Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. januar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh (V) Adnan Jedon (A)

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01 Orientering om status på anbringelsesområdet Opsamling efter afholdte møder med skolebestyrelserne Godkendelse af takst intern skole - Nørgården Godkendelse af takst intern skole - Christiansminde Specialundervisning for Voksne - "Bryd Isolationen" Samarbejdsaftale - specialundervisning for voksne Takster for 2009 for de private opholdssteder Lukkedage i daginstitutioner Styrelsesvedtægt for børnehaver Frigivelse af rådighedsbeløb vedr. legeplads til Fasanvejens børnehave Orientering om støtteindsatsen for børn i daginstitutioner - januar Tilskud til privat pasning Handlinger - Kvalitetsrapport 2007/08 - Folkeskoleområdet Målsætning for folkeskolen Orientering Tillægsdagsorden 19 Frigivelse af rådighedsbeløb til indretning af specialundervisningslokaler m.v. på Søndergades Skole

3 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Orientering om status på anbringelsesområdet S03/dwbkes 08/9673 Åben sag Orientering om status på anbringelsesområdet. Orienteringen taget til efterretning.

4 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Opsamling efter afholdte møder med skolebestyrelserne P35/dwbkes 09/1634 Åben sag Opsamling efter afholdte møder med skolebestyrelserne. Opsamlingen drøftet og taget til efterretning. Der etableres et fællesmøde med TMU om skolernes ønsker i forhold til renovering. Næste møde søges arrangeret på Søndergades Skole.

5 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Godkendelse af takst intern skole - Nørgården S02/dwbkes 08/9661 Åben sag Fagenhenden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender taksten for Nørgårdens interne skole i 2009 til kr. 607,-kr. pr. dag. Lønudgifter kr. Ejendomsudgifter kr. Øvrige udgifter kr. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Fagenhedens forslag godkendt.

6 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Godkendelse af takst intern skole - Christiansminde S02/dwbkes 08/9661 Åben sag Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender taksten for Christiansmindes interne skole i 2009 til 716 kr. pr. dag. Det bemærkes, at der er tale om heldagsskoletakst (inkl. behandlingsmæssigt fritidstilbud): Lønudgift kr. Ejendomsudgift kr. Øvrige udgifter kr. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Fagenhedens forslag godkendt.

7 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Specialundervisning for Voksne - "Bryd Isolationen" P20/dwbkes 09/1258 Åben sag Hjørring Kommune fremsender forslag om fortsat drift af tilbud om kompenserende specialundervisningstilbud "Bryd Isolationen". "Bryd Isolationen" er et tilbud om kompenserende specialundervisning primært som fjernundervisning på 19 psykiatriske institutioner i det tidligere Nordjyllands amt. Der har deltaget elever fra samtlige kommuner i det tidligere Nordjyllands amt. Der undervises p.t. 188 elever. Der anvendes 1,3 lærerårsværk på opgaven. Undervisningen er i 2007 og 2008 finansieret under den mellemkommunale aftale om voksenspecialskolerne. Kommunerne er enige om, at takstfinansiering fremover skal være det bærende princip i det mellemkommunale samarbejde. "Bryd Isolationen" overgår således til takstfinansiering pr. 1. januar Hjørring Kommune vurderer imidlertid på baggrund af det store antal deltagere og ydelsernes omfang, at ydelsen ikke er egnet til at benytte til takstfinansiering som enkeltsagsprincip. Det foreslås derfor, at "Bryd Isolationen" fremover finansieres over en trækningsret efter samme principper som en række regionale ydelser inden for den kompenserende specialundervisning. Udgiften til "Bryd Isolationen" er i kr. Det foreslås, at fordeling mellem kommunerne sker i forhold til antal borgere over 18 år. Brønderslev Kommunes andel af udgiften udgør 7,2% = kr. (2008-pris). Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender forslaget til fortsat drift af "Bryd Isolationen" under de nævnte forudsætninger. Udgiften finansieres inden for afsat budget til specialundervisning for voksne på kr. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi bemærker, at finansieringen indenfor budgettet skønnes usikkert. Såfremt det efter 1. halvår viser sig, at udgiften ikke kan indeholdes i budgettet, bør udvalget finansiere merudgiften indenfor egen budgetramme. Bilag: Hjørring Kommunes forslag vedrørende " Bryd Isolationen" Fagenhedens forslag godkendt.

