Danmarks Naturfredningsforening bemærkninger: Halleby Ås øvre del

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Danmarks Naturfredningsforening bemærkninger: Halleby Ås øvre del"

Transkript

1 VANDLØBSSYN bilag Øvre Halleby å Kommunens RAPPORT St Bjørneklo, spredte. St Sidegrøft fra Jordløse. Lodsejer påstår, at den plejer at blive renset. Den var urenset de nederste 250m, sammenvokset. Øverste ende hårdhændet oprenset til brede 2,8m. Meget vådt overalt, derfor ikke renset i nederste ende. Kommunen mangler regulativ? For hård oprensning! St.? 75m før Hallebybro. Villa på sydsiden. Ejer Bent Sørensen har græsplæne helt ned til bredden. Kommunen vil påtale. CC siger, at han er medlem. No good. Meget vådt overalt, derfor kun stikprøvekontrol. Danmarks Naturfredningsforening bemærkninger: Halleby Ås øvre del DN fandt den opgravet/oprenset langt ud over hvad der er biologisk og hydrologisk forsvarligt. Løbet var nogle steder opgravet til en bredte på 2,80m. Der lå bunker fra oprensningen af råjord fra sider og bund nær vandkanten. Grundet områdets generelt høje vandstand var det ikke muligt at vurdere på dybden af oprensningen At forholdet kun gjorde sig gældende på den øverste del, skyldes udelukkende den generelt høje vandstand på engene. Umulig kørsel for gravemaskinen! Der bør/skal udarbejdes regulativ m. max. strømrende og bundkvote før yderligere oprensning foretages i kanalen.

2 Tranemose å Kommunens RAPPORT Bemærkninger: Vandsynet startede ved skalapæl 3, station Her var tvivl om bundens niveau. Manglende rensning af rør blev kommenteret. Strømrende skåret for bred på hele strækningen indtil Kelleklinterenden. Visse steder kunne konstateres op til 180 cm strømrende. Brinker flere steder blotlagt. St gravet sidegrøft. St gravet sidegrøft. St hegn for tæt på åen. St meget bred strømrende. For meget slam i rør. Ved skalapæl 9, st var der mangel på 2 meter bræmmer på vestlig side. Ved st fremsatte Anders Werth forslag om sandfang. St hang et drænrør udover åen. St mangel på overholdelse af 2 meter bræmmer. St konstateredes bjørneklo. Danmarks Naturfredningsforening bemærkninger: Tranemose Å. DN-Kalundborg har begæret aktindsigt i den kommunale opfølgen på nedenstående regulativovertrædelser, samt kommentarer fra afdelingens ansvarlige om de interne kommunikations-problemer mellem kommunens tilsynsførende og udførende myndighed samt hvilke tiltag der vil gøres for at hindre gentagelser: Station 2100 v (ca). Kommunalt gravet sidegrøft. Store mængder jord eroderet ned i åen. Hvilke forholdsregler vil Plan, Byg og Miljø tage, for at Vej og Park fremover: Overholder regulativet og fremover kun bruger personel med åmandsuddannelse? Undlader force majeure tiltag i strid med gældende regulativ? Station 2150 h (ca). Privat gravet sidegrøft. Kopi af brev til grundejer. Station 2350 h (ca). Kreaturhegn for tæt på åen. Kopi af brev til grundejer. Station 3150 til Mosestrækning. Ulovlig fodring i 3 mose/sø område. Da personale fra kommunens afdeling med ansvar for tilsyn efter 3 i NBL observerede overtrædelsen, forventer DN, at der vil blive grebet ind over for forholdet. Forholdet er ikke nævnt i tilsynsnotat for Tranemose Å af 1/11 07, hvorfor kommende tilsynsnotat samt kommende brev til grundejeren udbedes. Såfremt miljøafdelingen ikke mener, at medarbejdere på vandsyn er forpligtiget til indgriben af egen drift i andre forhold under afdelingens ansvarsområde (NBL 3 mm.), bedes kommunen oplyse hvilke i Forvaltningsloven der argumenteres ud fra: Vandløbet var, i stort set hele det inspicerede forløb, gravet for bredt. Slyngede strømrender ikke eksisterende. I øvre løb, hvor regulativmæssig grødeskæring er cm blev observeret grødeskæring på op til 180 cm! Endvidere var materiale fra både bund og brink opgravet sammen med grødeskæringen. Station Manglendel overholdelse af 2m bræmme. Station 9300 (ca) Bjørneklo forekomster.

3 Kærby å Kommunens RAPPORT Bemærkninger: AS påpegede problemer med bortledning af vand fra sine jorder (omkring Ærtevangen) pga. tilsanding af drænudmundinger og manglende oprensning af drænbrøndes sandfang. Oprensning af grøften som leder renset spildevand fra Rørby renseanlæg til Kærby Å, mens vandsynet fandt sted, gav anledning til at MH udtrykte bekymring for deponeringen af det opgravede materiale på brinkerne. KN udtrykte i samme anledning bekymring for effekterne af oprensningen i Kærby Å, idet materiale tranport fra grøften til Kærby Å observeredes umiddelbart efter oprensningen påbegyndtes. MH påpegede ydermere hårdhændet vedligeholdelses praksis og stillede spørgsmålstegn ved om det udførende personale har gennemgået åmandsuddannelse. Ved besigtigelse af de nedre strækninger af Kærby Å beliggende i byzonen påpegede MH problemer med kompost og haveaffald på brinker og i selve vandløbet. Forsamlingen konstaterede en prop som forhindrede vandets fri passage omkring Lyngparken. AS, KJ og MH påpegede den mangelfulde vedligeholdelsespraksis foranlediget af de vanskelige adgangsforhold. Oplysninger videregives til Vej & Park. KJ påpegede mangelfuld grødeskæring ved Flaskebro (Gl. Hovvej). MH og KN påpegede dræn fra to ejendomme (hhv. Gl. Hovvej 97 og 114) som førte urenset spildevand direkte til Kærby Å. Ved Gl. Slagelsevej påpegede MH at VW-forhandleren benyttede arealet til præsentation af biler. KJ påpegede at ristene i slusen ved Sydhavnsvej fanger grøden og kan give anledning til prop dannelse. Ristene skal sikre at grøden ikke driver ud i havnen. KJ oplyste ydermere at han tidligere har kunnet ringe til Kalundborg Kommune og gøre opmærksom på når der opstod problemer med slusen, hvorefter sluseportene blev åbnet midlertidigt og problemerne afhjulpet. MH påpegede at sluseportene er for tunge og at lettere porte formentlig vil skabe bedre gennemstrømningsforhold og mindske risikoen for dannelse af propper på de nedre strækninger med ringe faldforhold. Kommunen vil følge op på de fremsatte bemærkninger.

