Det var derfor nødvendigt med en ekstraordinær generalforsamling i februar sidste år, hvor en ny bestyrelse skulle sammensættes.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Det var derfor nødvendigt med en ekstraordinær generalforsamling i februar sidste år, hvor en ny bestyrelse skulle sammensættes."

Transkript

1 Bestyrelsens beretning for 2007, Københavns Fodbold-Dommerklub Kære KFD ere, og kære gæster. For et år siden var mange af os også samlet til generalforsamling i KFD. Det blev en generalforsamling, der på mange måder vil stå som en særlig milepæl i KFDs historie. For det første med sine mange forslag, der blev behandlet. For det andet med sine mange afstemninger om de samme forslag. Men ikke mindst fordi den dengang siddende bestyrelse på selve generalforsamlingen valgte at træde tilbage. Det var derfor nødvendigt med en ekstraordinær generalforsamling i februar sidste år, hvor en ny bestyrelse skulle sammensættes. Den snævre afgørelse af formandsvalget tilkendegav, at KFDs medlemmer var ganske delt i spørgsmålet om, hvordan KFD skal formes fremover. Vi har i bestyrelsen i det forgangne arbejdsår forsøgt at arbejde for hele KFDs bedste og for det enkelte medlems bedste. Vi har forsøgt at forvalte det snævre flertal så godt som vi kunne, i erkendelse af det store mindretals ønsker om en anden løsning, og med den forhåbning, at vi ikke kun har gjort en indsats for de, der stemte os ind i bestyrelsen. Vi har forsøgt efter bedste evne at få sat gang i de idéer og forslag, som den første af sidste års generalforsamlinger vedtog. Og vi har forsøgt at varetage fællesskabets interesser og skabe muligheder for det enkelte medlem. Lad det være sagt helt klart: Hvis I mener, at vi ikke har evnet at løse den opgave, som generalforsamlingen sidste år satte os til, så lad os det vide! Vi har ingen intentioner om at skabe et KFD med lukkede vinduer og tavshed. Vi vil have nuancer i debatten, konstruktiv kritik og forslag til ændringer. Kun i et sådant klima skabes der udvikling og fremdrift. Og hvis vi i bestyrelsen har valgt en fejlagtig retning eller løsning, så skal vi bankes på plads af Jer. Det er Jer, der er rygmarven i KFD, og det er Jeres KFD. Vi skal blot forvalte KFD efter Jeres anvisninger. Bestyrelsen har udsendt jævnlige statusmeddelelser for at forsøge at holde alle KFDere opdateret på nogle af de væsentligste ting, der rører sig i klubben og hos vores samarbejdspartnere. Vi tror og håber på, at størst mulig indsigt og viden for den enkelte er med til at skabe større engagement i og interesse for det fællesskab, som KFD er. Dette engagement har vi oplevet bl.a. hos de omkring 40 medlemmer, der på den afviklede temaaften om KFDs fremtid i april meldte sig til at bidrage med arbejde i en af KFDs nu syv aktive udvalg. Bestyrelsen er alle udvalgsmedlemmer meget taknemmelige for den flotte og store indsats som de har bidraget med i 2007, og vi er beæret over, at så mange har villet være med til at sende KFD et skridt videre fremad.

2 Uden udvalgenes indsats og arbejde var vi ikke kommet så langt som vi på flere områder er allerede. Bestyrelsen kan ikke alene løse alle opgaver, og derfor er det uovertruffent med god og kvalificeret hjælp fra udvalgene. Ad hoc udvalget KFD's Ad-Hoc udvalg har gennem 2007 holdt fire møder, som havde til formål give bestyrelsen nogle værktøjer til, hvordan strukturen inden for nogle foruddefinerede områder kunne se ud for fremtiden. Nogle af de emner som gruppen har haft diskuteret var bl.a.: Kriterier for indrangering, fysiske og teoretiske tests, mulighed for personlige samtaler, uddannelseskrav, samt fremtidens dommerudviklingsskema i lokalt regi. Efter det sidste møde i december måned, har gruppen afleveret et skriftlig oplæg til bestyrelsen. Dette oplæg behandles senere i aften under indkomne forslag. Aktivitetsudvalget Aktivitetsudvalget har brugt nogen tid på at få afklaret de interne ressourcer, men viljen fra de aktive udvalgsmedlemmer var der, og derfor blev det til et godt aktivitetsår i Man har fået lavet to nye aktiviteter, bl.a. en afslutningsfest som var flot besøgt af ca.45 personer Ligeledes er en tur for at se en kamp i bundesligaen blevet en realitet, og løber af stablen med fyldt bus på lørdag. Udvalget har fået mange gode ideer både udefra og internt i KFD, så der er noget at arbejde med i Et arbejde som udvalget tager fat på i februar med sit første møde. Breddedommerudvalget Breddedommerudvalget har arbejdet med de mere konkrete og jordnære ting i relation til den enkelte dommers hverdag. Det har medført arbejde med en ordning om udveksling af seriedommere med Bornholm, gennemgang af retningslinier og værktøjer ved voldssager (et emne der desværre hen over året viste sig særdeles relevant), og der er kigget efter storsponsor til breddedommerne med tanken om at få et håndgribeligt tilskud til dommerens tøjtaske. Udvalget arbejder videre i 2008, hvor bl.a. en drøftelse af den enkelte dommers faglige kvaliteter i forhold til forventningerne er på tapetet. Divisionsdommerudvalget Divisionsdommergruppen har i 2007 holdt to møder og har yderligere set to internationale kampe. Ud over at planlægge hvordan gruppen skulle mødes, har gruppen haft et møde med temaet "En superliga-linjedommers opgaver" og har gennemgået en tv-kamp med en af deltagerne. Der er også taget videofilm af én af divisionsdommernes kampe i efteråret. Casper Thorsøe Jr. har stillet sig flot til rådighed som kameramand. Derudover har gruppen været inde at se FCK's to hjemmekampe i UEFA-cup en (det skal nævnes, at næsten alle billetter blev dækket af dommernes partoutkort fra DBU). Efter vinterpausen skal de to kampe gennemgås på video i forhold til de observationer, dommerne gjorde sig.

3 Hvad angår medlemmer, så blev gruppen udvidet med David Vang og Jesper Olsen som indstillede til DBU-LD. Derefter kom Malthe Iversen, Christian Brixen og Morten Skov som DBUtalentdommere med på grund af omstruktureringerne i KFDs talentgruppe. Derudover har talentgruppen og divisionsdommergruppen indgået et samarbejde, hvor hvert medlem af talentgruppen får en mentor fra divisionsdommergruppen. Dette samarbejde forventer divisionsdommerne sig også meget af. Bestyrelsen er meget glade for, at KFDs divisionsdommere bl.a. ved at påtage sig opgaver som mentorer aktivt betaler tilbage til klubben. Vi synes det er vigtigt at huske hvor man kommer fra, og huske hvem det er, der har været med til at give én udviklingsmulighederne for at nå frem i systemet. Derfor er det også vigtigt til stadighed at bidrage til fællesskabet, og dermed andre KFD eres muligheder for de samme oplevelser. IT-udvalget IT-udvalget har hen over året arbejdet med en opdatering af vores hjemmeside, både hvad angår udseende og indhold. Det har ikke været uden problemer. Som de fleste nok har bemærket, så har vi været uden hjemmeside med arkivfunktioner hele efteråret. Dette er naturligvis både uhensigtsmæssigt og beklageligt. Men teknikken drillede vore ellers dygtige udvalgsmedlemmer. Nu er det imidlertid lykkedes at få den nye funktionsduelige hjemmeside i luften. Den vil gradvist blive tilført meget mere indhold. Vi håber, at I ligesom vi synes, at hjemmesidens udseende og overskuelighed er god. Udvalgets mål for 2008 er, at få fodbolddommer.dk til at blive en hjælpende hånd for den enkelte dommer, når man er i tvivl om praktiske spørgsmål om dommergerningen, men også og ikke mindst at gøre hjemmesiden til det sted på nettet, hvor vi altid kan læse det sidste nye om medlemmerne og deres bedrifter. Så lad dette være en opfordring - kontakt gerne udvalget såfremt du sidder inde med gode ideer til nyheder og indhold til siden, eller fotos fra kampe, eller noget helt tredje. Talentudvalget/-gruppen Der er med det formaliserede samarbejde mellem DFU og DBU nu etableret et struktureret talentarbejde i DBU-regi med fem niveauer. De to nederste niveauer, niveau 1 og niveau 2, er lokalunionen og dommerklubbernes ansvar. I KBU/KFD har vi af praktiske grunde valgt at slå niveau 1 og 2 sammen. Vores talentgruppe i KFD er altså niveau 2 i det strukturerede talentarbejde. Gruppen har i 2007 bestået af otte dommere. I efteråret blev yderligere to dommere - som udvalget anså som emner til talentgruppen i tilknyttet som "observatører", dvs. de deltog i efterårets møder. Ud af de otte dommere er to nu kommet med på niveau 3, som er DBU-talentdommer. Allerede i august 2006 kom yderligere en KFD er fra talentgruppen med på niveau 3, og vi har altså tre af KFD's dommere med på niveau 3, der er landsdækkende og har 16 talenter med i alt. Hertil kommer et par lokale oprykninger til de øvrige dommere i KFDs talentgruppe.

