KAndidAter til europa-parlamentet 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KAndidAter til europa-parlamentet 2014"

Transkript

1 Kandidater til Europa-Parlamentet 2014

2 39 år MPA Harvard University/Medlem af Folketinget siden Twitter: Hjemmeside: Samboende med Anna og vores datter Filippa på 2½ år. jeppekofod.dk Jeppe Kofod Hvorfor stiller jeg op? Jeg brænder for at føre Socialdemokraternes politiske kamp på et europæisk niveau. Der er i den grad behov for at få Europa på ret kurs igen efter den mest ødelæggende økonomiske krise i nyere tid. Min tro på det europæiske samarbejde blev styrket af at vokse op på Bornholm, der lå på grænsen af det jerntæppe, der delte Europa. Jeg engagerede mig i at støtte frihedskampen for mennesker i øst og oplevede senere, hvordan vi med EU's store udvidelse i 2004 lagde den kolde krig bag os.

3 Men kampen for frihed, demokrati og solidaritet er langtfra slut. Jeg stiller op, fordi EU ikke bare er et fredens projekt eller et spørgsmål om det indre marked, men fordi EU også skal være et solidarisk projekt. Det kræver en stærk socialdemokratisk stemme i Europa-Parlamentet. Og med min lange erfaring som både Folketingsmedlem og mangeårig socialdemokratisk udenrigsordfører, vil jeg kunne gøre en forskel. Jeg vil bruge min stemme i Europa-Parlamentet til at forbedre menneskers hverdag og tage ansvar for kommende generationer i Europa. At hver fjerde unge i EU er uden et arbejde er en skandale. EU-samarbejdet skal styrke unges mulighed for at komme i arbejde, praktik og uddannelse. Derfor skal ungdomsgarantien gøres reel for de millioner af unge europæere, som i dag er arbejdsløse. Derudover skal vi som socialdemokrater føre an i opgøret med den finansielle sektors grådighed. Kun et stærkt europæisk samarbejde og en effektiv regulering af den finansielle sektor kan forhindre, at vi igen kastes ud i en økonomisk krise. EU-samarbejdet skal også bruges til at stoppe de multinationale virksomheders og rige borgeres skattesnyd, der koster hver EU borger kroner om året. På den globale scene skal EU gå forrest i samarbejdet om miljø- og klimaudfordringerne og være den internationale bannerfører for menneskerettigheder. Det skylder vi fremtidige generationer.

4 Britta Thomsen Twitter: Hjemmeside: medlem af Europa-Parlamentet siden 2004 og sidder i udvalget for Energi, Industri og Forskning. Gruppeformand i ligestillingsudvalget og udpeget til formands-konferencen. Har tidligere arbejdet i HK-forbundet med europæiske arbejdsmarkedsforhold og haft eget konsulentfirma. Cand.mag. i historie og portugisisk. Adjungeret professor ved CBS. Født og opvokset i Aalborg. I dag bosiddende i København. Mor til voksen datter. britta.thomsen@europarl.europa.eu brittathomsen.dk Jeg stiller op til Europa-Parlamentet for tredje gang for at fortsætte mit arbejde for et EU, baseret på danske socialdemokratiske værdier. I løbet af de sidste 10 år har jeg sat tydelige fingeraftryk på de love, der berør os alle i hverdagen lige fra grøn energi og forbedret klimaindsats til bekæmpelse af menneskehandel samt ligeløn og barselsrettigheder. Europa er i sin største krise nogensinde med stigende ulighed, massiv arbejdsløshed og social dumping. Vi har brug for et stærkt europæisk samarbejde uanset om det handler om at komme ud af den økonomiske krise, bekæmpe klimaproblemer eller international kriminalitet. EU's økonomiske krise løses ikke med den borgerlige nedskæringspolitik. Tværtimod. Jeg kæmper for et socialt Europa, hvor vi investerer i nye, grønne arbejdspladser, og jeg vil gerne fortsætte mit arbejde med at trække den europæiske klima- og energipolitik i en mere bæredygtig retning. Det europæiske arbejdsmarked er stadig præget af ulighed mellem mænd og kvinder. Jeg kæmper for et rummeligt og inkluderende arbejdsmarked, hvor kvinder deltager på lige fod med mændene. Mit hjerte banker for de socialt udsatte. Jeg ønsker at færdiggøre mit arbejde med en europæisk hjemløsestrategi, så ingen skal sove uden tag over hovedet i det europæiske fællesskab.

5 Christel Schaldemose Twitter: Hjemmeside: 46 år cand. Mag. i historie. Medlem af Europa-Parlamentet siden 2006 og sidder i følgende udvalg: Indre marked og forbrugerbeskyttelse, Fødevarer og folkesundhed, Landbrug og landdistrikter. Gift med Ib og mor til tre drenge. christel.schaldemose@europarl.europa.eu socialdemokraterne.dk/christelschaldemose EU påvirker vores liv. Fra vi står op, til vi går i seng. EU er med, når vi er på arbejde, når vi køber ind til aftensmaden, når vi bruger mobilen i udlandet, når vi tager medicin. Jeg genopstiller til Europa- Parlamentet, fordi jeg fortsat gerne vil have indflydelse på det, der påvirker vores hverdag. Vi må ikke overlade den slags til uregulerede markedskræfter. Jeg har erfaring og indflydelse. Og jeg har skabt resultater. Men mine visioner for EU er ikke i mål. EU skal være bedre, tryggere og mere retfærdigt. Derfor stiller jeg op til endnu en periode i borgernes tjeneste. Det står højest på min to-do-liste at arbejde for et mere velfungerende indre marked for såvel borgere som virksomheder. Der er behov for et strengere reguleret finansmarked, et EU uden skattely og en fair konkurrence, hvis vi skal skabe vækst med job til alle. Den fair konkurrence opnår vi kun, hvis vi systematisk bekæmper social dumping overalt i EU. Desuden er jeg meget optaget af at sikre, at vi som borgere kan være trygge i hverdagen. Det er uanset, om det drejer sig om vores mad, vores brug af internettet, eller hvis vi skal have en ny hofte.

