udvikling af terminal og superstoppesteds koncept til understøttelse af NT s x-bus net

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "udvikling af terminal og superstoppesteds koncept til understøttelse af NT s x-bus net"

Transkript

1 udvikling af terminal og superstoppesteds koncept til understøttelse af NT s x-bus net ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Formålet med projektet er at udvikle et nyt moduleret superstoppesteds- og busterminalkoncept for X-bus nettet i Region Nordjylland. Konceptet skal understøtte NT s kollektive trafikplan, hvor der lægges op til en massiv satsning på flere og hurtigere X-bus forbindelser mellem regionens hovedbyer. Udviklingsperspektivet i projektet er, at drift og vedligeholdelse af terminaler og superstoppesteder skal outsources til private aktører - på hele sammenhængende strækninger og i hele områder. Dette vil sikre en tiltrængt ensartethed og et højere kvalitetsniveau i den kollektive trafik. Hvis projektet falder positivt ud vil det være muligt at brede konceptet ud i hele regionen og evt. i hele Jylland. Projektet skal være medvirkende til at udarbejde og kvalificere en senere projektansøgning, i en senere ansøgningsrunde, om implementering af konceptet på en konkret forsøgsstrækning på X-bus ruten 970X Aalborg - Thisted - Nykøbing Mors, som udgør etape 1 i implementeringen af den kollektive trafikplan for Region Nordjylland.

2 projektbeskrivelse X-busser og den Kollektive Trafikplan I den Kollektive Trafikplan er det planen at udvikle X-busnettet. Planen implementeres i flere etaper, hvor 1. etape vil være at sikre flere og hurtigere forbindelser mellem Aalborg Thisted Nykøbing Mors. Planen skal give bedre kollektiv trafik og flere passagerer gennem bedre kvalitet, større frekvens og hurtigere og mere direkte ruter. X-bus nettet vil være kendetegnet af hurtige og højfrekvente forbindelser, der transporterer pendlere mellem regionens større byer. Den kollektive bustrafik er kendetegnet ved ikke at være et dør til dør trafiksystem og brugen af kollektiv trafik er således betinget af transport til og fra busterminaler og stoppesteder, ligesom at der på rejsen kan være behov for at skifte til andre busser eller tog. Oplevelsen af den kollektive trafik starter så at sige ved stoppestedet eller på busterminalen. I Trafikplanen er det ønsket, at give den kollektive bustrafik et løft både i forhold til selve busrejsen (frekvens, rejsetid), og i forhold til de øvrige parametre som komfort, sikkerhed, information, vente- og stoppestedsfaciliteter osv. Traditionelt set er NT s rutenet etableret med mange stop og stor geografisk dækning. Strukturen for stoppesteder og busterminaler har understøttet denne struktur, med mange busterminaler og stoppesteder til følge. Det høje antal af stoppesteder og busterminaler giver i sig selv mindre fremkommelighed og langsomme forbindelser, ligesom at det i selv er udfordring at sikre et højt serviceniveau og en høj kvalitet på disse parametre. Udvidelsen af NT s X-bus net vil betyde flere passagerer de steder hvor bussen stopper. Dette giver samtidig mulighed for at forbedre de fysiske forhold disse steder - og sikre at kundens oplevelse af busrejsen svarer til kerneproduktet: Effektive X-bus hovedruter der hurtigt, sikkert og med god komfort transporterer passagerne mellem de større byer.

3 Superstoppestedet som erstatning for busterminaler NT s nuværende busterminal-struktur er bygget på forudsætningen om, at større købstæder har busterminaler med et højt serviceniveau (ventefaciliteter, toiletter, cykelparkering, personlig betjening osv.) kombineret med en række almindelige stoppesteder, der binder købstæderne sammen. De almindelige stoppesteder er kendetegnet ved et lavt serviceniveau. I bedste fald er der et læskur og en afgangstavle. Modsat togdrift er fordelene ved den kollektive bustrafik at man relativt let kan tilpasse standsningsmønsteret således at det matcher kundernes behov. Derfor står en stor del af buspassagererne på busserne uden for de større busterminaler. Disse passagerer oplever en væsentlig lavere kvalitet end på busterminalerne. I dette lys kan man sige at nogle busterminalerne servicemæssigt er overdimensionerede, mens centrale stoppesteder er underdimensionerede. Det er visionen at skabe en bedre sammenhæng på den del afrejsen der starter ved stoppestedet. X-bus nettet skal derfor bindes op af superstroppesteder i flere mindre byer eller på de destinationer, hvor der er mange af- og påstigende passagerer i stedet for at køre fra busterminal til busterminal. I stedet for at betragte busterminaler som adskilte øer er det ønskeligt at busterminaler og superstoppesteder, både i sin fysiske udformning og serviceniveau, skal binde ruterne sammen. Fleksible superstoppesteder er lettere at etablere og vil ofte kunne komme tættere på kunden end større busterminaler. Superstoppesteder kan anvendes overalt, hvor der er større passagerermængder (gymnasier, virksomheder osv.) Med andre ord der hvor passagerertilvæksten skal komme fra i de kommende år. Uden af lægge sig fast på et koncept er det forestillingen at et superstoppested (basis) vil være et moderne læskur (lukket) med informationsskærm (realtid og ad-hoc driftmeldinger). Der vil typisk være cykelparkering og bilparkering i tilknytning til superstoppestedet. Afhængig af passagererantallet vil der være mulighed for at koble yderligere moduler til superstoppesteder. F.eks. toiletter, rejsekort-salgsautomat, chaufførfaciliteter, kiosk, videoovervågning osv. Vurderingen er i væsentlig grad, at der i dag, er nøglefærdige modulerede løsninger, hvad angår superstoppestedernes fysiske og arkitektoniske udformning.