4 Danmarks Naturfredningsforening bemærkninger: Kærby å Station 854v Udløb fra Rørby renseanlæg. Den under Tranemose Å nævnte forundring om koordineringen mellem Plan Byg & Miljø og Vej & Park gør sig også gældende her. I ekstrem grad. Under vandsynet kom en gravemaskine fra VP, med en pilot der efter eget udsagn ikke havde åmands uddannelse. Han begyndte opgravning af renden til Rørby Renseanlæg. Det var tiltrængt, Års løben over fra det underdimensionerede anlæg havde fyldt renden med en blanding af ekskrementalt henfald og siv. Den manglende åmandsuddannelse viste sig ved at der ikke blev lukket i udløbet til Kærby Å først. Åen blev grå af spildevand og en del sand og slam løb selvfølgelig ud i åløbet. Nedenstrøms renseanlægget er der klar indikation i bundfloraen på, at der er en kraftig punktkilde for næringsstoffer her. Vi hører gerne fra miljøafdelingen, hvordan de agter at forbedre forholdene. Station 870v og frem ca 150m. 2m bræmme overtrådt. Der er sprøjtet, med kemisk nedvisnen af plantedækket til følge, indtil 0,5m fra vandløbet. DN vil gerne have kopi af kommende korrespondance med lodsejer. Station 3100 og nedstrøms til st m bræmme overtråd på begge sider. Fra Lynggården og nedstrøms helt til efter Fuglebækbroen har ca 2 ud af 3 grundejere kompost, grene og andet haveaffald liggende både i 2m bræmmen og på selve vandløbets skråning. Konsekvensen er bekymrende. Både for åens vandføringsevne, såvel som for udsivningen af næringsstoffer. Vi vil bede om kopi af hvad tiltag kommunen generelt vil sætte ind overfor disse måske 50 lodsejere. Vil man foretage en registrering af hver enkelt, eller nøjes med en generel påtale til alle Vi forventer, at der for de grundejere, som har fået skriftlig påtale i Gl. Kalundborg Kommune vil ske opfølgen udover påtale. Station 3632h Umiddelbart efter Flaskebro. Kloakudløb med gråt ildelugtende spildevand. Kommende notat om hvad der sker, og hvordan det skal stoppes bedes tilsendt, når det foreligger. Station 5161 Sluseklappen. Hvad notater der måtte blive udarbejdet om opstemningsproblemer mm. ved sluseportene bedes også tilsendt. Generelt er oprensningen foretaget hårdhændet. Der er ikke taget hensyn til strømrender. Mange steder er brinken beskadiget/opgravet af grødeskæringen.

5 Langholmrende Kommunens RAPPORT: Bemærkninger: Vandsynet startede ved st omkring skalapæl 4. På hele forløbet over lyngen var der ind i mellem væltede træer i vandkanten. Dette gav spærringer. Tilstedeværelsen af træer ved og i vandløbet blev diskuteret. Dette følges der op på. På lyngen var der desuden flere eksempler på mangelfuld vedligeholdelse. Dette gav spærringer. Strømrendebredde og bunddybde blev diskuteret. Afventer opmåling. Flere steder var eksempler på nedtrådte brinker som følge af dyrehold. Potentiel nedsivning af sand. Omkring skalapæl 3 og indtil overkørsel ved st var der flere væsentlige spærringer. Dette gav tydelig opstemning. Ved omkring st. 850 var etableret 2 broer, der gav tydelig opstemning af vand. Ved skalapæl 1 fandtes en åleruse over hele vandløbet. Fungerer som faunaspærring og skal fjernes fra overgangen. Ved st. 325 for høj vandstand omkring rør. Grundvandsniveau meget højt. Ved underløb ved mose st. 39 var der meget mangelfuld vedligeholdelse. Grødeskæring har kun fundet sted over vandspejlet. Ingen strømrende. Danmarks Naturfredningsforening bemærkninger: Langholmrende Der er en del træer langs og i vandløbet, som ikke står ordentlig fast i sandet og efterhånden vælter i blæsten og dermed spærre vandløbet. Træerne hindrer bl.a. at køerne tramper brinkerne ned. Træerne passer ikke visuelt sammen med den øvrige beplantning af ene. Lyngen ønsker træerne fjernet, det er muligvis beskrevet i fredningen at der ikke må være løvtræer på lyngen,

6 Ondebæk Kommunens RAPPORT: Bemærkninger: På hele den strækning., der vedligeholdelses i henhold til regulativet var der renset hårdt op. Fra st til st før udløbet lå store mængder jord fra brinker på den ene side af vandløbet. Dette forhold tages op med vej & park, Kalundborg Kommune. Aflejret sand kunne konstateres i flere rør ved overkørsler. Generelt for stor strømrende bredde, op til omkring 2 meter. På den vedligeholdelsesfri strækning ca. st kunne konstateres et enkelt brud på 2 meter bræmmebestemmelsen. Der blev diskuteret om muligheden for en vedligeholdelse af stivstænglet vegetation på den ellers vedligeholdelsesfri strækning fra st og opstrøms. Vandet har ikke fri passage her. Danmarks Naturfredningsforenings bemærkninger: Ondebæk Grænser til hærværk. Hvem har renset vandløbet? Der er sket en overtrædelse af bestemmelsen om, at kun åmands uddannede folk må grødeskære. Rapporten og billederne viser uoprettelig skade dvs. skade, som kun lang tid og genopfyldning kan helbrede. Vandløbet ligger hen som en aflang sø. Det har det sikkert gjort længe, men skaden er forøget. 1. Opfølgen på manglende 2m bræmmer 2. Opgravet materiale. Hvis det kaldes grøde, skal grundejerne fjerne/ udsprede det inden 1/5. Vi følger op på at dette sker. (Generelle bestemmelser for vandløbene i Bjergsted Kommune, Pkt 3 stk 4) Hvis det derimod kaldes et hovsa må det være et kommunalt ansvar at få ryddet op. (Samme bestemmelse, pkt 4 stk 3,7) DN vil se opmålingsresultater for, at bundkoten lå mere end 10cm over de i regulativet angivne bundkoter. Hvis en sådan ikke foreligger, må vi antage at der er tale om et hovsa fra Vej & Park eller Skælskør Anlægsgartner, samt at kommunen vil foranledige en oprydning (fjernelse af opgravet materiale) snarest. Dette er vigtigt, da den skete skade bliver større af at vente. (Udvaskning og evt forstyrrelse i vækstsæsonen)

7 Tranemose grøft Kommunens rapport ej modtaget pt Danmarks Naturfredningsforenings bemærkninger: Tranemose grøft Øvre løb oprenset alt for bredt. 1,5m til 2m hvor regulativet taler om strømrende på 0,33m. Maskinel oprensning er i strid med aftale i udbud. Tilløb af muligvis husspildevand umiddelbart før Mellemvangsvej på nordsiden. DN vil hermed begære aktindsigt i sagens videre forløb. Notater, påbud til lodsejer etc. 1. Midtvejs mellem Lerchenfeldvej og Mellemvangsvej - på sydsiden var foretaget kraftig opgravning i grøft/ 3 område. Der er tale om en sø på ca 150m x 4m med alt det opgravede materiale liggende på vestbreden. Tidligere var på stedet en sivbevokset, ikke regulativsat, privat grøft. Lerchenfeld Gods ejer jorden og erkendte at have udført arbejdet. DN vil gerne høre forvaltningens mening om hvorvidt der er sket: a) Ulovlig oprensning i eksisterende 3 område. b) Ulovlig etablering af ny sø i gammel grøft. (Det opgravede materiale indikerer, at grøften er udgravet til ca 3 gange oprindelig bredte. c) Hvis b), er området så nu omfattet af 3 i NBL? d) Noget helt andet. DN vil hermed begære aktindsigt i sagens videre forløb. Notater, påbud til lodsejer etc. St Ulovlig foderplads på brinkkronen. DN vil hermed begære aktindsigt i sagens videre forløb. Notater, påbud til lodsejer etc. Nær udløbet i V. Landkanal sås på sydsiden ulovlig foderplads på bredden af vandhul. DN vil hermed begære aktindsigt i sagens videre forløb. Notater, påbud til lodsejer etc.

