Bekendtgørelse om værditab på fast ejendom ved opstilling af vindmøller.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bekendtgørelse om værditab på fast ejendom ved opstilling af vindmøller."

Transkript

1 Energistyrelsen Att.: Jens Bengtsson Amaliegade 44 København K 13. marts 2009 Bekendtgørelse om værditab på fast ejendom ved opstilling af vindmøller. Vindmølleindustrien finder det positivt og helt nødvendigt, at der udarbejdes en bekendtgørelse til den nye værditabsordning med det formål at præcisere retningslinjer og procedurer i forbindelse med ordningen. Industrien er fortsat stærkt betænkelig ved værditabsordningen, som, vi mener, risikerer at blive en stor barriere for den fremtidige udbygning med vindkraft på land. Udover Vindmølleindustriens uforståenhed over for det politiske ønske om at indføre en særordning for vindmøller, der er opstillet i overensstemmelse med alle plan- og miljøkrav og på baggrund af de kommunale myndigheders planlægning, er branchen bekymret for, at ordningen bliver vanskelig at administrere, og at det ikke lykkes at skabe en ensartet og gennemsigtig praksis for vurderingerne af værditab. Dette skyldes bl.a., at kriterierne for værditabsvurderingerne ikke er nærmere beskrevet hverken i loven eller i nærværende udkast til bekendtgørelse, og at det derfor er lagt helt over på de fem nye taksationsmyndigheder selv at definere hvilke forhold, de vil lade indgå i vurderingerne. Det er vores opfattelse, at den nye bekendtgørelse i så vid udstrækning som muligt og i højere grad end det er tilfældet i udkastet bør bidrage til at skabe klarhed over de fremtidige procedurer, vilkår og rammer for vurderingerne, herunder ikke mindst at der fastlægges nogle ensartede retningslinier for, hvad taksationen skal bygge på, hvordan vurderingerne afrapporteres, samt hvilke tidsfrister der gælder.

2 Vindmølleindustrien har nedenstående konkrete bemærkninger til udkastet til bekendtgørelse. Hovedbemærkninger 2, stk. 2 Angivelse af ejendomme inden for 6 x totalhøjde Vi finder det positivt, at der i stk. 2 lægges op til, at det er Energinet.dk, som angiver hvilke ejendomme, der er beliggende i afstanden 4-6 gange møllens totalhøjde fra opstillingsstedet. Dermed undgås det, at der fra starten kan opstå tvist mellem ejeren af ejendommen og vindmølleopstiller om, hvorvidt cirklen rundt om møllen er korrekt anført. Det er imidlertid vores overbevisning, at det bør defineres hvilken del af ejendommen, der skal ligge inden for de 6 x totalhøjde, for at den pågældende ejer er berettiget til at anmelde krav uden betaling af gebyret på de kr. Det ses således ikke sjældent i det åbne land, at der kan være jordtilliggender, der ligger meget langt væk fra, hvor ejerens beboelse er beliggende, og hvor det næppe vil give mening at tale om, at der sker et værditab. For at skabe klarhed er der behov for at definere præcist hvilken del af ejendommen, der skal ligge inden for de 6 x totalhøjde, for at ejeren gebyrfrit at kunne anmelde krav. Vindmølleindustrien mener, at det bør være selve beboelsen, og anbefaler, at der anvendes den definition, som i forvejen anvendes i forbindelse med planlægning for vindmøller for beregning af både støj og skyggekast, nemlig at der skal være tale om udendørs opholdsarealer som haver og terrasser i umiddelbar tilknytning til beboelsen. 2, stk. 3 Deltagelse i besigtigelse af ejendommen Det er Vindmølleindustriens overbevisning, at taksationen bør gennemføres uden deltagelse af ejer og vindmølleopstiller, således at den alene beror på taksationskommissionens objektive vurdering. Ved at lægge op til deltagelse af parterne kan der for det første i forbindelse med besigtigelsen opstå diskussion mellem ejer, vindmølleopstiller og myndighed om hvilke forhold, der bør indgå i vurderingerne og det er ikke usandsynligt, at ejer og opstiller begge vil forsøge at øve indflydelse på taksationskommissionen. For det andet pålægges vindmølleopstilleren en tung og urimelig byrde ved at skulle være til stede ved samtlige vurderinger for at sikre en balancering af evt.

