Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål."

Transkript

1 EUD (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. 195,00 DKK Inkl. moms Teksterne i bogen tematiserer en bred vifte af forskellige emner fra livets små og store begivenheder. Teksterne lægger op til diskussion og personlig stillingtagen. Bogen kan både bruges som rygrad og som supplerende materiale i et undervisningsforløb. Bogen henvender sig primært til tyskundervisningen på landets ungdomsuddannelser, men kan uden problemer også bruges til voksenundervisning og i grundskolens overbygning. A new start - Introduktion til engelsk grammatik 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Poul Tornøe En grundlæggende grammatikbog med begrebsforklaringer, der ikke forudsætter et forudgående kendskab til grammatik. 180,00 DKK Inkl. moms Bogen indeholder: Øvelser på tre niveauer, fra begynder til let øvet Øvelser baseret på korte tekstuddrag fra moderne engelsksprogede tekster Systematisk oversigt over den grammatiske terminologi Stikordsregister der gør det let at bruge bogen som opslagsbog. A New Start er beregnet til undervisningen i engelsk grammatik for første år af ungdomsuddannelserne og i grundskolens overbygning.

2 Afsætning til EUD/EUX 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Nettie Pape, Bruno Sørensen, Thomas Bach, André Krogh Udgivelsen afsc.systime.dk åbner faget Afsætning C og gør brug af netmediets mange muligheder. 15 videoer 130 interaktive opgaver 110 opgaver 8 cases 150 illustrationer 160 ordforklaringer ca.150 sider Afsætning til EUD/EUX - 1 år Afsætning til EUD/EUX - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Udgivelsen afsc.systime.dk åbner faget Afsætning C og gør brug af netmediets mange muligheder. Materialet er tilrettelagt, så der er mange forskellige veje ind i faget for at gøre det lettere at lave differentiering og variation. Materialet er opbygget i F-, E- og et D og C-niveau, så det kan benyttes bredt på Erhvervsuddannelserne. Gennemgående figurer i materialet er familien Sund og Starkesen, som du følger både som forbrugere og som ansatte i forskellige virksomheder. Familien bor i nærheden af City Center, som rummer en lang række virksomheder. Familien kommer i dagligdagen i berøring med virksomhederne. De træner fx i City Motion, køber ind i City Super og hænger ud i Street Coffee. Datteren Liv har et studiejob i analysebureauet McPhone A/S, sønnen Bo er i lære i supermarkedet City Super, og mor Rie er salgsassistent i skobutikken Fashion Shoe. Med familien som hovedpersoner og City Center som baggrund gennemgås den relevante teori i en naturlig progression, som matcher bekendtgørelsen. I krydsfeltet mellem familien og virksomhederne opstår der opgaver, som eleverne kan arbejde med helhedsorienteret ved at følge én eller flere virksomheder. Alternativet kan der arbejdes mere emneorienteret. Virksomhederne i lokalområdet og City Center er omdrejningspunktet og referencerammen, og eleverne kan arbejde innovativt ved at inddrage det tomme butikslokale, der også findes i centret. Materialet rummer varierede opgavetyper, fx 5 hurtige til de små grå, foto- og researchopgaver, gruppebaserede opgaver, quizzer, vendespil, krydsord og andre interaktive opgaver. Materialet er tænkt praksisnært og er casebaseret. Desuden er der udarbejdet præsentationer og videoopgaver til materialet.

3 Barndom og sundhed Grundbog til Grundforløb 2 til de uddannelsesspcifikke fag med PA-retning 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Frank Bornakke, Cecilie Bornakke Dækker det uddannelsesspecifikke fag på den nye GF2 med retning mod pædagogisk assist. Over 200 opgaver 10 quizzer 6 projekter Værktøjskasse med case, lege og cafédebat 337 sider Barndom og sundhed Grundbog til Grundforløb 2 til de uddannelsesspcifikke fag med PA-retning - 1 år Barndom og sundhed Grundbog til Grundforløb 2 til de uddannelsesspcifikke fag med PA-retning - 4 år 150,00 DKK 295,00 DKK Barndom og sundhed dækker det uddannelsesspecifikke fag på den nye GF2 med retning mod pædagogisk assistent. Sproget er enkelt og letforståeligt. Udgivelsen er bygget op af korte kapitler, der slutter af med varierede opgaver, cases og forslag til projekter. Barndom og sundhed indeholder et hav af nytænkende opgaver, der kobler til praksis og gør eleverne aktive. Tekster og opgaver fokuserer på elevernes egen personlige udvikling, f.eks. ved at sammenkæde deres egen sundhed med deres muligheder for at blive positive rollemodeller for børn. Ligesom Systimes andre ibøger er der mulighed for at læse teksten på skærmen og ordblinde og svage læsere få den læst højt. Det er også muligt at udskrive hele bogen, så eleverne får deres eget udskrift, hvor de kan markere og skrive noter til. Udgivelsen er skrevet af Frank Bornakke og Cecilie Bornakke. Frank Bornakke er grundforløbsunderviser på Social- og Sundhedsskolen i Silkeborg. Desuden har han skrevet mere end 25 bøger fortrinsvis bøger til undervisning. Cecilie Bornakke er kandidat i folkesundhedsvidenskab.

4 Berliner Leben - Del udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Elke Meierjohann Indeholder Berliner Leben 1+2: 340 interaktive opgaver 120 opgaver 65 lydklip 35 skabeloner 40 aktiviteter 80 tekster 210 illustrationer ca ordforklaringer 310 sider Berliner Leben - Del år Berliner Leben - Del år 185,00 DKK 345,00 DKK Berliner Leben ibog indeholder: korte, interessante tekster, der er relevante for unge mennesker og bliver oplæst af native tysktalende et grammatikkursus, der forklarer reglerne på en letforståelig måde og giver brugeren mulighed for at øve reglerne gennem mange, interaktive opgaver mange elevaktiverende opgaver i tilknytning til teksterne, der gør indlæringen aktiv og sjov testopgaver i ordforråd, grammatik og Landeskunde. De første tekster er på basisniveau, men sværhedsgraden stiger til niveau G i den første tredjedel af udgivelsen og slutter med tekster på niveau D. Alle teksterne er rigt forsynet med gloser, så de kan læses af alle. Desuden kan de kombineres på tværs af de emner, der er angivet. Næsten alle tekster har en forbindelse til Berlin i form af personlige beretninger, seværdigheder, politikere, unge punkere eller fodbold.

5 Billeder på integration 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Margit Anne Petersen, Stine Simonsen Puri Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. 130 videoklip 8 cases 80 opgaver 85 illustrationer 65 kernebegreber ca. 250 sider ebog Billeder på integration - 1 år Billeder på integration - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. Der er bl.a. fokus på de politiske, kulturelle og økonomiske aspekter af integration. Udgivelsen er opgavebaseret og giver grundige definitioner af faglige begreber. Billeder på integration indeholder: cases, der gør integrationsdebatten konkret og nærværende. arbejdsopgaver, der giver mulighed for at omsætte den gennemgåede teori i praksis, så elever, kursister og studerende er rustet til selv at tage på feltarbejde. en historisk gennemgang af immigrationen i Danmark. Udgivelsen giver et globalt perspektiv på temaer som identitet, tilhørsforhold og sted ved at hente eksempler fra bl.a. Syrien, New Delhi, Tranquebar og Tanzania. Hvert kapitel introducerer til en ny samfundsvidenskabelig metode: deltagerobservation brug af kamera og video interviews spørgeskemaer statistik. Udgivelsen introducerer også til feltarbejderens etiske og metodiske dilemmaer. Billeder på integration kan anvendes i alle faglige sammenhænge, hvor integration er på dagsordenen - for ungdomsuddannelsernes vedkommende specielt i samfundsfag, religion, kultursamfundsfaggruppen og AT. En række af bidragsyderne er forskere, og Billeder på integration vil derfor også naturligt kunne anvendes på de videregående uddannelser, fx på pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

6 Billeder på integration 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Margit Anne Petersen, Stine Simonsen Puri Præsenterer nye og spændende metoder til studiet af integration - kulturelt, socialt, politisk og økonomisk. 250,00 DKK Inkl. moms Udgivelsen kombinerer fortællinger, billeder og statistikker for at give et nuanceret billede af, hvad integration er, og hvordan den foregår. Bogen indeholder: Cases, der gør integrationsdebatten konkret og nærværende. Arbejdsopgaver, der giver mulighed for at omsætte den gennemgåede teori i praksis, så elever og studerende er rustet til selv at tage på feltarbejde. En historisk gennemgang af immigrationen i Danmark. Hvert kapitel introducerer til en ny samfundsvidenskabelig metode (deltagerobservation, brug af kamera og video, interviews, spørgeskemaer og statistik) og giver grundige definitioner af faglige begreber. Bogen kan anvendes i alle faglige sammenhænge, hvor integration er på dagsordenen - for ungdomsuddannelsernes vedkommende specielt i samfundsfag, religion, kultursamfundsfaggruppen og AT. Vil desuden kunne anvendes på de videregående uddannelser, fx på pædagog- og socialrådgiveruddannelserne.

7 Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mimi Sørensen, Mads Rangvid Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden. 295,00 DKK Inkl. moms Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx.

8 Brug litteraturhistorien 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Mads Rangvid, Mimi Sørensen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Brug litteraturhistorien giver elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden 16 videoklip 60 interaktive opgaver 140 opgaver 30 Primærtekster 95 illustrationer 200 ordforklaringer 230 sider Brug litteraturhistorien - 1 år Brug litteraturhistorien - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Med Brug litteraturhistorien får elever og kursister en klar og didaktisk gennemtænkt fremstilling af litteraturhistorien fra middelalderen til nutiden. Det didaktiske mål i udgivelsen er at gøre litteraturhistorien konkret og nærværende. Og ikke mindst brugbar! Deraf titlen. Anvendeligheden sikres på mange måder. Først og fremmest er udgivelsen opgavebaseret. Elever og kursister opfordres gennem de meget varierede opgavetyper til at reflektere og diskutere. De skal opbygge deres viden og forståelse ved at analysere tekster og billeder og ved at teste deres viden. Fagets skriftlige dimension er tænkt med, idet udgivelsen indeholder en række skriveøvelser. Endvidere er materialevalget uhyre varieret: billeder, fremstilling, tekster, citater, opgaver - og ofte overraskende sat sammen. På den måde bliver fremstillingen motiverende, og der appelleres til mange læringsstile. Udgivelsen er nem at orientere sig i, fordi strukturen er ensartet. Hvert kapitel indledes med en opgave, der skal vække nysgerrrighed og engagement og det afsluttes med perspektivering og en (selv)test. Brug litteraturhistorien er tematisk vinklet. Eksempelvis skaber temaer som selviscenesættelse og forfængelighed forbindelse mellem barokken og det univers eleven eller kursisten bevæger sig i. Målgruppen er først og fremmest elever og kursister på hf, stx, hhx og htx.

9 Computerspil i dansk - Play the game 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Julie Baden Korch-Frandsen, Pernille Koksbang En danskfaglig værktøjskasse til arbejdet med computerspil. 25 videoklip 14 opgaver 10 primærtekster 50 illustrationer Ca. 90 sider Computerspil i dansk - Play the game - 1 år Computerspil i dansk - Play the game - 4 år 95,00 DKK 195,00 DKK Udgivelsen indeholder nyt og spændende materiale til undervisningen i medieområdet i dansk. Både elever og lærere får en danskfaglig værktøjskasse til arbejdet med computerspil. Den historiske introduktion fortæller historien fra computerspillets fødsel i 1952 over arkadespil og spilkonsoller til fremtiden med virtual reality. Kapitlerne om genre og analyse fokuserer bl.a. på computerspillenes narratologi, ludologi, det medskabende, komposition, fokalisation, avatarer, gamerules og missioner. Alle begreber forklares grundigt med eksempler, og læringen understøttes af opgaver og videoklip. Det sidste hovedkapitel indeholder perspektiverende tekster til følgende temaer: køn og gamingkultur etikken bag udvikling af spil: er det fx acceptabelt at lade terrorangrebene 9/11 indgå som underholdning i et computerspil? gaming som sportsbegivenhed. Computerspil i dansk play the game indeholder desuden en meget grundig lærervejledning med fokus på faglige mål og eksempler på undervisningsforløb. Danmark i en global verden. Samfundsfag E, D og C 2. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Henrik Kureer, Sverri Hammer, Rikke Willesen, Svend Erik Lundgren En grundbog med fokus på forståelighed i forhold til vanskelige problemstillinger i et internationalt perspektiv - et Danmark, hvor verden er rykket tættere på. Danmark i en global verden. Samfundsfag E, D og C - 4 år 250,00 DKK Danmark i En Global Verden søger med afdækning af Danmarks internationale forhold at bidrage til en større forståelse af økonomiske, politiske og erhvervsmæssige forhold i Danmark. ebogen vægter forståelighed og grundig forklaring af vanskelige problemstillinger i et sprog som eleverne forstår, ligesom de givne eksempler tager udgangspunkt i elevernes egen hverdag. Til ebogen hører et supplerende website globalverden.systime.dk hvor bogens figurer, tabeller og illustationer kan downloades. På websitet er der yderligere adgang til en række opgaver, hvor eleverne kan teste deres viden om centrale begreber og sammenhænge i de enkelte kapitler. ebogen henvender sig til grundfaget Samfundsfag, niveau E, D og C på EUD. Endvidere kan ebogen med fordel anvendes i al undervisning, hvor det samfundsfaglige stof bliver behandlet. ebogen kan også anvendes på videregående uddannelser.

10 Dansk litteratur - Fra runer til graffiti 4. udgave, 1996 ISBN Forfatter(e) Carl-Johan Bryld, Lars Thorup, Johnny Henning Sørensen, Laurits Gregersen, Jørn Ørum Hansen, Bent Windfeld Grundlæggende indføring i litteraturhistorien frem til slutningen af det 21. århundrede. 295,00 DKK Inkl. moms Bogen skildrer den danske litteraturs historie med vægt på to hovedprincipper: anskuelighed og overblik. Gennem et velfunderet eksempelmateriale med centrale tekstuddrag og et bredt billedudvalg, der anskueliggør og konkretiserer de vigtigste udviklingslinjer, placerer bogen litteraturens udvikling i forhold til kulturhistoriske hovedtendenser i Danmark fra ca. år 1000 og frem til Dansk læsebog 4. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Lars Jensen, Steen Lassen I ét bind præsenteres nogle af de mest betydningsfulde forfatterskaber og tekster i dansk litteratur. 450,00 DKK Inkl. moms Denne 4. udgave af litteraturantologien Dansk Læsebog strækker sig fra middelalderens sagatekster ind det nye årtusinde med tekster frem til og med I denne perlerække af tekster er alle forfatterskaberne fra den obligatoriske liste i i Dansk Litteraturs Kanon repræsenteret med mindst én tekst, og antologien giver et bredt nedslag i de væsentligste litterære retninger og epoker. Teksterne bevæger sig fra middelalderen, oplysningstiden, romantikken, biedermeier, det moderne gennembrud, mellemkrigstiden og efterkrigstiden helt op til i dag. Bogens pædagogiske efterskrift omfatter derudover også forslag til periodeindkredsende forløb og til spændende tekstsammenstillinger organiseret efter forskellige temaer. Bogen henvender sig primært til danskundervisningen i grundskolens overbygning og på ungdomsuddannelserne, men den kan med fordel bruges af enhver, der interesserer sig for dansk litteratur. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser.

11 Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske regler for dansk sprogbrug 175,00 DKK Inkl. moms Bogen koncentrerer sig om de basale elementer i det danske sprogs opbygning. Bogen gennemgår det basale stof, som man minimalt bør beherske på dansk for at kunne begå sig sprogligt korrekt. De korte, teoretiske afsnit med meget enkle, let forståelige forklaringer på det aktuelle, sproglige fænomen suppleres af progressive grammatiske øvelser af forskellig art. Ordforrådet er nutidigt og dagligdags, så især de fremmedsprogede elever hurtigt får opbygget et moderne, elementært sprog. Hos de dansksprogede elever vil de mange øvelser kunne understøtte den daglige indlæringen af grammatisk korrekthed. Bogen har et bredt publikum og kan bruges til elever i grundskolens overbygning til fremmedsprogede studerende, der skal lære dansk på både taleog skriftsprogsniveau til danske studerende i det almene gymnasiums grundforløb i faget almen sprogforståelse og tilsvarende niveauer på de øvrige ungdomsuddannelser som håndsrækning til studerende på de videregående uddannelser Dansk på ny 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Maria Katrine Lindequist, Anette Hauge Nielsen, Julie Baden Korch-Frandsen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime En motiverende grundbog til arbejdet med dansk efter grundskolen. 240,00 DKK Inkl. moms Dansk på ny henvender sig til eleverne, der med overgangen fra grundskolen til gymnasiet eller en erhvervsuddannelse oplever nye udfordringer i dansk. Med Dansk på ny får eleven opbygget et danskfagligt fundament, der kan bygges videre på i løbet af den fortsatte danskundervisning. Desuden ønsker bogen at bidrage til, at danskfaget opleves som sjovt, interessant og varieret i kraft af en række forskellige opgavetyper og arbejdsformer. Bogen henvender sig mest direkte til stx (de skriftlige eksamensgenrer), men kan bruges på alle gymnasiale ungdomsuddannelser og på eud/eux.

