Opfølgningsseminar på Kystkonferencen i Helsingør d. 23. november 2009.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Opfølgningsseminar på Kystkonferencen i Helsingør d. 23. november 2009."

Transkript

1 Opfølgningsseminar på Kystkonferencen i Helsingør d. 23. november Influenca A s hergen satte sit præg på antallet af deltagere på opfølgningsvorkshoppen. Dog ikke mere end at hele 15 engagerede folk fra den danske kyst og havneverden mødte op i Helsingør til opfølgningsworkshoppen på Kystkonferencen for at: Konkretisere, hvordan vi udmønter tankerne og ideerne fra DKK09 Navn Firma Ida Brøker Dansk Hydraulisk Institut ibh@dhigroup.com Anne Rebsdorf Cowi A/S abre@cowi.dk Louise Grøndahl Energistyrelsen lgr@ens.dk Peter S. Lauridsen Rohde Nielsen psl@rohde-nielsen.dk Katrine Qvistgaard Hørsholm Kommune kaq@horsholm.dk Jørgen Gehl Frederikshavn Kommune joge@frederikshavn.dk Merete Binderup GEUS mb@geus.dk Finn Hansen Sønderborg Havn fhan@sonderborg.dk Marie-Louise Sune Anderson Gentofte Kommune mlsu@gentofte.dk Ole Christiansen Helsingør Kommune och11@helsingor.dk Hanne Askholm Larsen Gribskov kommune hasla@gribskov.dk Christian Helledie Cowi A/S cel@cowi.dk Dan Hasløv Hasløv & Kjærsgaard Ark. dbh@hogk.dk Carlo Sørensen Kystdirektoratet cas@kyst.dk Per Sørensen Kystdirektoratet pso@kyst.dk Dagens forløb: Dagen startede med en diskussion af emnerne bragt på bane på Dansk Kystkonference som værende de initiativer vedrørende klimatilpasning af de danske kyster og havne som skal iværksættes først. Emnerne var samlet i 3 hovedkategorier Værktøjer, metoder og Viden/kommunikation. Hvordan for vi disser emner ud over rampen, hvad skal vi starte med? Der var samtidig en diskussion af, at der sker meget i Danmark med hensyn til klimatilpasning, men det er svært at få et overblik over den viden som findes og genereres. Vi endte med at nedsætte 4 arbejdsgrupper med flg. fokuspunkter: Gruppe 1: Formidling/deling af viden. Gruppe 2: Kystbeskyttelse og kystteknik Gruppe 3: Dialog om planlægning af kystzonen mellem kommuner, borgere. Kystnatur, beskyttelse. Gruppe 4: kystsager, implementering af ICZM, forvaltningspraksis i Kystdirektoratet (KDI) de kommunale tilbagemeldinger, kampen mod ulovligheder.

2 Hver af grupperne arbejde med at diskutere konkrete opgaver indenfor deres fokuspunkter mhp. at få identificeret aktører og tovholdere i den videre proces. Det følgende er referater fra de enkelte arbejdsgrupper. Gruppe 1: Formidling/deling af viden. Deltagere Marie-Louise Sune Andersen, Gentofte Kommune Louise Grøndahl, Energistyrelsen Merete Binderup, GEUS Carlo Sørensen, Kystdirektoratet Spørgsmål: Hvor kan man søge penge til udvikling af ny viden og tilgængeliggørelse af eksisterende? Penge og Vidensdatabase Vedrørende videnformidling, diskuterede vi den viden, der allerede eksisterer, men som er fragmenteret og kun sjældent er lettilgængelig. For at gøre viden operationel, skal den samles, tilgængeliggøres og potentielle brugere skal gøres opmærksom på, at den allerede eksisterer. I stedet for at lave nye projekter, der har det med at blive meget store, fordi man gerne vil have det hele med, kunne en idé være at samle den eksisterende viden i form af en Kildedatabase. Kildedatabase kan have som et mål at gøre kommuner opmærksomme på de forhold: natur- såvel som kulturmæssige, der gør sig gældende for deres kyst og på forhold, der er tilfælles med nabokommuner. Dette kunne være en inddeling af DK s kyster i kystceller, til gavn for den langsigtede kystplanlægning. Et andet eksempel er publikationen: Kystlandskabet- Udpegning af Danmarks Nationale Interesseområder indenfor Geologi, geomorfologi og kystdynamik, der udpeger og beskriver 99 områder hvor kystlinien har national interesse for geologien. Her bør myndighederne være særlig opmærksomme på de geologiske interesser i deres administration ( Der ligger endvidere en del information om kystudvikling, kystens tilstand, eksiserende kystbeskyttelse mv. for hele eller dele af landet, der kan tilgængeliggøres. Carlo (ansvar) og Merete samler noget af det eksisterende mhp overblik og senere projektbeskrivelse og rundsender inden jul til gruppen. En kort projektskitse skal dels danne overblik og dels medvirke, at der findes finansiering (intern og ekstern) til at gennemføre tiltag. Alle i gruppen tygger på at finde finansieringmuligheder. Carlo laver en første sondering ift. eksterne midler. Med baggrund i projektskitse inddrages relevante parter (BLST, KL m.fl.)

