REFERAT. Byrådet. Tirsdag den 30. januar 2007 kl i byrådssalen, Frederikssund Rådhus

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT. Byrådet. Tirsdag den 30. januar 2007 kl. 19.00. i byrådssalen, Frederikssund Rådhus"

Transkript

1 REFERAT Tirsdag den 30. januar 2007 kl i byrådssalen, Frederikssund Rådhus Mødedeltagere: Ole Find Jensen, Knud B. Christoffersen, Kim Rockhill, Allan Madsen, Jesper Henriksen, Kenneth Jensen, Carsten Cederholm, Lissi Gyldendahl, Michael Harder, Preben Gøttsche, Guri Bjerregaard, Anne-Mette Worch, Hans Henning Bjørnsen, Jens Ross Andersen, Jesper Thorup, Jens Brogaard Jensen, John Schmidt Andersen, Lis Olsen, Morten Skovgaard, Ole Søbæk, Hanne Kyvsgaard, Mads Bondo Dydensborg, Grethe Olsen, Pia Adelsteen, Tina Tving Stauning, Torben Petterson, Bente Nielsen. Fraværende: Mødet slut: Formanden foreslog at tillægsdagsordenen blev optaget på dagsordenen. Godkendt. Spørgetid: Spørgsmål fra Keld Haslund vedrørende etablering af julehjælpsfond. Besvaret af Borgmesteren og Lis Olsen. Spørgsmål fra Poul Poulsen vedrørende klage over udledning af spildevand. Besvaret af Borgmester og Morten Skovgaard.

2 Indholdsfortegnelse Åbent møde Sag nr. 1 Garantistillelse til Sundbylille vandværk Sag nr. 2 Forlængelse af kontrakter på tømning af bundfældningstanke Sag nr. 3 Ændring af forfaldstidspunkt og sidste betalingsdag for forbrugsafgifter Sag nr. 4 Forslag til lokalplan 1 for et boligområde i Sydbyen, etape 3 og 4 Sag nr. 5 Resultat af sundhedsprofil i Frederikssund kommune Sag nr. 6 Indstilling af suppleant for det fælles Huslejenævns formand Sag nr. 7 Etablering af beboerklagenævn i Ny Frederikssund Kommune Sag nr. 8 Fritvalgspriser på personlig og praktisk hjælp i 2007 Sag nr. 9 KL s delegeretmøde 2007 Sag nr. 10 Struktur for Klubområdet, ungdomsskole, ungdomsklub og SSP i Ny Frederikssund kommune Sag nr. 11 Meddelelser.

3 Sag nr. 1 Garantistillelse til Sundbylille vandværk Journal nr.: Ø60 OPUS Sag fra: Direktøren for Erhverv og Teknik 2JO Lovgrundlag: Lov om vandforsyning 53a Sagsfremstilling: Sundbylille Vandværk har med brev af 9. november 2006 ansøgt om garantistillelse for et lån op til kr ,-. Lånet ønskes optaget i Kommunekredit med en løbetid på 15 år. Vandværket oplyser at lånet skal anvendes til at udskifte og renovere vandværkets maskinpark, der er fra begyndelsen af 1960 erne. Der skal installeres nye lukkede filtre, styresystemer, pumper og hydroforer. De samlede renoveringsomkostninger udgør kr ,-. Garantien kan ydes med hjemmel i vandforsyningslovens 53a. Der kan stilles betingelser for garantistillelsen. En eventuel garanti skal falde inden for den ramme for kommunens låneoptagelse, der opgøres efter Indenrigsministeriets Lånebekendtgørelse. Jf. bekendtgørelsens kap. 1 stk er der ingen begrænsninger, så længe garantien gælder indvinding og distribution af brugsvand. Vandværket ønsker garantien for at kunne opnå lige så billige lån, som den kommunale vandforsyning. Kommunen har desuden interesse i og pligt til at tilse at de private fællesejede vandværker løbende vedligeholdes med de nødvendige reinvesteringer. Kommunen har desuden en særlig forpligtelse i forhold til vandforsyning, idet private vandværker kan kræve sig overtaget af kommunen. Der vil ikke være økonomisk risiko ved at stille garantien, idet vandværkets andelshavere hæfter solidarisk for vandværkets gæld, jf. vandværkets vedtægter. Frederikssund Kommune har pt. garantiforpligtelser overfor lån optaget af Hørup vandværk og Jørlunde Vandværk. Da udstedelse af lånegaranti således er et værktøj til at understøtte, at de private fællesejede vandværker selv kan fortsætte deres drift på et rimeligt niveau, anbefaler administrationen, at Borgmester og ordførende direktør bemyndiges til på grundlag af indstilling fra direktøren for erhverv og teknik at meddele garanti til de private fællesejede vandværkers investering i vandindvinding og vandforsyning. Bevilling: Økonomi og personalemæssige konsekvenser: En eventuel garanti henregnes til kommunens låntagning, men fragår ikke kommunens låneramme.

4 Bilag: Indstilling: 1.1. Ansøgning af 9. november 2006 fra Sundbylille Vandværk Supplerende materiale af 15. november 2006 fra Sundbylille Vandværk. Direktøren for Erhverv- og Teknik indstiller: 1. At TMU anbefaler Økonomiudvalget og byrådet at Sundbylille vandværk meddeles kommunegaranti til optagelse af et lån på indtil kr ,- i Kommunekredit samt 2. At Borgmester og Ordførende Direktør bemyndiges til efter indstilling fra direktøren for Erhverv og Teknik at meddele garanti til private fællesejede vandværkers investeringer i vandindvinding og forsyning. Beslutninger: Teknik- og Miljøudvalget den 9. januar 2007: 1. TMU anbefaler Økonomiudvalget og byrådet at Sundbylille vandværk meddeles kommunegaranti til optagelse af et lån på indtil kr ,- i Kommunekredit samt 2. At Borgmester og Ordførende Direktør bemyndiges til efter indstilling fra direktøren for Erhverv og Teknik at meddele garanti til private fællesejede vandværkers investeringer i vandindvinding og forsyning. Økonomiudvalget den 23. januar 2007: Anbefales. den 30. januar 2007: Godkendt.

5 Sag nr. 2 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Forlængelse af kontrakter på tømning af bundfældningstanke Direktøren for Erhverv og Teknik Kapitel 15 i Bekendtgørelse om spildevandstilladelser m.v. efter miljøbeskyttelseslovens kapitel 3 og 4 (Bek. Nr. 501 af 21/6 1999) Sagsfremstilling: Skibby, Jægerspris og Frederikssund kommuner indgik i 2003 individuelle kontrakter med Albertslund Kloakservice ApS, nu ISS Kloak- og Industriservice, om tømning af hustanke for perioden 1. april 2003 til 31. december Bevilling: Slangerup Kommune har i samme periode haft aftale med Gotfredsens Maskinstation. Det er ikke muligt at få udarbejdet nyt udbudsmateriale og gennemføre EU-udbud inden tømningsordningen skal gå i gang i Derfor planlægges der med, at tømningsordningen i den nye Frederikssund Kommune skal i samlet udbud i 2007, så en ny kontrakt kan træde i kraft fra 1. januar I 2007 viderekøres tømningsordningen som i de foregående fire år, med de samme entreprenører, og med de gamle kommunegrænser som distriktsgrænser. Tømningsordningen vil i 2007 alene omfatte bundfældningstanke. Kontrakterne med ISS Kloak- og Industriservice giver mulighed for forlængelse ét år ad gangen i op til tre år. Med baggrund i erfaringerne fra den nuværende kontraktperiode er der forhandlet betingelser på plads for forlængelse. For Slangerup (hvor Uvelseområdet overgår til Hillerød), er der ligeledes udarbejdet forslag til ny kontrakt. Tømningen vil i lighed med foregående år foregå med indberetning af fejl og mangler samt udlevering af tømningskvittering til ejeren, ligesom der i modsætning til aftalen med ISS ikke er særligt vederlag for forgæves kørsel samt administration af kundekontakt. Tømningsordningen betales af brugerne og bidraget opkræves over forbrugsafregningssystemet. Brugernes bidrag skal dække alle udgifter forbundet med den fælles ordning, dvs. udgifter til administration, tømning, behandling og bortskaffelse af slam. Økonomi og personalemæssige Udgifterne til tømning forventes af blive ca ,- kr. til ISS samt ca ,- kr. til Gotfredsen. Udgiften er indregnet i det