3 fremførte synspunkter fra ejerens side. Afhængig af antallet af anmeldelser kan vindmølleopstiller således måtte afse tid til at deltage i et betydeligt antal besigtigelser, mens der for ejernes side naturligvis blot vil være tale om en enkelt. 2, stk. 5 Ensartet, landsdækkende praksis Udkastet lægger op til, at der skal tilstræbes en ensartet landsdækkende praksis ved taksationerne, ved at Energinet.dk mindst 2 gange årligt indkalder formændene for taksationsmyndighederne til møde. I og med at taksationsmyndighedens virke er underlagt offentlighedsloven antager vi desuden, at afgørelserne vil blive offentliggjort. Det er imidlertid Vindmølleindustriens opfattelse, at der er behov for yderligere foranstaltninger for at sikre en ensartet, transparent praksis, se kommentarerne herunder under 4 Taksationsmyndighedens afrapportering til Energinet.dk. 3 Anmeldelse af krav 3 redegør for, hvilke regler der gælder for anmeldelse af værditab. Der mangler imidlertid en nærmere beskrivelse af, hvad der forventes af vindmølleopstilleren i forbindelse med det offentlige orienteringsmøde og det orienteringsmateriale, som han skal udarbejde. Der er således behov for at præcisere tidsfrist for mødeindkaldelse, samt hvilke krav der vil blive stillet til orienteringsmaterialet af Energinet.dk. 3, stk. 3 Anmeldelse af krav efter fristens udløb Det bør fremgå af bekendtgørelsen i hvilke helt særlige tilfælde, at der kan anmeldes krav efter tidsfristen. 4 Samlet vurdering af krav i relation til det enkelte mølleprojekt Det skal efter vores opfattelse præciseres i 4, at taksationsmyndigheden så vidt muligt tilstræber at gennemføre taksation for alle de krav, som anmeldes i forbindelse med det enkelte projekt, på den eller de samme dage. Det er forudsætningen for, at taksationen bliver så effektiv som muligt, og taksationsomkostningerne ikke bliver unødigt høje. 4, stk. 1 Tidsfrist for taksationsmyndighedens afgørelse Det fastsættes i 4 stk. 1, at der bør træffes afgørelse snarest muligt efter kravets fremsættelse. Vindmølleindustrien mener, at der er behov for en klar præcisering af tidsfristen for at sikre, at taksationen times fornuftigt i forhold til den sideløbende planlægningsproces, så det undgås, at projektplanlægningen forsinkes unødigt. Dette vil også være i overensstemmelse med bemærkningerne til VE-lovens 9, hvori det anføres at En afklaring af betalingsspørgsmålet på et tidligt tidspunkt

4 forventes tillige at bidrage til en hurtigere afslutning af den kommunale planproces, da usikkerhed herom for kommunens borgere kan bremse fremdriften i den kommunale beslutningsproces. Der går normalt ca. 2-3 måneder fra, at kommuneplantillæg med tilhørende VVM og lokalplan har været i høring, til planerne er færdigbehandlet og vedtaget politisk i kommunen, og projektet er klar til at opnå byggetilladelse. Da VE-loven lægger op til, at vindmølleopstiller og ejere har 4 uger fra fristen for anmeldelse af krav til at indgå en frivillig aftale uden taksation, inden Energinet.dk skal anmode taksationsmyndigheden om at igangsætte taksation, anbefaler vi: 1) at der sættes en frist på 1 måned for taksationsmyndighedens besigtigelse af ejendommen fra Energinet.dks anmodning 2) at taksationsmyndigheden senest 14 dage efter besigtigelsen meddeler sin afgørelse til Energinet.dk Fristerne er nødvendige for at undgå, at selve taksationsprocessen ikke i sig selv bliver en bremsende flaskehals for planlægning og projekt. 4, stk. 2 Principper for vurderingen af værditab Det fastsættes, at de almindelige erstatningsretlige principper skal lægges til grund for vurderingen. Der savnes imidlertid en definition af principperne, og det er derfor uklart, hvori disse principper består, og hvordan de overhovedet kan forenes med en særordning, hvor de gængse retlige rammer ifm. erstatning og fast ejendom i realiteten tilsidesættes. Med ordningen er der således netop lagt op til at fravige nogle helt fundamentale erstatningsretlige principper, nemlig at der skal være indtruffet en reel, påviselig skade, at der skal foreligge culpa i form af en ansvarspådragende handling, og at der skal være en klar årsagssammenhæng mellem den lidte skade og den pågældende handling. Derfor har man i loven været nødsaget til at sige, at vindmølleopstiller har et objektivt ansvar. Men ifølge lovens bemærkninger er der tale om en særlig form for objektivt ansvar, da ansvaret ifaldes, selv om en lovlig byggetilladelse udnyttes. Objektivt ansvar forudsætter på andre områder, at der indtræffer en uventet handling, og knytter sig normalt til særligt farlige eller ukontrollerbare aktiviteter. Desuden tilsidesættes de almindelige naboretlige principper om, at der kun kan forventes erstatning, hvis naboer må tåle større gener, end den almindelige samfundsudvikling tilsiger.