3 Gruppe 2: Kystbeskyttelse og kystteknik Finn Hansen, Sønderborg havn Peter S. Lauridsen, Rohde Nielsen Per Sørensen, Kystdirektoratet Erosionsbeskyttelse Sandfodring er løsningen på de erosionstruede kyster, hvoraf mange efterhånden er sandhungrende. I diskussionen blev de mest presserende udfordringer identificeret til at være: 1. Hvor får vi sandet fra (Aktion: rådgivere, entreprenører, KDI) 2. Materiel til sandfodring på indre kyster(aktion: entreprenører) 3. Design af sandfodring på indre kyster(aktion: rådgivere, KDI) 4. Demonstrationsprojekter Højvandsbeskyttelse Diger: 1. Design (Aktion: rådgivere, KDI) 2. Hvor fås materialet fra (Aktion: rådgivere, entreprenører) Andre: 1. Udvikle nye multifunktionelle løsninger(aktion: rådgivere, entreprenører) 2. Bruge eksisterende infrastruktur, især bygninger, men også veje. (Aktion: rådgivere, entreprenører) 3. Design (Aktion: rådgivere, KDI) Gruppe 3: Dialog om planlægning af kystzonen mellem kommuner, borgere. Kystnatur, beskyttelse. Anne Buhl Rebsdorf, COWI Dan B. Hasløv, Hasløv & Kjærsgaard Carsten Strøm, Helsingør Kommune Stats niveau Kystzonen og de problemer vi ser ind i med stigende vandspejl skal sættes på den politiske dagsorden. Der skal skabes synlighed og bevidsthed omkring konsekvenserne for samfund, kulturarv, natur osv. Hvis der skabes bevidsthed og dialog omkring problemerne, vil der efterhånden kanaliseres ressourcer til området, som det tidligere er sket indenfor miljøområdet. Der skal skabes en dialog om lovgrundlaget på kystområdet. Nu hvor vores forventninger til fremtiden er ændret i forhold til stigende vandspejl og dermed store konsekvenser for kystzonen, er det så nødvendigt og relevant at justere lovgivningen på området? Emner til diskussion: Lov om naturbeskyttelse, lov om planlægning, lov om kystbeskyttelse og forhold til staten højhedsret.

4 Kommune niveau Der skal udarbejdes kommuneplaner, hvor problemer og mål i forhold til kysterne og i relation til klima fastlægges. Kystzonen er under pres fra både stigende havvandspejl, kraftigere nedbør og stigende grundvandsspejl og bliver også mere dynamisk. Forvaltningen i og omkring kystzonen er lovgivningsmæssigt delt op mellem stat og kommune. Det er derfor vigtigt at opprioriterer dialogen mellem stat og kommune, for at opnå de mest optimale helhedsløsninger. Her tænkes ikke kun på ejendomme, værdier, men også naturværdier, kulturværdier, rekreative værdier mv. Processen i VVM screening Der er flere eksempler på, at VVM-reglerne i kystzonen forvaltes forskelligt fra sag til sag. Der er derfor behov for en eksempelsamling / bedste praksis med vellykkede sager. Det vil være en slags vejledning for nye sager. Rådgivere kan bl.a. hjælpe med materiale om/beskrivelse af forskellige sager Der er brug for at have opstartsmøder ved nye kystbeskyttelsessager. Ved mødet skal KDI, kommune, rådgiver og ansøger være repræsenteret, så der sikres en god dialog om sagen og processen i sagen fra start. Mødet vil også sikre, at forvaltningen af de forskellige lovgivninger på området afpasses/koordineres. Det savnes at KDI forsat har en rådgivende rolle i opstarten af disse sager. Dialog om hvordan får vi ryddet op på kysterne Der er flere uklarheder inden for lovgivning og retspraksis på området. Bl.a. er der flere, der mener, at en grundejer får ret til sin ulovlige kystbeskyttelse, hvis den har eksisteret længe nok. Tilsvarende er der uklarhed om, hvad man har lov til at bygge på søterritoriet foran sin grund. Der er brug for at KDI eller Transportministeriet skaber klarhed omkring kystgrundejerens rettigheder, så der skabes en basis for fjernelse af ulovlig kystbeskyttelse. Et klarere grundlag mht. retlige forhold vil også understøtte et helt nødvendigt stærkere politisk engagement i kystsager. Eksempelvis kan der arbejdes frem mod at den godkendende myndighed med hensyn til kystbeskyttelse (og badebroer) også har påbudshjemmel til at kræve ulovlige anlæg lovliggjort enten ved en ansøgning eller ved at anlægget fysisk fjernes. Denne mulighed har kommunerne ikke i dag mht. badebroer (det har Transportministeriet). Tilsvarende indenfor kystbeskyttelse er det også Transportministeriet, som har påbudshjemmel til at kræve ulovlige anlæg lovliggjort. Gruppe 4: kystsager, implementering af ICZM, forvaltningspraksis i Kystdirektoratet (KDI) de kommunale tilbagemeldinger, kampen mod ulovligheder. Ida Brøker, DHI Katrine Quistgaard, Hørsholm Kommune Jørgen Gehl, Frederikshavn Kommune Hanne Askholm Larsen, Gribskov kommune Christian Helledie, Cowi

5 Overskrifterne for diskussionen i gruppe 4. var: Lov om Kystbeskyttelse bremser de gode projekter, da lovens sigte er kystsikring og ikke rekreative formål. Forvaltningspraksis i KDI efterlader huller i forhold til anden lovgivning som f.eks. Lov om Naturbeskyttelse, 22 om adgang. Bedre samspil med korresponderende lovgivning. Forslag om kortlægning af huller i loven kan afsløre behovet for revision af loven. De indre kyster på finansloven ikke kun de 200 km på den jyske vestkyst. KDI og KL kunne sætte sig sammen og udarbejde en strategi for hvordan man etablerer er formaliseret samarbejde mellem kommunerne og KDI om kystbeskyttelse og klimatilpasning. Vi har data nok til at udføre gode analyser. Det er en opgave for centralforvaltningen at skabe grundlaget for de værktøjer der skal til for at tage de rigtige valg. KDI har en opgave i at formidle de gode projekter. Implementering af ICZM er det ikke det vi gør allerede? Kampen mod de uhensigtsmæssige kystsikringsanlæg er vigtigere end kampen mod de allerede etablerede ulovlige anlæg. Det videre forløb: Der var et ønske om at fortsætte den gode proces blandt de fremmødte deltagere og mødes igen i marts/april for at sikre kontinuitet i processen. Kystdirektoratet er ansvarlig for at finde dato og sted. I skrivende stund vil jeg som referent gerne kaste et forslag på banen. Det er at lave et menupunkt under Kysttemaet på som skal hedde Tiltag. Under dette vil jeg (som redaktør) tilbyde at lave en oversigt over igangværende klimatilpasningstiltag, kontaktperson og link til tiltaget. Jeg vil håbe det kan medvirke til at øge kommunikationen og viden i kystdanmark. Tilbagemelding på forslaget ønskes, og gerne alternative forslag. Per Sørensen Kystdirektoratet pso@kyst.dk

KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI

KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI - en strategisk indsats for smukkere kyster Åben Land Konference 9. 10. juni 2011 Vicedirektør Carl-Christian Munk-Nielsen, Kystdirektoratet Fremtidens jernkyst? Hele kysten Nutidens

Læs mere

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven

Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Kap. 1 a sager efter kystbeskyttelsesloven Den 20. november 2013 Anne Binderup Sørensen 1 Ansøgninger om kystbeskyttelse Hvis der er enighed blandt borgerne kan man søge om tilladelse til kystbeskyttelse

Læs mere

10. december 2012. Møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej, Humlebæk. Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk

10. december 2012. Møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej, Humlebæk. Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk Velkommen til møde om kystbeskyttelse ved Gl. Strandvej i Humlebæk Dagsorden Velkomst Formål og rammerne for mødet v/ Christian Ibsen, Plan og Klimachef Hvordan ser fremtiden ud og hvad har vi af muligheder

Læs mere

KYSTBESKYTTELSE En ny opgave i kommunen. Laust Hvidtfeldt Lorentzen og Katrine Juul Larsen, Miljø og Natur Ann-Mett Mølhave Sepstrup, Plan og Kultur

KYSTBESKYTTELSE En ny opgave i kommunen. Laust Hvidtfeldt Lorentzen og Katrine Juul Larsen, Miljø og Natur Ann-Mett Mølhave Sepstrup, Plan og Kultur KYSTBESKYTTELSE En ny opgave i kommunen Laust Hvidtfeldt Lorentzen og Katrine Juul Larsen, Miljø og Natur Ann-Mett Mølhave Sepstrup, Plan og Kultur Baggrund Januar 2017: Stormflod fra Østersøen (Assens

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Køge, 9. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Informationsmøde den 5. november 2016 Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder Informationsmøde den 5. november 2016 Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række

Læs mere

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Kommunemøde november 2016

Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder. Kommunemøde november 2016 Kystanalysen Konklusioner, udfordringer og løsningsmuligheder Kommunemøde november 2016 Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række kraftige storme;

Læs mere

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016

Den gode ansøgning - kystbeskyttelse. Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Den gode ansøgning - kystbeskyttelse Informationsmøde Haderslev 5. november 2016 Kystbeskyttelseslovens 16 16. På strandbredder og andre kyststrækninger, hvor der ikke findes sammenhængende grønsvær eller

Læs mere

Dansk Kyst. Konference. Kolding, 21. og 22. september. Invitation. Højbovej 1 DK 7620 Lemvig

Dansk Kyst. Konference. Kolding, 21. og 22. september. Invitation. Højbovej 1 DK 7620 Lemvig Dansk Kyst Konference 2011 Kolding, 21. og 22. september Invitation Højbovej 1 DK 7620 Lemvig www.kyst.dk kdi@kyst.dk Dansk Kyst Konference 2011 Kolding, 21. og 22. september Invitation til Dansk Kystkonference

Læs mere

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten.

Begreber. Erosion sker, når bølger transporter materiale fra havbunden og stranden og aflejrer det længere nede ad kysten. Kystanalysen Baggrund Kystbeskyttelsen af de danske kyster er kommet i fokus de senere år især på grund af en række kraftige storme; Bodil, Dagmar, Egon m.fl. Stormene har haft konsekvenser for grundejere

Læs mere

Høring om kystbeskyttelse i Danmark

Høring om kystbeskyttelse i Danmark Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 137 Offentligt illede:,5 mm ttelse, billedet agerst. le foto Høring om kystbeskyttelse i Danmark Den 23. november 2016 Kystbeskyttelse i Danmark 1.

Læs mere

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne

Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning. - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne Resultater fra borgertopmøde om klimatilpasning - Lørdag den 5.marts I Kalundborg hallerne 1. Intro Først en række afstemninger for at lære udstyret at kende. Dernæst en runde ved bordene, hvor I lærer

Læs mere

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt

Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Risikostyringsplan for havoversvømmelser i Ishøj Kommmune -kort fortalt Hvorfor skal Ishøj Kommune kystsikres? Klimaforandringer vil sandsynligvis medføre stigende havvandstand og flere kraftige storme.

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 14. august 2014 Mødetidspunkt 17.02 Mødelokale Udvalgsværelse D Side 1 af 10 Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Kystanalysen Teknisk gennemgang

Kystanalysen Teknisk gennemgang Kystanalysen Teknisk gennemgang Miljø- og Fødevareudvalget den 21. september 2016 Kystdirektoratet SIDE 1 Danmarks kyster 7.300 km kystlinje 1,5 m pr. indbygger En af de længste kystlinjer i verden Højeste

Læs mere

Rågeleje d 20 august 20008. Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere

Rågeleje d 20 august 20008. Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere Rågeleje d 20 august 20008 Møde med Kystdirektoratet og Gribskov Kommunes teknikere Mødestedet var pladsen for enden af Klitgårdsvænget vest for Heatherhill. Herfra gik vi ned på stranden for at besigtige

Læs mere

Kommunen blander sig i udgangspunktet ikke i sagerne, hvis det ikke er nødvendigt

Kommunen blander sig i udgangspunktet ikke i sagerne, hvis det ikke er nødvendigt Rollefordeling mellem lodsejere og kommune Lodsejer er selv ansvarlig for at tage initiativ i en række forskellige sager for eksempel: Vandløbssager Kystbeskyttelsessager Sager om private fællesveje o.l.

Læs mere

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont

Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej Roskilde. Kystdirektoratet J.nr. 16/ Ref. Lone Dupont Mash Holding v/ Mads Koch Jensen Frederiksborgvej 201 4000 Roskilde Kystdirektoratet J.nr. 16/02406-5 Ref. Lone Dupont 17-10-2016 Afslag på ansøgning om tilladelse til kystbeskyttelse på matrikel nr. 5ch

Læs mere

Forvaltning i kystzonen klimatilpasning og planlægning

Forvaltning i kystzonen klimatilpasning og planlægning Forvaltning i kystzonen klimatilpasning og planlægning Kåre Svarre Jakobsen og Rolf Bach Hoelgaard Naturstyrelsen Foto: Tegnestuen Jens V. Nielsen Forventede klimaændringer Ændret nedbør og temperatur

Læs mere

Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag.

Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag. Det Nordfynske Kystsikrings-, Dige- og Pumpelag. Administration: Thygesensvej 2, 5450 Otterup www.nordfynskyst.dk - tlf.: 64 87 14 89 mail info@nordfynskyst.dk Ansøgning om tilladelse til sandfodring Kystdirektoratet

Læs mere

Administrationsgrundlag for kystforvaltning i Odsherred Kommune

Administrationsgrundlag for kystforvaltning i Odsherred Kommune Administrationsgrundlag for kystforvaltning i Odsherred Kommune INDLEDNING... 2 LOV- OG REGELGRUNDLAG... 3 E N ELLER FLERE ENIGE GRUNDEJERE... 3 F LERE ENIGE/UENIGE GRUNDEJERE... 4 K YSTSIKRING PÅ KOMMUNENS

Læs mere

Evalueringsrapport Nørlev Strand

Evalueringsrapport Nørlev Strand Evalueringsrapport Nørlev Strand Trykudligning sammenlignet med sandfodring 1 SIC Skagen Innovations Center Dr. Alexandrinesvej 75 9990 Skagen Tlf. 98445713 Mob 40401425 web www.shore.dk Mail sic@shore.dk

Læs mere

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016

Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystbeskyttelse hvorfor og hvordan? Kaija Jumppanen Andersen, Kystdirektoratet Kerteminde, 11. juni 2016 Kystdirektoratets ansvarsområder Statslige myndighed angående: Strand- og klitfredningslinjen Konstruktioner

Læs mere

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk

Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Christian Helledie Projektleder og kystspecialist CEL@cowi.dk Evaluering af sandfodring på Nordfyn Status efter 20 år (1995-2014) Evalueringsrapport udarbejdet af COWI for KDI 2011 (COADAPT) Agenda: Kystteknisk

Læs mere

Fra vision til plan Hedensted Kommune - Niels Rauff Kystkonferencen 21.september 2011

Fra vision til plan Hedensted Kommune - Niels Rauff Kystkonferencen 21.september 2011 Hedensted En vækstorienteret landkommune, hvor udviklingen bygger på de særlige muligheder i de enkelte lokalsamfund, og hvor borgerne er tæt på demokratiet, fritidslivet og kommunens service. Fra vision

Læs mere

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand

Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse ved Kobæk Strand Grundejerforeningen Kobæk Sønderstrand Att. Kent Martinussen Kystdirektoratet J.nr. 16/06326-19 Ref. Britt Gadsbølle Larsen 31-05-2017 Kystdirektoratets udtalelse vedr. etablering af højvandsbeskyttelse

Læs mere

Fuldmægtig/specialkonsulent til alsidige opgaver på søterritoriet

Fuldmægtig/specialkonsulent til alsidige opgaver på søterritoriet Stillings- og personprofil Fuldmægtig/specialkonsulent til alsidige opgaver på søterritoriet Kystdirektoratet September 2015 [1] Stillingen (resumé) Der er tale om en udfordrende og udviklende stilling

Læs mere

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet.

Repræsentanter fra digelauget er inviteret til dialog med udvalget på mødet. Sidenr. 1 Kystsikring Binderup-Grønninghoved-Bjert Sagsid.: 14/19442 Resumé Det er Kystdirektoratet, der er myndighed på kystbeskyttelsesloven, men når et kystsikringsprojekt omfatter mange grundejere,

Læs mere

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom.

Tilladelsen til sand- og ralfodring må ikke benyttes før der foreligger en afgørelse fra kommunen herom. Jes Anker Mikkelsen og Marlene Füchsel Mikkelsen Almevej 6 2900 Hellerup Kystdirektoratet J.nr. 14/00228-40 Ref. Marianne Jakobsen 08-04-2015 Tilladelse til sand- og ralfodring ud for matr.nr. 4s og 4dk

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015.

Der meddeles samtidig påbud om, at kystbeskyttelsen, som allerede er etableret i form af udlagte sten, fjernes senest fredag den 16. oktober 2015. Kystdirektoratet J.nr. 15/00574-15 Ref. Heidi Søgaard Madsen 23-09-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse af sten ud for matr. nr. 14m, 14b, 14c, 14d, 14e, 14f Dalby By, Kirke-Helsinge,

Læs mere

Redegørelse/indstilling

Redegørelse/indstilling Sagsnr.: 2009/13909 Dato: 23-06-2010 Sag: Redegørelse for fælles kystsikringsprojekt Sagsbehandler: Jørgen Krog Teksten i kursiv er identisk med teksten i sagsfremstillingen Sagens kerne Der har på møder

Læs mere

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1

Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen. Side 1 Kystbeskyttelse ved Gl. Skagen Side 1 Program Velkommen og præsentation af program Grundejerforeningen for Gl. Skagen præsenterer baggrunden for deres ansøgning Sagens historik Kort om processen Hvordan

Læs mere

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder

Kystdirektoratet J.nr. 15/ Ref. Sanne Fanøe Zimmer Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Lena Busch Nielsen Søvangen 9 5631 Ebberup Kystdirektoratet J.nr. 15/01109-9 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 15-12-2015 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse i form af høfder Kystdirektoratet meddeler hermed

Læs mere

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 17. februar kl. 13: Resumé:

Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 17. februar kl. 13: Resumé: Placering: Grundejerkontaktudvalg» 07. Strand- og kystsikringsgruppen» Evt. sorteringsnøgle: Titel: Strand- og kystsikringsgruppen 17. februar kl. 13:30 2015 Resumé: Type: MødeDokument Mødeleder: Mødedeltagere:

Læs mere

Klimatilpasning og kommuneplanlægning

Klimatilpasning og kommuneplanlægning Klimatilpasning og kommuneplanlægning Oplæg Miljøcenter Roskilde d. 30. august 2011 Lykke Leonardsen Oversigt over oplæg Københavns Kommunes klimatilpasningplan - ultrakort Klimatilpasning i forhold til

Læs mere

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009).