6 konsekvenser: vedtagne budget for Bilag: Indstilling: 2.1. Allonge til kontrakt med Albertslund Kloakservice (ISS Kloak- og Industriservice) for tømning af bundfældningstanke (udateret) Kontrakt tømning af bundfældningstanke i distrikt Slangerup (udateret). Direktøren for Erhverv og Teknik indstiller, at Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalg og Byråd: 1. at godkende allonge til kontrakter for tømning af bundfældningstanke i distrikterne Skibby, Jægerspris og Frederikssund med ISS Kloak- og Industriservice samt 2. at godkende kontrakt med Gotfredsens Maskinstation om tømnings af bundfældningstanke i distrikt Slangerup. Beslutninger: Teknik- og Miljøudvalget den 9. januar 2007: Teknik- og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalg og Byråd 1. at godkende allonge til kontrakter for tømning af bundfældningstanke i distrikterne Skibby, Jægerspris og Frederikssund med ISS Kloak- og Industriservice for 2007 samt 2. at godkende kontrakt med Gotfredsens Maskinstation om tømnings af bundfældningstanke i distrikt Slangerup for Økonomiudvalget den 23. januar 2007: Anbefales. den 30. januar 2007: Godkendt.

7 Sag nr. 3 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Ændring af forfaldstidspunkt og sidste betalingsdag for forbrugsafgifter S29 Direktøren for Erhverv og Teknik Lov om beskatning til kommunerne af fast ejendom (783 af ) og bekendtgørelse om betaling for vand efter målt forbrug m.v. (bek. Nr. 525 af 14. juni 1996). På Sammenlægningsudvalgets møde den 22. juni 2006, pkt. 110 og 111 blev der taget stilling til, hvilke forfaldsdatoer og sidste rettidige indbetalingsdatoer der skulle være i forbindelse med opkrævning af henholdsvis ejendomsskat og forbrugsafgifter. Datoen for sidste rettidige indbetaling i 2007 blev for ejendomsskat sat til henholdsvis 10. marts og 10. september, mens datoen for sidste rettidig indbetaling af forbrugsafgifter blev sat til 20. marts og 20. september. Opkrævningen vedr. forbrugsafgifter blev sat ud fra en forventning om hvornår opkrævningerne kunne nå at komme ud. Derfor kom de til at ligge tæt, uden at blive ens. Det er ikke ønskeligt, idet der vil være risiko for, at en del borgere vil tage fejl, og foretage for sen indbetaling med deraf følgende rentetillæg og unødig utilfredshed. Da Administrationen nu skønner det muligt at kunne udsende opkrævningen mindst en uge før 1. marts, foreslås det at flytte forfaldstidspunktet til 1. marts, henholdsvis 1. september og sidste rettidig indbetaling til 10. marts henholdsvis 10. september som for ejendomsskatten. Bevilling: Økonomi og personalemæssige konsekvenser: Bilag: Indstilling: En marginal forbedring p.g.a. tidligere indbetaling. Direktøren for Erhverv og Teknik indstiller at Teknik og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalg og Byråd: 1. At forfald for forbrugsafgifter bliver 1. marts og 1. september og sidste rettidige indbetalingsdato bliver henholdsvis den 10. marts og 10. september. Beslutninger: Teknik- og Miljøudvalget den 9. januar 2007: Teknik og Miljøudvalget anbefaler Økonomiudvalg og Byråd: At forfald for forbrugsafgifter bliver 1. marts og 1. september og sidste rettidige indbetalingsdato bliver henholdsvis den 10. marts og 10. september.

8 Økonomiudvalget den 23. januar 2007: Anbefales. den 30. januar 2007: Godkendt.

9 Sag nr. 4 Forslag til lokalplan 1 for et boligområde i Sydbyen, etape 3 og 4 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: P16/ kar Direktøren for Erhverv og Teknik Planloven I 2004 udarbejdede gl. Frederikssund Kommune en helhedsplan for et nyt boligområde i Sydbyen. Helhedplanen blev godkendt af i gl. Frederikssund Kommune d. 10. februar Ved vedtagelse af helhedsplanen blev der uarbejdet tidsplan og budget for gennemførelse af projektet. Projektet er indtil nu gennemført i henhold til denne tidsplan og budget. For realisering af boligområderne og område til offentlig service i etape 3 og 4 vest for Marbækvej skal det nødvendige planmæssige grundlag tilvejebringes. I henhold til gældende tidsplan har Teknisk Forvaltning derfor igangsat udarbejdelsen af lokalplanforslag 1i overensstemmelse med kommuneplantillæg 20 s bestemmelser. Lokalplanforslag 1 udlægger området til boligområde i form af rækkedobbelt - og parcelhuse i 1½ plan. Området defineres i lighed med etape 1 og 2 øst for Marbækvej, som en grøn havebydel med rumdannende beplantninger langs veje og haver kombineret med landskabskiler, der trækkes ind mellem boligvejene og skaber forbindelse til det åbne land. Derudover tilvejebringer lokalplanforslag 1 mulighed for en udbygning af daginstitutionen i forbindelse med Dyreklubben. Der er foretaget en miljøvurdering af området i forbindelse med til vejebringelse af kommuneplantillæg 20. Miljøvurderingen giver ikke anledning til yderligere tiltag, end de der allerede er indbygget i helhedsplanen. Bevilling: Økonomiske og personalemæssige bemærkninger: Bilag: 4.1. Lokalplanforslag 1 (januar 2007). Indstilling: By og Land indstiller, at Plan- og Udviklingsudvalget anbefaler overfor Økonomiudvalget og : 1. at lokalplanforslag 1 fremlægges i offentlig høring i henhold til Planlovens bestemmelser. Beslutninger: Plan- og Udviklingsudvalget den 11. januar 2007, sag nr. 3: Indstillingen tiltrådt. Tina Tving Stauning (A) tager forbehold. Økonomiudvalget den 23. januar 2007: Anbefales. den 30. januar 2007: Forslaget blev drøftet, og bragt til afstemning.

10 For forslaget stemte 25, Pia Adelsteen, Anne-Mette Worch, Hans Henning Bjørnsen, Jens Ross Andersen, Jesper Thorup, Jens Brogaard jensen, John Schmidt Andersen, Lis Olsen, Bente Nielsen, Hanne Kyvsgaard, Ole Søbæk, Morten Skovgaard, Mads Bondo Deydensborg, Guri Bjerregaard, Preben Gøttsche, Michael Harder, Lissi Gyldendahl, Torben Petterson, Kenneth Jensen, Jesper Henriksen, Allan Madsen, Kim Rockhill, Knud B. Christoffersen, Ole Find Jensen, Grethe Olsen. Imod forslaget stemte Tina Tving Stauning, da arealet umiddelbart vest for nuværende klub ønskes bibeholdt til fortsat offentlig anvendelse. Hverken for eller imod stemte Carsten Cederholm. Forslaget blev tiltrådt.

11 Sag nr. 5 Resultat af sundhedsprofil i Frederikssund kommune Journal nr.: Sag fra: Direktøren for Sundhed og Administration Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Bevilling: Rapporten kommer den 19. december 2006 og eftersendes til udvalgets medlemmer. Sundhedsprofilen vil blive gennemgået af Jette Søe, da Type2dialog ikke har mulighed for at deltage den 9. januar Økonomiske og personalemæssige konsekvenser: Bilag: 5.1. Helbredsprofil (efterår 2006). Indstilling: Direktøren for Sundhed og Administration indstiller, at Sundheds- og Forebyggelsesudvalget anbefaler Økonomiudvalg og Byråd: 1. At sagen drøftes og at sundhedsprofilen indgår i det videre arbejde med udarbejdelse af en sundhedspolitik for Frederikssund kommune. Beslutninger: Sundheds- og forebyggelsesudvalget har på sit møde den 9. januar 2007 godkendt indstillingen. Sundhedsprofilen sendes til til orientering. Udvalget anbefaler, at profilen præsenteres for på mødet den 30. januar 2007 kl af Type2dialog. Økonomiudvalget den 23. januar 2007: Taget til efterretning. Oversendes til. den 30. januar 2007: Formanden for Sundhedsudvalget orienterede om rapporten. Taget til efterretning.

