Tips, fif og generel information til førstegangskøbere af. Serie LAND ROVER. af: Stefan O.Wandel # reg. øjy - Skanderborg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Tips, fif og generel information til førstegangskøbere af. Serie LAND ROVER. af: Stefan O.Wandel #6008 - reg. øjy - Skanderborg"

Transkript

1 Tips, fif og generel information til førstegangskøbere af Serie LAND ROVER Feb.2004 af: Stefan O.Wandel # reg. øjy - Skanderborg Forord: Man skal gøre sig klart at det drejer sig om en gammel bil, især hvis man havde tænkt sig at investere i en seriemodel, hvorfor man skal regne med hyppige reparationer af diverse dele, men så sandelig også skal gøre sig det klart at der er visse mangler og skader man må affinde sig med. Dertil kommer så, at bilen i sin levetid nok har været brugt til de grovere manøvrer, enten som redskab i landbruget eller i terrængmæssigt henseende -- dog kan man være heldig at finde et eksemplar fra brandvæsenet til små kr, som kun har kørt og primært har fungeret som pumpestation under indsatsen og ellers er blevet nusset og plejet hjemme på stationen. Heldigvis er reservedele for størsteparten til at skaffe uden problemer. Med problemer tænker jeg på lang leveringstid, dele der skal skaffes fra udlandet eller som simpelthen er udgået af produktion og derfor er vanskelige at opdrive. Ligeledes findes der rundt om i landet glimrende reparationsværksteder med speciale i Land Rover - men dog skal man ikke regne med at den lokale tankstation har vinduesviskere, sikringer eller andre smådele i deres sortiment som skal bruges til disse specielle biler, hvorfor det er tilrådeligt at oparbejde et lille lager af disse dele ( se: RESERVEDELE). Når du inden købet skal ud og se på vidunderet, så gør dig selv den tjeneste at tage en Land Rover kyndig med - ud fra hans/hendes erfaringer og oplevelser vil han/hun hurtigt kunne danne sig et overblik over situationen, så et eventuelt fejlkøb allerede på det her stadie kan undgås. Det skader ikke at sige fra i tide - der findes andre på markedet som sikkert er i bedre stand. Hvis du allerede har besluttet dig til hvilken model det skal være, så invester på forhånd i en god manual - som absolut mindstekrav vil jeg foreslå HAYNES - eller måske kunne du springe direkte til bibelen/erne : Land Rovers værkstedsmanualer - enten på engelsk eller på dansk (som medlem af *DLRK fås de til meget rimelig pris i klubbutikken). Land Rover er som sådan ligetil at reparere på, da stort set samtlige dele kan skilles fra hinanden med normale værktøjer. Et ganske rammende ordsprog siger:...bare du har en stor hammer, en svensknøgle og en skruetrækker, så skal du nok få det skilt ad. -- Hvis det alligevel kniber, så skal du bare bruge en større hammer, en større svensknøgle og en større skruetrækker... *DLRK = Dansk Land Rover Klub Det var så forordet - lad os så komme igang.

2 Lad os starte med det vigtigste aspekt: RAMMEN -- den skal være i orden, da det i givet fald ellers vil betyde en hurtig udskiftning af det nyindkøbte legetøj. RAMMEN fig.1 Gå rammen (fig.1)nøje efter for alvorlige rustskader. Rammen er et tyndpladet rektangulært rør, som er lavet af stål (88 = kantsvejst = rørskåle der er svejst i midten). Brug en spidshammer/svejsehammer til at gå rammen efter med - slå bare til uden at få koldsved - går hammeren igennem eller kommer der deformationer af betydning eller ændrer lyden sig til noget der kan tyde på snarlig gennemtæring - så ved du det allerede på nuværende tidspunkt. Nok kan det være at sælger bliver lidt knotten, men det skyldes at han nu indser at han enten ikke får den solgt til dig eller at der bliver tale om et prisnedslag.især hjørner og vanskelige steder, hvor der kan formodes at være ansamlinger af skidt skal du tjekke. Ligeledes har rusten ofte fat ved de fire gummiklodsers (shockabsorbers) befæstigelser til rammen - klodserne er lokaliseret på rammens underside over akslerne for og bag. fig.2 Specielt området omkring gummiklodserne (fig.2) angribes, da skidt ofte får lov til at blive liggende der på grund af det smalle mellemrum der er mellem rammen og gummiklodspladen. Især de bagerste klodser er udsatte. Ligeledes er toppen af rammen (ladsektionen) et sted for grobund af rust. På fronten af rammen - lige efter kofangeren - er der tendens til rustangreb på fjederophænget. I øvrigt kan stelnummeret lokaliseres på højre forreste fjederophængs yderside.

3 OUTRIGGERE & CROSS-MEMBER Tjek outriggerne - især på SWB (Short Wheel Base)-bilerne er der tendens til problemer på passagersidens outrigger under døren - der hvor brændstoftankens placering er årsag til at skidt og fugt kan trives - som sjældent tørrer ud. I øvrigt et vanskeligt sted at komme til at reparere på grund af tanken og ledningsnettet der på netop det sted går ind i rammen. Også de bagerste outriggere ruster, men det værste problem er dog området bag ved fjederophængene bagtil. det er et overordentligt stort reparationsarbejde at gå igang med - både med hensyn til tid og rent arbejdsmæssigt vanskeligt - især på LWB (Long Wheel Base) modellerne, da brændstoftanken også er placeret her og da cross-memberen her ruster for et godt ord. Området er af stor betydning under slæbemanøvrer, hvorfor det skal være i orden. TORPEDOEN fig.3 - den kaldes også for FIREWALL (fig.3). Torpedoen er også af stål - tjek den for rust. Reparationsstykker kan fås. Især fodbrøndene er hyppigt meget medtagne, da skidt og vand fra støvler lægger sig pænt i hjørnerne og tærer løs (og har man været en tur i en sø eller ved havet, så..)- så det skal tages med i beregningen af bilens værdi. Tjek også knæbefæstigelsespunktet af torpedoen til rammen (fig.4). - Hyppigt er der råd her. Tjek nedefra og op langs med dørpoststolpens inderside (vanskeligt at se med det blotte øje). Ventilationsflapperne har også tendens til råd - tjek gummilisten og området deromkring for angreb. fig.4

4 Øverste dørhængselområde har også tendens til tæringer, da vand trænger ind og forårsager angreb på de nederste hjørner af forruden.forvent iøvrigt også at finde tæringer ved hovedcylinderen. Det kan med held lade sig gøre at reparere torpedoens dele - men det er dog noget så bøvlet. (Jeg har gjort det på min og derved forlænget dens levetid i nogle år inden udskiftning bliver nødvendig - men jeg gør det nødigt igen). BREMSER Olie på indersiden af hjulene betyder at de inderste olietætningsringe er færdige - hvilket igen betyder at bremserne også er ubrugelige (olie på ydersiden af hjulene er af mindre betydning - men skal dog ordnes - og har ingen indflydelse på bremserne). KARDAN & DIFFERENTIALE fig.5 fig.6 Kig dernæst på kardanled (fig.5) og differentiale (fig.6) for og bag. Hvis der er en del olie på ydersiden af huset og godt smurt op ad undersiden af ladet eller motor - betyder det at olietætningsringene her er gået og skal skiftes inden du løber tør for olie i differentialet. STYREBOLT og STYREBOLTHUS fig.6 Der er to store kugleled (fig.6)ved forakselens ender - tjek dem nøje for tæringer. Er der tæringer her vil olie sandsynlig lække fra olietætningsringen. Det kan ikke undgås at der er minimal lækage - hvis området er knastørt, er det tegn på, at der ingen olie er at lække af - altså: huset er tomt.

