C: Jeg hedder Camilla, og jeg er 17 år gammel, og jeg har været frivillig i gymnastikforeningen i fem-seks år, tror jeg.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "C: Jeg hedder Camilla, og jeg er 17 år gammel, og jeg har været frivillig i gymnastikforeningen i fem-seks år, tror jeg."

Transkript

1 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige i gymnastikforeningen? C: Jeg hedder Camilla, og jeg er år gammel, og jeg har været frivillig i gymnastikforeningen i fem-seks år, tror jeg. L: Jeg hedder Laura, og jeg er. Jeg har været frivillig i foreningen i fire år. S: Jeg hedder Sune, og jeg er 0 år gammel, og jeg har været frivillig i gymnastikforeningen i tre år, og så har jeg været badmintontræner frivillig året før et enkelt år. M: Og jeg hedder Marie, og jeg her år gammel, og i alt der har jeg været frivillig inden for gymnastik i fire år, og det er nu mit tredje år her i foreningen. I: Godt, det første vi skal starte med er nemlig den gule blok, og det, I skal bruge den til, det er, at I skal afslutte den sætning, der starter Jeg er frivillig, fordi Så skal I skrive ned, hvad enden skal være på den sætning. I må gerne bruge flere sedler, bare der kun er ét argument eller én slutning på hvert papir. M: Så vi må godt lave flere sedler? I: Ja, I må gerne lave flere sedler! Værsgo! Jeg er frivillig, fordi. M: Og så afslutter vi den bare? I: Ja, så afslutter I den. (DER SKRIVES!) I: Godt, er I færdige? Marie, vil du starte? Hvad har du skrevet? M: Jeg har skrevet, at det er fedt, og at det skaber glæde både for sig selv og for andre. Og at det også giver et afbræk i hverdagen. S: Okay, jeg har skrevet, at jeg synes, at jeg godt kan lide at give en oplevelse til de børn, jeg træner. Men så samtidig, så synes jeg også, at det giver en oplevelse til mig selv. Jeg synes selv, det er hyggeligt. Og så kan jeg også godt lide at være træner, fordi jeg træner sammen med nogle gode kammerater, og så får jeg også noget socialt sammen med dem ved at skulle træne de her børn.

2 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år L: Øh ja, jeg synes, det er sjovt, og så fordi jeg gerne vil give andre den samme gode oplevelse med gymnastikken, som jeg selv har haft. Øh ja, og så fordi, det er hyggeligt at være sammen med de andre frivillige og gymnasterne. C: Jeg har skrevet, at det er fordi, jeg synes, at jeg bliver en del af noget større, og at det gør mig glad at udvikle andre, og at jeg selv er frivillig, og jeg står og styrer de ting, som de skal lave, og fordi jeg rigtig godt kan lide at være en del af det store fællesskab. I: Hvis I bare lige lægger jeres sedler i en stak for sig selv, så har jeg styr på dem. Så har jeg nemlig nogle udsagn her, og det I skal, der kan godt være gengangere fra noget af det, I lige har skrevet, det er at rangliste, hvad for én er den vigtigste årsag til at være frivillig, og hvad for én er den mindst vigtige, og så ligger de ellers bare dernedad. Men I skal prøve at finde ud af, hvordan de skal ligge og I må gerne bare snakke. S: Altså jeg synes nok, at den der med at gøre noget for andre, er rigtig vigtig. I: I må gerne ligge dem i den rækkefølge, hvis I måske starter her S: Andre som jeg også synes er vigtige, det er den med at samarbejde med andre og så den der med at være en del af et fællesskab. M+C: Ja S: Jeg ved ikke, hvad der er vigtigst, om der er nogen, der er vigtigere, men jeg synes bare, det er nogen af dem, der skal ligge oppe ad. M: Jeg synes det der med at blive dygtigere selv, det har jeg nok ikke så højt. S: Nej M: Jeg synes, det er vigtigt, men jeg synes der er andre ting, der er vigtigere. S: Jeg synes, at man er jo ikke instruktør for sig selv, man er jo instruktør M: for andre Så den kan godt ligge nede ad. C: Ja, lidt ned ad. S: og så den der opad, jeg ved ikke, hvad der skal være øverst. Altså den der med mulighed for selvbestemmelse, det ved jeg ikke, det kan godt være, at der er nogen, der synes, den er vigtig, men jeg har ikke noget behov for selv at kunne bestemme. M: Nej, jeg synes heller ikke, at den er så vigtig. (DE TÆNKER)

3 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år C: Altså jeg vil sige, at den her, den skal lidt opad. S: Den med kreativ? C: Ja, det med at man selv kan sætte sit præg på det, man laver. S: Ja, det er også, hvis man gør det her, så kommer man nok også ofte til at blive en bedre instruktør, hvis man forsøger (DE TÆNKER IGEN) S: Altså jeg ved ikke, men den der med at give tilbage til foreningen for mig hvor vigtig den er, fordi at jeg synes ikke, det handler om at give tilbage, fordi man har fået, men mere at give tilbage, fordi man gerne vil give noget. M+C: Ja S: Så det lyder lidt som om, at man vil give tilbage, fordi man synes, at man skylder. Så den vil jeg nok M: sætte ned ad C: også sætte ned Jeg ved ikke om, den skal længere ned. M: Jeg er i tvivl om, om den der skal en tak længere ned S+L+C: Ja S: Den her, den kan jeg også godt sætte helt i bunden, hvis det ikke gør jer noget? C: nej M: nej, det gør ikke mig noget. C: Nu ligger de fint S+L+M: Ja, det synes jeg også I: Jeg skriver lige tal på, så jeg kan huske rækkefølgen. Ja, det næste er mere spørgsmål, som I bare byder ind på, og I må gerne diskutere dem med hinanden. Hvorfor skal man være frivillig ifølge jer? Hvis I skulle sælge ideen til nogen ud over dét I lige har snakket om. Hvad er det, der får jer til at komme til træning hver gang? Og det gør ikke noget, at det er noget af det samme.

4 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år M: Altså jeg oplever en stor glæde ved det, men også at både fordi jeg godt selv kan lide at lave gymnastik, men også det at se, at DE glæder sig til at komme, og DE oplever, altså at DE får en rigtig god oplevelse med det. At DE går og glæder sig til at komme til gymnastik, det gør, at jeg også synes, det er mega fedt at komme. At man, ja, får hvad skal man sige at man oplever deres glæde ved det, så har man også lyst til, ja, at være frivillig, at bruge sin tid på det. S: Jeg tror også, at det er vigtigt omvendt ved, at DE oplever ens glæde for det, så bliver de glade for det. Så jeg tror, det er vigtigt, hvis man skal være instruktør, at man selv er glad for det. Ligesom deres glæde smitter én, så smitter ens glæde jo også deres glæde og sådan hvor god træningen bliver. I: man behøver ikke kommentere, det er helt fint. Hvordan er I selv blevet instruktører, og hvorfor i den her forening? S: Altså jeg tror faktisk, at jeg startede i gymnasiet og så, jeg havde ikke planlagt at blive det, men så kom Susan og ville have mig til at være instruktør på et drengehold, og jeg var sådan lidt, ej, det tror jeg ikke helt. Men så var én fra min klasse blevet instruktør, og de var vist en masse drenge, som jeg kendte, og så kunne jeg ikke lade være med så sagde jeg så ja, og der har jeg nu været i tre år. Og det har jeg været glad for, selvom det har været hård nogle gange, men altså det har også være godt mange gange. L: Jeg blev også spurgt af, jeg tror, det var Mette, om jeg havde lyst, og så tænkte jeg, at det kunne være fedt, og ja, gøre noget for andre, også fordi at jeg vidste, at jeg havde været rigtig glad for de instruktører, jeg selv havde haft. Så tænkte jeg, at sådan én vil jeg også bare gerne være, fordi man så op til dem og ville gerne være som dem, så derfor sagde jeg ja. C: Altså jeg tror sådan lidt, at det er en selvfølge for mig, når min mor sådan er rimelig meget i bestyrelsen og sådan noget. Men altså jeg har jo altid gået til gymnastik heroppe, og ja, så lige som Laura siger, så har jeg altid selv haft nogle gode instruktører, så det ville jeg også gerne være selv. M: Da jeg var på GU, der svarede vi på sådan et spørgeskema om sådan noget med kunne du tænke dig at blive instruktør, når du kommer hjem fra efterskole-agtigt. Så jeg blev kontaktet af gymnastikforeningen, da jeg gik i 0. og så lavede vi så en aftale om, at når jeg kom hjem derfra, så ville de kontakte mig igen for at høre, om jeg stadig var interesseret i at have nogle hold. Og så blev jeg instruktør og har været det siden. I: Okay, så det er igennem det der koncept, der kører, eller i hvert fald har kørt omkring rekruttering? M: Ja I: Er I selv aktive gymnaster på et hold? M: Ja, jeg går på et hold i en anden by.