12 Danske forfattere 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Udgivelsen giver et overblik over danske forfattere fra 60'erne frem til nutiden. 400 videoklip 165 interaktive opgaver 90 primærtekster 125 illustrationer 200 ordforklaringer ca. 805 sider Danske forfattere - 1 år Danske forfattere - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Kernestoffet i Danske forfattere er omfattende introduktioner til mere end 60 ældre, nyere og nye forfattere suppleret med en repræsentativ primærtekst pr. forfatter. Forfatterintroduktionerne understøttes af oplæsninger og videointerviews med mere end 30 forfattere. Danske forfattere henvender sig primært til udskolingen samt til elever og kursister på ungdomsuddannelserne. Lærerne kan med dette materiale selv sammensætte såvel fordybelses- og oversigtslæsning som periode- og temaforløb. Début 3 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Gør din debut i fransk lidt sjovere! Lær at tale og forstå fransk med denne sidste del af Début-seriens begyndersystem i tre dele. 225,00 DKK Inkl. moms Med et kreativt og aktuelt udvalg af tekst og billeder giver denne bogserie et godt indblik i det moderne Frankrig. Début 3 udbygger ordforrådet og den sproglige kompetence fra de to foregående bøger, og mange af temaerne genoptages og udbygges. Derudover præsenterer bogen også nogle nye temaer herunder kunst, design, musik, poesi, højtider, frankofone områder og Europa.

13 Début 3 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Début 3 tager udgangspunkt i autentiske tekster om emner, der vedrører de unges liv i nutidens Frankrig. Aktiviteter har fokus på træning af ordforråd og kommunikativ kompetence. Début 3-1 år Début 3-4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Début 3 udbygger ordforråd og sproglige emner fra Début 1 og Début 2. Ligesom i de to første Début-bøger er der i Début 3 fokus på udvidelse af ordforråd og kommunikativ kompetence. De mange forskellige aktiviteter danner grundlag for progressionen i sprogproduktionen. Der fokuseres fortsat på, at eleven producerer så meget fransk sprog som muligt, både mundtligt og skriftlig. Début 3 indeholder autentiske tekster, der lægger op til debat om forskellige problemstillinger i det franske samfund så som: at flytte hjemmefra for at studere at være studerende i udlandet at have studiejob. Der er tekster om forskellige marginaliserede: prostituerede, hjemløse, Romaer og illegale indvandrere. Sidste afsnit beskæftiger sig med unges drømme om berømmelse og den perfekte krop. Attention-afsnittene forklarer nogle af de lidt sværere grammatiske områder, bl.a. konjunktiv og passé récent. Det er hensigten, at progressionen i den sproglige indlæring således fortsættes.

14 Den iscenesatte virkelighed. Fra nyheder til reality 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Jette Meldgaard Harboe, Gitte Horsbøl En grundig indføring i analyse af tv-programmer. 25 videoklip 80 illustrationer 45 opgaver 9 kildetekster Ca. 150 sider Den iscenesatte virkelighed. Fra nyheder til reality - 1 år Den iscenesatte virkelighed. Fra nyheder til reality - 4 år 120,00 DKK 240,00 DKK Klassikeren nu som ibog i ny, helt opdateret udgave. Den iscenesatte virkelighed er udarbejdet primært til arbejdet med tv i det mediemæssige stofområde i faget dansk på de gymnasiale og tilsvarende uddannelser. Udgivelsen kan også anvendes i mediefag, da den bl.a. lægger op til næranalyser og meget konkret arbejde med de forskellige filmiske virkemidler, der anvendes i de behandlede genrer og formater. Udgivelsen behandler grundigt begreber som fakta, fiktion, iscenesættelse og koder, og introducerer grundigt de basale virkemidler i levende billeder. Udgivelsens hoveddele om hhv. nyhedsformidling og tv-dokumentarer fokuserer på det mere helhedsorienteret arbejde med medietekster fra forløbsanalyse over billedkomposition og karakterisation, til genrer og betydning. Udgivelsen rundes af med et perspektiverende blik udad og fremad på fiktionalisering og mediekonvergens. Den iscenesatte virkelighed er rig på autentiske udsendelsesklip, der bruges teoriillustrerende og i oplæg til opgaver og øvelser. Som noget nyt inddrages danskfagets sproglige dimensioner flere steder (fx sproghandlinger, appelformer og diskursanalyse), så de to stofområder kan integreres. Engelsk startgrammatik 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jørgen Døssing Jepsen, Helle Bergstein, Heidi Lykke Hesselbjerg Hansen Gennemgang af den grundlæggende engelske grammatik. 160,00 DKK Inkl. moms Til hvert afsnit er der varierede opgaver til træning af reglerne. Der er brugt latinske termer, så udgivelsen knytter an til terminologien i almen sprogforståelse. Samtidig er reglerne formuleret i et enkelt, klart og præcist sprog, som eleverne kan forstå. Udgivelsen henvender sig til første år på de gymnasiale uddannelser eller folkeskolens ældste klassetrin.

15 Engelsk startgrammatik 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Jørgen Døssing Jepsen, Helle Bergstein, Heidi Lykke Hesselbjerg Hansen Gennemgang af den grundlæggende engelske grammatik. Engelsk startgrammatik - 4 år 100,00 DKK Til hvert afsnit er der varierede opgaver til træning af reglerne. Der er brugt latinske termer, så udgivelsen knytter an til terminologien i almen sprogforståelse. Samtidig er reglerne formuleret i et enkelt, klart og præcist sprog, som eleverne kan forstå. Udgivelsen henvender sig til første år på de gymnasiale uddannelser eller folkeskolens ældste klassetrin. Engelsk til EUD/EUX 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Benedikte Herold Jensen En tekst- og opgavebaseret udgivelse, der henvender sig til EUD/EUXmålgruppen 50 opgaver 11 øvelser 6 lydeksempler 20 originaltekster 40 interaktive opgaver Engelsk til EUD/EUX - 1 år Engelsk til EUD/EUX - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Engelsk til EUD/EUX ibog rummer lettilgængelige tekster på engelsk om emner, der har udgangspunkt i elevernes egen erfaringsverden, og som derfor umiddelbart appellerer til eleverne. Samtidig dækker udgivelsen de tre obligatoriske emneområder i EUD/EUXbekendtgørelsen for fremmedsprog: Personlige forhold, samfundsmæssige og kulturelle forhold samt uddannelses- og erhvervsmæssige forhold. Udgivelsen er bygget op om følgende emner: Health and Habits Across cultures Work and Leisure Entrepreneurship Denmark as a brand Tekster og opgaver er markeret med forskellige sværhedsgrader, der dækker behovet for undervisningsdifferentiering. Udgivelsen kan med fordel anvendes på niveau E, D og C. Engelsk til EUD/EUX ibog udnytter netmediets multimodale muligheder og indeholder oplæsninger af teksterne ved native speakers. I tilknytning til teksterne findes opgaver i forskellige sværhedsgrader, der lægger op til såvel individuelt arbejde som til par- eller gruppearbejde. Blandt opgavetyperne finder man blandt andet prereading og opgaver, der fokuserer på kommunikative kompetencer. En række interaktive opgaver, hvor eleven får direkte feedback, motiverer eleven og træner ordforråd og forståelse på en varieret måde. Materialet rummer en lærervejledning, der giver tips og idéer til brug af udgivelsen på hold med flere forskellige niveauer. Der vil være vejledning til brug af de forskellige opgavetyper og desuden forslag til, hvordan udgivelsens emner kan bruges i sammenhæng med andre fag, herunder erhvervsfag.

16 English in Danish - Sprogiagttagelse og sproglig bevidsthed i engelsk 1. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Marianne Larsen En grundbog i skriftlig kommunikation på engelsk, der gennemgår de vigtigste sproglige værktøjer i tekstanalyse og tekstproduktion. 260,00 DKK Inkl. moms Grundbogen English in Danish gennemgår Genrebegrebet Kommunikationsmodeller Sproghandlinger Kohærens og kohæsion Desuden præsenterer bogen forskellige stilistiske træk og niveauer, argumentation og udarbejdelse af et abstract. English in Danish indeholder også grammatiske opgaver samt en indføring i ordbogsbrug. Udgivelsen kombinerer gennemgang af teorien med øvelser til de enkelte afsnit og afsluttes med to kapitler med opgaver i tekstanalyse og grammatik. Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship i EUD regi - 1 år Entreprenørship i EUD regi - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Grundbog til EUD om innovation og iværksætteri, som tager udgangspunkt i UVM's målpinde. Indholdet giver indblik i begrebet innovation, at starte virksomhed og de finansielle udfordringer.

17 Erhvervsfag 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) René Tolderlund Jakobsen, Annette Møller, Jesper Navne, Finn Møller Kristensen, Frank Bornakke Et fleksibelt undervisningsmateriale, der understøtter undervisningen i erhvervsfag. Værktøjer og metoder Over 250 opgaver - herunder interaktive og videobaserede 70 videoer 8 projektforløb Rigt illustreret med modeller og billeder 490 sider Erhvervsfag - 1 år Erhvervsfag - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Erhvervsfag ibog er et fleksibelt undervisningsmateriale, der understøtter undervisningen i erhvervsfag 1, 2 og 3 og introducerer eleven til erhvervsfaglige uddannelser og arbejdsprocesser og danner basis for afklaring. Erhvervsfag retter sig især mod grundforløb 1 og byder på værktøjer og metoder til at forstå, tage del i og forholde sig til erhvervsfaglige processer i en virksomhed. Materialet tilgodeser undervisningsdifferentiering alt efter elevernes forudsætninger, baggrund, indgang og fagretning. Erhvervsfag er bygget op omkring overskuelige og letlæselige afsnit med overskrifterne: Erhvervsfag 1 et introducerende erhvervsfag, der skal styrke valgkompetencen Erhvervsintroduktion Erhvervsfag 2 hvor eleverne opnår generelle kompetencer Arbejdspladskultur Praktikpladssøgning Samfund og sundhed. Erhvervsfag 3 erhvervsfaglige videns-, proces- og metodefag. Arbejdsplanlægning og samarbejde Faglig dokumentation Faglig kommunikation Innovation Metodelære Materialet guider eleverne gennem fagene med definitioner, refleksionsspørgsmål, interaktive opgaver, vedkommende eksempler samt praksisnære cases, som tager elevernes afsæt. Omdrejningspunktet er temaforløb og projekter, der er tværfaglige og inddrager såvel erhvervs- som grundfag, og samtidig er helhedsorienterede og praksisbaserede. Forløbene knytter an til skolernes fagretninger og lægger op til kollaborativ læring, bevægelse og innovative metoder: Cafeprojekt - byg din egen sandwich IKEA Den gode børnehave Camping Start af virksomhed Rejseguide Event-koordinator Magasin for unge Projekterne trækker på teorimateriale fra de enkelte erhvervsfag. Nogle af projekterne er generelle, mens andre er tonet til konkrete indgange og fagretninger. Udgivelsen giver samtidig bud på evaluering og bedømmelse.

18 Erhvervsøkonomi til EUD - opgavesamling 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark En samling af udvalgte opgaver fra Erhvervsøkonomi til EUD/EUX ibog, der kan anvendes i tilknytning til denne. 295,00 DKK Inkl. moms Erhvervsøkonomi til EUD - opgavesamling henvender sig især til den merkantile indgang på EUD/EUX: kontor, handel og forretningsservice og dækker niveauerne F-C. Udgivelsen er bygget op omkring 10 kapitler og følger fagbilagets opbygning. Den rummer et bredt udvalg af opgaver formuleret i et letforståeligt sprog med indbygget progression. Opgaverne følger fire gennemgående virksomheder, der danner fælles referenceramme. Opgaverne er varierede og praksisnære og træner eleverne i begrebsforståelse, argumentation, informationssøgning, præsentationsteknik og brug af relevante it-værktøjer, herunder økonomisystem. Materialet kan gennemgås lineært med fokus på opgaverne til C-niveau, hvor opgaveløsning på underliggende F, E og D-niveauer løbende kan inddrages for at sikre elevernes forforståelse. Materialet kan også gribes an ved fx at starte med kapitel 3 om Handelsregning, der hvor det giver mening. Desuden kan opgaverne anvendes på tværs af de enkelte kapitler som afrundede kursusforløb, fx i Budgettering.

19 Erhvervsøkonomi til EUD/EUX 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Knud Erik Bang, Marianne Poulsen, Gitte Størup, Birgitte Schou, Henrik Højmark Samler såvel teori som opgaver og dækker niveauerne F-C. 130 caseelementer 30 revisorvideoer 12 Thaysen/Christensen-videoer 13 GrünBag-videoer 20 e-conomic hjælpevideoer 290 opgaver med interaktive elementer 15 informationssøgningsopgaver 10 caseopgaver 10 selvrettende opgaver 4 større gruppeopgaver værktøjskasse med oversigter og Excel-skabeloner bl.a. til regnskabsopstilling vejledende løsninger Erhvervsøkonomi til EUD/EUX - 1 år Erhvervsøkonomi til EUD/EUX - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK Erhvervsøkonomi til EUD/EUX samler såvel teori som opgaver, men også videoklip, interaktive opgaver, selvrettende opgaver, præsentationer og quizzer. Udgivelsen dækker niveauerne F-C og henvender sig især til den merkantile indgang på EUD/EUX: Kontor, handel og forretningsservice. Bemærk: Materialet er tilpasset bekendtgørelse og vejledning gældende for elever, der påbegynder uddannelsen efter 1. august Vi møder Rikke Bæk fra Fashion Shoe, der illustrerer de forskellige teoretiske emner og sikrer det praksisnære. Udgivelsen er formuleret i et letlæseligt sprog og med grafiske elementer, der støtter eleverne og hurtigt giver et overblik over økonomiske grundbegreber og stofområder. Denne udgivelse er bygget op omkring 10 kapitler og følger fagbilagets opbygning. Den indeholder et bredt udvalg af opgaver formuleret i et letforståeligt sprog med indbygget progression. Opgaverne følger fire gennemgående virksomheder, som danner fælles referenceramme. Opgaverne er varierede og praksisnære og træner eleverne i begrebsforståelse, argumentation, informationssøgning, præsentationsteknik og brug af relevante it-værktøjer.

20 Eventyr i dansk - fra folkeeventyr til fantasy 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Vibeke Blaksteen, Kirsten Møller En bog, der gør op med forestillingen om eventyret som noget støvet og forældet og giver genren fornyet energi i sin sammenstilling af gamle eventyr og moderne fantasytekster. 325,00 DKK Inkl. moms Formålet med denne bog er at gøre det spændende og lærerigt at arbejde med eventyrtekster, både folkeeventyr fra forskellige lande og moderne tekster med eventyrpræg. Bogens indledning definerer eventyrgenren og giver et historisk rids over udviklingen fra folkeeventyr til fantasy. Derudover introducerer bogen også teoretiske indfaldsvinkler til eventyranalyse - en strukturalistisk, en freudiansk, en jungiansk, en feministisk, en antroposofisk og en terapeutisk læsning. Bogens 16 folkeeventyr er fortrinsvis fra de nordiske lande, men også tyske, franske, russiske og arabiske eventyr er repræsenteret. Bogens 15 moderne tekster strækker sig fra H. C. Andersen over Villy Sørensen til Charlotte Weitze og Kim Blæsbjerg og dækker over så forskelligartede genrer som legende, kunsteventyr, fantastiske fortællinger, digte, fantasy og antieventyr. Eventyr i dansk indeholder en række arbejdsforslag til brug i danskundervisningen. Bogen henvender sig især til lærere og elever i de gymnasiale uddannelser, men kan også anvendes i folkeskolens ældste klassetrin og på seminarierne. FED engelsk - Task-based Business English 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Catherine Brejnholt, Tilde Kongsgaard Valentin, Marianne Klostergaard ibogen dækker niveauerne F, E og D til engelsk på EUD/EUX. FED engelsk - Task-based Business English - 1 år FED engelsk - Task-based Business English - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK ibogen vil indeholde lettere tekster på engelsk om emnerne: Business Ethics Sales The American Dream Storytelling Sidstnævnte bl.a. med tekstuddrag fra New Moon af Stephenie Meyer. I tilknytning til teksterne er der elevaktiverende opgaver og cases, som på en motiverende måde overfører problemstillingerne til elevens egen situation.

21 FED engelsk - Task-based Business English 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Catherine Brejnholt, Tilde Kongsgaard Valentin, Marianne Klostergaard Bogen der dækker niveauerne F, E og D til engelsk på EUD/EUX. 275,00 DKK Inkl. moms Bogen vil indeholde lettere tekster på engelsk om emnerne: Business Ethics Sales The American Dream Storytelling Sidstnævnte bl.a. med tekstuddrag fra New Moon af Stephenie Meyer. I tilknytning til teksterne er der elevaktiverende opgaver og cases, som på en motiverende måde overfører problemstillingerne til elevens egen situation.

22 FED Samf 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow OBS: NY UDGAVE TIL EUX OG EUD ER UDKOMMET. Se isamf og køb adgang. 320,00 DKK Inkl. moms Endelig et undervisningsmateriale til samfundsfag, som eleverne kan forstå. ibogen FED Samf har været genstand for en grundig sproglig bearbejdelse, blandt andet med bistand fra en læsevejleder og med inddragelse af undervisere fra hg. Teksten åbnes med spørgsmål som fx Hvorfor er det egentligt, vi skal have demokrati? Er det ikke meget lettere, hvis det bare er én person, der bestemmer og tager beslutningerne? ibogen har også ordforklaringer, der bliver vist, når man holder musen hen over ordet. Hvert afsnit af ibogen indledes med fokusspørgmål, der lægger op til diskussion og motiverer til reflektion. Undervejs er der mange aktuelle cases, og alle kapitler afsluttes med et par illustrative temaer. Hvert kapitel har en opsummering af vigtige begreber. Materialet er opbygget i F-, E- og D-niveau, og niveauet er tydeligt markeret i navigationen. ibogen følger fagbilaget nøje og rummer følgende kapitler: Forskelle i det danske samfund Det danske arbejdsmarked Det demokratiske Danmark Konkurrence på det internationale marked Partierne i folketinget Den danske økonomi Sociale og kulturelle mønstre Dansk politik Økonomisk politik Tema: Danmark og EU Materialet opdateres ikke efter 1. maj 2016 grundet ny udgivelse.