4 Alene af den grund kan det siges, at talentarbejdet også i 2007 har været en succes. Talentgruppen har også haft tilknyttet Jens Moestrup, der med sin store DBU-erfaring har set på alle dommerne i talentgruppen og givet dem værdifuld rådgivning og vejledning. Alle dommere har været glade herfor, og der skal lyde en stor tak til Jens Moestrup, hvis kvaliteter vi heldigvis stadig kan bruge i KFD. Jens har i øvrigt til udvalgets store glæde sagt ja til også i 2008 at tage ud at se på vores talenter. Det er rart, at Jens' egne talenter ikke skal gå til spilde. Uddannelse På uddannelsessiden afholdt KBU og KFD i forening i 2007 to aspirantkurser. I alt deltog der - inklusiv aspiranter fra DAI - på de to kurser 50 aspiranter, hvoraf de 46 bestod. Tak til vores dygtige instruktører Henning V. Hansen og John Holm Andreasen, der sammen med Mogens Høireby og Leif Wettendorf sikrede at vi endnu en gang havde en meget høj og flot beståelsesprocent. Af de beståede dommere har 30 valgt at være aktive KFDere. Velkommen til hver og en af Jer! Vi er glade for at I er kommet, og vi vil så gerne have, at I bliver lidt længere end fem minutter Efteruddannelseskurser har det desværre været lidt op og ned med. På de fire temakurser i februar og marts var der mellem 11 og 18 deltagere. I marts måtte kurset Dommer i praksis og i juni kurserne Linjedommer 1 og Dommeren som leder 2 desværre aflyses. Det lykkedes dog at gennemføre Dommeren som leder 1 med 11 deltagere. I november og december gennemførte vi Dommeren i praksis og Linjedommer 1 med henholdsvis 30 og 18 deltagere. Det skal endnu en gang understreges, at det er en forudsætning for at blive indrangeret og for at beholde sin indrangering, at man følger den vedtagne strukturerede dommeruddannelse og deltager i de kurser der udbydes. Vi har derfor sammen med KBU besluttet, at vi fremover inviterer (læs indkalder) dommerne til kurserne. Herved opnås også, at kurserne gennemføres i den rækkefølge som de er tiltænkt. Man skal selvsagt ikke bestå alle kurser indenfor et par dage. Man vil skulle præstere en jævnlig kursusaktivitet hen over flere sæsoner, og således tage to kurser indenfor et tidsinterval på tre år. Det vil altså i praksis sige, at det ældste kursus man har, ikke må blive over tre år gammelt. Vejlederudvalget Vejlederudvalget har drøftet en struktur for, hvordan nye dommere "modtages", følges og skubbes videre i systemet. Desuden har udvalget drøftet rekruttering og uddannelse af vejledere, og hvordan deres arbejde og tilbagemeldinger kan bruges af KFD og KBU. Tanken er en proces, der bl.a. indeholder et opstartende vejledermøde for nye dommere, vejledninger i et antal kampe, og opfølgende møde senere på sæsonen. Sammen med KAFD har bestyrelsen drøftet muligheden for en egentlig temadag med videofilmning af de nye dommere i forbindelse med en sommerturnering. Dette koncept vil vejlederudvalget få overdraget det videre arbejde med. Alle vores udvalg har altså arbejdet målrettet og intenst i årets løb, og vi glæder os meget til at se, hvad de kan nå frem til i 2008.

5 Netop samarbejde med vore kolleger rundt om i landet, som det netop nævnte med KAFD omkring nyuddannede dommere, er efter bestyrelsens opfattelse en væsentlig mulighed for at gøre nogle ting bedre for den enkelte dommer. Erfaringsudveksling og fælles tiltag peger efter vores opfattelse fremad, fordi vi alle arbejder mod de samme mål. Der er derfor ingen grund til at opfinde den dybe tallerken mere end én gang. Med vores bornholmske venner har vi i KFD aftalt og struktureret en ny udvekslingsmulighed. Hidtil har udveksling ofte været forbeholdt talentdommere, eller dommere i de øverste rækker. Men bestyrelsen synes, at udveksling og dermed personlig dommerfaglig udvikling kombineret med en spændende ny oplevelse er lige så vigtig og motiverende for en dommer i fx serie 3. Derfor er udvekslingsordningen med Bornholm lavet for dommere i serie 1 3, med mulighed for at komme til Bornholm og få prøvet sig selv af evt. i en række højere end normalt. Alle de indrangerede dommere i disse rækker kan komme på udveksling til Bornholm. I korte træk får dommeren tilskud til dækning af sin rejse til Bornholm, og skal så selv praktisk koordinere sin transport. De nærmere vilkår og hvordan man gør, vil vi snarest melde ud, men vi skal lige have koordineret det praktiske omkring påsætning på plads med KBU først. Samarbejdet med vores naboer i KAFD er på det konkrete plan allerede begyndt, da vi har aftalt at gøre brug af hinandens vintertræningstilbud. På den måde kan den enkelte dommer finde den bedst egnede tid, lokation og aktivitet efter egne ønsker. Der ud over vil vore to talentgrupper blive knyttet tættere sammen hvad angår aktiviteter, udveksling med udlandet og andre talentrelaterede tiltag. Også KFIU, firmaidrætsunionen, er en god samarbejdspartner, og med bl.a. Kettys dedikerede arbejde i KFIU og i vores egen bestyrelse føler vi, at vi har et godt samarbejde med KFIU. Vi har drøftet muligheden for mere konkret at kunne etablere dygtiggørelse af fx nyuddannede liniedommere i KFIUs rækker. En idé vi vil arbejde konkret videre med, også i kraft af den landsdækkende samarbejdsaftale mellem DFU og DFIU, den landsdækkende firmaidrætsorganisation. Normalt har vi upåklageligt samarbejde med alle de københavnske fodboldklubber. Selvfølgelig er de ikke altid helt enige i vores vurderinger på banen, men efter kampene er der jo heldigvis god tradition for at vi kan slå en streg over evt. uenigheder og skilles som venner. I et par enkelte tilfælde i det forgangne år kiksede det dog for et par klubber, da de valgte at fremsætte ganske usaglige og klart grænseoverskridende påstande om et par dommeres personlighed og generelle menneskelige habitus. KFD vil ikke acceptere, at en dommer hænges ud på usaglig vis, og slet ikke på baggrund af andet end de konkrete vurderinger på banen. Det er helt i orden at være uenig. Men ingen er tjent med, at 1½ times fodbold på serieniveau giver enkelte personer eller klubber anledning til at påstå alverdens ting om dommeren som privatperson eller menneske på klubbernes egne hjemmesider. KFD valgte derfor prompte at anmode de konkrete klubber om at fjerne de usaglige indlæg, hvilket heldigvis skete, ligesom de efterfølgende undskyldninger er viderebragt til den enkelte berørte dommer. Samarbejdet med klubberne kan derfor heldigvis fortsætte uberørt.

