(XX) over Energitilsynet af 18. august 2009 Krav fra Lørslev Fjernvarmeforsyning a.m.b.a. om udtrædelsesgodtgørelse

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "(XX) over Energitilsynet af 18. august 2009 Krav fra Lørslev Fjernvarmeforsyning a.m.b.a. om udtrædelsesgodtgørelse"

Transkript

1 (Varmeforsyning) Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax ekn@ekn.dk (XX) over Energitilsynet af 18. august 2009 Krav fra Lørslev Fjernvarmeforsyning a.m.b.a. om udtrædelsesgodtgørelse Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr.polit. Chr. Hjorth-Andersen Professor, cand.jur. & Ph.D. Bent Ole Gram Mortensen Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen Energitilsynets afgørelse af 18. august 2009 stadfæstes. Energiklagenævnet har den 9. september 2009 modtaget en klage fra (XX) v/advokat Mogens Pahl Christensen, Aktieselskabet Advokaterne Amtmandstoften (herefter benævnt klager) over Energitilsynets afgørelse af 18. august Ved afgørelsen fandt Energitilsynet, at det ikke var urimeligt i medfør af varmeforsyningslovens 1 21, stk. 4, at Lørslev Fjernvarmeforsyning a.m.b.a. (herefter benævnt fjernvarmeforsyningen) havde stillet krav om betaling for klagers udtræden af fjernvarmeforsyning (udtrædelsesgodtgørelse). Energitilsynet anførte endvidere, at spørgsmålet om, hvorvidt fjernvarmeforsyningen konkret opfyldte betingelserne for at kunne opkræve en andel af anlægsudgifterne kunne indbringes for Ankenævnet på Energiområdet. Sagens baggrund Sindal kommunalbestyrelse 2 har den 9. april 1996 godkendt et projektforslag om tilslutningspligt for Energidistrikt 8, Lørslev by, hvor klagers ejendom er beliggende. Deklarationen om tilslutningspligt er tinglyst den 18. marts Lovbekendtgørelse nr. 347 af 17. maj 2005 om varmeforsyning med senere ændringer. 2 Pr. 1. januar 2007 Hjørring Kommune. CVR/SE-nr

2 på bl.a. klagers ejendom. Af deklarationen fremgår, at kommunens godkendelse blev meddelte de berørte ejendomme ved brev af 15. august Klagers ejendom er således omfattet af projektforslaget, og tilslutningspligten var pålagt, da klager overtog ejendommen. Klager ønskede efterfølgende at rive ejendommen ned og i stedet at opføre en lavenergibygning. Ved brev af 12. marts 2009 meddelte Hjørring Kommune fjernvarmeforsyningen, at kommunen automatisk meddeler dispensation fra tilslutningspligten i forbindelse med byggetilladelser til opførelsen af lavenergibygninger, jf. tilslutningsbekendtgørelsens 17, stk. 3 3, forudsat at ansøgeren ønsker anden form for opvarmning end fjernvarme. Forsyningen til klagers ejendom blev afbrudt den 21. april 2009, hvor den gamle ejendom blev revet ned. Klager har siden hen påbegyndt opførelsen af en lavenergibygning, der er undtaget fra tilslutningspligten. I forbindelse med klagers ønske om at opføre en lavenergibygning rettede klager ved brev af 24. februar 2009 henvendelse til Energitilsynet vedrørende spørgsmålet om, hvorvidt fjernvarmeforsyningen kunne opkræve en betaling for klagers udtræden af forsyningen. Af klagers henvendelse til Energitilsynet fremgår bl.a. følgende: Side 2 af 18 [ ] Ifølge tlf. kontakt med Teknisk Forvaltning på Hjørring Kommune, er det ikke noget problem at blive frakoblet den nuværende forsyningskilde, når der i stedet bliver opført et lavenergihus. Dette er jo særdeles positivt, da man derved understøtter og bifalder opførelse af mere energivenligt hus. Men der kan være et problem omkring vores fortsatte hæftelser overfor Lørslev Fjernvarmeværk med hensyn til de næste 2 års anlægsarbejder. Ydermere står der i Lørslev Fjernvarmeværks vedtægter, at man med 18 måneders varsel skal opsige sin opkobling hvilket i vores tilfælde har været umuligt, da vi i 5½ år har kæmpet med forsikringen omkring erstatning for nuværende beboelse, og ikke før nu har fået en afklaring. Kommer vi til at hæfte både for de næste 18 måneders tilkobling og for de næste 2 års anlægsarbejder? [ ]. Energitilsynet vurderede ved den påklagede afgørelse, at det ikke var urimeligt i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 4, at fjernvarmeforsyningen hav- 3 Bekendtgørelse nr. 31 af 29. januar 2008 om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg.

3 de stillet krav om betaling for klagers udtræden af fjernvarmeforsyning. Energitilsynet anførte endvidere, at spørgsmålet om, hvorvidt fjernvarmeforsyningen konkret opfyldte betingelserne for at kunne opkræve en andel af anlægsudgifterne, dvs. at fjernvarmeforsyningen ikke var økonomisk veldrevet og ikke var under løbende udbygning, kunne indbringes for Ankenævnet på Energiområdet. Sagen for Energiklagenævnet drejer sig herefter om, hvorvidt der er rimeligt i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 4, at fjernvarmeforsyningen stiller krav om betaling. Energiklagenævnet har tidligere truffet afgørelse i et antal sager om, hvorvidt et kollektivt varmeforsyningsanlæg ved en forbrugers udtræden af forsyningen kunne opkræve en andel af værkets anlægsudgifter, jf. nedenfor vedrørende Energiklagenævnets praksis. Ankenævnet på Energiområdet har ligeledes taget stilling til denne problemstilling. Der kan i den forbindelse henvises til Ankenævnets afgørelser af 1. august 2007 (Ankenævnets journalnumre 4/ , 4/ og 4/ Ankenævnets afgørelser er offentliggjorte på ankenævnets hjemmeside: Side 3 af 18 Energitilsynet har ved den påklagede afgørelse ikke taget stilling til, om betingelserne for at fjernvarmeforsyningen kan kræve udtrædelsesgodtgørelse er til stede. Energitilsynet har med klageadgang til Energiklagenævnet overladt det til Ankenævnet på Energiområdet at træffe afgørelse herom. Sagen for Energiklagenævnet drejer sig således endvidere om, hvorvidt kompetencen til at tage stilling til, om et kollektivt varmeforsyningsanlæg ved en forbrugers udtræden kan opkræve en andel af anlægsudgifterne, tilkommer Ankenævnet på Energiområdet (uden klagemulighed til Energiklagenævnet) eller Energitilsynet. Den påklagede afgørelse Af Energitilsynets afgørelse af 18. august 2009 fremgår bl.a. følgende: [ ] Klage over krav om udtrædelsesgodtgørelse fra Lørslev Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. Den 24. februar 2009 klagede I til Energitilsynet over, at Lørslev Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. havde stillet krav om betaling af udtrædelsesgodtgørelse som betingelse for udtrædelse af varmeforsyningen. Lørslev Fjernvarmeforsyning har afgivet en redegørelse i sagen, som har været forelagt jer til udtalelse.