4 Behov for udvikling af sammenhængende driftsmodeller I dag er ansvaret for stoppesteder placeret hos vejmyndighederne, der er ansvarlige for etablering og drift af stoppesteder. NT s rolle er i denne sammenhæng koordinerende. Busterminalerne er derimod drevet af NT efter en forpagtermodel. Modellen er i hovedtræk følgende: Busanlægget (asfalt) er kommunens ansvar. NT lejer evt. lokaler af kommunen. NT ansætter en forpagter der står for billetsalg, kiosk, rengøring, toiletter mv. Forpagteren får et driftstilskud af NT, der kombineret med kiosksalg og provision for salg af kort og billetter, giver forpagteren et forretningsgrundlag. Driftstilskuddet finansieres af kommunerne og regionen. Modellen har i de første år været en succes. I de senere år er modellen kommet under pres. Det er vanskeligere at få forpagtere til at varetage opgaven, uden at NT og kommunerne øger deres driftstilskud. Med rejsekortet vil færre og færre kunder have behov for personlig billetsalg hvorfor grundlaget for forpagtermodellen vil være stadigt vanskeligere. Derfor ønskes der i højere grad at busterminaler kan drives uden personlig betjening, og at busterminalerne i de mindre byer i højere grad bliver superstoppesteder. Ansvarsfordelingen mellem NT, kommuner og regionen er væsentligt at opretholde i lyset af ansvarsfordelingen mellem trafikindkøber og trafikudbyder. Der kan dog stilles spørgsmålstegn ved om trafikselskabet eller kommunen er de bedste til at drive busterminaler og superstoppesteder. Med det blotte øje er de mest velfungerende stoppesteder i dag dem, som drives og vedligeholdes af private operatører og som ofte kombinere stoppestedsløsninger og outdoor-faciliteter med trafikreklame. Derfor ønskes det undersøgt om der kan udvikles modeller hvor flere offentlige og private aktører i et partnerskab driver hele strækninger eller områder på tværs af kommunegrænser. Kan private aktører både drive busterminaler, superstoppesteder og almindelige stoppesteder i ét sammenhængende system? Case Konkret ønskes det undersøgt (forundersøgelse) om det på X-bus strækningen mellem Nykøbing Mors - Thisted Aalborg, er mulig at udvikle et sammenhængende busterminal- og superstoppestedskoncept hvor private operatører i samarbejde med NT og kommuner, både driver alm. stoppesteder, superstoppesteder og busterminaler. Altså en model hvor NT, kommunerne på den pågældende strækning (Morsø, Thisted, Jammerbugt og Aalborg kommuner samt Region Nordjylland) i fællesskab outsourcer driften af busterminaler, superstoppesteder og alm. stoppesteder til private operatører. (Busterminalen i Nykøbing Mors, Fjerritslev, Brovst, Aabybro)

5 projektdefinition Forundersøgelse af et nyt superstoppestedskoncept, der skal understøtte X-bus nettet i Region Nordjylland. Projektet indgår i en samlet massiv satsning (den kollektive trafikplan) om flere, bedre og hurtigere busruter mellem hovedbyer i regionen. Etablering af superstoppesteder som erstatning for mange mindre stoppesteder og busterminaler skal gøre det muligt at rette de ruter ud, som X-bus nettet omfatter. Hermed kan fremkommeligheden øges og rejsetiden sænkes. X-bus nettet kan dermed blive et endnu bedre alternativ og bidrage til flere passagerer i den kollektive trafik. Udviklingsperspektivet og det der nærmere søges undersøgt er om modellen for drift og vedligeholdelse af busterminaler, superstoppesteder og alm. stoppesteder, kan ændres fra at være en kommunal driftsopgave til at blive varetaget af private aktører på hele X-bus strækninger frem for, som i dag, fra kommune til kommune. Dette vil sikre en tiltrængt ensartethed og et højere kvalitetsniveau, der i regionen skal være medvirkende til at synligheden og genkendeligheden af den kollektive trafik bliver bedre. Superstoppesteder skal visuelt understøtte at X-bus nettet er et kvalitetsprodukt, og her kan stoppestederne stå som lysene fyrtårne i de mellemstore provinsbyer som udgør passagerunderlaget i X-bus nettet Mål Formålet med projektet er at udvikle et nyt stoppesteds- og busterminalkoncept for X-bus nettet i Region Nordjylland. Konceptet skal understøtte en bedre fremkommelighed og sikre at rejsetiden mellem regionens mindre provinsbyer ind mod Aalborg kan optimeres med flere passagerer til følge. Et væsentligt output i projektet er at udarbejde og kvalificere en senere projektansøgning, i en senere ansøgningsrunde, om implementering af konceptet på en konkret forsøgsstrækning på X-bus ruten 970X Aalborg Thisted Nykøbing Mors, som udgør etape 1 i implementeringen af den kollektive trafikplan for Region Nordjylland. Omfang Undersøgelsen skal overordnet fastlægge hvor og med hvilke faciliteter, der kan/skal etableres alm. stoppesteder, superstoppesteder og evt. busterminaler i hele Region Nordjylland. Mere specifikt ønskes det i forundersøgelsen afdækket hvordan projektet mere specifikt kan implementeres og projekteres på en forsøgsstækning. Forsøgsstrækningen omfatter 4 kommuner på strækningen Nykøbing Mors Thisted Fjerritslev Brovst - Aalborg. Som en væsentlig del af forundersøgelsen ønskes det afdækket hvordan et driftsfællesskab på stoppesteds/ terminalområdet, mellem de berørte kommuner på forsøgsstrækningen, kan etableres og hvordan driftsøkonomien kan forbedres ved driftssamarbejde. Der ønskes således udarbejdet et egentlig business case på forsøgsstrækningen. Konceptet og business case skal derfor danne best practise for implementeringen af den kollektive trafikplan i den øvrige del af regionen. Erfaringerne her må forventes at kunne anvendes i den øvrige del af Jylland, hvor X-busserne kører. r