6 Gunde Odgaard 50 år sekretariatschef i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet. Gift. gunde.odgaard@batkartellet.dk Jeg har igennem mange år arbejdet med EU spørgsmål. Jeg har set, hvordan det europæiske samarbejde spiller en stadig større rolle for Danmark og almindelige menneskers hverdag. Ikke mindst har jeg oplevet betydningen af de politiske beslutninger, der træffes i Europa. Derfor har jeg valgt at stille op. I de politikområder, jeg har beskæftiget mig med i mit arbejde, står det klart, at der i forhold til løn- og arbejdsvilkår, finans- og erhvervspolitik og arbejdsmiljø, er brug for et stærkere fokus på den europæiske vinkel. Den sammenkobling mellem danskernes hverdag og EU, vil jeg gerne være med til at styrke. Social dumping og den afregulering som EU har stået for, når det gælder løn- og arbejdsvilkår i Europa, er min primære mærkesag. Arbejdskraftens frie bevægelighed bliver af flere og flere oplevet som en trussel imod egen mulighed for et godt liv. Den vrede og afmagt bliver vendt imod migrantarbejderne og EU i det hele taget. Ordentlige løn- og arbejdsvilkår er derfor helt centralt! Det samme er skabelsen af nye job. De seneste år har tydeligt vist, at EU ikke kan spare sig ud af krisen. Derfor skal vi have gang i investeringerne for at skabe vækst og beskæftigelse.

7 Kathrine Alexandrowiz Twitter: Hjemmeside: 32 år iværksætter, fundraiser og projektleder i eget firma, Kathalyst. Tidligere programleder for en stor nødhjælpsorganisation i Sydøstasien, politisk assistent for Helle Thorning-Schmidt, hovedbestyrelsesmedlem i S, næstformand i DSU samt redaktør af DSU eren. Cand. Scient. Pol. Kæreste med Nicolai. Kathrine@stem-alex.dk stem-alex.dk EU er en del af vores hverdag og har stor indflydelse på vores fremtid. Jeg lærte tidligt, at hårdt arbejde kan gøre en forskel uanset om det var i skolen i Vestjylland, på de bonede gulve eller i landsbyer i Sydøstasien. Jeg vil arbejde for at gøre EU mere socialt, skabe arbejdspladser og holde øjet på det væsentlige: At hæve velfærden for os alle. Jeg melder mig under fanerne i en krisetid, hvor Europa har brug for stærke socialdemokratiske svar. Med min internationale baggrund kan jeg give de svar i Europa-Parlamentet. EU skal: skabe vækst og arbejdspladser vi skal investere os ud af krisen. stoppe social dumping vi skal sikre gode løn- og arbejdsforhold. bekæmpe international kriminalitet vi skal effektivt stoppe bander og organiseret kriminalitet. regulere finanssektoren ingen skal gamble med vores fælles økonomi.

8 Lasse Quvang Rasmussen Twitter: Hjemmeside: 24 år statskundskabsstuderende ved Aarhus Universitet. Pt. i praktik hos Socialdemokraterne i Aarhus Kommune som kampagnemedarbejder. Bor sammen med min kæreste i Aarhus. lassequvang@gmail.com lassequvang.dk Jeg ånder og lever for at føre socialdemokratisk politik, der skaber lige muligheder for alle. Det er en politisk kamp, som vi socialdemokrater kæmper på alle platforme; ikke mindst i det europæiske samarbejde, hvor skellene mellem os og de borgerlige er helt tydelige. Jeg vil kæmpe for socialdemokratiske løsninger på vores fælles udfordringer, så vi sikrer en fair fordeling af ansvaret for krisen, for at alle ledige i Europa hurtigst mulig kommer i arbejde igen, og for at mennesker og miljø altid kommer før markedet. Jeg vil gøre EU-politik til hverdagspolitik, fordi EU s politik rent faktisk berører de fleste menneskers hverdag. Mine mærkesager er derfor bekæmpelse af arbejdsløshed og især ungdomsarbejdsløsheden, hvor fornuftige investering og satsning på uddannelse skal få folk i arbejde og unge i uddannelse. Derudover er kampen mod social dumping helt central for mig. Vi skal indrette EU s regler, så de passer til vores danske arbejdsmarked. Man skal kunne rejse og arbejde frit i EU, men man skal arbejde under de løn- og arbejdsvilkår, der gælder i det land, man arbejder i.

9 Marcel Meijer 47 år slagteri, VVS og energi-branchen, uddannelseskonsulent. Gift med Kirsten, far til tre drenge, bor på Samsø. Stort set alle emner på den politiske dagsorden i Danmark trækker tråde til EU. Diskussioner om vækstplanen, energi- og klimapolitik og den generelle økonomiske politik tager hensyn til den politik som bliver ført i vores nabolande og EU. For mig betyder det, at den arena, hvor vi skal slås for vores socialdemokratiske værdier skifter mere og mere fra Danmark til de europæiske institutioner. Den bedste garanti for, at vi kan føre socialdemokratisk politik i Danmark, er, at der bliver ført socialdemokratisk politik i Bruxelles. Det vil jeg meget gerne medvirke til. På Samsø er vi CO2-neutrale. Hvis vi kan opnå dette klimamål på en ø med lav uddannelsesniveau, uden store investorer og forskningsinstitutter, kan vi blive CO2-neutrale i hele Europa. Løn- og arbejdsmarkedsforhold i Danmark er under pres pga. konkurrence udefra. Vores mål må være at løfte arbejdsmarkedsforhold i hele Europa i stedet for at gå på kompromis med danskernes rettigheder. Regionalpolitik og landbrugspolitik udgør budgetmæssigt de største områder i EU, men skaber for lidt udvikling. Budgetterne skal i højere grad anvendes til at understøtte jobskabelse, ikke mindst til gavn for unge og udkantsområder.