4 Det fremgår af sagen, at jeres ejendom i Lørslev da I erhvervede den var tilsluttet Lørslev Fjernvarmeforsyning. Ejendommen var på dette tidspunkt omfattet af kommunalt vedtaget tilslutningspligt og forblivelsespligt. Dette indebar, at ejeren af ejendommen var forpligtet til at betale fjernvarmeforsyningens faste afgifter. I ønsker nu at nedrive ejendommen og opføre et lavenergihus. Hjørring Kommune har på grundlag af byggeplanerne for lavenergihuset givet jer en dispensation fra den kommunalt besluttede forblivelsespligt. Denne offentligretlige dispensation tager ikke stilling til leveringsforholdet mellem jer og Lørslev Fjernvarmeforsyning, men indebærer, at I herefter kan vælge at udtræde af andelsselskabet, såfremt I ønsker det. Betingelserne for en sådan udtræden skal afgøres efter foreningsretlige regler, da Lørslev Fjernvarmeforsyning er et andelsselskab. Side 4 af 18 Det er således de vedtægter, der gælder mellem Lørslev Fjernvarmeforsyning og forbrugerne, der regulerer spørgsmålet o, hvorvidt der af fjernvarmeforsyningen kan opkræves udtrædelsesgodtgørelse. Det fremgår af Lørslev Fjernvarmeforsynings vedtægter, der er anmeldt til Energitilsynets offentligt tilgængelige register, hvilket er en gyldighedsbetingelse efter varmeforsyningsloven, at forsyningen ved udtræden dels kan opkræve de faktiske udgifter ved afbrydelse af forsyningen, dels en andel af anlægs- og renoveringsudgifter. I henhold til varmeforsyningslovens 21, stk. 4, kan Energitilsynet gribe ind, såfremt priser eller leveringsbetingelser er urimelige eller i strid med varmeforsyningslovens prisbestemmelser. Ved behandlingen af spørgsmålet om udtrædelsesgodtgørelse har Energitilsynet fundet, at det ikke kan anses for urimeligt, at en fjernvarmeforsyning hos den udtrædende forbruger opkræver de faktiske omkostninger forbundet med afbrydelsen af forsyningen. I henhold til Energitilsynets praksis kan en fjernvarmeforsyning, der er organiseret som et andelsselskab på udtrædelsestidspunktet endvidere opkræve en andel af selskabets samlede anlægsudgifter på opsigelsestidspunktet med fradrag af de afskrivninger, der har været indregnet i priserne.

5 Kravet om udtrædelsesgodtgørelse kan kun påkaldes, hvis selskabet ikke er økonomisk veldrevet og ikke er under løbende udbygning. Da Lørslev Fjernvarmeforsynings anmeldte vedtægter er i overensstemmelse med Energitilsynets praksis, og da I efter det oplyste, efter at have opnået fritagelse fra den kommunale forblivelsespligt ønsker at udtræde af fjernvarmeforsyningen, finder Energitilsynet ikke, at det kan anses for urimeligt i henhold til varmeforsyningslovens 21, stk. 4, at Lørslev Fjernvarmeforsyning har stillet krav om betaling af udtrædelsesgodtgørelse som betingelse for udtræden. Spørgsmålet om hvorvidt Lørslev Fjernvarmeforsyning konkret opfylder betingelserne for at kunne opkræve en andel af anlægsudgifterne, dvs. at selskabet ikke er økonomisk veldrevet og ikke er under løbende udbygning vil kunne indbringes for Ankenævnet på Energiområdet. Se om ankenævnet på [ ]. Side 5 af 18 Klagers synspunkter og bemærkninger Klager finder, at Energitilsynets afgørelse skal ophæves og ændres, idet betingelserne for at rejse et krav om betaling af udtrædelsesgodtgørelse ikke er til stede. Til støtte herfor har klager navnlig anført følgende: Fjernvarmeforsyningen er et økonomisk veldrevet selskab, som er under løbende udbygning. Af Hjørring Kommunes hjemmeside fremgår det, at der pr. 8. september 2009 er seks parcelhusgrunde til salg i Lørslev, hvoraf to er reserveret. Det fremgår endvidere, at der er tre jordbrugsparceller til salg, hvoraf en er reserveret. Det fremgår endvidere af punkt 7 i lokalplan nr om blandet boligformål, Hegnet i Lørslev af august 2005, at ny bebyggelse på de omhandlede grunde skal være tilsluttet fjernvarmeforsyningen inden ibrugtagning. Klagers tidligere ejendom var på 177 m 2. For varmeåret 2008/2009 har klagers samlede varmeforbrug været på kr. Dette er hverken ekstraordinært billigt eller ekstraordinært dyrt. Fjernvarmeprisen for fjernvarmeforsyningen giver således ikke identifikation for at antage, at selskabet ikke er økonomisk veldrevet. Selskabets regnskab for perioden 1. juli 2008 til 30. juni 2009 viser et positivt resultat på kr. Resultatet er således kr. bedre end det budgetterede resultat på kr. Værket er i sit 16. regnskabsår, og gennem disse år er der sket en betydelig nedbrin-

6 gelse af den gæld, der var optaget i forbindelse med værkets etablering. Lørslev er et lille bysamfund, hvor alle kender alle. Klager har i fem år haft en løbende dialog med formanden for fjernvarmeforsyningen omkring planerne om etablering af et lavenergihus og dermed udmeldelse af fjernvarmeforsyningen. Klager har svært ved at se, hvilken rådgivning fjernvarmeforsyningen skulle have været i stand til at yde til klager. Efter klagers oplysninger, har den anden forbruger, som fjernvarmeforsyningen henviser til, ikke betalt det beløb, som forsyningen har opkrævet i forbindelse med denne forbrugers udtræden. Fjernvarmeforsyningens synspunkter og bemærkninger Fjernvarmeforsyningen v/advokat Henning Julin, Advokatfirmaet Hjortlund & Partnere finder, at klager skal betale udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med klagers udtræden af forsyningen. Til støtte herfor her fjernvarmeforsyningen navnlig anført følgende: Side 6 af 18 Fjernvarmeforsyningen har tidligere tilkendegivet, at forsyningen, under hensyntagen til de vedtægter, aftaler og øvrige regler, som klager har tiltrådt ved indmeldelsen i forsyningen, vil acceptere klagers udmeldelse. Fjernvarmeforsyningen anerkender således, at klager har fået dispensation fra tilslutningspligten, når lavenergibygningen er opført. Fjernvarmeforsyningen betragter opsigelsesfristen på 18 måneder til at løbe fra den 1. april En anden forbruger, der er udtrådt af forsyningen for nogen tid siden, betalte i den forbindelse kr. Et tilsvarende beløb må forventes i nærværende tilfælde. En endelig opgørelse kan dog først opgøres ved udgangen af opsigelsesperioden på 18 måneder. Reglerne om udtrædelsesgodtgørelse fremgår af vedtægterne, og der henvises i den forbindelse især til vedtægternes 5, stk. 2, litra a og e. Aftalen mellem klager og fjernvarmeforsyningen er bindende for begge parter. Vedtægterne må anses for kendte og accepteret af klager, idet de blev udleveret i forbindelse med klagers køb af ejendommen. Klager har derfor hele tiden været bekendt med opsigelsesfristen på 18 måneder. Klager er endvidere bundet af den tinglyste deklaration. Fjernvarmeforsyningen er forundret over, at klager hverken i forbindelse med planerne om at nedrive ejendommen eller planer om at opføre en lavenergibygning henvendte sig til forsyningen. Fjernvarmeforsyningen blev således først opmærksom på problemstillingen i forbindelse med klagers henvendelse til Energitilsynet. Fjernvarmeforsynin-