8 Vestre Landkanal Kommunens rapport ej modtaget pt Danmarks Naturfredningsforenings bemærkninger: V. Landkanal. Ved udløbet/slusen erkendte entreprenør Per Larsen at have foretaget oprensning efter samråd med Ole Pedersen fra A/S Saltbækvig. Kommunen oprenser selv jævnligt udløbet. 1. Har kommunen indgået aftale med PL herom? Efter tidligere aftale mellem DN og Gl. Kalundborg Kommune skal der, under normalt vejrlig, kun fjernes materiale i udløbet når Landkanalens vandstand er under kote 0. Arbejdet foretages af kommunen. Da vi ikke har hørt andet, formoder vi, at denne aftale stadig gælder. Det er af stor vigtighed, at forholdene ved slusen er velordnede. Der er 0% hældning på hele V Landkanal og 1km op af sideløbene. Det er derfor et meget stort område der bliver berørt, hvis udgravning foran slusen medfører sænket vandstand (under kote 0). Kommunens mandskab meddeler, at det opgravede fra slusekanalen bliver dumpet i havet øst for udløbet. 1. Foreligger der undersøgelser af påvirkningen heraf på bestanden af strandtudser i vandhullerne her? Vandhullerne er under opfyldning af sten mm fra brændingen. 1. Har Kommunen Fredningsnævnets accept til at have dumpet opgravet materiale indenfor Saltbækvigfredningens område? 2. Har Kommunen MC Roskildes accept til at have dumpet opgravet materiale i N2000-område? DN vil gerne begære aktindsigt i notater, korrespondance mv. omhandlende de i pkt 1-4 nævnte forhold.

9 DN's bemærkninger: Andaks Grøft. Det var ikke meningen, at der skulle gås syn på Andaks grøften. Men ved stikprøve-synet af Vestre Landkanal måtte vi gå langs med Andaks Grøften for at komme ned til Landkanalen. Det kunne konstateres, at den var oprenset/ grødeskåret til over 2m. Meget bundmateriale i opgravet. Brinkerne skrællet rene for rødder og bare. Strømbredte i følge regulativet 0,67m. DN har sin tvivl om, hvorvidt den udførende person har haft åmandsuddannelse. Har kommunen selv udført oprensningen? Hvis det er Skælskør Anlægsgartner, vil DN gerne have aktindsigt i kommunens opfølgen på kvaliteten af det udførte arbejde. Det virker ikke tillidsvækkende, når et tilfældigt syn på en del af et vandløb, som kommunen har fravalgt at gå syn på viser så store miljøforringelser i forhold til tidligere års pleje. Hvordan ser resten af vandløbet ud? Helhedsindtrykket var, som på de øvrige syn, forstemmende. Det er DNs indtryk, at der er lang vej til en god naturtilstand i kommunens vandløb. Vi ser frem til konstruktivt samarbejde herom senere.

10 Bøstrup å Kommunens rapport ej modtaget pt Danmarks Naturfredningsforenings bemærkninger: Bøstrup å Generelt for hårdhændet oprensning de fleste steder med ingen grøde og bar jord på brinkerne/ødelæggelser på brinker til følge Generelt ulovlig hegning alle steder hvor der var hegnet (hegnet på vandløbets skuldre) Alle vandløb mangler ilægning af 40-50cm i dia sten St Gl. overkørsel sunket spærer for passage i vandløbet. Store bunker af rør og optaget grøde på brinkerne St 476 Nedre Halleby å (umiddelbart efter Bøstrup ås udløb) Træer kun beskåret nødtørftigt St bundpæle og udvoksning ønskes fjernet af landmænd med begrundelsen, at Nedre Halleby å laver et sug, således at vandet i Bøstrup å suges med ud i Nedre Halleby å. Der ses masser af opgravet grøde på brinken St Område med dybe/store huller efter tørvegravning. Svinget mellem grødeskæres aldrig jf. landmænd. Der er rørskov helt ud i vandet. Knækker og lander i vandløbet om vinteren. Meget vådt St Hårdhændet opgravning med ødelagte brinker til følge St Ødelagte brinker for tæt hegning St Ødelagte brinker ved alle dræn for hård oprensning St Stenmosevad Bro. Brinken skredet kraftigt St Mindre skred i brink St Målepæl ødelagt, for hårdhændet oprensning og for tæt hegnet

11 Helsinge å Kommunens rapport ej modtaget pt Danmarks Naturfredningsforenings bemærkninger: Helsinge å Ang. Helsinge å: Ingen bemærkninger vedligeholdelse ok Ang. Helsinge pumpekanal: Meget skiftende vandløbsvedligeholdelse (skiftende fra ok til for hårdhændet) Meget store områder med Bjørneklo Flere? vedr. dræn og udskiftning af dræn Konstateret kraftig opgravning til nyt tilløb eller? Ulovlig fodring og øer i vandhul St Pæn vedligeholdelse St Igangværende udskiftning af dræn muligvis lagt for dybt ligger i vandløbet vandspejl ødelagte brinker St (cirka) Er dette etablering af et nyt ulovligt tilløb eller? Kommunen bedt om aktindsigt i kommende korrespondance m/lodsejer St for stor grødemængde i vandløbet St (cirka) Der er rigtig store områder med Bjørneklo St (cirka) Ulovlig fodring i sø tæt på vandløbet St (cirka) Ulovlige øer i søen St Opmagasinering af betonrør (affald) ved skydeskjul Kommende vandsyn: Bregninge å Brændemose bæk Tilløb til Nedre Halleby å Nedre Halleby å Tilløb til Nedre Halleby å

12 Vandløb - misligholdelse 2007 FØR Andaksgrøften 2003 / Korrekt udført oprensning / vedligeholdelse jf. regulativ EFTER Andaksgrøften 2007 / Ødelagt vandløb efter hårdhændet oprensning Ondebæk 2 meter bræmmer bortpløjet 2007

Mere om vedligeholdelse

Mere om vedligeholdelse Mere om vedligeholdelse Vedligeholdelsen af de offentlige vandløb har været i EU udbud over en 4 årig periode 2012 2016. Vedligeholdelsen forestås af 4 private entreprenører og opgaven er inddelt i 10

Læs mere

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å

Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Ansøgning om tilskud til restaurering af Bjerge Å Indledning Slagelse Kommune er gennem Regionplanen forpligtet til at forbedre vandløbskvaliteten i kommunens vandløb med henblik på at leve op til de fastlagte

Læs mere

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Værebro Å Egedal Kommune januar Egedal Kommune. Værebro Å - opmålingsrapport Egedal Kommune Værebro Å - opmålingsrapport Januar 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 2.3 Bemærkninger til opmålingen... 6 3. FELTOBSERVATIONER...

