INDHOLD. Monier. Betontagsten. Tilbehør. Tegltagsten. B&C Dobbelt-S 30 B&C Danflock 32 B&C Polar 34 B&C Protector 36 Minster 38

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "INDHOLD. Monier. Betontagsten. Tilbehør. Tegltagsten. B&C Dobbelt-S 30 B&C Danflock 32 B&C Polar 34 B&C Protector 36 Minster 38"

Transkript

1

2 VÅRA TAK VITTINGE 2

3 INDHOLD Monier Den nemmeste vej til nyt tag 4 Global styrke med en svaghed for det lokale 6 Smukke, holdbare og naturlige materialer 8 Stilguide 10 Renovering med B&C Danflock 12 Monier Forstærkningssystem 14 Tegltagsten Dantegl Gammel Dansk 16 Dantegl Økonomi 16 Dantegl Håndstrøgne 18 Dantegl Nova 20 Hollander 22 KDN 24 Nortegl 26 Turmalin 28 Betontagsten B&C Dobbelt-S 30 B&C Danflock 32 B&C Polar 34 B&C Protector 36 Minster 38 Tilbehør Undertag 42 Ventilation 44 Tætning 46 Tagsikkerhed 48 Renovér dit tag 50 Prisguide 52 Certificerede Tagpartnere TM 54 Garanti 56 Ordforklaringer 58

4

5 Kom godt i gang med dit tagprojekt på monier.dk! Den nemmeste vej til nyt tag At få et nyt tag kan opleves som et stort projekt, men det behøver ikke at være kompliceret. Hos os finder du alt det, du har brug for, så som tagsten, undertag og tilbehørsprodukter til taget. Vi giver dig desuden mulighed for at få alle produkter leveret hjem til dig og for at få tagstenene løftet op på taget. Med tagstenene leveret i bundter på taget bliver oplægningen mere sikker og ergonomisk samtidig med, at du sparer både tid og penge. Udover produkterne bistår vi med inspiration, viden og et stort netværk af CERTIFICEREDE MONIER TAGPARTNERE, der ligesom vi brænder for at hjælpe dig med at få det bedste tag til netop dit hus. Vores tegl- og betontagsten giver dit hus et smukt og eksklusivt udseende og et tag, der holder. Faktisk bedre end noget andet tag. Ifølge undersøgelser hvor man har sammenlignet materialerne med f.eks. stål, har man set, at beton og især tegl er de materialer, som holder bedst og længst. Du kan derfor være sikker på, at dit Monier tag vil holde i mange år. Kontakt os på eller via monier.dk, så hjælper vi dig med at komme godt i gang!

6 VÅRA TAK VITTINGE Global styrke med en svaghed for det lokale Vi har fremstillet tagsten i mere end 100 år og er i dag verdens førende leverandør af komplette tagløsninger i beton og tegl. Dels takket være det, vi har lært gennem årene og dels takket være vores hengivenhed for håndværket og vores ønske om altid at kunne tilbyde kunderne det bedste på markedet. ud og ind, hvilket gør os til en global virksomhed med et sortiment, der er tilpasset lokale traditioner, byggestil og vejrforhold. Derfor kan vi tilbyde tagløsninger, der falder i de flestes smag. Uanset om man ønsker en betontagsten, der for nylig vandt en Red Dot Design Award*, en klassisk tegltagsten eller hvorfor ikke en eksklusiv, glaseret tagsten. Udover tegl- og betontagsten producerer vi også tagtilbehør. Vi har fabrikker i hele verden. Steder, som vi kender 6 *En af verdens mest velanskrevne designudmærkelser.

7 Produkter som tåler at blive udfordret Vores størrelse og position som markedsleder giver os et forspring, når det gælder produktudvikling og innovation, hvilket samtidig betyder, at vi kan tilbyde dig de absolut bedste produkter på markedet. Dette giver os også mulighed for at teste vores produkter på en måde, som ingen af vores konkurrenter kan måle sig med. Vi har vejrstationer rundt om i hele verden, på steder med vidt forskellige og ofte ekstreme vejrforhold som f.eks. i Bukit Kemuning i Malaysia, Lake Wales i USA og Bergen i Norge. De forsyner os med informationer, som gør, at vi kan analysere, hvordan man får et tag til at modstå påvirkninger som syreregn, blæst, sol og frost år efter år. For at sikre, at alle vores produkter holder, gennemgår de avancerede kontroller og test i vores tekniske udviklingscentre i Tyskland og England. Der udsættes produkterne bl.a. for UV-stråling, frost, erosion og hurtige temperaturudsving. Den måske mest spektakulære test foregår i vores vindtunnel, hvor vejret hurtigt kan ændres fra stærk storm til kraftig slagregn.

8 VORES TAGE TEGL & BETON Smukke, holdbare og naturlige materialer Uanset om du vælger tegl- eller betontagsten, så gør du en rigtig god investering. Materialerne er nemlig ekstremt holdbare og i stand til at modstå vores hårde, nordiske klima. Og med Nordeuropas største sortiment af tegl og betontagsten har vi helt sikkert en tagløsning, som passer til alle hustyper. Fra parcelhuse og sommerhuse til slotte og herregårde. Fra moderne arkitekttegnede boliger til historiske bygningsværker. Så hvad passer bedst til dit hus, tegl eller beton? 8 Tegl Tegl har længe været et populært valg, når det gælder tag, og tegltagsten præger i høj grad landskabet både i by og på land. Det er et rent naturmateriale, fremstillet af brændt ler. Ulig mange andre materialer, så hverken ruster eller falmer tegltagsten. Et tegltag er derimod holdbart, og det ældes med ynde. Beton Beton er et materiale, der i 1900-tallet muliggjorde en byggeteknisk revolution. I dag anvendes det i bærende konstruktioner i broer, bjælker og mure og også som overflademateriale på gulve, vægge og lofter. Beton er ligesom tegl et naturligt materiale og består udelukkende af sand, vand, cement og forskellige farvepigmenter. Betontagsten er stærke, holdbare, målfaste, ensartede, farvebestandige og meget modstandsdygtige over for frost.

9

10 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE STILGUIDE Hvad er din stil? Husets stil siger noget om både dig og dit hus. Og med den rigtige tagsten kan du understrege helhedsindtrykket og fremhæve husets linier og særkende. For at give dig inspiration og gøre dit valg af tagsten lidt nemmere, viser vi her nogle eksempler på tagsten og hustyper, som går godt i spænd. Det vigtigste er dog, at både huset og tagstenen passer til dig! Dantegl Understreg husets rustikke stil med danske vingetagsten fra Volstrup Teglværk. Se side 16. KLASSISK Såvel en villa i midtbyen som en herregård på landet kan have en klassisk stil. Stilen er rolig, varm, indbydende og harmonisk. B&C En klassisk dansk betontagsten med en harmonisk form. Se side Nortegl En falstagsten, der er kendetegnet ved en klassisk, dyb nordisk profil. Se side 26. KDN Luksuriøs og elegant falstagsten i lille format. Se side 24. EKSKLUSIV En eksklusiv stil går ofte hånd i hånd med et hus, der udstråler romantik. Det flotte og helstøbte udtryk kan nemt forstærkes med en glansfuld tagsten. Hollander En stilfuld og harmonisk tagløsning tilpasset nutidens arkitektur og byggeskik. Se side 22.

11 For mere inspiration tjek vores fotogalleri på monier.dk! MODERNE Under en moderne stil finder man typisk funkisbyggerier, rene linjer, flade tage, arkitekttegnede boliger og kubistiske former, der udgår fra funktionalismen. Minster En prisbelønnet betontagsten, som giver huset ekstra meget karakter. Se side 38. Turmalin En plan og moderne tegltagsten, der passer til moderne arkitektur med stramme og rene linier. Se side 28. B&C Danflock Den geniale tagløsning. Tagstenen, der lægges uden brug af undertag. Se side 32. Dantegl Nova En teknisk avanceret falstagsten med mange funktionelle egenskaber indbygget. Forener det klassiske med det nyskabende. Se side 20. INNOVATIV De innovative tagløsninger passer til enhver byggestil og ethvert byggeri. På land og i by. Stort som småt. Det traditionelle parcelhus, den klassiske murermestervilla, den eksklusive patriciervilla eller de arkitekttegnede rækkehuse. B&C Protector og B&C Polar Nyudviklede overflader på B&C betontagsten. Stærke overflader giver lang levetid. Protector overfladen er smuk og glansfuld. Se side 36. Polar overfladen er varm og mat, inspireret af den nordiske natur. Se side 34.

12 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE RENOVERING Den geniale renoveringsløsning 12 Sundt tag uden fugt og følgeskader B&C Danflock er en unik, dansk tagløsning, der lægges uden undertag. Tagstenen har nemlig så gode tætningsegenskaber, at du slet ikke har brug for et undertag. En unik systemfuge på hver eneste betontagsten består af mange tusinde, bestandige nylonfibre, der modvirker indtrængen af fygesne og slagregn. Tagfladen er helt tæt, men dog ikke mere tæt end at taget kan ånde, så eventuel kondens drænes ud gennem det finmaskede net af nylonfibre. Der er tale om samspil, for hver eneste tagsten bidrager til en jævn fordeling af den ventilation af tagkonstruktionen, der er helt nødvendig for at sikre et sundt tag uden fugt og risiko for følgeskader som råd og svamp. På en og samme tid uhyre enkelt og yderst avanceret! Perfekt til tagrenovering B&C Danflock sikrer ikke kun en optimal udluftning af tagrummet, men er også en økonomisk attraktiv løs ning i forbindelse med tagrenoveringer. Tagstenens variable lægteafstand gør nemlig, at de eksisterende lægter ofte kan genanvendes, hvilket igen sparer både arbejdstid i form af omkostninger til omlægtning samt udgifter til indkøb af nye lægter. Samtidig er der ingen udgifter til indkøb af undertag og montering heraf, og desuden reduceres udgifterne til stilladsleje, da det er hurtigere at oplægge et B&C Danflock tag. Modvirker stormskader Om det er den globale opvarmning, der er synderen, eller det blot er helt naturlige klimaforandringer, der indtræffer med jævne mellemrum, skal vi lade stå usagt, men alle er vist enige om, at vores vejr de seneste år er blevet mere ekstremt. Vi har oplevet kraftige storme og enorme regnmængder, der på kort tid har sat hele boligkvarterer under vand. B&C Danflock er konstrueret til det omskiftelige danske vejr. Systemfugen sikrer, at der sker en trykudligning mellem tagstenenes over- og undersider. Denne specielle egenskab reducerer stormens sugeeffekt på tagfladen og modvirker således stormskader. B&C Danflocks unikke systemfuge tillader taget at ånde. Fugt og kondens ledes ud. Nylonfibrene parerer kraftig vind og mod virker at slagregn og fygesne trænger ind i tagkonstruktionen. Før Efter

