Vejen Kommunes tilbud til borgere med dobbeltdiagnose

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Vejen Kommunes tilbud til borgere med dobbeltdiagnose"

Transkript

1 Vejen Kommunes tilbud til borgere med dobbeltdiagnose Vejen Kommune

2 Tilbud i Socialpsykiatrisk Center ABS. Tilbud om støttekontaktpersoner (iht. Serviceloven & 85 / 99) før, under og efter stoffri behandling. Én gang pr. mdr. overtager Socialpsykiatrisk Center ABS de sager, som myndighedsafdelingen har bevilget. Vi kontakter borgeren og oplyser om den indsats, vi kan give. De borgere, som er henvist til Socialpsykiatrisk Center ABS og som henvises til misbrugsbehandling, følger vi så meget, det er muligt. Når behandlingen i misbrugscentret er færdig opstarter evt. hjemme støtte. Tilbud om støttekontaktpersoner til brugere i substitutions-behandling Det samme som ovenstående. Efterværn/ bostøtte Som 85 området Botilbud i kommunen Hvis myndighedsafdelingen bevilger at efterværn skal være et botilbud, så har socialpsykiatrien pt. et træningsforløb på max 2 år, hvor der foregår en intensiv pædagogisk og terapeutisk behandling med henblik på en afklaring og udredning på borgerens fremtidige støttebehov. Pt. Er der 4 træningslejligheder. I Bo-Støtten findes en hotel seng som kan benyttet ( 2-3 dage) i en krise situation for de borgere,som er visiteret til et tilbud i Socialpsykiatrisk Center. ABS.Bo-Støtten modtager ikke aktive misbrugere. Specielle tilbud til hjemløse, herunder bolig Socialpsykiatrisk Center ABS har ikke et specielt tilbud til hjemløse udover en campingvogn som kan benyttes i kortere perioder. Socialpsykiatriske tilbud Socialpsykiatrisk Center ABS tilbyder en bred vifte af forskellige støttende og rehabiliterende tilbud. Dagtilbud efter SEL 104 samvær og aktivitet samværstilbud i de lokale områdecentre Beskyttet beskæftigelse efter 103 bla. Cafe virksomhed, pedel og chauffør opgaver. Miljø & rengøring samt mentor støtte. Støtte i eget hjem efter SEL 85 samt opsøgende 99 ( borgere som ingen kontakt har til andre systemer) Bo og træningstilbud efter SEL 107 og 85 4 stk træningslejligheder med intensiv pædagogisk og terapeutisk behandling. Henvisningsretten til alm. boliger i lokalområdet. (Boligforeningens boliger) Bo-fællesskab for 3 borgere med støtte efter SEL 85 Børneklub for børn af psykisk syge forældre Ungegruppe for psykisk syge og psykisk sårbare unge år Samvær og aktivitets tilbud efter SEL 104 n er psykisk syge og sindslidende borgere over 18 år, som kan drage nytte af at blive aktiveret udenfor hjemmet og have samvær med andre sindslidende men i beskyttede rammer, hvor andre har viden om deres situation. Tilbuddet har 33 fuldtidspladser. Dertil er der 10 åbne pladser, som har karakter af at være et værested. Pladserne kan fordele sig på hel og halve pladser.

3 Der visiteres i henhold til servicelovens 104 via myndighed i voksenteamet. Der er fast optag den første tirsdag i måneden. Der er tale om et samværstilbud, som kan give brugeren sociale kontakter. Dertil er der terapeutisk sigte på samværet med andre, og der tilbydes praktiske aktiviteter, så som arbejde i værksteder ol. Der er et frivilligt tilbud. Dermed varierer forløbets varighed efter borgerens behov. Medarbejderne har bl.a. pædagogiske, sundhedsfaglige, psykiatriske, psykologiske og terapeutiske kompetencer. Dokumenterede resultater Der udarbejdes en udviklingsplan ift. borgeren samt et årligt statusmøde. Ungegruppe Tilbuddet er målrettet unge sårbare mennesker i alder år Der er ingen øvre grænse for hvor mange der kan komme i tilbuddet. Der er ingen visitation men man skal høre til målgruppen Indholds-/ aktivitetsbeskrivelse De unge mødes en aften om ugen til social fællesskab. De unge udarbejder en aktivitetsplan for en mdr. som kan hentes på hjemmesiden. Fælles aktivitet er madlavning, som laves efter ønsker. Eksempler på aktiviteter: primativ sauna-bålmad-kanoture-svampeture-festival og musik-racerløbfodbold mv. Her behøver man ikke at forklare at man er psykisk sårbar!!! Man kan benytte ungegruppen så længe, det giver den enkelte mening. Der er ansat 2 medarbejder med sundheds-pædagogisk/ socialfaglig og terapeutisk baggrund samt en pæd.studerende Kompetence tilbud og Mestrings strategi / Recovery perspekteiver Tilbuddet er målrettet borgere, som lider af psykisk sygdom og / eller psykisk sårbar, og som har et ønske om at udvikle egne kompetencer eller udvikle nye mestrings strategier. Der optages til de forskellige grupper hvilket er forskelligt Foregår individuel fra Rehab Teamet. I forløbet indgår - Motion/sport

4 - Krop & Psyke - Terapeutisk mandegruppe - Terapeutisk kvindegruppe Nogle grupper har forskellig løbetid udfra et aftalt program, andre forløber over længere tid, og der drøftes kriterier for deltagelse. Medarbejderne har en faglig baggrund og alle uddannet psykoterapeuter Beskyttet beskæftigelsestilbud SEL 103 Tilbuddet er målrettet borgere, som lider af psykisk sygdom og/eller er psykisk sårbare, og som har en et ønske om fortsat at være tilknyttet arbejdsmarkedet, om end under beskyttede forhold. Der er ofte tale om borgere, som er tilkendt flexjob eller som er pensionsafklarede. Der er ingen øvre grænse for, hvor mange borgere der kan komme i beskyttet beskæftigelse. Der visiteres i henhold til servicelovens 103, via myndighed i voksenteamet med fast optag den første tirsdag i måneden. Borgerne bliver udplaceret i beskyttet beskæftigelse, som kan være jobs af forskellig karakter: Der kan eks. være tale om: Kontorjob Pedeljob Køkkenarbejde Være i cafevirksomhed Job i produktion Job som chauffør Mentor for andre brugere Borgere i beskyttet beskæftigelse får en såkaldt arbejdsdusør, hvilket udgør 5 pct. af mindstelønnen. Formålet med det beskyttede arbejdstilbud er, at give borgerne indhold i hverdagen og skabe identitetsfølelse ved at være den del af en arbejdsplads. Dette er med til at styrke Recovery perspektiverne og komme videre i livet. Ofte bliver indholdet tilkendegivet ved personlig medicin som er virksom. Det beskyttede beskæftigelsestilbud kan fortsætte så længe det giver mening ift. borgerens situation. Arbejdstiden tilrettelægges individuelt, men der sigtes mod min. seks timers ugentligt arbejde. Medarbejderne har bl.a. pædagogiske, sundhedsfaglige, psykiatriske, psykologiske og terapeutiske kompetencer. Dokumenterede resultater Der udarbejdes en udviklingsplan ift. borgeren samt et statusmøde en gang om året.