10 Ole Christensen Hjemmeside: 58 år Udlært Isenkræmmer, konstabel og fællestillidsmand Nørre Uttrup kaserne, erhvervskonsulent Aalborg Erhvervsråd, konsulent 3F/LO-Nordjylland, borgmester i Brovst, i Europa-Parlamentet siden Gift med Inger og vi har sammen to børn, Mie og Mads. ole.christensen@europarl.europa.eu facebook.com/oleeu oleeu.dk Jeg genopstiller, fordi jeg fortsat vil skabe resultater for de europæiske arbejdstagere mod dumping af løn- og arbejdsforhold. Jeg siger nej til et EU med arbejdende fattige. Folk skal kunne leve af lønnen for deres arbejde. De borgerlige glemmer, at hensigten med EU-reglerne er, at udenlandske arbejdstagere skal arbejde under de overenskomster, der gælder i Danmark. Derfor er der brug for en stærk socialdemokratisk stemme i Europa. En af de største politiske sejre er, at Europa-Parlamentet ønsker et kædeansvar, der skal placere et klart ansvar hos de arbejdsgivere, der snyder. Det skal vi have gjort til EU-politik! Kampen mod social dumping er den røde tråd i mit parlamentariske arbejde. Denne kamp udvikler sig hele tiden, da lumske bagmænd fortsat finder nye måder at omgås reglerne på. Uanset om det er inden for landbrug, flybranchen, transportsektoren eller bygge- og anlæg er min fortsatte mærkesag derfor kampen mod dumping af løn- og arbejdsforhold. Indsatsen nationalt kan ikke stå alene, da arbejdskraften er grænseoverskridende. Derfor skal vi i EU lovgive mod udnyttelse af arbejdstagere, bekæmpe skatteunddragelse og styrke kontrol- og sanktionsindsatsen på tværs af landegrænser. Samtidig vil jeg fortsat værne om, at den danske arbejdsmarkedsmodel ikke presses af EU.

11 Rasmus Gjedssø Bertelsen 38 år cand.scient.pol., MA (Genève/Lausanne), Ph.D. fra Cambridge og universitetsforsker på Aalborg Universitet. Gift med María Fernanda González Rojas fra Mexico. Ingen børn. facebook.com/rasmus.bertelsen Jeg har tilbragt halvdelen af mit liv som barn og voksen i udlandet: I Island, Schweiz, Holland, England, Frankrig, USA og Japan. Derfor interesserer jeg mig brændende for Danmark, Norden og Europas indbyrdes forhold og for deres bånd til resten af verden. Vi må modarbejde ulighed inden for samfund og på tværs af samfund, for ulighed er den store hindring for, at mennesker kan drage nytte af en stadigt mere sammenvævet verden. Og der er mange muligheder for mennesker overalt, hvis de og deres samfund er klædt på til globaliseringen. Jeg ønsker at arbejde for et Danmark og et Norden, som er dybt engageret og tilstede i Europa og i resten af verden. Samtidig vil jeg arbejde for et Europa, som er aktivt involveret i både Norden og vore nærområder samt resten af kloden. Danske lønmodtagere, studerende og andre medborgere skal have kundskaberne, ressourcerne og mulighederne for at deltage i og drage nytte af et forenet Europa i en globaliseret tid. I et stærkt samarbejde med resten af Norden og Europa har Danmark langt større gennemslagskraft end alene i en verden under hastig forandring med nye magtcentre.

12 Danasvej 7 DK-1910 Frederiksberg Telefon socialdemokraterne.dk Kailow Graphic A/S Miljø- og arbejdsmiljøcertificeret September 2013

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet

Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller. kinesisk ordsprog. EU og arbejdsmarkedet Når forandringernes vinde blæser, sætter nogle læhegn op, mens andre bygger vindmøller kinesisk ordsprog EU og arbejdsmarkedet Ole Christensen, socialdemokratisk europaparlamentariker, medlem af Parlamentets

Læs mere

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab

1. maj Ejner K. Holst KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER. Frihed, lighed og fællesskab KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 07.00 DET TALTE ORD GÆLDER 1. maj 2015 Ejner K. Holst Frihed, lighed og fællesskab Lad mig spørge jer om det samme, som den sang vi lige har sunget, gjorde. Frihed, lighed og

Læs mere

Stærke virksomheder i et stærkt samfund

Stærke virksomheder i et stærkt samfund Stærke virksomheder i et stærkt samfund D É T A R B E J D E R D I FO R D É T A R BEJ D ER D I FO R Stærke virksomheder i et stærkt samfund Danmark skal være verdens bedste land at leve i og verdens bedste

Læs mere

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med.

Kære alle sammen. Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat i disse dage. Og det siger jeg med et stille håb om, at ingen af jer har fløjter med. Overborgmesteren TALE Tale til Overborgmesteren Anledning 1. maj 2014 Sted - Dato 1. maj 2014 Taletid Bemærkninger til arrangementet Ca. 10 min Kære alle sammen Det er jo ikke helt let at være Socialdemokrat

Læs mere

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år.

Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. 1. maj tale 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen Jeg har glædet mig til i dag til kampdagen sammen med jer. Og der er meget på spil i år. Men jeg vil gerne starte med at fortælle om mit besøg hos

Læs mere

Politisk grundlag for ny hovedorganisation

Politisk grundlag for ny hovedorganisation Godkendt på stiftende kongres for en ny hovedorganisation for LO og FTF den 13. april 2018 Politisk grundlag for ny hovedorganisation Formål Fagbevægelsens Hovedorganisation samler Danmarks forbund/fagforeninger

Læs mere

EU-valget. Der er 4 temaer

EU-valget. Der er 4 temaer EU-valget. Der er 4 temaer 1 ET SOCIALT EUROPA 2 ET EUROPA MED FAIR SKATTEBETALING OG BÆREDYGTIG ØKONOMI 3 ET GRØNT EUROPA 4 ET EUROPA DER I FÆLLESSKAB HÅNDTERER FLYGTNINGE OG MIGRATION 1. tema Et venstreorienteret

Læs mere

Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU

Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU Enhedslistens topkandidater på Folkebevægelsens liste: Rina Ronja Kari, Ole Nors Nielsen og Christian Juhl. Enhedslisten anbefaler at stemme på Folkebevægelsen mod EU For et socialt Europa styrk EU-modstanden

Læs mere

ET MERE RETFÆRDIGT EUROPA FOR ARBEJDSTAGERNE EFS PROGRAM FOR EP-VALGET 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION

ET MERE RETFÆRDIGT EUROPA FOR ARBEJDSTAGERNE EFS PROGRAM FOR EP-VALGET 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION ET MERE RETFÆRDIGT EUROPA FOR ARBEJDSTAGERNE EFS PROGRAM FOR EP-VALGET 2019 EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION 1. 2. 3. 4. 5. 6. Europa-Parlamentsvalget den 23.-26. maj 2019 vil blive afgørende for arbejdstagerne.