Etablering af stensætning kræver tilladelse fra Kystdirektoratet, jf. 16, stk. 1, nr. 1 i kystbeskyttelsesloven (LBK nr. 267 af 11/03/2009). Grundejerforeningen for Laveskov Villaby C/O Jan Severin Strandmarken 7 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 14/00501-46 Ref. Ilse Gräber 22-10-2015 Tilladelse til forlængelse stensætning ud for højvandsbeskyttelse,

Læs mere

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.

REFERAT. Implementeringsgruppen for forebyggelse. Tidspunkt: 8. februar 2017 kl Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1. REFERAT Møde: Implementeringsgruppen for forebyggelse Tidspunkt: 8. februar 2017 kl. 15.00-17.00 Sted: Ørbækvej 100, 5220 Odense SØ, lokale 1.1.65 DELTAGERE Kommuner Mette Søndergaard Robl, chef, Odense

Læs mere

Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn

Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn Kystbeskyttelsesprojekt mellem Nivå Havn og Sletten Havn En Kap. 1A sag rejst af Fredensborg Kommune Ved Plan- og Klimachef Christian Peter Ibsen Fredensborg Kommune Sletten Havn Fredensborg Humlebæk Nivå

Læs mere

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner

Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Kystsikring Halsskov Ideer og visioner Program Præsentation: Merete Hvis Dalnæs Projektleder Merete startede mødet med at byde velkommen, til de fremødte. Mødet omhandlede ideer og udformning af disse.

Læs mere

Kystbeskyttelse Mårup Kirke

Kystbeskyttelse Mårup Kirke Kystbeskyttelse Mårup Kirke 2007. SIC byggede en flot forstrand foran Mårup Kirke i perioden 1998 til 2005 Billedet er taget i sommeren 2003 og skrænten foran Mårup Kirke er grøn med vegetation. SIC Skagen

Læs mere

Klimatilpasningsportalen Viden og værktøjer Louise Grøndahl Videncenter for klimatilpasning

Klimatilpasningsportalen Viden og værktøjer Louise Grøndahl Videncenter for klimatilpasning Klimatilpasningsportalen Viden og værktøjer Louise Grøndahl Videncenter for klimatilpasning Opgaven for portalen Portalen skal levere viden, der kan bruges af kommuner, borgere og erhverv til at træffe

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet skal overordnet svare på: Hvilken kysttekniske

Læs mere

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester

Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester Velkommen til møde om kystbeskyttelse Ordstyrer: Trine Holmberg, direktør 17.00 Velkommen Thomas Lykke Pedersen, borgmester 17.05 Dagens program og hvorfor er vi her? Lars Simonsen, udvalgsformand 17.10

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: Helenekilde mod vest NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Skitseprojektet

Læs mere

KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI - en strategisk indsats for smukkere kyster

KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI - en strategisk indsats for smukkere kyster KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI - en strategisk indsats for smukkere kyster Foto: Samsø ved Vesborg Fyr KYSTBESKYTTELSESSTRATEGI - en strategisk indsats for smukkere kyster Udgivet af: Udarbejdet af: Kystdirektoratet

Læs mere

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert

Kystsikring ved Grønninghoved, Binderup og Bjert «Navn» «CO» «Adresse» «Udvidet_adresse» «Postnr by» By- og Udviklingsforvaltningen Service og Udvikling Nytorv 11 6000 Kolding Telefon 79 79 79 79 EAN 5798005310105 E-mail byogudvikling@kolding.dk www.kolding.dk

Læs mere

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag

Redegørelse for planens Forudsætninger. Kommuneplan Forslag Redegørelse for planens Forudsætninger Kommuneplan 2017-29 Forslag August 2017 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 Om forudsætninger for Kommuneplan 17...2 Redegørelse for forudsætninger...4 Rækkefølge

Læs mere

2. Der må ikke uden Kystdirektoratets tilladelse foretages udvidelse eller ændringer af det godkendte anlæg.

2. Der må ikke uden Kystdirektoratets tilladelse foretages udvidelse eller ændringer af det godkendte anlæg. Klitgårdens Grundejerforening v/ Birgit Lund Brogårdsvej 33 2820 Gentofte Dato: 06-08-2013 Dokumentnr. 12/00451-96 Sagsbehandler: Anne Binderup Sørensen Direkte tlf.nr.: 91 33 84 22 Deres reference: Tilladelse

Læs mere

Vores kyst. Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse

Vores kyst. Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse Vores kyst Kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse Dagsorden Velkomst Udfordringerne i Hejsager og Kelstrup Strand Ansvarsfordeling Status på Vores kyst Hvad er et kommunalt fællesprojekt om kystbeskyttelse?

Læs mere

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav

Raageleje og Udsholt Strand Grundejerlav Referat fra ordinær generalforsamling søndag den 11. august 2013 på Restaurant Søstjernen Introduktion Jakob Wandall (JW) bød velkommen til medlemmerne og vores gæst borgmester. Jan Ferdinandsen (JF) og

Læs mere

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune

TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse. Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget. Hjørring Kommune TEKNIK & MILJØ 2016, Temamøde: Kystbeskyttelse Ole Ørnbøl, Formand Teknik- og Miljøudvalget Hjørring Kommune Kysterne i Hjørring Kommune 62 km kystlinie Overvejende naturlig kyst med meget stor rekreativ

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sand- og ralfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sand- og ralfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor. Jørn Lynge Albertsen Kystdirektoratet J.nr. 15/00233-29 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 20-01-2016 Ny tilladelse til kystbeskyttelse i form af sandfodring på Hedelyngen 28, matr. 4aa, Langø, Stubberup, Kerteminde

Læs mere

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk

Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014. v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Korsør højvandssikring - Betalingsprincipper Møde i digegrupper 03.04.2014 v/ Kim Boye - kbo@niras.dk Hvem er NIRAS og jeg? Multi-diciplinær rådgivende virksomhed 1.400 ansatte Årlig omsætning: 1.000 mio.kr

Læs mere

Referat for Havnebestyrelsen

Referat for Havnebestyrelsen Referat for Havnebestyrelsen Mødedato 12. september 2016 Tid Kl. 16.00 18.00 Sted Havnekontoret Medlemmer Bjarne Eggert Rasmussen Hanne Sørensen (A) Henrik Bonné - Afbud Otto Vølund Poulsen (V) Per Sørensen

Læs mere

Notat fra møde 9. januar 2014

Notat fra møde 9. januar 2014 Sag: 2012/26243 002 Id: 05.00G00 Afdelingsnavn Center for Bolig, Vej og Vand Postadresse Postboks 10, 3200 Helsinge 12. januar 2014 Personlig henvendelse Rådhusvej 3 3200 Helsinge tlf: 7249 6009 e-mail:

Læs mere

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio.

Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst. Samtidig sparer staten ca. 100 mio. Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Bilag 117 Offentligt Intelligent kystbeskyttelse med 100 % garanti for at erosionen stoppes på den jyske vestkyst Samtidig sparer staten ca. 100 mio. kr årligt. Status

Læs mere

Høring vedr. screening af arealer til kystnære havmøller

Høring vedr. screening af arealer til kystnære havmøller Høring vedr. screening af arealer til kystnære havmøller Dato: 24-08-2012 Vindmølleindustrien bakker op om Energistyrelsens arbejde med at identificere egnede områder til potentielle kystnære havmølleparker

Læs mere

Gruppediskussion formiddag: Hvordan kan samarbejdet om

Gruppediskussion formiddag: Hvordan kan samarbejdet om Gruppediskussion formiddag: Hvordan kan samarbejdet om klimatilpasning styrkes? Spørgsmål: På tværs af kommunerne i regionen? På tværs af sektorer? På tværs af afdelinger i kommunen? Besvarelser Bord 8:

Læs mere

Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets årlige dialogmøde med grundejerforeninger og landsbylaug

Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets årlige dialogmøde med grundejerforeninger og landsbylaug SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Økonomi-, teknik- og miljøudvalgets årlige dialogmøde med grundejerforeninger og landsbylaug 11-06-18 Dagsorden Velkomst Orientering om ny affaldsordning fra 2020 i Solrød

Læs mere

Offentlig høring om Kystbeskyttelse

Offentlig høring om Kystbeskyttelse Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del Bilag 124 Offentligt Offentlig høring om Kystbeskyttelse Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Landstingssalen d. 23. nov. 2016 Erosion og oversvømmelse valg

Læs mere

Beredskabsprojekt i Vand i Byer. v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, Teknologisk Institut

Beredskabsprojekt i Vand i Byer. v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, Teknologisk Institut Beredskabsprojekt i Vand i Byer v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, Teknologisk Institut Hvorfor dette projekt? En del kommuner skal have opdateret deres beredskabsplaner i forhold til skybrud, stormflod

Læs mere

Klima tilpasning på Fanø

Klima tilpasning på Fanø Klima tilpasning på Fanø Diger, stormfloder, havstigninger Agenda21-gruppens digegruppe : Svend Lauridsen, Sønderho, talsmand Oluf Holm, Sønderho Niels Christian Nielsen, Nordby Michael Møller, Nordby

Læs mere

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg

Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Møde om den danske kystbeskyttelsesindsats d. 16. nov. 2015, Aalborg Teknisk begrundelse for helhedsorienterede løsninger Præsenteret af: Karsten Mangor, chefingeniør i DHI s kystafdeling Udfordringer

Læs mere

Vandoplandsbaseret samarbejde

Vandoplandsbaseret samarbejde Vandoplandsbaseret samarbejde Værebro Å Teknologisk Institut 24. april 2019 VELKOMMEN v. Carsten Nystrup Værebro Å fremskivning af klimaændringer Jeppe Sikker Jensen, COWI AS 24 april 2019 Værebro Å 4

Læs mere

Foreliggende afgørelse erstatter afgørelsen af 22. oktober En begrundelse herfor fremgår af afsnittet Sagsfremstilling.

Foreliggende afgørelse erstatter afgørelsen af 22. oktober En begrundelse herfor fremgår af afsnittet Sagsfremstilling. Grundejerforeningen for Laveskov Villaby C/O Jan Severin Strandmarken 7 3050 Humlebæk Kystdirektoratet J.nr. 15/01206-7 Ref. Ilse Gräber 05-01-2016 Betinget tilladelse til forlængelse stensætning ud for

Læs mere

Den klimatilpassede kommuneplan. Et Plan09-projekt. December 07. Projektplan

Den klimatilpassede kommuneplan. Et Plan09-projekt. December 07. Projektplan Den klimatilpassede kommuneplan Et Plan09-projekt December 07 Projektplan PROJEKTPLAN I projektplanen redegøres for selve projektets indhold og realisering i en række trin. I projektplanen er tilføjet

Læs mere

Helhedsorienteret kystplanlægning

Helhedsorienteret kystplanlægning Helhedsorienteret kystplanlægning Højvandsbeskyttelse af Korsør og Halskov bydel 18/03/2014 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Planlægning og gennemførelse af Klimatilpasset kyst- og højvandbeskyttelse

Læs mere

Klimaforandringer Ekstremnedbør. Jan H. Sørensen VIA UC og Orbicon

Klimaforandringer Ekstremnedbør. Jan H. Sørensen VIA UC og Orbicon Klimaforandringer Ekstremnedbør Jan H. Sørensen VIA UC og Orbicon Oversvømmelser pga. nedbør Klimaændringer eller statistiske udsving? 2 3 Her er løsningen 4 Klimaforandringer Drivhusgasser : tænk globalt

Læs mere

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail:

Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: Gitte Retbøll /Foreningen For Kystsikring Lønstrup Vest (sendt pr. mail: gitte8240@hotmail.com) Kystdirektoratet J.nr. 16/00002-15 Ref. Ilse Gräber 28-04-2016 Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud

Læs mere

Erosion af de Danske Kyster

Erosion af de Danske Kyster Erosion af de Danske Kyster Aart Kroon, Alina Kristin Kabuth & Jørn Bjarke Torp Pedersen COADAPT: Danske Kyster og klimatilpasning oversvømmelsesrisiko og kystbeskyttelse DHI, KD, KU Dansk Kystkonference

Læs mere

Informationsmøde vedr. mulighed for kystsikring/sandfodring på strækningen nord for Nørlev til syd for Lønstrup, 16. marts 2013

Informationsmøde vedr. mulighed for kystsikring/sandfodring på strækningen nord for Nørlev til syd for Lønstrup, 16. marts 2013 1 Informationsmøde vedr. mulighed for kystsikring/sandfodring på strækningen nord for Nørlev til syd for Lønstrup, 16. marts 2013 Pkt. 1: Velkomst og kort introduktion til mødet ved medlemmer af arbejdsgruppen,

Læs mere

Skive Kommune har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet.

