Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet"

Transkript

1 Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Ingen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Strandvejen 75, Lønstrup - Ansøgning om dispensation fra lokalplan Mølgårdsvej 2, Åbyen - ansøgning om udarbejdelse af plangrundlag for 7 et ferie- og fritidsanlæg 3 Syd for Brændingen og Dybet, Løkken. Forslag til kommuneplantillæg 9 og lokalplan for rekreativt område (golf mv.). 4 Høringsudkast til Hjørring Kommunes overordnede mad- og måltidspolitik 12 5 Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter 15

2 Side G Strandvejen 75, Lønstrup - Ansøgning om dispensation fra lokalplan Resumé Ejeren af ejendommen Strandvejen 75, Lønstrup ønsker at etablere håndværksvirksomhed - smykkeværksted og bolig på ejendommen, herunder etablering af 35 m² garage, 14 m² udhus, parkering og adgangsvej til garagen. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om der skal meddeles dispensation. Sagsfremstilling GENOPTAGET PUNKT Ejer af Strandvejen 75, Lønstrup har ansøgt om dispensation fra lokalplanen for Lønstrup - lokalplan Der er søgt dispensation for bestemmelser vedr. bebyggelsesprocent, taghældning samt terrænregulering. Ejer af ejendommen ejer tillige naboejendommen Strandvejen 73, hvorfra ejer driver håndværksvirksomhed - fremstilling og salg af smykker. Ejer har imidlertid behov for at adskille egen bolig og værksted, idet ejer udtrykker, at der ikke er plads nok i bygningen på Strandvejen 73 til at rumme både værksted, salg/udstilling og bolig. Ejer har derfor erhvervet naboejendommen Strandvejen 75, hvor det er hensigten, at etablere bolig, smykkeværksted, garage til ejers bil på 35 m², kundeparkering samt udhus på 14 m² til opbevaring af smykkeværktøj - valser mv. der ikke bruges kontinuerligt. Det er ejers hensigt, at sammenlægge ejendommene Strandvejen 73 og 75 på sigt. Ved sammenlægningen nedlægges den ene bolig, således der fremadrettet kun opretholdes én bolig på den samlede ejendom. Ansøgte udhus (bilag 2,3) etableres på bagsiden af eksisterende bolig - mellem bolig og skel mod naboejendommen mod vest (sommerhus på Næsset 6). Arealet på naboejendommen er stærkt skrånende, hvorved naboejendommen mod vest ikke vil kunne se udhuset.

3 Naboen mod nord vil som den eneste ejendom kunne se udhuset. Udhuset vil imidlertid belaste bebyggelsesprocenten for ejendommen yderligere. Lokalplanen for området fastsætter en maksimal bebyggelsesprocent på 40 for ejendommen. På ejendommen under 300 m² kan der etableres en bolig på maksimalt 120 m², uanset bebyggelsesprocenten. Udhuset er imidlertid ikke en del af boligarealet, hvorved udhuset vil belaste bebyggelsesprocenten. Ved beregning af bebyggelsesprocenten gives der jf. bygningsreglementets beregningsregler et fradrag på 35 m² ved etablering af garage/carport/udhusbyggeri. Den ansøgte garage (bilag 2,3) belaster derved ikke bebyggelsesprocenten og vil kunne opføres uden dispensation. Hjørring Kommune Side 3. Grundens areal er på 173 m², registreret med et boligareal på 112 m² og et udhus på 9 m² (udhuset er nedrevet) hvilket giver en bebyggelsesprocent på 65. Ved opførelse af et samlet garage/udhusareal på 49 m² ( m²) vil bebyggelsesprocenten stige fra 65 til 73. Ydermere strider udhuset med lokalplanens bestemmelser vedr. taghældning. Lokalplanen fastsætter en min. taghældning på 15 grader. Udhuset ansøges med en taghældning på ca. 5 grader. Taget er udformet med den lave hældning på baggrund af udhusets placering - for at taget på udhuset derved går fri af taget på hovedhuset. For at kunne gennemføre planer om etablering af garage - adgang hertil fra vejen samt etablering af kundeparkering er det nødvendigt, at foretage terrænregulering ved afgravning. Grunden er kuperet med en stigning fra fortov mod øst til bagskel i vest med en højdeforskel på ca. 1,5 m over en strækning på m. Terræn mod Strandvejen er (inden foretaget afgravning) beliggende ca. 0,5-0,6 m over gadeplan. Ejer søger derfor dispensation fra lokalplanens bestemmelser om terrænregulering, således der kan skabes direkte adgang samt parkering på ejendommen (bilag 2,3). Ejer parkerer pt. ikke på egen ejendom, men på p-plads i nærheden. Der søges således dispensation fra lokalplanens bestemmelser vedrørende: Bebyggelsesprocent 5.2: bebyggelsesprocenten for den enkelte ejendom må ikke overstige 40. På grunde på 300 m² og derunder kan der i disse delområder opføres en helårsbolig på indtil 120 m².

