Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 26. februar 2014 kl. 12:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale B1, 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 26. februar 2014 kl. 12:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale B1, 1."

Transkript

1 Sundhed Viborg, den 27. marts 2014 /katjor Referat til mødet i kl. 12:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale B1, 1. sal Mødet afholdes kl Der serveres frokost samt kaffe, te og frugt til mødet.

2 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Velkommen til nye medlemmer (OT/AF) (5 min. - kl ) * 1 2 Evaluering af samarbejdskonstruktion (OT/AF) (10 min. - kl ) * 1 3 Sundhedsinnovation/INNO+ (AF) (10 min. - kl ) * 2 4 Fælles markedsføringsmateriale (KS) (5 min. - kl ) * 4 5 Status for forsknings- og udviklingsgennemgang (KS) (10 min. - kl ) * 5 6 Adgang til elektroniske patientjournaler m.m. (OT) (15 min. - kl ) * 6 7 Udforsk - fordelingsnøgle og repræsentation i redaktionsudvalget (OT) (5 min. - kl ) * 7 8 Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond (CB) (10 min. - kl ) * 8 9 Midtvejsevaluering af forskningsprogrammer (OT/AF) (50 min. - kl ) * Indsats for nedbringelse af administrative barrierer (OT/AF) * Orientering fra koordinationsudvalgene * Eventuelt * 13

3 Indholdsfortegnelse 13 Kommende møder * Deltagere på mødet * 14

4 Velkommen til nye medlemmer (OT/AF) (5 min. - kl ) Regionshospitalerne, inkl. regionspsykiatrien og præhospitalet har to repræsentanter i LUR. Pladserne har siden første møde i LUR i januar 2012 været besat af lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen, Regionshospitalet Horsens og sygeplejefaglig direktør Ida Gøtke, Hospitalsenheden Vest. Det er aftalt, at regionshospitalernes repræsentation går på skift hvert andet år, hvorfor hospitalerne har udpeget to nye repræsentanter, henholdsvis sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt og lægefaglig direktør Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers. Lone Winther Jensen og Tove Kristensen orienterede om, at de har delt koordineringen med de andre regionshospitaler og præhospitalet imellem sig, således at Lone Winther Jensen koordinerer med Regionshospitalet Horsens og præhospitalet, mens Tove Kristensen koordinerer med Hospitalsenheden Vest Evaluering af samarbejdskonstruktion (OT/AF) (10 min. - kl ) Administrationen indstiller, At det besluttes, om der skal igangsættes en evaluering af samarbejdskonstruktionen for universitet-regionssamarbejdet, og hvordan denne i givet fald kan tilrettelægges. Med indgåelsen af den nye samarbejdsaftale mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland i 2012 blev der etableret en ny ledelsesstruktur bestående af Ledelsesforum for

5 2 universitet-regionssamarbejdet (LUR) og to undeliggende koordinationsudvalg på henholdsvis hospitals- og folkesundhedsområdet. Samarbejdet har nu fungeret i så lang tid, at der med fordel kan laves en evaluering af samarbejdskonstruktionen. LUR bedes drøfte behovet for ovenstående og træffe beslutning om, hvorvidt der skal igangsættes en evaluering af samarbejdskonstruktionen, samt hvordan den i givet fald kan tilrettelægges. Der var opbakning til forslaget om at lave en evaluering af samarbejdskonstruktionen for universitet-regionssamarbejdet. Det blev understreget, at evalueringen ikke skal omhandle hele aftalegrundlaget, men fokusere på organiseringen af ledelsesstrukturen, herunder kommissoriet for og ansvarsfordelingen mellem LUR og de to koordinationsudvalg. Sekretariatsudvalget for LUR laver et udkast til evalueringsspørgsmål, som sendes i høring hos formandsskaberne for henholdsvis LUR og de to koordinationsudvalg. De to koordinationsudvalg vil herefter hver for sig drøfte og melde tilbage på spørgsmålene. Spørgsmålene og koordinationsudvalgenes tilbagemeldinger samt forslag til eventuelle justeringer i set-up'et drøftes efterfølgende i LUR Sundhedsinnovation/INNO+ (AF) (10 min. - kl ) Administratonen indstiller, At der gensidigt orienteres om status for initiativer omkring sundhedsinnovation. At sundhedsinnovation tages op som tema på et kommende møde i LUR med det formål yderligere at styrke samarbejdet mellem Region Midtjylland og Aarhus Universitet på området. Sundhedsinnovation står højt på dagsordenen, og behovet for nye og mere omkostningseffektive løsninger på sundhedsområdet er stort. I Danmark er sundhedsinnovation blandt andet sat på dagsordenen i regeringens INNO+ katalog, der i årene fremover skal danne grundlag for en række samfundspartnerskaber om særlige samfundsudfordringer.

6 3 I 2014 er tidlig klinisk afprøvning af ny medicin udvalgt som samfundspartnerskab på sundhedsområdet. Meget tyder på, at telemedicin ( den selvhjulpne kroniker ) udvælges som emne til et samfundspartnerskab i AU Health arbejder på at etablere en tværfaglig platform for koordineret telemedicin på Aarhus Universitet, hvortil det er planen at virksomheder, offentlige myndigheder og andre videninstitutioner skal inviteres som samarbejdspartnere. Platformen vil være relevant i forhold til et kommende samfundspartnerskab om telemedicin. Region Midtjyllands Center for Telemedicin deltager i arbejdet. Samfundspartnerskaberne skal understøttes af midler fra den nye Danmarks Innovationsfond, hvis bestyrelse i øjeblikket er ved at blive sammensat (Aarhus Universitet har indstillet en række personer til bestyrelsen). Den 13. januar 2014 mødtes repræsentanter fra Region Midtjylland og Aarhus Universitet til en drøftelse af samarbejdet omkring sundhedsinnovation i regionen herunder INNO+ og fonden MedTech Innovation Center (MTIC). Der blev blandt andet aftalt en fremtidig grundfinansiering af MTIC på seks mio. kr. om året, hvoraf en tredjedel betales af regionen og en tredjedel af universitetet. Målet er, at den sidste tredjedel skal finansieres af kommunerne i regionen, som fremover tiltænkes en mere aktiv rolle i fonden. Aarhus Kommune har allerede tilkendegivet, at de gerne indgår i et samarbejde omkring MTIC. På baggrund af ovenstående foreslås det, at sundhedsinnovation tages op som tema på et kommende møde i LUR herunder et styrket samarbejde mellem Region Midtjylland og Aarhus Universitet om henholdsvis MTIC og initiativer relateret til INNO+ kataloget og de kommende samfundspartnerskaber på sundhedsområdet. Desuden kan det være relevant i forlængelse heraf at drøfte mulighederne for et tættere og mere koordineret samarbejde mellem de forskellige aktører på universitetet og i regionen, der arbejder med innovation, forsker/erhvervs-samarbejde, teknologioverførsel mm. (f.eks. MTIC, TTO, Alexandra, CEI, Inno-X). Der var opbakning til, at sundhedsinnovation tages op som tema på et kommende møde i LUR. Der overvejes deltagelse fra Regional Udvikling Fælles markedsføringsmateriale (KS) (5 min. - kl )