13

14 VÅRA TAK VORES TAGE VITTINGE MFS Kan dit tag bære en tagsten? Tusindvis af udtjente tage med fibercement trænger til renovering, og mange husejere drømmer om at udskifte det lette materiale med et rigtigt tag af beton eller tegl. Men er det overhovedet muligt at skifte fra et let til et tungere tag, skal tagkonstruktionen forstærkes og i givet fald hvor og hvordan? Svarene og tilmed løsningen får du med Monier Forstærkningssystem MFS. Sådan kommer du i gang: 14 Langt de fleste tagkonstruktioner skal forstærkes, når man skifter fra et let til et tungere tagmateriale. Med MFS beregner Monier gratis din tagkonstruktions bæreevne, finder eventuelle svage punkter og beregner, hvor og i hvilket omfang spærene har brug for forstærkning. 1 Download vejledning og oplysningsskema fra og udfyld det i samarbejde med din håndværker. 2 Aflevér det udfyldte skema i den lokale tømmerhandel eller returnér det til Monier. Vi udarbejder gratis en professionel ingeniørberegning og et forslag til en tag- og forstærkningspakke på baggrund af de oplyste data. 3 Du modtager tagtilbudet og beslutter selv, om og hvornår tagprojektet skal igangsættes.

15 Fra nedslidt til nyt tag Mange af de huse som blev opført i perioden fra 50 erne til 70 erne har bølgeplader på taget. Dengang blev bølgetagplader anset som uopslidelige, lette og nemme at oplægge. I dag ved vi, at pladerne slides, og når først forfaldet er begyndt, går det hurtigt ned ad bakke. Mange tror, at det er umuligt at udskifte et bølgepladetag med et rigtigt tagstenstag, men med Monier Forstærknings system MFS er dette ikke længere noget problem. Før Efter Fra let til tungt tag med MFS UNP-bjælke anvendt til forstærkning og udveksling over vinduer og døre. Montering af forstærkningsbeslag. Tagkonstruktionen er forstærket. MFS beregningsservice gælder kun for længehuse (ej vinkelhuse) med gængse gitterspærkonstruktioner (ej hanebåndsspær/a-spær).

16 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE TEGL DANTEGL et stykke dansk arkitekturhistorie Den klassiske danske vingetagsten. Formen og den smukke røde farve er et billede på Danmark. Dantegl er et helt igennem dansk naturprodukt, der bygger på stolte håndværksmæssige traditioner, der går mere end år tilbage i tiden. Den perfekte tagløsning til såvel nybyggeri som renovering i traditionel stil. En stærk tagløsning, der kun bliver smukkere med årene. Dantegl leveres i to modeller. Model Gammel Dansk har et lidt større overlæg, og kan lægges på taghældninger helt ned til 20 grader. Model Økonomi er lidt større og kan lægges med større lægteafstand. Model GAMMEL DANSK Model ØKONOMI 16 Engoberet Sort Rød Gul Rød Mocca Blådæmpet Glaseret Sort Model GAMMEL DANSK Længde: Bredde: Lægteafstand: Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 404 mm 236 mm mm 207 mm 2,9 kg/stk. 14,6 stk./m 2 min. 20 Model ØKONOMI Længde: Bredde: Lægteafstand: Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 415 mm 236 mm mm 207 mm 2,8 kg/stk. 12,8 stk./m 2 min. 25

17 VOLSTRUP TEGLVÆRK I 1882 blev Sæby Dampteglværk i Vendsyssel grundlagt i udkanten af købstaden Sæby. Her var rigeligt med godt ler i undergrunden og tilmed store mængder vand, som var nødvendig for at drive dampteglværkets maskiner. Det skulle dog hurtigt vise sig, at vandet var ubrugeligt til det formål, da det var meget jernholdigt. Teglværket blev derfor få år senere flyttet til landsbyen Volstrup nogle kilometer vest for Sæby, hvor det ligger den dag i dag. Her produceres de populære DANTEGL. I Danmark har tegl været brugt som byggemateriale i ca år, mens selve opfindelsen med at brænde ler til tegl er langt ældre, nemlig omkring år. Den helt store efterspørgsel på de karakteristiske røde vingetagsten kom dog først i begyndelsen af 1800-tallet. De mange voldsomme brande i byerne førte til, at det ved lov blev besluttet at stråtage og trægavle skulle udskiftes med tag- og mursten i tegl. Rundt om i landet blev der etableret i hundredvis af teglværker. Blandt dem Volstrup Teglværk, der i dag er et af de få danske teglværker, hvor der produceres tegltagsten. De røde tegltage er en væsentlig del af den danske byggeskik, og det både i byen og på landet. På Volstrup Teglværk er de stolte håndværksmæssige traditioner stadig i højsædet når leret forarbejdes og de strengpressede tagsten placeres i bakker, tørres, brændes ved ca og efterfølgende pakkes. DANTEGL fremstilles af 100 % ler. Den smukke teglrøde farve fremkommer når det naturlige indhold af jernoxid oxiderer under brændingen. Derfor beholder DANTEGL deres smukke teglrøde farve år efter år. Med valget af DANTEGL får du en tidløs tagløsning, der har overlevet mange modeskift i byggeriet. DANTEGL er Danmarks nationaltag!

18 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE TEGL DANTEGL HÅNDSTRØGNE historiens vingesus Håndstrøgne Dantegl tagsten til slotte, herregårde, kirker, byhuse og andre historiske bygningsværker. Hver eneste tegltagsten er unik, fremstillet med hænderne og ved hjælp af ganske få redskaber. Kunsten at forme de smukke tegltagsten bygger på dybe rodfæstede traditioner, som i dag videreføres på Volstrup Teglværk i Nordjylland. Her fremstilles håndstrøgne vingetagsten, bæverhaler, munk- og nonnetagsten samt helt specielle tegltagsten efter ordre. DANTEGL HÅNDBEARBEJDET DANTEGL HÅNDSTRØGEN TIL JP-BINDER 18 Rød Rød Glaseret Sort DANTEGL HÅNDBEARBEJDET Længde: Bredde: Lægteafstand: Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 404 mm 236 mm mm ca. 207 mm ca. 2,9 kg/stk. 14,6 stk/m 2 min. 20 DANTEGL HÅNDSTRØGEN TIL JP-BINDER Længde: Bredde: Lægteafstand: Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 403 mm 230 mm ca. 310 mm ca. 200 mm ca. 2,7 kg/stk, 16 stk./m 2 min. 25

19 Håndstrøgne tagsten bruges bl.a. til renovering af historiske, fredede og bevaringsværdige bygninger. MONIER har leveret håndstrøgne tagsten til mange berømte bygningsværker: Amalienborg Slot, Den tilsandede Kirke, Holmens Kirke, Børglum Kloster, Schackenborg Slot, Koldinghus, Christian den fjerdes Bryghus og mange, mange flere. Dantegl håndstrøgne er en del af Danmarks-historien.

20 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE TEGL DANTEGL NOVA det absolut nyeste inden for tegltagsten Nova kompletterer Dantegl-familien i både form og funktion. Det er en enkeltbølget, falset tegltagsten, der har alle vores nyeste innovationer indbygget. Resultatet er en teknisk avanceret tagsten, der er meget nem at lægge, som holder til det skandinaviske klima og bare bliver smukkere med årene. Inspiration til profilen er hentet fra håndstrøgne vingetagsten. En jævnt afrundet bølge og en smal vinge giver taget et traditionelt og klassisk udseende Engoberet Natur Rød Engoberet Sort Ædelengoberet Sort DANTEGL NOVA Se filmen og oplev alle Dantegl Novas tekniske egenskaber. Længde: Bredde: Lægteafstand: Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 450 mm 286 mm mm 238 mm 3,5 kg/stk. 11,3-12,3 stk./m 2 min. 15

21

22 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE TEGL HOLLANDER et nemt valg Hollander har en tydelig og klassisk s-profil, der giver huset et harmonisk og helstøbt udtryk. En falstagsten, der er tilpasset nutidens arkitektur og byggeskik. Tagstenens markante forkant giver taget karakter. En både moderne og funktionel tagløsning, der kan lægges på taghældninger helt ned til 15. Variabel lægteafstand og dækbredde gør, at Hollander er både nem og hurtig at lægge Engoberet Antracit Engoberet Sortbrun Natur Rød Glaseret Sort Glaseret Mat Sort Engoberet Brun HOLLANDER *1) Natur Rød: mm *2) Natur Rød: 358 +/- 8 mm Længde: Bredde: *2 Lægteafstand: *1 Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 410 mm 265 mm 351+/- 8 mm mm 3,1 kg/stk stk./m 2 min. 15

23

24 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE TEGL KDN 100 års klassisk luksus På et eksklusivt hus ligger der naturligvis KDN, en glaseret falstagsten, der udstråler klassisk luksus. Det er også et sikkert valg, for tagstenen, der har en meget lang levetid, er blevet produceret i mere end 100 år. Tagstenen, der er lidt mindre end tilsvarende tagsten, har en let bølget profil og findes i et væld af farver Glaseret Sort Glaseret Mat Sort Natur Rød Glaseret Sølv Sort Glaseret Brun Glaseret Mørk Brun Glaseret Vinrød Glaseret Mørk Rød KDN Længde: Bredde: Lægteafstand: Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 361 mm 256 mm 293 +/- 6 mm 218 mm 2,6 kg/stk. 15,7 stk/m 2 min. 25

25

26 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE TEGL NORTEGL nordisk storhed En falstagsten, der er kendetegnet ved den dybe nordiske profil. Nem at lægge, sikker og økonomisk. Nortegl er lidt større end almindelige tagsten, hvilket gør den velegnet til anvendelse på store tagflader. Kan lægges på taghældninger helt ned til 15. Der kan benyttes samme lægteafstand som ved de fleste betontagsten, hvilket gør Nortegl til det perfekte valg i forbindelse med renovering, hvor gamle lægter og undertaget kan genanvendes Natur Rød Engoberet Flammet Rød Engoberet Gul Engoberet Sort Glaseret Sort NORTEGL Længde: Bredde: Lægteafstand: Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 450 mm 280 mm 350 +/- 30 mm 259 mm 3,8 kg/stk. 10,2 12,2 stk./m 2 min. 15

