Medlemsblad nr. 19 april 2009 )

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Medlemsblad nr. 19 april 2009 )"

Transkript

1 Medlemsblad nr. 19 april 2009 )

2 - 2 - Kære medlem af formand Jørn Jeppesen blev et forrygende år for Aabenraa Bridge Center. Medlemstallet på 268 er det højeste nogensinde, og der har været mange aktiviteter ud over det sædvanlige i denne sæson. Der har også været flere gode resultater. Aabenraa Bridge Center vil igen være repræsenteret i 3. division i næste sæson og i distriktsfinalen for klubhold blev vores bedste hold nr. 2, hvilket er den bedste placering nogensinde. Fredagsarrangementer Vi har haft tre dejlige fredagsarrangementer: Sønderjysk aften Spis, syng og spil bridge Royal aften Alle med maksimal tilslutning på 48 personer, der virkelig har nydt at komme til fest, hvor arrangørerne rigtig har kræset for gæsterne med dejlig underholdning og lækker mad. Tusind tak til arrangørerne, vi glæder os til nye arrangementer i næste sæson. Har du lyst til at være arrangør, skal du bare henvende dig til en fra bestyrelsen. Du kunne f.eks. arrangere: Pizzabridge Ost, vin og bridge Fastelavnsbridge Bridge med foredrag Vil du stå for arrangementet, skal klubben nok sørge for bridgeturneringen. Kagebagerne har haft travlt, og vi er meget glade for, at I også vil forkæle vores medlemmer og gæster i næste sæson. Søndags Drop-In Der er blevet afholdt to Søndags Drop-In i august, og de bliver gentaget i år. Vi håber at kunne gennemføre flere i løbet af næste sæson måske en søndag i hver måned. Solid økonomi Det høje medlemstal og de mange aktiviteter gør, at klubben fortsat har en meget solid økonomi. I denne sæson forventer vi et overskud på ca kr. Det er meget tilfredsstillende, da vi i denne sæson har investeret mange penge i: Blandemaskine med mapper og kort Nye stolesæder Ventilation i rygerummet Nyt køkkengulv Højttaleranlæg Alt sammen noget, der gør det behageligt for os, og som får klubben til at fremstå flot og som et dejligt sted at komme for os selv og for gæster. Heldigvis er det mest engangsinvesteringer, som vi vil få glæde af i mange år. Slaget om Sønderjylland Den 28. marts gæstede Ældre Sagen igen Aabenraa Bridge Center med 120 deltagere til deres distriktsfinale, der blev vundet af Inge Jepsen-Ole Lyhne. Lagkagebridge søndag eftermiddag med forlænget kaffepause til at nyde de lækre hjemmelavede kager i har været et nyt tiltag i denne sæson. Den første søndag blev hurtigt fuldtegnet med 48 deltagere, så deltagerantallet blev forhøjet til 64 anden gang. Men også her blev der hurtigt fuldtegnet, og der kom mange gæster fra andre klubber.

3 - 3 - Distriktsfinale Åben Par Den 18. og 19. april skal vi afholde Distrikt Sydjyllands finale for Åben Par, hvor der kommer 80 spillere begge dage. Vi er meget glade for at blive valgt som arrangører af disse turneringer. Det er et stort arbejde for klubbens frivillige, men det pynter dejligt på klubbens økonomi. Kunne du tænke dig at give en hånd med til sådan et arrangement i næste sæson, skal du bare melde dig som frivillig på blanketten bagerst i bladet. Kontingentet Bestyrelsen har besluttet at forhøje kontingentet med 10 kr. i næste sæson for at dække de øgede betalinger til Danmarks Bridgeforbund og Distrikt Sydjylland i år og sidste år. It-fronten På it-fronten er der blevet gjort en stor indsats. Ole forbedrer løbende vores hjemmeside, så den er imødekommende og brugervenlig. Nu kan man tilmelde sig vores turneringer via hjemmesiden, hvilket især er en god service for spillere fra andre klubber. Senest har vi oplevet, at enkeltmandsturneringerne også kan afvikles med brug af bridgematen en klar forbedring. Stor ros til vores kasserer Der er vist ingen, der er i tvivl om, at vores kasserer, Rethe Dahlstrup, er meget effektiv og grundig, men i år fortjener hun ekstra megen ros. Rethe har nemlig ved en nøje gennemgang af vores forsikringer opdaget, at vi har betalt for meget i forsikring for vores medarbejdere, f.eks. rengøringshjælp. Derved har klubben fået tilbagebetalt kr. Godt gået! Ny leder torsdag eftermiddag Eva Johansen bliver ny leder for torsdag eftermiddag, da Jørgen Nørgaard ikke længere kan afse tiden hertil. Tak til Jørgen for indsatsen. Tilmelding til næste sæson sker ved, at du udfylder og afleverer blanketten på sidste side i bladet senest den 31. maj. Sæsonen starter i begyndelsen af september og slutter sidst i april. Der spilles normalt ikke i perioden 15.december-1.januar, på helligdage og i skolernes ferier. I næste klubblad vil der være et detaljeret sæsonprogram. Husk: At tilmeldingen er bindende for hele sæsonen. At du har forpligtet dig til at betale kontingent og spilleafgift for hele sæsonen. At du selv skal sørge for en substitut, hvis du er forhindret i at møde. Ny brugt pc fra Sydbank Vores gamle computer stod i marts måned pludselig af! Heldigvis var vores hovedsponsor Sydbank igen meget venlig over for Aabenraa Bridge Center ved at sponsere en ny brugt computer til klubben. Tusind tak for det. På bestyrelsens og egne vegne ønsker jeg jer alle en god sommer og siger på gensyn næste sæson. Fra det gamle Sovjet Stalin spiller bridge med 3 andre generaler. Stalin melder 1 klør, den næste general melder 1 ruder, Stalins makker melder 1 hjerter, den sidste general melder 1 spar. Stalin melder 1 klør alle passer.

4 - 4 - SyngSpisSpil! Så var der igen lagt op til et festligt fredagsarrangement. af Yvonne Sundstrøm Tænkt på alt Der var tænkt på alle detaljer. Lige fra bordkort, bordpynt og servietter til selv køkkenhjælp (flot at I kunne få børn og svigerbørn til at træde hjælpende til). Fredag den 30. januar var der inviteret til sang, middag og bridge i Bridge Centeret, hvor 48 feststemte deltagere ankom til en yderst velplanlagt aften. Med Inger Petersen, Lis Beyer Iversen, Annelise Ibsen og Kirsten Krogh Sørensen i front som arrangører, med Elin Børsting ved klaveret (og Aksel Krogh Sørensen som kasserer), var der lagt op til en rigtig hyggelig aften. Elin Børsting ved klaveret. Et godt arrangement Vi startede med velkomstvin og snacks og et par til lejligheden af pianisten, Elin Børsting, udvalgte sange. Herefter var der middag med lækker hjemmelavet rijsttafel og efterfølgende ostebord. Alt smagte rigtig dejligt. Så kom sangbogen igen i brug, og sædvanen tro var der afslutningsvis bridge for alle, hvor Rethe og Svend Erik havde en finger med i spillet. Tak for et godt arrangement.

5 - 5 - På billedet ses alle rækkevinderne flankeret af Annelise Ibsen (t.v.) og Lis Beyer Iversen (t.h.) I A-rækken blev aftenens vindere Rethe Dahlstrup-Svend Erik Holst, med Margit Rieber-Willy Eltved på 2. pladsen. I B-rækken delte Gerda Loff-Esther Skytte Jørgensen 1.pladsen med Kirsten Gubi-Ove Gubi, mens C-rækken blev vundet af Inger Petersen-Annelise Strange. Her blev Kirsten Krogh Sørensen-Aksel Krogh Sørensen nr. 2. Nyt fra bestyrelsen af Tove Christensen Nyanskaffelser Ole Nielsen og Preben Nissen har været ankermænd på hhv. indkøb og installation af vores nye højttaleranlæg, der gerne skulle bidrage til, at alle har mulighed for at høre nyt fra undervisere, formanden og andre, der har noget på hjerte. Pris: kr. Ølpræmier i stedet for vinpræmier På baggrund af ønsker om ølpræmier i stedet for vinpræmier fremsat på generalforsamlingen er det aftalt, at der indkøbes et antal specialøl, der kan bruges som præmier i stedet for vinpræmier. Valgmulighed fortrinsvis i forbindelse med Drop-In. Vedtægter i AABC På bestyrelsesmødet den blev der nedsat et vedtægtsudvalg, der skal gennemgå de eksisterende vedtægter. Følgende er repræsenteret i udvalget: Rethe Dahlstrup (formand), Axel Petersen, Jørn Jeppesen og Tove Christensen. Den evige bridgespiller Den strålende brud bliver ført op ad kirkegulvet, og da hun når alteret, opdager hun til sin forbløffelse, at gommen har et spil kort i lommen på sin smoking. Skat, siger hun forvirret, hvorfor har du dog kort med? Nå ja, svarer gommen, det her tager vel ikke hele dagen?

