Resultataftale For. Viborg Stift

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resultataftale For. Viborg Stift"

Transkript

1 Resultataftale 2009 For Viborg Stift 1. Præsentation 1.1 Det formelle grundlag for institutionens virke Denne aftale vedrører Viborg stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen varetager administrative opgaver dels under biskoppens ledelse og dels under ledelse af stiftsøvrigheden, der består af biskoppen og stiftsamtmanden i forening. Stiftsadministrationen er endvidere sekretariat for stiftsrådet. Stiftsadministrationen rådgiver menighedsråd og provstiudvalg i forhold til deres opgavevaretagelse, og samarbejder med Kirkeministeriet, Landsforeningen af menighedsråd og andre kirkelige institutioner om folkekirkelige udviklingsopgaver m.v. Stiftsadministrationen varetager opgaver vedrørende rådgivning, folkekirkens økonomi, folkekirkens styrelse og folkekirkens personale. Viborg Stift er et af landets 10 stifter. Biskoppen har en gejstlig tilsynsfunktion for stiftet, men biskoppens gejstlige opgaver er ikke omfattet af denne aftale. Stiftsøvrigheden, der består af biskoppen og stiftsamtmanden bestyrer bl.a. den del af Fællesfonden, der vedrører Viborg Stift. Stiftsøvrigheden fører tilsyn med menighedsrådenes forvaltning af kirker, kirkegårde, præsteboliger og præstegårde. Stiftsøvrigheden godkender ændringer i kirkebygninger, som er mere end 100 år, og udvidelser og anlæggelse af kirkegårde. Stiftsrådet vil forventeligt fra 1. april 2009 overtage den forvaltning stiftsudvalget for økonomi varetager af stiftsmidlerne og udskrivning og forvaltning af det bindende stiftsbidrag. 1.2 Formålet med institutionens virke 1. Rådgivning: Stiftsadministrationen yder juridisk og administrativ rådgivning til biskop i sager vedrørende præster og menighedsråd.

2 Herudover rådgives menighedsråd og provstiudvalg i forbindelse med byggesager, herunder igangsætning af byggesagen. Stiftsadministrationen er servicefunktion over for stiftets provstiudvalg i lejesager, ved køb og salg af præsteboliger, i sager vedrørende bortforpagtning af præstegårdsbrug, ved køb og salg af arealer til brug for kirke og kirkegård og andre ad hoc opgaver. Stiftsadministrationen rådgiver menighedsråd og provstiudvalg i personalesager og økonomiforhold. Der ydes endvidere rådgivning vedrørende gravstedsområdet, herunder kirkegårdsvedtægter og takster. 2. Folkekirkens styrelse: Stiftsadministrationen varetager administrative opgaver for biskoppen i relation til rammerne for den kirkelige betjening af folkekirkens menigheder, herunder giver juridisk vejledning til biskoppen i sager om brug af folkekirkens kirker, fortolkning af menighedsrådsloven og menighedsrådsvalgloven og ansættelsesretlige forhold for præster. Stiftet varetager sekretariatsfunktionen for stiftsøvrigheden i forbindelse med godkendelsessager vedrørende kirker og kirkegårde, tilsynet med menighedsrådene og behandling af plansager. Stiftsadministrationen varetager sekretariatsfunktionen for stiftsrådet. Stiftsadministrationen samarbejder med Kirkeministeriet, Landsforeningen af menighedsråd og andre kirkelige institutioner om folkekirkelige udviklingsopgaver m.v. 3. Folkekirkens personale: Stiftsadministrationen udfører administrative opgaver i forbindelse med de ansatte ved kirker og kirkegårde samt på præsteområdet, f.eks. godtgørelse og lønforhold. Gennem Folkekirkens Lønservice (FLØS) varetager administrationen i Viborg Stift lønservice for menighedsrådenes ansatte. Endvidere administreres løn og tjenstlige ydelser for præsterne, stiftspersonale og pensionsudbetalinger til fratrådte kirkefunktionærer. Herudover ydes bistand i sager om personaleforhold ved kirker og kirkegårde i forbindelse med ansættelse, opmåling, lønfastsættelse og afskedigelse. 4. Folkekirkens økonomi: Stiftsadministrationen varetager budget- og regnskabsopgaver i forbindelse med forvaltning af bevillinger fra fællesfonden, stiftsbidraget og stiftskapitalerne. Viborg stiftsadministration varetager følgende særlige opgaver: 5. Viborg Stiftsadministration varetager følgende særlige opgaver. Sekretariat for bestyrelsen for stifternes kapitalforvaltning. 2. Mål og resultatkrav 2.1 Mål Folkekirkens styrelse: Med henvisning til formålsbestemmelsen i byggelovens 1 skal byggesager tilrettelægges og behandles på en faglig kompetent, effektiv og hurtig måde.