7 4 Administrationen indstiller, At LUR kommenterer og godkender indholdet i vedlagte oplæg til markedsføringsmateriale i forhold til at blive markedsført af Invest in Denmark og Én indgang til (primært) udenlandske virksomheder. Ledelsesforum for universitet-regionssamarbejdet (LUR) vedtog på møde den 8. oktober 2013, at der igangsættes en udarbejdelse af fælles markedsføringsmateriale for at øge tiltrækningen af investeringer inden for sundhedssektoren i Region Midtjylland. Opgaven vil udføres af Invest in Denmark i samarbejde med Region Midtjylland. Det første arbejde i forhold til dette punkt er nu ved at blive initieret, og Helene Nørrelund fra Én indgang og Rasmus Beedholm-Ebsen fra Invest in Denmark har udarbejdet et draft dokument. Materialet er tænkt som det første af flere markedsføringsmaterialer, hvor det er meningen, at virksomheder fra udlandet skal få et godt indblik i de kompetencer, der findes i Region Midtjylland (og resten af Danmark), hvilket potentielt kan lede til større etableringer og/eller samarbejder i regionen. Det endelige dokument skal være et dobbeltsidet A4-ark og skal udfærdiges til et salgsbart dokument over for udenlandske virksomheder. Der er på nuværende tidspunkt planer om at udarbejde yderligere materiale inden for CNS og cancer. Disse forventes ligeledes forelagt LUR til godkendelse. Det vedlagte dokument har på nuværende tidspunkt kun været sendt ud til kort skriftlig kommentering i kommunikationsstrategigruppen, men vil blive mere uddybende behandlet på møde i kommunikationsstrategigruppen den 25. februar Kommunikationsstrategigruppen forventes på den baggrund at give feedback på det sproglige/journalistiske samt layout-mæssige i oplægget. LUR bedes derfor udelukkende kommentere på samt godkende indholdet i oplægget. LUR godkendte det rent indholdsmæssige i oplægget til markedsføringsmateriale, idet det dog blev bemærket, at det bør fremgå tydeligere, hvad mulighederne er særligt i forhold til Region Midtjylland (snarere end mulighederne generelt ved at samarbejde med Danmark). Det ønskes, at det regionale perspektiv trækkes tydeligere frem, herunder fx de muligheder, som samarbejdet mellem Aarhus Universitet og regionshospitalerne åbner op for. LUR bemærkede herudover, at det endelige materiale bør være kortere, hvilket der også er blevet peget på fra kommunikationsstrategigruppens side. LUR bad om at få mulighed for at se det endelige udkast til materialet, inden det lanceres.

8 5 Bilag Region - AU - IDK Markedsføring - Epidemiology FINAL draft Status for forsknings- og udviklingsgennemgang (KS) (10 min. - kl ) Administrationen indstiller, At Kristjar Skajaa orienterer om status for forsknings- og udviklingsgennemgangen inden for specialerne karkirurgi, nefrologi og ortopædkirurgi. LUR godkendte på møde den 8. oktober 2013, at der igangsættes en forsknings- og udviklingsgennemgang inden for de kliniske specialer, der varetages både på Aarhus Universitetshospital og ét eller flere af regionshospitalerne (inkl. regionspsykiatrien og præhospitalet). Processen forløber over to faser, således at der i første omgang gennemføres en pilotafprøvning på tre specialer (karkirurgi, nefrologi og ortopædkirurgi) og en anden fase med udrulning til de øvrige specialer. Pilotafprøvningen blev igangsat i november og afsluttes med aflevering af specialerapporter for de tre specialer senest 1. marts Der foretages i løbet af marts en evaluering af pilotafprøvningen med henblik på at lave eventuelle justeringer i skabelonen og/eller processen, inden udrulningen til de øvrige specialer igangsættes pr. 1. april Kristjar Skajaa har løbende kontakt til de kliniske lærestolsprofessorer, der har ansvaret for gennemgangen af specialerne karkirurgi, nefrologi og ortopædkirurgi, og vil orientere om status for pilotafprøvningen. Kristjar Skajaa orienterede om, at arbejdet med forsknings- og udviklingsgennemgangen er forløbet planmæssigt inden for både karkirurgi og nefrologi, og at specialerapporterne inden for de to specialer forventes afleveret primo marts. Gennemgangen af det ortopædkirurgiske speciale er blevet forsinket, fordi professoren har været syg. Ortopædkirurgien vil komme til at indgå i den "store" runde af forsk-

9 6 nings- og udviklingsgennemgangen, der sættes i gang med udrulning til de øvrige specialer pr. 1. april Pilotafprøvningen inden for karkirurgien og nefrologien vil danne grundlag for en evaluering af materialet og processen med henblik på at lave eventuelle justeringer inden udrulningen til de øvrige specialer. Evalueringen foretages primo marts af formandsskabet for Koordinationsudvalget for hospitaler og universitet samt repræsentanter fra administrationen. Der vil blive orienteret om evalueringen på mødet i Koordinationsudvalget den 10. marts Det blev afslutningsvist understreget, at forsknings- og udviklingsgennemgangen ikke bør blandes sammen med den igangværende specialeplansproces, herunder at specialerapporterne ikke bør forholde sig til matrikelspørgsmål Adgang til elektroniske patientjournaler m.m. (OT) (15 min. - kl ) Administrationen indstiller, At orienteringen tages til efterretning. At Ole Thomsen orienterer fra mødet den 20. januar Der blev den 20. januar 2014 afholdt et møde vedrørende udfordringerne med adgangen til Region Midtjyllands elektroniske patientjournaler. På mødet deltog juridiske og ledelsesrepræsentanter fra såvel universitetet som regionen. Det blev på mødet besluttet at nedsætte en ny arbejdsgruppe, som gennem Danske Regioner skal forsøge at påvirke de kommende ændringer i sundhedsloven. Arbejdsgruppen holder første møde den 3. marts og består af følgende personer: Institutleder Kristjar Skajaa, Institut for Klinisk Medicin Juridisk rådgiver, Susanne Kudsk, Aarhus Universitetshospital Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital Ledende overlæge Stinne Kvist, Nyremedicinsk Afdeling, Aarhus Universitetshospital Kontorchef Poul Carstensen, Juridisk Kontor Juridisk konsulent Tina Leutholtz, Juridisk Kontor Personalejurist Nina Skarum, Juridisk Kontor I relation til ovenstående kan det nævnes, at der igennem længere tid har været efterlyst en løsning på eksterne GCP-monitorers udfordringer med adgang til EPJ. På nuværende tidspunkt har monitorerne ikke selv adgang til EPJ, hvorfor forskningspersonale på