12 Sag nr. 6 Indstilling af suppleant for det fælles Huslejenævns formand Journal nr.: Sag fra: Direktøren for Sundhed og Administration. Lovgrundlag: Lov om midlertidig boligregulering 36, stk. 6. Sagsfremstilling: Cand. jur. Jette Eikrem, der er udpeget som suppleant for formanden for det fælles Huslejenævn for Egedal og Frederikssund kommuner cand. jur Charles Bechshøft, har anmodet om at fratræde som suppleant for Huslejenævnets formand. Statsadministrationen har indstillet cand. jur Maiken Breüner Traps Alle 2, st., 2500 Valby som suppleant for det fælles Huslejenævn for Egedal og Frederikssund kommuner. Funktionsperioden løber fra 1. januar 2007 til 31. december 2009 Bevilling: Økonomiske og personalemæssige bemærkninger: Bilag: Indstilling: Mail fra cand. jur Jette Eikrem henligger på sagen. Direktøren for Sundhed og Administration anbefaler Økonomiudvalg og Byråd: 1. At Statsadministrationen anmodes om at meddele cand. jur Maiken Breüner beskikkelse som suppleant for formanden for Huslejenævnet for Egedal og Frederikssund kommuner, med virkning fra d. 1. januar 2007 til d. 31. december Beslutninger: Økonomiudvalget den 23. januar 2007: Anbefales. den 30. januar 2007: Godkendt.

13 Sag nr. 7 Etablering af beboerklagenævn i Ny Frederikssund Kommune Journal nr.: Sag fra: Direktøren for Sundhed og Administration Lovgrundlag: Almenlejelovens kapitel 17. Sagsfremstilling: På grund af en formaliaindsigelse fra en af de større boligorganisationer, med boligafdelinger i det område som det fælles Beboerklagenævn dækker, må etablering af et fælles Beboerklagenævn for Egedal og Frederikssund kommuner omgøres. Det er i almenlejeloven bestemt, at der i kommuner med almene boliger skal oprettes et beboerklagenævn til løsning og afgørelse af tvister mellem lejere og udlejere som anført i almenlejeloven. På dette grundlag blev der mellem Frederikssund, Jægerpris, Skibby, Slangerup, Stenløse og Ølstykke kommuner indgået aftale om at etablere et fælles nævn til løsning af opgaven med virkning fra d. 1 juli Efter kommunesammenlægningen fortsætter Frederikssund, Jægerspris, Skibby og Slangerup Kommuner i Frederikssund Kommune, medens Stenløse og Ølstykke kommuner indgår i den kommende Egedal Kommune. Foranlediget af de geografiske ændringer der følger af kommunesammenlægningen pr. 1. januar år 2007 skal der nedsættes et nyt Beboerklagenævn og udpeges nye medlemmer hertil. Frederikssund Kommune skal indstille til statsforvaltningen hvem der skal beskikkes som formand og en suppleant for denne. Der skal efter indstilling fra lejerforening og udlejerorganisationer vælges to øvrige medlemmer og suppleanter til Beboerklagenævnet. Endvidere skal der udpeges en socialt kyndig person og en suppleant for denne. Den socialt kyndige tiltræder Beboerklagenævnets møder under behandling af sager omfattet almenlejeloven kapitel 13, (sager om husorden). Beboerklagenævnets medlemmer og suppleanter, samt socialt kyndige udnævnes for perioden fra 1. januar 2007 til 31. december Egedal Kommune har truffet beslutning om at deltage i en fælles løsning af Beboerklagenævnsopgaven i samarbejde med Ny Frederikssund Kommune. i Egedal kommune forventes at tage stilling til Beboerklagenævnets sammensætning på møde d. 24. januar Bevilling: Mængden af indgivne klager er vanskeligt forudselig. Under forudsætning af at der vil blive indgivet 20 klagesager i år 2007, vil nævnets driftsudgifter kunne holdes indenfor det budgetterede beløb. Økonomiske og personalemæssige bemærkninger:.

14 Bilag: Indstilling: 7.1 Indstillinger fra henholdsvis Lejernes Landsorganisation Frederiksborg Amt, og udlejerorganisationer henligger på sagen. Direktøren for Sundhed og Administration anbefaler Økonomiudvalg og Byråd: 1. At det indstilles til statsadministrationen at cand. jur. Charles Bechshøft Fyrvangen 19 B, 3250 Gilleje og cand. jur. Maiken Brenüer Traps Alle 2, st Valby beskikkes som henholdsvis formand og som suppleant for formanden. 2. At Bjørli Denbak Lokes Plads Ølstykke efter indstilling fra Stenløse Ølstykke Boligforening vælges som medlem, med Ole Klenke, Rosenvænget 15, Frederikssund - indstillet af DOMEA s.m.b.a. vælges - som suppleant 3. At Kurt Andersen Magleparken 166, st. tv. Ballerup efter indstilling Lejernes Landsorganisation Frederiksborg Amt vælges som medlem, med Erik Jacobsen, Mejsevej 1, Helsinge som suppleant. 4. At Vicki Hansen (afdelingsleder i voksenafdelingen Social Service) udpeges til at tiltræde nævnet som socialt sagkyndig med Gitte Sjøgren (fuldmægtig i Social Service) som suppleant. 5. At direktøren for sundhed og administration meddeles bemyndigelse til at indgå aftale om en fælles løsning af beboerklagenævnsopgaven med Egedal kommune og evt. andre kommuner, herunder godkendelse af samarbejdsaftale mv. Beslutninger: Økonomiudvalget den 23. januar 2007: Anbefales. den 30. januar 2007: Godkendt.

15 Sag nr. 8 Fritvalgspriser på personlig og praktisk hjælp i 2007 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Direktøren for Social, Arbejdsmarked og Kommunikation LBK nr. 699 af 7. juni 2006, Bekendtgørelse af lov om social service Ifølge LBK nr. 699 af 7. juni 2006, Bekendtgørelse af lov om social service, skal kommunen offentliggøre priser for praktisk- og personlig hjælp og madservice. Som minimum skal der udregnes pris på praktisk hjælp, personlig hjælp i dag tid, personlig hjælp på ubekvem tid og madpris med og uden udbringning. Priserne skal revurderes mindst én gang om året. Økonomiafdelingen og Ældreafdelingen har beregnet priser på baggrund af de fire kommuners budget for 2006 og en registrering af leveret tid i november Tidsregistreringen er gennemført over en 2 ugers periode. I Jægerspris og Slangerup er der lavet en manuel opgørelse, mens Frederikssund og Skibby har lavet en elektronisk opgørelse. På grund af de forskellige registreringsmetoder planlægger forvaltningen en ny priskontrol medio Denne kontrol skal gennemføres på baggrund af en ensartet tidsregistrering og de opsamlede regnskabstal for den ny kommune. De beregnede priser for 2007 er: Personlig hjælp, hverdag Personlig hjælp, ubekvem tid Praktisk hjælp Madservice med udbringning Madservice uden udbringning 314 kr. 398 kr. 312 kr. 85 kr. 68 kr. Økonomiafdelingen og Ældreafdelingen vurderer, at udgiften til hjemmepleje ligger tæt på den afsatte ramme for Der skal dog gøres opmærksom på, at nedbrydningen af budget 2007 endnu ikke er afsluttet. Der er endnu ikke offentliggjort priser fra andre kommuner, hvorfor det ikke har været muligt at sammenligne. Bevilling: Økonomiske og personalemæssige konsekvenser: Bilag: Indstilling: 8.1. Beregning af timepriser 2007 (udateret) Høringssvar fra Ældrerådet af 21. december Direktøren for Social, Arbejdsmarked og Kommunikation indstiller, at Social- og Ældreudvalg, Økonomiudvalg og Byråd godkender: 1. Priser for 2007 på personlig hjælp; personlig hjælp på ubekvemme tider; praktisk hjælp; madservice med udbringning og madservice uden udbringning. Beslutninger: Social- og ældreudvalget har på sit møde den 10. januar 2007

16 godkendt indstillingen. Økonomiudvalget den 23. januar 2007: Anbefales. den 30. januar 2007: Godkendt.

