AFTENSKOLE: se fritidsaktiviteter

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "AFTENSKOLE: se fritidsaktiviteter"

Transkript

1 AFTENSKOLE: se fritidsaktiviteter ALARM (112): Findes ikke. Hvis du har akut brug for ambulance, skal du ringe Ved brand ring 113 For politi ring , der jo altid vil hjælpe dig med at komme i kontakt med de rigtige. Der er bestræbelser i gang for at oprette en fælles vagtcentral for politiet i hele Grønland. Dette forventes iværksat ved årsskiftet ALKOHOL: Du må ikke indføre nogen former for alkohol til Grønland. Alkohol er generelt forholdsvis dyrt. Øl, vin og spiritus sælges i dagligvareforretningerne se butikker, dog ikke efter kl. 18 på hverdage og efter kl. 13 om lørdagen. Der er en restriktiv alkoholpolitik hos politiet. Se også under kriminalitetsmønster og hash. ANKLAGEMYNDIGHEDEN: Anklagemyndigheden er normeret til 7 jurister. En chefanklager, to senioranklagere og fire anklagere/anklagerfuldmægtige. Herudover er der for det meste en eller to jurastuderende samt i sommerperioden en sommerfuldmægtig til at hjælpe i 3 måneder. Der er desuden ca. 2 fuldtidsstillinger i forkontoret (juridisk sekretariat) samt en tolk tilknyttet anklagemyndigheden. Anklagergruppen har også nogle opgaver fra administrativ søjle, som er ledet af en juridisk administrationschef. For så vidt angår det operative se under politiet. ANKOMST: Du bliver hentet i lufthavnen og kørt til din midlertidige bolig. Du er sikkert træt den første dag på grund af tidsforskellen, men vi vil hjælpe dig med at handle lidt ind og vise dig de vigtigste steder i byen. APOTEK: Medicin udleveres gratis på lægeklinikken mod en recept. Dette gælder også lægeordineret håndkøbsmedicin. Håndkøbsmedicin sælges desuden i Matas. ARBEJDSUGE: I Grønland er arbejdsugen 40 timer. Juristerne møder derfor ind fra 8 til 16 alle hverdage. Politiet arbejder oftest i 3-hold skift, selvom der er afdelinger (bl.a. efterforskning, narko, NSK) som gør tjeneste Se i øvrigt også under Helligdage

2 AVISER / UGEBLADE/NYHEDER De mest læste aviser er sermitsiaq og AG. er en netavis, som bliver opdateret dagligt med nyheder fra ind- og udland. Det er muligt at købe danske aviser i Nuuk og at få dem leveret til bopælen. Det er dog printaviser. Se endvidere (grønlandsposten), (Grønlands radio) BIBLIOTEK: Der findes et meget udmærket bibliotek, hvor de fleste bøger kan reserveres. Man kan desuden for et mindre beløb bestille bøger fra DK og der er kort reservationstid. Der findes et stort udvalg af lydbøger, dvd er og pc-spil. BIL: Biler holder sig generelt længe, da luften er for tør til rust. Der er et rimelig brugtvognsmarked. Biler forhandles mellem og kr. Bemærk at der ikke har været foretaget løbende syn i mange år, men biler godkendes af politiet i forbindelse med omregistrering. Det er dog under overvejelse at opstarte syn hvilket er en faktor, man kan overveje ved køb af en brugt bil. Biler med 4wd er populære, men små biler klarer sig også godt i sneen. Se transport, kørekort, olie og se BIOGRAF: Der findes en biograf i kulturhuset Katuaq. Der vises ca. 2 film om dagen. De vises ca. en uge af gangen og filmene får ca. premiere som i DK. Se katuaq.gl og se kultur BOLIG: Du vil fra start blive indlogeret i en vakantbolig, som embedet betaler. Disse er møblerede og der findes både sengelinned, håndklæder m.v. Man er indlogeret vakant op til 2-6 mdr. Man får tildelt bolig afhængig af husstandens størrelse. En enlig person får således en 2-værelses lejlighed, mens et par med et barn får en 3-værelses. Boliger skaffes via ejendomsselskabet INI og der erlægges depositum på 3 måneders husleje. Pris for en 2-værelses lejlighed er ca kr., mens en 3-værelses er ca kr. Boligerne er umøblerede. Der vil dog typisk være komfur men ikke køleskab. Der vil som ofte være et mindre skab til tøj. Der er ikke vaskemaskine eller tørretumbler. Hårde hvidevarer kan købes i Nuuk både som nye og brugt, men det kan anbefales at købe fra DK og medbringe i flyttelæsset pga. momsfritagelse. Se skat og moms. BUTIKKER: Der findes en række dagligvarebutikker i Nuuk. De største er Brugseni og Pisiffik. Brugseni har en række mindre dagli brugser og Pissifik- der nærmest svarer til Føtex, har samarbejde med Jysk og Pissittat (El-Giganten).

