybners. Men i dette projekt er der ikke økonomi hertil. Ingen uheldsreducerende effekt, men en forbedring af trygheden for krydsende bløde trafikanter. 0,5 mio. kr. til krydsningshelle ekskl. sti.

25 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 INDFALDSVEJE OG SKOLEVEJE 25 UHELD 70 PERSONSKADE 16 ÅDT STOREGADE FRA RINGEN JEPPE AAKJÆRS ALLÉ OG FRA INGEMANNS ALLÉ / STRANDBY KIRKEVEJ Strækningen består af to delstrækninger på hhv. ca. 200 m mellem Ringen og Jeppe Aakjærs Allé og ca m mellem Ingemanns Allé og Strandby Kirkevej. Tilsammen udgør de den resterende del af Storegade mellem Ringen og Strandby Kirkevej ift. projektblad 19. På delstrækningerne er der registreret 70 uheld de seneste 10 år, heraf 15 med personskade. Uheld i krydset med Jagtvej indgår ikke, men er behandlet i projektblad 19. Uhelds billedet er mere spredt i forhold til den del af Storegade, der indgår i projektblad 19. Der er registreret en del uheld med bagende kollisioner og parkerede biler. Derudover en del krydsuheld, hvor vigepligten ikke overholdes. Tæt trafik og mange parkerede biler uden afmærkede parkeringsbåse, samt høj fart uden for spidsperioderne vurderes at være en medvirkende årsag til mange af uheldene. af strækningen bestående af: Afmærkningsprojekt med etablering af parkeringslommer vha. afmærkning på kørebanen. Løsningen er en foreløbig løsning, hvor løsningen foreslået i projektblad 19 ses som et demonstrationsprojekt. Det er hensigten, at principperne for projektblad 19 skal udrulles på den resterende del af strækningen i takt med at økonomien tillader det. Reduktion i antal af uheld og antal personskader på ca. 10 %. 0,175 mio. kr.

26

27 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY 2014 ADFÆRDSDESIGN OG FORMIDLING DEN MENNESKELIGE FAKTOR ADFÆRDSDESIGN OG FORMIDLING Den menneskelige faktor er afgørende i relation til trafiksikkerhed. Adfærdsdesign og læring benyttes som metode, og formidlingsindsatsen rettes mod at påvirke esbjergenserne til at træffe et trafiksikkert valg. Projektet inddrager uddannelsesmiljøer i Esbjerg i et forløb, hvor unge under uddannelse inddrages i analyse- og løsningsfasen i et forud defineret forløb. Metoden er anvendt af COWI i andre sammenhænge og har bevist sine kvaliteter. UNGE PÅ UNGDOMSUDDANNELSERNE Der indledes dialog med ungdomsuddannelserne med henblik på at indkredse samarbejdsmodeller, med særligt fokus på understøttelse af trafiksikker adfærd. Når der er skabt kontakt til nøglepersoner på institutionerne vil metoden for det videre samarbejde blive fastlagt i en proces hvor kommunen præsenterer ideer og projektindhold og hvor institutionerne byder ind med uddannelsesfaglige vinkler. Med ungdomsuddannelser menes de gymnasiale uddannelser samt 10. klasses niveau. Der beskrives indhold og vinkler som kan tilpasses til hver enkelt deltagende institution. Institutionerne bliver medbestemmende med hensyn til tidsplan for inddragelse af klasser/projektgrupper. Kommunen definerer et sæt opgavemuligheder og deltager igennem hele forløbet med projektsparring og assisterende projektledelse. Der kobles ekstern projekt/procesledelse på projektet, således at fremdrift på alle deltagende institutioner sikres. Der defineres en samlet budgetramme som sikrer, at der i projekter kan arbejdes med f.eks. eksterne faglige oplæg eller indkøb af særligt udstyr eller materialer, udgifter som skolerne ikke kan forventes at kunne rumme inden for deres normale budget. Følgende emner vil der blive beskrevet opgavemuligheder i: Understøttelse af den fysiske udformning af vejstrækningen forbi uddannelsesinstitutionerne på Spangsbjerg Møllevej igennem analyser og brugerinddragelse, samt forslag til supplerende foranstaltninger, så som afmærkning og/eller informationstiltag Undersøgelse af hastighedsadfærd i Esbjerg by samt oplæg til understøttelse af bedre hastighedsadfærd Undersøgelse af forhold omkring kryds med højrevigepligt samt forslag til elementer som kan understøtte sikker adfærd, nudging. Unges hastighedsadfærd ved direkte inddragelse af målgrupper i et forløb hvor de nyeste principper for læring omkring påvirkning af egen adfærd anvendes FORMIDLING AF PROJEKTERNE Projekterne i Esbjerg Trafiksikkerhedsby formidles til borgerne gennem forskellige kanaler, ligesom projektets resultater formidles til andre kommuner m.fl. gennem konferenceindlæg og artikler. Der udarbejdes bl.a. en hjemmeside til formidling af projektet. Projekt 23 om adfærd og inddragelse af uddannelsesinstitutioner egner sig til at blive formidlet igennem hele projektforløbet, fordi det adskiller sig væsentligt fra de øvrige projekter, og fordi det har karakter af et innovationsprojekt med nye samarbejdsformer i det lokale trafikmiljø. Det forventes at tiltagene vil spare ca. 15 uheld og fem personskader. ØKONOMI 0,75 mio. kr.