5 Udover dette pågår der løbende samtaler med et udviklings indhold. Krise botilbud Hotelværelse Borger som oplever en psykisk krise situation med stærk angst eller åben psykostisk adfærd.som bevirker at der er behov for hustig støttende hjælp i skærmede forhold. Der er plads til en borger i tilbuddet og de fysiske rammer er minimale Foretages af det personale som er tilknyttet Bo-Støtten og teamlederen Indhold og aktivitetsbeskrivelse Fortrinsvis ønskes der ro og hvile og der kan forekomme støttende samtaler Hotelværelset kan principielt kun benyttet op til 2-3 dage inden afklaring for fremtidig tilbud. Medarbejdergruppen er tværfaglig sammensat og indeholder sundheds-pædagogisk psykiatrisk og terapeutisk kompetencer Midlertidigt Botilbud efter 107. Bo-Støtten Fredensvej og Søndergade Bo-Fællesskab Fredensvej Tilbuddet retter sig mod borgere med en psykisk lidelse, og som ikke er i stand til at bo alene, pga. den psykiske sygdom. Det er fortrinsvis yngre borgere omkring år. Tilbuddet har fire pladser/lejligheder tilknyttet, og der forekommer venteliste til tilbuddet. Der visiteres i henhold til servicelovens 107,/ 85 via myndighed i voksenteamet, med fast optag den første tirsdag i måneden. Tilbuddet er en døgninstitution som består af træningslejligheder, hvor borgeren kan bo i op til to år med intensiv pædagogik træning i at leve og bo for sig selv. Der er også tilknyttet en fælleslejlighed, hvor beboerne laver mad sammen og udfører andre fælles aktiviteter. Der tilbydes en såkaldt ADL-træning, som indebærer aktiviteter i daglig levevis, som f.eks.: Social træning Træning i at holde hjemmet Træning i at komme op om morgen Træning i at styre sin økonomi og lignende. Træning i at samarbejde med andre Terapeutiske samtaler Netværks samtaler Udrednings arbejder mhp fremtidig støtte behov Beboerne får desuden tilknyttet en primær og sekundær kontaktperson.

6 Der er ikke mulighed for at forlænge et forløb, som maksimalt vare 2 år. Medarbejdergruppen er tværfaglig sammensat og indeholder sundheds-pædagogisk psykiatrisk og terapeutisk kompetencer. Dokumenterede resultater Der udarbejdes en udviklingsplan ift. borgeren samt et statusmøde en gang om året. Udover dette pågår der løbende samtaler med et udviklings indhold. Søndergade Bo-Fællesskab Tilbuddet retter sig mod borgere med en psykisk lidelse, og som ikke er i stand til at bo alene, pga. den psykiske sygdom. Der er tale om borger som er i en udslusningsfase og på vej til større selvstændighed. Det er fortrinsvis yngre borgere omkring år. Der visiteres i henhold til servicelovens 107,/ 85 via myndighed i voksenteamet, med fast optag den første tirsdag i måneden. Tilbuddet er en udslusningsplads som består af 3 lejligheder, hvor borgeren kan bo i længere tid og modtage pædagogisk træning i at leve og bo for sig selv. Der er også tilknyttet fælles arealer/stue-køkken, hvor beboerne laver mad sammen og udfører andre fælles aktiviteter. Beboerne udfører fælles praktiske pligter i løbet af ugen. Borgeren kan bo i tilbuddet i en længere periode og der er løbende samtaler omkring udslusning. Der er tilknyttet medarbejder med sundheds-pædagogisk og terapeutiske kompetencer Tilbud fra Jobcentret Psykiatrisk projekt På Vej n er ikke-arbejdsmarkedsparate kontanthjælpsmodtagere mellem 18 og 40 år, som har psykiske/psykiatriske problemstillinger, eller et psykisk sårbart sind, hvor evnen til at indgå i sociale og forpligtende sammenhænge er minimal. Det vil typisk være borgere der befinder sig i matchgruppe 2 og 3. Borgerne skal være motiverede for at få tilknytning til arbejdsmarkedet, men tilbuddet er frivilligt. Borgerens forløb kan derfor afbrydes, såfremt borgeren ikke finder tilbuddet meningsgivende i forhold til borgerens specifikke situation. Tilbuddet har løbende en kapacitet på 60 borgere. I marts 2013 var der 75 borgere tilknyttet, hvilket var muligt på grund af ressourcer fra eksterne mentorer. Der forekommer ikke venteliste, og tilbuddet har løbende optag.

7 Borgere bliver visiteret i henhold til LAB-loven, hvor sagsbehandler i jobcenter visiterer igennem fagkonsulent Bodil Nikolajsen. Aktiviteterne tilrettelægges med udgangspunkt i borgeres behov. Der tilbydes en ekstra håndholdt indsats, som har til formål at lægge ansvar for eget liv tilbage i borgerens hænder og mestre en normal hverdag, herunder at håndtere: Der er altid tale om et individuelt tilrettelagt forløb, som tager udgangspunkt i borgerens specifikke situation. Forløbets varighed afhænger af borgerens situation, der er ingen øvre grænse for forløbets varighed. Borgeren kan forvente at bruge omkring fem timer ugentligt i tilbuddet. Medarbejderne har en faglig baggrund som lærere og ergoterapeuter. Medarbejderne har derudover tidligere erfaring fra anden aktør som virksomhedskonsulent og fra arbejdet med handicappede. Kærsdalgård Tilbuddets målgruppe er kontanthjælpsmodtagere og modtagere af ledighedsydelse. Det er typisk kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 1 og 2, der bliver visiteret til tilbuddet. n kan være udfordret af fysiske såvel som psykiske barrierer. Der kan eksempelvis være tale om borgere med psykiske sygdomme, alkoholproblemer, overvægt, rygproblemer og lignende. Der er løbende 40 pladser til rådighed, hvor der i marts 2013 var 38 borgere tilknyttet tilbuddet. Borgere bliver visiteret i henhold til LAB-loven, hvor sagsbehandleren fra Jobcenteret kan visitere igennem BUC s administration. Tilbuddet har fast optag hver tirsdag. Aktiviteterne spænder bredt, men er ofte af fysisk karakter. Af udbudte aktiviteter kan eks. nævnes: - og montageopgaver øgninger og udfærdigelse af CV samt digitale opgaver