3 Folkekirkens personale: Stiftsadministrationens arbejde i forbindelse med folkekirkens personaleforhold skal tilrettelægges og behandles på en faglig kompetent, effektiv og hurtig måde. 2.2 Resultatkrav og målepunkter Mål Resultatkrav og målepunkter Folkekirkens styrelse: Med henvisning til formålsbestemme lsen i byggelovens 1 skal byggesager tilrettelægges og behandles på en faglig kompetent, effektiv og hurtig måde Folkekirkens personale: Stiftets arbejde i forbindelse med folkekirkens personaleforhold skal tilrettelægges og behandles på en faglig kompetent, effektiv og hurtig måde Behandling af byggesager: Stiftsøvrigheden har godkendelseskompetencen i en række sager efter lov om folkekirkens kirkebygninger og kirkegårde. Målepunkter og skalering: Der måles på behandlingstiden samlet set hos stiftsadministrationen og konsulenter samt på sagsbehandlingstiden i stiftsadministrationen. Hvis 80 pct. % af alle byggesager er godkendt indenfor 120 kalenderdage, og hvis sagsbehandlingstiden isoleret set i stiftsadministrationen i 80 pct. af alle byggesager sker indenfor 40 kalenderdage, anses målet for helt opfyldt. Hvis kun enten behandlingstiden eller sagsbehandlingstiden sker indenfor de fastsatte mål, anses målet for delvist opfyldt. Hvis behandlingstiden udgør mere end 120 kalenderdage i mere end 20 pct. af sagerne, og sagsbehandlingstiden udgør mere end 40 kalenderdage i mere end 20 pct. af sagerne, anses målet for ikke opfyldt. Præsteansættelser: I forbindelse med ansættelsessager skal alt materiale (forklæde, indstilling samt bilag) fremsendt til KM være klar til forelæggelse for ministeren. Målepunkter og skalering: Der måles på andelen af stiftsadministrationens præsteansættelsessager, der forinden forelæggelse må returneres af KM som følge af mangelfulde oplysninger eller lign. Hvis andelen er 20 pct. eller derover, anses målet for ikke opfyldt. Hvis andelen er over 10 pct. og under 20 pct., anses målet for delvist opfyldt. Hvis andelen er 10 pct. eller derunder, anses målet for opfyldt.

4 FLØS: Stiftsadministrationen skal i 2009 gennemføre et projekt med henblik på at forøge andelen af elektroniske indberetninger til FLØS. Målepunkter og skalering: Der måles på, om projektet er gennemført og har ført til en forøget andel af elektroniske indberetninger. Hvis projektet ikke er gennemført inden udgangen af 2009, anses målet for ikke opfyldt. Hvis projektet er gennemført men ikke har ført til en forøget andel elektroniske indberetninger, anses målet for delvist opfyldt. Hvis projektet er gennemført og har ført til en forøget andel elektroniske indberetninger, anses målet for opfyldt. 3. Resultataftalens generelle vilkår og påtegning Resultataftalen indgås mellem Kirkeministeriet og Viborg Stift. Det skal præciseres, at det aftale- og kontraktlignende begreb, der anvendes i denne resultataftale, ikke udgør en kontrakt i egentlig aftaleretlig betydning. Kirkeministeren har det sædvanlige parlamentariske ansvar under hensyntagen til, at Viborg Stift er en selvstændig institution. Gældende lovgivning og hjemmelskrav, bevillingsregler, budget- og regnskabsregler, overenskomster m.v. skal følges, medmindre der på sædvanlig måde er skaffet hjemmel til fravigelse. Resultataftalen dækker en rullende, fireårig periode, hvor de konkrete resultatkrav er etårige og dækkende ét kalenderår. Ved afslutningen af kalenderåret justeres resultataftalen, så den dækker en ny, fireårig periode, og således at der fastsættes resultatkrav for det kommende kalenderår. Der gennemføres i denne forbindelse en evaluering af den for året gennemløbne resultataftaleperiode i et møde mellem Kirkeministeriet og Stifterne. Efter udløbet af kalenderåret udarbejder Viborg Stift en analyse og vurdering af institutionens opfyldelse af de for kalenderåret fastsatte resultatkrav. Afrapporteringen i henhold til resultataftalen foretages i årsrapporten. Eventuel genforhandling af resultataftalen kan finde sted, såfremt der sker væsentlige ændringer i det grundlag, hvorpå resultataftalen er indgået. [Institutionens navn] har pligt til at tage initiativ til genforhandling, såfremt institutionen bliver opmærksom på sådanne forhold. Resultataftalen træder i kraft d. 1. januar 2009.

5 Dato [for Stiftet] [departementschefen] 4. Faktaark om institutionen 4.1 Hovedopgaver Stiftets hovedopgaver falder indenfor følgende områder: Rådgivning, Folkekirkens styrelse, Folkekirkens personale og Folkekirkens økonomi, hvortil kommer opgaver på særlige områder. 4.2 Ressourceoversigt [Sat ned som note til oversigten.] 2009 Årsværk Total 10,51 Nettoudgift (1.000 kr.) Driftsindtægter i alt Driftsudgifter i alt Lønudgifter i alt Årsværk i alt Fordeling Amanuensisfunktion for biskoppen 0,5 244 Økonomiforvaltning 2, Byggesager vedr. kirker, præstegårde, sognegård m.v. 0,05 24 Tilsyn og godkendelser vedr. kirker og kirkegårde 0, Løn- og ansættelsesvilkår for kirke- og kirkegårdsfunktionærer 1, Rådgivning af menighedsråd og provstiudvalg 1, Sekretariat for stiftsudvalg m.fl. 0,4 195 Personalesager 0,14 68 Stiftsadministrationens drift 1, Præsteansættelser og forvaltning af løn til præster m.v. 1, Tjenestemandspensioner 0,01 5

6 Note: Denne oversigt bygger på årsrapport 2007 og budget Dette betyder. at der er taget udgangspunkt i årsværksfordelingen fra årsrapport 2007, men at der skal korrigeres for ændringerne 2008 og Løn og drift fordeles på de enkelte punkter forholdsmæssigt efter årsværkforbruget på de enkelte punkter, medmindre udgifter kan henføres direkte til de enkelte punkter.