7 gen har således ikke haft mulighed for at yde rådgivning vedrørende processen, hvilket forsyningen finder sandsynligvis ville have hjulpet på forståelsen mellem klager og forsyningen. Der er ikke nye aftagere på vej, der kan overtage den ledige varme. Der er tilsluttet en ny forbruger inden for to år. Selskabet er så forholdsvist ungt, at der stadig er gældmæssige forpligtelser, der skal betales af de tilbageværende brugere regnskabet viser en gældsforpligtelse på ca. 6,2 mio. kr. Energitilsynets synspunkter og bemærkninger Energitilsynet finder, at afgørelsen af 18. august 2009 skal stadfæstes. Energitilsynet anfører, at tilsynet forstår klagen, som en klage over henvisningen til Ankenævnet på Energiområdet af vurderingen af, om de konkrete betingelser for, at fjernvarmeforsyningen kan opkræve udtrædelsesgodtgørelse, er til stede. Til støtte herfor har tilsynet navnlig anført følgende: Ankenævnet på Energiområdet blev etableret pr. 1. november Energitilsynet blev på et tilsynsmøde den 25. oktober 2004 orienteret om oprettelsen af ankenævnet. I den forbindelse blev tilsynet endvidere orienteret om, hvilke sager ankenævnet fremover ville behandle, herunder konkrete vurderinger af udtræden/udmeldelse. Ankenævnet har på denne baggrund behandlet denne typer sager siden nævnets etablering. Energitilsynet har derfor ikke taget stilling til de konkrete spørgsmål om, hvorvidt fjernvarmeforsyningen kan anses for økonomisk veldrevet til. Energitilsynet har i stedet henvist klager til at indbringe disse spørgsmål for Ankenævnet på Energiområdet. Side 7 af 18 Øvrige oplysninger Dansk Fjernvarme, der er medlemsorganisation for omkring 400 fjernvarmeværker fordelt over hele Danmark, har udarbejdet en vejledning til almindelige leveringsbetingelser, som foreningens medlemmer kan tage udgangspunkt i, når de skal udarbejde leveringsbetingelser/vedtægter. Af Dansk Fjernvarmes standard som blev udsendt i januar 2006 fremgår følgende vedrørende udtrædelsesgodtgørelse: [ ] Udtrædelsesvilkår 2.18 Udtrædelse af VÆRKET kan finde sted med 18 måneders skriftlig varsel af ejeren til et regnskabsårs udløb. Udtrædelse er dog til enhver tid begrænset af lovgivningen og offentlige myndigheders beslutninger. Ad 2.18 For at sikre VÆRKET en rimelig frist i forhold til budgetlægning og beregning af tariffer, vil det være hensigtsmæssigt med en opsigelsesfrist på 18 måneder.

8 2.19 På udtrædelsestidspunktet er der pligt til at betale: a. Bidrag i henhold til årsopgørelse. b. Skyldige bidrag. c. Et beløb til dækning af udgifter ved afbrydelse af stikledningen ved hoved-/fordelingsledningen, nedtagning af måler og andet tilhørende VÆRKET. d. VÆRKETs omkostninger ved eventuel fjernelse af de VÆRKET tilhørende ledninger på ejendommen i det omfang sådanne ledninger alene vedrører FORBRUGERENs varmeforsyning. Hvis det ikke er muligt at overdrage den ledigblevne kapacitet til nye FORBRUGERE, kan endvidere kræves: Side 8 af 18 e. Andel af anlægs- og renoveringsudgifter, der er specificeret i VÆRKETs regnskab - tidligere end 2-årsdagen før udtrædelsestidspunktet, og hvorpå VÆRKET foretager afskrivninger. Beløbet beregnes som ejerens andel af VÆRKETs samlede anlægsudgifter på opsigelsestidspunktet med fradrag af de afskrivninger, der har været indregnet i priserne. Andel af VÆRKETs ovennævnte anlægsudgifter med fradrag af foretagne afskrivninger beregnes på grundlag af den udtrædende ejers andel af VÆRKETs samlede registrerede tilslutningsværdi (afgiftspligtige areal, rumfang, hedeflade etc.) i regnskabsåret inden opsigelsen. [ ]. Fjernvarmeforsyningens vedtægter om udtrædelse er opbygget på samme måde, som Dansk Fjernvarmes standard. Det fremgår af den påklagede afgørelse, at fjernvarmeforsyningen har anmeldt sine vedtægter til Energitilsynet. Af fjernvarmeforsyningens vedtægter fremgår bl.a. følgende: [ ] [ ] Vedtægter for Lørslev Fjernvarmeforsyning A.m.b.A. 5 Udtrædelsesvilkår 5.1 Udtrædelse af selskabet kan finde sted med 18 måneders varsel til et regnskabsårs udløb.

9 Udtrædelse er dog til enhver tid begrænset af lovgivning og offentlige myndigheders beslutninger. 5.2 På udtrædelsestidspunktet forpligter andelshaveren sig til at betale: a. Afgifter i henhold til årsopgørelsen. b. Eventuelt skyldige afgifter. c. Et beløb til dækning af udgifter ved afbrydelse af stikledningen ved fordelingsledningen, nedtagning af måler og andet tilhørende selskabet. d. Selskabets omkostninger ved eventuel fjernelse af de selskabet tilhørende ledninger på den udtrædendes ejendom i det omfang sådanne ledninger alene vedrører den udtrædendes varmforsyning. Endvidere skal bestyrelsen foranledige opkrævet: Side 9 af 18 e. Andel af anlæg og renoveringsudgifter, der er godkendt af generalforsamlingen tidligere end 2- årsdagen for udtrædelsestidspunktet og hvorpå selskabet foretager afskrivninger. Beløbet beregnes som den udtrædendes andel af selskabets samlede anlægsudgifter på opsigelsestidspunktet med fradrag af de afskrivninger, der har været indregnet i priserne. Den udtrædendes andel af selskabets ovennævnte anlægsudgifter med fradrag for foretagne afskrivninger beregnes på grundlag af den udtrædende andelshavers andel af selskabets samlede registrerede forbrugsuafhængige indtægter i regnskabsåret inden opsigelsen. 5.4 En udtrædende andelshaver har ikke krav på nogen andel af selskabets formue. 5.5 Ledninger, der tilfører naboejendomme varme, fjernes ikke, og den udtrædende er forpligtet til, efter forlangende fra selskabet at lade selskabets tinglyse sædvanlig deklaration om sådanne ledningers fortsatte beliggenhed, eftersyn og reparation. [ ]. Retsgrundlaget Varmeforsyningsloven (Lovbekendtgørelse nr. 347 af 17. maj 2005 om varmeforsyning med senere ændringer) regulerer i lovens kapitel 4 priser og betingelser for levering af bl.a. fjernvarme. Af lovens 21 fremgår følgende:

10 [ ] 21. Tariffer, omkostningsfordeling og andre betingelser for de af 20 og 20 b omfattede ydelser skal med angivelse af grundlaget herfor anmeldes til et af transport- og energiministeren nedsat tilsyn (Energitilsynet) efter regler fastsat af tilsynet. Stk. 2. Transport- og energiministeren kan bestemme, at visse sager ikke skal anmeldes. Stk. 3. Tariffer, omkostningsfordeling og andre betingelser, der ikke er anmeldt som foreskrevet efter stk. 1, er ugyldige. Stk. 4. Finder Energitilsynet, at tariffer, omkostningsfordeling eller andre betingelser er urimelige eller i strid med bestemmelserne i 20, 20 a eller 20 b eller regler udstedt i henhold til loven, giver tilsynet, såfremt forholdet ikke gennem forhandling kan bringes til ophør, pålæg om ændring af tariffer, omkostningsfordeling eller betingelser. [ ]. Side 10 af 18 Varmeforsyningslovens 21, stk. 4, er en retlig standard og skal således udfyldes og gives indhold gennem retsanvendelsen. De kollektive varmeforsyningsvirksomheders opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse er behandlet i den juridiske litteratur. Der kan i den forbindelse henvises til Varmeforsyningsloven med kommentarer af Klavs V. Gravesen m.fl., Jurist- og Økonomforbundets Forlag, 1. udgave, 1. oplag, 2004, side 161 ff., hvoraf bl.a. fremgår følgende: [...] Bindingsperiode [ ] I forlængelse heraf kan det nævnes, at forbrugerne heller ikke kan forpligtes til at være medlem af et forbrugerejet selskab. [ ] Betingelser ved udtræden Med hensyn til udtrædelsesgodtgørelse det vil sige betaling for afbrydelse af forsyningsforholdet har Energitilsynet praksis været den, at udgangspunktet er, at et varmeværk er berettiget til at opkræve udtrædelsesgodtgørelse hos en forbruger, der ønsker at udtræde, uanset om det er hjemlet i en tidligere indgået kontrakt eller leveringsbestemmelser. Baggrunden herfor er, at varmeværket må kunne kræve, at forbrugeren rydder op efter sig økonomisk, for at de øvrige forbrugere ikke skal betale forrentning og afskrivning af den del af anlægsinvesteringerne, der vedrører den udtrådte forbruger.

11 Hvis den ledige kapacitet derimod kan udnyttes af en anden forbruger, og værket i øvrigt er økonomisk velfunderet, kan kun de faktiske afbrydelsesomkostninger opkræves. Sammenfattende har det på denne baggrund være Energitilsynets praksis at anse det for urimeligt at opkræve udtrædelsesgodtgørelse, såfremt der finder en løbende udbygning af værket/tilslutning af nye forbrugere sted (der således er med til at overtage den udtrædendes forpligtelser), og værket må anses for at være økonomisk veldrevet. [...] Der kan endvidere henvises til Varmeforsyningsloven med kommentarer af Bent Ole Gram Mortensen m.fl., Forlaget Thomson, 1. udgave, 1. oplag, 2003 s. 163ff., hvoraf bl.a. fremgår følgende: [ ] Aftaler, bindingsperioder og betaling for udtræden [ ] I ankenævnspraksis accepteres kravet om udtrædelsesgodtgørelse i vidt omfang. Gas- og Varmeprisudvalget har i Monopolankenævnets kendelse af i sagen Fr. Ebner mod Gas- og Varmeprisudvalget, j.nr. 36/84 beskrevet udvalget overordnede princip herfor: I almindelighed må det derfor være rimeligt, at varmeværkerne, med henvisning til de gensidige forpligtelser, der er fastlagt i de indgåede kontrakter, må kunne fastsætte udmeldelsesbeløb, der repræsenterer nutidsværdien af forbrugernes andel i de faste omkostninger i den resterende del af bindingsperioden, svarende til det bidrag som fællesskabet, jf. den indgåede aftale, kunne have forventet af ham. [ ]. Side 11 af 18 Af lovbekendtgørelse nr af 8. november 2006 med senere ændringer om bekendtgørelse af lov om elforsyning fremgår bl.a. følgende vedrørende Energitilsynets kompetence: [...] Kapitel 11 Energitilsynet 78. Til varetagelse af tilsyns- og klagefunktion på energiområdet nedsætter transport- og energiministeren et Energitilsyn. Energitilsynet behandler ikke klager vedrørende civilretlige tvister. [...]. Med bestemmelsen i elforsyningslovens 78, stk. 1, 2. pkt., som har været gældende fra 1. november 2004, blev der fastsat en afgrænsning af Energitilsynets kompetence, hvorefter Energitilsynet ikke skal behandle klager vedrø-

12 rende civilretlige tvister. Af bemærkningerne til lovforslaget til bestemmelsen (lovforslag nr. L 236 fremsat den 21. april 2004 af økonomi- og erhvervsministeren om lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning og lov om varmeforsyning) fremgår bl.a.: [...] Med bestemmelsen fastsættes en udtrykkelig afgrænsning af Energitilsynets kompetence, hvorefter tilsynet ikke skal behandle klager vedrørende civilretlige tvister. Formålet med bestemmelsen er at sikre, at konkrete klager vedrørende civilretlige mellemværender mellem en energiforbruger og et selskab kan behandles ved et eventuelt godkendt, privat ankenævn på energiforsyningsområdet og ikke ved Energitilsynet. Ændringen forudsættes sat i kraft samtidig med oprettelsen af et godkendt, privat ankenævn på energiforsyningsområdet. Afgrænsningen af Energitilsynets kompetence baserer sig på sondringen mellem civilretlige og offentligretlige tvister. Den fastsatte kompetenceafgrænsning gælder i forhold til alle civilretlige klager, herunder også klager fra erhvervsdrivende Den enkelte forbrugers retsstilling i forhold til et energiselskab hviler på både privatretlige regler (f.eks. aftalelov, købelov mv.), offentligretlige regler (f.eks. markedsføringslov, prismærkningslov mv.) og offentligretlige regler på energiområdet (energiforsyningslovene). Erhvervsdrivendes overtrædelser af de offentligretlige regler fører dog først og fremmest til sanktioner, som er tillagt den pågældende tilsynsmyndighed i love, typisk påbud, forbud og bøder uden at overtrædelserne automatisk har civilretlige konsekvenser i forholdet mellem forbrugeren og selskabet. Et godkendt, privat ankenævn på energiforsyningsområdet vil på grundlag af de privatretlige regler, f.eks. aftalelov, købelov, formueretlige grundsætninger, erstatningsregler, herunder den retsskabte erstatningspraksis, produktansvarslov mv. kunne behandle civilretlige klager vedrørende det konkrete civilretlige mellemværende mellem forbrugeren og selskabet. I et vist omfang kan offentligretlige regler inddrages i sagens afgørelse, hvis de har betydning for den konkrete civilretlige tvist. Energitilsynet vil også efter oprettelsen af et privat ankenævn på energiområdet skulle varetage den del af det offentligretlige tilsyn med selskabernes overholdelse af energilovgivningen, som tilsynet i dag er tillagt i lovgivningen. Det karakteristiske for tilsynet med offentligretlige regler er, at tilsynsmyndighedens sanktioner er fremadrettede, dvs. tilsynet konstaterer en ulovlig tilstand og giver pålæg om at ændre denne tilstand med virkning for fremtiden. På baggrund af sondringen mellem civilretlige og offentligretlige tvister vurderes det, at et eventuelt privat ankenævn eksempelvis Side 12 af 18