5 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år S: Mit det er sådan lidt, det svinger lidt, om jeg er aktiv. Det er sådan en gang imellem, er jeg aktiv, men altså nogle gange så går jeg på træningsholdet. I: Okay, så det er et hold, man kan være aktiv på nogle gange? S: Ja, det er vist kun på træningsholdet, at man kan det. L: Jeg har ikke været i den her sæson, men det er fordi, der har været så mange andre ting. Jeg har haft noget med min fod, men jeg skal være det igen næste år eller til sommer, tror jeg. C: Jeg går på et pigehold, og så går jeg på træningsholdet, og så går jeg på juniorholdet. I: Hvad betyder mest for, at I bliver ved med at være instruktører? At man siger ja til et år eller en sæson mere? L: Altså det der med, at man kan se, at børnene har det sjovt, og at man selv har det hyggeligt med at være der. Også fordi der er så et godt et fællesskab i gymnastikforeningen. Det er i hvert fald noget af det, der får mig til at blive ved. M: Og så synes jeg også, især her i foreningen, der er de gode til at lytte, hvis man har noget. Jeg synes i hvert fald, at de lytter meget til, hvis jeg har et eller andet, som jeg er utilfreds med eller noget som jeg tænker kunne være bedre, og det gør også, at det virker som om, at DE også er villige til at, ja, at arbejde på, at det skal blive endnu bedre ved at lytte til de forslag, man har. Det synes jeg også, det er fedt. S: Én af de ting, der har gjort, at jeg er fortsat, det handler også om hvilke medinstruktører, jeg har. Det betyder også meget, at det, ja, det er jo ikke sikkert, at det behøver at betyde meget, for de fleste er nok fine at arbejde sammen med. Men det er i hvert fald noget af dét, der sådan har gjort, at hvert år så har vi lige snakket sammen, om vi skulle have det igen. I: Så I har været sådan et team? S: Ja, det har vi. Vi har været tre, der har gået på gymnasiet sammen og så Christian. I: Ja, så det betyder noget for at sige ja, at de andre også er med? S: Ja, det har det i hvert fald gjort for mig. M: Jeg synes også, at det betyder helt vildt meget, dem eller den man er instruktør med. C: Jeg er enig i det hele. I: Nogle af jer har haft de mindre børn, hvor der ofte er lidt store instruktørteams, betyder det noget der eller?

6 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år L: Altså jeg har aldrig haft det samme team to år i træk, men jeg har været meget sammen med Mona, og der vil jeg sige, at i hvert fald i år, har det haft stor betydning, hvem jeg har været sammen med. Der har været nogen, der har været mindre gode til at tage initiativer, og så har jeg hele tiden vist, at Mona har være der, og hun er god til lige at komme med ideer og sådan noget, for ellers har jeg følt, at jeg har stået meget med det selv. Det er i år første år, hvor jeg har været én af de ældste instruktører. Jeg har været vant til, at der har været en anden voksen, så i år skulle man sådan står for det hele selv, så det var lidt en udfordring, men den var også god. Og det er godt at vide, at man har et godt team bag sig. I: Hvad tænker I, at foreningen kunne gøre for at fastholde flere? S: Fastholde flere? I: Fastholde flere, så man ikke bare lige tager én sæson, og så hej hej. Altså kan foreningen gøre noget, eller er det nogle andre ting, der spiller ind? Skole eller? C: Jeg tænker, at man kan udvide sådan nogle arrangementer, altså for eksempel er der det der Bøf og bowl, hvor vi spiser sammen og så bowler bagefter. Hvor det sådan er en ting, man får for at have været med til Natten er vor egen eller Aftenen er vor egen. Det er sådan et fællesskabsarrangement, som styrker det. I: Ja, så det ikke kun er det ene team, men er sammen med, eller hvis man har holdet alene, så er det med til at skabe et andet fællesskab? S: Jeg tror også, at hvis man er ny instruktør, at man så har haft en god oplevelse med at have holdet, derfor er det godt at være sammen med altså at man har været sammen med én, som har godt styr på det, så man måske kan få holdet til at køre godt rundt. Fordi hvis nu det har været meget udfordrende, så er det ikke sikkert, at man er så meget for at starte igen næste år, hvis det det har været lidt svært. Det gjorde vi også, altså vi havde Christian, som jo var den rutinerede, og så år efter år har vi så stille og roligt fået mere ansvar. For eksempel første år var det Christian, som lavede serier også sådan noget. Men altså i år var det os, der lavede serier, og så nu er der ikke nogen, der er mere overtræner end nogle andre. Men vi er sådan blevet langsomt blevet bragt mere på banen, så det har været godt. I: Så I er sådan blevet lært lidt op i det? S: Ja L: Det synes jeg også. Altså når man starter som hjælpeinstruktør, så starter man sammen med én af de rutinerede, og så at man får mere og mere ansvar. Altså dét at de andre instruktører giver én mere og mere ansvar, det tror jeg også, at det med at man godt kan det her og hele tiden bliver bedre for at blive lige som dem.

7 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år S: Altså det kommer jo også an på, hvor god man selv er. Altså for eksempel så har jeg ikke rigtig selv gået til gymnastik før efterskolen, så skal man helt tilbage til sådan noget børnegymnastik, så jeg har jo ikke haft sådan så meget erfaring. Men hvis nu at jeg for eksempel selv altid havde gået til springgymnastik, så kunne det jo også være nemmere at overtage et hold. Så jeg tænker, det kommer lidt an på I: på ens kompetencer? S: Ja, altså det vigtigste er, hvor man selv føler, man står. Så man ikke selv synes, at det bliver FOR udfordrende. I: Hvordan har det så været at være instruktør, når du måske ikke selv har været gymnast i helt vildt mange år? Har Christian hjulpet dig i forhold til, hvordan du underviser de her drenge? S: Altså jeg ved ikke lige i forhold til undervisning, men nogle gange om for eksempel modtagning, der har jeg spurgt ham, hvad jeg lige skal gøre der, men altså ikke sådan om selve undervisningen. Jeg har jo også selv, altså efterskolen der har jeg taget meget fra. Sådan lidt kopieret hvad mine efterskolelærere har lært os, og så altså drengene er jo ikke så gamle, så det er ikke sådan, at det er det højeste niveau, det kræver. Jeg kan jo sagtens undervise alligevel. I: Kunne I se jer selv på et tidspunkt selv at være en del af for eksempel børne/unge-udvalget eller bestyrelse på sigt. Var det nogle frivillige opgaver, som I kunne tænke jer at gå ind i senere? M: Det kunne jeg sagtens finde på. Om nogle år godt nok, når man ikke lige er så meget midt i uddannelse, men det kunne jeg sagtens finde på. I: Ja, hvorfor vil du gerne det? M: De gør også et stort arbejde for at få det hele til at hænge sammen, og det synes jeg også bare er vigtigt, så det vil jeg også gerne være med til, at hjælpe til at det hele fungerer, så andre, ja både dem, der går på holdet kan få glæde af det, og dem, der er instruktører også kan opleve en god glæde ved det. S: For mig, tror jeg, at det ville afhænge af min livssituation vil være. Altså sådan mine forældre, de har altid været rimelig aktive med at være fodboldtræner og være med i forskellige ting og sådan. Så det vil nok ofte komme til af jeg tror, jeg ved ikke, men jeg tror ikke, at jeg ville gøre det, hvis jeg ikke havde børn med i det eller noget. Ja, det er svært at sige, det kommer også an på, hvor man kommer til at bo, og det er jo heller ikke sikkert, for mig, at det ville blive i en gymnastikforening. Det kunne sagtens være noget andet. L: Jeg tror også, at jeg sagtens kunne se mig selv sidde i børne/unge-udvalget eller sådan noget, men ja, det kommer meget an på lige, hvor man står henne i livet på det tidspunkt om man har meget uddannelse eller om man hvis nu man var færdig med al uddannelse, så kunne det være nemmere, for så har man måske lidt mere tid til overs