28 ESBJERG KOMMUNE TORVEGADE ESBJERG 2014 I ESBJERG KOMMUNE

januar 2015 Esbjerg trafiksikkerhedsby Projektkatalog

januar 2015 Esbjerg trafiksikkerhedsby Projektkatalog januar 2015 Esbjerg trafiksikkerhedsby Projektkatalog 2 Konklusion ESBJERG TRAFIK- OG MOBILITETSPLAN, Baggrundsrapport Projektnr. Domumentnr. Version Udgivelsesdato Udarbejdet Kontrolleret Godkendt A048845

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22.

UDKAST. Gladsaxe Kommune. Indledning. Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium. NOTAT 22. UDKAST Gladsaxe Kommune Mørkhøj Parkallé Signalregulering ved Enghavegård Skole og Blaagaard Seminarium NOTAT 22. april 2009 SB/uvh 0 Indledning Gladsaxe Kommune ønsker at forbedre trygheden i det firbenede

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB

Dragør Kommune. 1 Indledning. Ombygning af krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej. NOTAT 24. maj 2017 SB 1 Indledning NOTAT 24. maj 2017 SB Dragør Kommune har bedt Via Trafik om at undersøge, hvordan krydset Bachersmindevej/Krudttårnsvej/Møllevej mest hensigtsmæssigt kan ombygges, herunder udarbejde anlægsoverslag

Læs mere

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato:

Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr P Dato: Trafik og Vej Sagsbehandler: Trine Fog Jakobsen Sagsnr. 05.13.00-P20-1-17 Dato:5.5.2017 Sikring af cyklisters sikkerhed i kryds i Horsens by prioritering af bevilling I forbindelse med at fremme cyklisters

Læs mere

Oversigtskort: 2 af 14

Oversigtskort: 2 af 14 er beliggende i den sydlige del af Hobro. Skolen har ca. 520 elever fordelt på 0.-6. klassetrin. SFO er beliggende ved skolen. Der er udpeget 12 fokuslokaliteter i skoledistriktet. Kort 1 af 14 Skole:

Læs mere

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY EVALUERINGSRAPPORT

ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY EVALUERINGSRAPPORT Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2018-19 TRU Alm.del - Bilag 123 Offentligt AUGUST 2018 ESBJERG TRAFIKSIKKERHEDSBY EVALUERINGSRAPPORT Projektledere Wandy Christiansen, Esbjerg Kommune Søren Schrøder,

Læs mere

Principskitse. 1 Storegade

Principskitse. 1 Storegade 1 Storegade Strækning Som en del af byomdannelsen i Bredebro ønskes det at give Storegade et nyt profil mellem Søndergade og det nye torv. Det er et ønske at få bedre styr på parkering, skabe bedre forhold

Læs mere

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge

Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge BILAG 1 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 18-04-2016 Liste over trafiksikkerhedsprojekter i prioriteret rækkefølge I vedlagte liste er trafiksikkerhedsprojekterne oplistet i prioriteret rækkefølge (højest prioriterede)

Læs mere

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag.

Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag. Figur 1: Uheldsbilledet for Vinderup (rød prik angiver uheld), se bilag. Notat Holstebro Kommune TRAFIKSIKKERHED VINDERUP Anbefalinger til tiltag 30. juli 2014 Projekt nr. 217774 Dokument nr. 1212015346 Version 1 Udarbejdet af PIO Kontrolleret af Godkendt af 1 GENERELT Hovedgaden

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3

TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Beskrivelse Eksisterende forhold Fremtidige forhold 3 ELLA THOR EJENDOMME APS. TRAFIKVURDERING AF NYT BOLIGOMRÅDE I ALKEN ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Beskrivelse 2 2.1

Læs mere

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4

TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende forhold Observationer 4 SKANDERBORG KOMMUNE TRAFIKVURDERING AF KRYDSET RANDERSVEJ/KNUDHULEVEJ ADRESSE COWI A/S Stormgade 2 6700 Esbjerg TLF +45 56400000 FAX +45 56409999 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende forhold

Læs mere

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området.

Tiltagene fokuserer især på at skabe sikre og trygge forhold for de mange lette trafikanter til skolerne i området. NOTAT Projekt Ombygning af krydset Søvej Rolighedsvej i Ringe Kunde Faaborg Midtfyn Kommune Notat nr. 2 Dato 29. juni 2012 Fra Erik Gersdorff Stilling 1. Baggrund Faaborg Midtfyn Kommune har i en trafiksikkerhedsrevision,

Læs mere

Skoleveje Kirstinebjergskolen

Skoleveje Kirstinebjergskolen Notat Skoleveje Kirstinebjergskolen Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Kirstinebjergskolen med undervisning på 4 skoler: Bøgeskov Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Egumvejens

Læs mere

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1.

Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre trafiksanering af Område A i den vestlige del af kommunen. Området er vist på figur 1. NOTAT Projekt Trafiksanering Område A Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-06-15 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann 1. Trafiksanering af Område A Hørsholm Kommune ønsker at gennemføre

Læs mere

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18.