23 Fra ord til sætning 1. udgave, 2004 ISBN Forfatter(e) Lone Milling, Heine Norsk, Elisabeth Nedergaard En kortfattet introduktion til almen grammatik med udgangspunkt i danske eksempler. 120,00 DKK Inkl. moms Bogen er tænkt som en basisgrammatik, der giver eleverne på uddannelserne et fælles grundlag for det videre arbejde, både i dansk og i fremmedsprogene. Fra ord til sætning er inddelt i fire afsnit. De første to afsnit om ordklasser og sætningsled er opsamlingsmoduler, hvor den basale grundgrammatik gennemgås og øves gennem fælles øvelser. De to afsluttende afsnit om verber og om helsætningsanalyse bygger videre på denne basisviden, og indeholder trindelte raketøvelser, hvor eleverne går fra basal grundviden i trin 1 til mere avanceret grammatisk tænkning i trin 3. Fra ord til sætning er både tænkt som en opsamlingsgrammatik og som en optimering af elevernes grammatiske viden. Yderligere øvelser findes på bogens tilhørende website, Her er der også en side for underviseren med forslag og ideer til undervisningen samt en facitliste til øvelserne. Fra ord til sætning 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Lone Milling, Heine Norsk, Elisabeth Nedergaard Basisgrammatik både i dansk og fremmedsprogene. 75 interaktive opgaver 75 opgaver ca. 70 sider ebog Fra ord til sætning - 1 år Fra ord til sætning - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Fra ord til sætning er en basisgrammatik, der giver eleverne et fælles grundlag for det videre arbejde, både i dansk og i fremmedsprogene. Denne ibog er inddelt i fire afsnit. De første to afsnit om ordklasser og sætningsled er opsamlingsmoduler, som gennemgår og træner den basale grundgrammatik gennem fælles øvelser. De to moduler om verber og om helsætningsanalyse bygger videre på denne basisviden og indeholder trindelte raketøvelser, hvor eleverne går fra basal grundviden i trin 1 til mere avanceret grammatisk tænkning i trin 3. Fra ord til sætning er både en opsamlingsgrammatik for eleverne og en optimering af deres grammatiske viden. Med ibog Fra ord til sætning får du: Bogens materiale Interaktive opgaver Downloads

24 Fransk NU 2 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Hardy Andersen, Anna Andersen 230 Interaktive opgaver 40 Lydfiler 50 Illustrationer 60 Sider Fransk NU 2-1 år Fransk NU 2-4 år 105,00 DKK 195,00 DKK På 4 niveauer giver FranskNU et indblik i fransk sprog, kultur og de forskellige områder af Frankrig. Materialet er overført fra den tidligere cd-rom Tour de Perles og indeholder mange interaktive træningsopgaver. De fire niveauer kan købes enkeltvist eller samlet. Franskbogen 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En opdatering af Franskbogen (2010) 250 interaktive opgaver 90 lydklip 50 tekster 50 opgaver 30 aktiviteter 180 illustrationer 1600 ordforklaringer 225 sider ebog Franskbogen - 1 år Franskbogen - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK Den seneste udgave af Franskbogen (2010) bliver nu udgivet som ibog. Brugeren får hermed udgivelsens mange fordele og nye muligheder: Oplæsning af bogens tekster anbragt i forhold til teksterne Interaktive opgaver til træning af grammatik Notefunktion Mange billeder. Kort sagt: Man har hele undervisningsmaterialet + egne noter samlet ét sted.

25 Franskbogen 6. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet En grundlæggende introduktion til den franske sprog og den franske kultur. 475,00 DKK Inkl. moms En nyredigeret udgave af Franskbogen. Det er ikke et helt nyt system, men en gennemgribende og samtidig nænsom ajourføring af den tidligere udgave. Sprog og indhold i teksterne er tilpasset til samfundet i Der er mere fokus på det kommunikative aspekt, som er understøttet af kommunikative og task-baserede opgaver umiddelbart efter de tekstnære spørgsmål til hvert tekststykke. Grundbogen indeholder et bredt udvalg af autentiske franske tekster med dagligdagen som omdrejningspunkt såsom digte, sange, drama, tegneserier m.m. De mange illustrationer indgår som en del af undervisningsmaterialet, idet de er forsynet med gloser og opgaver. Bogen indeholder 2 cd-audioer. Franskbogen - løsningsforslag til 6. udgave 3. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Løsningsforslag til den trykte udgave af Franskbogen øvehæfte 5. udgave. Franskbogen - løsningsforslag til 6. udgave - 4 år 115,00 DKK Løsningsforslag til den trykte udgave af Franskbogen øvehæfte 5. udgave. Franskbogen - løsningsforslag til øvelserne 2. udgave, 1995 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Løsningsforslag til 3. og 4. udgave af Franskbogen Øvelser. 195,00 DKK Inkl. moms Løsningsforslag til Franskbogen Øvelser. Leveres som kopiark.

26 Franskbogen - øvehæfte 5. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Dette øvehæfte knytter sig til Franskbogen 6. udgave og indeholder øvelser til de enkelte kapitler. 250,00 DKK Inkl. moms Øvelserne dækker følgende områder: udtale og intonation oversættelser grammatik klokken ordstilling ordforrådsindlæring tekstforståelse. Øvehæftet indeholder desuden et kapitel med en kortfattet fransk grammatik, en liste over de grammatiske betegnelser på dansk, latin og fransk og en dansk-fransk ordliste. Franskbogen 4. udgave - øvelser 4. udgave, 2001 ISBN Forfatter(e) Vibeke Gade Franskbureauet Øvelseshæfte til Franskbogen 5. udgave. OBS: passer ikke til 6. udgave. 350,00 DKK Inkl. moms I denne øvebog er der øvelser, der nøje følger strukturen i tekstbogen, og derudover her bogen også et grammatikafsnit på godt 30 sider med en pædagogisk og overskuelig indføring i de væsentligste grammatiske regler samt en gloseliste. Denne 4. udgave af øvelseshæftet kan både bruges til 3., 4. og 5. udgave af Franskbogen.

27 From Where You Are - Engelsk grundbog 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Tony Søndergaard Andersen, Morten Petersen 250 interaktive opgaver 215 lydfiler 45 videoer 85 opgaver 30 illustrationer 1750 ordforklaringer 180 sider ebog From Where You Are - Engelsk grundbog - 1 år From Where You Are - Engelsk grundbog - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK En engelsk grundbog med sagprosa og skønlitterære tekster. Teksterne suppleres med quizzer, oplæsning af alle tekster ved native speakers og videointerviews med eksperter inden for bogens emneområder. Antologien rummer fem overordnede emner, som alle forholder sig til, hvor de unge er i livet og i deres selvforståelse: Food Football Gaming Drinking Branding. Der er pre-reading opgaver, tekstforståelse og post-reading opgaver, der sætter teksterne i perspektiv. De tværfaglige opgaver er med til at sætte emnerne i perspektiv i forhold til samfundsfag. Der er også analysemodeller inden for forskellige genrer. Teksterne, som varierer i sværhedsgrad, kan læses fra 1.g. From Where You Are - Engelsk grundbog 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Tony Søndergaard Andersen, Morten Petersen En engelsk antologi med perspektiverende tekster. 300,00 DKK Inkl. moms Antologien rummer fem overordnede emner, som alle forholder sig til, hvor de unge er i livet og i deres selvforståelse: Food Football Gaming Drinking Branding Der er pre-reading opgaver, tekstforståelse og post-reading opgaver, der sætter teksterne i perspektiv. Bogens tekster og opgaver giver forskellige vinkler på enmerne. De tværfaglige opgaver er med til at sætte emnerne i perspektiv i forhold til samfundsfag. Du bliver også introduceret til analysebegreber og metoder i kortfattede oversigter. Teksterne, som varierer i sværhedsgrad, kan læses fra 1.g.

28 FysikABbogen 2 4. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Torben Benoni 2. del af fysiksystem til A- og B-niveau i fysik på stx. 495,00 DKK Inkl. moms FysikABbogen 2 dækker sammen med FysikABbogen 1 kernestof og supplerende stof til både A- og B-niveau. Bøgerne er opbygget med korte og klare introduktioner til hvert emne, og indeholder beregningsopgaver, "tænke"-opgaver og forslag til både traditionelle og induktive eksperimenter. Humor i dansk 1. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Michael Balle Jensen Et underholdende studie af humorens morsomme såvel som alvorlige sider, der præsenterer en række konkrete redskaber, som kvalificerer diskussionen af humor. 275,00 DKK Inkl. moms Bogen introducerer en række filosofiske og sproglige teorier om humor. Med sine forskellige kapitler viser bogen indgangsvinkler til arbejdet med sjove tekster, film og billeder. Indgangsvinklerne spænder fra klassisk stilistik over sproghandlingsteori til kognitiv semantik - redskaber, der kan bruges til at undersøge, hvordan det sjove bliver sjovt. Bogen giver også en række bud på, hvad vi mennesker ser i humor. En væsentlig del af bogen er de mange litterære tekster fra de senere års litteratur. Hver af teksterne giver et afsæt for at beskæftige sig med det sjove på en seriøs måde. Og forhåbentligt vil der også være plads til et godt grin undervejs. Bogens målgruppe er først og fremmest ungdomsuddannelserne, men den kan også bruges på de videregående uddannelser og af andre, der har let til latter.

29 i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Morten Bülow, Rune Valentin Gregersen, Birte Ravn Østergaard, Kirsten Oldenburg Lauta, Julie Skaar Et komplet materiale til faget innovation. 725 sider 80 videoer 250 billeder 80 opgaver 190 interaktive øvelser 140 cases 20 undervisningsforløb 40 konkrete metoder i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 1 år i.systime.dk - Innovation og entreprenørskab - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK Et komplet materiale til faget innovation skrevet af forfattere fra alle skoleretninger og fagets forskellige niveauer. Udgivelsen er opbygget som en meget struktureret anvisning af kernestof, eksempler, forløb, quizzer og casemateriale. En interaktiv og visuelt stimulerende forside giver adgang til materialet på en måde, der tilgodeser de enkelte skoleformer og niveauer af faget. Der er forløb og kernestof, der dækker behov og bekendtgørelser på stx, htx, hhx, eud og ea.

30 idansk 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Conni Paldam, René Tolderlund Jakobsen, Annette Møller, Ruth Sillemann, Pia Jakobsen, Anne-Stine Larsen, Tove Jensen 40 videoklip 60 interaktive opgaver 240 opgaver 40 primærtekster 180 illustrationer 270 ordforklaringer ca. 520 sider idansk - 1 år idansk - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK idansk ibog giver eleven en hurtig og nem tilgang til overskuelige teoretiske afsnit med visuelle elementer, videoer, interaktive opgaver og eksempler på fx kommunikations- og analysemodeller. Faget har en central placering i grundforløb 1 og i erhvervsuddannelserne generelt. idansk ibog rummer både det almene og det erhvervsfaglige aspekt og sætter kompetencerne i spil: At tale At samtale At præsentere At lytte At læse At skrive At se Centralt i materialet står de tværfaglige temaforløb, der er tilpasset de forskellige indgange og inddrager erhvervsfagene: Identitet Iværksætteri med virksomhedstekster Film og bio Sundhed Eventkoordinator.

31 Informationsteknologi 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Jens Studsgaard Sørensen, Peder Meyhoff, Martin Damhus, Elisabeth Husum, Henrik Olsen, Mette Bahn Bertram Informationsteknologi er Systimes grundbog til forsøgsfaget. 90 interaktive opgaver 200 opgaver 270 illustrationer 250 ordforklaringer ca. 620 sider ebog Informationsteknologi - 1 år Informationsteknologi - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Informationsteknologi er Systimes grundbog til forsøgsfaget med samme navn. Vi tilbyder her en kerne af solid og grundig teorigennemgang med foreløbig disse emner: Computeren Processor og maskinsprog Operativsystem og kerne Internettet Netværk Programmering Databaser Digitale multimedier It-sikkerhed Projektarbejde It-historie Kommunikation Målgrupper og segmentering Etik, love og regler Teorien bliver koblet med en lang række opgaver og interaktive quizzer.

32 Innovation 3. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Klaus Marthinus Christensen, Nina Knudsbo Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. Bogen indeholder bl.a. en systematisk præsentation af fagets modeller, samt flere cases og eksempler. 250,00 DKK Inkl. moms Innovation C er en lærebog om innovative processer i virksomheder og i samfundet. Bogen indeholder metoder til udvikling af nye idéer til produkter og processer, samt en systematisk præsentation af fagets modeller. Fagtemaerne bliver illustreret med flere cases og eksempler. 3. udgaven er ændret på flere afgørende punkter: Bogens kapitler er blevet mere koncentrerede og samtidig tilføjet nye opdaterede afsnit som fx om innovative kompetencer og nye metoder til ideudvikling. Bogen indeholder afsnit om, hvordan de gode idéer kan transformeres til produkter og senere blive til forretningsplaner og nye virksomheder, samt om anvendelse af produktudviklingsmetoder, om produkters faktiske værdier, om innovation i krydsfeltet mellem markedet og ny teknologi, om patentering og samarbejder med de rigtige leverandører og rådgivere. Andre nøgleområder er beskyttelse af rettigheder til viden om produktet, kundens rolle i produktudviklinger, innovation som strategi, ledelse af innovationsprojekter samt mange andre emner, der udfordrer dig, der har lyst til innovation. Bogen kan anvendes som grundbog i faget Innovation C på de gymnasiale uddannelser stx, hhx og htx. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser. Innovation 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Klaus Marthinus Christensen, Nina Knudsbo Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. 11 videoer 11 cases 15 tabeller 44 opgaver 144 illustrationer 51 ordforklaringer 230 sider ebog Innovation - 1 år Innovation - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Lærebog om innovative processer i virksomheder og samfundet. Med Innovation får du: Kernestof, der følger læreplanen tæt Arbejdsspørgsmål til kernestof Interaktive opgaver Supplerende videomateriale Erhvervsleksikon

33 Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Peter Lustrup, Dorthe Junge En antologi der samler aktuel viden om innovation fra forfattere i erhvervslivet og danske forskningsmiljøer. 337,50 DKK Inkl. moms Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Udgivelsens emner er udvalgt således, at behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. De cases bogen indeholder, dækker det nye kernestof i innovationsfaget, og er så repræsentative, at de kan bruges direkte i undervisningen. Innovationsantologien udgives i samarbejde med InnovationLab. Innovationsantologi 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Jan Halberg Madsen, Anders Gisselmann, Peter Lustrup, Dorthe Junge 6 videoer 12 Cases 30 opgaver 100 illustrationer 190 sider ebog Innovationsantologi - 1 år Innovationsantologi - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Innovationsantologi samler i 12 kapitler bidrag fra tidens mest innovative erhvervsfolk og forskere skrevet direkte ud fra den nye læreplan til Innovation på B-niveau. Emnerne er udvalgt, så behovet for casemateriale til det nye fag Innovation B tilgodeses direkte. Et stort udvalg af øvelser og opgaver fornys løbende i ibogen. Med Innovationsantologi får du: Erhvervsfolk, der skriver direkte til undervisningsbrug Kernestof, der følger læreplanen Arbejdsspørgsmål til kernestof Nye innovationsartikler hvert år Innovationsantologien er forfattet af en række kendte danske erhvervsfolk: Mads Thimmer, InnovationLab, Torben Bager, Idea Danmark, Gitte Just, Danish Design Association m.fl.

34 Into Business 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Karsten Sielemann, Morten Bjerre Bach Udgivelsen introducerer eleverne for retailing, company profiles, entrepreneurs og fashion i Storbritannien. 16 tekster 90 interaktive opgaver 4 lydfiler 2 skabeloner 58 øvelser 18 illustrationer 90 sider ebog Into Business - 1 år Into Business - 4 år 295,00 DKK 495,00 DKK Udgivelsen introducerer eleverne for retailing, company profiles, entrepreneurs og fashion i Storbritannien. Teksterne er autentiske, aktuelle og målrettet 1.g. på hhx, men kan også bruges senere i forløbet. Opgaverne er varierede med fokus på kommunikativ, analytisk og sproglig kompetence. Der vil være varierede interaktive opgaver inden for grammatik, ordforråd og tekstforståelse. Udgivelsen vil indeholde oplæsninger af et udvalg af teksterne. isamf 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Helle Hauge Bülow, René Tolderlund Jakobsen Tager udgangspunkt i fagets fire kernestofområder politik, økonomi, sociologi og arbejdsmarkedet. 30 videoklip 270 opgaver 60 eksempler 330 figurer og illustrationer isamf - 1 år isamf - 4 år 145,00 DKK 295,00 DKK isamf ibog henvender sig til erhvervsuddannelserne og dækker niveau F til C. Niveauangivelserne letter planlægningen af undervisningen og støtter elevernes forståelse af fagets indhold. Udgivelsen tager udgangspunkt i fagets fire kernestofområder: Politik Økonomi Sociologi Arbejdsmarkedet. EU inddrages som en integreret del af kapitlerne, og den internationale vinkel er i fokus. I afsnittet aktuelle samfundsmæssige problemstillinger tilføjes løbende indhold, der giver differentieringsmuligheder. I projektarbejdet er det oplagt at inddrage udgivelsens værktøjer til informationssøgning og kildekritik. På opgavesiden rummer isamf ibog før du læser, hvad mener du, en række interaktive opgaver samt refleksions- og repetitionsopgaver, der gør de samfundsmæssige emner nærværende for eleverne. Et selvstændigt afsnit med caseopgaver træner præsentationsteknik og eksamen på den merkantile indgang.