6 - 6 - AABC tilbage i 3. division af Jørn Jeppesen Jørn Jeppesens hold formåede efter en spændende afslutning at vinde Jysk-Fynsk Mellemrække for hold og rykker dermed igen op i 3. division vest, hvor holdet også spillede i sæsonerne Fra venstre holdkaptajn Jørn Jeppesen, Niels Dahl, Udo Petersen og Dirk Willecke. Før den sidste spilleweekend var vi på en 5. plads, og vi skulle møde tre af de førende hold. De tre bedste af de ti hold rykkede op i 3. division, mens de tre dårligste hold rykkede ned i jysk-fynsk mellemrække, så det var meget spændende for os, da vi både kunne rykke ned og op. Heldigvis havde vi en forrygende weekend, hvor vi vandt 19-11, 23-7 og endelig 25-5 over det hidtidige tophold, der dermed blev henvist til 2. pladsen. De efterfølgende to spil er fra denne kamp og specielt det ene var kraftigt medvirkende til, at vi vandt kampen stort. 1 ut med 8 stik på begge leder! I det første spil blev slutkontrakten 1 ut med 8 stik ved begge borde. Det er i og for sig ikke så mærkeligt, men her var det altså os som NS ved det ene bord, der vandt 8 stik, og ved det andet bord var det vores holdmakkere som ØV, der også vandt 8 stik! Ved vores bord åbnede V med 1, hvorefter jeg meldte 1 ut, og det blev slutkontrakten. Efter klørudspil og lidt kludder i modspillet vandt jeg heldigt 8 stik. ET8 S/ØV EKT6 K3 B852 D65 K92 93 DB42 DB8 T7642 EKDT4 3 B E Ved det andet bord åbnede V med 1 ut, hvorefter ingen havde mere at tilføje. Med klørudspil fra N blev det også 8 lette stik. En dobbeltdækker til 6 IMP. Slem i kortene I det næste spil tjente vi hele 17 IMP. Ved vores bord meldte modstanderne 4, der endte med 2 for lidt efter klørangreb fra N. Når man har mange trumfer, er det ofte godt at angribe i en sidefarve for at prøve at fravriste spilføreren kontrollen over spillet. T9764 V/Alle EB7 6 BT72 EKB53 D2 652 K943 EBT94 D752 E96 8 DT8 K83 KD8543 Dirk og Udo havde større ambitioner. Her blev kontrakten 6, der med en heldig ruderog hjertersits nemt vandt 12 stik.

7 - 7 - Flemming Boesgaards hold klar til 5. runde i Vinoble Cup Efter en spændende kamp mod Ole Drengsgaards hold fra Århus er Flemmings pokalhold klar til 5. runde. Holdet består foruden Flemming af Mogens Boesgaard, Niels Dahl og Jørn Jeppesen. Før de sidste 8 spil var stillingen 65-64, så der var nerver på. De sidste spil blev vundet med 34-7, så sejren blev rimeligt klar. Hårde meldinger og flot spilføring af Flemming i dette spil bidrog væsentligt til sejren. Aktuelt spillede Vest lille klør til 10, bonde og dame. Nord trak derefter resten af trumferne, hvorefter Øst kun skulle have stik på klør es. Ti dejlige stik. Ved det andet bord meldte N-S 3 spar og vandt ni stik. N-S: Z 6 ED10872 KD E862 EKB95 K3 E D43 54 B432 KD B B5 Jørns brede grin er starten på en 6 spar, som vist ikke gik helt efter planen. I lukket rum var gæsterne i 4 spar på samme spil, og det gik noget bedre. Meldingerne: V N Ø S 1 hj 1sp pas 2 sp 3 kl 4sp alle pas Øst spillede hjerter ud til Vests es. Hjerter retur vandt Nord med kongen. Spar es og spar til damen afslørede sitsen. Lille ruder fra bordet, dame fra Vest og es fra hånden. Lille ruder fra hånden og dyk! fra bordet til Vests konge. Vest var nu slutspillet til enten at spille hjerter til dobbeltrenonce eller at åbne for klørfarven. I 5. runde venter en meget svær opgave nemlig Peter Schaltz hold, der vandt turneringen sidste år. Kampen vil blive spillet i centeret sandsynligvis den 17. maj. Ugler er velkomne.

8 - 8 - Dejlig dobledag! af Gerda Jacobsen bedste evne, og kunne da glæde mig over, at jeg måske havde ramt rigtigt i 70 % af tilfældene. Vi fik en god forklaring af Villy Dam, hvorefter vi gik over til at spille. Lørdag den 17. januar havde Aabenraa Bridge Center inviteret til bridgekursus om doblinger. Jeg mente, at det var særdeles relevant at deltage, især da hele Danmarks absolutte bridgeguru, Villy Dam, havde indvilliget i at stå for undervisningen! God arbejdsstemning Sammen med 75 andre lokale og tilrejsende bridgeentusiaster mødte jeg op, forventningsfuld og en smule anspændt ved tanken om at befinde mig i så højt kvalificeret selskab. Det varede dog ikke længe, før Villy Dam ved sin rolige og muntre facon fik skabt en god arbejdsstemning. Indvielse Det skal lige nævnes, at alle havde gode chancer for at få fat i samtlige guldkorn, idet dagen også bød på indvielsen af klubbens nye højttaleranlæg. Det havde Ole Nielsen og Preben Nissen stået for installeringen af. De blev da også behørigt hædret og belønnet for deres indsats af formanden, Jørn Jeppesen. Hjemmearbejdet først Vi startede med at gennemgå vores hjemmearbejde om doblinger. Jeg havde som alle andre efter umisforståelig opfordring fra Rethe udarbejdet løsningsforslag efter 280 spil blandede spil Svend Erik Holst havde sørget for, at alle bordene fik samme kortfordeling i alle spillene. Han havde blandet 280 spil! Det var vældig smart, eftersom Villy Dam således efter hvert spil kunne gennemgå meldingerne og spilføringen. Vi lagde kortene ned og fik dernæst at vide, hvordan vi skulle have forholdt os. Nogle gange kunne vi også sole os i succes, når vi var nået til samme resultat som vores mastermind! Tak for himmelsk kage Efter et vist antal spil var der kaffe og kage med flødeskum! Folk, der kender mig, ved, at jeg lider af en meget alvorlig afhængighed af den slags udskejelser, så det var jo en sjælden nydelse at kunne kaste sig over Kirsten Krogh Sørensens himmelske æblekage og brownies med masser af flødeskum! Det kan bare ikke gøres bedre, så tusind tak også fra mig Kirsten! Som tak fra klubben fik Kirsten overrakt en bog af Villy Dam med titlen "Bridgepsykologi" samt et par flasker rødvin til at berolige Aksel med! Det gav mod på det røde kort Eftermiddagen sluttede kl. ca. 17, hvor formand Jørn Jeppesen takkede Villy Dam og overrakte ham et par flasker rødvin m.m. for hans forsøg på at indføre Aabenraa-spillerne i doblingens kunst. Jeg gik derfra med følelsen af at have haft en meget fornøjelig og lærerig eftermiddag. Faktisk er jeg overbevist om, at jeg fremover vil have mere mod på at hive det røde kort frem!!

9 - 9 - Lagkageturnering i februar af Eva Johansen Den 22. februar indbød vi igen til lagkageturnering og heldigvis med stor succes: hele 64 spillere valgte at møde op til kage og bridge, og der var oven i købet jævn fordeling mellem Haderslev og Aabenraa. Et enkelt par fra Christiansfeld havde også ladet sig lokke til. I kaffepausen var Morten Boes søster, Karen, igen så venlig at spille på klaveret så vi er snart på højde med det gamle Wivex. Jeg tror, alle kan sige, at vi havde nogle dejlige timer og fik spist godt med lagkage. Det er dejligt, når der stadig er flere, der melder sig frivilligt til at bage, denne gang var der 11 lagkager, og de slog fint til. Vi indbyder igen til november, så er der nogen, der har lyst til at bage en enkelt lagkage, vil jeg meget gerne have besked. Stor tak til de piger, der hjalp denne gang, samt til Rethe og Svend Erik, der kom i stedet for Ole, som måtte krybe under dynen. Så er Gunnar Kronborg klar til at smage på herlighederne. Vinderne blev: A-rækken:Willy Eltved-Morten Boe, AABC. B-rækken: Rigmor Gildberg- Birthe Færch, Nomaderne, Haderslev. C-rækken: Inger Petersen-Esther Skytte Jørgensen, AABC. D-rækken: Mona Nissen, AABC-Tina Laumann, Haderslev.

10 Bykampen Vojens-Aabenraa af Rethe Dahlstrup Den traditionelle bykamp mellem Vojens og Aabenraa fandt sted den 12. februar i Vojens. 7 hold drog glade og optimistiske til Vojens til den årlige duel. Jeg gjorde status ved halvleg. Det så rimeligt ud. Vi førte i de 4 kampe og var ikke alarmerende bagud i de andre 3. Men til slut var billedet vendt: Vi tabte 4 kampe, spillede 1 uafgjort og vandt heldigvis 2. Vojens vandt med 116 mod 93 kamppoint. Vi må sande: Det gælder ikke om at få de første point, men de fleste og med et smil må vi også betale udgiften til gravering af pokalen. Vel mødt i Aabenraa næste år da spiller vi på hjemmebane. Det gjorde rigtig ondt på Rethe, da hun måtte aflevere pokalen til Else Stryhn.. GENERALFORSAMLING med bridge og spisning Der indkaldes i henhold til vedtægterne til generalforsamling fredag den 4. september 2009 kl. 18 i klubbens lokaler. Dagsorden ifølge vedtægterne. Forslag (skriftlige), der ønskes behandlet på generalforsamlingen, skal være formanden (Jørn Jeppesen) i hænde senest den 28. august. Vedtægter og klubregler er i klubben. Efter generalforsamlingen spiller vi en bridgeturnering. Ønsker du at spise, skal du tilmelde dig i klubben senest 1. september

11 Til galla i Aabenraa Bridge Center af Jørn Jeppesen Fredag den 6. marts indbød Ulla Bruhn og Svend Rasmussen til Royal aften i Aabenraa Bridge Center. 48 forventningsfulde og festklædte gæster mødte op, og de blev ikke skuffet. Ulla kreerede sammen med sine to medhjælpere, Inge Marie Koch og Karin Riege Nissen, en menu, der var hoffet værdig Til middagen og til velkomst præsenterede Svend Prins Henriks Cahors-vine. Vi smagte rosé, hvidvin og et par forskellige rødvine. Amuse Bouche Oeuf en cocotte Cailles sur lentilles et légumes et betterave rouge Fromage de chevre chaud Crêpes Det var meget spændende at smage de kraftfulde og velsmagende vine. Til kaffen fik vi til overflod serveret profiteroles og Mon Chéri. Svend underholdt med muntre anekdoter fra hoffet og sin store viden om prinsens vine. Til sidst vil jeg da ikke glemme at fortælle, at vi også spillede bridge. De royale arrangører: Svend, Inge Marie, Karin og Ulla.