UDKAST. Skanderborg Kommune. 0 Indholdsfortegnelse. 1 Baggrund. Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej. NOTAT 18. UDKAST Skanderborg Kommune Adgang til Stjærvej og Stjærskolen Sikker skolevej NOTAT 18. juli 2018 LLJ/llj 0 Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 0 Indholdsfortegnelse... 1 1 Baggrund... 1 1.1 Eksisterende forhold...

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Vigerslev Allés Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.1.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830

Læs mere

Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej

Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej Viborg Kommune Ombygning af rundkørsel Rødevej - Gl. Skivevej Trafiksikkerhedsrevision trin 2 Status: Endelig revisionsrapport Kommenteret af Grontmij Kommenteret af Viborg Kommune Beslutning og underskrevet

Læs mere

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP

TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP REITAN EJENDOMSUDVIKLING AS ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 TRAFIKBETJENING AF NY DAGLIGVAREBUTIK I TARP 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT 1 Baggrund Reitan

Læs mere

Jellebakkeskolen, revision 2013:

Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen, revision 2013: Jellebakkeskolen er beliggende i Risskov nord for Aarhus. Skolen har 0.-9. klassetrin og modtager pr. august 2013 samtlige elever fra Vejlby Skole. SFO er beliggende nær

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole

Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Skolevejsanalyse 2013 Ikast Vestre Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Sortpletanalyse

Sortpletanalyse Sortpletanalyse 2008-2012 Dato: 23. januar 2014 Sagsnr.: 13/25723 Indhold Indhold... 1 Uheldsanalyse... 2 Kryds... 3 Ladegaardsbakken / Thomas Helstedsvej (9 uheld)... 4 Skanderborgvej / Låsbyvej (7 uheld)...

Læs mere

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker

TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS. undgå højresvingsulykker TILTAG I SIGNALREGULEREDE KRYDS undgå højresvingsulykker Undgå højresvingsulykker Tiltag til forebyggelse af ulykker mellem højresvingende lastbiler/biler og ligeudkørende cyklister i signalregulerende

Læs mere

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev

Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Slagelse Kommune Skitseprojekt - Østvendte motorvejsramper ved Vemmelev Trafiksikkerhedsrevision Juni 2009 COWI A/S Nørretorv 14 4100 Ringsted Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Slagelse

Læs mere

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018

Borgermøde. Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Borgermøde Forbedring af trafiksikkerhed omkring Kastanjerundkørslen Tirsdag d. 25. september 2018 Program for aftenen 1. Velkommen/ v. Borgmester Ib Kristensen (5-10 min.) - Rammesætning for aftenen,

Læs mere

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast)

Hørsholm Kommune. Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering. Notat Udgave 1 (udkast) Notat Udgave 1 (udkast) 05.11.2017 Hørsholm Kommune Nye boliger på Louis Petersens Vej Overordnet trafikal vurdering Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA

VERSION UDGIVELSESDATO BESKRIVELSE UDARBEJDET KONTROLLERET GODKENDT RLHA ULBA RLHA REBILD KOMMUNE HOBROVEJ I STØVRING TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund og formål 2 1.1 Trafikgrundlag

Læs mere

Allerød Kommune. Søparken/Lyngevej Vurdering af vejlukning. Notat (udkast) Udgave

Allerød Kommune. Søparken/Lyngevej Vurdering af vejlukning. Notat (udkast) Udgave Notat (udkast) Udgave 2 07.12.2018 Allerød Kommune Søparken/Lyngevej Vurdering af vejlukning Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk CVR:

Læs mere

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3

STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING INDHOLD. 1 Baggrund Trafikgrundlag og uheldsbillede 3 REBILD KOMMUNE STIKRYDSNING AF HOBROVEJ I STØVRING ADRESSE COWI A/S Visionsvej 53 9000 Aalborg TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TRAFIKSIKKERHEDSVURDERING VERSION 2 INDHOLD 1 Baggrund

Læs mere

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY

TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY TRAFIKSIKKERHEDSREVISION TRIN 3: DOBBELTRETTET CYKELSTI I STABY Luxenburger Trafiksikkerhed & Vejteknik Side 1 af 10 Alskovvej 21, 7470 Karup J Tlf. 2295 7797, jan@luxenburger.dk www.luxenburger.dk CVR-nr.

Læs mere

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6

GRØNDALS PARKVEJ INDHOLD. 1 Indledning 3. 2 Kortfattet uheldsanalyse 3. 3 Niveauløsning, lille indgreb 5. 4 Niveauløsning, større indgreb 6 KØBENHAVNS KOMMUNE, CENTER FOR TRAFIK GRØNDALS PARKVEJ IDÉSKITSER TIL STIKRYDSNING ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Danmark TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse

Trafik- og adfærdsanalyse Trafik- og adfærdsanalyse Kongelundsvej / Oliefabriksvej Supplerende undersøgelse og forslag om trafiksanering af en del af Kongelundsvej Udarbejdet af: Lene Hansen Kontrolleret af: Morten Fabrin, Trine

Læs mere

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse.