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift

Resultataftale 2012. for. Fyens Stift Resultataftale 2012 for Fyens Stift 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Fyens Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

Resultataftale 2011 for Århus Stift

Resultataftale 2011 for Århus Stift Resultataftale 2011 for Århus Stift 1. Præsentation 1.1 Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Århus Stiftsadministrations opgavevaretagelse. Stiftsadministrationen

Læs mere

Resultataftale for. Haderslev Stift

Resultataftale for. Haderslev Stift Resultataftale 2019 Resultataftale 2019 for Haderslev Stift Side 2 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Haderslev Stiftsadministrations opgavevaretagelse.

Læs mere

Resultataftale for. Lolland-Falsters Stift

Resultataftale for. Lolland-Falsters Stift Resultataftale 2017 Resultataftale 2017 for Lolland-Falsters Stift 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Lolland-Falsters Stiftsadministrations

Læs mere

Resultataftale for. Københavns Stift

Resultataftale for. Københavns Stift Resultataftale 2019 Resultataftale 2019 for Københavns Stift Side 2 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Københavns Stiftsadministrations opgavevaretagelse.

Læs mere

Resultataftale 2019 for Viborg Stift

Resultataftale 2019 for Viborg Stift Resultataftale 2019 for Viborg Stift Akt.nr. 291197 BA/meni 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens virke Denne aftale vedrører Viborg Stiftsadministrations opgavevaretagelse.

Læs mere

Resultataftale for. Fyens Stift

Resultataftale for. Fyens Stift Fyens Stift Dato: Sagsbehandler: Direkte tlf.: Løbenr. 157318/16 Resultataftale 2017 for Fyens Stift FYENS STIFT KLINGENBERG 2 5000 ODENSE C Tlf.: 66 12 30 24 Fax: 66 12 35 24 E-mail: Kmfyn@km.dk 1. Præsentation

Læs mere

Resultataftale for. Fyens Stift

Resultataftale for. Fyens Stift Fyens Stift Resultataftale 2019 for Fyens Stift FYENS STIFT KLINGENBERG 2 5000 ODENSE C Tlf.: 66 12 30 24 Fax: 66 12 35 24 E-mail: Kmfyn@km.dk 1. Præsentation 1.1. Det formelle grundlag for stiftsadministrationens

Læs mere

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning

Notat. Model for evaluering af stiftsråd. 1 Indledning Dato: 27.februar 2007 Model for evaluering af stiftsråd 1 Indledning I regeringsgrundlaget Nye mål er anført følgende om stiftsråd: For at øge demokratiet og den lokale selvbestemmelse i folkekirken er

Læs mere

Årsrapport 2014. for. Helsingør Stift

Årsrapport 2014. for. Helsingør Stift Årsrapport 2014 for Helsingør Stift Fællesfonden Marts 2015 dok.nr. 32356/15 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang...

Læs mere

Årsrapport 2014. for. København Stift

Årsrapport 2014. for. København Stift Årsrapport 2014 for København Stift Fællesfonden Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang... 3 2.3. Årets faglige resultater...

Læs mere

Årsrapport for. Aalborg Stift

Årsrapport for. Aalborg Stift Dok.nr: 28472/17 Årsrapport 2016 for Aalborg Stift Fællesfonden Marts 2017 Dok. Nr. 28472/17 2 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1. Præsentation af virksomheden... 4 2.2. Virksomhedens

Læs mere

Årsrapport for. Helsingør Stift

Årsrapport for. Helsingør Stift Årsrapport 2018 for Helsingør Stift Cvr.nr. 21738018 Fællesfonden Marts 2019 Akt. nr. 2018/42978/17 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1. Præsentation af stiftet... 4 2.2. Ledelsesberetning...

Læs mere

Årsrapport for. Lolland-Falsters Stift

Årsrapport for. Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2018 for Lolland-Falsters Stift Cvr.nr. 60013713 Fællesfonden Marts 2019 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1. Præsentation af stiftet... 4 2.2. Ledelsesberetning... 6

Læs mere

Årsrapport 2014. for. Lolland-Falsters Stift

Årsrapport 2014. for. Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2014 for Lolland-Falsters Stift Fællesfonden Cvr.nr. 60013713 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang... 4 2.3.

Læs mere

Årsrapport 2012 for Københavns Stift

Årsrapport 2012 for Københavns Stift Årsrapport 2012 for Københavns Stift April 2013 dok. nr. 37948 1. Indledning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af virksomheden... 4 2.2 Årets økonomiske resultat... 6 2.4 Forventninger til det kommende

Læs mere

Årsrapport for. København Stift

Årsrapport for. København Stift Årsrapport 2018 for København Stift Cvr.nr. 78143118 Fællesfonden Marts 2019 Akt. nr. xxxx Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1. Præsentation af stiftet... 4. Beretning... Fejl!

