Plan for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens sikkerhedstilsyn Luftfart

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Plan for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens sikkerhedstilsyn Luftfart"

Transkript

1 Plan for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens sikkerhedstilsyn Luftfart 27. januar 2017

2

3 Indledning I Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn med dansk luftfart. Tilsynsplanen indeholder en oversigt over planlagte tilsyn i 2017 fordelt på kvartaler. Ligesom i 2015 og 2016 vil planlægningen af tilsyn med flyvepladser i 2017 blive planlagt efter en risikobaseret model, og fordelingen af tilsyn kan derfor ændre sig i forhold til den nærværende plan. Tilsynsplanen indeholder derudover også en beskrivelse af årets fokusområder. Fokusområder er emner, som Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil have særligt opmærksomhed på i det kommende år. De enkelte tilsyn planlægges i detaljer og dato aftales med virksomheden inden gennemførelse. Emnerne for tilsynene vil fremgå af dagsordenen, der fremsendes 14 dage før tilsynene. Ud over de planlagte tilsyn vil Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen kunne gennemføre tilsyn med kort eller intet varsel. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilsyn med luftfartssikkerhed er grundfæstet i fire grundprincipper: 1. Klar rollefordeling mellem virksomhed og myndighed 2. Effektiv ressourceudnyttelse 3. Gennemsigtige tilsyn af høj kvalitet 4. Dokumenteret effekt af tilsynsaktiviteterne Den konkrete udmøntning af principperne i tilsynet med dansk luftfart er beskrevet i dokumentet Strategi og praksis for tilsyn med luftfartssikkerhed, der blev udgivet i februar Læs mere om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens tilsyn med luftfartssikkerhed på Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens hjemmeside under Civil luftfart.

4

5 Fokusområder 2017 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har valgt følgende fem fokusområder i 2017: Safety Management Menneskelige faktorer og præstation Risiko for sammenstød Uregerlige passagerer Gæs og luftfart Fokusområderne er bl.a. udvalgt på baggrund af sikkerhedsrapporten for 2015, indrapporterede hændelser og EASAs European Plan for Aviation Safety (EPAS) I det følgende beskrives de fem områder nærmere. Safety Management Målet for safety management som fokusområde i 2017 er at sikre gennem tilsyn, at der er løbende fremdrift i implementering af sikkerhedsledelse/sms i luftfartsorganisationerne. Fokus er også rettet imod organisationernes forståelse for helheden i implementering og håndtering af de respektive elementer som er indeholdt i safety management. Gennem safety management systemer (SMS) kan luftfartsvirksomheder vurdere og håndtere potentielle trusler mod flyvesikkerheden inden hændelser opstår. ICAO driver implementering af SMS gennem ICAO Annex 19, som har været gældende siden november 2013, og EASA implementerer løbende nye krav til SMS indenfor luftfartsområdet. Forordning 376/2014 stiller nye krav til virksomhederne mht. rapportering, analyse og opfølgning på luftfartshændelser, hvilket yderligere skal styrke virksomhedernes safety management. I løbet af 2017 vil Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen løbende evaluere og forbedre vores tilgang til tilsyn med management systemer. Dette skal gøres ved bl.a. ved at afdække, om krav til management systemer er ensartede på tværs af fagområderne, hjemtage eksempler på gode management systemer ( best practices ), samt dele fremgangsmåder og erfaringer fra arbejdet med management systemer internt i styrelsen. Testfasen for projektet om enhanced tilsyn med Naviair vil fortsætte. Sidst men ikke mindst skal safety awareness i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen styrkes gennem forbedret arbejde med hændelsesrapporter.

6 Menneskelige faktorer og præstation I 2016 valgte Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fortsat at have fokus på området omkring flyve-/hviletid og fatigue men i højere grad også se på andre menneskelige faktorer. Indberetning af fatigue blev gjort obligatorisk i november 2015, hvilket førte til en voldsom stigning i antallet af rapporterede sager. Dette har nu fundet et stabilt leje, men fokusområdet fastholdes endnu et år. Derudover har udviklingen i mere alvorlig hændelser med baggrund i pilot handling været støt stigende siden I forhold til flyvende personale vil Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fokusere på kompetencebaseret uddannelse indenfor alle certifikatområder, tilstrækkeligt personale i virksomhederne, samt fatigue. Ved tilsyn, både funktionstilsyn og flight inspections, inddrages auditering af flyve- og hviletidsbestemmelserne. Der fokuseres på virksomhedernes evne til at håndtere flyvehviletid og fatigue i deres konkrete operationsmønster. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil i 2017 fortsætte arbejdet med virksomhederne omkring håndtering af fatigue samt hvorledes fatigue rapportering videreformidles til Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Emnet kræver løbende opmærksomhed og derfor vil styrelsen fortsat facilitere arbejdsgruppen med repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter med det formål at fremme vidensdeling og udveksle erfaringer omkring håndtering af fatigue. Risiko for sammenstød I de seneste år har antallet af hændelser med uautoriseret indtrængen i luftrum været stigende. Antallet af hændelser er steget både for så vidt angår privatflyvningen, men også for den kommercielle del af flyvningen. Derudover har antallet af hændelser med baneindtrængen været stigende over de seneste fem år, med et lille knæk i kurven siden midten af EASA har fokus på runway safety for kommericel lufttrafik, samt uautoriseret indtrængen i luftrum for GA. På europæisk niveau har GA haft den største andel af fatale havarier indenfor luftfarten. EASA har valgt at sætte fokus på området gennem forskellige initiativer, bl.a. blev der i 2016 afholdt en workshop udelukkende om GAområdet. Over de næste år vil EASA have fokus på safety promotion (gennem workshops m.v.), forbedret flyveundervisning, og udvikling af ny teknologi til forbedring af flyvesikkerheden. Flyveaktiviteten blandt privatpiloter har været faldende gennem de senere år, tildels pga. de høje brændstofafgifter. Den faldende aktivitet har betydning for det generelle erfaringsniveau blandt piloterne, hvilket må formodes at medføre øget risici for havarier og hændelser. Herunder også øget risici for uautoriseret at flyve ind i luftrum samt baneindtrængen, som potentielt kan være til fare for andre dele af luftfarten end privatflyvning. Derudover vil

7 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen se nærmere på luftrumsklassifikationen i Danmark. For så vidt angår den kommercielle del af flyvningen, vil fokus hovedsageligt være på runway safety (baneindtrængen og -afkørsel), samt årsagerne hertil. Heriblandt kan nævnes landinger ved høj hastighed, unstabilised approach samt fejl under manøvrer på manøvreområdet. Uregerlige passagerer Uregerlige passagerer er ikke et fokusområde for EASA, men er den ottende mest indberettede type af hændelser i Danmark. Derfor vil Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen have fokus på området i Uregerlige passagerer er passagerer, som ikke overholder reglerne for ophold ombord på et fly, eller nægter at følge kabinepersonalets eller piloternes instruktioner, og derved udgør en trussel mod flyvesikkerheden. Passagererne er som oftest berusede. Årsagerne til, at passagerer bliver uregerlige er mange, og er ofte med et udgangspunkt som er udenfor luftfartsselskabernes kontrol. For at forebygge situationer med uregerlige passagerer i luften, er det vigtigt, at luftfartsselskaberne tager problemerne i opløbet, inden de eskalerer ud af kontrol, bl.a. gennem målrettet uddannelse af kabinepersonalet. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil i 2017 have fokus på luftfartsselskabernes inddragelse af problematikken i deres sikkerhedsledelsessystemer gennem procedurer, uddannelse og awareness. Gæs og luftfart Bestandene af gæs i Skandinavien og i Nordvesteuropa er i løbet af de seneste årtier steget kraftigt af forskellige årsager. Samtidig har trækmønstrene også ændret sig, så gæssene nu yngler i områder, hvor de ikke tidligere forekom. I Danmark er kollisioner med gæs kun registreret for Københavns Lufthavn, men der synes at være en stigende tendens for de sidste 5 år. Datamaterialet er dog forholdsvis spinkelt, så det er vanskeligt at konkludere noget med sikkerhed. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen iværksatte i 2016 en række initiativer: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen initierede drøftelser med Naturstyrelsen for at afklare mulighederne for at ændre på eksisterende beskyttelsesniveauer og fredningsbestemmelser, herunder mulighederne for at ændre på den nuværende beskyttelse af bramgæs. at forstærke indsatsen med at forhindre udbredelsen af canadagæs i Danmark.