Projekter i gang på følgende skoler: Søager, Balsmose, Boesager, Bækkegård, Lærke, Slagslunde og Ganløse. Nr. Lokalitet Løsning Anlægsoverslag Status Under 100.000 100.000-1 mio. Over 1 mio. 1 Egedal Kommunes skoler Afsluttede projekter på følgende skoler: Stenløse Privatskole Egedal Gymnasium Igang siden

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen

Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Skolevejsanalyse 2013 Dalgasskolen Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse

Albertslund Kommune. 1 Indledning. 2 Sammenfatning og anbefaling. Herstedvestervej / Egelundsvej (sydlig adgang) Trafikanalyse (sydlig adgang) Trafikanalyse NOTAT 14. september 2017 adn/tfk 1 Indledning Krydset (sydlig adgang) har gennem en lang årrække været overrepræsenteret i uheldsstatistikken. Det ønskes undersøgt, om den

Læs mere

Frederiksberg Kommune

Frederiksberg Kommune 1 Frederiksberg Kommune I Frederiksberg Kommune forløber Albertslundruten fra Grøndalsparken via Finsensvej til Howitzvej hvor stien fortsætter gennem Frederiksberg Bymidte ad Den grønne sti. Ved krydsningen

Læs mere

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17

Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 30 Tema Point, cyklister Point, bilister Uheld 30 33 Utryghed 22 18 Stikrydsninger 19 15 Fremkommelighed 9 17 Hastighedsreduktion 19 17 Gennemsnit af borgernes prioritering på hjemmesiden. Tema Point Uheld

Læs mere

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB

UDKAST. Dragør Kommune. Indholdsfortegnelse. 1 Indledning. Færdselsulykker NOTAT 8. april 2016 JKD/SB UDKAST Dragør Kommune NOTAT 8. april 2016 JKD/SB Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 1 Indledning... 1 2 Trafikulykker 2010-2014... 2 2.1 Kirkevej / Hartkornsvej... 5 2.2 Fælledvej/Sdr. Kinkelgade/Brydevej/Søndergade...

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Lette trafikanters krydsning af Birkerød Kongevej Trafiksikkerhedsinspektion NOTAT 5. maj. 2015 ph/jvl 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Området... 2 2.1 Trafiktælling... 3 3 Trafikulykker...

Læs mere

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev

Vurdering af vej- og trafikforhold i forbindelse med ny lokalplan for omdannelse af Varbergparken i Haderslev Haderslev Kommune Acadreafdeling Rådhuscentret 7 6500 Vojens Tlf. 74 34 34 34 Fax 74 34 00 34 post@haderslev.dk www.haderslev.dk 21. december 200910 Sagsident: 08/27575 Sagsbehandler: Majken Kobbelgaard

Læs mere

Sankt Jørgens Vej, Svendborg

Sankt Jørgens Vej, Svendborg Sankt Jørgens Vej, Svendborg Prioritering af trafiksikkerhedsprojekter Granskning af løsningsmuligheder Udarbejdet af: Gunvor Winther Dato: 11.07.2014 Version: 02 Projekt nr.: 7108-001 MOE A/S Åboulevarden

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse af rundkørsel

Trafik- og adfærdsanalyse af rundkørsel Trafik- og adfærdsanalyse af rundkørsel Nyelandsvej / Tesdorpfsvej / Dalgas Boulevard / Femte Juni Plads Frederiksberg Kommune Udarbejdet af: TFJ, LEH Kontrolleret af: LEH, TFJ Godkendt af: LEH Dato: 16.4.2015

Læs mere

Trafik- og adfærdsanalyse af en rundkørsel

Trafik- og adfærdsanalyse af en rundkørsel Trafik- og adfærdsanalyse af en rundkørsel v/ Lene Hansen, MOE A/S og Peter Raaschou, Frederiksberg Kommune VEJFORUM 2015 SIDE 1 Placering VEJFORUM 2015 SIDE 2 Baggrund Uheldsbelastet og utryg Ombygget

Læs mere

Trafikken i Esbjerg Kommune 2020

Trafikken i Esbjerg Kommune 2020 Esbjerg Kommune Trafikken i Esbjerg Kommune 2020 September 2012 COWI A/S Havneparken 1 7100 Vejle Telefon 76 42 64 00 Telefax 76 42 64 01 wwwcowidk Esbjerg Kommune Trafikken i Esbjerg Kommune 2020 September

Læs mere

Slutrapport for Gladsaxe Trafiksikkerhedsby

Slutrapport for Gladsaxe Trafiksikkerhedsby Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 102 Offentligt Slutrapport for Gladsaxe Trafiksikkerhedsby Gladsaxe Kommune blev sammen med Herning Kommune udnævnt som de to første trafiksikkerhedsbyer

Læs mere

Ny dagligvarebutik i Skallebølle

Ny dagligvarebutik i Skallebølle Ny dagligvarebutik i Skallebølle Trafiksikkerhedsrevision, Trin 2 Januar 2017 PROJEKT Ny dagligvarebutik i Skallebølle Trafiksikkerhedsrevision, trin 2 Projekt nr 227476 Dokument nr 1222360528 Version

