auto apv trin for trin TjeklisTe Mekanisk værksted

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "auto apv trin for trin TjeklisTe Mekanisk værksted"

Transkript

1 AUTO APV trin for trin T j e k l i s t e M e k a n i s k v æ r k st e d

2 Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der svares Ja til spørgsmålet i henhold til vejledningen, er lovkrav og anbefalinger overholdt Hvis man ikke er sikker på, om loven/ anbefalinger er overholdt, eller man gerne vil have lavet nogle ændringer, skal man sætte kryds i midten. Hvis man er i tvivl, skal man undersøge spørgsmålet nærmere evt. med hjælp fra eksterne konsulenter. Hvis der svares Nej, skal problemet/ emnet overføres til et problemskema og senere til handlingsplanen. Hvis der f.eks. er umiddelbare bemærkninger eller forslag til løsninger, kan dette skrives i. Tjekliste til arbejdspladsvurdering Mekanisk værksted Udført af: Afdeling: I serien Auto APV trin for trin indgår følgende materialer: Auto APV hvad, hvorfor, hvordan? (Varenr ) Tjekliste til mekanisk værksted (Varenr ) Tjekliste til pladeværksted (Varenr ) Tjekliste til reservedelslager (Varenr ) Tjekliste til klargøring (Varenr ) Tjekliste autolakering (Varenr ) Tjekliste undervognsbehandling (Varenr ) Tjekliste til administration og salg (Varenr ) Cd-rom med alle APV-materialer og kursusvideo (Varenr ) Atex i autobranchen er vi omfattet? (Varenr ) De enkelte materialer rekvireres hos Arbejdsmiljøbutikken (

3 Fysiske forhold lokaliteter 1. Har I plads nok, når I skal arbejde på jeres reparationspladser? Er der plads nok til at arbejde på de enkelte reparationspladser? Er der plads til jeres hjælpeværktøjer? Og er der plads til det øvrige tilbehør f.eks. olie og kølervæske så det ikke står i vejen? 2. Er gulvbelægningen i orden? Gulvbelægningen skal have en hårdhed, der passer til udnyttelsen. For eksempel skal det kunne gøres effektivt rent, hvis I spilder. Samtidig skal gulvet være skridsikkert og plant. Og er der niveauforskelle, skal de være markeret, så I tydeligt kan se dem. Det gælder også omkring revisionsgrave. 3. Er toiletforhold, herunder også håndvaske, i orden og er der nok af begge dele? Der skal være 1 toilet for hver 15 personer på jeres arbejdsplads. Hvis der er 1 urinal for hver 20 mænd, bør der også være mindst 1 toilet til de samme 20 mænd. Samtidig skal der på værkstedet normalt være 1 håndvask for hver 3 personer. Her tæller håndvaske i aflåste rum ikke med. Adgang fra jeres arbejdsrum til toilettet skal ske gennem et forrum. Samtidig er det ikke tilladt, at I går direkte fra forrummet til spiserummet. På værkstedet må vandhanerne ved håndvaskene ikke være håndbetjente. I skal kunne betjene dem med albuerne eller knæene. Eller de skal være udstyret med følere. Samtidig skal de helst være placeret i selve værkstedet. 4. Er jeres spiseplads i orden? På jeres spiseplads skal I have adgang til dagslys og lokalet skal kunne ventileres. 5. Er jeres omklædningsrum og badeforhold i orden? Er der plads nok i jeres omklædningsrum? Og har I alle jeres eget, aflåselige skab? Jeres arbejde kan betegnes som særligt tilsmudsende. Derfor skal I kunne opbevare jeres arbejdstøj og gangtøj hver for sig. Der skal være mindst 1 brusebad for hver 10 personer. Og de skal være afskærmet fra omklædningsrum og forrum. Er der både mænd og kvinder ansat på jeres virksomhed, skal der enten være adskilte baderum eller mulighed for at benytte de samme omklædnings-/baderum hver for sig.

4 Fysiske forhold belysning 6. Er der lys nok på arbejdspladsen? Er lyset godt nok til, at I for eksempel kan reparere bremser og motorer? Udfører I arbejde, hvor det er nødvendigt, at I bruger håndlamper? Og kunne det ændres ved en anden placering af almenbelysningen? Er loftbelysningen placeret så lavt som muligt? Og er lysarmaturerne placeret på langs mellem jeres arbejdspladser? 7. Er der tilgang af dagslys, og kan I se ud af lokalet? Der skal være tilgang af dagslys til arbejdslokalet. Og I skal kunne se ud af lokalet. 8. Er vægge, loft og gulve malet i lyse og matte farver? Hvis I har lyse farver i lokalet, så kaster det lyset tilbage og giver jer et bedre arbejdslys, fordi I gør bedre brug af de eksisterende lys. I bør samtidig male med matte farver, så I undgår blænding. Fysiske forhold maskiner og udstyr 9. Har I tilgængelige brugsanvisninger på alle maskiner, værktøjer og øvrigt udstyr? På alle maskiner og på alt udstyr skal der være en tilgængelig, dansk brugsanvisning, der er skrevet i et forståeligt sprog. I skal alle være instrueret i brug og vedligeholdelse af maskiner/udstyr. 10. Er maskiner, værktøj og øvrigt udstyr i sikkerhedsmæssig forsvarlig stand, og overholder I eftersyns- og vedligeholdelseskrav (gælder også løfteredskaber)? I skal holde udstyr i sikkerhedsmæssig og forsvarlig stand og overholde leverandørens anvisninger. I skal for eksempel ikke fjerne afskærmningen. Det er en god ide, hvis I laver vedligeholdelsesplaner for det enkelte udstyr. Planerne sørger for, at I får delt ansvaret for vedligeholdelsen ud. For visse typer udstyr er der lovkrav om, at I skal foretage eftersyn. Det gælder for eksempel elektriske håndmaskiner (mindst hver 6. måned, El-rådet) og løfte-/hejseredskaber (mindst hver 12. måned). 11. Ved indkøb af nye maskiner, værktøj og øvrigt bør I vælge det, der støjer og vibrerer mindst muligt. Samtidig bør håndtag og lignende være ergonomisk udformet. Når I køber nyt værktøj og nye maskiner, skal I vælge udstyr, der er støj- og vibrationsdæmpende. Samtidig kan for eksempel udformning, materiale og betjeningsgrej være ergonomisk. Det har betydning for, hvordan og hvor hårdt I arbejder med værktøjet.