5 En udskiftning af dele her, er overordentlig omkostningsfuld, da hele forenden skal skilles ad og det tager som bekendt tid - så er udskiftning nødvendig (og det er det før eller senere, hvis der er tegn på rustangreb på kuglen) - så kan du i hvertfald godt gå en kr ned i købsprisen til reparationer. Hæv vognen og mærk om hjulene sidder fast uden at de kan rokkes nævneværdigt ved at tage fat oppe og nede og vride ind og ud. - ligeledes skal hjulene kunne dreje frit om egen akse uden mislyde (frigear). o Tag et kig på drevflangerne. Hvis der mangler bolte eller hvis der er knækkede bolte, kan det være tegn på vold eller overspænding af boltene. Det er meget bøvlet at reparere og derfor er der her en mulighed for nedsættelse af købsprisen. FRILØBSNAV (hvis monteret) Friløbsnav kan være årsag til problemer hvis de ikke har været aktiveret mindst 15km for hver kørt 80km. Der kan opstå stort slid i styrekuglerne. Hvis friløbsnavet ikke betjenes korrekt, kan der ske skader på differentialet og stikakslerne. dette kan udgås ved rette og hyppig brug af friløbsnavfunktionen i høj 2 eller 4x4 træk. Ved at benytte trækket korrekt vil 4x4 træk automatisk aktiveres med den egenskab at aflaste bagakselen ved at dele momentet. N B: Kør ikke med 4x4 på asfaltvej men kun i terræng. o Forvent at gearkassen og motoren lækker olie - det skal de... (delvist sagt i spøg, men er dog en konstatering gældende for Land Rover og andre engelske biler - Englænderne har aldrig rigtig fattet meningen med pakdåser og den slags - så det er derfor bare sådan, at lække olie -det gør de). Derfor tjek jævnligt for mangel af væsker på bilen efter købet og top op. Lækage fra bagerste pakdåse/olietætningsring på gearkassen vil efterhånden fylde kardanbremsehuset op med gearolie - hvilket igen betyder at bremsen ikke virker efter hensigten fordi skoene er sølet til i olie. Det skal ordnes og konstateres nemt ved at trække håndbremsen og vugge vognen frem og tilbage i langsgående retning -- bevæger vognen sig er pakningen enten gået eller bremsebakkerne så slidte at de skal justeres eller skiftes. N B : Alle Land Rover lækker. Du kan ikke tætne den helt - enten for indtrængende vand eller for væsker der vil ud. Lev med det - (det er en del af charmen og tilmed er der ingen væske der nogensinde kan blive for gammel, da der sker en jævnlig udskiftning).

6 Start motoren SÅ - nu er du parat til prøveturen: o Motoren skal starte let og gå meget harmonisk ved 800 o/min. o Tag kølerdækslet af indtil motoren er varm. Tjek for luftbobler i kølervæsken (tegn på revnet topstykke eller defekt toppakning) o Lad vognen gå i tomgang - den må ikke vise tegn på overophedning. o Tjek så lige samtidig alle kontakter - spørg evt. hvad der er til hvad (for der kan være blevet modificeret ) og se om alle lysene fungerer som de skal. o Tjek TEST-knappen (lokaliseret i midterkonsollen på instrumentbrædtet) - tryk knappen ind og hold den der i noget tid - indtil kontaktens røde lampe lyser. Gør den det funger testfunktionen til trykforskelsventilen, som i øvrigt fysisk er placeret på indersiden af rammens højre del - ved motoren. Skulle den imidlertid ikke lyse er enten lampen gået, fejl i selve kontakten eller ledningssystemet til den. En ny kontakt er forbavsende dyr (398kr ex.moms). N B: Hvis lampen begynder at lyse under testkørslen senere - er det indikation på utæthed i for- eller baghjulsbremsernes hydrauliske system. N B: En fuldstændig røgfri udstødning under opstart KAN betyde at der fusket - dvs. at der blevet hældt et tætningsmiddel i motoren (eks. teflon) -- men det er ikke nødvendigvis lige netop det der er foregået -- men hav alligevel dine tvivl og spørg til motorens alder, kmstand og hvordan den er blevet plejet og med hvad. Tillige kan du jo tage et grundigt blik ned i motorrummet -- hvordan ser motoren visuelt ud i forhold til det sælger siger -- det er i hvertfald påfaldende og alle alarmklokker burde ringe, hvis han ikke kan give garanti for motorens stand og vedvarende levetid efter købet. FÆLDER og FALDGRUBER o Ofte er man i en købssituation udsat for at sælger påberåber sig uvidenhed med køretøjets stand, idet det enten ikke er hans vogn han står for at sælge - men hans fars, onkels eller hvad ved jeg --- hvilket for ham er så befriende for dine nærgående spørgsmål. ALTSÅ - nok et punkt, hvor man burde tænke sig grundigt om inden man underskriver slutseddelen. o Se dig i øvrigt lidt omkring på stedet - står bilen i en lade eller står den udenfor. o Hvis den står i en lade - godt gemt af vejen og ser ud som om den har stået der længe -- men der ikke er tegn på oliespild under vognen -- så er der noget galt - især hvis den påstås at have været i brug op til købet og det er dens sædvanlige plads. o Derudover drejer det sig om at bruge sin sunde fornuft og sine sanser - især øjnene og især næsen - hvert køretøj har sin specielle lugt som man kan udlede en del af.