8 At afklare hvilken betydning naturplejen af Vestamager og Saltholm har for antallet af gæs i disse områder. Udover de planlagte tilsyn på lufthavnene efter BL 3-16 gennemførte Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen særlige tilsyn på Københavns Lufthavn specifikt med fokus på gæs. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil fortsat følge udviklingen gennem den årlige statistik og gennem lufthavnenes årsrapporter. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil i den forbindelse tage stilling til, hvorvidt lufthavnenes årsrapporter bør suppleres med yderligere oplysninger. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil undersøge teknologiske muligheder for at reducere kollisionsrisikoen, herunder brug af radar i fugle/vildt arbejdet med lufthavnene. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen vil i den forbindelse indhente eventuelle erfaringer fra andre lande.

9 Planlagte tilsyn 2017 Særligt om securitytilsyn Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen offentliggør ikke specifikke, planlagte tilsyn med security i lufthavne m.m. Det kan dog oplyses, at Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen planlægge at allokere 403 manddage til tilsyn på security-området i 2017, fordelt mellem tilsyn med lufthavne (215), fragt (114), luftfartsselskaber (51) og leverandører (23). Særligt om tilsyn med Naviair Flyvesikkerheden er generelt kendetegnet ved en overordentligt positiv udvikling gennem de sidste mange årtier og ligger nu på et meget lavt og stabilt niveau. For at fastholde og yderligere forbedre flyvesikkerheden er der nu behov for at identificere de risici, der ikke afdækkes inden for gældende regelsæt med de eksisterende tilsynsformer. Der er behov for at udvikle en tilsynsform, hvor de potentielle risici identificeres og risikoreduceres til det bedst mulige niveau. I 2016 gennemførte Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen i samarbejde med Naviair derfor et testforløb om en ny tilsynsform, som i langt højere grad tager udgangspunkt i forbedret dialog mellem det enkelte tilsynsobjekt og Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Denne tilsynsform som fortsætter i 2017 er et tillæg til de eksisterende tilsyn, hvorfor den nedenstående oversigt viser, at der føres tilsyn med dele af Naviair i alle fire kvartaler i Tilsynsplan 2017 Det skal bemærkes, at nedenstående tilsynsplan er vejledende. Virksomhed Virksomhedstype Tilsynsområde Kvartal 2Excel Aviation Training ApS Part-FCL ATO ATO (Complex) 4 AEROSERVICE ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 Aabenraa Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Aalborg Lufthavn Amba ANSP Organisation MET 1

10 Aalborg Lufthavn Amba Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3 Aarhus Air Center Part-FCL ATO ATO (Non Complex) 2 Aarhus Airport A/S Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 1, 3 Aarhus Airport A/S ANSP Organisation MET 2 Aarhus Airport CNS Provider - Aarhus ANSP Organisation CNS Provider (DK) 2 Aarhus Airport CNS Provider - Aarhus ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 2 Aarhus Airport CNS Provider - Karup ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 3 Aarhus Airport CNS Provider - Sønderborg ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 1 Aasiaat Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3 AeroInterior ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 2 Air Alsie A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 Air Alsie A/S Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 1 Air Alsie A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 4 Air Alsie A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 3 Air Alsie A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 2 Air Alsie A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 2 Air Alsie A/S Luftfartsselskab Cabin Crew Training 4 Air Force Training Centre 147 School Part-147 MTO 2, 4 Air Greenland A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 Air Greenland A/S Luftfartsselskab Cabin Crew Training 1 Air Greenland A/S Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 1 Air Greenland A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 2, 4 Air Greenland A/S Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 1, 3 Air Greenland A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 2 Air Greenland A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 2, 3 Air Greenland A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 2 Air Greenland A/S Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 3 Air Greenland A/S Luftfartsselskab AOC (H) Operator 3 Air Greenland ATO A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 4

11 Air Rent ApS Part-FCL ATO ATO (Complex) 4 Air Service International A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3 Air Service Vamdrup (FLYSYN.DK) ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 Air Service Vamdrup ApS Part 145 værksted FAA Part-145 Repair Station 2, 4 Air Service Vamdrup ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 2, 4 Aircraft ApS Tilladelsesindehaver Aerial Work 2 Anholt Flyveplads v/copenhagen AirTaxi A/S Flyveplads VMC Flyveplads 2, 3 Arsuk Helikopterflyveplads v/narsarsuaq Lufthavn Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Asnæsværket Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Atlantic Airways Part-FCL ATO ATO (Complex) 2 Atlantic Airways, Faroe Islands, P/F Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 1, 4 Atlantic Airways, Faroe Islands, P/F Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 Atlantic Airways, Faroe Islands, P/F Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Atlantic Airways, Faroe Islands, P/F Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 2, 4 Atlantic Airways, Faroe Islands, P/F Luftfartsselskab Arbejdsmiljø Færøerne 2, 3 Atlantic Airways, Faroe Islands, P/F Luftfartsselskab AOC (A) Operator 3 Atlantic Airways, Faroe Islands, P/F Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 3 Atlantic Airways, Faroe Islands, P/F Luftfartsselskab Cabin Crew Training 4 Avedøreværket Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Avia Radio A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 3 BackBone Aviation A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 4 BackBone Aviation A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 1 BackBone Aviation A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 BackBone Aviation A/S Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 2 BackBone Aviation A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 2 BackBone Aviation A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 2 BackBone Aviation A/S Luftfartsselskab Cabin Crew Training 3 BallonDanmark ApS Tilladelsesindehaver Aerial Work 2 Bel Air Aviation A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 1

12 Bel Air Aviation A/S Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 1, 4 Bel Air Aviation A/S Luftfartsselskab AOC (H) Operator 1 Bel Air Aviation A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 Bel Air Aviation A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 2, 3 Benair A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 1, 4 Benair A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 2, 4 Benair A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 Benair A/S Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 1, 3 Benair A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 1 Benair A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 2, 4 Benair A/S Luftfartsselskab AOC (H) Operator 3 Benair A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 3 Billund Air Center A/S Tilladelsesindehaver Aerial Work 1 Billund Air Center A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 2 Billund Lufthavn A/S Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 2 Billund Lufthavn CNS Provider - Billund ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 1 Billund Lufthavn CNS Provider - Billund ANSP Organisation CNS Provider (DK) 3 Billund Motorflyveklub Part-FCL ATO ATO (Non Complex) 2 Billund Rundflyvning ApS Luftfartsselskab OPS 1 Flight Inspection (EU 859/2008) 1, 3 Billund Rundflyvning ApS Luftfartsselskab OPS 1 Operator (EU 859/2008) 2 Billund Rundflyvning ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 3 Blue West Helicopters Greenland ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 Blue West Helicopters Greenland ApS Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 1, 3 Blue West Helicopters Greenland ApS Luftfartsselskab AOC (H) Operator 2 Bornfly ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 Bornfly ApS Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 1 Bornfly ApS Luftfartsselskab Dangerous goods 2, 4 Bornfly ApS Luftfartsselskab OPS 1 Flight Inspection (EU 859/2008) 2, 3 Bornfly ApS Luftfartsselskab OPS 1 Operator (EU 859/2008) 3

13 Bornholm Air Service ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 3 Bornholms Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 1, 3 C9H ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 CAE - AMS STD Operator FSTD Evaluation Report 1, 2, 3 CAE - ARN STD Operator FSTD Evaluation Report 1, 3, 4 CAE - BAR STD Operator FSTD Evaluation Report 2, 4 CAE - BRU STD Operator FSTD Evaluation Report 1, 2, 3 CAE - Burgess Hill STD Operator FSTD Evaluation Report 2, 3, 4 CAE - LGW STD Operator FSTD Evaluation Report 1, 2, 3, 4 CAE - MAD STD Operator FSTD Evaluation Report 1, 2, 3, 4 CAE - MAN STD Operator FSTD Evaluation Report 1, 2, 3 CAE - OSL STD Operator FSTD Evaluation Report 1, 2 CAE - PDM STD Operator FSTD Evaluation Report 3 CAE Centre Copenhagen A/S STD Operator FSTD Evaluation Report 1, 2, 3, 4 CAE Centre Copenhagen A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 3 CCS Maintenance ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3 CHEP Aerospace Solutions ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2 CHEP Aerospace Solutions ApS Part 145 værksted FAA Part-145 Repair Station 2 CIMBER A/S Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 1 CIMBER A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 CIMBER A/S Luftfartsselskab Cabin Crew Training 2 CIMBER A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 2, 3 CIMBER A/S Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 4 Cat Flyservice A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 4 Center Air ApS Part-FCL ATO ATO (Complex) 1 Classic Trim ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 3 Climb 2 v/ Jørgen Nielsen Hansen Part-FCL ATO ATO (Complex) 1, 4 Copenhagen AirTaxi A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 3 Copenhagen AirTaxi A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 3