3 Prisniveauet for de fleste varer er nogle kroner dyrere end dansk niveau. De fly-friske varer (som agurk og frisk mælk) er dog markant dyrere. En agurk koster således ca. 25 kr. og en liter frisk mælk koster ca. 44 kr. De fleste køber derfor langtidsholdbar mælk, der også findes i en økologisk variant. Man kan få langt de fleste varer i supermarkederne. Man skal dog være opmærksom på, at supermarkederne kan løbe tør for visse madvarer i perioder, hvor skibene er forsinkede eller andet. Brættet er det grønlandske frisk-vare marked, hvor man afhængig af sæsonen kan købe fisk (torsk, rødfisk, stenbider, laks, ørred, havkat mv.), rensdyr, moskus, fugle (f. eks. alk, ryper og edderfugle) og selvfølgelig både sæl og hval. Brættet lå før i Kolonihavnen, men er nu flyttet til nye lokaler ved siden af Brugsen. Det gamle Bræt i Kolonihavnen bliver kun brugt til forarbejdning af varerne til det nye Bræt. Der et udmærket udvalg af tøjbutikker, sportsbutikker og hårde hvidevarer, computer/foto/data forretninger, byggemarkeder osv. i Nuuk. Der findes rabatordninger ved køb i visse butikker. Se også Center. BØRN: Grønland er et børnevenligt samfund med stor imødekommenhed overfor børn og masser af legepladser. Der findes både private og offentlige vuggestuer og børnehaver. Generelt er der meget lange ventelister til de private institutioner. Der må endvidere påregnes en ventetid på mellem ½ og 1 år til institutionspladser i det offentlige regi. Man kan skrive sine børn op til en institutionsplads ½ år, før man får folkeregisteradresse i Grønland. Priserne på vuggestue og børnehave er reguleret efter husstandsindkomst året før. En børnehaveplads koster ca kr. ved høj tidligere husstandsindkomst. Hvis man ikke har fået institutionsplads ved ankomsten til Grønland, findes der mange private dagplejemødre. Det er kendt blandt kollegerne, hvilke dagplejemødre, der er gode. Kontakt os for yderligere info. Det koster som udgangspunkt pr. barn om måneden uden mad og bleer for en privat dagplejemor. Se også skole. BØRNEPENGE: Er indtægtsbestemt i Grønland og ved høj husstandsindkomst er der ingen børnepenge. CAFEER: Der findes flere forskellige cafeer i Nuuk. Der er bl.a. Barista, Esmeralda og Katuaq. Se også spisesteder. CARLSONWAGONLIT: Er det rejsebureau, politiet benytter. Det er således dem, der bestiller alle tjenesterejser- både indenfor Grønland og mellem Grønland og Danmark. Det er også dem, der bestiller feriefrirejser. Det direkte nummer er Man bør altid udfylde en P80, som godkendes af nærmeste chef. Se ferie frirejser.