8 Aktiviteternes mål er at få borgerne tættere på ordinær beskæftigelse ved at tilbyde aktiviteter, som borgeren finder arbejdsmæssigt relevante. Derfor laves der som udgangspunkt altid individuelle tilrettelagte forløb. Der er ingen varighedsbegrænsning på forløbet, da der altid er tale om individuelle forløb. Det varierer efter borgerens behov og kan have en varighed fra 4 uger og op til 1 år. Det forventede ugentlige timeantal varierer ligeledes, alt efter borgeren specifikke behov. Nogle borgere bruger blot et par timer om ugen, mens andre bruger op mod 30 timer ugentligt. Medarbejderne har en faglig baggrund som skolelærere, erhvervsvejledere og studievejledere. Værkstedet Vejen n er kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 2 og 3, der har psykiske, sociale og/eller fysiske problemstillinger, og som derfor er langt fra arbejdsmarkedet. Tilbuddet er ikke målrettet nogen bestemt aldersgruppe, borgerne skal dog være fyldt 18 år. Tilbuddet har løbende 25 pladser til rådighed, og i marts 2013 var der venteliste på tilbuddet. Borgere bliver visiteret i henhold til LAB-loven, hvor sagsbehandler visiterer via BUC s administration. Der er løbende optag på tilbuddet. Aktiviteterne er ofte af praktisk art, hvor borgerne bruger deres hænder, eks. i kreativt arbejde. Der tilbydes også motion via Vejen Idrætscenter. Der arrangeres desuden faste temadage med temaer som: Via aktiviteterne lærer borgerne at indgå i sociale sammenhænge, hvilket typisk er en stor udfordring for en stor del af målgruppen. Dertil er formålet med aktiviteterne at afdække borgerens kompetencer og at udvikle selvværdet. Alle aktiviteter tilrettelægges enkeltvis og tager udgangspunkt i den enkelte borger. Der er ingen varighedsbegrænsning på forløbet, da der altid er tale om individuelle forløb. Det varierer meget hvor mange timer borgerne bruger ugentligt i tilbuddet. Det spænder helt fra 2 timer ugentlig op til 25 timer ugentlig. Borgere der starter med 2 timer ugentligt trappes langsomt op. Medarbejderne har en faglig baggrund som ergoterapeuter. Til undervisning i Nem Id er der tilknyttet en ekstern IT-vejleder.

9 Mestringsforløbet n for tilbuddet er kontanthjælpsmodtagere, som ikke kan håndtere andre tilbud. Tilbuddet er målrettet borgere i matchgruppe 2 og 3, og som er over 30 år, og som er langt væk fra arbejdsmarkedet. n er psykisk sårbare borgere, som lider af depression, angst, sociale problemer eller kroniske sygdomme/smerte problematikker. n er kendetegnet ved have behov for at få skabt struktur i hverdagen, mange har også økonomiske problemer, hvorfor de kan have problemer med at få hverdagen til at hænge sammen. En fælles barriere for målgruppen er, at det er borgere, der mangler hjælp til selvhjælp. Tilbuddet har løbende 15 pladser til rådighed, og der kan forekomme venteliste på tilbuddet. sker i henhold til 34, hvor sagsbehandlerne visiterer gennem BUC s administration, hvorefter der udarbejdes et visitationsskema. Tilbuddet benytter sig af løbende optag. Tilbuddets formål er at give borgerne indsigt i deres egne problemer, og give dem redskaber til bedre at kunne håndtere og mestre deres sårbarheder og udfordringer. Forløbet består af håndholdt indsats og hjemmebesøg med støttende og vejledende samtale, coaching og afklaring. Derudover er der undervisning på små hold i få timer af gangen, hvor man over tid bygger videre på det lærte. Indholdet vil eksempelvis omhandle: mit ansvar Det er muligt at lave individuelt tilrettelagte forløb, hvis borgeren har behov for det. Forløbets varighed er i udgangspunktet individuelt og kan vare op til 26 uger med mulighed for forlængelse, såfremt det vurderes at være meningsgivende for borgeren. Tilbuddets medarbejder har en socialfaglig baggrund, herunder forvaltningserfaring. Medarbejderen er desuden specialiseret indenfor stress og depression. Øvrige tilbud fra Jobcentret Visitering til jobkonsulenter med henblik på; Virksomhedspraktik i virksomhedscentre Individuel placering i virksomhedspraktik Mentorstøtte ved udplacering i tilbud (efter en individuel vurdering)

10 Samarbejde på tværs Tovholderfunktion (herunder rollefordeling og ansvarsfordeling) i kommunerne. Indgangen til Vejen Kommune er gennem misbrugskonsulenten. Center for Misbrug sender al korrespondance til misbrugskonsulenten, som videreformidler til relevante medarbejdere eller afdelinger. Dette giver mulighed for at alle kan få de samme oplysninger samtidigt. Statusmøder/ netværksmøder mellem Psykiatri, CfM og kommuner Socialpsykiatrisk Center ABS afholder som minimum statusmøder en gang om året sammen med borgeren, kontaktpersonen, myndighedsafdelingen og øvrige samarbejdsparter feks. lokalpsykiatrien, hjemmevejledningen, praktiserende læge mf. Jobcentret deltager løbende i møder med Psykiatrien og Center for Misbrug. Fremadrettet bør der være fokus på, at etablere tværfaglige netværksmøder, når der er tale om dobbelt diagnosticerede, for at koordinere indsatsen i forhold til borgeren. Misbrugskonsulenten deltager i status- og udskrivningsmøder. Visitering til behandlingstilbuddene en foregår i de forskellige administrationer som beskrevet under tilbuddene. Hvordan arbejder kommunen med borgeren i parallelforløb? Alle kan ved behov indkalde øvrige afdelinger ad hoc for samarbejde/ orientering omkring borgerens behov/tilbud. Der er fokus på at arbejde netværksorienteret med inddragelse af relevante samarbejdspartnere, for igen at koordinere indsatsen omkring borgeren.. Indhentning af oplysninger ved Vejen Kommune Sker i den konkrete sag gennem misbrugskonsulent Inga Jensen efter samtykke. Kontaktoplysninger: Misbrugskonsulent Inga Jensen, telefon / og mail: inje@vejenkom.dk

Handleplan for temaplan for psykisk sundhed

Handleplan for temaplan for psykisk sundhed 1 Handleplan for temaplan for psykisk sundhed Denne handleplan er udarbejdet for at sikre opnåelsen af de mål som Vejen Kommunes temaplan for psykisk sundhed fastsætter. Overordnet set gælder det, at Vejen

Læs mere

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet

Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte i eget hjem indenfor Socialområdet Godkendt af Voksen- og Plejeudvalget på møde den 24.11.2011 Godkendt af Kommunalbestyrelsen på

Læs mere

Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere.

Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere. Michael Petterson Arbejdsmarkedschef/Vejle kommune Et indspark: Sindslidendes tilknytning til arbejdsmarkedet mennesker med sindslidelser - depression, angst, med mere. Kommer omkring. Ø Hvordan er billedet

Læs mere

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse

Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Bilag 1 6. april 2017 Indsatsmodel i 'Flere skal med' Arbejdsmarkedsfastholdelse Projektets indsatsmodel bygger på eksisterende viden om hvilke indsatser, der virker i forhold at hjælpe målgruppen af udsatte

Læs mere

De Socialfaglige tilbud

De Socialfaglige tilbud De Socialfaglige tilbud Afdelingen består af mange små selvkørende enheder. Ledelsesmæssigt er der udover lederen; en daglig leder af familiebehandlingen og en leder af Værestedet, der også er ansvarlig

Læs mere

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte.

I projektet har der været fokus på individuelle tilrettelagte forløb for unge sygemeldte. NOTAT Møllebjergvej 4 433 Hvalsø F 4646 4615 Tove Wetche Jobcenter, Team SDP D 4664 E towe@lejre.dk Dato: 6. juni 213 J.nr.: 13/99 Evalueringsrapport for LBR projekt Beskæftigelses-/uddannelsesindsats

Læs mere

Oplæg til psykiatriudvalgsmøde den 22. august Beskæftigelse & Sundhed Ved Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen

Oplæg til psykiatriudvalgsmøde den 22. august Beskæftigelse & Sundhed Ved Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen Oplæg til psykiatriudvalgsmøde den 22. august 2017 Beskæftigelse & Sundhed Ved Beskæftigelses- og sundhedschef Jørgen Erlandsen Vision for Beskæftigelse og Sundhed Borgere i Skanderborg er i job og mestrer

Læs mere

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014

Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Den 20.november 2013 J.nr. 13/4205 Tilbud på Job og Kompetencecentret fra 1.januar 2014 Udviklings- og beskæftigelsesrettede tilbud til alle Indsatserne på Job og Kompetencecentret er målrettet kompetenceafklaring,

Læs mere

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Center for Udvikling og Støtte (CUS) Slangerupsgade 60 3400 Hillerød Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Udarbejdet september 2015 1 Ydelseskatalog

Læs mere

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING

ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING ØSTRE GASVÆRK DØGNBEHANDLING AMBULANT BEHANDLING BESKÆFTIGELSES/UDDANNELSES AFKLARING DAGBEHANDLING Om Østre Gasværk Østre Gasværk er en selvstændig selvejende institution (Alment velgørende Fond), med

Læs mere

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE

SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE SERVICEDEKLARATION MENTORSTØTTE Vestmanna Allé 8 Telefon: 5087 5248 Afdelingsleder: Inger Thorup Jensen E-mail: inger.thorup.jensen@99454545.dk Præsentation af tilbuddet: Mentorstøtten er et individuelt

Læs mere

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien

Socialpsykiatrien. Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Socialpsykiatrien Indhold Hvilke opgaver har visitatorerne?... 4 Hvem kan henvende sig?... 4 Hvilke tilbud har vi?... 4 Bostøtte... 5 Boliger... 5 Beskæftigelse...6 Øvrige tilbud...8

Læs mere

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked

Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb. Arbejdsmarked Borgere med komplekse problemstillinger Aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere og borgere i ressourceforløb Arbejdsmarked Introduktion til borgere med komplekse problemstillinger Kort om lovgivningen

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Dato: Sagsid.: Fælles November13 Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard for

Læs mere

Status på handleplan for psykiatriplan 2012-2014 september 2013

Status på handleplan for psykiatriplan 2012-2014 september 2013 Status på handleplan for psykiatriplan 2012-2014 september 2013 I denne handleplan beskrives, hvilke initiativer der er blevet iværksat for at realisere de målsætninger, der er nedfældet i psykiatriplan

Læs mere

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet

En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet En helhedsplan på handicap- og socialpsykiatriområdet Afdækningens resultater på socialpsykiatriområdet Nuværende boliger (kapacitet) Boligernes bygningsmæssige stand Målgrupper Medarbejdersammensætning

Læs mere

Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013

Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013 Virksomhedsplan for det socialpædagogiske vejlederteam 2012-2013 Indhold Opgaverne og målgruppen i socialpædagogisk vejledning... 3 Værdier og Målsætning... 3 Målsætning... 3 Personale og pædagogisk tilgang...

Læs mere

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo?

Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Hvilke ydelser leverer Autismecenter Nord-Bo? Autismecenter Nord-Bo Autismecenter Nord-Bo ligger i Nordjylland og har afdelinger placeret i Jammerbugt Kommune og Aalborg Kommune. Autismecenter Nord-Bo

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den XX 1 Forord Hans Nissen (A) Formand, Social- og Sundhedsudvalget 2 Indledning Det er Fredensborg Kommunes ambition at borgere med psykosociale handicap

Læs mere

Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv. Roskilde Kommune 30.1.2014 1

Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv. Roskilde Kommune 30.1.2014 1 Kort status rehabiliteringsteam og reform Jobcenterchef Anne Haarløv Roskilde Kommune 30.1.2014 1 Baggrund for reformen fleksjob og førtidspension Den grundlæggende intention bag dette lovforslag er at

Læs mere

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G

Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar Journalnummer: G Ydelseskatalog Ungetilbuddet, revideret februar 2016 Indledning Målgruppen for Ungetilbuddet er unge i aldersgruppen 15-17 år (op til 23 år ved efterværn) med behov for en socialfaglig eller pædagogisk