Læs mere

Sikre Skoleveje ved 4 skoler. Borgermøde 06.06.2013

Sikre Skoleveje ved 4 skoler. Borgermøde 06.06.2013 Sikre Skoleveje ved 4 skoler Borgermøde 06.06.2013 1 Udpegede områder (Mellem Zoner) 2 2 Udpegede områder (Signalanlæg og Amagerbrogade) 3 3 Udvalgte projekter (Signalanlæg og Mellem Zoner) Smyrnavej Parmagade

Læs mere

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave

Rødovre Kommune. Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag. Notat Udgave Notat Udgave 5 05.04.2018 Rødovre Kommune Kortlægning af behov for cykelstier Screening og forslag til tiltag Valentin Trafikplanlægning ApS Telefon: 51 95 55 51 E-mail: info@valentintrafik.dk www.valentintrafik.dk

Læs mere

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation

Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen - Forældreinformation 4 Sikker Skolevej til Favrdal-afdelingen Til skolens forældre Haderslev Kommune har forbedret skolevejen til Favrdal-afdelingen. Særligt ruterne

Læs mere

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé

Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Notat Dato: 29.03.2019 Projekt nr.: 1010242 T: +45 2880 4964 E: jeli@moe.dk Projekt: Hvidovre Hospital Emne: Notat nr.: 1 Ombygning af signalreguleret kryds på Kettegård Allé Rev.: 0 1 Formål og baggrund

Læs mere

Cyklisters oplevede serviceniveau i kryds

Cyklisters oplevede serviceniveau i kryds Serviceniveau i kryds Cyklisters oplevede serviceniveau i kryds Undersøgelse af oplevet tilfredshed for cyklister, der cykler gennem kryds. Undersøgelsen har gjort det muligt at beregne tilfredshed og

Læs mere

TRAFIKKEN i Esbjerg Kommune 2020. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Maj 2011

TRAFIKKEN i Esbjerg Kommune 2020. Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Maj 2011 TRAFIKKEN i Esbjerg Kommune 2020 Esbjerg Kommune Teknik & Miljø Maj 2011 Trafikken i Esbjerg hvordan i 2020? Biltrafikken i Esbjerg er steget gennem mange år, og særligt i en række store vejkryds opleves

Læs mere

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen

Roskilde Kommune. NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm. Lindenborgvej. Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen Roskilde Kommune NOTAT 14. juni 2018 mlm/mm Vurdering af krydsningsmuligheder ved Lynghøjen 1 Indledning I 2017 vurderede de trafikale forhold omkring Svogerslev på udvalgte fokussteder. Krydsningen mellem

Læs mere

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017

Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 Veje og Grønne Områder Sagsnr. 270793 Brevid. 2452081 Ref. BIRD Dir. tlf. 4631 3733 Birthedj@roskilde.dk Bilag 1: Uddybning af trafiksikkerhedsprojekterne 2017 15. december 2016 Med baggrund i Trafiksikkerhedsplan

Læs mere

Herning. Trafiksikkerhedsby 2011. Trine Bunton og Thomas Bøgh 07.11.11

Herning. Trafiksikkerhedsby 2011. Trine Bunton og Thomas Bøgh 07.11.11 Herning Trafiksikkerhedsby 2011 Trine Bunton og Thomas Bøgh 07.11.11 Herning bliver udpeget til trafiksikkerhedsby Jubelbillede da fandt ud af det, så blev virkeligheden en realitet Fotograf Claus Fisker

Læs mere

Odense Kommune. Cyklistsikkerhed i kryds Evaluering af tilbagetrukne cykelstier ved vigepligtskryds

Odense Kommune. Cyklistsikkerhed i kryds Evaluering af tilbagetrukne cykelstier ved vigepligtskryds Odense Kommune Cyklistsikkerhed i kryds Evaluering af tilbagetrukne cykelstier ved vigepligtskryds Juli 2004 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 INDLEDNING 3 2 BAGGRUND 4 2.1 Lokaliteter 4 2.2 Metode 5 3

Læs mere

Krydset Vallensbæk Torvevej/Idræts Allé/Golfsvinget. Ombygning af kryds

Krydset Vallensbæk Torvevej/Idræts Allé/Golfsvinget. Ombygning af kryds Krydset Vallensbæk Torvevej/Idræts Allé/Golfsvinget Ombygning af kryds 2015 Udarbejdet af: Lene Hansen/Iben Vinsteen Kontrolleret af: Erik Herning Hansen Godkendt af: Erik Herning Hansen Dato: 08.08.2015

Læs mere

Glostrup kommune. Uheldsanalyse NOTAT 13. maj 2016 STS/PN/TVO

Glostrup kommune. Uheldsanalyse NOTAT 13. maj 2016 STS/PN/TVO NOTAT 13. maj 2016 STS/PN/TVO Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Uheldsudvikling... 3 2.1 Generel udvikling... 3 2.2 Status på målsætning... 5 3 Uheldsbelastede lokaliteter... 6 3.1 Analyse... 10

Læs mere

TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende og fremtidige trafikale forhold 3

TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ INDHOLD. 1 Baggrund 2. 2 Eksisterende og fremtidige trafikale forhold 3 ÅRSTIDERNE ARKITEKTER TRAFIKAL VURDERING AF VEJADGANG FRA KEJLSTRUPVEJ ADRESSE COWI A/S Jens Chr. Skous Vej 9 8000 Aarhus C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk INDHOLD 1 Baggrund 2 2 Eksisterende

Læs mere

Vurdering af forslag og overslag

Vurdering af forslag og overslag 30. august 2017 Notat Jammerbugt Kommune Vurdering af Sikker vej i Aabybro Projekt nr.: 228945 Dokument nr.: 1224938173 Version 2 Revision 0 Udarbejdet af MAK Kontrolleret af MFB Godkendt af MFB Vurdering

Læs mere

Sortpletudpegning 2015

Sortpletudpegning 2015 Sortpletudpegning 2015 Stamblade for uheldsbelastede lokaliteter I forbindelse med uheldsanalysen er der gennemført en udpegning af uheldsbelastede kryds og strækninger. Dette er lokaliteter, hvor der

Læs mere

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE

BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE FAABORG-MIDTFYN KOMMUNE BILAG 1 PROJEKTBESKRIVELSE SUPERCYKELSTI ÅRSLEV-ODENSE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk 1 Baggrund og formål

Læs mere

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej

Frederikssund. Tillæg til notatet Hastighedsgrænser i byerne. Færgevej Tillæg til notatet r i byerne I dette tillæg til notatet r i byerne er følgende veje blevet vurderet: Frederikssund: - Færgevej - Byvej - Ådalsvej - Strandvangen - Marbækvej Skibby: - Selsøvej - Skuldelevvej

Læs mere

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje

Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Supercykelstiers passage af indkørsler og sideveje Indledning Supercykelstierne er et højklasset netværk af cykelruter, der især er målrettet pendlercyklister.

Læs mere

Projekter for bedre trafiksikkerhed

Projekter for bedre trafiksikkerhed Bilag 1 Projekter for bedre trafiksikkerhed Dette bilag hører til indstillingen for anlægspakke 1, som indeholder 13 trafiksikkerhedsprojekter for vejkryds og -strækninger samt en hastighedszone. Projekterne

Læs mere

Projekter for bedre trafiksikkerhed

Projekter for bedre trafiksikkerhed Bilag 1 Projekter for bedre trafiksikkerhed Dette bilag hører til indstillingen for Trafiksikkerhed, frigivelse af anlægsmidler, og indeholder 6 trafiksikkerhedsprojekter for vejkryds og vejstrækninger

Læs mere

Glostrup Kommune. Uheldsanalyse NOTAT 30. okt Rev. 3. dec HDA/MLJ/TVO

Glostrup Kommune. Uheldsanalyse NOTAT 30. okt Rev. 3. dec HDA/MLJ/TVO NOTAT 30. okt. 2018 Rev. 3. dec. 2018 HDA/MLJ/TVO Indholdsfortegnelse: 1 Indledning... 3 2 Uheldsudvikling... 3 2.1 Generel udvikling... 3 2.2 Status på målsætning... 5 3 Uheldsbelastede lokaliteter...

Læs mere

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk

NOTAT. Dato 2011-03-30. Rambøll. Olof Palmes Allé 22 DK-8200 Aarhus N. T +45 8944 7700 F +45 8944 7625 www.ramboll.dk NOTAT Projekt Skolevejsundersøgelser i Aarhus Kommune Kunde Aarhus Kommune Notat nr. 33. Møllevangskolen Dato 2011.03.23 Deltagere Majbritt Jensen Møllevangskolen Anne Vinter Trafik & Veje, Aarhus Kommune

Læs mere

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog

Trafikplan for Rønne 2011-2021. Bilag B: Virkemiddelkatalog Trafikplan for Rønne 2011-2021 Bilag B: Virkemiddelkatalog 01 FORORD Denne vejledning indeholder det virkemiddelkatalog, som Bornholms Regionskommune har besluttet at udarbejde i tillæg til Trafikplan

Læs mere

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat

Ballerup Kommune Søndergård Passage Trafiknotat Søndergård Passage Trafiknotat NOTAT 5. juli 2016 mkk 1 Baggrund og konklusion GHB Landskabsarkitekter har udarbejdet et dispositionsforslag med titlen Fra shared space til safe space omfattende trafikale

Læs mere

UDKAST. Gladsaxe Kommune

UDKAST. Gladsaxe Kommune UDKAST Gladsaxe Kommune NOTAT 31. maj 2010 TVO/PSA Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 2 Kryds 1: Klausdalsbrovej/Hillerødmotorvejen... 2 2.1 Analyse... 3 2.1.1 Trafiktælling... 3 2.1.2 Observationer...

Læs mere

- Systematisk litteraturstudie - Før-efter uheldsevaluering af 332 ombygninger i Danmark

- Systematisk litteraturstudie - Før-efter uheldsevaluering af 332 ombygninger i Danmark Søren Underlien Jensen Sikkerhedseffekter af rundkørsler - Systematisk litteraturstudie - Før-efter uheldsevaluering af 332 ombygninger i Danmark Definition af rundkørsel Dette er ikke en rundkørsel!!!