14 Copenhagen AirTaxi A/S Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 2 Copenhagen AirTaxi A/S STD Operator FSTD Evaluation Report 2 Copenhagen AirTaxi A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 4 Copenhagen AirTaxi A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 4 Copenhagen AirTaxi A/S Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 4 DAN B Helikopterdæk Flyveplads Helikopterdæk (BL 3-5) 3 DAN F Helikopterdæk Flyveplads Helikopterdæk (BL 3-5) 3 DAO Aviation A/S Part 145 værksted TCCA Part-145 Repair Station 1, 3 DAO Aviation A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 DAO Aviation A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Dan-Glide ApS Part MF Maintenance Organisation Part-MF Maintenance Organisation 4 Dan-Glide ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 4 DanCopter A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3 DanCopter A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 1, 4 DanCopter A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1 DanCopter A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 2 DanCopter A/S Luftfartsselskab AOC (H) Operator 3 DanCopter A/S Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 3 Danish Air Transport A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3, 4 Danish Air Transport A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 2 Danish Air Transport A/S Luftfartsselskab Cabin Crew Training 2 Danish Air Transport A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Danish Air Transport A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 3 Danish Air Transport A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 3 Danish Air Transport A/S Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 3 Danish Air Transport A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 4 Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) ANSP Organisation MET 2 Dansk Ballonunion Part MF Maintenance Organisation Part-MF Maintenance Organisation 1 Dansk Ballonunion Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1

15 Dansk Motorflyver Union Part-FCL ATO ATO (Non Complex) 1 Dansk Svæveflyver Union Part MF Maintenance Organisation Part-MF Maintenance Organisation 1 Dansk Svæveflyver Union Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1 DreamBalloon ApS Tilladelsesindehaver Aerial Work 3 Esbjerg Lufthavn ANSP Organisation MET 2 Esbjerg Lufthavn ANSP Organisation AFIS DK m. radar 2 Esbjerg Lufthavn FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 4 Esbjerg Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 4 ExecuJet Europe A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 3 ExecuJet Europe A/S Part MG (CAMO) Part M.B.303 ACAM 1 ExecuJet Europe A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 ExecuJet Europe A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 3 ExecuJet Europe A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 3 ExecuJet Maintenance South Africa, PTY LTD Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 2, 4 ExecuJet Middle East Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 2, 4 F.O. Flyservice ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2 Felsted Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 FlexFlight ApS Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 2 FlexFlight ApS Luftfartsselskab AOC (A) Operator 2 FlexFlight ApS Luftfartsselskab Dangerous goods 2 FlexFlight ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Flight 4000 A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 3 Flugstdottir/ISAVIA (ANS Division) Flight Calibration Organisation FCO (Flight Calibration Organisation) 3 Flyverhjemmeværnet Tilladelsesindehaver Aerial Work 4 Flyvestation Skrydstryp / Fighter Wing Skrydstrup ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 2 Forsvarets Hovedværksteder Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 4 Frejlev Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 General Aviation Service ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1 General Aviation Service ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3

16 Gladsaxe Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Global Aviation Contractors A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 4 Greenlandcopter A/S Luftfartsselskab AOC (H) Operator 1 Greenlandcopter A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 Greenlandcopter A/S Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 2 Greybird Academy ApS Part-FCL ATO ATO (Complex) 4 Hadsten Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Hadsund Flyveplads v/hadsund Kommune Flyveplads VMC Flyveplads 2, 3 Halfdan A Helikopterdæk Flyveplads Helikopterdæk (BL 3-5) 3 Halfdan B Helikopterdæk Flyveplads Helikopterdæk (BL 3-5) 3 Hans Christian Andersen Airport Smba Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 2, 4 Hans Christian Andersen Airport Smba FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 3 Hans Christian Andersen Airport Smba ANSP Organisation AFIS DK 3 Hedensted Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 HeliFlight ApS Part-FCL ATO ATO (Complex) 1 Helico ApS Luftfartsselskab Dangerous goods 2 Helico ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Helico ApS Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 2, 3 Helico ApS Luftfartsselskab AOC (H) Operator 3 Henrik Hansen Elektronik ANSP Organisation CNS Provider (DK) 2 Henrik Hansen Elektronik CNS Provider - Bornholm ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 2 Hobro, Tinghøj Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 Holstebro, Mejrup Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Horisont ApS Part-FCL ATO ATO (Complex) 1 Hove Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Høvsøre Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 ISAVIA Ltd ANSP Organisation TWR/APP 3 Igaliko Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 Ikamiut Helikopterflyveplads Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3

17 Ikaros Fly ApS Part-FCL ATO ATO (Complex) 1 Ikaros Fly ApS Tilladelsesindehaver Aerial Work 3 Ilimanaq Helikopterflyveplads v/ilulissat Lufthavn Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Ilulissat Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3 Isortoq Helikopterflyveplads Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Ittoqqortoormiit Helikopterflyveplads v/nuuk Lufthavn Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 2 Jet Time A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 1 Jet Time A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 1, 4 Jet Time A/S Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 1 Jet Time A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 Jet Time A/S Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 1, 4 Jet Time A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3 Jet Time A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 2 Jet Time A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 3 Jet Time A/S Luftfartsselskab Cabin Crew Training 3 Jyderup Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 KN HELICOPTERS A/S Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 1 KN HELICOPTERS A/S Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 1 KN HELICOPTERS A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Kalundborg Aviation v/ Thorkild Kristensen Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 2, 4 Kalundborg Aviation v/ Thorkild Kristensen Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 4 Kalundborg Flyveplads v/kalundborg Kommune Flyveplads VMC Flyveplads 3 Kangerdluarsuk Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 Kangerlussuaq Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3 Karleby Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Karup Lufthavn Amba Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 2, 4 Koldingegnens Lufthavn ApS Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 2 Kruså-Padborg Flyveplads ApS Flyveplads VMC Flyveplads 1 Kulusuk Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3

18 Kuummiut Helikopterflyveplads Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 København, Amagerværket Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 Københavns Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 1, 3 Københavns Lufthavn, Roskilde Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 2 Københavns Lufthavne A/S ANSP Organisation CNS Provider (DK) 3 Københavns Lufthavne A/S ANSP Organisation MET 4 Københavns Lufthavne CNS Provider - Kastrup ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 2 Københavns Lufthavne CNS Provider - Roskilde ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 2 LENAIR Part-FCL ATO ATO (Non Complex) 4 Learntofly ApS Part-FCL ATO ATO (Complex) 2 Lite Flite ApS v/john C. Holstein Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3 Luftfartsverket / Air Navigation Services Division Flight Calibration Organisation FCO (Flight Calibration Organisation) 2 Læsø Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2, 3 Læsø Flyveplads v/læsø Kommune Flyveplads VMC Flyveplads 2 Maniitsoq Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3 Midtjysk Flyveskole Part-FCL ATO ATO (Non Complex) 1 Mittarfeqarfiit Aasiaat ANSP Organisation AFIS Grønland 3 Mittarfeqarfiit Aasiaat FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 4 Mittarfeqarfiit Aasiaat ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Ilulissat ANSP Organisation AFIS Grønland 3 Mittarfeqarfiit Ilulissat FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 3 Mittarfeqarfiit Ilulissat ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Kangerlussuaq ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Kulusuk ANSP Organisation AFIS Grønland 1 Mittarfeqarfiit Kulusuk FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 2 Mittarfeqarfiit Kulusuk ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Maniitsoq ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Narsarsuaq ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Nerlerit Inaat ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 1