6 Indenfor vores egen dommerverden er der selvfølgelig også samarbejdet med vores landsdækkende paraplyorganisation DFU, sammenslutningen af alle dommerklubber i Danmark. Vi har haft god gavn af at kunne sparre med DFUs og andre dommerklubbers folk om flere konkrete sager. Og vi er ydermere meget glade for, at DFU har valgt at udpege folk fra KFD til at sidde i de centrale forhandlingsgrupper, der i 2007 har indledt, og i denne vinter færdiggør forhandlingerne om honorarer for breddedommere, og den landsdækkende samarbejds- og økonomiaftale mellem os dommere og DBU. Hvor de tidligere aftaler ikke helt tydeligt bar præg af, at dommernes og boldklubbernes organisationer er ligeværdige parter, så har vi med den kommende nye aftale i højere grad sikret, at den ene part ikke fremstår med mere kompetence end den anden. Tilsvarende har vi sammen med DFU arbejdet for en økonomiaftale, der i højere grad afspejler de behov og den reelle store indsats der gøres i de enkelte dommerklubber for udviklingen af de danske dommere, bl.a. i kraft af mere talentarbejde og formel regional udveksling. Jeg er glad for at kunne sige, at vores fælles mission med DFU ser ud til at kunne lykkes. Så snart aftalen er definitivt på plads, vil indholdet selvfølgelig blive offentliggjort i sin helhed. Honoraraftalen er heller ikke helt på plads endnu, men også her er afklaringer og forbedringer forhåbentlig på vej. I talende stund er der dog betydelige usikkerheder om resultatet. Jeg vil sågar ikke udelukke, at der ikke opnås enighed mellem parterne umiddelbart. Men det håber jeg selvfølgelig der bliver, og så vil jeg også glæde mig til at præsentere resultatet af den forhandling for Jer, så snart den er afsluttet og derfor må offentliggøres. Tak til DFU og DFUs bestyrelse for samarbejdet i det forgangne år. Og i særdeleshed tak for opbakningen til KFD, da vi virkelig syntes vi behøvede den! Her tænker jeg selvfølgelig på den sag, der desværre kom til at optage meget af bestyrelsens tid i efteråret Sagen om en famøs spytklat, der ramte en af vores dommere i en serie 2 kamp. En kamp dommeren efter at være blevet spyttet på valgte at afbryde. En beslutning vi var, og fortsat er, fuldstændig enige i fra bestyrelsens side. KBUs disciplinærudvalg var også enig med dommeren. Men det var KBUs bestyrelse ikke. Der har været sagt og skrevet meget om den konkrete sag. Jeg skal ikke spilde Jeres tid med at optrævle hele forløbet endnu en gang. Men lad mig slå fuldstændig fast: Hvis en dommer udsættes for en forsætlig aggression, hvor hans personlige integritet (hans krop) rammes, så er han 100 % berettiget til at afbryde kampen og gå hjem! En dommer skal ikke finde sig i, at det, der skulle være for sjov, pludseligt bliver alt for alvorligt for nogle af de implicerede. Han skal ikke tørre en spytklat af og dømme videre som om intet er hændt! Vi har sammen med KBU i efteråret aftalt at sende et signal om nultolerance. Og vi arbejder videre med dette tiltag. KFD og KBU barsler i disse dage med et konkret initiativ, der skal være med til at

7 luge ud i de uønskede spillere rundt om på banerne. Dem, der har en så aparte og uacceptabel adfærd, at de ikke hører hjemme i fodboldfamilien. Dem, der i stedet må give sig til mere individuelle fritidssysler. Det lokale initiativ vil I komme til at høre meget mere om i de nærmeste måneder. Det indeholder bl.a. tanker om højere bødestraffe, længere karantæner, i visse tilfælde livsvarige karantæner. Men det indeholder også fx fair-play-motiverende tiltag, og ting, som vi dommere skal være med til at føre til ende. Fx at fair-play hilsenen er obligatorisk i alle kampe og i alle rækker! Husk venligst på det! På landsplan affødte efterårets debat om vold mod dommere, at DFU og DBU satte sig sammen for at lave en koordineret indsats mod volden. Dette initiativ præsenteres meget snart i sin færdige form, så det vil komme til at gælde fra sæsonstart, ligesom vores eget lokale initiativ sammen med KBU. Også på den landsdækkende front har KFD tilladt sig at bidrage til arbejdet. Og jeg ser frem til at vi får nogle klare landsdækkende definitioner af hvornår en dommer må stoppe en kamp. Jeg har klare forhåbninger om, at hvad jeg sagde før om bestyrelsens definition af retten til at afbryde en kamp, det bliver med meget stor lighed til generel landsdækkende politik på området. Vi valgte fra bestyrelsens side at gå aktivt ind i debatten om vold. Vi gjorde det, fordi vi føler, at den enkelte dommers vilkår og arbejdsbetingelser ikke skal hverken negligeres eller forringes. Og at et stort problem ikke må overses eller undervurderes blot fordi det statistisk set ikke forekommer ofte. Vi havde i 2007 alt for mange tilfælde af aggressive handlinger og egentlig vold mod vores dommere. Bestyrelsen vil ikke blot passivt se til, at dette problem forbliver ubehandlet. Der skal ske noget! Og til vores store glæde, så er DFU, DBU og også KBU enige heri. Vi bad fra turneringsstarten i 2007 KBUs administration om at holde os løbende orienteret om sager der skulle behandles af deres disciplinærudvalg. Altså sager, hvor handlingsforløbet ligger ud over det sædvanlige. Når en kollega har været udsat for en slem oplevelse på banen, og i det omfang vi dermed har fået det at vide gennem indberetningerne og KBUs sagsbehandling, har vi kontaktet den enkelte dommer direkte. Primært for at sikre, at han var ok. Men også for at tilbyde konkret hjælp og assistance, hvis dommeren ønskede det. Denne praksis vil vi fortsætte. Hvis du får et alvorligt problem derude på banen, så er du ikke alene om det! Samarbejdet i øvrigt med KBU har efter vores opfattelse været positivt. På det politiske niveau er det klart, at vi har skullet justere hinandens forventninger på baggrund af især KFDs ændrede holdopstilling. Men tillad mig specifikt at takke KBUs administrative personale for deres entydige vilje til at finde løsninger, også sammen med os, der er til gavn for københavnsk fodbold. Det har vi et konkret eksempel på, da vi midt på året måtte finde en ny løsning omkring koordineringen af udviklinger af dommere. Linda Milton valgte at stoppe med opgaven på grund af det enorme administrative arbejde det kræver. Men KBUs administration påtog sig efter drøftelser med os opgaven, så de i lighed med påsætning af dommere også håndterer påsætning af udviklere. Ordningen er kun en halvsæson gammel, og vi skal selvsagt på et tidspunkt evaluere på den, bl.a. til forårets niveaulægningskamp for alle udviklerne. Hidtil har jeg dog ikke hørt signaler om, at tingene ikke fungerer. Tak til Linda for indsatsen frem til i sommer.

