Kontakt Jørgen Hilleke, hvis der er spørgsmål. Kontaktoplysninger fremgår af vedlagte ansøgning. KOMMUNE

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kontakt Jørgen Hilleke, hvis der er spørgsmål. Kontaktoplysninger fremgår af vedlagte ansøgning. KOMMUNE"

Transkript

1 Anni Lassen (anl) Fra: Sendt: Til: Cc: Emne: Vedhæftede filer: Christoffer Grubb på vegne af SVANA hovedpostkasse 8. september :59 $Kystdirektoratet (kdi) afsluttet screening Guldborgsund Havne _v1_ansøgning udnyttelse havnemateriale Guldborgsund Havn.DOCX; Notat til ansøgning oprensning bassiner Guldborgsund.DOCX Kategorier: Rød Til Kystdirektoratet SVANA har screenet vedlagte sag og finder at materialet er rent. Vi overgiver hermed sagen til jer, og bemærker at ansøger har udtrykt ønske om at nyttiggøre en del af materialet på land. Venlig hilsen Christoffer Grubb Biolog Naturbeskyttelse cgrub@svana.dk Miljø- og Fødevareministeriet Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning Haraldsgade København Ø Tlf svana@svana.dk NATURSTYRELSEN ER NU DELT I TO 1. juli 2016 blev Naturstyrelsen delt i to: Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA), som er statslig myndighed på vand- og naturområdet, og Naturstyrelsen (NST), som forvalter Miljø- og Fødevareministeriets skov- og naturarealer og gennemfører projekter til gavn for biodiversitet og friluftsliv. Fra: Svend Allan Pedersen [mailto: ] Sendt: 12. august :42 Til: SVANA hovedpostkasse Cc: $Kystdirektoratet (kdi); Jørgen Hilleke Emne: Ansøgning om oprensning og nyttiggørelse Guldborg havne Til Styrelsen for Vand og Naturforvaltning Hermed søges der om nyttiggørelse eller klapning af oprenset materiale fra havnebassiner ved Guldborg. Se vedlagte ansøgning med tilhørende bilagsnotat. Kontakt Jørgen Hilleke, hvis der er spørgsmål. Kontaktoplysninger fremgår af vedlagte ansøgning. CC: Kystdirektoratet Med venlig hilsen SVEND ALLAN PEDERSEN TEKNIKUMINGENIØR MILJØ CENTER FOR TEKNIK OG MILJØ DIR GULDBORGSUND SAP@GULDBORGSUND.DK KOMMUNE PARKVEJ NYKØBING F. TLF

2 2

3 Styrelsen for Vand og Naturforvaltning Haraldsgade København Øst ANSØGNING OM UDNYTTELSE AF OPRENSET SAND VED GULDBORG HAVNE 12. AUGUST 2016 Guldborgsund Kommune søger om at udnytte oprenset sediment (groft sand) på baggrund af vedlagte notat indeholdende bl.a. analyseresultater. Sandet skal oprenses på det angivne havneareal i notatet ved Guldborgsund havne. Udnyttelsen forventes foretaget på land til udjævning (terrænregulering maksimalt 0,5 m) på det angivne landareal og som kystfodring på den angivne kyststrækning 1 (bypass). GULDBORGSUND KOMMUNE CENTER FOR TEKNIK & MILJØ MILJØ PARKVEJ NYKØBING F. TLF Ansøgers oplysninger: Guldborgsund Kommune Center for Teknik og Miljø Parkvej Nykøbing F. CVR.nr: Kontaktperson: Jørgen Hilleke Mobil: Mail: jhi@guldborgsund.dk Kommunen har ikke fundet andre egnede udnyttelsesmuligheder. Det eneste andet alternativ er klapning. Nærmeste godkendte klapplads er Kogrunden Klapplads: K 0 0 NV for Kogrund, som også er angivet i notatet. SAGSNR. 16/22808 SAGSBEHANDLER: SVEND ALLAN PEDERSEN DIR SAP@GULDBORGSUND.DK Som det fremgår af notatet forventes det, at der skal fjernes ca. 750 m. Maksimalt måske 1500 m. CVR NR Herunder er vist søkort med dybder. TELEFONTIDER MAN ONS KL TORS KL FRE KL b, stk. 1, nr. 1, i lov om kystbeskyttelse, nyttiggørelse af oprensnings- og uddybningsmaterialer efter 16 b, stk. 1, nr. 2, i lov om kystbeskyttelse, og 20 b, stk. 1, i lov om råstoffer

4 SIDE 2/5 Oprensningen vurderer kommunen ikke vil påvirke Guldborgsund, som Natura2000område, da det oprensede materiale kan vurderes som klasse A og ligger under nedre aktionsniveau.

5 SIDE /5 Landareal til terrænregulering indrammet med tyk rød streg. Der er en køber interesseret i arealet og der pågår en forhandling med ejeren af arealet. Det er køber, som er interesseret i en terrænregulering af arealet. Kommunen er ikke involveret i arealet. Kun som myndighed.

6 SIDE 4/5 Søterritorie til kystfodring. Hvis kystfodring ikke kan tillades, søges der alternativt om klapning på den nævnte klapplads (Kogrunden). Hvis terrænregulering ikke kan tillades, vil alt det oprensede materiale fra havnebassinerne ved Guldborgsund Falster Bådelag skulle indgå i en tilladelse til kystfodring eller klapning.

7 SIDE 5/5 I er velkomne til at kontakte undertegnede, hvis der er spørgsmål til ansøgningen og vedlagte notat. Med venlig hilsen Jørgen Hilleke Leder driftsplan og lystbådehavne Bilag: Notat til oprensning af havnebassiner ved Guldborg,

8 Notat til oprensning af havnebassiner ved Guldborg 1 BAGGRUND OG OPRENSNINGSMÆNGDER Guldborg Falster Bådelag ønsker oprensning af to havneområder, der over tid er sandet til, hvilket skaber problemer for bådene i havnen med hensyn til tilstrækkelig vanddybde. Det oprensede materiale planlægges afgravet og efterfølgende anvendt til terrænregulering på land og kystfodring eller klappet på godkendt klapplads. Det rådgivende firma, NIRAS, har bistået kommunen med oplysninger, opmåling, prøveudtagning og analyser. Oprensningen planlægges i to områder af havnen: 2 Område 1 med et areal på ca. 700 m og område 2 med et areal på ca. 800 m. Oprensningslaget er i snit ca. 0,5 m tykt, hvilket vil medføre afgravningsmængder på ca. 50 m i område 1 og ca. 400 m i område 2. I alt ca. 750 m. Der søges om maksimalt m ved oprensningen. Der foretages ikke uddybning. 2 SEDIMENTUNDERSØGELSE Der er blevet udtaget sedimentprøver fra havnesedimentet i de to områder, og stofindholdet er blevet analyseret i henhold til Klapvejledningen (VEJ nr af 20/10/2008, 2008). Der er analyseret 2 blandingsprøver, som hver bestod af 5 delprøver fordelt i de to oprensningsområder udtaget den 18. april 2016 (Fig. 1). Delprøverne blev placeret i én spand per oprensningsområde og efterfølgende blandet grundigt. Der udtages blandingsprøver for at få et mere repræsentativt indtryk af havbundskemien i områderne. Figur 1. De to oprensningsområder i Guldborg Falster Havn med angivelse af position for de udtagede delprøver i hvert område (NIRAS 18. april 2016).

9 Sedimentprøverne blev taget på ca. 0,5-1 m vanddybde fra båd. Sedimentprøven blev udtaget med kajakrør i ca. 0-0 cm dybde af havbunden. Det udtagne sediment bestod fortrinsvis af sand i område 1 og sand/dynd i område 2. Svovllugt blev noteret fra begge prøver, hvilket indikerer dårlige iltforhold i sedimentet. Blandingsprøverne blev samme dag sendt til sedimentanalyse hos ALS, der er akkrediteret til at lave denne type analyser. SEDIMENTANALYSER og RESULTATER Sedimentprøverne er blevet analyseret for følgende parametre i henhold til Klapvejledningen (VEJ nr af 20/10/2008, 2008): Sedimentsammensætning: tørstof og glødetab Indhold af tungmetaller: Arsen (AS), kviksølv (Hg), cadmium (Cd), bly, (Pb), kobber (Cu), chrom (Cr), nikkel (Ni) og zink (Zn). Indhold af TBT (tributhyltin) Indhold af PAH (Polycycliske Aromatiske Hydrocarboner) Indhold af PCB (Poly-Chlorerede Biphenoler) Tungmetaller, TBT, PAH og PCB betegnes som miljøfarlige stoffer. Analyserne af miljøfarlige stoffer i de to havneområder er vist i Tabel 1. Nedre og øvre aktionsniveau for klapning er angiver til højre i tabellen (VEJ nr af 20/10/2008, 2008). Tabel 1. Indholdet af miljøfarlige stoffer og glødetab for havnesedimentet i de to havneområder. Det nedre og øvre aktionsniveau for klapning af sediment fremgår til højre i tabellen (VEJ nr af 20/10/2008, 2008). *Summen af følgende 9 PAH er: Anthracen, benz[a]antracen, benz[ghi]pyren, chrysen, fluoranthen, indeno[1,2,-cd]pyren, pyren og phenanthren. **Summen af følgende 7 PCB congener: 28, 52, 101, 118, 18, 15 og 180.

10 Analyserne viser, at indholdet af miljøfarlige stoffer i sedimentet for alle målte stoffer er under nedre aktionsniveau for klapning. De fleste målte stoffer er endda langt under nedre aktions niveau. Glødetabet er også lavt, hvilket viser, at det organiske indhold i sedimentet er lavt og ikke vil medvirke til et væsentligt iltsvind. Indholdet i de to områder er stort set ens. Det nedre aktionsniveau er i princippet lig det gennemsnitlige baggrundsniveau, og det forventes derfor ikke at kunne give effekter. Hvis havbundsmaterialet ligger under det nedre aktions niveau, kategoriseres det som klasse A, der som udgangspunkt altid kan klappes med mindre særlige forhold gør sig gældende (VEJ nr af 20/10/2008, 2008) eller nyttiggøres. Havbundsmaterialet fra begge områder i Guldborg Falster Havn kan altså klassificeres som klasse A, rent materiale. 4 NATUROMRÅDET Guldborg Falster Havn ligger i Natura 2000-område nr. 17 Smålandsfarvandet nord for Lolland, Guldborg Sund, Bøtø Nor, Rødsand-Hyllekrog som består af Habitatområde H152 og Fuglebeskyttelsesområderne F82, F8, F85, F86 (Figur 1). Oprensning af havnen vil medføre sedimentspild til vandsøjlen og Natura 2000-området og en kystfodring vil også kunne påvirke området. Da materialet består af klasse A forventes der kun en meget kortvarig lokal påvirkning af naturområdet, som også kan forekomme ved mere normale havne- og sejladsaktiviteter. Figur 2. Natura 2000-områdets afgrænsning (grøn afgrænsning). Natura 2000-området består af habitatområde H152 og fuglebeskyttelsesområderne F82, F8, F85 og F86. Andre Natura 2000-områder er vist med sort afgrænsning (Miljøministeriet, 201). Området er desuden udpeget som trækfuglereservat Majbølle.

11 Figur. Trækfuglereservat Majbølle (Miljøportalen, 2016). 5 MULIGE KLAPPLADSER Mulige godkendte klappladser er vist på Figur 4. Nærmeste godkendte klapplads er Kogrunden Klapplads (Klapplads K_0_0, NV for Kogrund).

12 6 REFERENCER MiljøGIS, web site Råstofindvinding på havet, Miljøministeriet, Naturstyrelsen: Miljøministeriet, 201. Natura 2000-basisanalyse for Smålandsfarvandet nord for Lolland, Guldborgsund, Bøtø Nor og HyllekrogRødsand, Natura 2000-område nr. 17, Habitatområde H152, Fuglebeskyttelsesområde F82, F8, F85 og F86, s.l.: Miljøministeriet, Naturstyrelsen. Miljøportalen, VEJ nr af 20/10/2008, Vejledning fra By- og Landskabsstyrelsen. Dumping af optaget havbundsmateriale - klapning.miljøministeriet. Bekendtgørelse om bypass, nyttiggørelse og klapning af optaget havbundsmateriale, BEK nr. 950 af 27/06/2016, Miljø- og Fødevareministeriet. Bekendtgørelse af lov om råstoffer, LBK nr af 10/12/2015, Miljø- og Fødevareministeriet. Guldborgsund Kommune Center for Teknik og Miljø 11. august 2016.

Vejledning - sådan udfylder du ansøgningsskemaet

Vejledning - sådan udfylder du ansøgningsskemaet Vejledning - sådan udfylder du ansøgningsskemaet Vejledning til, hvordan du udfylder ansøgningsskema til klaptilladelse. A. Hvorfra ønskes materialet optaget? Sejlrenden til Venø havn B. Hvem er ansøger?

Læs mere

Jesper C. Højenvang 18. november :34 Jane Brøns-Hansen

Jesper C. Højenvang 18. november :34 Jane Brøns-Hansen Anni Lassen (anl) Fra: Sendt: Til: Emne: Jesper C. Højenvang 18. november 2016 14:34 SV: Prøvetagningsplan Ålbæk Havn Hermed, som ønsket, analysen fra område 5. Materialet er meget

Læs mere

Anni Lassen (anl) B. Hvem ansøger? Ansøger er Jørgen Kildegaard, Degnemosen 16, 5700 Svendborg. Mail adresse:

Anni Lassen (anl) B. Hvem ansøger? Ansøger er Jørgen Kildegaard, Degnemosen 16, 5700 Svendborg. Mail adresse: Anni Lassen (anl) Vedhæftede filer: Christoffer Grubb på vegne af SVANA hovedpostkasse 17. november 2016 09:43 $Kystdirektoratet (kdi) Jørgen Kildegaard VS: Ansøgning om klaptilladelse til oprensningsmateriale

Læs mere

Anni Lassen (anl) Kystdirektoratet Anni Lassen. Kære Anni

Anni Lassen (anl) Kystdirektoratet Anni Lassen. Kære Anni Anni Lassen (anl) Fra: Sendt: 21. september 201614:24 Til: Anni Lassen (anl) Emne: SV: Vedr. Ansøgning om klaptilladelse for Kerteminde Trafikhavn Kystdirektoratet Anni Lassen Kære Anni har intet imod,

Læs mere

Tabel 1.1. Sammenstikningsskema for blandprøver Blandprøve St. 1 St. 2 St. 3 St. 4. Delprøver M2 M1 M5 M10. Delprøver M3 M8 M6 M11

Tabel 1.1. Sammenstikningsskema for blandprøver Blandprøve St. 1 St. 2 St. 3 St. 4. Delprøver M2 M1 M5 M10. Delprøver M3 M8 M6 M11 SAMSØ KOMMUNE BALLEN FÆRGEHAVN, SAMSØ MILJØUNDERSØGELSER AF SEDIMENT ADRESSE Jens Chr. Skous Vej 9 TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk DATARAPPORT INDHOLD 1 Indledning 1 2 Resultater og

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Guldborgsund Kommune Parkvej 37 4800 Nykøbing F Kystdirektoratet J.nr. 16/02847-15 Ref. Anni Lassen 25-11-2016 Tilladelse til bypass efter kystbeskyttelsesloven med oprenset sediment fra Guldborg Havne,

Læs mere

TILLADELSE TIL UDJÆVNING AF SEDIMENT I SEJLRENDE I NY- KØBING F.

TILLADELSE TIL UDJÆVNING AF SEDIMENT I SEJLRENDE I NY- KØBING F. Guldborgsund Kommune Center for Teknik og Miljø Entreprenørvirksomheden Parkvej 37 4800 Nykøbing F. TILLADELSE TIL UDJÆVNING AF SEDIMENT I SEJLRENDE I NY- KØBING F. 2. JUNI 2017 Guldborgsund Kommune, Center

Læs mere

Naturstyrelsens Referencelaboratorium for Kemiske Miljømålinger NOTAT

Naturstyrelsens Referencelaboratorium for Kemiske Miljømålinger NOTAT Naturstyrelsens Referencelaboratorium for Kemiske Miljømålinger NOTAT Til: Styregruppen for Naturstyrelsens Referencelaboratorium cc: Fra: Ulla Lund Dato: 24. oktober 2012 QA: Emne: Stine Kjær Ottsen Opdatering

Læs mere

Flex Gødning A/S v/ Chr. Birk Sørensen Ternevej 5, Masnedø 4760 Vordingborg. Mail: info@flex-godning.dk KLAPTILLADELSE

Flex Gødning A/S v/ Chr. Birk Sørensen Ternevej 5, Masnedø 4760 Vordingborg. Mail: info@flex-godning.dk KLAPTILLADELSE Flex Gødning A/S v/ Chr. Birk Sørensen Ternevej 5, Masnedø 4760 Vordingborg Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00049 Ref. Den 10. december 2008 Mail: info@flex-godning.dk KLAPTILLADELSE Miljøcenter Roskilde

Læs mere

Guldborgsund Havne Havnechef Allan Lauritzen Fejøgade 2 4800 Nykøbing Falster Mailadresse: alau@guldborgsund.dk CVR nr: 34351554

Guldborgsund Havne Havnechef Allan Lauritzen Fejøgade 2 4800 Nykøbing Falster Mailadresse: alau@guldborgsund.dk CVR nr: 34351554 Guldborgsund Havne Havnechef Allan Lauritzen Fejøgade 2 4800 Nykøbing Falster Mailadresse: alau@guldborgsund.dk CVR nr: 34351554 Naturbeskyttelse J.nr. NST-4311-00151 Ref. jabro Den 1. februar 2016 NYKØBING

Læs mere

Hermed fremsendes svar på din mail fra vedrørende klaptilladelse for Østerby Havn. (se svar fra Kurt Kiil herunder).

Hermed fremsendes svar på din mail fra vedrørende klaptilladelse for Østerby Havn. (se svar fra Kurt Kiil herunder). Anni Lassen (anl) Fra: Sendt: Til: Emne: Stine Pagel Hansen 0. april 207 6:22 Anni Lassen (anl) VS: Vedr. ansøgning om klapning fra Østerby Havn kvittering for modtagelse af ansøgning om

Læs mere

Klapnings betydning for opfyldelse af miljømål efter vandrammedirektivet i kystvande omfattet afvandplanerne

Klapnings betydning for opfyldelse af miljømål efter vandrammedirektivet i kystvande omfattet afvandplanerne Klapnings betydning for opfyldelse af miljømål efter vandrammedirektivet i kystvande omfattet afvandplanerne Notat Naturstyrelsen Vandplaner og Havmiljø Klapnings betydning for opfyldelse af miljømål efter

Læs mere

Scandlines Havneadministrationen v/ Fritz Kristensen. Mail:

Scandlines Havneadministrationen v/ Fritz Kristensen. Mail: Scandlines Havneadministrationen v/ Fritz Kristensen Mail: Fritz.Kristensen@scandlines.dk Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00055 Ref. Jabro Den 1. august 2008 Tilladelse til at klappe oprenset sediment

Læs mere

Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA Den 19. august 2016

Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA Den 19. august 2016 GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ PARKVEJ 37; 4800 NYKØBING F. CVR Nr.: 29188599 Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA-4102-00031 Den 19. august 2016 Att.: Jakob Lysholdt. Mail: JLS@guldborgsund.dk

Læs mere

Oversigtskort over uddybningsområdet i Røbyhavn og den anviste klapplads.

Oversigtskort over uddybningsområdet i Røbyhavn og den anviste klapplads. Scandlines A/S Mail: Jens Henrik Møllgaard Larsen [JensHenrikMollgaard.Larsen@grontmij-carlbro.dk] c.c. Pernille Skyt (SKY) [SKY@NIRAS.DK] Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00063 Ref. Den 26. august

Læs mere

Hvordan administreres sager om genplacering af sediment i Naturstyrelsen

Hvordan administreres sager om genplacering af sediment i Naturstyrelsen Hvordan administreres sager om genplacering af sediment i Naturstyrelsen Nyheder i lovgivningen Historik omkring klapning og overvejelser om klap/bypass pladser Opgaver i forbindelse med klap- og nyttiggørelsessager

Læs mere

Jeg har vedhæftet et kort over Nykøbing Sj. lystbådehavn hvor der med orange er markeret hvor tilsandingen er foregået.

Jeg har vedhæftet et kort over Nykøbing Sj. lystbådehavn hvor der med orange er markeret hvor tilsandingen er foregået. Anni Lassen (anl) Fra: Jane Brøns-Hansen Sendt: 27. juni 201615:05 Til: $Kystdirektoratet (kdi) Emne: VS: Vedr. ansøgning om By-Pass tilladelse. Vedhæftede filer: Havne Nykøbing-Rørvig kort.doc Kategorier:

Læs mere

Anni Lassen (anl) Hej Anni

Anni Lassen (anl) Hej Anni Anni Lassen (anl) Fra: Sendt: Til: Cc: Emne: Vedhæftede filer: Michala Kristensen 28. november 2016 09:38 Anni Lassen (anl) Tina Køel; Jane Brøns-Hansen Ansøgning om oprensning

Læs mere

Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA Den 5. september Kalundborg Kommune Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg CVR Nr.

Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA Den 5. september Kalundborg Kommune Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg CVR Nr. Kalundborg Kommune Holbækvej 141 B 4400 Kalundborg CVR Nr.: 29 18 95 95 Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr.nr.: SVANA-4102-00029 Den 5. september 2016 Att.: Michael Høy. Mail: Michael.hoy@kalundborg.dk Havnsø

Læs mere

Oversigtskort over havnen og den anviste klapplads. Christian Darling

Oversigtskort over havnen og den anviste klapplads. Christian Darling Langø Bådelaug v/ Jens Lund Glentevej 9 - Langø 4900 Nakskov Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00034 Ref. Chthi Den 4. april 2008 Klaptilladelse til Langø Havn 2008 Miljøcenter Roskilde tillader 1 Langø

Læs mere

Nr. Område Afgr. tykkelse Volumen Område type , Oprensning

Nr. Område Afgr. tykkelse Volumen Område type , Oprensning Ansøgning modtaget: 03-12-2018 Ansøgning ID:719 Oplysninger om ansøger: Ansøger havn/organisation Stednavn: Sælvig Færgehavn CVR: 23795515 Havn eller ansøger: Samsø Rederi Adresse: Søtofte 10, 8305 Samsø

Læs mere

Dragør Havn Havneadministrationen v/ John Strøbæk. Mail: Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Dragør Forthavn

Dragør Havn Havneadministrationen v/ John Strøbæk. Mail: Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Dragør Forthavn Dragør Havn Havneadministrationen v/ John Strøbæk Mail: johns@dragoer.dk Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00061 Ref. Jabro Den 10. november 2008 Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Dragør

Læs mere

Naturbeskyttelse J.nr. NST Ref. cgrub Den 7. april 2016 HJARNØ FÆRGEHAVN, KLAPTILLADELSE 2016

Naturbeskyttelse J.nr. NST Ref. cgrub Den 7. april 2016 HJARNØ FÆRGEHAVN, KLAPTILLADELSE 2016 Hjarnø Havn Att: projektleder Flemming Vesterlund Hedensted kommune Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Mailadresse: flemming.vesterlund@hedensted.dk CVR nr: 29 18 95 87 Naturbeskyttelse J.nr. NST-4311-00190

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL RØMØ HAVN, SØNDRE BASSIN

KLAPTILLADELSE TIL RØMØ HAVN, SØNDRE BASSIN Kystdirektoratet Højbovej 1 Lemvig Att.: Anni Lassen Mailadr.: anl@kyst.dk Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00104 Ref. jabro Den 24. november 2015 CVR: 36876115 KLAPTILLADELSE TIL RØMØ HAVN, SØNDRE

Læs mere

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal

Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal Københavns Kommune Kystdirektoratet Udvidelse af Københavns Nordhavn og ny krydstogtterminal VVM Teknisk baggrundsrapport nr. 2 Opdateret udgave Jan. 2010 Januar 2010 Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1

Læs mere

Oversigtskort over det ansøgte. Optagningsstedet er markeret med en blå stjerne og klappladsen med en rød cirkel.

Oversigtskort over det ansøgte. Optagningsstedet er markeret med en blå stjerne og klappladsen med en rød cirkel. Lystbådehavnen i Nykøbing Falster AMBA Codans Plads 4, 4800 Nykøbing F CVR Nr.: 27640974 Att.: John Kildsgaard Mail: john.kildsgaard@mail.dk Naturbeskyttelse Jr.nr.: SVANA-4102-00043 Ref. CGRUB Den 17.

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning).

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning). Gyldendal Havn A M B A Søren Chr. Vang Lyngtoften 16 7860 Spøttrup Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00124 Ref. DOFHA 18. september 2008 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse

Læs mere

LBNE - Lars Brammer Nejrup 5 Jan :02: Jane Brøns-Hansen Oprensning og klapning, Spodsbjerg og Taars Færgehavne

LBNE - Lars Brammer Nejrup 5 Jan :02: Jane Brøns-Hansen Oprensning og klapning, Spodsbjerg og Taars Færgehavne From: Sent: To: Subject: LBNE - Lars Braer Nejrup 5 Jan 2016 08:02:23 +0000 Jane Brøns-Hansen Oprensning og klapning, Spodsbjerg og Taars Færgehavne Godmorgen Jane og rigtigt godt nytår! A/S Storebælt

Læs mere

Nyttiggørelse af Havbundsmaterialer - verden igennem rådgiverens briller

Nyttiggørelse af Havbundsmaterialer - verden igennem rådgiverens briller Nyttiggørelse af Havbundsmaterialer - verden igennem rådgiverens briller Natur & Miljø 2015 Lars Brammer Nejrup Kyst- & Havneudvikling lbne@orbicon.dk Programmet Rådgiverens hverdag Ansøgningsvejen i dag

Læs mere

Klaptilladelse til: Kragenæs Havn.

Klaptilladelse til: Kragenæs Havn. Kragenæs Havn v/ Torben Christiansen Kommunale Havne Havnegade 2, 4900 Nakskov E-mail Tochr@lolland.dk Tlf. 54 93 70 56 CVR nr. 2918 8572 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00112 Ref. CGRUB Den 1. juli

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL RØDBY HAVN og SEJLRENDE

KLAPTILLADELSE TIL RØDBY HAVN og SEJLRENDE Scandlines Danmark aps Færgestationsvej 5 Rødby Att.: Fritz Kristensen Mailadr.: fritz.kristensen@scandlines.com Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00186 Ref. jabro Den 23. november 2015 CVR: 18605600

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL HELSINGØR NORDHAVN

KLAPTILLADELSE TIL HELSINGØR NORDHAVN Helsingør Nordhavn Nordhavnsvej 13 3000 Helsingør Att.: Benny Carlsen E mail: bca@helsingor.dk Roskilde vand J.nr. NST-431-00202 Ref. jabro Den 15. april 2011 KLAPTILLADELSE TIL HELSINGØR NORDHAVN Tilladelsen

Læs mere

Anni Lassen (anl) Til Kystdirektoratet

Anni Lassen (anl) Til Kystdirektoratet Anni Lassen (anl) Fra: Sendt: Til: Cc: Emne: Vedhæftede filer: Jane Brøns-Hansen 5. juli 2017 13:36 $Kystdirektoratet (kdi) Jesper Olsen SV: Ønske om forlængelse af Klaptilladelse, Faxe Ladeplads, J.nr.

Læs mere

Torben Lunnemann Frederiksen Sendt: 23. juli :43 Til: Tilladelse til nyttiggørelse af oprenset sand

Torben Lunnemann Frederiksen Sendt: 23. juli :43 Til: Tilladelse til nyttiggørelse af oprenset sand Anni Lassen (anl) Fra: Torben Lunnemann Frederiksen Sendt: 23. juli 2015 10:43 Til: NST - Naturstyrelsens hovedpostkasse Emne: Tilladelse til nyttiggørelse af oprenset sand Naturstyrelsen

Læs mere

Klapningen skal ske efter nærmere angivne vilkår på en klapplads i Kattegat nord for Hundested.

Klapningen skal ske efter nærmere angivne vilkår på en klapplads i Kattegat nord for Hundested. Frederiksværk Havn A.m.b.a. Havnelinien 23 3300 Frederiksværk Att.: Havnefogedassistent Kim Lyngbak Roskilde vand J.nr. NST-431-00194 Ref. Jabro Den 25. juli 2011 Mailadresse: kim@frv-havn.dk KLAPTILLADELSE

Læs mere

Foreningen Kulhuse Havn v/formand Frank Jørgensen Strandvej Jægerspris. Tilladelse til at klappe oprensningsmateriale fra Kulhuse Havn

Foreningen Kulhuse Havn v/formand Frank Jørgensen Strandvej Jægerspris. Tilladelse til at klappe oprensningsmateriale fra Kulhuse Havn Foreningen Kulhuse Havn v/formand Frank Jørgensen Strandvej 54 36 30 Jægerspris Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00029 Ref. Den 28. februar 2008 Tilladelse til at klappe oprensningsmateriale fra Kulhuse

Læs mere

Rambøll Olie og Gas A/S Udvidelse af Gaslageret ved Ll. Torup. Rekvirent. Rådgiver

Rambøll Olie og Gas A/S Udvidelse af Gaslageret ved Ll. Torup. Rekvirent. Rådgiver Rekvirent Rambøll Olie og Gas A/S Teknikerbyen 31 2830 Virum Ditte Marie Mikkelsen Telefon 4598 6000 E-mail DMM@Ramboll.dk Rådgiver Orbicon A/S Jens Juuls Vej 16 8260 Viby J Telefon 8738 6166 E-mail joca@orbicon.dk

Læs mere

Klaptilladelse til Femø Havn.

Klaptilladelse til Femø Havn. Lolland Havne og Færger Havnegade 2 4900 Nakskov Torben Christiansen E-mail: tochr@lolland.dk Tlf: 54 67 73 32 CVR: 2918 8572 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00149 Ref. CGRUB Den 27. april 2015 Klaptilladelse

Læs mere

Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Havnsø Lystbådehavn og - Færgehavn

Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Havnsø Lystbådehavn og - Færgehavn Kalundborg Kommune Havneadministrationen v/ Michael Torp Mail: Michael.torp@Kalundborg.dk Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00044 Ref. Jabro Den 10. november 2008 Tilladelse til at klappe oprenset sediment

Læs mere

Skærbækværket, DONG Energy Vurdering af sedimentkvalitet

Skærbækværket, DONG Energy Vurdering af sedimentkvalitet Skærbækværket, DONG Energy Vurdering af sedimentkvalitet Rekvirent DONG Energy Kraftværksvej 53 7000 Fredericia Rådgiver NIRAS Åboulevarden 80 8100 Århus C RUF Dykkerservice Lindevej 1 8370 Hadsten Mobil

Læs mere

Tilladelse til fodring. Charlottenlund Søbad

Tilladelse til fodring. Charlottenlund Søbad Anni Lassen (anl) Fra: Ole Bjarrum Sendt: 22. marts 201610:35 Til: $Kystdirektoratet (kdi) Cc: Birgitte Possing; Karsten Ravn; nielsmelbye@gmail.com Emne: Tilladelse til fodring.

Læs mere

Naturbeskyttelse Ref. JIMHO Jr.nr.: SVANA Den 27. oktober 2016

Naturbeskyttelse Ref. JIMHO Jr.nr.: SVANA Den 27. oktober 2016 Grenaa Havn A/S Neptunvej 1 8500 Grenaa CVR Nr.: 29 18 95 95 Att.: Kirsten Hvid Schmidt Mail: info@grenaahavn.dk Naturbeskyttelse Ref. JIMHO Jr.nr.: SVANA-4311-00008 Den 27. oktober 2016 Grenaa Havn A/S,

Læs mere

Med venlig hilsen. Lotte Knudsen

Med venlig hilsen. Lotte Knudsen Bogense Havn & Marina Sejlerkajen 13 5400 Bogense Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00066 Ref. loknu Den 13. november 2008 Vedr.: Tilladelse til klapning af 450 m 3 oprensningsmateriale fra del (område

Læs mere

Klaptilladelse til: Scandlines A/S, Vestre Bassin Rødby Havn.

Klaptilladelse til: Scandlines A/S, Vestre Bassin Rødby Havn. Scandlines A/S Færgestationsvej 5 4790 Rødby Havn Att. Fritz Kristensen E-mail: fritz.kristensen@scandlines.com CVR nr. 18605600 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00064 Ref. Jimho Den 11.09 2014 Klaptilladelse

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Nyborg Kommune v/ Paul S. Qvist Nørrevoldgade 9 5800 Nyborg Kystdirektoratet J.nr. 16/02488-15 Ref. Anni Lassen 28-07-2016 Tilladelse til nyttiggørelse efter kystbeskyttelsesloven ved Nyborg Marina, Nyborg

Læs mere

KANALHAVN SLOTSBRYGGEN I NYKØBING F, KLAPTILLADELSE

KANALHAVN SLOTSBRYGGEN I NYKØBING F, KLAPTILLADELSE GULDBORGSUND KOMMUNE TEKNIK & MILJØ PARKVEJ 37; 4800 NYKØBING F. CVR Nr.: 29188599 Naturbeskyttelse Ref. JABRO/Simon Holm j.nr: SVANA-4102-00031 Den 1. maj 2017 Att.: Jakob Lysholdt. Mail: JLS@guldborgsund.dk

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Jydske Vestkysten 21. december 2007.

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Jydske Vestkysten 21. december 2007. Esbjerg Havn Hulvejen 1 P. O. Box 2 6701 Esbjerg Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00055 Ref. loknu Den 18. december 2007 Vedr.: Tilladelse til klapning af max. 170.000 m 3 uddybningsmateriale fra område

Læs mere

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning

Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning Ole Erik Lauridsen Trættevejen 16, Tingsted 4800 Nykøbing F Afgørelse ikke VVM-pligt Sortkrudtskydning 09-06-2015 Kommunen har behandlet ansøgningen om skydning med sortkrudtvåben på den eksisterende skydebane

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Att.: Jannie Mikkelsen Sendes pr mail til: JannieEsmann.Mikkelsen@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00038 Ref. APJEN Den 30. september 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Haderslev Kommune Vej og Park Aarøsund Havn 2a 6100 Haderslev

Haderslev Kommune Vej og Park Aarøsund Havn 2a 6100 Haderslev Haderslev Kommune Vej og Park Aarøsund Havn 2a 6100 Haderslev Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00090 Ref. Loknu Den 15. april 2009 Vedr.: Fornyelse af tilladelse til klapning af i alt 10.000 m 3 oprensningsmateriale

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale.

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Vand- og naturområdet J.nr. Ref. Den 21. marts 2007 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1649 af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Klaptilladelse

Læs mere

Med venlig hilsen. Elsebeth Glob/Lotte Knudsen

Med venlig hilsen. Elsebeth Glob/Lotte Knudsen Nordic Ferry Services A/S Dampskibskajen 3 3700 Rønne Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00080 Ref. Loknu Den 17. december 2008 Vedr.: Tilladelse til klapning af 2.500 m 3 uddybningsmateriale fra Fynshav

Læs mere

Vedr.: Tilladelse til klapning af 5000 m 3 uddybningsmateriale i forbindelse

Vedr.: Tilladelse til klapning af 5000 m 3 uddybningsmateriale i forbindelse Associated Danish Ports A/S Vesthavnsvej 33 7000 Fredericia Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00076 Ref. NIHOL Den 1. december 2008 Vedr.: Tilladelse til klapning af 5000 m 3 uddybningsmateriale i forbindelse

Læs mere

Vejledning fra By- og Landskabsstyrelsen Dumpning af optaget havbundsmateriale klapning

Vejledning fra By- og Landskabsstyrelsen Dumpning af optaget havbundsmateriale klapning Vejledning fra By- og Landskabsstyrelsen Dumpning af optaget havbundsmateriale klapning Indhold 1. Indledning 2. Lovgrundlag 2.1. National lovgivning 2.2. International regulering 2.3. Vandrammedirektivet

Læs mere

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 18. november Høje-Taastrup Kommune Att.: Birgitte Hansen

Naturforvaltning J.nr. SVANA Ref. APJEN Den 18. november Høje-Taastrup Kommune Att.: Birgitte Hansen Høje-Taastrup Kommune Att.: Birgitte Hansen Sendes pr mail til: BirgitteHan@htk.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00004 Ref. APJEN Den 18. november 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen inden

Læs mere

Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Gilleleje Havn på to forskellige klappladser i Kattegat

Tilladelse til at klappe oprenset sediment fra Gilleleje Havn på to forskellige klappladser i Kattegat Gilleleje Havn v. Erik Biering Toftemarken 33 3200 Helsinge Mail: Erik Biering [2biering@mail.dk] Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00009 Ref. Den 30. juni 2008 Sagsbehandler: Jane Brøns-Hansen Tilladelse

Læs mere

Oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb. Håndtering af sediment og afvanding. Jan K. Pedersen, EnviDan A/S

Oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb. Håndtering af sediment og afvanding. Jan K. Pedersen, EnviDan A/S Oprensning af regnvandsbassiner, søer og vandløb Håndtering af sediment og afvanding Jan K. Pedersen, EnviDan A/S Håndtering af sediment Generelt -sediment typer (organisk/uorganisk) Afvanding af sediment

Læs mere

Bekendtgørelse om bypass, nyttiggørelse og klapning af optaget havbundsmateriale

Bekendtgørelse om bypass, nyttiggørelse og klapning af optaget havbundsmateriale BEK nr 1130 af 23/09/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 26. september 2015 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljø- og Fødevaremin., Naturstyrelsen, j.nr. NST-700-00037 Senere ændringer

Læs mere

Rekvirent. Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen att. Åge Ebbesen Søvej Silkeborg. Telefon

Rekvirent. Silkeborg Kommune Teknik- og Miljøafdelingen att. Åge Ebbesen Søvej Silkeborg. Telefon SILKEBORG KOMMUNE 2011 NOTAT NR. 2011-4 SCREENING AF SEDIMENTET I TANGE SØ NEDSTRØMS INDLØBET AF GUDENÅEN FOR INDHOLD AF TUNGMETALLER OG MILJØ- FREMMEDE STOFFER. Rekvirent Silkeborg Kommune Teknik- og

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. Sælvig Havn 8305 Samsø Kystdirektoratet J.nr. 15/00872-17 Ref. Anni Lassen 28-10-2015 Tilladelse til nyttiggørelse af oprensningsmaterialer ved Sælvig Færgehavn, Samsø Kommune Kystdirektoratet giver hermed

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning).

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning). Rambøll Danmark A/S v/ Thomas Madsen e-mail: TOM@ramboll.dk Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00117 Ref. CHRAJ 2. april 2008 Skagen Havn e-mail: WBH@skagenhavn.dk KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets

Læs mere

Odden Havn Havnebyen 4583 Sjællands Odde. Att. Havnefoged Lars Kenneth Holm Sent som mail til: og

Odden Havn Havnebyen 4583 Sjællands Odde. Att. Havnefoged Lars Kenneth Holm Sent som mail til: og Odden Havn Havnebyen 4583 Sjællands Odde Att. Havnefoged Lars Kenneth Holm Sent som mail til: lankho@odsherred.dk og klala@odsherred.dk Den 28. januar 2015 Udledningstilladelse Odden Havn, i forbindelse

Læs mere

Vejledning fra By- og Landskabsstyrelsen Dumpning af optaget havbundsmateriale klapning UDKAST

Vejledning fra By- og Landskabsstyrelsen Dumpning af optaget havbundsmateriale klapning UDKAST Vejledning fra By- og Landskabsstyrelsen Dumpning af optaget havbundsmateriale klapning Indhold UDKAST 1. Indledning...2 2. Lovgrundlag...2 2.1. National lovgivning...2 2.2. International regulering...

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale.

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Samsø Havne, Havnekontoret Att. Hartvig Pedersen Ballen Havn 1 8305 Samsø Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00012 Ref. DOFHA 10. april 2007 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse

Læs mere

Bilag 2 Teknisk notat

Bilag 2 Teknisk notat Bilag 2 Teknisk notat Dusager 12 8200 Aarhus N Danmark T 72 207 207 www.sweco.dk CVR-nr. 48233511 Rærup Havbundssedimentdepot Konsekvensvurdering ved tilførsel af sediment fra Esbjerg Havn 7. januar 2016

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning).

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning). Mou Bådelaug V/ Bettina Dejbjærg Hassinghøj 13 9280 Storvorde Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00120 Ref. DOFHA 18. december 2008 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr. 1406

Læs mere

KLAPTILLADELSE AVEDØREVÆRKETS KULHAVN

KLAPTILLADELSE AVEDØREVÆRKETS KULHAVN Dong Energy A/S, Avedøreværket Hammerholmen 50 2650 Hvidovre Att.: Poul Otto Hansen Mail: pouoh@dongenergy.dk Vand- og naturområdet J.nr. ROS-421-00067 Ref. RINNIE/JOHUB Den 12. maj 2009 KLAPTILLADELSE

Læs mere

KLAPTILLADELSE FOR RUNGSTED HAVN

KLAPTILLADELSE FOR RUNGSTED HAVN Rungsted Havn a/s Rungsted Havn 10 2960 Rungsted Kyst Att. Havnemester Henrik Kristensen Mail: havnemester@rungsted-havn.dk og info@flidhavne.dk Vand- og naturområdet J.nr. ROS-421-00068 Ref. JABRO/JOHUB

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Svendborg Ugeavis den 16. april 2008.

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Svendborg Ugeavis den 16. april 2008. Advokat Henrik Horn Andersen Det Gule Pakhus Havnepladsen 3A, 1 5700 Svendborg Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00060 Ref. LOKNU Den 16. april 2008 Vedr.: Tilladelse til klapning af 44 m 3 oprensningsmateriale

Læs mere

KØGE HAVN, KLAPTILLADELSE.

KØGE HAVN, KLAPTILLADELSE. Køge Havn Baltic Kaj 1 4600 Køge Att.: Niels-Erik Sunesen Mailadresse: nes@koegehavn.dk CVR nr: 25925165 Naturbeskyttelse Ref. JABRO Jr nr MST-802-00016 Den 15. marts 2018 KØGE HAVN, KLAPTILLADELSE. Miljøstyrelsen

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet

Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet Ansøgning om tilladelse til anlæg på søterritoriet Dette ansøgningsskema benyttes ved ansøgning om tilladelsertil etablering, renovering og udvidelse af anlæg påsøterritoriet. Husk at læse vejledningen

Læs mere

Klaptilladelse til: Skive Kommune, Skive Jollehavn.

Klaptilladelse til: Skive Kommune, Skive Jollehavn. Skive Kommune Torvegade 10 7800 Skive Att. Jens Gjørup E-mail: jegj@skivekommune.dk CVR nr. 29189579 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-431-00335 Ref. Jimho Den 08.12 2014 Klaptilladelse til: Skive Kommune,

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL KØGE HAVN

KLAPTILLADELSE TIL KØGE HAVN Køge Havn Baltic Kaj 1 4600 Køge Att.: Havnefoged Niels Erik Sunesen Mail adr.: nes@koegehavn.dk Vand- og naturområdet J.nr. NST-431-00225 Ref. jabro Den 4. april 2011 KLAPTILLADELSE TIL KØGE HAVN Tilladelsen

Læs mere

Præsentation. Oprensning af regnvandsbassiner

Præsentation. Oprensning af regnvandsbassiner Præsentation Oprensning af regnvandsbassiner EnviDan Gruppens selskabsstruktur - 2011 EnviDan Holding ApS EnviDan A/S EnviDan Water A/S EnviDan Service A/S GasCon A/S EnviDan International A/S Afdelinger

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Fyns Amts Avis de 21. december 2007.

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Fyns Amts Avis de 21. december 2007. Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00056 Ref. loknu Den 19. december 2007 Vedr.: Tilladelse til klapning af i alt 6000 m 3 oprensnings- og uddybningsmateriale

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale.

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 13. december 2006 om dumpning af optaget havbundsmateriale. Norddjurs Kommune Natur og Miljø Att. Jens Rasmussen Torvet 3 8500 Grenaa Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00054 Ref. HEMSO Den 18. december 2007 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse

Læs mere

Tilladelsen gives på en række vilkår jf. afsnit 1. Nyord Havn har pligt til at sikre sig, at rederiet, der udfører klapning og uddybningsarbejdet,

Tilladelsen gives på en række vilkår jf. afsnit 1. Nyord Havn har pligt til at sikre sig, at rederiet, der udfører klapning og uddybningsarbejdet, Foreningen Nyord Havn v/formand Tom Hansen Katedralvej 45 4780 Stege Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00075 Ref. SUHSI /JABRO Den 18. august Tilladelse til at klappe oprensningsmateriale fra Nyord Havn

Læs mere

Klaptilladelse til: Rønne Havn.

Klaptilladelse til: Rønne Havn. Rønne Havn A/S Sydhavnsvej 12 3700 Rønne E-mail: niels.lundberg@roennehavn.dk CVR: 27932150 Tlf: 56 95 06 78 Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00107 Ref. cgrub Den 15. april 2015 Klaptilladelse til:

Læs mere

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning).

I henhold til Miljøministeriets bekendtgørelse nr af 7. december 2007 om dumpning af optaget havbundsmateriale (klapning). Rønnerhavnen v. Leo Buch Ndr. strandvej 40 9900 Frederikshavn e-mail: LEBUrederikshavn.dk Vand- og naturområdet J.nr. AAR-421-00035 Ref. HEBPE Den 24. september 2008 KLAPTILLADELSE I henhold til Miljøministeriets

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL TOREBY SEJLKLUB

KLAPTILLADELSE TIL TOREBY SEJLKLUB Toreby sejlklub Formand Jan Krastrup Humlevænget 1 4800 Nykøbing F Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00117 Ref. Den 2. november 2010 Mailadr.: krastrup@privat.dk KLAPTILLADELSE TIL TOREBY SEJLKLUB Tilladelsen

Læs mere

KLAPTILLADELSE til Nykøbing Falster Erhvervshavn

KLAPTILLADELSE til Nykøbing Falster Erhvervshavn Guldborgsund Havne Havnekontoret Havnechef V. Engell Staberg Fejøgade 2 4800 Nykøbing F Vand- og naturområdet J.nr. Ros-421-00114 Ref. Jabro Den 2. november 2010 Mailadr.: vis@guldborgsund.dk KLAPTILLADELSE

Læs mere

NY KLAPTILLADELSE TIL OREHOVED HAVN.

NY KLAPTILLADELSE TIL OREHOVED HAVN. GULDBORGSUND HAVNE Fejøgade 2 DK-4800 Nykøbing Falster v. Leila Ellinor Nielsen Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00091 Ref. jabro den 20. maj 2014 Mail: lel@guldborgsund.dk NY KLAPTILLADELSE TIL OREHOVED

Læs mere

VS: Ansøgning om bortskaffelse af sediment fra Sønderborg Lystbådehavn Vedhæftede filer:

VS: Ansøgning om bortskaffelse af sediment fra Sønderborg Lystbådehavn Vedhæftede filer: Anni Lassen (anl) Fra: Christoffer Grubb Sendt: 8. april 2016 14:41 Til: $Kystdirektoratet (kdi) Cc: Jesper C. Højenvang Emne: VS: Ansøgning om bortskaffelse af sediment fra Sønderborg Lystbådehavn Vedhæftede

Læs mere

Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. GeoMiljø Miljørådgivning ApS.

Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. GeoMiljø Miljørådgivning ApS. Roskilde Kommune Miljøteknisk Notat Screening for forurening i jord, der er oplagt på Københavnsvej 326, 4000 Roskilde, matr. 6a St. Hede, Roskilde Jorder. 14. november 2017 Sag: 17-07-01 / CBS GeoMiljø

Læs mere

NOTAT- SEDIMENTPRØVER FRA ENGSØEN

NOTAT- SEDIMENTPRØVER FRA ENGSØEN NOTAT- SEDIMENTPRØVER FRA ENGSØEN Projekt Kunde Sammenstilling af analyser af sedimentprøver fra 1986 til 2012 fra Engsøen i Grindsted Billund Kommune Dato 08-11-2012 Til Annette Læbo Matthiesen Fra Mette

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL STIGSNÆS HAVN

KLAPTILLADELSE TIL STIGSNÆS HAVN Korsør Havne Amerikakajen 1, 1tv Att.: Jesper Kokholm Mailadr.: jko@korsorhavn.dk Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-4311-00114 Ref. Jabro Den 12. marts 2015 CVR nr. 31860954 KLAPTILLADELSE TIL STIGSNÆS

Læs mere

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord)

Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/ Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Jordflytningsbekendtgørelse bilag 1, 2 og 3 (1479 af 12/12 2007. Bek. om anmeldelse og dokumentation i forbindelse med flytning af jord) Bilag 1 Udtagning af prøver Prøverne skal enten udtages på opgravningsstedet

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL Kirk Kapital/Vejle havn

KLAPTILLADELSE TIL Kirk Kapital/Vejle havn Vandplaner og havmiljø J.nr. NST-431-00328 Ref. suhsi Den 10. januar 2013 KLAPTILLADELSE TIL Kirk Kapital/Vejle havn Tilladelsen omfatter: Tilladelse til klapning af 60.000 m³ sediment fra områder i havnen

Læs mere

KLAPTILLADELSE. Statoil Refining Denmark A/S Melbyvej Kalundborg. Klaptilladelse for: Statoil Refining Denmark A/S.

KLAPTILLADELSE. Statoil Refining Denmark A/S Melbyvej Kalundborg. Klaptilladelse for: Statoil Refining Denmark A/S. Statoil Refining Denmark A/S Melbyvej 17 4400 Kalundborg Roskilde vand J.nr. NST-431-178 Ref. jabro Den 18. juli 2011 KLAPTILLADELSE Klaptilladelse for: Statoil Refining Denmark A/S. Tilladelsen omfatter:

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Fyns Amts Avis den 23. november 2007.

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Fyns Amts Avis den 23. november 2007. A/S Storebælt Storebæltsvej 70 4220 Korsør Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00057 Ref. loknu Den 23. november 2007 Vedr.: Tilladelse til klapning af i alt 500 m 3 oprensningsmateriale fra Dele af Spodsbjerg

Læs mere

Med venlig hilsen. Lotte Knudsen

Med venlig hilsen. Lotte Knudsen Aabenraa Havn Mellemvej 25 6200 Aabenraa Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00065 Ref. Loknu Den 3. april 2009 Vedr.: Tilladelse til klapning af 170.000 m 3 uddybningsmateriale fra Tankskibsbroen, Aabenraa

Læs mere

KLAPTILLADELSE TIL MOSEDE HAVN

KLAPTILLADELSE TIL MOSEDE HAVN Mosede Havn Havnevej 20 2670 Greve Att.: Jesper Højenvang Mail adr.: jesper@flidhavne.dk Vand- og naturområdet J.nr. NST-431-00270 Ref. jabro Den 21. december 2011 KLAPTILLADELSE TIL MOSEDE HAVN Tilladelsen

Læs mere

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Svendborg Ugeavis onsdag den 11. juni 2008.

Tilladelsen er givet på en række vilkår, som fremgår af side 2 og 3. Afgørelsen annonceres i Svendborg Ugeavis onsdag den 11. juni 2008. Morten Rosbæk M.S. Rosbæk Aps Færgevej 4 5700 Svendborg Vand- og naturområdet J.nr. ODE-421-00070 Ref. NIHOL Den 2. juni 2008 Vedr.: Tilladelse til klapning af 350 m 3 bundmateriale fra området ud for

Læs mere

Bekendtgørelse om ansøgning om by-pass, nyttiggørelse og dumpning af havbundssediment

Bekendtgørelse om ansøgning om by-pass, nyttiggørelse og dumpning af havbundssediment Bekendtgørelse om ansøgning om by-pass, nyttiggørelse og dumpning af havbundssediment I medfør af 20 b, stk. 6, 29, 34 og 44, stk. 3, i lov om råstoffer, jf. lovbekendtgørelse nr. 657 af 27. maj 2013 med

Læs mere

Klaptilladelse til Skive Kommune, Skive Søsportshavn

Klaptilladelse til Skive Kommune, Skive Søsportshavn Skive Kommune Torvegade 10 7800 Skive Att. Jens Gjørup E-mail: jegj@skivekommune.dk CVR nr. 29189579 Naturbeskyttelse Ref. Anved j.nr: MST-802-00028 Den 21. august 2018 Klaptilladelse til Skive Kommune,

Læs mere

Hvide Sande Havn Fossanæsvej Hvide Sande. Sendt pr. mail til:

Hvide Sande Havn Fossanæsvej Hvide Sande. Sendt pr. mail til: Hvide Sande Havn Fossanæsvej 22 6960 Hvide Sande Sendt pr. mail til: hvidesandehavn@hvshavn.dk Carsten Niebuhrs Gade 43 1577 København V Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Sagsnr.:TS6040102-00486

Læs mere

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen samt åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune

Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen samt åbeskyttelseslinjen inden for området for lokalplan nr i Silkeborg Kommune Silkeborg Kommune Att.: Marie Sølgaard Bang Sendes pr mail til: MarieSolgaard.Bang@silkeborg.dk Naturforvaltning J.nr. SVANA-520-00033 Ref. APJEN Den 8. juli 2016 Afgørelse om reduktion af skovbyggelinjen

Læs mere

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet.

Kystdirektoratet har vurderet, at der ikke skal udarbejdes en konsekvensvurdering for projektet. A/S Storbælt Kystdirektoratet J.nr. 16/01668-15 Ref. Anni Lassen 07-06-2016 Tilladelse til bypass efter KYBL ved Spodsbjerg Færgehavn Kystdirektoratet giver hermed en 2-årige tilladelse til at foretage

Læs mere

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at foretage bypass med ca. 115.000 m3 oprensningssediment årligt, på de vilkår som fremgår nedenfor.

Kystdirektoratet giver hermed tilladelse til at foretage bypass med ca. 115.000 m3 oprensningssediment årligt, på de vilkår som fremgår nedenfor. Kystdirektoratet Højbovej 1 7620 Lemvig Kystdirektoratet J.nr. 15/00763-18 Ref. Anna L. S. Østergaard 05-10-2015 Tilladelse til bypass på søterritoriet ud for Rømø Havn, Tønder Kommune Kystdirektoratet

Læs mere

Afgørelse for ansøgning om klaptilladelse for uddybningsmaterialer

Afgørelse for ansøgning om klaptilladelse for uddybningsmaterialer Rømø Havn Flyndervej 4 6792 Rømø Odense vand J.nr. NST-431-00246 Ref. loknu Den 17. maj 2011 Afgørelse for ansøgning om klaptilladelse for uddybningsmaterialer fra kapelpier, Rømø Havn Klaptilladelse for:

Læs mere