17 Sag nr. 9 KL s delegeretmøde 2007 Journal nr.: Sag fra: Chefen for Politisk sekretariat Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Kommunernes Landsforening (KL) afholder delegeretmøde i Ålborg d marts I henhold til 4 i KL s vedtægter udpeger hver kommune en stemmeberettiget delegeret pr. påbegyndt indbyggere. Samtidig udpeges en stedfortræder for denne. Som delegerede kan udelukkende udpeges politisk valgte. Frederikssund Kommune har indbyggere. Det betyder at der skal udpeges 6 delegerede samt samme antal suppleanter. Bevilling: Økonomi og personalemæssige konsekvenser: Bilag: Indstilling: Det indstilles overfor Økonomiudvalg og Byråd at der udpeges 6 delegerede og suppleanter til Kommunernes Landforenings Delegeretmøde. Beslutninger: Økonomiudvalget den 23. januar 2007: Følgende anbefales som delegerede: Ole Find Jensen Tina Tving Stauning Knud B. Christoffersen Anne-Mette Worch Hans Henning Bjørnsen Morten Skovgaard Forslag til suppleanter fremsættes på næste byrådsmøde. den 30. januar 2007: De delegerede blev godkendt. Som suppleanter: For Hans Henning Bjørnsen valgtes Jesper Thorup For Morten Skovgaard valgtes Ole Søbæk For Ole Find Jensen valgtes Allan Madsen For Tina Tving Stauning valgtes Torben Petterson For Knud B. Christoffersen valgtes Carsten Cederholm For Anne-Mette Worch valgtes Jens Ross Andersen.

18 Sag nr. 10 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Struktur for Klubområdet, ungdomsskole, ungdomsklub og SSP i Ny Frederikssund kommune Direktøren for Opvækst og Uddannelse Ungdomsskoleloven og Serviceloven Afgrænsning og historik Forslaget omhandler klubområdet (for elever i klasse), ungdomsskolen og ungdomsklubområdet samt organisering af SSP arbejdet. Området er i dag organiseret forskelligt i de enkelte kommuner men med fælles træk. Der er ungdomsskole i alle fire kommuner (efter ungdomsskoleloven) med tilhørende ungdomsklub. Klubområdet (4.-7. kl.) er organiseret meget forskelligt. I Slangerup er der en enkelt klub, i Skibby og Frederikssund er der forskellige klubber med en fælles klubleder. I Jægerspris ligger klubberne i aldersintegrerede institutioner med områdeledelse. Det foreslås, at området opdeles i to strenge, hvor den ene streng indeholder klubområdet (4.-7. kl.) og den anden streng indeholder hhv. ungdomsskole, ungdomsklub og SSP. Organisering af klubområdet (4.-7. klasse)(se bilag): Det foreslås at der i Ny Frederikssund Kommune arbejdes frem mod en struktur hvor: Der er én fællesklubleder for det samlede klubområde for hele Frederikssund kommune. Fællesklublederen refererer til skolechefen. Der etableres et fælles sekretariat. Der udpeges daglige ledere for hver af de eksisterende klubber. Stillingerne som souschefer i de enkelte klubber ændres ved stillingsledighed til stedfortrædere. Fællesklublederen holder møder med de daglige ledere efter behov Fællesklublederen er medlem af skoleledergruppen og deltager i skoleledermøderne. Den nye ledelse udarbejder en samlet udviklingsplan for fællesklubbens organisering og indhold. Herunder: o Forslag til opgavefordeling og snitflader i forholdet mellem fællesklublederen og de daglige ledere o Forholdet til andre ansatte og samarbejdspartnere. o Specielt er det vigtigt at afklare overgangen fra klub til ungdomsskole/ungdomsklub. Organisering af Ungdomsskole mv. (Se bilag) Den anden streng indeholder ungdomsskole, ungdomsklub og SSP. Der arbejdes frem mod en organisation hvor:

19 Ungdomsskole, ungdomsklub og SSP samles i en organisation. Der udpeges en ungdomsskoleinspektør som leder for den samlede organisation. Ungdomsskoleinspektøren referer til skolechefen. Ungdomsskoleinspektøren er medlem af skoleledergruppen og deltager i skoleledermøderne. Der etableres et fælles sekretariat. Ungdomsskolen har fire afdelinger, beliggende i hhv. Slangerup, Skibby, Jægerspris og Frederikssund. Hver afdeling ledes af en afdelingsleder. En af disse er samtidig viceinspektør i ungdomsskolen. Hver afdeling har såvel ungdomsskole som ungdomsklubtilbud. Ungdomsklubberne ledes af en ungdomsklubleder der referer til afdelingslederen Der organiseres en fleksibel SSP struktur, som dels har eller oparbejder det fornødne lokalkendskab til målgruppen, og som samtidig er i stand til at flytte ressourcen netop derhen hvor behovet er. Den nye ledelse udarbejder en samlet udviklingsplan for ungdomsskolens organisering og indhold. Herunder forslag til o Opgavefordeling og snitflader i forholdet mellem ungdomsskoleinspektøren og afdelingslederne o Forholdet til andre ansatte og samarbejdspartnere. o Specielt er det vigtigt at afklare overgangen fra klub til ungdomsskole/ungdomsklub. Relation til de 4 byråd: Bevilling: Økonomi og personalemæssige konsekvenser: Ikrafttræden Der arbejdes løbende hen mod strukturen som ventes fuldt implementeret d. 1/ Økonomien holdes indenfor rammen. Eventuelle ændringer i løn og arbejdsforhold sker indenfor gældende aftaler. Alle indgåede aftaler om løn og ansættelsesforhold respekteres. Bilag: Administrativ struktur for klub, ungdomsskole, ungdomsklub og SSP Indstilling: Det indstilles overfor, at 1. forslaget til struktur godkendes som beskrevet, således at der udpeges en leder for den samlede ungdomsskole med tilhørende ungdomsklubber og SSP samt en fællesleder for klubområdet (4.-7. klasse). Forslaget er anbefalet af Opvækst og Uddannelsesudvalget

20 på udvalgsmøde d. 6/ Beslutninger: Økonomi-underudvalget den 20. november 2006: Sagen drøftet. Notat udarbejdes om snitflader, tværgående relationer, SSP, sekretariat m.v. Genoptages på kommende møde. Supplerende bilag: 10.2 Notat vedr. den foreslåede struktur på Klub, Ungdomsskole/ungdomsklub og SSP-området Supplerende beslutninger: Økonomi-underudvalget den 30. november 2006: Sagen drøftet, særligt spørgsmålet om adskilte sekretariater. Administrationens indstilling sat til afstemning. For stemte 4: Ole Find Jensen, Knud B. Christoffersen, Mads Bondo Dydensborg, Anne-Mette Worch. Imod stemte 3: Kim Rockhill, Morten Skovgaard, Hans Henning Bjørnsen der ønsker fælles sekretariat. Anbefales til Sammenlægningsudvalget. Sammenlægningsudvalget den 7. december 2006: Sagen blev taget af dagsordnen. Beslutninger: den 30. januar 2007: Kenneth Jensen rejste spørgsmål om sin habilitet, da han er ansat i Ungdomsskolen. Borgmesteren svarede at der efter juridisk vurdering ikke er inhabilitet. Sagen drøftet. Det konservative Folkeparti stillede ændringsforslag: Forslaget til struktur godkendes som beskrevet med den ændring, at SSP, sekretariatsfunktionen og socialpædagogisk arbejde samles som en stabsfunktion med selvstændig økonomi under skolechefen. Ændringsforslaget blev sat til afstemning. For ændringsforslaget stemte 8: Pia Adelsteen, Hans Henning Bjørnsen, Jens Brogaard Jensen, Bente Nielsen, Hanne Kyvsgaard, Ole Søbæk, Morten Skovgaard og Kim Rockhill. Imod ændringsforslaget stemte 19: Anne-Mette Worch, Jens Ross Andersen, Jesper Thorup, John Schmidt Andersen, Lis Olsen, Mads Bondo Dydensborg, Guri Bjerregaard, Preben Gøttsche, Michael Harder, Lissi Gyldendahl, Carsten Cederholm, Torben Petterson, Kenneth Jensen, Jesper