5 Fysiske forhold maskiner og udstyr (fortsat) 12. Bruger I maskiner, el- og luftværktøjer mindst muligt? I bør arbejde mindst muligt med maskiner, el- og luftværktøjer, så I undgår høre- og vibrationsskader. Tag også hensyn til hinanden, når det gælder eventuelle støjgener. Har I kolde hænder, når I arbejder, er der større risiko for vibrationsskader. Derfor bør I for eksempel isolere håndtagene, bruge handsker eller købe værktøjer, der er isolerede. Det er samtidig vigtigt, at I lader maskinerne gøre arbejdet og ikke holder for hårdt på dem. I bør også arbejde i korte perioder frem for lange. Fysiske forhold ventilation 13. Er der ventilation i rummet? Rumventilation skal fjerne den spredte forurening fra det rum, hvor I arbejder. Har I for eksempel et ventilationsanlæg, der blæser frisk forvarmet luft ind og et udsugningsanlæg, der suger den forurenede luft ud, så værkstedet bliver luftet helt igennem? 14. Fungerer rumventilationen godt nok? Er luften frisk på værkstedet? Og uden at indblæsningen virker som træk? Bliver varmen og derved også luften fordelt/udskiftet i hele lokalet? 15. Virker jeres udsugning til udstødningsgasser effektivt? Og er der egnede mundstykker? Lugter det af udstødning, selvom I bruger udsugningen? Er slanger og mundstykker vedligeholdt? 16. Har I udsugning i revisionsgrav(ene)? Der skal være en effektiv udsugning i revisionsgrave. Ventilationen skal køre under hele arbejdet. 17. Er de øvrige procesudsugninger i orden? Er ventilationen effektiv over f.eks. rensekarret og andre forureningskilder?

6 Fysiske forhold ventilation (fortsat) 18. Er der kontrolanordninger på alle ventilationsanlæg? Der skal på alle jeres ventilationsanlæg være en kontrolanordning, der giver alarm ved utilstrækkelig funktion eller driftsstop. Det kan for eksempel være et lys- eller et lydsignal. 19. Er der brugsanvisninger og vedligeholdelsesplaner på alle ventilationsanlæg? Der skal være brugsanvisninger på alle jeres ventilationsanlæg. De skal samtidig være tilgængelige for jer alle. Jeres leverandør skal ved levering udfærdige en tegning og en brugsanvisning til drift og vedligeholdelse. Samtidig skal der laves en målerapport. Får I ikke disse dele, skal I selv udarbejde dem. Én medarbejder på virksomheden skal samtidig vide, hvordan ventilationsanlæggene virker. 20. Er ventilatorerne placeret, så I undgår støj i arbejdslokalerne? Ventilatorerne bør placeres i lokaler, hvor der ikke arbejdes. Er det ikke muligt, skal de støjdæmpes, så støjen er mindst 10 db(a) lavere end baggrundsstøjen. For at undgå luftstøj kan I for eksempel indsætte lyddæmpere. Og ved ophæng på bærende vægge eller elementer kan I nedsætte støjen, som forplanter sig i bygningen ved at montere i gummiophæng. Fysiske forhold støj 21. Virker lofter og eventuelt vægge lyddæmpende? Hvis det er let at tale sammen i værkstedet uden efterklang (genlyd), så er lokalets akustiske forhold ofte tilfredsstillende. 22. Er støjende aktiviteter adskilt fra de ikke-støjende? Støjende aktiviteter bør være adskilt fra ikke-støjende. Det vil sige, at reparations- og pladearbejde foregår i to adskilte lokaler. På mindre værksteder, hvor man ikke har eller kan få denne opdeling, bør man opsætte støjdæmpende gardiner eller benytte flytbare vægge, der er beklædt med et støjdæmpende materiale. Ventilatorer og kompressorer kan også være generende støjkilder, der bør placeres i et støjdæmpet hus eller i et lokale, hvor der ikke arbejdes. Hvis dette ikke er muligt, bør de placeres i støjbokse. 23. Bruger I de værktøjer/metoder, der er mindst støjende/vibrerende? Vælg, hvis det er muligt, altid værktøj/metode, der giver mindst støj- og vibrationsgener. Værktøjet skal vedligeholdes, da det også er med til at mindske støj- og vibrationsniveauet. Kør med mindst muligt tryk, når I bruger luftværktøj (se i leverandørens anvisninger).

7 Fysiske forhold støj (fortsat) 24. Bruger I høreværn ved støjende arbejde? Hvis støjen overstiger 80 db(a), skal der være høreværn til rådighed. Hvis støjen overstiger 85 db(a), skal høreværnet anvendes. Høreværn er til personlig brug. Og hvis I bruger ørepropper, skal I være opmærksomme på, at der er risiko for at få eksem i øregangene. Det skyldes bl.a., at snavs fra hænderne overføres til ørepropperne. Kemiske/biologiske forhold 25. Er der brugsanvisninger på alle de stoffer og materialer, I bruger på værkstedet? Alle produkter, der kan være farlige for sikkerhed og sundhed, skal være forsynet med en brugsanvisning fra leverandøren. Den skal være på dansk og indeholde 16 punkter. Samtidig skal den opbevares i en mappe og være tilgængelig for jer alle. I skal desuden være instrueret i brugen af alle stoffer/materialer. Jeres brugsanvisninger skal jævnligt gås igennem, så I får holdt styr på de produkter, I anvender og på, om der er ændringer i leverandørens anvisninger. (Praktisk vejledning om udarbejdelse af arbejdspladsbrugsanvisninger i autobranchen kan rekvireres hos Har I udarbejdet arbejdspladsbrugsanvisninger? Arbejdspladsbrugsanvisninger kan enten være tilføjelser til leverandørens anvisninger eller et tillægsblad til disse. Bladet kan bl.a. indeholde oplysninger om, hvad I bruger produktet til, hvilke forholdsregler der skal tages, om der skal bruges ventilation, handsker og åndedrætsværn. Tillægsbladet skal placeres sammen med anvisningen fra leverandøren. (Praktisk vejledning om udarbejdelse af arbejdspladsbrugsanvisninger i autobranchen kan rekvireres hos Er I alle blevet instrueret i brugen af produkterne? Alle ansatte skal instrueres i, hvordan de skal arbejde med produkterne? Og i hvilke forholdsregler, der skal tages. Der er endda produkter, der kræver særlige uddannelser. Det vil være beskrevet i den enkelte brugsanvisning fra leverandøren. 28. Vælger I de mindst farlige produkter, når I køber ind? Vælg altid det mindst farlige produkt til at løse opgaven, når I køber ind. Det fremgår bl.a. af kodenummeret og faremærkningen på leverandørens brugsanvisning, hvilke forholdsregler, der skal tages, når I arbejder med produktet. I kan også læse om produktet på (Praktisk vejledning om udarbejdelse af arbejdspladsbrugsanvisninger i autobranchen kan rekvireres hos

8 Kemiske/biologiske forhold (fortsat) 29. Har I de personlige værnemidler, der skal bruges under de forskellige arbejdsprocesser? I arbejdspladsbrugsanvisningerne kan I finde en vurdering og beskrivelse af, hvilke værnemidler der skal anvendes. Disse værnemidler skal være tilgængelige i virksomheden. Det drejer sig oftest om handsker, øjenværn, åndedrætsværn og overtræksdragter. I skal samtidig være instrueret i, hvordan I bruger de personlige værnemidler. 30. Vedligeholder I de personlige værnemidler, og opbevarer I dem korrekt? De personlige værnemidler skal opbevares og vedligeholdes efter leverandørens anvisninger. Det er især vigtigt, at kulfiltermasker opbevares i en tætsluttende beholder/pose. 31. Bruger I de personlige værnemidler, når det anbefales? Som ansatte på et værksted skal I kende risikoen ved at arbejde med produktet, hvis I ikke anvender de personlige værnemidler. Det er vigtigt, at disse kan tilpasses den enkelte ansatte, og at de ansatte selv er med til at vælge de værnemidler, der passer bedst til dem. 32. Er der rent og ryddeligt på værkstedet? Og har I en rengøringsplan? Når I holder rent og gulvet frit for affald, værktøjer og andet, kan I spare tid og forebygge faldulykker. Det anbefales, at I har en rengøringsplan, der for eksempel angiver, hvornår der skal vaskes vinduer, gulve og vægge, og hvem der skal udføre opgaverne. Ergonomi personvogn 33. Er jeres arbejde planlagt, så I kan indtage varierende arbejdsstillinger? Kan I ofte skifte arbejdsstilling, så I ikke indtager de samme stillinger i længere tid af gangen? Variation i arbejdet kan være skift mellem stående, gående eller siddende arbejde. Det er for eksempel en god ide, hvis I ofte skifter mellem arbejde i motorrummet og arbejde under bilen.

