REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:18. Fraværende: Bemærkninger:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:18. Fraværende: Bemærkninger:"

Transkript

1 REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:18 Afbud: Uwe Jessen Fraværende: Bemærkninger:

2 Byrådet, Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 15. Repræsentation i Det Regionale Udviklingsråd i Syddanmark (det sociale område) Haderslev Andels Boligforening, afdeling 11, Fjordagerring låneoptagelse og huslejeforhøjelse i forbindelse med renovering af køkkener og nedrivning af vægge Haderslev Andels Boligforening, afdeling 35, Kalmargårdparken - låneoptagelse Tillægsbevillingsansøgning fra Gram Kommune Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2006 til Låneoptagelse som følge af regnskabsresultatet for Stednr Anlægspulje vedr. bygningsvedligeholdelse på skoleområdet flyttes til Økonomiudvalget Anlægsbevillinger til udvendig bygningsvedligeholdelse i Gratis passagersejlads til Aarø Grundlovsdag Vandforsyning Bevilling og frigivelse af rådighedsbeløb Kloakforsyning Bevilling og frigivelse af rådighedsbeløb Udkast til kommissorium for realisering af ishockeyarena Indhold og procesplan for planstrategien Slesvigske Musikhus: Bevillingsforhold LUKKET MØDE 29. Renovering af kajstrækning foran NY HANSBORG. Forlængelse Etablering af Jobcenter Orientering om arbejdet i bestyrelser... 45

3 Byrådet, Side Repræsentation i Det Regionale Udviklingsråd i Syddanmark (det sociale område) J.nr.: ÅBEN SAG Der har den 13. februar 2007 været afholdt et forberedende møde i udviklingsrådet, som får til opgave at følge og drøfte udviklingen på det sociale område og på specialundervisningsområdet på kommunalt og regionalt niveau. Rådet udarbejder en årlig redegørelse til socialministeren. På borgmesterens foranledning deltog formand for Haderslev Kommunes Voksenudvalg Gunnar Nielsen i mødet. Det besluttedes i mødet at anmode hver kommune om at udpege 1 repræsentant og 1 stedfortræder til rådet. Det anbefales, at kommunerne udpeger en udvalgsformand. Byrådssekretariatet indstiller, at Byrådet blandt sine medlemmer udpeger en repræsentant og 1 stedfortræder til Udviklingsrådet. Gunnar Nielsen blev udpeget med Lone Ravn som stedfortræder. 16. Haderslev Andels Boligforening, afdeling 11, Fjordagerring låneoptagelse og huslejeforhøjelse i forbindelse med renovering af køkkener og nedrivning af vægge. J.nr.: ÅBEN SAG Ansøgning fra Haderslev Andels Boligforening om godkendelse af en huslejestigning på ca. 600 kr. pr. måned pr. lejlighed samt optagelse af et realkreditlån på ca kr.

4 Byrådet, Side 24 Økonomiske forhold På Fjordagerring er der i dag 16 husstande, der modtager boligstøtte. 12 modtager boligydelse til pensionister, og 4 modtager ydelse som boligsikring. Med den nuværende husleje er boligydelsen til en enlig pensionist ca kr. mdl. Efter huslejestigning vil den være på ca kr. For et pensionistægtepar er boligydelsen nu ca. 654 kr. og efter en huslejestigning på kr. månedlig. For en lønmodtager med børn er den nuværende boligsikring på ca kr. Efter stigningen er den på kr. månedlig. Udgiften til boligydelse er nu på kr. Efter huslejestigning udgør den kr., altså en stigning i boligydelse på kr. Udgiften til boligsikring er nu på kr. Efter huslejestigning på kr. Boligydelse refunderes af staten med 75%, hvorefter den kommunale merudgift vil være på kr. årligt. Boligsikring refunderes af staten med 50%, hvorefter den kommuale merudgift vil være på kr. årligt. I alt en ekstra udgift på kr. Juridiske aspekter I henhold til 29 i bek. af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m. v. kan udstedelse af pantebreve, herunder i forbindelse med konvertering eller omprioritering i en ejendom, der tilhører en almen boligorganisation, kun ske med kommunalbestyrelsens godkendelse. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalg og Byråd Tovholder/informationsansvarlig Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Byrådssekretariatet indstiller til Økonomiudvalg og Byråd, at huslejeforhøjelse og låneoptagelse godkendes. Beslutning i Økonomiudvalget den Fraværende: Gunnar Nielsen Anbefales. Godkendt.

5 Byrådet, Side Haderslev Andels Boligforening, afdeling 35, Kalmargårdparken - låneoptagelse J.nr.: ÅBEN SAG Ansøgning fra Haderslev Andels Boligforening om godkendelse af en låneoptagelse på kr. i forbindelse med opførelse af 7 carporte i afdeling 35, Kalmargårdparken i Marstrup. Økonomiske forhold Etableringsudgifterne til de 7 carporte, som afdelingen har vedtaget at opføre, samt de årlige låneydelser og administrationsbidrag afholdes af de beboere, som lejer carportene. Såfremt en carport ikke udlejes, overgår den månedlige leje til afdelingen, indtil carporten igen er udlejet. Juridiske aspekter I henhold til 29 i bek. af lov om almene boliger samt støttede private andelsboliger m. v. kan udstedelse af pantebreve, herunder i forbindelse med konvertering eller omprioritering i en ejendom, der tilhører en almen boligorganisation, kun ske med kommunalbestyrelsens godkendelse. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalg og Byråd Tovholder/informationsansvarlig Flemming Fogtmann, Byrådssekretariatet Byrådssekretariatet indstiller, at låneoptagelsen godkendes. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales. Godkendt.

6 Byrådet, Side Tillægsbevillingsansøgning fra Gram Kommune J.nr.: ÅBEN SAG Jf. bekendtgørelse om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommuner for 2006 skal Sammenlægningsudvalget godkende tillægsbevillinger til drift og dispositioner i relation til anlægsprojekter, som bevilliges af de "gamle" byråd. Byrådet i Gram Kommune har den 18. december 2006 godkendt en tillægsbevilling på kr. til ældreområdet begrundet i en manglende indtægt fra Sønderjyllands Amt. Tillægsbevillingen er finansieret af likvide aktiver. Juridiske aspekter Regelgrundlaget er bekendtgørelse nr af 19. december 2005 om regulering af væsentlige økonomiske dispositioner i kommunerne i 2006, samt efterfølgende ændringer til bekendtgørelsen. Procedure Sagen skal behandles i Direktionen den 23. januar 2007, i Økonomiudvalget den 31. januar 2007, samt i Byrådet den 22. februar Tovholder/informationsansvarlig Økonomichefen er tovholder. Bilag Tillægsbevillingsansøgning fra Gram Kommune (275508) Intern Service indstiller, at ansøgningen fra Gram Kommune godkendes. Beslutning i Direktionen den Fraværende: Emil Raun, Willy Feddersen Direktionen anbefaler indstillingen til Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales. Godkendt.