19 Mittarfeqarfiit Nerlerit Inaat ANSP Organisation AFIS Grønland 1 Mittarfeqarfiit Nerlerit Inaat FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 4 Mittarfeqarfiit Nuuk ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 3 Mittarfeqarfiit Paamiut ANSP Organisation AFIS Grønland 2 Mittarfeqarfiit Paamiut ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Qaanaaq FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 2 Mittarfeqarfiit Qaanaaq ANSP Organisation AFIS Grønland 3 Mittarfeqarfiit Qaanaaq ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Sisimiut FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 1 Mittarfeqarfiit Sisimiut ANSP Organisation AFIS Grønland 2 Mittarfeqarfiit Sisimiut ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Upernavik FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 3 Mittarfeqarfiit Upernavik ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit Uummannaq/Qaarsut FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 3 Mittarfeqarfiit Uummannaq/Qaarsut ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 4 Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavnsvæsen ANSP Organisation ANSP "certifikat" Grønland 3 Morsø Flyveplads v/thisted Amts Svæveflyveklub Flyveplads VMC Flyveplads 3 Måde vindmøller Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 NAVAID ANSP Organisation CNS Provider (DK) 1 NAVAID CNS Provider - Kolding/Vamdrup ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 1 NAVAID CNS Provider - Odense ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 1 NAVAID CNS Provider - Stauning ANSP Organisation CNS/ATM Equipment (DK) 2 Narsarsuaq Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3 Naviair ANSP Organisation Aeronatical Information Service (AIS) 1, 2, 3, 4 Naviair ANSP Organisation CNS Provider (DK) 1, 2, 3, 4 Naviair ANSP Organisation TWR/APP 1, 2, 3, 4 Naviair Greenland ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 3 Naviair Greenland FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 4 Naviair Kontrolcentralen ANSP Organisation ACC 4

20 Naviair Vagar ANSP Organisation MET 2 Naviair Vagar ANSP Organisation AFIS DK 2 Naviair Vagar FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 4 Nerlerit Inaat Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3 Newcopter ApS Luftfartsselskab Dangerous goods 1, 2 Newcopter ApS Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Nibe Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Nordic Aviation Capital A/S Part 145 værksted FAA Part-145 Repair Station 1 Nordic Aviation Capital A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 4 Nordic Aviation Capital A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 4 Nordic Seaplanes Invest (København) ApS Flyveplads Vandflyveplads 1 Nordic Seaplanes Invest (Århus) ApS Flyveplads Vandflyveplads 2 Nordisk Svejse Kontrol A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3 Nordjyllandsværket Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 North Flying A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 2, 4 North Flying A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 1 North Flying A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3 North Flying A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 4 North Flying A/S Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 2, 4 North Flying A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 3 North Flying A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 4 Northern Aerotech ApS Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3 Nuuk Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3 Næstved Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Odense, Fynsværket 2 Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 Oman Air (S.A.O.C) Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 4 Paamiut Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 3 Primera Air Scandinavia A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 1, 4 Primera Air Scandinavia A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 3

21 Primera Air Scandinavia A/S Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 1 Primera Air Scandinavia A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 1 Primera Air Scandinavia A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Primera Air Scandinavia A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 4 Primera Air Scandinavia A/S Luftfartsselskab Cabin Crew Training 4 Qasigiannquit Helikopterflyveplads Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Qeqertaq Helikopterflyveplads Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Qerqertarsuaq Helikopterflyveplads v/kangerlussuaq Lufthavn Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Rangstrup Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Roskilde Flyveklub Part-FCL ATO ATO (Non Complex) 2 Rø Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Røde Kro Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 ST Aerospace Solutions (Europe) A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 Samsø Flyveplads v/samsø Kommune Flyveplads VMC Flyveplads 2 Saqqaq Helikopterflyveplads Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Scanaviation of 2013 A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3 Scandinavian Airlines System (SAS) Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3, 4 Scandinavian Airlines System (SAS) Part 145 værksted TCCA Part-145 Repair Station 1 Scandinavian Airlines System (SAS) Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 1, 3 Scandinavian Airlines System (SAS) Luftfartsselskab AOC (A) Operator 2 Scandinavian Airlines System (SAS) Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 2 Scandinavian Airlines System (SAS) Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Scandinavian Airlines System (SAS) Part 145 værksted FAA Part-145 Repair Station 2 Scandinavian Airlines System (SAS) Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 4 Scandinavian Avionics A/S 147 School Part-147 MTO 1, 3 Scandinavian Avionics A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 Scandinavian Avionics A/S Part 145 værksted FAA Part-145 Repair Station 1 Scandinavian Avionics A/S Part 145 værksted TCCA Part-145 Repair Station 1 Scandinavian Avionics A/S Fremstillingsvirksomhed Part 21G POA 2

22 Sermiligaaq Helikopterflyveplads Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Sindal Lufthavn I/S Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 2 Sindal Lufthavn I/S ANSP Organisation AFIS DK 4 Skive Lufthavn Flyveplads VMC Flyveplads 3 Skrydstrup ATC ATC Training Provider ATC Praktisk uddannelse 1 Skyways Technics A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3, 4 Skyways Technics A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 Slagelse hospital Hems, Region Sælland Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 4 Star Air A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 4 Star Air A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 Star Air A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 2, 3 Star Air A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 2 Star Air A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 4 Starling Air v/peter Nordquist Luftfartsselskab Dangerous goods 2 Starling Air v/peter Nordquist Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 3, 4 Starling Air v/peter Nordquist Luftfartsselskab AOC (A) Operator 3 Starling Air v/peter Nordquist Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 4 Stauning Lufthavn Amba Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 1 Storebælt Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 Studstrupværket Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Sun-Air of Scandinavia A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 Sun-Air of Scandinavia A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 1, 3 Sun-Air of Scandinavia A/S Part 145 værksted FAA Part-145 Repair Station 1 Sun-Air of Scandinavia A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 1 Sun-Air of Scandinavia A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 4 Sun-Air of Scandinavia A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 2 Sun-Air of Scandinavia A/S Luftfartsselskab Cabin Crew Training 2 Sun-Air of Scandinavia A/S Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 2, 3 Sun-Air of Scandinavia A/S Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 3

23 Sun-Air of Scandinavia A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 3 Sønder Højrup Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Sønderborg Aviation Center FIS Training Provider FIS Teoretisk uddannelse 4 Sønderborg Lufthavn Amba Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 1, 4 Sønderborg Lufthavn Amba ANSP Organisation MET 1 Sønderborg Lufthavn Amba ANSP Organisation AFIS DK m. radar 2 Sønderborg Lufthavn Amba FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 4 Søsterhøj Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 TEC Aviation 147 School Part-147 MTO 2, 4 TYRA Flyveinformationstjeneste FIS Training Provider FIS Praktisk uddannelse 4 Tasiilaq/Ammassalik Helikopterflyveplads v/kulusuk Lufthavn Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Teracom A/S Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Terma Aerostructures A/S Fremstillingsvirksomhed Part 21G POA 1 Thisted Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Thisted Lufthavn Flyveplads VMC Flyveplads 3 Thomas Cook Airlines Scandinavia A/S Luftfartsselskab Cabin Safety Inspection 1 Thomas Cook Airlines Scandinavia A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2, 3 Thomas Cook Airlines Scandinavia A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 2, 4 Thomas Cook Airlines Scandinavia A/S Luftfartsselskab AOC (A) Flight Inspection 2, 4 Thomas Cook Airlines Scandinavia A/S Luftfartsselskab AOC (A) Operator 2 Thomas Cook Airlines Scandinavia A/S Luftfartsselskab Cabin Crew Training 4 Thomas Cook Airlines Scandinavia A/S Part-FCL ATO ATO (Complex) 4 Thrane & Thrane A/S Fremstillingsvirksomhed Part 21G POA 2 Thrane & Thrane A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 2 Tiniteqilaaq Helikopterflyveplads Flyveplads Helikopterflyveplads (BL 3-8) 3 Tolne Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Tommerup Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Training Air Part-FCL ATO ATO (Complex) 4 Tunnulliarfik Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2