Læs mere

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR

DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR DECEMBER SPØRGSMÅL OG SVAR Folkeafstemning om at omdanne retsforbeholdet til en tilvalgsordning 3. december 2015 3. FOLKE AFSTEMNING HVAD SKAL VI STEMME OM? HVORFOR SKAL VI STEMME? Den 3. december 2015

Læs mere

lighed ligestilling tolerance

lighed ligestilling tolerance SOCIALDEMOKRATERNE I NORDISK RÅD Norden i Europa lighed ligestilling tolerance VIRKSOMHEDSPLAN 2015 s-norden.org 1 EU har væsentlig indflydelse på hverdagen for borgerne i Norden og på de nordiske landes

Læs mere

Tables BASE % 100%

Tables BASE % 100% Her er hvad 194 deltagere på Folkehøringen mener om en række spørgsmål - før og efter, at de har diskuteret med hinanden og udspurgt eksperter og politikere. Før Efter ANTAL INTERVIEW... ANTAL INTERVIEW...

Læs mere

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014

Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Marie-Louise Knuppert 1. maj 2014 Kære venner. Vi har haft økonomisk krise længe. Nu er der lys forude. Så det er nu, vi igen skal minde hinanden om, at Danmarks vej videre handler om fællesskab. Vi kommer

Læs mere

VI SKAL GENVINDE EUROPÆERNES TILLID. Kronik af Mette Frederiksen og Socialdemokratiets solidaritetspagt.

VI SKAL GENVINDE EUROPÆERNES TILLID. Kronik af Mette Frederiksen og Socialdemokratiets solidaritetspagt. VI SKAL GENVINDE EUROPÆERNES TILLID Kronik af Mette Frederiksen og Socialdemokratiets solidaritetspagt. 1 ET STÆRKERE OG TILLIDSFULDT EUROPA Vi skal holde fast i visionen om Europa. Med mere sund fornuft.

Læs mere

KONGRES 2018 KANDIDATER TIL EUROPAPARLAMENTSVALGET 26. MAJ 2019

KONGRES 2018 KANDIDATER TIL EUROPAPARLAMENTSVALGET 26. MAJ 2019 KONGRES 2018 KANDIDATER TIL EUROPAPARLAMENTSVALGET 26. MAJ 2019 1 2 INDHOLD Jeppe Kofod.... 4 Niels Fuglsang....6 Lasse Holm Grønning...8 Morten Klessen... 10 Mette Poulsen.... 12 Christel Schaldemose....

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

MFRs tale til Tænketanken Europas Årskonference 2018

MFRs tale til Tænketanken Europas Årskonference 2018 MFRs tale til Tænketanken Europas Årskonference 2018 1. Indledning: Europa for folket Tak for invitationen. 2018 bliver et vigtigt år for EU: Vi skal hav styr på Brexit. Finde en holdbar løsning på migrantstrømmene.

Læs mere

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker Prioriteringer for 2014-2019 Hvem vi er Vi er den største politiske familie i Europa og vi er drevet af en centrum-højre-vision Vi er Det Europæiske Folkepartis Gruppe i Europa-Parlamentet. Hvad vi tror

Læs mere

VI SKAL SIKRE LØNMODTAGERNE EN FAIR FRI BEVÆGELIGHED I EU

VI SKAL SIKRE LØNMODTAGERNE EN FAIR FRI BEVÆGELIGHED I EU VI SKAL SIKRE LØNMODTAGERNE EN FAIR FRI BEVÆGELIGHED I EU BAT-kartellet BAT EU-bud folder 148,5x210 K3.indd 1 02/04/2019 13.03 BAT EU-bud folder 148,5x210 K3.indd 2 02/04/2019 13.03 I dag har en æske tændstikker

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken

Harald Børsting. 1. maj 2014 Fælledparken Harald Børsting 1. maj 2014 Fælledparken I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik. I debatten om social dumping, velfærdturisme,

Læs mere

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes.

(Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. PDMWDOH 7LQH$XUYLJ+XJJHQEHUJHU ) OOHGSDUNHQ (Det talte ord gælder) Historien om det danske velfærdssamfund er en succes. I dag bliver vi rost fra alle sider for vores fleksible arbejdsmarked og vores sociale

Læs mere

1. maj i Fælledparken LO-formand Harald Børsting

1. maj i Fælledparken LO-formand Harald Børsting 1. maj i Fælledparken LO-formand Harald Børsting Jeg var ung i 70 erne. Jeg er klar over, at mange af jer ikke en gang var født dengang! Men heldigvis kan jeg da spotte en enkelt eller to, som kan huske

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0009/55. Ændringsforslag. Marine Le Pen for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA A8-0009/55. Ændringsforslag. Marine Le Pen for ENF-Gruppen 27.1.2016 A8-0009/55 55 Betragtning A A. der henviser til, at der med TISAforhandlingerne bør opnås effektiv international regulering, ikke mindre indenlandsk regulering; A. der henviser til, at TISAforhandlingerne

Læs mere

Indsatsområder for ny hovedorganisation

Indsatsområder for ny hovedorganisation LO-sagsnr. 15-2558 FTF-sagsnr 17-0934 Vores ref. anan/lsh/jsk Den 17. november 2017 Indsatsområder for ny hovedorganisation Udgangspunktet Det fremgår af kongresbeslutningen fra hhv. LO s og FTF s kongresser

Læs mere

Stærke værdier sund økonomi

Stærke værdier sund økonomi Stærke værdier sund økonomi Kun med en sund økonomi kan vi bevare og udvikle vores værdier og et stærkt fællesskab. Der er to veje Du står inden længe overfor et skæbnevalg. Valget vil afgøre hvilke partier,

Læs mere

01 Nov - 07 Nov Poll results

01 Nov - 07 Nov Poll results Folkehøring om fremtidens EU 01 Nov - 07 Nov 2018 Poll results Afstemning Table of contents Afstemning (1/12) Klima og miljø: Hvilket af følgende udsagn er vigtigst for dig? Du må kun vælge et udsagn.