Læs mere

Årsrapport for. Københavns Stift

Årsrapport for. Københavns Stift Årsrapport 2016 for Københavns Stift Indholdsfortegnelse 1. Påtegning...2 2. Beretning...3 2.1. Præsentation af virksomheden...3 2.2. Virksomhedens omfang...6 2.3. Årets faglige resultater...7 2.4. Årets

Læs mere

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden

Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden Bekendtgørelse om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden I medfør af 10, 11, stk. 1, nr. 5-6, 12, 15, stk. 1, 17, stk. 2, i lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 560 af 17. juni

Læs mere

Årsrapport 2014. for. Haderslev Stift

Årsrapport 2014. for. Haderslev Stift Årsrapport 2014 for Haderslev Stift Fællesfonden Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang... 5 2.3. Årets faglige resultater...

Læs mere

Årsrapport for. Helsingør Stift

Årsrapport for. Helsingør Stift Årsrapport 2016 for Helsingør Stift Fællesfonden Marts 2017 dok.nr. 30683/17 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning...2 2. Beretning...3 2.1. Præsentation af virksomheden...3 2.2. Virksomhedens omfang...6 2.3.

Læs mere

Årsrapport 2010 for Aalborg Stift

Årsrapport 2010 for Aalborg Stift Årsrapport 2010 for Aalborg Stift Marts 2011 dok. nr. 18665/11 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 173 af 29. januar 2010 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en konsolideret

Læs mere

Årsrapport for. Helsingør Stift

Årsrapport for. Helsingør Stift Årsrapport 2017 for Helsingør Stift Fællesfonden Cvr.nr. 21738018 Marts 2018 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang...

Læs mere

Årsrapport for. Lolland-Falsters Stift

Årsrapport for. Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2017 for Lolland-Falsters Stift Fællesfonden Cvr.nr. 60013713 Marts 2018 Dok. nr. xxxx/18 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2.

Læs mere

Årsrapport 2011 for Aalborg Stift

Årsrapport 2011 for Aalborg Stift Dok.nr.: 23724/12 Årsrapport 2011 for Aalborg Stift Marts 2012 dok. nr. 23724/12 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2012 for Aalborg Stift

Årsrapport 2012 for Aalborg Stift Årsrapport 2012 for Aalborg Stift Marts 2013 dok. nr. 34060/13 1. Indledning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af virksomheden... 4 2.2 Årets økonomiske resultat... 7 2.4 Forventninger til det kommende

Læs mere

Årsrapport for. Roskilde Stift

Årsrapport for. Roskilde Stift Årsrapport 2016 for Roskilde Stift Indholdsfortegnelse 1. Påtegning 2 2. Beretning 3 2.1. Præsentation af virksomheden 3 2.2. Virksomhedens omfang 7 2.3. Årets faglige resultater 7 2.4. Årets økonomiske

Læs mere

Årsrapport for. Aalborg Stift

Årsrapport for. Aalborg Stift Årsrapport 2017 for Aalborg Stift Fællesfonden Cvr.nr. 16549711 Marts 2018 dok. nr. 20809/18 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens

Læs mere

Årsrapport for. Københavns Stift

Årsrapport for. Københavns Stift Årsrapport 2017 for Københavns Stift Fællesfonden Cvr.nr. 78143118 Marts 2018 dok. nr. xxxx/xx Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens

Læs mere

Årsrapport 2011 for Aalborg Stift

Årsrapport 2011 for Aalborg Stift Dok.nr.: 23724/12 Årsrapport 2011 for Aalborg Stift Marts 2012 dok. nr. 23724/12 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport 2012 for Århus Stift

Årsrapport 2012 for Århus Stift Årsrapport 2012 for Århus Stift Marts 2013 dok. nr. xxxxxx 1. Indledning... 3 2. Beretning... 3 2.1 Præsentation af virksomheden... 3 2.2 Årets økonomiske resultat... 5 2.4 Forventninger til det kommende

Læs mere

Årsrapport 2010 for Københavns Stift

Årsrapport 2010 for Københavns Stift Årsrapport 2010 for Københavns Stift April 2011 dok. nr. 34452 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 173 af 29. januar 2010 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en konsolideret

Læs mere

Notat. Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift

Notat. Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift Dato: 21. april 2006 Høringsnotat debatoplæg: Opgaver i sogn, provsti og stift Høringssvarerne og høringsprocessen Arbejdsgruppen om ændring af den kirkelige struktur, der er nedsat af kirkeministeren,

Læs mere

Årsrapport 2014. for. Aalborg Stift

Årsrapport 2014. for. Aalborg Stift Årsrapport 2014 for Aalborg Stift Fællesfonden Marts 2015 Dok. Nr. : 26564/15 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang...

Læs mere

Årsrapport for. Københavns Stift

Årsrapport for. Københavns Stift Årsrapport 2015 for Københavns Stift Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... Fejl! Bogmærke er ikke defineret. 2.2. Virksomhedens omfang... 6 2.3. Årets

Læs mere

FOLKEKIRKENS OPGAVE- OG ROLLEFORDELING DEL 2

FOLKEKIRKENS OPGAVE- OG ROLLEFORDELING DEL 2 FOLKEKIRKENS OPGAVE- OG ROLLEFORDELING DEL 2 Både Finansministeriet og Ministeriet for Ligestilling og Kirke har vigtige opgaver og beføjelser i forhold til kirkefunktionærers løn- og ansættelsesforhold.