4 Side 4. Taghældning 5.8: tilbygninger til hovedhuset skal som udgangspunkt have samme taghældning som hovedhuset og symmetrisk saddeltag. Tilbygninger skal tilpasses hovedhusets karakter, både hvad angår proportioner, materialer og farver. Hvor samme taghældning ikke er mulig, kan lavere taghældning godkendes, dog ikke under 15 grader. Terrænregulering 5.10: ved placering af bebyggelse må der ikke ske større terrænregulering end ± 20 cm i forhold til terræn. Nabohøring Der er ikke gennemført nabohøring. Såfremt der lægges op til dispensation i sagen, foreslår administrationen, at der gennemføres en nabohøring. Administrationens bemærkninger Administrationen har vurderet ansøgningen om etablering af udhus, garage og terrænregulering i forhold til lokalplanens formål, ejendommens arkitektoniske kvaliteter og placering i bybilledet, herunder det ønskede byggeris indvirkning på naboejendomme. Administrationen anbefaler, at der meddeles dispensation til ansøgte udhus og terrænregulering, på baggrund af følgende: Formålet med lokalplanen er at sikre Lønstrup bys karakter i henseende til bebyggelse, gademiljø og det derved skabte bybillede. Lokalplanens formuleringer sigter på at bevare Lønstrup by som et helårssamfund med helårsbeboelse. Samtidig skal der gives mulighed for, at byen kan rumme en turisme, som de fastboende kan leve og trives med. Udhuset ønskes placeret bag eksisterende bolig, op mod nabo mod vest. Terrænet på denne ejendom, der støder op mod Strandvejen 73 er stærkt skrånende (bilag 3, 4) og vil derfor ikke kunne ses fra boligen/opholdsarealerne på denne ejendom. Udhuset vil på baggrund af placering og ringe størrelse ikke kunne ses/opleves af andre end naboen mod nord, der vil kunne se udhusets gavl (bilag 3). Udhuset vil derfor generelt ikke bidrage til opfattelse af ejendommens bebyggelsesprocent. Garagen opføres inden for lokalplanens rammer. Terrænregulering - afgravning i forbindelse med etablering af garagen og kundeparkering vurderes at være nødvendigt for ejendommen. Der vurderes samtidig, at terrænreguleringen ikke vil kunne danne gene, idet terrænreguleringen foretages i gårdrummet mellem ejers ejendomme - Strandvejen 73 og 75 (bilag 4). Ved etablering af garage og kundeparkering aflastes byens p-plads behov med 2 pladser.

5 Side 5. [Tilføjet 10. oktober 2016: Sagen har været i nabohøring i perioden september Ejer af ejendommen Strandvejen 77 fik fristforlængelse til 6. oktober 2016, og har 10. oktober 2016 meddelt kommunen, at hun ikke har bemærkninger til de ansøgte ændringer, for så vidt byggeriet opføres og anvendes som ansøgt. Der er ikke modtaget svar fra de øvrige hørte naboer.] Lovgrundlag Planlovens 19 og 20. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Oversigtskort. 2. Situationsplan/stueplan. 3. Facadetegninger. 4. Foto.

6 Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget meddeler dispensation fra 5.2, 5.8 samt 5.10 i lokalplan 430.7, således: at der kan opføres et udhus på 14 m² bag eksisterende beboelse, at udhuset kan opføres med lav taghældning, således taget på udhuset kan udføres ubrudt i hele gavlens strækning, og at eksisterende terræn kan afgraves, hvorved der skabes direkte indkørselsmulighed på ejendommen for både ejer, lejer og kunder. Hjørring Kommune Side 6. Historik Teknik- og Miljøudvalget , 9. september 2016: Der foretages nabohøring, og sagen forelægges for udvalget efter høringen. Svenning Christensen og Jette Kirkeby tager forbehold. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

7 Side P Mølgårdsvej 2, Åbyen - ansøgning om udarbejdelse af plangrundlag for et ferie- og fritidsanlæg Resumé Projektet omfatter en række forskellige etableringer til en gårdbutik og kombineret hytteby og autocamperplads. Det forudsættes, at der udarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg for det samlede projekt. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planarbejdet kan igangsættes. Sagsfremstilling Ejeren af Mølgårdsvej 2, Åbyen har sammen med Hjørring Erhvervscenter søgt om at etablere et ferie- og fritidscenter. Ansøgningen omhandler en række tiltag, der skal udvikle virksomheden. De sidste faser er lokalplanpligtige, og de omfatter etablering af autocamperplads og opsætning af 10 feriehytter. Projektet starter op med en gårdbutik og røgeri til fisk samt etablering af en feriebolig, hvor disse tiltag ikke kræver lokalplanlægning, men alene landzonetilladelse og byggetilladelse, jf. bilag 1 Ansøgning. Der søges desuden om en ny vejadgang, der sikrer, at bilisterne kører direkte til ejendommen, uden at skulle køre gennem Åbyen. Det vurderes, at den skitserede vejadgang kan gennemføres, jf. bilag 2 Oversigtskort. Udarbejdelse af en lokalplan til et ferie- og fritidscenter er i overensstemmelse med kommuneplanens retningslinje (9.1), hvorefter udlæg af areal til nye særligt betydende ferie- og fritidsanlæg med autocamperpladser og hytteby skal ske i tilknytning til byer i bymønsteret. Ejendommen grænser direkte op til Åbyen, som er en lokalby og indgår i bymønsteret. Ejeren ønsker, at hele planen er gennemført i løbet af 3 år, men han vil ikke igangsætte de første etaper, før han er sikker på, at planlægningen for projektets sidste etaper kan gennemføres. Når planlægningen iværksættes, skal der forinden udarbejdelse af en lokalplan og et kommuneplantillæg laves en forudgående offentlighed, hvor der indkaldes idéer og forslag. Der skal desuden laves en SMV-screening.