4 CENTER: Nuuk Center åbnede i slutningen af juli 2012 og indeholder et bredt udvalg af butikker samt et par forskellige spisesteder. CYKEL: Det kan anbefales at tage en cykel med til Nuuk. Om vinteren kan man montere pig-dæk. Dette kan gøres både på by-cykel og på mountainbike. Se transport DJØF: Holder Grønlandsforedrag i Dk. Se DJOEF.dk. I Grønland er de fuldmægtige organiseret sammen med andre statsansatte (domstole og rigsombudet)og ikke sammen med selvstyrets djøf er. Der findes en tillidsmand for DJØF gruppen. DOMSTOLE: I Grønland findes Kredsretter, Retten i Grønland og Grønlands Landsret. Retssproget er både dansk og grønlandsk. Kredsretterne er første instans i alle kriminalsager og svarer til danske byretter. Der er 18 retskredse med en ret i hver, fordelt over hele Grønland. Det er politifolk, der møder som anklagere ved kredsretten. Dommerne ved kredsretten er efter retsreformen i januar 2010 uddannede på dommerkursus, men har dog sjældent en juridisk baggrund. Forsvarerne er ligeledes sjældent juridisk uddannede. De skal dog nu gennemføre en særlig grønlandsk forsvarer-uddannelse. Retten i Grønland er første instans i nogle særlovs sager og kan via kredsretterne få henvist sager af særlig principiel eller kompliceret karakter. Retten i Grønland fører desuden tilsyn med kredsretterne og yder dem rådgivning. Retten i Grønland er besat med juridisk uddannet personale, og det er jurister fra politimesterembedet, der møder som anklagere. Det er ligeledes juridisk uddannede forsvarere, der møder. Landsretten har to dommere og varetager ankesager fra hele Grønland. Den har hovedsæde i Nuuk, men kan sættes over hele Grønland. Det er altid juridisk uddannede anklagere, forsvarere og dommere. Se procedure rejser. ELEKTRICITET: Der er samme stik i Grønland som i DK. Det er 220 volt.

5 FERIE-FRIREJSE: Du har ret til en årlig ferie-frirejse til DK. Rejsen bestilles via CarlsonWagonLit og kan bruges i løbet af optjeningsperioden. Bemærk at jurister kan vælge at få et pengebeløb udbetalt i stedet. Dette skal dog vælges inden optjenings-årets opstart. FISK: Man kan fiske hele året. Man kan blandt andet fange torsk, rødfisk, helleflynder, ørred, laks og finde muslinger. FLYTNING: Politiet bruger Øbro Flytteforretning til flytninger til og fra Grønland. Flyttefirmaet pakker normalt hele bohavet, men det kan anbefales selv at pakke enkelte kasser med ting, man skal bruge fra start i vakantboligen. Disse kasser markeres vakant og vil blive placeret yderst i containeren, så de er lette at komme til ved ankomsten til Grønland. Man kan også for sommerfuldmægtige eller andre på kortvarige kontrakter få tilladelse til at sende et par flyttekasser fra tjenestestedet. Bemærk at der ikke må indføres alkohol og cigaretter. Se alkohol og indførselsrestriktioner. Når man får sin bolig kontakter man Usissaat (flyttefirma), der sørger for, at godset fra containeren flyttes ind i boligen og placeres i de rette rum i boligen. Møbler pakkes ud, mens man selv står for at pakke kasser ud. Usissaat afhenter de brugte flyttekasser efter anmodning. FODBOLD, FIT&FUN OG SVØMNING: Medlemmer af politiets idrætsforening (PI) kan frit benytte træningsfaciliteterne i Fit&fun og svømmehallen. Derudover spiller politiet fodbold hver søndag aften i 2 timer i Nuussuaq-hallen, hvor alle uanset niveau er velkomne. FOLKEREGISTRERING: Se kommune FORSIKRINGER: Der findes to selskaber i Grønland: If og Kalallitxxx og Tryg. Bemærk, at du ikke kan benytte det danske sygesikringskort i Grønland eller i DK. Du skal rekvirere en bopælsattest til dokumentation ved lægen. Denne dækker dog kun for så vidt angår akut behandling udenfor Grønland. For at være fuldt dækket ved rejser til DK skal der tegnes en rejseforsikring. POPERMO kan ikke tilbyde forsikring i Grønland. FRISØR: Der findes adskillige frisører i Nuuk, der alle er rimelig dygtige. FRITID: Der er et stort udbud af fritidsaktiviteter i Nuuk alle til en meget rimelig pris. Det er således muligt at gå til svømning, kajakpolo, musik, dansk, gymnastik, grønlandsk, håndbold, fodbold.