8 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år S: Ja, også hvis man sådan har slået sig ned, for nu kommer der nok en periode, hvor man kommer til at rykke meget rundt uden lige at vide, hvad man skal. C: Jeg tænker også, at jeg kan se mig i et eller andet i gymnastikforeningen, men det bliver nok også først, når jeg er færdig med uddannelse, og når jeg ikke selv er så aktiv mere som gymnast selv. I: Så det frivillige arbejde flytter sig måske lidt? C: Ja I: De hold, I har, er I bevidste om, at der er kontaktpersoner tilknyttet dem? Tænker I over det? L: Ja, jeg har brugt vores, jeg mener vores var Anna. Det er i hvert fald hende, jeg er gået til, også fordi at det hold, jeg har haft, det har været meget de har været lidt udfordrende at have, hvis jeg skal sige det sådan. Så der har jeg brugt hende meget, sådan lige til at få hjælp til nogle ting og sådan noget. S: Hvilket hold har du haft? L: Jeg har haft et pigehold, Friske piger. I: Og det var de så åbenbart? L: Ja, jeg kan i hvert fald skrive under på, at de var meget udfordrende Men der har hun været god til at hjælpe, hvis jeg lige har haft et eller andet. Hvis der har været noget med en instruktør eller noget med nogle børn, eller tilmeldinger eller alle sådan nogle ting Så hende har jeg brugt meget. S: Altså vi har nok godt kunne bruge det, men vi har ikke rigtig gjort det Vi har nok lige som de friske piger er friske, så er der også meget turbo i Turbodrengene rigtig meget endda. Ja så der er nok, om det var kontaktpersonen, der skulle tages fat i nogle gange, eller om det var forældrene, vi skulle have taget fat i, det ved jeg ikke, men altså jeg tror godt, vi bare lige så godt kunne være gået direkte til forældrene, fordi jeg ved ikke, om der har været behov for at gå igennem en kontaktperson, men vi har i hvert fald ikke benyttet os af det. M: Jeg ved ikke præcis, hvem der har været kontaktperson. Jeg har set det i starten af året, men så har jeg glemt det igen, men jeg har også mest bare snakket med Anna, også fordi hun har været inde over landsdelsholdet, så kan jeg lige spørge hende om en masse andre spørgsmål. Eller jeg har også snakket meget med Susan, fordi nu er hun nede på gymnasiet, og så tit hvis hun lige går forbi mig på gangen, så spørger hun lige om et eller andet, og så kan man lige få løst et eller andet eller høre om et eller andet. Så det har bare været det nemmeste. Jeg ved ikke en gang, om det er én af dem, der er min kontaktperson, men dem har jeg i hvert fald brugt som kontaktpersoner. I: Og du har spurgt Anna? (henvendt til Camilla)

9 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år C: Ja, det har jeg. I: Altså vi har været lidt inde på det, men hvilken rolle tænker I, at den her kontaktperson egentlig skulle eller burde have, sådan kan jeg måske formulere det? C: Altså jeg tænker, at det er hvis man har nogle spørgsmål, altså for eksempel hvis man ikke er så rutineret i at være instruktør, og så har nogle spørgsmål til, hvordan man for eksempel bestiller dragter eller sådan noget. Eller hvis man har et problem med et barn på ens hold, og at man så skal skrive til forældrene eller gå til forældrene eller fortælle det til barnet, at hvis det ikke bliver bedre, så kan du altså ikke være her. S: Altså jeg tror mest, at jeg havde fået det indtryk, at det med en kontaktperson gik lidt den anden vej. Altså at det var måden, hvor forældrene gik til én i stedet for træneren, det ved jeg ikke hvorfor. Men ja, det er det vel også? Er det ikke begge veje, den skal gå?... Jeg havde nok mest tænkt, at det var den anden vej. Men også sådan noget med at have nogle rutinerede, nu har vi haft Christian, han er jo meget rutineret, han har været der i mange år, så der har ikke været noget behov rigtig i hvert fald på en front for at inddrage en kontaktperson. M: Jeg synes, at sidste år der havde vi én på Rytmepiger, som ikke selvom vi blev ved med at minde hende om, at nu skal du få betalt det der kontingent, nu har du været her 0 gange, så blev hun ved med ikke at få betalt. Der syntes jeg, at det var rigtig rart, at der havde vi Anna som kontaktperson, der var hun lige inde over, og hun ringede til forældrene. Det synes jeg var rart, for når man har sagt til en pige gange eller mere, at nu skal du altså få betalt, ellers kan du ikke gå her, så synes jeg, at det var rart nok, at man ikke selv skulle ringe til forældrene og være sådan prøv og hør her, din pige kan ikke gå her, hvis ikke du får betalt. Så dét synes jeg i hvert fald var rart, at de lige kunne tage det, så man ikke følte, at man lige fik en forælder på nakken. I: Ja, så der var én, som tog ansvaret der? M: Ja I: Så du kunne koncentrere dig om det, du skulle? M: Ja, så man ikke følte, at man fik en sur forælder på nakken. Det synes jeg i hvert fald var rart på den måde, at hun kunne hjælpe der. I: Ja, nu har jeg faktisk allerede spurgt lidt til det, men Anna hvad tænker I er hendes rolle i gymnastikforeningen? Hvis I bare tænker Anna hvilke opgaver har hun egentlig? L: For mig er hun nok den, jeg går til altid. Det er altid Anna, synes jeg, men jeg tror også, at det er fordi jeg har været instruktør med hende flere gange, og hun var den første voksne instruktør, jeg havde hold med allerførste år. Så jeg har kendt hende al den tid, jeg har været her i foreningen. Og så har hun også bare altid sagt, at hvis der var et eller andet, så kunne man bare spørge. Så ja, men

10 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år hun er jo bare medlem af bestyrelsen jo sådan officielt, lige som mange andre, men ja hun har bare altid været dén, man er kommet til. S: Der har jeg nok bare gået til Susan, når der var sådan nogle ting, fordi at nu er det så hende, der kom nede på gymnasiet, og så var det hende, som jeg lige bruger der. Så Anna jeg tror kun, at jeg har snakket med hende et par gange i forbindelse med noget kursus, jeg skulle til, ellers er det vist ikke sådan det store. M: Jeg har snakket meget med hende, men jeg ved ikke lige, hvad rolle hun har, men jeg synes, hun er god til sådan at blande sig på en god måde. Tit så kan hun godt lige finde på at komme til én af mine træninger og være sådan nå, jeg kigger bare lige-agtig nå, det går godt. Det synes jeg er mega hyggeligt, men også fordi at hendes datter går på holdet, så hvis hun lige skulle hente hende, så er hun lige kommet lidt før, bare lige for at spørge, om alt går godt, om der er brug for hjælp til et eller andet? Men ja, jeg ved ikke, hvad rolle hun har I: Men du oplever, at du lige bliver set? Altså at hun faktisk lige dukker op? M: Ja, det synes jeg gør meget L: Det har hun også gjort ved mig. På et tidspunkt sad hun meget herinde, og når man så lige kom ind efter træning, så spurgte hun hvordan gik det gik det godt? og sådan noget. Om der har været nogle problemer, eller om alt bare har gået helt fint. I: Har I andre oplevet, at hun er dukket op, måske overværet en træning? L: Ikke sådan hele træningen, men hun har nogle gange lige kigget ind, men det var mest i starten af sæsonen. M: Jeg har heller ikke oplevet, at hun har været der til en hel træning, men nogle gange er hun bare sådan lige dukket op, ja det synes jeg er meget hyggeligt. I: Fortæller hun, hvorfor hun kommer? M: Næ, nogle gange siger hun bare lige, at hun alligevel skulle hente Camilla, så jeg kigger lige, jeg kom lige lidt før, eller et eller andet i den stil. Det synes jeg er meget hyggeligt. I: Du har faktisk allerede været lidt inde på det, Marie, med at du oplever, at du bliver lyttet til, hvis du kommer med nogle forslag eller sådan noget. Er det noget, I andre oplever, altså bliver I lyttet til både af bestyrelsen, udvalgsformanden som så er Anna? L: Altså nu er jeg ikke kommet med så meget, men de gange jeg er kommet med et eller andet, så synes jeg da, at jeg er blevet hørt. Ja, jeg tror ikke, jeg har sagt så mange ting, som der er brug for, at der bliver givet videre. 0