24 Tønder Flyveplads Flyveplads VMC Flyveplads 1 Uni-Fly A/S Part MG (CAMO) Part MG, CAMO 1, 3 Uni-Fly A/S Luftfartsselskab AOC (H) Flight Inspection 1 Uni-Fly A/S Luftfartsselskab Arbejdsmiljø 1 Uni-Fly A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 2 Uni-Fly A/S Luftfartsselskab Dangerous goods 2 Vagar Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 2 Vagar Lufthavn CNS Provider - Vagar ANSP Organisation CNS/ATM (GL/FO) 2 Varde, Nordenskov Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Vestforbrændingen I/S Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Vestkraft Blok3 Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Viborg Flyveplads Flyveplads VMC Flyveplads 2 Viborg, Sparkær Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Videbæk Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Viking Life-Saving Equipment A/S Part 145 værksted Part-145 Maintenance Organisation 1, 3, 4 Viking Life-Saving Equipment A/S Fremstillingsvirksomhed Part 21G POA 2 Vindmølletestcenter Østerild Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 3 Vojens / Skrydstrup Lufthavn Flyveplads IMC Flyveplads (DK/FO/GL) 1 Vordingborg Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Wintershall Noordzee BV Flyveplads Helikopterdæk (BL 3-5) 2 Årsballe Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Ølgod Air Navigation Obstacle Operator Luftfartshindring >150 meter 2 Dangerous goods (DGR) 1, 2, 3, 4 EU Ramp Inspection Programme 1, 2, 3, 4 Certifikatkontrol mv. på flyvepladser 1, 2, 3, 4

25 Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Edvard Thomsens Vej 14 DK-2300 København S info@tbst.dk Plan for Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens sikkerhedstilsyn Luftfart

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Luftfart

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Luftfart Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2014 - Luftfart Januar 2014 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Luftfart

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Luftfart Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Luftfart Januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Luftfart

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Luftfart Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2013 - Luftfart 30. januar 2013 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Plan for Trafik- og Byggestyrelsens sikkerhedstilsyn 2016 - Luftfart

Plan for Trafik- og Byggestyrelsens sikkerhedstilsyn 2016 - Luftfart Plan for Trafik- og Byggestyrelsens sikkerhedstilsyn 2016 - Luftfart 29. januar 2016 Indledning I Trafik- og Byggestyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert

Læs mere

List of Commercial Air Operators

List of Commercial Air Operators List of Commercial Air Operators as of 16. January 2017 Chapter 1: Air Operator Certificates (EU 965/2012) Chapter 2: Air Operator Certificates (EU 859/2008) Chapter 3: Aerial Work Certificates page 1

Læs mere

Commercial Air Operators

Commercial Air Operators Commercial Air Operators as of 12. December 2018 Chapter 1: Air Operator Certificates (EU 965/2012) Chapter 2: Aerial Work Certificates page 1 of 6 1. Air Operator Certificates (EU 965/2012) Air Alsie

Læs mere

List of Danish airline operators holding a licence/concession/permission to carry out commercial air transportation as per 11. July 2014.

List of Danish airline operators holding a licence/concession/permission to carry out commercial air transportation as per 11. July 2014. List of Danish airline operators holding a licence/concession/permission to carry out commercial air transportation as per 11. July 2014. 1. Denmark Holders of licence to carry out commercial air transportation

Læs mere

List of Danish airline operators holding a licence/concession/permission to carry out commercial air transportation as per 21. June 2012.

List of Danish airline operators holding a licence/concession/permission to carry out commercial air transportation as per 21. June 2012. List of Danish airline operators holding a licence/concession/permission to carry out commercial air transportation as per 21. June 2012. 1. Denmark Holders of licence to carry out commercial air transportation

Læs mere

Godkendte sprogtestvirksomheder maj 2016

Godkendte sprogtestvirksomheder maj 2016 Kongelig Dansk Aeroklub Lufthavnsvej 28 DanCopter A/S DanCopter Alle 2 6705 Esbjerg Ø Godk.nr.: DK/LPB/001 Udfører kun test af KDA medlemmer. Godk.nr.: DK/LPB/005. Thomas Cook Airlines Scandinavia A/S

Læs mere

List of Danish airline operators holding a licence/concession/permission to carry out commercial air transportation as per 13. February 2013.

List of Danish airline operators holding a licence/concession/permission to carry out commercial air transportation as per 13. February 2013. List of Danish airline operators holding a licence/concession/permission to carry out commercial air transportation as per 13. February 2013. 1. Denmark Holders of licence to carry out commercial air transportation

Læs mere

Continuing Airworthiness Management Organisations (CAMO's) on 3 August 2015

Continuing Airworthiness Management Organisations (CAMO's) on 3 August 2015 on Air Alsie A/S Sønderborg Lufthavn 3 6400 Sønderborg DK.MG.0009 BH/DH/HS/Bae125+Haw.800/850/1000 Falcon 2000 Falcon 50/900 Falcon 7X EC 135 Air Greenland A/S Postbox 1012 3900 Nuuk DK.MG.0008 A330 DHC-7

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen

Statens Luftfartsvæsen Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark 1 List of Danish air operators holding a licence and/or permission to carry out commercial aviation activities as per 4 November 2004 1. Denmark.

Læs mere

Takster og betalinger Bilag. Gældende fra 1. januar 2016 Ansvarlig: Svend Christiansen,

Takster og betalinger Bilag. Gældende fra 1. januar 2016 Ansvarlig: Svend Christiansen, Takster og betalinger Bilag Gældende fra 1. januar 2016 Ansvarlig: Svend Christiansen, sci@mit.gl Bilag 1 Oversigt over helikopterflyvepladser og lufthavne omfattet af nærværende regulativ. A. Helikopterflyvepladser

Læs mere

Takster og betalinger

Takster og betalinger Gældende fra 1. januar 2017 MITTARFEQARFIIT Ansvarlig: Salgsafdelingen, GREENLAND sales@mit.gl AIRPORTS VERSION 1.1 Takster og betalinger Bilag INDHOLD Bilag 1. Oversigt over helikopterflyvepladser og

Læs mere

Bilag 1. Oversigt over helikopterflyvepladser og lufthavne omfattet af nærværende regulativ.

Bilag 1. Oversigt over helikopterflyvepladser og lufthavne omfattet af nærværende regulativ. Bilag 1 Oversigt over helikopterflyvepladser og lufthavne omfattet af nærværende regulativ. A. Helikopterflyvepladser Kullorsuaq Nuussuaq Tasiusaq (UPE) Aappilattoq (UPE) Innaarsuit Upernavik Kujalleq

Læs mere

Fugle og vildt i danske lufthavne Årsrapport 2014

Fugle og vildt i danske lufthavne Årsrapport 2014 Fugle og vildt i danske lufthavne Årsrapport Oktober 215 3 Fugle og vildt i danske lufthavne Indhold Indhold Resume 5 Indledning 7 Regelgrundlag 9 Baggrund 11 Fugle/vildt hændelser 26- - overblik 12 Alvorlige

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Økonomiafdelingen. Statistik over Luftfartsaktiviteter 2000

Statens Luftfartsvæsen Økonomiafdelingen. Statistik over Luftfartsaktiviteter 2000 Statens Luftfartsvæsen Økonomiafdelingen Statistik over Luftfartsaktiviteter 2000 Statens Luftfartsvæsen 2001 Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 3 2. Antal operationer på betjente danske lufthavne/flyvepladser

Læs mere

Notat om tilsynsvirksomheden på luftfartsområdet 2011

Notat om tilsynsvirksomheden på luftfartsområdet 2011 Marts 2012 Notat om tilsynsvirksomheden på luftfartsområdet 2011 Side 1 af 26 1. INDLEDNING 3 1.1 Internationale love og bestemmelser 3 2. TILSYNSINDSATS PÅ LUFTFARTSOMRÅDET I 2011 3 2.1 Resume 3 2.2 Samlet

Læs mere

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser:

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 afo@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Safety-bidrag Notat 1. Indledning Luftfartsudvalget anbefaler i sin rapport at ændre de

Læs mere

Statistik over Luftfartsaktiviteter 1999

Statistik over Luftfartsaktiviteter 1999 Statens Luftfartsvæsen Statistik over Luftfartsaktiviteter 1999 Statens Luftfartsvæsen 2000 2. udgave Indholdsfortegnelse side 1. Indledning 3 2. Antal operationer på betjente danske lufthavne 4 3. Antal