6 Man kan også tage dykkercertifikat, duelighedsbevis osv. Endvidere bliver meget fritid i Nuuk brugt på udendørsaktiviteter i sommerhalvåret på at sejle og vandre i fjeldet, - i efteråret på jagt og i vinterhalvåret på skisport (hvis der er sne ) både langrend og alpin. Se FROKOST Ved PM medbringer de ansatte selv frokost, køber i en af de nærmeste butikker eller går over til politiet og spiser. Ved siden af politistationen ligger Selvstyret, hvor der findes en udmærket kantine, som ansatte ved politiet også må bruge. Den har åben til morgenmad og frokost. GRØNLANDSK: Det er ikke nødvendigt at kunne grønlandsk for at bo i Nuuk, da alle taler dansk. Grønlandsk er et meget svært sprog, som alle har ret til at få undervisning i. De fleste lærer sig dog de mest brugte ord: Takuss: vi ses, qujanaq: tak, illillu: i lige måde (selv tak), bye: farvel. Bemærk at t udtales som d (takuss udtales derfor: daguss ), k som g og dobbelt l som sl således: Kangerlussuaq (udtales: gangerslussuak). Der findes e-læringskurser på nettet, hvor man kan få en idé om sproget. Se HASH: Se under kriminalitetsmønster. HELLIGDAGE: De fleste helligdage er de samme som i DK. Grundlovsdag er dog ikke helligdag i Grønland. Dog er den grønlandske nationaldag en helligdag (21. juni) og helligtrekongersdag er ½ fridag (6. januar). HUSDYR: Det er svært men ikke umuligt at tage husdyr med til Nuuk. Hunhunde skal være steriliseret for at få lov til at komme herop. Særlige regler gælder for tjenestehunde. HUSFLID Der er flere turist/souvenirsforretninger i centrum af Nuuk, hvor man kan købe grønlandsk husflid såsom Tupilakker, halskæder, øreringe osv. udformet i fedtsten, hvalrostand, rentak, og andre dyre/naturmaterialer. Der bliver også solgt husflid foran Brugseni i Nuuk. Der ligger et kunsthåndværksted på Nukullaq 5, hvor det er muligt at få lavet ting på bestilling, samt købe tilsvarende produkter, som kan købes i butikkerne. Dem, som arbejder der, er til at handle med, og man kan derfor tit få det billigere end i forretningerne.

7 INDFØRSELSRESTRIKTIONER: Bemærk at nedenstående gælder både for bagage og flyttegods: Toldregler ved indrejse til Grønland: Cigaretter 40 stk. Kulsyreholdige læskedrikke 2 liter Parfume 50 gr. Eau de toilette 250 ml. Kosmetik og andre toiletmidler til en samlet max. værdi af kr. 1000,- Chokolade- og slikvarer 4 kg Kaffe eller the 4 kg Kød, kødvarer eller fjerkræ 5 kg INTERNET: Er meget dyrt i Grønland. Man betaler per forbrug og TelePost er eneste udbyder. Se IS: Grønlændere er det folkefærd i verden, der spiser mest is. Is kan hentes i havnen, når isfjelde af ferskvand driver ind. Pakis og storis kan lukke havne og byer på kysten. Isbjørn: Isbjørn er senest blevet set i Nuuk i juni måned I foråret 2012, blev der skudt isbjørn tæt ved Nuuk og inden for kvoten. Der var derfor isbjørnekød på brættet, hvilket sker meget sjældent. JAGT: Er en yndet fritidssport. Rensdyrsæsonen er fra 1. august til 15. november. Jagt-tegn kan købes på kommunen for 50 kr. for bosiddende, sammen med rensdyr- og moskuslicenser, der i øjeblikket er gratis. Man kan desuden skyde ryper, alke, sneharer og sæler som bosiddende i Grønland. JULEMANDEN: Bor i Grønland. Hans hus ligger i Uummannaq. Julemandens postkasse er nu flyttet fra Kolonihavnen i Nuuk til Ilulissat.