8 I dommerudvalget, og dermed som ansvarlig for indrangering af dommere og udviklingerne af dommerne, er Lars Gerner indtrådt ved årsskiftet. Det er sket, da det mangeårige dommerudvalgsmedlem Erik Kold har valgt at prioritere sin tid på andre sysler. Tak til Erik for mange års tro og gedigen tjeneste for KFD og KFDs dommere. På udviklersiden er det ikke nogen hemmelighed, at vi ikke ligefrem har for mange udviklere. Det har vi sikkert heller ikke til sæsonstart, men vi har dog sammen med dommerudvalget fundet seks nye kandidater som udviklere frem. Disse seks; Kenneth Egeberg, Niels Thomasen, Jørgen Thomsen, Claus Høegh-Jensen, Torben Jensen og Frank Kanlund, deltager i den nye landsdækkende udvikleruddannelse i dette forår, og vi håber selvfølgelig at de mander sig op til at kunne bestå, og dermed blive aktive udviklere for KFD. I det forgangne år havde vi, heldigvis endnu en gang, dommere der bestod de opgaver de var sat til på banen, og endda så godt at det blev til oprykning til højere række. Ingen nævnt og ingen glemt lokalt, men i DBU-regi, hvor oprykningerne jo er helt ude af vores egne hænder, lykkedes meget fortjent for Thomas Thorgaard at rykke i 2.division, ligesom Darko Haramija og Lars S. Jensen rykkede op i 1. division. Tillykke, gutter! Det er flot gået! Også Henrik Sønderby har gjort en flot figur for KFD og dansk dommerstand, ved bl.a. at virke som LD ved VM for klubhold i Japan, og også være med på holdet der udgør Danmarks bedste dommertrio. Flot fightet, Henrik! Det kommende forår vil vi især krydse fingre for David Vang, Jesper Olsen og Christian Brixen, der er indstillet til nye eventyr i form af oprykning til hhv. DBU-LD og til 2. division. Giv den en skalle, drenge, og gør ellers som I plejer. Vi tror på Jer! Foråret byder i øvrigt på en nyskabelse i KFD, nemlig de strukturerede samtaler mellem dommerne og bestyrelsen og dommerudvalget. Vi vil gerne etablere en mulighed for den mest direkte kommunikation overhovedet, og samtidig signalere, at dialog er det vigtigste for KFDs videre udvikling. Hvis vi skal have en klub i fortsat fremdrift, så kræver det, at alle vil bidrage med deres opfattelser, idéer og kritik. Kun ved at nuancere debatten får vi den løftet derop, hvor vi kan bruge konklusionerne til at gøre fællesskabet stærkere. Bestyrelsen ønsker sig derfor, at hvert enkelt medlem altid bidrager med sin holdning og sine tanker. Så vi alle kan være med til at tage stilling på så oplyst og bredt et grundlag som muligt! Samtalerne er selvsagt også muligheden for den enkelte til at få belyst egne muligheder, samt at fortælle om egne ambitioner og drømme. Indenfor vores verden er ambitioner absolut forståelige, men de kan selvsagt ikke for alle dommere blive indfriet. Det er der respektive individuelle årsager til. Og disse grunde har den enkelte dommer krav på at vide, hvis han gerne vil. Det skal ikke være en gættekonkurrence hvorfor man ikke får sine ambitioner opfyldt. Vi er ikke helt så dumme i bestyrelsen, at vi tror at vi kan være enige med alle om alting. Men vi vil meget gerne begrunde vores meninger, så alle ved på hvilket grundlag vi er uenige. Det synes vi er en rimelig forventning til os. Vi vil i 2008, hvis vi får et forlænget mandat af Jer senere, gerne arbejde videre i den retning, som vi føler vi så småt har fået udstukket i En retning, som jeg håber har været tydelig for alle, uanset om man i udgangspunktet har været enig eller ej.

9 Vi har ved at offentliggøre vores referater og ved at offentliggøre fx skrivelserne i Prespa-sagen forsøgt at have en så åben administration som vi føler vi med rimelighed kan have, når man dog samtidig skal tage hensyn til enkeltpersoners private forhold. Vi har forsøgt at føre en ansvarlig økonomisk linie for KFD, og vi har i den henseende ændret på nogle enkelte procedurer og rutiner i relation til brug af KFDs midler. Kassereren vil om lidt redegøre mere detaljeret for regnskabet, men det er bestyrelsens intention at varetage Jeres midler som det, de er: Fællesskabets penge til brug for hele KFDs bedste. Jeg vil til slut på egne vegne tillade mig at takke de øvrige medlemmer af KFDs bestyrelse, herunder også suppleanten, som i praksis indgår som almindeligt bestyrelsesmedlem, med samme vægt bag sine ord. Tak fordi I har været med til at sætte dette skib i søen for KFDs skyld. Tak for Jeres utrættelige indsats og arbejde for KFD. Det har været en fornøjelse at arbejde sammen med Jer i 2007! Tak for ordet!

Københavns Fodbold-Dommerklub

Københavns Fodbold-Dommerklub København, 9. juli 2007 REFERAT MØDE: Bestyrelsesmøde i Københavns Fodbold-Dommerkub DATO: 18 juni 2007 kl. 19:00 STED: Boligkontoret Danmark, Lundsgade 9, 2100 KBH Ø DELTAGERE: Bjarne Nigaard Michael

Læs mere

Københavns Fodbold-Dommerklub

Københavns Fodbold-Dommerklub København, 16. september 2007 REFERAT MØDE: Bestyrelsesmøde i Københavns Fodbold-Dommerkub DATO: 27. august 2007 kl. 16:00 STED: Boligkontoret Danmark, Lundsgade 9, 2100 KBH Ø DELTAGERE: Bjarne Nigaard

Læs mere

Københavns Fodbold-Dommerklub

Københavns Fodbold-Dommerklub København, 11. oktober 2007 REFERAT MØDE: Bestyrelsesmøde i Københavns Fodbold-Dommerkub DATO: Den 4. oktober 2007 kl. 18:00 STED: KFIU-Hallen, Knuthenborgvej 24, 2500 Valby DELTAGERE: Michael Poulsen

Læs mere

Københavns Fodbold-Dommerklub

Københavns Fodbold-Dommerklub København, 15. marts 2007 R E F E R A T MØDE: Bestyrelsesmøde i Københavns Fodbold-Dommerklub DATO: 8. marts 2007 STED: Danske Banks lokaler, Holmens Kanal 2, København DELTAGERE: Bjarne Nigaard Niels

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013

Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Nyhedsbrev nummer 3 fra Silkeborg fodbolddommerklub, december2013 Turneringer udenfor er nu slut, og den kolde og mørke tid er over os, og jeg vil se lidt tilbage på 2013 i Silkeborg fodbold dommerklub.

Læs mere

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014

Værløse Boldklub. Beretning 2013/2014 Side 1 af 5 Beretning 2013/2014 2013 har været et år, hvor der har været travlt med at se fremad i Værløse Boldklub, men for en kort bemærkning kigger vi lige tilbage og gør status på, hvad vi har opnået,

Læs mere

Formand Bjarne Nigaard (BN) bød velkommen og generalforsamlingen mindede indlednings mangeårigt medlem Arne Thestrup, som var gået bort i 2011.

Formand Bjarne Nigaard (BN) bød velkommen og generalforsamlingen mindede indlednings mangeårigt medlem Arne Thestrup, som var gået bort i 2011. Referat fra KFD s ordinære generalforsamling 2012 i Frederiksberg Hallens restaurant kl. 19.00 tirsdag den 31. januar 2012. Formand Bjarne Nigaard (BN) bød velkommen og generalforsamlingen mindede indlednings

Læs mere

Vi er alle meget ærgerlige over situationen. Men vi føler, at dette er nødvendigt.

Vi er alle meget ærgerlige over situationen. Men vi føler, at dette er nødvendigt. Konflikt! 25. februar 2013 Kære fodbolddommer/dommerudvikler! Dansk Fodbolddommer-Union (DFU) og alle regionsformænd for de danske dommerklubber har i fællesskab besluttet, at såfremt ikke andet sker,

Læs mere

Samarbejdsaftale. mellem. DBU København. Københavns Fodbold-Dommerklub

Samarbejdsaftale. mellem. DBU København. Københavns Fodbold-Dommerklub Samarbejdsaftale mellem DBU København og Københavns Fodbold-Dommerklub 1. Definitioner 1.1 DBU: Dansk Boldspil-Union 1.2 DFU: Dansk Fodbolddommer-Union 1.3 DBU KØBENHAVN: DBU København 1.4 KFD: Københavns

Læs mere

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/

Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/ Formandens beretning ved medlemsmøde i Jyllinge Tennis og Padel Klub, lørdag den 15/9-2018. Kære tennis- og padelspillere, jeg startede sidste års beretning med sætningen sikke en sommer og sikke et vejr,

Læs mere

KFD s programmer: Overordnet vision:

KFD s programmer: Overordnet vision: KFD s programmer: Overordnet vision: KFD s samlede programmer har til formål at give KFD identitet og legitimitet, fælleskab for KFD s medlemmer samt skabe de muligheder for KFD s dommere, som vore samarbejdspartnere

Læs mere

Augustenborg den Til Alle medlemmer af danske Fodbolddommere - DFU. Nyhedsbrev. Kære fodbolddommer, kollega og ven.