7 Byrådet, Side Overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra 2006 til 2007 J.nr.: ÅBEN SAG De uforbrugte/merforbrugte rådighedsbeløb på anlæg i 2006, der ønskes overført til brug i 2007, er opgjort for Gammel Haderslev og for Gammel Vojens. Der er ikke behov for overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb fra Gammel Gram. Økonomiske forhold Gammel Haderslev Gammel Vojens I alt overføres Heraf overføres lånoptagelse vedr. Sammenlægningsudvalget I alt netto til Ny Haderslev 2007 således:. 46,320 mio. kr. 5,626 mio. kr. 51,946 mio.kr. 5,568 mio.kr. 46,398 mio. kr. fordelt pr. udvalg 1000 kr Udvalget for Teknik & Miljø Brugerfinansieret 6,975 Skattefinansieret 17,871 Udvalget for Erhverv & Kultur 3,524 Udvalget for Børn & Familie 4,919 Arbejdsmarkedsudvalget 188 Økonomiudvalget* 18,469 Uforbrugte rådighedsbeløb i alt 51,946 Lånoptagelse til - 5,568 sammenlægningsudvalget I alt netto til ,398 *Heraf overføres til engangsinvesteringer ved Sammenlægningsudvalget på 9,769 mio. kr., der finansieres delvist af restdispensationen til lån på 5,568 mio. kr.

8 Byrådet, Side 28 Endvidere overføres restlåneoptagelse på 36,631 mio. kr. til regnskab 2006 bevillingsmæssigt fra 2006 til 2007, idet selve låneoptagelsen sker i Beløbet indeholder mulighed for at optage lån til betaling af ejendomsskatter vedr på 0,7 mio.kr. I bilag 1 fremgår uddybende materiale i form af oversigt og redegørelse over de uforbrugte/merforbrugte rådighedsbeløb pr. udvalg Bilag 2 viser lånerammeopgørelse. Det bemærkes at der tages forbehold for eventuelle korrektioner i forbindelse med den samlede regnskabsafslutning. Procedure Behandles i Økonomiudvalget den 14.februar 2007 Behandles i Byrådet den 22. februar 2007 Tovholder/informationsansvarlig Økonomichef Jytte Knudtzen Bilag Bilag 1 uddybende bilag (284193) Bilag 2 Lånerammeopgørelse (284195) Uddybende bilag vedr. overførsel fra 2006 til 2007 (287331) Bevillingspåtegning: Der gives en tillægsbevilling på netto 51,946 mio. kr. i 2007 fordelt pr. stednr. som det fremgår af det uddybende materiale, finansieret af kassebeholdningen. Derudover gives en tillægsbevilling til låneoptagelse op funktion langfristet gæld 2007 på mio. kr. vedr. Gammel Haderslev og 0,352 vedr. Gammel Vojens der tilgår kassebeholdningen i I 2006 foretages en teknisk registrering vedr. Gammel Haderslev som aftalt med Kommunernes revision. Intern Service indstiller til Økonomiudvalg og Byråd, at overførsel af uforbrugte rådighedsbeløb og lån på netto 46,398 mio. kr. overføres fra at de bevillingsmæssige konsekvenser som beskrevet med kursiv godkendes Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales.

9 Byrådet, Side 29 Beslutning i Direktionen den Punktet taget til efterretning uden bemærkninger. Godkendt. 20. Låneoptagelse som følge af regnskabsresultatet for 2006 J.nr.: ÅBEN SAG Kommunen har i henhold til lånebekendtgørelsen mulighed for at optage lån til år 2006 indtil udgangen af marts måned Økonomiske forhold Regnskabsresultatet for Gram, Haderslev og Vojens sammenholdt med lånemulighederne jf. lånerammen giver følgende låneoptagelse til regnskab 2006 i mio. kr. Kommune Lånoptagelse Godkendt Manglende godkendelse Gram 0 0 Haderslev 36,631 31,000 5,631 Vojens 4,852 4, Regnskab Procedure Behandles i Økonomiudvalget den 14. februar 2007 Behandles i Byrådet den 22.februar 2007 Tovholder/informationsansvarlig Økonomichef Jytte Knudtzen Intern Service indstiller til Økonomiudvalg og Byråd,

10 Byrådet, Side 30 at administrationen bemyndiges til at optage lån på 5,983 mio.kr. vedr Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales. Beslutning i Direktionen den Punktet taget til efterretning uden bemærkninger. Godkendt. 21. Stednr Anlægspulje vedr. bygningsvedligeholdelse på skoleområdet flyttes til Økonomiudvalget J.nr.: ÅBEN SAG Ved godkendelse af budget 2007 blev vedtaget etablering af anlægspuljer på 5,066 mio. kr. på skoleområdet og 10,216 mio. kr. for øvrige kommunale institutioner finansieret af skoler og institutioners budgetter til bygningsvedligeholdelse. Anlægspuljen vedr. bygningsvedligehold til skoleområdet blev placeret i Udvalget for Børn- og Familie. Anlægspuljen vedr. bygningsvedligehold til øvrige kommunale institutioner blev placeret i Økonomiudvalget. Anlægspuljen vedr. bygningsvedligehold til skoleområdet hører rettelig under Økonomiudvalget. Økonomiske forhold Der er ingen kommunaløkonomiske konsekvenser. Tovholder/informationsansvarlig Stabs- og administrationschef Finn Wetter.

