Stamoplysninger. Tilbud: Center Midtbyen. Handleplan for opfølgning på udviklingspunkter.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Stamoplysninger. Tilbud: Center Midtbyen. Handleplan for opfølgning på udviklingspunkter."

Transkript

1 Stamoplysninger Tilbuddets navn Center Midtbyen Adresse Bjerggade Struer Kontaktoplysninger Tlf Mail: Hjemmeside: Centerleder Carsten Hornshøj Poulsen Tilbudstyper: 107 (midlertidigt botilbud til voksne) 108 (almindelige længerevarende botilbud til voksne) ABL 105, stk. 2 (almen ældrebolig/- handicapvenlig bolig) Målgrupper: 18 til 85 år (udviklingshæmning) Pladser i alt: 32 Tilsynsrapporten er Else Hansen (Socialtilsyn Midt) udarbejdet af: Dato for tilsynsrapport

2 Handleplanens baggrund. I forbindelse med uanmeldt tilsynsbesøg d. 28. september 2015, blev der udarbejdet en tilsynsrapport. I denne rapport er der nogle udviklingspunkter, som der skal sætter øget fokus på i I forbindelse med den endelige rapport har Social Tilsyn bedt om en handleplan for hvordan Center Midtbyen i 2016 vil arbejde målrettet med disse udviklingspunkter. Handleplanen er opbygget i tråd med tilsynsrapportens rækkefølge med temaer og kriterier. Der er således taget konkret udgangspunkt i hvert enkelt tema i tilsynsrapporten og herunder taget udgangspunkt i de enkelte kriterier under hvert tema. Der er således 14 kriterier med udviklingspunkter i handleplanen. Under hvert kriterie er der indarbejdet et udviklingsfokus for Der indgår i handleplanen følgende beskrivelser fra Tilsynsrapporten: Vurdering af team Udviklingspunkter Beskrivelse af kriterium Handleplanens emner er opdelt i ovenstående farvekoder, for at gøre den overskuelig. Punkterne Vurdering af team, Udviklingspunkter og Beskrivelse af kriterium er direkte uddrag fra tilsynsrapporten. Punktet er Center Midtbyens handleplan for I 2016 vil vi arbejde løbende med udviklingspunkterne på de forskellige gruppers sagsmøder (personalemøder), hvor medarbejderne i første omgang vil være med i debat og læring ift. punkter, men der vil naturligvis efterfølgende blive handlet på de punkter hvor der kræves dette. Selve rækkefølgen i arbejdet med udviklingspunkterne vil blive prioriteret ift. vigtigheden. Mange af punkterne vil blive en løbende proces som der vil være opmærksomhed på over hele året. Formålet med at tage punkterne op på sagsmøderne er, at alle medarbejdere vil få kendskab til udviklingspunkterne.

3 Udviklingspunkterne: Tema: Uddannelse og beskæftigelse Gennemsnits bedømmelse: 3 Vurdering af tema Udviklingspunkter Bedømmelse af kriterium 1: Tilbuddet støtter borgerne i at udnytte deres fulde potentiale i forhold til uddannelse og beskæftigelse Tilsynet vurderer, at tilbuddet ikke har arbejdet med at få mål og opsamlinger implementeret i borgernes handleplaner siden sidste tilsyn i Tilsynet vurderer, at tilbuddet støtter og motiverer borgerne til at være i et undervisningstilbud eller beskæftigelses-/samværstilbud. Borgernes ønsker tilgodeses i forbindelse med at de ikke ønsker beskæftigelses-/samværstilbud, og flere af borgerne er i pensionsalderen. Tilbuddet bør inddrage borgerne i opstilling af mål i handeplanerne. Udviklingspunkt overført fra 2014: -Tilbuddet bør beskrive formål med uddannelse og beskæftigelse i alle borgers handleplaner. (- også i de tilfælde hvor borgerne har aktiviteter intern på tilbuddet) Tilsynet vurderer, at tilbuddet ikke har arbejdet med at få implementeret mål og opsamlinger i handleplanerne, siden sidste tilsynsbesøg og heller ikke med inddragelse af borgerne. Udviklingspunktet fra 2014 opretholdes, da tilbuddet bør have en opmærksomhed herpå. Tilsynet vurderer, at langt de fleste borgere er i undervisnings- eller i beskæftigelses- /aktivitetstilbud. Dog har flere af borgerne nået pensionsalderen og deltager ikke længere i et beskæftigelses-/aktivitetstilbud. Enkelte borgere under pensionsalderen ønsker ikke beskæftigelse. Tidsplan: Januar maj Generelt: Instruktion til alle medarbejdere på sagsmøder. Indikatormodulet vil blive implementeret i Center Midtbyens Bosted-system. Hele grundlaget for Indikator er, at der opstilles mål for borgerne, da det er her, at medarbejderne skal indikerer målinger på mål. Uddannelse af superbrugere i Indikator. Implementering af Indikatormodulet samt instruktion til alle medarbejdere i brugen af Indikator. Flytning af mål fra de gamle handleplaner til nye. Medarbejdere og sagsbehandlerne skal fremover formulerer mål, herunder formål med uddannelse/ beskæftigelse, selvstændighed og relationer for det kommende år for alle borgere på handleplansmøderne.

4 Medarbejder fokus: Uddannelse i Indikatormodulet Inden handleplansmøderne skal kontaktpersonerne interviewe borgerne om ønsker til kommende mål, herunder formål med uddannelse/ beskæftigelse, selvstændighed og relationer. Disse ønsker skal medbringes til handleplansmødet. Mål aftales på handleplansmøderne og indskrives i pædagogiske handleplaner. Der skal være en gennemgang af mål samt status for målene for hver enkel borger hver 3. mdr.

5 Tema: Selvstændighed og relationer Gennemsnits bedømmelse: 3,3 Vurdering af tema Udviklingspunkter Bedømmelse af kriterium 2: Tilbuddet styrker borgernes sociale kompetencer og selvstændighed Tilsynet vurderer, at tilbuddet støtter borgerne i selvstændighed og relationer. Dog er der flere af borgerne som har deres sociale liv på tilbuddet og ikke har så meget kontakt til lokalsamfundet. Dette er ud fra borgernes ønsker og deres funktionsniveau. Tilsynet vurderer, at borgerne har konkakt til pårørende og netværk efter deres ønske. Tilsynet vurderer, at tilbuddet ikke har arbejdet med at få borgerne inddraget i opsætning af mål omkring selvstændighed og sociale kompetencer. Flere af borgerne kan have svært ved inddragelsen, pga. deres funktionsniveau. Tilbuddet bør i samarbejde med borgerne beskrive mål vedrørende selvstændighed og relationer i alle borgers handleplaner. Tilsynet vurderer, at tilbuddet ikke har arbejdet med borgerinddragelse i opsætning af mål i handleplanerne siden sidste tilsynsbesøg. Flere af borgernes funktionsniveau har indflydelse på hvor meget de kan inddrages. Tilsynet vurderer, at handleplanerne omhandler borgernes kompetencer og selvstændighed. Hos flere af borgerne kan målene være af vedligeholdende karakter, mens man på Ung ved Fjorden er meget opmærksom på at styrke borgernes sociale kompetencer og selvstændighed. Tilsynet vurderer, at nogle af borgerne deltager i aktiviteter i lokalsamfundet. Dog er der flere borgere som ikke ønsker at deltage eller deres funktionsniveau bevirker at de ikke kan deltage. Ligeledes vurderer tilsynet, at det kan være vanskeligt for medarbejderne at støtte borgerne i aktiviteter, som foregår ud af huset, da der ofte er en på arbejde, og desuden benytter afdelingerne sig ikke af springerfunktionen. Tilsynet vurderer, at borgerne efter eget ønske og behov har den nødvendige kontakt til pårørende og netværk. Der er taget højde for dette udviklingspunkt under Kriterium 1.