Augustenborg den Til Alle medlemmer af danske Fodbolddommere - DFU. Nyhedsbrev. Kære fodbolddommer, kollega og ven. Augustenborg den 20.3.2017 Til Alle medlemmer af danske Fodbolddommere - DFU Nyhedsbrev Kære fodbolddommer, kollega og ven. Du læser nu årets første nyhedsbrev fra DFU. I bestyrelsen ser vi det som vores

Læs mere

Generalforsamling i Nordvestjysk Fodbolddommerklub lørdag den 15/ kl i Thisted bowlingcenter.

Generalforsamling i Nordvestjysk Fodbolddommerklub lørdag den 15/ kl i Thisted bowlingcenter. MØDEREFERAT. Generalforsamling i Nordvestjysk Fodbolddommerklub lørdag den 15/1 2018 kl. 1500 i Thisted bowlingcenter. Man startede med mindeord og hæder: Afdøde Allan Holm Hansen blev mindet. Kristian

Læs mere

Velkommen til Generalforsamling 2015

Velkommen til Generalforsamling 2015 Velkommen til Generalforsamling 2015 37 tilmeldte og 34 mødte op 1. Valg af dirigent Bestyrelsen foreslår: Svend Nicolaisen Valgt 2. Formandens beretning Året i tal Antal aktive dommer 60 (+1) Antal passive

Læs mere

Beretning fra turneringsudvalget:

Beretning fra turneringsudvalget: Beretning fra turneringsudvalget: Set fra min pind som formand for Turneringsudvalget har det været en god sæson. Det har været lidt nemmere at få enderne til at hænge sammen i år, men det har også meget

Læs mere

VEDTÆGTER Klubbens vedtægter NVJDK 1 Klubbens navn er Nordvestjysk fodbolddommerklub. Klubben er stiftet i 1943.

VEDTÆGTER Klubbens vedtægter NVJDK 1 Klubbens navn er Nordvestjysk fodbolddommerklub. Klubben er stiftet i 1943. VEDTÆGTER Klubbens vedtægter NVJDK 1 Klubbens navn er Nordvestjysk fodbolddommerklub. Klubben er stiftet i 1943. 2 Klubbens formål er i samarbejde med JBU. at virke for dygtiggørelse af fodbolddommere,

Læs mere

Dommerområder Ud fra et fagligt og operativt grundlag: 5 dommerområder á ca. 350-400 dommere

Dommerområder Ud fra et fagligt og operativt grundlag: 5 dommerområder á ca. 350-400 dommere DBU Jyllands Dommerstruktur 1.6.2013 NY DOMMERSTRUKTUR Ansøgningsprocedure Dommerfaglige personer ansøger ved en åben proces om sæde i en eller flere af DBU Jyllands udvalg/arbejdsgrupper for endelig godkendelse

Læs mere

Referat af KFD s ordinære generalforsamling tirsdag d. 29. januar Forelæggelse af regnskabet for det forløbne år til godkendelse.

Referat af KFD s ordinære generalforsamling tirsdag d. 29. januar Forelæggelse af regnskabet for det forløbne år til godkendelse. Referat af KFD s ordinære generalforsamling tirsdag d. 29. januar 2019 Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Beretning for det forløbne år, bl.a. vedr. udviklinger

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Referat for bestyrelsesmøde nr.24 Syd - & Østsjællands Fodbolddommerklub

Referat for bestyrelsesmøde nr.24 Syd - & Østsjællands Fodbolddommerklub Referat for bestyrelsesmøde nr.24 Syd - & Østsjællands Fodbolddommerklub 23/11 2011 kl. 18:00 Velkommen Fremmødte: John Hansen (JH), Buller Friis (BF), Jens Engsgaard (JE) Jens Pedersen (JP) Afbud: Tom

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK)

SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMER KLUB (FFK) SAMARBEJDSAFTALE MELLEM DBU FYN OG FYNS FODBOLDDOMMERKLUB 1. Formål og baggrund 1.1 Formålet med nærværende samarbejdsaftale, hvor fundamentet

Læs mere

ved Jens Kjeldbjerg Andersen, Vognstrupvej 14, 7840 Højslev mail: ÅRSBERETNING 2016

ved Jens Kjeldbjerg Andersen, Vognstrupvej 14, 7840 Højslev mail: ÅRSBERETNING 2016 ved Jens Kjeldbjerg Andersen, Vognstrupvej 14, 7840 Højslev 21 77 59 85 mail: jenskjeldbjerg@jubii.dk ÅRSBERETNING 2016 ÅRSBERETNING 2016 DEN SKRIFTLIGE BERETNING OVER AKTIVITETER OG HÆNDELSER, DER ER

Læs mere

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke!

Vi starter på en frisk her i februar og ønsker dem held og lykke! BERETNING 2009 Sportsligt har vi haft et godt år på senior siden, hvor serie 3 har formået at holde sig i netop serie 3. I foråret skulle vi afslutte den sidste hele sæson. Inden forårets kampe lå vi lige

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

DBU s dommergruppe nedlægges i den form den har i dag efter DBU s bestyrelse pr. 20. november har vedtaget en ny dommerstruktur.

DBU s dommergruppe nedlægges i den form den har i dag efter DBU s bestyrelse pr. 20. november har vedtaget en ny dommerstruktur. Den nye dommerstruktur pr. 23. november 2015 Baggrund: DBU s dommergruppe nedlægges i den form den har i dag efter DBU s bestyrelse pr. 20. november har vedtaget en ny dommerstruktur. De fire undergrupper

Læs mere

ved Anders Vejlstrup, Holmevej 32, 8830 Tjele. Telefon Mail

ved Anders Vejlstrup, Holmevej 32, 8830 Tjele. Telefon Mail ved Anders Vejlstrup, Holmevej 32, 8830 Tjele. Telefon 30302672. Mail andersvejlstrup@gmail.com ÅRSBERETNING 2017 ÅRSBERETNING 2017 DEN SKRIFTLIGE BERETNING OVER AKTIVITETER OG HÆNDELSER, DER ER FOREGÅET

Læs mere

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Torsdag d. 7. maj 2015 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Torsdag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Marianne, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Morten, Pia 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende)

Men at få fingrene helt ned i maskinrummet. er dog et helt andet indblik (både positivt og udfordrende) Årsberetning 2014 Så er endnu et år gået for THK. Som nuværende THK-dreng og med blå/hvidt blod i årene, så var det, at blive formand og træde ind i løvens hule noget, som man måske troede men kendte lidt

Læs mere

POLITIETS IDRÆTSFORENING KØBENHAVN FODBOLDAFDELINGEN.

POLITIETS IDRÆTSFORENING KØBENHAVN FODBOLDAFDELINGEN. PI Fodbold POLITIETS IDRÆTSFORENING KØBENHAVN FODBOLDAFDELINGEN. Medlemsmøde i fodboldafdelingen lørdag d. 30. januar 2016 kl. 1415 i Valby hallen. DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg.

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 7. marts 2018

Referat af ordinær generalforsamling den 7. marts 2018 Referat af ordinær generalforsamling den 7. marts 2018 Fraværende: Leif, Patrick, Daniel og Sussie Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Kassererens reviderede regnskab samt budget

Læs mere

HPRD Midtjyske Kreds Referat. Velkommen til den årlige generalforsamling 2015.