12 Aftenens gæster levede helt op til galla-idéen. Her ses f.eks. Svend Erik med UNEF-orden og Rethe, der i dagens anledning var ridder af en Gammel Dansk. Gerda Loff var i elegant Aabenraa-dragt Og som det ses på billedet af rækkevinderne, var også både blå ordensbånd og dronningehatte repræsenteret Vinderne af de tre rækker blev: A: Laila Nielsen-Jørn Jeppesen, B: Charlotte Wulff -Solveig Hajek C: Jutta Svane-Annelise Strange og Gerda Lof f-grethe Kjempff Se flere billeder på: aften

13 Et udpluk af sæsonens mange vindere Fotografen kunne desværre ikke være alle vegne og parturneringerne var ikke afsluttet ved redaktionens slutning. Mandag eftermiddag Holdturneringen blev vundet af Willy Eltved-Morten Boe, Margit Rieber-Mona Nissen. B-rækken blev vundet af Birgitte Rønholt Staal-Bodil Jørgensen, Annie Nielsen-Anne- Mette Damsgård Nielsen. Her har Bodil, Anne-Mette og Annie stillet op til fotografering. Mandag aften Holdturneringen blev vundet af Heidi Eirdorf-Eigil Nielsen, Niels Horup-Arne Broberg Kristiansen. Enkeltmandsturneringen blev vundet af Birgit Ingemann, i B-rækken blev Axel Petersen nr. 1, i C-rækken Alice WagtbergTorp, og i D-rækken delte substitutterne Laila Nielsen og Gerda Autzen førstepladsen. Tirsdag aften Holdturneringen blev vundet af Flemming Boesgaard - Mogens Boesgaard, Jørn Jeppesen - Niels Dahl. Birgit Alice

14 Tirsdag formiddag Nr. 1 blev Ellen Jensen-Christine Aagesen og nr. 2 Ole Nielsen-Helge Søgaard. Torsdag eftermiddag Enkeltmandsturneringen A blev vundet af Jes Brabrand med Jørgen Nørgaard på andenpladsen. Nr. 1 blev Morten Boe-Jørgen Nørgaard og nr. 2 Karen-Margrethe Krogh-Rita Jacobsen. Torsdag aften Holdturneringen A blev vundet af Rethe Dahlstrup-Svend Erik Holt, Jes Brabrand-Jørn Jeppesen. Enkeltmandsturneringen i B-rækken blev vundet af Hans Verner Damm. I B-rækken vandt Bolette Johansen-Kalle Kolbeck, Birger Hansen-Kirsten Hansen.

15 Trekantmatchen den 14. marts 2009 af K.P. Larsen, spillende turneringsleder I lighed med sidste sæson havde trekantmatchen mellem Gråsten Bridgeklub, Grænseegnens Bridgeklub og AABC samlet fire hold fra hver af klubberne. De mødtes i to seedede lag, således at hvert hold fik i alt to kampe a 24 spil mod de to andre klubber. Formålet med denne turnering er ud over naturligvis at finde nogle vindere primært at bringe de tre klubbers spillere sammen til nogle hyggelige timer med god bridge, hvor de spidse albuer for en stund er lagt væk. Stemningen ved bordene, under frokosten og ikke mindst ved præmieoverrækkelsen kunne tyde på, at det er lykkedes. I rød række var kampene ret jævnbyrdige, men ganske som sidste år var det igen et af 3. holdene, der spillede helt suverænt i blå række. Ud af 50 mulige fik AABC 3 (Christian Panbo-Anders Løbner, Finn Christensen-Niels Kjempff) i alt 45 KP, nok til at sikre holdet en førsteplads og stærkt medvirkende til, at AABC også vandt i det samlede resultat. Til overflod vandt Panbo-Løbner også multiscoren med ikke mindre end 22,5 i snit over de fire halvlege det er ret meget! Intens koncentration under matchen. Resultaterne efter godt seks timers kortspil: Holdkonkurrence: 1. AABC 3 45 KP 2. AABC 1 36 KP 3. Gråsten 2 35 KP 3. Grænseegnen 3 35 KP Klubkonkurrence: 1. AABC 133 KP 2. Gråsten 119 KP 3. Grænseegnen 103 KP Christian Panbo og Anders Løbner Annie Lehmann Christensen og Claus Hylling Christensen Den spillende turneringsleder kunne herefter overrække vandrepokalen til AABC s holdkaptajn, Claus Hylling Christensen. Tilbage er så blot at håbe på, at Trekantmatchen er blevet etableret som en fast tradition i de tre klubbers årsprogram, og at Grænseegnens Bridgeklub må vinde næste år af hensyn til symmetrien.

16 AABC 3 var stærkt medvirkende til, at AABC erhvervede pokalen i Trekantmatchen her overrækker Anders Løbner fra holdet pokalen til formanden. Han havde nok ikke spillet bridge Et ældre ægtepar kommer ind i en bank. Der er kø, så de stiller sig pænt om i køen og venter. Pludselig kommer der en røver op til skranken og råber Dette er et røveri. Den ældre herre træder frem til røveren, tager ham på skulderen og siger Undskyld unge mand, men jeg er civil betjent! Røveren bliver helt befippet, smider skyderen og spæner ud af banken. Manden vender tilbage til sin noget forundrede kone, der spørger: Egon, hvorfor sagde du, at du var civil betjent? Manden svarer: Er jeg da ikke det? Nej, Egon, du er senil dement Klip og aflever i klubben eller udfyld en løs seddel, de ligger på reolen. FRIVILLIGT ARBEJDE 2009/2010 Jeg vil godt være turneringsmedhjælper Jeg vil godt være festmedhjælper Jeg vil godt være køkkenmedhjælp Jeg vil godt lave lidt af hvert Jeg vil godt være kortblander Navn: Telefon:

17 Om lovlige og ulovlige ændringer af meldinger af nogle kaldet Hovsa-reglen af K. P. Larsen. Måske kendt af nogle bridgespillere, men næppe af alle: Man må faktisk godt ændre en given melding, når visse betingelser er opfyldt, men det er nu kompliceret alligevel. I Bridgelovenes 25 står der følgende: 25. Lovlige og ulovlige ændringer af melding A. Uagtsomt afgivet melding 1. Indtil makker har meldt, må en spiller rette en uagtsomt afgivet melding til den melding, spilleren havde i sinde at afgive, men kun hvis spilleren gør det eller forsøger at gøre det uden tænkepause. Den sidste melding (den tilsigtede melding) står ved magt og behandles efter den relevante paragraf i lovene. 2. Hvis makker har meldt efterfølgende, må den uagtsomt afgivne melding ikke rettes 3. Hvis meldeforløbet slutter, inden det er makkers tur, må den uagtsomt afgivne melding kun rettes, indtil meldeperioden er forbi ( 22B). 4. Hvis en uagtsomt afgivet melding rettes i henhold til denne paragraf, og modstanderen til venstre (MTV) har afgivet en melding før rettelsen, må MTV tage sin melding tilbage. Oplysninger fra den melding, der tages tilbage, er beføjede for denne side, men ubeføjede for den side, hvis uagtsomt afgivne melding blev rettet. Der sker ikke yderligere berigtigelse. B. Meldingen var tilsigtet 1. En ændring, som ikke er tilladt i henhold til 25A, kan accepteres af den fejlendes MTV. (Den er accepteret, hvis MTV forsætligt melder videre efter en ændring). I så fald er den første melding taget tilbage; ændringen betragtes som en afgivet melding; og meldeforløbet fortsætter. 2. Når 25B1 ikke finder anvendelse, annulleres en ændring af melding. Den første melding betragtes som afgivet, og meldeforløbet fortsætter D benyttes for de meldinger, der tages tilbage eller annulleres i henhold til denne paragraf.