13 skal kunne behandle klager om konkrete mellemværender mellem forbrugere og selskaber vedrørende måler- og anlægsfejl, restanceinddrivelse og betalingsbetingelser, fastsættelse af acontobetalinger, flytteafregning og ejerskifte, udmeldelse/udtræden af forsyningsvirksomheder, varsling af prisforhøjelser, ejer/lejerhæftelse samt etablering af direkte kundeforhold samt leveringskvalitet og betalinger for ændring af leveringsomfang. Energitilsynet vil imidlertid som offentligretlig tilsynsmyndighed fortsat være beføjet til også på disse områder at meddele påbud om at bringe eventuelle ulovlige forhold i overensstemmelse med energilovgivningen samt at anvende de øvrige sanktionsmuligheder, som tilsynet er tillagt i lovgivningen. [...]. Energiklagenævnets praksis Energiklagenævnet har truffet afgørelse i flere sager om udtrædelsesgodtgørelse og har derved medvirket til at udfylde den retlige standard for, hvornår opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse er urimelig i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 4. Side 13 af 18 I afgørelse af 2. februar 2001 (Energiklagenævnets j.nr ) fastslog nævnet, at det er en betingelse for at kunne opkræve udtrædelsesgodtgørelse, at bestemmelserne herom i selskabets vedtægter er anmeldt til Energitilsynet i medfør af 21, stk. 1 og 8, i dagældende varmeforsyningslov, inden kravet om godtgørelse fremsættes overfor den forbruger, der ønsker at udtræde fra varmeværket. Det er Energiklagenævnets og Energitilsynets praksis, at vurderingen af, om opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse er urimelig i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 4, og dermed om der sker en belastning af de tilbageværende forbrugere forudsætter, at der tages stilling til, om den ledigblevne kapacitet er overdraget til nye forbrugere, samt til værkets økonomi. Ved vurderingen af om den ledigblevne kapacitet er overdraget til nye forbrugere må de udmeldte forbrugeres ejendommes afregningspligtige areal for værkets faste afgift - som er udtryk for den kapacitet værket skal stille til rådighed sammenlignes med det afregningspligtige areal for de nye forbrugere. I afgørelse af 5. april 2002 (Hirtshals Fjernvarme, j.nr ), fandt Energiklagenævnet, uanset at Hirtshals Fjernvarmeforsyning efter de foreliggende økonomiske oplysninger måtte anses for veldrevet, ikke anledning til at kritisere Energitilsynets vurdering af, at det ikke var urimeligt, at klagerne skulle udrede en udtrædelsesgodtgørelse. Nævnet lagde herved vægt på, at værket forventede en stigning i antallet af udmeldelser samt en nedgang i antallet af tilmeldinger til fjernvarmeværket. I Energiklagenævnets afgørelse af 13. oktober 2005 (j.nr ) foretog nævnet en vurdering af, hvorvidt det var rimeligt efter varmeforsyningslovens

14 21, stk. 4, at Sønder Herreds Kraftvarmeværk a.m.b.a. opkrævede udtrædelsesgodtgørelse fra en forbruger, der ikke var andelshaver. Af værkets vedtægter fremgik, at levering til ikke-andelshavere kunne ske på leveringsvilkår, der svarede til de, der gjaldt for andelshavere. Efter en konkret vurdering fandt Energiklagenævnet, i lighed med Energitilsynet, at det ikke var urimeligt, at værket opkrævede udtrædelsesgodtgørelse fra forbrugeren. Ved tre afgørelser af 10. september 2007 behandlede Energiklagenævnet spørgsmålet om, hvorvidt distributionsselskabet E.ON Varme Danmark A/S (tidligere NESA Varme A/S) kunne opkræve godtgørelse fra tre forbrugere, der ønskede at udtræde fra varmeleveringen fra Slagslunde Kraftvarmeværk (j.nr , og ). Kraftvarmeværket var ejet af E.ON Produktion Danmark A/S (tidligere NESA Produktion A/S), som leverede varme til E.ON Varme Danmark A/S. Ved den påklagede afgørelse fandt Energitilsynet, at det ikke forekom urimeligt efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4, at forbrugeren kunne udtræde af varmeleveringen uden at betale en godtgørelse herfor. Af afgørelserne fremgår bl.a. følgende: Side 14 af 18 [ ] Det er Energiklagenævnets og Energitilsynets praksis, at vurderingen af, om opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse er urimelig i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 4, - og dermed om der sker en belastning af de tilbageværende forbrugere forudsætter, at der tages stilling til, om den ledigblevne kapacitet er overdraget til nye forbrugere, samt til værkets økonomi. Ved vurderingen af om den ledigblevne kapacitet er overdraget til nye forbrugere må de udmeldte forbrugeres ejendommes afregningspligtige areal for værkets faste afgift - som er udtryk for den kapacitet værket skal stille til rådighed sammenlignes med det afregningspligtige areal for de nye forbrugere. Energiklagenævnets bemærkninger Energitilsynets grundlæggende synspunkt om udtrædelsesgodtgørelse er ved flere afgørelser tiltrådt af nævnet, såfremt en sådan mulighed bl.a. fremgår af værkets vedtægter, og disse er anmeldt til Energitilsynet, inden kravet om godtgørelse fremsættes. En forbruger, der ønsker at ophøre med at aftage varme fra værket, skal betale sin forholdsmæssige andel af varmeværkets gæld på udtrædelsestidspunktet, således at der ikke påføres de forbrugere, der fortsat aftager varme fra værket, en økonomisk byrde. Det vil dog være urimeligt, at der opkræves en egentlig udtrædelsesgodtgørelse, hvis der løbende gennem tilslutning af nye forbrugere, der overtager den udtrædendes forpligtelser til afvikling af gæld, sker en udbygning af værket, og at værket samtidig anses som økonomisk veldrevet. [ ].

15 Energiklagenævnet har ved afgørelse af 11. februar 2010 (j.nr ) behandlet spørgsmålet om, hvilken metode for beregning af udtrædelsesgodtgørelse E.ON Varme Danmark ApS kunne anvende. Energitilsynet pålagde ved afgørelse af 20. august 2009 anpartsselskabet E.ON at ændre sin almindelige leveringsbestemmelser, således at E.ON ikke længere måtte beregne krav om udtrædelsesgodtgørelse som en andel af selskabets samlede anlægsudgifter på opsigelsestidspunktet med fradrag af de afskrivninger, der havde været indregnet i priserne. Energitilsynet fandt, at E.ON i stedet kunne anvende en metode, hvorefter beregning af godtgørelsen skete som en kapitalisering af den gennemsnitlige varmeafgift i den resterende del af bindingsperioden. Energitilsynets afgørelse var bl.a. begrundet i de særlige ejermæssige forhold og den ejermæssige indflydelse, der gør sig gældende i andelsselskaber, men ikke i anpartsselskaber. Energiklagenævnet ophævede Energitilsynets afgørelse. Energiklagenævnet lagde bl.a. vægt på, at såfremt Energitilsynet ville indføre ændrede regler, og de ikke skulle gælde generelt, men kun for varmeforsyningsvirksomheder, der er organiseret på en bestemt måde, måtte der stilles strenge krav til, at der under respekt af den almindelige lighedsgrundsætning var en rimelig og saglig grund til at forskelsbehandle virksomhederne. Energiklagenævnet fandt, at disse betingelser ikke var opfyldte, da det var nævnets vurdering, at ejerskabet af en andel reelt ikke medfører en større indflydelse på driften af selskabet end den indflydelse, som en almindelig kunde ville have i f.eks. et anpartsselskab. Det ejermæssige forhold mellem kunden (andelshaveren) og varmeforsyningsselskabet og dermed den pågældendes indflydelse på selskabets drift er for begrænset til, at der kunne lægges afgørende vægt på det. Side 15 af 18 Energiklagenævnets afgørelser er offentliggjorte på Energiklagenævnets hjemmeside: Energiklagenævnets begrundelse for afgørelse Ad Fjernvarmeforsyningens vedtægter og rimeligheden af krav om udtrædelsesgodtgørelse Det følger af varmeforsyningslovens 21, stk. 1, at tariffer, omkostningsfordeling og andre betingelser for bl.a. levering af varmt vand skal anmeldes til Energitilsynet. I medfør af lovens 21, stk. 3, er det en gyldighedsbetingelse, at der er sket en anmeldelse til Energitilsynet. Et kollektivt varmeforsyningsanlæg, der ikke har anmeldt sine leveringsbetingelser, vedtægter o. lign. til Energitilsynet, kan således ikke gøre vedtægterne gældende overfor værkets forbrugere. Det fremgår af 5.2 i fjernvarmeforsyningens vedtægter, at en andelshaver, der ønsker at udtræde af fjernvarmeforsyningen, bl.a. forpligter sig til at betale afgifter i henhold til årsopgørelsen og eventuelle skyldige afgifter m.v. Vedtægterne er bygget op over Dansk Fjernvarmes standard/vejledning.