35 Isis kemi B 2. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen, Kim Bruun En solid gennemgang af kemiens principper, væsen og bestanddele på B-niveau. 420,00 DKK Inkl. moms Isis er navnet på en egyptisk gudinde. Myten om Isis fortæller, at liget af hendes elskede blev skåret i stykker og spredt ud over hele Egypten. Isis samlede imidlertid alle delene og gemte ham. Myten kan opfattes som et billede på kemiens væsen; helheder, der deles og samles. Hovedteksten i denne bog er organiseret i 97 opslag. I mange tilfælde vil et opslag svare til den stofmængde, der gennemgås på en normal lektion, men det er naturligvis også muligt at opdele teksten frit. Opslagene er samlet i 9 emnemæssigt afgrænsede dele: Alkohol og det der ligner Kemiens ligevægt Organiske syrer og baser Syrer og baser Den lille forskel Industriel kemi Lys og stof Metaller Stofkredsløb Efter hver del findes en række opgaver af forskellig sværhedsgrad. Endelig er der opslag med formler og tabeller. Bogen henvender sig primært til ungdomsuddannelsernes undervisning i kemi på B-niveau. Desuden er bogen anvendelig på videregående uddannelser. Du kan også købe adgang til bogens tilhørende website med arbejdsopgaver, supplerende tekster, videooptagelser af kemiforsøg, links til relevante internet-sider m.v.

36 Isis Kemi B 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen, Kim Bruun En del af Isis Kemi serien der tilbyder både teoretisk og praktisk kemi. 45 videoer 30 arbejdsark 55 laboratorieforsøg 490 opgavespørgsmål 640 billeder ca. 820 sider ebog Isis Kemi B - 1 år Isis Kemi B - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Denne ibog fortsætter, hvor Isis Kemi C slipper. Her får du en grundig gennemgang af kemi på B-niveau til både stx og htx. I ibog Isis Kemi B får du hele indholdet fra papirbogen Isis Kemi B og meget mere. Hovedteksten er organiseret i 9 emnemæssigt afgrænsede dele: Alkohol og det der ligner, Kemisk ligevægt, Organiske syrer og baser, Syrer og baser, Den lille forskel, Industriel kemi, Lys og stof, Metaller og Stofkredsløb. Udgivelsen er udstyret med et online CAS-værktøj, der både kan udføre alle nødvendige matematiske beregninger og bruges som værktøj til aflevering af opgaver og øvelser. Eleven gemmer sine dokumenter lokalt, på Google drev og som pdf. Isis Kemi B - Arbejdsmappe 2. udgave, 2008 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen, Kim Bruun Arbejdsmappe med øvelsesvejledninger og arbejdsark til Isis Kemi B. 312,50 DKK Inkl. moms Som en ekstra service tilbyder grundbogssystemet Isis Kemi B nu øvelsesvejledninger og arbejdsark samlet i én mappe.

37 Isis Kemi C 4. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen, Kim Bruun, Søren Munthe, Karsten Ulrik Jensen En solid gennemgang af kemiens principper, væsen og bestanddele på C-niveau. 355,00 DKK Inkl. moms Isis er navnet på en egyptisk gudinde. Myten om Isis fortæller, at liget af hendes elskede blev skåret i stykker og spredt ud over hele Egypten. Isis samlede imidlertid alle delene og gemte ham. Myten kan opfattes som et billede på kemiens væsen; helheder, der deles og samles. Hovedteksten i denne bog er organiseret i 70 opslag. I mange tilfælde vil et opslag svare til den stofmængde, der gennemgås på en normal lektion, men det er naturligvis også muligt at opdele teksten frit. Opslagene er samlet i 8 emnemæssigt afgrænsede dele: Grundstoffer og molekyler Carbonholdige forbindelser Mængdeberegning Ioner Syrer og baser Redoxreaktioner Teknisk kemi Fede forbindelser Efter hver del findes en række opgaver af forskellig sværhedsgrad. Endelig er der opslag med formler og tabeller og et periodesystem, bl.a. med oplysninger om elektronstruktur og elektronegativitet. Bogen henvender sig primært til ungdomsuddannelsernes undervisning i kemi på C-niveau, men bogen er også anvendelig på de videregående uddannelser. Du kan også købe adgang til bogens tilhørende website med arbejdsopgaver, supplerende tekster, videooptagelser af kemiforsøg, links til relevante internet-sider m.v. Den vigtigste ændring i denne 4. udgave er sket på opslag 30, hvor de nye regler for kemikaliemærkning er omtalt. 4. udgave kan ellers uden problemer anvendes sammen med 3. udgave. Øvrige ændringer er småjusteringer og ajourføring. Øvelsesvejledninger og arbejdsark kan fås i en særskilt arbejdsmappe, som indeholder 53 øvelsesvejledninger og 32 arbejdsark.

38 Isis kemi C 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Hans Birger Jensen, Kim Bruun, Søren Munthe, Karsten Ulrik Jensen En del af Isis Kemi serien der tilbyder både teoretisk og praktisk kemi. 160 videoer 40 tabeller 90 skabeloner 420 opgaver 390 illustrationer 170 sider ebog Isis kemi C - 1 år Isis kemi C - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Isis er navnet på en egyptisk gudinde. Myten om Isis fortæller, at liget af hendes elskede blev skåret i stykker og spredt ud over hele Egypten. Isis samlede imidlertid alle delene og gemte ham. Myten kan opfattes som et billede på kemiens væsen; helheder, der deles og samles. Hovedteksten i denne bog er organiseret i 8 emnemæssigt afgrænsede dele: Grundstoffer og molekyler, Carbonholdige forbindelser, Mængdeberegning, Ioner, Syrer og baser, Redoxreaktioner, Teknisk kemi og Fede forbindelser. Efter hver del findes en række opgaver af forskellig sværhedsgrad. Endelig er der formler og tabeller og et periodesystem, bl.a. med oplysninger om elektronstruktur og elektronegativitet. Med Isis C ibog får du: Hele indholdet fra nyeste udgave af papirbogen Isis C Herunder adgang til alle bogens figurer. Videoklip af eksperimenter Supplerende tekster Downloadmateriale arbejdsark og laboratorieforsøg Udgivelsen er udstyret med et online CAS-værktøj, der både kan udføre alle nødvendige matematiske beregninger og bruges som værktøj til aflevering af opgaver og øvelser. Eleven gemmer sine dokumenter lokalt, på Google drev og som pdf. Isis Kemi C - Arbejdsmappe 2. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Arbejdsmappe med øvelsesvejledninger og arbejdsark til Isis Kemi C. 312,50 DKK Inkl. moms Som en ekstra service tilbyder grundbogssystemet Isis Kemi C øvelsesvejledninger og arbejdsark samlet i én mappe.

39 IT til EUD/EUX 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Christina Højlund, Mathijs Broersma, Mai Ly Nguyen 25 videoklip 70 interaktive opgaver med samlet 200 spørgsmål 200 billeder og figurer 150 opgaver med vejledende løsninger 155 ordforklaringer 430 sider IT til EUD/EUX - 1 år IT til EUD/EUX - 4 år 185,00 DKK 345,00 DKK IT til EUD/EUX ibog er et praksisnært materiale til undervisningen i informationsteknologi på EUD/EUX. Udgivelsen bringer den erhvervsfaglige og teknologiske virkelighed ind i klasselokalet med en række cases. Materialet lægger sig tæt op af bekendtgørelsen og rummer afsnit om IT-systemer, databaser og datahåndtering, web og informationssystemer. Med letforståeligt teorimateriale, præsentationer, videoer og et væld af overskuelige figurer og modeller lærer eleverne at betjene og redegøre for informationsteknologiske redskaber. Gennem en vifte af forskellige opgavetyper, herunder interaktive opgaver med progression, træner eleverne forståelse af informationsteknologiske emner. Sigtet er at sætte eleven i stand til at orientere sig som borger og som aktør på arbejdsmarkedet og selvfølgelig til at løse brancherelaterede opgaver, der rummer informationsteknologi. Samtidig udfordres eleven til at forstå og reflektere over informationsteknologiske problemstillinger på individ-, virksomheds- og samfundsniveau. Jakob Ejersbos univers - Introduktion til et forfatterskab 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Vibeke Blaksteen, Kirsten Møller En omfattende antologi med tekster fra det nyklassiske forfatterskab. 4 videointerviews 30 opgaver 30 primærtekster 15 billeder 110 sider ebog Jakob Ejersbos univers - Introduktion til et forfatterskab - 1 år Jakob Ejersbos univers - Introduktion til et forfatterskab - 4 år 145,00 DKK 295,00 DKK Jakob Ejersbos univers er en omfattende antologi med tekster fra det nyklassiske forfatterskab: romanuddrag, både fra Nordkraft og fra Afrikatrilogien, og hele noveller. Jakob Ejersbos univers indeholder grundige introduktioner til forfatterskabet, dets kontekst, tid, udvikling og modtagelse og dertil opgaver og arbejdsspørgsmål. Denne ibog perspektiverer forfatterskabet til kulturteorier og ny realisme, og den giver forslag til projektarbejder om bl.a. kvindeliv Tanzania.

40 Koder til Web 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jack Recke Koder til web gennemgår de grundlæggende teknologier indenfor webproduktion. HTML-sandkasse 11 interaktive værktøjer 95 øvelser 50 kodeeksempler ca. 50 billeder og illustrationer ordforklaringer ebog Koder til Web - 1 år Koder til Web - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Koder til web gennemgår de grundlæggende teknologier indenfor webproduktion og har de helt nye teknologier med som HTML5 og CSS3. Den medtager semantisk webdesign, og den behandler de nye designmodeller som responsive webdesign. Udgivelsen behandler integration af billeder, audio og video samt JavaScript og jquery. Desuden gennemgås programmering i PHP og opsætning af MySQL-databaser samt grundlæggende funktioner hertil. Koder til web lægger op til en progressiv udvikling af elevens kodekompetencer. Eleverne skal hurtigt have fornemmelsen af, at 'kunne noget', derfor laves den første webside allerede i de første linier i bogen. Koder til web er platformsuafhængig, skrevet i et lettilgængeligt sprog og kan anvendes uden programmeringsmæssige forudsætninger. Udgivelsen dækker bekendtgørelsens kompetencemål for hele grundforløbet på medieproduktion/webintegrator. Den henvender sig i øvrigt mod elever på øvrige erhvervsuddannelser og på gymnasier med web-fag, samt personer, der ønsker større grundlæggende viden om opbygning af hjemmesider fra bunden uden forudgående viden på området. Kort og godt om - at argumentere for en holdning 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ellen Holmboe Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kort og overskuelig bog om argumentation, specielt i reklamer og holdningskampagner. Kort og godt om - at argumentere for en holdning - 4 år 116,25 DKK Kort og godt om at argumentere for en holdning handler om argumentation, specielt i reklamer og holdningskampagner. ebogen præsenterer en række traditionelle retoriske tilgange som kombineres med nyere kommunikativ teori og metode. Den giver en række danskfaglige tilgange til sprog, virkemidler, målgrupper, kommunikative strategier i holdningskampagner og anden kommunikation. ebogen giver en afrundet introduktion til holdningskommunikation. Den sluttes af med en længere øvelse hvori klassen selv udarbejder tekster til en holdningskampagne. ebogen dækker kernestof inden for det sproglige og det mediemæssige stofområde. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Kort og godt om at argumentere for en holdning indgår i serien Kort og godt om.

41 Kort og godt om - at skrive til nettet 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ellen Holmboe Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Kort og overskuelig ebog om nettekster og om hvordan man får dem til at virke. Kort og godt om - at skrive til nettet - 4 år 116,25 DKK Kort og godt om at skrive til nettet tager internettets kommunikative muligheder op og viser hvordan man med brug af danskfaglige tilgange kan lære at skrive bedre i nettets forskellige genrer. ebogen giver en række håndgribelige, sproglige værktøjer og kommunikative fif. Den giver gennem skriveøvelser og analyseeksempler i en naturlig progression en afrundet introduktion til netskrivning. ebogen dækker kernestof inden for det sproglige og det mediemæssige stofområde. En udgivelse fra Systime og Dansklærerforeningens Forlag. Kort og godt om at skrive til nettet indgår i serien Kort og godt om. Litteraturhistorien - på langs og på tværs 2. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Tinne Serup Bertelsen, Barbara Kjær-Hansen En let tilgængelig og overskuelig litteraturhistorie i to dele: på langs i det historiske forløb og på tværs af genrer. Nu i opdateret og udvidet 2. udgave. 350,00 DKK Inkl. moms Litteraturhistorien - på langs og på tværs er en litteraturhistorie i to dele. Første del går på langs igennem litteraturhistoriens perioder fra middelalderen til det 21. århundrede, mens anden del gennemgår genrer på tværs af den af den traditionelle periodeinddeling. Længdesnittet lægger vægt på en præsentation af de væsentligste forfattere og temaer fra de enkelte perioder med særligt fokus på sproglige og stilistiske kendetegn. Bogen trækker tråde fra de litteraturhistoriske perioder op til nutiden, så stoffets relevans for eleverne bliver gjort tydelig. Litteraturhistorien - på langs og på tværs indeholder teksteksempler, illustrationer og arbejdsspørgsmål. Det litteraturhistoriske stof formidles i et enkelt og nutidigt sprog i korte afsnit. Kapitlerne kan læses i deres helhed, men de enkelte afsnit kan også læses i spredt orden, dikteret af hvordan der arbejdes i den enkelte klasse. Bogen henvender sig primært til elever i stx, hf, hhx og htx.

42 Litteraturhistorien - på langs og på tværs 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Tinne Serup Bertelsen, Barbara Kjær-Hansen Litteraturhistorien - på langs og på tværs er en litteraturhistorie i to dele. 300 repetitionsspørgsmål 90 billeder 12 lydfiler 260 sider 8 videointroduktioner ebog Litteraturhistorien - på langs og på tværs - 1 år Litteraturhistorien - på langs og på tværs - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Litteraturhistorien - på langs og på tværs er en litteraturhistorie i to dele. Første del går på langs igennem litteraturhistoriens perioder fra middelalderen til det 20. århundrede, mens anden del gennemgår genrer på tværs af den af den traditionelle periodeinddeling. Længdesnittet lægger vægt på en præsentation af de væsentligste forfattere og temaer fra de enkelte perioder med særligt fokus på sproglige og stilistiske kendetegn. Udgivelsen trækker tråde fra de litteraturhistoriske perioder op til nutiden, så stoffet bliver relevant for eleverne. Litteraturhistorien - på langs og på tværs indeholder teksteksempler og illustrationer og det litteraturhistoriske stof formidles i et enkelt og nutidigt sprog i korte afsnit. Kapitlerne kan læses i deres helhed, men de enkelte afsnit kan også læses som selvstændige enheder. Denne ibog rummer oplæsninger af en række af de citerede tekster samt arbejdsspørgsmål til alle kapitler, der f.eks. kan bruges ved repetition. Henvender sig først og fremmest til elever og kursister i stx, hf, hhx og htx. Livretter. Mad i kunst og litteratur 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jørgen Eriksen, Casper Thrane En bog om maden som æstetisk og eksistentielt anliggende. 395,00 DKK Inkl. moms Livretter præsenterer en ny og anderledes sansende tilgang til maden som et gennemgående tema i kunst og litteratur. Alle kapitlerne rummer eksemplariske værkgennemgange, forskellige typer af analyseopgaver og skriveøvelser som træner specifikke faglige kompetencer samt værkforslag til videre arbejde. Livretter er et sjovt, anderledes og fagligt funderet lærebogsprojekt, som er med til at gøre det danskfaglige materiale nærværende for eleverne og vise dem, at kunstnerne også er konkret sansende mennesker, der forholder sig sanseligt til deres omverden præcis som eleverne selv. Livretter henvender sig først og fremmest til danskundervisning i de gymnasiale uddannelser.

43 London - Migrant City 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Sten Pultz Moslund Beskrivelse er på vej. 295,00 DKK Inkl. moms Beskrivelse er på vej. Matematikfilosofi 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Ole Skovsmose, Ole Ravn Præsentere nogle af de vigtigste positioner inden for matematikkens filosofi. 375,00 DKK Inkl. moms Matematikfilosofi behandler spørgsmålene "Hvor er matematikken? Hvor sikker er matematikken? Hvor social er matematikken? og hvor god er matematikken". Spørgsmålene fører læseren gennem en lang række emner fra Platons idéverden til matematikkens betydning for samfundet og vores handlinger i det hele taget. Bogen søger at give matematikfilosofien nye dimensioner.

44 Matsamf 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Morten Damsgaard-Madsen, Thomas Schausen Med et ben i hvert fag er det centrale omdrejningspunkt i det faglige samarbejde modelleringer. 8 videoklip 3 interaktiviteter 15 opgaver 70 billeder ebog Matsamf - 1 år Matsamf - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Der er et stort behov for materiale til samarbejdet mellem matematik og samfundsfag derfor udgivelsen matsamf. Det centrale omdrejningspunkt i det faglige samarbejde er modelleringer, der har et ben i hvert fag, således at samfundsfag verbaliserer og begrebsliggør udvalgte dele af virkeligheden, så det er muligt rent matematisk at bygge modeller. Det har desuden været afgørende for forfatterne, at modellerne kan bygges og forstås af gymnasieelever. Matsamf kommer omkring emnerne: Matematisk modellering Gini-koefficienten, ulighed og integralregning Hypotesetest med Chi-i-anden test Nationalregnskabsligningen og multiplikatoreffekten Simulering af multiplikatoren og kvotientrækker. I valget af emner, har forfatterne haft et blik på læreplanerne i de to fag, og de har valgt nogle emner, der er velegnede til samarbejde mellem de to fag.