27

28 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE TEGL TURMALIN den nemme vej til elegance En helt igennem moderne og stilsikker tegltagsten. Turmalin er en falstagsten, som er nem at oplægge. Farverne og den smukke overflade er som skabt til moderne arkitektur. Resultatet er et stilrent tag med elegance og karakter. Kombineres f.eks. med rygning og vindskeder i Aluzink Ædelengoberet Mørk Grå Engoberet Sort Ædelengoberet Kastanje Engoberet Lys Grå Engoberet Rød Natur Rød Ædelengoberet Sort TURMALIN Længde: Bredde: Lægteafstand: Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 475 mm 280 mm mm 239 mm 4,4 kg/stk. 11,5 stk./m 2 min. 15

29

30 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE BETON B&C danskproduceret og fuld af muligheder Den traditionelle og meget populære betontagsten. Den mest benyttede tagsten på danske tage. Alene navnet er et kvalitetsstempel. En målfast, ensartet og holdbar tagsten, hvis bølgede form er skræddersyet til dansk byggeri. Gennemfarvet i vejrbestandige og vedligeholdelsesfrie materialer, og til en konkurrencedygtig pris. Et sikkert valg til både nybyggeri og renovering af et gammelt, nedslidt tag Koralrød Skifer Sort Antikrød Gul B&C DOBBELT-S * Ved brug af vindskedesten: - udsparring 9 cm: mm - udsparring 11 cm: mm Længde: Bredde: Lægteafstand: * Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 420 mm 330 mm mm 300 mm 4,3 kg/stk. 9 stk./m 2 min. 14

31

32 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE BETON B&C DANFLOCK en genial tagløsning uden undertag Den geniale tagløsning, der overflødiggør brugen af undertag. DANFLOCK Systemfugen, der ligger i tagstenens overlæg som et fugebånd, er så tæt at den modvirker indtrængen af slagregn og fygesne, og samtidig sørger den for, at eventuelle kondensdannelser indenfor ganske simpelt drænes ud gennem nylonfibrene. Det betyder tørre lofter og effektiv ventilation. En økonomisk fordelagtig tagløsning, idet oplægningen er væsentlig nemmere, da der spares både penge til undertag og tid til montering heraf. 32 Koralrød Skifer Sort Antikrød Gul B&C DANFLOCK * Ved brug af vindskedesten: mm Længde: Bredde: Lægteafstand: * Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 420 mm 330 mm mm 300 mm 4,3 kg/stk. 10 stk./m 2 min. 20

33

34 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE BETON Nyhed! B&C POLAR holdbarhed i mat og naturlig farveskala B&C Polar har en unik overfladebehandling, der gør at farven har en lang levetid. De varme og matte farver, der er inspireret af naturen, harmonerer med de mest almindelige facadefarver og -materialer, så som puds, teglsten og træ. De naturlige farvetoner gør tagstenen velegnet til såvel nybyggeri som renovering. B&C Polar har desuden en varmereflekterende overflade, hvilket giver et mere behageligt indendørsklima om sommeren. B&C Polar findes også med Danflock systemfuge, som overflødiggør brugen af undertag Teglrød Teglrød Sortbrun Brun Sortbrun Brun B&C POLAR * Ved brug af vindskedesten: - udsparring 9 cm: mm - udsparring 11 cm: mm Længde: Bredde: Lægteafstand: * Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 420 mm 330 mm mm 300 mm 4,3 kg/stk. 9 stk./m 2 min.14 B&C POLAR DANFLOCK * Ved brug af vindskedesten: mm Længde: Bredde: Lægteafstand: * Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 420 mm 330 mm mm 300 mm 4,3 kg/stk. 10 stk./m 2 min. 20

35

36 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE BETON B&C PROTECTOR som skabt til at holde længe B&C Protector er en gennemfarvet betontagsten med en stærk overflade. Den unikke, glansfulde overflade har en lang æstetisk levetid. Overfladebehandlingen er særdeles UV-bestandig, hvilket modvirker at farven falmer. B&C Protector har en smuk dyb farve, der udstråler kvalitet og harmoni. Fås også som Danflock tagsten, der oplægges uden undertag. En tagløsning, der forener de bedste æstetiske og funktionelle egenskaber, der gælder for vores betontagsten Sort Koralrød Skifer Sort Koralrød Skifer B&C PROTECTOR * Ved brug af vindskedesten: - udsparring 9 cm: mm - udsparring 11 cm: mm Længde: Bredde: Lægteafstand: * Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 420 mm 330 mm mm 300 mm 4,3 kg/stk. 9 stk./m 2 min.14 B&C PROTECTOR DANFLOCK * Ved brug af vindskedesten: mm Længde: Bredde: Lægteafstand: * Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 420 mm 330 mm mm 300 mm 4,3 kg/stk. 10 stk./m 2 min. 20

37

38 VÅRA VORES TAK TAGE VITTINGE BETON MINSTER best in class og vinder af Red Dot Design Award Kan du lide moderne arkitektur med rene linier, så er Minster betontagsten et rigtig godt valg. Den glatte, holdbare overflade og den plane profil gør det muligt at skabe et hus med en anderledes karakter, der flytter grænser hvad angår design og helhedsindtryk. Minster tagstenen fremstilles med Moniers specialudviklede Protegon farve, der er særdeles farvebestandig og ydermere har varmereflekterende egenskaber. Minster produceres også med et ekstra lag af pigmenteret, særlig finkornet beton, hvilket giver tagstenen en glat og fløjlsagtig overflade. De mange særlige egenskaber har sammen med den høje kvalitet medført, at Minster har vundet en af verdens største og mest fornemme designudmærkelser, nemlig Red Dot Design Award Granit MINSTER Længde: Bredde: Lægteafstand: Dækbredde: Vægt Forbrug: Taghældning: 420 mm 330 mm mm 300 mm 5,3 kg/stk. 9,7 stk./m 2 min. 17,5

39

40 VÅRA TAK VITTINGE 40

41 Tilbehør Vi har gjort det nemt at købe tag! Du skal blot spørge efter en tagpakke, der indeholder alt det, du behøver til en komplet tagløsning: undertag, tagsten, ventilationstilbehør, tagsikkerhed og tætning. Alle produkter er originalt tilbehør, der har været gennem grundige test og er udformet så det passer og fungerer sammen. I tagpakken indgår alt det, som danske normer og byggeregler foreskriver. På de følgende sider fortæller vi mere om de enkelte tilbehørsdele, der er nødvendige for at gøre taget sikkert, sundt og komplet.

42 VÅRA TILBEHØR TAK VITTINGE UNDERTAG Tag under tag Et undertags vigtigste funktion er at forhindre fugtindtrængning, hvilket kan medføre alvorlige og kostbare skader på tagkonstruktionen. Et korrekt oplagt undertag opfanger bl.a. den fygesne og slagregn, der uundgåeligt vil trænge ind, når vejrguderne raser. Fra undertaget ledes vand sikkert ud i det fri. Et ustabilt, beskadiget eller dårligt oplagt undertag kan medføre fugtindtrængning og dermed skader på underliggende og tilstødende konstruktioner. Der eksisterer også et andet fugtproblem, der skal håndteres mindst lige så alvorligt nemlig den fugt, som kommer inde fra huset. Madlavning, badning og menneskers aktivitet i det hele taget skaber fugt, som skal ventileres bort. Monier har 2 forskellige undertage, der begge er klassificeret i DUKO, Dansk Undertagsklassifikationsordning. 42 DIVOROLL TOP Divoroll Top er et stærkt og let undertag, der er nemt at montere. Med sin meget lave diffusionsmodstand kan Divoroll Top lægges direkte på isoleringen i såkaldte ikke ventilerede konstruktioner, og det kan anvendes i ventilerede konstruktioner enten som frithængende eller på fast underlag. Divoroll Top består af en tyk dug med høj rivestyrke og en kraftig fugtabsorberende fleece-underside. Divoroll Top er klassificeret af DUKO i anvendelsesklasse Middelhøj og Høj - Normal (ved montering på fast underlag). DIVOROLL UNIVERSAL Divoroll Universal er et stærkt, vind- og vandtæt undertag med høj rivestyrke. Undertaget er let at håndtere og arbejde med. Divoroll Universal er klassificeret af DUKO i anvendelsesklasse Middellav.

43

44 VÅRA TILBEHØR TAK VITTINGE VENTILATION 44 Se alle fordelene ved rygningsbåndet Figaroll Plus. Hold taget sundt og tørt Det er vigtigt, at tagkonstruktionen er korrekt og tilstrækkeligt ventileret. De udsatte steder findes ved rygningen, ved tagfoden og der, hvor ventilationskanalerne som f.eks. udluftningshætter føres gennem taget. Snavs under tagstenene blokerer og forhindrer vandafløb og ventilation, hvilket i værste fald kan medføre, at stenene springer ved ekstrem kulde. Mellem rygningssten og toplægte tætnes med et rygningsbånd, hvilket sikrer den nødvendige ventilation. METALROLL og FIGAROLL PLUS er rygningsbånd, som forhindrer, at løv, smådyr og grene trænger ind via tagryggen. De er vandtætte, har høj ventilationskapacitet, kan formgives og passer til alle tagstenstyper. Gennem taget går der ventilationskanaler, og her opstår nogle af tagets svageste punkter. Gennemføringerne skal slutte tæt mod både undertaget og tagstenene. Moniers udluftningsprodukter er tilpasset de forskellige tagstensprofiler. Ved tagfoden monteres et fuglegitter for at undgå, at blade, grene, fugle eller andre smådyr kommer ind under stenene og blokerer for ventilationen.