8 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side 451

9 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Samarbejdsaftale - specialundervisning for voksne P27/dwbkes 09/1259 Åben sag Hjørring kommune fremsender forslag til samarbejdsaftale om den kompenserende specialundervisning for voksne mellem Hjørring Kommune (Specialskolen for voksne Vendsyssel - SPVV) samt Frederikshavn og Brønderslev Kommuner. Den 1. januar 2009 overgår den kompenserende specialundervisning for voksne til takstfinansiering. I forbindelse med overgangen til takstfinansiering blev der i 2007 nedsat en arbejdsgruppe på tværs af de nordjyske kommuner, der bl.a. skulle komme med anbefalinger vedrørende visitations- og finansieringsprocedurer. Disse anbefalinger ligger tæt op af de procedurer, der er gældende i forhold til rammeaftalen på specialundervisningsområdet og især den del, der handler om ydelser på kommunikationsinstitutterne. Samarbejdsaftalen mellem Hjørring, Frederikshavn og Brønderslev Kommuner sikrer, at borgerne i de tre kommuner fortsat tilbydes mulighed for at kunne modtage kompenserende specialundervisning for voksne, efter at området overgår til takstfinansiering. Aftalen indeholder forhold omkring økonomi, omfang og forpligtelser. Økonomi: På Brønderslev Kommunes budget for 2009 er afsat kr. til specialundervisning for voksne. Det forventes, at udgiften kan afholdes inden for budgettet. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi bemærker, at finansieringen indenfor budgettet skønnes usikkert. Såfremt det efter 1. halvår viser sig, at udgiften ikke kan indeholdes i budgettet, bør udvalget finansiere merudgiften indenfor egen budgetramme. Bilag: Samarbejdsaftale med ydelseskatalog - Hjørring kommune Samarbejdsaftalen godkendt.

10 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Takster for 2009 for de private opholdssteder S29/dwbkes 09/1262 Åben sag Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender følgende takster for 2009: Højbo: kr. Lønudgifter: kr. Ejendomsudgifter: kr. Øvrige udgifter: kr. Tilsynsbetaling: kr. Nørgården: kr. Lønudgifter: kr. Ejendomsudgifter: kr. Øvrige udgifter: kr. Tilsynsbetaling: kr. Indslusningsforløb: kr. Langensig: kr. Lønudgifter: kr. Ejendomsudgifter: kr. Øvrige udgifter: kr. Tilsynsbetaling: kr. Den Tværkommunale Godkendelses- og Tilsynsafdeling har gennemgået budgetmaterialerne og det har ikke givet anledning til bemærkninger. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi, har ingen bemærkninger til sagen. Fagenhedens forslag godkendt.

11 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Lukkedage i daginstitutioner G01/dwbkes 09/1260 Åben sag Som led i kommuneaftalen for 2009 har regeringen og KL aftalt, at løsrevne lukkedage i daginstitutioner skal afskaffes. Aftalen har virkning fra 1. januar I henhold til kommunalaftalen er regeringen og KL enige om, at det ikke er hensigtsmæssigt, at daginstitutioner i de enkelte kommuner holder åbent i f.eks. ferieperioder, hvor fremmødet af børn er lavt. Det kan f.eks. være sommerferien, mellem jul og nytår og fredag efter Kr. Himmelfart. Der er endvidere enighed om, at familier med et pasningsbehov på de dage, hvor barnets egen institution holder lukket, skal have et tilbud om pasning i en anden institution. Som følge af kommunalaftalen for 2009 må der kun holdes lukket på dage, hvor fremmødet af børn i daginstitutionen er lavt - dvs. på dage hvor mange forældre holder fri og hvor der derfor kun er få børn med pasningsbehov. Det er den enkelte kommune, der fastsætter kriterier for, hvad der er lavt fremmøde i daginstitutioner af sammenlignelig størrelse. Ved fastlæggelse af kriterier for lavt fremmøde kan der bl.a. tages hensyn til dels antallet af børn og dels forholdet mellem antallet af børn og ansatte, så der også tages hensyn til institutionens størrelse. Kommunen eller daginstitutionen skal inddrage forældrene i beslutningen om afholdelse og placering af eventuelle lukkedage på dage med et forventet lavt fremmøde. Kommunen eller daginstitutionen skal således i forbindelse med en evt. placering af lukkedage give forældrene mulighed for at gøre indsigelse i forhold til kommunens eller daginstitutionens vurdering af lavt fremmøde og i forbindelse hermed evt. lukkedages placering. Kommunalbestyrelsen kan delegere kompetencen til at beslutte placering af lukkedage på dage med lavt fremmøde til forældrebestyrelsen i kommunens daginstitution inden for de kriterier for lavt fremmøde, som er fastsat af kommunen. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget godkender følgende retningslinjer for lukkedage i daginstitutioner: Lukkedage uden forpligtigelse til anvisning af alternativt pasningstilbud: Weekender, helligdage, Grundlovsdag og 24. december. Lukkedage med forpligtigelse til anvisning af alternativt pasningstilbud: Forudsætningen for at fastlægge lukkedage udover ovennævnte er, at fremmødet af børn er lavt. I Brønderslev Kommune er der et lavt fremmøde, når 2/3 af de indskrevne børn er fraværende. Dagtilbuddet beslutter i samarbejde med forældrebestyrelsen placeringen af eventuelle lukkedage på dage med forventet lavt fremmøde. Forældrene skal have mulighed for at gøre indsigelse Lukkedage kan være i sommerferien, mellem jul og nytår og fredagen efter Kristi Himmelfart.