6 Tema: Målgruppe, metoder og resultater Gennemsnits bedømmelse: 4 Vurdering af tema Udviklingspunkter Tilsynet vurderer, at tilbuddets faglige tilgang til borgerne er egnet. Dog er der ikke en målrettet brug af metoder og der ses ikke målrettet indsats i forhold til alle målgrupperne. Medarbejderne har svært ved at beskrive metoderne og teorierne som ligger bag deres pædagogiske praksis. Tilsynet vurderer, at tilbuddet bør være opmærksom på, at der ikke sker en målgruppeglidning, da tilbuddet er godkendt som et socialpædagogisk tilbud og flere af borgerne bliver ældre og får helbredsmæssige udfordringer. Dette ses ligeledes i forhold til de kompetencer der er på de forskellige afdelinger. Tilsynet vurderer, at det ikke er alle afdelingerne som har fokus på konkrete mål og opsamlinger i borgernes handleplaner. Ved flere af borgeren arbejdes der vedligeholdende. Tilsynet vurderer, at borgerne som udgangspunkt har indflydelse på deres eget liv, mens det kan være minimalt hvilken medbestemmelse de har på hverdagen. Dette ses ud fra deres funktionsniveau. Tilsynet vurderer, at borgerne får tilbudt sundhedsfaglige ydelser. Tilsynet vurderer, at tilbuddet har fokus på at forebygge magtanvendelser og overgreb. I rapporten fra 2014 er der bl.a. beskrevet: Det vurderes, at tilbuddet har en blandt målgruppe med bl.a. udviklingshæmmede borgere og borgere med autisme. Ligeledes er flere af borgerne plejekrævende. Ved kommende tilsynsbesøg følges der op på, om der er sket en udvikling i forhold til udviklingspunkterne. Tilbuddet bør have fokus på den teoretiske vinkel, således at medarbejderne bliver mere bevidste om teorierne/metoderne og systematiske i tilgangen til borgerne. Tilbuddet bør fortsat have fokus på om borgerne bliver for dårlige til tilbuddet, da tilbuddet er godkendt som et socialpædagogisk tilbud. Tilbuddet bør sikre at det der er indskrevet under metoder og faglige tilgang på tilbudsportalen er retvisende. Tilbuddet bør sikre at medarbejderne er klædt på til at udføre indsatser i forhold til tilbuddets metoder og faglige tilgange. Tilbuddet bør have fokus på personfølsomme oplysninger, både i forhold til hvad der deles i borgeres anden løsning. Medarbejderne på Gr. 3 bør have viden om hvilke borgere, som har værge. Tilbuddet bør overveje om der i Bofællesskabet skal ansættes sundhedsfaglige medarbejdere, således at der kontinuerligt kan observeres på borgernes helbredsmæssige tilstande.

7 Bedømmelse af kriterium 3: Tilbuddet arbejder med afsæt i en klar målgruppebeskrivelse, systematisk med faglige tilgange og metoder, der fører til positive resultater for borgerne Udviklingspunkter fra rapporten i 2014, som opretholdes: - Tilbuddet bør have beredskabsplan for seksuelle overgreb. - Tilbuddet bør arbejde med hvordan to målgrupper på en afdeling kan omgås hinanden og fungere sammen i samme afdeling. - Tilbuddet skal være opmærksom på at have en klar målgruppebeskrivelse i alle afdelinger. - Tilbuddet bør være opmærksom på, at borgerne har indflydelse og medbestemmelse på trods af deres udvikling og alder. Tilsynet vurderer, at medarbejderne har svært ved at redegøre for de metoder og faglige tilgange, der benyttes på afdelingerne. Ligeledes vurderer Tilsynet, at flere af de metoder der er indskrevet på tilbudsportalen ikke benyttes kontinuerligt, at medarbejderne ikke har uddannelse i dem eller at de ikke ses i praksis. Tilsynet får oplyst at der ikke er sket indskrivning af nye borgere siden sidste tilsynsbesøg. Tilsynet vurderer, at tilbuddet fortsat skal have fokus på medarbejdernes kompetencer og metoder i forhold til borgernes behov, da flere af borgerne bliver ældre og får flere helbredsmæssige udfordringer. Samtidig er tilbuddet godkendt som et socialpædagogisk tilbud. En af afdelingerne har indskrevet borgere med autisme, og medarbejderne har fortsat ikke været på kursus i forhold til dette. I høringsvaret oplyses der: "Alle personaler har deltaget i Autisme konference + fået faglig sparring af specialist i autisme fra VISO." Tilsynet vurderer, at tilbuddet dokumenterer gennem handleplaner, men at det ikke alle afdelinger der har fokus på mål og opsamlinger. Ligeledes har flere af medarbejderne på afdelingerne været på kursus i KRAP og dog benyttes skemaerne ikke. Tilbuddet skal til at implementere Bosted indikator, og medarbejderne skal på kursus deri. Tilsynet vurderer, at der som udgangspunkt ses en positiv resultatdokumentation. Dog er det ikke altid borgerne har en bestillingsplan/ 141 handleplan, hvorved det kan være vanskeligt at vide om der er en positiv udvikling. Ligeledes bliver flere af borgerne svagere, således at målopfyldelsen kan være vanskeligt at opnå. Tidsplan: Januar - december Generelt: Der skal ske en skærpelse og opkvalificering af medarbejderbevidsthed og om faglig teori og metoder således at denne viden vil være bærende i den faglige tilgang. Dette vil dels ske ved at flere medarbejdere tidligere end ellers tænkt, bliver sendt på KRAP uddannelse, men også ved at fagligheden skal være fast punkt på sagsmøderne. Den øgede viden skal gøre en forskel i dagligdagen og redskaberne som medarbejderne erhverver sig skal indgå som en naturlig del af det daglige arbejde.

8 Der er 12 lejligheder i Center Midtbyen som er oprettet ift. ABL 105, stk. 2 (almen ældrebolig/- handicapvenlig bolig). Der er ingen planer i Center Midtbyen om, at disse borgere skal flyttes når de bliver ældre eller plejekærvende i højere grad. Vi vil fortsat have fokus på dialog med borgernes sagsbehandlere som i sidste ende er dem der taget stilling til hvorvidt borgerne bør flyttes på plejehjem eller lignende tilbud. Derudover vil ledelsen have ekstra opmærksomhed ift. hvorvidt taksten for disse borgere er korrekt ift. deres hjælpebehov. Dette vil bla. ske i forbindelse med en målbeskrivelse for alle grupper. Oplysningerne som er på Tilbudsportalen rettes til i januar Der vil blive sat fokus på dels på verbal deling af personfølsomme oplysninger, men også opbevaringen af personfølsomme oplysninger samt brugen af computere i fællesrum. Oplysninger om borgerne som er i vores fagsystem Bosted vil blive opdateret ift. de borgere som har personlige/økonomisk værge. Der er ikke forventning om at medarbejderne memorerer dette i forhold til borgere hvor de ikke har kontaktpersonrolle, men de får en viden om hvor de kan finde oplysningerne. Koordinatoren i Bofællesskabet er uddannet sygeplejerske. Koordinatoren får pr. 1. januar flere ugentlige vagter i Bofællesskabet, så rent fagligt, er Bofællesskabet dækket ind både pædagogisk og sundhedsfaglig. Der vil blive udarbejdet en Beredskabsplan for seksuelle overgreb i samarbejde med øvrige tilbud i Struer Kommune. I grupper med borgere med meget forskellige hjælpebehov, f.eks.: autisme og borgere med udviklingshæmning/downs syndrom meget plejekrævende ældre og unge mobile vil der blive sat fokus forskelligheden af borgernes hjælpebehov, diagnose og pædagogisk faglige tilgang. Dette vil bla. ske med en kontinuerlig gennemgang af de enkelte borgeres handleplaner og mål på sagsmøder. Der vil af ledelsen blive udarbejdet Målgruppebeskrivelse for alle grupper. Udviklingspunktet om Indflydelse og medbestemmelse er beskrevet under Kriterium 1 i forhold til borgerne ønsker til kommende mål, herunder formål med uddannelse/ beskæftigelse