8 KAFFEMIK: Den grønlandske måde at fejre begivenheder på. Kaffemik udmærker sig ved at være en slags åbent hus, hvor der serveres et kæmpe udvalg af kager og tit også noget mad. Det er ikke nødvendigt, at være tæt på hovedpersonen, og der er ingen krav til, hvor længe man deltager. Hvis det er småt med pladsen, giver man plads til de nyankomne gæster. KAGECIRKULÆRET: Blandt politiet i Grønland er der altid mange gode anledninger til at give kage - ingen anledning er for lille. Der er således eksempelvis tiltrædelseskage, kørekortskage, skiltekage (politiskilt for nye politifuldmægtige), stempelkage (når du får dit navnestempel), landsretskage, feriekage, kage ved barns fødselsdag, ved bestået eksamen mv. KLUBBEN NUUK POLITI: KLUBBEN er en faglig/social klub for alle personalegrupper ansat hos Nuuk Politi, Politimesterembedet og politiskolen. Kontingentet er 100 kr. pr måned og for dette får man fri kaffe og the m.v. samt deltagelse i sociale arrangementer eks. julefrokost, fastelavn m.v. KLUBBEN har et mindre salgs-udvalg af sodavand og slikvarer. Blandt KLUBBEN s politiansatte vælges tillidsmanden for Nuuk Politi. Øvrige Klubmedlemmer er passive medlemmer. KNPP/ KALAALLIT-NUNAANNI POLITIIT PEQATIGIIFFIAT(GRØNLANDS POLITIFORENING) KNPP er en faglig organisation under Politiforbundet i Danmark. Der kan udelukkende optages politiuddannede og tjenestemandsansat administrativt personale. Kontingent betales via Politiforbundet i Danmark. KOMMUNE: Nuuk hører til Kommuneqarfik Sermersooq. Det er på kommunen, du skal henvende dig for at få bopælsattest, jagttegn, jagtlicens, tilmelde dig folkeregistret og skrive evt. børn op på ventelister til institutionsplads. Det er også på kommunen, man kan blive skrevet op til eventuelle kurser i kommunalt regi. Se KRIMINALITETSMØNSTER: Flertallet af sagerne i Grønland er personfarlig kriminalitet såsom drab, vold, voldtægt og anden sædelighedskriminalitet. Den altovervejende hovedregel er, at kriminaliteten begås i gerningsmandens omgangskreds og ofte i forbindelse med alkohol- eller andet misbrug. Det er således ikke farligt at færdes på gaden i Nuuk eller andre byer i Grønland, da vi stort set aldrig oplever umotiverede gadeoverfald. I forhold til indbyggertallet er der uforholdsmæssigt mange drab og sædelighedsforbrydelser, ligesom Grønland har enormt mange selvmord.

9 Der findes stort set ingen hårde stoffer i Grønland. Hash er til gengæld en stor udfordring for Grønlands Politi. Hash er meget dyrt og koster ca. 100 kr. for 0,1 gram. Der er samtidig strengere foranstaltninger end i DK for indførsel og salg af hash. KULTUR: Der er et nationalmuseum og et kunstmuseum i Nuuk. Derudover har Katuaq løbende forskellige udstillinger, koncerter, teaterforestillinger, foredrag mv. Hotel Hans Egede og Godthaabhallen arrangerer endvidere foredrag og koncerter flere gange årligt med grønlandske, danske som internationale kunstnere. Der afvikles kulturnat hvert år i januar. I maj måned er der gør maj sund med en række forskellige sportsarrangementer. KULTURELLE FORSKELLE: Der er forskelle på danskere og grønlændere. Vis interesse for de kulturelle forskelle, så bliver det nemmere og sjovere at navigere blandt grønlænderne. Spørg gerne dine danske og grønlandske kolleger til råds. Det er vores opfattelse og vision, at Grønlands Politi skal være (og er!) den bedste myndighed i Grønland KØREKORT: Hvis man flytter til Grønland og tager sædvanlig bopæl (dvs. folkeregisterflytning og ophold i mere end 6 måneder) kan du kun benytte dit danske kørekort i de første 14 dage, hvorefter du skal ombytte kørekortet til et grønlandsk (du får lov at beholde det danske kørekort). Grønlandsk kørekort bestilles hos politiet i Nuuk. Hvis du er i Grønland i kortere tid end 6 måneder (dvs. ikke flytter til Grønland) kan du køre på dit danske kørekort i hele perioden. LYS: I højsommeren er der lyst det meste af døgnet solen forsvinder kun kortvarigt i løbet af natten. Mørklægningsgardiner er et must I december måned står solen op ved 10-tiden og går ned igen allerede ved halv-tre-tiden. Der er ikke rigtig mørketid i Nuuk. Fra slutningen af august og frem til april måned kan man se nordlys, når det er klart og frost. LÆGE: Man har ikke en fast praktiserende læge i Grønland. I tilfælde af sygdom kontakter man lægeklinikken, som ligger i tilknytning til Dronning Ingrids Hospital. Medicin udleveres gratis fra hospitalets apotek. Ved alvorligere sygdomme, hvor hospitalet ikke kan klare behandlingen selv, overføres man til Rigshospitalet på sundhedsvæsenets regning. Bemærk, at har du folkeregisteradresse i Grønland, mister du samtidig retten til at blive behandlet i det danske sundhedssystem. Ved ferier og andre kortere ophold kan du modtage behandling ved forevisning af grønlandsk bopælsattest.