Læs mere

Der laves et opfølgende. der tages stilling til behovet for ekstraordinær. holdelse. Ingen. Vandløbet er privat,

Der laves et opfølgende. der tages stilling til behovet for ekstraordinær. holdelse. Ingen. Vandløbet er privat, Bilag 5 Resultat af forvaltningens henvendelser til lodsejerne: Delopland A (nord og syd) samt delopland B og C - Skjern Å vandløbssystem Trindkjær Boelsvad Vandløb i Arnborg ved Xvej. Fjederholt Å Vandløb

Læs mere

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Høm Lilleå Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Høm Lilleå - opmålingsrapport Ringsted Kommune Høm Lilleå - opmålingsrapport April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol...

Læs mere

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Vendebæk Ringsted Kommune maj Ringsted Kommune. Vendebæk - opmålingsrapport Ringsted Kommune Vendebæk - opmålingsrapport Maj 2017 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol... 8

Læs mere

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F

Guldborgsund Kommune Parkvej Nykøbing F Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F 2015-30562 Dato: 30-05-2016 Henvendelse vedrørende Guldborgsund Kommune om vedligeholdelse af Tingsted Å (jeres sagsnr.: 11/43378) Statsforvaltningen har

Læs mere

Vedligeholdelse af offentlige vandløb

Vedligeholdelse af offentlige vandløb Vedligeholdelse af offentlige vandløb Lidt baggrund om vandløb Vandløbsloven omfatter alle vandløb, grøfter, kanaler, rørledninger og dræn samt søer, damme og andre lignende indvande. Bredejer: Ejer af

Læs mere

Skovning i Pulverbæk skoven ved Gammelgaard, med ødelæggende konsekvenser for det beskyttede vandløb Pulverbækken.

Skovning i Pulverbæk skoven ved Gammelgaard, med ødelæggende konsekvenser for det beskyttede vandløb Pulverbækken. DN Afd. for Sønderborg Kommune Formand: Andreas Andersen, Midtkobbel 73, 6440 Augustenborg Telefon: 74 472234, 61341931, 29404452, e-mail: a-andersen@mail.dk Danmarks Naturfredningsforening Masnedøgade

Læs mere

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Frøsmose Å Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Frøsmose Å - opmålingsrapport Ringsted Kommune Frøsmose Å - opmålingsrapport Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER... 7 3.1 Stationskontrol st.

Læs mere

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken

Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur. Supplerende notat vedr bundkoter i Skårebækken Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 5-12-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Supplerende notat vedr bundkoter i

Læs mere

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017.

Frederikshavn Kommune besigtigede en del af området sammen med 4 medlemmer af grundejerforeningen den 6. februar 2017. Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Grundejerforeningen Lodskovvadvej Tlf. +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 Dato: 10. februar 2017 Angående

Læs mere

Regulativ for Kongsholm Bæk, Sorø Kommune

Regulativ for Kongsholm Bæk, Sorø Kommune 2018 Indhold 1. Oversigt over vandløb... 2 2. Grundlag for regulativet... 3 3. Vandløbets skikkelse... 3 4. Kontrol... 5 Opmåling... 5 5. Vedligeholdelse... 5 Grødeskæring... 5 Skæring af brinker... 5

Læs mere

BILAG 3 RETNINGSLINJER FOR VAND- LØBSVEDLIGEHOLDELSE I GULDBORGSUND KOMMUNE

BILAG 3 RETNINGSLINJER FOR VAND- LØBSVEDLIGEHOLDELSE I GULDBORGSUND KOMMUNE BILAG 3 RETNINGSLINJER FOR VAND- LØBSVEDLIGEHOLDELSE I GULDBORGSUND KOMMUNE 27 1 TIDS- OG ARBEJDSPLAN Til dette dokument følger arbejdsbeskrivelser (bilag 4 og 5) til de enkelte vandløb som er at finde

Læs mere

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / )

Pixi-udgave. af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune. Side 1 af 33 ( / ) Pixi-udgave af Bilag til fællesregulativ for offentlige vandløb i Næstved Kommune 2012 Side 1 af 33 Indhold Bilag nr. Indhold Bilag nr. Indhold 3 Vandløbenes dimension og/eller vandføringsevne. Oversigt

Læs mere

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb

Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Bestemmelser for vedligeholdelse af private vandløb Indledning Bestemmelserne fastlægger, hvordan private vandløb i Silkeborg Kommune skal vedligeholdes på en miljømæssigt forsvarlig måde samtidig med

Læs mere

Projektområde: Lindenborg Å hovedløb fra vejbroen mellem Nysum og Ravnkilde fra station 1 i FFI-rapport og ca. 320 meter nedstrøms.

Projektområde: Lindenborg Å hovedløb fra vejbroen mellem Nysum og Ravnkilde fra station 1 i FFI-rapport og ca. 320 meter nedstrøms. Projektforslag gydebanker i Lindenborg Å-hovedløb Sammenslutningen af Sports- og Lystfiskerforeninger ved Lindenborg å (SSL) Åplejeudvalget v/ Karsten Jensen og Bjarne Christensen Rapport udarbejdet på

Læs mere

For meget regnvand i dit sommerhusområde?

For meget regnvand i dit sommerhusområde? For meget regnvand i dit sommerhusområde? Læs mere om hvorfor der kommer oversvømmelser og hvordan du kan minimere risikoen for oversvømmelser på din grund. Kend dine rettigheder og pligter Juli 2008 når

Læs mere

GENERELLE BESTEMMELSER KOMMUNEVANDLØB

GENERELLE BESTEMMELSER KOMMUNEVANDLØB MAJ 1997 GENERELLE BESTEMMELSER FOR KOMMUNEVANDLØB I RIBE KOMMUNE RIBE KOMMUNE TEKNISK FORVALTNING Bøgeallé 2, 6760 Ribe, tlf. 7989 8989, fax 7989 8992 Generelle bestemmelser for kommunevandløb i Ribe

Læs mere

Generelt om vandløbsregulativer

Generelt om vandløbsregulativer Bilag til dagsordenspunkt den 12. august 2013. Generelt om vandløbsregulativer Ifølge vandløbsloven skal vandløbsmyndigheden udarbejde et regulativ for alle offentlige vandløb. Regulativet skal blandt

Læs mere

Detailprojekt Vandplanprojekt Varbro Å opstrøms Tofte Bæk.

Detailprojekt Vandplanprojekt Varbro Å opstrøms Tofte Bæk. Bilag 2 Detailprojekt Vandplanprojekt Varbro Å opstrøms Tofte Bæk. AAL 40. Her ligger en rørledning på 214 m med en diameter på Ø 60 cm. Rørledningen ligger med et fald på 9,1 0/00. Rørlægningen blev gennemført

Læs mere

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet.

Opmåling og oprensning Strækningen er målt op i foråret Opmålingen fremgår af tabellen nedenfor sammenholdt med koter fra regulativet. Center for Plan og Miljø Team Vand og Natur Næstved Kommune Rådmandshaven 20 Næstved 4700 5588 5588 www.naestved.dk Dato 2-10-2017 Sagsnr. 06.02.11-G01-12-17 CPR-nr. Bilag til referat af møde 1. sept.