9 selvstændighed og relationer. Et af de pædagogiske fokusområder som vil være generelt for alle borgere vil borgernes medbestemmelse. På de kontinuerlige opfølgninger på handleplanerne på hver enkelt borger, skal kontaktpersonerne beskrive håndteringen af borgerens medbestemmelse overfor kollegaer. Medarbejder fokus: Pædagogisk bevidstgørelse. Deltagelse i KRAP uddannelse og efterfølgende benyttelse af redskaberne indenfor dette. Beskyttelse af personfølsomme oplysninger. Kontaktpersoner: indskrive oplysninger på evt. værger i Bosted. Individuel tilgang til borgerne med baggrund i diagnose, hjælpebehov og tilegnelse af viden om aftalt pædagogisk strategi. Herunder håndtering af forskelligheden i borgernes behov. Borgernes medbestemmelse. Ledelsesfokus: Give mulighed for KRAP uddannelse. Justering/præcisering af Informationer på Tilbudsportalen. Udarbejdelse af Beredskabsplan for seksuelle overgreb i samarbejde med øvrige tilbud i Struer Kommune. Målgruppebeskrivelser for alle grupper. Bedømmelse af kriterium 4 Tilbuddet understøtter borgernes medinddragelse og indflydelse på eget liv og hverdagen i tilbuddet Tilsynet observerer i Gr.1 under snakken med koordinator og medarbejderne, at 2 borgere sidder ved et spisebord i hjørnet, og at en anden borger ønsker at spise morgenmad ved samme bord, som Tilsynet og medarbejderne sidder ved. Tilsynet observerer, at medarbejderne fortæller personfølsomme oplysninger om andre beboere, mens borgerne er til stede. Tilsynet erkender, at de burde have stoppet dialogen med medarbejderne. Tilsynet vurderer, at tilbuddet bør have fokus på hvor de deler personfølsomme oplysninger og ligeledes i forhold til at Gr. 1 og Bofællesskabet har personfølsomme oplysninger omkring borgerne i fællesrummet. Fællesrummet benyttes til mini kontor eks. bestående af computer og div. dokumenter. I høringssvaret d oplyses der: "Det er åbenbart ikke blevet fortalt til Tilsynet, at medarbejdere i Bofællesskabet går på kontoret og laver overlap, netop for at beskytte følsomme oplysninger. I gruppe 1 er borgerne ofte ikke tilstede under overlap. Hvis de er til stede tager man hensyn til dette. Vi har lavet minikontorer i Gruppe 1 og Bofællesskabet for at minimere personalets fravær fra beboerne, men det store kontoret skal stadig benyttes i situationer, hvor der er andre borgere i fællesarealerne som kan overhøre informationer". Tilsynet vurderer, at tilbuddet har en anerkendende tone omkring borgerne, hvilket bl.a.

10 observeres via dialogen. Ligeledes vurderes det, at medarbejderne forstår hvad borgerne udtrykker, og at dette accepteres. Der ses et godt sammenspil mellem borgerne og medarbejderne. Tilsynet vurderer, at tilbuddet bør være opmærksom på om nogle af borgerne skal have et økonomisk værgemål. Dette vurderes på baggrund af at medarbejderne oplever, at det til tider kan være svært at det er dem, som står med beslutninger om, hvad borgernes penge skal bruges til. Ligeledes vurderes det, at medarbejderne til tider kan have adgang til konto med forholdsvis mange penge, da der kan stå mange penge på den disponible konto og borgerne ikke har en opsparingskonto. Medarbejderne på Gr. 3 ved ikke hvilke af borgerne, som har værge. Tilsynet vurderer, at medarbejderne og lederen kan redegøre for aflåsning af køleskabene på flere afdelinger. Ligeledes vurderes det, at borgerne på anden måde har adgang til mad. Tilsynet vurderer, at borgerne har medbestemmelse og indflydelse på eget liv. Dette med udgangspunkt i borgernes funktionsniveau. I relevante tilfælde inddrages pårørende. Tidsplan: Januar - december Generelt: I januar vil der på sagsmøderne blive sat fokus på opbevaring af personfølsomme oplysninger. Dels vil der blive sat fokus på medarbejdernes opmærksomheds når borgere omtales, men også opbevaringen af beskrivelser hvori der indgår følsomme oplysninger. At der er computere i fællesområderne, skal ses som et supplement til det rigtige kontor. Grunden til denne prioritering er, at på den måde, minimeres antallet af gange hvor personalet skal forlade gruppen ift. dokumentation af arbejdet. Der vil ligeledes blive sat fokus på en anden placering af computerne i køkkenerne i Bofællesskabet og Gruppe 1, således at medarbejdere stadig kan være i nærheden af borgerne samtidig med at de kan dokumenterer fra dagen. Kontaktpersonerne skal indskrive oplysninger om evt. værge under samarbejdspartnere under borgeren i Bosted. Alle medarbejdere har adgang til disse oplysninger. Medarbejder fokus: Håndtering af følsomme oplysninger. Kontaktpersoner: Oplysninger om værger er opdaterede i Bosted. Indretning af Minikontor.

11 Bedømmelse af kriterium 5: Tilbuddet understøtter borgernes medinddragelse og indflydelse på eget liv og hverdagen i tilbuddet Ledelsesfokus: Håndtering/beskyttelsen af følsomme oplysninger. Oplysninger om værger er opdaterede i Bosted. Tilsynet observerer i Gr.1 under snakken med koordinator og medarbejderne, at 2 borgere sidder ved et spisebord i hjørnet, og at en anden borger ønsker at spise morgenmad ved samme bord, som Tilsynet og medarbejderne sidder ved. Tilsynet observerer, at medarbejderne fortæller personfølsomme oplysninger om andre beboere, mens borgerne er til stede. Tilsynet erkender, at de burde have stoppet dialogen med medarbejderne. Tilsynet vurderer, at tilbuddet bør have fokus på hvor de deler personfølsomme oplysninger og ligeledes i forhold til at Gr. 1 og Bofællesskabet har personfølsomme oplysninger omkring borgerne i fællesrummet. Fællesrummet benyttes til mini kontor eks. bestående af computer og div. dokumenter. I høringssvaret d oplyses der: "Det er åbenbart ikke blevet fortalt til Tilsynet, at i medarbejdere i Bofællesskabet går på kontoret og laver overlap, netop for at beskytte følsomme oplysninger. I gruppe 1 er borgerne ofte ikke tilstede under overlap. Hvis de er til stede tager man hensyn til dette. Vi har lavet minikontorer i Gruppe 1 og Bofællesskabet for at minimere personalets fravær fra beboerne, men det store kontoret skal stadig benyttes i situationer, hvor der er andre borgere i fællesarealerne som kan overhøre informationer". Tilsynet vurderer, at tilbuddet har en anerkendende tone omkring borgerne, hvilket bl.a. observeres via dialogen. Ligeledes vurderes det, at medarbejderne forstår hvad borgerne udtrykker, og at dette accepteres. Der ses et godt sammenspil mellem borgerne og medarbejderne. Tilsynet vurderer, at tilbuddet bør være opmærksom på om nogle af borgerne skal have et økonomisk værgemål. Dette vurderes på baggrund af at medarbejderne oplever, at det til tider kan være svært at det er dem, som står med beslutninger om, hvad borgernes penge skal bruges til. Ligeledes vurderes det, at medarbejderne til tider kan have adgang til konto med forholdsvis mange penge, da der kan stå mange penge på den disponible konto og borgerne ikke har en opsparingskonto. Medarbejderne på Gr. 3 ved ikke hvilke af borgerne, som har værge. Tilsynet vurderer, at medarbejderne og lederen kan redegøre for aflåsning af køleskabene på flere afdelinger. Ligeledes vurderes det, at borgerne på anden måde har adgang til mad. Tilsynet vurderer, at borgerne har medbestemmelse og indflydelse på eget liv. Dette med udgangspunkt i borgernes funktionsniveau. I relevante tilfælde inddrages pårørende. Der er taget højde for disse punkter under under Bedømmelse af kriterium 4.