18 På Danmarks Bridgeforbunds hjemmeside kan man under fanebladet Regler, Udtalelser fra DBF s Lovkommission finde spørgsmålet behandlet i detaljer, så nedenstående er blot et uddrag, men forhåbentlig tilstrækkeligt til at blive orienteret eller så nysgerrig, at man læser hele udtalelsen/fortolkningen fra december Der foreligger et Fejlgreb, når det meldekort, spilleren tager op af meldekassen, ikke svarer til den melding, spilleren havde tænkt sig at afgive. Eksempler på hvornår 25A anvendes: Spilleren har tænkt sig at melde 1, men det er 1, der kommer op af kassen. Det er et fejlgreb. Spilleren har tænkt sig at passe, men der kommer et dobler-skilt op af kassen. Det er et fejlgreb. Spilleren har tænkt sig at lægge et stopskilt frem, men der kommer et pas-skilt op af kassen. Det er et fejlgreb. Spilleren har tænkt sig at alertere makkers melding vha. alertskiltet, men han tager redobler-skiltet frem. Det er et fejlgreb. tog meldingen frem. Syd kan ikke ændre sin melding. Nord åbner 1, som Syd støtter til 2. Nord inviterer til udgang med 3 (langfarvetrialbid), og Syd overvejer situationen. Syd beslutter sig for ikke at tage imod invitationen og tager et pas-skilt frem. I denne situation havde Syd godt nok tænkt sig, at 3 skulle være slutkontrakten, men Syd havde glemt, at 3 endnu ikke var meldt. Syd havde således faktisk besluttet at melde pas, ikke at melde 3. Derfor er pas en egentlig fejlmelding, ikke et fejlgreb, og 25A kommer ikke i betragtning. Syd kan ikke ændre sin melding. Fejlgrebet kan rettes, når nedenstående to betingelser er opfyldt: Makkeren til den, der begår fejlgrebet, har ikke meldt efter ham. Hvis fejlgrebet er pas, og meldingerne slutter, inden det bliver makkers tur til at melde, udløber fristen, når åbningsudspillet er vist. I alle disse tilfælde anvendes 25A. Men der kan gives masser af eksempler på, hvor 25 ikke kan anvendes: Når spilleren opdager sit fejlgreb, skal han straks - uden tænkepause - gøre opmærksom på fejlgrebet. Øst åbner 1. Syd har tænkt sig at melde ind i, men overser, at det kræver en melding på 2-trækket. Syd tager derfor 1 op af kassen. Nogen ved bordet gør opmærksom på, at 1 er utilstrækkelig. Det er ikke et fejlgreb, for Syd havde faktisk tænkt sig at melde 1. 25A kan ikke anvendes. Hvad enten Syd forsøger at ændre sin melding eller ej, anvendes 27. Øst åbner 1. Syd har 5-5 i og og beslutter at melde efter København-konventionen. Syd tager 3 op af kassen og besinder sig så, da han indser, at det er 3, der viser hans hånd. Det er ikke et fejlgreb, for Syd havde besluttet sig for at melde 3, da han Hvis disse to betingelser ikke begge er opfyldt, håndteres fejlgrebet, som om det drejer sig om en melding, der er afgivet med vilje. Nedenfor er vist tre eksempler på rettidig reaktion fra den spiller, der laver et fejlgreb: Syd opdager fejlgrebet, mens han er ved at lægge det frem på bordet og retter det straks til den melding, han havde tænkt sig at afgive. Syd lægger fejlgrebet frem på bordet, tager sin kaffekop, drikker en slurk, sætter koppen tilbage, ser fejlgrebet og siger: "Hov, det var ikke det, jeg ville melde!" Syd vil støtte Nords åbning 1 til 2, men får ved et fejlgreb lagt 2ut frem på bordet.

19 NS spiller med, at 2ut her viser mindst fire og er udgangskrav (Stenberg). Nord alerterer naturligvis 2ut, hvilket overrasker Syd. Syd forstår nu, hvad der er sket, og udbryder straks: "Vent lidt, jeg har taget forkert i kassen." Bemærk, at lovene ikke forbyder, at man benytter tilsyneladende uvedkommende oplysninger fra makker til at opdage et fejlgreb. Er der tale om et fejlgreb, retter spilleren fejlgrebet til den melding, han havde tænkt sig at afgive, da han tog meldingskortene frem. Der skal ikke ske anden berigtigelse, når man retter et fejlgreb. Det er den rettede melding, der anses for afgivet, mens den melding, som fejlgrebet henviste til, efter rettelsen stort set håndteres, som om fejlgrebet ikke havde fundet sted. MTV kan imidlertid have nået at afgive en melding efter fejlgrebet. MTV tager så sin melding tilbage og erstatter den af en ny. Den melding MTV afgav oven på fejlgrebet, bliver i givet fald en ubeføjet oplysning for den side, der begik fejlgrebet, mens den er en beføjet oplysning for modstanderne. Et fejlgreb er en uregelmæssighed, og det er i sagens natur meget svært at rette det uden at henlede opmærksomheden på det. 9B1a fastslår, at turneringslederen bør tilkaldes ved ethvert fejlgreb, der skal rettes. Langt de fleste fejlgreb bliver imidlertid opdaget umiddelbart efter, at meldingskortene er taget ud af kassen, og de bliver rettet med det samme uden videre. Det ligger i ordet bør, at det ikke er nogen alvorlig fejl, hvis spillerne i denne situation undlader at kalde på turneringslederen. Men hvis der er nogen som helst tvivl om, hvorvidt der er tale om et fejlgreb, eller hvis fejlgrebet ikke blev opdaget med det samme, er det vigtigt, at turneringslederen tilkaldes. Det springende punkt for brugen af 25 er, hvad spilleren havde besluttet at melde, da meldingskortet kom ud af kassen. Det er naturligvis ikke muligt for turneringslederen at læse spillerens tanker, så turneringslederen skal i praksis foretage et skøn over, hvad spilleren havde i sinde, men uden at gøre sig bekendt med, hvilke kort spilleren har på sin hånd. Jeg finder fortsat, at 25 i praksis kan være svær at håndtere, specielt da der jo ikke må have været en tænkepause hvad pokker har spilleren så lavet i mellemtiden? og turneringslederen er jo ikke tankelæser. Så moralen må være, at man tænker sig godt om, inden der meldes, og at man med et fast greb finder det korrekte meldekort frem første gang, hånden er nede ved meldekassen. Kilde: DBF`s Lovkommission (Underudvalg under Appelkomiteen) ved Flemming Bøgh-Sørensen www2.bridge.dk/regler.aspx?id=130

20 Kommende arrangementer i Aabenraa Bridge Center AFSLUTNINGSFEST fredag den 8. maj kl Om eftermiddagen spiller vi turnering med mange præmier. Bagefter vil der være Græsk buffet. Pris: 150 kr. Vi kan maksimalt være 80 deltagere. Drop-In 2009 mandag og onsdag kl. 19 Fra den 1. maj til den 31. august (ikke 1. juni) i styrkeopdelte rækker. Husk, at det er turneringslederen, der opdeler rækkerne. Pris: 35 kr. inkl. kaffe/te. Juniorer 20 kr. Underholdning: Bolværksmatroserne Tilmelding i klubben senest 23. april. Søndags Drop-In Søndag den 16. og 30. august arrangeres der Drop-In kl. 13. Pris: 35 kr. inkl. kaffe/te. Juniorer 20 kr. Lynkursus for nybegyndere fire torsdage i maj Torsdag den 7., 14. og 28. maj samt den 4. juni. Kender du nogen, der kunne tænke sig at lære at spille bridge, så tag et opslag i klubben og giv det til dem. Pris: 200 kr. Tilmelding til Jørn Jeppesen eller skovbakken71@mail.dk. Aabenraa Turnering 2009 søndag den 23. august kl Pris inkl. kaffe/te: 140 kr. Frokost: 75 kr. SØLVPOINT FLOTTE PRÆMIER Tilmelding i klubben eller til Svend Rasmussen senest 17. august.

21 Deltag i distriktets holdturneringer AABC er i denne sæson repræsenteret i 3. division vest for hold. Vi håber, at klubben også bliver repræsenteret i distriktets øvrige holdturneringer. Klubben betaler turneringsindskud i kredsens og distriktets holdturneringer samt 1. indskud i DBF s Landspokalturnering. Fortæring og transport må I selv klare. Ny makker? Ny makker med ret til at sige: Nej tak! Har du brug for en ny makker til næste sæson, kan du benytte dig af opslaget herom i klubben. Ligesom sidste år har man selvfølgelig ret til at sige pænt nej tak, uden at det skal tages fortrydeligt op. Der kommer opslag i Distrikts Nyt i september, så husk at tilmelde jer. Udfyldte tilmeldingsblanketter kan afleveres til kassereren. Vil du have del i klubrabatten og spare porto, så køb dine bridgeartikler i AABC! Kontakt Rethe Dahlstrup, , så bestiller hun for dig. Nemt og enkelt. Generalforsamling i Distrikt Sydjylland Evt. overskud tilfalder klubben. Tirsdag den 5. maj kl Afholdes i Ribe Bridgecenter. Alle er velkomne. Guld, sølv og bronzepoint Sidste chance for registrering af løse sammentalte kuponer gennem klubben i denne sæson er den 30. april. Tove Indlæg til næste blad Redaktøren siger tak for de gode indlæg. Du har også mulighed for at give din mening til kende i vores klubblad. Indlæg til næste klubblad skal afleveres til mig senest den 1. august 2009 alice.dahl@get2net.dk. Alice