7 Testkørselen o Forvent at en Land Rover larmer - det gør den nu engang - især hvis det er en diesel, men det kan forminskes betydeligt hvis der er monteret rette lyddæmpnings foranstaltninger. Desværre kan samme foranstaltning gøre det vanskeligt at efterse torpedoen for rustangreb fra indersiden. Et eftermonteringssæt til lyddæmpning af kabine kan fås til omkring 3.000kr. o Når du testkører, så benyt alle gearindstillingsmuligheder.vognen skulle køre mest støjdæmpet i fjerde gear. Der er 8 frem + 2 bak. Hvis der er monteret Overdrive, er der 16 frem + 4 bak. Prøv dem i såvel HØJ som LAV gearing.transfergearkassen skal kunne gå glidende ind og ud af 4x4 træk. N B: pre serie III vogne har ikke synkromeshgearkasse. o Når du vil afprøve 4x4 træk, så vær opmærksom på at forhjulene er låst. Hvis du drejer hjulene skarpt i 4x4 træk på asfalt (kan være eneste mulighed under denne testkørsel) så forvent at rattet rykker en smule. Det SKAL det gøre i det her tilfælde og er bare et tegn på at alt er som det skal være - rykkeriet vil du ikke opleve i terrænget eller på is. Hvis det ikke rykker i rattet er der noget galt - eller så er du ikke korrekt indkoblet i 4x4. o Styretøjet skal naturligvis være som loven foreskriver - uden mislyde og betydeligt slør. o Benyt dig af bremserne - lav nogle gode opbremsninger - vognen må ikke styre skævt. o Tjek jævnligt for røgudvikling fra udstødningen under kørselen - den må godt ose med sort under accelleration og hvid ved opstart - men ellers skal der helst ikke være nævneværdig røgudvikling.

8 RESERVEDELE Hermed en kort beskrivelse af de mest nødvendige stumper, som man bare bliver nødt til at have liggende hjemme på hylden for tilfældets skyld. Som oftest skal de bruges op imod en weekend (jeg ved ikke hvorfor det lige netop er skruet sådan sammen) - og den lokale tankstation er sjældent til nogen hjælp. Elektriske komponenter: Rørsikringer (som regel 35Amp.) Kabelskosortiment Ledningssortiment og kabler i metermål Diverse instrumentpanelpærer Krympeflex i forskellige dimensioner Elektrikertape Multimeter Batterioplader + evt. et ekstra batteri Motor og brændstofsystemet: Oliefiltre Brændstoffiltre Gløderør (diesel) Tændrør (benzin) Kilerem

9 Undervognen: 1stk Stikaksel til bagaksel (kort)* 1stk Stikaksel til bagaksel (lang) * Især den korte er af nødvendighed, da den knækker hyppigere end den lange. At stikakselen er knækket konstateres omgående ved at bilen giver et klonk og den derefter ikke vil flytte sig - uanset gearvalg (alm træk).. Uheldet sker som regel ved hjulspin og lige netop når hjulene begynder at gribe fat i underlaget (et stort opbygget moment bremses brat - og det knækker akselen så af). Det kan undgås ved at forhindre unødigt hjulspin. -- Dog kan man alligevel humpe fra stedet ved at sætte den i høj 4x4 (tryk den gule knopstang ned) og max 60km/h. Nu trækker den altså på forhjulene.en gang imellem vil der komme klonklyde fra forakselen - men det skal man ikke lade sig distrahere af i det her tilfælde. Diverse: Motorolie Gearolie Bremse/Koblingsvæske, Sprinklervæske, Kølervæske Smørefedt samt smørefedtpistol til smøreniplerne Vinduesviskere Tætningsmasse / flydende pakning Pakninger - evt. som ark til at klippe passende stykker af Kobberfedt Plastisk Metal (tokompnent materiale i tuber) til pludseligt opståede revner eller lign. samt Velassorteret værktøjskasse - HUSK topnøglesæt og fastnøgler i (tommer) Koben og forhammer til nødsituationer hvor kraft x arm har noget at sige

10 Appendix: Alm. dryppende motor og gearkasse er ikke grundlag for prisnedslag, da det som sagt er almindeligt forekommende på Land Rover. Forvent at lakken er i dårlig stand og buler - det er en arbejdshest du kigger på - ikke en limusine. Hvis den ikke er det - så er du bare heldig. Som en englænderne nok ville sige det:...its the slowest 4x4 on the road, but it is semi-indestructible, and built to be field striped in a jungle with a screwdriver and crescent wrench... Nu skulle du være lidt bedre rustet til at imødegå sælger og derved blive nok en lykkelig ejer af en SERIE LAND ROVER! med LaRo hilsen Stefan O.Wandel 2004 Stefan Olsson Wandel

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk

Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc. epoulsem@youseepost.dk Regal Raptor 125cc-150cc-250cc-300cc epoulsem@youseepost.dk Mig bekendt er alle Regal Raptor baghjul ens, i hvert fald på dem vi kender fra 2005 og indtil 2007, det gælder således DD125-DD150-DD250 luft

Læs mere

ÅBNING AF MOTORHJELM DONKRAFT OG HJULNØGLER. Donkraften er placeret i motorrummet ved siden af akkumulatoren.

ÅBNING AF MOTORHJELM DONKRAFT OG HJULNØGLER. Donkraften er placeret i motorrummet ved siden af akkumulatoren. II TD5 HS ÅBNING AF MOTORHJELM DONKRAFT OG HJULNØGLER Donkraften er placeret i motorrummet ved siden af akkumulatoren. Løsn og fjern beskyttelsesdækslet, og udtag donkraften. På indersiden af varerummets

Læs mere

140-punkts Autotjek. Inspektør 23/ Dato. Michael Andersen Adresse. Bil Starmark Vejle. Mercedes Benz a160 be. Frederik Christiansen CEO Recar

140-punkts Autotjek. Inspektør 23/ Dato. Michael Andersen Adresse. Bil Starmark Vejle. Mercedes Benz a160 be. Frederik Christiansen CEO Recar 140-punkts Autotjek Dato Inspektør 23/02 2018 Michael Andersen Adresse Bil Starmark Vejle Mercedes Benz a160 be Frederik Christiansen CEO Recar 1 / 35 Konklusion Indledende Ingen servicebog Testkørsel

Læs mere

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL Læs denne manual omhyggeligt inden du starter med at bruge scooteren. Tak fordi du har købt Strada 3 hjulet el scooter. Vi håber du får store glæden af den. Læs denne

Læs mere

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå

Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå Hvorfor virker koblingen ikke på min FS1? Spørgsmålet er stillet et utal af gange og der findes mange svar herpå. Jeg vil i denne guide gennemgå samtlige de komponenter der enten er en del af koblingen

Læs mere

Quality 725,- FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY PRISEKSEMPEL KR.

Quality 725,- FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY PRISEKSEMPEL KR. FRA 1. FEBRUAR TIL 30. APRIL 2015 FÅ TING SLÅR DUFTEN AF NY BIL... ELLER AF NYT SÆDEBETRÆK STÆRK PRIS PÅ FARTSKRIVERE PRISEKSEMPEL KR.: 725,- 8.950,- INKL. MONTERING OG OPSTART PLUS 5 SERVICE TIL DIN DAILY

Læs mere

AZENO Cabriolet SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil

AZENO Cabriolet SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil AZENO Cabriolet SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil Azeno Cabriolet samlevejledning 1. Pak alle dele ud af kassen og gør klar til samling. 2. Start med bag akslen. 3. Tag de 2 plastik

Læs mere

Service af Serie Land-Rover.

Service af Serie Land-Rover. Service af Serie Land-Rover. Indholdsfortegnelse Dette skal du bruge:... 2 Motor Olie skift.... 3 Luftfilter.... 8 Styrehus og hjælpestyrehus.... 9 Vand/Slam Udskiller.... 12 Diesel Filter... 15 Olie Filter....

