Klinikken. Brugertilfredshedsundersøgelse i Rusmiddelcenter Silkeborgs klinik. December Udarbejdet af Konsulent Henrik Munk, RCS.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Klinikken. Brugertilfredshedsundersøgelse i Rusmiddelcenter Silkeborgs klinik. December Udarbejdet af Konsulent Henrik Munk, RCS."

Transkript

1 Klinikken Brugertilfredshedsundersøgelse i Rusmiddelcenter Silkeborgs klinik. December 2012 Udarbejdet af Konsulent Henrik Munk, RCS.

2 Brugertilfredshedsundersøgelse i Rusmiddelcenter Silkeborgs klinik december 2012 Rusmiddelcenter Silkeborg (RCS) gennemførte, i perioden mellem 3. december og 10. december 2012 en brugertilfredshedsundersøgelse i forhold til RCS klinik. Baggrund RCS afholdt, i januar 2012 sin første konsensuskonference på baggrund af den kommunale kvalitetsmodel. Den kommunale kvalitetsmodel blev indført som kvalitetsværktøj i hele Silkeborg komme i En udløber af RCS konsensuskonference var, at det blev besluttet fremover at prioritere arbejdet med systematiserede brugertilfredshedsundersøgelser højere. Denne undersøgelse er den første, der er gennemført i RCS regi. Det er at blive planlagt at gennemføre en tilsvarende brugertilfredshedsundersøgelse på RCS s korterevarende enhed på Vibevej. Det er planen at disse brugertilfredshedsundersøgelser, skal være årligt tilbagevendende begivenheder. Uover at brugertilfredshedsundersøgelsen kan bruges som en temperaturmåling på brugernes vurdering af vores indsats er det ambitionen at vi, blandt andet gennem dialog med brugerne om undersøgelsens resultater, bliver klogere på, hvilke tiltag vi eventuelt kan sætte i værk for at gøre arbejdet endnu bedre. Om RCS s længerevarende behandling. Klinikfunktionen er en del af den længerevarende behandling i Rusmiddelcentret. Denne behandling henvender sig primært til mennesker, der er afhængige af opioider, samt mennesker med misbrug af andre illegale rusmidler som ikke umiddelbart er indstillet på eller i stand til at opnå fuldstændig afholdenhed. Den længerevarende stofmisbrugsbehandling er indrettet sådan, at man, for at modtage substitutionsbehandling, samtidig skal modtage social behandling. Arbejdet i forhold til klienterne i længerevarende behandling er således, i vid udstrækning, rettet mod at begrænse de skader, som man pådrager sig selv og andre, som følge af et illegalt stofmisbrug. Det er de læger, der er tilknyttet, RCS, der, i samarbejde med den enkelte klient afgør, hvilken substitutionsbehandling, der skal ordineres, hvilke doser, der skal ordineres og hvordan behandlingen skal administreres. RCS køber sin lægebetjening via en aftale med Region Midt og har lægebetjening 2 gange om ugen. Klinikken er det sted, hvor brugerne rent praktisk får udleveret deres substitutionsmedicin. Denne brugerundersøgelse har fokuseret på klienternes møde med klinikken samt brugernes vurdering af andre sundhedsfaglige funktioner i RCS.

3 Rent praktisk er undersøgelsen blevet gennemført på den måde at klienterne, ved afhentning af deres medicin i klinikken er blevet tilbudt at deltage i undersøgelsen. De har så enten selv udfyldt et spørgeskema på papir, eller de har udfyldt elektronisk med hjælp fra RCS's pædagog-studerende. Der blev, i forbindelse med undersøgelsen, udloddet 2X2 biografbilletter for deltagelse i undersøgelsen. Ud af 95 klienter i substitutionsbehandling, der afhentede deres medicin på klinikken i perioden, valgte 43 at deltage, svarende til en besvarelsesprocent på 45. Da dette er den allerførste brugertilfredshedsundersøgelse, der er gennemført på området, er dette på den ene side en tilfredsstillinde svarprocent. På den anden side skal man dog holde sig for øje, at undersøgelsen ikke kan bruges til at udtale sig om hele brugergruppens holdninger. Det der er vist i undersøgelsen er det, som de der har valgt at deltage, mener. Der er en vis usikkerhed i forbindelse med hvor mange der direkte har afvist at deltage i undersøgelsen. Nogle brugere kan have været indlagt i undersøgelsesperioden eller modtaget deres substitutionsbehandling på anden vis. Dette vil der blive taget højde for i fremtidige undersøgelser. De brugere, der deltog i undersøgelsen, var altovervejende mænd, faktisk 88 % af samtlige respondenter. Den store gruppe af klienter, der er i behandling på klinikken på Rusmiddelcenter Silkeborg, er mellem 40 og 49 år (40%), med en lidt mindre gruppe (31%) mellem 20 og 39 år. Hvor længe har du været tilknyttet Rusmiddelcenter Silkeborg (tidligere Misbrugscenter Silkeborg)? Figur 3. I forbindelse med det tidsrum, som klienterne har været tilknyttet Rusmiddelcenter Silkeborg (tidligere Misbrugscenter Silkeborg) er det værd at bemærke at 35 % af klienterne har været tilknyttet substitutionsbehandlingen i mere end 10 år og 26 % har været tilknyttet i mere end 5 år. Disse, lange tilknytningstider, passer godt sammen med at målgruppen for den længerevarende behandling er mennesker med et langvarigt stofmisbrug, der enten ikke magter eller ønsker at opnå stoffrihed og målssætningen for den længerevarende behandling derfor handler om at stabilisere klienterne i substitutionsbehandlingen.