9 Ergonomi personvogn (fortsat) 34. Er jeres arbejde planlagt, så I ikke arbejder foroverbøjet eller med vredet ryg i længere tid? Arbejde med foroverbøjet eller vredet ryg er meget belastende for rygsøjlen. Ved arbejde i motorrum bør I hæve bilen op på liften, så lænderyggen ikke overbelastes unødigt. I andre arbejdsfunktioner kan en arbejdsstol eller skammel hindre, at I arbejder med foroverbøjet ryg. 35. E r jeres arbejde planlagt, så I ikke i længere tid arbejder med armene i eller over skulderhøjde? Længerevarende arbejde med armene i eller over skulderhøjde kan resultere i, at I får varige skader i muskler, led og sener. Længerevarende arbejdsopgaver bør jævnligt afløses af andet arbejde eller af pauser. 36. Indstiller I altid liften til den rigtige arbejdshøjde? Liften skal altid indstilles til en god arbejdshøjde, før I begynder på arbejdet. Rutiner som f.eks. hjulskift bør startes med, at liften indstilles, så hjulet er i brysthøjde. Det betyder, at I ikke arbejder med foroverbøjet ryg. 37. Har I egnede tekniske hjælpemidler til rådighed, så I kan undgå tunge løft, træk eller skub? Tunge løft, træk og skub bør begrænses ved, at I bruger hjælpemidler. Kran, gearkasseløfter osv. skal bruges ved transport og arbejde med tunge byrder. Ved af- og påmontering af hjul, bør hjulene lægges på et dækbord ikke på gulvet, så I ikke overbelaster ryggen. Hvor det er muligt, bør I køre bilen ind på værkstedet eller transportere den med en truck. Variér arbejdet, så I skifter mellem let og tungt arbejde. 38. Har I en instruktion i brugen af de tekniske hjælpemidler? Alle relevante medarbejdere skal være instrueret i, hvordan man korrekt anvender hjælpemidler. I skal have hjælpemidler til rådighed i det omfang, der er behov for dem. Hjælpemidler bør være tilgængelige og centralt placeret på værkstedet. 39. Bruger I knæbeskyttere eller knæpuder ved knæstøttende arbejde? Hvis I bruger lift, kan I begrænse det knæstøttende arbejde til et absolut minimum. Er det ikke muligt, bør I altid bruge egnede knæbeskyttere eller knæpuder.

10 Ergonomi lastvogn 40. Får I instruktion i gode arbejdsstillinger og bevægelser samt i korrekt løfteteknik? Alle medarbejdere bør vide, hvordan arbejdet udføres med mindst mulig risiko for skader. Instruktion osv. kan dog under ingen omstændigheder stå i stedet for de egnede tekniske hjælpemidler. 41. Er jeres arbejde planlagt, så I kan arbejde i forskellige arbejdsstillinger? Kan I ofte skifte arbejdsstilling, så I ikke indtager de samme stillinger i længere tid af gangen? Variation i arbejdet kan være skift mellem stående, gående eller siddende arbejde. Det er for eksempel en god ide, hvis I ofte skifter mellem motorarbejde, bremsearbejde og arbejde under bilen. 42. Er jeres arbejde planlagt, så I ikke arbejder med foroverbøjet eller vredet ryg i længere tid? Arbejde med foroverbøjet eller vredet ryg er meget belastende for rygsøjlen. Brug evt. en arbejdsstol eller skammel, så I kan arbejde med ret ryg. 43. Er jeres arbejde planlagt, så I ikke i længere tid arbejder med armene i eller over skulderhøjde? Længerevarende arbejde med armene i eller over skulderhøjde kan resultere i, at I får varige skader i muskler, led og sener. Brug rullestillads eller arbejdsplatform ved længerevarende opgaver i stedet for stige. Ved arbejde i revisionsgrav bør arbejdshøjden kunne varieres med donkraft eller højderegulerbar bund. 44. Har I lift til rådighed? En lift giver jer mulighed for at arbejde i en hensigtsmæssig arbejdshøjde. Liften skal altid indstilles til en god arbejdshøjde, før I begynder på arbejdet. Liggende og knæstøttende arbejde kan begrænses ved at bruge lift. Er det ikke muligt at bruge lift, kan et ergonomisk liggebræt med god nakkestøtte være en hjælp for jer. 45. Har I egnede tekniske hjælpemidler til rådighed, så I kan undgå tunge løft, træk eller skub? Tunge løft, træk og skub bør begrænses ved, at I bruger hjælpemidler. Truck, kran, gearkasseløfter osv. skal bruges ved transport og arbejde med tunge byrder. Hjulløfteren bør altid bruges ved af- og påmontering af hjul, så ryg og knæ ikke overbelastes. Variér arbejdet, så I skifter mellem let og tungt arbejde. 10

11 Ergonomi lastvogn (fortsat) 46. Har I en instruktion i brugen af de tekniske hjælpemidler? Alle relevante medarbejdere skal være instrueret i, hvordan man korrekt anvender hjælpemidler (f.eks. løftegrej, elværktøj, svejsemaskiner og højtryksrensere). I skal have hjælpemidler til rådighed i det omfang, der er behov for dem. Hjælpemidler bør være tilgængelige og centralt placeret på værkstedet. 47. Bruger I knæbeskyttere eller knæpuder ved knæstøttende arbejde? Hvis I bruger lift, kan I begrænse det knæstøttende arbejde til et absolut minimum. Er det ikke muligt, bør I altid bruge egnede knæbeskyttere eller knæpuder. 48. Får I instruktion i gode arbejdsstillinger og bevægelser samt i korrekt løfteteknik? Alle medarbejdere bør vide, hvordan arbejdet udføres med mindst mulig risiko for skader. Instruktion osv. kan dog under ingen omstændigheder stå i stedet for de egnede tekniske hjælpemidler. Ulykker 49. Har I en politik for virksomhedens sikkerhedsarbejde, og hvordan det ledes? Virksomhedens ledelse bør selv have klare ledelsesmæssige principper for, hvordan sikkerhedsarbejdet skal foregå. Der bør for eksempel være en beskrivelse af, hvad sikkerhed er, hvad målene er for jeres sikkerhedsarbejde, hvordan det skal organiseres, hvordan ansvaret skal fordeles, hvordan information og kommunikation foregår, hvem der samarbejder og medvirker, hvordan sikkerhedskulturen skal være, hvordan og hvem der motiverer, samt hvordan kompetencen er fordelt. 50. Er der sikkerhedsdokumentation? Og laver I sikkerhedsgennemgang? I bør have registreret dokumentationen på jeres sikkerhedspolitik. Det gælder for eksempel målene med sikkerhedsarbejdet, handlingsplaner, sikkerhedsanalyser, risikovurdering og økonomiske vurderinger, opdatering af lovbestemmelser, planlægning og registrering af jeres uddannelse og træning, uheld og fravær samt registrering af tilløb til uheld. 51. Laver I en økonomisk vurdering af arbejdsulykker? Det kan være meget nyttigt, hvis I i forbindelse med arbejdsulykker skaber et overblik over omkostningerne. Det kan være direkte omkostninger, f.eks. driftsstop, tomgang hos andre medarbejdere, ødelagte råvarer og udstyr, oprydning, reparation af skader, administration, sygedagpenge, løn til vikar, dagbøder og forhøjede forsikringer. Og det kan være indirekte omkostninger, f.eks. forsinkelser, kunders utilfredshed, tabt effektivitet, faldende akkord, utilfredse og utrygge medarbejdere, besøg fra Arbejdstilsynet, problemer med rekruttering og negativ omtale. 11

12 Ulykker (fortsat) 52. Har I en god sikkerhedskultur? Det er vigtigt, at I hele tiden følger op på, at alle har en sikker og god adfærd, når det gælder om at hindre ulykker, uheld og fravær. Ledelsen skal være synlig og gå foran med det gode eksempel, melde tilbage og informere om tiltag og forbedringer. Medarbejderne skal samtidig være med i de sikkerhedsfremmende aktiviteter, så I sikrer den bedste effektivitet i arbejdet. 53. Lærer I (både ledelse og medarbejdere) af de ulykker, der er sket på virksomheden? For at undgå gentagelser af ulykker, er det vigtigt, at I lærer af de ulykker, der er sket i virksomheden. Derfor bør I hver gang, der sker en ulykke, undersøge, hvor stor betydning ledelse, uddannelse og instruktion, de fysiske rammer, tekniske hjælpemidler og udstyr har haft for sikkerheden i forbindelse med den enkelte ulykke. 54. Bliver medarbejderne involveret i sikkerhedsarbejdet? Det er vigtigt, at medarbejderne er en del af sikkerhedsarbejdet og gennem uddannelse/instruktion får en øget bevidsthed om risikofyldte situationer på arbejdspladsen. Gennem forebyggende arbejde kan I selv lære at ændre adfærd og undgå ulykker. 55. Trænes ledere og andre nøglepersoner i sikkerhedsorganisationen? Sikkerhedstræning omfatter al uddannelse og oplæring, der skal bidrage til en bedre sikkerhed på arbejdspladsen. Det skal ses i forhold til virksomhedens samlede risiko for ulykker, medarbejderstabens sammensætning, de forskellige funktioner på arbejdspladsen, virksomhedens kultur samt krav fra og til underleverandører. 56. Er I opmærksomme på mulige risici, og foretager I arbejdssikkerhedsanalyser? Ved at beskrive arbejdsopgaven trin for trin kan I finde de ulykkesrisici og farekilder, der er forbundet med opgaven. For hvert trin skal I finde de situationer, der er farlige. Find også kilden/årsagen til dem samt de skader, man kan pådrage sig. I skal også foretage et skøn over risikoens størrelse og finde en løsning på, hvordan den kan mindskes. Vurder herefter om løsningen er sikker nok. 57. Stiller I krav til jeres leverandører? Stiller I arbejdsmiljøkrav til de leverandører, der leverer tjenesteydelser, maskiner og tekniske hjælpemidler? Har I retningslinier for, hvilke krav I vil stille til leverandører, før I køber maskiner, tekniske hjælpemidler, kemiske stoffer og materialer? Har I retningslinier for, hvilke krav I stiller omkring ønskede ændringer på indkøbte maskiner og tekniske hjælpemidler før levering? 12

13 Ulykker (fortsat) 58. Har I en plan for jeres beredskab? Når der sker ulykker, uheld eller er tilløb til uheld, er det vigtigt, at I har udarbejdet en plan over et beredskab. Hvem underretter for eksempel de pårørende efter en ulykke? Er der en adresseliste over de pårørende? Hvor er flugtvejene ved brand? Hvor er slukningsudstyret? Hvor er el-installationerne? Hvor er førstehjælpskassen/øjenskylleflasken? Hvem har ansvaret for kontrol og vedligeholdelse af sluknings- og sikkerhedsudstyr? For brandbare materialer, er der trykflasker på virksomheden? Er der brandfaste/flydende stoffer, der skal fjernes? Sker der en ulykke, kan det påvirke alle personer på virksomheden. Vær opmærksom på, om der er behov for professionel hjælp. Psykiske og sociale forhold 59. Er jeres arbejde planlagt, så der tages hensyn til den enkelte? Er jeres arbejdsopgaver af passende sværhedsgrad, altså ikke for svære og ikke for lette? Er der overensstemmelse mellem kravene til arbejdet og jeres kvalifikationer? Kræver arbejdet konstant opmærksomhed og koncentration? Risikerer I at forvolde ulykker med risiko for skader på personer eller materiel? 60. Indeholder jeres arbejde kontakt med kunder? Og kan kunderne stille krav, der afviger stærkt fra gældende praksis og aftale? Indeholder jeres arbejde risiko for vold og traumatiske oplevelser? Er det afklaret på virksomheden, hvad I forstår ved vold? Er der risiko for, at den ansatte udsættes for vold eller trusler om vold? Er der mulighed for at tilkalde hjælp i tilfælde af vold? 61. Er rammerne for jeres arbejde klarlagt? Er der jævnligt modstridende eller uklare krav i arbejdet? Er der den nødvendige støtte fra ledelsen, når arbejdsopgaverne skal defineres og afgrænses? Og når der skal prioriteres mellem de enkelte opgaver? Er der én klar ansvars- og kompetencefordeling på virksomheden? Er det klart, hvem der gør hvad? 62. Har I mulighed for at tilkalde hjælp, hvis I arbejder alene på virksomheden? Hvis I arbejder alene på virksomheden, skal I have mulighed for at tilkalde hjælp, der kan være tilstrækkeligt hurtigt fremme. 13

14 Psykiske og sociale forhold (fortsat) 63. Har I mulighed for faglig og kollegial støtte i arbejdet? Er der, f.eks. ved en vanskelig opgave, hjælp og støtte at hente fra kollegerne eller fra den nærmeste arbejdsleder? Det gælder bl.a., når niveauet i de enkelte arbejdsopgaver skal fastlægges, ved konflikter, ved traumatiske oplevelser og i tilfælde af vold. 64. Arbejder I på skiftehold, og er skifteholdsarbejdet planlagt? Er skifteholdsarbejdet planlagt, så roterende skift går med uret? 65. Tages der i planlægningen af jeres arbejde hensyn til arbejdets mængde? Jeres vagtplan/mødeplan skal være tilrettelagt tilfredsstillende, så der er et passende forhold mellem bemanding og arbejdsmængde. Har I forholdsregler ved sygdom/fravær, tempo/tidspres, fri for overarbejde og inddragelse af fridage, så arbejdspladsen fungerer effektivt og udnytter ressourcerne effektivt? 66. Har I mulighed for uddannelse og udvikling? Tilfredsstillende uddannelsesplaner sikrer mulighed for uddannelse og udvikling af medarbejderne. 67. Får nye kolleger en introduktion, når de ansættes? Den rigtige information og instruktion er vigtig for at udføre arbejdet og opgaven. 68. Får I information om vigtige beslutninger? Får I tilstrækkelig med information om vigtige forhold på arbejdspladsen? Er der tilfredsstillende kommunikationskanaler mellem ledelse og medarbejdere, f.eks. informationsmøder, opslagstavler, uddeling af referater m.v.? Eller jævnlige møder, hvor arbejdsopgaver, fremtid, økonomi og personaleforhold drøftes? Det kan være afgørende for samarbejdet på virksomheden. 69. Holder I personalesamtaler på virksomheden? Det er vigtigt, at både ansatte og ledere på virksomheden inddrages i beslutninger omkring og gennemførelse af organisationsændringer, større ændringer i arbejdsgange, procedurer eller metoder. 14

15 Unges arbejde 70. Har I klarlagt, hvad ansatte under 18 år må arbejde med? Der er i arbejdsmiljøloven særlige regler for, hvad unge under 18 år må arbejde med. Lærlinge under 18 år har lov til at arbejde med de processer, maskiner, stoffer og materialer, der kræves for at udfylde uddannelsesaftalens beskrivelse af uddannelsen. 71. Har I foretaget en vurdering af de risici, arbejdet betyder for de unge? I skal tage særligt hensyn til de særlige risici, der skyldes de unges manglende erfaring, manglende bevidsthed omkring risici, og at de endnu ikke er fuldt udviklede. 72. Giver I de unge en grundig oplæring og instruktion i arbejdet? I skal give de unge en grundig oplæring og instruktion i det arbejde, de må udføre. Og de skal være bekendt med de foranstaltninger, der er truffet med hensyn til deres sikkerhed og sundhed. 73. Er de unge fortrolige med brugsanvisningerne? De unge skal være fortrolige med de oplysninger, der fremgår af brugsanvisninger på de stoffer og materialer, tekniske hjælpemidler m.m., de anvender under arbejdet. 74. Fører I tilsyn med unges arbejde? I skal føre et effektivt tilsyn med de unge, når de udfører deres arbejde. Det skal være en person over 18 år og med den fornødne indsigt i arbejdet og dets art, der skal føre tilsyn. 75. Er medarbejderne/sikkerhedsorganisationen inddraget i de unges arbejde? Medarbejderne/sikkerhedsorganisationen skal være med i planlægning, gennemførelse og kontrol af sikkerheds- og sundhedsmæssige forhold, der vedrører de unges arbejde. 15

16 Sygdom 76. Har I en politik på arbejdspladsen omkring sygdom? Er der klare retningslinier for, hvordan I skal forholde jer ved sygdom? Hvornår og hvordan I skal melde jer syge? Hvornår I skal melde jer raske? Er alle på arbejdspladsen orienteret om politikken på dette område? 77. Har I et samlet overblik over sygdom på jeres arbejdsplads? Har I et overblik over sygdomsmønsteret på arbejdspladsen? For eksempel antal sygedage eller særlige tendenser (stressrelaterede sygdomme eller fysiske problemer, der skyldes arbejdsopgaver, arbejdsmiljø e.l.). Er sygdom på arbejdspladsen på dagsordenen i dialogen mellem arbejdsgiver og arbejdstagere? 78. Har I de nødvendige værktøjer, hvis I skal gøre noget ved særlige tendenser? Ved I, hvor I skal henvende jer for at få gjort noget ved bestemte problemer f.eks. eksterne rådgivere? 16

17 CO-Industri Vester Søgade København V Tlf Fax miljoe@co-industri.dk Dansk Industri H.C. Andersens Boulevard København V Tlf Fax di@di.dk Ledernes Hovedorganisation Vermlandsgade København S Tlf Fax lh@lederne.dk Industriens Branchearbejdsmiljøråd Postboks København V Varenr udgave maj 2007 Grafisk tilrettelæggelse og produktion:

auto apv trin for trin TjeklisTe klargøring

auto apv trin for trin TjeklisTe klargøring AUTO APV trin for trin T j e k l i s t e K l a r g ø r i n g Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der svares

Læs mere

trin for trin Tjeklis te Reser vedelslage r

trin for trin Tjeklis te Reser vedelslage r AUTO APV trin for trin Tjeklis te Reser vedelslage r Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der svares Ja

Læs mere

AuTo APV trin for trin TjeklisTe AuTolAkering

AuTo APV trin for trin TjeklisTe AuTolAkering AUTO APV trin for trin T j e k l i s t e A ut o l a k e r i n g Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der

Læs mere

trin for trin Tjeklis te Pladeværksted

trin for trin Tjeklis te Pladeværksted AUTO APV trin for trin Tjeklis te Pladeværksted Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der svares Ja til spørgsmålet

Læs mere

AUTO APV. trin for trin

AUTO APV. trin for trin AUTO APV trin for trin T j eklis te Administ ration og salg Vejledning til udfyldelse Spørgsmålene er udformet som Ja/Nej spørgsmål. Hvis spørgsmålet ikke er relevant, kan det overstreges. Hvis der svares

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for Værksted

Arbejdspladsvurdering for Værksted Kortlægningsskema Arbejdspladsvurdering for Værksted Tillæg til værksted: Pladearbejde Klargøring Håndtering af dæk/hjul Opladning af batterier Kørsel med truck Servicevogne/Chauffører Hvordan bruges APV

Læs mere

Checklisten indeholder spørgsmål om følgende emner:

Checklisten indeholder spørgsmål om følgende emner: 29 BILAG C CHECKLISTE Checkskema handlingsplan Checklisten indeholder en række spørgsmål, som tilsammen dækker en væsentlig del af det psykiske arbejdsmiljø. Spørgsmålene er tænkt som et oplæg til virksomhedens

Læs mere

Arbejdspladsvurdering

Arbejdspladsvurdering rbejdspladsvurdering For utolakering Hvordan bruges PV skemaerne En PV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal et autolakeringsværksted som minimum benytte følgende kortlægningsskemaer:

Læs mere

Kortlægningsskema Tillæg til APV kontor. Arbejdspladsvurdering for Lager

Kortlægningsskema Tillæg til APV kontor. Arbejdspladsvurdering for Lager Kortlægningsskema Tillæg til APV kontor Arbejdspladsvurdering for Lager Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal et autoværksted som minimum benytte

Læs mere

Ejendomsservice. APV-spørgeskema

Ejendomsservice. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema Ejendomsservice Virksomhed: Afdeling: Dato: 12-05-2011 14:08 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperaturer (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere

2014 Ejendomsservice. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Ejendomsservice. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Ejendomsservice Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 13:18 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

2014 Vandforsyning. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Vandforsyning. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Vandforsyning Virksomhed: Afdeling: Dato: 16-10-2014 12:39 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde, kold vind, regn) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller

Læs mere

2014 Tandteknikere. APV-spørgeskema

2014 Tandteknikere. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Tandteknikere Virksomhed: Afdeling: Dato: 14-08-2014 15:43 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1 Side 1 APV-spørgeskema Vand, kloak og affald Virksomhed: Afdeling: Dato: 18-01-2010 17:30 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03. Luftkvalitet

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Stilladsarbejde Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Religiøse institutioner og begravelsesvæsen

Religiøse institutioner og begravelsesvæsen Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Religiøse institutioner og begravelsesvæsen Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Stilladsarbejde Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten.

Virksomheden bør desuden være opmærksom på at gravide ikke er medtaget i tjeklisten. Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Stilladsarbejde Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et redskab, som virksomheden

Læs mere

APV spørgeskema skabelon

APV spørgeskema skabelon Ulykker I orden / Ja Problem / Nej Bemærkninger/løsningsforslag Er der ryddeligt og orden i lokalet, så der ikke er risiko for fald og andre ulykker? Er gulvbelægning uden huller og ujævnheder samt generelt

Læs mere

BRANCHEVEJLEDNING OG CHECKLISTE

BRANCHEVEJLEDNING OG CHECKLISTE BRANCHEVEJLEDNING OG CHECKLISTE R E V I S I O N S G R A V E 1. Formål For at styrke det forebyggende arbejdsmiljøarbejde i autobranchens virksomheder har repræsentanter for både arbejdsgivere og ansatte

Læs mere

TRYKKERIER OG UDGIVERVIRKSOMHED

TRYKKERIER OG UDGIVERVIRKSOMHED Tjekliste til TRYKKERIER OG UDGIVERVIRKSOMHED Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og

Læs mere

KØKKENER. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

KØKKENER. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Tjekliste til KØKKENER Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV en er virksomhedens

Læs mere

2014 Køkken og kantine. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Køkken og kantine. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Køkken og kantine Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:34 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Bedemænd Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for Generelle forhold

Arbejdspladsvurdering for Generelle forhold Arbejdspladsvurdering for enerelle forhold Samarbejde om sikkerhed og sundhed, Lovpligtige uddannelser, Sygefravær, Velfærdsforanstaltninger, Unges arbejde, ravides arbejde Hvordan bruges APV skemaerne

Læs mere

2014 Catering. APV-spørgeskema

2014 Catering. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Catering Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:09 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere

APV & TRIVSELSUNDERSØGELSE 2018 Spørgsmål

APV & TRIVSELSUNDERSØGELSE 2018 Spørgsmål # Emner til den fysiske del af APV en 1 FYSISKE FORHOLD Jeg har generelt et godt fysisk arbejdsmiljø 2 FYSISKE FORHOLD 3 FYSISKE FORHOLD 4 FYSISKE FORHOLD 5 FYSISKE FORHOLD 6 FYSISKE FORHOLD 7 FYSISKE

Læs mere

Arbejdspladsvurdering

Arbejdspladsvurdering Arbejdspladsvurdering Alle virksomheder skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering. En såkaldt APV. Det fremgår af arbejdsmiljøloven. Den skriftlige APV skal revideres senest hvert 3. år. APV skal

Læs mere

APV for HoptrupBrandstation

APV for HoptrupBrandstation Navn:Fælles Hoptrup PSYKISK ARBEJDSMILJØ ARBEJDSMÆNGDE OG TIDSPRES Har du konstant en stor arbejdsmængde, eller udsættes du for stort tidspres? Bringer arbejdet brandmændene i følelsesmæssigt belastende

Læs mere

Fysiske forhold - Mine arbejdsredskaber kan indstilles til mine behov(it-udstyr, bord, stol, værktøjer, maskiner, tekniske hjælpemidler mv.

Fysiske forhold - Mine arbejdsredskaber kan indstilles til mine behov(it-udstyr, bord, stol, værktøjer, maskiner, tekniske hjælpemidler mv. FEBRUAR APRIL JUNI August Fysiske forhold - Jeg har generelt et godt fysisk arbejdsmiljø Enig 45 88,2% 55 96,5% 47 85,5% 48 90,6% Uenig 3 5,9% 2 3,5% 7 12,7% 5 9,4% Ikke relevant 3 5,9% 0 0,0% 1 1,8% 0

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Nr. 35 Undervisning Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Universiteter og forskning

Universiteter og forskning Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Universiteter og forskning Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Camping Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

2014 Forlystelsesvirksomhed. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Forlystelsesvirksomhed. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Bemærkninger: Ikke relevant. Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Forlystelsesvirksomhed Virksomhed: Afdeling: Dato: 06-11-2014 08:26 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde, kold vind, regn) 1.02. Trækgener, kuldenedfald

Læs mere

Kortlægningsskema. Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold

Kortlægningsskema. Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold Kortlægningsskema Arbejdspladsvurdering for Psykiske og sociale forhold Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal en virksomhed som minimum benytte følgende

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Butikker Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

Transport af passagerer - taxi

Transport af passagerer - taxi Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Transport af passagerer - taxi Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Butikker, supermarkeder og varehuse

Butikker, supermarkeder og varehuse Tjekliste til arbejdspladsvurdering i Grønland Butikker, supermarkeder og varehuse Indledning Arbejdstilsynet har lavet denne tjekliste, fortrinsvis til virksomheder med færre end ti ansatte. Den er et

Læs mere

2014 Forsvar. APV-spørgeskema

2014 Forsvar. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Forsvar Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 11:04 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner

Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Reparation af landbrugsog skovbrugsmaskiner Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en

Læs mere

Kortlægningsskema Tillæg til APV værksted. Arbejdspladsvurdering for Håndtering af dæk og hjul

Kortlægningsskema Tillæg til APV værksted. Arbejdspladsvurdering for Håndtering af dæk og hjul Kortlægningsskema Tillæg til APV værksted Arbejdspladsvurdering for Håndtering af dæk og hjul Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte alle aktiviteter i virksomheden. Derfor skal et autoværksted

Læs mere

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget

Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Tjekliste Automatiske maskiner i kvægbruget Denne tjekliste er et praktisk værktøj til landmænd, der planlægger at indkøbe nye maskiner. Tjeklisten er fortrinsvist rettet mod lanmænd inden for kvægbruget,

Læs mere

ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ

ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ ERGONOMISK ARBEJDSMILJØ TUNGE LØFT Løfter medarbejderne tunge emner eller byrder manuelt? Løfter eller holder medarbejderne tungt værktøj eller redskaber under arbejdet, f støvsuger, skraldespande, gulvspande

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Undervisning Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

STILLADSARBEJDE. Checkliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

STILLADSARBEJDE. Checkliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Checkliste til STILLADSARBEJDE Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV

Læs mere

2014 Bedemænd og ansatte i krematorier. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Bedemænd og ansatte i krematorier. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Bedemænd og ansatte i krematorier Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 12:09 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald

Læs mere

2014 Museer og biografer. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Museer og biografer. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Museer og biografer Virksomhed: Afdeling: Dato: 16-10-2014 12:34 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Dentallaboratorier Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Dyrlægepraksis, dyreklinik og -hospital

Dyrlægepraksis, dyreklinik og -hospital Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Dyrlægepraksis, dyreklinik og -hospital Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

TJEKLISTE. Værktøj til systematisk arbejdsmiljø. Arbejdssted. Adresse. Arbejdsleder/kontaktperson. Evt. arbejdsmiljørepræsentant

TJEKLISTE. Værktøj til systematisk arbejdsmiljø. Arbejdssted. Adresse. Arbejdsleder/kontaktperson. Evt. arbejdsmiljørepræsentant TJEKLISTE Arbejdssted Adresse Arbejdsleder/kontaktperson Evt. arbejdsmiljørepræsentant Øvrige deltagere/ansatte Dato Sammenfatning af gennemgangen (beskriv selv hovedtrækkene) Årshjul Har I udarbejdet

Læs mere

AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET

AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET AUTOMATISKE MASKINER I GARTNERIBRUGET E T S I L J T K E 1 Forord Branchearbejdsmiljørådet (BAR) Jord til Bord udgiver en vejledning om automatiske maskiner. Den giver anvisning på, hvordan arbejdsmiljøet

Læs mere

2014 Idræts- og sportsanlæg. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Idræts- og sportsanlæg. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Idræts- og sportsanlæg Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:29 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Daginstitutioner Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Det tager ca. 10 minutter at svare på spørgsmålene - du kan til hver en tid genoptage din

Det tager ca. 10 minutter at svare på spørgsmålene - du kan til hver en tid genoptage din Velkommen til Norddjurs Kommunes standard APV Skema Det tager ca. 10 minutter at svare på spørgsmålene - du kan til hver en tid genoptage din besvarelse ved at klikke på linket i den mail, du har modtaget.

Læs mere

2014 Frisører. APV-spørgeskema

2014 Frisører. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Frisører Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 13:30 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet og ventilation(f.eks.

Læs mere

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1

1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Helt i orden Kan forbedres Bør ændres. Side 1 Side 1 APV-spørgeskema Frisører Virksomhed: Afdeling: Dato: 18-01-2010 17:12 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet og ventilation(f.eks. dampe, støv, lugt,

Læs mere

RENGØRING. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering

RENGØRING. Tjekliste til. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering Tjekliste til RENGØRING Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte, og APV en er

Læs mere

HAR I STYR PÅ MILJØET? ARBEJDS

HAR I STYR PÅ MILJØET? ARBEJDS HAR I STYR PÅ MILJØET? ARBEJDS PASSER I PÅ RYGGEN? HAR I DET GODT OG TRIVES I? I 2015 øger Arbejdstilsynet tilsynsindsatsen over for de dansker bagerbutikker, det gælder derfor om at tjekke op på, om I

Læs mere

Den skal revideres mindst hvert tredje år. Men den skal også revideres, når vi laver noget nyt.

Den skal revideres mindst hvert tredje år. Men den skal også revideres, når vi laver noget nyt. APV Hvad er en APV? En APV er en arbejdspladsvurdering. Den består af 2 dele: En kortlægning/vurdering og en handlingsplan for de problemer, der er fundet i kortlægningen. Dette skema indeholder kortlægningen.

Læs mere

APV undersøgelse 2014

APV undersøgelse 2014 APV undersøgelse Roskilde Handelsskole Datarapportering Roskilde Handelsskole APV undersøgelse APV undersøgelse på Roskilde Handelsskole Der har deltaget i alt 9 medarbejdere ud af mulige. Det giver en

Læs mere

APV-Spørgeramme til Ledelse LA FA. Ergonomisk arbejdsmiljø LA FA 1 Arbejder du jævnligt i ubekvemme arbejdsstillinger? 1,5 2,6

APV-Spørgeramme til Ledelse LA FA. Ergonomisk arbejdsmiljø LA FA 1 Arbejder du jævnligt i ubekvemme arbejdsstillinger? 1,5 2,6 APV på VUF 2015 Ledelse s. 1 Undervisning s. 3 Administration s. 6 Bygningsdrift s. 8 Arbejdsmiljøgruppen bedes nu i dialog med de enkelte af de i alt 8 teams - tage stilling til følgende spørgsmål i hvert

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Elektronik Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle virksomheder

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Autobranchen Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø

Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgeramme til afdækning af fysisk arbejdsmiljø Spørgsmål på niveau 2 og 3 er svarafhængige dvs. at de kun folder sig ud og skal besvares, hvis de er relevante. Der spørges ind til alt det, der kræves

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Køkkener Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

2014 Politi og fængselspersonale. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Politi og fængselspersonale. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Politi og fængselspersonale Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 12:11 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller

Læs mere

Restauranter og barer

Restauranter og barer Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Restauranter og barer Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

APV Hoptrup Frivillige brandværn

APV Hoptrup Frivillige brandværn Navn:Fælles APV, 24 mand + Shorty PSYKISK ARBEJDSMILJØ ARBEJDSMÆNGDE OG TIDSPRES Ja Nej Eventuel uddybende svar Har du konstant en stor arbejdsmængde, eller som udsættes du for stort tidspres? x Bringer

Læs mere

Transport af passagerer - taxi

Transport af passagerer - taxi Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Transport af passagerer - taxi Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

2014 Vagter. APV-spørgeskema

2014 Vagter. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Vagter Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 12:37 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03. Luftkvalitet

Læs mere

2014 Fitnessinstruktører. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Fitnessinstruktører. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Fitnessinstruktører Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 12:57 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

Mobile arbejdspladser

Mobile arbejdspladser Mobile arbejdspladser ISO-standard skibscontainere ved midlertidigt arbejde af kort varighed Arbejdsmiljø i Jern- og metalindustrien Industriens Branchearbejdsmiljøråd Postbox 7777 1790 København V Telefon:

Læs mere

Rapporten er lavet d.18-09-2012. APV 2012 - Firma A/S

Rapporten er lavet d.18-09-2012. APV 2012 - Firma A/S Rapporten er lavet d.18-09-2012 APV 2012 - Firma A/S Afgrænsninger Skabelon: Svarfordelingssrapport Områder: APV Kortlægning: APV 2012 Denne rapport: Firma A/S Periode for svar: Fra: 06-09-2012 Til: 14-09-2012

Læs mere

Q1 Er temperaturen i arbejdsrummet højere end 25 grader eller lavere end 18 grader ved normal udetemperatur?

Q1 Er temperaturen i arbejdsrummet højere end 25 grader eller lavere end 18 grader ved normal udetemperatur? Q1 Er temperaturen i arbejdsrummet højere end 25 grader eller lavere end 18 grader ved normal udetemperatur? Besvaret: 16 Sprunget over: 0 6,25% 1 93,75% 15 I alt 16 1 / 81 Q2 Er der gener på grund af

Læs mere

HAR DU PROBLEMER MED?

HAR DU PROBLEMER MED? (Som startskud på denne APV runde vil det være en fordel, hvis rektor i et brev forklarede betydningen af projektet ligeledes bør der reklameres i eks CAMPUS) Dette er et elektronisk værktøj til vurdering

Læs mere

Undervisning EUD, HHX og HTX Arbejdspladsvurdering APV

Undervisning EUD, HHX og HTX Arbejdspladsvurdering APV Bilag 4.13 Hensigten med at udarbejde en APV er at fokusere på forhold i virksomheden, der kan forbedres. Hvis de nævnte forhold ikke er e, sættes X i feltet Ikke. Hvis et forhold er i orden, sættes X

Læs mere

Rum/arbejdsområde: Problemet Ja Nej Bemærkninger. Arbejdsstedets indretning

Rum/arbejdsområde: Problemet Ja Nej Bemærkninger. Arbejdsstedets indretning 1 of 12 Arbejdsstedets indretning Er størrelsen på de enkelte arbejdsrum tilpasset produktionen? Er der tilstrækkelig plads til, at medarbejderne kan arbejde uden hindringer Er der tilstrækkelig plads

Læs mere

APV for elever på Erhvervsuddannelserne

APV for elever på Erhvervsuddannelserne APV for elever på Erhvervsuddannelserne APV er et af de bedste værktøjer til et sundt og et godt arbejdsmiljø, igennem hele livet. Dette skema kan bruges igen og igen. APV for elever på erhvervsuddannelserne

Læs mere

Reparation, Service, Vedligehold. Sikkerhed og sundhed Ude og hjemme

Reparation, Service, Vedligehold. Sikkerhed og sundhed Ude og hjemme Reparation, Service, Vedligehold Sikkerhed og sundhed Ude og hjemme Industriens Branchearbejdsmiljøråd Postboks 7777 1790 København V Web : www.i-bar.dk Medarbejdersekretariet: Vester Søgade 12 1790 København

Læs mere

Spørgeskema til fysisk-ergonomisk APV Aarhus Universitet 2008

Spørgeskema til fysisk-ergonomisk APV Aarhus Universitet 2008 Spørgeskema til fysisk-ergonomisk APV Aarhus Universitet 2008 1 af 22. Dette APV-spørgeskema udfyldes for alle dine arbejdsfunktioner - både kontor/edb-lokaler, undervisningslokaler, laboratorier/værksteder

Læs mere

Reparation af maskiner til plastforarbejdning vejledning for arbejdsledere

Reparation af maskiner til plastforarbejdning vejledning for arbejdsledere Reparation af maskiner til plastforarbejdning vejledning for arbejdsledere Industriens Branchearbejdsmiljøråd Postboks 7777 1790 København V Web: www.i-bar.dk Medarbejdersekretariatet: Vester Søgade 12

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering It-rådgivning Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

2014 Sceneteknikere. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1

2014 Sceneteknikere. APV-spørgeskema. 1. Fysiske forhold. Ikke relevant. Bemærkninger: Vurdér følgende forhold: Side 1 Side 1 APV-spørgeskema 2014 Sceneteknikere Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 12:17 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling

Læs mere

http://bfc.apvkvik.dk/apv/undersøgelse-start/undersøgelse?surveyid=17&print=1

http://bfc.apvkvik.dk/apv/undersøgelse-start/undersøgelse?surveyid=17&print=1 Side 1 af 15 Forside APV 2010 APV Handlingsplaner Kontakt Risiko for ulykker Ulykker undgås bedst gennem planlægning af arbejdet, så de farlige situationer ikke opstår. Ligesom uddannelse, faste rutiner

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering El-installatører Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Introdag om arbejdsmiljø

Introdag om arbejdsmiljø Introdag om arbejdsmiljø Eftermiddagens program 13:30 16:15 Arbejdsmiljø Når dit hjem er en arbejdsplads Arbejdsmiljøets love og regler Pligter og ansvar Arbejdsgiver Arbejdsleder Arbejdstager Ca. 15:00

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for små virksomheders arbejdspladsvurdering Praktiserende læger Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

APV-checkliste for dyrepassere

APV-checkliste for dyrepassere APV-checkliste for dyrepassere ULYKKER 1 Er der ulykker, der ikke undersøges, så man kan forhindre, at samme ulykke sker igen? 2 Er der medarbejdere, der ikke er instrueret og oplært i arbejdet? 3 Er der

Læs mere

arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder med under 10 ansatte uden arbejdsmiljøorganisation Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros

arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder med under 10 ansatte uden arbejdsmiljøorganisation Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros arbejdsmiljøarbejdet i virksomheder med under 10 ansatte uden arbejdsmiljøorganisation Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros Eksempler på materialer fra Branchearbejdsmiljørådet for transport

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Hotel og camping Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Læs mere

Arbejdspladsvurdering for Kontor

Arbejdspladsvurdering for Kontor Kortlægningsskema Arbejdspladsvurdering for Kontor (fast arbejdsplads) Salgsafdeling, administration, lager mm. Tillæg til kontor: Lager Kørsel med truck Hvordan bruges APV skemaerne En APV skal omfatte

Læs mere

GODE RÅD OM MASKIN- SIKKERHED. Novellefilm og diskussionsoplæg om forebyggelse af mobning på arbejdspladsen

GODE RÅD OM MASKIN- SIKKERHED. Novellefilm og diskussionsoplæg om forebyggelse af mobning på arbejdspladsen GODE RÅD OM MASKIN- SIKKERHED Novellefilm og diskussionsoplæg om forebyggelse af mobning på arbejdspladsen Indhold Ansvar for maskinsikkerhed 3 Tag ansvar for maskinsikkerheden Risikovurdering og APV 4

Læs mere

Rengøring. APV-spørgeskema

Rengøring. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema Rengøring Virksomhed: Afdeling: Dato: 29-10-2010 09:46 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet (f.eks. støv, lugt, tobaksrøg, dampe, fugt)

Læs mere

DYRLÆGEPRAKSIS, DYREKLINIK OG - HOSPITAL

DYRLÆGEPRAKSIS, DYREKLINIK OG - HOSPITAL Checkliste til DYRLÆGEPRAKSIS, DYREKLINIK OG - HOSPITAL Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse

Læs mere

RESTAURANT, CAFE, BODEGA M.M.

RESTAURANT, CAFE, BODEGA M.M. Checkliste til RESTAURANT, CAFE, BODEGA M.M. Alle virksomheder med ansatte skal udarbejde en skriftlig arbejdspladsvurdering (APV). APV en skal udarbejdes i samarbejde mellem virksomhedens ledelse og ansatte,

Læs mere

Politi, beredskab og fængsler

Politi, beredskab og fængsler Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Nr. 21 Politi, beredskab og fængsler Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering

Læs mere

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV).

Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Tjekliste til brug for virksomheders arbejdspladsvurdering Nr. 17 Kontor Indledning Denne tjekliste er et redskab, som virksomheden kan bruge, når den skal udarbejde en arbejdspladsvurdering (APV). Alle

Læs mere

Arbejdspladsvurdering (APV)

Arbejdspladsvurdering (APV) Arbejdspladsvurdering (APV) Stempel Dato: Underskrift, ledelse: Underskrift, medarbejder: En arbejdspladsvurdering (APV) er en tilstandsrapport over arbejdsmiljøet. Den beskriver de fejl og mangler, som

Læs mere

2014 Rengøring. APV-spørgeskema

2014 Rengøring. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Rengøring Virksomhed: Afdeling: Dato: 23-06-2014 12:53 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener 1.03. Luftkvalitet (f.eks. støv, lugt,

Læs mere

2014 Dyrepassere. APV-spørgeskema

2014 Dyrepassere. APV-spørgeskema Side 1 APV-spørgeskema 2014 Dyrepassere Virksomhed: Afdeling: Dato: 21-05-2014 11:18 Medarbejder: 1. Fysiske forhold 1.01. Temperatur (varme, kulde) 1.02. Trækgener, kuldenedfald eller kuldestråling 1.03.

Læs mere