8 Administrationen anbefaler, at den sammen med ansøger udarbejder forslag til lokalplan. Hjørring Kommune Side 8. Lovgrundlag Planloven 13 og 23 c. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Efter screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer vurderes det, at der ikke skal laves en miljøvurdering af planerne. Dette begrundes med, at planen omfatter et mindre område på lokalt plan, og planen antages ikke at få væsentlig indvirkning på miljøet ( 3, stk. 2) fordi: der ikke sker særlige ændringer af den biologiske mangfoldighed, miljøet for luft, vand og jord vil være uforandret, og miljøændringerne omkring de trafikale forhold er begrænsede. Screeningen har ikke været i høring. Bilag 1. Ansøgning om igangsætning af plangrundlag. 2. Oversigtskort. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at der udarbejdes lokalplan og kommuneplantillæg for et område til ferieog fritidsanlæg ved Mølgårdsvej 2, Åbyen. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

9 Side P Syd for Brændingen og Dybet, Løkken. Forslag til kommuneplantillæg og lokalplan for rekreativt område (golf mv.) Resumé På baggrund af beslutning i gl. Løkken-Vrå Kommune er der udarbejdet et forslag til kommuneplantillæg nr. 40 og lokalplan nr L09 for rekreativt område (golf mv.) syd for Brændingen og Dybet, Løkken. Teknik- og Miljøudvalget skal tage stilling til, om planforslagene skal fremlægges i offentlig høring. Sagsfremstilling Baggrunden for udarbejdelse af kommuneplantillæg og lokalplanforslag Lokalplanområdet ligger i byzone og har de seneste ca. 20 år har været anvendt som golfbane. Området er omfattet af en byplanvedtægt, som fastlægger områdets anvendelse til boligformål. Området ønskes ikke anvendt til byudvikling i form af boliger, og formålet med lokalplanen er at sikre områdets fortsatte anvendelse til rekreative formål (golf mv.). Lokalplanen aflyser derfor en del af byplanvedtægten. Beskrivelse af lokalplanforslag Lokalplanens formål er at sikre: områdets anvendelse til rekreative formål, at området ikke bebygges, dog med undtagelse af enkelte mindre bygninger, bevaring af områdets natur og grønne fremtræden, og at Banestien fastholdes som rekreativ forbindelse. Lokalplanens delområde I må kun anvendes til rekreative formål, herunder fritidsaktiviteter som eksempelvis golf, fodboldgolf, primitiv overnatning, spejder, ridning, legeplads og vandreruter. Lokalplanens delområde II er fredskov. For at sikre områdets karakter af rekreativt område skal det som udgangspunkt friholdes for bebyggelse. Der kan dog opføres enkelte mindre bygninger, der er nødvendige for områdets drift og service, samt opføres legeplads. For at sikre at bebyggelsen får en primitiv karakter og ikke bliver dominerende i området eller

10 virker skæmmende, regulerer lokalplanen bebyggelsens omfang og udseende forholdsvist restriktivt. Hjørring Kommune Side 10. Beskrivelse af kommuneplantillæg Golfbanens nuværende informationsbygning er opført i sydligste del af et rammeområde, som skal friholdes for bebyggelse se bilag 1. Den øvrige del af lokalplanens delområde I er omfattet af et rammeområde, hvor der kan opføres enkelte bygninger, som er nødvendige for områdets drift. Gennem kommuneplantillæg nr. 40 ændres afgrænsningen mellem de to rammeområder, så den sydlige del af rammeområde , hvor den eksisterende bygning ligger, overføres til rammeområde Der ændres ingen bestemmelser i de to rammer. Høringsperiode Administrationen anbefaler, at den normale høringsperiode for planforslagene på 8 uger forlænges til 9 uger pga. juleferien. Kompetence Teknik- og Miljøudvalget har kompetencen til at sende ukomplicerede lokalplanforslag og kommuneplantillæg i høring og efterfølgende vedtage forslagene, hvis der i offentlighedsfasen ikke er indkommet særligt mange eller principielle indsigelser eller ændringsforslag. Lovgrundlag Planlovens 13, 15, 23 c og 24 om udarbejdelse af lokalplaner og kommuneplantillæg, rammerne for en lokalplans indhold samt offentlig fremlæggelse af planforslag. Økonomi Ingen bemærkninger. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger.