Læs mere

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45

Instruktions- og betjeningsmanual. SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-30, CEL-30-M, CEL-35, CEL-40 & CEL-45 Instruktions- og betjeningsmanual SIMA for elektrisk betonjernsklipper MODELLER: CEL-0, CEL-0-M, CEL-5, CEL-40 & CEL-45 Indholdsfortegnelse. Håndtering & transport Side. Montering / samling Side. Opstilling

Læs mere

140-punkts Autotjek. Inspektør 01/ Dato. Manuel Henn Adresse. Bil Uwe Naumann; Rudolstätter Str. 35; Bad. Mercedes ML 63 AMG Blankenburg

140-punkts Autotjek. Inspektør 01/ Dato. Manuel Henn Adresse. Bil Uwe Naumann; Rudolstätter Str. 35; Bad. Mercedes ML 63 AMG Blankenburg 140-punkts Autotjek Dato Inspektør 01/07 2018 Manuel Henn Adresse Bil Uwe Naumann; Rudolstätter Str. 35; 07422 Bad Mercedes ML 63 AMG Blankenburg Frederik Christiansen CEO Recar 1 / 39 Konklusion Indledende

Læs mere

GOES 520 4* * *4 MAX Model

GOES 520 4* * *4 MAX Model GOES 520 4*2 520 4*4 520 4*4 MAX Model Vedligeholdelsesinformation og -foranstaltninger Definition: Ekstraordinær belasting af køretøjer Hyppig kørsel / kørsel i mudder, vand eller sand Racing eller racing-lignende

Læs mere

GOES 625 I og 625 I max

GOES 625 I og 625 I max GOES 625 I og 625 I max Vedligeholdelsesinformation og -foranstaltninger Definition: Ekstraordinær belasting af køretøjer Hyppig kørsel / kørsel i mudder, vand eller sand Racing eller racing-lignende kørsel

Læs mere

Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning

Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning Reparation af Fiat Punto med defekt toppakning Benyttede Haynes ISBN: 1 85960 561 3 som udgangspunkt. Symptomer: Efter påfyldning af kølervæske samt udluftning af kølersystemet (2 steder), så kørte den

Læs mere

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG

STYKLISTE AP 500 MANUAL 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG STYKLISTE # ANTAL BESKRIVELSE 1 1 ELEKTRONIK MODUL 2 1 SERVOMOTOR 3 1 LEDNINGSNET 5 1 AP 500 MONTERINGS KIT 5.1 1 WIRETRÆK BESLAG 5.2 3 WIRE BESKYTTER 5.3 1 KABELHOLDER 5.4 1 SPÆNDESKIVE 5.5 1 WIRETRÆK

Læs mere

Cargo9000 El-kabinescooter. Betjeningsvejledning v Betjeningsvejledning. (trehjulet) Modelnummer CNPW Side 1

Cargo9000 El-kabinescooter. Betjeningsvejledning v Betjeningsvejledning. (trehjulet) Modelnummer CNPW Side 1 Betjeningsvejledning Cargo9000 (trehjulet) Modelnummer CNPW6-800 Side 1 Tak fordi du har valgt at købe netop vores produkt. Vi er sikre på, at du bliver glad for dit nye komfortable køretøj. Hvis du følger

Læs mere

Demontering af div. karosseridele er ikke beskrevet i detaljer; her er du bedst hjulpet med den officielle Workshop Manual.

Demontering af div. karosseridele er ikke beskrevet i detaljer; her er du bedst hjulpet med den officielle Workshop Manual. Udskiftning af rear cross-member, Range Rover Classic Svogerslev, 17. april 2009 Et klassisk problem med Range Rover Classic er at den bagerste tværvange som holder hængslerne til den nedre bagklap ruster

Læs mere

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse!

Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Hej Hans!!! Da jeg modtog dit ur var det i en sørgelig forfatning det trængte til en istandsættelse! Da jeg modtog plastkassen med lodder, ur, nøgle og pendul så jeg at skiven ikke havde det godt! Malingen

Læs mere

140-punkts Autotjek. Inspektør 05/ Dato. Heinz Junge Adresse. Bil D Ismaning. BMW 430d Coupé. Frederik Christiansen CEO Recar

140-punkts Autotjek. Inspektør 05/ Dato. Heinz Junge Adresse. Bil D Ismaning. BMW 430d Coupé. Frederik Christiansen CEO Recar 140-punkts Autotjek Dato Inspektør 05/03 2018 Heinz Junge Adresse Bil D-85737 Ismaning BMW 430d Coupé Frederik Christiansen CEO Recar 1 / 48 Konklusion Testkørsel Yderligere kommentarer til køreturen Forhandleren

Læs mere

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel.

Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Information 2 Denne brugervejledning er et redskab til alle, som skal hjælpe børn, der bruger NF-Walker som et stå og ganghjælpemiddel. Man skal på forhånd have modtaget en oplæring omkring nedenstående

Læs mere

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser

Oveni og desværre, så tror jeg ikke krisen ligefrem har nogen udvidende effekt på forsikringsfolkets skostørrelser Dækker din Veteran-forsikring, skulle uheldet være ude?? Min gjorde ikke, i stedet blev den opsagt!!! En fortælling, blandet med synspunkter o.a., om en forsikrings-erklæret bastard-bil At ens bil, af

Læs mere

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7

Introduktion side 3. Før du kører ud på din første tur side 4. Brugervejledning side 5. Justering af sadelhøjde side 7. Justering af kæde side 7 Indholdsfortegnelse 1 Introduktion side 3 Før du kører ud på din første tur side 4 Brugervejledning side 5 Justering af sadelhøjde side 7 Justering af kæde side 7 Justering af styrhøjde side 8 Justering

Læs mere

Glide stykke og nålerør

Glide stykke og nålerør Glide stykke og nålerør Mens vi venter på at lejerne tørre, kan vi passende gå videre med et par småting på pan en. (Den anden chassis halvdel.) Når bilen er samlet, er der erfaring for at pan en rent

Læs mere

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år.

Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Triumph 2000 MK 2 gennem 17 år. Af Bernt Pedersen 573. På billedet ses min gamle 2000 MK 2 er som den så ud da jeg solgte den tilbage i 2007. Indkøbt i 1990 for 3500 solgt igen i 2007 for 3500 ---tak for

Læs mere

Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B.

Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B. Den udvidede kontrolprøve til erhvervsprøven til kategori B. Den praktiske prøve til erhvervsprøven til kategori B starter med en udvidet kontrol af køretøjets udstyr. Der er udarbejdet følgende oversigt

Læs mere

BRUGERMANUAL TRAILER SYSTEM MED HØJTRYKSANLÆG TIL ALGEBEHANDLING (1300KG)

BRUGERMANUAL TRAILER SYSTEM MED HØJTRYKSANLÆG TIL ALGEBEHANDLING (1300KG) BRUGERMANUAL TRAILER SYSTEM MED HØJTRYKSANLÆG TIL ALGEBEHANDLING (1300KG) ! VIGTIGT! Læs venligst denne manual helt igennem før brugen af dit nye Purewash højtryksanlæg. Før første start Tjek at alle komponenter

Læs mere

2005/1 TEXAS. Motor ECF 26-36. Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 www.texas.dk post@texas.