Læs mere

Årsrapport for. Viborg Stift

Årsrapport for. Viborg Stift Årsrapport 2018 for Viborg Stift Cvr.nr. 411075112 Fællesfonden Marts 2019 Akt. nr. 381585 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1. Præsentation af stiftet... 4 2.2. Ledelsesberetning...

Læs mere

Vejledende FORRETNINGSORDEN. for. Stiftsrådet i Viborg Stift

Vejledende FORRETNINGSORDEN. for. Stiftsrådet i Viborg Stift Vejledende FORRETNINGSORDEN for Stiftsrådet i Viborg Stift 1. Stiftsrådet er nedsat i henhold til kapitel 5 a i Lovbekendtgørelse om folkekirkens økonomi herefter Økonomiloven (Aktuel LBK nr. 753 af 25.

Læs mere

Københavns Stift HVAD KAN VI HJÆLPE MED? Personale Byggeri Forsøgsordninger Offentlig ret Kirkeret Samarbejder Kommunikation

Københavns Stift HVAD KAN VI HJÆLPE MED? Personale Byggeri Forsøgsordninger Offentlig ret Kirkeret Samarbejder Kommunikation Københavns Stift HVAD KAN VI HJÆLPE MED? Personale Byggeri Forsøgsordninger Offentlig ret Kirkeret Samarbejder Kommunikation Personalesager Arbejdet med personaleadministration er ofte et af de områder,

Læs mere

Vedtægt. for. ansættelse af og administration af en stilling som gade- og ungdomspræst med funktion i Aalborg

Vedtægt. for. ansættelse af og administration af en stilling som gade- og ungdomspræst med funktion i Aalborg Vedtægt for samarbejde mellem Budolfi, Hans Egede, Hasseris, Margrethe, Sankt Markus, Vejgaard, Vesterkær, Vor Frelser og Vor Frue sognes menighedsråd i Budolfi provsti i Aalborg stift i medfør af Kapitel

Læs mere

Årsrapport 2014. for. Viborg Stift

Årsrapport 2014. for. Viborg Stift Årsrapport 2014 for Viborg Stift Fællesfonden Dok.nr. 25441/15 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang... 5 2.3. Årets faglige

Læs mere

FOLKEKIRKENS OPGAVE- OG ROLLEFORDELING DEL 3

FOLKEKIRKENS OPGAVE- OG ROLLEFORDELING DEL 3 FOLKEKIRKENS OPGAVE- OG ROLLEFORDELING DEL 3 Læs på de følgende sider om, hvem der har hvilke kasketter på, når det drejer sig om de fysiske og personalemæssige rammer for dit arbejde. I de to seneste

Læs mere

Årsrapport for. Aarhus Stift

Årsrapport for. Aarhus Stift Årsrapport 2018 for Aarhus Stift Cvr.nr. 39902613 Fællesfonden Marts 2019 Akt. nr. 2018-43024 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 1 2.1. Præsentation af stiftet... 1 2.2. Ledelsesberetning...

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v.

Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. LBK nr 8 af 03/01/2007 (Gældende) Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel

Læs mere

Den gældende ordning for folkekirkens styre

Den gældende ordning for folkekirkens styre Den gældende ordning for folkekirkens styre Oplæg ved departementschef Henrik Nepper-Christensen Indledning Når man skal drøfte, om noget skal forandres, er det altid nyttigt at begynde med et overblik

Læs mere

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen.

Notat. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen. 3. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om

Læs mere

Årsrapport for. Aarhus Stift

Årsrapport for. Aarhus Stift Årsrapport 2017 for Aarhus Stift Fællesfonden Cvr.nr. 39902613 Marts 2018 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang... 7 2.3.

Læs mere

Årsrapport for. Helsingør Stift

Årsrapport for. Helsingør Stift Årsrapport 2015 for Helsingør Stift Fællesfonden Marts 2016 dok.nr. 31091/16 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang...

Læs mere

Årsrapport for. Viborg Stift

Årsrapport for. Viborg Stift Årsrapport 2016 for Viborg Stift Fællesfonden Marts 2017 Dok.nr. 31763/17 side 2 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning...3 2. Beretning...4 2.1. Præsentation af virksomheden...4 2.2. Virksomhedens omfang...6

Læs mere

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken

Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Kommissorium for Udvalg om en mere sammenhængende og moderne styringsstruktur for folkekirken Dato: 10. september 2012 I de senere år har der adskillige gange været debat om folkekirkens styringsstruktur.

Læs mere

Årsrapport 2010 for ÅRHUS Stift

Årsrapport 2010 for ÅRHUS Stift - Årsrapport 2010 for ÅRHUS Stift Marts 2011 dok. nr. 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 173 af 29. januar 2010 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en konsolideret

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi 2011/1 LSF 89 (Gældende) Udskriftsdato: 25. april 2019 Ministerium: Ministeriet for Ligestilling og Kirke Journalnummer: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, j.nr. 16362/12 Fremsat den 22. februar 2012

Læs mere

Årsrapport for. Haderslev Stift

Årsrapport for. Haderslev Stift Årsrapport 2016 for Haderslev Stift Indholdsfortegnelse 1. Påtegning...2 2. Beretning...3 2.1. Præsentation af virksomheden...3 2.2. Virksomhedens omfang...4 2.3. Årets faglige resultater...6 2.4. Årets

Læs mere

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde.