45 METALROLL Et ekstremt formbart og holdbart rygningsbånd til optimal ventilation, der desuden er strækbart op til 50 %. Metalroll har et fleecebaseret tætningsog ventilationssystem baseret på en patenteret Crep-Tec tekonologi, som giver rygningsbåndet en meget stor modstandsdygtighed over for vandindtrængen. Forhindrer råd og svamp og passer til alle tagstensprofiler, selv de dybeste tegltagsten. FIGAROLL PLUS Ekstremt formbart rygningsbånd med et patenteret tætnings- og ventilationssystem med en luftlabyrint i to kanaler. Det er desuden strækbart op til 50 %. Figaroll Plus forhindrer råd og svamp og passer til de fleste tagstenstyper. FOLIEFLANGE Sørger for at der er tæt rundt om udluftningshætter. Monteres udefra og passer til såvel frithængende som faste undertagskonstruktioner. FALDSTAMME- UDLUFTNING Giver en vind- og vandtæt passage til udluftning af spildevandssystemer. FLEXAFTRÆK For at undgå kondens i ventilationskanalerne skal der monteres udluftningshætter med isoleringsrør. Flexaftrækkene sørger for optimal udluftning fra køkken, toilet, bryggers og andre vådrum, og skal slutte tæt mod både undertaget og tagstenene. FUGLEGITTER Der monteres fuglegitter ved tagfoden for at undgå, at blade, grene, fugle og andre smådyr trænger ind under tagstenene og blokerer for ventilationen.

46 VÅRA TILBEHØR TAK VITTINGE TÆTNING 46 Se hvordan Wakaflex får dit tag til at holde længere. Et tag som er tæt og effektivt Det er vigtigt at have tætte overgange mellem tagstenene og f.eks. tagvinduer, skorstene og kviste for at beskytte undertaget og den underliggende tagkonstruktion mod fugt. Til etablering af særskilt tætning anvendes WAKAFLEX, som erstatter tidligere tiders plade- og blyinddækninger. WAKAFLEX er et miljøvenligt og stærkt tætningsprodukt med en unik stræk- og klæbeevne. Det er elastisk og former sig let og naturligt efter underlaget, og det er nemt og smidigt at montere med almindelige håndværktøjer som saks og trykrulle. Wakaflex fås i farverne sort, brun, grå og rød og i 2 forskellige bredder; 28 og 56 cm.

47

48 VÅRA TILBEHØR TAK VITTINGE TAGSIKKERHED Gør en sikker investering Som husejer bærer du ansvaret for, at man kan færdes sikkert på og neden for taget. Det er naturligvis særdeles vigtigt, at tagstenene sidder fast på taget, også når det blæser. Husejer er i følge loven ansvarlig, hvis tagstenene falder ned og forårsager person- eller tingskade. Vores fastgørelsesprodukter bindere og beslag holder tagstenene sikkert på plads i lægterne. Taget skal også være sikkert for personer, der har brug for at komme op på taget bl.a. skorstensfejere og håndværkere. Alle vores sikkerhedsprodukter er naturligvis gennemtestede og godkendt, så du som husejer kan føle dig helt tryg LIVLINEFASTGØRELSE For at de, som befinder sig på taget, kan føle sig helt trygge, er det vigtigt, at livlinefastgørelsen sidder ordentligt fast og uden problemer kan bære en persons kropsvægt ved et eventuelt fald. 2 STIGETRIN Stigetrin bør monteres for at sikre adgangsvejen til taget for f.eks. håndværkere og skorstensfejere.

49 3 2 3 SNESIKRINGSPAKKE Store snemængder og lange perioder med frost kan få sneen til at ligge længe, og sne vejer en del efterhånden som den komprimeres. Du bør derfor snesikre taget, så de store mængder sne ikke pludselig løsner sig, skrider ned fra taget og begraver indgangen til din bolig. En snesikringspakke monteres f.eks. over indgangspartier og sikrer dermed adgangsforholdene til dit hus.

50 VÅRA TILBEHØR TAK VITTINGE RENOVÉR DIT TAG Renovér dit tag Et nyt tag er på flere måder en god investering. Et godt tag beskytter husets konstruktioner mod vejr og vind. Det holder fugten væk og bortventilerer kondens. Et beskadiget eller slidt tag kan desværre hurtigt føre til alvorlige skader. Et nyt tag derimod, gør dit hus smukkere, og et velfungerende tag forøger værdien af din bolig. Det betaler sig at renovere taget, og så er det ganske enkelt. Vi hjælper dig hele vejen gennem din tagrenovering! Renovering af ståltag Et tagstenstag har længere levetid end et ståltag, som forholdsvis hurtigt falmer og skal males om. Risikoen for kondensdannelse er samtidig mindre ved tagsten end ved ståltagplader. Husets værdi øges med tagsten, og det har stor positiv betydning, at tagsten ikke giver støjgener, når f.eks. blæsten suser og regnen trommer på taget. Det forøger livskvaliteten for dem, der bor, arbejder og sover under taget. 50 Renovering af Eternit -tag ETERNIT -taget havde sin storhedstid i 1960 erne og 1970 erne. Har du ETERNIT på et hus af endnu ældre dato, har der sandsynligvis oprindeligt været tagsten på taget. Hvis du skifter tilbage fra ETERNIT til tagsten, genskaber du husets stil og charme og forøger dets værdi. Asbestholdige ETERNIT -plader skal håndteres og bortskaffes som farligt affald, så kontakt hellere en professionel håndværker, som har det fornødne udstyr og som ved, hvad han har med at gøre. Taget bliver saneret, og det føles tryggere med et mere miljøvenligt tag, som du kan give videre til den næste generation. Renovering af tag med gamle tagsten Med nye tagsten bevares husets atmosfære og karakter. Med en nyere tagsten, som har en pænere overflade og måske et mere eksklusivt finish, forøges husets værdi endnu mere! Det er trygt med et nyt tag, der lever op til alle de krav og behov, som et moderne hus stiller. Når taget alligevel skal skiftes, kan det også betale sig at foretage energirenoveringer ved at tillægsisolere og f.eks. udskifte det gamle tagpap med et undertag, der gør, at taget kan ånde!

51 Se vores film om tagrenovering. Trin for trin 1 De gamle tagmaterialer og lægter fjernes. 2 Det gamle undertag fjernes. Læg dit tag i vores hænder Hvorfor ikke lægge dit tag i vores hænder og få udført oplægningen på forsvarlig vis uden at løfte en finger? Vi har et stort netværk af Certificerede Tagpartnere, som kender vores produkter og gerne hjælper dig med dit tagprojekt. Læs mere på side Der lægges nyt DIVOROLL undertag. Der monteres afstandslister. Der monteres lægter. Kontakt os på eller via monier.dk, så hjælper vi dig hele vejen fra valg af tagsten til oplagt tag. 6 Der oplægges nye tagsten, specialsten og tilbehør.

52 VÅRA MONIER TAK VITTINGE PRISGUIDE Prisguide til vores tagsten At forskellige tagsten har forskellige priser er vel indlysende. Men for at lave en korrekt prissammenligning er det nødvendigt at beregne prisen for en komplet tagpakke med alt til dit nye tag, da de forskellige tagsten kræver forskelligt tilbehør. Vi gør det nemt for dig Udgangspunktet for nedenstående priser er et gennemsnitligt dansk længehus med en tagflade på 180 m 2. Prisen på tagsten alene er kun en del af den reelle pris på et nyt tag. Derfor er priserne i tabellen beregnet på en komplet tagpakke, der indeholder tagsten, fastgørelse, tætning, ventilation, inddækninger og undertag. Det eneste vi ikke har medregnet, er arbejdsløn til oplægning. Tagpakkepriserne gør det nemt at sammenligne de enkelte produkter. Der findes dog ikke to tage, der er helt ens, så priserne må betragtes som vejledende. Den rigtige pris på netop dit nye tag får du hos din Monier forhandler Med Moniers Tagberegningsprogram kan du også selv beregne en pris på dit nye tag. Du finder programmet på monier.dk. TEGL Prissammenligning 180 m 2 tagflade komplet tagpakke Glaseret Ædelengoberet Engoberet Natur rød Blådæmpet Mocca Gul DANTEGL GAMMEL DANSK , , , , , ,- DANTEGL ØKONOMI ,- DANTEGL HÅNDBEARBEJDEDE ,- DANTEGL HÅNDSTRØGNE Laves på bestilling, kontakt MONIER. Laves på bestilling, kontakt MONIER. NOVA , , ,- KDN SORT/SØLVSORT , ,- TURMALIN , , ,- HOLLANDER ,- ENG.ANTRACIT , , ,- NORTEGL , , ,- BETON Prissammenligning 180 m 2 tagflade komplet tagpakke Protector Polar Gennemfarvet B&C , , ,- B&C DANFLOCK , , ,- MINSTER ,- De vejledende priser er inkl. moms og bygger på 2014 priser.

53 TEGL DANTEGL GAMMEL DANSK ØKONOMI HÅNDSTRØGNE Rød Gul Mocca Engoberet Blådæmpet Glaseret Sort Sort Rød Håndbearbejdet Rød JP Binder Rød JP Binder Glaseret Sort DANTEGL NOVA HOLLANDER Engoberet Engoberet Ædelengoberet Natur Rød Sort Sort Engoberet Sortbrun Natur Rød Glaseret Sort Engoberet Antracit Engoberet Brun Glaseret Mat Sort KDN Natur Rød NORTEGL Glaserede: Sort Sølv Sort Mat Sort Lys Brun Mørk Brun Vinrød Mørk Rød TURMALIN Engoberet Flammet rød Engoberet Gul Natur Rød Engoberet Sort Glaseret Sort Engoberet Sort Ædelengoberet Kastanje Engoberet Lys Grå Engoberet Rød Natur Rød Ædelengoberet Sort Ædelengoberet Mørk Grå BETON B&C DOBBELT-S B&C POLAR Skifer Sort Antikrød Koralrød Gul Teglrød Sortbrun Brun B&C PROTECTOR B&C DANFLOCK Sort Koralrød Skifer Skifer Sort Antikrød Koralrød Gul B&C POLAR DANFLOCK B&C PROTECTOR DANFLOCK MINSTER Teglrød Sortbrun Brun Sort Koralrød Skifer Granit