11 Byrådet, Side 31 Børne- og Familieservice, Stab og Administration indstiller at stednr Anlægspulje, bygningsvedligeholdelse - skoleområdet på 5,066 mio kr. flyttes fra Udvalget for Børn og Familie til Økonomiudvalget. Beslutning i Udvalget for Børn og Familie den Afbud: Mads Skau, Eva Roth Godkendt. Oversendes til Økonomiudvalget. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales. Godkendt. 22. Anlægsbevillinger til udvendig bygningsvedligeholdelse i 2007 J.nr.: ÅBEN SAG På investeringsplanen for 2007 er der afsat 2 puljer på i alt kr ,- til udvendig bygningsvedligeholdelse. En pulje under Økonomiudvalget, sted nr , på kr ,- og en pulje under Udvalget for Børn og Familie, sted nr , på kr ,- kr. Puljen fra Udvalget for Børn og Familie er ved Økonomiudvalgets beslutning den 31. januar 2007 i særskilt sag overført til Økonomiudvalget. Dermed er samtlige midler til udvendig bygningsvedligeholdelse samlet på 2 anlægsprojekter under Økonomiudvalget i Sammenlægningsudvalget godkendte på sit møde den 12. december 2006 modellen for den fremtidige kommunale ejendomsadministration, der kan træde i kraft, når bygningsmassen og vedligeholdelsesstanden på de kommunale bygninger er registreret. Det forventes at foregå i løbet af 2007

12 Byrådet, Side 32 og I overgangsfasen indtil kommunens bygninger er registreret, vil den udvendige bygningsvedligeholdelse ske som i 2006, hvor vedligeholdelsesmidlerne i Vojens og Nr. Rangstrup (Bevtoft) kommuner har været placeret i centrale puljer, mens midlerne i Haderslev og Gram kommuner samt Sønderjyllands amt har været placeret hos de enkelte institutioner. Der vil blive oprettet specifikke anlægskonti pr. driftsenhed til formålet. Til bygningerne i Vojens og Nr. Rangstrup (Bevtoft) vil der blive oprettet specifikke anlægspuljer. Det er aftalt, at der i 2007 søges om en anlægsbevilling på 1,5 mio. kr. til en akutpulje, sted nr. 650xxx, som dels anvendes til akutte vedligeholdelsesopgaver, dels til en påbegyndende registrering af kommunens bygningsmasse. Til begge aktiviteter afsættes kr. Akutpuljen finansieres af de samlede midler til udvendig bygningsvedligeholdelse. Der søges endvidere anlægsbevillinger til resten af midlerne til udvendig bygningsvedligeholdelse på i alt (15,282-1,500) = 13,782 mio. kr. fordelt med 4,569 mio. kr. til sted nr og med 9,213 mio. kr. til sted nr , finansieret af de afsatte rådighedsbeløb i Konstruktionen har ganske vist negativ effekt på den mulige låneoptagelse, men hensynet til en ligelig behandling af de enkelte driftsenheder vurderes at vægte tungere end hensynet til fuld udnyttelse af lånemuligheden i 2007 på folkeskolernes andel af midlerne. I alt er der tale om en mindreindtægt på kr. på konto Langfristet gæld, der foreslås finansieret af Økonomiudvalgets udviklingspulje i Økonomiske forhold Bevilingspåtegning: Der ydes anlægsbevillinger med tilsvarende rådighedsbeløb til følgende sted numre: Anlægspulje - bygningsvedligeholdelse skoler kr Bygningsvedligeholdelse kr Akutpulje kr. Anlægsbevillinger i alt: kr. finansieret af de afsatte rådighedsbeløb på sted nr og sted nr på i alt kr., dvs. netto 0 kr. Der ydes en positiv tillægsbevilling til konto Langfristet gæld på kr., finansieret af en negativ tillægsbevilling på Økonomiudvalgets udviklingspulje kr, dvs netto 0 kr. Procedure Sagen behandles i Økonomiudvalget den 14. februar 2007 og i Byrådet den 22. februar Teknik- og Miljøservice indstiller: at de bevillingsmæssige konsekvenser jf. bevillingspåtegningen ovenfor godkendes.

13 Byrådet, Side 33 Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales. Godkendt. 23. Gratis passagersejlads til Aarø Grundlovsdag. J.nr.: ÅBEN SAG Aarø beboerforening har gennem flere år arbejdes med begrebet oplevelser. Gennem et samarbejde med foreningen Ø-sammenslutningen, blev den første Åben Ø dag realiseret. I den forbindelse søgte Aarø beboerforening om gratis passagersejlads til et kombineret arrangement bestående af Grundlovsdag og Åben Ø-dag. Efterfølgende er der suppleret med hejsning af Blå Flag for Aarø havn. Haderslev Kommune har siden 2004 støttet dette arrangement med gratis passagersejlads. Det har været et godt tiltag som har givet mange besøgende til øen og medført stor omtale i medierne. Oversigt over transport på dagen i perioden 2000 til 2006 Antal Årstal Antal passagerer betalende passagerer Biler Cykler Grunden til differencen mellem antal passagerer og antal betalende passagerer, er at øboerne og børn under 4 år rejser gratis.

14 Byrådet, Side 34 Som det fremgår af tallene besøges Aarø af mange den dag og det må formodes, at en stor del af de besøgende bliver fristet af tilbuddet. Der er tendens til at en god oplevelse gentages. Det må forventes at nogle af de passagerer med gratis sejlads kommer igen enten som campister, gæster i sommerhuse eller som endagsturister. Det kan derfor ud fra et synspunkt om oplevelsesøkonomi argumenteres for at den mistede billetindtægt for passagerer opvejes af senere genbesøg. Det anbefales at ordningen bliver permanent i indeværende udvalgsperiode forudsat at Aarø beboerforening opretholder grundlovsarrangementet i samme standard som hidtil. Tovholder/informationsansvarlig Havne og overfartsleder Jens Hedegaard Teknik- og Miljøservice indstiller, at der gives tilskud til gratis persontransport til Aarø på grundlovsdagen i perioden 2007 til og med 2009 Beslutning i Udvalget for Teknik og Miljø den Fraværende: Mads Skau Anbefales godkendt overfor Økonomiudvalget. Supplerende sagsfremstilling til Økonomiudvalget den 31. januar 2007 Teknik og Miljøservice oplyser overfor Byrådssekretariatet, at sagen forelægges Økonomiudvalget fordi den foreslåede gratis sejlads er en fravigelse af det gældende takstregulativ. Forslaget giver ikke anledning til særlige bevillinger eller omposteringer. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales. Godkendt.