Læs mere

Psykiatri- og misbrugspolitik

Psykiatri- og misbrugspolitik Psykiatri- og misbrugspolitik l Godkendt af Byrådet den 25. februar 2013 1 Forord I et debatmøde i efteråret 2012 med deltagelse af borgere, medarbejdere, foreninger, organisationer, samarbejdspartnere

Læs mere

Strategi Voksne indenfor psykiatriområdet

Strategi Voksne indenfor psykiatriområdet Strategi Voksne indenfor psykiatriområdet Strategi under Handicappolitikken 1 Indledning Strategi for voksne indenfor psykiatriområdet er Varde Kommunes sigtelinje for det sociale arbejde med borgere indenfor

Læs mere

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE

NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE NOTATARK HVIDOVRE KOMMUNE Børne- og Velfærdsforvaltningen Staben for Børne- og Velfærdsforvaltningen Bilag 3: beskrivelse af nuværende tilbud Kommunalbestyrelsen har besluttet at samle tilbuddene til de

Læs mere

Hjemløsekoordinationsskemaet

Hjemløsekoordinationsskemaet Projekt Bedre kvalitet i arbejdet med hjemløse Hjemløsekoordinationsskemaet Denne udgave af hjemløsekoordinationsskemaet blev udviklet under projektet, men blev ikke taget i brug, da det blev besluttet

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk bistand på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: November 13 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 4 Kvalitetsstandard

Læs mere

Oversigt over indsatsgrupper for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Roskilde Kommune

Oversigt over indsatsgrupper for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Roskilde Kommune Oversigt over grupper for aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere i Roskilde Kommune Gr.1: Borgere med beskæftigelsesperspektiv og primært behov for virksomhedsrettet 44 borgere (pr. 18. oktober 2016)

Læs mere

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85

Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Center for Udvikling og Støtte (CUS) Slangerupsgade 60 3400 Hillerød Ydelseskatalog for Socialpædagogisk støtte på Trollesbro og i eget hjem Lov om Social Service 85 Udarbejdet 2015 1 Ydelseskatalog for

Læs mere

Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov til marts 2011)

Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov til marts 2011) Det kontrollerede forsøg: På rette vej i Job Forsøgsperioden: nov. 2010 til marts 2012 (indtag af borgere i perioden nov. 2010 til marts 2011) Målgruppe: matchgruppe 2, indsatsklare kontant og starthjælpsmodtagere.

Læs mere

SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II

SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II SKABELON: Ansøgning om konkrete forsøg i Frikommuneforsøg II Vejledning til udfyldelse af skemaet kan findes på www.sim.dk/frikommuneforsoeg-ii. Frikommunenetværk Titel på forsøg Deltagerkommuner Faglig

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen. psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støttekontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Mikael Kunst Dato: Januar 2017 Sagsid.: Sundhed og Omsorg Version nr.: 6 Grøn skrift =

Læs mere

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag

1. Status på indsatsen - herunder de to strategiske tiltag Notat Sagsnr.: 15.2.-P5-1-17 Dato: 14-12-217 Titel: Status Fleksjob og Ledighedsydelse Sagsbehandler: Borgerservice og Beskæftigelse Udvalget Vækst og Erhverv drøftede på møde i juni 217 udfordringer for

Læs mere

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99

Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen. jf. Servicelovens 99 Kvalitetsstandard for støtte-kontaktpersonsordningen (SKP) på psykiatriområdet jf. Servicelovens 99 Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 5 Revideret: Januar

Læs mere

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud

Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud Præsentation af Rådgivningshuset et forebyggende tilbud NOTAT 17. november 2018 Journal nr. 27.03.00-A00-1-18 Sagsbehandler SKRAS Navn på tilbud Formål Rådgivningshuset Formålet med Rådgivningshuset er

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan for Skive Kommune 2018-2021 Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatri- og rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del af Sundhedsafdelingen.

Læs mere

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse

Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Praktikstedsbeskrivelse Praktikstedets navn og adresse Socialpsykiatrien i Silkeborg kommune Bostøtten team Midtby Psykiatriens hus Falkevej 5 8600 Silkeborg www.socialpsykiatri-silkeborg.dk

Læs mere

Kvalitetsstandard for dagtilbud - beskyttet beskæftigelse. Høringsmateriale juni 2015

Kvalitetsstandard for dagtilbud - beskyttet beskæftigelse. Høringsmateriale juni 2015 9 Kvalitetsstandard for dagtilbud - beskyttet beskæftigelse Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver indholdet

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte på psykiatriområdet efter lov om social service 85. Udarbejdet af: Fælles Dato: December 2015 Sagsid.: Sundhed og Handicap Version nr.: 1. Kvalitetsstandard

Læs mere

Kvalitetsstandard 85

Kvalitetsstandard 85 Baggrund og formål Social og Sundhedsforvaltningen i Middelfart Kommune har siden primo 2013 arbejdet med kvalitet, udvikling og styring af 107 og 85 indenfor handicap og psykiatriområdet. Det overordnede

Læs mere

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013

Specialambulatoriet. Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M. Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Specialambulatoriets behandlingstilbud, august 2013 Region Hovedstadens Psykiatri Psykiatrisk Center Sct. Hans Afdeling M Specialambulatoriet Dagtilbud Opsøgende psykiatrisk team Psykiatrisk Center Sct.

Læs mere

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet.

Der er således et stort incitament til at føre en aktiv indsats i Jobcenteret for at borgeren får et konkret job og fastholdes i jobbet. Ledighedsydelse over 18 måneder uden refusion. Når en borger visiteres til fleksjob, men ikke har et konkret job får vedkommende ledighedsydelse. Det samme gør sig gældende hvis en borger har været ansat

Læs mere

Recovery Ikast- Brande Kommune

Recovery Ikast- Brande Kommune Recovery Ikast- Brande Kommune Individuelle forløb og gruppeforløb i Socialpsykiatrien I dette hæfte vil man kunne læse om de individuelle forløb og gruppeforløb, der vil kunne tilbydes i socialpsykiatrien

Læs mere

Workshop 26. august 2015 Det samfundsnyttige landbrug og dets vilkår

Workshop 26. august 2015 Det samfundsnyttige landbrug og dets vilkår Workshop 26. august 2015 Det samfundsnyttige landbrug og dets vilkår Løsning af sociale opgaver: Hvilke muligheder findes der i social- og beskæftigelseslovgivningen for at arbejde med socialt udsatte

Læs mere

BB for fagpersoner. Et beskyttet beskæftigelsesforløb (BB) Forløbet er fleksibelt og aftales individuelt med sagsbehandler.