Notat. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde. 2. Forsøgsramme vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindhold Flere store samarbejder har udtrykt ønske om at

Læs mere

Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale

Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale Hvilken hjælp kan menighedsrådet få fra Ribe Stift? Kirkens personale Indledning Menighedsrådene ved kirkerne i Ribe Stift løser en stor og vigtig opgave, når de administrerer kirkens personale. Denne

Læs mere

Årsrapport 2009 for Aalborg Stift

Årsrapport 2009 for Aalborg Stift Årsrapport 2009 for Aalborg Stift Marts 2010 dok. nr. 26124/10 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 173 af 29. januar 2010 om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden udarbejdes der en

Læs mere

Præsentation. v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift

Præsentation. v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift Præsentation v/stiftskontorchef Bodil Abildgaard Juridisk specialkonsulent Dorthe Pinnerup Viborg Stift Viborg Stift strækker sig fra Aggersborg i nord til Blåhøj i syd og fra Fjaltring i vest til Hammershøj

Læs mere

Årsrapport for. Aalborg Stift

Årsrapport for. Aalborg Stift Årsrapport 2015 for Aalborg Stift Fællesfonden Marts 2016 Dok. Nr. 23908/16 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang... 5

Læs mere

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift

Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Beretning fra mødet i Stiftsrådet for Lolland-Falsters Stift Onsdag den 17. november 2010. Følgende deltog i mødet: Biskop Steen Skovsgaard Provst Jens Lose Domprovst

Læs mere

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C

ÅRHUS STIFT Telefon DALGAS AVENUE 46 Telefax ÅRHUS C ÅRHUS STIFT Telefon 86 14 51 00 DALGAS AVENUE 46 Telefax 86 14 55 21 8000 ÅRHUS C www.aarhus.stift.dk E-mail: kmaar@km.dk Den 28. januar 2010 Dokument nr.: 2258/10 Sagsbeh.: AL/bq Forretningsorden for

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi Lovforslag nr. L 10 Folketinget 2010-11 Fremsat den 6. oktober 2010 af kirkeministeren (Birthe Rønn Hornbech) Forslag til Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi (Præcisering af bemyndigelsesbestemmelse

Læs mere

Årsrapport 2012 for Roskilde Stift

Årsrapport 2012 for Roskilde Stift Årsrapport 2012 for Roskilde Stift Marts 2013 dok. nr. 25473-13 1. Indledning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af virksomheden... 4 2.2 Årets økonomiske resultat... 6 2.4 Forventninger til det kommende

Læs mere

Årsrapport 2010 for Fyens Stift

Årsrapport 2010 for Fyens Stift Årsrapport 2010 for Fyens Stift Marts 2011 dok. nr. 6938-11 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 173 af 29. januar 2010 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en konsolideret

Læs mere

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing

Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Tre kirkepolitiske budskaber til det nye Folketing Folketinget er folkekirkens lovgivningsmagt. Det er menighedsrådene trygge ved, og de forventer en fortsat demokratisering af folkekirken. Landsforeningen

Læs mere

Årsrapport 2011 for Fyens Stift

Årsrapport 2011 for Fyens Stift Årsrapport 2011 for Fyens Stift Marts 2012 dok. nr. 35684 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en konsolideret

Læs mere

Årsrapport 2011 for Københavns Stift

Årsrapport 2011 for Københavns Stift Årsrapport 2011 for Københavns Stift Marts 2012 dok. nr. 34406 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en konsolideret

Læs mere

Menighedsrådets opgaver og kompetencer

Menighedsrådets opgaver og kompetencer Menighedsrådets opgaver og kompetencer Alle folkekirker ledes af et menighedsråd Menighedsrådet - beslutter hvilke aktiviteter der skal være i kirken - fastlægger gudstjenesteformer f.eks. salmesangsgudstjenester,

Læs mere

Årsrapport for. Haderslev Stift

Årsrapport for. Haderslev Stift Årsrapport 2018 for Haderslev Stift Cvr.nr. 50270513 Fællesfonden Marts 2019 Akt. nr. 414933 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 2. Beretning... 4 2.1. Præsentation af stiftet... 4 2.2. Ledelsesberetning...