Læs mere

Trafikale forhold ved 3 skoler

Trafikale forhold ved 3 skoler Vedrørende: Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnavn: Ny skolestruktur. Trafikale forhold ved Kristrup Skole, Søndermarkskolen og Vestervangsskolen Sagsnummer:

Læs mere

UDKAST. Rudersdal Kommune

UDKAST. Rudersdal Kommune UDKAST Rudersdal Kommune Birkerød Bymidte Vurdering af ændringer på vejnettet NOTAT REV. 1 22. august 2014 JVL/uvh 1 Baggrund Indholdsfortegnelse 1 Baggrund... 1 2 Skiltning og P-ring rundt om Birkerød

Læs mere

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter)

Bilag 1 Status Trafiksikkerhedsplan 2010 (inklusive stiprojekter) 1 Ringsted Dagmarsgade/Anlægsvej Fjernelse af den eksisterende indsnævring og tilhørende beplantning i krydset. I stedet etableres et bump til dobbeltrettet trafik, evt. mindre indsnævring af vejprofilet

Læs mere

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang

Glostrup Kommune. Trafiksaneringsplan for Solvang Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Maj 2012 Glostrup Kommune Trafiksaneringsplan for Solvang Udarbejdet i samarbejde med Via Trafik Dato: Maj 2012 2 Indhold 1. Indledning 4 2. Nuværende forhold

Læs mere

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter.

Formålet med trafiksaneringen var, at nedsætte biltrafikkens hastighed og øge trygheden for de bløde trafikanter. NOTAT Projekt Evaluering af 2 minus 1 vej på Stumpedyssevej Kunde Hørsholm Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-12-20 Til Johanne Leth Nielsen Fra Lars Testmann Kopi til Charlotte Skov 1. Evaluering af 2 minus

Læs mere

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015.

NOTAT. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. NOTAT Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Godkendte projekter ved anlægspuljen for 2015. Teknisk Udvalgs anlægspulje er i 2015 på kr. 3.529.000. Indtil nu er der disponeret kr. 3.265.000 af

Læs mere

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5

Indhold. Trafiksikkerhedsprojekter til prioritering 2015. Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2. Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Indhold Side 2 -liste med projekter - prioritet 1 og 2 Side 3 - liste med projekter prioritet 3-4-5 Side 5 - beskrivelse af projekter i prioritet 1 og 2 1 Projekter prioritet 1 og 2 kategori Lokalitet

Læs mere

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole

Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Frederik Barfods Skole Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé Eksisterende forhold Krydset Vesterbrogade/Frydendalsvej/Halls Allé er et forsat 4-benet signalreguleret kryds. Ny Hollænderskolen Frederik Barfods Skole

Læs mere

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven.

Figur 1: Oversigtskort over området ved Slotshaven. Notat HOLBÆK KOMMUNE Dato: 23. februar 2017 1 Sagsnr.: 17/5675 Analyse af trafikken ved Slotshaven Introduktion I forbindelse med etablering af nye boliger samt udbygning af VUC, er Vej og Trafik blevet

Læs mere

TSR RUNDKØRSEL I STUDSTRUP - TRIN 2

TSR RUNDKØRSEL I STUDSTRUP - TRIN 2 Til Aarhus Kommune Dokumenttype Rapport Dato 2011-10-04 TSR RUNDKØRSEL I STUDSTRUP - TRIN 2 Revision 1 Dato 2011-10-04 Udarbejdet af EGS Kontrolleret af LLJ Godkendt af Beskrivelse EGS Ref. Rambøll Olof

Læs mere

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3

HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED RØDE PORT INDHOLD. 1 Indledning og konklusion 2. 2 Projektbeskrivelse 3 ROSKILDE KOMMUNE HØJRESVINGENDE CYKLISTER VED "RØDE PORT" ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk NOTAT INDHOLD 1 Indledning og konklusion

Læs mere

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen

Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen BILAG 2 J. nr.: 153-2015-7595 Dato: 07-04-2016 Liste over højest prioriterede ønsker Bilag 1 i Trafikhandlingsplanen I vedlagte liste er de højest prioriterede forslag oplistet og beskrevet. Projekterne

Læs mere

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa

Dragør Kommune. 1 Indledning. Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering. NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa Skolen ved Engvej Skolevejsvurdering NOTAT 19. februar 2008 CAM/sb/psa 1 Indledning Dragør Kommune har overvejelser om at opføre en ny 3 sporet skole ved Engvej og i stedet lukke Dragør Skole og Skolen

Læs mere

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej

NOTAT. Ejer Bavnehøj Skole forslag til forbedret skolevej NOTAT Projekt Kunde Skoleanalyser i Skanderborg: Ejer Bavnehøj Skole Skanderborg Kommune Til Fra Kresten Madsen Maria Thrysøe Krogh-Mayntzhusen og Martin Splid Svendsen Ejer Bavnehøj Skole forslag til

Læs mere

Sikre Skoleveje ved 4 skoler. Borgermøde

Sikre Skoleveje ved 4 skoler. Borgermøde Sikre Skoleveje ved 4 skoler Borgermøde 06.06.2013 1 Udpegede områder (Mellem Zoner) 2 2 Udpegede områder (Signalanlæg og Amagerbrogade) 3 3 Udvalgte projekter (Signalanlæg og Mellem Zoner) Smyrnavej Parmagade

Læs mere

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev.

NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg. I notatet gennemgås forslaget fra gruppen Sikker trafik i Svogerslev. Veje og Grønne Områder Sagsnr. 291111 Brevid. 2589079 Ref. MOCH Dir. tlf. 4631 3722 Mortenhc@roskilde.dk NOTAT: Vurdering af Svogerslev Sikker Trafiks oplæg 7. august 2017 I notatet gennemgås forslaget

Læs mere

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej

Teknisk notat. Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej og krydset Kohavevej/Rundforbivej/Trørødvej Teknisk notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F +45 4348 6660 www.grontmij-carlbro.dk CVR-nr. 48233511 Rudersdal Kommune Prioriterede projekter i Trafikhandlingsplan 1.15 og 4.14 Kohavevej

Læs mere

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole

Københavns Kommune. Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole Københavns Kommune Skolevejundersøgelse for Østrigsgades Skole Januar 2006 Notatet er udarbejdet i samarbejde mellem Københavns Kommune og Rambøll Nyvig. 30.01.2006 Rambøll Nyvig A/S Bredevej 2 2830 Virum

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole

Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Skolevejsanalyse 2013 Engesvang Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Checkliste 12. cykelstier og fodgængerarealer. Projekt. Dato. Revisor. Nr. Beskrivelse Ok Kommentarer. Stier generelt:

Checkliste 12. cykelstier og fodgængerarealer. Projekt. Dato. Revisor. Nr. Beskrivelse Ok Kommentarer. Stier generelt: Revisor Dato Stier generelt: 1. Er der foretaget en ordentlig planlægning for de lette trafikanter? foreligger tællinger af eksisterende cykel- og fodgængertrafik? er der redegjort for betydende turmål?

Læs mere

Driveteam s lille teoribog

Driveteam s lille teoribog Driveteam s lille teoribog Generelle hastigheder: 50 km/t Indenfor tættere bebygget område 80 km/t Udenfor tættere bebygget område 80 km/t Motortrafikvej 130 km/t Motorvej Bilens maksimum mål: (alle mål

Læs mere

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler:

Notat. Skoleveje i Erritsø. Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Notat Skoleveje i Erritsø Med den nye skolestruktur i Fredericia Kommune etableres Erritsø Fællesskole med undervisning på 3 skoler: Lyng Skole 0. 6. kl. fra eget tidligere distrikt. Erritsø Centralskole

Læs mere

2 rådighedspuljeprojekter i Esbjerg

2 rådighedspuljeprojekter i Esbjerg 2 rådighedspuljeprojekter i Esbjerg Esbjerg Kommune modtog i år 2000 tilskud fra Vejdirektoratets Rådighedspulje til gennemførelse af en række projekter, primært omkring bymidten. Især 2 af projekterne

Læs mere

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5.

UDKAST. Hørsholm Kommune. 1 Indledning. 2 Eksisterende forhold. Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden. NOTAT 5. UDKAST Hørsholm Kommune Bolbrovej Løsningsforslag til nedbringelse af hastigheden NOTAT 5. juli 2006 JVL/mm 1 Indledning Hørsholm Kommune har etableret en 40 km/t hastighedszone i området omkring Bolbrovej.

Læs mere

Metroselskabet Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade

Metroselskabet Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade Letbane på Ring 3 Buddingevej / Gladsaxe Ringvej / Søborg Hovedgade NOTAT 06. aug 2014 MS/CMO/UVH 0 Indholdsfortegnelse 0 Indholdsfortegnelse... 2 1 Indledning... 2 3 Eksisterende forhold... 3 4 Forslag

Læs mere

TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT

TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT JANUAR 2012 RINGSTED KOMMUNE TRAFIKSIKKERHED I RINGSTED BYMIDTE - FORPROJEKT PRIORITEREDE PROJEKTER FRA TRAFIKSIKKERHEDSHANDLINGSPLAN 2010 TEKNISK NOTAT Nørretorv 14, 4100 Ringsted JANUAR 2012 RINGSTED

Læs mere

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole

Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Skolevejsanalyse 2013 Nørre Snede Skole Ikast-Brande Kommune Drift- og Anlægsafdelingen Rådhusstrædet 6 7430 Ikast Telefon 9960 4000 E-mail: post@ikast-brande.dk Udarbejdet i samarbejde med Grontmij A/S

Læs mere

Cykelstikatalog 2019

Cykelstikatalog 2019 Cykelstikatalog 2019 Baggrund Fredericia har gennem de senere år haft stor fokus på cyklisme, cykelfremme og anlæg af nye cykelstier. Målet har været at understøtte borgernes ønske om at kunne transportere

Læs mere

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej

Notat Evaluering af 2 minus 1 vej, Harrestrupvej Til: Ballerup Kommune Center for Miljø og Teknik Hold-an Vej 7 DK-2750 Ballerup BALLERUP KOMMUNE Dato: 9. november 2017 Tlf. dir.: 24294910 E-mail: herb@balk.dk Kontakt: Herdis Baierby Notat Evaluering

Læs mere