15 Byrådet, Side Vandforsyning Bevilling og frigivelse af rådighedsbeløb. J.nr.: ÅBEN SAG Der er på de brugerfinansierede områder afsat midler i budget 2007 og i investeringsoversigten til gennemførelse af anlægsprojekter på vandforsyningsområdet På vandforsyningens område skal der i 2007 etableres en ny kildeplads til Favrdalværket til sikring af vandforsyningen i Haderslev by. Der er desuden afsat beløb til planlægning, fornyelse og nyanlæg af vandforsyningsledninger tilknyttet de kommunale vandforsyninger i Haderslev og Vojens. Økonomiske forhold Der søges om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb til følgende projekter: Incl. VANDFORSYNING administrationsbidrag Favrdalværket - ny kildeplads Omlægning af eksist. vandforsyningsledninger Forsyningsledninger i det åbne land UR- plan (Udvikling og renoveringsplan) for Vojens Tilslutningsbidrag til vand i det åbne land Procedure Sagen skal behandles i Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og i Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Som ansvarlig for gennemførelse af projekterne er Jan Timmermann, Teknik og Miljø Service, Forsyningen. Teknik- og Miljøservice indstiller, at der ansøges om anlægsbevilling som en rammebevilling på kr ,- og frigivelse af det tilsvarende rådighedsbeløb i at bemyndigelsen til at træffe ekspropriationsbeslutning i de konkrete projekter overføres fra Byrådet til Udvalget for Teknik og Miljø. Beslutning Udvalget for teknik og Miljø den 10. januar 2007 Fraværende: Tonny Thomsen Oversendes Økonomiudvalget, med anbefaling af godkendelse som indstillet. Beslutning i Økonomiudvalget den

16 Byrådet, Side 36 Anbefales. en godkendtes, dog således at 1. at i indstillingen fra Teknik- og Miljøservice erstattes af: At der ydes anlægsbevillinger i 2007 til følgende projekter: Sted nr Favrdalværket ny kildeplads kr UR-plan for Vojens kr Omlægn. eksist. vandforsyn.ledn kr Vandforsyningsledn. i det åbne land U kr. I kr kr. I alt netto kr. finansieret af de i budgettet afsatte rådighedsbeløb. Samtidig anmodes om at anlægsbevillingerne ydes som en rammebevilling, dvs. at evt. mer-/mindreforbrug til ovennævnte projekter kan overføres indenfor den samlede ramme på kr. 25. Kloakforsyning Bevilling og frigivelse af rådighedsbeløb. J.nr.: ÅBEN SAG Der på de brugerfinansierede områder afsat midler i budget 2007 og i investeringsoversigten til gennemførelse af anlægsprojekter på kloakforsyningens område. Nykloakering i Fredsted og Neder Lerte gennemføres på baggrund af de godkendte spildevandsplaner for de tidligere kommuner Vojens og Haderslev. Beløbene angivet ved Aarø og i Strandelhjørn anvendes til projektering af ledningsanlæg, der anlægges i 2008, hvorefter de 2 små og dårligt fungerende renseanlæg kan nedlægges. Kloakfornyelse - beløbet anvendes i 2007 med ca. halvdelen til saneringsprojekter i Gram og Strandelhjørn, hvor det tidligere Sønderjyllands Amt har givet påbud til de tidligere Gram og Nørre Rangstrup kommuner, om at der skal udføres ændringer af kloaksystemet senest i Den resterende halvdel anvendes til sanering af nedslidte kloakledninger på Naffet mv.

17 Byrådet, Side 37 Tilslutningsbidragene til kloak er de forventninger, der er til indtægter på området i henhold til de sammenskrevne budgetter for de tidligere kommuner. Økonomiske forhold Der søges om anlægsbevilling og frigivelse af rådighedsbeløb til følgende projekter: Incl. KLOAKFORSYNING administrationsbidrag Kloak, nyanlæg Årø - overpumpning til Årøsund, projektering Strandelhjørn - overpumpning, projektering Fredsted, kloakering af 15 ejendomme Neder Lerte, kloakering af 51 ejendomme Rammebevillinger Kloakfornyelse (incl. pumpestationer) Spildevandsrensning/tilslutninger i det åbne land Byggemodninger, kloak Tilslutningsbidrag til kloak Boliger Erhverv Det åbne land Fredsted (15) Neder Lerte (52) Procedure Sagen skal behandles i Udvalget for Teknik og Miljø, Økonomiudvalget og i Byrådet. Tovholder/informationsansvarlig Som ansvarlig for gennemførelse af projekterne er Jan Timmermann, Teknik og Miljø Service, Forsyningen. Bilag Bevillingsredegørelsen for kloakforsyning - anlæg (287080) Notat vedr. prioritering af kloaksanering i 2007 (283807) Teknik- og Miljøservice indstiller, at der ansøges om anlægsbevilling som en rammebevilling på kr ,- og frigivelse af det tilsvarende rådighedsbeløb i at bemyndigelsen til at træffe ekspropriationsbeslutning i de konkrete projekter overføres fra Byrådet til Udvalget for Teknik og Miljø Beslutning Udvalget for teknik og miljø den Fraværende: Tonny Thomsen Oversendes Økonomiudvalget, med anbefaling af godkendelse som indstillet.

18 Byrådet, Side 38 Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales på nær anlægsudgiften på kr. (excl. adm. bidrag) til Aarø, idet Økonomiudvalget til byrådsmødet ønsker synliggjort hvilke projekter der prioriteres gennemført indenfor den ansøgte rammebevilling på mio kr. til nyanlæg. For så vidt angår Aarø ønsker Økonomiudvalget forinden bevillingsmæssig stillingtagen en analyse af hvorvidt spildevandsbortskaffelsen på øen kan gennemføres ved minirensningsanlæg. fra Udvalget for Teknik og Miljø fremsendes til Økonomiudvalget i særskilt sag. en fra Økonomiudvalget godkendtes med tilføjelse af et forslag fra Tonny Thomsen m.h.t. spildevandsbortskaffelsen fra Årø: "eller andre alternative rensningsanlæg". For dette forslag stemte 28 medlemmer. Gunnar Nielsen og Yrsa Theisen stemte imod. Yrsa Theisen fastholder at spildevandet bør pumpes til Aarøsund. Knud Erik Hansen undlod at stemme om tilføjelsen. Økonomiudvalgets indstilling suppleres herudover med at der ydes anlægsbevillinger i 2007 til følgende projekter: Sted nr Erhverv, tilslutningsbidrag kr Strandelhjørn, overpumpn. spildevand kr Kloakfornyelse inkl. pumpestationer kr Separatkloakering Strandelhjørn kr Detailkloakering Neder Lerte u I Detailkloakering Fredsted u Spildvandsrensning og kloaktilslutning i det åbne land I u I Kloakering,byggemodninger u I alt netto finansieret af de i budgettet afsatte rådighedsbeløb. I kr kr kr. 0 kr kr.