Læs mere

Sikkerhedskonference 16. januar 2019

Sikkerhedskonference 16. januar 2019 Sikkerhedskonference 16. januar 2019 Erfaringer med sikkerhedsledelsessystem i en mindre organisation v. Christina Dideriksen, lufthavnschef, Bornholms Lufthavn Sikkerhedskonference 16. januar 2019 Hvad

Læs mere

Sikkerhedsrapport for dansk civil luftfart 2014 endeligtudkastuududkast

Sikkerhedsrapport for dansk civil luftfart 2014 endeligtudkastuududkast Sikkerhedsrapport for dansk endeligtudkastuududkast 28. august 2015 3 Sikkerhedsrapport for dansk endeligtudkastuududkast Forord Forord 2014 var et år, hvor luftfartssikkerheden for alvor kom i fokus

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Sikkerhedsrapport for civil luftfart 2013

Sikkerhedsrapport for civil luftfart 2013 Sikkerhedsrapport for civil Oktober 2014 3 Sikkerhedsrapport for civil Forord Forord Flyvesikkerhed har fyldt meget i medierne i den seneste tid. Således har historier om opsigtsvækkende havarier i udlandet

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Forord. 2 Sikkerhedsrapport for civil luftfart Indholdsfortegnelse

Forord. 2 Sikkerhedsrapport for civil luftfart Indholdsfortegnelse Sikkerhedsrapport 2 Sikkerhedsrapport Indholdsfortegnelse Forord Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens sikkerhedsrapport for civil luftfart giver hvert år en samlet analyse af udviklingen i antallet af flyvehavarier

Læs mere

Luftrums-klasser. Over Nordsøen er det luftrums-klasse G op til FL 195.

Luftrums-klasser. Over Nordsøen er det luftrums-klasse G op til FL 195. VFR-PILOT INFO VFR-pilot info Denne information er udarbejdet af Naviair for at sætte fokus på flyvesik kerheden og belyse områder, der er vigtige at være opmærksom på som VFR pilot for at undgå uautoriseret

Læs mere

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring.

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-25 Hermed fremsendes Trafik-, Bygge-

Læs mere

Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn på rådhuset. 9. juni 2015

Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn på rådhuset. 9. juni 2015 Åbent høringsmøde om Aarhus Lufthavn på rådhuset. 9. juni 2015 - Luftrumsudvalget Per Givskov Kristensen per.givskov@lenticularis.dk Formand for Luftrumsudvalget i (www.dsvu.dk) Formand for Vejle Svæveflyveklub

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. 1. Indledning

Læs mere

Luftrums-klasse G Generelt er luftrummet i Danmark, uden for kontrolzoner og TMA er, luftrums-klasse G fra jorden (GND) op til 3500 fod.

Luftrums-klasse G Generelt er luftrummet i Danmark, uden for kontrolzoner og TMA er, luftrums-klasse G fra jorden (GND) op til 3500 fod. VFR-pilot info VFR-pilot info Denne information er udarbejdet af Naviair for at sætte fokus på flyvesikkerheden og belyse områder, der er vigtige at være opmærksom på som VFR pilot for at undgå uautoriseret

Læs mere

1. Forord. 2 Sikkerhedsrapport for civil luftfart. Indholdsfortegnelse

1. Forord. 2 Sikkerhedsrapport for civil luftfart. Indholdsfortegnelse Sikkerhedsrapport 2 Sikkerhedsrapport for civil luftfart Indholdsfortegnelse 1. Forord Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens sikkerhedsrapport for civil luftfart giver hvert år et samlet indblik i udviklingen

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2014-21. januar 2014 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets tilsyn med

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 325 Offentligt

Transport- og Bygningsudvalget TRU Alm.del Bilag 325 Offentligt Transport- og Bygningsudvalget 2015-16 TRU Alm.del Bilag 325 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 jedi@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Gæs og luftfart Trafik- og Byggestyrelsen,

Læs mere

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave.

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til BL-ændringer om lufttrafikregler og procedurer for tale-radiokommunikation

Læs mere

1 Indledning Ordliste Regelgrundlag 5. 2 Opgavens omfang Beskrivelse af opgaven 6

1 Indledning Ordliste Regelgrundlag 5. 2 Opgavens omfang Beskrivelse af opgaven 6 Opgavebeskrivelse Konsulentbistand til sanering af lovgivning på lufttrafikstyrings- og luftfartstjenesteområdet (Air Traffic Management/Air Navigation Services) Juli 2016 2 Opgavebeskrivelse Indhold

Læs mere

MITTARFEQARFIIT GRØNLANDS LUFTHAVNSVÆSEN

MITTARFEQARFIIT GRØNLANDS LUFTHAVNSVÆSEN Harer 0 0 REGISTRERING AF FUGLE OG DYR PÅ DE GRØNLANDSKE FLYVEPLADSER Med henvisning til BL 3-16 som omhandler om forholdsregler til nedsættelse af kollisionsrisikoen mellem luftfartøjer og fugle/pattedyr

Læs mere

Mødereferat. Mødedato og tid: Journal nr.: Fraværende: Dansk Pilotforening. Mødeleder: Nils la Cour Dragheim. Referent: Vivian Sørensen, SLV

Mødereferat. Mødedato og tid: Journal nr.: Fraværende: Dansk Pilotforening. Mødeleder: Nils la Cour Dragheim. Referent: Vivian Sørensen, SLV Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark Mødereferat Mødeformål: Dansk Fuglekollisionskomité, møde 71 Sted: Luftfartshuset Mødedato og tid: Onsdag den 18. nov. 2009, kl. 10.15 Journal

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af love om ændring af lov om luftfart

Forslag. Lov om ændring af love om ændring af lov om luftfart 2007/2 LSF 94 (Gældende) Udskriftsdato: 2. marts 2017 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Fremsat den 12. marts 2008 af transport og energiministeren (Carina Christensen) Forslag til Lov om

Læs mere

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser På et møde mellem transport-

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse for Færøerne om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse for Færøerne om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Givið út 31. august 2017 29. august 2017. Nr. 1010. Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse for Færøerne om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. 1 I bekendtgørelse

Læs mere

Anlægsudvalget 16. November 2015

Anlægsudvalget 16. November 2015 Anlægsudvalget 16. November 2015 Air Greenland A/S 25 % 37,5 % 37,5 % SAS Grønlands Selvstyre Den danske stat 2 Air Greenlands flyflåde 7 x Dash 8 8 x Bell 212 10 x AS350 1 x A330 1 x King Air Differentieret

Læs mere

1 AF 16 SIDE ÅRSRAPPORT ÅRET DER GIK I FPU MED ARBEJDET FOR VORES MEDLEMMER OG DERES FAGLIGE STOLTHED I 2015

1 AF 16 SIDE ÅRSRAPPORT ÅRET DER GIK I FPU MED ARBEJDET FOR VORES MEDLEMMER OG DERES FAGLIGE STOLTHED I 2015 1 AF 16 ÅRSRAPPORT ÅRET DER GIK I FPU MED ARBEJDET FOR VORES MEDLEMMER OG DERES FAGLIGE STOLTHED I 2 AF 16 3 AF 16 INDHOLD 3 FORORD 4 OM FPU 4 FPU's værdigrundlag 5 FPU's struktur, kommunikation & medlemsservice

Læs mere

Dato 8. december 2017 Høringsliste J. nr. 2017-5407 Høringsliste for lovforslag om ændring af lov om luftfart ACI Air Alsie Advokatsamfundet Air Greenland Airline Operators Committee for Denmark (AOC)

Læs mere

BREXIT Konsekvenser for luftfart. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for marked og kollektiv trafik Informationsmøde om BREXIT 20.