22 Kontingent og spillebetaling Kontingent, der dækker abonnement på Dansk Bridge, Bridge Nyt samt medlem-skab af Danmarks Bridgeforbund er fastsat til: Seniorer: Juniorer: 330 kr. (også passive) 240 kr. (under 25 år pr. 1. januar 2009 og under uddannelse). Det er en forhøjelse på 10 kr. i forhold til sidste år og afspejler klubbens øgede betalinger til Distrikt Sønderjylland og Danmarks Bridgeforbund i år og sidste år. Spillebetaling pr. eftermiddag og aften inkl. kaffe/te og lidt sødt er 22 kr. for seniorer og 14 kr. for juniorer. Tirsdag formiddag er spillebetalingen 20 kr. pr. gang. Du får yderligere besked om betalingen ved begyndelsen af den nye sæson. Rethe Dahlstrup, kasserer i AABC Kontingent og spillebetaling for sæson Kontingent Spillebetaling 1. halvdel Spillebetaling 2. halvdel Mandag eftermiddag 330 kr. 286 kr. 308 kr. Mandag 330 kr. 286 kr. 308 kr. Tirsdag formiddag 330 kr. 180 kr. 220 kr. Tirsdag 330 kr. 308 kr. 330 kr. Torsdag eftermiddag 330 kr. 198 kr. 242 kr. Torsdag 330 kr. 286 kr. 330 kr. Kontingent betales kun én gang, uanset hvor ofte man spiller i klubben ER DU FLYTTET? Så husk at give din nye adresse til klubben. Hilsen Tove Velkomstpakke AABC er tilmeldt velkomstpakken for nytilflyttere i hele Aabenraa Kommune. Vores tilbud er: 2 fribilletter til Drop-In 50 % rabat på lynkursus i maj

23 Navn: Tilmeldingsblanket til sæson i Aabenraa Bridge Center Tlf.: Adresse: Fødselsdato: Tilmelding til næste sæson: Mandag kl. 13. Lidt undervisning med efterfølgende turnering. Makker: Mandag kl. 19. Makker: Tirsdag kl. 9. Makker: sæson Tirsdag kl. 19. Makker: Torsdag kl. 13. Makker: sæson Torsdag kl. 19. Makker: Begynderundervisning: Tirsdag kl. 14 Onsdag kl. 19 Jeg har ingen makker, men jeg vil gerne spille Jeg spiller ikke næste sæson, men jeg vil gerne være passivt medlem Jeg melder mig ud af klubben Substitut Jeg vil gerne være substitut på følgende spilletider: Mandag kl. 13 Mandag kl. 19 Tirsdag kl. 9 Tirsdag kl. 19 Torsdag kl. 13 Torsdag kl.19 Tilmeldingsblanketten afleveres senest 31. maj i klubben eller til en fra bestyrelsen. Evt. post sendes til Aabenraa Bridge Center, Søndergade 1, 6200 Aabenraa

24 - 24 -

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Nr. 6 2014 Tak til vores sponsor Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Det seneste nyhedsbrev var egentlig ment som det sidste i denne sæson, men vi manglede jo billederne af alle klubmestrene, så derfor

Læs mere

Referat bestyrelsesmødet i AABC tirsdag d. 01.07.14 kl. 17.00:

Referat bestyrelsesmødet i AABC tirsdag d. 01.07.14 kl. 17.00: Side 1 af 7 Referat bestyrelsesmødet i AABC tirsdag d. 01.07.14 kl. 17.00: Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel A. Petersen Niels Dahl

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning Bestyrelsens beretning Medlemmer Klubaktiviteter Resultater Undervisning Øvrige forhold - Hjemmeside - Nyhedsbrev - Klublokaler mm. Udvikling i AABC s medlemstal 400 350 300 250 200 150 100 332 341 326

Læs mere

Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen

Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen Side 1 af 5 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC onsdag den 15.12.10 kl. 18.00 Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels

Læs mere

Svend, Jørn, Jes, Kalle. Svend, Axel, Niels, Niels

Svend, Jørn, Jes, Kalle. Svend, Axel, Niels, Niels Side 1 af 7 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC tirsdag d. 18.06.13 kl. 18.00: Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen afbud Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen

Læs mere

Aabenraa Bridge Center September 2009. Referat af generalforsamling, fredag den 4. september 2009 kl. 18.00

Aabenraa Bridge Center September 2009. Referat af generalforsamling, fredag den 4. september 2009 kl. 18.00 Aabenraa Bridge Center September 2009 Referat af generalforsamling, fredag den 4. september 2009 kl. 18.00 Deltagere: 73 medlemmer Ad. 0. Velkomst Klubbens formand Jørn Jeppesen (JJ) bød velkommen Ad 1:

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde 17.12.08 kl. 18.00

Referat fra bestyrelsesmøde 17.12.08 kl. 18.00 Referat fra bestyrelsesmøde 17.12.08 kl. 18.00 Deltagere: Jørn Jeppesen Axel Petersen Claus Christensen (afbud) Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Niels Dahl Karl Peter Larsen Tove Christensen

Læs mere

Der blev orienteret om de afholdte arrangementer, og der var tilfredshed med deltagerantallet til Drop In.

Der blev orienteret om de afholdte arrangementer, og der var tilfredshed med deltagerantallet til Drop In. Side 1 af 5 Beslutning referat for bestyrelsesmøde i AABC torsdag den 19. juni 2008 kl. 18 i klubben: Punkt 1: Valg af referent: Bolette Deltagere: Bestyrelsen mødt fuldtallig. Punkt 2: Afholdte arrangementer:

Læs mere

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen Side 1 af 5 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC onsdag den 16.12.15 kl. 17.30: Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels

Læs mere

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand K.P. Larsen Rethe Dahlstrup Birgit Brøns (afbud) Svend Rasmussen Axel A. Petersen Niels Dahl Inger Eybye

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand K.P. Larsen Rethe Dahlstrup Birgit Brøns (afbud) Svend Rasmussen Axel A. Petersen Niels Dahl Inger Eybye Side 1 af 5 Søndergade 1, 1. 6200 Aabenraa Tlf. 74 63 27 22 Dagsorden til bestyrelsesmødet i AABC torsdag d. 24.05.18 kl. 17.00: Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand K.P. Larsen Rethe Dahlstrup Birgit

Læs mere

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Nr. 11 2015 Tak til vores sponsor Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Bridgesæsonen 2014-2015 er slut, og tempoet er sat lidt ned. Vi er ikke gået i sommerdvale endnu. Tværtimod er vi i fuld gang med

Læs mere

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen

Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Nr.10 2015 Tak til vores sponsor Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Sæsonafslutning Der er forår i luften, og enden på bridgesæsonen nærmer sig. Nogle hold slutter allerede i marts, mens andre tager

Læs mere

Et lille modspilsproblem fra Klubsølv-turneringen 8/

Et lille modspilsproblem fra Klubsølv-turneringen 8/ Et lille modspilsproblem fra Klubsølv-turneringen 8/11 2018 Nord/Alle Nord DT62 DT74 K Øst K542 Vest? KB? 9652? 3 2 DT97? 7 ET3 Syd?? E?8? DB986 N-S er i 3 ut. Du sidder vest og får ruder 2 ud fra makker,

Læs mere

1. september Vigtige ændringer i 2017-udgaven i forhold til 2007-udgaven

1. september Vigtige ændringer i 2017-udgaven i forhold til 2007-udgaven 1. september 2017 Vigtige ændringer i 2017-udgaven i forhold til 2007-udgaven Denne artikel gennemgår de vigtigste ændringer i 2017-udgaven af bridgelovene, sammenlignet med 2007-udgaven. 2017-udgaven

Læs mere

SÆSON 2014-2015. Aalborg Bridgehus Revlingbakken 33B, st. tv., 9000 Aalborg. BK-Nord Hjemmeside: www.bknord.dk Mail: BKNord@BKNord.

SÆSON 2014-2015. Aalborg Bridgehus Revlingbakken 33B, st. tv., 9000 Aalborg. BK-Nord Hjemmeside: www.bknord.dk Mail: BKNord@BKNord. Kørevejledning til Aalborg Bridgehus BK-Nord Hjemmeside: www.bknord.dk Mail: BKNord@BKNord.dk Aalborg Bridgehus Revlingbakken 33B, st. tv., 9000 Aalborg SÆSON 2014-2015 1. Følg Motorvej E45 2. Drej fra

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet i AABC tirsdag den 15.12.09 kl. 18:

Referat fra bestyrelsesmødet i AABC tirsdag den 15.12.09 kl. 18: Side 1 af 7 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC tirsdag den 15.12.09 kl. 18: Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i AABC 10.09.11

Velkommen til generalforsamling i AABC 10.09.11 Velkommen til generalforsamling i AABC 10.09.11 Agenda Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent: Forslag: Jørgen Nørgaard 2. Bestyrelsens beretning 3. Aflæggelse af årsregnskab 4. Indkomne forslag

Læs mere

Månedens udfordring, april 2019

Månedens udfordring, april 2019 Månedens udfordring, april 2019 Det er næstsidste aften i årets gennemgående holdturnering. Du trækker denne pote op: Du melder 2 Kl og makker fortæller dig med 2 Hj, at hun har 2 kontroller, dvs. 1 es

Læs mere

Månedens udfordring, maj 2019

Månedens udfordring, maj 2019 Månedens udfordring, maj 2019 Det er årets enkeltmandsturnering. Du skal som Vest åbne på denne hånd: Du åbner med 1 Sp og makker melder 2 Ru. Hvad melder du nu? Spillet er fra 23/4. Sådan blev resultaterne

Læs mere

Velkommen til Islev Bridgeklub

Velkommen til Islev Bridgeklub Velkommen til Islev Bridgeklub Kære bridge-spiller! Velkommen til Islev Bridge Klub. Vi er en aktiv bridgeklub, hvor klublivet bridge, hygge og venskaber er i højsædet, og hvor medlemmerne selv driver