Læs mere

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? Venlig hilsen provstikontoret for Tryggevælde Provsti

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? Venlig hilsen provstikontoret for Tryggevælde Provsti Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? Medlemmerne i et menighedsråd skal varetage mange opgaver. Det kræver mange forskellige evner. Som medlem i et menighedsråd har du mulighed for at bidrage

Læs mere

Årsrapport for. Fyens Stift

Årsrapport for. Fyens Stift Årsrapport 2017 for Fyens Stift Fællesfonden Cvr.nr. 53506119 Marts 2018 dok. nr. xxxx/xx Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens

Læs mere

Årsrapport 2011 for Helsingør Stift

Årsrapport 2011 for Helsingør Stift Årsrapport 2011 for Helsingør Stift April 2012 dok. nr. 43112/12 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 647 af 1. juni 2011 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en konsolideret

Læs mere

Årsrapport 2009 for Ribe Stift

Årsrapport 2009 for Ribe Stift Årsrapport 2009 for Ribe Stift Marts 2010 dok. nr. 18298-10 Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 173 af 29. januar 2010 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes der en konsolideret

Læs mere

Oversigt over stiftsøvrighedens opgaver - herunder forslag til fremtidig varetagelse Dokid. 268429

Oversigt over stiftsøvrighedens opgaver - herunder forslag til fremtidig varetagelse Dokid. 268429 Beskrivelse af kompetencen Stiftsøvrighedernes forslag til hvem der fremover skal have kompetencen Arbejdsgruppens forslag til hvem der fremover skal have kompetencen Afsnit Økonomi 2.1.1 Lov om folkekirkens

Læs mere

Årsrapport 2013 for Helsingør Stift Fællesfonden

Årsrapport 2013 for Helsingør Stift Fællesfonden Årsrapport 2013 for Helsingør Stift Fællesfonden Marts 2014 dok. nr. 37378/14 1. Indledning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af virksomheden... 4 2.2 Årets økonomiske resultat... 6 2.3 Årets faglige

Læs mere

Årsrapport 2009 for Lolland-Falsters Stift

Årsrapport 2009 for Lolland-Falsters Stift Årsrapport 2009 for Lolland-Falsters Stift Marts 2010 dok. nr. 40510/10 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 173 af 29. januar 2010 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Årsrapport for. Roskilde Stift

Årsrapport for. Roskilde Stift Årsrapport 2017 for Roskilde Stift Fællesfonden Cvr.nr. 44050412 Marts 2018 dok. nr. Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang...

Læs mere

Notat. Opgave og rollefordeling mellem provstiudvalg, stiftsadministrationer, Landsforeningen af Menighedsråd og Kirkeministeriet

Notat. Opgave og rollefordeling mellem provstiudvalg, stiftsadministrationer, Landsforeningen af Menighedsråd og Kirkeministeriet Opgave og rollefordeling mellem provstiudvalg, stiftsadministrationer, Landsforeningen af Menighedsråd og Kirkeministeriet Side 2 Indhold 1 Beskrivelse af rolle- og opgavefordelingen mellem provstiudvalg,

Læs mere

Årsrapport 2009 for Københavns Stift

Årsrapport 2009 for Københavns Stift Årsrapport 2009 for Københavns Stift Marts 2010 dok. nr. 38378/10 Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 1504 om budget og regnskabsvæsen m.v. for fællesfonden af 14. december 2006 udarbejdes der

Læs mere

Årsrapport 2013 for Københavns Stift Fællesfonden

Årsrapport 2013 for Københavns Stift Fællesfonden Årsrapport 2013 for Københavns Stift Fællesfonden Marts 2014 dok. nr. 30800 1. Indledning... 3 2. Beretning... 4 2.1 Præsentation af virksomheden... 4 2.2 Årets økonomiske resultat... 6 2.3 Årets faglige

Læs mere

Årsrapport for. Haderslev Stift

Årsrapport for. Haderslev Stift Årsrapport 2017 for Haderslev Stift Fællesfonden Cvr.nr. 50270513 Marts 2018 Dok. nr. 22686-18 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning...2 2. Beretning...3 2.1. Præsentation af virksomheden...3 2.2. Virksomhedens

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v.

Bekendtgørelse af lov om ansættelse i stillinger i folkekirken m.v. LBK nr 472 af 13/05/2011 Udskriftsdato: 26. juni 2019 Ministerium: Kirkeministeriet Journalnummer: Kirkemin., j.nr. 42992/11 Senere ændringer til forskriften LOV nr 1250 af 18/12/2012 LBK nr 297 af 14/03/2013

Læs mere

Velkommen. Til orienterings- og opstillingsmøde

Velkommen. Til orienterings- og opstillingsmøde Velkommen Til orienterings- og opstillingsmøde 1 To møder i ét Del 1 Orienteringsmøde På orienteringsmødet fortæller menighedsrådet om dets arbejde og om reglerne for valget. Menighedsrådet er vært for

Læs mere

Menighedsrådskursus Horsens Provsti 12. januar Oplæg ved Personalekonsulent Birgitte Søhoel

Menighedsrådskursus Horsens Provsti 12. januar Oplæg ved Personalekonsulent Birgitte Søhoel Menighedsrådskursus Horsens Provsti 12. januar 2013 Oplæg ved Personalekonsulent Birgitte Søhoel Indhold Menighedsråd: Definition og juridiske principper Beslutningsprocessen: Muligheder og begrænsninger

Læs mere

Årsrapport 2018 for Fællesfonden

Årsrapport 2018 for Fællesfonden Årsrapport 2018 for Fællesfonden Kirkeministeriet 2019 Akt id: 45231 Side 1 af 77 Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 3 1.1 Fremlæggelse... 3 1.3 Erklæring om revision af fællesfondens regnskab 2018...