54 A Æ B C D E F G H I J K L M N O Ø P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ö a æ b c d e f g h i j k l m n o ø p q r s t u v x y z å ä ö A Æ B C D E F G H I J K L M N O Ø P Q R S T U V X Y Z Å Ä Ö a æ b c d e f g h i j k l m n o ø p q r s t u v x y z å ä ö VÅRA MONIER TAK VITTINGE TAGPARTNERE Certificerede Tagpartnere TM 5454 Få tryghed i dit valg af håndværker med Moniers landsdækkende netværk af professionelle tagdækkere. Det kan umiddelbart virke uoverskueligt at skulle vælge nyt tag, for der er mange ting at tage stilling til. Hvilken type tag passer til mit hus, hvilke tagmaterialer er mit tag konstrueret til at kunne bære, hvad med farver og overflader, valg af materiale i forbindelse med udnyttelse af loftsetagen, og hvad er prisen på de forskellige løsninger? Dette er spørgsmål, som din lokale Tagpartner kan svare på. Når du vælger en Monier Tagpartner, får du ikke alene en professionel håndværker, der ved alt om tag, du får også en håndværker, der har papir på god kvalitet. Monier har indført en certificering af samtlige håndværkere, der er med i det landsdækkende Tagpartner netværk. Den nye certificering bygger på uddannelse, øget egenkontrol og ikke mindst stikprøvekontroller gennemført af Teknologisk Institut. Specialuddannelse i tag En Monier Tagpartner har gennemført uddannelse på Moniers tagskoler. Uddannelsen, der finder sted på Volstrup Teglværk ved Sæby og på Construction College i Aalborg, sætter fokus på de tekniske løsninger. Der er tale om et uddannelsesforløb, der på alle områder går i dybden både teoretisk og praktisk. Alle Tagpartnere får over flere dage en grundig indføring i alle de tekniske løsninger, som er vigtige for et korrekt oplagt tag. Det handler bl.a. om montering af undertag, opbygning af skotrender, inddækninger, fastgørelse og ventilation. Uddannelsen skal sikre, at alle Tagpartnere er klædt godt på til at møde de daglige udfordringer på taget. Egenkontrol En Monier Tagpartner er forpligtet til at gennemføre en dokumenteret egenkontrol af tagarbejdet. Uvildig stikprøvekontrol En certificeret Tagpartner er underlagt løbende, ekstern kontrol for at kunne opretholde sin certificering. Konstateres der fejl og mangler under kontrollerne, kan dette føre til påtaler, advarsler eller inddragelse af certificeringen. De uvildige kontrolbesøg gennemføres af tag-specialister fra Teknologisk Institut. Den omfattende kontrol af Tagpartnerens arbejde er med til at sikre og højne kvaliteten af den private husejers tagprojekt. En Certificeret Monier Tagpartner : udfører et professionelt stykke håndværk, der er i overensstemmelse med gældende regler og følger Moniers oplægningsvejledninger. er med hele vejen, lige fra valget af tagmaterialer og frem til oplægningen af dit nye tag. er din garanti for den bedste service, kvalitet og de korrekte tekniske løsninger. skaber tryghed og gør det mere overskueligt for dig at igangsætte og gennemføre et tagprojekt. DIPLOM TØMRERMESTER Henrik H. Harboe er certificeret i henhold til Moniers ordning for certificering af Tagpartnere. Ordningen er underlagt løbende kontrol af Teknologisk Institut. Aalborg, den 5. oktober 2011 Monier A/S - Lars Pedersen - Senior Teknisk Konsulent TAGPARTNER

55 Vi leverer direkte på taget Moniers venlige chauffører har stor erfaring med løft-påtag og er ligeså præcise som de er venlige. Men vi kan også hjælpe dig med andre ting, når det handler om tag. Vi uddanner løbende salgspersonalet hos landets tømmerhandlere, så de altid er på forkant med den nyeste viden og kan give dig den bedste rådgivning om tag og tagmaterialer. I mere end 100 byggemarkeder/tømmerhandler landet over finder du Moniers tagshop. Her kan du hente inspiration, se og føle på de mange forskellige tagsten og endda få gode tips vedrørende tilbehør, oplægning og den færdige løsning.

56 VÅRA MONIER TAK VITTINGE GARANTI Sikkerhed og miljø For os er kvalitet ikke kun et spørgs mål om at levere gode produkter. Det handler i lige så høj grad om res sour cer til forskning og ud vik ling, både når det gælder kvalitets sik ring, produktud vik ling og pro duktions tek no logi. Kvalitet er også at have gode relationer til for skellige samar bejds partnere, forhand lere, rådgivere og håndværkere, som er involveret i projekteringen, leve ringen og oplægningen af et nyt tag. Når du vælger en tagløsning fra Monier, går tingene op i en højere enhed, hvor ordet kvalitet og miljø altid er i fokus. Du får også garanti på alle vore tagsten. På betontagsten er der 15 års produkt garanti på styrke og tæthed samt frostbestandighed ifølge ds/en 490. Garanti perioden regnes fra det tids punkt, hvor tagstenene leveres. På vore tegltagsten er der ligeledes 15 års produktgaranti, når det gæl der frostbestandighed. Du kan få de komplette garanti regler hos vores kundeservice på telefon monier.dk svaret på alle dine spørgsmål Ja, i hvert fald når det gælder tag. På monier.dk har vi nemlig samlet alt det, der gør dit tagprojekt mere enkelt. Her finder du vores forhandlere, din lokale håndværker, tips, tagberegningsprogram og meget mere. Og skulle du mod forventning ikke finde de svar, du søger, er du altid velkommen til at kontakte os på

57

58 MONIER ORDFORKLARINGER 58 Ordforklaringer BR. I Bygningsreglementet kan du læse meget mere om regler og krav til dansk boligbyggeri. ENGOBERET At en tegltagsten er engoberet betyder, at den tørre, ubrændte overflade påføres et indfarvet lerlag før brændingen. Det er dette lag, der kaldes en engobe. Under brændingen smelter de to lag sammen, så den farvede overflade fremstår som en integreret del af tegltagstenen. Der findes flere former for engobering, bl.a. kvartsengobering og ædelengobering. FALSTAGSTEN Det, der karakteriserer en falstagsten, er den tydelige dobbelte side- og topfals. Når tagstenene lægges op griber falsene ind i hinanden, hvilket gør taget tæt. Falsen gør også oplægningen både hurtigere og nemmere. FUGLEGITTER En plastikskinne med lameller, der f.eks. opsættes langs tagfoden, så fugle og andre smådyr forhindres i at trænge ind mellem tagstenene og undertaget. Fuglegitteret er tillige med til at sikre en bedre ventilation, så mug, svamp og lugtgener forhindres. Indgår i Moniers tagpakker. GENNEMFARVET At en betontagsten er gennemfarvet betyder, at der i fremstillingsprocessen, når sand, cement og vand blandes, er tilsat farvepigment. En rød gennemfarvet betontagsten er således rød hele vejen igennem. GLASERET Det er stort set den samme fremgangsmåde som ved engobering, blot med den forskel, at glasuren har et stort indhold af glaspartikler. Under brændingen forenes de to lag, så den farvede overflade fremstår som en integreret del af tegltagstenen. Ved sammensætningen af den indfarvede glasur kan indholdet af glas pulver og f.eks. kornstørrelsen m.m. justeres, hvorved både glansen og tætheden i overfladen ændres. LØFT-PÅ-TAG Når du bestiller tagsten hos Monier kan du få dem leveret direkte på taget. Vi hejser pallerne op. Herfra er det så i første omgang let at fordele tagstenene ud over tagfladen og siden montere dem. Bestil løft på taget samtidig med at du bestiller tagsten, specialsten og tilbehør. RYGNING Rygningen er den øverste vandrette afslutning på et tag, her hvor de to tagsider mødes og afsluttes med en række rygningssten. RYGNINGSBÅND Monteres ved rygningen, så fygesne, slagregn og smågrene forhindres i at trænge ind i tagkonstruktionen. Er med til at forøge såvel lægternes som undertagets levetid. Indgår i Moniers tagpakker. SPECIALSTEN Omfatter f.eks. rygningssten, valmklokke og vindskedesten samt tagsten til gennemføringer for ventilation. TAGFOD Tagfoden kaldes den nederste del af taget, her hvor tag og ydermur mødes og såvel fuglegitter og tagrender monteres. UNDERTAG Et undertag kan være udført af mange materialer. Den første form for undertag bestod af tagpap på brædder, hvilket senere er blevet suppleret med pladematerialer, plastfolier og diffusionsåben fiberdug. Et undertags vigtigste funktion er at forhindre fugtindtrængning, hvilket kan medføre alvorlige og kostbare skader på tagkonstruktionen. Et korrekt oplagt undertag opfanger bl.a. fygesne og slagregn. Indgår i Moniers tagpakker. VENTILATION Det er vigtigt med en god ventilation mellem undertag og tagsten. Når der anvendes tagmaterialer fra Monier, skal der generelt anvendes trykimprægnerede afstandslister. En god ventilation forlænger tagets levetid. Du kan læse mere om ventilation i vores oplægningsvejledninger. Komplette ventilationsløsninger indgår i Moniers tagpakker. VINGETAGSTEN Vingetagstenen er en markant del af den danske byggeskik. Tegltagstenen har fået sit navn på grund af formen, der bedst kan beskrives som en vinge. Det, der specielt kende tegner den nordiske vingetagsten, er den dybe, enkeltbølgede profil. En tagløsning, der er brugt på danske tage i århundreder.

59

60 Monier A/S ~ Kong Christians Allé 53 ~ 9000 Aalborg Tlf ~ Fax ~ ~ tag@monier.com Final art & Print: Åtta.45 Tryckeri AB. Foto: Jan Höglund/Per Magnus Persson/Pepe Nilsson/Henrik Bugge. DK201401

ET STYKKE DANSK BYGNINGSHISTORIE

ET STYKKE DANSK BYGNINGSHISTORIE monier præsenterer ET STYKKE DANSK BYGNINGSHISTORIE DANTEGL FRA VOLSTRUP TEGLVÆRK ANNO 1882 Sni Sni O Uden nakke Uden nakke Uden nakke Uden nakke et naturligt produkt, der blot bliver smukkere med årene

Læs mere

Den nemmeste vej til nyt tag. Produktkatalog 2013

Den nemmeste vej til nyt tag. Produktkatalog 2013 Den nemmeste vej til nyt tag Produktkatalog 2013 VÅRA TAK VITTINGE 2 INDHOLD 7 89 30 24 Monier Den nemmeste vej til nyt tag 4 Global styrke med en svaghed for det lokale 6 Smukke, holdbare og naturlige

Læs mere

CEMBRIT SKIFERTAG. Cembrit Skifertag. En smuk og tidløs løsning

CEMBRIT SKIFERTAG. Cembrit Skifertag. En smuk og tidløs løsning Cembrit Skifertag En smuk og tidløs løsning Cembrit 40 x 40 Diagonal Skifer Sortblå Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed.

Læs mere

Skifer i fibercement. En smuk og holdbar løsning.