5 4 Taksationsmyndighedens afrapportering til Energinet.dk Som nævnt indledningsvist er det efter Vindmølleindustriens mening indlysende, at en forudsætning for en transparent ordning med en ensartet praksis over hele landet er, at det fastsættes, hvilke kriterier taksationskommissionen skal lægge til grund for vurderingen. Dette har man fra lovgivers side imidlertid ikke gjort. For at tilstræbe en ensartet praksis mener Vindmølleindustrien derfor, at det som minimum bør fastlægges og beskrives, hvordan taksationsmyndigheden skal rapportere resultatet af sin vurdering, herunder hvilken dokumentation der skal afleveres til Energinet.dk. Ud over at der bør rapporteres med en konkret, skriftlig begrundelse for resultatet og en beskrivelse af de forhold, som myndigheden bygger den konkrete taksation på, kan Energinet.dk eksempelvis udarbejde et skema over de faktuelle forhold, som myndigheden kan tage stilling til under taksationen og skal udfylde. Dette vil synliggøre hvilke kriterier, myndigheden tillægger værdi og hvilke der ikke tillægges værdi i de enkelte sager og på tværs af landet. Andre bemærkninger 1 om taksationsmyndigheden Det angives i stk. 2, at taksationsmyndighedens formand udpeger et sagkyndigt medlem til at forestå taksationen sammen med ham. Formuleringen kan efter vores vurdering skabe forvirring og kan med fordel præciseres. Det er Energistyrelsen, der i første omgang har udpeget de 3 ejendomsmæglere/sagkyndige pr. region, som kan indgå i taksationsmyndigheden sammen med den juridiske formand. Formanden kan således ikke frit udpege et hvilket som helst sagkyndigt medlem, men kan vælge blandt de 3 allerede udpegede for den pågældendes region. 2 om sekretariatets opgaver I stk. 1 angives det, at Energinet.dk varetager sekretariatsopgaver for taksationsmyndigheden, herunder deltagelse i besigtigelser. Vi mener, at det med formuleringen er uklart, om der er tale om, at Energinet.dk selv skal deltage i besigtigelserne eller om der hentydes til, at bekendtgørelsen lægger op til, at Energinet.dk skal underrette nabo og mølleopstiller om, at de har mulighed for at deltage i besigtigelserne (jf. i øvrigt vores bemærkninger til 2, stk. 3). Vindmølleindustrien står naturligvis til rådighed for en uddybning af vores synspunkter.

6 Venlig hilsen Hanne Jersild

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED HEVRING ÅDAL

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED HEVRING ÅDAL ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED HEVRING ÅDAL Norddjurs Kommune har den 26. september 2012 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 19 samt lokalplan nr. 047-707 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED EGEBJERG

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED EGEBJERG ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED EGEBJERG Hjørring Kommune har den 8. maj 2013 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 39 samt lokalplan nr. 800.8111-L01 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED NOLUND KIRKEVEJ

ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED NOLUND KIRKEVEJ ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED NOLUND KIRKEVEJ Billund Kommune har den 7. juni 2011 offentliggjort forslag til Lokalplan nr. 243 samt forslag til Kommuneplantillæg nr. 6 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED VIDEBÆK MOSE

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED VIDEBÆK MOSE ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED VIDEBÆK MOSE Ringkøbing-Skjern Kommune har den 29. marts 2011 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 7A (hovedforslag) og nr. 7B (alternativ) samt lokalplan

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED URUP HEDE

ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED URUP HEDE ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED URUP HEDE Billund Kommune har den 19. december 2011 offentliggjort forslag til Lokalplan nr. 246 samt forslag til Kommuneplantillæg nr. 9 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED STOKHØJVEJ

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED STOKHØJVEJ ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED STOKHØJVEJ Beskrivelse af projektet Projektet består af 4 møller med en totalhøjde på 100 m ved Stokhøjvej på Thyholm. Møllerne vil stå på en lige linje,

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen.

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Neesvej 99, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Nees Vest i henhold til lokalplan nr. 168 for Lemvig Kommune 8. 3. juni

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED KRUSBJERGVEJ, SUNDS

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED KRUSBJERGVEJ, SUNDS ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED KRUSBJERGVEJ, SUNDS Herning Kommune har den 5. september 2012 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 62 samt lokalplan nr. 29.T15.1 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED ALLESTRUPGAARD

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED ALLESTRUPGAARD ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED ALLESTRUPGAARD Randers Kommune har den 10. oktober 2012 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 111 samt lokalplan nr. 565 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

VÆRDITABSORDNING ORIENTERINGSMATERIALE OM VINDMØLLER VED HØJSTRUP I FREDERIKSHAVN KOMMUNE

VÆRDITABSORDNING ORIENTERINGSMATERIALE OM VINDMØLLER VED HØJSTRUP I FREDERIKSHAVN KOMMUNE VÆRDITABSORDNING ORIENTERINGSMATERIALE OM VINDMØLLER VED HØJSTRUP I FREDERIKSHAVN KOMMUNE INFORMATIONSMØDE OM VINDMØLLER VED HØJSTRUP Frederikshavn Kommune har den 26. september 2012 offentliggjort forslag

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM VINDMØLLER VED LINDUM I NORDSALLING