BB for fagpersoner. Et beskyttet beskæftigelsesforløb (BB) Forløbet er fleksibelt og aftales individuelt med sagsbehandler. BB for fagpersoner Et beskyttet beskæftigelsesforløb (BB) Forløbet er fleksibelt og aftales individuelt med sagsbehandler. I forløbet indgår følgende: kontaktperson Beskæftigelse i en af tre arbejdsenheder

Læs mere

Introduktion til Socialpsykiatrien. Center for Voksenstøtte og Rehabilitering

Introduktion til Socialpsykiatrien. Center for Voksenstøtte og Rehabilitering Introduktion til Socialpsykiatrien Center for Voksenstøtte og Rehabilitering Organisering Tilbud Socialpædagogisk støtte i form af gruppeforløb efter servicelovens 85 Socialpædagogisk støtte til borgere

Læs mere

Forslag Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte til hjemmeboende borgere indenfor handicap- og psykiatriområdet

Forslag Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte til hjemmeboende borgere indenfor handicap- og psykiatriområdet Forslag Kvalitetsstandard for bostøtte i henhold til Servicelovens 85 for støtte til hjemmeboende borgere indenfor handicap- og psykiatriområdet Februar 2009 mtm Kvalitetsstandard Pædagogisk støtte og

Læs mere

Social og sundhedsudvalget

Social og sundhedsudvalget Udvalg: Måloverskrift: Social og sundhedsudvalget Rehabilitering i socialpsykiatrien Sammenhæng til vision 2018: Vækst og udvikling indenfor Psykiatrien. I Aktivitets- og samværstilbuddet (Psykiatricenteret)

Læs mere

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104

SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 SERVICENIVEAU FOR SERVICELOVENS 103 OG 104 Godkendt i udvalget Aktiv Hele Livet Sundhed og Omsorg den 29. maj 2017 og i udvalget Uddannelse og Job den 31. maj 2017 Indhold Beskyttet beskæftigelse (SEL

Læs mere

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune

Psykiatri- og Rusmiddelplan. - for Skive Kommune Sundhedsafdelingen i Skive Kommune Psykiatri- og Rusmiddelplan - for Skive Kommune 2018-2021 www.skive.dk Forord Sundheds- og Forebyggelsesudvalget har det politiske ansvar for psykiatriog rusmiddelområdet, der organisatorisk er en del

Læs mere

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte.

Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Kvalitetsstandard for socialpædagogisk støtte. Lovgrundlag: Ydelser indenfor socialpædagogisk støtte 85 i Lov om Social Service (LSS). Hjælp til varetagelse af personlig hygiejne Strukturering af opgaver

Læs mere

1.Egen bolig/støtte i egen bolig

1.Egen bolig/støtte i egen bolig .Egen bolig/støtte i egen bolig Hvad vil vi? Hvad gør vi? Sikre borgere med særlige behov hjælp til at få og fastholde en bolig. Sikre en koordinerende og helhedsorienteret indsats for borgeren. Sørge

Læs mere

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal.

Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Kvalitetsstandard for psykiatriområdet lov om social service 107. midlertidigt botilbud Damtoften 6B, 1. sal. Udarbejdet af: Sundhed og Handicap Dato: Oktober 13 Sagsid.: Tone Version nr.: 2 Kvalitetsstandard

Læs mere

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder

Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Bilag 7: Supplerende aftale mellem Aalborg Kommune og Region Nordjylland vedr. kommunale tilbud og henvendelsesmuligheder Beskrivelse af det/de kommunale tilbud til voksne med sindslidelse. ÆH Handicapafdelingen

Læs mere

Forhåndstilkendegivelse og afdækning af problem og behov i forhold til at deltage i 19M-puljen

Forhåndstilkendegivelse og afdækning af problem og behov i forhold til at deltage i 19M-puljen Forhåndstilkendegivelse og afdækning af problem og behov i forhold til at deltage i 19M-puljen Navn på kommune: Svendborg Kommune Udfyldt af (navn og titel): Ellen Christensen, Centerleder for Socialpsykiatri

Læs mere

Halvårsrapport - Straks Teamet

Halvårsrapport - Straks Teamet Halvårsrapport - Straks Teamet Straks Teamet blev etableret d. 01.01.2014, og de første unge blev henvist/henvendte sig i uge 2. De første forløb startede d. 24.01.2014. Der har været en forventning om,

Læs mere

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under

Notat. Ungeindsats. Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget. Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under Notat Til: Vedrørende: Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget Ungeindsats Υνγεινδσατσ Inden for beskæftigelsesområdet defineres unge som værende under 30 år. Der er en række specifikke regler for unge under

Læs mere

Den sunde vej til arbejde. Line Laursen Teamkoordinator

Den sunde vej til arbejde. Line Laursen Teamkoordinator Den sunde vej til arbejde Line Laursen Teamkoordinator Kort om mig. Uddannet Klinisk diætist og Civiløkonom Projektleder i Horsens kommune fra 2008 Teamkoordinator Den sunde vej til arbejde Sidder i det

Læs mere

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015

TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015 TRE I ÉN BOLIG, BESKÆFTIGELSE OG BEHANDLING TAKSTER 2015 1. UDGAVE, FEBRUAR 2015 Granhøjen er internationalt ISO 9001: 2008-certificeret Granhøjen er internationalt ISO-certificeret. Certificeringen er

Læs mere

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration

Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration Modeller for kommunal organisering ift. samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri til inspiration I samarbejdsaftalen om oligofrenipsykiatri er anført: I alle kommuner skal medarbejdere, der arbejder med

Læs mere

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR

TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR TILBUD OG SAMARBEJDSPARTNERE TIL DE UDSATTE BORGERE TILBUD TIL VOKSNE OVER 18 ÅR HVOR? FOR HVEM? HVILKET TILBUD? VISITATION? Psykiatrisk skadestue Gl. Vardevej 101 6715 Esbjerg N Tlf.: 7918 2962 Voksne

Læs mere

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats

Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats NOTAT 2. juli 2009 Projekt Unge - godt i gang - formål og indsats J.nr. 2009-0000906 Metodeudvikling og international rekruttering/sil/ala/mni/aos Baggrund Beskæftigelsesministeren introducerede i 2007

Læs mere

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold

Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Beskrivelse af organisatoriske og ledelsesmæssige forhold Organisatorisk placering Center for bostøtte i eget hjem i består af 4 centre i hhv. Syd, Nord, Vest og Centrum, der har fælles ledelse ved centerleder