10 7 hospitalerne bruger meget tid på selv at printe det relevante materiale ud, så de eksterne monitorer kan udføre deres arbejde. Som løsning på problemet er der blevet foreslået følgende: Monitorerne tildeles et unikt log-in Monitor og investigator skriver under på, at der kun søges information på forsøgsdeltagerne (som er listet op) Det er investigators ansvar, at dette bliver overholdt Der laves med jævne mellemrum en audit, hvor det sikres, at der er overensstemmelse mellem de patienter, der må søges på, og de faktiske søgninger. Den foreslåede model har været forelagt Juridisk Kontor, som dog er af den klare opfattelse, at der ikke kan gives monitorerne adgang til selv at slå op i EPJ. Dette begrundes med, at det i en udtalelse fra ministeriet meget tydeligt fremgår, at man ikke kan give "udenforstående" adgang til selv at indhente oplysninger i elektroniske patientjournaler, også selv om den/de pågældende har en lovlig adgang til at få oplysningerne videregivet. Uanset de velovervejede sikkerhedsforanstaltninger, der foreslås, fastholdes det derfor, at monitorerne skal have oplysningerne videregivet fra regionens egne sundhedspersoner (eller disses medhjælpere). Det foreslås fra Juridisk Kontor, at problemstillingen vedrørende GCP-monitorernes adgang til EPJ bringes ind i det arbejde, som den tidligere nævnte arbejdsgruppe skal i gang med. Orienteringen blev taget til efterretning V 7. Udforsk - fordelingsnøgle og repræsentation i redaktionsudvalget (OT) (5 min. - kl ) Administrationen indstiller, At orienteringen tages til efterretning.

11 8 Med indgåelsen af den nye samarbejdsaftale mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland i 2012 blev universitetets og regionens samarbejde på sundhedsområdet udvidet til at omfatte hele det regionale sundhedsvæsen. Magasinet Udforsk, som tidligere kun har omhandlet forskningen på universitetshospitalerne i Aarhus og Aalborg samt Aarhus Universitet, blev som følge at den nye samarbejdskonstruktion udvidet til også at omhandle forskningen i regionens øvrige sundhedsvæsen. Samtidig er Region Nordjylland udgået af samarbejdet Det er som følge af ovennævnte ændringer aftalt, at regionshospitalerne, inkl. regionspsykiatrien og præhospitalet fremover bidrager til finansieringen af Udforsk, mens redaktionsudvalget samtidig udvides med 2 regionshospitalsrepræsentanter. For den kommende 2-årige periode deltager repræsentanter fra henholdsvis Regionshospitalet Randers og Hospitalsenhed Midt, hvorefter nye repræsentanter skal udpeges. Det er på et tidligere tidspunkt aftalt, at CFK deltager ad hoc i redaktionsudvalgsmøderne. Set i lyset af denne oprindelige aftale samt den relativt lille andel, som CFKs andel af udgifterne ville udgøre, er CFK ikke blevet anmodet om at bidrage til finansieringen. Der er i regi af kommunikationsstrategigruppen igangsat et arbejde med henblik på vurdering af en eventuel af erstatning af det trykte magasin. I første omgang er en arbejdsgruppe nedsat til at analysere den nuværende webpræsentation af forskningen samt komme med anbefalinger til, hvordan forskningspræsentationen skal se ud fremover. en om erstatning af det trykte magasin forventes blandt andet at komme til at afhænge af resultatet af arbejdsgruppens arbejde. Orienteringen blev taget til efterretning Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond (CB) (10 min. - kl ) Administrationen indstiller, At det fremlagte budget for 2014 godkendes. At den vedlagte årsberetning tages til efterretning. At det godkendes at fastholde den eksisterende procedure for fordeling af midler til forskningsprojekter og forskerstillinger i 2014, inklusive den vedtagne fordelingsnøgle.

12 9 Region Midtjylland har i 2014 afsat 28,3 mio. kr. til Forskningsfonden. Af vedlagte budget fremgår forslag til fordeling af midlerne mellem Forskningsfondens budgetposter. LUR bedes godkende forslaget til budget Forskningsfondens administration har udarbejdet årsberetning for 2013 (vedlagt). Årsberetningen indeholder Forskningsfondens regnskab for 2013, samt en beskrivelse af hvad fondens midler er blevet brugt til. Årsberetningen vil blive fremlagt for Regionsrådet senere på året, og der vil i den forbindelse blive tilføjet beskrivelser af to eksempler på forskningsprojekter/forskerstillinger, som har modtaget støtte: ph.d.-projektet af Martin Christensen, RH Randers, om langtidsopfølgning af kvinder med svangerskabsforgiftning og det kliniske professorat til Troels Herlin, AUH, om forskning i børneleddegigt. LUR bedes tage årsberetningen til efterretning. Det har i forskellige udvalg været drøftet, om proceduren for fordeling af midler til forskningsprojekter og forskerstillinger skal ændres. Blandt andet er der blevet stillet spørgsmålstegn ved den vejledende fordelingsnøgle, som LUR vedtog på møde den 8. oktober Aarhus Universitetshospital: 40 % Hospitalsenheden Vest: 15 % Hospitalsenhed Midt: 15 % Regionshospitalet Horsens: 7,5 % Regionshospitalet Randers: 7,5 % Præhospitalet: 2,5 % Folkesundhedsområdet: 2,5 % Psykiatrien: 10 % en om at reservere en del af forskningsfondens midler til regionshospitalerne, Præhospitalet, CFK og Psykiatrien er gældende til og med Fra 2015 og frem skal midlerne fordeles i fri konkurrence. På denne bagggrund og i det formanden for Forskningsfondens tre udvalg, Christian Boel, vurderer, at proceduren har fungeret tilfredsstillende inden for den eksisterende ramme, foreslås det, at den eksisterende procedure for fordeling af midler til forskningsprojekter og forskerstilinger i 2014, inklusive den vedtagne fordelingsnøgle, fastholdes. Forslaget til budget 2014 blev godkendt, og årsberetningen blev taget til efterretning. Der var desuden opbakning til at fastholde den eksisterende procedure for fordeling af midler til forskningsprojekter og forskerstillinger i 2014, inklusive den vedtagne fordelingsnøgle. Det blev i den sammenhæng understreget, at den store af forskningsfondens puljer (pulje til forskningsprojekter og forskerstillinger) gives fri fra og med 2015, dvs. at uddelingen af midler sker ud fra princippet om fri konkurrence.

13 10 Ole Thomsen orienterede om, at det nu er tid til at genfordele de 17 mio. kr. årligt, som regionsrådet har afsat til styrkelse af sundhedsforskningen i Region Midtjylland. Midlerne har i den første 3-årige periode ( ) været fordelt på følgende områder: 8 mio. kr. til særlige indsatsområder (akutområdet, svær overvægt, sundhedstjenesteforskning & rehabilitering samt psykiatrisk forskning) 6 mio. kr. til opbygning/styrkelse af forskningsmiljøer på regionshospitalerne, herunder etablering af universitetsklinikker 3 mio. kr. til højt specialiseret forskning og behandling på universitetshospitalet, bl.a. gennem internationalisering af forskningen Midlerne skal genfordeles for den kommende 3-årige periode ( ), og der vil blive sat en proces i gang, hvor udbyttet af midlerne frem til nu samt ønsker til den fremtidige anvendelse af midlerne drøftes. Som første skridt i processen drøftes sagen på forårets dialogmøder mellem direktionen og hospitalsledelserne. Der vil herefter blive hentet input fra universitetet, inden der i Strategisk Sundhedsledelsesforum træffes beslutning om, hvilket forslag til fordeling af midlerne, der skal forelægges regionsrådet til godkendelse. Bilag Forskningsfonden - Årsberetning Midtvejsevaluering af forskningsprogrammer (OT/AF) (50 min. - kl ) Administrationen indstiller, At orienteringen tages til efterretning. Med budgetaftalen for 2012 afsatte Region Midtjylland 17 mio. kr. årligt til styrkelse af sundhedsforskningen i Region Midtjylland. I den første 3-årige periode er en del af disse midler afsat til gennemførelsen af fire tværgående forskningsprogrammer. Midlerne er fordelt på fire områder og med følgende fordeling: Akutområdet: 3 mio. kr. (videnskabelig tovholder: Hans Kierkegaard) Svær overvægt: 1,5 mio. kr. (videnskabelig tovholder: Bjørn Richelsen) Rehabilitering og sundhedstjenesteforskning: 1,5 mio. kr. (videnskabelig tovholder: Claus Vinther Nielsen)