2005/1 TEXAS. Motor ECF 26-36. Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 www.texas.dk post@texas. 2005/1 TEXAS Motor ECF 26-36 Texas A/S Knullen 2 DK-5260 Odense S Denmark Tel: +45 6395 5555 Fax: +45 6395 5558 post@texas.dk 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse...2 2. Identifikation af symboler

Læs mere

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor

Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Brugsanvisning Varenr.: 9044081 Fejemaskine 80cm. 6,5 Hk. benzinmotor Sdr. Ringvej 1-6600 Vejen - Tlf. 70 21 26 26 - Fax 70 21 26 30 www.p-lindberg.dk Fejemaskine Varenr.: 9044081. Beskrivelse: 6,5 hk

Læs mere

Gode råd der sælger din bolig

Gode råd der sælger din bolig Gode råd der sælger din bolig Giv dit hjem mere værdi Vi har lavet denne folder med boligtips til dig, så du nemt og overskueligt kan give dit hjem mere værdi inden fremvisning. På en fremvisning handler

Læs mere

============================================================================

============================================================================ Challenger Cab Skrevet af Cigaretteman - 2008/12/07 18:05 Hej Mopar freaks er ny her i forumet og ville lige hilse på med en lille tråd om mit renoverings projekt. Jeg købte bilen for 10 år siden og kørte

Læs mere

Ford Ranger brugervejledning

Ford Ranger brugervejledning Ford Ranger brugervejledning Model Aldersgrænse Bæreevne Ford Ranger 37-96 måneder 30kg Oversigt over dele Del Antal Del Antal Karosseri 1 Kølerhjelm 1 Lys 4 Forhjul 2 Hjulkapsler 4 Baghjul 2 Forrude 1

Læs mere

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.

Brugsanvisning. Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973. Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg. Brugsanvisning Flishugger, 13 HK benzin Varenr.: 90 35 973 Sdr. Ringvej 1 I 6600 Vejen I Tlf. 70 21 26 26 I Fax 70 21 26 30 I www.p-lindberg.dk Tillykke med dit produkt fra P. Lindberg! Inden installering

Læs mere

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde,

Trolla SNOWBOBBY 80. DK montagevejledning. Artikel nr.: 12098 2011/11. Kære kunde, Trolla SNOWBOBBY 80 Artikel nr.: 12098 DK montagevejledning 2011/11 Kære kunde, Tillykke med dit nye Trolla produkt. Vi håber du vil få stor glæde af det. Kassen med dit nye Trolla produkt kan indeholde

Læs mere

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne

Gode råd om bremser. Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne Gode råd om bremser Sådan vedligeholder du bremser på påhængsvogne 2012 Loven siger: at mindst 50 pct. af vogntogets samlede vægt skal hvile på de bremsende hjul at bremserne på vognen skal kunne præstere

Læs mere

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7

Betjeningsmanual. Gælder for følgende modeller: Revisionsnr 12 1/7 Betjeningsmanual Gælder for følgende modeller: e3 Venlo e3 Manhattan E3 SYLT EPO Classic L3 Revisionsnr 12 1/7 1 Indledning Det er vigtigt, at du læser manualen før du bruger din nye elcykel. På den måde

Læs mere

Privatleasing. Når du leverer bilen tilbage... Side 1 af 7 Privatleasing PF/08.10

Privatleasing. Når du leverer bilen tilbage... Side 1 af 7 Privatleasing PF/08.10 Privatleasing Når du leverer bilen tilbage... Side 1 af 7 Privatleasing Når aftalen på din leasede bil udløber, skal du levere bilen tilbage. FDM gennemgår bilen efter en standardiseret metode. Det betyder,

Læs mere

vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 DA 06

vsm.skf.com SKF Group 2006 PUB80/P7 6394 DA 06 Se Pole Position-programmet for at få yderligere oplysninger om produkterne i SKF-sortimentet. Kontakt din lokale SKF-forhandler for at få fl ere oplysninger om, hvordan du bliver tilmeldt. vsm.skf.com

Læs mere

AZENO MINI SAMLEMANUAL

AZENO MINI SAMLEMANUAL AZENO MINI SAMLEMANUAL Tillykke med din nye flotte Azeno el bil Azeno Mini samle manual 1. Pak alle dele ud af emballagen. 2. Find posen med disse dele. 3. Find posen med de små skruer. 4. Klargør de 2

Læs mere

Vi bygger en S16D bil

Vi bygger en S16D bil Vi bygger en S16D bil Af Carsten Grønnemann Jeg vil i denne artikel serie se på hvad der skal til for at bygge en top-notch S16D bil. Blovstrød SlotCar Racing Club April 2007. Chassis Jeg har valgt et

Læs mere

Bilens teknik indgår som en fast del i en praktisk køreprøve.

Bilens teknik indgår som en fast del i en praktisk køreprøve. Bilens teknik... Til den praktiske prøve er Du for første gang fører af køretøjet. Som ejer eller fører følger et ansvar for at køretøjet er lovlig / forsvarlig at kører. For at kunne leve op dette ansvar

Læs mere

MØRTEL BLANDER. type: BL60

MØRTEL BLANDER. type: BL60 MØRTEL BLANDER type: BL60 Instruktions bog Miniblanderen BL 60 er ideal for blanding af; - Gips - Mørtel - Fliseklæb - Lim - Epoxy (resin) - Cementblandinger med fine partikler SIKKERHEDSFORANSTALTNING:

Læs mere

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL

Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL Manual HN 8564 - Foldbar rampesæt Model: FSR-2/FSR-2SL ADVARSEL Læs hele manualen inden brug. Følges sikkerhedsvejledning og manualen ikke, kan det resulterer i skader. side 1/6 Dine nye ramper vil være

Læs mere

SUVO Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk

SUVO Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk SUVO SUND VOGN Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk Rigtig sort arbejde Når du overlader din bil til et SUVO Anti-Rust-center,

Læs mere

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax

Sdr. Ringvej Vejen - Tlf Fax Brugsanvisning Varenr.: 903387 Anhænger med 4 hjul Sdr. Ringvej - 6600 Vejen - Tlf. 70 6 6 - Fax 70 6 30 www.p-lindberg.dk Anhænger med 4 hjul - Varenr. 903387 Beskrivelse: Anhænger med 4 hjul til efterspænding

Læs mere

AFFJEDRING - GENERELT

AFFJEDRING - GENERELT AFFJEDRING - GENERELT Affjedringens opgave Affjedringens opgave er at bevare hjulenes kontakt med vejen. Som udgangspunkt er det anbefalelsværdigt at henvise til mc ens instruktionsbog, og kontrollere/indstille