11 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år C: Altså jeg synes, det er rart, at man kan mærke på dem, at de arbejder på det, hvis der er noget, som man gerne vil have ændret på. For eksempel at på lokalholdene, der har vi jo kun kroner til tøj, og til de lidt store hold, de ældre piger, der er det lidt svært at finde noget til kroner. Så når man forsøgt at sige, at man godt ville have lidt flere penge, så har de sagt, at de gerne vil arbejde på det, og det er i hvert fald rart at vide. At de ikke bare ignorerer det. I: Øh, hvem bestemmer på jeres hold? Er der nogen, der bestemmer? M: Ja, altså jeg har et hold alene, så det giver lidt sig selv. Der styrer jeg selvfølgelig bare det hele. Så har jeg Rytmepiger sammen med Maja. Der er vi sådan i starten bestemte jeg nok mest, fordi jeg havde haft holdet før, og hun var sådan helt ny instruktør, så der var det mere sådan at hjælpe hende ja, lidt lige som Sune også oplevede sådan at få hjulpet hende lidt ind i det men sådan her senere på sæsonen, der har vi bestemt lige meget. L: På det hold, jeg har haft, har det nok mest været mig, der har bestemt, tror jeg. Men vi har også haft en instruktør, som har været fraværende, og hun sagde aldrig til mig eller nogen i vores gruppe, at hun ikke kom. Hun skrev bare til én af de andre, og så sagde hun lige pludselig, at nu kom hun ikke mere. Og ja, jeg havde også bare følt hele tiden, at det var mig, der lige som skulle sige, at nu skal vi have lavet den her seddel, og nu skal vi have bestilt dragter og sådan noget. Og de andre har også sagt, at det har været godt og sådan noget, at jeg har gjort det, for de havde ikke selv tænkt på det, så der har jeg nogle gange følt, at jeg stod lidt med det alene, men jeg tror også bare, jeg ved ikke, det er også mig, at der har været her længst af os, så måske er det også derfor. Men også fordi at vi har mange hjælpeinstruktører på holdet og ikke så mange ansvarlige på holdet I: Hvordan tænker du, nu har du i år været én af de ansvarlige instruktører, hvad tænker du er din opgave i forhold til hjælpeinstruktørerne? L: Det er at få hjulpet dem til at tage noget ansvar, at få dem til at gøre noget. Jeg har også prøvet at sige kan jeg ikke få dig til at lave en redskabsbane eller kan jeg ikke få dig til at stå for leg eller afslutning og sådan nogle ting, og jeg føler også, at de gør det, når man har sagt det til dem, men det er ikke noget, de sådan selv er kommet med og taget initiativ til, og spørger om de må lave noget til næste gang? I: Bliver der givet feedback bagefter, hvis nu de har stået for en aktivitet? Er du så henne eller? L: Ja, jeg har nogle gange været henne og sige, at det var godt det der. Og hvis nu der er noget, som ikke sådan helt har fungeret, eller hvis nu de har lavet en redskabsbane, som børnene måske ikke er helt gamle nok til, så har jeg måske sagt, at hvis vi lige laver det her om, så kan vi godt eller så bliver det godt. Så synes jeg, at de nogle gange er hjemme og tænke videre over det, og det, synes jeg, har været godt. C: Altså ja, jeg træner jo et hold sammen med Mette og Bo, og der vil jeg nok sige, at det har været mig og Mette, der har haft ansvaret. Det synes vi nok i hvert fald selv, for vi synes ikke, at Bo har

12 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år ikke været god til at fortælle os, hvis han har lavet en serie eller et eller andet. Og så har vi også sørget for dragter og få dem delt ud og sådan noget. I: Er der flere hjælpeinstruktører med? C: Ja, der har vi Sara og Mia, men jeg synes, de har været lidt svære at have, for de har ikke sådan snakket med os og spurgt ind til, om de kunne hjælpe med noget, eller Så der har vi nok været lidt irriterede, fordi de først er kommet sådan lige på slaget, når vi starter træningen. At de ikke lige kommer 0 minutter før, så vi lige kan snakke igennem, hvad vi skal lave i dag. I: Har du så gjort dig nogle erfaringer, som du vil tage med til næste år? C: Ja, det tænker jeg, at fortælle at de også godt lige må byde lidt ind, og at de skal have én ting, de står for til hver træning, så de ikke bare er der for at være der. M: Nu har jeg ikke haft hjælpeinstruktører, men jeg ville være nu på juniorholdet der har jeg nok også været sådan forholdsvis bestemmende, fordi jeg går mega meget op i, at der er styr på tingene og det skal være struktureret og ikke sådan noget sjusk og sidste øjeblik. Så der har jeg også gået meget op i at sige, at vi mødes altså et kvarter før BUM FÆRDIG. Og det ved jeg ikke, men hvis jeg havde hjælpeinstruktører, så ville jeg også bare slå helt fast, at vi mødes altså, jeg ville sige, en halv time før HVER gang altid. Så de også ved, at det gør vi Jeg kan godt forestille mig, hvis jeg var eller hvor gamle de nu er -, at man kan blive lidt i tvivl om, om man skal komme før eller skal jeg bare komme til tiden. Sådan at de måske ikke vil tage så meget ansvar, fordi de, ja jeg ved ikke om de er generte, men måske er bange for at gå ind og bestemme for meget. Det kunne jeg godt forestille mig det kunne jeg nok godt selv være, hvis jeg var hjælpeinstruktør og skulle hjælpe nogle større. Man ville ikke gå ind og sådan være træls, ja man vil nok bare holde sig lidt tilbage. Men at man sådan får dem fortalt, at vi mødes en halv time før, og det er mega fedt, hvis du vil stå for leg, og det er mega fedt hvis du vil lave det her. Sådan at de, ja, bliver hjulpet lidt på vej og får at vide, at det er mega fedt, hvis de byder ind, og det er mega fedt at de kommer det her stykke tid før, for det gør bare, at vi fået et godt trænerteam, og at vi kan snakke om tingene. I: Men det jeg hører er sådan lige, at de unge eller de yngste frivillige, de har et eller andet sted sagt ja til at løse opgaven, så må man også gå ud fra, at de gerne vil det, men at der måske kan tyde på, at der er et eller andet behov for at afklare, hvad er opgaverne og hvad er aftalerne, hvis man ikke lige selv kommer, kan man så lige lave en aftale om, at det er den her, du går til, eller det er jer, der lige snakker sammen om det. Det kan godt lyde som om, at det er noget af det, som der kan være behov for? M: Ja L: Jeg tror også, at når man er hjælpeinstruktør, så kommer det meget an på, om man har været på et kursus. Jeg har nemlig haft en hjælpeinstruktør, som ikke har været på kursus, og jeg har godt kunnet mærke, at der er mange ting, han ikke vidste. Der var en pige, der blev ked af det, selvom det bare er små ting, at de måske bare lige har ramt en måtte eller sådan noget. Altså han