14 11 Psykiatriforskning: 2 mio. kr. (videnskabelig tovholder: Povl Munk- Jørgensen) De videnskabelige tovholdere for de tre sidstnævnte områder er inviteret til at deltage i mødet, hvor de vil præsentere status for forskningsprogrammerne. De har på forhånd fremsendt en kort skriftlig status, inkl. budget (jf. bilag). Forskningsprogrammet for akutforskning kom senere i gang end de øvrige programmer og har desuden haft en særlig følgegruppe tilknyttet undervejs i forløbet, hvormed der har været en løbende opfølgning på dette program. Den videnskabelige tovholder for akutforskningsprogrammet er derfor kun blevet bedt om en skriftlig status, inkl. budget (vedlagt som bilag) til nærværende møde, men vil blive inviteret til at deltage i LURmødet den 23. juni og præsentere status for arbejdet her. De tre videnskabelige tovholdere præsenterede hver især status for deres respektive forskningsprojekter (præsentationerne er vedlagt referatet). For alle tre programmer gælder, at der vil være behov for en forlængelse af bevillingsperioden, hvilket dog ikke forventes at blive et større problem. LUR udtrykte stor tilfredshed med det foreløbige arbejde inden for hvert af de tre områder. Det er forventningen, at de første resultater af de tre forskningsprogrammer vil forelægge i løbet af efteråret Det blev på den baggrund anbefalet, at der sidst på efteråret afholdes et temamøde for regionsrådet om forskning, hvor politikerne blandt andet orienteres om udbyttet af de 17 mio. kr., der årligt er afsat til styrkelse af sundhedsforskningen i Region Midtjylland. Bilag Svær overvægt_afrapportering Rehabilitering og sundhedstjenesteforskning_afrapportering Psykiatriforskning_afrapportering Akutforskning_afrapportering Indsats for nedbringelse af administrative barrierer (OT/AF) Administrationen indstiller, At orienteringen tages til efterretning.

15 12 LUR har på møde den 8. oktober 2013 udpeget tre strategiske indsatsområder, herunder en særlig indsats for nedbringelse af administrative barrierer for universitetregionssamarbejdet. Hospitalerne og institutterne har i efteråret fremsendt forslag til områder, hvor der med fordel kan laves en indsats for nedbringelse af administrative barrierer. De forskellige forslag fordeler sig på følgende områder: Kommunikation HR IT Økonomi Opmærksomhedspunkterne på kommunikationsområdet er bragt videre til kommunikationsstrategigruppen, mens der for de øvrige områders vedkommende er nedsat arbejdsgrupper. Arbejdsgrupperne afholder første møde primo marts. LUR vil på mødet i juni blive orienteret om status for gruppernes arbejde, herunder de konkrete anbefalinger til nedbringelse af administrative barrierer. Orienteringen blev taget til efterretning Orientering fra koordinationsudvalgene Administrationen indstiller, At orienteringen tages til efterretning. Koordinationsudvalget for folkesundhedsområdet Koordinationsudvalget for folkesundhedsområdet (KUF) har udarbejdet en handleplan for samarbejdet om forskning på folkesundhedsområdet I forlængelse af denne handleplan er der beskrevet to forslag til forskningsinitiativer med fokus på det tværsek-

16 13 torielle samarbejde, som ønskes igangsat i Handleplan og forskningsinitiativer behandles på møde i udvalget den 24. februar På mødet den 24. februar 2014 drøftes den kommende sundhedsaftale. Herunder hvordan forskning kan få en solid plads i aftalen, samt hvordan sundhedsaftalen eventuelt kan bruges som løftestang til at øge forskningsindsatsen i samarbejde med kommunerne. På foranledning af KUF er der igangsat udarbejdelse af praktikaftale mellem Folkesundhedskandidatuddannelsen på Aarhus Universitet og Region Midtjylland. I første omgang arbejdes der på en aftale om forhåndsgodkendelse af praktikophold i Nære Sundhedstilbud med fokus på det tværsektorielle samarbejde. Koordinationsudvalget for hospitaler og universitet På Koordinationsudvalgets sidste møde i december 2013 drøftede udvalget debatoplæg fra Aarhus Universitet angående nye retningslinjer for ansvarlig forskningspraksis, herunder hvordan det sikres, at diskussionen af retningslinjernes indhold bredes ud til regionshospitalerne. Derudover drøftede udvalget principper for udmøntning af midler fra overheadpuljen. Koordinationsudvalget har tidligere nedsat en arbejdsgruppe, som har drøftet, hvordan udviklingen i forskningsindsatsen på regionshospitalerne, psykiatrien og præhospitalet overordnet kan følges med få enkle nøgletal. Det forventes, at arbejdsgruppen fremlægger forslag til nøgletal på møde i Koordinationsudvalget den 10. marts Allan Flyvbjerg opfordrede til, at hospitaler, institutter m.v. tager sager op i de tre fora, hvis de finder det relevant Eventuelt Eventuelle punkter bringes op

17 Kommende møder Der er aftalt følgende møder i 2014: 23. juni 2014, kl i Regionshuset Viborg - møde i LUR 11. september 2014, kl i Regionshuset Viborg - møde i LUR 30. og 31. oktober 2014 i Aarhus (hele dagen begge dage) - seminar - forsknings- og udviklingsgennemgang 5. december 2014, kl i Aarhus - strategiseminar december 2014, kl i Regionshuset Viborg - møde i LUR Deltagere på mødet Deltagere: Koncerndirektør Ole Thomsen, Direktionen, Region Midtjylland (formand) Dekan Allan Flyvbjerg, Health, Aarhus Universitet (formand) Koncerndirektør Anne Jastrup, Direktionen, Region Midtjylland Centerchef Mette Kjølby, Folkesundhed og Kvalitetsudvikling, Region Midtjylland Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, Hospitalsenhed Midt, Region Midtjylland Lægefaglig direktør Lone Winther Jensen, Regionshospitalet Randers, Region Midtjylland Institutleder Kristjar Skajaa, Institut for Klinisk Medicin, Aarhus Universitet Institutleder Søren Kjærgaard, Institut for Folkesundhed, Aarhus Universitet Lægefaglig direktør Per Jørgensen, Psykiatri og Social, Region Midtjylland Sygeplejefaglig direktør Vibeke Krøll, Aarhus Universitetshospital, Region Midtjylland Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital, Region Midtjylland Vicedirektør Christian Boel, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland Chefrådgiver Anders Roed, Health, Aarhus Universitet Kontorchef Charlotte Toftgård Nielsen, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland Rådgiver Maiken Rose Hjortbak, Health, Aarhus Universitet Fuldmægtig Katrine Svane Jørgensen, Sundhedsplanlægning, Region Midtjylland (referent) Afbud: Prodekan Michael Hasenkam, Health. Aarhus Universitet