Læs mere

ALU RAMPER. Manual og brugsvejledning

ALU RAMPER. Manual og brugsvejledning ALU RAMPER Manual og brugsvejledning Specifikationer på Grenes aluramper Foto Varenuer Betegnelse Mål og max Godkendelse 2991 HPS202010 Alurampe lige med boltesæt, 200 2000 x 220 Max 400 kg Testet og afprøvet

Læs mere

P.T. findes der 3 forskellige typer ( 2008 ) og kan bla. købes her www.mc-butikken.dk

P.T. findes der 3 forskellige typer ( 2008 ) og kan bla. købes her www.mc-butikken.dk epoulsen@dbmail.dk Mange har lidt problemer med koblingen på vores kinesere og ved nærnere eftersyn ser det ud til, at det oftest er Regal Raptor cyklerne der har de største problemer. Vi vil her gennemgå

Læs mere

SUVO Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk

SUVO Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk SUVO SUND VOGN Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk Rigtig sort arbejde Nye biler ruster også Når du overlader din bil til

Læs mere

Når du leverer bilen tilbage

Når du leverer bilen tilbage Når du leverer bilen tilbage Privatleasing Inspektionstjek Når aftalen på din leasede bil udløber, skal du levere bilen tilbage. Inspektionsfirmaet gennemgår bilen efter en standardiseret metode. Det betyder,

Læs mere

Sikkerhed/Forholdsregler

Sikkerhed/Forholdsregler Brugermanual ES-400 Sikkerhed/Forholdsregler Denne manual skal læses igennem før el-cyklen tages i brug. Manualen indeholder vigtige informationer omkring vedligeholdelse, opladning af el-cyklen m.m.

Læs mere

SUVO Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk

SUVO Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk SUVO SUND VOGN Ren besked om sort arbejde! SUVO er sund fornuft! Egevej 24-6200 Aabenraa - Tlf. +45 73 62 24 24 www.biludenrust.dk Rigtig sort arbejde Nye biler ruster også Når du overlader din bil til

Læs mere

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl.

Guide til samling, montering og justering af koblings snegl. Da der fra tid til anden har været spørgsmål om dette emne har jeg lavet denne lille guide der dækker samling af koblingssneglen, samt justering afkoblingen. Indledning: Herunder en tegning af de komponenter

Læs mere

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41

Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Praktiskprøve TLF. 40 54 32 41 Husk til køreprøven at medbringe: Ansøgning om kørekort, din lektionsplan, dit pas og evt. din dåbsattest. Har du opholdstilladelse, evt. tidligere udstedt kørekort, eller

Læs mere

Bruger manual Model Nr.: JA1040OD

Bruger manual Model Nr.: JA1040OD Spildolietønde Bruger manual Model Nr.: JA1040OD 1 Sikkerhed, advarsler og forholdsregler ADVARSEL: Ved brug af værktøj, skal grundlæggende sikkerhedsregler altid følges for at mindske risikoen for personskade

Læs mere

Betjeningsvejledning. LivingBike 369

Betjeningsvejledning. LivingBike 369 DK Betjeningsvejledning LivingBike 369 Moreland A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Version 14.1 Tel. +45 7022 7292 - www.moreland.dk - post@moreland.dk Identifikation af dele (ID) Illustrationer

Læs mere

Meget slidtage på alle dele, direkte farlig. Meget slidtage på alle dele, direkte farlig. Meget slidtage på alle dele, direkte farlig

Meget slidtage på alle dele, direkte farlig. Meget slidtage på alle dele, direkte farlig. Meget slidtage på alle dele, direkte farlig 1A Nedreste del af trappen skæv, bør udskiftes. 1B 1C 1D Trappe meget slidt, glideriller meget beskadiget. 2A Skal have en ordentlig efterspænding, ellers pæn trappe. 2B Nederste del af trappen er aldrig

Læs mere

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG

CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG BRUGERMANUAL CYKELHOLDER TIL MONTAGE PÅ TRÆKKROG ART NR 17500955 EAN NR 5709133170271 LÆS VENLIGST DENNE MANUAL FØR BRUG! 1 INDHOLD 1. Sikkerhed 2. Godkendelse 3. Værktøj til samling 4. Leveringsomfang

Læs mere

Brugsanvisning for følgende modeller

Brugsanvisning for følgende modeller Brugsanvisning for følgende modeller System 10 / 153 System 10 / 107 Type 12 Type 14 Side 1 af 24 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE 2 INDLEDNING. 3 1. PRODUKTIDENTIFIKATION 4 2. SIKKERHEDSFORANSTALTNINGER

Læs mere

Forgaffel Udskiftning af tætningsringe på model DD 250E-9

Forgaffel Udskiftning af tætningsringe på model DD 250E-9 Forgaffel Udskiftning af tætningsringe på model DD 250E-9 epoulsen@youseepost.dk Udskiftning af tætningsringe i en Regal Raptor forgaffel. Vi skal have skiftet tætningsringe i forgaflen på denne Raptor

Læs mere

LONCIN LX70 BRUGERMANUAL

LONCIN LX70 BRUGERMANUAL LONCIN LX70 BRUGERMANUAL Tak, fordi du har valgt en Loncin LX70 børne-atv. Vi håber, at produktet lever op til dine forventninger. Hvis der skulle være spørgsmål, som ikke er besvaret her i manualen, kan

Læs mere

Mercedes-Benz Finans, Postboks 132, 0900 Købehavn C. En del af Daimler-koncernen

Mercedes-Benz Finans, Postboks 132, 0900 Købehavn C. En del af Daimler-koncernen Mercedes-Benz Finans, Postboks 132, 0900 Købehavn C. En del af Daimler-koncernen Returnering og slutinspektion af din bil Information og tips Fair og gennemskuelig: Vores vurdering af din bil. Med denne

Læs mere

Brugermanual. HAJO pladeløfter SCC050 SCC075 SCC150 SCC300 SCC600

Brugermanual. HAJO pladeløfter SCC050 SCC075 SCC150 SCC300 SCC600 Brugermanual HAJO pladeløfter SCC050 SCC075 SCC150 SCC300 SCC600 Instruktion i korrekt brug af HAJO pladeløfter. Opbevar denne manual let tilgængelig for brugeren. Det er vigtigt at brugeren forstår advarslerne

Læs mere

San Francisco Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual

San Francisco Elektrisk løbehjul. Betjeningsmanual San Francisco Elektrisk løbehjul Betjeningsmanual 1 Tak, fordi du har valgt at købe vores løbehjul. Du vil helt sikkert blive glad for at køre på det, og vi beder dig venligst læse denne betjeningsmanual

Læs mere

BILBASENS KØBSGUIDE BILER. Hvad skal du være opmærksom på som bilkøber? Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd

BILBASENS KØBSGUIDE BILER. Hvad skal du være opmærksom på som bilkøber? Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd Forberedelse Servicebogen Kosmetisk tjek Motortjek Kabinetjek Prøvetur Restgæld/pant Gode råd Forsikring Finansiering Opsummering Tjekliste SÅDAN GØR DU ET GODT BRUGTBILSKØB Danskerne køber i stigende

Læs mere

Ladcykel. Med kaleche. Samlevejledning

Ladcykel. Med kaleche. Samlevejledning Ladcykel Med kaleche Samlevejledning Side 2 Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Det anbefales, at være 2 personer om at samle ladcyklen. Udpak forsigtigt alle dele og læg dem på

Læs mere

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x

SWISSCAVE VINKØLESKAB. Brugsanvisning. Model: WL440x/450x SWISSCAVE VINKØLESKAB Brugsanvisning Model: WL440x/450x Distributør i Skandinavien: Wineandbarrels A/S info@wineandbarrels.com Tak fordi du har købt et SWISSCAVE vinkøleskab. Læs og følg venligst alle

Læs mere

Vurderingsresultat for

Vurderingsresultat for RYDDER VEJEN GENNEM BRUGTBILJUNGLEN Vurderingsresultat for Mini One 1.6 Benzin (75 HK) Bilens specifikationer Mærke: Model: Motorstørrelse: Brændstof: Mini One 1,6 (75 HK) Benzin År: 2010 Km: 59.000 Geartype:

Læs mere

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde

Falck Køreklar. Kør årstiden sikkert i møde Falck Køreklar Kør årstiden sikkert i møde Det danske vejr er lidt af hvert Det kræver sin mand eller kvinde at holde hovedet koldt i en varm bil og hjulene på vejen i glat føre. Og det kræver sin kølervæske

Læs mere

EL-LADCYKEL med mekaniske skivebremser

EL-LADCYKEL med mekaniske skivebremser EL-LADCYKEL med mekaniske skivebremser SAMLEMANUAL SAMLEVEJLEDNING Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Cyklen leveres delvist samlet, og det er vigtigt, at læse manualen igennem,

Læs mere

El - Cykel Dutch Man

El - Cykel Dutch Man DK MANUAL El - Cykel Dutch Man Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk Registrering af produkt / Reservedele Registrer dit produkt online

Læs mere

DK Betjeningsvejledning Model

DK Betjeningsvejledning Model 2008/2 DK Betjeningsvejledning Model Whisper Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Danmark Tel: +45 6395 5555 - www.texas.dk Indholdsfortegnelse Registrering af produkt / reservedele... 3 Reklamationsbetingelser...

Læs mere

SCANOMAT A/S Vibe Allé 3 Postboks 131 DK - 2980 Kokkedal Tlf.: +45 49 18 18 00 Fax: +45 49 18 01 18

SCANOMAT A/S Vibe Allé 3 Postboks 131 DK - 2980 Kokkedal Tlf.: +45 49 18 18 00 Fax: +45 49 18 01 18 Brugermanual. Scanomat snegleautomat. 2000/15. SCANOMAT A/S Vibe Allé 3 Postboks 131 DK - 2980 Kokkedal Tlf.: +45 49 18 18 00 Fax: +45 49 18 01 18 Introduktion: Denne brugermanual forklarer brugen af snegleautomat

Læs mere

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm

Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm Monteringsvejledning til Zoot scooteralarm I denne vejledning vil vi gennemgå hvordan man installerer og afprøver Zootscooteralarmen med fjernstart. Monteringen er foregået på en PGO Black Magic. Du kan

Læs mere

Motorvedligeholder. Funktionsuddannelse Gokart. Højagergaard

Motorvedligeholder. Funktionsuddannelse Gokart. Højagergaard Motorvedligeholder Funktionsuddannelse Gokart 1 Indhold Motorvedligeholder... 3 Åbn motorhjelmen... 3 Tjek olie... 4 Fyld olie på om nødvendigt... 5 Påfyld sprinklervæske... 6 Luk kølerhjelmen... 7 Kontrolleres

Læs mere

CITROËN. Gode råd fra BREMSER. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig

CITROËN. Gode råd fra BREMSER. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig BREMSER mere viden bedre vedligeholdelse Oplev hvad kan gøre for dig BREMSER mere viden bedre vedligeholdelse Et effektivt og velfungerende bremsesystem er afgørende for din sikkerhed. Det skal reagere

Læs mere

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd

KOMPLET VOGNPROGRAM. Vogne designet af danske landmænd KOMPLET VOGNPROGRAM Vogne designet af danske landmænd DESIGNET AF DANSKE LANDMÆND KONSTANT UDVIKLING AF VOGNENE MI tipvognprogrammet består i dag af 5 serier af tipvogne med lasteevner på fra 8 til 30

Læs mere

Version 1. september Manual Q12. Pegasus-Mobility A/S. Nørregade Otterup Telefon Serienummer: Salgsdato/garantidato:

Version 1. september Manual Q12. Pegasus-Mobility A/S. Nørregade Otterup Telefon Serienummer: Salgsdato/garantidato: Version 1. september 2017 Manual Q12 Pegasus-Mobility A/S Nørregade 7 5450 Otterup Telefon 70 27 27 18 Serienummer: Salgsdato/garantidato: 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 INTRO TIL

Læs mere

Betjeningsvejledning for søløven

Betjeningsvejledning for søløven Betjeningsvejledning for søløven Almindelig betjening: 1. Udfyld sejladsprotokollen før afgang. 2. Båden lænses 3. Brændstofbeholdningen (diesel) kontrolleres. Der skal være min. 1/3 tank fuld 4. Rød knap

Læs mere

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17

Bruger- og monteringsvejledning Installation and user manual Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Bruger- og monteringsvejledning... 3 Installation and user manual... 10 Installatie- en gebruikershandleiding... 17 Les instructions et le manuel... 24 www.kronings.com - next generation caravan equipment

Læs mere

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.

DK Betjeningsvejledning. El-cykel 09.02. Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas. DK Betjeningsvejledning El-cykel Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S - Denmark Tel. +45 6395 5555 - www.texas.dk - post@texas.dk 09.02 1. Indholdsfortegnelse 2. Sikkerhedsforskrifter... 3 3. Reklamationsbetingelser...

Læs mere

LADCYKEL med mekaniske skivebremser SAMLEVEJLEDNING

LADCYKEL med mekaniske skivebremser SAMLEVEJLEDNING LADCYKEL med mekaniske skivebremser SAMLEMANUAL SAMLEVEJLEDNING Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Cyklen leveres delvist samlet, og det er vigtigt, at læse manualen igennem,

Læs mere

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER

BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER BRUGSVEJLEDNING OG SIKKERHEDSINSTRUKTIONER HYDRAULISKE STENUDLØSER Version: 01 10 MEPV INDEX INDEX... 1 ORDLISTE... 2 NOTE... 2 INTRODUKTION... 3 1. SIKKERHEDS INSTRUKTION... 4 1.1 Hydraulisk system...