4 I den modsatte ende af skalaen, kan det konstateres at tilgangen af nye klienter til længerevarende stofmisbrugsbehandling med substitution er forholdsvis begrænset. Den generelle tilfredshed Der blev, i brugerundersøgelsen, spurgt ind til brugernes generelle tilfredshed med deres tilknytning til RCS s klinik, se figur 4. Af besvarelserne fremgår det at 87 er tilfredse eller meget tilfredse med deres tilknytning, medens kun 4 % (svarende til 2 brugere)er enten utilfredse eller meget utilfredse med tilknytningen til klinikken. Figur 4. Disse flotte tal for tilfredsheden betyder ikke at alt så er fryd og gammen, for der er selvfølgelig nuanceringer og områder, som brugerne er mindre tilfredse med. På det overordnede plan kan man dog tillade sig at konkludere at respondenterne ikke lægger så stor vægt på de ting, de er utilfredse med, at det får dem til at vurdere det samlede tilbud negativt. De forholdsvis få, 4% eller i alt 2 brugere, der udtrykker utilfredshed med tilknytningen, er så lille en gruppe, at det ikke er muligt, ud fra deres besvarelser at danne sig nogle generelle billeder af tingenes tilstand. De fysiske forhold omkring klinikken. RCS længerevarende behandling og klinik har til huse i en ældre og meget slidt ejendom midt i Silkeborg. For at komme til klinikken skal man gennem en port ind i en går. Selve klinikken har til huse i et tidligere lager/værksted. Der er et venteværelse, uden vinduer, i tilknytning til klinikken. Ved medicinudleveringen kommer brugerne ind, en ad gangen. Lægerne og Centersygeplejersken har kontorer på gangen bag ved klinikken og der er kun adgang hertil efter aftale. Det er også her at de sociale behandlere har deres kontorer. Det er planen at RCS indenfor få år skal flytte til nye lokaler på det tidligere plejecenter, Kejlstruplund. Således vil både den længerevarende stofbehandling, den korterevarende stofbehandling og Alkoholrådgivningen få til huse på samme matrikel. I forhold til de generelle resultater af undersøgelsen, er det helt klart at brugerne er mest kritiske i forhold til de fysiske forhold, hvor de kritiske vurderinger ligger mellem 15 og helt op til 40 %, der vurderer de fysiske forhold til enten at være mindre gode eller direkte dårlige, se figur 5. Det er nok også svært at påstå at bygningerne lever op til den almindelige bygningsstandard for Det skal dog bemærkes at 60 % synes enten godt eller virkelig godt om klinikkens placering i byen, der da også er meget central. Nogle brugere giver, i deres kommentarer udtryk for betænkeligheder ved den planlagte flytning til Kejlstruplund. En bruger foreslår at der også burde være samtalerum, i umiddelbar tilknytning til medicinudleveringen, således at man kan få en samtale uden at blokere for at andre kan få deres medicin.

5 Figur 5. Samarbejdet med klinikken. Klienterne vurderer gennemgående samarbejdet med de forskellige faggrupper i klinikken positivt. Det er værd at bemærke at vurdering af klinikpersonalet er helt i top i det 97 % enten vurderer at modtagelsen i klinikken er virkelig god eller god, medens 2 % (en enkelt klient) er neutral i sin bedømmelse. Klinikpersonalet, er ofte dem, der kommer i skudlinjen, når der er konflikt om substitutionsbehandlingen, det kan være at brugeren har mistet sin metadon, mener at han/hun skal have en anden dosis e.l. Dette er en sårbar situation, der let kan køre op, da brugeren jo er fysisk og psykisk afhængig af den behandling han/hun modtager. Den positive vurdering af klinikpersonalet kan tolkes derhen, at der godt kan ryge nogle finker af fadet, i den akutte situation, medens værdsættelsen og accepten er stor når situationen er kommet lidt på afstand for brugeren. Funktionen som Centersygeplejerske er forholdsvis ny i RCS. Nogle af klienterne giver, i deres kommentarer udtryk for at være i tvivl om Centersygeplejerskens funktion. Figur 6.

6 Vurderingen af samarbejdet med lægerne er forholdsvis positiv, idet 68 % vurderer samarbejdet godt eller virkelig godt, 20 % er neutrale i deres bedømmelse, medens kun 13 % vurderer at samarbejdet er mindre godt eller dårligt. Lægerne har ansvar for at ordinere substitutionsmedicinen, typisk metadon eller suboxone og der kan let opstå uenigheder eller konflikter omkring dosisstørrelse og administrationsform. I det lys vurderes den nævnte brugertilfredshed at være tilfredsstillende. Tilgængeligheden til klinikken Selve klinikken har åbent mellem kl.8.30 og 10 samt mellem kl og 12. Henvendelser udenfor dette tidsrum skal ske telefonisk. Der er brugere, der i deres kommentarer efterlyser længere åbningstider. Kontakten til lægerne formidles enten gennem klinikken, gennem centersygeplejersken eller gennem brugerens sociale behandler. Brugerne har således kun sjældent direkte adgang til lægerne. I forhold til kontakten til lægerne skal det bemærkes at lægefunktionen er en ydelse som RCS køber af Region Midtjylland og at der kun er læger tilstede i klinikken 2 dage om ugen. Dette kan være medvirkende til at klienterne oplever at det er svært at komme i kontakt med lægerne. Figur 7. Trygheden i klinikken Der udleveres primært metadon og subutex fra RCS s klinik. Især metadonen er et stof, som kan misbruges hvis det indtages på en anden måde end det er ordineret eller i andre doser, end der er ordineret. Der findes også et illegalt marked for metadon. Mange af de brugere, der er tilknyttet klinikken, kommer ind i mellem i socialt belastende situationer, hvor de kan blive udsat for pres af den ene eller den anden art. Vi har, i RCS, besluttet at det er en privat sag mellem den enkelte bruger og klinikken (samt selvfølgelig den ordinerende læge) hvilken medicin de modtager og i hvilke doser. Selve medicinudleveringen er derfor adskilt fra venteværelset og brugerne lukkes ind én ad gangen. Brugerne er, i undersøgelsen, blevet spurgt til hvor vigtig denne ordning er for dem, se figur 8. I deres svar bekræfter de, i vid udstrækning vigtigheden af at holde medicinudleveringen adskilt fra venteværelset. 61 % af de adspurgte brugere mener at det er meget vigtigt at medicinudlevering og ven-

7 teværelse er adskilt og 24 % mener at det er vigtigt. Der er kun 5 %, svarende til 2 brugere, der mener at det er uvigtigt. Som en bruger skriver i sin kommentar: Det vedkommer bestemt ikke mig, hvad de andre klienter er medicineret med og i hvilket omfang eller som en anden bruger skriver: "For mig er det vigtigt, når jeg får min medicin udleveret, at der ikke er andre tilstede, for det gør mig utryg". Lidt i samme boldgade, er der blevet spurgt til brugernes tryghed ved at komme i klinikken. Adskillelsen af venteværelse og medicinudlevering er også tænkt at skulle forebygge at enkelte brugere kan komme i en konflikt eller afpresningssituation. Der er en forholdsvis høj tryghed i klinikken, se figur % er enten meget trygge eller trygge, medens 9 % er utrygge eller meget utrygge. Det er dog et punkt, der hele tiden skal være opmærksomhed på og arbejdes med. Hvor vigtigt er det for dig at medicinudleveringen er adskilt fra venteværelset? Figur 8.