21 Henriksen, Allan Madsen, Tina Tving Stauning, Knud B. Christoffersen, Ole Find Jensen, Grethe Olsen. Ændringsforslaget blev forkastet. Indstillingen blev bragt til afstemning. For stemte 19: Anne-Mette Worch, Jens Ross Andersen, Jesper Thorup, John Schmidt Andersen, Lis Olsen, Mads Bondo Dydensborg, Guri Bjerregaard, Preben Gøttsche, Michael Harder, Lissi Gyldendahl, Carsten Cederholm, Torben Petterson, Kenneth Jensen, Jesper Henriksen, Allan Madsen, Tina Tving Stauning, Knud B. Christoffersen, Ole Find Jensen, Grethe Olsen. Imod stemte 7: Pia Adelsteen, Jens Brogaard Jensen, Bente Nielsen, Hanne Kyvsgaard, Ole Søbæk, Morten Skovgaard og Kim Rockhill. Hverken for eller imod stemte 1: Hans Henning Bjørnsen. Indstillingen tiltrådt.

22 Sag nr. 11 Meddelelser Formanden for Sundhedsudvalget meddelte at Handicaprådet er nedsat. Jens Ross Andersen vedrørende repræsentation af Byrådsmedlemmer i skolebestyrelserne.

23 Sag nr. 12 Journal nr.: Sag fra: Lovgrundlag: Sagsfremstilling: Nedsættelse af Folkeoplysningsudvalg A01 Direktøren for Kultur, Borgerservice og IKT Folkeoplysningsloven I henhold til Lov om folkeoplysning og styrelsesvedtægt for Folkeoplysningsudvalget i Frederikssund Kommune blev der den 11. januar 2007 afholdt valgmøde til Folkeoplysningsudvalget. Følgende personer blev valgt af de forskellige grupperinger: Idrætten Anne Lise Hansen, Jørlunde Skytteforening og Søren Højlyng, Skibby Tennis- og Badminton Klub. Suppleanter for Anne Lise Hansen: 1. suppleant Lis Lunn, Frederikssund Gymnastik og Idrætsforening, 2. suppleant Lise Thygesen, Dalby Idrætsforening. Suppleanter for Søren Højlyng: 1. suppleant Henrik Kyvsgaard, Skibby Tennis og Badmintonklub, 2. suppleant Lene Lyberg, Jægerspris Idrætsklub. Aftenskolerne Ruth Rasmussen, Jægerspris Husflid og Hans Nordskov, AOF. Suppleanter for Ruth Rasmussen: 1. suppleant Birthe Boye Nielsen, Skibby Aftenskole, 2. suppleant Agnete Andersson, Netop. Suppleanter for Hans Nordskov: 1. suppleant Eva Mejnert, Netop, 2. suppleant: Henning Pedersen, Jægerspris Folkedansere. Det almene kulturområde Verner Larsen, Historisk Forening i Frederikssund og Per Gottlieb, Jægerspris Amatør Scene. Suppleanter for Verner Larsen: 1. suppleant Knud Andersen, Lokalhistorisk forening for Slangerupegnen, 2. suppleant Ulla Madsen, Frederikssund Festival. Suppleanter for Per Gottlieb: 1. suppleant Emma Nielsen, Kunstnergruppen Sten &Papir, 2. suppleant John Wulff, Skibby Kino. Spejderne Alice Linning, Svaneungerne Frederikssund. Suppleanter for Alice Linning: 1. suppleant Jan Thygesen, Grevinde Danner, Jægerspris, 2. suppleant Jette Thaarup, De grønne pigespejdere, Frederikssund.

24 Handicaporganisationerne Tommy Fritzen, Landsforeningen Evnesvages Vel. Bevilling: Økonomi og personalemæssige konsekvenser: Bilag: Indstilling: Suppleanter for Tommy Fritzen: 1. suppleant Joy Nowicki, Dansk Blindesamfund, 2. suppleant Svend Larsen, Gigtforeningen. Direktøren for Kultur, Borgerservice og IKT indstiller at 1. godkender de valgte kandidater. Beslutninger: den 30. januar 2007: Godkendt.

25 Underskriftsblad. Allan Madsen Knud B. Christoffersen Anne-Mette Worch Lis Olsen Bente Nielsen Lissi Gyldendahl Carsten Cederholm Mads Bondo Dydensborg Grethe Olsen Michael Harder Guri Bjerregaard Morten Skovgaard Hans Henning Bjørnsen Ole Find Jensen Jens Brogaard Jensen Ole Søbæk Jens Ross Andersen Pia Adelsteen Jesper Henriksen Preben Gøttsche Jesper Thorup Hanne Kyvsgaard John Schmidt Andersen Tina Tving Stauning Kenneth Jensen Torben Petterson Kim Rockhill

REFERAT. Ekstraordinært møde. Byrådet. Mandag den 22. december 2008 kl. 17.00. i byrådssalen

REFERAT. Ekstraordinært møde. Byrådet. Mandag den 22. december 2008 kl. 17.00. i byrådssalen REFERAT Ekstraordinært møde Mandag den 22. december 2008 kl. 17.00 i byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen, Anne-Mette Worch, Knud B. Christoffersen, Hans Henning Bjørnsen, Kim Rockhill, Morten Skovgaard,

Læs mere

Referat fra møde i Byrådet

Referat fra møde i Byrådet Referat fra møde i Byrådet Torsdag den 18. februar 2010 Kl. 17.30 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri Bjerregaard

Læs mere

Referat fra møde i Byrådet

Referat fra møde i Byrådet Referat fra møde i Byrådet Onsdag den 15. september 2010 Kl. 19.00 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri Bjerregaard

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen

Byrådet 2014. Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Byrådet 2014 Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 19.45 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Emilie

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. september 2012 kl. 18.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.58 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 14. september 2011 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 18.15 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby

Velfærdsudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl i Nordhøj, Skibby Velfærdsudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. marts 2014 kl. 08.30 i Nordhøj, Skibby Mødet slut kl. 11.40 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten

Læs mere

Referat fra møde i Byrådet

Referat fra møde i Byrådet Referat fra møde i Byrådet Torsdag den 06. maj 2010 Kl. 19.10 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl

REFERAT. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag den 8. januar 2007 kl REFERAT Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag den 8. januar 2007 kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. 311 Direktøren for Social-, arbejdsmarked og kommunikations kontor Mødedeltagere: Kim

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund

Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl i Mødelokale F5, Frederikssund Referat fra møde i Sundheds- og forebyggelsesudvalget Mandag den 12. januar 2009 Kl. 16.30 i Mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Onsdag den 15. december 2010 kl. 17.00 i Borgmesterens kontor Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Torsdag den 22. april 2010 Kl. 18.30 i F7 på rådhuset Mødedeltagere: Kristian Moberg (V) Alice Linning, afbud Annelise Hansen Emma Nielsen Hanne Kyvsgaard (C)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 14. januar 2014 kl. 16.00 i F 2 Mødet slut kl. 18.55 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg (V) Søren Højlyng

Læs mere

REFERAT. Kultur og Fritidsudvalget. Tirsdag den 2. oktober 2007 kl

REFERAT. Kultur og Fritidsudvalget. Tirsdag den 2. oktober 2007 kl REFERAT Tirsdag den 2. oktober 2007 kl. 16.00 i mødelokale F7 (lokale E303 bunkerne) Frederikssund Rådhus Torvet 2, Frederikssund. Mødedeltagere: Grethe Olsen, Kenneth Jensen, John Schmidt Andersen og

Læs mere

REFERAT. Ekstraordinært møde. Økonomiudvalget. Tirsdag den 26. juni kl i Byrådssalen

REFERAT. Ekstraordinært møde. Økonomiudvalget. Tirsdag den 26. juni kl i Byrådssalen REFERAT Ekstraordinært møde Tirsdag den 26. juni kl. 17.45 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen, Anne Mette Worch, Knud B. Christoffersen, Hans Henning Bjørnsen, Kim Rockhill, Morten Skovgaard,

Læs mere

REFERAT ØKONOMIUDVALGET

REFERAT ØKONOMIUDVALGET REFERAT ØKONOMIUDVALGET den 26.10.2009 i Borgmesterens Mødeværelse SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Direktionens opfølgning på mål for 2009... 4 3 Godkendelse af Beskæftigelsesplan 2010...