12 Bedømmelse af kriterium 6: Tilbuddet forebygger og håndterer magtanvendelser Tilsynet vurderer, at tilbuddet arbejder med forebyggelse og håndtering af magtanvendelser. Dette sker eks. gennem tilgangen til borgerne og kendskabet til dem. I nogle tilfælde er der ekstra fokus på borgernes adfærd, og i de tilfælde kan man hente eksterne samarbejdspartnere ind. Tilsynet vurderer, at medarbejderne som udgangspunkt kender magtanvendelsesbekendtgørelsen, og at dette er med til at forebygge, da medarbejderne er vidende om hvad man må og ikke må. Ligeledes har man derigennem kendskab til hvordan der indberettes. Dog kan de interviewede medarbejdere fra Gr. 2 ikke redegøre for hvilke indberetningsskemaer, der benyttes til magtanvendelser. I høringssvaret d oplyses der: "Såfremt man skulle opleve magtanvendelse, skal dette skema udarbejdes sammen med og via interview med en AMR, som ved alt om dette. Medarbejderen skal ikke selv udfylde magtanvendelsesskemaet. Flere af medarbejderne har været på kursus i nænsom nødværge og er derved blevet mere sikre i deres ageren, hvilket i sig selv er forbyggende." Tilsynet formoder, at tilbuddet ved eventuelle magtanvendelser efterbearbejder hændelsen gennem eks. dialog i medarbejdergruppen og via samtaler med borgerne, da dette sker i de tilfælde, hvor borgerne har været voldlige. Tidsplan: Januar 2016 Generelt: AMR/Sikkerhedsgruppen vil på førstkommende fælles personalemøde har hele personalegruppen give en instruktion om både Magtanvendelsesbekendtgørelsen samt forklarer processen ved udfyldelse af Magtanvendelsesskemaet. Medarbejder fokus: Erhverve viden om Magtanvendelsesbekendtgørelsen samt viden om processen i Center Midtbyen efter en evt. magtanvendelse. Ledelsesfokus: Som leder af Sikkerhedsgruppen, sikre at alle medarbejdere får ovenstående viden. Bedømmelse af kriterium 7: Tilbuddet forebygger overgreb Tilsynet vurderer, at tilbuddets pædagogiske indsats forebygger at der forekommer overgreb. Dette gøres eks. ved at have fokus på konkrete borgeres adfærd, og ligeledes er der kommet fuld medarbejderdækning på Bofællesskabet. På en af afdelingerne er en af medarbejderne uddannet sexualvejleder og dennes viden kan

13 benyttes på alle afdelingerne. Tilsynet vurderer, at tilbuddet ikke har haft fokus på en beredskabsplan i forhold til krænkende adfærd og seksuelle overgreb. I høringsvaret oplyses der: "beredskabsplanen blev revideret i Beredskabsplanen er fast på MED udvalgsmøderne på 3 ud af 4 møder. På første møde (i januar) og andet møde (april) revideres planen. på 4. møde (i oktober) evalueres planen for året som er gået. MED udvalget har ikke fundet grund til en revidering siden 2014." Tidsplan: Vi fastholder aftalen i MED udvalget om løbende revidering 2 gange om året samt 1 gang evaluering af Beredskabsplanen. Generelt: Beredskabsplanen ligger i alle afdelinger. På kontoret står der ligeledes en Beredskabsplan. Denne mappe indeholder derudover alle medarbejdernes kuverter med oplysninger ift. Center Midtbyens Ambulance tjeneste Medarbejder fokus: Erhverve viden om Beredskabsplanen. Ledelsesfokus: Udarbejdelse af Beredskabsplan for seksuelle overgreb i samarbejde med øvrige tilbud i Struer Kommune. Fastholde revidering af Beredskabsplanen på MED udvalgsmøderne.

14 Tema: Organisation og ledelse Gennemsnits bedømmelse: 4 Vurdering af tema Udviklingspunkter Bedømmelse af kriterium 8: Tilbuddet har en faglig kompetent ledelse Tilsynet vurderer, at tilbuddet har en kompetent ledelse. Dog har tilbuddet ikke arbejdet bevidst med de udviklingspunkter som der har været i rapporten fra Tilbuddet er på nuværende tidspunkt ved at kigge på organiseringen, da man har ansat en koordinator mere. Herved er der ansat 3 koordinatorer, og koordinatorerne får bedre tid til at koncentrere sig om de enkelte afdelinger. Tilsynet vurderer, at koordinatoren ikke har det nødvendige overblik på alle afdelingerne. Tilsynet vurderer, at medarbejderne har mulighed for intern sparring eks. gennem gruppemøderne og personalemøderne. Ligeledes har de mulighed for ekstern supervision adhoc og psykologtimer efter behov. Tilsynet vurderer, at tilbuddet bør være opmærksom på om borgernes i forhold til deres behov har tilstrækkelig kontakt til medarbejdere med relevante kompetencer. Dette ses ud fra at der på nogle af afdelingerne kun er ansat medarbejdere med sundhedsfaglige uddannelser eller pædagogiske uddannelser. Borgerne på flere af afdelingerne er ældre og får skavanker, og samtidig er tilbuddet oprettet som et socialpædagogisk tilbud. Tilsynet vurderer, at tilbuddet på nogle af afdelingerne bør være opmærksom på om borgernes ønsker og behov tilgodeses i forbindelse med aktiviteter, de skal have støtte til, når de er ude af huset. Ligeledes om tilbuddet kan tilbyde aktiviteter, som foregår udenfor tilbuddet. Ved kommende tilsynsbesøg følges der op på, om der er sket en udvikling i forhold til udviklingspunkterne. Det vurderes, at medarbejder gennemstrømningen og fraværd ikke er højre end andre steder. Tilbuddet bør arbejde bevidst og aktiv med de udviklingspunkter som gives i tilsynsrapporterne. Koordinatorerne bør have det nødvendige kendskab til de afdelinger man har ansvaret for. Tilbuddet bør kigge på springerfunktionen, om den kan udnyttes bedre og ligeledes lave en intern forventningsafstemning i forhold til funktionen. Tilbuddet bør være opmærksom på, om borgernes behov og mulighed for aktiviteter ud af huset tilgodeses, da der kun er en medarbejder på flere af afdelingerne. Tilbuddet bør fortsat være opmærksom på at borgerne har kontakt til medarbejdere med relevante kompetencer. Tilsynet vurderer, at tilbuddet har en kompetent ledelse, og at de har relevante faglige uddannelser. Dog har tilbuddet ikke arbejdet bevidst med de udviklingspunkter som blev givet i rapporten for Tilsynet vurderer, at det er mere tilfældigt, at der er sket ændringer.