18 15 Intet til referat.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 5. marts 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. januar 2015 kl. 12:00 i Olof Palmes Alle 15, lokale 13 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 7. august 2014 /SANNBJ Refer fra mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 19. maj 2014 kl. 13:30 i Lokale 16, Olof Palmes Allé 15 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 30. juni 2015 /ELSJOA Referat til møde i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 26. maj 2015 kl. 15:30 i HL's mødelokale, Nørrebrogade 44 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Kommissorium AARHUS UNIVERSITET. Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR)

Kommissorium AARHUS UNIVERSITET. Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR) Kommissorium Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR) Baggrund Region Midtjylland og Aarhus Universitet har med regionsrådets godkendelse den 14. december 2011 indgået et nyt aftalekompleks

Læs mere

Region Midtjylland. Referat

Region Midtjylland. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 14. december 2012 /KRIDRE Referat af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 5. december 2012 kl. 13:00 i Regionshuset Århus, Olof Palmes Allé 15, Lok.

Læs mere

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur

2. Formål 3. Ansvarsfordeling 4. Parter 5. Ledelsesstruktur Hovedaftale vedrørende samarbejde om forskning, talentudvikling, uddannelse og videnudveksling på sundhedsområdet mellem Faculty of Health Sciences (Health), Aarhus Universitet og Region Midtjylland 1.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. oktober 2013 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15

Region Midtjylland Sundhed. Referat. af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. oktober 2013 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 5. november 2013 /KRIDRE Referat af mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. oktober 2013 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15 Indholdsfortegnelse Pkt.

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 11. juni 2015 /katjor Referat til mødet i kl. 09:00 i AU, Frandsensalen, Nordre Ringgade 1, bygn. 1430, 1. sal (ind via rektorgangen), 8000 Aarhus Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 24. maj 2013 /katjor Referat til mødet i kl. 09:30 i Aarhus - Mødelokale 2.3 på Konferencecentret, Bygning 1421, Frederik Nielsens Vej, 8000 Aarhus C Mødet afholdes kl. 09.30-12.30.

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 9. januar 2014 /SANNBJ Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 4. december 2013 kl. 09:00 i Mødelokale 16 (stueetagen), Regionshuset Aarhus

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 24. april 2014 /SANNBJ Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 10. marts 2014 kl. 11:00 i Olof Palmes Alle 15, Lokale 16 Indholdsfortegnelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH Kommissorium for gennemgang af forskning og faglig udvikling inden for de kliniske specialers faglige områder på tværs af hospitalerne i Region Midtjylland (2013/2014) i samarbejde mellem Region Midtjylland

Læs mere

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok.

Region Midtjylland Referat til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 10. marts 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 24. februar 2014 kl. 13:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok. 13 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 5. december 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale B1, 1.

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 5. december 2013 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale B1, 1. Sundhed Viborg, den 27. marts 2014 /katjor Referat til mødet i kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, mødelokale B1, 1. sal Mødet afholdes som videomøde kl. 9.00-10.00. Der er booket videolokale følgende steder:

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HEALTH

AARHUS UNIVERSITET HEALTH Kommissorium for gennemgang af forskning og faglig udvikling inden for de kliniske specialers faglige områder på tværs af hospitalerne i Region Midtjylland (2013/2014) I samarbejde mellem Region Midtjylland

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til mødet i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 2. juni 2014 /KRIDRE Refer til mødet i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 23. maj 2014 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, Lok 15 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Handleplan for Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond

Bilag. Region Midtjylland. Handleplan for Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Region Midtjylland Handleplan for Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Bilag til Regionsrådets møde den 21. maj 2008 Punkt nr. 18 Regionshuset Århus Region Midtjyllands sundhedsvidenskabelige

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 20. oktober 2014 /ELSJOA Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 10. september 2014 kl. 10:30 i Regionshuset Viborg, C2, kælderen Indholdsfortegnelse

Læs mere

Sundhed. 29. september 2017 /STIWHI. Referat

Sundhed. 29. september 2017 /STIWHI. Referat Sundhed 29. september 2017 /STIWHI Referat af møde i Koordinationsudvalget for Forskning 11. september 2017 kl. 11:00 i VIA University College, Administrationsbygningen, Hedeager 2, 8200 Aarhus N, lokale

Læs mere

Koncern HR, Stab. 7. november 2017 /THOCHT. Referat

Koncern HR, Stab. 7. november 2017 /THOCHT. Referat Koncern HR, Stab 7. november 2017 /THOCHT Referat til møde i Koordinationsudvalg for uddannelse 2. oktober 2017 kl. 11:30 i VIA University College, Administrationsbygningen, Hedeager 2, 8200 Aarhus N,

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Aftalegrundlaget er dynamisk og et udtryk for det aktuelle samarbejde og skal som sådan løbende ajourføres.

AARHUS UNIVERSITET. Aftalegrundlaget er dynamisk og et udtryk for det aktuelle samarbejde og skal som sådan løbende ajourføres. Aftale vedrørende samarbejde om forskning og undervisning mellem Health, Aarhus Universitet og regionshospitalerne, inkl. regionspsykiatrien og Præhospitalet i Region Midtjylland 1. Indledning Blandt andet

Læs mere

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen

Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen i Horsens-klyngen Kommissorium for Styregruppen for Sundhedsaftalen 2015-2018 i Horsens-klyngen Dette kommissorium beskriver den overordnede ramme for det tværsektorielle samarbejde mellem hospital, kommune og praktiserende

Læs mere

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 11. september 2014 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, Konference 1, stuen

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 11. september 2014 kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, Konference 1, stuen Sundhed Viborg, den 19. september 2014 /THETOU Referat til mødet i kl. 09:00 i Regionshuset Viborg, Konference 1, stuen Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Bedømmelse af ansøgningen fra Ortopædkirurgisk

Læs mere

Principnotat om universitetsklinikker

Principnotat om universitetsklinikker Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Principnotat om universitetsklinikker Med indgåelsen af et nyt aftalekompleks

Læs mere

Virkemidler. Regionale fonde og puljer til understøttelse af forskningssamarbejdet på folkesundhedsområdet

Virkemidler. Regionale fonde og puljer til understøttelse af forskningssamarbejdet på folkesundhedsområdet Virkemidler Regionale fonde og puljer til understøttelse af forskningssamarbejdet på folkesundhedsområdet Folkesundhed i Midten GENEREL PRÆSENTATION PRÆSENTATION AF SAMARBEJDSKONSTRUKTIONEN www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Referat. til møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 12. november 2015 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, LOK 13