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi

Forslag. Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi Forslag til Lov om ændring af lov om folkekirkens økonomi (Etablering af permanente stiftsråd sammensætning, opgaver m.v.) 1 I lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 609 af 6. juni 2007,

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om folkekirkens økonomi

Bekendtgørelse af lov om folkekirkens økonomi LBK nr 609 af 06/06/2007 (Gældende) Bekendtgørelse af lov om folkekirkens økonomi Herved bekendtgøres lov om folkekirkens økonomi, jf. lovbekendtgørelse nr. 4 af 3. januar 2007, med de ændringer, der følger

Læs mere

Notat. Fase 1 - Opstart

Notat. Fase 1 - Opstart 5. Forsøgsramme vedr. samarbejde mellem menighedsråd, hvor hele eller dele af bygningsadministrationen og vedligeholdelsen, ansvaret herfor (kompetencen) og finansieringen heraf placeres i provstiudvalget

Læs mere

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad?

Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? Hvilke opgaver har et menighedsråd og hvem gør hvad? En folder målrettet nuværende og kommende medlemmer i menighedsrådene i Viborg Domprovsti og Viborg Østre provsti. Marts 2012 Hvilke opgaver har et

Læs mere

Årsrapport for fællesfonden 2002

Årsrapport for fællesfonden 2002 Årsrapport for fællesfonden 2002 KIRKEMINISTERIET Årsrapport for fællesfonden 2002 KIRKEMINISTERIET Årsrapport for fællesfonden 2003 2 Indholdsfortegnelse 1. KIRKEMINISTERENS FORORD 3 10.3 Kordegne-,

Læs mere

Vedtægt. for. Formål 1. Samarbejdet har til formål at administrere og drive Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg kommune.

Vedtægt. for. Formål 1. Samarbejdet har til formål at administrere og drive Folkekirkens Skoletjeneste i Aalborg kommune. Vedtægt for samarbejdet mellem sognene i Aalborg Nordre Provsti, Aalborg Vestre Provsti, Aalborg Østre Provsti og Aalborg Budolfi Provsti i medfør af 43 stk. 1, i Lov om Menighedsråd og vedtaget i henhold

Læs mere

Hvilke opgaver har et menighedsråd, og hvem gør hvad?

Hvilke opgaver har et menighedsråd, og hvem gør hvad? November 2012 Hvilke opgaver har et menighedsråd, og hvem gør hvad? Information målrettet nuværende og kommende medlemmer af menighedsrådene i Bispebjerg. 1 Hvilke opgaver har et menighedsråd, og hvem

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om folkekirkens økonomi

Bekendtgørelse af lov om folkekirkens økonomi Side 1 af 10 Dato for udstedelse 28-04-2006 Dokumenttype Lovbekendtgørelse Forskriftens nr. 376 Forskriftens titel Bekendtgørelse af lov om folkekirkens økonomi Ressortministerium Kirkeministeriet Status

Læs mere

FOLKEKIRKENS OPGAVE- OG ROLLEFORDELING DEL 1

FOLKEKIRKENS OPGAVE- OG ROLLEFORDELING DEL 1 FOLKEKIRKENS OPGAVE- OG ROLLEFORDELING DEL 1 Læs på de følgende sider om, hvem der har hvilke kasketter på, når det drejer sig om din løn og dine ansættelsesvilkår. Der er sat lup på folkekirkens opgave-

Læs mere

Årsrapport 2010 for Lolland-Falsters Stift

Årsrapport 2010 for Lolland-Falsters Stift Dok.nr.: 41152-11 Årsrapport 2010 for Lolland-Falsters Stift April 2011 dok. nr. version 3 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 173 af 29. januar 2010 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden

Læs mere

Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6.

Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6. Forsøgsvilkår nr. 2 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed Bevillingssamarbejde Dato: 6. f ebruar 2019 Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Flere store samarbejder

Læs mere

Årsrapport for. Roskilde Stift

Årsrapport for. Roskilde Stift Årsrapport 2014 for Roskilde Stift Fællesfonden Indholdsfortegnelse 1. Påtegning... 2 2. Beretning... 3 2.1. Præsentation af virksomheden... 3 2.2. Virksomhedens omfang... 65 2.3. Årets faglige resultater...

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

Notat. Forsøgsvilkår nr. 3 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen.

Notat. Forsøgsvilkår nr. 3 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen. Forsøgsvilkår nr. 3 vedr. ændret organisering af samarbejder som selvstændig juridisk enhed - budgetsamrådsmodellen Dato: 6. f ebruar 2019 Fase 1 - Opstart Inspiration Forsøgsindh old Flere store samarbejder

Læs mere

Tilfredshedsmåling 2009 Stifterne i Danmark Rapport for Alle stifter

Tilfredshedsmåling 2009 Stifterne i Danmark Rapport for Alle stifter småling 2009 Stifterne i Danmark Rapport for Alle stifter småling 2009 Indhold Side 3 Side 4-5 Side 6 Side 7 Side 8-14 Side 15-29 Læsevejledning Bag om målingen Hovedresultater Temaer - overordnet Tema

Læs mere

Demokratisering af folkekirkens økonomi

Demokratisering af folkekirkens økonomi Demokratisering af folkekirkens økonomi Provstiudvalgskonference 3. november 2018 Hans-Henrik Nielsen Formand for Økonomi- og kirkegårdsudvalget 22 2 1 Styrket demokrati omkring økonomien Landsforeningen

Læs mere