11 Side 11. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Administrationen har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer foretaget screening af planernes mulige indvirkninger på miljøet. På baggrund af screeningen er det vurderet, at der ikke skal foretages en miljøvurdering. Bilag 1. Ændring af kommuneplanrammer 2. Kommuneplantillæg nr. 40 Rekreativt område (golf mv.) syd for Brændingen og Dybet, Løkken 3. Lokalplan nr L09 Rekreativt område (golf mv.) syd for Brændingen og Dybet, Løkken Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget fremlægger kommuneplantillæg nr. 40 i offentlig høring i 9 uger og at Teknik- og Miljøudvalget fremlægger lokalplanforslag nr L09 i offentlig høring i 9 uger. Beslutning Udvalget erklærede Børge Bech inhabil på grund af hans formandsskab i Løkken Golfklub. Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

12 Side P Høringsudkast til Hjørring Kommunes overordnede mad- og måltidspolitik Resumé Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget fremsender høringsudkast til Hjørring Kommunes overordnede mad- og måltidspolitik. Teknik- og Miljøudvalget skal drøfte og afgive bemærkninger til høringsudkast til den overordnede mad- og måltidspolitik. Sagsfremstilling Med Sundhedspolitikken besluttede Hjørring Byråd, at der skal udarbejdes en overordnet kommunal mad- og måltidspolitik, som forpligter kommunale institutioner, skoler, arbejdspladser og haller til at udforme og implementere handleplaner for mad- og måltidspolitikken. Processen blev indledt med et temamøde 14. juni 2016, hvor de relevante fagudvalg og interessenter fik mulighed for at komme med input til mad- og måltidspolitikken. På baggrund heraf er der nu udarbejdet et høringsudkast til politikken, som bygger på fire overordnede pejlemærker (se bilag 1): Et skub i den sunde retning Gode mad- og måltidsrammer Det bæredygtige valg skal være det nemme valg Mad- og måltidspartnerskaber Inden for hvert pejlemærke er der opstillet en række målsætninger, som sætter retning for arbejdet med at styrke den gode madkultur i Hjørring Kommune. Der lægges desuden op til, at den overordnede mad- og måltidspolitik skal danne grundlag for udarbejdelse af områdespecifikke mad- og måltidspolitikker i de enkelte fagudvalg. Formålet med de områdespecifikke politikker er bl.a. at sætte fokus på ernæringsanbefalingerne for den pågældende målgruppe og fastlægge de konkrete instrumenter til fremme af sunde mad- og måltidsvaner. Derudover er de områdespecifikke politikker et vigtigt redskab til at sikre inddragelse og ejerskab blandt interessenterne. I denne fase kan fagudvalgene derfor med fordel inddrage en bredere kreds i arbejdet med mad- og måltidspolitikken.

13 Sundheds- Ældre- og Handicapudvalget besluttede på møde den 11. oktober 2016 at sende udkast til Hjørring Kommunes nye mad- og måltidspolitik i høring i alle fagudvalg. Tids- og procesplanen for politisk behandling af den overordnede mad- og måltidspolitik ser således ud: Hjørring Kommune Side oktober Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget behandler høringsudkast Ultimo oktober 7. november 29. november 14. december Høring i alle fagudvalg Den Politiske Koordinationsgruppe for Sundhed behandler den endelige mad- og måltidspolitik Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget behandler den endelige mad- og måltidspolitik Økonomiudvalget behandler den endelige mad- og måltidspolitik 21. december Byrådet behandler den endelige mad- og måltidspolitik Lovgrundlag Sundhedsloven 119. Økonomi Der er ikke afsat særskilte midler til udmøntning af mad- og måltidspolitikken. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Mad- og Måltidspolitikken skal bidrage til opfyldelse af målene i Hjørring Kommunes Sundhedspolitik

14 Bilag 1. Høringsudkast til overordnet mad- og måltidspolitik. Hjørring Kommune Side 14. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget afgiver høringssvar til udkastet til Hjørring Kommunes overordnede mad- og Måltidspolitik. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget kan, med baggrund i udvalgets drøftelse af centrale spørgsmål i politikken, og de noget divergerende tilbagemeldinger fra udvalgene, anbefale en byrådstemadrøftelse om emnet, inden den går videre i den politiske behandling. Teknik- og Miljøudvalget støtter indførelse af en mad- og måltidspolitik, og det fremlagte udkast indeholder mange gode intentioner og idéer.

15 Side A Teknik- og Miljøudvalget - Orienteringspunkter Orientering fra formanden Om Arbejdsmarkedsudvalgets udmøntning af budgetpunktet vedrørende renholdelse mv. - tiltaget er drøftet med formanden for arbejdsmarkedsudvalget. Om kobling af vindmøllepolitikken til den samlede energipolitik - herunder revision af Energipakken. Om høring om kystpolitik med Miljø- og Fødevareudvalget 23. november Om udvalgsmødet 16. november mødet afholdes i Aalborg, kl på Hotel Hvide Hus. Orientering fra medlemmerne Svenning Christensen Om vandløbssag Sejlbæk. Jørgen Bing Om søprojektet ved Odden. Søren Smalbro Om asfaltkvalitet i det nyudlagte. Om grøft ved Sindal Autoophug, hvor afvanding ikke fungerer - kontakt til maskinstation fra forvaltningen. Per Møller Om værksted i Uggerby - status for tilladelse.