Skive Kommune har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Skive Kommune Torvegade 10 7800 Skive Kystdirektoratet J.nr. 11/00759-64 Ref. Thomas Larsen 17-11-2014 Tilladelse til forlængelse af det sydlige dige ved Karup Å ud for Viborgvej, Skive Kommune. Kystdirektoratet

Læs mere

Nye teknologiske muligheder. Kasper Kærgaard, R&D Program Manager, Afdelingen for Kyster og Estuarier, DHI

Nye teknologiske muligheder. Kasper Kærgaard, R&D Program Manager, Afdelingen for Kyster og Estuarier, DHI Nye teknologiske muligheder Kasper Kærgaard, R&D Program Manager, Afdelingen for Kyster og Estuarier, DHI Agenda DHI en GTS virksomhed indenfor vandsektoren Digitaliseringsstrategier og forskningsplaner

Læs mere

Handleplan 2017 Implementering af Turismestrategi

Handleplan 2017 Implementering af Turismestrategi Handleplan 2017 Implementering af Turismestrategi 2015-17 Side 1 af 5 Baggrund Kommunalbestyrelsen i Kommune vedtog den 19. marts 2015 Turismestrategi 2015-17, som fastlægger en overordnet målsætning og

Læs mere

Høringssvar til Odsherred kommune vedr. Forslag til Klimastrategi

Høringssvar til Odsherred kommune vedr. Forslag til Klimastrategi Høringssvar til Odsherred kommune vedr. Forslag til Klimastrategi I forbindelse med Odsherred kommunes Forslag til Klimastrategi har FSNR især hæftet sig ved to områder: Den øgede CO2 påvirkning fra tvangskloakering

Læs mere

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS.

Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. Introduktion til metoder /teknologier til klimatilpasning af danske kyster Miljøteknisk Konference 2. oktober 2013 Jan Dietrich, NIRAS. 03/10/2013 PRÆSENTATION AF HØJVANDSSIKRING I KORSØR 1 Enestående

Læs mere

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI

Nordkystens fremtid. Rådgiver: Kystteknisk skitseprojekt COWI. i samarbejde med: NIRAS DHI HASLØV & KJÆRSGAARD. PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI Helenekilde mod øst 1902 Rådgiver: COWI i samarbejde med: NIRAS Helenekilde mod vest i dag DHI HASLØV & KJÆRSGAARD PROJEKTLEDER: Christian Helledie, COWI PROJEKTDIREKTØR: Ole Juul Jensen, COWI 1 Strandbakkerne

Læs mere

Dialogmøde e,er Bodil 29. januar 2014

Dialogmøde e,er Bodil 29. januar 2014 Dialogmøde e,er Bodil 29. januar 2014 Indlæg fra Samvirket af Nordsjællandske Dige- og Kystsikringsanlæg v/ Nils Viebjerg medlem af forretningsudvalget Agenda Hvad og hvem er Samvirket Konsekvenser af

Læs mere

KYSTTEKNISK SKITSEPROJEKT

KYSTTEKNISK SKITSEPROJEKT NORDKYSTENS FREMTID KYSTTEKNISK SKITSEPROJEKT NOVEMBER 2016 Rådgiverne anbefaler/vurderer Kronisk og akut erosion på Nordkysten. Strandfodring og skråningsbeskyttelse. Initialfodring med 1,7 mio m3 sand

Læs mere

Beredskabsprojekt i Vand i Byer. v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, Teknologisk Institut

Beredskabsprojekt i Vand i Byer. v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, Teknologisk Institut Beredskabsprojekt i Vand i Byer v/ Ulrik Hindsberger, Rørcentret, Teknologisk Institut Hvorfor dette projekt? En del kommuner skal have opdateret deres beredskabsplaner i forhold til skybrud, stormflod

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2

Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Spørgsmål og svar fra informationsmødet om digeprojektet for Område 2 Tid: Mandag den 27. august 2018 kl. 19-21 Sted: Korsør Kulturhus Center for Miljø, Plan og Teknik Miljø Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.

Læs mere

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015

Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør. Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Bent Reimers Gartnerstræde 1 2791 Dragør Kystdirektoratet J.nr. 15/00040-14 Ref. Marianne Jakobsen 05-03-2015 Fornyet vurdering - Afslag på ansøgning om kystbeskyttelse ud for matr.nr. 11ad Kelstrup By,

Læs mere

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling

Sønderho Havn Støtteforening. Generalforsamling Sønderho Havn Støtteforening Generalforsamling 29.6.2013 1 Dagsorden Dagsorden til den ordinære generalforsamling skal indeholde følgende punkter: 1) Valg af dirigent. 2) Formandens beretning. 3) Regnskabet

Læs mere

Smukkere kyster. Åben land konference juni Workshop B Kysten og klimaforandringer Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet

Smukkere kyster. Åben land konference juni Workshop B Kysten og klimaforandringer Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Åben land konference 2011 9.-10. juni 2011 Workshop B Kysten og klimaforandringer Thorsten Piontkowitz, Kystdirektoratet Konsekvenser af havspejlsstigning Permanent oversvømmelse Øget kysterosion 2 Konsekvenser

Læs mere

Invitation/program. Erfaringer. Risikokort. Kysterosion. Klimaplaner. Køge, 11. og 12. september

Invitation/program. Erfaringer. Risikokort. Kysterosion. Klimaplaner. Køge, 11. og 12. september Invitation/program 2013 Køge, 11. og 12. september Erfaringer Risikokort Kysterosion Klimaplaner 2 Invitation til Dansk Kystkonference 2013 De danske kyster er et komplekst samlingssted for naturprocesser