Skifer i fibercement. En smuk og holdbar løsning. Skifer i fibercement En smuk og holdbar løsning www.cembrit.dk Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed. Du får et tag,

Læs mere

Skifer i fibercement. En smuk og tidløs løsning. www.cembrit.dk

Skifer i fibercement. En smuk og tidløs løsning. www.cembrit.dk Skifer i fibercement En smuk og tidløs løsning www.cembrit.dk Enkelhed fremhæver bygningens arkitektur Med et skifertag i fibercement får du en tagløsning præget af elegance og enkelhed. Du får et tag,

Læs mere

T A G M E D O M T A N K E

T A G M E D O M T A N K E TAG MED OMTANKE VÆLG ÆGTE TEGL TIL TAGET Ægte tegl - det bæredygtige valg. Tegl er et rent naturmateriale. Ren ler og naturlige mineraler, der er forarbejdet og brændt ved høj temperatur for at opnå uovertruffen

Læs mere

Tagsten i tegl - en smuk hilsen til fremtiden

Tagsten i tegl - en smuk hilsen til fremtiden Tagsten i tegl - en smuk hilsen til fremtiden Falstagsten - den sikre løsning 4 TEUTO Den klassiske løsning. OPTIMAX Den økonomiske løsning. MODENA ROMERFALS Den variable løsning. HP10 FLADTAGSTEN Den

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. i zink

Nyt fra din blikkenslager. i zink Nyt fra din blikkenslager GAVLE og tagrender i zink Blikkenslageren anbefaler NY gavl? - Den bedste løsning er i zink VMZ Stikfals VANDRET/ QUARTZ-ZINC Er du også en af de mange boligejere, som hellere

Læs mere

B&C 25 MED AERLOX TEKNOLOGI. 40% lettere, 100% så holdbar

B&C 25 MED AERLOX TEKNOLOGI. 40% lettere, 100% så holdbar B&C 25 MED AERLOX TEKNOLOGI 40% lettere, 100% så holdbar Aerlox brochure latest 19.1.indd 1 En ny begyndelse for tagrenovering B&C fra Monier er den mest populære betontagsten på danske tage. I årtier

Læs mere

BENDERS BETONTAGSTEN INSPIRATION. Benders det naturlige valg. www.bmc-danmark.dk

BENDERS BETONTAGSTEN INSPIRATION. Benders det naturlige valg. www.bmc-danmark.dk BENDERS BETONTAGSTEN INSPIRATION Benders det naturlige valg www.bmc-danmark.dk BENDERS BETONTAGSTEN 12 gode grunde til at vælge Benders 1. BREDT PRODUKTSORTIMENT 2. 30 ÅRS PRODUKTGARANTI 3. ISO 14001 CERTIFICERET

Læs mere

Letvægts fals tagsten. Ravensberger Light

Letvægts fals tagsten. Ravensberger Light Letvægts fals tagsten Ravensberger Light B y g g e m a t e r i a l e r s i d e n 1 9 0 7 A S MEYER HOLSEN producerer Ravensberger Light på et af Tysklands mest moderne teglværker, der har eksisteret i

Læs mere

Tagsten. Nyt tag..? - så er et IBF tag en dansk løsning, der HOLDER BETONTAGSTEN: EN GOD INVESTERING

Tagsten. Nyt tag..? - så er et IBF tag en dansk løsning, der HOLDER BETONTAGSTEN: EN GOD INVESTERING Tagsten Nyt tag..? - så er et IBF tag en dansk løsning, der HOLDER BETONTAGSTEN: EN GOD INVESTERING 2 Dansk håndværk IBF har produceret og udviklet betontagsten i mere end 40 år. Vores erfarne og dygtige

Læs mere

Lindab Topline tagstensprofiler. Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri 1110.01

Lindab Topline tagstensprofiler. Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri 1110.01 Lindab Topline Tagstensprofil Lindab Topline tagstensprofiler Det stærke og smukke tag til renovering og nybyggeri 1110.01 2 Lindab Topline Drømme under tag Hvis du overvejer et nyt tag til drømmehuset,

Læs mere

HÅNDBOG Lægningsvejledning

HÅNDBOG Lægningsvejledning HÅNDBOG Lægningsvejledning Indhold Afstandslister... side 3 Lægter... side 3 Ventilation... side 4-5 Fastlæggelse af tagfladens længde... side 6 Oplægning - binding... side 7 Rygningslægninger... side

Læs mere

Den nemmeste vej til nyt tag Produktkatalog

Den nemmeste vej til nyt tag Produktkatalog Den nemmeste vej til nyt tag Produktkatalog 2 INDHOLD 07 66 46 38 Monier Den nemmeste vej til nyt tag 4 Smukke, holdbare og naturlige materialer 5 Den geniale renoveringsløsning 6 Renovér dit tag 7 Monier

Læs mere

På toppen siden 1966

På toppen siden 1966 På toppen siden 1966 ISOPLASTICON ApS Tømrer & Tagdækning Isoplasticon ApS Tømrer & Tagdækning servicerer primært kunder i Østjylland, men vi har kunder over hele landet. Sådan har det været siden begyndelsen

Læs mere

Cembrit Bølgeplader i fibercement

Cembrit Bølgeplader i fibercement Cembrit Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige,

Læs mere

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse

Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Tips til taget - renovering og vedligeholdelse Løbende reparationer og vedligeholdelse af taget er nødvendige for at bevare ejendommens værdi og undgå vandskader, råd- og svampeangreb. Her er nogle gode

Læs mere

Shingle Den lette tagløsning

Shingle Den lette tagløsning Shingle Den lette tagløsning den lette tagløsning Produktet Shingle Uovertruffen holdbarhed Med Shingle tilbyder Metrotile et produkt der har sat byggetraditioner og arkitektur i højsædet. Samtidig har

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En stærk løsning til klassisk eller moderne byggeri Cembrit B7 Sortblå Unik styrke og flot finish Den nye generation af fibercement bølgeplader fra Cembrit er et stærkt valg.

Læs mere

Produktbeskrivelse. RT 716, Xenon-grå engoberet TiefaSupra variabel falstagsten

Produktbeskrivelse. RT 716, Xenon-grå engoberet TiefaSupra variabel falstagsten Produktbeskrivelse RT 716, Xenon-grå engoberet TiefaSupra variabel falstagsten Version: 10. september 2018 Indledning: Nærværende beskrivelse er tænkt som vejledning for Rådgiver, i forbindelse med beskrivelse

Læs mere

MFS - MONIER FORSTÆRKNINGSSYSTEM TIL GITTER-SPÆR

MFS - MONIER FORSTÆRKNINGSSYSTEM TIL GITTER-SPÆR MFS - MONIER FORSTÆRKNINGSSYSTEM TIL GITTER-SPÆR Vejledning Denne vejledning skal anvendes som hjælp til at udfylde formularen på side 4 og 5 med korrekte oplysninger. Som en forudsætning for at spærene

Læs mere

Vingefals tagsten. hf 14

Vingefals tagsten. hf 14 Vingefals tagsten hf 14 A S B y g g e m a t e r i a l e r s i d e n 1 9 0 7 BRANDENBURGER serien produceres på et af Tysklands mest moderne teglværker, der har eksisteret i mere end 1 år. Produktionen

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En ny generation og en stærk løsning til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fibercement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige,

Læs mere

lindab vi forenkler byggeriet LindabTag og facadebeklædning Når det skal være stålstærkt og stilfuldt

lindab vi forenkler byggeriet LindabTag og facadebeklædning Når det skal være stålstærkt og stilfuldt lindab vi forenkler byggeriet LindabTag og facadebeklædning Når det skal være stålstærkt og stilfuldt 1110.03 1 2 Lindab Tagstensprofil Drømme under tag Hvis du overvejer et nyt tag til drømmehuset, er

Læs mere

Produktbeskrivelse. RT 825, Rød Højslev dyb falstagsten lille model Hillerød

Produktbeskrivelse. RT 825, Rød Højslev dyb falstagsten lille model Hillerød Produktbeskrivelse RT 825, Rød Højslev dyb falstagsten lille model Hillerød Version: 7. september 2018 Indledning: Nærværende beskrivelse er tænkt som vejledning for Rådgiver, i forbindelse med beskrivelse

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige, miljøvenlige

Læs mere

MELODIE. Vingefals tagsten. Byggematerialer siden 1907

MELODIE. Vingefals tagsten. Byggematerialer siden 1907 MELODIE Vingefals tagsten 50 ÅRS PRODUKTGARANTI 5 ÅRS TOTALGARANTI CREATON er Tysklands største tagstensproducent, og har mere end 125 års erfaring i branchen. Den store viden har virksomheden brugt på

Læs mere

Produktbeskrivelse. RT 804, Rød Højslev S-formet Vingetegl

Produktbeskrivelse. RT 804, Rød Højslev S-formet Vingetegl Produktbeskrivelse RT 804, Rød Højslev S-formet Vingetegl Version: 7. september 2018 Indledning: Nærværende beskrivelse er tænkt som vejledning for Rådgiver, i forbindelse med beskrivelse af produkt samt

Læs mere

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec

Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik. Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sto-konceptet At skabe funktion ud fra teknik Vand- og vindtætning med ventileret facadesystem: StoVentec Sæt stop for snigende nedbrydning Med to-trins tætning Det ventilerede facadesystem StoVentec Tiden

Læs mere

Kvalitet fra start til slut

Kvalitet fra start til slut dantegl Kvalitet fra start til slut ROOFS FOR LIVING Moderne typehuse, rækkehuse, stilfulde murermestervillaer, store etagebyggerier, 70 ernes parcelhuse dantegl passer ind overalt også når det gælder

Læs mere

KUN DE BEDSTE NÅR TOPPEN

KUN DE BEDSTE NÅR TOPPEN KUN DE BEDSTE NÅR TOPPEN 2 LANG LEVETID HØJ KVALITET ÆSTETISK SMUK Når du skal vælge tagsten, er der særligt tre ting, du skal fokusere på: Lang levetid, høj kvalitet og et æstetisk smukt udseende. Når

Læs mere

Produktbeskrivelse. RT 810, Blådæmpet Højslev Vingetegl, lille dansk format

Produktbeskrivelse. RT 810, Blådæmpet Højslev Vingetegl, lille dansk format Produktbeskrivelse RT 810, Blådæmpet Højslev Vingetegl, lille dansk format Version: 7. september 2018 Indledning: Nærværende beskrivelse er tænkt som vejledning for Rådgiver, i forbindelse med beskrivelse

Læs mere

Dobbelt vinge fals tagsten. Zwilling

Dobbelt vinge fals tagsten. Zwilling Dobbelt vinge fals tagsten Zwilling B y g g e m a t e r i a l e r s i d e n 1 9 0 7 A S MEYER HOLSEN producerer Zwilling på et af Tysklands mest moderne teglværker, der har eksisteret i mere end 150 år.