16 Orientering fra Teknik- og Miljøforvaltningen Om status for arbejdet med vandplanerne. Om revision af gågaderegulativer. Om status for klagesagen for vindmølleprojekt Om afgørelse fra NMKN Om AVV-projektet - igangsat ved fællesmøde med Brønderslev. Om gyllebeholderkontrollen - praksis i Hjørring Kommune. Hjørring Kommune Side 16. Direktøren for Teknik- & Miljøforvaltningen indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget tager orienteringen til efterretning. Beslutning Teknik- og Miljøudvalget godkender indstillingen.

17 Side 17. Underskrifter Ole Ørnbøl Per Møller Søren Smalbro Jette Kirkeby Svenning Christensen Børge Bech Jørgen Bing

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 469 (FÆLLESMØDE

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

forslag Park Vendia, Hjørring

forslag Park Vendia, Hjørring Offentlig fremlagt fra den 2. november 2016 til den 31. december 2016 forslag Park Vendia, Hjørring Vejledning Hvad er en kommuneplan? Kommuneplanen udtrykker byrådets overordnede politikker og mål for

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt

Kommuneplan Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted. Offentlig fremlagt TANNISBUGTVEJ KLITROSEVEJ Offentlig fremlagt 28. sept. 2016-22. nov. 2016 Kommuneplan 2013 Forslag til Kommuneplantillæg nr. 21 - Boligområde på østsiden af Skolevej, Tversted TRANEBÆRVEJ ØSTERVEJ MARGUERITEVEJ

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Bygge- og Ejendomsudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Bygge- og Ejendomsudvalget Mødedato: Tirsdag den 8. april 2014 Mødetidspunkt: 9:00 Mødelokale: Medlemmer: 215, Mødelokale Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Brian Bruun,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern , for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Forslag til til, for et område til boligformål ved Strandvejen, Naturbydelen, Ringkøbing K Ortofoto@Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune d. 17. november 2018 1 Forord

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Hjørring Kommuneplan 2016

Hjørring Kommuneplan 2016 Hjørring Kommuneplan 2016 www.kommuneplan2016.hjoerring.dk Indholdsfortegnelse Tillæg nr 11 - Ferie- og fritidsanlæg ved Mølgårdsvej 2, Åbyen 3 Beskrivelse 4 Rammer 5 701.5131.04 - Ferie- og fritidsanlæg,

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014

Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: Blokhus Dato: 15. juli 2014 Postadresse Personlig henvendelse Jammerbugt Kommune Team Byg Toftevej 43 Lundbakvej 5 9440 Aabybro 9490 Pandrup Tlf. 72577777 Fax 72578888 tm@jammerbugt.dk Jane Nielsen Klitgaardsvej 31 Journalnr: 20130768

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:15 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315

Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 Tillæg 1 til lokalplan nr. 315 For et boligområde ved Hovedgaden 2 i Løgstrup Forslag Ovenfor ses luftfoto med markering af eksisterende lokalplan samt skravering af tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 315.

Læs mere

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1.

Indstilling. Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til. 1. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 29. oktober 2010 Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 884. Boligområde ved Højlundsparken i Solbjerg. Tillæg nr. 16 til 1. Resume

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205

Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 205 for et boligområde ved Møgelkær i Viborg Forslag 1 LÆSEVEJLEDNING En lokalplan fastlægger, hvordan et område må bruges fremover. Reglerne for lokalplaner er fastlagt

Læs mere

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune

Tillæg nr. 54. til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork. Ringkøbing-Skjern Kommune Tillæg nr. 54 til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern 2013-2025 for et område til sommerhusformål, Klydevænget ved Falen, Bork Ortofoto Ringkøbing- Ortofoto@Ringkøbing- Ringkøbing- 3. november 2015 FORORD TIL

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Regionkommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål oktober 2010 Lokalplanforslag 045 og forslag til regionkommuneplantillæg

Læs mere

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3

Fornyet høring. Debatoplæg. Glostrup Kommune Maj Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Fornyet høring Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 og Kirkebjerg Allé 3 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg

Læs mere

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013.

Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr Dagligvarebutik ved Runevej, Tilst/Hasle samt Tillæg nr. 9 til Kommuneplan 2013. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 11. juni 2014 Lokalplan 975, Runevej - Forslag Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 975 - Dagligvarebutik ved Runevej,

Læs mere

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 38 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 38 til Rammeområde 91.E2 Erhvervsområde ved Industriparken Rammeområde 91.E3 Erhvervsområde ved Østerbro Rammeområde 91.R2 Rekreativt område ved Østerbro Fremlægges fra xx. måned 20xx

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro

Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021. Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro Kommuneplantillæg nr. 15-110 Tønder Kommuneplan 2009-2021 Gårdbiogasanlæg ved Storde 1, Bredebro TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø Oktober 2013 Kommuneplantillæg nr. 15-110 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Læs mere

Udvidelse af Jyllingecenter

Udvidelse af Jyllingecenter Udvidelse af Jyllingecenter Tillæg 20 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde år skal kommuneplanen

Læs mere

Tillæg nr. 24. Til Kommuneplan , vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork.