6 resultater og leverancer Der søges støtte til en forundersøgelse, der skal gennemføres i samarbejde med en konsulentvirksomhed. Forundersøgelsen består af en generel, konceptudviklingsdel og en specifik del, hvor der udarbejdes en implementeringsplan for forsøgsstrækningen Nykøbing Mors Thisted Fjerritslev Brovst Aalborg. De to dele er kort beskrevet i nedenstående: Generel del: Konceptudvikling 1. Udarbejdelse af et hardware koncept for terminaler, superstoppesteder og stoppesteder. Der udarbejdes et terminal- og superstoppestedskoncept for X-busnettet i Region Nordjylland. Fokus er at anvende nøglefærdige terminal og stoppestedsfaciliteter (moduler) inkl. faciliteter for bil- og cykel parkering (hardware). Dette vil bl.a. omfatte: a. Vurdering af hvilke faciliteter der kan indgå i et stoppestedskoncept, herunder: Faciliteter, der skal være gennemgående elementer, i både terminaler, superstoppesteder og stoppesteder, f.eks perron, læskærm/læhus, destinationsskiltning m.v. Faciliteter, der kan gøre det mere attraktivt at tage bussen, f.eks cykel- og bilparkering, tilbringermulig heder (park&ride/ kiss&ride), belysning, køretidsinformation, information om tilbud, priser m.v. Muligheder for særlige chaufførfaciliteter på superstoppesteder. Faciliteter, der kan indgå i et fremtidigt driftskoncept, f.eks levende reklamer, lysavis/reklamer mv. b. Udarbejdelse af et samlet, modulopdelt koncept for terminaler, superstoppesteder samt almindelige stoppesteder og udvikling af kriterier for anvendelse af de konceptuelle løsninger på forskellige lokationer. c. Vurdering af hvordan konceptet skal udformes i forbindelse med motorvejskørsel. d. Afklaring af hvilke faciliteter, der findes som nøglefærdige løsninger og for hvilke, der skal ske en udvikling/ tilretning. Prissætning af faciliteterne. Prissætning af drift og vedligeholdelse. e. Vurdering af hvilken effekt de enkelte elementer vil have for passagerer. f. Udarbejdelse af konceptrapport med anvisning på hvordan de enkelte dele af konceptet foreslås anvendt. 2. Udarbejdelse af overordnet plan Udarbejdelse af en overordnet plan for hvor og med hvilke faciliteter konceptet kan etableres på X-bus nettet, der også omfatter motorvejsstrækninger:

7 a. Overordnet gennemgang af de enkelte X-bus strækninger og terminal- og stoppestedsforhold på disse. Dette gennemføres primært på basis af kort- og billedmateriale samt passagertal for de enkelte stræk ninger og stoppesteder. b. Vurdering af mulighederne for ruteændringer i forbindelse med ændret stoppestedsplacering. c. Vurdering af hvilke konceptuelle løsninger, der kan anvendes de enkelte steder. 3. Udarbejde af et driftskoncept Der udarbejdes et koncept for drift og vedligeholdelse af busterminaler, superstoppesteder og alm. stoppesteder, baseret på outsourcing til private aktører. Projektet omfatter trafikreklame og mulighed for at NT også selv kan anvende out-door reklamer rettet mod bilister. a. Gennemgang og vurdering af mulige organisatoriske modeller for driften af busterminaler og stoppeste der, og herunder modeller baseret på outsourcing til private aktører. Herunder udvikling af kommer cielle muligheder i form af reklame o.l., samt en vurdering indtægtsmuligheder. b. Analyse af gennemførlighed af de opstillede driftskoncepter og organisatoriske modeller med henblik på en vurdering og prioritering. c. Udvikling af en overordnet model for drift af terminaler, superstoppesteder og alm. stoppesteder på X- bus nettet. 4. Udarbejde af model for driftssamarbejde Der udvikles en model for driftssamarbejde mellem NT, kommuner og private aktører, således at stop pestedskonceptet kan drives og outsorces som hele sammenhængende strækninger eller områder. Der ønskes en afklaring af muligheder for driftsfællesskaber. a. Gennemgang og vurdering af mulige organisatoriske modeller og økonomiske fordele ved samkøring af driften af stoppestedskonceptet for områder af forskellig størrelse og med forskelligt omfang på X- bus nettet. b. Udvikling og vurdering af mulighederne for etablering af driftsfællesskaber til varetagelse af operatørrollen for stoppestedskonceptet for hele ruter eller geografiske områder. c. Analyse af gennemførlighed af de opstillede driftskoncepter og organisatoriske modeller med hen blik på en vurdering og prioritering. Den generelle del afsluttes med en afrapportering i form af et første rapportudkast, der danner grundlag for det videre arbejde med udarbejdelse af implementeringsplan for en forsøgsstrækning i forundersøgelsens specifikke del. Efter afslutningen af den specifikke del, vil det være relevant at gennemgå resultaterne af den generelle del, med henblik på en revidering og evt. justering heraf.

8 Specifik del: Implementeringsplan for forsøgsstrækning Der udarbejdes en samlet implementeringsplan af forsøgsstrækningen Nykøbing Mors Thisted Fjerritslev Brovst Aalborg, gennem følgende skridt: 1. Projektering for forsøgsstrækningen Der foretages en projektering af det samlede koncept på forsøgsstrækningen, således at projektets samlede økonomi er udredt og kendt. Det forventes at implementeringsplanens specifikke del danner grundlag for en justering af forundersøgelsens generelle del. a. Med udgangspunkt i den generelle del og en gennemgang af forsøgsstrækningen, foretages en kon kret vurdering for valg af konceptuelle løsninger, herunder ruteføringen i byer hvor der etableres super stoppesteder i kombination med, eller som erstatning for busterminaler. b. Der udarbejdes konkrete forslag til placering og skitseprojektering af de enkelte superstoppesteder/ stoppesteder. c. Prissætning af de foreslåede (super)stoppesteder, baseret på erfaringstal og indhentede priser fra po tentielle leverandører. 2. Business Case Der opstilles en samlet business case for konceptet på forsøgsstrækningen med henblik på en belysning af, hvordan konceptets samlede økonomi er på forsøgsstrækningen i forhold til summen af de enkelte kommuners aktiviteter på området. Udover beskrivelsen af forslagene til placering og projek tering af (super)stoppesteder og de estimerede anlægsomkostninger skal Business Casen indholde følgende: a. Opgørelse af de samlede driftsomkostninger og indtægter b. Opgørelse af forventede passagerindtægter og andre indtægter (f.eks. trafikreklame). c. Belysning af, hvilke driftsbesparelser, der følger af bedre fremkommelighed og mere direkte ruteføring på forsøgsstrækningen. d. Opstilling af et cash-flow budget for NT og for den eventuelle operatør, såfremt dette er en anden end NT. Budgettet opgøres som udgangspunkt i faste priser for en 10 års periode. e. Sammenligning af den samlede økonomi i det forslåede koncept på forsøgsstrækningen i forhold til den nuværende økonomi på forsøgsstrækningen. f. Beskrivelse af forslag til organisatorisk model og planlagt involvering af private operatører på denne strækning i forsøgsperioden og på længere sigt. 3. Udarbejdelse af en kommende projektansøgning Der udarbejdes afslutningsvist en projektansøgning til en senere ansøgningsrunde af fremkommelighedspuljen/ flere passagerer puljen, hvor der specifikt støtte til etablering af konceptet på forsøgsstræk ningen og evt. andre strækninger på X-busnettet. Målet er at forsøgsstrækningen kan etableres med fødselshjælp fra puljerne, således at strækningen kan etablere et erfaringsgrundlag og danne best practice for den øvrige del af regionen og resten af landet. Derfor forventes en senere ansøgning at indeholde en evaluering af forsøgsstrækningen på både kvalitative og kvantitative parametre, herunder flere og mere tilfredse passagerer. 970 X 970 X 970 X