HPRD Midtjyske Kreds Referat. Velkommen til den årlige generalforsamling 2015. HPRD Midtjyske Kreds Referat Velkommen til den årlige generalforsamling 2015. Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Aflæggelse af Kredsregnskab 4. Kursuslederens beretning 5. Behandling

Læs mere

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014:

HF Mors. Bestyrelsens beretning 2014: HF Mors Bestyrelsens beretning 2014: Så er det igen blevet tid til generalforsamling i HF Mors. Tak til alle jer, der mødt op. Det er dejligt at se, at der er interesse for vores forening. 2014 var endnu

Læs mere

Danske Fodbolddommere - mod 2020

Danske Fodbolddommere - mod 2020 Danske Fodbolddommere - mod 2020 Indledning Formål, mission, vision og værdier Afgørende Indledning Jeg er stolt og glad ved at præsentere. samler og beskriver, hvad vi som interesseorganisation for alle

Læs mere

DBU Jylland Informations- og dialogmøde. - vedrørende dommersituationen

DBU Jylland Informations- og dialogmøde. - vedrørende dommersituationen DBU Jylland Informations- og dialogmøde - vedrørende dommersituationen Informations- og dialogmøde Dagsorden: Kl. 16.00 Velkomst. Kl. 16.10 16.55 Kl. 16.55 17.05 Kl. 17.05 17.45 Politisk orientering herunder

Læs mere

Referat af KFD s ordinære generalforsamling tirsdag d. 30. januar 2018

Referat af KFD s ordinære generalforsamling tirsdag d. 30. januar 2018 Referat af KFD s ordinære generalforsamling tirsdag d. 30. januar 2018 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Beretning for det forløbne år, bl.a. vedr. udviklinger

Læs mere

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011

Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Håndbog for U11 Drenge Forår 2011 Målsætningen for U11 Drenge er, at alle drengene bliver tilgodeset på det niveau og med de behov de har - fokus på eliten såvel som på bredden. Derudover skal der arbejdes

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00

Generalforsamling. Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamling Bjerringbro IF inviterede til generalforsamling Torsdag 13/3 2014 kl. 19.00 Generalforsamlingen blev liver afholdt i Bjerringbro IFs klubhus Dagsorden: 1) Valg af dirigent og referent

Læs mere

Denne rapport giver ingen svar, men skal udelukkende bruges til drøftelse omkring ovenstående emne.

Denne rapport giver ingen svar, men skal udelukkende bruges til drøftelse omkring ovenstående emne. Forord: DBU s Breddedommergruppe har bedt DBU s Rekrutterings og Fastholdelsesgruppe(R&F) om at se på, hvordan man bedst muligt kan rekruttere og fastholde vejledere og udviklere. Denne rapport giver ingen

Læs mere

Nu skulle der sammensættes et dommerudvalg, som skulle i arbejdstøjet og som hver især skulle have et ansvars område.

Nu skulle der sammensættes et dommerudvalg, som skulle i arbejdstøjet og som hver især skulle have et ansvars område. Dommerudvalget Bruno Nielsen valgte at stoppe i maj som DU formand og bestyrelsen besluttede at jeg skulle varetage jobbet som fungerende DU formand indtil kredsmødet. Jeg valgte at kalde året for år 0.

Læs mere

SØNDERJYDSK FODBOLDDOMMERKLUB 76. generalforsamling Mandag, den 28. januar 2019 kl på Ravsted Forsamlingsgård

SØNDERJYDSK FODBOLDDOMMERKLUB 76. generalforsamling Mandag, den 28. januar 2019 kl på Ravsted Forsamlingsgård Generalforsamlingen startede med Hæder til fødselsdage, Jubilæer, Pokalfinalen og Årets Unge dommer. Fødselsdage: 40 års Serkan Sahin 50 års Søren Søgaard, Henrik Hersbøl 60 års Brian Olsen, Axel Enghave,

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN SØVANGSPARKEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN SØVANGSPARKEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I GRUNDEJERFORENINGEN SØVANGSPARKEN Kerteminde, den. 28. marts 2017 Sted: Revninge Sognegård tirsdag d. 28. marts 2017 kl. 19.00 Agenda: 1. Valg af dirigent Preben Nielsen

Læs mere

N Y H E D S B R E V 02/2018

N Y H E D S B R E V 02/2018 VEJLE BOLDKLUB Hellumvej 9 7100 Vejle CVR nr. 68046718 N Y H E D S B R E V 02/2018 Information fra bestyrelsesformanden Kære læsere Det er med stor glæde, at vi kan dele nyheden om, at etableringen af

Læs mere

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære.

Vores musical er et godt eksempel på en af de ting, som vi synes er rigtig vigtige, som er en del af os, og som vi nødig vil undvære. Generalforsamling 2014 Jeg har jo efterhånden skrevet en del beretningerne i min tid som skoleleder. Jeg husker ikke nøjagtigt, hvad der står i de forskellige, men jeg husker dog tydeligt den, jeg skrev

Læs mere

Nyt fra forbundet mm Dommerkursus. Generalforsamling 2017

Nyt fra forbundet mm Dommerkursus. Generalforsamling 2017 Det er ved at være et stykke tid siden det seneste nyhedsbrev blev sendt ud, jeg har, som de fleste ved fået nyt job, hvor der har været en masse nyt at sætte sig ind i, så derfor har det ikke været computeren

Læs mere

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019)

Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Ørsted Kro A/S: Beretning 2018 (Generalforsamling den 9. april 2019) Kære generalforsamling. Hvor er det dejligt at være bestyrelse, når vi kan byde mere end 80 aktionærer og medlemmer af Ørsted Kros Venner

Læs mere

Godkendelse af DU-referat fra 6. januar 2017

Godkendelse af DU-referat fra 6. januar 2017 Brøndby den 11. april 2017 Journalnummer 1103-17-mcn Referat af DU-møde Tirsdag den 4. april 2017 kl. 17.00 i Langeskov Deltagere: Ole F. Petersen (OFP), Bjarne Munk Jensen (BMJ), Jørgen Svane Sørensen

Læs mere

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014.

8) Behandling af indkomne forslag. Eventuelle forslag skal være bestyrelsen i hænde senest den 24. april 2014. CONTRA DANCE PARTNERS Referat af generalforsamling afholdt torsdag den 8. maj 2014 kl. 19.00 på Roskilde Kro, Albertslund Dagsorden ifølge vedtægterne: 1) Valg af dirigent 2) Valg af referent 3) Formandens

Læs mere

POLITIETS IDRÆTSFORENING KØBENHAVN FODBOLDAFDELINGEN.

POLITIETS IDRÆTSFORENING KØBENHAVN FODBOLDAFDELINGEN. PI Fodbold POLITIETS IDRÆTSFORENING KØBENHAVN FODBOLDAFDELINGEN. Medlemsmøde i fodboldafdelingen lørdag d. 04. februar 2017 kl. 15.30 i Valby hallen. DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af stemmeudvalg.

Læs mere

Beretning 2010 FFD 2009.

Beretning 2010 FFD 2009. Beretning 2010 Den 74. tyvende beretning blev så min opgave at fremlægge efter mit første år som formand for en klub jeg kun kan være glad for at være medlem af. Det har været et fantastisk år selv om

Læs mere

KTU beretning KTU mener, at projektet virker urealistisk, og at vi først og fremmest skal forsøge at holde på de medlemmer, vi allerede har.

KTU beretning KTU mener, at projektet virker urealistisk, og at vi først og fremmest skal forsøge at holde på de medlemmer, vi allerede har. KTU beretning 2017. Medlemstal og klubber: KTU består nu af 14 klubber, og i 2015 er medlemstallet 10.329. Det er en fremgang på 57 medlemmer. HIK er dog gået 265 tilbage. FTU er gået fremad med 45 medlemmer.

Læs mere

HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE.

HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE. HANDLEPLAN FOR IMØDEGÅELSE AF VOLD MOD FODBOLD- DOMMERE. Indledning. I efteråret 2007 var der øget fokus på problemet med vold mod fodbolddommere som følge af et stigende antal disciplinærsager samt de

Læs mere

Orientering om løst og fast fra formanden

Orientering om løst og fast fra formanden Orientering om løst og fast fra formanden I stedet for at sende en masse enkelte informationer ud, har jeg samlet det hele i dette skriv, som optakt til medlemsmødet onsdag den 28. september, kl. 19 i

Læs mere

Frederiksværk Fodbold Klub - FFK 2004

Frederiksværk Fodbold Klub - FFK 2004 Vedr. Referat af bestyrelsesmødet den 12. august Fraværende: Gitte 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt. 22. august 13 2. Orientering ved formanden. Kim Tønder (KT) fortalte, at de 4 fodboldklubber var

Læs mere

18. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. februar 2015.

18. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. februar 2015. Hørve Idrætsforening Grundlagt 1901 18. februar 2015 Referat af bestyrelsesmøde d. 9. februar 2015. Tilstede: Kim Buurskov, Marianne Hoffmann, Palle Petersen og Kasper Skau. Fraværende: Casper Jensen,

Læs mere

Repræsentantskabsmøde, Viborg Vandråd 23. april 2012.

Repræsentantskabsmøde, Viborg Vandråd 23. april 2012. Repræsentantskabsmøde, Viborg Vandråd 23. april 2012. Jeg vil gerne byde jer alle velkommen til vores repræsentantskabsmøde, velkommen til repræsentanterne fra Viborg Kommune, velkommen til vores nye formand

Læs mere

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016

Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Referat fra Aalborg Tegnsprogsforenings Generalforsamling 19. marts 2016 Punkt 1: Valg af a) Dirigent b) Referent c) Bisidder d) 2 stemmetællere Inger Christensen, formand for Aalborg Tegnsprogsforening

Læs mere

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014

KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 KREDS VEST STIFTENDE GENERALFORSAMLING, 29. MARTS 2014 2. JUNI 2014 ST 201401091 Generalforsamlingen blev afviklet lørdag den 29. marts 2014 på Radisson Blu Scandinavia Hotel i Århus. Der deltog ca. 250

Læs mere

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale

RÅDGIVNING. Gode råd om den vanskelige samtale RÅDGIVNING Gode råd om den vanskelige samtale Indhold Hvad er en vanskelig samtale? 3 Hvorfor afholde den vanskelige samtale? 4 Hvorfor bliver samtalen vanskelig? 4 Forberedelse af den vanskelige samtale

Læs mere

Formandens beretning 2016

Formandens beretning 2016 Formandens beretning 2016 Kære alle fremmødte, forældre, medarbejdere og skoleledelse Skoleåret 2015/2016 har budt på en lang række forandringer. Forandringer der er kommet til med det mål, at gøre tingene

Læs mere

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor:

Ungdom. spot på sporten // JANUAR 2012. Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12. Hovedsponsor: Håndboldhygge FA Cup 2011 Jonas og Mads U12 spot på sporten // JANUAR 2012 Hovedsponsor: GODT NYTÅR TIL ALLE... Selv om vi snart skriver medio januar, vil vi gerne benytte lejligheden til at ønske alle

Læs mere

V.I.F. Fodboldafdelingen

V.I.F. Fodboldafdelingen Referat af træner-/ledermødet mandag den 24. august 2015 Dagsorden 1. Nyt fra bestyrelsen v/jesper 2. Nyt fra ungdomsudvalget a. Hvad har vi indtil nu arbejdet med i ungdomsudvalget: i. Status (Allan)

Læs mere

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold!

Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! Folder til alle der overvejer at blive medlem i Tuse Fodbold! VELKOMMEN TIL Velkomst ved formanden På vegne af Tuse IF - Fodbold (Tuse Fodbold) byder jeg dig og din familie velkommen i klubben. Samtidig

Læs mere

Eliteafdelingen generalforsamling 2010

Eliteafdelingen generalforsamling 2010 Eliteafdelingen generalforsamling 2010 Turbulent start på 2009 Slutningen af 2008 og starten af 2009 startede meget turbulent. Flere af de bærende trænere og kræfter omkring Eliteafdelingen havde valgt

Læs mere

Vendsyssel Fodbolddommerklub. Sommerbrev fra VFK. Nedenstående brev er en hilsen fra VFK og i særdeleshed formanden.

Vendsyssel Fodbolddommerklub. Sommerbrev fra VFK. Nedenstående brev er en hilsen fra VFK og i særdeleshed formanden. Sommerbrev fra VFK Åsted, juli 2019 Kære medlem af VFK Nedenstående brev er en hilsen fra VFK og i særdeleshed formanden. Som udgangspunkt er dette brev skrevet set ud fra bestyrelsens samlede holdninger

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense.

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense. Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/1 2008 Fangel Kro og Hotel v. Odense. Der var 20 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Afstemning om vedtægtsændringer,

Læs mere

Håndbolddommerklubben Vest Generalforsamling i klubben.

Håndbolddommerklubben Vest Generalforsamling i klubben. Håndbolddommerklubben Vest Generalforsamling i klubben. Onsdag d. 20. Maj 2015, i Højmark hallen kl. 18.00. Kl. 18.00 Velkomst og spisning Kl. 19.00 Generalforsamling. 1. Valg af dirigent og stemmetællere.

Læs mere

ALLERØD FODBOLD KLUB MEDLEM AF LILLERØD IDRÆTSFORENING

ALLERØD FODBOLD KLUB MEDLEM AF LILLERØD IDRÆTSFORENING BESTYRELSENS BERETNING 2008: Bestyrelsens beretning vil bestå af 2 dele. Først den generelle del, som jeg vil fremlægge. Herefter vil afdelingsformændene supplere med en beretning fra de respektive afdelinger.

Læs mere

Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens.

Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens. Referat fra Generalforsamlingen i BUF Horsens: Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens. I år blev generalforsamlingen indledt

Læs mere

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold

Valby boldklub. Mere end fodbold. Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Valby boldklub Mere end fodbold Kammeratskab, fælleskab, venner for livet & god fodbold Den blå tråd i Valby Boldklub Formanden har bolden M ange mennesker tænker nok, at alle fodboldklubber er ens. Men

Læs mere

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang.

Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Formandens beretning for Repræsentantskabsmøde i Viby Idrætsforening, den 25. april 2007. Dette er så mit sidste repræsentantskabsmøde for denne gang. Fra og med dags dato, trækker jeg mig tilbage som

Læs mere

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen

Generalforsamling Mandag d. 5. maj 2014 kl. 19.00, i Vipperødhallen Generalforsamling Mandag d. kl. 19.00, i Vipperødhallen Til stede: Fra bestyrelsen: Malene, Pia, Charlotte, Mette, Malene, Anne Dorthe, samt 6 medlemmer. Fraværende: Marianne. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen

Læs mere

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?

SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER? SEJR FOR ENHVER PRIS ELLER?hånden. Denne folder skal være med til at skabe DBU Sjællands arbejde består blandt andet i at støtte den gode adfærd og tone på og udenfor fodboldbanerne,

Læs mere

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013

Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk. Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Fredericia forenede Fodboldklubber Fredericia.dk Referat af bestyrelses møde den 29. august 2013 Dagsorden for bestyrelses møder i Fredericia f.f. 1 Gennemgang og godkendelse af sidste referat 2 Nyt fra

Læs mere

Nyhedsbrev nummer 2 fra Silkeborg Fodbolddommerklub Juni 2013. Silkeborg Fodbold dommerklubs første Superliga dommer.

Nyhedsbrev nummer 2 fra Silkeborg Fodbolddommerklub Juni 2013. Silkeborg Fodbold dommerklubs første Superliga dommer. Nyhedsbrev nummer 2 fra Silkeborg Fodbolddommerklub Juni 2013 Silkeborg Fodbold dommerklubs første Superliga dommer. Det var med stor glæde at jeg den 24. juni fik meddelelse om at Dennis Mogensen er rykket

Læs mere

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen.