Læs mere

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse AKTUEL TILSYNSRAPPORT i Konklusionen på tilsynet Denne tilsynsrapport omhandler et driftsorienteret tilsynsbesøg på Ungekollegiet den 19. maj 2016. Ungekollegiet er et kommunalt tilbud godkendt efter Servicelovens

Læs mere

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning

Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefalinger fra arbejdsgruppen vedr. Botilbud på psykiatriområdet uden døgndækning Anbefaling: Det anbefales at alle botilbud i socialpsykiatrien uden døgndækning samles under 1 ledelse, idet der vil

Læs mere

STA for fagpersoner. Et særligt tilrettelagt afklaringsforløb (STA)

STA for fagpersoner. Et særligt tilrettelagt afklaringsforløb (STA) STA for fagpersoner Et særligt tilrettelagt afklaringsforløb (STA) Forløbet er fleksibelt, aftales individuelt og kan strække sig fra 13 uger og fremefter. I forløbet indgår følgende: Vejleder Intern praktik

Læs mere

Forslag til Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse jf. serviceloven 103. Januar 2016

Forslag til Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse jf. serviceloven 103. Januar 2016 Forslag til Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse jf. serviceloven 103 Januar 2016 1. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. serviceloven 103 tilbyde beskyttet beskæftigelse

Læs mere

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri.

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri. Værktøjskasse Hvornår og hvordan anvendes dokumenterne? SAMTALEGUIDE Anvendes som egen tjekliste ved første samtale med borgeren. ROK-SKEMA (LOLLAND) / OPLYSNINGSSKEMA (GULDBORGSUND) Heri dokumenteres

Læs mere

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107

KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 KVALITETSSTANDARD Botilbud til midlertidigt ophold Serviceloven 107 LOVGRUNDLAG FORMÅL 107. Kommunalbestyrelsen kan tilbyde midlertidigt ophold i boformer til personer, som på grund af betydelig nedsat

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Lov om Social Service 104 Udarbejdelse November 2017 Social- og sundhedsafdelingen samt tilbud og Godkendelse Revidering Acadre dokument nr. 174406-17 myndighed

Læs mere

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 1 Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 2 Baggrund hvem er jeg Joan Damgaard, Sygeplejerske i psykiatrien i 25 år på sengeafsnit i Vejle 18 år som afdelingssygeplejerske Specialuddannelse i psykiatrisk

Læs mere

Oversigt over aktive tilbud og projekter 2014

Oversigt over aktive tilbud og projekter 2014 Leverandør AS3 Forventet udgift i 2014 med og uden kompetencegivende uddannelse under 30 år 1.810.000 kr. 2. Forsikrede ledige over 50 år De ledige udlægges med myndighed til Anden Aktør i 52 uger. I de

Læs mere

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104

Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Udarbejdelse Kvalitetsstandard Aktivitets- og samværstilbud Servicelovens 104 Januar 2016 Social og Handicap, Ældre og Handicap, Samstyrken, Lunden og Socialpsykiatrien Godkendelse 19 april 2016 Udvalget

Læs mere

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri.

OPFØLGNINGSSKEMA Opfølgningssamtaler med borgeren og opfølgning på kortsigtede og langsigtede mål samt plan, dokumenteres heri. Værktøjskasse Hvornår og hvordan anvendes dokumenterne? SAMTALEGUIDE Anvendes som egen tjekliste ved første samtale med borgeren. ROK-SKEMA (LOLLAND) / OPLYSNINGSSKEMA (GULDBORGSUND) Heri dokumenteres

Læs mere

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015

Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber. Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 12 Kvalitetsstandard for støttecentre og de små bofællesskaber Høringsmateriale 1.-26. juni 2015 1 Formålet med kvalitetsstandarden En kvalitetsstandard er et andet ord for serviceniveau. Den beskriver

Læs mere

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister.

Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. NOTAT Dato: 20.08.2018 Statusnotat Rehabiliteringsteam, ledighedsydelse, fleksjob, ressourceforløb, førtidspension og løntilskud til førtidspensionister. Beskrivelse af afdelingen Afdelingen løser opgaver

Læs mere

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103

Kvalitetsstandard. Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for beskyttet beskæftigelse Servicelovens 103 Gældende fra 1. januar 2019 Indledning Nedenfor finder du kvalitetsstandarden for beskyttet beskæftigelse efter Lov om

Læs mere

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven

Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven Forslag til kvalitetsstandard for Serviceloven 108 2015 1. Lovgrundlag Servicelovens 108 2. Hvad er ydelsens lovgrundlag? Kommunalbestyrelsen skal jf. Lov om Socialservice 108 tilbyde ophold i boformer,

Læs mere

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service)

Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011. Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) NOTAT Høje-Taastrup Kommune 14-12-2011 Høje-Taastrup Kommunes kvalitetsstandard for social behandling for stofmisbrug ( 101 Lov om Social Service) Talkode for ydelsen og ydelsens navn Lovgrundlag for ydelsen

Læs mere

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013

Opfølgning på drifts- og udviklingsaftale 2013 Institution: Socialpsykiatrisk Center ABS Nr. Målsætning Handleplan (indikator/aktivitet/handling) Temaplanens mål 1. Arbejdspladsen skal være Der skal ryges udendørs og under det røgfri for alle. halvtag

Læs mere

Tilsynsrapport for varslet tilsyn.

Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Tilsynsrapport for varslet tilsyn. Basisoplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn Vækst huset Tilbudstype Aktivitetstilbud efter SEL 104 Der er herudover et u visiteret tilbud under væksthuset / Klubben

Læs mere

Projekt. Aktive hurtigere tilbage!

Projekt. Aktive hurtigere tilbage! Projekt Aktive hurtigere tilbage! Mbs 26. august 2009 Projektet er landsdækkende og løber fra januar 2009 til september 2009. Alle borgere født i ulige år er omfattet af følgende aktiviteter: Ugentlig

Læs mere

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service.