Læs mere

Globalisering. Arbejdsspørgsmål

Globalisering. Arbejdsspørgsmål Globalisering Når man taler om taler man om en verden, hvor landene bliver stadig tættere forbundne og mere afhængige af hinanden. Verden er i dag knyttet sammen i et tæt netværk for produktion, køb og

Læs mere

1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp

1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp 1. maj 2016 Rasmus Horn Langhoff 1. maj er en kampdag. En protest- og en festdag. Da dagen blev valgt i 1889 var det for at markere arbejdernes kamp for en 8 timers arbejdsdag. I 30 år fortsatte kampen

Læs mere

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ********************************

Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** Sagsnr. 07-01-00-173 Ref. RNØ/jtj Den 10. januar 2001 Indlæg ved Tine A. Brøndum, næstformand LO, ved SAMAKs årsmøde den 12. januar 2001 Velfærdssamfundet i fremtiden ******************************** I

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

VorEs. EUropapolitisk program

VorEs. EUropapolitisk program VorEs EUropa EUropapolitisk program Vores Europa Indholdsfortegnelse Indledning 1. Vækst og job Bæredygtig vækstpolitik med ungdommen i centrum Alle skal bidrage også finansmarkederne Til kamp mod social

Læs mere

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB/EP 79.5)

Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB/EP 79.5) Generaldirektoratet for Kommunikation Enheden for Analyse af den Offentlige Opinion Bruxelles, oktober 2013 Europa-Parlamentets Eurobarometer (EB/EP 79.5) SOCIODEMOGRAFISK FOKUS Økonomisk og social sammenhørighed

Læs mere

Skiftedag i EU. EU - en kort introduktion til skiftedagen

Skiftedag i EU. EU - en kort introduktion til skiftedagen Skiftedag i EU EU - en kort introduktion til skiftedagen Et fælles europæisk energimarked, fælles europæiske løsninger på klimaudfordringer, fælles europæiske retningslinjer for statsstøtte, der skal forhindre

Læs mere

1. maj-tale LO-sekretær Marie-Louise Knuppert

1. maj-tale LO-sekretær Marie-Louise Knuppert 1. maj-tale LO-sekretær Marie-Louise Knuppert I dag er det vigtigt at huske, at 1. maj er arbejdernes internationale kampdag. I Danmark er 1. maj både en kampdag og en festdag! Men rundt om i verden ser

Læs mere

HK HANDELS MÅLPROGRAM

HK HANDELS MÅLPROGRAM HK HANDELS MÅLPROGRAM 1 HK HANDELs målprogram 2016-2020 (udkast) 2 3 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag 4 for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem

Læs mere

HK HANDELs målprogram

HK HANDELs målprogram HK HANDELs målprogram 2016-2020 HK HANDELs kongres besluttede i 2012, at organiseringsmodellen skal anvendes som grundlag for det faglige arbejde. Derfor har vi gennem de seneste fire år arbejdet målrettet

Læs mere

Det indre marked og den fri bevægelighed i Europa bidrager til den danske velstand. 14 mio. europæiske borgere bor fast i et andet EU-land,

Det indre marked og den fri bevægelighed i Europa bidrager til den danske velstand. 14 mio. europæiske borgere bor fast i et andet EU-land, Det indre marked og den fri bevægelighed i Europa bidrager til den danske velstand Udfordring Et velfungerende indre marked i Europa er en forudsætning for dansk velstand og danske arbejdspladser. 2/3

Læs mere

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os.

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Kim Simonsen tale 1. maj Det talte ord gælder. I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Men måske skulle vi ikke kun kalde det en kampdag. Måske skal vi også

Læs mere

TILVALG Forbund: EU-værktøjer mod bedrageriske arbejdsgivere er ingen mirakelkur Af Morten Steensberg Tirsdag den 24. november 2015, 05:00

TILVALG Forbund: EU-værktøjer mod bedrageriske arbejdsgivere er ingen mirakelkur Af Morten Steensberg Tirsdag den 24. november 2015, 05:00 TILVALG Forbund: EU-værktøjer mod bedrageriske arbejdsgivere er ingen mirakelkur Af Morten Steensberg Tirsdag den 24. november 2015, 05:00 Del: EU-tilvalgsordningen skal gøre det lettere for fagforeninger

Læs mere

SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD

SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD Marts 2014 SAMLET DANSK KONKURRENCE EVNE TABER TERRÆN I OECD AF KONSULENT KATHRINE KLITSKOV, KAKJ@DI.DK Danmark tilhører ikke længere den mest konkurrencedygtige tredjedel af OECD -landene. Danmark opnår

Læs mere

Mads Rattenborg Hersbøll: Kandidat til Europa-Parlamentet i Region Hovedstaden

Mads Rattenborg Hersbøll: Kandidat til Europa-Parlamentet i Region Hovedstaden Mads Rattenborg Hersbøll: Kandidat til Europa-Parlamentet i Region Hovedstaden Jeg stiller mig hermed til rådighed som Europa-Parlamentskandidat i Region Hovedstaden. For at kæmpe for et EU, der sikrer

Læs mere

Punkt 1 Velkomst og EFFAT FDT sektorens politiske beretning (kl )

Punkt 1 Velkomst og EFFAT FDT sektorens politiske beretning (kl ) Generalforsamling EFFAT s FDT sektor 14. november 2017 Taleoplæg Ole Wehlast Punkt 1 Velkomst og EFFAT FDT sektorens politiske beretning (kl. 10.00 10.30) Kære kolleger, Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

LO, FTF, Akademikerne og DA om fremtiden for Europas arbejdsmarked

LO, FTF, Akademikerne og DA om fremtiden for Europas arbejdsmarked LO, FTF, Akademikerne og DA om fremtiden for Europas arbejdsmarked Erklæring om fælles mål for EU s arbejdsmarked til regeringen, Folketinget, politiske partier og kommende medlemmer af Europa-Parlamentet

Læs mere

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder)

Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) Ordførertale til forhandlingen om statsministerens redegørelse 6. oktober 2011 af politisk ordfører Magnus Heunicke (S) (Det talte ord gælder) De stod der, danskerne. I lange køer fra morgen til aften.

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender ARBEJDSDOKUMENT

EUROPA-PARLAMENTET. Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender ARBEJDSDOKUMENT EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««2009 Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggender 11.1.2005 ARBEJDSDOKUMENT om Udvalget om Beskæftigelse og Sociale Anliggenders bidrag til Lissabonstrategien Udvalget

Læs mere

TTIP HVAD BETYDER DET FOR 3F OG VORES MEDLEMMER?