15 Tilbuddet har lige ansat en koordinator mere, således at alle grupperne har en koordinator, som højest har 2 personalegrupper. Organisatorisk skal dette implementeres. På nuværende tidspunkt vurderes det, at koordinatoren for Bofællesskabet ikke har nok viden i forhold til afdelingen, da koordinatorens fokus primært har været på Gr.1. Tilsynet vurderer, at medarbejderne har mulighed for intern sparring eks. gennem gruppemøderne, personalemøderne og via ledelsen. Ligeledes har medarbejderne mulighed for psykologtimer efter voldsomme hændelser, og der er ekstern supervision adhoc. Dog efterspørger flere af medarbejderne at supervisionen er kontinuerlig. Tidsplan: Januar 2016 Generelt: Der er pr. 1. januar lavet nye arbejdsplaner, hvor koordinatorerne fordeler deres tid bedre på alle deres afdelinger og derved får bedre indblik og viden om både borgere og overblik generelt. Medarbejder fokus: Opmærksomhed på, og arbejde med, udviklingspunkterne i Tilsynsrapporten. Opmærksomhed på, at springeren blot har sit udgangspunkt i Gruppe 1, men at man via springer telefonen kan kontakte ift. benyttelse af springeren i alle grupper. Opmærksomhed på, at borgernes behov og mulighed for aktiviteter ud af huset tilgodeses. Specielt i Gruppe 1 og Bofællesskabet: Benytte hinandens faglighed kompetencer. Ledelsesfokus: Opmærksomhed på udvikling og fokus på udviklingspunkterne. Bedømmelse af kriterium 9: Tilbuddets daglige drift varetages kompetent Tilsynet vurderer, at borgerne som udgangspunkt har tilstrækkelig kontakt til medarbejderne. Siden sidste tilsynsbesøg er der set på om Bofællesskabet har været dækket ind, og siden dette er der kommet medarbejdertimer i borgernes vågne timer. Tilsynet vurderer, at springerfunktionen ikke fungerer optimalt, da funktionen primært benyttes i Gr.1. Springerfunktionen blev oprettet på baggrund af at der på flere afdelinger kun er en medarbejder på arbejde, og at springeren så kunne hjælpe på tværs af afdelingerne. Herved kunne medarbejderne få mulighed for at tage ud af huset med enkelte borgere, uden at de resterende skulle være alene på afdelingen. Ligeledes lægges der vægt på bedømmelsen i indikator 10a og vurderingen i kriterie 10, hvoraf det fremgår at der kun er ansat eks. pædagoger på en afdeling og sundhedsfaglige medarbejdere på en anden. Borgerne på disse afdelinger kan have behov for tværfaglige vurderinger, da

16 borgerne bliver ældre. Desuden er tilbuddet oprettet som et socialpædagogisk tilbud. Tilsynet vurderer, at tilbuddet primært benytter sig af vikarer, som er kendte. I de tilfælde, hvor der benyttes andre, er der oplæring. Tilsynet vurderer, at medarbejdergennemstrømning og sygefravær ikke er højere end på andre arbejdspladser. Dog er der en del medarbejdere fraværende pga. barsel. Der er taget højde for disse punkter under under Bedømmelse af kriterium 8.

17 Tema: Kompetencer Gennemsnits bedømmelse: 3 Vurdering af tema Udviklingspunkter Bedømmelse af kriterium 10 Tilbuddets medarbejdere besidder relevante kompetencer i forhold til målgruppens behov og tilbuddets metoder Tilsynet vurderer, at medarbejderne besidder relevante kompetencer, da alle har faglige relevante uddannelser, og de har mulighed for efteruddannelser og kurser. Tilbuddet bør dog have en fokus på om medarbejderne har en opdateret viden i forhold til borgerne, målgruppen og metoderne. På enkelte afdelinger er der eks. ansat sundhedsfaglige medarbejdere eller pædagoger og tilsynet vurderer, at borgernes behov kan ændre sig, da de eks. bliver ældre, og samtidig er tilbuddet et socialpædagogisk tilbud. På en af afdelingerne har medarbejderne fortsat ikke været på kursus/efteruddannelse i forhold til specifikke diagnoser. Tilsynet vurderer, at tilbuddet med fordel kunne have mere fokus på hvordan man vil vedligeholde metoderne, således de forbliver implementeret. Ligeledes bør der være fokus på hvordan man vil dygtiggøre medarbejderne i forhold til målgruppen, diagnose og relevante metoder. Ved kommende tilsynsbesøg følges der op på, om der er sket en udvikling i forhold til udviklingspunkterne. Tilbuddet bør have mere fokus på hvordan KRAP vedligeholdes, således at metoden bliver implementeret. Tilbuddet bør være opmærksom på om alle afdelingerne har faglige relevante medarbejdere ansat, da borgerne eks. bliver ældre og får andre behov eller områder, der skal være mere opmærksom på. Ligeledes skal de faglige kompetencer understøtte, at tilbuddet er et socialpædagogisk tilbud. Tilbuddet bør have fokus på at medarbejderne har den nødvendige viden om konkrete diagnoser. Tilsynet vurderer, at medarbejderne samlet set har relevante uddannelser, såsom pædagog og sundhedsfaglige uddannelser. Dog bør tilbuddet fortsat være opmærksom på de uddannelsesmæssige fagligheder, der er på de forskellige afdelinger, da der nødvendigvis ikke er ansat både pædagoger og sundhedsfaglige medarbejdere på samme afdeling. Dette ses i forhold til, at flere af borgerne bliver ældre, og at der måske skal være mere fokus på borgernes helbredsmæssige tilstand, og samtidig er tilbuddet et socialpædagogisk tilbud. Gr. 1 har siden sidste tilsynsbesøg i 2014 fået ansat en pædagog og en ergoterapeut i vikariater. Tilbuddet er ved at ændre i ledelsen, således at den sygeplejefaglige koordinator får flere timer i Bofællesskabet, og en nyansat pædagogisk koordinator kommer på Gr. 2 og Gr. 3. Tilsynet vurderer, at medarbejderne har mulighed for at komme på kursus, og at flere af afdelingerne har været på længerevarende KRAP-kurser. Dog er det meget svingende om medarbejderne benytter metoden og i hvilken grad. Nogle af medarbejderne oplyser, at de har glemt metoden, da det er lang tid siden, de har været

18 afsted. Flere af medarbejderne har været på kurser i nænsom nødværge, og der har på flere af afdelingerne været fokus på voldsforebyggelse. Tilsynet vurderer, at Gr. 2 fortsat har behov for at specialiserer sig i forhold til autisme, da flere af borgerne på afdelingen har diagnosen og at afdelingen på længere sigt skal være autisme afdeling. Tidsplan: Januar december Generelt: Center Midtbyens plan om uddannelsen af medarbejderne i KRAP vil blive opprioriteret så flere medarbejdere i 2016 får uddannelsen. Der vil blive sat fokus på, at de medarbejdere som har størst behov for faglig opdatering, vil komme på uddannelse først. Medarbejder fokus: Uddannelse indenfor KRAP og efterfølgende implementering af KRAP. Faglig opdatering og tilegne viden i forhold til borgerne, målgruppen og metoderne. Samarbejde på tværs i grupperne ift. faglige kompetencer. Tilegne viden om konkrete diagnoser. Ledelsesfokus: Uddannelse af medarbejdere i KRAP og implementering af redskaberne i KRAP. Faglig udvikling. Fordeling uddannelsesmæssige fagligheder, der er på de forskellige afdelinger. Fokus på faglig udvikling i gruppe 2 ift. autisme.