8 Føler du dig tryg, når du kommer i klinikken? Figur 9. Sundhedsaktiviteter Afslutningsvis blev der spurgt til, om der var sundhedsaktiviteter, som brugerne kunne tænke sig i tilknytning til klinikken eller Søndergade, se figur 10. Søndergade er tilbud om udvidet psykosocial støtte til de brugere, der er indskrevet i det længerevarende stofmisbrugsbehandling. Der er mulighed for at komme i tilbuddet på Søndergade 3 dage om ugen mellem 10 og 14. I Søndergade er der foruden mulighed for rådgivning i akut opståede problemstillinger mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter såsom IT, madlavning og kostvejledning, maleri m.v. Det er værd at bemærke at brugerne faktisk er interesserede i at indgå i aktiviteter omkring KRAM, altså kost, rygning, alkohol og motion. Det er værd at overveje, hvordan der kan opprioriteres på dette felt. Er der sundhedsaktiviteter, som du kunne tænke dig i lknytning l klinikken eller Søndergade? (sæt gerne flere X)

9 Figur 10. Afslutning Resultaterne af brugerundersøgelsen blev fremlagt for brugerne af Rusmiddelcenter Silkeborgs klinik på et møde Rusmiddelcenter Silkeborgs aktivitetstilbud i Søndergade d.6.februar En udløber af undersøgelsen bliver, at der planlægges en fremvisning af Rusmiddelcenter Silkeborgs fremtidige lokaler på Kejlstruplund for brugerne, og en drøftelse af fremtidens muligheder med de interesserede. I undersøgelsen er de fysiske forhold omkring klinikken i Rusmiddelcenter Silkeborg det punkt, hvor brugerne er mest kritiske. Her og nu er der grænser, for hvor meget der vil kunne gøres ved dette. Klinikken og den længerevarende behandling har til huse i en lejet bygning og det forventes at lejemålet ophører i løbet af Til gengæld vil der, i forbindelse med at Rusmiddelcenter Silkeborg flytter til sine nye lokaler på Kejlstruplund i sommeren 2014, kunne tages højde for kritikpunkterne. Ventefaciliteter, toiletforhold m.v. vil blive bragt op til en nutidig standard. Klinikken vil fremover have en mere åben forbindelse til områder, hvor man dagligt vil kunne komme i kontakt med behandlere og/eller sygeplejerske, og en række af de bygningsmæssige uhensigtsmæssigheder som i dag kan gøre dette vanskelige vil blive afhjulpet. Undersøgelsen bekræfter vigtigheden for brugerne af at medicinudleveringen foregår adskilt fra venteværelset. Dette princip vil blive videreført, når Rusmiddelcenter Silkeborg flytter til sine nye lokaler. Rusmiddelcenter Silkeborgs kerneydelse i forhold til mennesker, der er afhængige af opioider, er fortsat social og medicinsk behandling i forhold til deres afhængighed. Brugernes ønsker om forskellige sundhedsaktiviteter i tilknytning til Rusmiddelcenter Silkeborgs aktivitetstilbud vil dog give anledning til at overveje hvilke aktiviteter, der kan igangsættes. Dette vil spille sammen med til den tilgang til

10 stofmisbrugsbehandling, der handler om at reducere omfanget af skader, fysisk, socialt og psykisk, som brugerne får af deres stofafhængighed og livsstil. Denne brugerundersøgelse bliver efterfulgt af en tilsvarende undersøgelse af den anden hovedgren af Rusmiddelcenter Silkeborg, som er beliggende på Vibevej, og som huser den samtalemæssige behandling af alkohol-og stofmisbrug, som primært sigter mod stof- og alkoholfrihed. Planen er at disse brugerundersøgelser tilsammen kan give et billede af brugertilfredsheden i Rusmiddelcenter Silkeborg, før sammenflytningen af de to afdelinger på Kejlstruplund og således være med til at kvalificere planlægningen af indretningen af det nye tilbud. Undersøgelserne vil blive fulgt op af tilsvarende undersøgelser efter sammenflytningen med henblik på dels at følge udviklingen i tilfredsheden og dels foretage eventuelle justeringer i tilbuddene. Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Konsulent Henrik Munk, Rusmiddelcenter Silkeborg.

vibevej Brugertilfredshedsundersøgelse i Rusmiddelcenter Silkeborgs korterevarende alkohol og stofbehandling på Vibevej Forår 2013

vibevej Brugertilfredshedsundersøgelse i Rusmiddelcenter Silkeborgs korterevarende alkohol og stofbehandling på Vibevej Forår 2013 vibevej Brugertilfredshedsundersøgelse i Rusmiddelcenter Silkeborgs korterevarende alkohol og stofbehandling på Vibevej Forår 2013 1 Udarbejdet af Konsulent Henrik Munk, RCS. Brugertilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Tandplejens Brugerundersøgelse. Rapport over brugernes tilfredshed med Tandplejens service i 2008

Tandplejens Brugerundersøgelse. Rapport over brugernes tilfredshed med Tandplejens service i 2008 Tandplejens Brugerundersøgelse Rapport over brugernes tilfredshed med Tandplejens service i 2008 Byrådsservice Odder Kommune 2008 Indholdsfortegnelse 1. Formålet med brugerundersøgelsen... 2 2. Design

Læs mere

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/ Hvad mener borgerne om behandlingen i Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge 43-44 2016 J. nr. 29.24.00A26 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Metode og fremgangsmåde... 4 Resume...

Læs mere

Spørgeskema til behandlingsinstitutioner inden for stofmisbrugsområdet

Spørgeskema til behandlingsinstitutioner inden for stofmisbrugsområdet Spørgeskema til behandlingsinstitutioner inden for stofmisbrugsområdet Efter udfyldelsen bedes skemaet (via e-mail eller som brev) returneret til: Statens Institut for Folkesundhed Øster Farimagsgade 5

Læs mere

Resume af brugerundersøgelse i KABS. Af: Antropolog Kathrine Bro Ludvigsen, KABS 2014

Resume af brugerundersøgelse i KABS. Af: Antropolog Kathrine Bro Ludvigsen, KABS 2014 Resume af brugerundersøgelse i KABS Af: Antropolog Kathrine Bro Ludvigsen, KABS 2014 Baggrund og formål Nærværende notat er et resumé af den brugerundersøgelse, som blev gennemført i KABS januar 2014 marts

Læs mere

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Ydelseskatalog. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ydelseskatalog Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Ambulant alkohol- og stofmisbrugsbehandling i Rusmiddelcenter Lolland YDELSESKATALOG FOR RUSMIDDELCENTER LOLLAND Indhold Alkoholbehandling...