12 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side 455 Alternativ pasning på lukkedage aftales og koordineres med daginstitutionerne i lokalområdet. Bilag: Orienteringsbrev om afskaffelse af løsrevne lukkedage i dagtilbud Fagenhedens forslag godkendt.

13 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Styrelsesvedtægt for børnehaver P24/dwbkes 09/659 Åben sag Indstilling: Jf. Dagtilbudsloven skal der etableres forældrebestyrelser for hvert enkelt dagtilbud. Dette for at sikre forældrenes indflydelse. Ifølge loven udøver forældrebestyrelserne sin virksomhed inden for de mål og rammer, der er fastsat i lovgivningen og af Byrådet. Byrådet skal derfor fastlægge rammerne for forældrebestyrelsernes arbejde, og disse skal fremgå af en kommunal styrelsesvedtægt. Dagpasningsområdet har indtil nu haft to forskellige sæt styrelsesvedtægter en for børnehaverne i den gamle Dronninglund Kommune og en for børnehaverne i den gamle Brønderslev Kommune. Med henblik på at harmonisere området foreligger nu forslag til fælles styrelsesvedtægt for såvel kommunale som selvejende børnehaver i Brønderslev Kommune. Nærværende forslag er udarbejdet med udgangspunkt i lovgivningen samt de strukturelle og organisatoriske rammer, der er for Dagpasningsområdet i Brønderslev Kommune. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår: at det foreliggende forslag til styrelsesvedtægt sendes til udtalelse i samtlige forældrebestyrelser at styrelsesvedtægten efterfølgende vedtages endeligt i Byrådet Bilag: Styrelsesvedtægt for børnehaver Styrelsesvedtægten sendes til udtalelse med følgende bemærkninger: 6 Politiske mål fastsættes som udgangspunkt for en 4-årig periode.

14 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side 457

15 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Frigivelse af rådighedsbeløb vedr. legeplads til Fasanvejens børnehave G01/dwbkes 08/1954 Åben sag /ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet frigiver kr. af afsat rådighedsbeløb på kr. i på sted nr (etablering af flere børnehavepladser) til indretning af legeplads i forbindelse med udvidelse af Fasanvejens børnehave. Byrådet vedtog den 13. november 2008 at godkende forslag til udvidelse af Fasanvejens Børnehave med 36 pladser. De samlede udgifter ved udvidelsen var opgjort til kr., heraf legeplads kr. Det fremgik af sagen, at det er aftalt med Fasanvejens Børnehave, at der startes med legeplads, redskabshus og P-plads for at kunne fortsætte driften af nuværende børnehave under byggeriet. Der ønskes nu at starte med legepladsen i marts måned 2009, hvorfor der er behov for frigivelse af beløb til dækning af udgifterne heraf kr. Center for Økonomi kan oplyse, at der er afsat rådighedsbeløb for 2009 på kr.til flere børnehavepladser (Fasanvejens Børnehave og Ny daginstitution i Hjallerup). Fagenhedens forslag godkendt.

16 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Orientering om støtteindsatsen for børn i daginstitutioner - januar S03/dwbkes 08/1708 Åben sag Leder af støtteteamet fremsender aktuel orientering om støtteindsatsen for børn i daginstitutioner - januar Bilag: Orientering om støtteindsatsen Orienteringen taget til efterretning. Fagenheden arbejder videre med problemstillingen efter de faldne bemærkninger i udvalget. Sagen tages op til behandling på udvalgets næste møde.