9 grænseflader Projektet forventes at få klare snitflader til et senere projekt og puljeansøgning fra de jyske trafikselskaber om relancering af X-bus nettet i Jylland koordineret i regi af X-bus sekretariatet.

10 tidsplan

11 budget

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X

Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Realisering af NT s stoppestedskoncept på rute 970X Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) satser markant på X bus nettet, med nye ruter og flere afgange. X busserne

Læs mere

Regelmæssig og direkte

Regelmæssig og direkte Regelmæssig og direkte 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY

Læs mere

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune

Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Opgradering af stoppestedsfaciliteter i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Projektet omhandler en opgradering af stoppestedsfaciliteter ved hovedstoppestederne i alle de

Læs mere

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk

Effekter ved afsluttede puljeprojekter Sine Amelung, sam@trafikstyrelsen.dk Henrik Severin Hansen, hsh@trafikstyrelsen.dk Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Strategisk opgradering af stoppesteder i Nordjylland

Strategisk opgradering af stoppesteder i Nordjylland Strategisk opgradering af stoppesteder i Nordjylland Ansøgning til pulje til yderområer Resumé Nordjyllands Trafikselskab (NT) og de nordjyske kommuner sætter i fællesskab fokus på forbedring af stoppestedsfaciliteterne

Læs mere

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk

Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Trafikplan for Region Sjælland Henrik Kaalund Regional udvikling Region Sjælland www.regionsjaelland.dk Regionens trafikopgaver: Movia: Bestilling af 3 typer af opgaver: Regional Bustrafik Lokalbanekørsel

Læs mere

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser

Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser Implementering af realtid og stoppestedsannoncering i X Busser ansøgning til passagerpuljen resumé Realtidsinformation er et vigtigt element i bestræbelserne på at gøre den kollektive trafik attraktiv

Læs mere

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune

Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter. i Jammerbugt Kommune Opgradering af terminalog stoppestedsfaciliteter i Jammerbugt Kommune Ansøgning til Passagerpuljen Resumé Jammerbugt Kommune er udover at være Region Nordjyllands 5. største kommune også en stor turistmagnet,

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn

Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn 1-30-72-101-2-12 14. januar 2015/OS Evaluering Regionalbuskørsel via Aalborg Lufthavn Fra den 1. juli 2012 blev den kollektive trafikbetjening af Aalborg Lufthavn forbedret ved, at regionalrute 70, 71

Læs mere

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal

Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Modernisering af regionalbusterminalen på Aalborg Busterminal Resumé Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Nordjyllands Trafikselskab (NT) har igennem et stykket tid arbejdet med at opgradere Aalborg Busterminal

Læs mere

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen

Notat. Trafik planlægning. Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Notat Fremkommelighedspuljeansøgning, Trafikstyrelsen Projektbeskrivelse for forprojekt på Flintholm Station. Ansøgning til fremkommelighedspuljen. Projekttitel Bynet 2018 - "forprojekt til forbedring

Læs mere

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk

PRINCIP. VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk PRINCIP VelkommentilNT! 9. november 2012 Ole Schleemann, os@ntmail.dk Program Hvad er NT? - forretningsområder - Organisering og økonomi Mål og resultater Strategi og handlingsplan Nordjylland 580.000

Læs mere

At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne sender en ansøgning om puljemidler til at gennemføre et 3-årigt forsøg med direkte busser

At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne sender en ansøgning om puljemidler til at gennemføre et 3-årigt forsøg med direkte busser Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 10. september 2009 CLA 14 Pilotforsøg med direkte busser Indstilling: Direktionen indstiller, At bestyrelsen tiltræder, at Movia og regionen/regionerne

Læs mere

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder

Prince2 Projektgrundlag. Notat til: Trafikstyrelsen. Kopi til: 22. februar Projektbeskrivelse - Count down på stoppesteder Prince2 Projektgrundlag Notat til: Trafikstyrelsen Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 22. februar 2010

Læs mere

Overraskende hurtig 1

Overraskende hurtig 1 Overraskende hurtig 1 Overblik Sammenhæng mellem Movias buskoncepter Geografi Buskoncepter Byområder A-BUS Linjer i og mellem byområder og arbejdspladser i hovedstadsområdet ALMINDELIG BUS S-BUS +WAY Linjer

Læs mere

Sammenhængende terminalområde i Hjørring

Sammenhængende terminalområde i Hjørring En grøn transportpolitik Sammenhængende terminalområde i Hjørring Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Hjørring Kommune søger om støtte under En grøn transportpolitik til gennemførelse af et forprojekt

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Realtidsinformation ved busstoppesteder i tyndt befolkede områder 2. Resumé Horsens Kommune

Læs mere

En lovpligtig opgave. 9 i Lov om trafikselskaber:

En lovpligtig opgave. 9 i Lov om trafikselskaber: En lovpligtig opgave 9 i Lov om trafikselskaber: Trafikselskabet udarbejder med udgangspunkt i den statslige trafikplan mindst hvert 4. år en plan for serviceniveauet for den offentlige servicetrafik,

Læs mere

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle

Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger: Kollektiv trafik et tilbud til alle Anbefalinger fra omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle Uddrag fra kommissoriet for omstillingsgruppen Kollektiv trafik et tilbud til alle:

Læs mere

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé

Notat. Til: Kopi til: 31. august Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse. 2. Resumé Notat Til: Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler CKK Direkte 36 13 16 70 Fax 36 13 20 93 CKK@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 31. august 2010 1. Pendlernet på Sjælland - projektbeskrivelse

Læs mere

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE

AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE AFTALE OM KOLLEKTIV TRAFIKPLAN FOR FREDERIKSHAVN KOMMUNE Baggrund Gode forbindelser til arbejdspladser, uddannelsesinstitutioner, skoler, kultur mv. er grundlæggende elementer til at skabe gode og attraktive

Læs mere

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter

Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 Beskrivelse af finansieringsmuligheder Beskrivelser af berørte ruter Bestyrelsesmøde, den 28. januar 2011 Dagsordenspunkt nr.: 02/11, bilag nr. 10 J. nr.: 70-19-01-10 H. C. Bonde Finansiering af Vestbanen og Trafikplanen fra 2012 af finansieringsmuligheder r af berørte

Læs mere

Indførelses af Pendlernettet i Movias område

Indførelses af Pendlernettet i Movias område Notat Indførelses af Pendlernettet i Movias område Thomas Damkjær Petersen Sagsnummer Sagsbehandler TDP Direkte 36 13 16 72 Fax 36 13 20 93 TDP@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 6. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 6. runde 28. november 2011 3 Tilsagnsnotat Der er i 6. runde udmøntet for 37,1 mio. kr. til 10 projekter. Desuden er der overflyttet 28,5 mio. kr. til Fremkommelighedspuljen.

Læs mere

Implementering af korrespondancesikring i X Bus

Implementering af korrespondancesikring i X Bus Implementering af korrespondancesikring i X Bus 1. Projekttitel Implementering af korrespondancesikring i X Bus 2. Resumé Projektet formål er, at implementere en proces og et system for korrespondancesikring

Læs mere

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING

FynBus strategi for baserer sig på tre værdier: KUNDEN I CENTRUM SIKKER DRIFT KONTINUERLIG KVALITETSUDVIKLING DET SKAL VÆRE NEMT Det skal være nemt at rejse med FynBus. Det er visionen i FynBus nye strategi for årene 2018-2020. FynBus ledelse har i samarbejde med trafikselskabets mange interessenter og medarbejdere

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 4 F2009-1-3 Banegårdspladsen i Herning 6

Læs mere

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal;

Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Forprojekt, Frederikshavn Busterminal; Resumé Fremtidens omdrejningspunkt for den kollektive trafik i Frederikshavn Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Det er i dag ikke morsomt at være bruger

Læs mere

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Ålborg Trafikdage d. 27. august 2013 Civilingeniør, Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder

Læs mere

15.1 Fremtidens buskoncepter

15.1 Fremtidens buskoncepter Bestyrelsesmødet den 25. oktober 2012. Bilag 15.1 Sagsnummer Sagsbehandler MLL Direkte 36 13 15 05 Fax - MLL@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 5. oktober 2012 15.1 Fremtidens buskoncepter

Læs mere

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0

FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 FEBRUAR 2014 MOVIA OG KØGE KOMMUNE +WAY PÅ 101A I KØGE SAMMENFATNING AF PROJEKT VER 2.0 +WAY PÅ 101A I KØGE 3 +Way - næste skridt for 101A? 1 Sammenfatning Denne sammenfatning er revideret af Køge Kommune

Læs mere

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde

Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse vedr. Cykelparkering i Pulje til supercykelstier og cykelparkering, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Cykelparkering ved Kolding Banegård 2. Resumé Baggrunden for

Læs mere

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk

Vejledning For kommuner. 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER. midttrafik.dk Vejledning For kommuner 1. udgave, november 2012 TOPPE STEDER 1 midttrafik.dk STOPPESTEDER I MIDTTRAFIK Stoppesteder i Midttrafik Vejledning for kommuner 1. udgave, november 2012 2 indhold Indledning 4

Læs mere

Oprettelse af Pendlernettet i Movias område

Oprettelse af Pendlernettet i Movias område Denne artikel er publiceret i det elektroniske tidsskrift Artikler fra Trafikdage på Aalborg Universitet (Proceedings from the Annual Transport Conference at Aalborg University) ISSN 1603-9696 www.trafikdage.dk/artikelarkiv

Læs mere

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik.

Notatet sammenfatter planen. Høringsudgaven kan ses på www.sydtrafik.dk - Om Sydtrafik. NOTAT Team GIS og Sekretariat Sags id.: 13.05.16-P17-1-14 Sagsbeh.: DL0UCP 07-05-2014 Høring af trafikplan 2014-2018 for Sydtrafik. Trafikplan 2014-2018 er godkendt af Sydtrafiks bestyrelse og sendes i

Læs mere

Hvem taler. Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra

Hvem taler. Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra Hvem taler Casper Jul Nielsen Projektleder BeKTra Erfaring fra Trafikselskaber i Nord og Midtjylland Ansvar for implementering af ny kørsel Ansvar for PLANET og internetbestilling Medansvarlig for udvikling

Læs mere

Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12

Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12 Resumé af Trafikplan for Nordjylland 2009-12 Af Signe Klintgaard Korać m.fl., funktionsleder for planlægning, Nordjyllands trafikselskab & Lykke Magelund, chefkonsulent, Tetraplan A/S Trafikdage på Aalborg

Læs mere

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd

TRAFIKPLAN FOR REgION MIdTjyLLANd TRAFIKPLAN FOR region midtjylland Den regionale trafikplan herunder X bus og privatbaner Visioner og principper for det regionale rutenet Den regionale udviklingsplan sammenfatter Regionsrådets visioner

Læs mere

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013

14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 28. februar 2013 Mads Lund Larsen 14 Orientering om ansøgninger til statslige buspuljer fra Movias område primo 2013 Indstilling: Det indstilles, At

Læs mere

Potentialer i Randers bybusser

Potentialer i Randers bybusser Randers kommune Dato Journalnr Sagsbehandler e-mail Telefon 8. januar 2016 1-30-75-1-205-1-12 Per Elbæk pel@midttrarfik.dk 2078 5588 Potentialer i Randers bybusser Midttrafik har i samarbejde med Randers

Læs mere

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet.

Forudsætningerne for FynBus svar er det nuværende regionale rutenet. Region Syddanmark Damhaven 12 7100 Vejle Direktion lho@fynbus.dk Telefon direkte: 6311 2201 Den 29. august 2008 Høringssvar vedr. forslag til principper for bustrafik FynBus har i brev af 18. juni 2008

Læs mere

FAGLIGT FORUM TRAFIKPLAN November 2016

FAGLIGT FORUM TRAFIKPLAN November 2016 FAGLIGT FORUM TRAFIKPLAN 2017 02. November 2016 Trafikplanen i lov om trafikselskaber Indhold af trafikplanen efter lovændring i 2015 9.Trafikselskabet udarbejder med udgangspunkt i den statslige trafikplan

Læs mere

Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune

Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune Mere kollektiv trafik i Rebild Kommune Ansøgning til Fremkommelighedspuljen Resumé Rebild Kommune har i dag et velfungerende rutenet, der tilgodeser både skoleelever og pendlere. Der er dog altid plads

Læs mere

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne

Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Bedre stoppesteder påfyn og Øerne Præsentation TØF 2. oktober 2012 1. Om projektet -forudsætninger Interviews med involverede parter(fynbus, kommuner, operatører, DSB, AFA) 2.904 stoppesteder, ca. 1.400

Læs mere

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme

1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Opgradering af businfrastruktur langs linje 500S mellem Glostrup Station og Avedøre Holme 2. Resumé

Læs mere

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet

Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Count down til Pendlernettet 2. Resumé Trafikinformationen på pendlernettet fremtidens hovednet for kollektiv trafik på Sjælland - skal styrkes, som del af Movias Trafikplan

Læs mere

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland

udbredelse af NT Live i Region Nordjylland udbredelse af NT Live i Region Nordjylland ansøgning fremkommelighedspuljen resumé Er bussen kørt fra stoppestedet? Er den forsinket? Når jeg mit næste skifte? Usikkerhed og ventetid er nogle af de væsentlige

Læs mere

Forbedrede forhold for bybuspassagererne

Forbedrede forhold for bybuspassagererne Forbedrede forhold for bybuspassagererne i Nordjylland Resumé Ansøgning til Passagerpuljen Grundproduktet i form af linjeføring og køreplaner er i dag veludviklet i de små bybus-systemer i Nordjylland.

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 14. april 2015

Referat Bestyrelsesmøde i NT den 14. april 2015 0-101-2-09 17. april 2015/OS Referat Bestyrelsesmøde i NT den 14. april 2015 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg kommune Svend Heiselberg, Region Nordjylland Daniel Nyboe Andersen, Aalborg kommune

Læs mere

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION

+WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION FEBRUAR 2014 KØGE KOMMUNE OG MOVIA +WAY OPGRADERING PÅ LINJE 101A OG NY BUSVEJ TIL KØGE NORD STATION SAMMENFATNING AF FORSLAG I RAPPORTEN: +WAY PÅ 101A I KØGE (VER 2.0) 1. Sagsfremstilling Køge er en

Læs mere

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017

Transportanalyse, løsningsdel. Udvalgsmøde 30. november 2017 Transportanalyse, løsningsdel Udvalgsmøde 30. november 2017 Agenda Opsamling på hidtidig proces Busnettets struktur og økonomi i dag Analyse af den nuværende betjening Anbefalinger Løsningsforslag Fordele

Læs mere

Perspektiver og muligheder i bustrafikken

Perspektiver og muligheder i bustrafikken Perspektiver og muligheder i bustrafikken Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og infrastruktur 1 Oplæg i Transportministeriet 14. november 2013 Hvad efterspørger kunderne i den kollektive trafik? Movia kundepræferenceundersøgelse

Læs mere

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009

Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning. Region Syddanmark, 29. januar 2009 Principper for kollektiv bustrafik af regional betydning Region Syddanmark, 29. januar 2009 BAGGRUNDEN FOR REGIONSRÅDETS PRINCIPPER Regionen skal sikre kollektiv trafik af regional betydning og kommunerne

Læs mere

Busstoppesteders serviceniveau

Busstoppesteders serviceniveau Fredensborg Kommune Uddrag af referat fra mødet i Plan-, Miljø- og Klimaudvalget den 12. august 2014 Busstoppesteders serviceniveau Sagsnr.: 14/15381 Se alle bilag i sagen Beslutningstema Stillingtagen

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde hos NT den 25. februar 2014

Referat Bestyrelsesmøde hos NT den 25. februar 2014 28. februar 2014 Referat Bestyrelsesmøde hos NT den 25. februar 2014 Deltagere Thomas Kastrup-Larsen, Aalborg kommune Svend Heiselberg, Region Nordjylland Lars Holt, Jammerbugt kommune Morten Lem, Rebild

Læs mere

Politisk dokument med resume. 17 Ejerskab og finansiering af trafikanlæg. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument med resume. 17 Ejerskab og finansiering af trafikanlæg. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument med resume Sagsnummer Bestyrelsen 19. december 2014 Mads Lund Larsen 17 Ejerskab og finansiering af trafikanlæg Indstilling: Administrationen indstiller, At administrationen i dialog

Læs mere

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område

06.1 Forslag til administrationsgrundlag for anlægspulje til trafikanlæg i Movias område Bestyrelsesmøde 29. oktober 2015 / pkt. 6 / bilag 1 Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 06.1 Forslag til administrationsgrundlag

Læs mere

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller,

Politisk dokument uden resume. 21 Status for it-projekter. Indstilling: Administrationen indstiller, Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 30. april Peter Jensby Lange 21 Status for it-projekter Indstilling: Administrationen indstiller, at bestyrelsen tager orienteringen status for it-projekter

Læs mere

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg

Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg FynBus 11. juli 2014 PLAN SAZ/SJ Notat Betjening af Åbyskov med bybussystemet i Svendborg Baggrund FynBus har den 1. juli modtaget Notat vedr. muligheder for justeringer i den kollektive (Åbyskov og Troense).

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde 1. Projekttitel 5 fremkommelighedsprojekter på landevej 505 mellem Assens og Odense. 2. Resumé Fremkommelighed på vejene

Læs mere

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet

ekspresbusser med incitament i Aalborgområdet ekspresbusser med resumé incitament i Aalborgområdet ansøgning til passagerpuljen Projektet går ud på, at to entreprenører (City-Trafik og Arriva) af Aalborg Kommune og NT får stillet i opdrag - inden

Læs mere

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen

Trafikplan Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 Trafikbestillerkonference den 13. juni 2013 Thomas Damkjær Petersen Trafikplan 2013 47 politiske opdragsgivere 45 kommuner, fordelt på 2 Regioner 6(7) trafikalt sammenhængende områder Involvering

Læs mere

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan

Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan Punkt 4. Godkendelse af høringssvar fra Aalborg Kommune til NT's Mobilitetsplan 2017-2020 2017-019031 Sundheds- og Kulturforvaltningen indstiller, at Sundheds- og Kulturudvalget godkender høringssvar til

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde. Projektbeskrivelse. 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder, 2. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel Landsbyruter i Faxe 2. Resumé I december 2010 omlagde Region Sjælland sine lokaltog- og

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning

PROJEKTBESKRIVELSE. Kommuneplanlægning Kommuneplanlægning Vordingborg kommune er centralt placeret i Øresundsregionen og den ny Femernregion som vigtig transportkorridor mellem Skandinavien og Europa via Gedser og den kommende faste forbindelse

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 1. runde 13. februar 2014 3 Tilsagnsnotat Der er i 1. runde udmøntet for 55,2 mio. kr. til 14 projekter. I pulje til forbedring

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2016 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2016... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

Bussen holder Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og Infrastruktur

Bussen holder Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og Infrastruktur Jeppe Gaard Områdechef, Projekter og Infrastruktur Ansvarsfordeling Element Movia Vejmyndighed Stoppestedsplacering x x Stoppestedsindretning x x Gravetilladelser og udgravning til fundamenter Opsætning

Læs mere

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning.

At orienteringen om status for Movias arbejde med højklassede busløsninger tages til efterretning. Politisk dokument uden resume Sagsnummer Bestyrelsen 27. oktober 2011 Cathrine Krogh Keinicke 15 Movias arbejde med højklassede busløsninger Indstilling: Det indstilles, At orienteringen om status for

Læs mere

mobil billet Nordjylland

mobil billet Nordjylland resumé mobil billet Nordjylland ansøgning til passagerpuljen Nye og flere passagerer i den kollektive trafik kræver et effektivt og let tilgængeligt produkt. Rejsekortet introduceres i Nordjylland i 2010/2011,

Læs mere

Trafikplan 2013 Opfølgning 2015. Trafikbestillerkonferencen 3. juni 2015 Jeppe Gaard, Movia

Trafikplan 2013 Opfølgning 2015. Trafikbestillerkonferencen 3. juni 2015 Jeppe Gaard, Movia Trafikplan 2013 Opfølgning 2015 22 Trafikbestillerkonferencen 3. juni 2015 Jeppe Gaard, Movia Indhold: 1. Movias opfølgning på Trafikplan 2013 2. De første tanker om Trafikplan 2016 3. Puljer Region Hovedstaden

Læs mere

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber

Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber 25 10 2010 Sag nr. 10/1141 Dokumentnr. 40414/10 Regionale synspunkter på evaluering af Lov om Trafikselskaber Revision af Lov om Trafikselskaber Transportministeren har igangsat en evaluering af lovgivningen

Læs mere

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT

Stadig DET SKAL VÆRE NEMT Stadig DET SKAL VÆRE NEMT I 2018 formulerede FynBus en flerårig strategi for årene 2018-2020 med visionen Det skal være nemt at rejse med FynBus. Intet er ændret i den forbindelse her i 2019. FynBus har

Læs mere

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia

BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia BRT-buss eller bybane/trikk? 12. Juni 2014 Jesper Fønss, projektleder, Trafikselskabet Movia Agenda 1. BRT vs. Letbane 2. +Way er Movias bud på byudvikling og kollektiv trafik 3. En tur til den mellemstore

Læs mere

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen

Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen Projektbeskrivelse, Fremkommelighedspuljen 1. Projekttitel Projektets titel er: Busfremkommelighed på Centerringen i Randers. 2. Resumé Projektet omfatter ombygning af den trafikalt overbelastede rundkørsel

Læs mere

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale

Puljen til busfremkommelighed. Samlet ansøgningsmateriale Puljen til busfremkommelighed Samlet ansøgningsmateriale 29. oktober 2014 3 Pulje til busfremkommelighed Indhold Puljen til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 4 Formål 5 Økonomisk ramme

Læs mere

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013.

Movias seneste trafikplan er fra Der skal derfor foreligge en ny trafikplan for Movias område senest i 2013. Notat Til: Jeppe Gaard Kopi til: Thomas Damkjær Petersen, Carina Botoft Sagsnummer Sagsbehandler TDP Direkte 36 13 16 72 Fax 36 13 20 93 TDP@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 6.

Læs mere

Sammenhængskraft i Nordjylland

Sammenhængskraft i Nordjylland Sammenhængskraft i Nordjylland fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Årsmøde i KTC, torsdag d. 25. oktober 2018 Thomas Øster, Nordjyllands Trafikselskab fra Trafikselskab til Mobilitetsselskab Nordjylland

Læs mere

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia.

Denne hjemmel udgør den formelle baggrund for etableringen af en anlægspulje i Movia. Notat Sagsnummer Sagsbehandler JF Direkte +45 36 13 16 70 Fax - jf@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 29. april 2016 Administrationsgrundlag - Anlægspuljen 1. Baggrund Med afsæt i

Læs mere

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer

FYNBUS STRATEGI FOR. Flere passagerer FYNBUS STRATEGI FOR Flere passagerer 2015 1 Indhold Om FynBus strategi for flere passagerer 2015... 3 Strategiens grundlag... 4 Fra strategi til virkelighed... 5 Strategiens indsatsområder... 6 Strategi

Læs mere

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR

H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR DEN REGIONALE MOBILITETSSTRATEGI H E N N I N G C H R I S T E N SEN, R E GIONAL U D V I K L I N GSDIREKTØR 2009 2011 2011 2012 2 MOBILITETSSTRATEGIEN PRIORITETER OG INDSATSER De nordjyske hovedprioriteter:

Læs mere

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé

Trafikplan. Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan 2009-2012 For kollektiv trafik i Sydtrafiks område Et resumé Trafikplan Bedre korrespondancer Flere afgange med faste minuttal Direkte ruteforløb Bedre betjening af Billund Lufthavn Kortere

Læs mere

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde

Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde Tilsagnsnotat Pulje til forbedring af den kollektive trafik i yderområder 2. runde 23. april 2014 Der er i 2. runde udmøntet for 26,4 mio. kr. til 11 projekter. I pulje til forbedring af den kollektive

Læs mere

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde

Tilsagnsnotat. Passagerpuljen 5. runde Tilsagnsnotat Passagerpuljen 5. runde 13. maj 2011 3 Tilsagnsnotat Indhold Indhold P2011-5-05, Midttrafik Trafikplan Aarhus indførelse af ny trafikplan Aarhus 5 P2011-5-07, Nordjyllands Trafikselskab

Læs mere

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet

Bilag. Region Midtjylland. Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Region Midtjylland Valg af indtægtsfordelingsmodel i Trafikselskabet Bilag til Underudvalget vedr. generelle sagers møde den 13. september 2006 Punkt nr. 14 Bilag til valg af indtægtsfordelingsmodel. Indhold

Læs mere

Politisk fællesmøde 13. juni 2018

Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Politisk fællesmøde 13. juni 2018 Velkommen Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s Bestyrelse Dagsorden Kl. 18:00-18:45 (Inkl. aftensmad fra kl. 18) Velkommen v/ Jørgen Henriksen, Næstformand for NT s

Læs mere

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Svendborg Kommune om udførelse af kollektiv trafik

Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Svendborg Kommune om udførelse af kollektiv trafik Samarbejds- og serviceaftale mellem FynBus og Svendborg Kommune om udførelse af kollektiv trafik 2011 Samarbejds- og serviceaftalens forudsætninger FynBus er etableret i henhold til lov nr. 582 af 24.

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Implementeringsplan. Region Sjælland. Notat. 1 Baggrund

Indholdsfortegnelse. Implementeringsplan. Region Sjælland. Notat. 1 Baggrund Region Sjælland Implementeringsplan Notat COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Indholdsfortegnelse 1 Baggrund 1 2 Geografisk etapeopdeling 2 21 Etape

Læs mere

Introduktionsmøde. Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar

Introduktionsmøde. Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar Introduktionsmøde Busborgergruppen mødes for første gang 26. februar 2015 1 Dagsorden Velkomst Præsentationsrunde (2 min pr. person) (fortæl om dig selv og dine forventninger til busborgergruppen) Introduktion

Læs mere

Kommunernes og regionens fælles vision og principper for den kollektive trafik i Syd og Sønderjylland.

Kommunernes og regionens fælles vision og principper for den kollektive trafik i Syd og Sønderjylland. Kommunernes og regionens fælles vision og principper for den kollektive trafik i Syd og Sønderjylland. Gennem de sidste år er der sket store omlægninger af den kommunale og regionale bustrafik i Syd og

Læs mere

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde

Fremkommelighedspuljen. Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde Fremkommelighedspuljen Tildeling af puljemidler i 1. ansøgningsrunde 26. august 2009 3 Fremkommelighedspuljen Indhold Indledning 4 F2009-1-1 Banegårdspladsen i Vordingborg 7 F2009-1-3 Banegårdspladsen

Læs mere

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd)

Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Kort resume af forslaget om etablering af en central ejendomsdriftsenhed under Københavns Ejendomme (KEjd) Som overskriften angiver, er der tale om et kort resume af et meget omfattende materiale, som

Læs mere

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr.

Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. Velkommen til Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 Møde i Repræsentantskabet for Midttrafik 27. april 2012 / side nr. 1 Et godt regnskab Samlede udgifter til busdrift: 1.397,3 mio. kr. Samlede

Læs mere

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter.

Det strategiske net i Region Sjælland justeres og udvikles efter princippet om busforbindelse til alle tog i de store knudepunkter. Notat Til: Kommuner i Region Sjælland og Region Sjælland Kopi til: Sagsnummer Sagsbehandler SHA Direkte +45 36 13 17 75 Fax - SHA@moviatrafik.dk CVR nr: 29 89 65 69 EAN nr: 5798000016798 4. juli 2017 Trafikbestilling

Læs mere

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018

Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet. Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Mobilitet i Nordjylland - Kombineret mobilitet Danske Busvognmænd Korning kro, 16. januar 2018 Nordjyllands Trafikselskab (NT) 1 region 11 kommuner 450 busser og 20 tog 32 mio. passagerer pr. år 1.400

Læs mere

Udvikling af et BRT buskoncept

Udvikling af et BRT buskoncept Udvikling af et BRT buskoncept Thomas Damkjær Petersen Projektleder Trafik- og rådgivningscenter E-mail: tdp@moviatrafik.dk - og hvordan kan det anvendes? 1 Movia, 12. juni 2014 Agenda Del 1: Baggrunden

Læs mere

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016

Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 KØBENHAVNS KOMMUNE Overborgmesteren 16-11-2016 Sagsnr. 2016-0351802 Københavns Kommunes høringssvar om Trafikplan 2016 Dokumentnr. 2016-0351802-1 Københavns Kommune har d. 19. september modtaget Movias

Læs mere

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse

Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse Pulje til busfremkommelighed, 1. ansøgningsrunde Projektbeskrivelse 1. Projekttitel +Way-opgradering af 5A stoppesteder i Tårnby Kommune 2. Resumé Projektet løfter standarden og kvaliteten af stoppestederne

Læs mere

Fremkommelighedspuljen 7. runde

Fremkommelighedspuljen 7. runde Tilsagnsnotat Fremkommelighedspuljen 7. runde 25. november 2013 3 Tilsagnsnotat Der er i 7. runde udmøntet for 93,1 mio. kr. til 23 projekter. Dermed Fremkommelighedspuljen udmøntet i 2013. Følgende projekter

Læs mere