Læs mere

NY MISBRUGSPROFIL OG BEHANDLINGSSYSTEMETS RESPONS

NY MISBRUGSPROFIL OG BEHANDLINGSSYSTEMETS RESPONS STOF nr. 4, 2004 Misbrugsprofil NY MISBRUGSPROFIL OG BEHANDLINGSSYSTEMETS RESPONS Misbrugsprofilen blandt de nytilkomne i behandlingssystemet er under drastisk forandring. Hvilke konsekvenser skal det

Læs mere

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014

Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 Servicedeklarationer for tilbud til udsatte borgere Godkendt i Social- og Arbejdsmarkedsudvalget d. 28. oktober 2014 1 Servicedeklaration Rusmiddelcenter Viborg - Alkoholbehandlingen Tilbuddets navn og

Læs mere

For Aarhus Kommune, Myndighedsområdet

For Aarhus Kommune, Myndighedsområdet Brugertilfredshedsundersøgelse For Aarhus Kommune, Myndighedsområdet 2013-2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe Kabel, udviklingskonsulent

Læs mere

Mødesagsfremstilling

Mødesagsfremstilling Mødesagsfremstilling Social- og Sundhedsforvaltningen Social- og Sundhedsudvalget ÅBEN DAGSORDEN Mødedato: 09-02-2010 Dato: 22-01-2010 Sag nr.: KB 35 Sagsbehandler: Jens Damsø Pedersen Kompetence: Fagudvalg

Læs mere

Det er en lægelig opgave at tage stilling til behovet for medicinsk behandling af opioidafhængighed.

Det er en lægelig opgave at tage stilling til behovet for medicinsk behandling af opioidafhængighed. Gadejuristen Værnedamsvej 7A, 1. 1819 Frederiksberg C 17. oktober 2011 j.nr. 7-207-21-3/1/HPE Svar på henvendelse om fænomenerne erstatningsdoser og udligningsordning Sundhedsstyrelsen har modtaget Deres

Læs mere

RESULTATER FRA PATIENTTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE

RESULTATER FRA PATIENTTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE RESULTATER FRA PATIENTTILFREDSHEDSUNDERSØGELSE Selvstændig fysioterapeutisk rygvurdering i Medicinsk Rygcenter Diagnostisk Center, Hospitalsenhed Midt November 212 INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION 2 METODE

Læs mere

Målepunkter vedr. stofmisbrugsbehandling for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder

Målepunkter vedr. stofmisbrugsbehandling for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder Målepunkter vedr. stofmisbrugsbehandling for Sundhedsstyrelsens tilsyn med private behandlingssteder Forberedelse forud for tilsynsbesøget Forud for besøg: Når der sendes et varslingsbrev til et stofmisbrugsbehandlingssted

Læs mere

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/

Hvad mener borgerne om behandlingen i. Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge J. nr A26 1 Sag: 2014/ Hvad mener borgerne om behandlingen i Gladsaxe Kommunes Rusmiddelcenter? Brugertilfredshed uge 43-44 2018 J. nr. 29.24.00A26 1 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Metode og fremgangsmåde... 4 Resume...

Læs mere

Odder Kommunale Musikskole

Odder Kommunale Musikskole Odder Kommunale Musikskole Brugerundersøgelse 2006 Denne undersøgelse er sat i gang på initiativ af Odder Kommunale Musikskole. Formålet er at måle tilfredsheden med musikskolens ydelser og holdningen

Læs mere

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug

Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Kvalitetsstandard for behandling for stofog alkoholmisbrug Godkendt af Kommunalbestyrelsen den 14. november 2017 Side 1 af 7 1. Kvalitetsstandardens formål og indhold Kvalitetsstandarden omfatter indsatsen

Læs mere

AARHUS UNIVERSITY RO PÅ - HJÆLP TIL MENNESKER MED ANTISOCIAL PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSE BIRGITTE THYLSTRUP OG MORTEN HESSE

AARHUS UNIVERSITY RO PÅ - HJÆLP TIL MENNESKER MED ANTISOCIAL PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSE BIRGITTE THYLSTRUP OG MORTEN HESSE 1 AARHUS 2015 RO PÅ - HJÆLP TIL MENNESKER MED ANTISOCIAL PERSONLIGHEDSFORSTYRRELSE BIRGITTE THYLSTRUP OG MORTEN HESSE BAGGRUND En stor andel af mennesker med stofproblemer har samtidig problemer med kriminalitet

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse

Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse DECEMBER 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse Ledighedsydelse Svendborg Brugertilfredshedsundersøgelse 2 Brugerundersøgelse Denne rapport indeholder resultatet af den brugerundersøgelse blandt Jobcenter

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 26. august 2014. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på stofmisbrugsområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 4 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Kvalitetsstandard. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling

Kvalitetsstandard. Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Kvalitetsstandard Rusmiddelcenter Lolland Alkohol- og stofmisbrugsbehandling Indholdsfortegnelse 1. Lovgrundlag alkohol- og stofmisbrugsbehandlingsområdet... 3 2. Ydelser... 3 3. Målgruppen for alkohol-

Læs mere

Kolding Misbrugscenter

Kolding Misbrugscenter 1 Årsrapport for tilsyn 2012 Voksenområdet Kolding Misbrugscenter Oplysninger om tilbuddet Tilbudets navn: Kolding Misbrugscenter Tilbudstype: SEL. 101. Misbrugscentret yder dagbehandling til alkohol-og

Læs mere

Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, ambulatorium Rigshospitalet

Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, ambulatorium Rigshospitalet Klinik for Plastikkirurgi, Brystkirurgi og Brandsårsbehandling, ambulatorium Rigshospitalet Undersøgelsen er blandt 698 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012.

Læs mere

Kongevejsklinikken Kongevejsklinikken

Kongevejsklinikken Kongevejsklinikken LUP 2012 Ambulante Kongevejsklinikken Kongevejsklinikken Undersøgelsen er blandt 30 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 67 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

Aarhus Kommune har sammen med København og Odense kommuner deltaget i en undersøgelse af narkotikarelaterede dødsfald i de store danske byer.