INFORMATIONSMØDE OM VINDMØLLER VED LINDUM I NORDSALLING VÆRDITABSORDNING ORIENTERINGSMATERIALE FOR VINDMØLLER VED LINDUM I NORDSALLING I SKIVE KOMMUNE: INFORMATIONSMØDE OM VINDMØLLER VED LINDUM I NORDSALLING Skive Kommune har den 12. januar 2011 offentliggjort

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER NORDØST FOR SKAVE

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER NORDØST FOR SKAVE ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER NORDØST FOR SKAVE Beskrivelse af projektet Projektet består af 3 møller med en totalhøjde op til 149,9 m nordøst for Skave. Møllerne vil stå på en lige linje,

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune

Værditabsordningen. Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune Værditabsordningen Vindmøller ved Overgaard Randers Kommune 1 1 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved energi-, forsynings- og klimaministeriet Ejer og driver energiens

Læs mere

Karsten og Mona Godtkjær Gedmosevej 3, Bur 7570 Vemb

Karsten og Mona Godtkjær Gedmosevej 3, Bur 7570 Vemb Karsten og Mona Godtkjær Gedmosevej 3, Bur 7570 Vemb Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Gedmosevej 3, 7570 Vemb, som følge af opstilling af vindmøller ved Gedmose

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER PÅ HOLMEN

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER PÅ HOLMEN Offentligt møde 15. marts 2017 ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER PÅ HOLMEN Beskrivelse af projektet Projektet består af 6 møller med en totalhøjde på 149,9 m på Holmen, som er beliggende ca. 2

Læs mere

Da vindmøllerne bliver 149,9 meter høje, er afstandskravet på minimum 4 gange møllens højde overholdt.

Da vindmøllerne bliver 149,9 meter høje, er afstandskravet på minimum 4 gange møllens højde overholdt. HØRINGSSVAR I forbindelse med den offentlige høring vedrørende forslag til Lokalplan 405 og Tillæg 68 til Kommuneplan 2013-2025 for et område til vindmøller ved Hejmdal/Påbøl ønsker vi hermed på vegne

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen.

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Neesvej 117, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Nees Vest i henhold til lokalplan nr. 168 for Lemvig Kommune 8. 3. juni

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0098 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0100 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Sønder Rubjerg og Vejby II Hjørring Kommune

Værditabsordningen. Vindmøller ved Sønder Rubjerg og Vejby II Hjørring Kommune Værditabsordningen Vindmøller ved Sønder Rubjerg og Vejby II Hjørring Kommune 1 Energistyrelsen Energistyrelsen Arbejder på at sikre Danske Borgere og virksomheder omkostningseffektiv og stabil forsyning

Læs mere

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller

Vindmølleordninger. Dato - Dok.nr. Titel. Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Vindmølleordninger 1 Økonomiske ordninger der eksisterer i forbindelse med opsætning af vindmøller Ordningernes formål er at øge den lokale forankring og accept af nye vindmøller. Vindmølleordningerne

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED BREJNING

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED BREJNING ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER VED BREJNING Beskrivelse af projektet Projektet består af 4 møller med en totalhøjde op til 140 m ved Brejning. Møllerne vil stå på en lige linje nordvest mod

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0101 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

VINDPARK ØSTER BØRSTING INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSORDNINGEN I VINDPARK ØSTER BØRSTING

VINDPARK ØSTER BØRSTING INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSORDNINGEN I VINDPARK ØSTER BØRSTING VINDPARK ØSTER BØRSTING INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSORDNINGEN I VINDPARK ØSTER BØRSTING Politisk behandling af vindmølleprojektet Vindpark Øster Børsting Viborg Kommune har den 5. juli 2012 offentliggjort

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Damhusvej 16, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Vemb i henhold til lokalplan nr. 1095 for Holstebro Kommune 8. 20. juni

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER I RINDUM ENGE

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER I RINDUM ENGE ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER I RINDUM ENGE Beskrivelse af projektet Projektet består af 5 møller med en totalhøjde op til 125 m i Rindum Enge. Møllerne vil stå på en lige linje fra nord til

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM VINDMØLLER VED ILSHØJ i RANDERS KOMMUNE

INFORMATIONSMØDE OM VINDMØLLER VED ILSHØJ i RANDERS KOMMUNE 1 INFORMATIONSMØDE OM VINDMØLLER VED ILSHØJ i RANDERS KOMMUNE Randers Kommune har den 13.10.2010 offentliggjort forslag til Kommuneplantillæg med tilhørende VVM-redegørelse, vedrørende etablering af enten

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0099 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen.

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Neesvej 125, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Nees Vest i henhold til lokalplan nr. 168 for Lemvig Kommune 8. 3. juni

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Poul Erik Nielsen.