Læs mere

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018

Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb. 23. januar 2018 Dialogmøde mellem Teknik- og Miljøudvalget og Sønderjyske Vandløb 23. januar 2018 Dagsorden 1. Velkomst og præsentation (15 min.) 2. Om Sønderjyske Vandløb v/sønderjyske Vandløb (15 min.) 3. Vandløbsvedligeholdelsen

Læs mere

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI

Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Johansson & Kalstrup p/s rådgivende ingeniører FRI Varde Kommune Team Miljø og Team Natur og Park Email: vardekommune@varde.dk Sag nr.: 135109 Dato: 06.10.2014 E-mail: ojp@j-k-as.dk Telefon: 40 95 85 07

Læs mere

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017 Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 201 1 Indhold Slutrapport... 1 1. Indledning... 2 2. Udførelsen... 3. Effekter... 12 Forventede effekter... 12 Reelle effekter... 12 Yderligere forventede effekter...

Læs mere

Plan for vedligeholdelse

Plan for vedligeholdelse Plan for vedligeholdelse Vandløb nr. 60 Vandløb Længde, meter 60 251 Oversigtskort, vandløb 60 Vandløb nr. 60 Station Antal meter Bundbredde Strømrende Beliggenhed 584-835 251 30 cm 30 cm Til Sydmotorvejen

Læs mere

Tuse Å s Ørredsammenslutning har igennem 30 års frivilligt arbejde, været den direkte årsag til, at Tuse Å i dag er Sjællands bedste ørredvandløb.

Tuse Å s Ørredsammenslutning har igennem 30 års frivilligt arbejde, været den direkte årsag til, at Tuse Å i dag er Sjællands bedste ørredvandløb. Tølløse den 12. marts 2012. Til Borgmester, Søren Kjærsgaard Vedrørende Klima- og Miljøudvalgsformand, John Harpøth s beslutning om oprensning af Tuse Å på en 300 meter lang strækning af hovedløbet fra

Læs mere

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018.

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018. Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Gundestrupgrøften, vandplan 1 projekt, august 2018. Projektet har fået tilskud fra Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og Miljø og Fødevareministeriet. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk

Særregulativ for. Varde Kommune. Frøsig-Thorlund Bæk Særregulativ for Frøsig-Thorlund Bæk Varde Kommune Frøsig-Thorlund Bæk Indhold 1. Forord... 3 2. Grundlaget for regulativet... 3 2.1. Tidligere kendelser og regulativer... 3 3. Betegnelse af vandløbet...

Læs mere

Q/Holm SE Nr

Q/Holm SE Nr Q/Holm SE Nr. 10 47 53 41 Fynsgade 4 8600 Silkeborg Tlf. 86 80 54 03 21 41 83 46 t.f.holm@mail.dk 22. Juli 2008 Kalundborg Kommune Projekt: Opmåling af Nedre Halleby Å, m. Tilløb Delrapport 1 af 3, Hovedløbet

Læs mere

Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st

Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st Herning d. 18-4-2018. Herning Kommune, Natur og Grønne Områder, Enghavevej 10, 7400 Herning E-mail: vandlob@herning.dk Indsigelser og bemærkninger til forslag til vandløbsregulativ for Røjenkær Bæk st.

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2.1 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2.1 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2.1 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet.... """.. ""... "".... ".. "".. """""."""."."."".""".. "... """""...

Læs mere

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26

PANDRUP KOMMUNE. Mergelsbæk. Tillægsregulativ Vandløb nr. 26 PANDRUP KOMMUNE Mergelsbæk Vandløb nr. 26 Tillægsregulativ 2000 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE 1.0 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET Side 3 2.0 BETEGNELSE AF VANDLØBET - 3 3.0 DIMENSIONER - 3 4.0 VEDLIGEHOLDELSE

Læs mere

Natur & Vandløbsgruppen Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande 9. januar 2017

Natur & Vandløbsgruppen Bygge- og Miljøafdeling Centerparken Brande 9. januar 2017 Natur & Vandløbsgruppen Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 7330 Brande 9. januar 2017 Reguleringsprojekt, fjernelse af styrt og ombygning af stryg. Bygge- og Miljøafdeling Centerparken 1 7330 Brande

Læs mere

REGULATIV FOR LINÅ OG LINÅ GRØFT.

REGULATIV FOR LINÅ OG LINÅ GRØFT. REGULATIV FOR LINÅ OG LINÅ GRØFT. FORORD Dette regulativ danner retsgrundlag for administration af Linå ( nr. 5 ) og Linå Grøft ( nr. 13 ). Regulativet indeholder bestemmelser om vandløbenes vedligeholdelse

Læs mere

Værd at vide om omklassificering af vandløb

Værd at vide om omklassificering af vandløb Værd at vide om omklassificering af vandløb Forklaring på begreber samt svar på nogle af de spørgsmål, som kommunerne ofte får stillet, når vandløb omklassificeres Begreber Vandløb Ved et vandløb forstås

Læs mere

Notat - høringssvar Center for Plan og Miljø (CPM) udsendte den 4. maj 2018 et høringsbrev om Skårebækken. Der er indkommet følgende høringssvar.

Notat - høringssvar Center for Plan og Miljø (CPM) udsendte den 4. maj 2018 et høringsbrev om Skårebækken. Der er indkommet følgende høringssvar. Sagsnr. 01.05.08-K08-26-17 Cpr. Nr. Dato 14-5-2018 Navn Sagsbehandler Birte Hvarregaard Notat - høringssvar Center for Plan og Miljø (CPM) udsendte den 4. maj 2018 et høringsbrev om Skårebækken. Der er

Læs mere

Ishøj Kommune. Smågårdsrenden med sideløb

Ishøj Kommune. Smågårdsrenden med sideløb Forslag til Regulativ For Smågårdsrenden med sideløb November 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. Grundlaget for regulativet 1 2. Betegnelse af vandløbet 1 3. Afmærkning og stationering 2 4. Vandløbets skikkelse

Læs mere

Registrering af gydegravninger i Halleby/Åmose å for gydeperiode 2010/2011.

Registrering af gydegravninger i Halleby/Åmose å for gydeperiode 2010/2011. Halleby-aa.dk Registrering af gydegravninger i Halleby/Åmose å for gydeperiode 2010/2011. udført af medlemmer af Halleby å Sammenslutningen. Kontaktpersoner: Knud Nielsen tlf. 20461760 Anders Werth tlf.

Læs mere

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden,

Baggrund og tidligere høring. Dette er 2. udgaven af et forslag til et restaureringsprojekt som Helsingør Kommune fremmelægger til offentligheden, Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2527 rha02@helsingor.dk www.helsingor.dk Dato 24.06.2016 Sagsnr. 15/4530 Sagsbeh. Roar Hauch Projektforslag: Restaurering

Læs mere

Skovsø Å øvre del projekt 2014

Skovsø Å øvre del projekt 2014 Skovsø Å øvre del projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere end 50 km vandløb de sidste ti år. Det har medført en klar forbedring af vandløbstilstanden generelt

Læs mere

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015.

Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015. Gennemførelse af vandløbsrestaurering i Stenvadrenden (Ajstrup Bæk) og Vidkær Å, Vidkær Å s vandløbssystem.2014/2015. 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. GENNEMFØRTE INDSATSER... 4 2.1 Indsats

Læs mere

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Regstrup Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe

9. JULI Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: Regstrup Å. AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr Markstien 2 DK-4640 Faxe 9. JULI 2019 Kontrolopmåling og regulativkontrol Vandløb: AGROHYDROLOGERNE APS CVR nr. 35027246 Markstien 2 DK-4640 Faxe Udarbejdet for: Vandløbsmedarbejder Frej Faurschou Hastrup Holbæk Kommune Vækst

Læs mere

REGULATIV FOR GRAVBÆK OG THORSØ

REGULATIV FOR GRAVBÆK OG THORSØ REGULATIV FOR GRAVBÆK OG THORSØ FORORD Dette regulativ danner retsgrundlag for administration af Thorsø ( nr. 93 ) og Gravbæk ( nr. 90 ). Thorsø opfattes i denne forbindelse som et vandløb. Regulativet

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 13.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 13.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 13.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af 10 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet..".".. "... "."... ".""".. "."."."... "".. "..... "... ".... "..

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 27.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet.""."""".""""""""""""""".""""""""""".. ""."".. ""."".. "... "... ""...

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 8.1 I HØJREBY KOMMUNE KOMMUNEV ANDLØB NR. 60 I MARIBO KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 8.1 I HØJREBY KOMMUNE KOMMUNEV ANDLØB NR. 60 I MARIBO KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 8.1 I HØJREBY KOMMUNE OG KOMMUNEV ANDLØB NR. 60 I MARIBO KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet... ".. "... ".. "... ""."...

Læs mere

Trend Dambrug Fjernelse af spærring

Trend Dambrug Fjernelse af spærring Trend Dambrug Fjernelse af spærring Slutrapport December 2017 1 Indhold Slutrapport... 1 1. BAGGRUND... 3 1.1 Indhold i slutrapport... 3 1.2 Projektlokaliteten... 3 1.2 Vandløbet og den fysiske spærring...

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 57.1 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af I INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet... ".................... 3 2. Betegnelse af vandløbet"........ "....

Læs mere

Center for Plan & Miljø

Center for Plan & Miljø Center for Plan & Miljø Postadresse: Frederiksgade 9-4690 Haslev Telefon 56203000 www.faxekommune.dk Kontoradresse: Frederiksgade 9 4690 Haslev Direkte 56203039 aplan@faxekommune.dk Dato 26. juli 2018

Læs mere

Ansøgning om fiskeplejemidler til Lungrenden og Øllemoserenden, Skælskør Kommune

Ansøgning om fiskeplejemidler til Lungrenden og Øllemoserenden, Skælskør Kommune NOTAT Til: Danmarks Fiskeriundersøgelser, Fiskeplejemidlerne Fra: Skælskør Kommune v. Hedeselskabet Miljø og Energi as Dato: 21.02.06 Emne: Ansøgning om fiskeplejemidler til Lungrenden og Øllemoserenden,

Læs mere

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å.

Natur- og Miljøklagenævnet ophæver Holbæk Kommunens afgørelse af 2. december 2013 om kommunens overholdelse af vandløbsregulativ for Åmose Å. Rentemestervej 8 2400 København NV Telefon: 72 54 10 00 nmkn@nmkn.dk www.nmkn.dk 3. juni 2015 J.nr.: NMK-43-00507 Ref.: KENKN/ASTJS AFGØRELSE i sag om Holbæk Kommunes vedligeholdelse af Åmose Å Natur-

Læs mere

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune

Projekt for frilægning af rørlagt strækning st st på det offentlige vandløb Kærgrøft Esbjerg Kommune Esbjerg Kommune Vandløb Park & Natur Frodesgade 30 6700 Esbjerg Att. Tomas Jensen Sag nr.: 2012-6698 Dato: E-mail: Tlf.nr. Projekt for frilægning af rørlagt strækning st. 1010 st. 1563 på det offentlige

Læs mere

OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM PARK OG VEJ

OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM PARK OG VEJ Vandløbsvedligehold OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE OM PARK OG VEJ Bilag 3.2 Kvalitets- og arbejdsbeskrivelse Vandløbsvedligehold September 2013 Dokument nr. 2013-3.2 Revision nr. 00 Udgivelsesdato 04.09.2013

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 2. HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af NDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet... "".""... ".""... ""... """."".. "... """."".. """.. ""."".. ""... "...

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Kædebro å. Helsinge Kommune

R E G U L A T I V. for. Kædebro å. Helsinge Kommune R E G U L A T I V for Kædebro å Helsinge Kommune Regulativ, Kædebro å. Helsinge Kommune 1998. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET...4 2 BETEGNELSE AF VANDLØBET OG OVERSIGTSKORT...5

Læs mere

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør.

Ejendommen matr.nr. 65b Helsingør Overdrev, adresse. Gurrevej 166 3000 Helsingør. Fra den 1. november sender Helsingør Kommune posten digitalt! Gå ikke glip af vigtig post, husk derfor at tjekke din postkasse jævnligt på www.borger.dk. For at få adgang til din digitale postkasse skal

Læs mere

TRANEMOSEGRØFTEN REGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB NR. 5 KALUNDBORG KOMMUNE. BEMÆRK Koter er ikke i DVR90

TRANEMOSEGRØFTEN REGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB NR. 5 KALUNDBORG KOMMUNE. BEMÆRK Koter er ikke i DVR90 REGULATIV FOR KOMMUNEVANDLØB NR. 5 TRANEMOSEGRØFTEN KALUNDBORG KOMMUNE Kalundborg kommune Teknisk forvaltning Klosterparkvej 7 4400 Kalundborg. BEMÆRK Koter er ikke i DVR90 INDHOLDSFORTEGNELSE Kapitel

Læs mere

Køge Å - Tilladelse til krydsning v Skovhusvænge til BaneDanmark

Køge Å - Tilladelse til krydsning v Skovhusvænge til BaneDanmark Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Dato Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen 7. april 2017 2015-003249-7 Køge Å - Tilladelse til krydsning v Skovhusvænge til BaneDanmark

Læs mere

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand

Udkast til tilladelse til regulering og restaurering af vandløb på Grønnestrand Vand og Natur Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 www.jammerbugt.dk Find selvbetjeningsløsninger og kontaktoplysninger på vores hjemmeside Gunnar Hansen Direkte 7257 7846 22-11-2018

Læs mere

Hvad er ændret? Begrundelse Konsekvens. Almindeligt med bestemmelser om

Hvad er ændret? Begrundelse Konsekvens. Almindeligt med bestemmelser om Bilag 4. Ændringer, begrundelser og uddybning af konsekvenser ved fællesregulativet Hvad er ændret? Begrundelse Konsekvens Grødeskæringsmetoder Fremgår af specifikt regulativ Grødeskæringsterminer + 14

Læs mere

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Der etableres to søer ved Rønnebækken, der skal oplagre vand om vinteren, og udlede vandet til Rønnebækken i tørre perioder om sommeren og efteråret. Udledningen

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Annissevandløbet med sideløb. Helsinge Kommune