16 Energiklagenævnet har i flere sager vurderet, at det ikke er urimeligt, at et kollektivt varmeforsyningsanlæg fremsætter krav om betaling af udtrædelsesgodtgørelse, når leveringsbetingelserne, der indeholder denne mulighed, er gyldigt anmeldt til Energitilsynet. Energiklagenævnet lægger på baggrund af oplysningerne i sagen til grund, at fjernvarmeforsyningen har anmeldt sine vedtægter til Energitilsynet. Vedtægterne er således gyldige. Energiklagenævnet finder på denne baggrund, at det ikke er urimeligt i medfør af varmeforsyningslovens 21, stk. 4, at fjernvarmeforsyningen fremsætter krav om, at klager skal betale udtrædelsesgodtgørelse. Energiklagenævnet har herved endvidere lagt vægt på, at fjernvarmeforsyningens vedtægter følger Dansk Fjernvarmes standard/vejledning. Indholdsmæssigt følger vedtægterne således også de leveringsbetingelser om udtrædelsesgodtgørelse, som nævnet i sin praksis på området tidligere har godkendt, jf. ovenfor. Fjernvarmeforsyningen kan således opkræve de udgifter, der fremgår af vedtægternes 5.2, litra a d, dvs. de faktiske omkostninger ved afbrydelsen af forsyningen til klagers ejendom. Ad Energitilsynets kompetence/fjernvarmeforsyningens opkrævning af en andel af selskabets anlægsudgifter Energiklagenævnet har i flere sager taget stilling til Energitilsynets vurdering af, om et kollektivt varmeforsyningsanlæg, udover de faktiske omkostninger ved en forbrugers udtræden, også kunne opkræve en andel af selskabets samlede anlægsudgifter på opsigelsestidspunktet. Nævnet har i sin praksis lagt vægt på, at der ved forbrugerens udtræden ikke må påføres de øvrige forbrugere en økonomisk byrde. Nævnet har i denne vurdering inddraget forsyningsselskabs økonomi og det forhold, om den ledigblevne kapacitet er overdraget til nye forbrugere. Side 16 af 18 Nævnet har dog ikke tidligere haft lejlighed for at tage stilling til, om sager vedrørende krav om udtrædelsesgodtgørelse henhører under energimyndighedernes kompetence (Energitilsynet og Energiklagenævnet), eller om der er tale om civilretlige tvister, der henhører under Ankenævnet for Energiområdet. Ved afgørelserne af 10. september 2007 (j.nr , og , jf. ovenfor) var Energiklagenævnet ikke bekendt med, at Ankenævnet på Energiområdet havde vurderet, at spørgsmålet om udtrædelsesgodtgørelse faldt indenfor ankenævnets kompetenceområde. I forbindelse med sagernes behandling gjorde hverken Energitilsynet, der visiterer Ankenævnets sager, eller Ankenævnet på Energiområdet Energiklagenævnet opmærksom på dette forhold. Energiklagenævnet traf derfor afgørelse i sagerne uden at forholde sig hertil. Ankenævnet meddelte efterfølgende Energiklagenævnet om Ankenævnets vurdering, som nævnet først ved den foreliggende sag har haft lejlighed til at tage stilling til. Ankenævnet på Energiområdet blev oprettet pr. 1. november Ankenævnet er et privat ankenævn, der behandler klager, der angår køb og levering af energiydelser fra energiforsyningsvirksomheder (civilretlige tvister). Energitil-

17 synet er nedsat i medfør af elforsyningsloven 78. Af 78, stk. 1, 2. pkt., der trådte i kraft den 1. november , fremgår, at Energitilsynet ikke behandler klager vedrørende civilretlige tvister. Det var med lovændringen meningen, at sager om civilretlige tvister indenfor energiområdet fremover skulle behandles af et privat forbrugerankenævn (Ankenævnet på Energiområdet). Øvrige sager indenfor energiområdet skulle uændret behandles af energimyndighederne (Energitilsynet og Energiklagenævnet). Af lovforarbejderne til 78, stk. 1, 2. pkt. fremgår det således bl.a., at mellemværender angående udmeldelse/udtrædelse af forsyningsvirksomheder skal kunne behandles af et godkendt privat ankenævn. Energiklagenævnet bemærker i den forbindelse, at det følger af nævnets praksis, at de generelle bestemmelser i elforsyningslovens 78 og 80 om Energitilsynets funktioner og nedsættelse finder anvendelse på Energitilsynet som sådan, uafhængig af, hvilket lovområde Energitilsynet konkret behandler sager efter. Det vil sige at bestemmelserne også finder anvendelse, når Energitilsynet behandler sager efter f.eks. varmeforsyningsloven. Når en forbruger og et kollektivt varmeforsyningsanlæg indgår en aftale om levering af fjernvarme, er der tale om et civilretligt forhold. Der er således ikke tale om, at en offentlig myndighed træffer en afgørelse. Forholdet mellem de to parter er reguleret af anlæggets leveringsbetingelser og den indgåede aftale. Som det fremgår ovenfor skal forsyningsanlæggets leveringsbetingelser dog anmeldes til Energitilsynet for at være gyldige. Om en forbruger kan udtræde af en indgået aftale, og betingelserne herfor, afhænger således af indholdet og gyldigheden af den indgåede aftale. Aftalen vil som udgangspunkt angår forbrugerens køb og anlæggets levering af en energiydelse. Energiklagenævnet er på denne baggrund enig med Energitilsynet i, at vurderingen af, om fjernvarmeforsyningen kan opkræve en andel af forsyningens anlægsudgifter i forbindelse med klagers udtrædelse, fremover tilkommer Ankenævnet på Energiområdet og ikke Energitilsynet, jf. elforsyningslovens 78, stk. 1, 2. pkt., idet der er tale om en civilretlig tvist. Energiklagenævnet har i den forbindelse endvidere lagt vægt på lovforarbejderne til 78, stk. 1, 2. pkt. Energiklagenævnet finder således, at det er med rette, at Energitilsynet har henvist dette spørgsmål til Ankenævnet. Det forhold, at Energiklagenævnet i 2007, efter oprettelsen den 1. november 2004 af Ankenævnet på Energiområdet, har behandlet sager vedrørende udtrædelsesgodtgørelse, kan ikke føre til et andet resultat. Side 17 af 18 Energiklagenævnet kan ikke henvise klagen til Ankenævnet på Energiområdet, da der er tale om et privat ankenævn, jf. forvaltningslovens 5 7, stk. 2, modsætningsvis. Energiklagenævnet bemærker i den forbindelse endvidere, at Ankenævnet på Energiområdets afgørelser ikke kan påklages til Energiklage- 4 Jf. 1 i bekendtgørelse nr. 913 af 30. august 2004 om ikrafttræden af dele af lov om ændring af lov om elforsyning, lov om naturgasforsyning og lov om varmeforsyning (Privat ankenævn for energiområdet). 5 Lovbekendtgørelse nr af 7. december 2007 med senere ændringer.