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Poul Erik Nielsen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Tarmvej 111, 6893 Hemmet som følge af opstilling af vindmøller ved Holmen 2 i henhold til lokalplan nr. 400 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009

Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger. 30. september 2009 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger 30. september 2009 1 Erfaringer med VE-loven og de 4 ordninger De 4 ordninger overordnet Garantifonden Grøn Ordning Værditabsordningen Køberetsordningen 2 Fire

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Nørrekær Enge II Vesthimmerland og Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1

Værditabsordningen. Vindmøller ved Nørrekær Enge II Vesthimmerland og Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1 Værditabsordningen Vindmøller ved Nørrekær Enge II Vesthimmerland og Aalborg Kommune Dato - Dok.nr. 1 1 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved energi-, forsynings- og

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted

Debatoplæg Vindmøller ved Donsted DEBATOPLÆG 6. februar 2013 til den 6. marts 2013 Visualisering af 4 nye vindmøller på 130 meter, set fra Hyttenvej Skagen Frederikshavn Sæby Debatoplæg Vindmøller ved Donsted rojekt: Baggrund Frederikshavn

Læs mere

Værditabsordningen. Vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1

Værditabsordningen. Vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune. Dato - Dok.nr. 1 Værditabsordningen Vindmøller ved Øster Hassing Kær Aalborg Kommune Dato - Dok.nr. 1 Energinet.dk Selvstændig, offentlig virksomhed ejet af den danske stat ved klima-, energi- og bygningsministeriet Ejer

Læs mere

Værditabsordningen. - ændringer til VE-loven. v/signe Maj Holm og Janine Lindberg

Værditabsordningen. - ændringer til VE-loven. v/signe Maj Holm og Janine Lindberg Værditabsordningen - ændringer til VE-loven v/signe Maj Holm og Janine Lindberg 1 Grundlag for værditab ( 6, stk. 1) En eller flere vindmøller Tilknyttede lysmarkeringsmaster Vindmøller ved Kragerup Gods

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0094 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther.

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther. Kontor/afdeling Forvaltning og Administration af VE Dato 12. april 2018 J nr. 2017-112611 ARØ/ANMKR Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Molevej 50, 7730 Hanstholm,

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og sagkyndig ejendomsmægler

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og sagkyndig ejendomsmægler Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Lysenvej 29, 7870 Roslev, som følge af opstilling af vindmøller ved Krejbjerg i henhold til lokalplan nr. 260 for Skive Kommune 8. 22.

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. august 2017

HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. august 2017 HØJESTERETS DOM afsagt tirsdag den 15. august 2017 Sag 234/2016 (2. afdeling) Anna Kirstine Hangaard (advokat Per Overbeck, beskikket) mod Ejstrup Møllerne I/S (advokat Tom Uldall Hansen) I tidligere instanser

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED KOLSTRUPVEJ

ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED KOLSTRUPVEJ ORIENTERINGSMATERIALE VINDMØLLER VED KOLSTRUPVEJ Billund Kommune har den 10. maj 2011 offentliggjort forslag til Lokalplan nr. 245 samt forslag til Kommuneplantillæg nr. 8 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther.

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther. Kontor/afdeling Forvaltning og Administration af VE Dato 5. april 2018 J nr. 2017-12950 ARØ/ANMKR Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Roshagevej 19, 7730 Hanstholm,

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED TRIKELSHØJ

ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED TRIKELSHØJ ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. VINDMØLLER VED TRIKELSHØJ Randers Kommune har den 15. august 2012 offentliggjort forslag til kommuneplantillæg nr. 113 samt lokalplan nr. 573 med tilhørende VVM-redegørelse

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther.

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther. Kontor/afdeling Forvaltning og Administration af VE Dato 5. april 2018 J nr. 2017-12876 ARØ/ANMKR Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Roshagevej 6, 7730 Hanstholm,

Læs mere

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn

Velkommen. Borgermøde om. vindmøller på Hirtshals havn Velkommen Borgermøde om vindmøller på Hirtshals havn Aftenens program 19:00 Velkomst og præsentation, tekniskdirektør Andreas Duus, Hjørring Kommune 19:05 Oplæg om Hirtshals Havns ansøgning ved formand

Læs mere

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby

Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby Debatoplæg om Vindmøller ved Lavensby - Indkaldelse af forslag og idéer Debatperiode 6. februar til 6. marts 2013 Februar 2013 Vindmøller ved Lavensby Visualiseringen på forsiden viser 5 stk. vindmøller

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2

Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Debatoplæg om vindmøller ved Holmen 2 Udvidelse af vindmøllepark ved Holmen Debatoplæg om Lokalplan nr. 400 og Tillæg nr. 62 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra den

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0095 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede

Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om vindmøller ved Lønborg Hede Debatoplæg om udvidelse af vindmølleparken Lønborg Hede (Lønborg Hede II) Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 for Ringkøbing-Skjern Kommune Debatperiode: fra

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSBEHANDLINGEN HARBOØREHALLEN, HARBOØRE SKÆRTORSDAG DEN 29. MARTS 2018

INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSBEHANDLINGEN HARBOØREHALLEN, HARBOØRE SKÆRTORSDAG DEN 29. MARTS 2018 INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSBEHANDLINGEN HARBOØREHALLEN, HARBOØRE SKÆRTORSDAG DEN 29. MARTS 2018 DAGSORDEN VELKOMST PRÆSENTATION AF DELTAGERE FRA ENERGISTYRELSEN, PLANENERGI OG VATTENFALL BAGGRUND FOR

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther.