Referat. til møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 12. november 2015 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, LOK 13 Region Midtjylland Sundhed 23. november 2015 /KRIDRE Referat til møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 12. november 2015 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, LOK 13 Deltagere: Mette Kjølby, Søren

Læs mere

20. december Side 1

20. december Side 1 20. december 2016 Hovedaftale vedrørende samarbejde om forskning, udvikling og uddannelse på sundhedsområdet mellem Region Midtjylland, VIA University College, VIA Sundhed og Aarhus Universitet, Health

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 5. februar 2014 /SUBERG Referat fra møde i åben dagsorden Deltagere: Koncerndirektør Ole Thomsen, Lægelig direktør Christian Møller-Nielsen, Hospitalsenhed

Læs mere

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017

Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Forretningsudvalget (Direktørforum) Møde 6. marts 2017 Side 1 af 5 Mødedeltagere: Lægefaglig direktør Claus Thomsen, Aarhus Universitetshospital (Afbud) Sygeplejefaglig direktør Inge Pia Christensen, Aarhus

Læs mere

Referat. Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet (LUR) fra møde i. torsdag den 5. januar 2011

Referat. Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet (LUR) fra møde i. torsdag den 5. januar 2011 Til Ledelsesforum for Universitet-Regionssamarbejdet (LUR) fra møde i Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet (LUR) Dato 31-01-2012 Katrine Svane Jørgensen Tel. +45 7841 2047 Katrine.Joergensen@stab.rm.dk

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 29. juni 2016 /katjor Referat til mødet i kl. 12:30 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, mødelokale B4, 1. sal Mødet afholdes kl. 12.30-14.00. Der vil blive serveret sandwich til

Læs mere

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan

Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 2: Planlagte forløb spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 19. marts 2013 /katjor Referat til mødet i kl. 17:00 i Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, bygning 1431, lokale 021/023 OPDATERET DAGSORDEN Mødet afholdes kl. 17.00-20.00. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 26. marts 2012 kl. 17:15 i Aarhus Universitet, mødelokale

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 26. marts 2012 kl. 17:15 i Aarhus Universitet, mødelokale Sundhed Viborg, den 20. april 2012 /katjor Referat til mødet i kl. 17:15 i Aarhus Universitet, mødelokale 1611-121 Mødet afholdes kl. 17.15-20.15. Der holdes pause kl. 18.30-18.50. Indholdsfortegnelse

Læs mere

BILAG TIL AFTALE MELLEM AARHUS UNIVERSITET OG REGI- ONSHOSPITALERNE I REGION MIDTJYLLAND

BILAG TIL AFTALE MELLEM AARHUS UNIVERSITET OG REGI- ONSHOSPITALERNE I REGION MIDTJYLLAND BILAG TIL AFTALE MELLEM AARHUS UNIVERSITET OG REGI- ONSHOSPITALERNE I REGION MIDTJYLLAND Aftale om tilknytningsformer Regionshospitalerne, regionspsykiatrien og Præhospitalet i Region Midtjylland er med

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 26. april 2017 /ELSJOA Referat af møde i Koordinationsudvalget for Forskning 20. marts 2017 kl. 11:45 i Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, bygning 1431, lokale 021/023 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 11. januar 2013 /THETOU Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 19. december 2012 kl. 08:30 i Mødelokale 1B, AUH Skejby Indholdsfortegnelse

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET OVERLIGGERNOTAT. Nyt aftalekompleks for samarbejdet på sundhedsområdet mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland

AARHUS UNIVERSITET OVERLIGGERNOTAT. Nyt aftalekompleks for samarbejdet på sundhedsområdet mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland OVERLIGGERNOTAT Nyt aftalekompleks for samarbejdet på sundhedsområdet mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland Baggrund Der har inden regionsdannelsen eksisteret et samarbejde mellem Aarhus Universitet

Læs mere

Lovkrav om forskning

Lovkrav om forskning Sundhedsforskning i Region Midtjylland Udvalget vedrørende forskning, teknologi og innovation i sundhedsvæsenet www.regionmidtjylland.dk Lovkrav om forskning Sundhedsloven 194: Regionsrådet skal sikre

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET OVERLIGGERNOTAT. Nyt aftalekompleks for samarbejdet på sundhedsområdet mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland

AARHUS UNIVERSITET OVERLIGGERNOTAT. Nyt aftalekompleks for samarbejdet på sundhedsområdet mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland OVERLIGGERNOTAT Nyt aftalekompleks for samarbejdet på sundhedsområdet mellem Aarhus Universitet og Region Midtjylland Baggrund Der har inden regionsdannelsen eksisteret et samarbejde mellem Aarhus Universitet

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 22. august 2014, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 15. november 2013 /SUBERG Referat fra møde den 11. november 2013 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitalsområdet - åben dagsorden Alle medlemmer

Læs mere

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland

Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Principper for rådgivningen via de tværfaglige specialeråd i Region Midtjylland Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk

Læs mere

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien.

Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for psykiatrien. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 4: Psykiatrien spareplan 2015-2019 Styregruppen har til

Læs mere

Samarbejde vedr. fælles kommunale-regionale forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for folkesundhed i Region Midtjylland Bilag til

Samarbejde vedr. fælles kommunale-regionale forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for folkesundhed i Region Midtjylland Bilag til Region Midtjylland Samarbejde vedr. fælles kommunale-regionale forsknings- og udviklingsaktiviteter inden for folkesundhed i Region Midtjylland Bilag til Regionsrådets møde den 22. oktober 2008 Punkt nr.

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 23. oktober 2012 /THETOU Refer til mødet i Koordinionsudvalg for hospitaler og universitet 27. september 2012 kl. 14:00 i Mødelokale F6, Regionshuset Aarhus OPA 15

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Afdeling: Faaborg Midtfyn kommune Udarbejdet af: Ulrik Christensen Journal nr.: E mail: uschr@rfmk.dk Dato: 7. februar 2017 Telefon: 7353 6087 Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt:

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 27. marts 2012 /THETOU Referat fra mødet i Koordinationsudvalg for hospitaler og universitet 27. februar 2012 kl. 17:30 i Mødelokale 1B, AUH Skejby Region Midtjylland

Læs mere

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper

Klyngestyregruppe. Klynge-temagruppe for børn, unge og familien. Faste grupper. Ad hoc grupper Kommissorium for Klyngestyregruppe for Midtklyngen 2016 [AS 2. UDKAST] Baggrund Med Sundhedsaftalen 2015-2018 er der sat en fælles politisk retning for udviklingen af det sammenhængende og nære sundhedsvæsen

Læs mere

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat af møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 13. februar 2017. Udarbejdet af: Helle Marie Sejr Bentsen og Morten Jessen-Hansen E-mail: helle.marie.sejr.bentsen@rsyd.dk mjh@aabenraa.dk Telefon: 51709731 Referat af møde

Læs mere

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1)