R E G U L A T I V. for. Annissevandløbet med sideløb. Helsinge Kommune R E G U L A T I V for Annissevandløbet med sideløb Helsinge Kommune Regulativ, Annissevandløbet med sideløb. Helsinge Kommune 1999. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET...4 2 BETEGNELSE

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Møngegrøften. Helsinge Kommune

R E G U L A T I V. for. Møngegrøften. Helsinge Kommune R E G U L A T I V for Møngegrøften Helsinge Kommune Regulativ, Møngegrøften. Helsinge Kommune, 1998. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET...4 2 BETEGNELSE AF VANDLØBET OG OVERSIGTSKORT...5

Læs mere

UDBUDSBILAG 4 FALSTER

UDBUDSBILAG 4 FALSTER UDBUDSBILAG 4 FALSTER Område 1 Vedligeholdelse af Sørup Å med sideløb - vandløb nr. 92, 92A, 92B, 92C, 92D, 92E, 92F, 92F1, 92G, 92H, 92i Undertegnede tilbyder herved i henhold til Betingelser for udbud

Læs mere

Opmålingsrapport Fjellebroløbet Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Fjellebroløbet - opmålingsrapport

Opmålingsrapport Fjellebroløbet Ringsted Kommune april Ringsted Kommune. Fjellebroløbet - opmålingsrapport Ringsted Kommune Fjellebroløbet - opmålingsrapport April 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 6 2.1 Generelt... 6 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 6 2.3 Bemærkninger... 7 3. RESULTATER...

Læs mere

Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Kragvad Bæk

Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Kragvad Bæk Bilag 2A Detailprojekt Vandplanprojekt Kragvad Bæk AAL 337 Statens kommentarer: Rørunderføring vej, defekt rør Strækningen er naturbeskyttet. Tilstødende arealer er naturbeskyttet. Ved besigtigelse er

Læs mere

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring)

Godkendelse efter vandløbsloven af projektforslag til forbedring af gyde- og opvæksområder i Skallebæk (HØRINGSUDGAVE supplerende høring) Ribe Sportsfiskerforening Niels. L. Michaelsen Email: nlm@lodberg.org Frodesgade 30. 6700 Esbjerg Dato 9. juni 2015 Sags id 13/12576 Login tojen Sagsbehandler Tomas Jensen Godkendelse efter vandløbsloven

Læs mere

REGULATIV FOR LEMMING Å SYSTEMET

REGULATIV FOR LEMMING Å SYSTEMET REGULATIV FOR LEMMING Å SYSTEMET FORORD Dette regulativ danner retsgrundlag for administration af Lemming å systemet, der omfatter: Lemming å ( nr. 25 ) Skægkær bæk ( nr. 29 ) Sinding bæk ( nr. 28 ) Sejling

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 35.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet.... "...... 3 2. Betegnelse af vandløbet... "...... 3 3. Vandløbets

Læs mere

Vandløbsmøde Kalundborg Kommune og Landboforeningen Gefion

Vandløbsmøde Kalundborg Kommune og Landboforeningen Gefion Vandløbsmøde Kalundborg Kommune og Landboforeningen Gefion ERHVERVSPOLITIK Fulbyvej 15 DK 4180 Sorø Tel +45 5786 5000 Fax +45 5786 5001 CVR 29 98 46 03 politik@gefion.dk www.gefion.dk Tid Torsdag den 23.

Læs mere

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang.

Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring st meter, samt etablering af sandfang. Kultur, Erhverv og Udvikling Natur og Klima Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. +45 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk Høring vedr. reguleringssag om oprensning af Hørup Å omkring

Læs mere

Varsel af påbud og partshøring

Varsel af påbud og partshøring TEKNIK OG MILJØ Natur og Grønne områder Enghavevej 10 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8087 Claus Just Pedersen Fjederholtvej 12 7400 Herning ngoal@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 06.00.00-K08-1-15

Læs mere

Q/Holm SE Nr

Q/Holm SE Nr Q/Holm SE Nr. 10 47 53 41 Fynsgade 4 8600 Silkeborg Tlf. 86 80 54 03 21 41 83 46 t.f.holm@mail.dk 22. Juli 2008 Kalundborg Kommune Projekt: Opmåling af Nedre Halleby Å, m. Tilløb Delrapport 3 af 3, Tilløbene:

Læs mere

IISilkeborg Kommune REGULATIV FOR VANDLØB MED STOR MILJØMÆSSIG INTERESSE

IISilkeborg Kommune REGULATIV FOR VANDLØB MED STOR MILJØMÆSSIG INTERESSE REGULATIV FOR VANDLØB MED STOR MILJØMÆSSIG INTERESSE IISilkeborg Kommune ~ Teknisk forvaltning ~ Søve 1, 8600 Silkeborg - Tlf. 86822000 - Giro 2 0091 10 ~,. _ Eksp.tid: Mandag-fredag kl. 10-14 - Torsdag

Læs mere

Næstved Kommune har bedt mig udarbejde et notat i anledning af en forestående udvalgsbehandling af en konkret vandløbssag.

Næstved Kommune har bedt mig udarbejde et notat i anledning af en forestående udvalgsbehandling af en konkret vandløbssag. Næstved Kommune Rådmandshaven 20 4700 Næstved att.: Niels Hermansen Codex Advokater P/S Damhaven 5 B 7100 Vejle 31. maj 2018 Journalnr.: 213999 Advokat: Mads Kobberø mko@codexlaw.dk Sekretær: Lene Fjord

Læs mere

Såfremt der ikke bliver klaget over afgørelsen træder regulativbestemmelserne i kraft ved klagefristens udløb.

Såfremt der ikke bliver klaget over afgørelsen træder regulativbestemmelserne i kraft ved klagefristens udløb. DATO 22. september 2017 SAGSNR. 326-2017-28441 Tillægsregulativ for Råmoseløbets kommunale del Kalundborg kommune har truffet afgørelse om tillægsregulativ i Råmoseløbets kommunale del (kommunevandløb

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Laugørenden. Helsinge Kommune

R E G U L A T I V. for. Laugørenden. Helsinge Kommune R E G U L A T I V for Laugørenden Helsinge Kommune Regulativ, Laugørenden. Helsinge Kommune, 1998. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1 GRUNDLAGET FOR REGULATIVET...4 2 BETEGNELSE AF VANDLØBET OG OVERSIGTSKORT...5

Læs mere

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune

Tillægsregulativ for. Ringsted Kommune og Holbæk Kommune Tillægsregulativ for Damrenden, 8 Egerupvandløbet, 5c Fjællebroløbet, 2f Frøsmose Å, 4a Grønbæksløbet, 5a Høm Lilleå, 1a Skee Å, 14 Vigersdal Å - Kværkeby Bæk, 2d Vigersdal Å - Bedsted Bæk, 2a Ågårdsløbet,

Læs mere

Oplysninger vedr. vandløbets skikkelse og dimension findes ikke tilgængelig online.

Oplysninger vedr. vandløbets skikkelse og dimension findes ikke tilgængelig online. Notat Bemærk venligst Oplysninger vedr. vandløbets skikkelse og dimension findes ikke tilgængelig online. For yderligere oplysninger om dette vandløb kontakt venligst Teknik- og Miljømyndigheden i Lolland

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit B. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T 72 20 72 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 483511 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Lyngbækken 28.