Læs mere

REFERAT. Opvækst- og Uddannelsesudvalget. mandag den 7. januar 2008 kl i mødelokale F5

REFERAT. Opvækst- og Uddannelsesudvalget. mandag den 7. januar 2008 kl i mødelokale F5 REFERAT mandag den 7. januar 2008 kl. 15.00 i mødelokale F5 mødet indledes i Byrådssalen med fællesmøde med institutionslederne Mødedeltagere: Anne-Mette Worch, Jesper Henriksen, John Schmidt Andersen,

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Samrådene FIR, KUF, BUS, AS. Kultur og Fritid, januar 2017

Samrådene FIR, KUF, BUS, AS. Kultur og Fritid, januar 2017 Samrådene FIR, KUF, BUS, AS Kultur og Fritid, januar 2017 Frederikssund Idrætsråd (FIR) Formål FIR Frederikssund Idrætsråd (FIR) formål er at: fremme idrætslivet i kommunen, arbejde for at skabe de bedst

Læs mere

Referat fra møde i Byrådet

Referat fra møde i Byrådet Referat fra møde i Byrådet onsdag den 23. februar 2011 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Mandag den 30. marts 2009 Kl. 16.30 i mødelokale F5, Frederikssund Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten Cederholm (A) Grethe Olsen

Læs mere

Referat fra møde i Plan- og udviklingsudvalget torsdag den 15. januar 2009 Kl i Byrådssalen, Frederikssund

Referat fra møde i Plan- og udviklingsudvalget torsdag den 15. januar 2009 Kl i Byrådssalen, Frederikssund Referat fra møde i Plan- og udviklingsudvalget torsdag den 15. januar 2009 Kl. 15.00 i Byrådssalen, Frederikssund Mødedeltagere: Knud B. Christoffersen (A) Carsten Cederholm (A) Jesper Thorup (V) Ole Søbæk

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Byrådet

Referat for ekstraordinært møde Byrådet Referat for ekstraordinært møde Byrådet : Mandag den 04. december 2017 Mødetidspunkt: Kl. 16:50 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Mødested: Byrådssalen, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Benedikte Kiær (C) Betina

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17.

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl i Borgmesterens kontor. Mødet slut kl. 17. Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 6. september 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 17.55 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Økonomiudvalget onsdag den 27. april 2011 kl. 17.00 i Borgmesterens kontor Mødet sluttede kl. 17.50 Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 10. oktober 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 10. oktober 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 10. oktober 2012 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 21.50 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6

Velfærdsudvalget. Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl i F 6 Velfærdsudvalget Dagsorden til møde Torsdag den 16. januar 2014 kl. 08.30 i F 6 MØDEDELTAGERE Kasper Andersen (O) Emilie Tang (V) Jens Ross Andersen (V) Kim Rockhill (A) Morten Skovgaard (V) Susanne Bettina

Læs mere

Frederikssund Kommunes politiske deltagelse i udvalg, råd og nævn

Frederikssund Kommunes politiske deltagelse i udvalg, råd og nævn Frederikssund Kommunes politiske deltagelse i udvalg, råd og nævn Senest revideret 8. Januar 2016 Bedømmelseskomité Bygningspræmiering Knud B. Christoffersen (A) Bevillingsnævn Tina Tving Stauning (A)

Læs mere

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 28. august 2012. Mødetidspunkt: 17:00

Økonomiudvalget. Ekstraordinært møde. Dato: Tirsdag den 28. august 2012. Mødetidspunkt: 17:00 Ekstraordinært møde Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 17:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Conny Trøjborg Krogh (F), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Lars Prier (O), Mette Søndergaard

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget Onsdag den 17. juni 2009 Kl. 18.30 i Mødelokale F 2 v/ hovedindgangen Frederikssund Rådhus Mødedeltagere: Jens Brogaard Jensen (V) Alice Linning Annelise Hansen

Læs mere

REFERAT Folkeoplysningsudvalget Onsdag den 19. september 2007 kl i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby

REFERAT Folkeoplysningsudvalget Onsdag den 19. september 2007 kl i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby REFERAT Folkeoplysningsudvalget Onsdag den 19. september 2007 kl. 18.00 i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby Mødedeltagere: Hanne Kyvsgaard, Jens Brogaard Jensen, Kenneth

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 12. oktober 2011 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 12. oktober 2011 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 12. oktober 2011 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 21.00 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 16. maj 2012 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 16. maj 2012 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 16. maj 2012 kl. 17.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 17.50 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri

Læs mere

REFERAT. Byrådet. Tirsdag den 29. januar 2008 kl i byrådssalen

REFERAT. Byrådet. Tirsdag den 29. januar 2008 kl i byrådssalen REFERAT Tirsdag den 29. januar 2008 kl. 19.00 i byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen, Anne-Mette Worch, Knud B. Christoffersen, Hans Henning Bjørnsen, Kim Rockhill, Morten Skovgaard, Tina Tving Stauning,

Læs mere

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS Referat Emne/udvalg Projekt Nyt forsyningsselskab NOVAFOS Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 Mødedato 25. januar 2017 Mødetidspunkt Kl. 11.00 12.00 Bemærkninger

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget

Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget Referat fra ekstraordinært møde i Plan- og Udviklingsudvalget onsdag den 13. april 2011 kl. 12.00 i F2, Frederikssund Mødet sluttede kl. 15.07 Mødedeltagere: John Schmidt Andersen (V) Guri Bjerregaard

Læs mere

Referat. til Kommunalbestyrelsen

Referat. til Kommunalbestyrelsen Referat til Kommunalbestyrelsen Mødedato: Tirsdag den 26. februar 2013 Mødetidspunkt: 18:30 Mødelokale: Kommunalbestyrelsens mødesal Medlemmer: Henrik Zimino, Allan S. Andersen, Arne Hansen, Brian Franklin,

Læs mere

Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget

Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget Referat fra møde i Beskæftigelsesudvalget Tirsdag den 2. november 2010 Kl. 16.00 i F7, Frederikssund Mødedeltagere: Kim Rockhill (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Jesper Henriksen (A) Ole Søbæk (C) Susan

Læs mere

Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget

Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget Teknik-, Miljø- og Erhvervsudvalget Referat fra møde Onsdag den 31. august 2011 kl. 15.30 i F7. Rådhuset Mødet slut kl. 17.00 MØDEDELTAGERE Morten Skovgaard (C) Jens Ross Andersen (V) Jesper Wittenburg

Læs mere

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat

Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat Handicaprådet i Halsnæs Kommune Beslutningsreferat af møde den 17. februar 2014 kl. 16.00 i Lunden, Rådhuset Medlemmer Gitte Hemmingesen ( ) Morten Fenger ( ) Birgit Mortensen ( ) Hans-Henrik Blom ( )

Læs mere

REFERAT. Social- og ældreudvalget. onsdag den 7. februar 2007 kl Mødelokale H 1 På Heimsdalsvej

REFERAT. Social- og ældreudvalget. onsdag den 7. februar 2007 kl Mødelokale H 1 På Heimsdalsvej REFERAT onsdag den 7. februar 2007 kl. 08.15 Mødelokale H 1 På Heimsdalsvej Mødedeltagere: Fraværende: Tina Tving Stauning, Hans Henning Bjørnsen, Jesper Henriksen, Lis Olsen, Lissi Gyldendahl, Fra administrationen:

Læs mere

Referat fra møde i Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget

Referat fra møde i Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget Referat fra møde i Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget Onsdag den 3. marts 2010 Kl. 08.15 i Mødelokale F 5 Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kasper

Læs mere

Dagsorden til møde i Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget

Dagsorden til møde i Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget Dagsorden til møde i Social-, Ældre- og Sundhedsudvalget Onsdag den 3. marts 2010 kl. 08.15 i Mødelokale F 5 Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Kasper

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 22. oktober 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:15 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen (V)