TTIP HVAD BETYDER DET FOR 3F OG VORES MEDLEMMER? TTIP HVAD BETYDER DET FOR 3F OG VORES MEDLEMMER? HVAD ER TTIP? TTIP står for Transatlantic Trade and Investment Partnership, og det er en handelsaftale mellem to af verdens største økonomier, EU og USA.

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Villy Søvndals tale 1. Maj 2011 Hej med Jer alle sammen. Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Første maj. En festdag, hvor

Læs mere

GLOBALE SOLIDARITET INDENFOR SERVICE

GLOBALE SOLIDARITET INDENFOR SERVICE s GLOBALE SOLIDARITET INDENFOR SERVICE Globalisering og social dumping Mange af den private servicesektors arbejdsgivere er multinationale selskaber eller indgår i globale værdikæder. Offentlig service

Læs mere

1. maj-tale 2011 Henrik Lippert formand for 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening holdt 1. majtalen i fagforeningen

1. maj-tale 2011 Henrik Lippert formand for 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening holdt 1. majtalen i fagforeningen 1 1. maj-tale 2011 Henrik Lippert formand for 3F Bygge- Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening holdt 1. majtalen i fagforeningen Danmark er blevet gjort mere og mere skævt i de ti år, vi har haft den borgerlige

Læs mere

KLIMA OG ØKONOMI DELER EUROPA I NORD OG SYD

KLIMA OG ØKONOMI DELER EUROPA I NORD OG SYD KLIMA OG ØKONOMI DELER EUROPA I NORD OG SYD Kontakt: Ph.d.-studerende, Karsten Tingleff Vestergaard +45 26 70 52 25 ktv@thinkeuropa.dk RESUME: Markante geografiske skillelinjer gennemløber EU, når det

Læs mere

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P

Landets velstand er afhængig af det danske folks Dansk Folkepartis samlede arbejdsindsats. principprogram af oktober 2002 P R I N C I P PRINCIP R G R A M Dansk Folkepartis formål er at hævde Danmarks selvstændighed, at sikre det danske folks frihed i eget land samt at bevare og udbygge folkestyre og monarki. Vi er forpligtede af vor danske

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

OK 2017 Er der råd til lønstigninger?

OK 2017 Er der råd til lønstigninger? OK 2017 Er der råd til lønstigninger? Indhold OK2017: Der er 227 milliarder kr. til lønstigninger... 2 Jo større virksomhed des større er overskuddet... 4 Uhæmmet grådighed i finanssektoren... 5 Medicinalindustrien:

Læs mere

1. maj 2010, Harald Børsting

1. maj 2010, Harald Børsting 1. maj 2010, Harald Børsting 1. maj er en festdag. En dag hvor vi fejrer fællesskabet og sammenholdet. Og sørg nu for at nyde dagen! For på mandag er det desværre hverdag igen. Og lige for tiden er hverdagen

Læs mere

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker

Hvem vi er. Hvad vi tror på. Vores mennesker Resultater 2009-2014 Hvem vi er Vi er den største politiske familie i Europa og vi er drevet af en centrum-højre-vision Vi er Det Europæiske Folkepartis Gruppe i Europa-Parlamentet. Hvad vi tror på Vi

Læs mere

Nej til patentdomstolen

Nej til patentdomstolen Stem nej til patentdomstolen den 25. maj 2014 Nej til patentdomstolen Hvis vi stemmer ja til patentdomstolen, kommer der til at gælde mange flere patenter i Danmark. Det vil skade samfundsudviklingen.

Læs mere

Strategi og handlingsplan

Strategi og handlingsplan Strategi og handlingsplan Business Region North Denmark - fælles om vækst og udvikling 2015-2016 Hvad er Business Region? Fælles om vækst og udvikling Lokale og regionale aktører har en stadig mere markant

Læs mere

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle

LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle LO-sekretær Ejner K. Holst 1. maj 2013, Vejle KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 9.30 DET TALTE ORD GÆLDER Indledning: Jeg har en vigtig historie til jer i dag. En historie om arbejdsløshed. En af den slags, som

Læs mere

Det ligner slave arbejde

Det ligner slave arbejde stop social dumping Hver dag er der nye eksempler på underbetaling af udenlandske arbejdere, som ofte lever under slavelignende forhold. Social dumping breder sig til flere og flere brancher. Vi har allerede

Læs mere

EU OG ARBEJDERRETTIGHEDER: DE ØKONOMISKE FRIHEDERS MAGT OVER FAGLIGE OG SOCIALE RETTIGHEDER. Rogalandskonferencen 20. Oktober 2018

EU OG ARBEJDERRETTIGHEDER: DE ØKONOMISKE FRIHEDERS MAGT OVER FAGLIGE OG SOCIALE RETTIGHEDER. Rogalandskonferencen 20. Oktober 2018 EU OG ARBEJDERRETTIGHEDER: DE ØKONOMISKE FRIHEDERS MAGT OVER FAGLIGE OG SOCIALE RETTIGHEDER Rogalandskonferencen 20. Oktober 2018 LIDT OM FINN SØRENSEN Medlem af Folketinget for Enhedslisten siden 2011

Læs mere

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015

Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 Statsminister Helle Thoming-Schmidts tale ved Folkemødet på Bornholm 12. juni 2015 (Det talte ord gælder) Kære alle sammen. Hvor er det dejligt at være tilbage på Bornholm. Det er godt at mærke Folkemødets

Læs mere

Nyt fokus på fællesskab og solidaritet 1. maj 2014

Nyt fokus på fællesskab og solidaritet 1. maj 2014 1 Nyt fokus på fællesskab og solidaritet 1. maj 2014 Måske er der et lys for enden af tunnelen. Måske er vi ganske langsomt på vej ud af den økonomiske krise. Den krise, som har gjort så megen skade på

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2015 (Det talte ord gælder talen er klausuleret indtil den påbegyndes) Kære alle sammen. Danmark er et særligt land. Vi har hinandens ryg. Solidaritet

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram

Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram Dokumentsamling til behandling af DM s principprogram Procesbeskrivelse og læsevejledning Op til afholdelsen af DM s kongres har der været mulighed for at fremsende ændringsforslag til det forslag til

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED

SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED SOLIDARITET GRØN OMSTILLING ÅBENHED ANSTÆNDIGHED GRØN OMSTILLING Slagelse skal være en grøn kommune. Det betyder, at der ikke må bruges flere naturressourcer, end der samtidig genskabes. Ressourcerne skal

Læs mere

Alle unge skal have ret til et godt arbejde

Alle unge skal have ret til et godt arbejde Alle unge skal have ret til et godt arbejde Temaudtalelse til SFU s landsmøde 2012: Unges vilkår på arbejdsmarkedet Ungdomsarbejdsløsheden i Danmark er på niveau med 80 ernes ungdomskrise. I Europa er

Læs mere

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt.