Læs mere

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet

Containerkran. Nu samles de 4 ende stykker som på billedet 1 Containerkran. Læs denne vejledning grundigt igennem, inden du begynder at samle, start med at kontrollere at der ikke mangler noget. Alle delene skæres forsigtigt ud, evt. med en stemmejerns kniv, rens

Læs mere

Brugsmanual Stama mini truck

Brugsmanual Stama mini truck Brugsmanual Stama mini truck Saturnvej 17, DK-8700 Horsens Tel 7564 3611 - Fax 7564 5320 - E-mail: stensballe@gmr.dk * Copyright - GMR maskiner a/s - Horsens 1995 - Eftertryk uden tilladelse forbudt. Læs

Læs mere

Bliv afhængig af kritik

Bliv afhængig af kritik Bliv afhængig af kritik - feedback er et forslag og ikke sandheden Kritik er for mange negativt ladet, og vi gør gerne rigtig meget for at undgå at være modtager af den. Måske handler det mere om den betydning,

Læs mere

GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014

GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014 GÆLDENDE TIL 31. JULI 2014 LUK OP OG SE VORES GODE TILBUD PÅ TILBEHØR OG SERVICES Sol, sommer og serviceeftersyn Er du helt klar til sommeren? FÅ REN LUFT I VOGNEN AIRCONDITIONPAKKE Klimaanlæg skal renses

Læs mere

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL

TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL TRE HJULET EL SCOOTER STRADA MANUAL Læs denne manual omhyggeligt inden du starter med at bruge scooteren. Tak fordi du har købt Strada 3 hjulet el scooter. Vi håber du får store glæden af den. Læs denne

Læs mere

EL-LADCYKEL med hydrauliske skivebremser

EL-LADCYKEL med hydrauliske skivebremser EL-LADCYKEL med hydrauliske skivebremser SAMLEMANUAL SAMLEVEJLEDNING Læs og forstå denne vejledning inden monteringen påbegyndes. Cyklen leveres delvist samlet, og det er vigtigt, at læse manualen igennem,

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på som køber?

Hvad skal du være opmærksom på som køber? Hvad skal du være opmærksom på som køber? Forberedelse Servicebogen Kosmetisk tjek Motortjek Prøvetur Restgæld Gode råd Finansering Forsikring Vær opmærksom Opsummering Kontakt Sådan gør du et godt ATV

Læs mere

El - Cykel Power Sword

El - Cykel Power Sword DK MANUAL El - Cykel Power Sword Texas A/S - Knullen 22 - DK-5260 Odense S Denmark 11.1 Tel. +45 63 95 55 55 - www.texas.dk - post@texas.dk Registrering af produkt / Reservedele Registrer dit produkt online

Læs mere

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge:

Materialer: Sådan bygges kikkerten! (lærer vejledning) Side 1 af 9. Til én klasse skal du bruge: Side 1 af 9 Materialer: Til én klasse skal du bruge: til hver elev: fire slags paprør, nr. 1-4 en linse et okular (sørg for at hver gruppe nogle forskellige okularer) en saks to runde stykker sort karton

Læs mere

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji.

Jørn Iversen Rødekro Aps. Hydevadvej 48 Hydevad DK-6230 Rødekro Tel.: +45 74669242 Fax.: +45 74669294 e-mail.: iversen@ji.dk Web.: www.ji. Indholdsfortegnelse Brugsanvisning Side 2 Brugervejledning Side 3 Din første tur Side 4 Tilpasning af cyklen Side 4 Justering af sadel Side 5 Justering af ryglæn Side 5 Justering af ryglænets stabilitet

Læs mere

KvægKongres 2012. Styr på vedligeholdelsesomkostningerne. Tlf. 30 604 603 Mail.: kjn@maskinraadgivning.com

KvægKongres 2012. Styr på vedligeholdelsesomkostningerne. Tlf. 30 604 603 Mail.: kjn@maskinraadgivning.com KvægKongres 2012 Styr på vedligeholdelsesomkostningerne Tlf. 30 604 603 Mail.: kjn@maskinraadgivning.com Dieselforbrugets betydning for vedligeholdelse Hvilke enheder er dyrest at vedligeholde? Vedligehold

Læs mere

Tillykke med din nye TMS Z2 50cc

Tillykke med din nye TMS Z2 50cc Tillykke med din nye TMS Z2 50cc Udpaknings- og klargøringsanvisning. ver. 1.01 Vi tager forbehold for trykfejl og ændringer i anvisningen. 1. Start med at fjerne pap emballagen. 2. Fjern de 2 stålwire,

Læs mere

Uni-Loader model 1965

Uni-Loader model 1965 Uni-Loader model 1965 1965 er en af de mindste og smidigste UNI Loader, som er fremstillet. Med sin korte venderadius på 910 og den 14,6 kw/19 hk stærke 3-cylinder vandkølet Yanmar dieselmotor, yder den

Læs mere

TB-009D3 Manual. Brugsanvisning. Cykelplatform f/anhængertræk

TB-009D3 Manual. Brugsanvisning. Cykelplatform f/anhængertræk TB-009D3 Manual Brugsanvisning Cykelplatform f/anhængertræk -Plads til 3 cykler. -Nem samling og montering. -Cyklerne anbringes nemt i holderne, grundet platformens lave højde. Indholdsfortegnelse 1. Sikkerhed.....

Læs mere

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling

Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Micro-Trains #1021/#1022 Lav, kort kobling Lav, kort kobling for lokomotiver og vogne med begrænset plads, 2 par til (1021) Life-Like E8A banerømmer eller Bachmann 4-8-4 banerømmer. #1021 til lokomotiver

Læs mere

Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 1 af 9

Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 1 af 9 Michael Holm sidst opdateret onsdag, 11 januar 2012 side 1 af 9 Skift af venstre forhjulsleje på Citroen Berlingo 1.8i årgang 2000 Haynes er skrevet til biler, som ikke er rustne. Her kommer en praktisk

Læs mere

CITROËN. Gode råd fra UDSTØDNING. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig

CITROËN. Gode råd fra UDSTØDNING. mere viden bedre vedligeholdelse. Oplev hvad CITROËN kan gøre for dig UDSTØDNING mere viden bedre vedligeholdelse Oplev hvad kan gøre for dig UDSTØDNING mere viden bedre vedligeholdelse Udstødningen er en teknisk kompliceret del, som både er underlagt lovgivningens miljønormer

Læs mere

Byg din egen PC. Starter edition

Byg din egen PC. Starter edition Komponent Processer Processer køler Bundkort RAM moduler Grafik/video kort Harddisk DVD-brænder eller optisk drev Kabinet Strømforsyning Tjekliste Byg din egen PC Starter edition Før du starter denne guide

Læs mere

Den 27. september 2017 blev i sag nr : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. mod

Den 27. september 2017 blev i sag nr : xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx. mod Den 27. september 2017 blev i sag nr. 90916: xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxx mod Topdanmark Forsikring A/S Borupvang 4 2750 Ballerup afsagt k e n d e l s e : Forsikringstageren har

Læs mere