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther. Kontor/afdeling Forvaltning og Administration af VE Dato 6. april 2018 J nr. 2017-12992 ARØ/ANMKR Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Molevej 21, 7730 Hanstholm,

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren H. Mørup og ejendomsmægler

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren H. Mørup og ejendomsmægler Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Guldagervej 276, 9760 Vrå som følge af opstilling af vindmøller ved Høgsted i henhold til lokalplan nr. 800.8111-L02 for Hjørring Kommune

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0096 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til

Idéoplæg. Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller ved Overgaard Dalbyover. fra til Idéoplæg Indkaldelse af idéer og forslag Havndal vedr. nye vindmøller Dalbyover geodatastyrelsen, Miljøministeriet Udbyhøj Råby Gjerlev Gassum Øster Tørslev fra 16.11.2016 Asferg Spentrup Fårup Mellerup

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og sagkyndig ejendomsmægler

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og sagkyndig ejendomsmægler Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Norvej 20, 7860 Spøttrup, som følge af opstilling af vindmøller ved Krejbjerg i henhold til lokalplan nr. 260 for Skive Kommune 8. 22.

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther.

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Niels Vinther. Kontor/afdeling Forvaltning og Administration af VE Dato 5. april 2018 J nr. 2017-12897 ARØ/ANMKR Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Roshagevej 12, 7730 Hanstholm,

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren Højgaard Mørup og ejendomsmægler Niels Vinther.

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren Højgaard Mørup og ejendomsmægler Niels Vinther. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Bonkenvej 108, 9493 Saltum som følge af opstilling af vindmøller ved Østrup i henhold til lokalplan nr. 24-003 for Jammerbugt Kommune

Læs mere

Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S info@trafikstyrelsen.dk Rosenørns Allé 9, 5 DK-1970 Frederiksberg C

Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S info@trafikstyrelsen.dk Rosenørns Allé 9, 5 DK-1970 Frederiksberg C Trafikstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S info@trafikstyrelsen.dk Rosenørns Allé 9, 5 DK-1970 Frederiksberg C Tel: +45 3373 0330 danish@windpower.org www.windpower.org Bemærkninger til nye

Læs mere

Den 18. august 2016 samledes Taksationsmyndigheden på Mollerupvej 22, 8600 Silkeborg.

Den 18. august 2016 samledes Taksationsmyndigheden på Mollerupvej 22, 8600 Silkeborg. Mollerupvej 22 8600 Silkeborg Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Mollerupvej 22, 8600 Silkeborg som følge af opstilling af vindmøller ved Thorsminde Vest for Låsby

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 28. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 10.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 28. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 10. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Novej 10, 6950 Ringkøbing som følge af opstilling af vindmøller ved Nørhede-Hjortmose i henhold til lokalplan nr. 283 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Hautvej 9, Saltø, 4700 Næstved som følge af opstilling af vindmøller ved Saltø Gods i henhold til lokalplan nr. 057 for Næstved Kommune

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild

Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatoplæg Vindmøller ved Torrild Debatperiode: 16. april 2014 til den 14. maj 2014 Visualisering af 3 nye vindmøller med en totalhøjde på 100 meter, set fra det sydlige Torrild Baggrund Byrådet har i

Læs mere

Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov

Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov Idéoplæg om Vindmøller ved Notmarkskov - Indkaldelse af forslag og idéer Høringsperiode 27. marts til 24. april 2013 Marts 2013 Vindmøller ved Notmarkskov Forord I Sønderborg Kommune har vi med ProjectZero

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Poul Erik Nielsen.

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Poul Erik Nielsen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Houmvej 2, 6893 Hemmet som følge af opstilling af vindmøller ved Holmen 2 i henhold til lokalplan nr. 400 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Poul Erik Nielsen.

Afgørelsen er truffet af formanden, Anita Rønne og den sagkyndige, ejendomsmægler Poul Erik Nielsen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen Bandsbølvej 33, 6893 Hemmet som følge af opstilling af vindmøller ved Holmen 2 i henhold til lokalplan nr. 400 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Køberets- og værditabsordning for kystnære havmøller

Køberets- og værditabsordning for kystnære havmøller AARHUS UNIVERSITET Køberets- og værditabsordning for kystnære havmøller Dansk Energi s og Vindmølleindustrien s seminar den 27. maj 2013 Professor, dr.jur. Ellen Margrethe Basse, Juridisk Institut, School

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.