17 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Tilskud til privat pasning P21/dwbkes 09/1381 Åben sag Formanden har anmodet om drøftelse af tilskud til privat pasning. Det drejer sig om sag om tilskud til privat pasning, når forælder starter arbejde på deltid efter barsel, således at forælder er på delvis barsel og delvis arbejde. Fagenheden for Børn og Unge oplyser om reglerne: Tilskuddet kan ikke gives til forældre som modtager barselsdagpenge eller orlovsydelse til børnepasning for det samme barn for så vidt barnet er under 3 år Dog kan der ved delvis barsel og arbejde udbetales tilskud til det, der svarer til antal arbejdstimer. Fagenheden oplyser, at man ved delvis barsel og arbejde administrerer efter reglen om udbetaling af tilskud til det, der svarer til antal arbejdstimer. Formanden orienterede om sagen, som blev taget til efterretning.

18 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Handlinger - Kvalitetsrapport 2007/08 - Folkeskoleområdet P15/dwbkes 08/2489 Åben sag /ØK/BY På Byrådets møde den 13. november 2008 blev kvalitetsrapport 2007/08 inden for folkeskoleområdet samt afledte handlinger for 2009 godkendt. I alt 7 handlinger blev foreslået og godkendt. Handling nr. 1 omhandler udarbejdelse af ny timetildelingsmodel. Den nuværende timetildelingsmodel har kørt i 2 år og en evaluering trænger sig på. Derfor har en arbejdsgruppe med repræsentanter af skoleledere og forvaltning udarbejdet forslag til ny timetildelingsmodel. Handling nr. 7 omhandler forslag til dialogfora mellem skolebestyrelser og Børne- og Ungdomsudvalget. Fagenheden for Børn og Kultur har udarbejdet forslag til dialogfora gældende for perioden Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget indhenter udtalelse fra skolebestyrelserne til forslag om udmønting af de 2 handlinger. Bilag: Forslag til dialogfora Forslag til timetildeling for skoleåret 2009/10 Fagenhedens forslag godkendt.

19 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Målsætning for folkeskolen P22/dwbkes 09/1699 Åben sag I forbindelse med kommunesammenlægningen blev det vedtaget, at der skulle udarbejdes en ny fælles målsætning for folkeskolen. Målsætningen skulle baserer sig på de to sammenbragte kommuners målsætning og blev kaldt pejlemærker. I tidligere Brønderslev Kommune vedtog Byrådet i 2004 en ny målsætning for folkeskoleområdet som en del af målsætningsarbejdet på børne- og kulturforvaltningens område. I tidligere Dronninglund kommune fremgik målsætning for skolevæsenet af styrelsesvedtægten for folkeskolen i Dronninglund kommune. De enkelte skolers målsætning og handlingsplaner fremgik af den enkelte skoles virksomhedsplan, som blev udarbejdet hvert år. Målformuleringerne for de to sammenbragte kommuner var forskellige. Processen har ligeledes været forskellig. I tidligere Dronninglund Kommune har hver skole udarbejdet en virksomhedsplan, ligesom alle skoler har haft kontraktstyring. I tidligere Brønderslev Kommune har skolerne haft en virksomhedsplan, men der er ikke kontraktstyring. Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Børne- og Ungdomsudvalget fremsender forslag til nye målsætninger for folkeskolen til udtalelse i skolebestyrelserne. Målsætning for folkeskolen er udarbejdet under hensyntagen til kommunens overordnede værdier - værdihjulene - samt kommunens sammenhængende børnepolitik. Målsætningen er praksisorienteret. Det vil sige, at den indledningsvis er bygget op af de brede værdiord efterfulgt af yderligere handlingsforslag. Alle skoler og skolefritidsordninger har haft mulighed for at komme med forslag til målsætningsarbejdet. En styregruppe med repræsentanter for skoleledere, SFO-ledere, forældre og forvaltning har sammenfattet de indkomne forslag. Bilag: Forslag til målsætning for folkeskolen Fagenhedens forslag godkendt.