Mennesker på kontanthjælp bliver hængt ud, som om de var roden til alt ondt. 1 Folkemødetale 2015 Johanne Schmidt Nielsen Det talte ord gælder. Jeg vil gerne starte med at sige, at den her valgkamp efterhånden har udviklet sig til sådan en konkurrence om, hvem der kan banke hårdest

Læs mere

NATIONAL RAPPORT DANMARK. Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011

NATIONAL RAPPORT DANMARK. Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011 Standard Eurobarometer 70 MENINGSMÅLING I EU EFTERÅR 2011 NATIONAL RAPPORT DANMARK Europa-Kommissionens Repræsentation i Danmark Standard Eurobarometer 70 / Efterår 2011 TNS Opinion & Social EU s initiativer

Læs mere

HK-KLUBBEN. Er du blandt de langtidsfriske? Regionshuset - Sjælland Blad no. 1-2014 INDHOLD. Langtidsfrisk? Læs side 2

HK-KLUBBEN. Er du blandt de langtidsfriske? Regionshuset - Sjælland Blad no. 1-2014 INDHOLD. Langtidsfrisk? Læs side 2 Foto: Finn John Carlsson HK-KLUBBEN Regionshuset - Sjælland Blad no. 1-2014 INDHOLD Langtidsfrisk? Læs side 2 Er du en del af fællesskabet Håber på ny MED-aftale Husk din fødselsdag Elever på besøg Brittas

Læs mere

EU - et indblik i hvad EU er. Oplæg og dilemmaspil af Europabevægelsens repræsentanter Den 20. marts 2014

EU - et indblik i hvad EU er. Oplæg og dilemmaspil af Europabevægelsens repræsentanter Den 20. marts 2014 EU - et indblik i hvad EU er Oplæg og dilemmaspil af Europabevægelsens repræsentanter Den 20. marts 2014 Dagens program 10:40-10:45 Velkomst 10:45-11:15 Oplæg om EU 11:15-11:25 Introduktion til dilemmaspil

Læs mere

Myter og svar - Overenskomst 2018

Myter og svar - Overenskomst 2018 Myter og svar - Overenskomst 2018 I 2018 skal der forhandles overenskomster på det offentlige område, det afspejler sig i den offentlige debat, hvor det kan være vanskeligt at finde hoved og hale i myter

Læs mere

Af Erik Bjørsted Cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd

Af Erik Bjørsted Cheføkonom i Arbejderbevægelsens Erhvervsråd ANALYSE 17 millioner grunde til ikke at åbne døren mere for udenlandsk arbejdskraft Onsdag den 29. august 2018 Det skal være nemmere at få udenlandsk arbejdskraft hertil fra lande uden for EU, argumenterer

Læs mere

VORES VALG. Mads Ogstrup

VORES VALG. Mads Ogstrup VORES VALG Mads Ogstrup VORES VELFÆRD I Danmark har vi en lang og stolt tradition omkring vores velfærd. En tradition der bygger på, at de bredeste skuldre skal bære mest, at alle skal have en chance i

Læs mere

Velfærdsstat vs Velstandsstat. Hvordan vil det forme sig med hhv en rød og en blå regering?

Velfærdsstat vs Velstandsstat. Hvordan vil det forme sig med hhv en rød og en blå regering? Allan Næs Gjerding, Department of Business and Management, Aalborg University Slide 1 LO-Aalborg 4. maj 2015 Velfærdsstat vs Velstandsstat Hvordan vil det forme sig med hhv en rød og en blå regering? Allan

Læs mere

Den politiske ramme for arbejdet i EU-parlamentet

Den politiske ramme for arbejdet i EU-parlamentet 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Den politiske ramme for arbejdet i EU-parlamentet Folkebevægelsen mod EU arbejder på at få Danmark ud af EU. Det er vores

Læs mere

Oversigt over KL's prioriterede EU-sager 2018

Oversigt over KL's prioriterede EU-sager 2018 Oversigt over KL's prioriterede EU-sager 2018 Introduktion Oversigten indeholder både sager, der fortsætter fra 2017 og nye sager fra Kommissionens arbejdsprogram 2018. Kommissionens arbejdsprogram indeholder

Læs mere

Jeg glæder mig til et godt samarbejde under det danske formandskab i 2010.

Jeg glæder mig til et godt samarbejde under det danske formandskab i 2010. Sektorprogram for Arbejdsliv - Danmarks formandskab for Nordisk Ministerråd 2010 Ministerens velkomst Vi har en lang tradition for nordisk samarbejde på arbejdsmarkedsområdet, hvilket blandt andet skyldes

Læs mere

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side

Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Tale til 1. maj 2015 1 Denne fantastiske 1. maj i solskin. tæt på et skæbnesvangert valg mellem Helle Thorning Schmidt på den ene side Og på den anden side - Lars Løkke - hånd i hånd med DF. Hvordan kan

Læs mere

Bilag 3. Interview med Ole Christensen, d. 21.11.2013. Adam: I korte træk - hvad er din holdning dansk medlemskab i EU?

Bilag 3. Interview med Ole Christensen, d. 21.11.2013. Adam: I korte træk - hvad er din holdning dansk medlemskab i EU? Bilag 3 Interview med Ole Christensen, d. 21.11.2013 Adam: I korte træk - hvad er din holdning dansk medlemskab i EU? Ole: Jamen det har jeg en positiv holdning til. Altså de udfordringer vi står overfor

Læs mere

Fremskridt med den økonomiske situation

Fremskridt med den økonomiske situation #EURoad2Sibiu Fremskridt med den økonomiske situation Maj 219 PÅ VEJ MOD EN MERE FORENET, STÆRKERE OG MERE DEMOKRATISK UNION EU s ambitiøse dagsorden for beskæftigelse, vækst og investeringer og bestræbelserne

Læs mere

Revision af Udstationeringsdirektivet

Revision af Udstationeringsdirektivet Europaudvalget 2016 KOM (2016) 0128 Bilag 17 Offentligt København, den 9. november 2017 Revision af Udstationeringsdirektivet Af Gunde Odgaard, Sekretariatschef i Bygge-, Anlægs- og Trækartellet EU's ministerråd

Læs mere

Fjern de kønsbestemte lønforskelle.