18 nævnet. Energiklagenævnet sender dog denne afgørelse til orientering til Ankenævnet på Energiområdet. Ankenævnet på Energiområdet kan kontaktes på telefon eller pr. Nærmere oplysninger om ankenævnet fremgår på dette ankenævns hjemmeside: Herefter stadfæstes Energitilsynets afgørelse af 18. august Energiklagenævnets afgørelse Energitilsynets afgørelse af 18. august 2009 stadfæstes. Sagen har været behandlet på Energiklagenævnets møde den. Afgørelsen er truffet af Energiklagenævnet i henhold til 26 i lov om varmeforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 347 af 17. maj 2005 med senere ændringer. Afgørelsen kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed. Side 18 af 18 Søgsmål ved domstolene til prøvelse af afgørelser truffet af Energiklagenævnet efter lov om varmeforsyning eller regler, der er udstedt efter denne lov, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende. Er afgørelsen offentligt bekendtgjort, regnes fristen dog altid fra bekendtgørelsen, jfr. 26, stk. 4, i lov om varmeforsyning. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form på Energiklagenævnets hjemmeside. P. N. V. Poul K. Egan Nævnsformand / Signe Sara Hildebrandt Fuldmægtig

Afgørelse klage over krav fra Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. om betaling af udtrædelsesgodtgørelse

Afgørelse klage over krav fra Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. om betaling af udtrædelsesgodtgørelse [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Energitilsynets afgørelse stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse stadfæstes. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] af 26. april 2005 over Energitilsynet af 14. april 2005 Opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse i forbindelse med udtræden af Hirtshals

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 3. februar 2010 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 3. februar 2010 stadfæstes. (Varmeforsyning) Offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk ( ) over

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse

Stadfæstelse af Energitilsynets afgørelse (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hirtshals Fjernvarme over Energitilsynet af 7. juni 2004 Udtrædelsesgodtgørelse fra Hirtshals Fjernvarme Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 16. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Den Almene Andelsboligforening Eskemosepark

Læs mere

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen

Afgørelse - klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 30. august 2011 om påbud om tilslutning til fjernvarme vedrørende ejendommen [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0048 /SEN

ANKENÆVNETS AFGØRELSE 4/1920-0301-0048 /SEN ANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: Indklaget energiselskab: NN 9800 Hjørring Lønstrup Varmeforsyning A.m.b.A. Strandvejen 89, 2 Lønstrup 9800 Hjørring CVR-nr. 1990 8070 Nyropsgade 30 1780 København V Tlf.

Læs mere

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S

Afgørelse klage over opkrævning af fast afgift i NRGi Lokalvarme A/S [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og pr. brevpost til ovennævnte adresse. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

ANKENÆVNETS AFGØRELSE

ANKENÆVNETS AFGØRELSE ANKENÆVNETS AFGØRELSE Sag: SPA- Sagsbehandler: /SUSJ Forbruger: Energiselskab: Præstbro Kraftvarmeværk A.m.b.a. CVR 1807 3498 Fjembhedevej 25 Præstbro 9330 Dronninglund v/ Frederikshavn Forsyning CVR 2559

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus

Klage over Energitilsynets afgørelse af 17. september 2008 vedrørende tilbagebetaling af overdækning i AffaldVarme Århus Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Energitilsynets

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt

Afgørelse Klage over afslag på at rejse tilsynssag om sponsorater til idræt Til: [XXX] Energitilsynet, (j.nr. [XXX]) TRE-FOR A/S, TRE-FOR Varme A/S og TRE-FOR El-net A/S Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 4. april 2014 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk XXX Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens

KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens Kommunes afgørelse af 1. marts 2016 Fortsat pålagt tilslutningspligt efter tilslutningsbekendtgørelsens A F G Ø R E L S E (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Horsens

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 5. december 2002 klaget til

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [Klager] over Energitilsynet af 17. september 2008 manglende klageberettigelse til Energitilsynet i sag om tilbagebetaling af overdækning

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0003 JDA. AFGØRELSE (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0003 JDA. AFGØRELSE (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 2. februar 2001 J.nr. 97-2311-0003 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 19. februar 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 19. februar 2015. Til: Sammensluttede Danske Energiforbrugere v/ [XXX] Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Randers Kommune Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Fremsendes pr. e-mail: [XXX] og pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014.

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Silkeborg Kommunes afgørelse

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning)

A F G Ø R E L S E. (Varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form 25. juli 2001 J.nr. 97-2311-0014 HJD A F G Ø R E

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred

KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse af 11. september 2013 klage over afslag på partsstatus i Energitilsynets sag om Odsherred (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Anonymiseret KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet kan ikke behandle klagen, der afvises fra realitetsbehandling ved Energiklagenævnet. Til: [XXX] Vorupør Kraftvarmeværk Thisted Kommune (j.nr. [XXX]) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax E.ON Varme Danmark ApS Att.: Thomas Andersen Thrane Nørrelundvej 10 2730 Herlev Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg

Klagen af 16. september 2003 fra [...] har været forelagt Energitilsynet og Sønderborg (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 16. september 2003 flyttegebyr Formand, professor cand. jur. Christen Boye Jacobsen Fhv. Overingeniør, cand.

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag

Læs mere

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet.

Nævnenes Hus Toldboden Viborg. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet. Til: XXX Lemvig Varmeværk a.m.b.a. Energitilsynet Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af manglende

Læs mere

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.a. over Billund Kommune af 27. januar 2010 Godkendelse af ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Hejnsvig Varmeværk A.m.b.a. over Billund Kommune af 27. januar 2010 Godkendelse af ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt (Varmeforsyning) Offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Hejnsvig

Læs mere

Som andelshaver kan optages enhver juridisk eller fysisk person, såfremt denne er:

Som andelshaver kan optages enhver juridisk eller fysisk person, såfremt denne er: 1 Selskabets navn er Østervdi Varmeværk, Østervrå og selskabets hjemsted er Østervrå, Sæby Kommune. Østervrå Varmeværk er et andelsselskab med begrænset ansvar (A.m.b.a.) 2 Varmeværkets formål er al etablere

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Boligselskabet AKB Lyngby OVER Energitilsynets

Læs mere

Afgørelse Klage over daværende Dragsholm Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 12. august 2003 om tilslutnings- og forblivelsespligt

Afgørelse Klage over daværende Dragsholm Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 12. august 2003 om tilslutnings- og forblivelsespligt Til: [XXX] Odsherred Varme A/S Odsherred Kommune (tidligere Dragsholm Kommune) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

AFGØRELSE (varmeforsyning)

AFGØRELSE (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 4. maj 2001 J.nr. 97-2311-0020 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra Læsø Kommune, Fjernvarmeforsyningen

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form.

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Regitze Buchwaldt Martin Salamon. Carl Helmers. Klager: C VR 5776 2918. Durupvej 22 Glyngøre 7870 Rosle v. Klageemne:

Regitze Buchwaldt Martin Salamon. Carl Helmers. Klager: C VR 5776 2918. Durupvej 22 Glyngøre 7870 Rosle v. Klageemne: T 5BANKENÆVNETS AFGØRELSE /SEN Klager: PH 7870 Roslev Sekretariat: KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN Indklaget energiselskab: Glyngøre Fjernvarme A.m.b.a. C VR 5776 2918 Durupvej 22 Glyngøre 7870 Rosle

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Silkeborg Varme A/S Silkeborg Kommune Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt.