13 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år kan ikke finde ud af at trøste dem, og så har han sådan kigget over på os for at vi skal komme og hjælpe ham. Hvor de andre, som har været på kursus, de er mere sådan kom så kigger vi lige på, og vi puster lidt på det, og så snakker vi lige lidt om, hvad vi skal lave i weekenden, og så glemmer de det igen, men det har han bare ikke. han tænke ikke på at gøre det sådan. Jeg har sådan sagt til ham, at du kan bare begynde at snakke om et eller andet andet, for så glemmer de det hurtigt. Ofte så er det ikke noget alvorligt S: Men det kan også bare være noget, hvad kan man sige naturligt. Altså at der er nogen, der har nemmere ved at finde ud af, hvordan de skal trøste andre, og ja, også sådan noget med, ja, jeg har også været på sådan et instruktørkursus, det er også fint nok, der er mange ting, man lærer, men jeg synes alligevel det vigtigste, det er det der med at komme ud og selv prøve det i praksis og så selv være træner. Det synes jeg er dét, der giver mest selvom det også er godt med kurser. M: Ja, jeg tror også helt sikkert, at det er det med at komme ud og prøve det, der giver mest, men JEG synes også, at det er mega vigtigt, at man har kurser, for jeg oplever i hvert fald også, at det gør en kæmpe forskel, om man har de kurser. Også bare generelt med at bygge en serie op det synes jeg, når jeg er instruktør med nogen, som enten har taget kursus for lang tid siden og ikke har brugt det eller nogen, som ikke har taget det helt, at så har det været sådan meget det ved jeg ikke lige, hvordan vi griber an-agtigt hvorimod dem, der sådan lige har været på kursus er sådan det har jeg lige lært på kursus bum bum bum jeg har mega mange gode ideer til, hvordan vi lige griber det an. Så jeg synes, at kurser er vigtige, men selvfølgelig man får rigtig meget ud af selv at bruge det prøve det. I: Den der vekselvirkning? M: Ja L: Jeg tænker også, at det har været meget sådan en inspiration til ens træning, hvad man kan gøre, og man har bare sådan lidt en baggrundsviden, som man så kan bruge. Og så kan man så videreudvikle på den gennem træningerne. S: Vi havde også, altså det med kursus, vi havde én, Morten, der havde kursus første år, hvor mig og Christian ikke havde det, der var der ikke den store forskel på, hvordan vi tre var trænere. Men da jeg så selv havde været på kursus, så kunne jeg godt se, at der var nogle ting, for eksempel med feedback og modtagning, hvor det er godt at vide. Men jeg synes alligevel, at det vigtigste er klart det med erfaringen, det med at være åben og måske det med at lære af andre instruktører, fordi kursus er alligevel kun i en uge, mens det andet foregår over et helt år, næsten et halvt år i hvert fald. I: Oplever I, at I bliver anerkendt for jeres indsats? Er der nogen, der roser jer for det, I gør? Det kan både være små og store ting det kan både være medinstruktører, bestyrelse, forældre, børn, unge? S: Jeg har før i hvert fald oplevet, at, jeg tror det var Susan, at få ros derfra, fra bestyrelsen. Så bliver man sådan lidt glad.

14 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år M: Ja, jeg har også oplevet, at både fra forældre og fra gymnaster, og også sådan fra folk, der tidligere har været gymnaster på holdet, som måske er blevet for gamle til det nu, ja oplevet at få ros og lige et klap på skulderen over at, det er godt det, du gør. Også ja, fra Susan og fra Anna og nogle af dem fra bestyrelsen. L: Jeg har også oplevet det fra mine medinstruktører. Altså efter jeg i år havde taget initiativ til at bestille dragter og sådan noget. Der sagde de, at det er godt, at du har gjort det, for det havde vi ikke lige selv tænkt på. Jeg har også oplevet det fra bestyrelsen, at man fik et skulderklap for et eller andet, man havde gjort. Det synes jeg, det er rart. I: Er I selv opmærksom på at give det til andre? Nu har I selv mærket, at det er rart at få. At gøre det for de andre instruktører? Har I tænkt over det? M: Altså jeg har sådan hvis jeg ser en opvisning, hvor de har lavet noget fedt, eller at de har noget fedt tøj på, så plejer jeg også lige sådan at gå hen og gøre opmærksom på det. Ja, for jeg oplever selv, at det er rart, at hvis nu man har været i mega krise over det der tøj, at der så er nogen, som lige kommer hen og siger, at det synes jeg, I har gjort godt. I: jeg har ikke sådan lige flere spørgsmål. Er der nogen af jer, der lige har noget, som I gerne vil have sagt på falderebet? S: Jeg ved ikke, om det er noget, der har noget med det her at gøre, men jeg har nogle gange tænkt, at det kunne være rart, når man skal træne vi har i hvert fald nogle gange haft nogle drenge, som har haft nogle forskellige bogstaver, og jeg ved ikke hvad. Der kunne det have været rart at vide, før man gik i gang, nogle gange har vi fundet ud af det efter et godt stykke tid, at der måske er en grund til, hvorfor han opfører sig, som han gør. Hvor man ikke ved, om det er fordi han er dårligt opdraget eller om det er fordi at der rent faktisk er noget, fordi der kan man virkelig sådan se forskel, når man lige tænker over det. Vi har i hvert fald haft nogle stykker, hvor der har været noget, men vi ikke har vidst det. Så det tror jeg faktisk kunne være rart. Det er jo ikke sikkert, at det er rart for alle, for gymnasterne, at deres træner skal vide det, men det er jo bare en klar fordel, at man er klar over, hvorfor de gør, som de gør. I: Og også at I måske kan lære at håndtere det som instruktører at I har noget at forholde jer til? S: Ja, når man ikke ved det, så ved man slet ikke, hvordan man skal gribe det an. Altså når der står et barn med ADHD og skriger ind i spejlet, så ved jeg altså ikke rigtig, hvad jeg skal gøre og specielt når man ikke ved det I: Der er ikke nogle forældre, der har sagt noget? S: Nej, jeg ved ikke, om det er blevet sagt til nogen overhovedet. Jeg eller vi har ikke vidst det. Jeg kan huske, der var på et tidspunkt én, han ville ikke lige pludselig så gik han bare, så blev han ked af det, fordi vi sagde, at han skulle gå længere frem i køen. Det var lige inden en opvisning, hvor de skulle stå i højde. Så gik han, men så sagde hans storebror, at det var fordi han har en sygdom,

15 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år hvor at han bliver ked af det, når han får kritik, eller jeg ved ikke, det var noget i den retning. Det er sådan nogle ting, der kunne have været rart at vide, for vi finder først ud af det tilfældigt, der hvor vi var i gang med opvisningen. Ja, altså ADHD, det er der i hvert fald nogle stykker, som har. L: Der har jeg også haft en gymnast i år, også selvom hun er - år, så kan hun ikke rigtig snakke, og det er jeg ikke blevet informeret om, og jeg har haft hende et par år før, og der ved jeg godt, at hun ikke er så god motorisk, men at det var noget man sådan arbejdede med men at man ikke lige har fået det at vide fra om man ikke lige, når man tilmelder sig, eventuelt lige kan skrive en meddelelse, som kun instruktøren kan se, at der er altså lige noget med det her barn eller et eller andet, for det kunne være rart at vide. Hvis hun siger noget, jeg kan ikke forstå, hvad hun siger. Det kan godt være, at moderen kan forstå det, men det er lidt som om, at der bare kommer lyde ud af hendes mund, så det er sådan lidt svært at gribe an og sådan noget. Der ville det have været rart, hvis man lige havde sådan Det ville i hvert fald være rart at have sådan en S: Ja, det kan også godt være, at man er blevet informeret nogle steder, men det er bare sådan, ja, jeg synes bare, det er rigtig vigtigt at vide. Så det er klart, at instruktørerne ved det. L: Vi har i hvert fald ikke fået noget at vide. Heller ikke af forældrene. Så det synes jeg godt, man kunne blive lidt bedre til. I: Så altså en tydeligere kommunikation omkring nogle ting? L: Ja S: Ja, i hvert fald om sådan nogle ting, så man ved, hvordan man skal håndtere det, eller måske hvordan man i hvert fald IKKE skal håndtere det. I: Måske en mulighed for at få noget hjælp til at håndtere det? S+C: Ja I: Så kunne jeg til slut lige godt tænke mig at vide, hvordan har det været at deltage i det her? S: Altså det her lige nu? Jeg synes, det er meget hyggeligt og afslappet, lige at sidde og snakke lidt. M: Jeg synes også, at det har været meget sjovt. L: Man kommer også til at tænke over nogle ting, som man måske ikke ville tænke over normalt. Alt sådan noget med, hvorfor man egentlig gør det her. M: Ja, at sætte ord på det. Det er jo ikke noget, man sådan går og sætter ord på normalt. Det har været meget sjovt. C: Men også at høre hvordan andre sådan tænker det her med at være frivillig.