20 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Orientering A05/dwbkes 09/1798 Åben sag 1. Afslutning af evaluering af ledelsesstruktur vedrørende projekt på dagpasningområdet. 2. Orientering om skoleboder. 3. Orientering om statusanalyse 2009 som afslutning på projekt Partnerskab om Folkeskolen Orientering om opkrævning af takster på skolefritidsordningsområdet, når der er tale om børn over kommunegrænser. 5. Orientering om igangsætning af projekt Multihus i Jerslev. 6. Indbydelse til temadag den 11. marts 2009 om Rammeaftaler Bilag: Bilag til pkt. 2 - Skoleboder Bilag til pkt. 3 - Statusanalyse 2009 Ad 1 Der laves møde med bestyrelsesformænd og ledere den 3. marts kl Emnerne er: Evaluering af ledelsesprojektet og madordning. -mødet starter kl Til efterretning.

21 Børne- og Ungdomsudvalget, den 27. januar 2009 Side Frigivelse af rådighedsbeløb til indretning af specialundervisningslokaler m.v. på Søndergades Skole S05/dwbkes 09/1263 Åben sag /ØK/BY Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet frigiver kr. af afsat rådighedsbeløb på sted nr , Pulje til skolerenovering - rest på kr. til indretning af specialundervisningslokaler og kontorfaciliteter på Søndergades Skole. Arbejdstilsynet har lukket de hidtidige specialundervisningslokaler i østfløjen på skolen og disse bruges nu til depotrum. I den tidligere tandlægeklinik er der imidlertid mulighed for at indrette nye specialundervisningslokaler samt kontorfaciliteter til psykolog m.fl. I henhold til indhentede tilbud koster ombygningen af tandlægeklinikken ca kr. Påtegning fra Center for Økonomi: Center for Økonomi, har ingen bemærkninger til sagen. Fagenhedens forslag godkendt.

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Til samtlige kommuner

Til samtlige kommuner Til samtlige kommuner Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail vfm@vfm.dk www.vfm.dk Afskaffelse af løsrevne lukkedage i dagtilbud Som led i kommuneaftalen for

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. juni 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-17:00 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010

Med kommuneøkonomiaftalen for 2010 bekræftede og præciserede regeringen og KL aftalen for 2009 om lukkedage. 29. januar 2010 Til samtlige kommuner m.fl. Departementet Holmens Kanal 22 1060 København K Orienteringsbrev om revideret vejledningstekst vedr. lukkedage Tlf. 3392 9300 Fax. 3393 2518 E-mail ism@ism.dk www.ism.dk Med

Læs mere

NOTAT. Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune

NOTAT. Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune NOTAT Lukkedage i dagtilbud i Billund Kommune Udarbejdet af Lisbeth Østergaard, marts 2017 revideret efter høring, maj 2017 1 Indhold Indledning...3 Lukkedage...3 Hvad siger vejledningen til dagtilbudsloven

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat

Børne- og Ungdomsudvalget. Referat Børne- og Ungdomsudvalget Referat Dato: 27. oktober 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:10 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V) Gitte Krogh

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. februar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:15 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år

Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Dagpasningsområdet Dato: 03. juni 2009 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud 3 6 år Indledning og lovgrundlag Nærværende styrelsesvedtægt omfatter såvel kommunale som selvejende dagtilbud i Brønderslev

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. juni 2010 Lokale: Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C) Margit

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 29. september 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30-16:40 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO

Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO Ændrede åbningstider og lukkedage i SFO Dagtilbudsloven 1 stk. 2, 4 23 Formålet med loven er at 1 stk. at fremme børns og unges trivsel, udvikling og læring gennem dag-, fritids- og klubtilbud samt andre

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. februar 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. juni 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole Andersen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2010 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:45-17:00 Eskild Slot Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen (C)

Læs mere

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. april 2008 Lokale: Mødelokale 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-13.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/166 Orientering

Læs mere

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE.

Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE ÅBENT MØDE. Kulturudvalget Dato: 11. januar 2005 Blad nr. 1 Kulturudvalget afholder møde: Referat Den 11. januar 2005 Kl. 16.00 på administrationsbygningen. Hals Kommune Fraværende med afbud: Ib Munk. INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:30 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2008 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-16.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. august 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 - kl. 17.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. december 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 12:30-14:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Vejledning om planlægning og afholdelse af lukkedage (Revideret januar 2017)

Vejledning om planlægning og afholdelse af lukkedage (Revideret januar 2017) Vejledning om planlægning og afholdelse af lukkedage (Revideret januar 2017) Børne- og Ungdomsudvalget vedtog den 17. december 2008 politikken for lukkedage i dagtilbud. Børne- og Ungdomsudvalget vedtog