Afgørelse Klage over Aabenraa Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt. [XXX] Fremsendes pr. alm. post og pr. e-mail til [XXX] samt [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på fritagelse fra forblivelsespligt til Hvalpsund Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Afgørelse Klage over afslag på fritagelse fra forblivelsespligt til Hvalpsund Kraftvarmeværk a.m.b.a. [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Klage over Tønder Kommunes afgørelse af 17. februar 2009 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til naturgas

Klage over Tønder Kommunes afgørelse af 17. februar 2009 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til naturgas [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

UDKAST. Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg UDKAST Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15, 26 a, nr. 1, og 34, stk. 2, i lov om varmeforsyning, jf.

Læs mere

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A.

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A....[Klager] fremsendte

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016. Til: Hans Sørensen repræsenteret ved advokat Jacob Georg Naur Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Rebild Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til

Læs mere

Afgørelse klage over pålæg af forblivelsespligt og afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse klage over pålæg af forblivelsespligt og afslag på dispensation fra forblivelsespligt Til: [XXX) Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Næstved Kommune [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes beslutning af 6. november 2003 om tinglysning af tilslutningspligt De har ved brev af 9. april 2004 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A.

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A. [XXX] Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a.

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. (Varmeforsyning) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes

Læs mere

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes.

Energitilsynets afgørelse af 19. juni 2009 stadfæstes. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Slagslunde Fjernvarmelaug over Energitilsynet

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet ophæver Randers Kommunes afgørelse af 11. maj 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet ophæver Randers Kommunes afgørelse af 11. maj 2015. Til: [XXX] Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Randers Kommune (j.nr. XXX) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395

Læs mere

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013.

Energiklagenævnet stadfæster Energitilsynets afgørelse af 10. september 2013. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Energitilsynets afgørelse

Læs mere

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk over Furesø Kommune af 26. september 2008

Læs mere

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax

Frederiksborggade København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf Fax Advokatfirmaet Gudberg Att.: Advokat Poul Gudberg Markedsgade 6B 8600 Silkeborg Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016. Til: XXX Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral)

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral) (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER

Læs mere

Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008

Læs mere

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement

...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 7. februar 2006 SEAS/NVE s beregning af net- og transmissionsabonnement Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor,

Læs mere

Klagen har været forelagt Energtilsynet og [...], v/ advokat Poul Gudberg, Advokatgruppen

Klagen har været forelagt Energtilsynet og [...], v/ advokat Poul Gudberg, Advokatgruppen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hou Kraftvarmeværk a.m.b.a. over Energitilsynet af 14. oktober 2003 opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse Nævnsformand, professor, cand.jur.

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Toldboden Viborg. Tlf

Toldboden Viborg. Tlf Til: Aftagerforeningen Østerlund Varme A/S Dansk Gas Distribution A/S Sønderborg Forsyning A/S Sønderborg Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Hou Kraftvarmeværk a.m.b.a. over Energitilsynet af 17. januar 2006 udtrædelsesgodtgørelse fra [...] Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

Indhold 1 Navn og hjemsted Formål og forsyningsområde Andelshaverne Andelshavernes hæftelse og økonomiske ansvar...

Indhold 1 Navn og hjemsted Formål og forsyningsområde Andelshaverne Andelshavernes hæftelse og økonomiske ansvar... Indhold 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål og forsyningsområde... 2 3 Andelshaverne... 2 4 Andelshavernes hæftelse og økonomiske ansvar... 2 5 Udtrædelsesvilkår... 3 6 Deklarationer... 3 7 Generalforsamling...

Læs mere

Vedtægter. Hadsten Varmeværk A.m.b.A. Toftegårdsvej 30A. 8370 Hadsten. Tlf. 86 98 11 55. info@hadstenvarmevaerk.dk. www.hadstenvarmevaerk.

Vedtægter. Hadsten Varmeværk A.m.b.A. Toftegårdsvej 30A. 8370 Hadsten. Tlf. 86 98 11 55. info@hadstenvarmevaerk.dk. www.hadstenvarmevaerk. Vedtægter Hadsten Varmeværk A.m.b.A. Toftegårdsvej 30A. 8370 Hadsten Tlf. 86 98 11 55. info@hadstenvarmevaerk.dk. www.hadstenvarmevaerk.dk Dagsorden 1 Indholdsfortegnelse Side 1 Navn og hjemsted 3 2 Formål

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hvalsø Kommunes afgørelse af 17. august 2006 om afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning for ejendommen [...].

Læs mere

Klage over Nykøbing-Rørvig Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 11. december 2006 om afslag på ansøgning på dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Nykøbing-Rørvig Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 11. december 2006 om afslag på ansøgning på dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Nykøbing-Rørvig Kommunes (nu Odsherred Kommune) afgørelse af 11. december 2006 om afslag på ansøgning på dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet

Læs mere

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v.

Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Den Kristlige Fagbevægelse Engboulevarden 30 8900 Randers Klage over afgørelse fra Energitilsynet, for meget opkrævet arealbidrag m.v. Ved brev af 24. september 2002 har Den Kristelige Fagbevægelse til

Læs mere

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg

Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg Det Energipolitiske Udvalg EPU alm. del - Bilag 328 Offentligt Bekendtgørelse om tilslutning m.v. til kollektive varmeforsyningsanlæg I medfør af 11, stk. 2, 12, stk. 2, 13, stk. 2, 14, stk. 2 og 3, 15,

Læs mere

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber

Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber (Varmeforsyning) Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynets afgørelse af 6. juli 2006 undersøgelse af Hedensted Fjernvarme a.m.b.a. budgetter og regnskaber Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv.

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

(...) over Billund Kommune af 25. september 2008 afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til Hejnsvig Varmeværk a.m.b.a.

(...) over Billund Kommune af 25. september 2008 afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt til Hejnsvig Varmeværk a.m.b.a. (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a.

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. (Varmeforsyning) 128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand. polyt. H.

Læs mere

Energitilsynets besvarelser af klagers henvendelser Brørup Fjernvarme A.m.b.a. s opkrævning af et investeringsbidrag

Energitilsynets besvarelser af klagers henvendelser Brørup Fjernvarme A.m.b.a. s opkrævning af et investeringsbidrag (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA OVER OM [XXX] Energitilsynets besvarelser

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frede Gundberg, Roskilde over Energitilsynet af 15. marts 2005 Regler for dispensation i forbindelse med opkrævning af afkølingstarif i Roskilde Kommunes varmeforsyning. (Genoptagelse

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 12. april 2010 om tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 12. april 2010 om tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. (XXX) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

E.ON Varme A/S over Energitilsynet af 18. januar 2006 opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse for [...] udtræden af Slagslunde Kraftvarmeværk

E.ON Varme A/S over Energitilsynet af 18. januar 2006 opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse for [...] udtræden af Slagslunde Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form E.ON Varme A/S over Energitilsynet af 18. januar 2006 opkrævning af udtrædelsesgodtgørelse for [...] udtræden af Slagslunde Kraftvarmeværk

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S.

Klagen er indgivet af advokat Søren Stenderup Jensen ved advokat Marlene Hannibal, Advokatfirmaet Plesner, på vegne af Brødrene Hartmann A/S. Til: Brødrene Hartmann A/S Tønder Fjernvarmeselskab a.m.b.a. Energitilsynet Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K

Læs mere