16 Fokusgruppe med instruktører i alderen -0 år I: Jamen godt! Tak for hjælpen!

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH)

Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) 1 Interview med Maja 2011 Interviewet foregår i Familiehuset (FH) Hej Maja velkommen her til FH. Jeg vil gerne interviewe dig om dine egne oplevelser, det kan være du vil fortælle mig lidt om hvordan du

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Interview med pigerne

Interview med pigerne Interview med pigerne Interviewer: M = Michelle og J = Julie Informanter: K = Karla og S = Sofie 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 M: For en god ordens skyld

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen?

Nej, øhm. Jamen, hvad var baggrunden egentlig for jeres eller for dit initiativ til at starte gruppen? Transskription af interview med Emil 14/04/2016 Så skal jeg lige høre først, hvor gammel du er? Jeg er 25. 25, øh, og det er så basket du spiller? Dyrker du andre sportsgrene, sådan? Øh, altså, jeg går

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Transskription af interview Jette

Transskription af interview Jette 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Transskription af interview Jette I= interviewer I2= anden interviewer P= pædagog Jette I: Vi vil egentlig gerne starte

Læs mere

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning

Lektiebogen. Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Lektiebogen Samtaler med børn og voksne om lektielæsning Forord Herværende pjece er produceret med støtte fra Undervisningsministeriets tips- og lottomidler. Pjecen er blevet til via samtaler med børn,

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Effektundersøgelse organisation #2

Effektundersøgelse organisation #2 Effektundersøgelse organisation #2 Denne effektundersøgelse er lavet på baggrund af interviews med etikambassadørerne, samt et gruppeinterview i aktivitets og samværstilbuddene. Denne undersøgelse er ikke

Læs mere

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel

Børnerapport 3 Juni 2007. Opdragelse 2007. En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Børnerapport 3 Juni 2007 Opdragelse 2007 En undersøgelse i Børnerådets Børne- og Ungepanel Kære medlem af Børne- og Ungepanelet Her er den tredje børnerapport fra Børnerådet til dig. Rapporten handler

Læs mere

Peter får hjælp til at styre sin ADHD

Peter får hjælp til at styre sin ADHD Peter får hjælp til at styre sin ADHD Skrevet og tegnet af: Jan og Rikke Have Odgaard Rikke og Jan Have Odgaard, har konsulentfirmaet JHO Consult De arbejder som konsulenter på hele det specalpædagogiske

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget.

F: Fordi at man ligesom skulle få det hele til at passe ind og at instruktøren skulle sige hvad man skulle gør nu skal I gå der hen og sådan noget. Bilag 4 Visualiserings interview Fortaget af 4 omgange i Film-X, København Frederik 5. B I: Hvad er det du tegner? F: Jeg tegner hvor at vi er i gang med at optage og hvordan det ser ud med at man kan

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers

Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Bilag 3: Transskription af fokusgruppeinterview på Rismølleskolen, Randers Tidspunkt for interview: Torsdag 5/3-2015, kl. 9.00. Interviewede: Respondent A (RA): 14-årig pige, 8. klasse. Respondent B (RB):

Læs mere

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016

Bilag 2 - Interview med Peter 21/4-2016 Mathias Frantsen (Interviewer): I1 Mikkel Toldam (Interviewer): I2 Peter(Interviewperson): P I1: Godt. Sådan, vi kører, der er lyd på, yes. Øhh hej med dig P: Hej, I1: Hvem er vi? Vi er begge to RUC studerende,

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

Denne dagbog tilhører Max

Denne dagbog tilhører Max Denne dagbog tilhører Max Den lille bog, du står med nu, tilhører en dreng. Han hedder Max og er 8 år gammel. Dagbogen handler om Max og hans familie. Max er flyttet tilbage til København med sin mor efter

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue

Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Bonus fag/ Valgfag Emne: Legestue Målgruppe: SFO alder 6-9 år Opgave/problembeskrivelse : Kevin og Christian Vores problemstilling er, at børn er for meget inden for og det er ikke sundt, fordi man skal

Læs mere

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L

En stol for lidt (FINAL DRAFT) Klostermarkskolen 8L En stol for lidt (FINAL DRAFT) af Klostermarkskolen 8L SCENE 1 HOS AFTEN Maja og Matthias står inde på Majas værelse. De er ved at sige farvel. Det har været rigtig hyggeligt idag. Ja, det har det vel..

Læs mere

Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. ( ) - Minimal udeladelser for tydelighed (G) - Latter

Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. ( ) - Minimal udeladelser for tydelighed (G) - Latter Interviewperson: Tove Knudsen TK Interviewer: Asbjørn Busk Jørgensen ABJ Afklaring af tegn: - Pause på 1-5 sek. ( ) - Minimal udeladelser for tydelighed (G) - Latter I forbindelse med transskribering af

Læs mere

Transskribering af interview med Nanna

Transskribering af interview med Nanna Transskribering af interview med Nanna [00:00:09.15] Interviewer 1: Der er lige noget formalia som jeg er nødt til at sige. Samtalen bliver optaget sådan så vi kan bruge det i vores speciale og du bliver

Læs mere

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010

Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Beretning til generalforsamling den 25. marts 2010 Sæsonen 2009/2010 nærmer sig nu hastigt afslutningen. Det har været en sæson med blandet følelser og jeg vil derfor i denne beretning over seniorernes

Læs mere

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch

Mette Frederiksen, 30101019, Vejledere: Morten Kortf Madsen og Charlotte Reusch Interviewguide: Den gode bog: - Vil I ikke fortælle mig om den bedste bog, I har læst? - Hvornår er en bog god? Hvornår er en historie god? - Hvordan vælger I de bøger, som I læser? Læsning i skolen/derhjemme:

Læs mere

NÅR BØRN OG UNGE FRAVÆLGER GYMNASTIK OG SVØMNING

NÅR BØRN OG UNGE FRAVÆLGER GYMNASTIK OG SVØMNING NÅR BØRN OG UNGE FRAVÆLGER GYMNASTIK OG SVØMNING - Forundersøgelse til projektet Vi bevæger de unge Kick-off møde den 14. juni 2014 v/ Mette Skat Nielsen LIDT OM METODE Hvad gjorde vi og med hvem? Kvantitative

Læs mere

Bilag 1: Interview med Søren

Bilag 1: Interview med Søren 1 0 1 0 1 Bilag 1: Interview med Søren Søren, år. Søren er en dreng på år, som har boet på Birkedalen i to og et halv år. Søren oplevede, ligesom sin lillebror, at være i klemme mellem forældrene efter

Læs mere

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015

Wallflower. By station next. manus kortfilm. Vigga Nymann 2015 Wallflower 1. By station next. manus kortfilm Vigga Nymann 2015 SCENE 1.INT. PÅ S VÆRELSE. DAG. 2. Freja (16) sidder med sin mobil, og er inde på en fyr ved navn Mads (17) Facebook-profil. Freja sidder

Læs mere

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24

Cases. Sociale relationer og trivsel. Arbejds ark 24 Arbejds ark 24 Cases Øvelse 1 CASE 1: HVORNÅR ER DER TALE OM PSYKISK SYGDOM? Y K I A T R I F O N D E N 15 S B Ø R N E - Peter på 16 år er for halvanden måned siden blevet forladt af sin kæreste gennem

Læs mere

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig

Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af tid for mig Gode råd & observationer fra nuværende grønlandske efterskoleelever til kommende grønlandske elever Tanker før afgang: Før jeg valgte at gå på efterskole havde jeg tænkt, at det bare ville være spild af

Læs mere

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard

Frk. Karma (Final Draft) Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard Frk. Karma (Final Draft) Af Jonathan Fjendsbo, Kasper Østergaard, Laura Hedegaard, Line Hebsgaard SC 1. INT. PÅ GANGEN - SOMMER - DAG Emma står på gangen og kigger en på Rune, der står med hans venner.