BREXIT Konsekvenser for luftfart. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for marked og kollektiv trafik Informationsmøde om BREXIT 20. BREXIT Konsekvenser for luftfart Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen Center for marked og kollektiv trafik Informationsmøde om BREXIT 20. februar 2019 Markedsadgang Umiddelbare konsekvenser Pr. 30. marts

Læs mere

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-50 Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Udgave 5, 6. juni 2014 I medfør

Læs mere

Flyveplads IFR/VFR Bemærkninger:

Flyveplads IFR/VFR Bemærkninger: Flyveplads IFR/VFR 2002 2003 Bemærkninger: *) Kun godkendt til VMC (+ evt. Nat-VFR) EKAH IFR 17593 17356 Århus VFR 6187 4591 EKAE * IFR 0 0 Ærø VFR 2427 2602 EKBI IFR 36643 36299 Billund VFR 12434 14211

Læs mere

Grønlandsudvalget GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 7 Offentligt

Grønlandsudvalget GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 7 Offentligt Grønlandsudvalget 2014-15 GRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 7 Offentligt MINISTEREN Grønlandsudvalget Folketinget Dato J. nr. 17. april 2015 2014-4402 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon

Læs mere

Trafikudvalget L 13 - Bilag 4 Offentligt

Trafikudvalget L 13 - Bilag 4 Offentligt Trafikudvalget L 13 - Bilag 4 Offentligt Supplerende grundnotat om Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om information til flypassagerer om det transporterende selskabs identitet

Læs mere

DATO: NAVN: OYAKH C 172/L VFR EKSN-EKEB AWY RAPPORTPUNKT HØJDE EET ETO ATO BRØNDERSLEV 2000 00:09 SVENSTRUP 2000 00:10

DATO: NAVN: OYAKH C 172/L VFR EKSN-EKEB AWY RAPPORTPUNKT HØJDE EET ETO ATO BRØNDERSLEV 2000 00:09 SVENSTRUP 2000 00:10 Revision 1 DATO: NAVN: OYAKH C 172/L VFR EKSN-EKEB FORPLADS BRØNDERSLEV 2000 00:09 SVENSTRUP 2000 00:10 Tværs/Abeam HOBRO 2000 / FL45 00:10 IKAST FL45 / 2000 00:17 VARDE 2000 /1500 00:21 ESBJERG 1500 00:08

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse for Grønland om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet mv.

Udkast til Bekendtgørelse for Grønland om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet mv. Udkast til Bekendtgørelse for Grønland om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet mv. I medfør af 148 i luftfartsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 408 af 11. september 1985, som

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mmo@tbst.dk www.tbst.dk Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladser Trafik-

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark

Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0390 Bilag 3 Offentligt Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark 22. september 2008 Supplerende grundnotat vedrørende forslag (KOM(2008) 390) fra Kommissionen

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE NOTAT 18. juni 2007 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE TIL ALLE Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget passiv offentlig forsørgelse i lang tid, ind

Læs mere

Regnskabsanalysen 2014

Regnskabsanalysen 2014 Regnskabsanalysen 2014 Fem regnskabsår i den danske transportsektor Sektorbeskrivelse: Transport og godshåndtering: Land- og rørtransport, skibsfart, luftfart, post- og kurertjenester, inkl. lagerforretning

Læs mere

Vi er glade for, at du har henvendt dig til os, for vi ved, vi byder på mere:

Vi er glade for, at du har henvendt dig til os, for vi ved, vi byder på mere: COPENHAGEN AIRTAXI A/S - KØBENHAVNS LUFTHAVN ROSKILDE - LUFTHAVNSVEJ 34-38 - DK 4000 ROSKILDE Tlf: 46 19 11 14 Fax 46 19 11 15 CVR nr. 49667728 E-mail cat@aircat.dk www.aircat.dk Tak for din interesse

Læs mere

Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula. Fælles antal for dagtilbud og skole. Central service desk håndterer fejlmeldinger

Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula. Fælles antal for dagtilbud og skole. Central service desk håndterer fejlmeldinger NOTAT Fordeling af supportberettigede brugere til teknisk support i Aula Det er kommunerne selv, der skal stå for den primære support i forbindelse med Aula. I tilfælde af tekniske fejl kan man dog naturligvis

Læs mere

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0828 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0828 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2011 KOM (2011) 0828 Bilag 2 Offentligt 6. januar 2012 J.nr. TS3000703-00002 Supplerende grund- og nærhedsnotat om Kommissionens forslag til Europa- Parlamentets og Rådets forordning om

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner

Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner 2018 Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner Side 2/7 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2012-2017 Følgende tal er opgørelser over de registrerede

Læs mere

1 AF 16 SIDE ÅRSRAPPORT ÅRET DER GIK I FPU MED ARBEJDET FOR VORES MEDLEMMER OG DERES FAGLIGE STOLTHED I 2015

1 AF 16 SIDE ÅRSRAPPORT ÅRET DER GIK I FPU MED ARBEJDET FOR VORES MEDLEMMER OG DERES FAGLIGE STOLTHED I 2015 SIDE 1 AF 16 ÅRSRAPPORT ÅRET DER GIK I FPU MED ARBEJDET FOR VORES MEDLEMMER OG DERES FAGLIGE STOLTHED I SIDE 2 AF 16 SIDE 3 AF 16 INDHOLD 3 FORORD 4 OM FPU 4 FPU's værdigrundlag 5 FPU's struktur, kommunikation

Læs mere

DANISH JOINT ARCTIC COMMAND the coolest Command on Earth

DANISH JOINT ARCTIC COMMAND the coolest Command on Earth DANISH JOINT ARCTIC COMMAND the coolest Command on Earth Nuuk, Greenland Major Karl K. Kronskjold, CH J5 (Plans) ARKTISK KOMMANDO DAGSORDEN Arktisk Kommando opgaver og enheder Samarbejde Udvikling RELEASABLE

Læs mere

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år.

Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. NOTAT September 2008 Tilgang til førtidspension for målgruppen for NY CHANCE.TIL ALLE i indsatsens to år. J.nr. 06-634-12 2. kontor/upe Formålet med NY CHANCE TIL ALLE er at hjælpe personer, der har modtaget

Læs mere

Regler for etablering og drift af private flyvepladser

Regler for etablering og drift af private flyvepladser Regler for etablering og drift af private flyvepladser Møde i Boulstrup Forsamlingshus 28. Januar 2016 Eva Nielsen Anders Madsen Center for luftfart Trafik og Byggestyrelsens Center for luftfart varetager

Læs mere

Mødereferat. Mødeleder:

Mødereferat. Mødeleder: Mødereferat Mødeformål: Dansk Fuglekollisionskomité, møde 74 Sted: Trafikstyrelsen Mødedato og tid: Tirsdag den 24. maj 2011, kl. 10.15 Journal nr.: Deltagere: Mogens Hansen, KLH Kim Skriver, DANSAM Jens

Læs mere

Sikkerhedsrapport for dansk civil luftfart 2015

Sikkerhedsrapport for dansk civil luftfart 2015 Sikkerhedsrapport for dansk civil luftfart 2015 14. november 2016 3 Sikkerhedsrapport for dansk Forord Forord Trafik- og Byggestyrelsens sikkerhedsrapport for civil luftfart giver hvert år en samlet analyse

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 245 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 245 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 245 Offentligt MINISTEREN Transport-, Bygnings- og Boligudvalget Folketinget Dato J. nr. 30. januar 2017 2017-61 Frederiksholms

Læs mere

Vi er glade for, at du har henvendt dig til os, for vi ved, vi byder på mere:

Vi er glade for, at du har henvendt dig til os, for vi ved, vi byder på mere: COPENHAGEN AIRTAXI A/S - KØBENHAVNS LUFTHAVN ROSKILDE - LUFTHAVNSVEJ 34-38 - DK 4000 ROSKILDE Tlf: 46 19 11 14 Fax 46 19 11 15 CVR nr. 49667728 E-mail cat@aircat.dk www.aircat.dk Tak for din interesse

Læs mere

ROBINSON R22 BETA II OY-HPC

ROBINSON R22 BETA II OY-HPC REDEGØRELSE Alvorlig hændelse 13-01-2015 med ROBINSON R22 BETA II OY-HPC Visse rapportdata er genereret via EU-kommissionens fælles database Side 1 af 8 FORORD Havarikommissionen for Civil Luftfart og

Læs mere

Udkast til Bekendtgørelse for Danmark og Færøerne om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

Udkast til Bekendtgørelse for Danmark og Færøerne om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Udkast til Bekendtgørelse for Danmark og Færøerne om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. I medfør af 148 i luftfartsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1036 af 28. august

Læs mere

Klamydiaopgørelse for 2012

Klamydiaopgørelse for 2012 Klamydiaopgørelse for 2012 Opgørelserne over hvor mange klamydiatilfælde, der er fundet i hver kommune skal tolkes med forsigtighed og kan ikke sammenlignes fra kommune til kommune. Der kan nemlig være