Referat Møde: Tid Sted: Deltagere: Sagsnr.: 1. Evaluering af møde i Sundhedspolitisk Dialogforum d. 27. marts 2015 (vedlagt som bilag 1) Referat Møde: Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid: Onsdag den 13/5 2015 kl. 15.00-17.00 Sted: Boulevarden 13, mødelokale 3 Deltagere: Bente Graversen, Leif Serup, Carsten Kaalbye, Lone Becker,

Læs mere

Administrationsgrundlag

Administrationsgrundlag Administrationsgrundlag Region Midtjyllands Sundhedsvidenskabelige Forskningsfond Sundhedsplanlægning Regionshuset Viborg Administrationsgrundlaget er godkendt af Ledelsesforum for Universitets- Regionssamarbejdet

Læs mere

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 31. oktober 2012 kl. 16:30 i Aarhus Universitet, mødelokale

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 31. oktober 2012 kl. 16:30 i Aarhus Universitet, mødelokale Sundhed Viborg, den 27. november 2012 /katjor Referat til mødet i kl. 16:30 i Aarhus Universitet, mødelokale 1611-121 Mødet afholdes kl. 16.30-19.30. Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Velkomst og orientering

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden

Region Midtjylland Regionssekretariatet. Dagsorden Region Midtjylland Regionssekretariatet 7. august 2017 /GRYOJE Dagsorden til møde i Udvalg vedrørende psykiatriområdet og det kl. 13:00 i Regionshuset Aarhus, mødelokale 13, Olof Palmes Allé 15, 8200 Aarhus

Læs mere

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste

Til Hjerneskadesamrådet. Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste Regionshuset Viborg Til Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra møde i Hjerneskadesamrådet den 11. juni

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Region Midtjylland Sundhed 1922. juni 2015 /ANBROE Referat til møde i Akutprogramstyregruppe 18. juni 2015 kl. 08:00 i F4, Regionshuset i Viborg Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse af referat

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00

Referat fra møde i. Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland. Onsdag den 26. september 2012 kl. 16.00-18.00 Hospitalsenheden Vest Strategi og Plan Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 post@vest.rm.dk www.vest.rm.dk Referat fra møde i Klyngestyregruppen Vest, Region Midtjylland Onsdag den 26. september

Læs mere

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg)

Dagsorden. (Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, 8800 Viborg) Regionshuset Viborg Hoved-MEDudvalget for administrationen inklusive Regional Udvikling Regionssekretariatet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Dagsorden

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 9. oktober 2014 /KRIDRE Refer fra mødet i Koordinionsudvalget for folkesundhedsområdet 24. september 2014 kl. 09:00 i AIAS, Høegh-Guldbergs Gade 6B, bygning 1632.203.

Læs mere

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl.

1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14: Orientering - Udspil til indhold i Sundhedsaftalen - kl. Dagsorden Handicapråd Mødedato: 20. september 2018 Mødetid: 14:00 Mødested: Mødelokale 4, Rådhuset Indholdsfortegnelse: 1 Dialogmøde med Kultur og Civilsamfundsudvalget - kl. 14:00-14:45 2 2 Orientering

Læs mere

Region Midtjylland Regionssekretariatet

Region Midtjylland Regionssekretariatet Region Midtjylland Regionssekretariatet Viborg, den 9. juni 2011 /SUBERG Referat fra møde den 6. juni 2011 i det rådgivende udvalg vedrørende hospitaler åben dagsorden Alle medlemmer var mødt, undtagen

Læs mere

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin

1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin REFERAT 1. møde i bestyrelsen for den nationale strategi for Personlig Medicin 2017-2020 Dato og sted Torsdag 27. april 2017 kl. 16.00 18.00 Sundheds og Ældreministeriet, Holbergsgade 6, 1057 København

Læs mere

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1

Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 Ramme for udvikling af en stærk psykiatri - 1 - en del af Aarhus Universitetshospital Psykiatri og Social Baggrund Direktionen i Region Midtjylland og psykiatri- og socialledelsen har besluttet at igangsætte

Læs mere

Bilag: handleplan og rektors oversigt

Bilag: handleplan og rektors oversigt Møde den: 8. februar 2018 kl. 14.00-16.00, Bygning 1261, lokale 118 Deltagere: Niels Trolle Andersen, Annette Bachmann, Ole Bækgaard, Ask Vest Christiansen, Charlotte Delmar, Loni Ledderer, Claus Vinther

Læs mere

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet

Referat. til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet Sundhed Viborg, den 9. februar 2017 /kjor Refer til mødet i kl. 08:00 i Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, bygning 1431, Frandsensalen Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 1 Ny hovedaftale - underskrivelse

Læs mere

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet.

Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan Styregruppen har til opgave at finde forslag til besparelser inden for praksisområdet. Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 3: Praksisområdet spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri

Temagruppen for voksenpsykiatri. Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Temagruppen for voksenpsykiatri DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 5000 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i temagruppen for voksenpsykiatri Tid:

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 1. marts 2013 kl. 09:00 12:00

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 1. marts 2013 kl. 09:00 12:00 Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 11. marts 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 1. marts 2013 kl. 09:00 12:00 Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 1. marts

Læs mere

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 23. august 2012 kl. 14:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale B4, 1.

Referat til mødet i LUR - Ledelsesforum for Universitet- Regionssamarbejdet 23. august 2012 kl. 14:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale B4, 1. Sundhed Viborg, den 3. september 2012 /katjor Referat til mødet i kl. 14:30 i Regionshuset Viborg, mødelokale B4, 1. sal Mødet afholdes kl. 14.30-17.30. Der holdes pause kl. 15.50-16.10. Indholdsfortegnelse

Læs mere

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg.

87 Opfølgning økonomivurdering pr. 30. juni 2011 - Udvalget for Sundhed og Omsorg. Referat fra mødet i Udvalget for Sundhed og Omsorg den 10. oktober 2011 kl. 15:15 i Mødelokale 3, Hadsund Rådhus Mødet sluttede kl. 17.00 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 86 Økonomirapport 2011 87 Opfølgning

Læs mere

Referat fra møde i Koordinationsgruppen

Referat fra møde i Koordinationsgruppen Aarhus Universitetshospital Planlægning Nørrebrogade 44 DK-8000 Aarhus C Tel. +45 7845 0000 www.auh.dk fra møde i Koordinationsgruppen Tid og sted: Den 4. december 2014, kl. 9.00-11.00 Mødelokale 3, bygning

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 31. august 2015 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, LOK 13

Region Midtjylland Sundhed. Referat. til møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 31. august 2015 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, LOK 13 Region Midtjylland Sundhed 7. september 2015 /KRIDRE Referat til møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 31. august 2015 kl. 09:00 i Olof Palmes Allé 15, LOK 13 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 8: Arbejdsgange, kapacitetsudnyttelse og forenkling spareplan

Læs mere

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social

Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Psykiatri og Social Administrationen Sekretariat, Kommunikation og HR Tingvej 15 A, 2. sal Postboks 36 DK-8800 Viborg Hoved-MEDudvalget for Psykiatri og Social Dagsorden til møde i Hoved-MEDudvalget for