Læs mere

Turneringslederkursus, modul 2

Turneringslederkursus, modul 2 Øvelse 1 Giver Nord BT D B 8 6 B 6 5 9 7 5 2 E K 6 5 N D 9 8 2 E 5 2 V Ø K T 3 D E K 7 2 E K B 8 4 S T3 7 4 3 9 7 4 T 9 8 4 3 D6 pas 1 pas Øst opdager, at han har åbnet 1 i stedet for 1. Inden Vest melder,

Læs mere

-4577 kr. Fællessang Mad fra Kværs Maj Lynkursus Niels, Jørn, Alice, Laila

-4577 kr. Fællessang Mad fra Kværs Maj Lynkursus Niels, Jørn, Alice, Laila Side 1 af 6 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC tirsdag d. 09.05.16 kl. 17.15: Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen (afbud) Svend Rasmussen Axel A. Petersen

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen Side 1 af 6 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC onsdag den 17.12.14 kl. 17.30: Punkt 1: Valg af referent: Tove Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend

Læs mere

AAbenraa Bridge Center

AAbenraa Bridge Center Nr.4 AAbenraa Bridge Center nr. 4 -- Kære medlem Velkommen til bridgesæsonen 007008, som jo er den anden sæson i vores nye bridgecenter. Vi kan med tilfredshed konstatere, at den første sæson forløb godt,

Læs mere

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Rønne, d. 20. august 2013 Kære klubledere Sikke en sommer. Varmen var jo næsten tropisk, så det har længe været forbundet med stort besvær bare at tænke på at skulle sætte sig til Pc en for at sende et

Læs mere

Månedens udfordring, november 2016

Månedens udfordring, november 2016 Månedens udfordring, november 2016 Læg noget hen over Nord og Syds hænder i spillet nedenfor! Du er som Vest kommet i 6 UT og får ruder bonde ud fra Nord Syd bekender desværre ikke, men kaster en klør

Læs mere

AAbenraa Bridge Center Nr.16 Medlemsblad april 2008

AAbenraa Bridge Center Nr.16 Medlemsblad april 2008 Medlemsblad nr. 16 april 2008-1 - Kære medlem Bridgesæsonen 2007-2008 er nu ved at være slut. Det har været en god sæson for klubben. Vi har godt nok ikke så mange bridgeresultater at prale med, men aktivitetsniveauet

Læs mere

Velkommen til Islev Bridgeklub

Velkommen til Islev Bridgeklub Velkommen til Islev Bridgeklub 2019-2020 Kære bridgespiller! I denne pjece kan du læse om Islev Bridgeklub, IBK. Her står lidt om klubben, dens historie, fester, turneringer og resultater, spilleaftenerne,

Læs mere

Månedens udfordring, april 2017

Månedens udfordring, april 2017 Du sidder Syd med denne slatne hånd: Månedens udfordring, april 2017 Meldingerne er gået således: Syd Vest Nord Øst Pas Pas 2 Kl Pas 2 Ru Pas 3 Ru Pas? Hvad melder du nu? Spillet er spil 11 fra sidste

Læs mere

Månedens udfordring, oktober 2017

Månedens udfordring, oktober 2017 I spiller hold og du sidder Syd med: Månedens udfordring, oktober 2017 Ø/V er alene i zonen, og din makker åbner i 3. hånd med 1 UT (15-17 HP). Hvad melder du nu? Spillet er spil 19 fra anden aften i den

Læs mere

Horsens Bridgeklub af 1931 Stiftet 4. september 1931 KLUBREGLER

Horsens Bridgeklub af 1931 Stiftet 4. september 1931 KLUBREGLER Horsens Bridgeklub af 1931 Stiftet 4. september 1931 KLUBREGLER 1. Formål Stk. 1. Nærværende regelsæts formål er at tydeliggøre for medlemmerne efter hvilke principper nye medlemmer optages efter hvilke

Læs mere

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016

Herreklubben. Referat. Generalforsamlingen 2016 Referat. Generalforsamlingen 2016 1. Valg af dirigent Jens Jepsen udeblev og Asger S. Schmidt foreslog selv at tage hvervet som dirigent. Der blev ikke foreslået andre emner. Dirigenten Bekræftede, at

Læs mere

Månedens udfordring, december 2016

Månedens udfordring, december 2016 Månedens udfordring, december 2016 Læg noget hen over østs og vests hænder nedenfor. Du er kommet i 3 UT med Sp 5 ud. Meldeforløbet har afsløret, at øst har under en åbning med 6-farve i hjerter! Spilleplan?

Læs mere

Månedens udfordring, februar 2019

Månedens udfordring, februar 2019 Månedens udfordring, februar 2019 Det er første aften af to i årets mixpar-turnering. Din makker i Øst spiller Kl 10 ud mod 4 Hj i Nord. Meldeforløbet gik: 1 UT 2 Hj (overføring til spar), 2 Sp 3 Hj, 4

Læs mere

NYHEDSBREV. Kære medlem af formand Jørn Jeppesen

NYHEDSBREV. Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Nr.15 2016 NYHEDSBREV Tak til vores sponsor Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Låneordning fuldtegnet Tusind tak til alle jer der støttede AaBC s nye låneordning. Ordningen indbragte det ønskede maksimale

Læs mere

Medlemsblad nr. 22 april 2010 )

Medlemsblad nr. 22 april 2010 ) Medlemsblad nr. 22 april 2010 ) - 2 - Kære medlem af formand Jørn Jeppesen 2009-2010 blev endnu en meget fin sæson for Aabenraa Bridge Center. Medlemstallet steg fra 268 til en ny rekord på 281. Der har

Læs mere

Bridgeklubben Enigheden

Bridgeklubben Enigheden Bridgeklubben Enigheden Program for sæsonen 2017-2018 Velkommen til sæsonen 2017-2018 Indtil sæsonstart den 28. august er der masser af muligheder for at spille bridge. Den mest oplagte er vores egen Drop-in:

Læs mere

LEKTION 4 MODSPILSREGLER

LEKTION 4 MODSPILSREGLER LEKTION 4 MODSPILSREGLER Udover at have visse fastsatte regler med hensyn til udspil, må man også se på andre forhold, når man skal præstere et fornuftigt modspil. Netop modspillet bliver af de fleste

Læs mere

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 11. APRIL 2011, KL

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 11. APRIL 2011, KL Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 11. APRIL 2011, KL. 18.00 PROGRAM 18.00-ca.19:00: Generalforsamling 19:00-ca.20:30: Spisning (tilmelding inden generalforsamling!!) enten

Læs mere

KORTLÆSNING. For at du kan blive en god kortlæser, er der fem grundregler, som du skal følge:

KORTLÆSNING. For at du kan blive en god kortlæser, er der fem grundregler, som du skal følge: KORTLÆSNING Kortlæsningens kunst virker måske som magi for dig. Det er sandsynligvis en disciplin, som du ikke har brugt forfærdelig meget tid på. Alligevel er jeg sikker på du bruger den hver gang du

Læs mere

Månedens udfordring, januar 2017

Månedens udfordring, januar 2017 Månedens udfordring, januar 2017 Du er som Vest kommet i 6 spar med ruder K ud fra Nord: Krydstrumfning er sagen her og giver faktisk 13 stik: Stik med ruder es, spil hjerter til esset og klør til trumf.

Læs mere

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Niels Dahl Eva Johansen

Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Niels Dahl Eva Johansen Side 1 af 7 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC tirsdag d. 07.05.15 kl. 18.00: Deltagere: Jørn Jeppesen Jes S. Brabrand Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Niels Dahl Eva Johansen Fraværende: Tove

Læs mere

Punkt 1: Referent: Inger

Punkt 1: Referent: Inger Side 1 af 5 Søndergade 1, 1. 6200 Aabenraa Tlf. 74 63 27 22 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC torsdag d. 23.05.19 kl. 16.30: Deltagere: Jørn Jeppesen (JJ) Jes S. Brabrand (JB) K.P. Larsen (KP) Rethe

Læs mere

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. APRIL 2012, KL. 18.00

Jyderup Bridgeklub GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. APRIL 2012, KL. 18.00 GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. APRIL 202, KL. 8.00 PROGRAM 8.00-ca.9:00: 9:00-ca.20:30: 20:00-ca.20:30: 20:30-ca.22:30: Generalforsamling Spisning (tilmelding inden generalforsamling)

Læs mere

Velkommen til Islev Bridgeklub

Velkommen til Islev Bridgeklub Velkommen til Islev Bridgeklub Kære bridgespiller! I denne pjece kan du læse om Islev Bridgeklub, IBK. Her står lidt om klubben, dens historie, fester, turneringer og resultater, spilleaftenerne, undervisning,

Læs mere

Spil med på landsholdet Tirsdag spil 1-10 Rusland Danmark Af Boje Henriksen

Spil med på landsholdet Tirsdag spil 1-10 Rusland Danmark Af Boje Henriksen Spil med på landsholdet Tirsdag spil 1-10 Rusland Danmark Af Boje Henriksen Spillene er fra EM for Juniorhold i Torquay Åbent rum: Nord: E. Rudakov Syd: A. Zaitsev Øst: Andreas Marquardsen Vest: Martin

Læs mere

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN

Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN Januar 2012 3. årg. Nr. 1 P-POSTEN ØSTSALLING PENSIONISTFORENING NYHEDSAVIS PENSIONISTFORENINGENS NYHEDSAVIS JANUAR 2012 3. ÅRGANG NR. 1 Formanden skriver: Ventetiden Den 1. december var vi til adventsfest

Læs mere

Danmarks Bridgeforbund Distrikt Nordsjælland

Danmarks Bridgeforbund Distrikt Nordsjælland DM for klubhold 2014 Gentofte Stadion plan b s lokaler Ved Stadion 6 2820 Gentofte (afkørsel 18 på Motorringvejen Nybrovej Brogårdsvej eller afkørsel 6 på Helsingørmotorvejen) (stor P-plads overfor stadion)

Læs mere

ÅRHUS BRIDGEKLUB 2009-2010

ÅRHUS BRIDGEKLUB 2009-2010 ÅRHUS BRIDGEKLUB 2009-2010 Indhold: Bestyrelse og ugeplan Mandagsklubben Undervisning Onsdagsklubben Tilmelding og betaling Andre klubber Anden information Spillested: Vanggaardcentret Paludan Müllersvej

Læs mere

Medlemsblad nr. 17 september 2008 )

Medlemsblad nr. 17 september 2008 ) Medlemsblad nr. 17 september 2008 ) - 2 - Kære medlem af formand Jørn Jeppesen Velkommen til en ny spændende sæson i Aabenraa Bridge Center. Igen i år byder klubben på et stort udvalg af faste turneringer

Læs mere

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad.