Læs mere

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol

Ny Tønder Kommune Børn- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Mødedato: 25. oktober 2006 Mødelokale: Skærbæk Rådhus, Mødelokale 3 Starttidspunkt for møde 14:00 Sluttidspunkt for møde 18.30 Fraværende: Gruppemøder: 25. oktober 2006 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Børn- og Skoleudvalgets møde den 07.01.2008 kl. 16:00 Langeskov Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 105. Sager og skrivelser til orientering.... 3 106. Kommissorium for

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 4 ONSDAG DEN 14. MARTS 2007, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 14. marts 2007 Side: 2 Fraværende: Dorte Schmidt Brown deltog

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2008 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-14:30 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. november 2008 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:30 17,30 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen

Læs mere

Beslutningsoplæg Forslag til organisering af ungdomsuddannelse til unge med særlige behov

Beslutningsoplæg Forslag til organisering af ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Beslutningsoplæg Forslag til organisering af ungdomsuddannelse til unge med særlige behov Udmøntning af Lov om ungdomsuddannelse til unge med særlige behov - et samarbejde mellem Frederikshavn og Hjørring

Læs mere

Præsentation af fakta og nøgletal 2010

Præsentation af fakta og nøgletal 2010 Præsentation af fakta og nøgletal 2010 LIBU Side 1 02-03-2011 BYRÅDETS SERVICEMÅL (1999): DAGINSTITUTIONER OG DAGPLEJE (0-6 ÅRIGE) 4 POLITISKE MÅL FOR KOMMUNENS DAGTILBUD (1999) 5 TAKSTPOLITIK 6 LUKKEDAGE

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 05. april 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Ole

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 05. oktober 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:15 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 16. januar 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00

DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 DAGSORDEN FOR BØRNE- OG SKOLEUDVALGETS MÅNEDSMØDET MARTS TIRSDAG DEN 20. MARTS 2007 14:00 1 Indholdsfortegnelse 1 Åben - Valg af repræsentant til bestyrelsen for Historisk Værksted i Giver 10 Åben - Meddelelser

Læs mere

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I

Fastsættelse af børnepolitikken B I I. Evaluering og dokumentation af politikkens fremdrift B I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisnings-ud valget Generelt Fastsættelse af børnepolitikken Evaluering og

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg

KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg KAPITEL 1 Forældrebestyrelsens sammensætning og valg 1 Ved alle kommunens dagtilbud (børnehaver og vuggestuer) vælges en forældrebestyrelse, jf. Dagtilbudsloven. Stk. 2 En forældrebestyrelse består af:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Frokostordninger. Retningslinjer for valg af frokostordninger

Frokostordninger. Retningslinjer for valg af frokostordninger Retningslinjer for valg af frokostordninger 2017-2019 1. september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Lovgivningen... 3 2. Kommunalt arrangeret frokostordning... 4 2.1. Kommunalt arrangeret frokostordning (2.10-6

Læs mere

Information til institutionerne. Sommerferielukning i uge 29 og 30

Information til institutionerne. Sommerferielukning i uge 29 og 30 Information til institutionerne Sommerferielukning i uge 29 og 30 Styrelsesvedtægt Uddrag fra dagtilbudsområdets styrelsesvedtægt Dagtilbudsområdets styrelsesvedtægt, 8 stk. 7 Vedrørende fællespasning

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

Center for Børn & Undervisning

Center for Børn & Undervisning Center for Børn & Undervisning Dato 16-01-2019 j./sagsnr. 28.00.00-A00-212-18 Retningslinjer for optagelse i dagtilbud i Faxe Kommune gældende fra 1. januar 2019. Disse retningslinjer omfatter opskrivning

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 45 TIRSDAG DEN 1. DECEMBER 2009, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 1. december 2009 Side: 2 Fraværende: Anders Fog-Petersen

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 23. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 23. januar 2008 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 1. april 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.30-17.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag

Notat. Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Notat Bilag 2: Oversigt over det væsentligste indhold af Lov om fleksibel frokostordning m.v. og de tilknyttede forslag Nedenstående oversigtsskema er udarbejdet ud fra Sundhedsministeriets Orientering

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 13. april 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:45 Ole Jespergaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Byrådet. Fastsættelse af børnepolitikken B I I I

Byrådet. Fastsættelse af børnepolitikken B I I I Delegationsplan - ørne- og undervisningsudvalget Ringsted Kommune = eslutter, = ndstiller yrådet Økonomiudvalget ørne- og undervisningsudvalget Adminstrationen (Leder) Generelt Fastsættelse af børnepolitikken

Læs mere

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune

Udkast til. Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Udkast til Styrelsesvedtægt for daginstitution med forældrebestyrelser og afdelingsråd i Ringsted Kommune Forældrebestyrelsen 1. Forældrebestyrelsens sammensætning Forældrebestyrelsen består af formændene

Læs mere

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011

118. Månedlig økonomirapport pr. 30. november 2011 Dagsorden til mødet i Udvalget for Børn og Familie den 6. december 2011 kl. 17:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Pkt. Tekst Åbne dagsordenpunkter 118 Månedlig økonomirapport pr.