19 Tema: Økonomi Gennemsnits bedømmelse: 2 Vurdering af tema Udviklingspunkter Tilbuddet har driftsaftale med Struer Kommune og indgår som en integreret del af kommunens regnskab, da der således er en kommunal økonomi, der understøtter driften af tilbuddet anses bæredygtigheden i tilbuddets økonomi overordnet at være til stede. Økonomien vurderes at være gennemskuelig for både tilsyn og de visiterende kommuner for så vidt angår takstfastsættelsen. Vedrørende økonomien i øvrigt anses der ikke for at være gennemskuelighed overfor de visiterende kommuner, da de indberettede regnskabsnøgletal på Tilbudsportalen ikke er verificerbare ligesom der ikke offentliggøres budgetnøgletal på Tilbudsportalen. Socialtilsyn Midt vurderer, at der for tilsynet er en vis gennemskuelighed i økonomien på baggrund af det indberettede budget, men da der ikke indsendes regnskab for tilbuddet er der ikke fuld gennemskuelighed i økonomien for tilsynet. Socialtilsyn Midt har konstateret, at tilbuddets anvendte praksis vedrørende opkrævningen af borgernes egenbetaling ikke er lovmedholdelig jf. Bekendtgørelse om betaling for botilbud m.v. efter servicelovens kapitel 20 nr af 12. december & 5 og Styrelseslovens 41 a, hvilket som udgangspunkt medfører, at tilsynet ikke kan godkende denne praksis og dermed ikke kan godkende budget 2016 for tilbuddet. Tilbuddet har ligeledes ikke dokumenteret overfor Socialtilsyn Midt, at man har fået overdraget myndighedsopgaven vedrørende fastsættelse og opkrævning af egenbetaling fra anbringelseskommunen for den enkelte borger. Socialtilsyn Midt er dog bekendt med, at der pågår drøftelser mellem KL og Socialministeriet om ændring af ovennævnte bekendtgørelse vedrørende egenbetaling. Socialtilsyn Midt har derfor godkendt budgettet for 2016 med den bemærkning, at tilbuddet skal indrette sin praksis vedrørende borgernes egenbetaling, så der fremadrettet er overensstemmelse med lovgivningen. Tilsynet vurderer, at tilbuddet har afsat midler til kompetence udvikling i budget Tilsynet vurderer, at der er divergens mellem normeringen i budget 2016 og de tal der er indskrevet på tilbudsportalen. Tilsynet vurderer, at ud fra budget 2016 kan der være en ændret kvalitet på tilbuddet. Der følges op ved kommende tilsyn. Gennemgangen af temaet er på baggrund af budget 2016 og de indberettede tal på tilbudsportalen Tilbuddets budget må ikke indeholde borgernes egenbetaling, som i stedet er en del af den samlede opholdstakst. Hvis driftsherrekommunen har uddelegeret myndighedsopgaven omkring borgernes egenbetaling vedrørende driftsherrekommunens egne borgere til tilbuddet, må administrationsomkostninger i forbindelse hermed ikke indgå i budgettet.

20 Bedømmelse af kriterium 11 Tilbuddet er økonomisk bæredygtigt Tilbuddet bør tilrette tilbudsportalen således at den stemmer overens med de tal som er indberettet i budget Tilbuddet er i kraft af sin driftsaftale ikke lovgivningsmæssigt forpligtet til at indsende regnskab til tilsynet såfremt alle pladser anvendes af Struer Kommune, hvorfor vurderingen vil blive baseret på de indberettede nøgletal fra årsrapporten, men tilbuddet er i stedet en integreret del af det kommunale regnskab. Det er først lovpligtigt at indberette nøgletallene, når tilbuddet er godkendt af socialtilsynet. Overordnet set vurderes tilbuddet som økonomisk bæredygtige, hvilket skal ses i lyset af, at der som følge af driftsaftalen er en kommunal økonomi, der understøtter bæredygtigheden. Tilsynet har godkendt tilbuddets budget for Tidsplan: Januar Generelt: Gældende lovgivning skal overholdes! Ledelsesfokus: Der vil i januar 2016 blive taget kontakt til økonomiafdelingen ift. formuleringen: Socialtilsyn Midt har konstateret, at tilbuddets anvendte praksis vedrørende opkrævningen af borgernes egenbetaling ikke er lovmedholdelig jf. Bekendtgørelse om betaling for botilbud m.v. efter servicelovens kapitel 20 nr af 12. december & 5 og Styrelseslovens 41 a, hvilket som udgangspunkt medfører, at tilsynet ikke kan godkende denne praksis og dermed ikke kan godkende budget 2016 for tilbuddet. Tilbuddet har ligeledes ikke dokumenteret overfor Socialtilsyn Midt, at man har fået overdraget myndighedsopgaven vedrørende fastsættelse og opkrævning af egenbetaling fra anbringelseskommunen for den enkelte borger. Oplysninger på Tilbudsportalen vil blive opdateret i januar Bedømmelse af kriterium 12 Tilbuddets økonomi giver mulighed for den fornødne kvalitet i tilbuddet i forhold til prisen og tilbuddets målgruppe Tilsynet vurderer, at tilbuddet har afsat midler til kompetence udvikling i budget Tilsynet vurderer, at der er divergens mellem normeringen i budget 2016 og de tal der er indskrevet på tilbudsportalen. Tilsynet vurderer, at ud fra budget 2016 kan der være en ændret kvalitet på tilbuddet. Der følges op ved kommende tilsyn. Der er taget højde for disse punkter under under Bedømmelse af kriterium 11.

21 Bedømmelse af kriterium 13 Tilbuddets økonomi er gennemskuelig for socialtilsynet og for de visiterende kommuner Styringen af tilbuddenes økonomi er fastlagt i retningslinjer i styringsaftalerne i Region Midtjylland. Overordnet set anses takstberegningen for gennemskuelig for socialtilsynet og de visiterende kommuner. Det er Socialtilsyn Midts vurdering, at der ikke er gennemskuelighed i tilbuddets økonomi overfor de visiterende kommuner på baggrund af de indberettede oplysninger på Tilbudsportalen. Den manglende gennemskuelighed skyldes, at Socialtilsyn Midt ikke har et regnskab fra tilbuddet og dermed ikke kan verificere de indberettede regnskabsnøgletal samt det forhold, at tilbuddets budgetnøgletal ikke offentliggøres på Tilbudsportalen. Tilsynet anser endvidere ikke tilbuddets budget for at have en tilstrækkelig gennemskuelighed, da der i budgettet fremgår egenbetaling fra borgerne. Det er tilsynets vurdering, at borgernes egenbetaling i tilbuddets budget skal være en del af den samlede opholdstakst. Denne takst beregnes og opkræves af den anbringende kommune. For Socialtilsyn Midt er gennemskueligheden over økonomien endvidere ikke til stede på nuværende tidspunkt på grund af, at budgettet er aflagt i henhold til reglerne med et samlet budgetskema for tilbuddet. Ud fra budgetskemaet kan Socialtilsyn Midt ikke se, hvad der er budgetlagt på underafdelingerne og de enkelte adresser. Det betyder, at socialtilsynet skal godkende budgettet uden viden om, hvilken afdeling de enkelte medarbejdere arbejder på. Dermed kan det kun i meget ringe grad lade sig gøre at sammenholde målgrupperne og metoderne med økonomien på den enkelte afdeling. Det antages pga. af tilbuddets størrelse, at budgettet giver mulighed for den fornødne kompetenceudvikling i tilbuddet. Der er taget højde for disse punkter under under Bedømmelse af kriterium 11.