Aarhus Kommune har sammen med København og Odense kommuner deltaget i en undersøgelse af narkotikarelaterede dødsfald i de store danske byer. Notat Orientering til Socialudvalget - om undersøgelsen Forgiftningsdødsfald og øvrige narkotikarelaterede dødsfald i Danmark 2008-2011 Aarhus Kommune har sammen med København og Odense kommuner deltaget

Læs mere

Voksne med Handicap 2014

Voksne med Handicap 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse Voksne med Handicap 2014 Bostøtte, Bofællesskaber og Boformer UDGIVER Center for Socialfaglig Udvikling Socialforvaltningen, Aarhus Kommune Værkmestergade 15 8000 Aarhus

Læs mere

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 30. april 2013.

Godkendt af Byrådet i Favrskov Kommune 30. april 2013. 1 1. Indledning... 3 2. Opgaver som udføres på stofmisbrugsområdet... 3 3. Målgruppe... 3 4. Overordnede mål for indsatsen... 3 5. Visitationsprocedure... 4 6. Behandlingstilbud... 5 7. Behandlingsgaranti...

Læs mere

Formål med undersøgelsen

Formål med undersøgelsen CKSK 2018 Indhold Formål med undersøgelsen Antal besvarelser Dataindsamlingsmetode Profil af målgruppen Læsevejledning Sammenligning med tidligere år Svarfordelinger på alle spørgsmål Brugerundersøgelsen

Læs mere

Aktivitetscentret Sundholm

Aktivitetscentret Sundholm Aktivitetscentret Sundholm Dokumentationsrapport efterår 2018 2 3 Indhold Resumé s. 5 Aktivitetscentrets mål s. 6 Beskæftigelse s. 8 Misbrug s. 10 Bolig s. 12 Socialudvalgets undersøgelse s. 13 4 5 Resumé

Læs mere

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug

Kvalitetsstandard for social behandling af stofmisbrug Indledning...2 Målgruppe...2 Formål og værdigrundlag...2 Tilbuddets indhold...3 1. Misbrugsrådgivning...3 2. Stofbehandling...3 3. Efterværn...5 Øvrige forhold...5 Behandlingsgaranti...5 Frit valg...5

Læs mere

GRAFISK PENSION. Udvidelse af sundhedsforsikringen pr. 1. januar 2017

GRAFISK PENSION. Udvidelse af sundhedsforsikringen pr. 1. januar 2017 GRAFISK PENSION Udvidelse af sundhedsforsikringen pr. 1. januar 2017 Nye ydelser fra 2017 Sundhedstest og anbefaling (screeningsværktøj) Rådgivning ved sygefravær Guide i sundhedssystemet Indsats mod længerevarende

Læs mere

Hovedrapport - dagplejen Forældretilfredshed 2010

Hovedrapport - dagplejen Forældretilfredshed 2010 Brugerund ersøgelse af dagtilbu d i Favrsko v Kommun e Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Sammenfatning...4 Samlet tilfredshed...5 Samlet tilfredshed på tværs af dagplejegrupperne...6

Læs mere

Artikler

Artikler 1 af 5 09/06/2017 13.21 Artikler 28 artikler. stofmisbrugsbehandling Generel definition: misbrugsbehandling, der er rettet mod et stofmisbrug Kommentar: Stofmisbrugsbehandling inkluderer både social behandling

Læs mere

Plastikkirurgisk ambulatorium Roskilde Sygehus, Sygehus Nord

Plastikkirurgisk ambulatorium Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Plastikkirurgisk ambulatorium Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Undersøgelsen er blandt 397 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 65 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

Undersøgelse om stofindtagelsesrum blandt borgere som anvender rusmidler og opholder sig på indre Vesterbro

Undersøgelse om stofindtagelsesrum blandt borgere som anvender rusmidler og opholder sig på indre Vesterbro 1 Undersøgelse om stofindtagelsesrum blandt borgere som anvender rusmidler og opholder sig på indre Vesterbro April 2011 Mændenes Hjem, Sundhedsrummet, Cafe D. Vesterbrokoordinator 2 Undersøgelse om stofindtagelsesrum

Læs mere

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006

Gæste-dagplejen D a g p lejen Odder Ko Brugerundersøgelse 2006 Gæste-dagplejen Dagplejen Odder Kommune Brugerundersøgelse 2006 Undersøgelsen af gæstedagplejeordningen er sat i gang på initiativ af bestyrelsen Odder Kommunale Dagpleje og er udarbejdet i samarbejde

Læs mere

Familierådgivningerne brugerundersøgelse. Sammenfatning af resultater

Familierådgivningerne brugerundersøgelse. Sammenfatning af resultater Familierådgivningerne brugerundersøgelse Sammenfatning af resultater Hvordan er undersøgelsen lavet? Undersøgelsen er gennemført i alle familierådgivninger i hele kommunen i perioden 15. februar til 15.

Læs mere

Yngre personer med stofmisbrug i behandling

Yngre personer med stofmisbrug i behandling Yngre personer med stofmisbrug i behandling Velfærdspolitisk Analyse E Et stofmisbrug kan have store fysiske, psykiske og sociale konsekvenser, som udgør en barriere for et aktivt liv med uddannelse og

Læs mere

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013

For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 Brugertilfredshedsundersøgelse For Myndighedsafdelingen Voksenhandicap 2013 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe Kabel, udviklingskonsulent

Læs mere

Stofmisbrug behandling målrettet indsats på baggrund af systematisk udredning Behandling kræver en intensitet, der mindst kan defineres som ambulant.

Stofmisbrug behandling målrettet indsats på baggrund af systematisk udredning Behandling kræver en intensitet, der mindst kan defineres som ambulant. Mar 18 2011 12:40:16 - Helle Wittrup-Jensen 31 artikler. behandling målrettet indsats på baggrund af systematisk udredning Behandling kræver en intensitet, der mindst kan defineres som ambulant. stofmisbrugsbehandling

Læs mere

INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE

INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE INDSATSKATALOG FOR Rådgivning for Stofmisbrugere i NÆSTVED KOMMUNE 1 Indholdsfortegnelse. Kvalitetsstandard for stofmisbrugsområdet i Næstved Kommune... 3 Lovgrundlag for kvalitetsstandarden... 3 Ambulant

Læs mere

Plastikkirurgisk afdeling Roskilde Sygehus, Sygehus Nord

Plastikkirurgisk afdeling Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Plastikkirurgisk afdeling Roskilde Sygehus, Sygehus Nord Spørgeskemaet er udsendt til 116 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 66 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101

Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Kvalitetsstandarder for alkohol- og stofmisbrugsbehandling efter Sundhedsloven 141, Sundhedsloven 142 og Serviceloven 101 Introduktion Greve Kommune skal tilbyde gratis alkoholbehandling til alle greveborgere

Læs mere

Fritvalgsordningen i Guldborgsund Kommune. Brugerundersøgelse 2014

Fritvalgsordningen i Guldborgsund Kommune. Brugerundersøgelse 2014 Fritvalgsordningen i Guldborgsund Kommune Brugerundersøgelse 2014 Forord I DLS Service har vi undersøgt brugernes tilfredshed med vores ydelser. Alle brugere har modtaget et spørgeskema med titlen Hjælp

Læs mere

Kvalitetstandard. Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142

Kvalitetstandard. Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Kvalitetstandard Ambulant stofmisbrugsbehandling (voksne) jf. Serviceloven 101 og Sundhedsloven 142 Udkast 27. juni 2019 Ambulant behandling af stofmisbrug Serviceloven 101 samt Sundhedsloven 142 Formål

Læs mere

Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital

Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital LUP 2012 Indlagte Behandlingsafsnit (indlagte) Ciconia, Århus Privathospital Spørgeskemaet er udsendt til 26 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 77 % af disse

Læs mere

Indhold. Sundhedshuse Forebyggelse, SUF Total

Indhold. Sundhedshuse Forebyggelse, SUF Total Indhold Formål med undersøgelsen Antal besvarelser Dataindsamlingsmetode Profil af målgruppen Læsevejledning Sammenligning med tidligere år og andre enheder Svarfordelinger på alle spørgsmål Brugerundersøgelsen

Læs mere

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Bognæs

De pårørende har ordet Kommentarsamling for pårørende til beboere på Bognæs De pårørende har ordet 2012 for pårørende til beboere på Indledning Denne kommentarsamling indeholder de kommentarer, som de pårørende har givet i forbindelse med gennemførelsen af pårørendeundersøgelsen

Læs mere

Mammakirurgisk ambulatorium Ringsted Sygehus, Sygehus Syd

Mammakirurgisk ambulatorium Ringsted Sygehus, Sygehus Syd Mammakirurgisk ambulatorium Ringsted Sygehus, Sygehus Syd Undersøgelsen er blandt 398 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 65 % af disse svarede på spørgeskemaet.

Læs mere

RÅDETS ANBEFALINGER 11 forslag til konkrete forbedringer af stofmisbrugsindsatsen

RÅDETS ANBEFALINGER 11 forslag til konkrete forbedringer af stofmisbrugsindsatsen RÅDETS ANBEFALINGER 11 forslag til konkrete forbedringer af stofmisbrugsindsatsen FOREBYGGELSE Der skal etableres åbne tilbud til udsatte unge med tilknyttede socialog misbrugsfaglige medarbejdere (herunder

Læs mere

Brystkirurgisk ambulatorium Herlev Hospital

Brystkirurgisk ambulatorium Herlev Hospital Brystkirurgisk ambulatorium Herlev Hospital Undersøgelsen er blandt 400 patienter, der har besøgt ambulatoriet i perioden 20. august til 30. september 2012. 65 % af disse svarede på spørgeskemaet. På landsplan

Læs mere

Forslag til Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik

Forslag til Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik Forslag til Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik 2012-2015 J. nr. 16.20.00P22 1 Forord ved Borgmesteren Her kommer tekst fra borgmesteren J. nr. 16.20.00P22 2 Indhold 1. Rusmiddelpolitik for Gladsaxe Kommune...

Læs mere

Status på flytning SRC. Socialudvalget 8. marts 2016

Status på flytning SRC. Socialudvalget 8. marts 2016 Status på flytning SRC Socialudvalget 8. marts 2016 Kommunalreformen, 2007 Med kommunalreformen har kommunerne fået et væsentligt ansvar på alkoholområdet såvel på det forebyggende som det behandlende

Læs mere

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M Specialambulatoriet Dagtilbud Opsøgende psykiatrisk team Psykiatrisk Center Sct.

Læs mere

Opgaver og organisation indenfor alkohol- og misbrugsbehandling

Opgaver og organisation indenfor alkohol- og misbrugsbehandling Opgaver og organisation indenfor alkohol- og misbrugsbehandling 03.06.09 Margit Tang Møller Organisationen Alkohol- og misbrugsbehandlingen blev indtil 1. januar 2007 varetaget af amterne. I forbindelse

Læs mere

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed 2010. Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Sammenfatning...4 Samlet tilfredshed...5 Samlet tilfredshed på tværs af institutionerne...6 Barnets

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen diplomingeniøruddannelsen i maskinteknik

Studiemiljøundersøgelsen diplomingeniøruddannelsen i maskinteknik Studiemiljøundersøgelsen 2015 - diplomingeniøruddannelsen i maskinteknik Syddansk Universitet, Det Tekniske Fakultet Indledning Denne undersøgelse bygger på data fra Studiemiljøundersøgelsen, og omhandler

Læs mere

Casebeskrivelser, Interviews og logbog

Casebeskrivelser, Interviews og logbog Juni 2016/CN/SIV Holstebro Casebeskrivelser, Interviews og logbog - lokal dataindsamling i forbindelse med Projekt SIV Holstebro Kommune Casebeskrivelserne er udarbejdet i samarbejde med det kommunale

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011

Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Brugertilfredshedsundersøgelse i Visitationsenheden 2011 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 1.3 Metode... 4 2. Resultater... 5 2.1 Køn og alder... 6 2.2 Samlet tilfredshed,

Læs mere

Studiemiljøundersøgelsen 2015 civilingeniøruddannelsen i velfærdsteknologi

Studiemiljøundersøgelsen 2015 civilingeniøruddannelsen i velfærdsteknologi Studiemiljøundersøgelsen 215 civilingeniøruddannelsen i velfærdsteknologi Syddansk Universitet, Det Tekniske Fakultet Indledning Denne rapport bygger på data fra studiemiljøundersøgelsen som er gennemført

Læs mere

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin.