Læs mere

Ny struktur for dagtilbud og skoler

Ny struktur for dagtilbud og skoler FAQ 2 om: Ny struktur for dagtilbud og skoler Børne- og Kulturforvaltningen d. 7. december 2010 I anden halvdel af høringsperioden har Børne- og Kulturforvaltningen svaret på følgende spørgsmål: Dagtilbudsområdet

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget den 23-12-2011, s. 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Økonomiudvalget Protokol Fredag den 23. december 2011 kl. 08:45 afholdt Økonomiudvalget møde i Udvalgsværelse 1/Rådhus. Medlemmerne var til stede

Læs mere

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren

Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Overordnet kompetencefordeling inden for skolesektoren Dette notat beskriver den overordnede kompetencefordeling inden for folkeskolen under mellemformstyret. Specielt er der lagt vægt på byrådets, rådmandens

Læs mere

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar.

3. at sagen herefter fremsendes til endelig politisk behandling sammen med de indkomne høringssvar. Styrelsesvedtægt J.nr.: 17.01.00.A21 Sagsnr.: 14/2086 ANBEFALING: Skoleafdelingen anbefaler: 1. at udkast til en ny styrelsesvedtægt for folkeskoleområdet og SFO i Dragør Kommune sendes i høring i skolebestyrelserne,

Læs mere

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune

Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægt for skoleområdet i Brønderslev Kommune Styrelsesvedtægten for folkeskoleområdet I henhold til folkeskolelovens 41 skal byrådet, efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne, fastsætte

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Referat

Børne- og Skoleudvalget. Referat Børne- og Skoleudvalget Referat Dato: 11. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-16:40 Ole Jespersgaard (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil Nielsen (F) Lone Birkmose

Læs mere

Oversigt over kompetence og delegation på BUUs område

Oversigt over kompetence og delegation på BUUs område KØBENHAVNS KOMMUNE Børne og Ungdomsforvaltningen Ledelsessekretariatet NOTAT 29. november 2017 Oversigt over kompetence og delegation på BUUs område Efter Københavns Kommunes styrelsesvedtægt 16 varetager

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Ændringen Håndtering af ændringen BUU beslutning Kommunerne skal fremover fastsætte og offentliggøre. Ingen kommunens rammer for dagtilbuddene.

Ændringen Håndtering af ændringen BUU beslutning Kommunerne skal fremover fastsætte og offentliggøre. Ingen kommunens rammer for dagtilbuddene. Bilag 1: Oversigt over kommende lovændringer i dagtilbudsloven 1) Den styrkede ramme for pædagogiske læreplaner og øvrige faglige ændringer Bedre sammenhænge i kommunernes indsats for de 0-6 årige Kommunerne

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008.

ALLERØD KOMMUNE. Møde nr. 33. Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. ALLERØD KOMMUNE Møde nr. 33 Samordningsudvalget for børn, unge og idræt holdt møde på rådhuset torsdag den 6. november 2008. Mødet startede kl. 7.30 og sluttede kl. 10.10. 1. Bemærkninger til dagsordenen...2

Læs mere

Oversigt over forventede lukkedage i Faaborg-Midtfyn Kommunes daginstitutioner 2018

Oversigt over forventede lukkedage i Faaborg-Midtfyn Kommunes daginstitutioner 2018 Oversigt over forventede lukkedage i -Midtfyn Kommunes daginstitutioner 2018 Der er lukket Grundlovsdag og juleaftensdag (se side 8). Uge 7 Vinterferie 12.-16. februar Allested- Børnecenter, hvis der er

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune

Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune Styrelsesvedtægt for de kommunale dagtilbud (børnehaver) ved Langeland Kommune Lovgrundlag 1 I henhold til Dagtilbudsloven nr. 748 af 20. juni 2016 skal der oprettes forældrebestyrelser ved samtlige kommunale

Læs mere

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen

Revision Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Notatark Revision 2018 Styrelsesvedtægt for Kolding Kommunale Skolevæsen Denne styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Kolding Kommune er vedtaget af Byrådet i Kolding efter indhentet udtalelse fra skolebestyrelserne.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger.