Læs mere

Bilag 2 interview IP2

Bilag 2 interview IP2 Bilag 2 interview IP2 Projekttitel: Supervision & Flow - A Relation? Overvågning & Flow - En Sammenhæng? Gruppenr: 11 Hus: SAMBACH 20.1 Semester: 2 Årstal: 2016 Udarbejdet af: Jakob Aagaard Hansen - Studienr.:

Læs mere

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK)

På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) På ski med Talent Team Dagbog fra vor skiferie i Østrig Af Josefine Bjørn Knudsen (BK) Mandag d. 11 januar Endelig var den store dag kommet, hvor jeg skulle af sted til Østrig på skiferie med min klasse.

Læs mere

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet:

Spilleregler: Find vej til bedre trivsel. Introduktion til redskabet: Introduktion til redskabet: er et redskab til at undersøge trivslen i en virksomhed. Det kan bruges i mindre virksomheder med under 20 ansatte og man behøver ikke hjælp udefra. Det kræver dog, en mødeleder

Læs mere

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan?

I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver hele tiden eller hvordan? Bilag E Transskribering af interview med Poul I: Jeg vil starte med at spørge, hvor længe du har været medlem i Fountainhuset? Poul: Jeg tror jeg har været her i ét år nu. I: Og har du haft de samme arbejdsopgaver

Læs mere

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller

Bliss er mit liv. Hayla Søndergaard fortæller Bliss er mit liv Hayla Søndergaard fortæller Præsentation Jeg hedder Hayla Søndergaard. Jeg er 20 år og har CP. Jeg bor på Østerskoven i Hobro - her har jeg boet de sidste 3 et halvt år.. Jeg er lidt brasiliansk

Læs mere

Bilag 4: Transskription af interview med Anton

Bilag 4: Transskription af interview med Anton Bilag 4: Transskription af interview med Anton A: Anton N: Natasha S: Stine N: Det var dejligt, du ville komme. A: Jeg synes også, det virker lidt interessant. N og N: Det var godt. Skal jeg sætte den

Læs mere

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011

Bilag H: Transskription af interview d. 14. december 2011 : Transskription af interview d. 14. december 2011 Interviewer (I) 5 Respondent (R) Bemærk: de tre elever benævnes i interviewet som respondent 1 (R1), respondent 2 (R2) og respondent 3 (R3). I 1: jeg

Læs mere

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega.

KROPPENS UDVIKLING. Hej. Jeg en dreng på 12. Har allerede fået hår under armene. Det er mega tidligt og det irriterer mig mega. Hej. u er bestemt ikke en særling! er er altid nogen, der skal være den første til noget, og du er så den første i din klasse. Jeg synes ikke, du skal bruge din energi på at tænke på det. et ændrer jo

Læs mere

LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse

LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse LEKTIONSPLAN DIG OG DIN MOBIL 2. klasse Formål: Formålet med forløbet for 2. klasse er at give eleverne en guide til, hvad der er god etik omkring brugen af spil som apps og mobilen/tablet som både kommunikationsform,

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag G - Sofie 00.00 Benjamin: Så det første jeg godt kunne tænke mig at bede dig fortælle mig lidt om, det er en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.10 Sofie: Ja, jamen det er, at jeg står

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Bilag 8. Interview med Simon

Bilag 8. Interview med Simon Interview med Simon 5 10 15 20 25 30 Simon: Det er Simon. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Simon: Hej. Cecilia: Hej. Tak fordi du havde tid til at snakke. Simon: Jamen ingen problem, ingen problem. Cecilia:

Læs mere

Med Pigegruppen i Sydafrika

Med Pigegruppen i Sydafrika Med Pigegruppen i Sydafrika Fire piger fortæller om turen Af Lene Byriel, journalist I efteråret 2006 rejste 8 unge piger og tre voksne medarbejdere på en 16 dages tur til Sydafrika. Danni, Michella, Tania

Læs mere

Sådan skælder du mindre ud E-bog

Sådan skælder du mindre ud E-bog Sådan skælder du mindre ud E-bog Hvis ikke skældud, hvad så? "Når min mor skælder ud, får jeg ridser i hjertet" Clara, 5år Skældud er stadig en alt for almindelig del af opdragelsen af børn i dag. På tværs

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse.

Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Billede på forsiden: Rekordforsøg 30 piger på samme toilet i pige ugen. Personale nyt: Kirsten starter i jobtræning i klubben og skal være hos os i 9 uger med evt. forlængelse. Foredrag: Torsdag d. 17.

Læs mere

Bilag 2: Transskription af feltstudier

Bilag 2: Transskription af feltstudier 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Feltstudie 1 Interviewer: Int Trine: T Jane: J Int: Hvor gamle er i? T: Vi er 21 J:

Læs mere

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken

Søde Jacob. 6. udkast. Et manuskript af. 9. klasserne, Sortebakken Søde Jacob 6. udkast Et manuskript af 9. klasserne, Sortebakken 1 SC 1. INT Mathildes værelse - AFTEN (15) står og lægger makeup, og (15) kommer ind ad døren med 2 Somersby. Hun sætter dem ned på et bord

Læs mere

Hvordan er dit selvværd?

Hvordan er dit selvværd? 1. kapitel Hvordan er dit selvværd? Hvad handler kapitlet om? Dette kapitel handler om, hvad selvværd er. Det handler om forskellen på selvværd og selvtillid og om, at dét at være god til tennis eller

Læs mere

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og

Forestil dig, at du kommer hjem fra en lang weekend i byen i ubeskriveligt dårligt humør. Din krop er i oprør efter to dage på ecstasy, kokain og Plads til Rosa Slåskampe, raserianfald og dårlig samvittighed. Luften var tung mellem Rosa og hendes mor, indtil Rosa fortalte, at hun tog hårde stoffer. Nu har både mor og datter fået hjælp og tung luft

Læs mere

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder

Rollespil it support Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i grundmodulet. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Henriette og Jesper, som er i konflikt med hinanden.

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Selvevaluering skoleåret 08/09 Unge Hjem, efterskolen i Århus

Selvevaluering skoleåret 08/09 Unge Hjem, efterskolen i Århus Selvevaluering skoleåret 08/09 Unge Hjem, efterskolen i Århus Plan og mål for udviklingsarbejdet. Skoleåret 08/09 er det tredje og foreløbig sidste år, hvor selvevalueringsobjektet er den anerkendende

Læs mere

[02:49:16.15] Ri: JA, jeg tror også [02:49:16.15] An: (UF, finder ord) så, så, så på den måde hvis man skal (Ri: ja) sådan skal så, så er ham dér

[02:49:16.15] Ri: JA, jeg tror også [02:49:16.15] An: (UF, finder ord) så, så, så på den måde hvis man skal (Ri: ja) sådan skal så, så er ham dér Udvælgelsen [02:46:47.13] Ri: (hvisker noget til Andrea) (Forsker henleder deres opmærksomhed på samtykkeerklæringen. De snakker om den og at der kun er én, Mark, der har skrevet den under:) [02:47:01.22]

Læs mere

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC

BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC BILAG 1: Interview med den centrale studievejledning på RUC 27.04.2015 Interviewer 1 (I1) Interviewer 2 (I2) Respondent (R) I1: Ja, vi vil jo lave en app, som skal vejlede den studerende igennem sit studieforløb.

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole

Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv. Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Bilag: Efterskolerejser i et dannelsesperspektiv Spørgeskemaundersøgelse blandt alle elever på Ranum Efterskole Undersøgelse af elevernes forventninger og selvopfattelse forud for deres rejse. Hvor gammel

Læs mere

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder

Rollespil Projektsamarbejde Instruktioner til mødeleder Instruktioner til mødeleder Introduktion Med dette rollespil træner I det lærte i lektionen Hjælp en kollega i konflikt. Der skal medvirke to personer, der skal spille henholdsvis Christian og Bente, hvor

Læs mere

Transskribering af interview 5

Transskribering af interview 5 Transskribering af interview Interviewguiden er udarbejdet med udgangspunkt i de af Bryman (0) opstillede guidelines til kvalitative semistrukturerede dybdeinterviews. Spørgsmålene i interviewguiden inddeles

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN VESTER AABY 2012 SØNDAG DEN 15.APRIL KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh. 21,15-19 Salmer: 749,331,Sin pagt i dag,441,2 Det måtte ikke være for let. For så lignede det ikke virkeligheden.