Læs mere

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september

Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Primær Sundhed Referat af møde i Faglig Følgegruppe for Genoptræning d. 15. september Deltagere i mødet: Hanne Heuch, Jammerbugt kommune Marianne Holm, Thisted kommune Susanne Gaardbo Jensen, Hjørring

Læs mere

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange

Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Regionshuset Viborg Nære Sundhedstilbud Strategi og planlægning Temagruppen for Sundheds-it og digitale arbejdsgange Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@regionmidtjylland.dk www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland

Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland 22. maj 2015 Bilag 1: Stillings- og funktionsbeskrivelser for professorer og akademiske koordinatorer på sundhedsområdet i Region Midtjylland Bilag til aftalen: Aftale om professorer og akademiske koordinatorer

Læs mere

TSN-Koordinationsgruppen

TSN-Koordinationsgruppen Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Strategisk Kvalitet TSN-Koordinationsgruppen (Koordinationsgruppen for det TværSektorielle Netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange) Skottenborg 26 DK-8800

Læs mere

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange

Udvikling af. Sundhedsaftalen Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange Udvikling af Sundhedsaftalen 2015 2018 Kommissorium for Indsatsområde 4 Sundheds IT og digitale arbejdsgange 1 Kommissorium for arbejdet med indsatsområde 4 Sundheds-IT og digitale arbejdsgange 070314

Læs mere

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste.

Hjerneskadesamrådet. Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts /. Deltagere: Se vedlagte deltagerliste. Regionshuset Viborg Hjerneskadesamrådet Nære Sundhedstilbud Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Referat fra Hjerneskadesamrådets møde den 18. marts 2013./.

Læs mere

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet

Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 8800 Viborg Tlf. 7841 0000 Igangsatte og kommende initiativer på hjerteområdet I dette notat beskrives kort status på igangsatte og kommende initiativer

Læs mere

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan

Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan Regionshuset Viborg Sundhedsplanlægning Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Kommissorium for tema 5: Klinisk service spareplan 2015-2019 Styregruppen har

Læs mere

UNDERUDVALGET VEDR. PRAKSIS- OG FOREBYGGELSESOMRÅDET. Onsdag den 12. august Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H-4 Møde nr.

UNDERUDVALGET VEDR. PRAKSIS- OG FOREBYGGELSESOMRÅDET. Onsdag den 12. august Kl Regionsgården i Hillerød, mødelokale H-4 Møde nr. K O N K L U S I O N E R REGION HOVEDSTADEN Onsdag den 12. august 2009 Kl. 16.00 19.00 Regionsgården i Hillerød, mødelokale H-4 Møde nr. 6 Medlemmer: Vibeke Rosdahl (B) - formand Per Seerup Knudsen (A)

Læs mere

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11

Mødeindkaldelse. Dagsorden. Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30. Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeindkaldelse Mødeforum: Overordnet samarbejdsorgan for klinisk undervisning Dato: 27-03-2012 Tid: 12.30 15.30 Sted: Campus Århus N, lokale 33.11 Mødeleder: Deltagere: Afbud: Referent: Bodil Primsø Tove

Læs mere

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt

Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Journal nr.: 16/10940 Dato: 28. december 2016. Udarbejdet af: Annette Weng E-mail: avw @rsyd.dk Telefon: 29201007 Referat fra møde i Følgegruppen for økonomi, kvalitet og effekt Tidspunkt: Den 16. december

Læs mere

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v.

i. Intern fordeling af ansvarsområder ii. Høringssvar hvordan får vi bygget en effektiv organisering op? iv. Spørgeskema til hospitalerne v. 10. juli 2012 Referat: 13. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 16. april, 2012 kl. 10.00 16.00 Sted Mødeleder Tove Lindhardt Dansk Sygeplejeråd Sankt Annæ Plads 30 1250 København

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Referat. Institutforum møde mandag den 28. september 2015 kl Mødedeltagere Kristjar Skajaa institutleder formand

Referat. Institutforum møde mandag den 28. september 2015 kl Mødedeltagere Kristjar Skajaa institutleder formand , HEALTH Referat Institutforum møde mandag den 28. september 2015 kl. 9.00 12.00 Mødedeltagere Kristjar Skajaa institutleder formand Anette Andersen studiesekretær Khoa Manh Dinh stud.med. Maria Ervardian

Læs mere

Koncern HR, Stab. 13. december 2017 /THOCHT. Referat

Koncern HR, Stab. 13. december 2017 /THOCHT. Referat Koncern HR, Stab 13. december 2017 /THOCHT Referat af møde i Koordinationsudvalg for uddannelse 16. november 2017 kl. 11:00 i Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C, bygning 1430, lokale

Læs mere

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland

Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Kommissorium og forretningsorden for SOF-Som i Sønderjylland Læsevejledning: Nærværende kommissorium er udarbejdet med udgangspunkt i udkast til generisk kommissorium for samordningsfora, godkendt på DAK-mødet

Læs mere

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland

Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Drejebog for opfølgning på landsdækkende kliniske kvalitetsdatabaser i Region Midtjylland Regionshuset Viborg Koncern Kvalitet Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tlf. +45 7841 0000 www.regionmidtjylland.dk

Læs mere

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010

HMU-møde REFERAT. 16. april 2010 OVERSIGT OVER PUNKTER I REFERATET: Som del af HMU-temadøgn april 2010 Hospitalsenheden Vest ledelsessekretariatet Gl. Landevej 61 DK-7400 Herning Tel. +45 9927 2727 hec@ringamt.dk www.rm.dk REFERAT af HMU-møde Dato: 25. maj 2010 Ole Zielke Tel. 9927 2733 Ole.zielke@vest.rm.dk

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat

Region Midtjylland Sundhed. Referat Region Midtjylland Sundhed 13. maj 2015 /helroe Refer til møde i Forløbsprogramgruppen for hjertekarsygdom 27. april 2015 kl. 15:00 i Regionshuset Viborg, Skottenborg 26, mødelokale F1, stuen - ring 2112

Læs mere

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014

Forretningsorden. Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering. September 2014 Forretningsorden Partnerskab for vidensopbygning om virkemidler & arealregulering September 2014 1 2 Indhold 1: Baggrund... 4 2: Partnerskabets sammensætning... 4 3: Koordineringsgruppe... 5 4: Sekretariat...

Læs mere

SUNDHEDSAFTALE

SUNDHEDSAFTALE Kommissorium for permanent arbejdsgruppe vedr. Patientrettet forebyggelse og kronisk sygdom Godkendt: Den administrative styregruppe den 27. marts 2015. Bemærkning: Baggrund Region Hovedstaden og kommunerne

Læs mere

Besluttet i budget 2019 Konsekvens

Besluttet i budget 2019 Konsekvens Besluttet i budget 2019 Konsekvens Lukning af urologisk Med forslaget nedlægges urologisk afdeling på (urinvejskirurgisk) afdeling på Regionshospitalet Viborg Regionshospitalet Viborg, og aktiviteten flyttes

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE 30. NOVEMBER 2018 Deltagere: Ingelise Bogason, Nille Juul-Sørensen, Andreas Lykke-Olesen, Carsten With Thygesen, Peder Elgaard, Karen Olesen, Marianne Kazar, Thor Bested og Jakob

Læs mere