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I DAMERNES TIRSDAGSKLUB 2012 LØRDAG DEN 29. september Kl. 13.30 PROGRAM: Kl. 13.30 Vi mødes ved greenfee huset Kl. 13.45 18 hullers match Kl. 17.00 Kaffe/Kage Kl. 18.00 Generalforsamling

Læs mere

Ordinær generalforsamling Torsdags bridgeklub. Tors. d. 19. april 2018 kl

Ordinær generalforsamling Torsdags bridgeklub. Tors. d. 19. april 2018 kl Ordinær generalforsamling Torsdags bridgeklub. Tors. d. 19. april 2018 kl. 12.30 Dagsorden: Velkomst Konstitueret formand Berit Gläser bød velkommen. 1. Valg af dirigent og referent. Bestyrelsen foreslog

Læs mere

Ifølge Ribe Bridgeklubs vedtægter, punkt 2, er det formandens opgave at aflægge beretning, og denne gang er det for bridgesæsonen

Ifølge Ribe Bridgeklubs vedtægter, punkt 2, er det formandens opgave at aflægge beretning, og denne gang er det for bridgesæsonen Ifølge Ribe Bridgeklubs vedtægter, punkt 2, er det formandens opgave at aflægge beretning, og denne gang er det for bridgesæsonen 2015-2016. Det er Ribe Bridgeklubs beretning nr. 73 og det er i dag den

Læs mere

Velkommen til generalforsamling i AABC

Velkommen til generalforsamling i AABC Velkommen til generalforsamling i AABC 14.09.13 Agenda Dagsorden ifølge vedtægterne: 1. Valg af dirigent: Forslag: Jørgen Nørgaard 2. Bestyrelsens beretning 3. Aflæggelse af årsregnskab 4. Indkomne forslag

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Spil med på landsholdet Mandag spil 1-10 Kroatien Danmark Af Martin Schaltz og Andreas Marquardsen

Spil med på landsholdet Mandag spil 1-10 Kroatien Danmark Af Martin Schaltz og Andreas Marquardsen Spil med på landsholdet Mandag spil 1-10 Kroatien Danmark Af Martin Schaltz og Andreas Marquardsen Spillene er fra EM for Juniorhold i Torquay Nord: Brgulan Syd: Zoric Øst: Andreas Marquardsen Vest: Martin

Læs mere

Spil med på landsholdet

Spil med på landsholdet pil med på landsholdet Tirsdag, pil 1-10, Danmark Frankrig Af Maria Rahelt EM Dame i Warszawa Åbent rum: Lukket rum: ord: Benedicte Cronier yd : ylvie Willard Øst : tense Farholt Vest : Maria Rahelt ord:

Læs mere

16 KB2 V/ØV 53 ET7 EDT D EKT87 B9 KB KB6 95 ET7653 D642

16 KB2 V/ØV 53 ET7 EDT D EKT87 B9 KB KB6 95 ET7653 D642 16 KB2 V/ØV 53 ET7 EDT87 984 D EKT87 B9 D2 KB986543 KB6 95 ET7653 D642 432 Her er spil 16 fra sidste makkerparturnering 10-10-2011. Resultater A-rækken B-rækken C-rækken S 4 sp 11 S 3 sp 10 ( x 3 ) S 4

Læs mere

Bridge kommer på skoleskemaet

Bridge kommer på skoleskemaet Læs SITSEN Et medlemsblad for Akademisk Bridgeklub - September 2010 Systemhjørnet Opgaver for kvikke hjerner Årets program Den nye bestyrelse Info om bestyrelsen Bridge kommer på skoleskemaet TILTAG: Akademisk

Læs mere

Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Karl Peder Larsen

Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Karl Peder Larsen Side 1 af 7 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC onsdag d. 24.06.10 kl. 16.30: Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels

Læs mere

Spil 11 9/1 2012 Holdturnering. 11 KT52 S/Ingen 98743 E98 7 D843 B6 ED5 T2 3 K7542 EK952 DBT6 E97 KB6 DBT6 843. A rækken B-rækken C rækken

Spil 11 9/1 2012 Holdturnering. 11 KT52 S/Ingen 98743 E98 7 D843 B6 ED5 T2 3 K7542 EK952 DBT6 E97 KB6 DBT6 843. A rækken B-rækken C rækken Spil 11 9/1 2012 Holdturnering 11 KT52 S/Ingen 98743 E98 7 D843 B6 ED5 T2 3 K7542 EK952 DBT6 E97 KB6 DBT6 843 A rækken B-rækken C rækken N 2 hj 7 V 2 ut 8 V 3 kl 9 N 3 ru 6 V 3 kl 9 V 1 kl 10 V 2 ut 8

Læs mere

Herreklubben. Jens takkede for valget, og kunne bekræfte, at der var rettidigt og lovligt indkaldt til generalforsamlingen.

Herreklubben. Jens takkede for valget, og kunne bekræfte, at der var rettidigt og lovligt indkaldt til generalforsamlingen. Herreklubben Referat Ordinær Generalforsamling Lørdag den 31. oktober 2015 kl. 19.00. på Æ Knapp. Deltager: 41 medlemmer af Herreklubben. Velkomst ved Herreklubbens formand: Asger S. Schmidt Dagsorden:

Læs mere

Referat fra. GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL DAGSORDEN

Referat fra. GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL DAGSORDEN Referat fra 1. Valg af dirigent. Flemming Larsen valgt GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL. 18.00 DAGSORDEN 2. Formandens beretning. Der var ingen kommentarer til Hanne Knudsens

Læs mere

Mini-kursus i Spilføring.

Mini-kursus i Spilføring. Kalundborg Bridgeklub Tirsdag 22. januar 2019. VBM januar 2019 Mini-kursus i Spilføring. Dette kursus har bl.a. hentet - og delvis revideret - materiale og spil fra: http://www2.bridge.dk/m%c3%a5nedens%20opgaver.aspx?id=22048

Læs mere

Bridgeregler Etik og regler i bridge

Bridgeregler Etik og regler i bridge Bridgeregler Etik og regler i bridge Her vil du kunne finde lidt nyttige informationer om hvordan man opfører sig ved bridgebordet, og hvad reglerne siger omkring meldinger og spil. Du kan se Love for

Læs mere

GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. april 2018, KL Referat af Brit Jensen med dagsorden fra generalforsamlingen:

GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. april 2018, KL Referat af Brit Jensen med dagsorden fra generalforsamlingen: GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 30. april 2018, KL. 18.00 Referat af Brit Jensen med dagsorden fra generalforsamlingen: 18.00-19.00 Generalforsamling og præmieuddeling 19.00-20.30 Spisning

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 24. april 2017, KL Makkerpar turnering med lodtrækning af makkere indenfor rækkerne

GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 24. april 2017, KL Makkerpar turnering med lodtrækning af makkere indenfor rækkerne GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 24. april 2017, KL. 18.00 Program 18.00 19.00 Generalforsamling og præmieuddeling 19.00 20.30 Spisning (tilmelding inden generalforsamlingen) 20.30 22.30 Makkerpar

Læs mere

Turneringslederkursus, modul 1 K9 E K B 2 E K 6 E K 8 6 B 6 3 N T V Ø D D T D T S 5 E D 7 2 T5 B B 7 4

Turneringslederkursus, modul 1 K9 E K B 2 E K 6 E K 8 6 B 6 3 N T V Ø D D T D T S 5 E D 7 2 T5 B B 7 4 Øvelse 1 K9 E K B 2 E K 6 E K 8 6 B 6 3 N T 8 5 4 9 7 6 3 V Ø D 8 4 8 D T 5 3 2 D T 9 3 2 S 5 E D 7 2 T5 B 9 7 4 B 7 4 2 pas 2 pas 3ut pas 6ut pas pas pas Øst spiller 4 ud til B og K. Nord fortsætter med

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

Den lille sans (12-14), Redningsbæltet og xy-ut

Den lille sans (12-14), Redningsbæltet og xy-ut Sans-systemet II,2: Den lille sans (12-14), Redningsbæltet og xy-ut De 8 opgaver med løsninger Opgaverne 1-3: Kvantitative sansmeldinger Opgave 1 Du åbner 1ut med denne hånd og makker melder nu 2ut KT9

Læs mere

INVITATION MED FIT PÅ INDMELDING I MAJOR

INVITATION MED FIT PÅ INDMELDING I MAJOR 1 IVITATIO MED FIT PÅ IDMELDIG I MAJOR I de fleste spil vil der være en fit på begge leder af bordet. Hvis ingen af parterne kan vinde udgang, så vil det oftest være det makkerpar med fit i den højest

Læs mere

LEKTION 29 FARVEBEHANDLING I MODPSIL

LEKTION 29 FARVEBEHANDLING I MODPSIL LEKTION 29 FARVEBEHANDLING I MODPSIL Modspillet betegnes ofte som bridgens stedbarn, da det regnes som den van-skeligste del af spillet. Allerede i Lektion 4 stiftede du første gang bekendtskab med nogle

Læs mere

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014

Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Velkommen til Aarhus Bridgeklub sæsonen 2013-2014 Indhold Præsentation af Aarhus Bridgeklub... 3 Bestyrelsen:... 5 Turneringsledere:... 6 Mandag eftermiddag:... 7 Undervisning mandag eftermiddag... 8 Mandagsklubben...