Læs mere

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink

Nyt fra din blikkenslager. Tænk i. zink Nyt fra din blikkenslager Tænk i zink Hvorfor tænke i zink? Fordi... zink er et enestående materiale, som både tilfredsstiller krav om holdbarhed og intet vedligehold, men også samtidig er et usædvanligt

Læs mere

MULDEN 1 Falstagsten

MULDEN 1 Falstagsten MULDEN 1 Falstagsten 2 MULDEN Vingefalstagsten MEYER HOLSEN producerer MULDEN på et af Tysklands mest moderne teglværker, der har eksisteret i mere end 150 år. Produktionen af tagsten samt tilbehør produceres

Læs mere

flad fals tagsten piano

flad fals tagsten piano flad fals tagsten piano B y g g e m a t e r i a l e r s i d e n 1 9 0 7 A S MEYER HOLSEN producerer Piano på et af Tysklands mest moderne teglværker, der har eksisteret i mere end 150 år. Produktionen

Læs mere

IBF Tilbehør. Tagstensprodukter IBF tilbehør fuldender ethvert tagprojekt

IBF Tilbehør. Tagstensprodukter IBF tilbehør fuldender ethvert tagprojekt IBF Tilbehør Tagstensprodukter 2018 IBF tilbehør fuldender ethvert tagprojekt Indhold Forord / Garanti... 2 Alu-ruller... 3 Polyform Flex... 3 Taghætter... 4 Toplægteholder... 4 Fuglegitter... 5 Bindere...

Læs mere

B L A N K. Den lette tagløsning. scandinavien a/s

B L A N K. Den lette tagløsning. scandinavien a/s B L A N K Den lette tagløsning MetroBond BLANK er et stilrent og elegant kvalitets produkt, der med sin blanke overflade giver et eksklusivt udseende - og det tør vi godt give års garanti på! scandinavien

Læs mere

MULDEN 1 Falstagsten

MULDEN 1 Falstagsten MULDEN 1 Falstagsten 2 3 MULDEN Vingefalstagsten MULDEN Farver og overflader MEYER HOLSEN producerer MULDEN på et af Tysklands mest moderne teglværker, der har eksisteret i mere end 150 år. Produktionen

Læs mere

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse

Eter-Color. et naturligt og stærkt valg. Gennemfarvet fibercement. Stærk kvalitet naturlige, spændende farver. Minimal vedligeholdelse August 2012 2.122 DK Eter-Color et naturligt og stærkt valg Gennemfarvet fibercement Stærk kvalitet naturlige, spændende farver Minimal vedligeholdelse Til alle slags facader Eter-Color er en vejrbestandig

Læs mere

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding

Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Brændeovne med enkel betjening og miljøvenlig forbrænding Ilden skal være en oplevelse Aduro forener flot design, brugervenlighed, kvalitet og funktion i en alsidig produktpalette. Med Adurobrændeovnene

Læs mere

Håndværkertips God fornøjelse.

Håndværkertips God fornøjelse. Det handler om beklædning. Om tag, facader og profiler. Og om modeller, der henrykker og skaber glæde. Vi taler Cembrit profiler. Om tagbeklædning og facadeplader i fibercement og årets kalender til håndværkerne.

Læs mere

Komplette tagløsninger Produktkatalog

Komplette tagløsninger Produktkatalog Komplette tagløsninger Produktkatalog monier.dk 2 INDHOLD 07 76 46 40 Monier Den nemmeste vej til nyt tag 4 Smukke, holdbare og naturlige materialer 5 Den geniale renoveringsløsning 6 Renovér dit tag 7

Læs mere

Corus ByggeSystemer A/S. ClickFals

Corus ByggeSystemer A/S. ClickFals Corus ByggeSystemer A/S ClickFals Stående fals: Økonomisk attraktivt 1. Corus ByggeSystemer A/S sætter standarden - vi har markedets førende produkter 2. Stærke produktkoncepter til byggeriet - Corus ByggeSystemer

Læs mere

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG

GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG GUIDE HOLD LIV I DIT GAMLE TAG 2 HOLD LIV I DIT GAMLE TAG BLIV EKSPERT PÅ DIT EGET TAG Det behøver hverken være svært eller tidskrævende at holde liv i dit gamle tag. Til gengæld har et velholdt tag betydning

Læs mere

Oplægningsvejledning

Oplægningsvejledning Oplægningsvejledning Cassius tagsten Januar 2010 Mat sort engoberet Wienerberger A/S Rørmosevej 85 3200 Helsinge Tlf.: 70131322 Fax.: 70131321 info@wienerberger.dk www.wienerberger.dk 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

TAG SHINGLES. Spændende og elegant tagløsning

TAG SHINGLES. Spændende og elegant tagløsning TAG SHINGLES Spændende og elegant tagløsning Opnå nemt en spændende og elegant tagløsning Vælg en tagløsning, der fuldender din bolig... Tagshingles forbedrer udseendet på de fleste hustyper og gør det

Læs mere

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering Cembrit Windstopper Vindspærreplader til nybyg og renovering Styrke bag facaden Moderne byggerier ser ens ud udefra. Stærke, sunde og fejlfri. Flotte facader og smukke beklædninger. Men bag facaden er

Læs mere

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk

Eternit PLAN. Facadeplader i fibercement. www.cembrit.dk Eternit PLAN Facadeplader i fibercement www.cembrit.dk Eternit PLAN er en stærk og smuk facadebeklædning, som kræver minimal vedligeholdelse. Eternit PLAN er velegnet til komplette facadeløsninger, men

Læs mere

HardiePlank. Brædder. www.cembrit.dk

HardiePlank. Brædder. www.cembrit.dk HardiePlank Brædder www.cembrit.dk Smukt som træ med fibercements fordele Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder har samme struktur og udseende som træbrædder, men er fremstillet af

Læs mere

Oplægning med rygningsindlæg. Indhold

Oplægning med rygningsindlæg. Indhold Oplægningsvejledning Laumans IDEALSUPRA Vingefalstagsten Oplægning med rygningsindlæg Indhold Rygningsindlæg 2 Tekniske data 3 Tagfladens bredde - tagstenens dækbredder 4 Tagfladens højde og lægtning 5

Læs mere

K ULBRÆNDTE TAGSTEN FRA F ALKENLØWE

K ULBRÆNDTE TAGSTEN FRA F ALKENLØWE K ULBRÆNDTE TAGSTEN FRA F ALKENLØWE T RADITIONEN TRO De ægte håndlavede tagsten fra Falkenløwe viderefører århundreders erfaring og traditioner. Tagstenene bliver lufttørret og kulbrændt i en gammel kulfyret

Læs mere

HZ15. Der ydes 40 års totalgaranti på alle MEYER HOLSENs produkter. Vi ser frem til at levere Deres nye kvalitetstag med MEYER HOLSEN tegltagsten.

HZ15. Der ydes 40 års totalgaranti på alle MEYER HOLSENs produkter. Vi ser frem til at levere Deres nye kvalitetstag med MEYER HOLSEN tegltagsten. HZ15 1 Vingetagsten 2 HZ15 MEYER HOLSEN producerer HF15 på et af Tysklands mest moderne teglværker, der har eksisteret i mere end 150 år. Produktionen af tagsten samt tilbehør produceres i såkaldte H-kassetter.

Læs mere

Halotén 2000. Montagevejledning Undertag. www.cembrit.dk

Halotén 2000. Montagevejledning Undertag. www.cembrit.dk Halotén 2000 Montagevejledning Undertag Indhold Produktinformation 2 Undertagets opbygning 3 Undertagets udførelse 4 Montering 5 Detaljer 6 Vedligeholdelse 7 Service og forhandling 7 www.cembrit.dk Produktinformation

Læs mere

Produktkatalog. En stærk løsning i fibercement til nybyg og renovering

Produktkatalog. En stærk løsning i fibercement til nybyg og renovering Produktkatalog En stærk løsning i fibercement til nybyg og renovering TAG Cembrit giver dig mange forskellige muligheder for et smukt, holdbart og vedligeholdelsesfrit tag. Gå på opdagelse i de mange variationer

Læs mere

- de originale rustikke håndbankede Vindø GulvTegl

- de originale rustikke håndbankede Vindø GulvTegl - de originale rustikke håndbankede Vindø GulvTegl Gule håndbankede med flammer Håndbankede GulvTegl fra Vindø Teglværk ved Mariager Fjord er en direkte fortsættelse af flere århundreders tradition for

Læs mere

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea

JAMES HARDIE. HardiePlank brædder. HardiePanel plader - HardieLinea HardiePlank brædder HardiePanel plader - HardieLinea Fibercement - kort fortalt Hvad er fibercement? Fibercement er den tekniske betegnelse for det byggemateriale, der anvendes til Cembrits tag- og facadeprodukter,

Læs mere

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV

ISOKLINKER. Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV ISOKLINKER Efterisolering og murværk i ét. NUTIDENS LØSNING PÅ FREMTIDENS BEHOV Dear Reader, ISOKLINKER facade isoleringssystemer er blevet afprøvet og testet gennem mange år og løbende forskning og udvikling

Læs mere

DAFA AirVent System til tag og facade

DAFA AirVent System til tag og facade DAFA AirVent System til tag og facade Nr. 3B JAN 2016 Tæt bag tag og facade Sådan opnår du DAFAs funktions- og produktgaranti Det er let at sikre sig DAFAs funktions- og produktgaranti på henholdsvis 15

Læs mere

ClimaLife -tagstenen der renser luften

ClimaLife -tagstenen der renser luften ClimaLife -tagstenen der renser luften PROFILE - DIN SIKRE LEVERANDØR AF BYGGEMATERIALER ClimaLife -tagstenen der renser luften Foto: Anders Ekström Nu kan du få en tagsten - der virkelig gør noget for

Læs mere

TAG- OG FACADESYSTEMER. tag- og facadesystem. - klassisk nytænkning i zink

TAG- OG FACADESYSTEMER. tag- og facadesystem. - klassisk nytænkning i zink TAG- OG FACADESYSTEMER tag- og facadesystem - klassisk nytænkning i zink - en smagfuld løsning VMZ Adeka er en ny stilfuld mulighed for tag og facade til både ny og bestående arkitektur. På grund af dens

Læs mere

HÅNDBOG Lægningsvejledning

HÅNDBOG Lægningsvejledning HÅNDBOG Lægningsvejledning For Nibra og Nelskamp tagsten Indhold Afstandslister... side 3 Lægter... side 3 Ventilation... side 4-5 Protex Undertage... side 6-7 Fastlæggelse af tagfladens længde... side

Læs mere

Jydsk Tagteknik er kåret til Årets Håndværker i 2011 og 2012.