Læs mere

1/11. Regulering af Essedalsrenden St st. 2104

1/11. Regulering af Essedalsrenden St st. 2104 1/11 Regulering af Essedalsrenden St. 1650 st. 2104 Indhold Forord... 3 Essedalsrenden... 3 Beskrivelse af projektet.... 4 Konsekvensvurdering og betydning for vandløbet... 10 Ejerforhold... 11 Økonomi

Læs mere

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk

Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Bilag 1 Projektforslag spærring nr. RIB-00913 Spærringsfjernelse i Ralm Bæk Fjernelse af spærring RIB-00913 Formål Omlægning af den spærrende rørbro skal sikre fiskepassage til de opstrøms dele af Ralm

Læs mere

Detailprojekt Vandplanprojekt Dalsmølle Bæk.

Detailprojekt Vandplanprojekt Dalsmølle Bæk. Detailprojekt Vandplanprojekt Dalsmølle Bæk. AAL - 632 Indsatsen har til formål at skabe kontinuitet i Dalsmølle Bæk, der er en del af Uggerby Å systemet, ved fjernelse af rørlægning reference (AAL-632)

Læs mere

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V

Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1, København V Returadresse: Køge Kommune, Miljøafdelingen Torvet 1, 4600 Køge Københavns Kommune Att.: Bostedet Stubberupgård Nyropsgade 1,4 1602 København V Teknik- og Miljøforvaltningen Miljøafdelingen Fremme af reguleringsprojekt

Læs mere

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT

REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT REGULATIV FOR KOMMUNEV ANDLØB NR. 36.0 I HØJREBY KOMMUNE STORSTRØMS AMT Side 2 af 9 INDHOLDSFORTEGNELSE: 1. Grundlaget for regulativet"... "".".. ""... """.. "".. ".".. """... ".... """.. "".. "... ""."...

Læs mere

KONTROLOPMÅLING BØSTRUP Å

KONTROLOPMÅLING BØSTRUP Å Til Kalundborg Kommune Dokumenttype Rapport Dato Oktober 2015 KONTROLOPMÅLING BØSTRUP Å KONTROLOPMÅLING BØSTRUP Å Revision 01 Dato 22-10-2015 Udarbejdet af Michael Dalby Kristiansen Kontrolleret af Mads

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Vandmose å m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 19

R E G U L A T I V. for. Vandmose å m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 19 R E G U L A T I V for Vandmose å m. tilløb Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 19 Regulativ, Vandmose å m. tilløb. Græsted-Gilleleje Kommune, 1997. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GRUNDLAGET

Læs mere

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse.

Derfor skal vedligeholdelsen ske på en måde, der sikrer begge formål - benyttelse og beskyttelse. 1 Vedligehold af offentlige vandløb, Randers Kommunes håndtering af forpligtigelser og opgaver. Vandløb Forvaltningen af overfladevand sker i henhold til bestemmelserne i vandløbsloven. Oprindeligt indeholdt

Læs mere

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE

UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE UDKAST TIL TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET VANDLØB 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE TILLÆGSREGULATIV FOR RØGBØLLELØBET, KOMMUNEVANDLØB NUM- MER 49 I GULDBORGSUND KOMMUNE GRUNDLAG Tillægget til regulativet

Læs mere

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden

Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Projektbeskrivelse for reguleringsprojekt i vandløbet Tudserenden Vandløb: Tudserenden Projekt: Etablering af sandfang, udlægning af gydegrus og sten i Tudserenden. Sted: Tudserenden st. 1906-4045 m, Langeland

Læs mere

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H

NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej Hvalsø T H NOTAT Center for Teknik & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 H www.lejre.dk Anne-Marie Kristensen Natur & Miljø D 4646 4952 E ankr@lejre.dk Dato: 13. marts 2018 FORSLAG Restaurering af Elverdamsåen,

Læs mere

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st

Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st VIRKSOMHED OG MILJØ Dato: 13. marts 2018 Sagsb.: Frej Faurschou Hastrup Sagsnr.: 18/11258 Dir.tlf.: 72365359 E-mail: freha@holb.dk Forslag: Restaurering af Elverdamsåen, st. 3.934-5.540 Forslag til restaurering

Læs mere

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2.

: Peter Giversen Eskildsen (kontrol: Anders Lund Jensen) 2 REGULATIVFORSKRIFTER VEDR. VEDLIGEHOLD. Dimensioner fremgår af regulativet, afsnit 3.2. Notat Sweco Danmark A/S Granskoven 8 600 Glostrup Danmark T 7 0 7 07 E info@swecodanmark.dk www.sweco.dk CVR-nr. 811 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Kundby og Bjergby Enge,

Læs mere

UDBUDSBILAG 5 LOLLAND

UDBUDSBILAG 5 LOLLAND UDBUDSBILAG 5 LOLLAND Område 1 Tilbudsliste Vedligeholdelse af Rørmose Bæk - vandløb nr. 30 Undertegnede tilbyder herved i henhold til Betingelser for udbud af vandløbsvedligeholdelsen i Guldborgsund

Læs mere

Opmålingsrapport Kværkeby Bæk Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger

Opmålingsrapport Kværkeby Bæk Ringsted Kommune juni Ringsted Kommune. Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger Ringsted Kommune Kværkeby Bæk opmålingsrapport og hydrauliske beregninger Juni 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. OPMÅLING... 5 2.1 Generelt... 5 2.2 Arbejdsbeskrivelse... 5 3. RESULTATER...

Læs mere

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende:

Forslag til restaureringsprojekt Et forslag til et restaureringsprojekt skal jævnfør vandløbsloven indeholde følgende: Alle lodsejere og interessenter 26-06-2015 Sags id.: 13/181 Sagsbehandler: Jørgen Grundvad Nielsen Høring af forslag til vandløbsrestaurering, Studsdal Bæk Fredericia Kommune ønsker at gennemføre restaureringstiltag

Læs mere

R E G U L A T I V. for. Ellebækken. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 3

R E G U L A T I V. for. Ellebækken. Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 3 R E G U L A T I V for Ellebækken Græsted-Gilleleje Kommune Kommunevandløb nr. 3 Regulativ, Ellebækken. Græsted-Gilleleje Kommune, 1997. Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 1. GRUNDLAGET FOR REGULATIVET 7 2.

Læs mere

INDLEDNING OG BAGGRUND

INDLEDNING OG BAGGRUND Notat Grontmij A/S Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T +45 8210 5100 F +45 8210 5155 www.grontmij.dk CVR-nr. 482311 Vurdering af regulativopfyldelse og evt. behov for oprensning i Sønderstrup Å 22. oktober

Læs mere

Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø 26. november 2009 Regulativ for Krusebæk

Vedtaget af Udvalget for Teknik & Miljø 26. november 2009 Regulativ for Krusebæk Regulativ for Krusebæk Indholdsfortegnelse 1. Grundlag for regulativet 2 2. Betegnelse for vandløbet 2 3. Vandløbets vandføringsevne 2 4. Bygværker, tilløb m.v. 3. Administrative bestemmelser 3. Bredejerforhold

Læs mere