Læs mere

Svar på spørgsmål til brug for samtale om forældretilfredshedsundersøgelsen

Svar på spørgsmål til brug for samtale om forældretilfredshedsundersøgelsen Svar på spørgsmål til brug for samtale om forældretilfredshedsundersøgelsen 1. Den pædagogiske indsats Spørgsmålet med den højeste tilfredshedsprocent: Personalets indsats for at få dit barn til at føle

Læs mere

Livet er for kort til at kede sig

Livet er for kort til at kede sig Artikel i Muskelkraft nr. 6, 2005 Livet er for kort til at kede sig Venner, bowling, chat jeg har et godt liv, fordi jeg gør de ting, jeg vil, siger Malene Christiansen Af Jane W. Schelde Engang imellem

Læs mere

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88

broch-lips@mail.dk / 53 58 09 88 historier LOGO historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 IDAS ENGEL 1 IDAS ENGEL historier www.broch-lips.dk broch-lips@mail.dk 53 58 09 88 2 3 Ida skulle i skole. For første gang. Det

Læs mere

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL

KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL KIRSTEN WANDAHL Kirsten Wandahl BLÅ ØJNE LÆSEPRØVE Forlaget Lixi Bestil trykt bog eller ebog på på www.lixi.dk 1. Kapitel TO BLÅ ØJNE Din mobil ringer. Anna hørte Felicias stemme. Den kom

Læs mere

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen

Det som ingen ser. Af Maria Gudiksen Knudsen Det som ingen ser Af Maria Gudiksen Knudsen Da Jonas havde hørt nogen af de rygter der gik om mig, slog han mig med en knytnæve i hovedet. Jeg kunne ikke fatte at det skete, at han slog mig for første

Læs mere

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger?

Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Evaluering, forældre Hvilket hold har dit barn deltaget på? Vurdering af SommerUndervisning - I hvor høj grad har dit barns udbytte af SommerUndervisning levet op til dine forventninger? Har dit barn deltaget

Læs mere

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til.

Interviewer: Ej, vi skal lige gå en god tur i det dejlige vejr. Hvor bor du henne? I forhold til. Samtalevandring d. 9. maj 2012. Sanne, 23 år. Studerende på KEA. Bor på Jagtvej. Interviewer: Så lad os gå den her vej. Sanne: Ja. Interviewer: Fedt, you re mine nej. Sanne: Ej fuck, Maria har jo ikke

Læs mere

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna)

SOFIE 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 2. gennemskrivning (Julie, Pernille, Louise, Elisabeth, Benafsha, Christina, Anna) 1. INT. KLASSEVÆRELSET. DAG. Sofie (14) kommer ind i klassen, og piger og drenge griner lidt. LÆREREN Goddag og velkommen

Læs mere

Thomas Ernst - Skuespiller

Thomas Ernst - Skuespiller Thomas Ernst - Skuespiller Det er tirsdag, sidst på eftermiddagen, da jeg er på vej til min aftale med den unge skuespiller Thomas Ernst. Da jeg går ned af Blågårdsgade i København, støder jeg ind i Thomas

Læs mere

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald

hun sidder der og hører på sine forældre tale sammen, bliver hun søvnig igen. Og hun tænker: Det har været en dejlig dag! Af Johanne Burgwald En dag med Skraldine Skraldine vågner og gaber. Hun rækker armene i vejret og strækker sig. Nu starter en ny dag. Men Skraldine er ikke særlig glad i dag. Hendes mor er på kursus med arbejdet, og det betyder,

Læs mere

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth

Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth Bilag 3 Transskription af interview med Kenneth M: Vi skriver om børnecheckens betydning for børnefamilier, og hvordan det vil påvirke de almindelige børnefamilier, hvis man indtægtsgraduerer den her børnecheck.

Læs mere

A n s I F G y m n a s t i k

A n s I F G y m n a s t i k A n s I F G y m n a s t i k O P S T A R T I ANS IF GYMNASTIK 2013/2014 A n s I F G y m n a s t i k Karin Munk Andersen, Økonomiansvarlig Rikke Sloth Mogensen, Instruktøransvarlig Pia Walliser Sehested,

Læs mere

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så?

Interviewer: Men da du så kom ind på siden hvad var dit førstehåndsindtryk af den så? Transskribering af interview med EL Udført tirsdag den 27. November 2012 Interviewer: Hvordan fik du kendskab til Pinterest? EL: Øj, det er et godt spørgsmål! Hvordan gjorde jeg det? Det ved jeg ikke engang.

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Bilag 3 interview IP3

Bilag 3 interview IP3 Bilag 3 interview IP3 Projekttitel: Supervision & Flow - A Relation? Overvågning & Flow - En Sammenhæng? Gruppenr: 11 Hus: SAMBACH 20.1 Semester: 2 Årstal: 2016 Udarbejdet af: Jakob Aagaard Hansen - Studienr.:

Læs mere

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré

Jespers mareridt. Af Ben Furman. Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt Af Ben Furman Oversat til dansk af Monica Borré Jespers mareridt er en historie om en lille dreng som finder en løsning på sine tilbagevendende mareridt. Jesper overnatter hos hans bedstemor

Læs mere

Tilrettelagt leg med børnemøder

Tilrettelagt leg med børnemøder 98 Tilrettelagt leg med børnemøder Beskrevet med input fra pædagogerne Jane Leimbeck og Inge Nørgaard, Hald Ege børnehave, Viborg Kommune BAGGRUND Kort om metoden Tilrettelagt leg med børnemøder styrker

Læs mere

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta)

Interview med eleven Asta I = interviewer (Anders), A = informant (Asta) nterview med eleven sta = interviewer (nders), = informant (sta) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Yes, jamen mit navn det er nders, og du hedder? Jeg

Læs mere

Bilag nr. 5: Interview med Adin

Bilag nr. 5: Interview med Adin Bilag nr. 5: Interview med Adin I: Nu skal du se, jeg har den faktisk her (red. Adins tegning). Kan du ikke prøve at fortælle lidt om den? 5 A: Jeg har tegnet Slenderman. I: Slenderman ja. Hvor var det

Læs mere

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber?

Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Problemformulering Hvorfor leder det senmoderne menneske efter subkulturelle fællesskaber? Tendenser (arbejdsspørgsmål): 1. At kunne forstå hvad der gør, at det senmoderne menneske søger ud i et subkulturelt

Læs mere

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2

Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Bilag 6. Transskribering af Fokusgruppeinterview 2 Først kunne jeg godt tænke mig at få af vide hvor gamle i er? 1: 11 år 2: 12 år 3: 11 år Så vil jeg starte med at spørge om I er med til at lave mad derhjemme?

Læs mere

Dyw-York Times. 2. sektion

Dyw-York Times. 2. sektion Dyw-York Times DYW-YORKS AVIS DYW-YORKS AVIS 2. sektion NORDIC-RACE KOM OG PRØV NORDIC-RACE NORDIC-RACE ER EN FORHINDRINGSBANE. BANEN KOSTER 50 DYRO. SLÅ REKORDEN PÅ 6.29 MIN. DYW-YORKS AVIS Kom og book

Læs mere

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse

A different kind of love (FINAL DRAFT2) Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love (FINAL DRAFT2) af Christianshavns Døttreskole 8. klasse A different kind of love SCENE 1: S VÆRELSE Alberte og Lea sidder på Albertes værelse. De hygger sig meget og snakker. (14)

Læs mere

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson

To af samme køn. Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson To af samme køn By Theodor Rasmussen Luna Sleimann Nielsen Isabella Persson SCENE 1 EXT UDENFOR SKOLEN DAG Anna er i gang med at parkere sin cykel. Hun hører musik. Laura kommer trækkende med sin cykel,

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

MGP i Sussis klasse.

MGP i Sussis klasse. Side 1. MGP i Sussis klasse. Hans Chr. Hansen. Alrune. Side 2. 1. MGP i 2.b. Sussi har musik i skolen. Det har alle jo. Hun elsker de timer. De laver alt muligt i musik. De slår rytmer. De leger. De synger

Læs mere

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken

Brugertilfredshed. Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken Brugertilfredshed Patienter i behandling på tandreguleringsklinikken 2012 1 Om undersøgelsen Spørgeskemaet blev udleveret i perioden 8. maj 2012 til 31. august 2012 i forbindelse med behandling på tandreguleringsklinikken.

Læs mere