Beretning Generalforsamling den Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Beretning Generalforsamling den 25-01-2019 Velkommen til den årlige generalforsamling. Vil gerne lige have at vi alle rejser os og mindes vores afdøde æresmedlem Anders Erichsen. Sang nummer? Jeg vil starte

Læs mere

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6

Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 Danmarks civile Hundeførerforening Kreds 6 REFERAT - KREDSRÅDSMØDE Marianne Lind Sekretær Horserødvej 2B 3000 Helsingør Tlf. 4975 1730 DATO 18.september 2007 STED DELTAGERE AFBUD FRAVÆRENDE Osted Kro Kredsbestyrelsen:,

Læs mere

Referat ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 18:30

Referat ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 18:30 Odense, den 13. marts 2014 Kære Forældre- og Skolekreds ved FCO Referat ordinær generalforsamling på Friskolen City Odense, Buchwaldsgade 46, 5000 Odense C. Torsdag den 27. marts 2014 kl. 18:30 Dagsorden:

Læs mere

DIVISIONSDOMMERFORENINGEN

DIVISIONSDOMMERFORENINGEN Referat af Generalforsamlingen Lyngby. i den 11. april 2010 kl. 1000 i Formanden indledte generalforsamlingen og bød velkommen til de fremmødte deltagere. Pkt. 1. Valg af dirigent. Bestyrelsen foreslog

Læs mere

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019

Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 Mundtlig beretning ved Danske Ældreråds repræsentantskabsmøde 2019 2019 er et historisk år for Danske Ældreråd. Vores landsorganisation blev stiftet i 1999, og vi kan med dette repræsentantskabsmøde fejre

Læs mere

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Dagsorden: Sag nr. 1. Valg af dirigent. Henrik Mølvig

Læs mere

Referat fra dommerudvalgsmøde nr

Referat fra dommerudvalgsmøde nr Referat fra dommerudvalgsmøde nr. 3 2017-2018 Mandag den 6. november 2017, kl. 16.30 i Langeskov Deltagere: Jørgen Svane (JS), Jesper Kirkholm, (JK), Kim Linde, (KL) Ulrik Jørgensen (UJ) Lars Hagenau (LH)

Læs mere

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening.

Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening 26. marts 2012 Formandens årsberetning Foråret er på vej, og dermed er det også blevet tid til generalforsamling i Munkebo Gymnastikforening. Dette er min

Læs mere

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite

Koldings nye flagskib. Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Koldings nye flagskib Kolding Boldklub / Nr. Bjært Strandhuse - Elite Kvindefodbolden i rivende udvikling Danmark har altid været med fremme i kvindefodboldens historie, og vi er fortsat med helt i toppen.

Læs mere

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang.

Mette Littau har styr på piger og tøndebånd, når hun skal holde over 100 pigespillere i gang. Der kom flere end 100 nye pigespillere, da Mette Littau, tidligere elitespiller, og Mejrup GU inviterede til den nye sæson, så nu har klubben ni hold i turnering, og de bør have to hold mere Mette Littau

Læs mere

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om

DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om DBU og DBU Sjælland byder velkommen til foredrag om Brøndby stadion, den 26. april 2015 INDHOLD Hvad er matchfixing Hvad er uetisk adfærd Informationspligt Hvem er omfattet af reglerne Sanktioner Afsløring

Læs mere

Lokallønsdannelse i Kommuner, Regioner og Staten

Lokallønsdannelse i Kommuner, Regioner og Staten Lokallønsdannelse i Kommuner, Regioner og Staten Vejledning og retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat 1) Retningslinjer til tillidsrepræsentant (TR) og konsulenter i sekretariatet 2) Vejledning

Læs mere

Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat. omkring lokalløndannelse i. Kommuner, Regioner og Staten

Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat. omkring lokalløndannelse i. Kommuner, Regioner og Staten Vejledning og Retningslinjer for tillidsrepræsentanter og sekretariat omkring lokalløndannelse i Kommuner, Regioner og Staten 1/ Retningslinjer til Tillidsrepræsentant og konsulenter i sekretariat: 2/

Læs mere

Agenda til fodboldmøde d.26/2-13 kl. 18.00-20.30 i klubhuset

Agenda til fodboldmøde d.26/2-13 kl. 18.00-20.30 i klubhuset Agenda til fodboldmøde d.26/2-13 kl. 18.00-20.30 i klubhuset Klubben byder på aftensmad 1.) Velkommen til vores nye træner Dan skal være træner for U6/7, skal vi bruge 1 mere? 2.) Opfølgning på U9, blev

Læs mere

Beretning for Landsdel 1 2011-2013

Beretning for Landsdel 1 2011-2013 Beretning for 2011-2013 To år er gået siden sidst og det er nu igen tid ti landsdelsmøde. Det betyder også, at det er tid til at se tilbage på de to år der er gået og beskrive hvad landsdelsledelsen har

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 25 juni 2015 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 14 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63

Andelshaveforeningen Engvang Referat af ordinær generalforsamling Torsdag d. 30. september 2010 kl. 19.30 Sted: Foreningshuset, have 63 Referat: 1. Formandens velkomst Formanden bød velkommen 2. Valg af dirigent Dan Jønsson have 71, blev valgt til dirigent. Det blev konstateret at generalforsamlingen var lovligt indkaldt. 3. Protokol og

Læs mere

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg

Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Bestyrelsens beretning 2010 DGI Vestjyllands årsmøde 26. marts 2011 i Ulfborg Oversigt: Aktivitetsniveau Tal og statistik Kommunerne Pressen DGI Nordvest Væsentlige begivenheder Satsningsområder Idrætspolitik

Læs mere

DIVERSE GÆLDENDE REGELSÆT I DOMMERSTRENGEN PR. 1/

DIVERSE GÆLDENDE REGELSÆT I DOMMERSTRENGEN PR. 1/ DIVERSE GÆLDENDE REGELSÆT I DOMMERSTRENGEN PR. 1/1-2018. Lb.Nr. Handling 1 Udeblivelse fra en kamp uden afbud. (Såvel dommere, udviklere og vejledere) Konsekvens Pågældende kan ikke rykke op i efterfølgende

Læs mere

Oplever du uregelmæssigheder i forbindelse med påsætningen, udeblivelser m.m. skal du kontakte bestyrelsen.

Oplever du uregelmæssigheder i forbindelse med påsætningen, udeblivelser m.m. skal du kontakte bestyrelsen. Sommerbrev 2015 Kære dommerkollega Traditionen tro vil jeg starte dette nyhedsbrev med at ønske alle en god og velfortjent sommerferie. Som i de tidligere år vil vi sammen med kontingentopkrævning (og

Læs mere

Punkt 2: Tilføjelser til dagsordenen og eventuelt opfølgning fra sidste møde Ingen tilføjelser.

Punkt 2: Tilføjelser til dagsordenen og eventuelt opfølgning fra sidste møde Ingen tilføjelser. Deltagere: Jesper Kirkholm Madsen, FHF Claus U Nielsen, FHF Indstillingsansvarlig Per Rasmussen, FHF DU formand Flemming Beck Rasmussen, JHF Indstillingsansvarlig Lars Schow Nielsen, JHF kamppåsætter og

Læs mere

Dansk Retriever Klub Region Midtjylland

Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Den mundtlige beretning for 2017 Planer for det fremtidige arbejde i 2017 Regions Ledelsen har udvalgt nogle indsatsområder for 2017. Som man bemærker er det de samme indsatsområder vi har haft de seneste

Læs mere

Februar 2019 Kære medlemmer & Kolleger

Februar 2019 Kære medlemmer & Kolleger Februar 2019 Kære medlemmer & Kolleger Så er vi kommet godt ind i det nye år, vi passeret den magiske dato 3/2 samt afholdt vores årlige lokalgruppemøde, så her vil følge lidt nyhedsinfo fra jeres lokale

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling den 13. marts 2013

Referat af ordinær generalforsamling den 13. marts 2013 Referat af ordinær generalforsamling den 13. marts 2013 Fræværende: Henrik, Carsten, Leif, Mai Dagsorden 1. Valg af dirigent. 2. Formandens beretning. 3. Kasserens reviderede regnskab samt budget og kontingentfastsættelse.

Læs mere