10 MOBILTELEFON: TelePost er eneste mobiludbyder i Grønland. Taletidskort kan købes på posthuset og opfyldinger kan købes i dagligvarebutikkerne. Taletidsabonnement (som de fleste har) hedder Tusass. Der findes også andre typer abonnementer. Der er mobildækning i alle grønlandske byer, men der er ikke altid dækning i fjeldet eller i fjordsystemet. MOMSREFUSION: Der betales ikke moms i Grønland. Dette betyder, at du i de fleste tilfælde kan får refunderet momsen på varer, som du har med til Grønland. Momsen refunderes for varekøb over 300 kr., som er foretaget indtil 3 måneder før indrejse i Grønland. Nedenstående er reglerne for at tage varerne med tilbage til DK uden at svare moms: Du skal ikke betale told af dine personlige ejendele, når du flytter til Danmark fra et land uden for EU. Det gælder dog kun, hvis du opfylder nedenstående betingelser. Du skal opfylde betingelserne for at blive fritaget for told. Betingelserne kan fx være: * Du skal have ejet dine ejendele og benyttet dem i mindst seks måneder. * Dine ejendele skal benyttes på samme måde, efter du er flyttet til Danmark. * Du skal have boet uden for EU i mindst 12 måneder sammenhængende." Se mere: Du kan få momsen refunderet på to måder: For varer købt i butikker, der er med i Global Refund/Tax free skal man henvende sig i lufthavnen ved udførslen, hvorefter man får refunderet ca. 15% straks. I andre butikker kan man få lavet en aftale om, at de, når du har sendt en udførselskvittering til dem, overfører momsen direkte på din konto. I dette tilfælde får du ca. 20% refunderet. Du får en udførselsattest ved at få skattekontoret i Nuuk til at stemple på kvitteringen. Bemærk at butikkerne ikke er forpligtet til at refundere din moms, og at momsrefusion i alle tilfælde kun gælder ved køb over 300 kr. MORGENMAD Hver fredag er der morgenmad ved politimesterembedet eller ved Nuuk politi. MUSEER: Se under kultur NATUR: Der er en rig natur i og omkring Nuuk. Ved turistbureauet i Kolonihavnen kan du købe et vandrekort som viser området omkring Nuuk, med gode vandreruter, overnatningssteder osv. De tilbyder også hvalsafari, sejlture ind til isbræen i bunden af fjorden, samt andre udflugter.

11 Lige uden for Nuuk ligger fjeldene Lille Malene og Store Malene. Lille Malene er om vinteren åben for skiløb idet der er skilifter og skibakker og er ellers et udmærket mål for en vandretur. Store Malene byder også på en fantastisk vandretur. Der er en fantastisk udsigt fra toppen af Store Malene, så i godt vejr er det turen værd. Husk vand og en madpakke til toppen. Det tager ca. 1½ - 2 timer at gå til toppen fra Qinngorput. NUUK: Er Grønlands hovedstad med ca indbyggere hvoraf ca. 1/3 er danskere. Nuuk ligger syd for polarcirklen, hvilket bl.a. betyder, at der på intet tidspunkt af året er 100% mørkt eller lyst. Det betyder også, at der ikke må indføres slædehunde til byen. Se husdyr. Fra Nuuk kan man flyve indenrigs- ofte via Kangerlussuaq eller til Island. Nuuk ligger i verdens største fjordsystem og man kan med kystbåden sejle til øvrige byer på kysten. Nuuk består af tre dele: Nuuk som er den gamle bydel og bydelen, hvor man kan handle alt. Nuussuaq er hovedsageligt beboelse, men der ligger Pisiffik, Brugseneeraq og Butik Natalie, hvor man kan købe dagligvarer. Qinngorput er den nyeste bydel, der er hovedsageligt ejerboliger og en skole. Der er dog også en lille dagligvarebutik. Bydelen er i stadig under opbygning. OLIE: Er billigt i Grønland. En liter benzin koster ca. 6,15 kr./l. Mange huse er opvarmet ved hjælp af oliefyr. OVERENSKOMST: Vær opmærksom på at ansatte ved Grønlands politi er underlagt en anden overenskomst end den danske. Blandt politier er lønforskellene stort set udlignet. Dette er dog ikke det samme for Jurister. Se Djøf og PENGE: Valutaen i Grønland er danske kroner. Man kan bruge dankort i alle butikker. Der er ingen udendørs hæveautomater i Nuuk. Der findes hæveautomater i bl.a. banken, Pisiffik Nuuk, Brugsen Nuuk. Grønlandsbanken ligger i centrum. PM: Forkortelse for politimesterembedet. Sidder i separat bygning og består organisatorisk af økonomiafdelingen, bødeafdelingen, IT, personaleafdelingen, operativ søjle, juridisk søjle, narko, service og politiskolen. Desuden sidder politimesteren, chefanklageren,