19 Byrådet, Side Udkast til kommissorium for realisering af ishockeyarena J.nr.: ÅBEN SAG Budget indeholder 1 mio. kr. til igangsætning af en ny ishockeyarena i Haderslev Kommune. Der er ikke i forbindelse med budgetvedtagelsen knyttet yderligere bemærkninger til bevillingen. Medsendte udkast til kommissorium udgør en anbefaling til, hvorledes arbejdet med realisering af arenaen kan finde sted. Realiseringen af projektet beror primært på tilvejebringelse af den nødvendige finansiering af anlæg og drift samt et byggeprogram, der angiver størrelse, funktionalitet, arkitektur, driftsform m.v. Erhvervs- og Kulturservice anbefaler, at projektrealiseringen gennemføres i et partnerskab mellem Haderslev Kommune, SønderjyskE, Vojens Ishockeyklub og Den Selvejende Institution Vojens Hallerne. Økonomiske forhold Der er afsat et anlægsrådighedsbeløb på 1 mio. kr. i budget Tovholder/informationsansvarlig Mogens Olsen Bilag Udkast til kommissorium (266613) Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at udkastet til kommissorium drøftes med henblik på endelig godkendelse i udvalgets første møde i januar Beslutning i Det forberedende udvalg for Erhverv & Kultur den Godkendt som indstillet. Supplerende sagsfremstilling I forlængelse af det forberedende udvalgs behandling af udkastet til kommissorium for forprojektering af en ny skøjtearena i Vojens har Erhvervs- og Kulturservice foretaget en række tilpasninger samt opnået tilsagn fra samarbejdspartnere om deltagelse i styre- og arbejdsgruppe. Med kommissoriet lægges der op til, at Haderslev Kommune skaber grundlaget for en snarlig igangsætning af byggeriet. En ny skøjtearena skal understøtte kommunens vision på idrætsområdet og således medvirke til, at der bliver skabt bedre forhold for såvel bredden som eliten. Idet behovet for en ny skøjtearena hænger nært sammen med SønderjysE s ishockeyhold ønsker Haderslev Kommune, at forprojektering og efterfølgende realisering i sin helhed gennemføres i et

20 Byrådet, Side 40 nært samarbejde med SønderjyskE. I den foreslåede organisation indgår også andre relevante partnere i projektet. Endvidere lægges der op til en dialog med de øvrige foreninger, som benytter Vojens Hallerne, således at der skabes en gennemarbejdet og helhedsorienteret løsning. Erhvervs- og Kulturservice anbefaler, at der antages en bygherrerådgiver, der kan medvirke til at sikre, at alle relevante forhold bliver indgående behandlet og beskrevet. Erhvervs- og Kulturservice anbefaler, at Kuben A/S antages som bygherrerådgiver - i første omgang til gennemførelse af idé-, planlægnings- og programfasen, svarende til de faser der er beskrevet i kommissoriet. Økonomi Budget 2007 indeholder på anlæg 1 mio. kr. til projektering af en ny skøjtearena. Erhvervs- og Kulturservice anbefaler, at rådighedsbeløbet frigives ved en anlægsbevilling. Omkostningerne til gennemførelse af ide- og planlægningsfasen samt programfasen antages at beløbe sig til max kr. Procedure Erhvervs- og Kulturudvalget godkender kommissoriet og valg af bygherrerådgiver. Meddelelse af anlægsbevilling foretages af Byrådet. Erhvervs- og Kulturservice indstiller, at kommissoriet godkendes, at Kuben A/S antages som bygherrerådgiver til ide-, planlægnings- og programfasen, samt at Udvalget for Erhverv og Kultur overfor Økonomiudvalget og Byrådet anbefaler, at der gives en anlægsbevilling på 1 mio. kr. til stednr finansieret af det på samme stednr. budgetterede rådighedsbeløb på 1 mio. kr. Rådighedsbeløbet udgør herefter 0 kr. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Godkendt som instillet. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales. Godkendt.

21 Byrådet, Side Indhold og procesplan for planstrategien J.nr.: ÅBEN SAG Arbejdet med den nye kommuneplan skal skydes i gang med planstrategien, som skal være vedtaget inden udgangen af Der er stor frihed til at udarbejde en planstrategi, som er tilpasset de lokale forhold og de aktuelle lokalpolitiske problemstillinger. Inden påbegyndelse af planstrategien er der en række valg vi skal foretage. I første omgang skal der tages stilling til følgende spørgsmål: Hvilken revisionsform ønsker Haderslev Kommune af kommuneplanen? Hvad vil vi bruge planstrategien til? Hvilke emner skal den indeholde? Hvordan skal processen tilrettelægges? Vedlagte bilag "Indhold og procesplan for planstrategien" angiver en holdning til ovenstående spørgsmål. Oplægget er udarbejdet af en arbejdsgruppe bestående af de personer i den nye Haderslev Kommune, som formentlig kommer til at udgøre den fremtidige plangruppe. Endvidere har oplægget været drøftet i en større kreds med repræsentanter fra hvert serviceområde. I vedlagte bilag fremkommer arbejdsgruppen med følgende anbefalinger: Arbejdsgruppen anbefaler, at der foretages en fuld revision af kommuneplanen, men at dele af det eksisterende plangrundlag indarbejdes uden væsentlig revidering. Arbejdsgruppen anbefaler, at Haderslev Kommunes første planstrategi får karakter af en udviklingsstrategi og en plan til koordinering af den fysiske og funktionelle planlægning. For at sikre sammenhæng med Haderslev Kommunes vision, som forventes vedtaget ultimo januar 2007 anbefaler arbejdsgruppen, at de vigtigste emner for planstrategien udpeges på baggrund af visionen. Endvidere anbefaler arbejdsgruppen, at 18 lovpligtige emner, som skal behandles i kommuneplanen også behandles i planstrategien i et varieret omfang. Arbejdsgruppen anbefaler at sundhed og Agenda 21 sammentænkes og er tværgående temaer i hele planstrategien. Økonomiske forhold Personalemæssige forhold Erhvervs- og Kulturservice varetager den koordinerende opgave omkring udarbejdelsen af planstrategien. Men alle serviceområder må påregne at skulle bidrage til udarbejdelse af planstrategien. Den største arbejdsbyrde i relation til planstrategien vil ligge i perioden fra februar - juni 2007.