2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger. 2007-07-09. Ballerup Kommune. Flytning af børn fra daginstitution til skolefritidsordninger. Resume: Udtalt at Ballerup Kommune ifølge de foreliggende oplysninger ikke har handlet i strid med servicelovens

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Holbæk Kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Holbæk Kommune Styrelsesvedtægt for folkeskolerne i Holbæk Kommune Styrelsesvedtægt og Bilag til styrelsesvedtægten udgør Holbæk Kommunes styringsgrundlag for den kommunale folkeskole. Vedtægt og bilag bygger på Folkeskolelovens

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Privat daginstitution Herudover

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018

Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud. Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 Styrelsesvedtægt for Herlev Kommunes dagtilbud Besluttet på Kommunalbestyrelsesmøde den 22. august 2018 13. september 2018 Styrelsesvedtægt for kommunale dagtilbud i Herlev Kommune Styrelsesvedtægten refererer

Læs mere

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune

Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune BILAG 4 STYRELSESVEDTÆGT FOR DAGTILBUD I REBILD KOMMUNE Dagtilbudsstruktur Rebild Kommune Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. Dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder:

Læs mere

Skolestyrelsesvedtægt

Skolestyrelsesvedtægt Skolestyrelsesvedtægt 2013-1 INDHOLDSFORTEGNELSE Kommunalbestyrelsen...side 03 Skolebestyrelsen...side 03 Skolebestyrelsens beføjelser...side 05 Pædagogisk Råd...side 06 Elevråd...side 07 Samråd...side

Læs mere

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år

4. at godkende, at forældrebestyrelserne alene kan fravælge frokostordningen hvert andet år Pkt.nr. 8 Fleksibel frokostordning for kommunale og selvejende dagtilbud Sagsnr.: Indstilling: Social- og Sundhedsforvaltningen indstiller til Social- og Sundhedsudvalget, at udvalget over for Økonomiudvalget

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune

Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune 21. april 2016 Styrelsesvedtægt for folkeskoler i Holbæk kommune Læring og trivsel 21. april 2016 Læring og trivsel Indhold: Udvalgets forord... 4 Styrelsesvedtægt for folkeskolerne... 5 Skolebestyrelsens

Læs mere

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven)

Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Bekendtgørelse af lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge (dagtilbudsloven) Herved bekendtgøres lov om dag-, fritids- og klubtilbud m.v. til børn og unge, lovbekendtgørelse nr. 314 af

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder htm. Dato. 23. august Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB.

Indholdsfortegnelse. Ordinært møde. file://p:\sæby\saeby-skoleleder htm. Dato. 23. august Tid 9:00. Sted. Volstrup Skole NB. Page 1 of 9 Referat Skoleleder Ordinært møde Dato Tid Sted NB. Fraværende Til stede 23. august 2005 9:00 Volstrup Skole Referent Hanne Bjørnager Indholdsfortegnelse 1. Kommunesammenlægning Åben sag 2.

Læs mere

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel

Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel Bilag: Pris x mængde forudsætninger for Udvalget Læring & trivsel På de områder, hvor pris x mængde er forudsætningen for budgetlægningen, viser bilagstabellen: pris x mængde for korrigeret budget 2017

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. marts 2008 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00-8.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/154

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. september 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8.00 - kl. 10.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Anbefalet i KKR Hovedstaden den 13. juni 2008 Indledning Den nuværende aftale vedr. specialundervisning omfatter skoleåret 2008/09 og

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Fritids- og Kulturudvalget. Referat Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 13. august 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen (A)

Læs mere

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018

Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Serviceinformation for Dagtilbud 0-6-års området Gældende fra 1. januar 2018 Pladsanvisningen Børne- og Undervisningsforvaltningen Springvandspladsen 5, 9800 Hjørring Indhold Mål for dagtilbud 0-6-års

Læs mere

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur

Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Bilag 4: Dagtilbudsstruktur Der er følgende dagtilbud til førskolebørn i Rebild Kommune jf. dagtilbudsloven: Børn under 2 år og 11 måneder: Kommunal dagpleje Kommunal vuggestue Private dag Herudover gives

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere