Kennel Takese og Erik Danielsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kennel Takese og Erik Danielsen"

Transkript

1 Kennel Takese og Erik Danielsen På en dejlig varm sommerdag med drivende skyer kørte min kone og jeg til Fyn for at besøge Stella og Erik Danielsen i Sønder Højrup. Kirsten ville til Fåborg for at se på malerier, og jeg skulle lave et interview, inden vi begge skulle videre til Johannes Larsen Museet i Kerteminde. Vi blev vel modtaget hos Stella og Erik på deres hyggelige gård, der ligger i læ af kirken. Her stod alt vel til. Vinterbyggen var høstet, og gylden halm var i hus til fyring i halmfyret i den kommende vinter. Udbyttet af korn havde været udmærket, og man fornemmede tydeligt tilfredsheden over at have halmen var velbjærget. Eriks liv med pointeren startede fra barnsben. I hjemmet havde man altid to pointere og moderens schæfer. Faderen gik på jagt i 3-4 sogne. Jagtlejen var som regel noget vildt. Erik husker især en brunbroget pointer, Ally. Hun var en fantastisk jagthund, som der gik ry af på egnen - nabojægere lånte hende nu og da. Når faderen var på jagt stavrede Erik bagefter, og schæferen var også med. Den apporterede den første fasankok og bar den hjem til moderen. Ally var fantastisk til at finde gemte ting. Nogle gange tog drengene hende også selv med på tur/jagt i det dulgte i mosen. Gårdens høns blev også nogle gange lukket ud, hvorefter Ally apporterede dem i uskadt stand. Knægtene var naturligvis på forbudte veje, så det satte faderen en stopper for, da han kom under vejr med drengenes fornøjelser.

2 Af sin far lærte Erik, hvor vigtig galoppen er. Den skal være langstrakt og flad med et kraftigt afspark. Erik og Stella stiftede bo på Sjælland. De havde en gård på Mern -egnen først i 60 erne. Her havde de naturligvis pointere, og Erik begyndte så småt at gå på lokale markprøver. Det gik godt, men Eriks hund bar hovedet i højde med skulderen, og det var ikke nok på anerkendte prøver på den tid. Det var på de kanter Alfred Olsen, Kennel Kirkebjerg og Knud During havde deres gang. Sidstnævnte var med til at indføre bretonen i landet. Erik havde ofte mange pointere - en overgang også en engelsk setter, som han vandt åbenklasse med på setterklubens hovedprøve- og solgte dem som jagthunde. Det var først, da han kom i forbindelse med skytten på Høvdinggården, at han begyndter at avle målrettet og deltage på udstillinger, bl.a. i Charlottenlund, hvor udstillingen dengang forløb over 2 dage - det var hårdt, siger Erik. Det var også på Sjælland, han fik kennel navnet, Takese, der er initialer fra familiemedlemmerne. Hans syvårige datter fandt på det. I 1960 er Erik og Stella tilbage på Fyn og der lægges fortsat hvalpe til i Kennel Takese. I 1968 er Hollandsk Pointerklub på besøg, og de køber 2 hvalpe, som begge opnår championat, og her starter et varmt venskab med pointerfolk dernede. Finn Møller Jørgensen fremhæver i sin bog, " En skildring af racen POINTEREN" at Pia ( L) (Boga Chock-Jaika) bliver stammoder i Eriks kennel. Boga Chock var broderen Bents hund. Den var en fantastisk vildtfinder, som altid stod med palmerne efter en jagtdag Som nævnt oven for var der nu lagt mange hvalpe til før Pia kom ind i billedet. men visseligt er det, at Pia - Alsbjergs Sep gav et superkuld såvel i mark som på bænk. Erik beholder selv Takese As, der opnår internationalt championat på bænk. Afkommet var vildtfindere af rang. Vor mand har meget stor erfaring udi avl. Erik mener, at man skal avle på 1. præmie hunde med et godt temperament. Urolige hunde er en pestillens i familien. Af faderen lærte han som nævnt, at galoppen skulle være langstrakt og flad med et kraftigt afspark. Det forudsætter velvinklede lemmer. I øjeblikket har mange af vore hunde for rette lemmer foran, vinkler på skuldre og håndled er ikke gode nok. Der er også grund til at passe på krøllede ører. Erik mener, at piskende hale er stærkt overdrevet i marken. Halen er et styreredskab ikke et piskeris, men dødthængende hale pynter ikke. En avlers fornemste pligt er at avle hunde, hvor type, temperament, vinkler og bevægelser er i orden. Sidstnævnte to ting er afgørende for udholdenheden i marken. Det er ikke et bevidst valg, at Erik fortrinsvis har gulbrogede hunde.

3 Kravet i kennelen er, at begge forældre skal være HD fri. Om HD i øvrigt diskuteres ofte arv og miljø. Erik har læst en del om det og siger, at fodring måske nok spiller en vis rolle, men fremhæver i samme åndedrag, at det dog skulle være mærkeligt, at de racer, som døjer med HD, især er blevet dårligt fodret. Altså betyder arv noget. Tæven skal have ormekur halvvejs henne i graviditeten, og hvalpene skal have første ormekur inden 3 ugers alderen Hvalpene skal have det bedste af det bedste foder. En tæve kan passe 6-7 hvalpe. Erik kan godt vælge de 2-3 kønneste hvalpe ud ved fødslen, men det gælder jo nødvendigvis ikke i marken. Dressur af en hvalp starter, når man får den i huset, markdressur selvsagt noget senere. Heldigvis bruger flere og flere godbidsdressur nu. Det er ikke svært at afsætte hvalpe, der oftest bliver solgt "fra mund til mund", og her gælder i øvrigt det gamle princip, at et ord er et ord. Han sælger under ingen omstændigheder hunde, han ikke selv vil have på gården. Alt andet er forkert for vor race og ny ejer. Gennem årene har Erik solgt hunde til mange forskellige lande også uden for Europa. Erik har svært ved at finde egnede hanhunde i DK i dag, men nye er måske på vej. Axela Bugg brugte vi desværre nok for lidt, mens tid var. I Norden er det meste afkom af amerikansk - italiensk afstamning, amerikanerne er gode vildtfindere, men eksteriøret halter, det engelske blod giver en lidt kort galop. Henter man hunde udefra i sin avl, får man som oftest en udavlseffekt. I Fuglehunden læste Erik om Hegebakkens Ruff, og ved Frank Tommy Olsens mellemkomst fik han forbindelse med Ruffs ejer, Randi Schultse Tomelstat, der blev inviteret til Sdr. Højrup på en træningstur. Under dette besøg blev Ruff og Trine parret. Af dette kuld blev Takese Randi solgt til Svejts, og hun er som bekendt moder til Idimum Tia.

4 Sydpå har Erik et godt netværk. En overgang deltog han på mange prøver dernede og erfarede her, at vore hunde nok kunne være med eksteriørmæssigt set, men ikke i behandling af fugl. Sydlandske hunde er mere rolige og kontante i fuglearbejdet, og så er de fødte sekundanter. På prøver slår man hårdt ned på halesøg og parallelsøg, på uro i opflugt og manglende sekundering. Halter disse ting, er det ud til højre. Erik har importeret mange hunde sydfra, såvel tæver som hanner, mange af dem har ikke været ført frem. Han har også været på Kongsvold for at overvære en prøve. Det var en stor oplevelse at gå i det pragtfulde terræn, men også hårdt. På markprøver ser vi tingene i et større perspektiv i og med, at vores hunde bliver afprøvet sammen med andre. Erik kan især godt lide ungdomsklasse og åbenklasse. Er han kommet igennem disse, har han oftest yst til at starte med en ny hund. Han mener, at derby er overvurderet. Alt for ofte hører man for lidt til derbyvindere fremover. En 1.præmie på brugsprøve er fornem, for her har hunden vist, at alt er i orden i jagtsituationer. Anderledes forholder det sig i vinderklasse, hvor man godt kan blive placeret, selv om dagens præstation kun har været til en 2. præmie på fx en brugsprøve. Erik så gerne, at præmieringsgraden i vinderklasse fremgik af referater for de placerede hunde. Som det er nu kan en hund i vinderklasse tildeles CK, der indikerer en fejlfri præstation. Referater bliver læst med interesse. I flere år ledede Erik dressurkurser. Han sad i en årrække i kredsstyrelsen for DKK, og her blev han opfordret til at arrangere prøver. Det førte med sig, at der i dag er en meget stor brugsprøve på egnen. Erik har samlet meget store terræner og fået dannet et godt netværk af hjælpere, så et altid er en fornøjelse at komme på prøve på de kanter.

5 Den manglende skepsis blandt nogle jægere og lodsejere er blevet vendt til tilfredshed, for de har jo erfaret, at udsætning af fugle til disse prøver er blevet til glæde for em bagefter. DM har også været afviklet på disse kanter og et nyt DM står for døren. Det er vigtigt, at man som prøveleder behandler folk ordentlig og tager sig tid til at snakke med lodsejerne. Erik nævner, at i 1905 blev den første prøve i Pointer - og Setterklub regi afholdt på Lerchenborg september. Forud var gået kraftige diskussioner med DKK, som omsider gav afkald på eneretten til at afholde markprøver. Prøven blev i øvrigt vundet af en Gordon setter Heather Fly. Vi bør afholde en 100 års jubilæumsprøve, mener Erik, og helst på Lerchenborg. Han arbejder for sagen. Svend Buchhave har overtaget dressurkurs og har et vældigt godt terræn til det, siger Erik. Gennem en årrække har Erik været med i udstillingskomiteen for Odense - udstillingen i FJD. Få har som Erik styr på alle de bånd, der kan uddeles på en udstilling. I DPK har Erik siddet i bestyrelsen i en del år, her har han bl.a. ansvaret for hvalpeformidlingen. Internet har gjort samme arbejde lettere, men han har et hjertesuk. Husk nu at få afmeldt hvalpene, når de er solgt. Det er afgørende for vor klub, at vi holder registrerings tallet for pointere og gerne får det hævet. Vi skal have fat i unge hundeførere. Det er godt, vi har fonden at trække på økonomisk. Erik mener afgjort, at vi bør være medlem af International Pointerklub, som vil koste klubben kr. 1500,- pr. år. Medlemskab giver adgang til at deltage i International Championat for Europa, hvor såvel mark som bænk tæller. Denne prøve afvikles normalt i forbindelse Europacup og VM forår og efterår. Her er der virkelig inspiration at hente, da de bedste hunde fra hele Europa kommer. S idst deltog 146 hunde i Frankrig. Og nu er det heldigvis blevet sådan, at præmieringer fra Europa er gældende også i DK. Et godt eksempel på Eriks netværk sydpå er Idimum Tia, som Erik har købt i Svejts. Valdemar Larsen og Røge havde den med hjem fra Europacup. Tia er faldet efter Takese Randi (Trine -Hegabakkens Ruff) og Mirko de Saint Claire(italiensk/svejtsisk) - samme hanhund har 23 topplaceringer på markprøve. Tia har fået stilpræmie 2 gange i ungdomsklasse i mark og klarer sig jo også strålende på bænk, hvor hun som bekendt blev bedst i modsat (nr. 2 i racen) på Odense- udstillingen i år. Hun er en smuk, tillidsfuld og dejlig hund, der flere gange lige kom ind fra haven og så, om vi stadig sad der, om vi dog ikke havde andet at tage os til.

6 Det havde vi, for der var jo en nyhøstet bygmark, så der gik vi op med hende og Kimba. Vel var det varmt, men flot var det at se hundene på den gyldne stub, der skråner ned mod Eriks kære skov, hvor han ikke nænner at skyde rådyr. Et par gode venner får lov til at skyde en forårsbuk. Jagten er nedtonet meget for Eriks vedkommende, man fornemmer, at han føler, at han har skudt nok fasankokke, men han har dog jagttegn endnu og driver lidt selskabsjagt. Vi var ikke nået langt ind i marken, før den gode ejer erfarede, at der var blevet nedfældet gylle, og så var det slut, og de kære hunde blev lovet en gang spuling, inden de igen fik lov til at bevæge sig frit rundt på gården. Erik og Stella har haft en stor og ubeskrivelig glæde af deres pointere. Et godt liv er at blive mødt af et par kærlige pointerøjne hver dag, siger Stella. Erik siger, at han på prøver er kommet til de skønneste steder, og de har mødt mange, mange dejlige og søde mennesker. Nogle timer fløj af sted under vor samtale, hvor vi kom vidt omkring. Erik har en enorm viden om pointere og avl, og han øser gerne og engageret af den, så vi kunne sagtens have fortsat vor samtale, men der var jo lige det med Kirsten og museet i Kerteminde, hvor udstillingen med Tre Swaner også var en stor oplevelse. Niels Mølgård Ovesen Mejrup

De største og bedste oplevelser, jeg har haft med jagt og hund, har jeg haft sammen med far

De største og bedste oplevelser, jeg har haft med jagt og hund, har jeg haft sammen med far De største og bedste oplevelser, jeg har haft med jagt og hund, har jeg haft sammen med far Jeg er født og vokset op på Alsbjerg, en ejendom på 45 tdl. sandet jord, som min bedstefar, Søren Pedersen kaldet,

Læs mere

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg.

Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Referat af vintermødet d. 10. januar 2015 i Vissenbjerg. Flemming F. bød velkommen og orienterede kort om, hvorfor programmet var blevet ændret. Den 15. januar skal der vælges nyt bestyrelsesmedlem til

Læs mere

Omkring Jens Have og Kennel Mjølner

Omkring Jens Have og Kennel Mjølner Omkring Jens Have og Kennel Mjølner Vor mand trådte sine barnesko på gården Solvang i Alsted på Mors. Allerede fra barnsben var Jens glad for dyr. Han havde kaniner, duer og geder. Sågar en gig til geden,

Læs mere

Stafetten ved Allan Diederichsen.

Stafetten ved Allan Diederichsen. Stafetten ved Allan Diederichsen. Jeg er 58 år og nærmer mig hastigt de 59. Jeg er ikke vokset op med hverken jagt eller dyr, nok nærmere tværtimod. Det er nu ikke helt rigtigt; min storesøster havde en

Læs mere

Gordon setteren den smukke sorte fuglehund

Gordon setteren den smukke sorte fuglehund TEKST: HUNTEM OG MORTEN HOLM BILLEDER: ANETTE LAURSEN OG MORTEN HOLM Gordon setteren den smukke sorte fuglehund Hvis man er fuglejæger og fascineret af jagt over stående hund, er det svært ikke at lægge

Læs mere

VI HYLDER JENS OVE DANIELSEN

VI HYLDER JENS OVE DANIELSEN VI HYLDER JENS OVE DANIELSEN -VORES NYESTE ÆRESMEDLEM Drigstrup Jagtforening har netop udnævnt Jens Ove Danielsen til Æresmedlem Jens Ove fortæller levende om sine mange gode oplevelser med jagt. Løs snak

Læs mere

Omkring Gunnar Larsen og Kennel Villestofte

Omkring Gunnar Larsen og Kennel Villestofte Omkring Gunnar Larsen og Kennel Villestofte I 1983 sker der noget skelsættende i Gunnars hundeliv. Vedbygårds King dør mæt af dage 13 år gammel. King havde fået en førstepræmie på udstilling, men ikke

Læs mere

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015

Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglement Revideret april 2015 Klubben for F.T. Spaniels Markprøvereglementet (revideret april 2015) 1 Formål Markprøverne skal være avlsvejledende med det overordnede

Læs mere

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2014 i Langhårsklubben Torsdag den 5. juni 2014 kl.: 14:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Just Mikkelsen, JM Bent Hansen, BH Jens Jensen, JJ

Læs mere

Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1

Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1 Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 1 Ruhåren spænder vidt 29/03/04 14:23 Side 2 Ruhåren spænder vidt - Typen, den ruhårede hønsehund tilhører, stammer fra Spanien og Italien, fortæller Henning Gregersen,

Læs mere

Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1948

Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1948 Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1948 Anden verdenskrig kommer naturligvis også til at gribe ind i D.P.K.s traditionelle aktiviteter. Vårprøven 9.april 1940 aflyses,

Læs mere

Dansk Pointer Klubs Vintermøde 2009 Søndag den 25.januar i Sønder Højrup Forsamlingshus

Dansk Pointer Klubs Vintermøde 2009 Søndag den 25.januar i Sønder Højrup Forsamlingshus Dansk Pointer Klubs Vintermøde 2009 Søndag den 25.januar i Sønder Højrup Forsamlingshus Som traditionen byder sig, så afholdt Dansk Pointer Klub det årlige vintermøde i Sønder Højrup Forsamlingshus stedet

Læs mere

-Vi trænede på brakken mellem motorvejene, og hundene skulle helst være fløjtelydige

-Vi trænede på brakken mellem motorvejene, og hundene skulle helst være fløjtelydige -Vi trænede på brakken mellem motorvejene, og hundene skulle helst være fløjtelydige Så er jeg blevet bedt om at samle stafetten op. Jeg hedder Orla Esmann og er opvokset i Vildbjerg, som ligger mellem

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 30. marts 2007

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 30. marts 2007 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2007 i Langhårsklubben Fredag den 11. maj 2007 kl.: 18:00 på Hotel Hedegården i Vejle Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Svend Due, SD Frede Petersen,

Læs mere

Derbyminder 09/ Jens Have / Mejrup. Jeg vil starte med, at takke Joakim Skovgaard Larsen for stafetten.

Derbyminder 09/ Jens Have / Mejrup. Jeg vil starte med, at takke Joakim Skovgaard Larsen for stafetten. Derbyminder 09/01 2018 Jens Have / Mejrup Jeg vil starte med, at takke Joakim Skovgaard Larsen for stafetten. Jeg er født og opvokset i Alsted på øen Mors og det er der jeg har fået min jagtlige lærdom.

Læs mere

Dansk Pointer Klubs bestyrelsesmøde Tirsdag den 12. September 2017 på Qvistgaard. Dagsorden. 1.Fastsættelse af endelig dagsorden Dagsorden godkendt.

Dansk Pointer Klubs bestyrelsesmøde Tirsdag den 12. September 2017 på Qvistgaard. Dagsorden. 1.Fastsættelse af endelig dagsorden Dagsorden godkendt. Dansk Pointer Klubs bestyrelsesmøde Tirsdag den 12. September 2017 på Qvistgaard Dagsorden 1.Fastsættelse af endelig dagsorden Dagsorden godkendt. 2. Underskrift af referat fra de sidste møder 3. Siden

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Kulminationen kom i 1957, hvor han blev danmarksmester med Storskovens Flora.

Kulminationen kom i 1957, hvor han blev danmarksmester med Storskovens Flora. Kennel Stormosen og Erik Skeel -Har man sagt ja til at påtage sig et hverv, så har man pligt til at gøre noget ved det, sagde Erik Skeel til Flemming Fuglede og jeg, da vi en dejlig sommerdag besøgte ham

Læs mere

Fællesrepræsentationen for Specialklubber For stående Jagthunde i Danmark.

Fællesrepræsentationen for Specialklubber For stående Jagthunde i Danmark. Fællesrepræsentationen for Specialklubber For stående Jagthunde i Danmark. FJDs engelske gruppemøde onsdag den 24. november 2010 kl. 17.30 på Hotel Hedegården, Valdemar Poulsens Vej 4, 7100 Vejle tlf.

Læs mere

Derbyminder ved. Jan Marinussen

Derbyminder ved. Jan Marinussen Derbyminder ved Jan Marinussen Min første jagthund var en Breton, Sydkystens Dixi, købt af Tove og Hans-Jørgen Nielsen i Karlslunde i 1978. En hanhund i største størrelse og en fantastisk alsidig jagthund,

Læs mere

Dansk Kennel Klub. Flemming Konnerup. Korthåret Hønsehund. Atelier

Dansk Kennel Klub. Flemming Konnerup. Korthåret Hønsehund. Atelier Dansk Kennel Klub Flemming Konnerup Korthåret Hønsehund Atelier 2006 For la get Ate li er, www@atelier.dk ISBN 87-7857-754-2 2006 Bogen er forfattet af Flemming Konnerup Billeder er udlånt af Korthaarklubbens

Læs mere

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier

Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen. Ruhåret Hønsehund. Atelier Dansk Ken nel Klub Jens O. Pedersen Ruhåret Hønsehund Atelier 2004 For la get Ate li er, www.atelier.dk ISBN 978-87-7857-755-9 Bogen er forfattet og fotograferet af Jens O. Pedersen 2004 Tekst og billeder

Læs mere

Dansk Jagthundederby ved Tylstrup den 15. og 16. marts 2013.

Dansk Jagthundederby ved Tylstrup den 15. og 16. marts 2013. Dansk Jagthundederby ved Tylstrup den 15. og 16. marts 2013. Hold 2: Lodtrækning nr. 12, katalog nr. 45: Pointer: Fugledes Siff, DK 10702/2011, fører Tage Jessen. Fugledes Siff slippes på stub i modvind

Læs mere

Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1958

Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1958 Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1958 Årsskriftet bliver nu redigeret af Aage Steenbjerge, og der sker en ændring indholdsmæssigt. Væk er diverse jagtberetninger

Læs mere

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt

Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i. Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Newfoundlandklubben i 2012 Danmark Newfoundlandklubben Newfoundlandklubben i Danmark i Krav og avlsanbefalinger for newfoundlandopdræt Danmark NFK Sundhedsudvalget v/wivi Mørch 01-05- 2012 Indledning...

Læs mere

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012

Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Den korte udgave: Godt Nytår Farvel til 2011 og velkommen til 2012 Vi blev gift 24 nov. 2011 Vi holdt ferie i feb. 2011 (for første gang i rigtig mange år for Morten) hvor vi tog en uge til Tenerife -

Læs mere

159 Jan Nielsen Dommerens navn og nummer

159 Jan Nielsen Dommerens navn og nummer Gordon setter Navn: Østjyllands pb Freja St.bogsnr.: 01367/2008 Fører: Rasmus D. Bak Jensen Katalog Nr.: 1 Freja afprøves i 3 slip på stub og raps i god vind. I første slip anlægger hun et meget stort

Læs mere

Opdateret den 23-10-2015. Spanielklubben. Specialklub under DKK. Markprøveregler for Begynderklasse Åbenklasse Vinderklasse

Opdateret den 23-10-2015. Spanielklubben. Specialklub under DKK. Markprøveregler for Begynderklasse Åbenklasse Vinderklasse Opdateret den 23-10-2015. Spanielklubben Specialklub under DKK Markprøveregler for Begynderklasse Åbenklasse Vinderklasse Indholdsfortegnelse: Side 3-4 Kapitel 1 Overordnede principper for markprøverne

Læs mere

Sagsfremstilling: Orientering fra formanden, kassereren, sekretæren, avlsvejleder, hvalpeformidler.

Sagsfremstilling: Orientering fra formanden, kassereren, sekretæren, avlsvejleder, hvalpeformidler. REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 2-2007 i Langhårsklubben Fredag den 30. marts 2007 kl.: 18:00 på Hotel Hedegården i Vejle Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Frede Petersen, FP

Læs mere

Schæferhunden størrelse og bedømmelse

Schæferhunden størrelse og bedømmelse Friis Lara Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El-Vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf. (45) /5 52 83 03 Email: efriism@stofanet.dk Schæferhunden størrelse og bedømmelse Schæferhundens standard, som er

Læs mere

Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1938

Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1938 Dansk Pointer Klub har hundrede års fødselsdag i år det skal fejres året ud 1938 De brølende tyvere fik en brat ende med børskrakket i New York i 1929. Det gav også i høj grad rystelser i DK med stærkt

Læs mere

PRØVEKRITIK LISELUND-II

PRØVEKRITIK LISELUND-II Østkysten's S. N. Brisa DK03237/2013 Engelsk setter Øystein Grandorf 0001 ES Østkysten?s S.N. Brisa starter i roer i meget svag modvind. Viser i starten et stort og virkeligt godt anlagt bredsøg, bruger

Læs mere

PRØVEKRITIK. Dm Falster - Kontinentale 13.10.2013

PRØVEKRITIK. Dm Falster - Kontinentale 13.10.2013 Hals Bondens Bono DK09937/2010 Svend W. Larsen 0002 Bono slippes i roer i god vind. Arbejder energisk. Søget er passende stort og velanlagt, udnytter den svage vind udmærket, støttet af fører. Farten er

Læs mere

Hans Bilde Sellerup, HS har ikke ønsket medlemskab for 2017

Hans Bilde Sellerup, HS har ikke ønsket medlemskab for 2017 REFERAT (Protokol) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2017 i Langhårsklubben Onsdag den 4. januar 2017 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Just Mikkelsen, JM Leif Hansen, LH Bent Hansen, BH Jens Jensen, JJ Hans

Læs mere

Dansk Jagthunde Derby 2013 2. dagens afprøvninger omkring Gl. Toftegaard

Dansk Jagthunde Derby 2013 2. dagens afprøvninger omkring Gl. Toftegaard Dansk Jagthunde Derby 2013 2. dagens afprøvninger omkring Gl. Toftegaard Efter fredagens afprøvninger i 1.heat fortsatte følgende 11 hunde til 2. dagen på årets Jagthundederby: ES Storaaens Eddie, ejer

Læs mere

158 Allan Olesen Dommerens navn og nummer

158 Allan Olesen Dommerens navn og nummer Engelsk setter Navn: Senja's M Sepp St.bogsnr.: 18068/2006 Fører: Benny Persson Katalog Nr.: 24 Sep slippes på stub, anlægger i starten et tilfældigt søg med flere bagudvendinger til skov. Senere bedres

Læs mere

Dansk Drentsche Patrijshond Klub

Dansk Drentsche Patrijshond Klub Dansk Drentsche Patrijshond Klub Nyhedsbrev Febuar 2017 Kære medlemmer, vi håber at i vil tager god imod dette inisiativ angånde sådan en nyhedsbrev. Vi håber at kunne informere jer på denne måde med diverse

Læs mere

Forventningens glæde er som bekendt ofte den største, og den var i top i år, for vi skulle jo til fuglesportens mekka: Gl.Toftegård og Borupgård.

Forventningens glæde er som bekendt ofte den største, og den var i top i år, for vi skulle jo til fuglesportens mekka: Gl.Toftegård og Borupgård. Et fejende flot DM i det nordjyske Årets højdepunkt i engelsk hundesport, Efterårs DM, er noget helt særligt. Her skal de fremmeste hunde på tværs af racer kæmpe om hæder og ære, som de har fortjent at

Læs mere

Oplægget rummer en bred vifte af punkter, man ønsker en fordomsfri drøftelse af, inden man laver nye planer og ændringer.

Oplægget rummer en bred vifte af punkter, man ønsker en fordomsfri drøftelse af, inden man laver nye planer og ændringer. Tid til forandring!?? Jeg synes, det var et spændende initiativ, der blev taget på FJDs fællesmøde den 14.maj d.å., hvor der bliver lagt op til en intern debat om organisationens virke og dermed indflydelse

Læs mere

PRØVEKRITIK. Sydjylland

PRØVEKRITIK. Sydjylland Staal F-Lian DK05026/2015 Helge Jensen 0001 Lian starter i roer i god vind, og anlægger et godt arealdækkende søg, i høj fart og i en smuk stil med højt båret hoved. Arbejder i god kontakt til sin fører.

Læs mere

VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning.

VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Dansk Retriever Klub. VEJLEDNING I BEDØMMELSER PÅ MARKPRØVE B. Revideret 2004 i overensstemmelse med ændret markprøvereglement og vejledning. Indledning. B-prøver afholdes normalt uden for den egentlige

Læs mere

PRØVEKRITIK. Nordjylland 12.10.2014

PRØVEKRITIK. Nordjylland 12.10.2014 Nordboen Ebbe DK02800/2009 Vivian Kliver 0032 Ebbe starter på stub/ ræddiker i et noget åbent anlagt søg, levner uafsøgt terræn. Farten er høj, han går med stor energi, i flot stil. Har to gange chance

Læs mere

Carsten Lawets, CLA, Ida Thyssen, IT, Jørgen Larsen, JL Henning Juul, HJ, Gitte Becher, GB og Niels Grønbæk, NG.

Carsten Lawets, CLA, Ida Thyssen, IT, Jørgen Larsen, JL Henning Juul, HJ, Gitte Becher, GB og Niels Grønbæk, NG. REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 5-2013 i Langhårsklubben Fredag den 27. september 2013 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Just Mikkelsen, JM Jens Jensen, JJ Leif Hansen,

Læs mere

Kennel Fuglede ved (Knud) & Flemming Fuglede Jørgensen (Tidligere kennel Bobjerglund i 50érne)

Kennel Fuglede ved (Knud) & Flemming Fuglede Jørgensen (Tidligere kennel Bobjerglund i 50érne) Kennel Fuglede ved (Knud) & Flemming Fuglede Jørgensen (Tidligere kennel Bobjerglund i 50érne) Gammelbys Tito i 1946 efter Fielborn Golden Hope - Freja af Skads Zitas Ole 2. vinder Derby 1948 og Gammelbys

Læs mere

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013.

Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Artikel i MAN:D d. 17/8-2013. Jørgen og Fie - et makkerpar 17. august 2013 Jørgen Madsen elsker hunde og kan slet ikke få nok. Halvdelen af hans liv har han arbejdet med hunde, og hans passion for at træne

Læs mere

Dagsorden godkendes som fremsendt. Gennemgang af referat fra sidste bestyrelsesmøde

Dagsorden godkendes som fremsendt. Gennemgang af referat fra sidste bestyrelsesmøde REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2011 i Langhårsklubben Fredag den 9. september 2011 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Jens Chr. Jensen, JJ Niels Grønbæk,

Læs mere

Kennel Fuglede og Knud Fuglede Jørgensen

Kennel Fuglede og Knud Fuglede Jørgensen Kennel Fuglede og Knud Fuglede Jørgensen "Jo I er velkommen lørdag d. 6.februar. Jeg skal ud at træne hund, så I kan nok være her ved 10-tiden," sådan faldt ordene i telefonen sidst i januar, så Jens Have

Læs mere

Velkomstpakke opdateret 3. april 2015

Velkomstpakke opdateret 3. april 2015 Velkomstpakke opdateret 3. april 2015 Velkomstpakke side 1 Hjertlig velkommen - i Dansk Pointer Klub Du skal vide, at det glæder os rigtig meget, at du har valgt at melde dig ind i vores klub. Det er altid

Læs mere

Mogens Vestergaard Hansen / 114 Dommerens navn og nummer

Mogens Vestergaard Hansen / 114 Dommerens navn og nummer Gordon setter Navn: Æblevangens Beauty St.bogsnr.: 18891/2007 Fører: Niels Erik krüger Katalog Nr.: 40 Afprøves i roer. I starten af slippet afsøges marken i et godt bredt anlagt søg, men som slippet skrider

Læs mere

Dansk Pointer Klub. Pointerens mentalitet og anvendelse

Dansk Pointer Klub. Pointerens mentalitet og anvendelse Pointerens mentalitet og anvendelse Intro Historie Mentalitet Sundhed Idealmiljø Anvendelse Udvikling Nutid Hvad kan man forvente af en pointer anno 2010? Pointerens spidskompetencer Praktisk jagt Apportering

Læs mere

Dagsorden godkendes som fremsendt.

Dagsorden godkendes som fremsendt. REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2011 i Langhårsklubben Søndag den 20. februar 2011 i Ejby hallen Deltagere: Bent Hansen, BH Jens Chr. Jensen, JJ Just Mikkelsen, JM Kim Lybker, KL Niels Grønbæk,

Læs mere

GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ

GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ GOLDEN SUNDHEDSUDVALGSMØDE Søndag d. 28-06-2009 Kl. 10,30 DRK s Sekretariat Fraugdegaards Alle 4 Fraugde 5220 Odense SØ Deltagende: Laila Ager (LA) Betina H. Christensen (BC) Marianne Klitgaard (MK) Susanne

Læs mere

Omkring Peter Gude i Vendal

Omkring Peter Gude i Vendal Omkring Peter Gude i Vendal På en markprøve i foråret snakkede Christian Johansen (CJ) og jeg om vor fælles ven, Peter Gude (PG), som nok havde mistet fodfæstet for en stund, men med ukuelig vilje var

Læs mere

Portræt af afdøde Æresmedlem Bent Hansen og Kennel Boga

Portræt af afdøde Æresmedlem Bent Hansen og Kennel Boga Portræt af afdøde Æresmedlem Bent Hansen og Kennel Boga Mandag den 12. januar 2009 døde Bent Hansen, Lumbygård. En person der tilhørte den generation af pointerfolk, der i perioden fra slutningen af 30ernefrem

Læs mere

Hundetræning Program 2016

Hundetræning Program 2016 Billeder fra hunde holdene Hundetræning Program 2016 TRIN 1 - UNGHUNDE TRIN 1 - FT SPANIELS SPECIEL TRIN 2 - ÅBENKLASSE TRIN 3 - APPORTERING Strandager Jagtforening www.strandagerjagtforening.dk 12 1 Velkommen

Læs mere

Derbyminder. Asger Stein

Derbyminder. Asger Stein Derbyminder Asger Stein Så faldt det i derbyudvalgets formands lod at reflektere over tanker og minder i forbindelse med Dansk Jagthunde Derby inden for den årrække, jeg har dyrket og deltaget i hundesporten.

Læs mere

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk

Flatcoated Retriever Hvalpebreve Nr. 1 af 4 www.flatcoat.dk TILLYKKE MED DIN/JERES NYE FLATCOAT! Raceledelsen for Flatcoated retriever, vil hermed ønske tillykke med den nye hvalp. I daglig tale kaldet: en "Flat". Vi håber ikke det kommer som en overraskelse, men

Læs mere

I wekenden var der apporteringstræf i Kennel Spurvfugldalen med et talstærkt fremmøde.

I wekenden var der apporteringstræf i Kennel Spurvfugldalen med et talstærkt fremmøde. Apporteringsstunder og minder Fornylig sendte Martin Mortensen et flot billede til hjemmesiden fra apportering i Djursland. Her var der plads til fremgang for pointere, der glimrede ved deres fravær. I

Læs mere

For engangs skyld skinnede solen mere, end det regnede på dagen.

For engangs skyld skinnede solen mere, end det regnede på dagen. Dansk Pointer Klubs efterårsvinderklasse i Nordjylland 22.09.12 Man siger ofte, at forventningens glæde er den største, og det kan der såmænd være noget om, men sådan var det ikke med vores efterårsvinderklasse.

Læs mere

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG, Jens Jensen, JJ og Bent Hansen, BH

Carsten Lawets, Niels Grønbæk, NG, Jens Jensen, JJ og Bent Hansen, BH REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 6-2014 i Langhårsklubben Fredag den 21. november 2014 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Just Mikkelsen, JM Ida Thyssen, IT Gitte Becher,

Læs mere

Workingtest - råd og vink ved tilrettelægning

Workingtest - råd og vink ved tilrettelægning Workingtest - råd og vink ved tilrettelægning Indledning En Working Test (WT) afholdes med det formål at vurdere brugsegenskaberne for de deltagende retrievere. Retrieveren er jægerens uundværlige hjælp

Læs mere

Der var ønske om yderligere 1 punkt til dagsordenen. Den fremsendte dagsorden blev udvidet med 1 nyt punkt punkt 5a.

Der var ønske om yderligere 1 punkt til dagsordenen. Den fremsendte dagsorden blev udvidet med 1 nyt punkt punkt 5a. REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 2-2006 i Langhårsklubben Onsdag den 19. april 2006 på hotel Hedegården Vejle Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Henrik Blendstrup,

Læs mere

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: 27-03-10 Engelsk setter Navn: Senjas Opus St.bogsnr.: 18366/2008 Fører: Erling Clausen Katalog Nr.

Dansk Pointer Klub Sted: Vildbjerg Prøvedato: 27-03-10 Engelsk setter Navn: Senjas Opus St.bogsnr.: 18366/2008 Fører: Erling Clausen Katalog Nr. Engelsk setter Navn: Senjas Opus St.bogsnr.: 18366/2008 Fører: Erling Clausen Katalog Nr.: 86 1. slip på brak og stub i sidevind senere modvind. Opus anlægger et stort og offensivt søg, der for det meste

Læs mere

DANSK POINTERKLUBS OPGAVEMATRIX

DANSK POINTERKLUBS OPGAVEMATRIX DANSK POINTERKLUBS OPGAVEMATRI RESSOURCER Bestyrelse Post Formand Næstformand Kasser Sekretær Menig Navn Flemming Fuglede Villy Lovèn Anne Marie Flemming Kruse Meier Jørgensen Pedersen Sørensen Lokalområde

Læs mere

Indtryk fra DM 2013 på Falster

Indtryk fra DM 2013 på Falster Indtryk fra DM 2013 på Falster 6 pointere, 9 engelske settere, 4 gordon settere, 2 irske settere og 5 bretoner havde kvalificeret sig til årets fornemste prøve, der i år var rykket til Falster og Lolland

Læs mere

Carsten Lawets, CLA og Ida Thyssen, IT. CL ønsker et separat dagsordenspunkt vedr. avlsrådet.

Carsten Lawets, CLA og Ida Thyssen, IT. CL ønsker et separat dagsordenspunkt vedr. avlsrådet. REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2013 i Langhårsklubben Fredag den 24. maj 2013 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Jens Jensen, JJ Leif Hansen, LH Carsten

Læs mere

MINE OPLEVLSER PÅ JAGT MED STÅENDE HUND FRA 1960ERNE OG FREM TIL I DAG.

MINE OPLEVLSER PÅ JAGT MED STÅENDE HUND FRA 1960ERNE OG FREM TIL I DAG. MINE OPLEVLSER PÅ JAGT MED STÅENDE HUND FRA 1960ERNE OG FREM TIL I DAG. Det hele begyndte noget tidligere nemlig i 1944. I december dette år boede vi i et rækkehus, sammen med skomager Ingvar Kristensen,

Læs mere

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv.

Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Kære tæveejer. Dansk Stabyhoun Klub vil gerne med denne lille vejledning - hjælpe

Læs mere

Nestorerne kastede glans over pointerne i Vissenbjerg

Nestorerne kastede glans over pointerne i Vissenbjerg Nestorerne kastede glans over pointerne i Vissenbjerg Som noget nyt lokkede de engelske klubber med fælles morgenkaffe inden udstillingen, og det var vi mange, som med glæde tog imod. Vor tid er præget

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 19. april 2006 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2006 i Langhårsklubben Fredag den 16. juni 2006 på hotel Hedegården Vejle Deltagere: Fraværende: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Henrik Blendstrup, HB Svend

Læs mere

Raceledelsens beretning for året 2014

Raceledelsens beretning for året 2014 Raceledelsens beretning for året 2014 Raceledelsen for Labrador Retriever, kom for klubåret 2014, til at bestå af Connie Svane Petersen, Henrik Hansen, Peter Bloch, Camilla Juelsgaard, Lise Møller Frandsen,

Læs mere

DGSK efterårs vinderklasse 25.9.2010 ved Langebæk, Sjælland. Dommer Allan Nissen 166

DGSK efterårs vinderklasse 25.9.2010 ved Langebæk, Sjælland. Dommer Allan Nissen 166 DGSK efterårs vinderklasse 25.9.2010 ved Langebæk, Sjælland. Dommer Allan Nissen 166 Søren Thygesen, Østjyllands Fie 01365/2009 Østjyllands RB Fie slippes på stub og græs i modvind, anlægger et stort og

Læs mere

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den 01 10 2011 Første oktober er jo normalt en helligdag, hvad jagt angår, og hvor det sidste af det jagtbare vildt går ind, men ak, jeg fik et valg mellem 4 timers

Læs mere

Emne: Møde nr. 8-2012. Dato: 01-10-2012. Sted: Sonja Larsen SL

Emne: Møde nr. 8-2012. Dato: 01-10-2012. Sted: Sonja Larsen SL Mødereferat: Regionsledelses møde Emne: Møde nr. 8-2012 Dato: 01-10-2012 Sted: Sonja Larsen SL Deltagere: Hanne Søndenbroe HS Kai Lübcke KL Hanne Jensen HJ Susanne Wærling SW Sonja Larsen SL Bent Schwartzbach

Læs mere

Opdrætter præsentation BERGMANN S

Opdrætter præsentation BERGMANN S Hvem er vi? 1 Opdrætter præsentation BERGMANN S Vi er Rikke & Michael Bergmann, bosat på Fyn. Vi har i dag 5 hunde i vores husstand, hvoraf de 3 er Miniature Bull Terrier og 2 er Amerikansk Staffordshire

Læs mere

Indhold: Reglement udarbejdet marts 2006. Godkendt i DKK marts 2006. 1. udgave - marts 2006.

Indhold: Reglement udarbejdet marts 2006. Godkendt i DKK marts 2006. 1. udgave - marts 2006. 1 Indhold: Indledning.... side 3 Tilrettelæggelse af en WT... side 3 Etiske regler... side 3 Adgangsbetingelser... side 4 Bedømmelse... side 4 Praktiske forhold ved bedømmelse... side 5 Klasser og præmiering...

Læs mere

Kennel Sønderjyden og Gerhard Wolf

Kennel Sønderjyden og Gerhard Wolf Kennel Sønderjyden og Gerhard Wolf For mere end et halvt sekel siden skete der noget epokegørende i Gerhard Wolffs liv - og dermed også noget betydningsfuldt for Dansk Pointer Klub. Efter en afstikker

Læs mere

Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland

Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland Fjerritslev Dyrskue en skøn dag i Nordjylland Lørdag d. 21. maj tog Sofie, Ane og Pia af sted med en PR stand til dyrskuet i Fjerritslev. Dagen startede i gråvejr og det blev aldrig rigtig varmt. Sidst

Læs mere

A. Varming 154 Dommerens navn og nummer

A. Varming 154 Dommerens navn og nummer Pointer Navn: Vildtmandens Valdemar St.bogsnr.: 12285/2008 Fører: Jens Rasmussen Katalog Nr.: 76 Valdemar slippes i raps. Han anlægger et stort, offensivt og lidt åbent søg. Farten er høj. Stilen er smuk

Læs mere

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 17. februar 2008

Sagsfremstilling: Godkendelse af referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 17. februar 2008 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 2-2008 i Langhårsklubben Fredag den 28. marts 2008 på Fjeldsted Skov Kro Deltagere: Bent Hansen, BH Svend Due, SD Just Mikkelsen, JM Henning Juul, HJ Carsten

Læs mere

Dansk Jagthunde Derby Sted: Ribe Prøvedato: Irsk setter Navn: Razzken St.bogsnr.: 21504/2008 Fører: Jørgen Jensen Katalog Nr.

Dansk Jagthunde Derby Sted: Ribe Prøvedato: Irsk setter Navn: Razzken St.bogsnr.: 21504/2008 Fører: Jørgen Jensen Katalog Nr. Irsk setter Navn: Razzken St.bogsnr.: 21504/2008 Fører: Jørgen Jensen Katalog Nr.: 57 Razzken starter i høj fart på rapsmark, søget er stort og velanlagt på bredden, når ikke Razzken kontrollerer makker.

Læs mere

Gitte Becher, GB og Carsten Lundhøj, CL. Dagsordenen blev godkendt som fremsendt

Gitte Becher, GB og Carsten Lundhøj, CL. Dagsordenen blev godkendt som fremsendt REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 5-2016 i Langhårsklubben Fredag den 21. oktober 2016 kl.: 16:30 i Ejby hallen Deltagere: Ida Thyssen, IT Just Mikkelsen, JM Leif Hansen, LH Gitte Becher, GB Hans

Læs mere

Dansk Kennel Klubs Mesterskabsprøve 2010 2 heat og matchning

Dansk Kennel Klubs Mesterskabsprøve 2010 2 heat og matchning Dansk Kennel Klubs Mesterskabsprøve 2010 2 heat og matchning Efter votering fortsætter følgende hunde til 2. heat. Hundenes rangering er som følger. B. DKJCH Malthe 1A ES. Siv 1A P. Spurvfugldalens Katja

Læs mere

Stauning Kommunal Plantage

Stauning Kommunal Plantage Stauning Kommunal Plantage Invitationen lå klar. Jagt i Stauning Kommunal Plantage gennem Ringkøbing Jægerforbund. Man siger aldrig nej tak til at komme på jagt, også selvom jeg i forvejen havde en jagt

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2011. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

Jesper Klausen, JK og Carsten Lawets, CLA

Jesper Klausen, JK og Carsten Lawets, CLA REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 1-2013 i Langhårsklubben Søndag den 17. februar 2013 kl.: 10:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Jens Jensen,

Læs mere

Omkring Carlo Nørtoft og Kennel Spurvfugldalen

Omkring Carlo Nørtoft og Kennel Spurvfugldalen Omkring Carlo Nørtoft og Kennel Spurvfugldalen I det skønneste sommervejr, hvor jorden emmer af grøde og stadig flere træer lyser op i landskabet i en sand blomsterpragt, er jeg på besøg hos en jubilar,

Læs mere

SPANIEL KLUBBEN MARKPRØVE REGLER FOR BEGYNDERKLASSE ÅBENKLASSE VINDERKLASSE SPECIALKLUB UNDER DKK

SPANIEL KLUBBEN MARKPRØVE REGLER FOR BEGYNDERKLASSE ÅBENKLASSE VINDERKLASSE SPECIALKLUB UNDER DKK SPANIEL KLUBBEN MARKPRØVE REGLER FOR BEGYNDERKLASSE ÅBENKLASSE VINDERKLASSE SPECIALKLUB UNDER DKK OPDATERET D. 05.10.2017 Indholdsfortegnelse Kapitel 1 - Overordnede principper for markprøverne... 2 Kapitel

Læs mere

Joakim Skovgaard Larsen 160 Dommerens navn og nummer

Joakim Skovgaard Larsen 160 Dommerens navn og nummer Breton Navn: Stevnsåens Chablis St.bogsnr.: 10372/2008 Fører: Claus K. Rasmussen Katalog Nr.: 9 1. slip på græs i god vind. Chablis anlægger et meget stort og for det meste velanlagt søg, søget er til

Læs mere

Bestyrelsesgrundlag 2016/2017 DANSK MÜNSTER- LÄNDER KLUB

Bestyrelsesgrundlag 2016/2017 DANSK MÜNSTER- LÄNDER KLUB Bestyrelsesgrundlag 2016/2017 Det vil Dansk Münsterländer Klub i 2016 Vedtægterne skal tilpasses nutiden Aktivistudvalget skal gendannes DMKs årshjul implementeres Udvalgsstrukturen tilpasses Projekt Grosser

Læs mere

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde

Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Bilag 05 Avlskommissorium med forlag til rettelser Avlskommissorium for Klubben for Gamle Danske Hønsehunde Avlskommissorium vedtaget på generalforsamlingen 7. april 2018-28. april 2019 1 Formål og formalia

Læs mere

25 ekvipager var tilmeldt. Jeg fulgte hold 1 på Borupgård om formiddagen.

25 ekvipager var tilmeldt. Jeg fulgte hold 1 på Borupgård om formiddagen. Efterårsvinderklasse i kendte omgivelser Efter en uge med rusk og regn sluttede ugen i det smukkeste efterårsvejr med sol og en let brise. Perfekte forhold for vores efterårsvinderklasse.læg dertil de

Læs mere

Beslutning: Dagsorden godkendes som fremsendt + tilføjelse af nyt pkt. 3a: opfølgning på de 2 foregående referater i 2011

Beslutning: Dagsorden godkendes som fremsendt + tilføjelse af nyt pkt. 3a: opfølgning på de 2 foregående referater i 2011 REFERAT (Offentlig) Af bestyrelsesmøde nr. 3-2011 i Langhårsklubben Fredag den 17. juni 2011 kl.: 17:00 i Ejby hallen Deltagere: Bent Hansen, BH Just Mikkelsen, JM Kim Lybker, KL Leif Hansen, LH Jørgen

Læs mere

Carsten Lawets, CLA, Ida Thyssen, IT, Bent Hansen, BH, Henning Juul, HJ, Gitte Becher, GB og Niels Grønbæk, NG.

Carsten Lawets, CLA, Ida Thyssen, IT, Bent Hansen, BH, Henning Juul, HJ, Gitte Becher, GB og Niels Grønbæk, NG. REFERAT (Protokol) Af bestyrelsesmøde nr. 4-2013 i Langhårsklubben Fredag den 26. juni 2013 kl.: 18:00 i Ejby hallen Deltagere: Fraværende: Referent: Just Mikkelsen, JM Jens Jensen, JJ Leif Hansen, LH

Læs mere

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2015.

REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2015. REGLER FOR BASSET-KLUBBEN S ÅRSKONKURRENCER OG KLUBCHAMPIONAT, GÆLDENDE FRA 1. JANUAR 2015. (Med forbehold for evt. DKK ændringer.) I forbindelse med årets udstillinger afvikles klubbens årskonkurrence.

Læs mere

AVLSARBEJDET FREMOVER

AVLSARBEJDET FREMOVER AVLSARBEJDET FREMOVER Kennel Friis E. Friis Mikkelsen El-vej 13, Seest dk 6000 Kolding (45)61 66 83 03 ejfriism@gmail.com 1 Kennel Friis v/ Ejvind Friis Mikkelsen El - vej 13, Seest, DK 6000 Kolding Tlf.

Læs mere

Her lørdag d. 20. maj går turen til Sallvej 124 ved Hammel.

Her lørdag d. 20. maj går turen til Sallvej 124 ved Hammel. Her lørdag d. 20. maj går turen til Sallvej 124 ved Hammel. Efter aftale med gårdens mandlige halvpart, skal jeg være der kl. 10.00, og efter at jeg er læsset af kører min bedre halvdel Dorthe videre for

Læs mere

Referat Dansk Pointer Klubs repræsentantskabsmøde Fredag d. 7. december 2012 kl i Vierne

Referat Dansk Pointer Klubs repræsentantskabsmøde Fredag d. 7. december 2012 kl i Vierne Referat Dansk Pointer Klubs repræsentantskabsmøde Fredag d. 7. december 2012 kl. 17.30 i Vierne Formanden bød velkommen til mødet, og konstaterede at ca. 10% af klubbens medlemmer var til stede. Samt rettede

Læs mere

Skal min hund være mor?

Skal min hund være mor? Skal min hund være mor? Læs mere om, hvordan du får din hunhund avlsgodkendt og hvordan du forholder dig ved parring mv. Kære tæveejer Dansk Stabyhoun Klub vil gerne med denne lille vejledning - hjælpe

Læs mere

PRØVEKRITIK HOBRO

PRØVEKRITIK HOBRO Ørstedmark's Cinne DK00779/2014 Korthåret hønsehund Birte Johansen 0001 Cinne starter på stub i modvind.anlægger her et et godt søg, med passende afstand mellem slagene.farten den er høj. Stilen den er

Læs mere