Tillæg nr. 24. Til Kommuneplan , vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork. Tillæg nr. 24 Til Kommuneplan 2017-2029, vedrørende et område til offentligt formål ved Anerbjergvej, Sønder Bork. Ortofoto Ringkøbing- eller Geodatastyrelsen og Ringkøbing- Ringkøbing- Oktober 2018 FORORD

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) Punkt 3. Godkendelse af Kommuneplantillæg 4.055 og Lokalplan 4-3-105 Boliger, Kong Minos Vej, Gug (med miljørapport) (2. forelæggelse) 2016-008444 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender

Læs mere

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern

til Kommuneplan , for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Forslag til til, for et område til boligformål ved Ånumvej, Skjern Geodatastyrelsen og Ringkøbing-Skjern Kommune Ringkøbing-Skjern Kommune Maj 2018 Forord Kommuneplantillægget fastlægger muligheden for

Læs mere

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center

Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center KØBENHAVNS KOMMUNE NOTAT Til Økonomiudvalget Orientering om forudgående høring om udvikling af Bella Center har igangsat en forudgående høring om ændring af kommuneplanens rammer for Bella Center. Den

Læs mere

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg

Indkaldelse. Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg 05.09.00-P00-1-18 9. Parkering i Hjørring Resumé Det tilstræbes, at antallet af parkeringspladser

Læs mere

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11

Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 23.02.R08 Rekreativt område i Varde nord TILLÆG 11 RAMMEOMRÅDE 23.02.R08 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 11 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune

Læs mere

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx

UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING. - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx UDKAST TIL POLITISK BEHANDLING Forslag Blandet bolig og erhverv ved Roholte - fremlagt i offentlig høring i perioden xx.xx til xx.xx.20xx Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 1529 af 15. november

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag Kommuneplantillæg 3 for Kommuneplan 2013-2015 Boligområde - Østerbakken - Vils Forslag - juli 2015 Morsø Kommune - www.morsoe.dk Forslag KOMMUNEPLANTILLÆG Hvad er et kommuneplantillæg? Behov for at ændre

Læs mere

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013

Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby samt forslag til Tillæg nr. 72 til Kommuneplan 2013 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 12. oktober 2016 Lokalplan 1002, Ungdomsboliger ved Vikærsvej i Vejlby - Endelig Endelig vedtagelse af Forslag til Lokalplan nr. 1002,

Læs mere

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune

FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 15 til Bogense Kommuneplan 2001 for Bogense kommune Ændring af rammeområde B16 Hvad er et kommuneplantillæg? Det er Kommunalbestyrelsen i den enkelte kommune, der har ansvaret

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017

Debatoplæg Glostrup Kommune Juni 2017 Debatoplæg Forhøring Ændring af boligområdet ved Østbrovej 14 Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed for at et eksisterende parkeringsareal på ejendommen Kirkebjerg Allé 1 og Østbrovej 12 må udvides

Læs mere

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK

QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK QAQORTUP KOMMUNIA LOKALPLAN A1-2 LOKALPLAN FOR BEBOELSESEJENDOMME VED NAKKARTARFIK MARTS 2000 FORORD Hvad er en lokalplan? Den kommunale planlægning består af to plantyper: kommuneplaner og områdeplaner

Læs mere

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig

Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. oktober 2017 Lokalplan 1068, Boligområde ved Åbyvej 77 og Lokesvej 5 i Åbyhøj - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til lokalplan

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG

Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013. Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe. Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillæg 14 Ringe 2002-2013 Område til boliger, golfcenter og restaurant syd for Gestelevvej i Ringe Gestelevvej FORSLAG Kommuneplantillægets retsvirkninger Kommunalbestyrelsen skal efter Planlovens

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2018-2021 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 09.02.11-P19-1-18

Læs mere

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget

Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup. Status: Vedtaget Tillæg 8 til kommuneplan - Erhvervsområde, Fårup Betonindustri a/s på Kærvej 1 i Fårup Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 6. september 2017 Høringsperiode start: 6. september 2017 Høringsperiode

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 Forslag 2.EK.1 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert

Læs mere

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro

Sag nr.: TEKNISK UDVALG REFERAT. Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Sag nr.: Mødedato: 2. april 2012 TEKNISK UDVALG REFERAT Cirius-sag nr.: 2011/29733 Sagsbehandler: jql Ansøgning om udvidelse af Netto, Grønnegade i Bjerringbro Amstrup & Baggesen Entreprise A/S har på

Læs mere

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 10 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 10 til Rammeområde 89.S5 Fritidshuse ved feldbjergvej øst for Trehøje Golfbane Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Rammeområde 51.E4 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade Rammeområde 51.Bl4 Blandet bolig- og erhvervsområde ved Lerbjerg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast

Kommuneplantillæg nr. 43 Ikast-Brande Kommuneplan Rekreativt område, Remmevej, Ikast Rekreativt område, Remmevej, Ikast Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast Brande Områdets

Læs mere

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern

til Kommuneplan Ringkøbing-Skjern Kommune for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern Forslag til Tillæg nr. 64 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- for et område til virksomheder med særlige beliggenhedskrav ved Holstebrovej, Skjern Ortofoto Ringkøbing- Ringkøbing- X. XXXXX 2016 FORORD

Læs mere

DEBATHÆFTE. Anvendelse til boligområde ved Mosevænget 13 i Over Hornbæk. Fordebat i 4 uger fra 21. juni til 19. juli 2018

DEBATHÆFTE. Anvendelse til boligområde ved Mosevænget 13 i Over Hornbæk. Fordebat i 4 uger fra 21. juni til 19. juli 2018 Granvænget Wingesvej Fladbrovej Fordebat i 4 uger fra 21. juni til 19. juli 2018 Havndal Dalbyover Udbyhøj Gassum Råby Gjerlev Øster Tørslev DEBATHÆFTE Asferg Fårup Øster Bjerregrav Spentrup Mellerup Mejlby

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende:

Læs mere

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den

Vedtaget den offentligt bekendtgjort den Blandet bolig og erhverv ved Roholte Vedtaget den 11.04.2018 offentligt bekendtgjort den 24.04.2018 Lov om planlægning Lov om planlægning (LBK nr. 50 af 19. januar 2018 som ændret ved L 2018-01-30 nr.

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8

Indholdsfortegnelse. Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 Indholdsfortegnelse Nr. 2 - Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten 3 Redegørelse 4 Rammer 6 Vedtagelse 8 2 Sommerhusområderne Gammelgård og Emmelsten Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013-2025 omfatter

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5

Kommuneplan for Odense Kommune. Forslag til tillæg nr. 5 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 5 Syddansk Universitet med friarealer Ændring af kommuneplanområde 4 Rosengård Holluf Pile Tornbjergvej - Fraugde Hvad er en Kommuneplan?

Læs mere

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole.

g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for Lisbjerg Skole. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 6. august 2014 for Lisbjerg Skole - Forslag g Omsorg Offentlig fremlæggelse af forslag til Lokalplan nr. 998, Boligområde nord for

Læs mere

FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan Område ved Linå Skole, Linå

FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan Område ved Linå Skole, Linå FORSLAG til ophævelse af af Lokalplan 182.02 Område ved Linå Skole, Linå OPHÆVELSE AF LOKALPLAN SILKEBORG KOMMUNE Silkeborg Kommune offentliggør hermed Forslag til ophævelse af Lokalplan 182.02 Silkeborg

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Forslag Tillæg nr. 22 til Rammeområde 51.E2 Erhvervsområde langs Snejbjerg Hovedgade og Ringkøbingvej Fremlægges fra xx. måned 20xx til xx. måned 20xx (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013

Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Offentlig bekendtgørelse den 4. november 2014 af Forslag til Lokalplan nr. 385 for erhvervsområde ved Lerbakken, Følle og Forslag til Kommuneplantillæg nr. 4 til Syddjurs Kommuneplan 2013 Byrådet i Syddjurs

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

file:///c:/users/rvs/documents/sbsysnetdrift/temp/rvs/dagsorden/preview.html

file:///c:/users/rvs/documents/sbsysnetdrift/temp/rvs/dagsorden/preview.html Side 1 af 5 Ellen T. Schmidt Peter Sørensen Andreas Boesen Susan Gyldenkilde Kristian Dyhr Hans Bang-Hansen Ole Pilgaard Andersen Betina Steufer Bjarne Sørensen 8. ØK Kommuneplan 2013 - Tillæg 7 for byvækst

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 20 PLEJECENTER VED SØNDERSTRUPVEJ, TØLLØSE VÆKST OG BÆREDYGTIGHED PLAN OG STRATEGISK FORSYNING BYBJERG UDBY HAGESTED HØRBY GISLINGE MÅRSØ SVINNINGE TUSE KUNDBY HOLBÆK SØSTRUP REGSTRUP/NR.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund

Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021. Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund Kommuneplantillæg nr. 06-410 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Udvidelse af Toftlund Fjernvarme og etablering af solvarmeanlæg, Toftlund TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø November 2012 Kommuneplantillæg nr.

Læs mere

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig

Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Teknik og Miljø Dato 13. maj 2015 Lokalplan 989, Boligområde i Mårslet - Endelig Endelig vedtagelse af forslag til Lokalplan 989 - Åben lav boligbebyggelse

Læs mere

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02

23.02.R02. Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE R02 23.02.R02 Forslag Rekreative formål i Varde Nord TILLÆG 18 RAMMEOMRÅDE 23.02.R02 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 18 til Kommuneplan 2017, Varde

Læs mere

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord

BRØNDERSLEV KOMMUNE. Lokalplan 01-E Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord BRØNDERSLEV KOMMUNE Lokalplan 01-E-16.01 Erhvervsområde, Øster Brønderslev vej Nord FORDEBAT 22. februar - 10. marts 2019 Indholdsfortegnelse Hvad er en lokalplan? 1 Status og proces 4 Fordebat 6 Deltag

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9

Kommuneplan Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 Kommuneplan 2013-2025 Forslag til tillæg nr. 7 for et område ved Vennelundsvej Rammeområde 1.RE.3 og 1.B.9 April 2015 Indholdsfortegnelse INDLEDNING... 1 OFFENTLIG HØRING DIN MULIGHED... 2 FORHOLD TIL