Fjern de kønsbestemte lønforskelle. Fjern de kønsbestemte lønforskelle Oversigt Hvad er kønsbestemte lønforskelle? Hvorfor varer de kønsbestemte lønforskelle ved? Hvad har EU gjort? Hvorfor har det betydning? De kønsbestemte lønforskelle

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

Anne E. Jensen Sådan arbejder jeg i Europa-Parlamentet

Anne E. Jensen Sådan arbejder jeg i Europa-Parlamentet Anne E. Jensen Sådan arbejder jeg i Europa-Parlamentet Anne E. og Transportkommissær Barrot til første spadestik til den sikre rasteplads i Valenciennes. I baggrunden: Europæiske transportarbejdere. Min

Læs mere

Er Danmarks produktion i krise? Et tilbageblik på 30 års udvikling i den danske produktion

Er Danmarks produktion i krise? Et tilbageblik på 30 års udvikling i den danske produktion Er Danmarks produktion i krise? Et tilbageblik på 30 års udvikling i den danske produktion Juni 2016 Opsummering 1 Opsummering Herhjemme såvel som i udlandet eksisterer et billede af Danmark som et rigt

Læs mere

Ingen skal leve for mindre end ca 10 kr. om dagen. Alle skal have lige ret til fx at eje land, arve penge og åbne en bankkonto

Ingen skal leve for mindre end ca 10 kr. om dagen. Alle skal have lige ret til fx at eje land, arve penge og åbne en bankkonto Ingen skal leve for mindre end ca 10 kr. om dagen Alle skal have lige ret til fx at eje land, arve penge og åbne en bankkonto Vi skal hjælpe folk til at modstå katastrofer og klimaforandringer Vi skal

Læs mere

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping!

Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! - UgebrevetA4.dk. SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! SOCIAL DUMPING Opråb fra lønmodtagerne: Styrk kampen mod social dumping! Af Gitte Redder @GitteRedder Fredag den 24. november 2017 Seks ud af ti danske lønmodtagere mener i ny undersøgelse, at politikerne

Læs mere

Standard Eurobarometer 90. Meningsmåling i EU

Standard Eurobarometer 90. Meningsmåling i EU Standard Eurobarometer 90 Undersøgelsen er blevet bestilt og koordineret af den Europa Kommissionen, Generaldirektoratet for Kommunikation. Denne rapport er udarbejdet for Europa-Kommissionens Repræsentation

Læs mere

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. *******

I fagbevægelsen tror vi ikke på noget for noget. I fagbevægelsen gør vi hver dag noget for nogen. ******* 1. maj 2011 / LO-formand Harald Børsting Lokale arrangementer DET TALTE ORD GÆLDER Det siges ofte, at hvis man vil nå ind til marven i den danske arbejderbevægelse, så skal man synge vores sange. Sangene

Læs mere

Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark!

Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark! Klimajob nu! Sæt gang i arbejdet for et bæredygtigt Danmark! Klimajob har vi råd til at lade være? Omkring 170.000 mennesker går nu reelt arbejdsløse her i landet, heriblandt mange, som er sendt ud i meningsløs»aktivering«.

Læs mere

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister.

1. maj tale 2015. Men inden vi når så langt, så et par ord om det der optager mig som landets justitisminister. 1. maj tale 2015 Forleden besøgte jeg den store danske virksomhed Leo Pharma. Den ligger et stenkast fra min bopæl. 1600 gode danske arbejdspladser har de i Danmark. De skaber produkter til millioner af

Læs mere

Planlægning i europæisk perspektiv. ESPON med en dansk vinkel

Planlægning i europæisk perspektiv. ESPON med en dansk vinkel Planlægning i europæisk perspektiv ESPON med en dansk vinkel Danmark i international sammenhæng Globaliseringen har stor betydning for Danmark, ikke mindst i form af en kraftig urbanisering. Når nogle

Læs mere

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017

SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB. SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 SUNDHED, LIGHED OG FÆLLESSKAB SF-Nordjyllands regionsvalgprogram 2017 1 En bæredygtig, sund og sammenhængende region. SF vil i den kommende valgperiode fortsætte sit arbejde for at gøre Nordjylland til

Læs mere

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER

KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL DET TALTE ORD GÆLDER LO-sekretær Marie Louise Knuppert 1. maj 2013, Odense kl. 15.30 KLAUSULERET TIL 1. MAJ KL. 15.30 DET TALTE ORD GÆLDER God morgen. Det er godt at se jer sådan en forårsdag - her i Odense! Jeg skal hilse

Læs mere

Nordisk perfektion i en ustabil omverden

Nordisk perfektion i en ustabil omverden Nordisk perfektion i en ustabil omverden Oplæg om Krise, kunnskap og konkurrencekraft Den 28. August 2013, Oslo Bengt-Åke Lundvall Aalborg Universitet Min baggrund Professor i Økonomi ved Aalborg Universitet

Læs mere

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-1093/1. Ændringsforslag. Dominique Martin for ENF-Gruppen

DA Forenet i mangfoldighed DA B8-1093/1. Ændringsforslag. Dominique Martin for ENF-Gruppen 27.10.2015 B8-1093/1 1 Punkt A A. der henviser til, at antallet af langtidsledige på grund af den økonomiske krise og dens eftervirkninger er fordoblet siden 2007 og nu udgør halvdelen af alle ledige eller

Læs mere

At tage lederskab og udvikle en By. Indlæg 2. marts 2015 Århus Konference perspektivering v. Mette Lis Andersen

At tage lederskab og udvikle en By. Indlæg 2. marts 2015 Århus Konference perspektivering v. Mette Lis Andersen At tage lederskab og udvikle en By Indlæg 2. marts 2015 Århus Konference perspektivering v. Mette Lis Andersen At udvikle sin by Kræver Lederskab og retning Viden, vision og mål Mod, vilje og stålsathed

Læs mere