DEBATOPLÆG. Vindmøller ved Ålsrode. Norddjurs Kommune april 2015. Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs. DEBATOPLÆG Vindmøller ved Ålsrode Norddjurs Kommune april 2015 UDVIKL INGSFOR V A L T NINGE N Norddjurs Kommune Torvet 3 8500 Grenaa Tlf: 89 59 10 00 www.norddjurs.dk Visualisering af 150 meter høje vindmøller,

Læs mere

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket

Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Indkaldelse af ideer og forslag Forsøgsvindmøller ved Nordjyllandsværket Oktober 2009 Hvad er en VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på land fremgår

Læs mere

BECH-BRUUN. Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej Nykøbing F. Sendt per mail til: 26.

BECH-BRUUN. Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej Nykøbing F. Sendt per mail til: 26. Guldborgsund Kommune Teknik og Miljø Parkvej 37 4800 Nykøbing F Sofie Dehlholm Holst Advokatfuldmægtig Sagsnr. 016770-0003 sdh Sendt per mail til: natur-miljoe-plan@guldborgsund.dk 7+45 72 27 34 91 sdh@bechbruun.com

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. beboelsesejendommen Fladhedevej 10, 7620 Lemvig som følge af opstilling af vindmøller ved Volder Mark i henhold til lokalplan nr. 165 for Lemvig Kommune

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM NYE VINDMØLLER PÅ KØGE HAVN

INFORMATIONSMØDE OM NYE VINDMØLLER PÅ KØGE HAVN INFORMATIONSMØDE OM NYE VINDMØLLER PÅ KØGE HAVN Orienteringsmateriale Foto: Vindmøllerejseholdet KØGE VIND WWW.KOEGEVIND.DK ORIENTERINGSMATERIALE VEDR. NYE VINDMØLLER PÅ KØGE HAVN Beskrivelse af projektet

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Burvej 47, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Vemb i henhold til lokalplan nr. 1095 for Holstebro Kommune 8. 20. juni

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse. Den 4. december 2017 samledes Taksationsmyndigheden på Grimlundvej 5a, Hoven, 6880 Tarm.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse. Den 4. december 2017 samledes Taksationsmyndigheden på Grimlundvej 5a, Hoven, 6880 Tarm. Kontor/afdeling Forvaltning og administration af VE De Fire Vindmølleordninger Dato 31. maj 2018 J nr. 2017-10562 LBA/ANMKR/MAMOR Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende beboelsesejendommen

Læs mere

UDVIDELSE AF VINDMØLLEROJEKT NEJST ETAPE II

UDVIDELSE AF VINDMØLLEROJEKT NEJST ETAPE II Nejst Etape II - Brønderslev Kommune UDVIDELSE AF VINDMØLLEROJEKT NEJST ETAPE II 3 stk. Vestas V112 3,075 3,3 MW med en totalhøjde på 140 meter Beskrivelse af projektet 3 stk. Vestas V112 140 meter. Samme

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler

Afgørelsen er truffet af formanden Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Gerringevej 11, 4970 Rødby, som følge af opstilling af vindmøller ved Rødby Fjord i henhold til lokalplan nr. 360-53 for Lolland Kommune

Læs mere

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.

D O M. afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst. D O M afsagt den 29. marts 2017 af Vestre Landsrets 10. afdeling (dommerne Poul Hansen, Linda Hangaard og Anders Raagaard (kst.)) i ankesag V.L. B 0097 16 Nørhede-Hjortmose Vindudvikling ApS (advokat Jens

Læs mere

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune.

19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. Program 19:00 Velkomst og indledende oplæg v. ordstyrer borgmester Egon Fræhr, Vejen Kommune. 19:05 Vindmølleplanlægning i Vejen Kommune v. fagkoordinator Thomas Boldsen, Vejen kommune. 19:25 Indlæg omkring

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren Højgaard Mørup og ejendomsmægler Niels Vinther.

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren Højgaard Mørup og ejendomsmægler Niels Vinther. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Løkkenvej 108, 9490 Pandrup som følge af opstilling af vindmøller ved Østrup i henhold til lokalplan nr. 24-003 for Jammerbugt Kommune

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 29. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 26.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 29. maj 2013 samledes Taksationsmyndigheden på Novej 26. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Novej 26, 6950 Ringkøbing som følge af opstilling af vindmøller ved Nørhede-Hjortmose i henhold til lokalplan nr. 283 for Ringkøbing-Skjern

Læs mere

Forudgående offentlighed

Forudgående offentlighed Forudgående offentlighed Vindmølleplan for Horsens Kommune TEKNIK OG MILJØ 2 FORUDGÅENDE OFFENTLIGHED FOR VINDMØLLEPLAN Forudgående offentlighed For at give borgerne i Horsens Kommune lejlighed til at

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler

Afgørelsen er truffet af formanden Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Gerringevej 9, 4970 Rødby, som følge af opstilling af vindmøller ved Rødby Fjord i henhold til lokalplan nr. 360-53 for Lolland Kommune

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren H. Mørup og ejendomsmægler

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren H. Mørup og ejendomsmægler Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Karensmindevej 65, 9800 Hjørring som følge af opstilling af vindmøller ved Gårestrup i henhold til lokalplan nr. 900.8111-L11 for Hjørring

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 25. april 2012 samledes Taksationsmyndigheden på Tim Kirkevej 13, 6980 Tim.