45 Matsamf 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Morten Damsgaard-Madsen, Thomas Schausen Bogen lægger op til samarbejde mellem matematik og samfundsfag på de gymnasiale uddannelser. Matsamf er velegnet til samarbejde om studieretningstoning, AT, flerfaglige projekter og større opgaver. 235,00 DKK Inkl. moms Matsamf behandler en række emner, som står centralt i læreplanerne for de to fag, og som egner sig specielt godt til samarbejdet mellem de to fag. Det centrale omdrejningspunkt i det faglige samarbejde er modelleringer, der har et ben i hvert fag, hvor samfundsfag verbaliserer og begrebsliggør udvalgte dele af virkeligheden, så det er muligt at bygge matematiske modeller. Modellerne er så enkle, at de kan forstås af gymnasieelever. Bogen inddrager følgende emner: Matematisk modellering, som ser på, hvordan matematisk modellering kan bidrage til øget forståelse af samfundet. Økonomisk ulighed, som beskrives ved hjælp af Lorenzkurven og Ginikoefficienten. Chi-i-anden test med inddragelse af metodiske begreber som hypotese, kausalitet, udregning af p-værdi samt opstilling og fortolkning af en Q-tabel. Nationalregnskabsligningen og multiplikatoren, som i tre kapitler gennemgår algebraisk udledning, simulering i regnearksmodel og udledning ved hjælp af kvotientrækker. Matvideo 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Simon Nitschky Schmidt En unik samling af videoklip, der gennemgår matematiske emner til C-, B- og A-niveau. Matvideo - 1 år Matvideo - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Forfatter Simon Nitschky Schmidt gør dette i 77 videoer af ca. 10 minutters varighed.typisk med en indledning der gennemgår teori med animation og speak. Derefter følger optagelse af Simon Nitschky Schmidt ved tavlen, hvor han gennemgår et tilhørende eksempel. Alt produceret i professionel kvalitet og oplagt til de mange elever, der kan have gavn af denne type formidling. Fx læsesvage studerende, som har været fraværende eller i forbindelse med repetition. Denne ibog indeholder ikke en ebog.

46 Mini-kanon - Korte tekster af de 14 kanonforfattere 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Hanne Thygesen, Mette Bentzen Tekstantologi med korte kanon-tekster, kunstbilleder og sproglige arbejdsspørgsmål. 195,00 DKK Inkl. moms Mini-kanon er beregnet til danskundervisningen og består af korte, repræsentative tekster af de 14 kanon-forfattere. Teksterne giver et kronologisk overblik over litteraturens udvikling i de forskellige litteraturhistoriske perioder. Til hver tekst hører sproglige arbejdsopgaver, der trinvist fører læseren igennem en analyse af teksten og frem til fortolkning og perspektivering og til en praktisk opgave, der ofte vil være formuleret som en skriveøvelse. Der er gloser til teksterne, og sidst i bogen findes et mini-leksikon med definitioner af de anvendte faglige begreber. Mini-kanon inviterer også til tematisk læsning med fokus på temaer som f.eks.: De fattige klassers forhold Oprør - eller mangel på samme Udefra kommende kræfters styring af mennesket Kvindernes forhold. Now You are talking 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Torben Lindy Christensen Lær at tale engelsk! Udgivelsen består af tekster, der henvender sig til den studerende, som har få forudsætninger for at kommunikere på engelsk. 260,00 DKK Inkl. moms Now You Are Talking en engelsksproget bog, der lærer eleverne at tale engelsk. Bogen er opdelt i 10 korte og simple kapitler, som handler om den engelske familie Wilson. Teksterne er forsynet med gloser og mange pædagogisk tilrettelagte øvelser fx krydsordsøvelser.

47 Now you are talking 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Torben Lindy Christensen Henvender sig til engelsk på begynderniveau. 15 tekstoplæsninger 630 gloser 20 quiz-spørgsmål 10 oversættelser 35 opgaver 50 billeder 80 sider ebog Now you are talking - 1 år Now you are talking - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Materialet henvender sig til engelsk på begynderniveau fordelt på 10 kapitler, der handler om den engelske familie Wilson. Now You Are Talking ibog indeholder, ud over bogens tekster, oplæsninger ved native speaker og interaktive opgaver til træning af grammatik og tekstforståelse. Online marketing - Annoncering på søgemaskiner (AdWords) og Søgemaskineoptimering (SEO 1. udgave, 2017 ISBN Forfatter(e) Jakob Helnæs Jensen, Dennis E. K. Nielsen Temaudgivelse som hjælper til at få styr på de grundlæggende begreber, inden for online marketing. 25 øvelser 4 interaktive opgaver 30 eksempler 140 sider Online marketing - Annoncering på søgemaskiner (AdWords) og Søgemaskineoptimering (SEO - 1 år Online marketing - Annoncering på søgemaskiner (AdWords) og Søgemaskineoptimering (SEO - 4 år 150,00 DKK 300,00 DKK Online marketing ibog er en temaudgivelse, som hjælper til at få styr på de grundlæggende begreber, inden for den fagre nye verden som er online marketing. Online marketing ibog har undertitlen 'Annoncering på søgemaskiner (AdWords) og søgemaskineoptimering (SEO)', og det er lige præcis det udgivelsen handler om. De første to kapitler introducerer online marketing og online markedsføringskanaler, som danner afsæt for en gennemgang af annoncering på søgemaskiner og SEO. Den teoretiske fremstilling er krydret med gode eksempler, opgaver, quizzer og illustrationer. Materialet henvender sig primært til fagene afsætning og IT, men kan med fordel læses af alle der ønsker en kort og letlæst introduktion til emnet.

48 Organisation 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Niels Gram Bentsen, Jens Kristian Sommer, Niels Brøgger, Christian Romby Poulsen, Anette Dalskov En grundig indføring i organisationsfagets forskellige aspekter med udgangspunkt i de organisationsteoretiske skoler. Over 60 opgavesæt Vejledende løsninger 3 cases Kortfattede versioner af alle kapitler Præsentationsdias til hvert kapitel 19 interaktive quizzer 90 illustrationer. Organisation - 1 år Organisation - 4 år 195,00 DKK 395,00 DKK Materialet introduceres i hvert kapitel med en åbning i form af en lettilgængelig, komprimeret og kortfattet version af det teoretiske indhold understøttet af illustrationer, videoer, eksempler og cases. Introduktionen giver også bud på pædagogiske og didaktiske vinkler på faget tilpasset EUX-målgruppen. På opgavesiden indgår interaktive opgaver og quizzer, mere åbne opgaver med diskussionselementer og større cases, hvor eleverne kan arbejde kollaborativt, praksisbaseret og helhedsorienteret. På mikroniveau behandler udgivelsen begreber som individ, team og ledelse med særlig fokus på psykologiske drivkræfter samt kompetence og kompetenceudvikling. På makroniveau giver den en grundig indføring i design af organisationer med hensyn til struktur, processer og kultur. Organisation kan anvendes som teoretisk baggrund på gymnasialt niveau og dækker kravene på niveau C i bekendtgørelsen om grundfag i erhvervsuddannelserne. Denne ibog er også anvendelig ved kurser og uddannelser inden for arbejdspsykologi, ledelse, personlig eller organisatorisk udvikling. Den kan derudover også med fordel anvendes af enhver, der ønsker inspiration til og overblik over organisationsfaget i et nutidigt perspektiv.

49 Perleporten - introduktion til grammatik 2. udgave, 2003 ISBN Forfatter(e) Jørgen Wildt Hansen, Anne Marie Heltoft, Helle Banke Thoregaard Perleporten giver eleverne en indføring i almen og tværsproglig grammatik. Den er derfor velegnet som basisbog ved kursus i almen sprogforståelse. 195,00 DKK Inkl. moms Denne bogen griber eleverne der, hvor de er; mange helt uden grammatiske forudsætninger, andre med et vist kendskab til traditionel x og o grammatik. Ambitionen er at løfte eleverne ud over mekanisk udenadslære til fornøjelig indsigt i sprogets sammenhænge. Bogen skelner mellem sproglig funktion og sprogligt materiale. Derfor tager bogen udgangspunkt i ledanalysen, mens gennemgangen af ordklasserne og kombinationen af ordklasserne anskues som det materiale, leddene konstrueres af. De grammatiske kategorier præsenteres i danske eksempler, men udfoldes også i øvelsessætninger på engelsk, tysk, fransk, spansk og italiensk. Dermed inviterer Perleporten til tværsprogligt samarbejde. Bogen fokuserer på overordnet grammatisk forståelse, og tværgående grammatiske emner som f.eks. valens og kongruens behandles i selvstændige appendikser. Bogens fremstillingen og den pædagogiske tilrettelæggelse henter inspiration i nyere grammatiske retninger - funktionel grammatik, valensgrammatik, kontrastiv lingvistik og transformationsgrammatik. Perleporten forbereder eleverne på tænkemåder, som de senere vil møde som studerende ved højere læreanstalter. Samtidig fungerer den godt sammen med det interaktive grammatiske træningsprogram VISL, som er gratis tilgængeligt via Syddansk Universitets hjemmeside. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af tests, overheadsider og rettenøgle. Bogen er først og fremmest anvendelig på ungdomsuddannelserne, men også videregående uddannelserne kan have gavn af den. plus - fra basis til D 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Vagn Larsen, Dorte Bahne Jørgensen, Thomas Vindeløv Graftegner Lommeregner Interaktive værktøjer 197 videoklip 297 klikopgaver 329 målopgaver 487 tekstopgaver 294 øvelser 335 eksempler 1271 illustrationer 1424 sider ebog plus - fra basis til D - 1 år plus - fra basis til D - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Denne ibog dækker kernestoffet og en del supplerende stof til matematik på niveauerne basis, G, F, E og D. En grundig gennemgang af teori bliver fulgt op af talrige eksempler, opgaver og interaktivitet. Hvor det er relevant, er brugen af regneark er integreret tæt, og en lang række videoklip supplerer teksten. Et tilhørende målskema i udgivelsen synliggør for kursisterne, hvad de skal kunne, når et kapitel er gennemarbejdet og giver dem mulighed for bagefter at følge op.

50 Politisk psykologi 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jonatan Kolding Karnøe Politisk psykologi er feltet mellem samfundsfag og psykologi. 30 opgaver 6 videoklip 100 illustrationer 160 sider ebog Politisk psykologi - 1 år Politisk psykologi - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Politisk psykologi er feltet mellem samfundsfag og psykologi. Her ser man blandt andet på hvad holdninger er, og hvordan man kan påvirke dem. Politisk psykologi består af tre dele: Første del handler om holdninger, og hvordan man forsker i dem Anden del fokuserer på overtalelsespsykologien, der giver indblik i, hvordan politikere eller medier kan påvirke vores holdninger Tredje og sidste del omhandler det politiske spil om magten fra et leder-, parti- og forhandlingsperspektiv Politisk psykologi inddrager løbende relevant forskning såvel som praktiske eksempler fra den politiske hverdag. Med de mange cases, faktabokse og opgaver er der mulighed for at tilpasse bogen til den enkelte. Materialet er suppleret med videoklip og illustrationer. Politisk psykologi 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Jonatan Kolding Karnøe En udgivelse til feltet mellem samfundsfag og psykologi. Her ser man blandt andet på, hvad holdninger er, og hvordan man kan påvirke dem. 245,00 DKK Inkl. moms Politisk psykologi er feltet mellem samfundsfag og psykologi. Her ser man blandt andet på, hvad holdninger er, og hvordan man kan påvirke dem. Bogen består af tre dele. Første del handler om holdninger, og hvordan man forsker i dem. Den anden del fokuserer på overtalelsespsykologien, der giver indblik i, hvordan politikere eller medier kan påvirke vores holdninger. Sidste del omhandler det politiske spil om magten fra et leder-, parti- og forhandlingsperspektiv. Politisk psykologi inddrager løbende relevant forskning såvel som praktiske eksempler fra den politiske hverdag. Med bogens mange cases, faktabokse og opgaver er der mulighed for at tilpasse bogen til den enkelte.

51 Psykologiens veje 2. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen Giver et enestående indblik i menneskets psyke og adfærd og undersøger, hvorfor mennesker oplever, føler, tænker og handler, som de gør. 475,00 DKK Inkl. moms Psykologiens veje præsenterer forskellige retninger inden for psykologien: Psykoanalyse Behaviorisme Evolutionær psykologi Eksistentiel og humanistisk psykologi Kognitiv psykologi Socialpsykologi Bogen beskæftiger sig også med flere af de vigtigste psykologiske discipliner samt en række temaer med stor relevans for nutidens samfund; udviklingspsykologi, familieliv, kønsroller, omsorgssvigt og opdragelse for at nævne nogle få. På denne baggrund formår bogen at kaste lys over en række specifikke psykologiske problemstillinger - herunder stress, intelligens, kriser, kønsroller og læring. Bogen er bygget op, så hvert kapitel udgør en afsluttet helhed, som man kan arbejde med uafhængigt af andre kapitler. Læs om forskellen i forhold til 1. udgaven HER

52 Psykologiens veje 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Ole Schultz Larsen Giver et enestående indblik i menneskets psyke og adfærd og undersøger, hvorfor mennesker oplever, føler, tænker og handler, som de gør. 300 interaktive opgaver 500 arbejdsspørgsmål 80 videoklip 20 cases 500 ordforklaringer 200 illustrationer 200 supp. tekster ebog Psykologiens veje - 1 år Psykologiens veje - 4 år 225,00 DKK 450,00 DKK Psykologiens veje ibog giver et unikt indblik i menneskets psyke og adfærd og undersøger, hvorfor mennesker oplever, føler, tænker og handler, som de gør. Som ibog kombinerer materialet den trykte bogs indhold med al materialet fra det tilhørende website samt helt nyt materiale. Den indeholder derfor supplerende tekster, opgaver, videoklip, øvelser og quizzer, der er velegnede til projektarbejde. Psykologiens veje præsenterer forskellige retninger inden for psykologien: Psykoanalyse Behaviorisme Evolutionær psykologi Eksistentiel og humanistisk psykologi Kognitiv psykologi Socialpsykologi Derudover beskæftiger denne ibog sig med flere af de vigtigste psykologiske discipliner samt en række temaer og specifikke psykologiske problemstillinger - herunder stress, intelligens, kriser, kønsroller og læring.

53 Relations 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Lisbeth Jacobsen Relations ibog er en tekst- og opgavebaseret udgivelse, som henvender sig til unge og voksne på niveauerne F, E og D. 190 lydklip 180 interaktive opgaver 270 opgaver 16 vendespil 50 primærtekster 120 dokumenter til download 120 illustrationer 1200 ordforklaringer ca. 360 sider ebog Relations - 4 år 345,00 DKK Relations ibog er en tekst- og opgavebaseret udgivelse, som henvender sig til unge og voksne på niveauerne F, E og D - dvs. avu, EUD/EUX og grundskolens overbygning. Relations ibog indeholder mange forskellige tekstgenrer, oplæsning ved native speakers, indføring i kognitive læse- og kommunikationsstrategier, interaktive opgaver til træning af bl.a. grammatik, tekstforståelse, ordforråd, stavning og meget mere. Det er et varieret og omfangsrigt materiale med mange anvendelsesmuligheder. Teksterne indeholder emnerne: Manners and respect Children and parents Friends and bullies Singles and couples Relations 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Lisbeth Jacobsen En tekst- og opgavebaseret udgivelse med forskellige teksttyper henvendt til unge og voksne på niveauerne F, E og D 295,00 DKK Inkl. moms Relations er en tekst- og opgavebaseret udgivelse, som henvender sig til unge og voksne på niveauerne F, E og D - dvs. avu, EUD/EUX og grundskolens overbygning. Relations indeholder mange forskellige tekstgenrer så som artikler, noveller, digte, eventyr mm. Teksterne ledsages af mange varierede og aktiverende opgaver. Teksterne er niveaumæssigt opdelt i tre niveauer. Teksterne omhandler emnerne: Manners and respect Children and parents Singles and couples Friends and bullies Det er et varieret og omfangsrigt materiale med mange anvendelsesmuligheder.

54 Ret og rimelighed - retssystem, retfærdighed og kriminalitet 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Lise Ravnkilde Lær de retlige problemstillinger gennem nye, spændende forløb og øvelser. 15 interaktive opgaver 29 videoer 67 billeder 21 filer 114 opgavespørgsmål 144 sider ebog Ret og rimelighed - retssystem, retfærdighed og kriminalitet - 1 år Ret og rimelighed - retssystem, retfærdighed og kriminalitet - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Lise Ravnkilde fra Advokatsamfundet er lykkedes med at udvikle nye, spændende forløb og øvelser. De retlige problemstillinger er skrevet, så de henvender sig til elever på ungdomsuddannelserne. Et eksempel er øvelsesopgaven Hvad bør straffen være?, hvor vi følger retssagen mod Janus, som har solgt kokain på et diskotek. Eleverne skal komme med bud på en dom. I lærervejledningen til opgaven er der links til yderligere litteratur og facit til øvelsen. Kapitlerne indeholder tekst, interaktivitet og video fx interview med forsvarsadvokat Sysette Vinding Kruse og professor Flemming Balvig. I alle kapitler er der opgavemateriale i form af læsefokusopgaver, øvelsesopgaver, diskussionsopgaver samt interaktive opgaver. I lærervejledning findes vejledende løsninger til læsefokusspørgsmål og vejledninger til øvelses- og diskussionsopgaverne. Ret og rimelighed ibog er udgivet i samarbejde med Advokatsamfundet med støtte fra Dreyers Fond. Materialet henvender sig til samfundsfag på C, B og A-niveau. Ved skolekøb kan i få refunderet købet hos Advokatsamfundet. Retskrivningsordbogen + 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Dansk Sprognævn Forlag: Dansk Sprognævn En avanceret digital udgave af Retskrivningsordbogen, der kan bruges både online, offline og på mange forskellige mobile enheder opslagsord 62 paragraffer med retskrivningsregler Retskrivningsordbogen Plus, RO+, er den mest avancerede elektroniske udgave af Retskrivningsordbogen - den officielle danske retskrivningsordbog, som redigeres og udgives af Dansk Sprognævn. Ordbogen indeholder opslagsord, og i Retskrivningsreglerne findes de gældende regler for bl.a. stavning, orddeling og tegnsætning. Næsten 40 % af opslagsordene er forsynet med betydningsforklaringer. Det drejer sig om ord hvor der kan være tvivl om betydningen. Søgemulighederne er meget avancerede. Ord kan findes både ved forlæns og baglæns søgning, man kan indskrænke søgningen til bestemte ordklasser, og man kan søge på mønstre af vokaler og konsonanter osv. Få et overblik over RO+. Læs om cookies m.m. og privatlivspolitik.

55 Rettenøgle til Ordbøger - styrker og begrænsninger 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Rettenøglen til øvelserne i Ordbøger - styrker og begrænsninger Rettenøgle til Ordbøger - styrker og begrænsninger - 4 år 150,00 DKK ebogen, Rettenøgle til Ordbøger - styrker og begrænsninger, giver svar på øvelserne: Ved oversættelsesopgaverne er der forslag til oversættelser og desuden relevante, korte forklaringer i forhold til problemområderne i oversættelserne. Rod i sproget 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Ulla Naumann, Birgit Bruun Denne ibog er en introduktion til grammatikken i alle dens afskygninger. Mere end 1200 interaktive opgaver 50 lydfiler 760 opgaver 150 eksempler ebog Rod i sproget - 1 år Rod i sproget - 4 år 145,00 DKK 295,00 DKK Denne ibog er en introduktion til grammatikken i alle dens afskygninger - lavet i begejstring for sprogets mangfoldige muligheder. Udgivelsen har til formål at øge sprogforståelsen gennem forklaringer, eksempler og mange, mange interaktive opgaver. Elever og kursister får derigennem færdigheder i at anvende sproget korrekt. I kapitlet Rod i litteraturen bruges sprogiagttagelser som indfaldsvinkel til litterær tekstanalyse. Gennemgang af ordklasser som verber, substantiver, adjektiver etc. Gennemgang af metoder til sætningsanalyse og regler for tegnsætning Mange hundrede interaktive øvelser Illustrative tekstuddrag fra litteratur og sagprosa med oplæsninger og interaktive opgaver. Interaktive opgaver med stor variation Fejlstøvsugere: forklaringer og øvelser, der målrettet hjælper kursister og elever af med hyppigt forekommende fejltyper i skriftlig fremstilling.

56 Samfundsfag C 3. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Henrik Kureer, Claus Lasse Frederiksen En letforståelig introduktion til samfundsfag. 420,00 DKK Inkl. moms Samfundsfag C er en velskrevet og letforståelig introduktion til samfundsfag. I forhold til tidligere udgaver er alle kapitler revideret og opdateret af baggrund af kommentarer fra de undervisere, der har brugt 2. udgave. Bogen rummer blandt andet et nyt og mere omfattende kapitel om international politik og økonomisk samarbejde med fokus på: Teorier om international politik (idealisme og realisme) og andre konfliktflader i ny verdensorden Stater og andre aktører; deres mål, interesser og handlerum i det internationale system Menneskerettigheder og demokratiseringstendenser Udviklingen i Danmarks udenrigspolitik Sociologi-delen er udbygget med: Nyt afsnit om kulturel identitet herunder om ungdomskultur Nyt afsnit om de klassiske sociologer Økonomi-delen er udbygget med et kapitel om finanskrisen og eurokrisen Desuden er der tilføjet et helt nyt kapitel om samfundsfaglig metode. Samfundsfag C henvender sig især til samfundsfag på ungdomsuddannelserne, men kan læses af alle, der ønsker et bredt kendskab til det danske samfund. Samfundsfag C - arbejdshæfte 3. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Henrik Kureer, Claus Lasse Frederiksen Arbejdshæfte til teoribogen Samfundsfag C 3. udgave 235,00 DKK Inkl. moms Arbejdshæfte til Samfundsfag C, 3. udgave er nu i butikken. Arbejdshæftet er udarbejdet i tilknytning til grundbogen Samfundsfag C, 3. udgave af Henrik Kureer og Claus L. Frederiksen. Opgaverne følger grundbogens kapitler og er inddelt i tre kategorier. TestopgaverØvelsesopgaverRepetitionsspørgsmål. i Forhold til 2. udgaven af arbejdshæftet er stort set alle øvelsesopgaver udskiftet med nye, helt aktuelle problemstillinger.

57 Skriveøvelser til dansk 1. udgave, 2014 ISBN Forfatter(e) Lene Trolle Schütter, Anette Nielsen Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Udgivelsen indeholder skriveøvelser, der træner de grundlæggende delelementer i skriftlig fremstilling. 10 øvelser 12 primærtekster 20 illustrationer 12 lydklip 8 videoklip ca. 80 sider ebog Skriveøvelser til dansk - 1 år Skriveøvelser til dansk - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Udgivelsen indeholder skriveøvelser, der træner de grundlæggende delelementer i skriftlig fremstilling. I bogens ti skriveøvelser får eleverne og kursisterne mulighed for at træne grundlæggende elementer inden for skriftligt arbejde i dansk elementer, der bør mestres, før man kaster sig ud i større opgaver. Der er fokus på: Præsentation af en tekst resumé redegørelse brug af citater overskrift afsnitsinddeling overgange mellem afsnit indledning og afslutning. Udgivelsen består af tre hoveddele: Øvelser Teori Tekster I bogens teoriafsnit er der en enkel gennemgang af de grundlæggende elementer, der arbejdes med i øvelserne. Her kan eleven og kursisten læse om elementerne og se konkrete eksempler på, hvordan man gør i praksis. Til hvert fagbegreb er et screencast, der på enkel vis forklarer begrebet. De tekster, der anvendes til øvelserne, er indlæst på lydfiler. Øvelsernes længde er overkommelig, og derfor er det også hensigten, at kursisterne omskriver deres egne tekster indtil de enkelte elementer er på plads.

58 Skriveøvelser til dansk 2. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Anette Nielsen, Lene Trolle Schütter Forlag: Dansklærerforeningens Forlag/Systime Udgivelsen indeholder skriveøvelser, der træner de grundlæggende delelementer i skriftlig fremstilling. 195,00 DKK Inkl. moms I bogens ti skriveøvelser får elever og kursister mulighed for at træne grundlæggende elementer inden for skriftligt arbejde i dansk elementer, der bør mestres, før man kaster sig ud i større opgaver. Der er fokus på: Præsentation af en tekst resumé redegørelse brug af citater overskrift afsnitsinddeling overgange mellem afsnit indledning og afslutning. Udgivelsen består af tre hoveddele: Øvelser Teori Tekster. I bogens teoriafsnit er der en enkel gennemgang af de grundlæggende elementer, der arbejdes med i øvelserne. Her kan eleven læse om elementerne og se konkrete eksempler på, hvordan man gør i praksis. Øvelsernes længde er overkommelig, og derfor er det også hensigten, at eleverne omskriver deres egne tekster indtil de enkelte elementer er på plads.

59 Starters 1. udgave, 2011 ISBN Forfatter(e) Rene Bühlmann, Dick Webb Starters indeholder bogens materiale suppleret med oplæsninger af bogens dialoger og en meget stor mængde interaktive træningsopgaver. 50 lydfiler 1000 interaktive opgaver 210 opgaver 80 illustrationer ebog Starters - 1 år Starters - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Starters indeholder bogens materiale suppleret med oplæsninger af bogens dialoger og en meget stor mængde interaktive træningsopgaver. Med Starters får du: Bogens materiale Oplæsning af bogens teksteksempler Interaktive opgaver til træning af grammatiske problemstillinger, herunder helt grundlæggende kendskab til ordklasser

60 Styr på sproget - grammatiske øvelser 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Line Vikkelsø Frederiksen, Claus Petersen En øvelsesbaseret grammatikudgivelse, der tager udgangspunkt i de mest typiske grammatiske fejl. 195,00 DKK Inkl. moms Hvert af de ti kapitler fokuserer på én fejltype: nutids-r sammensatte navneord hans/sin synes/syntes ligge/lægge nogen/nogle får/for ene/-ende ejefald komma. Efter en kort og let-anvendelig grammatisk indføring følger en lang række interaktive øvelser med automatisk rettefunktion, så eleverne/kursisterne kan teste sig selv, eller du kan vælge at teste dine elever/ kursister via Systimes delefunktion. Udgivelsen er ideel til differentieret undervisning: Hver elev/kursist kan arbejde med netop den grammatiske fejltype, der volder ham/hende de største problemer, ligesom øvelsernes stigende sværhedsgrad tillader eleverne/kursisterne at arbejde i forskellig tempi. Styr på sproget kan anvendes på stort set alle uddannelsestrin og - institutioner i udskolingen, på ungdomsuddannelserne og i voksenundervisningen samt andre sammenhænge, hvor der læres og skrives dansk.

61 Styr på sproget - grammatiske øvelser 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Line Vikkelsø Frederiksen, Claus Petersen En øvelsesbaseret grammatikudgivelse, der tager udgangspunkt i de mest typiske grammatiske fejl. Intro om ordklasser og sætningsanalyse 10 letanvendelige grammatikker 125 interaktive øvelser ca. 140 sider Styr på sproget - grammatiske øvelser - 1 år Styr på sproget - grammatiske øvelser - 4 år 95,00 DKK 195,00 DKK Hvert af de ti kapitler i Styr på sproget fokuserer på én fejltype: nutids-r sammensatte navneord hans/sin synes/syntes ligge/lægge nogen/nogle får/for ene/-ende ejefald komma. Efter en kort og let-anvendelig grammatisk indføring følger en lang række forskelligartede øvelser, der gør udgivelsen ideel til differentieret undervisning: Hver elev/kursist kan arbejde med netop den grammatiske fejltype, der volder ham/hende de største problemer, ligesom øvelsernes stigende sværhedsgrad tillader eleverne/kursisterne at arbejde i forskellig tempi. Styr på sproget kan anvendes på stort set alle uddannelsestrin og - institutioner i udskolingen, på ungdomsuddannelserne og i voksenundervisningen samt andre sammenhænge, hvor der læres og skrives dansk.

62 Talking Grammar 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lisbeth Jacobsen Talking Grammar ibog præsenterer engelsk grammatik på en enkel og funktionel måde. 10 grammatiske oversigter 51 quizzer med i alt 175 interaktive opgaver 10 ordlister med i alt 1700 ord 35 ordforklaringer 84 billeder tilvisuel formidling 25 forklarende videoer 22 henvisninger til yderligere oplysninger. Talking Grammar - 1 år Talking Grammar - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Talking Grammar ibog præsenterer engelsk grammatik på en enkel og funktionel måde. Talking Grammar gennemgår ordklasser, ordstilling, kommatering og staveregler. Reglerne kan efterprøves og trænes grundigt igennem i de mange niveaudelte, interaktive opgaver. En del af de grammatiske regler præsenteres desuden i flere korte, pædagogiske videoer, som brugerne kan se og høre så ofte, de har behov for. Præsentationerne tager udgangspunkt i oversigtsplancher med farveopdelte ordklasser og illustrerede eksempler. IBogsmediet gør det nemt for læreren at variere, differentiere og evt. flippe undervisningen, fordi eleverne kan arbejde med netop de grammatiske problemer, som de har mest brug for, såvel individuelt som sammen med andre. Dette kan de gøre uanset hvornår, hvor og hvor tit, de har brug for det altså teaching just in time. Det er muligt, fordi de ud over de allerede nævnte tavlecasts bliver stilladseret og støttet på forskellig vis via fx: feedback ved interaktive opgaver overskuelige illustrationer masser af tavlecasts. Udgivelsen henvender sig til niveauerne G, F, E og D på avu, udskolingen i folkeskolen og EUD/EUX.

63 Talking Grammar 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Lisbeth Jacobsen Talking Grammar giver på en overskuelig måde en grundlæggende introduktion til engelsk grammatik. 225,00 DKK Inkl. moms Talking Grammar er udarbejdet med det formål at styrke de engelsksproglige kompetencer med specielt fokus på grammatik, ordforråd, stavefærdigheder og kommatering beskrevet i de faglige mål for engelskundervisning på niveauerne G, F, E og D. Via mange sproglige eksempler, overskuelige oversigter, ordlister og illustrationer vises regler og deres anvendelse. Udgivelsen giver overblik over ordklasserne og deres funktion i sproget. Ordklasserne præsenteres med både danske, latinske og engelske betegnelser. Talking Grammar er også udgivet som ibog. Her formidles reglerne desuden via videopræsentationer. Teknologi til eud og eux 1. udgave, 2015 ISBN Forfatter(e) Georg Strøm Lærebogen gør det lettere at undervise i teknologi, specielt for nye lærere. 211 sider over 50 opgaver mange praksiseksempler fra det virkelige liv Teknologi til eud og eux - 1 år Teknologi til eud og eux - 4 år 160,00 DKK 295,00 DKK Lærebogen gør det lettere at undervise i teknologi, specielt for nye lærere. Den dækker kernestoffet og alle supplerende emner, og den er velegnet som håndbog, når eleverne skal udvikle nye produkter selve kernen i faget teknologi. Bogen er praktisk orienteret og starter med elevernes eget arbejde og emner, de har hørt om. Ud fra dem lærer eleverne at anvende en række metoder, der anvendes til produktudvikling i virksomheder, og som har vist sig at fungere i faget teknologi.

64 Text Tools 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Birgitte Prytz Clausen Text Tools præsenterer redskaber til analyse af fiktions- og non-fiction tekster i engelsk. 160,00 DKK Inkl. moms Text Tools er redskaber, som gør eleven i stand til at arbejde selvstændigt med analyse af både fiktions- og non-fiction tekster i engelsk. Først beskrives skriveteknikker, der giver ideer til at få hul på tekster. Dernæst zoomes der ind på tekstuddrag. En lang række tekstværktøjer anvendes til at nærlæse, så man fx kan finde frem til teksters tema, budskab eller kommunikationssituation. Gennem hele Text Tools er der tips, eksempler og forslag til hypoteser der hjælper til at konkretisere, hvad man kan gøre med tekster, når man analyserer. Sidst i bogen samles tekstlæsningspuslespillet. Her får eleven råd om, hvordan man zoomer ud, strukturerer sin tekstanalyse og perspektiverer. Textanalyse 1. udgave, 2012 ISBN Forfatter(e) Kernestoffet i Textanalyse er vejledninger i, hvordan man kan analysere forskellige teksttyper og genrer. Masser af teori 50 eksempler der understøtter teorien 25 vejledende spørgsmål 61 litterære tekster 6 sagtekster 22 visuelle medietekster ebog Textanalyse - 1 år Textanalyse - 4 år 105,00 DKK 195,00 DKK Kernestoffet i Textanalyse er vejledninger i, hvordan man kan analysere forskellige teksttyper og genrer, bl.a. romaner og noveller, digte, artikler, reklamebilleder, reklamefilm, fiktionsfilm, kunstbilleder og eventyr. Vejledningerne og introduktionerne til de analytiske begrebsapparater suppleres af eksempeltekster, -billeder, -film osv., som metoderne kan afprøves på, samt af et stort periodehistorisk kapitel, der kan bruges i arbejdet med at perspektivere tekster historisk.

65 Textanalyse.dk 2. udgave, 2007 ISBN Forfatter(e) Jørn Ingemann Knudsen En vejledning i, hvordan man kan blive en habil tekstlæser, som magter kunsten af analysere en roman, en novelle, et digt eller en sagprosatekst. 360,00 DKK Inkl. moms Skal man forstå en tekst og få en ekstra stor læseoplevelse ud af den, har man brug for et grundlæggende kendskab til, hvilke værktøjer der egner sig til at åbne, opleve og forstå teksten med. Textanalyse.dk præsenterer de vigtigste redskaber i tekstanalytikerens værktøjskasse. Bogen indeholder bl.a. afsnit om genreforhold, afsenderportrættering, person- eller sagkarakteristik, tematik samt fortælletekniske og sproglige virkemidler. Bogen giver også gode råd om, hvordan analytikeren kan vurdere og perspektivere en tekst. Tekstanalyse.dk er først og fremmest tænkt til brug i danskundervisningen på ungdomsuddannelserne, men er også velegnet som håndbog i tekstanalyse for lærere i folkeskoler og studerende på videregående uddannelser, fx læreruddannelsen. Texting - 1st year fiction 1. udgave, 2005 ISBN Forfatter(e) Kirsten Egebjerg, Mogens Frølund, Clara Ehrenreich Begynderantologi med mange kortere tekster, igangsættende billedmateriale og målrettede sproglige og litterære arbejdsopgaver. 275,00 DKK Inkl. moms Texting - 1st year fiction introducerer en ny måde at arbejde med litterære tekster på. Der er fokus på det systematiske tekstarbejde og opgaver, der aktiverer. Bogen indeholder en kort indføring i de tekstanalytiske begreber, som skridt for skridt anvendes i arbejdet med novellerne. Den er målrettet de første semestre i engelsk på ungdomsuddannelserne Bogen rummer i alt 16 fiktionstekster og et billedmateriale, der provokerer og inspirerer. Her på siden kan du også finde supplerende materiale til bogen i form af glosetræningsøvelser, der ligger i naturlig forlængelse af bogens tekster. Bogen henvender sig primært til begynderundervisningen på ungdomsuddannelserne, men kan også med fordel bruges allerede i grundskolens overbygning.

66 Tour de Economy - light 1. udgave, 2009 ISBN Forfatter(e) Marianne Poulsen, Gitte Størup Tour de Economy Light - en blød start på Tour de Economy ,00 DKK Inkl. moms Tour de Economy Light er et supplement til spillet Tour de Economy. Light-udgaven er mindre kompliceret, idet eleverne bliver styret mere gennem spillet. Light-udgaven kan afvikles på ca. 6 timer og er velegnet til fx brobygning og EUD. Desuden er det en god introduktion til at spille Tour de Economy i fuld udstrækning. Light-udgaven indeholder kun instruktørvejledning, spilleregler, blanketter samt købs- og salgskort og kræver derfor, at man har spilleplader mv. fra Tour de Economy. Turning Points - Stories from the english-speaking world 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Alastair Henry Turning Points er en ibog bestående af en novellesamling til brug i klasse, som lever op til fælles mål for disse klassetrin. 95 interaktive øvelser 110 lydfiler (tekstoplæsning) 153 opgaver 25 illustrationer 480 ordforklaringer 50 originaltekster 320 sider ebog Turning Points - Stories from the english-speaking world - 4 år 295,00 DKK Turning Points er en ibog bestående af en novellesamling til brug i klasse, som lever op til fælles mål for disse klassetrin. Turning Points ibog indeholder tankevækkende og letlæselige noveller, oplæsninger ved native speakers, lytteøvelser, interaktive træningsopgaver og meget mere. Novellerne omhandler følgende temaer: Being Different/Bullying Discrimination Psychologically Different Identity Children-Parent Relationship War or Survival.

67 Tysk basisgrammatik 1. udgave, 2013 ISBN Forfatter(e) Karin Hammargren, Christina Kroon Tysk basisgrammatik ibog giver eleverne et kendskab til de grundlæggende regler i tysk grammatik og kan derfor bruges fra begyndere til let øvede. 5 skriveøvelser 25 oversættelsesopgaver 70 interaktive opgaver 52 paragraffer som præsenterer sætningsled, ordklasserne og sætningsanalyse ca. 100 sider ebog Tysk basisgrammatik - 1 år Tysk basisgrammatik - 4 år 125,00 DKK 245,00 DKK Tysk basisgrammatik ibog giver eleverne et kendskab til de grundlæggende regler i tysk grammatik og kan derfor bruges fra begyndere til let øvede. De forskellige typer af øvelser støtter elevernes færdighedstræning. Øvelserne dækker over korte oversættelsesøvelser og forskellige typer af interaktive opgaver, hvor eleven primært bliver bedt om at indtaste egne svar, så stavning også testes. Tysk basisgrammatik giver mange anvendelsesmuligheder, og de interaktive opgavers indbyggede respons betyder, at udgivelsen er velegnet til differentieret undervisning. Tysk du kan tale 1. udgave, 2010 ISBN Forfatter(e) Paul Klitnæs Bogen giver dine elever et værktøj til at arbejde med frit talesprog samtidig med at der er fokus på korrekt sprog 195,00 DKK Inkl. moms Her bliver det umulige muligt: Eleverne arbejder med frit talesprog samtidig med at de træner et mere og mere korrekt tysk. Tricket er en serie mundtlige øvelser hvor eleverne koncentrerer sig om selve samtalen og kun ét sprogligt fokus, fx datid. Det er ok at lave fejl i andre ting for ingen kan gøre alt på én gang. På den måde træner eleverne korrekt talesprog trin for trin ved at tale! Der er ingen uoverskuelige skemaer i bogen, men bare korte og enkle forklaringer og et hverdagsnært ordforråd. Øvelserne i bogen er differentierede, så der er udfordring nok til alle i både 2- og 3-årige forløb. Bogen passer til alle der kender til tysk i forvejen, men virkelig har brug for at træne sproget mundtligt. Tysk du kan tale kan bruges i alle tysktimer på alle ungdomsuddannelser, og træningen foregår altid parvis eller i små grupper. Med Tysk du kan tale kommer eleverne til at tale mere tysk - og mere rigtigt tysk - end de nogensinde har gjort.

68 Uddannelsesspecifikke fag 1. udgave, 2016 ISBN Forfatter(e) Conni Paldam, Niels Gram Bentsen, Birgitte Schou, Nettie Pape, Christina Højlund, Helle Hauge Bülow, Bruno Sørensen, Henrik Højmark, René Tolderlund Jakobsen, Mathijs Broersma, Mai Ly Nguyen, Jesper Navne, Finn Møller Kristensen, Jens Kristian Sommer, Niels Brøgger, C Fleksibelt materiale til 5 ugers forløb til detailhandel-, handel-, og kontoruddannelsen samt eventkoordinator. Uddannelsesspecifikke fag - 1 år Uddannelsesspecifikke fag - 4 år 165,00 DKK 330,00 DKK Uddannelsesspecifikke fag kan også anvendes i e-learningsmiljøer pga. de mange interaktive elementer. Eleven/gruppen tager afsæt i en fiktiv, selvvalgt virksomhed efter en innovativ tankegang, der fremmer iværksætterkulturen. Materialet består af 5 moduler, som igen består af 5 trin. Uddannelsesspecifikke fag kan bruges i koncentrerede ugeforløb eller med timerne fordelt over hele grundforløb 2. Hvert af de 5 moduler rummer: 5 trin Beskrivelse af mål og indhold Testdel Logbog Hvert trin (eller dag) består af: Selve opgaven, der rummer 10 obligatoriske opgaver, men dertil også ekstraopgaver af hensyn til mulighederne for differentiering Tre workshops, der giver inputs til arbejdsopgaverne hver af dem med en lille opgave i halen, der kan bruges fleksibelt En elektronisk test, som kan runde det enkelte trin af og hvor resultaterne og feedback gennems automatisk hos elev og underviser En elektronisk logbog, der følger elevernes og gruppernes læringsproces og støtter i evalueringsfasen Lærertips og -tricks, der letter forberedelsen, også når USF afvikles af et lærerteam. Området Til ajourplus-lærere peger på anvendelsesmulighederne og sætter fokus på differentiering.

69 Writing english 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Vivian Lindhardsen En praktisk vejledning i at skrive gode tekster på engelsk. Gennem beskrivelsen af grundprincipper og øvelser vejleder bogen i såvel skriveproces som strukturering. Writing english - 4 år 155,00 DKK Writing English er en praktisk vejledning, der forklarer, hvordan man skriver engelsksprogede tekster. Gennem beskrivelse af grundprincipper og forskellige teoretiske og praktiske øvelser bliver eleven vejledt i forskellige skrive- og struktureringsprocesser. Udgivelsen henvender sig til seminarier og andre videregående uddannelser. Bogen vil dog også kunne bruges i forbindelse med større opgaver i gymnasiet. Writing English 1. udgave, 2002 ISBN Forfatter(e) Vivian Lindhardsen En praktisk vejledning i at skrive gode tekster på engelsk. Gennem beskrivelsen af grundprincipper og øvelser vejleder bogen i såvel skriveproces som strukturering. 206,25 DKK Inkl. moms Writing English er en praktisk vejledning, der forklarer, hvordan man skriver engelsksprogede tekster. Gennem beskrivelse af grundprincipper og forskellige teoretiske og praktiske øvelserøvelser bliver eleven vejledt i forskellige skrive- og struktureringsprocesser. Udgivelsen henvender sig til seminarier og andre videregående uddannelser. Bogen vil dog også kunne bruges i forbindelse med større opgaver i gymnasiet.

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog

Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Innovation Entreprenørship i EUD regi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761637956 Forfatter(e) Hans-Christian Keller Rix 3 videoer 10 tabeller 14 opgaver 49 illustrationer 14 ordforklaringer 70 sider ebog Entreprenørship

Læs mere

Almen sprogforståelse

Almen sprogforståelse Almen sprogforståelse Dansk Minimalgrammatik - med øvelser 1. udgave, 2008 ISBN 13 9788761622303 Forfatter(e) Birgit Lohse, Zsuzsanna Bjørn Andersen Kort og præcis oversigt over de væsentligste grammatiske

Læs mere

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau.

Hurt igt overblik En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. Erhvervsøkonomi C Erhvervsøkonomi ISBN 13 9788761627032 En introduktion til erhvervsøkonomi på C-niveau. 176.00 DKK Inkl. moms Lærebogen C Erhvervsøkonomi er en fortsættelse af lærebogen FED Erhvervsøkonomi

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik

(forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, Hurtigt overblik Informationsteknologi (forsøg) Informationsteknologi B/A1 - hhx 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761612182 Forfatter(e) Peter Zangenberg, Jens P. Jensen, Finn Dyrbye Mogensen Bogen beskriver primært databehandlingsteknologier

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUD (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Dansk som andetsprog

Dansk som andetsprog Dansk som andetsprog Alverdens dansk - dansk som andetsprog. Basis ISBN 13 9788761683861 Forfatter(e) Hanne Milling, Anne Weile Grundbog til dansk som andetsprog på avu - basis 195,00 DKK Inkl. moms Gennem

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. EUX (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

International økonomi

International økonomi International økonomi Fag og læsning (hhx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668615 Forfatter(e) Henrik Wiwe Mortensen, Jeanette Hassing, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Mikkel Stampe Hjorth,

Læs mere

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider

Hurt igt overblik Introduktioner til elevøvelser 85 elevøvelser 11 videoklip 10 primærtekster 35 illustrationer ca. 200 sider Teknologi Fag og læsning (htx) 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761668646 Forfatter(e), Signe Søndergaard Irminger, Thorleif Bundgaard, Erik Arendal, Ina Schmidt, Anna Holm Grønlund, Karin Kirkegaard Rasmussen,

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, Hurtigt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur

Læs mere

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen

Engelsk, basis. a) forstå hovedindhold og specifik information af talt engelsk om centrale emner fra dagligdagen avu-bekendtgørelsen, august 2009 Engelsk Basis, G-FED Engelsk, basis 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog,

Læs mere

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005

Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 Kommunikation/it Dansk film 1995-2005. En indføring i filmgenrer, stil og virkemidler 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761609915 Forfatter(e) Hans Jensen En grundlæggende indføring i fortælleforhold og dramaturgiske

Læs mere

Den Merkantile erhvervsuddannelse

Den Merkantile erhvervsuddannelse erhvervsuddannelse Kontor, handel og forretningsservice Hans Henning Nielsen Folkeskole Odense HF fra Odense Katedralskole Lagerarbejder på Gasa Odense Rengøringsarbejde Jysk Rengøring Fabriksarbejder

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A. 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog og kultur.

Læs mere

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A

Grønlandsk som begynder- og andetsprog A Grønlandsk som begynder- og andetsprog A - 2018 1. Fagets rolle Grønlandsk som begynder- og andetsprog A er et færdighedsfag, et vidensfag og et litteraturfag, der beskæftiger sig med grønlandsk sprog

Læs mere

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk.

Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011. Hurt igt overblik Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. Italiensk Italiensk grundgrammatik - esercizi 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761616913 Forfatter(e) Flemming Forsberg, Alexander Forsberg Udgivelsen er en komplet begyndergrammatikbog til italiensk. 34 paragraffer

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. HG (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt,

a. forstå varierede former for autentisk engelsk både skriftligt og mundtligt, Engelsk B 1. Fagets rolle Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der beskæftiger sig med sprog, kultur og samfundsforhold i engelsksprogede områder og i globale sammenhænge. Faget omfatter

Læs mere

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle

Tysk begyndersprog B. 1. Fagets rolle Tysk begyndersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010

Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 26 Tysk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, og de forskellige sider af faget betinger hinanden gensidigt.

Læs mere

Informationsteknologi

Informationsteknologi Informationsteknologi Grafisk præsentation og billedbehandling - med Office og GIMP 1. udgave, 2011 ISBN 13 9788761642332 Forfatter(e) Lars Ljungqvist Et komplet undervisningsmateriale til faget Grafisk

Læs mere

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog,

a) forstå talt tysk om kendte emner og ukendte emner, når der tales standardsprog, Tysk fortsættersprog B 1. Fagets rolle Tysk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige og betinger gensidigt hinanden. Tyskfaget beskæftiger sig med kulturelle,

Læs mere

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab.

Stk. 3. Undervisningen skal give eleverne adgang til de skandinaviske sprog og det nordiske kulturfællesskab. 10.klasse Humanistiske fag : Dansk, engelsk og tysk Dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer som kilder

Læs mere

Active Business Communication 1. udgave, Hurtigt overblik Giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation.

Active Business Communication 1. udgave, Hurtigt overblik Giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation. Systime Active Business Communication 1. udgave, 2014 ISBN 13 9788761670649 Forfatter(e) Michael Pierce Giver en opdatering af konventioner inden for engelsk virksomhedskommunikation. 40 billeder 20 opgaver

Læs mere

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer.

Hurt igt overblik En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige kulturer. Kulturforståelse Det kulturelle møde 1. udgave, 2005 ISBN 13 9788761611178 Forfatter(e) Georg Bank-Mikkelsen, Anne Skaarup Rasmussen En kulturteoretisk og -analytisk grundbogen om mødet mellem forskellige

Læs mere

Italiensk A stx, juni 2010

Italiensk A stx, juni 2010 Italiensk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Italiensk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det italienske sprog som kommunikations- og

Læs mere

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurt igt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. Voksenuddannelser (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af

Læs mere

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017

Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 46 Tysk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Tysk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag. Disse sider af faget er ligeværdige, betinger

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015-2016 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC Vest HTX Engelsk A Johnny Reyes

Læs mere

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E

Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Linie Internationale linie, august 2009 til december 2009, grundforløb HH1E Studieretning Generel introduktion Mål for lærerteamet Afsætning A, Spansk A og Kulturforståelse C Grundforløbet skal gøre eleverne

Læs mere

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål

Bilag 20. Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015. 1. Identitet og formål Bilag 20 Forsøgslæreplan for fransk begyndersprog A stx, august 2015 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det

Læs mere

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb

Undervisningsplan. Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser. Oversigt over gennemførte undervisningsforløb Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2013/2014 Institution Uddannelse Fag og niveau Teknisk Gymnasium, Esbjerg HTX Dansk A Lærer(e) Pernille

Læs mere

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015

Analyse af kultur og sprog. En arbejdsbog til kultur- og sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 Studieområdet sprogområdet i SO1 på hhx. 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761683557 Forfatter(e) Barbara Kjær-Hansen, Kasper Asklund Analyse af kultur og sprog handler om kultur og sprog og om samspillet mellem

Læs mere

Guide til lektielæsning

Guide til lektielæsning Guide til lektielæsning Gefions lærere har udarbejdet denne guide om lektielæsning. Den henvender sig til alle Gefions elever og er relevant for alle fag. Faglig læsning (=lektielæsning) 5- trinsmodellen

Læs mere

Dansk A - toårigt hf, juni 2010

Dansk A - toårigt hf, juni 2010 Dansk A - toårigt hf, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. I arbejdet med dansk sprog og dansksprogede tekster i en mangfoldighed af

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2014/15 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUC Vest HTX Engelsk B Jeanette Sønderby

Læs mere

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål

Bilag 7. avu-bekendtgørelsen, august 2009. Dansk, niveau D. 1. Identitet og formål Bilag 7 avu-bekendtgørelsen, august 2009 Dansk, niveau D 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Fagets kerne er dansk sprog, litteratur og kommunikation. Dansk er på én gang et sprogfag og et fag, der beskæftiger

Læs mere

Aalborg Katedralskole Masterplan for grundforløb i almen sprogforståelse

Aalborg Katedralskole Masterplan for grundforløb i almen sprogforståelse Aalborg Katedralskole Masterplan for grundforløb i almen sprogforståelse Overordnede faglige mål med AP-forløbet Det primære formål med AP er at give eleverne en nødvendig basisforståelse for morfologi,

Læs mere

Faglig udvikling i praksis

Faglig udvikling i praksis Faglig udvikling i praksis Læreplaner for filosofi i høring forår 2017 Indsæt note og kildehenvisning via Sidehoved og sidefod Side 1 Program & praktisk 10.00-10.45: Gennemgang af læreplansændringerne

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin August 2016 december 2016 Institution Det Naturvidenskabelige Gymnasium på Hotel- og Restaurantskolen Uddannelse

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Dec-jan. 16/17 Institution Frederikshavn Handelsskole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold EUX Bek. Nr.

Læs mere

De nye grundforløb. Side 1. Side 2

De nye grundforløb. Side 1. Side 2 De nye grundforløb Side 1 Side 2 Undervisningens tilrettelæggelse Fokus på elevernes eksperimenterende og reflekterende praksis bl.a. for at understøtte elevens faglige nysgerrighed og motivation for læring

Læs mere

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk

Nyvej 7, 5762 Vester Skerninge - Tlf. 62241600 - www.vskfri.dk - skoleleder@vskfri.dk. Fagplan for Tysk Fagplan for Tysk Formål Formålet med undervisningen i tysk er, at eleverne tilegner sig kundskaber og færdigheder, således at de kan forstå talt og skrevet tysk og kan udtrykke sig mundtligt og skriftligt.