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde

Tal for klamydiatilfælde Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner OPGØRELSE OVER KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15- TIL 29-ÅRIGE I PERIODEN 2012 2016 2017 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2012-2016 Følgende tal er opgørelser

Læs mere

Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne

Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne E-Sundhedsobservatoriet - Årskonference 2013 Poul Erik Kristensen, KL Overordnet plan for FMK implementering i kommuner Mobilisering Integrationsprojekt

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Deltagere Lars Andersen, SAS Kristian

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0251 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelse om Pulje til kollektiv trafik i yderområder 1. Indledning Trafik-, Bygge- og

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0429 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0429 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0429 Bilag 2 Offentligt Medlemmerne af Folketingets Europaudvalg og deres stedfortrædere Bilag Journalnummer Kontor 1 400.C.2-0 EUK 28. oktober 2005 Til underretning for

Læs mere

PPL(H) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 4991 Masterset: 6151

PPL(H) Love og bestemmelser. 16 spørgsmål, 30 minutter. Elevsæt: 4991 Masterset: 6151 16 spørgsmål, 30 minutter Elevsæt: 4991 Masterset: 6151 Tekst7 Spørgsmål1 point: 1 ID: 70 Angiv minimumsflyvehøjden over et område, hvor et større antal mennesker er samlet i fri luft. a) b) c) d) Mindst

Læs mere

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger

Månedlig opgørelse af antal ledige boliger Emne: Indberetning af ledige boliger pr. Nr.: 463 1. april 2009 Dato: 19. marts 2009 Månedlig opgørelse af antal ledige boliger 1. Ledige lejligheder Til brug for næste måneds undersøgelse om ledige lejligheder

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over udkast til BL 9-15

Til høringsparterne. Høring over udkast til BL 9-15 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Notat TS31200-00312 03-07-2017 Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-15 Hermed fremsendes Trafik-,

Læs mere

Kvalitetssikringsrapport Kvalitetssikring af produktionsnummer og antal tilbud

Kvalitetssikringsrapport Kvalitetssikring af produktionsnummer og antal tilbud November 2013 Kvalitetssikringsrapport Kvalitetssikring af produktionsnummer og antal tilbud November 2011 februar 2012 INDHOLD Indhold... 2 1. Indledning... 3 2. Metode og målgruppe til kvalitetssikringen...

Læs mere

Tal for klamydiatilfælde. på kommuner

Tal for klamydiatilfælde. på kommuner Tal for klamydiatilfælde fordelt på kommuner OPGØRELSE OVER KLAMYDIATILFÆLDE BLANDT 15- TIL 29-ÅRIGE I PERIODEN 2012 2015 2016 Opgørelse over registrerede klamydiatilfælde i 2015 Følgende tal er opgørelser

Læs mere

Mødereferat. Mødedato og tid: Journal nr.: Mødeleder: Nils la Cour Dragheim. Referent: Vivian Sørensen, SLV

Mødereferat. Mødedato og tid: Journal nr.: Mødeleder: Nils la Cour Dragheim. Referent: Vivian Sørensen, SLV Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark Mødereferat Mødeformål: Dansk Fuglekollisionskomité, møde 70 Sted: Billund Lufthavn Mødedato og tid: Onsdag den 27. maj 2009, kl. 10.00 Journal

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens tilsyn med civil luftfart 2011

Plan for Trafikstyrelsens tilsyn med civil luftfart 2011 Januar 2011 Plan for Trafikstyrelsens tilsyn med civil luftfart 2011 1 (1) 1. Indledning... 4 2. Grundlaget for det luftfartsmæssige tilsynsarbejde... 4 2.1 Internationale love og bestemmelser... 4 2.2.

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Procentdel af samtlige ydernumre (praktiserende læger), som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 0 20 Aalborg Kommune 0 56 Aarhus Kommune 0 114 Albertslund

Læs mere

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune

Sådan kommer din boligskat til at se ud Det betyder regeringens boligskat-udspil fordelt på kommune Sådan kommer din bolig til at se ud Det betyder regeringens bolig-udspil fordelt på kommune Kilde: Skatteministeriet Ejendomsværdi Albertslund Billigere hus 1800000 28400 30400 31200 30400 800 0 19900

Læs mere

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK

Ydernumre (praktiserende læger) på FMK i kommunerne. Antal ydernumre som mangler FMK Ydernumre (praktiserende læger) på i kommunerne Antal ydernumre som mangler Kommune Ydere uden Aabenraa Kommune 11 21 Aalborg Kommune 7 62 Aarhus Kommune 21 121 Albertslund Kommune 1 12 Allerød Kommune

Læs mere

Indrapportering i luftfarten

Indrapportering i luftfarten Indrapportering i luftfarten Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt - Orientering om implementering af ny forordning v/patrick Liebgott, Fuldmægtig, Center for Luftfart Indrapportering i luftfarten

Læs mere

Bekendtgørelse om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

Bekendtgørelse om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Bekendtgørelse om Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. I medfør af 148, stk. 4, 5 og 7, i luftfartsloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 1149 af 13. oktober 2017,

Læs mere

Integrationsindikatoren: Integration på arbejdsmarkedet og kommunernes indsats. 3. Kvartal 2017

Integrationsindikatoren: Integration på arbejdsmarkedet og kommunernes indsats. 3. Kvartal 2017 1 Integrationsindikatoren: Integration på arbejdsmarkedet og kommunernes indsats 3. Kvartal 2017 Om integrationsindikatoren AXCELFUTURES INTEGRATIONSPROJEKT HVEM ER MÅLGRUPPEN 19.000 nytilkomne flygtninge

Læs mere

Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden

Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden Udviklingen i antallet af ansatte inden for administration og ledelse mv. i kommunerne i perioden 2013-2016 Dato 6-10-2017 1. Indledning I dette notat vises i oversigtsform udviklingen i kommunerne i perioden

Læs mere

Hjemmehjælp til ældre 2012

Hjemmehjælp til ældre 2012 Ældre Sagen august 2013 Hjemmehjælp til ældre 2012 Færre hjemmehjælpsmodtagere og færre minutter pr. modtager I 2012 var der godt 130.000 over 65 år, der var visiteret til at modtage hjemmehjælp, mens

Læs mere

SOCIAL DUMPING Piloter og cabin crew

SOCIAL DUMPING Piloter og cabin crew SOCIAL DUMPING Piloter og cabin crew Kampen for danske arbejdspladser! vs. Den danske model Af Anders Mark Jensen Hvem er undertegnede? Anders Mark Jensen (tidligere cabin crew) Næstformand, Flyvebranchens

Læs mere

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage

Gennemsnits antal åbningsdage inkl. åbningsdage på søgne- helligdage. Åbningsdage på søgne- helligdage Kommune nr. Kommune navn Vuggestue 2008 101 København 243,6 2,5 241,1 251 9,9 147 Frederiksberg 248,0 0,0 248,0 251 3,0 151 Ballerup 0,0 0,0 0,0 251-153 Brøndby 0,0 0,0 0,0 251-155 Dragør 244,0 0,5 243,5

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12.

Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12. Bilag 1 Tabel 1: Opgørelse af den effektive sagsbehandlingstid i måneder for afgørelser meddelt efter husdyrgodkendelseslovens 11 og 12. Kommunens effektive sagsbehandlingstid er sagsbehandlingstiden fratrukket

Læs mere

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser

Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser Bekendtgørelse om investeringspulje til mindre, regionale danske flyvepladser I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.56.04.10 til 28 på finanslov for finansåret 2019 fastsættes efter bemyndigelse: Formål

Læs mere

Allakkiaq Notat. Uunga Til Offentliggørelse. Demografisk styrke og sårbarhed på bostedniveau

Allakkiaq Notat. Uunga Til Offentliggørelse. Demografisk styrke og sårbarhed på bostedniveau Aningaasaqarnermut Naalakkersuisoqarfik Finansdepartementet Allakkiaq Notat Uunga Til Offentliggørelse Demografisk styrke og sårbarhed på bostedniveau I Landsplanredegørelse 2015 er der blandt andet en

Læs mere