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse: Den 25. april 2012 samledes Taksationsmyndigheden på Tim Kirkevej 13, 6980 Tim. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedr. ejendommen Tim Kirkevej 13, 6980 Tim som følge af opstilling af vindmøller ved Tim i henhold til lokalplan nr. 281 for Ringkøbing-Skjern Kommune sagsnr.

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen.

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og ejendomsmægler Heidi Hansen. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Neesvej 106, 7570 Vemb som følge af opstilling af vindmøller ved Nees Vest i henhold til lokalplan nr. 168 for Lemvig Kommune 8. 3. juni

Læs mere

9. marts 2016 SHM/LVN

9. marts 2016 SHM/LVN Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Guldagervej 239, 9760 Vrå som følge af opstilling af vindmøller ved Høgsted i henhold til lokalplan nr. 800.8111-L02 for Hjørring Kommune

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren H. Mørup og ejendomsmægler

Afgørelsen er truffet af formanden, professor, dr.jur. Søren H. Mørup og ejendomsmægler Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Dalsmarkvej 39, 9800 Hjørring som følge af opstilling af vindmøller ved Gårestrup i henhold til lokalplan nr. 900.8111-L11 for Hjørring

Læs mere

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase

Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner. Oplæg fra borgermøde I idefase Borgermøde den 6. oktober 2015 Vindmøller langs den Midtjyske motorvej Ikast Brande og Vejle kommuner Borgermøde den 6. oktober 2015 Kl. 19.00-19.10 Velkomst v/ borgmester Carsten Kissmeyer, Ikast-Brande

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og sagkyndig ejendomsmægler

Afgørelsen er truffet af formand Lars Bracht Andersen og sagkyndig ejendomsmægler Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Norvej 18, 7860 Spøttrup, som følge af opstilling af vindmøller ved Krejbjerg i henhold til lokalplan nr. 260 for Skive Kommune 8. 22.

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse

Baggrunden for Taksationsmyndighedens afgørelse Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Ågårdsvej 17, 4281 Gørlev som følge af opstilling af vindmøller ved Aagaard i henhold til lokalplan nr. 545 for Kalundborg Kommune 8.

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og ejendomsmægler Flemming F. Bentzon.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og ejendomsmægler Flemming F. Bentzon. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Muldbjergvej 4, 4733 Tappernøje, som følge af opstilling af vindmøller ved St. Røttinge i henhold til lokalplan nr. 049 for Næstved Kommune

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Bistrupvej 20, 4700 Næstved som følge af opstilling af vindmøller ved Saltø Gods i henhold til lokalplan nr. 057 for Næstved Kommune 28.

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSBEHANDLINGEN KLITTENS MENIGHEDSHUS, HVIDE SANDE SKÆRTORSDAG DEN 29. MARTS 2018

INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSBEHANDLINGEN KLITTENS MENIGHEDSHUS, HVIDE SANDE SKÆRTORSDAG DEN 29. MARTS 2018 INFORMATIONSMØDE OM VÆRDITABSBEHANDLINGEN KLITTENS MENIGHEDSHUS, HVIDE SANDE SKÆRTORSDAG DEN 29. MARTS 2018 DAGSORDEN VELKOMST PRÆSENTATION AF DELTAGERE FRA ENERGISTYRELSEN, PLANENERGI OG VATTENFALL BAGGRUND

Læs mere

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan

Tillæg 33. Silkeborg Kommuneplan Tillæg 33 Silkeborg Kommuneplan 2013-2025 Vedtaget af Silkeborg Byråd den 21. december 2015 Silkeborg Kommune offentliggør hermed Tillæg 33 til Kommuneplan 2013-2025. Silkeborg Byråd har 21. december 2015

Læs mere

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg.

Afgørelsen er truffet af formand Anita Rønne og statsautoriseret ejendomsmægler Anders Kokborg. Taksationsmyndighedens afgørelse om værditab vedrørende ejendommen Søndervej 56-58, 4700 Næstved som følge af opstilling af vindmøller ved Saltø Gods i henhold til lokalplan nr. 057 for Næstved Kommune

Læs mere

Vindmøller ved Thorup - Sletten

Vindmøller ved Thorup - Sletten Vindmøller ved Thorup - Sletten Ideoplæg Indkaldelse af ideer og forslag fra den 15. august 2016 til den 12. september 2016 Invitation til borgermøde Der afholdes borgermøde den 22. august 2016, kl. 19-21

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33

KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 KOMMUNEPLAN 2004-2016 Gl. Varde Kommune Tillæg 33 Varde Kommune September 2007 Tillæg nr. 33 til Kommuneplan 2004-2016, Gl. Varde Kommune Baggrund Baggrunden for kommuneplantillægget er et ønske om at

Læs mere