22 Byrådet, Side 42 Juridiske aspekter Jf. planlovens 23 skal alle landets kommuner inden udgangen af første halvdel af den kommunale valgperiode offentliggøre en strategi for kommuneplanlægningen. Procedure Oplægget til indhold i planstrategien behandles i Direktionen d. 16. januar, i Udvalget for Erhverv og Kultur d. 22. januar, i Økonomiudvalget d. 31. januar samt i Byrådet d. 22. februar. Se iøvrigt tidsplanen i vedlagte notat. Tovholder/informationsansvarlig Søren Kistorp Bilag Indhold og procesplan for planstrategien (268969) Erhvervs- og Kulturservice indstiller: At Direktionen fremsender vedlagte oplæg inklusiv tidsplan med anbefaling om godkendelse i Udvalget for Erhvervs- og Kulturservice, Økonomiudvalget og Byrådet. Beslutning i Direktionen den en godkendt, idet der foretages enkelte ændringer i de økonomiske forhold, og idet kulturarv skal indarbejdes som tværgående tema i hele strategien. Intern Service undersøger de fastlagte budgetter med hensyn til finansiering af projektet. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Godkendt som indstillet. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales tillige med forslag fra Økonomiudvalget om at der på initiativ af Udvalget for Erhverv og Kultur afholdes temamøde for det samlede byråd om planstrategien. Godkendt.

23 Byrådet, Side Slesvigske Musikhus: Bevillingsforhold J.nr.: ÅBEN SAG Haderslev Kommune og Telegrafregimentet/ Haderslev Kaserne besluttede i foråret 2006 at undersøge mulighederne for realisering af ønsket om et musikhus/ øvelokaler til Slesvigske Musikkorps. Der blev nedsat en styregruppe til varetagelse af kontakt til fonde og offentlige myndigheder, samt en projektgruppe til nærmere undersøgelse af muligheder for placering og anvendelse, organisationsform, finansieringsmuligheder, driftsøkonomi samt udarbejdelse af dispositionsforslag. Projektgruppen fremlagde projektforslag i juni Det samlede anlægsbudget er på ,- kr., der tænkes finansieret af Haderslev Kommune, Telegrafregimentet, Forsvarets bygningstjeneste, Slesvigske Musikkorps venner samt bidrag fra fonde. Egentlig ansøgning med færdigt dispositionsforslag blev fremsendt til A.P. Møllers Fond i september Den 4. december 2006 modtog Haderslev Kommune meddelelse fra A.P.Møllers Fond om, at fonden vil donere ,- kr. til projektets realisering. På baggrund af dette søger Erhvervs- og Kulturservice om økonomisk støtte til finansiering af Haderslev Kommunes bidrag til anlægsbudgettet, samt støtte til driften svarende til ,- kr. årligt. Økonomiske forhold De kommunaløkonomiske konsekvenser af forslaget udgør netto merudgifter på 0 kr. i forhold til det korrigerede budget i Anlægsbudgettet udgør kr., der tænkes finansieret således: A. P. Møllers Fond med kr. Haderslev Kommune med kr. Forsvarets bygningstjeneste med kr. Slesvigske Musikkorps Venner med kr. Hertil kommer, at Telegrafregimentet stiller en byggegrund til rådighed, som har en værdi på kr. Der vil ligeledes blive behov for afledte udgifter til den løbende drift af musikhuset. Disse udgifter er beregnet til kr. pr. år fra år Denne merudgift vil blive indarbejdet i budgettet i forbindelse med udarbejdelsen af budget

24 Byrådet, Side 44 Bevillingspåtegning Til anlægsprojektet Slesvigske Musikhus søges en anlægsbevilling og rådighedsbeløb på i alt kr., finansieret af den i budgettet afsatte visionspulje med kr., samt en anlægsbevilling og rådighedsbeløb på kr., som består af følgende indtægter: kr. fra A.P. Møllers Fond kr. fra Forsvarets Bygningstjeneste kr. fra Slesvigske Musikkorps Venner Personalemæssige forhold I projektets driftbudget er der regnet med ansættelse af personale til rengøring og pasning af udendørs arealer. Juridiske aspekter Haderslev Kommune er bygherre og fremtidig ejer. Bygningen udlejes efterfølgende til Slesvigske Musikkorps/ Telegrafregimentet og en række lokale brugere. Procedure Behandles i Udvalget for Erhverv og Kultur den 22. januar 2007 og videresendes til Økonomiudvalget og Byrådet Tovholder/informationsansvarlig Kultur- og fritidschef Jørn Mejer Bilag Anlægsbudget Slesvigske Musikhus (189197) Forslag til tekst til ansøgninger (189190) Bevilling af fra Fonden (268261) Erhvervs- og Kulturservice indstiller at Haderslev Kommune bevilger kr. til anlægsprojektet finansieret af stednr. FFF Visionspuljen. de bevillingsmæssige konsekvenser som beskrevet med kursiv under Økonomiske forhold godkendes. at projektets projektgruppe forsætter som byggeudvalg, som bemyndiges til at vælge bygherrerådgiver. at ansøgningen videresendes til Økonomiudvalg og Byråd med anbefaling. Beslutning i Udvalget for Erhverv og Kultur den Første at ændres, således at Erhverv- og Kulturudvalget indstiller at Økonomiudvalget og Byrådet bekræfter at ville bevillige 2 mio. kr. til projektet.

25 Byrådet, Side 45 Der tages senere stilling til finansiering Den øvrige indstilling godkendes. Beslutning i Økonomiudvalget den Anbefales som beskrevet af Udvalget for Erhverv og Kultur. Godkendt. LUKKET MØDE 29. Renovering af kajstrækning foran NY HANSBORG. Forlængelse. 30. Etablering af Jobcenter 31. Orientering om arbejdet i bestyrelser

26 Byrådet, Side 46 Underskriftsside Hans Peter Geil Jens Chr. Gjesing Morten Finnemann Finn Lykkeskov Asta Freund Markvard Hovmøller Preben Holmberg Eva Roth Allan Emiliussen Lone Ravn Inger Fleischer Søren Rishøj Jakobsen Anita Christensen Mads Skau Anna Grethe Smith Knud Erik Hansen Gunnar Nielsen Kim Quist Yrsa Theisen August Kragh Tonny Thomsen Ella Skjellerup Bent K. Andersen Peter Hansen Jan Christensen Peter Chr. Jacobsen Bent Steenberg Olsen Rita Juhl Holger Lauritzen Irene Høgh Holger Mikkelsen Uwe Jessen Poul Erik Graversen

27 Byrådet, Side 47

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 31-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 31-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byrådet 1. behandling

Byrådet 1. behandling REFERAT Byrådet 1. behandling Mødedato: Torsdag den 18-09-2008 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Uwe Jessen, Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Byrådet,

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2007 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, Arbejdsmarkeds-

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 20-09-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:04 Afbud: Jan Christensen, Tonny Thomsen, Irene Høgh og Ella Skjellerup Fraværende:

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2008 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Borgmester H.P. Geil Kommunernes Landsforening, Kommunekontaktrådet, næstformand kr. 50.000,00 Kommunernes Landsforening, IT og

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-05-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:20 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 28-05-2009

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2009 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for bestyrelsen for Væksthus Syddanmark, Odense kr. 80.000,00 Medlem af bestyrelsen for UCSYD, Haderslev

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 18-12-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:41 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: Økonomiudvalget, 18-12-2008

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 08-06-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Allan Emiliussen og Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Jan Christensen Bemærkninger: Mødet afsluttet

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 22-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 17:45 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Bemærkninger: Udvalget for Erhverv og Kultur, 22-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52. Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 07-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:52 Afbud: H.P.Geil Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 07-03-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget REFERAT Ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Mødedato: Torsdag den 28-06-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Peter Chr. Jacobsen Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget,

Læs mere

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Byrådet. Mødedato: Torsdag den Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 11-10-2007 Mødested: Byrådssal Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:42 Afbud: Bemærkninger: Byrådet, 11-10-2007 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side 195. Det

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 05-02-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Mads Skau, Yrsa Theisen, Tonny

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-01-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 24-01-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 23-03-2009 Mødested: Haderslev Handelsskole, mødelokale 61 Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 15:00 Afbud: Uwe Jessen, Holger Mikkelsen,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 05-03-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:52 Afbud: Søren Rishøj Jakobsen, Gunnar Nielsen, Inger Fleischer Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-12-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Fraværende: Alle mødt. Bemærkninger: Bent K. Andersen deltog til og med pkt.

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 28-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:05 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Uwe Jessen, Bent K. Andersen Fraværende:

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 01-04-2009 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Jens Chr. Gjesing, Søren Rishøj Jacobsen, Gunnar Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 17-04-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde

Økonomiudvalget Ekstraordinært møde REFERAT Økonomiudvalget Ekstraordinært møde Mødedato: Torsdag den 20-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:30 Afbud: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 20-12-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 22-08-2007 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 13:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Yrsa Theisen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 03-06-2009 Mødested: Teknik- og Miljøservice, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 25-02-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 25-02-2009 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 02-11-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:15 Afbud: Allan Emiliussen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 07-02-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 07-02-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl.

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 16-06-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:15 Afbud: Gunnar Nielsen Fraværende:

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05

Økonomiudvalget REFERAT. Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 17-01-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:05 Afbud: Lone Ravn Fraværende: Holger Lauritzen ankom kl. 16.52 efter behandlingen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 11-04-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 11-04-2007

Læs mere

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e

REFERAT U d v a l g e t f o r B ø r n o g F a m i l i e REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Anna Grethe Smith deltog fra pkt.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Onsdag den 02-07-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Finn Lykkeskov Fraværende: Bemærkninger: Holger Mikkelsen

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 13-03-2007 Mødested: Mødelokale nr. 202 ved siden af byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:05 Afbud: Ingen Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 04-09-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:40 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Bemærkninger: Sundhedsudvalg, 04-09-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 04-05-2009 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget 26 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Morten Finnemann

Læs mere

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde

Sæby Kommune. Referat. Økonomiudvalget. Ordinært møde Page 1 of 7 Sæby Kommune Referat Økonomiudvalget Ordinært møde Mødedato tirsdag den 22. februar 2005 Tidspunkter 09:00 - Lokale Mødelokale 2 Fraværende Hans Krarup Olesen med afbud. Bemærkninger Knud Hjørnholm

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2010 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing Formand for Væksthus Syddanmark (1/1-31/3 2010) kr. 20.000,00 Medlem af KL s Internationale Udvalg kr. 30.000,00

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 10-03-2009 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:30 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Borgmesteren deltog i

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 10-09-2007 Mødested: Aarøsund Medborgerhus Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18.40 Afbud: Allan Emilliussen. Fraværende: Uwe Jessen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 19-10-2009 Mødested: Mødelokale 3-Æ-18, Østergade 48 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-04-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:45 Afbud: Jens Chr. Gjesing Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-04-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune

Udkast til kasse- og regnskabsregulativ I Ny Svendborg Kommune 1 Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Kommunalbestyrelsen ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er et-årige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 01-10-2007 Mødested: Kløvervænget 26, mødelokale 1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Rita Juhl Fraværende: Tonny Thomsen deltog

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 08-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Anne Grethe Smith Fraværende: Bemærkninger: Under pkt. 24 deltog Kommunelæge

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 24-09-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 14:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 29-09-2009 Mødested: Mødelokale Øst Voksen- og Sundhedsservice, Trekanten 7, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 28-02-2007 Mødested: Forsyning Fjordargervej 32 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 12:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Jan Christensen Fraværende:

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 25-01-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:37 Afbud: Mads Skau, Kim Quist, Inger Fleischer og Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009

Sundhedsudvalg REFERAT. Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 02-04-2009 Mødested: København Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:00 Afbud: Anna Grethe Smith deltog til og med pkt. 51 Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 25-06-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes,

1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger og fælleshuset godkendes, Pkt.nr. 12 Seniorbofællesskabet Olleøre/Solkilden skema A. 323564 Indstilling: Borgmesterkontoret indstiller til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen: 1. at skema A for de ældreegnede almene familieboliger

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 02-05-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:50 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Økonomiudvalget, 02-05-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Byrådet Konstituerende møde

Byrådet Konstituerende møde REFERAT Byrådet Konstituerende møde Mødedato: Torsdag den 03-12-2009 Mødested: Byrådssalen, Gåskærgade 26, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:34 Afbud: Ingen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 27-10-2008 Mødested: Søsportscentret, Damstien 28, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Beredskabskommisionen

Beredskabskommisionen REFERAT Beredskabskommisionen Mødedato: Onsdag den 11-06-2008 Mødested: Solsikkevej 2 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Per Søeberg Fraværende: Bemærkninger: Tillægsaftale Kontrakt

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 09-01-2007 Mødested: Sct. Severin Skole Mødelokale 93 (nye hovedindgang), Moltrupvej 1 A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl.

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 06-02-2008 Mødested: 219 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:12 Afbud: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.35 under behandlingen af pkt. 332. Peter Chr.

Læs mere

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb

Kasse- og regnskabsregulativ Revision af 3.02 Forretningsgangsbeskrivelse for drifts-, anlægs- og tillægsbevillinger samt rådighedsbeløb Driftsbevillinger Driftsbevillinger meddeles af Byrådet ved vedtagelse af årsbudgettet. Driftsbevillinger er etårige og bortfalder ved regnskabsårets udgang. Driftsbevillingerne fremgår af den til budgettet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:00 Birgit Sørensen, Børge Koch, Leif Pedersen, Connie Andersen, John Lauridsen

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-12-2008 Mødested: Meddeles senere Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 02-12-2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-03-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 17:25 Afbud: Bemærkninger: Der er afbud til mødet den 26. marts 2007 fra

Læs mere

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Økonomiudvalgets møde den 06.12.2011 kl. 14:00 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Ole Peter Christensen (F) Indholdsfortegnelse: 528. Organisering samt tids- og procesplan vedr.