For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Kvalitetsstandard For social behandling af stofmisbrugere efter 101 i Lov om Social Service. Voksen- og Sundhedsservice Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse. Organisering...3 De opgaver der udføres på stofmisbrugs-behandlingsområdet...3

Læs mere

Kommunernes rolle i udviklingen af det nære sundhedsvæsen på psykiatriområdet. Målsætninger

Kommunernes rolle i udviklingen af det nære sundhedsvæsen på psykiatriområdet. Målsætninger Kommunernes rolle i udviklingen af det nære sundhedsvæsen på psykiatriområdet Kommunerne spiller en væsentlig rolle i forhold til borgere med psykiske lidelser. Derfor har det fælleskommunale sundhedssekretariat

Læs mere

Koordinerende indsatsplan

Koordinerende indsatsplan Bilag 1 Koordinerende indsatsplan Udarbejdes af behandlere sammen med borgeren/patienten 1. Stamoplysninger Udarbejdes af den koordinerende/initierende behandler inden det koordinerende møde Navn Cpr.

Læs mere

Kvalitetsstandard for ressourceforløb

Kvalitetsstandard for ressourceforløb Kvalitetsstandard for ressourceforløb Introduktion Den 1. januar 2013 trådte reformen af førtidspension og fleksjob i kraft. Reformen har medført store ændringer i arbejdet med komplekse sager. Ud fra

Læs mere

Resume af forløbsprogram for depression

Resume af forløbsprogram for depression Resume af forløbsprogram for depression Forløbsprogram for depression indeholder en række anbefalinger. I det følgende beskrives centrale anbefalinger. Derefter opsummeres kommunernes ansvar- og opgaver.

Læs mere

STV for fagpersoner. Et særligt tilrettelagt virksomhedsforløb (STV)

STV for fagpersoner. Et særligt tilrettelagt virksomhedsforløb (STV) STV for fagpersoner Et særligt tilrettelagt virksomhedsforløb (STV) Forløbet er modulopbygget og fordelt på 13 ugers afklaring og intern praktik i Regnbuehuset og 13 uger i virksomhedspraktik med løbende

Læs mere

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013

Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsatser ift. unge ledige i Assens Kommune - januar 2013 Indsats Formål Indhold Målgruppe Jobrotation og servicejob Arbejdserfaring og Ordinært arbejde i private og Unge ledige i match 1. kompetenceudvikling.

Læs mere

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose

Psykisk rehabilitering. Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Psykisk rehabilitering Udkast april 2013 v/ Lotte Mose Undervisning Projektet er baseret på undervisning om psykisk sårbarhed i en arbejdsmæssig sammenhæng, herunder årsager, symptomer, behandling og forebyggelse

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR SEL 85 HJEMLØSE OG UDSÆTTELSESTRUEDE BORGERE I HEDENSTED KOMMUNE

KVALITETSSTANDARD FOR SEL 85 HJEMLØSE OG UDSÆTTELSESTRUEDE BORGERE I HEDENSTED KOMMUNE KVALITETSSTANDARD FOR SEL 85 HJEMLØSE OG UDSÆTTELSESTRUEDE BORGERE I HEDENSTED KOMMUNE Godkendt af Udvalget for beskæftigelse Hedensted Kommune 2017 Kvalitetsstandard for SEL 85 indsats i Rusmiddelcenter

Læs mere

Koordinerende indsatsplaner for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug

Koordinerende indsatsplaner for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug Koordinerende indsatsplaner for mennesker med psykiske lidelser og samtidigt misbrug - National Alkoholkonference 2017 Sara Lindhardt, Socialstyrelsen - Baggrund En delt opgave svært at navigere Alkoholafhængigheds-

Læs mere

Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune

Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune Arbejde og Sundhed hånd i hånd Sundhedsteamet og Jobcenter Syddjurs Kommune Projektleder Jonna Winther, Sundhedsteamet Temagruppemøde Sund By Netværket 11. April 2013 Arbejde og Sundhed hånd i hånd Projektet

Læs mere

De friholdte unge på uddannelseshjælp. Et resume

De friholdte unge på uddannelseshjælp. Et resume De friholdte unge på uddannelseshjælp Et resume En undersøgelse af friholdelsesårsagerne blandt friholdte unge 18 29 årige på uddannelseshjælp i Holstebro kommune Udarbejdet af socialrådgiver Ester Bertelsen

Læs mere

Velkommen til projekt UNGE I VÆKST

Velkommen til projekt UNGE I VÆKST Velkommen til projekt UNGE I VÆKST Brønderslev, Frederikshavn og Hjørring Kommune gennemfører i samarbejde med EUC Nord (tovholder) m.fl. projekt samarbejde i Vendsyssel Unge i Vækst. Projektet er et partnerskabssamarbejde

Læs mere

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter.

Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoint Mål og succeskriterier 2011 Målgruppen Jobpoint et særligt tilrettelagt tilbud for indsatsklare kontanthjælpsmodtager match 2 i aldersgruppen fra 25 år og opefter. Jobpoints målgruppe er generelt

Læs mere

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015

Handicaprådet i Ballerup. 25. marts 2015 Handicaprådet i Ballerup 25. marts 2015 Det specialiserede handicapområde Jobcenteret mål: Få borgere i uddannelse Få borgere i job Fastholde sygemeldte på arbejdsmarkedet 2 Indsatser Vi arbejder ud fra

Læs mere

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet

Aftaler for Socialpsykiatrien. Psykiatri- og Handicapområdet Aftaler 2019-2020 for Socialpsykiatrien Psykiatri- og Handicapområdet 2 2019-2020 Dialogbaserede aftaler Psykiatri- og Handicapområdet i Ikast-Brande Kommune er ligesom de andre fagområder en del af det

Læs mere

Virksomhedscenter Generation 2. Gal eller normal?

Virksomhedscenter Generation 2. Gal eller normal? Virksomhedscenter Generation 2 Gal eller normal? Hvad er et Virksomhedscenter? Virksomhedscenter En fast aftale mellem et jobcenter og en virksomhed, hvor virksomheden stiller et antal pladser til rådighed

Læs mere

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD

SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO MIDLERTIDIGT BOTILBUD SERVICEDEKLARATION SOCIALPSYKIATRISK BOTILBUD HEDEBO 107 - MIDLERTIDIGT BOTILBUD Vestmanna Allé 8 9700 Brønderslev Telefon: 9945 5020 Afdelingsleder: Rikke J Pedersen E-mail: Rikke.J.Pedersen@99454545.dk

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN 2011-2012 KLØVERENGEN

VIRKSOMHEDSPLAN 2011-2012 KLØVERENGEN VIRKSOMHEDSPLAN 2011-2012 KLØVERENGEN 1 Kløverengens virksomhedsplan 2012-2013 Indhold Indledning... 3 Hvorfor en virksomhedsplan?... 3 Hvad er Kløverengen?... 4 Hvad er Kløverengens kerneværdier?... 4

Læs mere