Læs mere

Kulturfag B Fagets rolle 2. Fagets formål

Kulturfag B Fagets rolle 2. Fagets formål Kulturfag B - 2018 1. Fagets rolle Fagets rolle er at give eleverne en forståelse for egen kultur såvel som andre kulturer gennem teorier, metoder, cases og ud fra praksis. Faget omfatter forskellige tilgange

Læs mere

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå,

a) anvende og kombinere viden fra fagets discipliner til at undersøge aktuelle samfundsmæssige problemstillinger og løsninger herpå, Samfundsfag B 1. Fagets rolle Samfundsfag omhandler grønlandske, danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag viden om de dynamiske og komplekse kræfter der

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010

Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 Bilag 13 Fransk begyndersprog A hhx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Fagets centrale arbejdsområde er det franske sprog, dels som

Læs mere

De nye grundforløb. - Intention, indhold & struktur. Sandra Hansen Karner Pædagogisk konsulent Undervisningsministeriet. Side 1.

De nye grundforløb. - Intention, indhold & struktur. Sandra Hansen Karner Pædagogisk konsulent Undervisningsministeriet. Side 1. De nye grundforløb - Intention, indhold & struktur Sandra Hansen Karner Pædagogisk konsulent Undervisningsministeriet Side 1 Side 2 Grundforløbets 1. del 20 uger Skal udvikle elevens almene og brede erhvervsfaglige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Maj/juni 2010 Institution Grenaa tekniske skole Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) Hold Htx Samfundsfag B Christina

Læs mere

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål.

Hurtigt overblik En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med tysk som modersmål. AVU (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2006 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Læreplan Identitet og medborgerskab

Læreplan Identitet og medborgerskab Læreplan Identitet og medborgerskab 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Identitet og medborgerskab er et dannelsesfag. Faget giver eleverne kompetencer til selvstændigt, at kunne medvirke som aktive medborgere

Læs mere

Erhvervsintro: Undervisningens mål er at eleven på et grundlæggende niveau kan:

Erhvervsintro: Undervisningens mål er at eleven på et grundlæggende niveau kan: LUP - lokal undervisningsplan for GF1 Business (EUD og EUX - detail, handel og kontor) Erhvervsfag 1-3: Beskrivelse af opbygning og læringsmål i forhold til de enkelte projekter jf. bekendtgørelse om grundfag,

Læs mere

Naturvidenskabelig grundforløb

Naturvidenskabelig grundforløb Naturvidenskabelig grundforløb Den naturvidenskabelige revolution 1500-1750 ISBN 13 9788761613813 Forfatter(e) Marie Sørensen, Nanna Dissing Bay Jørgensen Følger de fem videnskabsmænd Kopernikus, Brahe,

Læs mere

Grundforløbet på HHX

Grundforløbet på HHX Grundforløbet på HHX 3 måneders afklaringsforløb Grundforløbet skal danne grundlag for elevernes valg og gennemførelse af studieretning og give eleverne faglig indsigt og forståelse og en indføring i gymnasiets

Læs mere

Engelsk A stx, juni 2010

Engelsk A stx, juni 2010 Engelsk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Engelsk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag. Faget beskæftiger sig med engelsk sprog, engelsksprogede kulturer og globale forhold.

Læs mere

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Hurt igt overblik Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet. Dansk Altid Online 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761666437 Forfatter(e) Marie Bloch Jespersen, Maria Vestergaard Eriksen Integreres i arbejdet med emner som kommunikation, medier, digital læsning og multimodalitet.

Læs mere

Faglig udvikling i praksis i forløbet Almen Sprogforståelse Marts 2017 Lars Holst Madsen & Claus Zedlitz

Faglig udvikling i praksis i forløbet Almen Sprogforståelse Marts 2017 Lars Holst Madsen & Claus Zedlitz Faglig udvikling i praksis i forløbet Almen Sprogforståelse Marts 2017 Lars Holst Madsen & Claus Zedlitz FIP i AP på hhx, marts 2017 Side 1 Dagens program Den politiske proces og det videre forløb Grundforløbet

Læs mere

Hurtigt overblik En grammatik målrettet ungdomsuddannelser. A toi la grammaire - 1 år A toi la grammaire - 4 år

Hurtigt overblik En grammatik målrettet ungdomsuddannelser. A toi la grammaire - 1 år A toi la grammaire - 4 år Fransk A toi la grammaire 1. udgave, 2017 ISBN 13 9788761684646 Forfatter(e) Hardy Andersen, Anna Andersen En grammatik målrettet ungdomsuddannelser. A toi la grammaire - 1 år A toi la grammaire - 4 år

Læs mere

Reformkonference 2015 Elevplan og de nye grundforløb. Faglærer Kenn Rydiander Baes, Områdeleder Klaus Helstrand

Reformkonference 2015 Elevplan og de nye grundforløb. Faglærer Kenn Rydiander Baes, Områdeleder Klaus Helstrand Reformkonference 2015 Elevplan og de nye grundforløb Faglærer Kenn Rydiander Baes, Områdeleder Klaus Helstrand 29. august 2014 Workshop: Elevplan og de nye grundforløb Oplægget viser hvordan ZBC, har organiseret

Læs mere

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed.

Vi arbejder med de områder indenfor udtale, rytme, intonation, ordforråd, grammatik og stavning, der er nødvendige for elevernes udtryksfærdighed. Fag Formål Indhold Undervisningsmeto der Engelsk 3. 8. klasse Faget er skemalagt på alle nævnte klassetrin, men indgår også i fagdag. Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig

Læs mere

Spansk A stx, juni 2010

Spansk A stx, juni 2010 Spansk A stx, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Spansk er et færdighedsfag, et vidensfag og et kulturfag, der baserer sig på tilegnelse af kommunikativ kompetence. Fagets centrale arbejdsområde

Læs mere

Seksualitets- og sundhedsundervisning på erhvervsuddannelser (EUD/EUX)

Seksualitets- og sundhedsundervisning på erhvervsuddannelser (EUD/EUX) Seksualitets- og sundhedsundervisning på erhvervsuddannelser (EUD/EUX) Workshop på National konference om Seksuel Sundhed i Danmark Nyborg Strand, 4. november 2015 Morten Emmerik Wøldike, projektleder,

Læs mere

FILMLINJEN.DK OG MEDIEFAG SUPPLEMENT TIL LÆRERVEJLEDNING

FILMLINJEN.DK OG MEDIEFAG SUPPLEMENT TIL LÆRERVEJLEDNING FILMLINJEN.DK OG MEDIEFAG SUPPLEMENT TIL LÆRERVEJLEDNING Udgivet af Station Next 1. udg., dec. 2010 Indhold Indledning...3 Mediefag B stx, juni 2010...4 1. Identitet og formål...4 2. Faglige mål og fagligt

Læs mere

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag

Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Fra antologien Læremiddelanalyser eksempler på læremidler fra fem fag Den indledende artikel fra antologien Mål, evaluering og læremidler v/bodil Nielsen, lektor, ph.d., professionsinstituttet for didaktik

Læs mere

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling.

Eleverne skal kunne forholde sig reflekterende til den samfundsøkonomiske udvikling. International økonomi A 1. Fagets rolle International økonomi omhandler den samfundsøkonomiske udvikling set i et nationalt, et europæisk og et globalt perspektiv. Faget giver således viden om og forståelse

Læs mere

Baggrund for kampagnen om fælleskab, demokrati og medborgerskab

Baggrund for kampagnen om fælleskab, demokrati og medborgerskab Gymnasiet Baggrund for kampagnen om fælleskab, demokrati og medborgerskab Undersøgelser peger på, at danske unge nok har en stor viden om demokratiske processer, men at denne viden ikke nødvendigvis omsættes

Læs mere

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag.

Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. TYSK Generelle synspunkter i forhold til skolens formål og værdigrundlag. Formål: Det er formålet med undervisning i tysk, at eleverne tilegner sig færdigheder og kundskaber, der gør det muligt for dem

Læs mere

Anglo-American culture and literature + Mythbusters (grundforløb)

Anglo-American culture and literature + Mythbusters (grundforløb) Undervisningsplan Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Skoleåret 2015/16 Institution Uddannelse Fag og niveau Lærer(e) EUC Vest HTX Engelsk B Else Simonsen (fælles grundforløb)

Læs mere

ISBN Forfatter(e) Cathrine Kronborg Leth Forlag: Systime

ISBN Forfatter(e) Cathrine Kronborg Leth Forlag: Systime Fransk Les contes de fées à nouveau Franske eventyr 1. udgave, 2019 ISBN 13 9788761695604 Forfatter(e) Cathrine Kronborg Leth Les contes de fées à nouveau er en temabog om eventyr til undervisningen i

Læs mere

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan

Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen. Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de kan Regeringens mål Flere skal vælge en erhvervsuddannelse direkte efter grundskolen Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse Erhvervsuddannelserne skal udfordre alle elever til at blive så dygtige som de

Læs mere

Skabelon for læreplan

Skabelon for læreplan Kompetencer Færdigheder Viden Skabelon for læreplan 1. Identitet og formål 1.1 Identitet 1.2 Formål 2. Faglige mål og fagligt indhold 2.1 Faglige mål Undervisningen på introducerende niveau tilrettelægges

Læs mere

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017

Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 Bilag 49 Virksomhedsøkonomi A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Virksomhedsøkonomi er et samfundsvidenskabeligt fag, der omfatter viden og kundskaber om virksomhedens økonomiske forhold

Læs mere

Definition af pædagogiske begreber. Indhold. Praksisbaseret, praksisnær og praksisrelateret undervisning. Pædagogiske begreber, oktober 2014

Definition af pædagogiske begreber. Indhold. Praksisbaseret, praksisnær og praksisrelateret undervisning. Pædagogiske begreber, oktober 2014 Definition af pædagogiske begreber I tekster om reformen af erhvervsuddannelserne anvendes en række pædagogiske begreber. Undervisningsministeriet beskriver i dette notat, hvordan ministeriet forstår og

Læs mere

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk

Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse. Lærer: Suat Cevik. Formål for faget dansk Årsplan 2010/2011 for dansk i 1. klasse Lærer: Suat Cevik Formål for faget dansk Formålet med undervisningen i faget dansk er at fremme elevernes oplevelse og forståelse af sprog, litteratur og andre udtryksformer

Læs mere

Samfundsfag B - stx, juni 2008

Samfundsfag B - stx, juni 2008 Bilag 50 samfundsfag B Samfundsfag B - stx, juni 2008 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Samfundsfag omhandler danske og internationale samfundsforhold. Faget giver på et empirisk og teoretisk grundlag

Læs mere

Fransk begyndersprog A hhx, august 2017

Fransk begyndersprog A hhx, august 2017 Bilag 31 Fransk begyndersprog A hhx, august 2017 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Fransk er et videns- og kundskabsfag, et færdighedsfag og et kulturfag, der har fokus på tilegnelse af interkulturel

Læs mere

Handelsskolernes Lærerforenings repræsentantskabsmøde 25. april 2015

Handelsskolernes Lærerforenings repræsentantskabsmøde 25. april 2015 Handelsskolernes Lærerforenings repræsentantskabsmøde 25. april 2015 Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne STUK, Styrelsen for undervisning og kvalitet Undervisningsministeriet /v. Lone Kirk og Lisbeth

Læs mere

Læreplan Dansk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019

Læreplan Dansk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019 Læreplan Dansk 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Danskfagets kerne er arbejdet med det danske sprog samt udviklingen af alment dannende og kommunikative kompetencer: at tale, at samtale, at præsentere,

Læs mere

Engelsk Valgfag på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen

Engelsk Valgfag på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Engelsk Valgfag på Social- og Sundhedshjælperuddannelsen Niveauer og vejledende varighed Niveau F: 2,0 uger Niveau E: 2,0 uger Niveau D: 2,0 uger Niveau C: 2,0 uger 1. Identitet og formål 1.1. Identitet

Læs mere

Religion C. 1. Fagets rolle

Religion C. 1. Fagets rolle Religion C 1. Fagets rolle Faget religion beskæftiger sig hovedsageligt med eskimoisk religion og verdensreligionerne, og af disse er kristendom, herunder det eskimoisk-kristne tros- og kulturmøde, obligatorisk.

Læs mere

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter

Faglig årsplan 2010-2011 Skolerne i Oure Sport & Performance. Undervisningsmål. Emne Tema Materialer Genreforløb. aktiviteter Fag:dansk Hold:14 Lærer:th r 33-34 Undervisningsmål 9/10 klasse Lytte aktivt og forholde sig analytisk og vurderende til andres mundtlige fremstilling. Forholde sig selvstændigt, analytisk og reflekteret

Læs mere

Psykologi B valgfag, juni 2010

Psykologi B valgfag, juni 2010 Bilag 33 Psykologi B valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Psykologi er videnskaben om, hvordan mennesker sanser, tænker, lærer, føler, handler og udvikler sig universelt og under givne

Læs mere

Trojka-katalog AFSÆTNING VIRKSOMHEDS ØKONOMI SAMFUNDSFAG. Gads Forlag NIVEAU C 1. UDGAVE NIVEAU A 3. UDGAVE BIND 2 NIVEAU B 3.

Trojka-katalog AFSÆTNING VIRKSOMHEDS ØKONOMI SAMFUNDSFAG. Gads Forlag NIVEAU C 1. UDGAVE NIVEAU A 3. UDGAVE BIND 2 NIVEAU B 3. Hans Henrik Jakobsen Jørgen Sauer SAMFUNDSFAG BIND 2 NIVEAU B Trojka-katalog 2015 Helle Borup Jakobsen Mette Bregendahl Kristensen Peter Manniche Riber ERHVERVS 1 Gads Forlag Nye udgivelser fra Trojka

Læs mere

Vejledning og uddannelse

Vejledning og uddannelse Vejledning og uddannelse Fag og læsning (hf) 1. udgave, 2015 ISBN 13 9788761668905 Forfatter(e) En øvelsesbaseret udgivelse, der lægger op til at arbejde bevidst, klart og tydeligt med den faglige læsning.

Læs mere

Læreplan Engelsk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019

Læreplan Engelsk. 1. Identitet og formål. Styrelsen for Undervisning og Kvalitet april 2019 Læreplan Engelsk 1. Identitet og formål 1.1 Identitet Engelsk er et kommunikationsfag, som giver viden, færdigheder og kompetencer inden for sprog, kultur og samfundsforhold. På en praksisrettet og procesorienteret

Læs mere

Årsplan for dansk i 4.klasse

Årsplan for dansk i 4.klasse Årgang 13/14 Side 1 af 7 Årsplan for dansk i 4.klasse Formål for faget dansk: Formålet med undervisningen i dansk er at fremme elevernes oplevelse af sproget som kilde til udvikling af personlig og kulturel

Læs mere

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no?

Hurt igt overblik CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? Cd A que no? - CD ISBN 13 9788761617682 Forfatter(e) Birgit Tengberg Hansen, Eva Liébana CD indeholder bl.a. indtalte dialoger og fortællinger, som supplerer bogen A que no? 200.00 DKK Inkl. moms CD'en

Læs mere

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling.

De faglige mål er inddelt i fire overordnede kompetenceområder: Kommunikation, læsning, fortolkning og fremstilling. Læringsaktiviteter Læringsaktivitet: Dansk (EUD) Elevrettet beskrivelse: EUD grundforløb 1: Under læringsaktiviteten Dansk vil du arbejde med at styrke dine forudsætninger for at benytte det danske sprog

Læs mere

Dansk 1960erne-70erne

Dansk 1960erne-70erne Dansk 1960erne-70erne Introduktion Dansk bliver i 1900-tallets midte lige så stille grundskolens vigtigste fag. I Den Blå betænkning er faget det første, der beskrives, og det sker med de indledende ord:

Læs mere

Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014

Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014 Bilag 33 Forsøgslæreplan for latin A stx, marts 2014 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Latin er et sprog- og kulturfag. På grundlag af væsentlige latinske tekster og romerskarkæologisk materiale beskæftiger

Læs mere

Kinesisk A valgfag, juni 2010

Kinesisk A valgfag, juni 2010 Bilag 23 Kinesisk A valgfag, juni 2010 1. Identitet og formål 1.1. Identitet Kinesisk er et færdigheds-, videns- og kulturfag. Dets genstandsområde er det kinesiske standardsprog (putonghua), som det tales

Læs mere

Indholdsplan for Engelsk FS10+

Indholdsplan for Engelsk FS10+ Indholdsplan for Engelsk FS10+ Intro: På engelsk FS10+ holdene tales der engelsk hele tiden, bortset fra når vi arbejder med grammatik. Det forventes, at eleverne har et højt engagement i faget, at de

Læs mere

Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993

Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 FVU Den lille grundgrammatik 1. udgave, 1993 ISBN 13 9788777833472 Forfatter(e) Elsemarie Hauge En praktisk og pædagogisk introduktion til sprogsforståelse, der gennemgår de vigtigste grammatiske regler

Læs mere

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007

(K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 Tysk (K)eine kleinigkeit 1. udgave, 2007 ISBN 13 9788761615671 Forfatter(e) Inge Marie Bærentsen, Stefanie Claudia Rasmussen, Helga Nielsen En samling letlæselige, tyske tekster skrevet af forfattere med

Læs mere

Årsplan for engelsk 8.x SJ

Årsplan for engelsk 8.x SJ Formålet med faget engelsk: Formålet med undervisningen i engelsk er, at eleverne tilegner sig sproglige og kulturelle kundskaber og færdigheder, således at de kan anvende engelsk som kulturteknik i forskellige

Læs mere

Undervisningsbeskrivelse

Undervisningsbeskrivelse Undervisningsbeskrivelse Stamoplysninger til brug ved prøver til gymnasiale uddannelser Termin Start august 2017 afsluttes juni 2018 Institution Det Blå Gymnasium Tønder, Martin Hammerichsvej 3, DK - 6270

Læs mere