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008

Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken. Vedtaget den 24. juni 2008 Kommuneplantillæg nr. 019 Udvidelse af erhvervsområdet Pedersholmparken Vedtaget den 24. juni 2008 Frederikssund Kommuneplan 1997-2009 Redegørelse Kommuneplantillæggets område Kommuneplantillægget omfatter

Læs mere

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022

LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 LOKALPLAN NR. 045 Tillæg til lokalplan nr. 54 for Rønne Kommuneplantillæg nr. 022 110 a 110 d 112 Restaurant-, hotel- og udstillingsformål Høringsfrist 9. august 2010 j.nr.01.02.05p21-0183 HVAD ER EN LOKALPLAN

Læs mere

*! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /

*! + '!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! .&/!! /& &.&!!&! & 1! /!& 1&! /& / !" #!"#! # $%&! '!$&(! ) &&!!!! #" *! + '"!,-&#!&.& & /!&!/&!&/! 0! ".&/!! /& &.&!!&! &" 1"! /!& 1"&! /& /!-1"! &&/ "!1"!!!. 0!!!& 1"&0 &!222%!&!&/!&!/& )!&/!!!.& && &!.&& & 56 78 222 9 $!% 4."'& /!6 6

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 11. oktober 2016

Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 11. oktober 2016 Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 11. oktober 2016 SÆH-udvalget finder at det er et godt og inspirerende udkast til s mad- og måltidspolitik. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 31. oktober 2016

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse)

Godkendelse af kommuneplantillæg og Lokalplan , Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) Punkt 13. Godkendelse af kommuneplantillæg 3.030 og Lokalplan 3-6-112, Erhverv og Butikker, Fiskene 10, City Syd, Skalborg (1. forelæggelse) 2018-031739 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet

Læs mere

Ny bydelscenter på Københavnsvej

Ny bydelscenter på Københavnsvej Forslag Politisk behandling Ny bydelscenter på Københavnsvej Tillæg 17 til Roskilde Kommuneplan 2009 Dagligvarebutik på Københavnsvej 85 Lokalplan 585 Forord Hvad er et tillæg til kommuneplanen? Den fysiske

Læs mere

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol

Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol Plan-, Miljø- og Klimaudvalget Beslutningsprotokol 05-10-2015 08:00 Mødelokale C226, Silkeborg Rådhus Afbud fra:. Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) Punkt 5. Godkendelse af Kommuneplantillæg 5.025 og Lokalplan 5-1-104 Boliger, Kaj Birksteds Vej, Vadum (2. forelæggelse) 2015-051258 By- og Landskabsforvaltningen indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande

Kommuneplantillæg nr. 23 Ikast-Brande Kommuneplan Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Erhvervs- og rekreativt område, Jyllandsvej, Brande Hvad er et kommuneplantillæg? Byrådet skal udarbejde en kommuneplan, der bl.a. sammenfatter arealanvendelsen og bebyggelsesforholdene i kommunen. Ikast

Læs mere

Debatoplæg Glostrup Kommune Oktober 2016

Debatoplæg Glostrup Kommune Oktober 2016 Debatoplæg Glostrup Kommune Oktober 2016 Forhøring Udvidet anvendelse af Erhvervsområde langs Sydvestvej mellem Tjalfesvej og kommunegrænsen mod Albertslund Kommunalbestyrelsen ønsker at åbne mulighed

Læs mere

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad

Tillæg nr. 18 til Kommuneplan for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Kallundmose i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 3. juni 2019 til

Læs mere

Ændring af rammeområde i Himmelev

Ændring af rammeområde i Himmelev Ændring af rammeområde i Himmelev Tillæg 2 til Roskilde Kommuneplan 2009 2.EK.1 Forord HVAD ER ET TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN? Den fysiske planlægning reguleres bl.a. gennem kommuneplanlægning. Hvert fjerde

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 6 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina

Ærø Kommune. Lokalplan 9-23. Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Ærø Kommune Lokalplan 9-23 Område til ferieboliger i Ærøskøbing, Ærø Marina Hvad er en lokalplan En lokalplan er en detaljeret plan for et område i en kommune. Den fastlægger en række retningslinier for,

Læs mere

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan

VEDTAGET. Tillæg 39. Silkeborg Kommuneplan VEDTAGET Tillæg 39 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Plan-, Miljø- og Klimaudvalget 13. juni 2016 Offentliggjort 15. juni 2016 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 39 til Silkeborg Kommuneplan

Læs mere

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse)

Godkendelse af Kommuneplantillæg og Lokalplan Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) Punkt 7. Godkendelse af Kommuneplantillæg 7.010 og Lokalplan 7-5-101 Boliger, øst for Hålsvej, Fjellerad (2. forelæggelse) 2015-044736 By- og Landskabsudvalget indstiller, at byrådet godkender Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016

Kommuneplantillæg nr. 3 til Syddjurs Kommuneplan 2016 Offentlig bekendtgørelse den 11.04 2017 Endelig vedtagelse af Lokalplan nr. 305 - Boligområde ved Eskerodvej og Degnevænget i Hornslet og til Syddjurs Kommuneplan 2016 Lokalplanområdet er beliggende i

Læs mere