Brønderslev Rusmiddelcenter er et tilbud for borgere, der har periodiske eller længerevarende misbrug af rusmidler eller medicin. SERVICEDEKLARATION SOCIALPÆDAGOGISK TILBUD BROEN: stof og alkohol Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

December i ungdomsboliger

December i ungdomsboliger December 2013 i ungdomsboliger Himmerland Boligforening har undersøgt benyttelsen af fællesarealerne i udvalgte ungdomsboliger. Undersøgelsen er lavet, da der de senere har været ekstra fokus på at udvikle

Læs mere

Center for rusmiddel og forebyggelse

Center for rusmiddel og forebyggelse Center for rusmiddel og forebyggelse. Et fælles kommunalt driftstilbud.....i en tid med nærhed og selvforsyning som væsentlige principper for den kommunale tilbudsvifte. Grundforudsætninger i kunde leverandører

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ABSALONHUS

BRUGERUNDERSØGELSE 2015 PLEJEBOLIG ABSALONHUS BRUGERUNDERSØGELSE PLEJEBOLIG ABSALONHUS Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Brugerundersøgelse : Plejebolig 1 Brugerundersøgelse Plejebolig Brugerundersøgelsen er udarbejdet af Epinion P/S og Afdeling for

Læs mere

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017.

Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. SOLRØD KOMMUNE Bilag 2: Evalueringsrapport - undersøgelse af brugertilfredshed med kronikerrehabiliteringen i Solrød Kommune, 2017. Indledning og datagrundlag Undersøgelsen af brugertilfredsheden med kronikerrehabiliteringen

Læs mere

Distriktspsykiatri for ældre Roskilde

Distriktspsykiatri for ældre Roskilde Distriktspsykiatri for ældre Roskilde Velkommen til Psykiatrien Region Sjælland Psykiatrien Region Sjælland arbejder ud fra visionen»mennesker og muligheder psykiatri med relationer«. Vi lægger vægt på,

Læs mere

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV.

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. HØJESTERET 1. Kort om brugerundersøgelsen Brugerundersøgelsen er gennemført i

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE CENTER FOR KRÆFT OG SUNDHED KØBENHAVN KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

BRUGERUNDERSØGELSE CENTER FOR KRÆFT OG SUNDHED KØBENHAVN KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BRUGERUNDERSØGELSE CENTER FOR KRÆFT OG SUNDHED KØBENHAVN 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indledning Denne rapport præsenterer resultaterne af en kvantitativ brugerundersøgelse

Læs mere

Organkirurgisk afdeling (urologi), Viborg Regionshospitalet Viborg, Skive

Organkirurgisk afdeling (urologi), Viborg Regionshospitalet Viborg, Skive Organkirurgisk afdeling (urologi), Viborg Regionshospitalet Viborg, Skive Spørgeskemaet er udsendt til 185 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 9. august til 31. oktober 2010. 68 % af disse svarede

Læs mere

Hæmatologisk afdeling Herlev Hospital

Hæmatologisk afdeling Herlev Hospital Hæmatologisk afdeling Herlev Hospital Spørgeskemaet er udsendt til 155 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 63 % af disse svarede på spørgeskemaet. På landsplan

Læs mere

Analyse af tilfredsheden med hjemmesygeplejen i Gribskov Kommune

Analyse af tilfredsheden med hjemmesygeplejen i Gribskov Kommune Analyse af tilfredsheden med hjemmesygeplejen i Gribskov Kommune Resumé Gribskov Kommune har september 2017 fået gennemført en analyse af tilfredsheden med hjemmesygeplejen i kommunen. Analysen er gennemført

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering 2016

Undervisningsmiljøvurdering 2016 Undervisningsmiljøvurdering 2016 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formål... 3 1.2 Metode... 3 1.2.1 Dataindsamling... 4 2. Analyse af spørgeskemaundersøgelsen... 4 2.1. Generel tilfredshed...

Læs mere

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune

Hovedrapport - daginstitutioner Forældretilfredshed Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Brugerundersøgelse af dagtilbud i Favrskov Kommune Indholdsfortegnelse Introduktion til undersøgelsen...3 Læsevejledning...4 Sammenfatning...6 Top 5...7 Bund 5...9 Samlet tilfredshed... 10 Den pædagogiske

Læs mere

Metadon fortsat den modvillige hjælp?

Metadon fortsat den modvillige hjælp? STOF nr. 3, 2004 TEMA Modsætninger Metadon fortsat den modvillige hjælp? Narkotikapolitikkens og behandlingssystemets forhold til metadon og behandling er ikke uden indbyggede modsætninger. Metadonbrugeres

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Kvaliteten af dansk stofmisbrugsbehandling

Kvaliteten af dansk stofmisbrugsbehandling Kvaliteten af dansk stofmisbrugsbehandling Undersøgelsen Behandlingsgarantien Klienternes ønsker Behandlingen Indhold Intensitet Hvad er behandling Skønnet antal stofmisbrugere i Danmark Undersøgelsen

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE SUNDHEDSHUSE GENOPTRÆNING KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

BRUGERUNDERSØGELSE SUNDHEDSHUSE GENOPTRÆNING KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BRUGERUNDERSØGELSE SUNDHEDSHUSE GENOPTRÆNING 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indledning Denne rapport præsenterer resultaterne af en kvantitativ brugerundersøgelse blandt borgere,

Læs mere

Opiatafhængiges oplevelser af substitutionsbehandling. Birgitte Thylstrup, CRF, AU

Opiatafhængiges oplevelser af substitutionsbehandling. Birgitte Thylstrup, CRF, AU Opiatafhængiges oplevelser af substitutionsbehandling Birgitte Thylstrup, CRF, AU Oplæg Baggrund for undersøgelsen Om undersøgelsen Substitutionsbehandling 2009/2014 Afrunding Kathrine Bro Ludvigsen, KABS

Læs mere

En rapport om unges forbrug af rusmidler i nattelivet i Randers og deres erfaringer med rusmidler generelt.

En rapport om unges forbrug af rusmidler i nattelivet i Randers og deres erfaringer med rusmidler generelt. En rapport om unges forbrug af rusmidler i nattelivet i Randers og deres erfaringer med rusmidler generelt. Rapporten er udarbejdet af : Forebyggelseskonsulent Anja Nesgaard Dal Rusmiddelcenter Randers

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012

Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Brugertilfredshedsundersøgelse 2012 Dagplejen 2 Indholdsfortegnelse Baggrund s.4 Mål s.4 Metode s.4 Opfølgning s.5 Sammenligninger med andre kommuner s.5 Svarprocenten s.5 Undersøgelsens konklusioner s.5

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse på Esbjerg Kommunes Kommunikationscenter og Hjælpemiddelcentral

Brugertilfredshedsundersøgelse på Esbjerg Kommunes Kommunikationscenter og Hjælpemiddelcentral Brugertilfredshedsundersøgelse på Esbjerg Kommunes Kommunikationscenter og Hjælpemiddelcentral Udarbejdet af: Peter Hillerup August 2011 Fællesforvaltning Udvikling & Evaluering Evaluering Indhold 1. Indledning...