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub Sæson 2018-2019 Indholdsfortegnelse:... 1 Velkommen til bridgesæsonen 2018/2019.... 3 Opvarmning.... 3 Spillested:... 3 Klubbens hjemmeside... 3 Klubbens telefonnummer:

Læs mere

Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Torsdags Bridge torsdag den 10. april 2014 kl. 12.00

Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Torsdags Bridge torsdag den 10. april 2014 kl. 12.00 Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Torsdags Bridge torsdag den 10. april 2014 kl. 12.00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år. 3. Godkendelse

Læs mere

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår.

4. Der blev desværre ingen undervisningshold her i efteråret, der var ikke mange tilmeldte. Vi håber på, at det lykkes igen til næste efterår. Referat af bestyrelsesmøde mandag den 7. oktober 2019 Tilstede: Tina Høg Lind, Niels-Peter Meldgaard, Lisbeth Steninge, Inger Mortensen, Hanne Caspersen, Charlotte Stig og Solveig Kirkedal 1. På vores

Læs mere

FARVEBEHANDLING Spil : 1 Giver: N Zone: INGEN VEST NORD ØST SYD pas pas 1 pas 1 NT pas 2 NT pas 3 NT pas Pas pas

FARVEBEHANDLING Spil : 1 Giver: N Zone: INGEN VEST NORD ØST SYD pas pas 1 pas 1 NT pas 2 NT pas 3 NT pas Pas pas FARVEBEHANDLING Spil : 1 Giver: N Zone: INGEN pas pas 1 pas 1 NT pas 2 NT pas 3 NT pas Pas pas 1 Syd inviterer, og Nord tager imod med maksimum. KONTRAKT: 3 NT i nord UD : B Der kommer B ud til K. Med

Læs mere

Månedens udfordring, maj 2018

Månedens udfordring, maj 2018 Månedens udfordring, maj 2018 Det er sidste aften i årets parfinale. Du er som Vest blevet spilfører i 5 Ru: N spiller spar ud til esset i S, der fortsætter i spar. Du trumfer og trækker trumf E og K,

Læs mere

Kom godt i gang med Funbridge Total Guide iphone

Kom godt i gang med Funbridge Total Guide iphone Kom godt i gang med Funbridge Total Guide iphone Gå ind i Appstore Klik på forstørrelsesglasset for at søge og tast funbridge Vælg den øverste funbridge din bridgeklub Herefter kommer dette billede frem.

Læs mere

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til

Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til Generalforsamling i Henne golfklub Torsdag, den 23. november 2017. Velkommen til Jer alle velkommen til vores revisor Jesper Clausen og til bestyrelsen for Henne golfbane a/s Først det sportslige. Vi har

Læs mere

Referat fra DS generalforsamling

Referat fra DS generalforsamling Referat fra DS generalforsamling 07.10. 2015 1. Valg af dirigent: Else Toft blev valgt. 2. Formandens beretning: Sæsonen 2015 er ved at være slut, og der er tradition for at gøre lidt status. Vi havde

Læs mere

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub. Sæson

Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub. Sæson Sæsonstart & Klubregler for Sorø Bridgeklub Sæson 2019-2020 Indholdsfortegnelse:... 1 Velkommen til bridgesæsonen 2019/2020.... 3 Opvarmning.... 3 Spillested:... 3 Klubbens hjemmeside... 3 Klubbens telefonnummer:

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således:

På det første bestyrelsesmøde efter generalforsamlingen konstituerede bestyrelsen sig således: Rønne, d. 11. august 2016 Kære klubledere En ny bridgesæson nærmer sig, og sædvanen tro vil distriktsbestyrelsen gerne indvi jer i, hvad vi har oplevet siden generalforsamlingen og hvad vi har af planer

Læs mere

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Juleafslutningen var som sædvanlig hyggelig 2 OZ6HR nyt, Januar 2012 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2012 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

Læs mere

GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 29. april 2019, KL

GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 29. april 2019, KL GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 29. april 2019, KL. 18.00 Program 18.00 19.00 Generalforsamling og præmieuddeling 19.00 20.30 Spisning 20.30 22.30 Makkerpar turnering med lodtrækning af makkere

Læs mere

Spil : 1. Kontrakt : 3NT i nord Udspil : 6/4. Nord spiller ruder i stik 2

Spil : 1. Kontrakt : 3NT i nord Udspil : 6/4. Nord spiller ruder i stik 2 Spil : 1 Giver : N Zone :Ingen 1 NT Pas 2 NT Pas 3 NT Pas Pas Pas 1/17/33 Nord viser maksimum ved at tage imod makkers invitation. Kontrakt : 3NT i nord Udspil : 6/4. Nord spiller ruder i stik 2 I dette

Læs mere

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR.

EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. Sept. - Oktober 2015 EFTERÅRSFEST FOR BEBOERE, PÅRØRENDE OG PERSONALE TORSDAG D. 1. OKTOBER 2015 KL. 17.00 MENUEN OFFENTLIGGØRES SENERE PRIS PR. PÅRØRENDE: KR. 150,00 MED FRI BAR MAX 2 PÅRØRENDE PR. BEBOER

Læs mere

Lise, Søren, Karin H og Claus

Lise, Søren, Karin H og Claus Side 1 af 6 Referat fra bestyrelsesmøde i AABC mandag den 17.12.12 kl. 18: (Julefrokost fra Føtex) Punkt 1: Valg af referent: Tove Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup

Læs mere

Kære Medlem velkommen til sæson 2013 / 2014

Kære Medlem velkommen til sæson 2013 / 2014 Kære Medlem velkommen til sæson 2013 / 2014 Vi er nu godt i gang, med 34 par, og flere nye spillere, så det er dejligt. Vi har 60 jubilæum i år så vi afholder en guldturnering den 21 September så husk

Læs mere

Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Torsdags Bridge torsdag den 16. april 2009 kl. 12.30

Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Torsdags Bridge torsdag den 16. april 2009 kl. 12.30 Torsdags Bridge Hermed indkaldes til ordinær generalforsamling i Torsdags Bridge torsdag den 16. april 2009 kl. 12.30 Læs referat sidst i filen [godkendt af dirigent] Dagsorden: 1. Valg af dirigent...

Læs mere

SPRINGEREN Aug. 2010. Nr. 1. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først!

SPRINGEREN Aug. 2010. Nr. 1. Medlemsblad for Vojens Skakklub. Læs bagsiden først! Nr. 1 SPRINGEREN Aug. 2010 Medlemsblad for Vojens Skakklub Læs bagsiden først! Redaktionelt Al begyndelse er svær. Det må den nye redaktør sande. Men kampen med edb-programmet har foreløbig resulteret

Læs mere

Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen

Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend Rasmussen Axel Petersen Niels Dahl Eva Johansen Side 1 af 8 Referat fra bestyrelsesmødet i AABC torsdag d. 28.06.12 kl. 16.45: Punkt 1: Valg af referent: Tove Deltagere: Jørn Jeppesen Claus Christensen Tove Christensen Rethe Dahlstrup Ole Nielsen Svend

Læs mere

Referat fra klubledermødet den 7. februar 2015

Referat fra klubledermødet den 7. februar 2015 Mødet blev afholdt i Nykøbing F. Bridgeklub. Referat fra klubledermødet den 7. februar 2015 Til stede: Benny Jakobsen og Hanne Hartmann (Bridgeklubben Præstø), Karin Bech og Jørgen Lyngså Larsen (Faxe

Læs mere

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt

ÅREBLADET. Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011. Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt ÅREBLADET Medlemsblad for Faaborg Roklub Nr. 10. okt. 2011 30. årgang Løvfaldstur på Gudenåen 9. okt. 2011 Læs inde i bladet... Formandens hjørne Standerstrygning Løvfaldstur Gåtur Lyø Rundt En aften med

Læs mere

Et eksempel: Annie og Asta er makkere. De spiller sammen med Betty og Birgit på Hold, Dameholdet.

Et eksempel: Annie og Asta er makkere. De spiller sammen med Betty og Birgit på Hold, Dameholdet. HOLDTURNERING - sådan regnes den ud I holdturnering er man 4 spillere sammen om at udgøre et hold. Man spiller stadigt parvist, ved hvert sit bord, mod et andet hold, og møder ikke hinanden. I holdturnering

Læs mere

AABENRAA BRIDGE CENTER

AABENRAA BRIDGE CENTER Side 1 af 5 Dagsorden til bestyrelsesmødet i AABC fredag den 21.12.18 kl. 16.30: I klubbens lokaler med julefrokost fra Føtex. Mødet indledes med en demonstration af vores nye elektroniske tilmeldingssystem

Læs mere