Jydsk Tagteknik er kåret til Årets Håndværker i 2011 og 2012. TEGLTAG INDHOLD Jydsk Tagteknik - din totalentreprenør...2 Danmarks bedste garantiordninger...3 MEYER-HOLSEN Brandenburger HF14 tegl...4 MEYER-HOLSEN Ravensberger Light tegl...5 MEYER-HOLSEN Vingetegl...6

Læs mere

A/B Valkyrien 2200 København N

A/B Valkyrien 2200 København N A/B Valkyrien 2200 København N Vurdering af omkostninger ved forlængelse af tagets restlevetid Ejendommen er opført omkring 1925, Tagkonstruktion og tagbelægninger er fra ejendommes opførelsestidspunkt

Læs mere

VMZINC regnvandssystemer

VMZINC regnvandssystemer REGNVANDSSYSTEMER VMZINC regnvandssystemer - zink til vand REGNVANDSSYSTEMER - tagrender med stil VMZINC regnvandssystemer er en smagfuld og elegant løsning, når det drejer sig om montering af tagrender

Læs mere

10% større dækflade 10% lettere montage

10% større dækflade 10% lettere montage 10% større dækflade 10% lettere montage DIAMANT TAgprofIl www.gerardroofs.eu EN VIRKsOMhED For over 50 år siden producerede Lou Fisher fra New Zealand verdens første pressede metaltag med stengranulat

Læs mere

VMZINC regnvandssystemer

VMZINC regnvandssystemer REGNVANDSSYSTEMER VMZINC regnvandssystemer - zink til vand Sådan køber du regnvandssystemerne fra VMZINC: Er du nu blevet inspireret til at montere regnvandssystemerne fra VMZINC på dit hus, så kontakt

Læs mere

UNDERTAG TIL ALLE TAGE

UNDERTAG TIL ALLE TAGE UNDERTAG TIL ALLE TAGE Vælg undertag med omhu Indholdsfortegnelse Vælg undertag med omhu... Side 3 Kvalitetsundertage fra Phønix Tag Materialer... Side 3 20 års totalgaranti på undertage... Side 3 Totalgaranti

Læs mere

SAG: Udskiftning af tag og renovering af facader BYGH.: Holstebro Kommune Ole Juul Thomassen ENTREPRENØR: TØMRERMESTER ERIK JENSEN ApS

SAG: Udskiftning af tag og renovering af facader BYGH.: Holstebro Kommune Ole Juul Thomassen ENTREPRENØR: TØMRERMESTER ERIK JENSEN ApS PROJEKT-BESKRIVELSE Lokalhistorisk Arkiv Vinderup Tag og facaderenovering Side 1 af 13 GENEREL ORIENTERING... 3 TAGRENOVERING... 4 LEVERING/OPSTILLING AF FACADESTILLADS... 4 NEDBRYDNING... 5 TAGKONSTRUKTION...

Læs mere

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED

Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Cembrit Patina Cembrit Patina Rough NYHED Det naturlige valg til din facade Klassisk design med overlegen æstetik Få et moderne og rustikt udtryk og et flot farvespil på facaden med Cembrit Patina & Cembrit

Læs mere

Kan dit byggeri ånde..?

Kan dit byggeri ånde..? Kan dit byggeri ånde..? 0.2 10.0 s d m DAFA intelligent dampspærresystem folier og tilbehør til fugtadaptive løsninger Nr. 8 til byggeri med særlige krav til fugtadoptiv dampspærre 0.2 10.0 s d m DAFA

Læs mere

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13111

SKØNSERKLÆRING J.nr. 13111 SKØNSERKLÆRING J.nr. 13111 Besigtigelsesdato: Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 10:00 Ejendommen: Klager: (I det følgende betegnet som klager / K.K.) Beskikket bygningskyndig: (I det følgende betegnet som

Læs mere

Professionelle facadeløsninger

Professionelle facadeløsninger Professionelle facadeløsninger FAKTA Dansk produceret OM NG ZINK NG ZINK A/S er en dansk salgs- og produktionsvirksomhed, som repræsenterer førende europæiske producenter af tag og facadeprodukter i zink,

Læs mere

Autentisk byggekeramik med moderne kvalitet

Autentisk byggekeramik med moderne kvalitet verdensomspændende netværk, 10 års erfaring, personlig opmærksomhed, kontrol, projektvejledning, kalkulation Grovkeramiske produkter efter mål Mursten Tagsten Klinker Arkitektoniske objekter Autentisk

Læs mere

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK

ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER. Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK ET MATERIALE TIL FLERE GENERATIONER Til tagdækning, facadebeklædning, tagrender, solarløsninger og arkitektoniske detaljer BEDRE BOLIG MED RHEINZINK 2 3 Slappe af, læse, dagdrømme, skrive lange breve,

Læs mere

DAFA AirVent System til tag og facade

DAFA AirVent System til tag og facade DAFA AirVent System til tag og facade Nr. 3C JANUAR 2017 Tæt bag tag og facade DAFAs funktions- og produktgaranti giver større sikkerhed DAFA tilbyder en særdeles attraktiv funktions- og produktgaranti

Læs mere

Meget mere end bare fugebånd

Meget mere end bare fugebånd Meget mere end bare fugebånd Bedre isoleringseffekt Markedets bedste garantier Sikker support på byggepladsen December 2015 Professionelle fugeløsninger til professionelle fagfolk Stærke løsninger overalt

Læs mere

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering

CEMBRIT WINDSTOPPER. Cembrit Windstopper. Vindspærreplader til nybyg og renovering Cembrit Windstopper Vindspærreplader til nybyg og renovering Bag Facaden Moderne byggerier ser ens ud udefra. Stærke, sunde og fejlfri. Flotte facader og smukke beklædninger. Men bag facaden er der stor

Læs mere

Icopal plus garanti. Til husejeren

Icopal plus garanti. Til husejeren Icopal plus garanti Til husejeren Tagpap og trivsel Tidens mest populære tag Når man vælger tag, vælger man også tryghed. Gennem de seneste mange år har tagpapløsninger været førstevalg hos mange husejere.

Læs mere

ClimaLife -tagstenen der renser luften

ClimaLife -tagstenen der renser luften -tagstenen der renser luften Profile - din sikre leverandør af byggematerialer -tagstenen der renser luften 30 års garanti Foto: Anders Ekström Nu kan du få en tagsten - der virkelig gør noget for miljøet

Læs mere

økken kviste tag specialopgaver vinduer belægning

økken kviste tag specialopgaver vinduer belægning økken kviste tag specialopgaver vinduer belægning bad sommerhus Bare rolig vi ordner din bolig fra kælder til tag... Tjelle-byg står bag! tømrerfirmaet Tjelle-Byg ApS Bollegade 30 9330 Dronninglund Tlf.

Læs mere

HardiePlank Brædder i fibercement

HardiePlank Brædder i fibercement HardiePlank Brædder i fibercement www.cembrit.dk Fremtidens træværk Det suveræne alternativ til træbrædder HardiePlank brædder ligner til forveksling træ, men er fremstillet af miljøvenligt fibercement

Læs mere

TaGET. NYHED! TURMALIN helt plan og stilren tegltagsten. NYHED! RUBIN ny falstagløsning. NYHED! DANTEGL i nye klæ r NYHED!

TaGET. NYHED! TURMALIN helt plan og stilren tegltagsten. NYHED! RUBIN ny falstagløsning. NYHED! DANTEGL i nye klæ r NYHED! TaGET ROOFS FOR LIVING NYHEDSBREV FRA MONIER NR.1 MARTS 2009 Taget i fokus Et par ord fra MONIER NYHED! TURMALIN helt plan og stilren tegltagsten NYHED! RUBIN ny falstagløsning NYHED! DANTEGL i nye klæ

Læs mere

TermaTech brændeovne 2010

TermaTech brændeovne 2010 TermaTech brændeovne 2010 TermaTech kunst i rene linier...giver liv til rummet I udviklingen af de arkitekttegnede TermaTech ovne lægges der vægt på enkel gedigen kvalitet i et moderne og minimalistisk

Læs mere

Den ægte vare. Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring. Fagmanden anbefaler -

Den ægte vare. Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring. Fagmanden anbefaler - Fagmanden anbefaler - Den ægte vare Nye vinduer og døre fra Outrup for optimalt energiforbrug og bedre sikring! Outrups greb er designet af Monica Ritterband 1 Uanset hvordan du bor Outrup har de rigtige

Læs mere

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes

Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes EN VERDEN AF BETON Eksklusive fliser - når arkitektur, miljø og naturmaterialer forenes Forside: IBF SoftLine fliser 2 Verdens bedste

Læs mere

Model CH 111. Basispris (se materialeliste ovenfor)

Model CH 111. Basispris (se materialeliste ovenfor) Model CH 111 Basispris (se materialeliste ovenfor) Tillægspriser Tagrendesæt: Plastmo 100 mm, pvc grå, hvid, grafit inkl. 2 nedløb Tagrendesæt: Plastmo 125 mm, zink inkl. 2 nedløb Tagrendesæt: Plastmo

Læs mere

DAFA AirVent System super til tag og facade

DAFA AirVent System super til tag og facade DAFA AirVent System super til tag og facade Nr. 3A DEC 2015 Tæt bag tag og facade Sådan opnår du DAFAs funktions- og produktgaranti Det er let at sikre sig DAFAs funktions- og produktgaranti på henholdsvis

Læs mere

Poly Eternit En smuk og elegant løsning

Poly Eternit En smuk og elegant løsning Poly Eternit En smuk og elegant løsning www.cemrit.dk Perfekt finish ude som inde Gode og holdare detaljer Poly Eternit vinduesundstykker, sålænke og mur- og skorstens afdækninger er smukke, holdare produkter

Læs mere

Cembrit planker & Cembrit paneler

Cembrit planker & Cembrit paneler Cembrit planker & Cembrit paneler 15 ÅRS CEMBRIT GARANTI Fibercement - et stærkt byggemateriale Et godt mix af egenskaber Cembrit fibercement er et enestående byggemateriale, der er ideelt til alle former

Læs mere