22 Tema: Fysiske rammer Gennemsnits bedømmelse: 4 Vurdering af tema I tilsynsrapporten 2014 er der beskrevet at: Det vurderes, at de fysiske rammer som udgangspunkt understøtter borgernes udvikling og trivsel. Dog er der forskellige udfordringer på de forskellige afdelinger. Flere af afdelingerne har udfordringer i forhold til at borgerne bruger hjælpemidler. På den ene afdeling er udfordringen primært i forhold til fællesarealet, mens det på en anden afdeling kan være i borgernes lejligheder. Ligeledes er der på 2 afdelinger udfordringer, da fællesarealet, som udgør køkken/stue, også benyttes til personalekontor. Det vurderes, at dette kan have en indflydelse på hvordan og hvorledes rummet benyttes, og om borgerene har sociale fællesskaber. Det vurderes, at tilbuddet virker hjemligt. Borgerne har selv mulighed for at indrette deres lejligheder, og fællesrummene afspejler målgruppen. Udviklingspunkter Udviklingspunkterne er overført fra sidste tilsyn 2014: Tilbuddet bør arbejde bevidst med at løse udfordringen omkring tavshedspligten og håndtering af personfølsomme oplysninger, således at borgerne og pårørende ikke overhører personfølsomme oplysninger i fællesarealerne. Tilbuddet kan med fordel fortsat være opmærksom på de udfordringer, der er omkring de fysiske rammer og borgere med hjælpemidler. Bedømmelse af kriterium 14 Tilbuddets fysiske rammer understøtter borgernes udvikling og trivsel Tilsynet vurderer, at der fortsat er udfordringer i forhold til de fysiske rammer, især på Gr.1 og Bofællesskabet i forhold til fællesarealerne. Fællesarealerne benyttes både til opholdsstue, køkken og personalekontor. Ligeledes er rummene forholdsvis små til alle funktionerne, da der især på Gr.1 er flere kørestolsbrugere. Samtidig kan der i begge grupper være dokumenter, som borgerne kan have adgang til, og ligeledes hvis medarbejderne har fortrolige drøftelser. Tilsynet vurderer, at der ikke er sket væsentlige ændringer i forhold til om de fysiske rammer imødekommer borgernes særlige behov, siden sidste tilsynsbesøg i Ligeledes er der heller ikke sket ændringer i forhold til om de fysiske rammer afspejler, at det er borgernes hjem. I høringssvaret oplyses der: "Det kan ikke forventes ændring i de fysiske rammer. Der har altid været fokus på, at det er borgernes hjem. Det vil der fortsat være fokus på." Tidsplan: Januar december Generelt: Der vil, som beskrevet under under Bedømmelse af kriterium 4, blive sat fokus på indretningen af lokalerne, således, at man stadig kan udfører skriftlig arbejde i lokalet, men med øget fokus på, at man ikke har mulighed for at følge med på skærmen.

23 Derudover opbevaring af materiale med følsomme oplysninger. Medarbejder fokus: Tavshedspligten og håndtering af personfølsomme oplysninger, således at borgerne og pårørende ikke overhører personfølsomme oplysninger i fællesarealerne. Indretning af fællesarealet. Personalets overlap foregår uden borgerne eller pårørende er til stede. Ledelsesfokus: Medarbejdernes tavshedspligt og håndtering af personfølsomme oplysninger. Indretning af fællesarealer. Opmærksomhed på de udfordringer, der er omkring de fysiske rammer og borgere med hjælpemidler.

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014

Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Regodkendelse af Bo og Naboskab Vordingborg 24. november 2014 Kopi fra Tilbudsportalen Re-godkendelsen omhandler alle temaer i kvalitetsmodellen: Uddannelse og beskæftigelse, Selvstændighed og relationer,

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017

Bilag SSU : Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Bilag SSU 30.05.17: Samlet formidling af tilsynsrapporter til SSU 1. halvår 2017 Læsevejledning - hvad fremgår af skemaet dato for besøg m.v: Her er angivet hvornår selve tilsynsbesøget foregik, og om

Læs mere

Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for 2016 for tilbud i Handicap & Psykiatri

Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for 2016 for tilbud i Handicap & Psykiatri Social & Sundhed Handicap og Psykiatri Dato: 18. maj 2017 Sagsnr.: 16/21304 Sagsbehandler: Ellen Ross Rasmussen Direkte tlf.: 73766002 E-mail: er.chk@aabenraa.dk Socialtilsyn Syds tilsynsrapporter for

Læs mere

Uddannelse og beskæftigelse

Uddannelse og beskæftigelse Østerled er et selvejende botilbud under Gentofte Børnevenner med driftsoverenskomst med Gentofte Kommune. Tilbuddet Østerled har to enheder, bofællesskabet Østerled med 4 enheder og opgangsfællesskabet

Læs mere

Duedalen Misbrugscenter. Skovvangen Poul Mose Parken

Duedalen Misbrugscenter. Skovvangen Poul Mose Parken Temaer/ indikatorer Dato for tilsynsbesøg Tema 1: Uddannelse og beskæftigelse Kriterium 01: Tilbuddet støtter borgerne i at udnytte deres fulde potentiale i forhold til uddannelse og beskæftigelse Indikator

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014

Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 GLADSAXE KOMMUNE Social- og handicapafdelingen Oversigt over re-godkendelser af sociale tilbud 2014 NOTAT Dato: 27.februar 2015 Af: Malene Ravn Teksten nedenfor er kopieret fra den samlede konklusion af

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Boligerne på Skovstien 8-12

Boligerne på Skovstien 8-12 Boligerne på Skovstien 8-12 22-01-2015 Dok.nr.: 2014/0006842-6 Regodkendelse af tilbuddet Boligerne på Skovstien 8-12 Boligerne på Skovstien 8-12 er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 66 og

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30.

Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud. Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. Intentionerne med socialtilsynets kvalitetsmodel - model for kvalitetsvurdering af sociale tilbud Temaseminar i Partnerskabsnetværket 30. maj 2017 Dagsorden 1. Kort introduktion til tilsynsreformen, de

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1251 af 13/11/2017 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal

Læs mere

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud

Bilag 1. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Bilag 1 Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende ved vurdering af kvaliteten i sociale tilbud ved

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben

Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT Til Socialudvalget Orientering om Socialtilsynets afgørelse om skærpet tilsyn og påbud for botilbuddet Strandviben Socialtilsyn Hovedstaden

Læs mere

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud

FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud FORBEREDELSESSKEMA inden det første besøg i forbindelse med godkendelse af nyt tilbud Baseret på socialtilsynenes kvalitetsmodel til brug ved nygodkendelser af tilbud. Ansøger bedes beskrive hvordan de

Læs mere

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer

Boenheden Line Marie. Målgruppe Senhjerneskadede. Fysiske rammer Boenheden Line Marie Regodkendelse af tilbuddet Line Marie Line Marie er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og almenboliglovens 105 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Tilsynsrapport sociale tilbud

Tilsynsrapport sociale tilbud Tilsynsrapport sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne kvalitet og samlet set fortsat opfylder

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Social- og Handicapafdelingen. Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby. Uanmeldte driftsorienterede tilsyn

GLADSAXE KOMMUNE NOTAT. Social- og Handicapafdelingen. Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby. Uanmeldte driftsorienterede tilsyn GLADSAXE KOMMUNE Social- og Handicapafdelingen Oversigt over anmeldte og uanmeldte tilsyn på sociale tilbud under Sundheds- og Handicapudvalget 2015 NOTAT Dato: 16. februar 2016 Af: Betina Skovby Oversigten

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer

Region Midtjylland Psykiatri og Social. Juli Fælles regional retningslinje for individuelle planer Region Midtjylland Psykiatri og Social Juli 2015 Fælles regional retningslinje for individuelle planer Resume over arbejdsgange vedrørende individuelle planer Udarbejdelse af individuelle planer Generelt

Læs mere

Tilsyn med aflastning (SEL 84)

Tilsyn med aflastning (SEL 84) 1 Tilsyn med aflastning (SEL 84) Socialtilsyn Midt tilbyder tilsyn med aflastning jf. serviceloven 148 a, stk. 4. Tilkøbet omfatter tilsyn med tilbudslignende enheder jf. 84, som ikke hører under Socialtilsyn

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Safranvej Godkendt. Rapporten er udarbejdet af:

Tilsynsrapport. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Safranvej Godkendt. Rapporten er udarbejdet af: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Safranvej 21-12-2016 Godkendt Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Midt Papirfabrikken 38 8600 Silkeborg Indholdsfortegnelse Læsevejledning

Læs mere

Bofællesskabet. Socialtilsyn. Bofællesskabet, Sønderhaven Udviklingspunkter samt Handleplan