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 12-01-2009 Mødested: Gæstekantinen Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 16:58 Afbud: Ella Skjellerup og Holger Mikkelsen Fraværende:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 11-05-2009 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Jens Chr. Gjesing og Allan Emiliussen

Læs mere

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger:

REFERAT. Mødedato: Tirsdag den Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50. Fraværende: Ingen Bemærkninger: REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 11-12-2007 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie, 11-12-2007

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Onsdag den 08-08-2007 Mødested: Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Teknik og Miljø, 08-08-2007

Læs mere

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008

Handicaprådet REFERAT. Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 REFERAT Handicaprådet Mødedato: Onsdag den 26-11-2008 Mødested: Mødelokale Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2012 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing KL s bestyrelse (5 mdr.) kr. 25.000,00 Medlem af KL s Internationale Udvalg kr. 30.000,00 H.P. Geil Formad PBU

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 22-08-2008 Mødested: Karl Erik Olesens kontor Starttidspunkt: Kl. 08:00 Sluttidspunkt: Kl. 10:15 Afbud: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og

Læs mere

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune

Offentliggørelse af vederlag for Haderslev Kommune Offentliggørelse af vederlag for 2011 - Haderslev Kommune Byrådsmedlemmer Jens Chr. Gjesing KL s bestyrelse (5 mdr.) kr. 25.000,00 Medlem af KL s Internationale Udvalg kr. 30.000,00 H.P. Geil Formad PBU

Læs mere

Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat

Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Egebjerg Kommune Økonomiudvalget Referat Dato: Starttidspunkt for møde: Kl. 14.15 Sluttidspunkt for møde: Kl. 18.00 Mødested: Udsendelsesdato: Afbud fra: Fraværende: Mødedeltagere: Onsdag den 24-april-2002

Læs mere

Sundhedsudvalg REFERAT

Sundhedsudvalg REFERAT REFERAT Sundhedsudvalg Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:30 Afbud: Fraværende: Alle var mødt. Rita Juhl deltog under punkterne 1-9. Bemærkninger:

Læs mere

Udvalget for Erhverv og Kultur

Udvalget for Erhverv og Kultur REFERAT Udvalget for Erhverv og Kultur Mødedato: Mandag den 25-02-2008 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Preben Holmberg Fraværende: Bemærkninger: Udvalget for Erhverv

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-04-2007 Mødested: Halk Skole Hejsagervej 91, Halk Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:30 Afbud: Eva Roth Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-08-2007 Mødested: Ponyklubbens rytterstue, Christiansfeldvej 39A, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 20:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Jens Thestrup

Læs mere

Udvalget for Teknik og Miljø

Udvalget for Teknik og Miljø REFERAT Udvalget for Teknik og Miljø Mødedato: Torsdag den 10-01-2008 Mødested: Thomas Eriksens kontor, Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Udvalget

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 07-05-2007 Mødested: Nørregade 41,1 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget, 07-05-2007

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Tirsdag den 26-06-2007 Mødested: Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 15:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Jan Christensen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den

Voksenudvalget REFERAT. Mødedato: Mandag den REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Mandag den 24-08-2009 Mødested: Mødelok. Øst Voksenservice, Trekanten 7, 6500 Vojens Starttidspunkt: Kl. 16:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Beredskabskommissionen

Beredskabskommissionen REFERAT Beredskabskommissionen Mødedato: Onsdag den 30-07-2008 Mødested: Solsikkevej 2 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 15:30 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Peter Rosendahl, Svend Erik Larsen Fraværende:

Læs mere

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.

BESLUTNINGSPROTOKOL. Økonomiudvalget. Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16. Økonomiudvalget BESLUTNINGSPROTOKOL Møde nr. : 18/2012 Sted : Rådhuset i Grenaa Dato : 11. december 2012 Start kl. : 16.00 Slut kl. : 16.15 Medlemmer Jan Petersen (A) (Formand) Jytte Schmidt (F) Torben

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie,

Indholdsfortegnelse. Udvalget for Børn og Familie, REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Tirsdag den 24-06-2008 Mødested: 202 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:50 Afbud: Morten Finnemann, Holger Mikkelsen Fraværende: Bemærkninger:

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 28-10-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej, Fuglsang Loungen Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:00 Afbud: John Lauridsen,

Læs mere

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune SammenlægningsudvalgetBeslutningsprotokol Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 10. februar 2006 Mødelokale: Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 13.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Gruppemøder: 10. februar 2006 1 Indholdsfortegnelse Åbent møde:

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-04-2008 Mødested: Bevtoft Hallens Cafeteria Starttidspunkt: Kl. 20:15 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Preben Holmberg, Leif Pedersen, Allan Emiliussen

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 05-05-2008 Mødested: Mødelokale 1, Kløvervænget Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Afbud: Tonny Thomsen Fraværende: Bemærkninger: Arbejdsmarkedsudvalget,

Læs mere

Arbejdsmarkedsudvalget

Arbejdsmarkedsudvalget REFERAT Arbejdsmarkedsudvalget Mødedato: Mandag den 15-01-2007 Mødested: Kløvervænget 26, Kantinen Starttidspunkt: Kl. 16:15 Sluttidspunkt: Kl. 18:45 Afbud: Tonny Thomsen Bemærkninger: Rita Juhl og Morten

Læs mere

Udvalget for Børn og Familie

Udvalget for Børn og Familie REFERAT Udvalget for Børn og Familie Mødedato: Fredag den 10-10-2008 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 11:00 Sluttidspunkt: Kl. 13:00 Afbud: Ingen Fraværende: Ingen Bemærkninger: Udvalget for Børn og Familie,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-02-2007 Mødested: Haderslev Idrætscenter mødelokale 2 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20.45 Afbud: Leif Pedersen, Karsten Boe, John

Læs mere

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den 30-08-2007. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Bent Steenberg Olsen Fraværende: Bemærkninger:

Byrådet REFERAT. Mødedato: Torsdag den 30-08-2007. Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Bent Steenberg Olsen Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Byrådet Mødedato: Torsdag den 30-08-2007 Mødested: Byrådssalen Starttidspunkt: Kl. 17:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:10 Afbud: Bent Steenberg Olsen Fraværende: Bemærkninger: Spørgetid Byrådet afholder

Læs mere