Læs mere

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I KØBENHAVN

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I KØBENHAVN Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I KØBENHAVN 1. Kort om brugerundersøgelsen Brugerundersøgelsen er gennemført

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018

Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Brugertilfredshedsundersøgelse 2018 Spørgeskemaundersøgelse af borgernes tilfredshed med støtte efter Lov om social service 83. Brugertilfredshed i hjemmeplejen 2018 Tønder kommune HR Baggrund og metode...2

Læs mere

Plastikkirurgisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus

Plastikkirurgisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Plastikkirurgisk afdeling (Odense) OUH Odense Universitetshospital og Svendborg Sygehus Spørgeskemaet er udsendt til 296 patienter udskrevet fra afdelingen i perioden 8. august til 31. oktober 2012. 71

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse. Socialt Udsatte 2015

Brugertilfredshedsundersøgelse. Socialt Udsatte 2015 Brugertilfredshedsundersøgelse Socialt Udsatte 2015 Rapporten er udarbejdet for: Drift og Udvikling Socialafdelingen Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers Kontakt Randers Kommune: Lise Suhr Pedersen,

Læs mere

DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter

DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter SERVICEDEKLARATION DAGBEHANDLING: Stof og alkohol. Brønderslev Rusmiddelcenter Adresse: Jyllandsgade 5, 9700 Brønderslev Telefon: 99454464 Afdelingsleder: Rikke Hessel Sørensen E-mail: rikke.hessel.sørensen@99454545.dk

Læs mere

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV.

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I HORSENS 1. Kort om brugerundersøgelsen Brugerundersøgelsen er gennemført

Læs mere

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV.

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I GLOSTRUP 1. Kort om brugerundersøgelsen Brugerundersøgelsen er gennemført

Læs mere

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV.

Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. Oxford Research A/S, december 2013 BRUGERUNDERSØGELSE AF DANMARKS DOMSTOLE 2013 RESULTATOVERBLIK TILFREDSHEDSPROCENTER MV. RETTEN I KOLDING 1. Kort om brugerundersøgelsen Brugerundersøgelsen er gennemført

Læs mere

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau

løbende fremme og udvikle kvaliteten, patientsikkerheden og det faglige niveau Patienttilfredshedsundersøgelse på Hejmdal Privathospital 2016 Nærværende patientundersøgelse er fra året 2016, hvor patienter og pårørende er blevet tilbudt at deltage via vores hjemmeside samt med spørgeskemaer

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE SUNDHEDSHUSE FOREBYGGELSE KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen

BRUGERUNDERSØGELSE SUNDHEDSHUSE FOREBYGGELSE KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen BRUGERUNDERSØGELSE SUNDHEDSHUSE FOREBYGGELSE 2017 KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen Indledning Denne rapport præsenterer resultaterne af en kvantitativ brugerundersøgelse blandt borgere,

Læs mere

Evalueringsrapport vedr. implementering af læringsforløb for alle modul 4 sygeplejestuderende på HE Midt: Læringsforløb for sygeplejestuderende i

Evalueringsrapport vedr. implementering af læringsforløb for alle modul 4 sygeplejestuderende på HE Midt: Læringsforløb for sygeplejestuderende i Evalueringsrapport vedr. implementering af læringsforløb for alle modul 4 sygeplejestuderende på HE Midt: Læringsforløb for sygeplejestuderende i Læringscenter Midt, afvikling i november 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014

For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 Brugertilfredshedsundersøgelse For Center for Myndighed, Socialpsykiatri og Udsatte Voksne 2014 UDGIVER Socialforvaltningen Center for Socialfaglig Udvikling Værkmestergade 15 8000 Aarhus C KONTAKT Birthe

Læs mere

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande

Kundeanalyse. blandt 1000 grønlandske husstande Kundeanalyse 2012 blandt 1000 grønlandske husstande Udarbejdet af Tele-Mark A/S Carl Blochs Gade 37 8000 Århus C Partner: Allan Falch November 2012 1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formålet

Læs mere

TILFREDSHED MED TANDPLEJEN I FURESØ KOMMUNE

TILFREDSHED MED TANDPLEJEN I FURESØ KOMMUNE TILFREDSHED MED TANDPLEJEN I FURESØ KOMMUNE Antal svar: 306 Svarprocent: 37% BAGGRUND OG SVARPROCENTER Furesø Kommune har i samarbejde med Rambøll Management Consulting gennemført en tilfredshedsundersøgelse

Læs mere

Allerød Kommune Dagtilbud

Allerød Kommune Dagtilbud Udvidede åbningstider Allerød Kommune Dagtilbud 1 Indledning Undersøgelsen er udarbejdet på baggrund af kommissorium om Behov for dagtilbud med udvidede åbningstider. For at inddrage så mange forældre

Læs mere

Brugertilfredshedsundersøgelse. Voksne med Handicap 2015

Brugertilfredshedsundersøgelse. Voksne med Handicap 2015 Brugertilfredshedsundersøgelse Voksne med Handicap 2015 Rapporten er udarbejdet for: Drift og Udvikling Socialafdelingen Randers Kommune Laksetorvet 1 8900 Randers Kontakt Randers Kommune: Lise Suhr Pedersen,

Læs mere

BRUGERUNDERSØGELSE 2018

BRUGERUNDERSØGELSE 2018 BRUGERUNDERSØGELSE 2018 VIA NOVA Handicap, Social og Psykiatri Struer Kommune Udarbejdet af Casper Linding Lauridsen Indholdsfortegnelse Indledning Resumé Spørgeskema ( 103) Svarfordeling ( 103) Indekstal

Læs mere

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik

Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik Gladsaxe Kommunes Rusmiddelpolitik 2012-2015 J. nr. 16.20.00P22 1 Forord Alkohol- og stofmisbrug har store menneskelige omkostninger for den enkelte borger med et misbrug og for dennes pårørende. Et alkohol-

Læs mere

Socialsygeplejerske på Bispebjerg Hospital Den årlige patientstøttedag 2014

Socialsygeplejerske på Bispebjerg Hospital Den årlige patientstøttedag 2014 Socialsygeplejerske på Bispebjerg Hospital Den årlige patientstøttedag 2014 Disposition: Socialsygeplejersken historie Formål Arbejdsform Netværk Case 1 Case 2 Case 3 Socialsygeplejerskens historie Region

Læs mere