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at sandfodre, på de vilkår som fremgår nedenfor. Allan Winther-Rasmussen Ryesgade 9, Postboks 5097 8100 Århus C Kystdirektoratet J.nr. 15/00119-24 Ref. Henrik Junker Fogh 21-08-2015 Tilladelse til sandfodring på matr.nr. 9c Furreby By, Furreby beliggende

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at beskytte eksisterende nedkørsel, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at beskytte eksisterende nedkørsel, på de vilkår som fremgår nedenfor. Park og Vej Frederikshavn Kommune ATT: Johnny Andersen Elley Kystdirektoratet J.nr. 15/00967-13 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 20-01-2016 Tilladelse til beskyttelse af eksisterende redningsvejs funktion på Kandestedvej,

Læs mere

Klimaudfordringer og ny lovgivning

Klimaudfordringer og ny lovgivning Klimaudfordringer og ny lovgivning Politikermøde i Lemvig 4. maj 2018 Coast 2 Coast Climate Challenge Områdechef Ane Høiberg Nielsen Kystdirektoratet Spændingsfelt Land Infrastruktur Vand 2 / Kystdirektoratet

Læs mere

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren.

3. Højvandvandsmuren skal have de samme mål, som den eksisterende højvandsmur som den erstatter. Dog med en kote på 1,9 langs hele muren. Tilladelse til genetablering af højvandsbeskyttelse på matr. 31g, Sigridsvej 25, Gentofte Kommune Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til, at opføre en ny højvandsmur til erstatning af den ældre højvandsmur

Læs mere

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten

Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten Kystdirektoratets brug af DMI VS-prognoser i stormflodsberedskabet på Vestkysten DMI-brugermøde om varsling af forhøjet vandstand, Karup 6.9.2017 Michael Rasmussen Mig selv uddannet jernbaneingeniør i

Læs mere

Hjørring Kommune giver hermed tilladelse til at etablere et depot af silt, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Hjørring Kommune giver hermed tilladelse til at etablere et depot af silt, på de vilkår som fremgår nedenfor. Hjørring Kommune Hjørring Kommune Springvandspladsen 9800 Hjørring Teknik- & Miljøområdet Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk Hjørring den 09-05-2019

Læs mere

Dansk Kyst. Konference 09. 21. og 22. september. www.kyst.dk/dkk

Dansk Kyst. Konference 09. 21. og 22. september. www.kyst.dk/dkk Dansk Kyst Konference 09 21. og 22. september www.kyst.dk/dkk Velkommen til Dansk Kystkonference 2009 Der venter store udfordringer langs de danske kyster i fremtiden, hvor klimaændringerne vil forøge

Læs mere

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står:

Når Kystdirektoratet træffer afgørelse i sager om kystbeskyttelse, skal vi varetage en række hensyn jf. kystbeskyttelseslovens 1, hvori der står: Grundejerforeningen Nørlev Strand af 1986 v/ Christian Hartmass Sendt som E-mail Kystdirektoratet J.nr. 15/00839-23 Ref. Anni Lassen 20-11-2015 Afslag på ansøgning om lovliggørelse og påbud om fjernelse

Læs mere

Rejseholdets temamøde

Rejseholdets temamøde Rejseholdets temamøde Planlovsændring: Forebyggelse af skader ved oversvømmelse eller erosion og mulighed for at etablere kystbeskyttelse uden tilvejebringelse af en lokalplan. Baggrund for lovændring

Læs mere

Billund. grundvandskort for Billund. regionalt Klimainitiativ Grundvandskort: projektområde billund. Regional Udviklingsplan

Billund. grundvandskort for Billund. regionalt Klimainitiativ Grundvandskort: projektområde billund. Regional Udviklingsplan Regional Udviklingsplan grundvandskort for Billund et værktøj til aktiv klimatilpasning Billund Klimaforandringer Planlægning Risiko-områder By- og erhvervsudvikling regionalt Klimainitiativ Grundvandskort:

Læs mere

Metoder og planer i Landskabet

Metoder og planer i Landskabet Metoder og planer i Landskabet Lisbet Mærsk-Møller Kommuneplan Hvad I får fornøjelse af de næste 45 min Planloven Landskab og metode Landskabskaraktermetoden (LKM) Udpegning med LKM Værdifulde landskaber

Læs mere

Der meddeles samtidig påbud om, at sten samt slæbested som allerede er udlagt, fjerens senest torsdag den 22. september 2016.

Der meddeles samtidig påbud om, at sten samt slæbested som allerede er udlagt, fjerens senest torsdag den 22. september 2016. Søren Reeh Langelinie 41 5230 Odense M Kystdirektoratet J.nr. 16/02095-17 Ref. Sanne Fanøe Zimmer 28-07-2016 Afslag på ansøgning om lovliggørelse af eksisterende kystbeskyttelse samt slæbested ud for matr.

Læs mere

Gruppediskussion formiddag: Hvordan kan kommunerne samarbejde om klimatilpasning på tværs af kommunegrænser?

Gruppediskussion formiddag: Hvordan kan kommunerne samarbejde om klimatilpasning på tværs af kommunegrænser? Gruppediskussion formiddag: Hvordan kan kommunerne samarbejde om klimatilpasning på tværs af kommunegrænser? Hvilke klimarelaterede udfordringer er de største for jeres kommuner? - Lavtliggende grunde

Læs mere

Kystbeskyttelse Administrationsgrundlag

Kystbeskyttelse Administrationsgrundlag Kystbeskyttelse Administrationsgrundlag Skive Kommune 2019 779-2019-18990 1 Kystbeskyttelse - Administrationsgrundlag Skive kommune Indholdsfortegnelse 1.0 Indledning... 3 2.0 Kystbeskyttelsens formål...

Læs mere

Landbruget i landskabet

Landbruget i landskabet Landbruget i landskabet Fra regulering til planlægning Et samarbejde mellem landbrug og kommuner om at sikre fremtidens produktion og forvaltning af det åbne land Kontakt LandboNord: Kirsten Birke Lund,

Læs mere