Bofællesskabet. Socialtilsyn. Bofællesskabet, Sønderhaven Udviklingspunkter samt Handleplan Bofællesskabet Socialtilsyn. Bofællesskabet, Sønderhaven 2017. Udviklingspunkter samt Handleplan Tema: Uddannelse og beskæftigelse De konkrete individuelle mål for beboerne skal vise, hvilke handlinger

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport. Tilbud: Mariested

Tilsynsrapport. Tilbud: Mariested Tilsynsrapport Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har den fornødne

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud

Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud Socialtilsyn. Kvalitetsmodel: Temaer, kriterier og indikatorer for sociale tilbud 10. juli 2013 Publikationen er udgivet af Socialstyrelsen Edisonsvej 18, 1. 5000 Odense C Tlf.: 72 42 37 00 E-mail: socialstyrelsen@socialstyrelsen.dk

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2015

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2015 Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde Botilbud i Frederikssund Kommune Indledning Lov om Socialtilsyn trådte i kraft. januar. Formålet med loven er at sikre, at indsatsen

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017 Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn 2017 Botilbud og bofællesskaber på det specialiserede voksenområde Ældre og Social Service Marts 2018 Foto: 2/11 Resumé Socialtilsyn Hovedstadens driftsorienterede tilsyn

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2014

Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde. Botilbud i Frederikssund Kommune 2014 Socialtilsyn Hovedstadens tilsyn på det specialiserede voksenområde Botilbud i Frederikssund Kommune Indledning Lov om socialtilsyn trådte i kraft. januar. Formålet med loven er at sikre, at indsatsen

Læs mere

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse

AKTUEL TILSYNSRAPPORT. Konklusionen på tilsynet. Uddannelse og beskæftigelse AKTUEL TILSYNSRAPPORT i Konklusionen på tilsynet Denne tilsynsrapport omhandler et driftsorienteret tilsynsbesøg på Ungekollegiet den 19. maj 2016. Ungekollegiet er et kommunalt tilbud godkendt efter Servicelovens

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport. Det Private Botilbud v/ann- Dorte Jentoft. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse:

Tilsynsrapport. Det Private Botilbud v/ann- Dorte Jentoft. Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Tilbuddets navn: Tilsynet er gennemført: Status for godkendelse: Det Private Botilbud v/ann- Dorte Jentoft Rapporten er udarbejdet af: Socialtilsyn Øst Anders Larsensvej 7 4300 Holbæk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Kvalitetsmodel for socialtilsyn

Kvalitetsmodel for socialtilsyn Version iht. BEK nr. 1907 af 29/12/2015 Kvalitetsmodel for socialtilsyn Temaer, kriterier og indikatorer for tilbud Indledning I det følgende beskrives kvalitetsmodellen, som socialtilsynet skal anvende

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af 8

Tilsynspolitik. Side 1 af 8 Tilsynspolitik 2019 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af socialpædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud

Læs mere

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af:

Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Uanmeldt plejehjemstilsyn den 12. september 2014 på Friplejehjemmet i Bedsted I forhold til beboerne og pårørende vurderes deres oplevelse af: Beboerne Synspunkter fra deltagerne Tilsynsførendes bemærkning

Læs mere

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud

Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Tilsynet vedrører Driftsorienteret tilsyn med et tilbud Publiceret den 20-12-2018 Konklusionen for tilsynet på det samlede tilbud Socialtilsynet har foretaget et administrativt økonomisk tilsyn vedrørende

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst

Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynsrapport Socialtilsyn Øst Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen.

Socialtilsyn Hovedstaden vurderer, at ledelse og medarbejdere er kompetente i forhold til målgruppen. 20-01-2015 Regodkendelse af tilbuddet Kirkeleddet 10-20 Kirkeleddet 10-20 er et tilbud etableret i henhold til servicelovens 85 og dermed omfattet af bestemmelserne i lov om socialtilsyn om godkendelse

Læs mere

Tilsyn med beskyttet beskæftigelse (SEL 103) samt aktivitets- og samværstilbud (SEL 104)

Tilsyn med beskyttet beskæftigelse (SEL 103) samt aktivitets- og samværstilbud (SEL 104) 1 Tilsyn med beskyttet beskæftigelse (SEL 103) samt aktivitets- og samværstilbud (SEL 104) Socialtilsyn Midt tilbyder tilsyn med beskyttet beskæftigelse samt aktivitets- og samværstilbud jf. servicelovens

Læs mere

Opsamling tilsynsrapporter 2015

Opsamling tilsynsrapporter 2015 Læsevejledning Følgende dokument indeholder en opsamling på tilsynsrapporter udfærdiget af Socialtilsyn Midt for bofællesskaber og enkeltmandsprojekter under Handicap i 2015 samt tilsynsrapport udfærdiget

Læs mere

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave

Tilsynspolitik. Side 1 af udgave Tilsynspolitik 2017 For Leverandører af personlig og praktisk hjælp samt træning til borgere i eget hjem og på plejecentre Leverandører af pædagogisk støtte i eget hjem Aktivitets- og samværstilbud Beskyttet

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Notatskabelon til brug for tilbuddets høringssvar på tilsynsrapporter

Notatskabelon til brug for tilbuddets høringssvar på tilsynsrapporter Angiv præcist Tema-, kriteriumeller indikatornummer Stamoplysninger om tilbuddet Kopi af høringsrapportens teksten Målgrupper listet i rapport Forandret virkelighedsopfattelse Depression Angst Tilbuddets

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Regodkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling

Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Tværkommunal Godkendelses- og Tilsynsafdeling Frederikshavn, Brønderslev og Hjørring Kommuner Det socialpædagogiske kollektiv Møllehuset Nordens Allé 35 9700 Brønderslev Leder Jan Christensen Tilsynsrapport

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap

Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Årsrapport for 2012 Voksen Handicap Oplysninger om tilbuddet Tilbuddets navn: Organisationen Hjemmestøtte, afd. Støttecenteret for senhjerneskadede Agtrupvej 111, 6000 Kolding Lederens navn: Marianne Ries

Læs mere

Hellebo Hus. Tilsynsrapport over anmeldt tilsyn 2013. Socialcentret

Hellebo Hus. Tilsynsrapport over anmeldt tilsyn 2013. Socialcentret Hellebo Hus Tilsynsrapport over anmeldt tilsyn 2013 Socialcentret 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurdering... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3 Dato for tilsynet... 3 Anvendte

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord

Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynsrapport Socialtilsyn Nord Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden

Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynsrapport Socialtilsyn Hovedstaden Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt

Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynsrapport Socialtilsyn Midt Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Driftsorienteret tilsyn Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat

Læs mere

TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Tilbud Eksempler Principper

TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Tilbud Eksempler Principper TILSYNSFAGLIG UNDERVISNINGSDAG 2015 HANDOUT Tilbud Eksempler Principper Eksempel A. Voksne, Tema 1., Uddannelse & Beskæftigelse Eksempel B. Voksne, Tema 2., Kompetencer Eksempel C. Børn & Unge, Tema 1.,

Læs mere

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd

Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynsrapport Socialtilsyn Syd Tilsynstype: Ny godkendelse Område: Sociale tilbud Praktiske oplysninger Tilsynsrapporten indeholder socialtilsynets bedømmelse og vurdering af om tilbuddet fortsat har

Læs mere

Tilsynsenheden. Uanmeldt tilsyn d Sparta Nørregade 5, Haderup Genvejen 15, Sunds Leder : Michael Poulsen, Jan Spicker

Tilsynsenheden. Uanmeldt tilsyn d Sparta Nørregade 5, Haderup Genvejen 15, Sunds Leder : Michael Poulsen, Jan Spicker Uanmeldt tilsyn d.19.6. 2013 Sparta Nørregade 5, Haderup Genvejen 15, Sunds Leder : Michael Poulsen, n Spicker Tilbuddets navn og adresse Tilbuddets målgruppe Tilbuddets leder Tilsynsførende Dato for tilsyn

Læs mere