Læs mere

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby

Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Referat fra møde i Social- og Ældreudvalget Onsdag den 14. januar 2009 Kl. 08.30 i Kantinen Nyvej Skibby Mødedeltagere: Tina Tving Stauning (A) Hans Henning Bjørnsen (V) Jesper Henriksen (A) Lis Olsen

Læs mere

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget. Onsdag den 20. februar 2008 kl i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget. Onsdag den 20. februar 2008 kl i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby REFERAT Onsdag den 20. februar 2008 kl. 18.30 i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby Mødedeltagere: Hanne Kyvsgaard, Jens Brogaard Jensen, Kenneth Jensen, Annelise W. Hansen,

Læs mere

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan

Referat. 17, stk. 4 - udvalg Helhedsplan Referat Mødedato: Mødetidspunkt: 18:30 Sted: Byrådssalen i Møde slut: Fraværende: 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Præsentation af 17, stk. 4 - udvalget 4 3 Rammesætning

Læs mere

REFERAT. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget. Mandag den 5. maj 2008 kl Mødelokale 5 på Frederikssund Rådhus

REFERAT. Sundheds- og Forebyggelsesudvalget. Mandag den 5. maj 2008 kl Mødelokale 5 på Frederikssund Rådhus REFERAT Mandag den 5. maj 2008 kl. 16.30 Mødelokale 5 på Frederikssund Rådhus Mødedeltagere: Fraværende: Allan Madsen, Grethe Olsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Bente Nielsen. I mødet deltager desuden

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 21. januar 2010 til Aabenraa Kommune. Sagsid.: 09/41712 Tømning af hustanke.

Statsforvaltningens brev af 21. januar 2010 til Aabenraa Kommune. Sagsid.: 09/41712 Tømning af hustanke. Statsforvaltningens brev af 21. januar 2010 til Aabenraa Kommune Sagsid.: 09/41712 Tømning af hustanke. 21-01- 2010 Denne sag drejer sig om Aabenraa Kommunes administration af kommunens Regulativ for kontrol

Læs mere

Plan- og Udviklingsudvalget

Plan- og Udviklingsudvalget Plan- og Udviklingsudvalget Referat fra møde Onsdag den 4. december 2013 kl. 15.15 i mødelokale Skjalm Hvide, Slangerup Mødet slut kl. 16.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Dagsorden Side 1 af 7 Dagsorden Folkeoplysningsudvalget Møde nr.: 5 Mødedato: Torsdag den 28-09-2006 Mødetidspunkt: 17:30 Sted: Byrådssalen Medlemmer: Jens Brogaard Jensen, Jens Timm Jensen, Villy Stenkilde,

Læs mere

Bilag 1 vedrørende beskikkelse af medlemmer til huslejenævn og beboerklagenævn, Syddjurs Byråds møde den 29. oktober 2014

Bilag 1 vedrørende beskikkelse af medlemmer til huslejenævn og beboerklagenævn, Syddjurs Byråds møde den 29. oktober 2014 1 of 5 Bilag 1 vedrørende beskikkelse af medlemmer til huslejenævn og beboerklagenævn, Syddjurs Byråds møde den 29. oktober 2014 Formand og suppleant: Syddjurs Byråd og Norddjurs Kommunalbestyrelse skal

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 23-09-2008 Mødested: Haderslev Idrætscenter, Stadionvej 5, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 20:30 Afbud: Bent Steenberg

Læs mere

Referat fra møde i Byrådet

Referat fra møde i Byrådet Referat fra møde i Byrådet Onsdag den 27. januar 2010 Kl. 19.00 i Byrådssalen Mødedeltagere: Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Byrådet. Referat fra møde Onsdag den 18. december 2013 kl. 19.00 (Lukket møde kl. 18.30) i Byrådssalen. Mødet slut kl. 21.

Byrådet. Referat fra møde Onsdag den 18. december 2013 kl. 19.00 (Lukket møde kl. 18.30) i Byrådssalen. Mødet slut kl. 21. Byrådet Referat fra møde Onsdag den 18. december 2013 kl. 19.00 (Lukket møde kl. 18.30) i Byrådssalen Mødet slut kl. 21.30 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 19. november 2014 kl. 16.00 i F2 Mødet slut kl. 18:45 MØDEDELTAGERE Kenneth Jensen (A) Alice Linning Jens Jørgen Andersen Kristian Moberg Kristensen

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Torsdag den 4. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 18.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune

Regulativ TØMNINGSORDNING. for. for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Thisted Kommune Gældende fra 1. januar 2012 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Lovgrundlag... s. 2 Formål... s. 2 Regulativet... s. 3 Almindelige

Læs mere

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset

Juridisk Kontor. Referat. til mødet i. Byrådet juni 2008 i Regionshuset Juridisk Kontor Referat til mødet i Byrådet 2007-2009 25. juni 2008 i Regionshuset Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst Side 154 Indførelse af spørgetid i Vejle Byråd 388 388 00.01.00-A10-32-08 154. Indførelse

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. oktober 2012 kl i Borgmesterens kontor

Økonomiudvalget. Referat fra møde Onsdag den 3. oktober 2012 kl i Borgmesterens kontor Økonomiudvalget Referat fra møde Onsdag den 3. oktober 2012 kl. 15.00 i Borgmesterens kontor Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Hanne Kyvsgaard (C) John Schmidt Andersen (V) Kim Rockhill

Læs mere

Byrådet. Referat. Dato: Mandag den 2. december Mødetid: 18:00-18:15

Byrådet. Referat. Dato: Mandag den 2. december Mødetid: 18:00-18:15 Referat Dato: Mandag den Mødetid: 18:00-18:15 Mødelokale: Byrådssal Medlemmer: Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut (A), Flemming Andersen (V), Flemming Hansen

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE SOCIAL- OG SUNDHEDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 TORSDAG DEN 22. MARTS 2007, KL. 14.30 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Social- og Sundhedsudvalget 22. marts 2007 Side: 22 Fraværende:

Læs mere

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1

Referat af møde i. Folkeoplysningsudvalget. torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på. Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg J.NR.: Referat af møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag, den 15. februar 2007, kl. 17.30 på Pandrup Rådhus, mødelokale 1 Ad hoc - Folkeoplysningsudvalg 6 J.NR.: 18.14.00

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget DAGSORDEN Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 02-09-2008 Mødested: KFUM s Klubhus, Kløvermarken, 6100 Haderslev Starttidspunkt: Kl. 19:30 Sluttidspunkt: Afbud: Connie Andersen Bent S. Olsen Preben

Læs mere

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Byrådet. Referat. Kantinen Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 15:00-15:50 Mødested: Kantinen Hedensted Rådhus Deltagere:, Henrik Alleslev, Lars Poulsen, Hans Kristian Bundgaard-Skibby, Lene Tingleff, Kasper Glyngø, Ole Vind, Jesper T. Lund,

Læs mere

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget. Onsdag den 19. november 2008 kl i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby

REFERAT. Folkeoplysningsudvalget. Onsdag den 19. november 2008 kl i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby REFERAT Onsdag den 19. november 2008 kl. 18.30 i Skibby administrationscenter, mødelokale SK 4, Røgerupvej 4, Skibby Mødedeltagere: Jens Brogaard Jensen, Annelise W. Hansen, Søren Højlyng, Ruth Rasmussen,

Læs mere

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE

SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE SAMMENLÆGNINGSUDVALGET FOR BOGENSE KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 2 TORSDAG DEN 5. JANUAR 2006, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, RÅDSSALEN Sammenlægningsudvalget 5. januar 2006 Side: 8 Fraværende: Tessa Gjødesen,

Læs mere

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune

Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativ for tømning af bundfældningstanke i Morsø Kommune Regulativet er udarbejdet af: Morsø Forsyning A/S og Morsø Kommune Godkendt af Morsø Kommunes Kommunalbestyrelse: 26. september 2017 Indhold

Læs mere

DAGSORDEN. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 3. november 2008 kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr.

DAGSORDEN. Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget. Mandag 3. november 2008 kl på Frederikssund Rådhus i lokale nr. DAGSORDEN Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget Mandag 3. november 2008 kl. 16.00 på Frederikssund Rådhus i lokale nr. F 7 (lokale E103) Mødedeltagere: Kim Rockhill, Ole Søbæk, Hans Henning Bjørnsen, Mogens

Læs mere

Dagsorden for EKSTRAORDINÆRT møde i. Økonomiudvalget. Tirsdag d Id i udvalgsværelse II

Dagsorden for EKSTRAORDINÆRT møde i. Økonomiudvalget. Tirsdag d Id i udvalgsværelse II fjægerspris Kommune Økonom indvalget Side 1 Dagsorden for EKSTRAORDINÆRT møde i Tirsdag d. 24-02-2004 Id. 18.00 i udvalgsværelse II Deltagere: Ole Find Jensen formand Kirsten Andersen Lissi G. Pedersen

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Skole-, social- og sundhedsudvalget

Skole-, social- og sundhedsudvalget Dagsorden Side 1 af 5 Referat Skole-, social- og sundhedsudvalget Møde nr.: Mødedato: Mødetidspunkt: Sted: 5 Torsdag den 08-06-2006 08:00 Pav. Mødel. 3 Medlemmer: Niels Jørgen Pedersen, Jens Brogaard Jensen,

Læs mere

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab - NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3

PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS. Referat. Emne/udvalg. Projekt Nyt forsyningsselskab - NOVAFOS. Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 PROJEKT NYT FORSYNINGSSELSKAB - NOVAFOS Referat Emne/udvalg Projekt Nyt forsyningsselskab - NOVAFOS Mødested Rudersdal Rådhus, mødelokale 3 Mødedato 28. februar 2017 Mødetidspunkt Kl. 9.00 10.30 Bemærkninger

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for bundfældningstanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE...

Læs mere

Frederikssund Kommunes politiske deltagelse i udvalg, råd og nævn

Frederikssund Kommunes politiske deltagelse i udvalg, råd og nævn Frederikssund Kommunes politiske deltagelse i udvalg, råd og nævn Senest revideret 6. November 2017 Bedømmelseskomité Bygningspræmiering Bevillingsnævn Kasper Andersen (O) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V)

Læs mere

Byrådet. Dagsorden. Dato: Mandag den 2. december Mødetidspunkt: 18:00

Byrådet. Dagsorden. Dato: Mandag den 2. december Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Mandag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Byrådssal Anne Mette Bak (A), Bjarne Kogsbøll (C), Conny Trøjborg Krogh (F), Ekrem Günbulut (A), Flemming Andersen (V), Flemming Hansen

Læs mere

Økonomiudvalget. Referat fra møde Onsdag den 1. oktober 2014 kl i F 6

Økonomiudvalget. Referat fra møde Onsdag den 1. oktober 2014 kl i F 6 Økonomiudvalget Referat fra møde Onsdag den 1. oktober 2014 kl. 15.10 i F 6 Mødet slut kl. 17.30 MØDEDELTAGERE John Schmidt Andersen (V) Hans Andersen (V) Kasper Andersen (O) Kim Rockhill (A) Ole Søbæk

Læs mere

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen

UDSKRIFT. Sundheds- og forebyggelsesudvalget. Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30. Tandklinikken på Marienlystskolen UDSKRIFT Sundheds- og forebyggelsesudvalget Tirsdag den 6. marts 2007 kl. 16.30 Tandklinikken på Marienlystskolen Mødedeltagere: Allan Madsen, Pia Adelsteen, Carsten Cederholm, Grethe Olsen, Bente Nielsen

Læs mere

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1

Referat fra ekstraordinært møde fra. Byrådet. Onsdag den , kl. 18:00. i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Referat fra ekstraordinært møde fra Byrådet Onsdag den 09-08-2017, kl. 18:00 i Byrådssalen, Rådhusvej 1 Praktiske oplysninger i forbindelse med mødet: Andre deltagere i mødet: Byrådet består af: Parti:

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET

REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET REFERAT KULTUR & FRITIDSUDVALGET den 10.04.2012 i Borgmesterens Mødelokale Efterfølgende møde med Esbjerg Idrætsråd SAGSOVERSIGT 1 Godkendelse af dagsorden... 3 2 Fornyet behandling af ansøgning fra Kultur

Læs mere

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6

Sundhedsudvalget. Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl i F 6 Sundhedsudvalget Referat fra møde Tirsdag den 2. september 2014 kl. 16.00 i F 6 Mødet slut kl. 16:45 MØDEDELTAGERE Jesper Wittenburg (A) Anne-Lise Kuhre (A) Jens Ross Andersen (V) Jørgen Bech (V) Kirsten

Læs mere

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget

Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Referat fra møde i Sundheds- og Forebyggelsesudvalget Mandag den 30. november 2009 Kl. 16.30 i SL 4, Sct. Michael, Administrationscentret i Slangerup Mødedeltagere: Allan Madsen (A) Bente Nielsen (V) Carsten

Læs mere

Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Ringkøbing- Skjern Kommune

Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Ringkøbing- Skjern Kommune Regulativ for tømningsordning for bundfældningstanke i Ringkøbing- Skjern Kommune Teknik og Forsyning April 2007 Regulativ for bundfældningstanke i Ringkøbing-Skjern Kommune Side 1 I N D H O L D S F O

Læs mere

REFERAT. Plan- og Udviklingsudvalget. Torsdag 10. januar 2008 kl. 8.00. i byrådssalen på Frederikssund Rådhus. Mødedeltagere: Fraværende:

REFERAT. Plan- og Udviklingsudvalget. Torsdag 10. januar 2008 kl. 8.00. i byrådssalen på Frederikssund Rådhus. Mødedeltagere: Fraværende: REFERAT Torsdag 10. januar 2008 kl. 8.00 i byrådssalen på Frederikssund Rådhus Mødedeltagere: Knud B. Christoffersen, Tina Tving Stauning, Jesper Thorup, Ole Søbæk, Carsten Cederholm, Fraværende: Mødet

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget REFERAT

Folkeoplysningsudvalget REFERAT REFERAT Sted: Mødelokale 5, Lejrevej 15, 4320 Lejre Dato: Torsdag den 3. maj 2018 Start kl.: 18:00 Slut kl.: 20:30 Medlemmer: Fraværende: Anne Lauridsen (Medlem) Torben Olsen (Medlem) Jørgen Olsen (Medlem)

Læs mere

Tømningsordning for hustanke

Tømningsordning for hustanke Regulativ for Tømningsordning for hustanke Teknik- og Miljøforvaltningen April 2011 Indholdsfortegnelse 1 Formål m.v.... 3 2 Lovgrundlag... 3 3 Definitioner... 3 4 Tilslutningspligt... 4 5 Tekniske bestemmelser...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 19-05-2009 Mødested: 218 Starttidspunkt: Kl. 19:00 Sluttidspunkt: Kl. 21:30 Afbud: Leif Pedersen, Morten Jørgensen, Karsten Boe og Allan Fraværende:

Læs mere

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018

Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Referat for møde i Velfærdsudvalget 2018 Mødedato 14. december 2017 Mødetidspunkt 16:00 Konstituerende møde. Mødelokale F 6 Mødedeltagere Anne Sofie Uhrskov (V) Morten Skovgaard (V) Charlotte Drue (V)

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

UDKAST den 15. maj 2012. Regulativ for tømningsordning for hustanke i Frederikshavn Kommune

UDKAST den 15. maj 2012. Regulativ for tømningsordning for hustanke i Frederikshavn Kommune UDKAST den 15. maj 2012 Regulativ for tømningsordning for hustanke i Frederikshavn Kommune 16. maj 2012 Indholdsfortegnelse Side 1. Formål og gyldighedsområde... 3 2. Lovgrundlag... 3 3. Grundejerens pligter

Læs mere

Regulativ TØMNINGSORDNING

Regulativ TØMNINGSORDNING Egedal Kommune Regulativ for TØMNINGSORDNING for samletanke til husspildevand i Egedal Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 DEFINITION OG ANVENDELSE... 3 2 NYE TANKE... 3 3 EKSISTERENDE TANKE... 4 4 TØMNINGSORDNINGEN...

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den 04-08-2008 Mødetidspunkt: 16:00-16:20 Mødested: Harhoff Rådhuset Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Bent Pedersen (BP) O Poul Erik Madsen

Læs mere