12 chefpolitiinspektøren og administrationschefen, der tilsammen udgør øverste ledelse i bygningen. POLITI: Der er ca. 50 polititjenestemænd i Nuuk og ca. 130 i hele Grønland. Politiet har rådighed over 4 politikuttere, som betjenes af politiets ansatte sømænd. Se Sisak. Nuuk politi hører til region Sermersooq sammen med Paamiut, Tasiilaq og Illoqqortoormiut. Der er en regionsleder og herudover er der en operativ regionsleder, der er ansvarlig for Nuuk politi. Nuuk politi har flere vagthold og vagthavende, der dækker 3-holds skift. Derudover er der en efterforskningsafdeling, der normalt er ansvarlig for de tilbageholdte (varetægtsarrestanter). Der er desuden NSK (Nuuk sekretariat), der forbereder sagerne til retten og som ofte også møder i retsmøderne. Der er en mindre færdselsafdeling, som især tager sig af køreprøver. Der er flere tjenestehunde, der normalt er knyttet til vagtholdene. POLITIFORBUND: Se KNPP POST: De fleste ansatte ved Grønlands politi bruger politiets postboks (1006) til modtagelse af private breve og pakker, da postlevering kan være ustabil og forsinket. PRAKTISK TJENESTE: Vi tilstræber at give nyuddannede anklagerfuldmægtige samme uddannelse som i DK, herunder en uges tjeneste i Nuuk politi med vagter både om dagen og om natten. Det er desuden et mål at nyuddannede skal i en kort indstationering hos Rigsadvokaten. De anklagerfuldmægtige følger desuden den almindelige fuldmægtiguddannelse i Danmark. PROCEDUREREJSER: Juristerne skiftes til at tage med landsretten på procedurerejse til forskellige grønlandske byer. Hver jurist er af sted ca. 2 gange om året af ca dages varighed. Turene har ofte et tætpakket program med retsmøder. Rejserne foregår med dommer, forsvarer og to domsmænd, og der er oftest god stemning på trods af mulige kontroverser under retsmøderne. Rejserne foregår med fly og helikopter og i sjældne tilfælde med politikutter. PÅKLÆDNING: På grund af vejret er det meget almindeligt at være iklædt et praktisk outfit og klæde om ved ankomsten til arbejde, restaurant, skole eller mødested. Således har de fleste skiftesko på arbejde og med i tasken, når de går i byen. Da Grønlands politi er et enhedspoliti, udleveres der uniformer til jurister. Disse uniformer bruges i sjældne tilfælde som f.eks. til nytårsparole. Bemærk dog, at man kan få udleveret varmt uldent undertøj, handsker, overtræksbukser, regnbukser etc.

13 Q: Er et af de mest brugte bogstaver i det grønlandske sprog og udtales som r gr i da r graffiti RAL (ROYAL ARCTIC LINE): Sørger for at skibsforbindelser mellem DK og Grønland holdes ved lige og at kysten forsynes med varer. Man kan sende frostbokse med frossen kød (rensdyr/moskus) til DK Ålborg via RAL. RENSDYR: Kan skydes i jagtsæsonen eller købes på brættet. Spises til jul og i øvrigt året rundt (så længe lager haves). Rensdyrkød bruges i Grønland på samme måde som okse og svinekød bruges i Danmark og kan således bruges i burger, frikadeller, sammenkogte retter mv. RYGELOV: Er fra 1. oktober 2010 indført i Grønland og er stort set identisk med den danske. SAR: Search and Rescue er en stor del af Grønlands Politis operative opgave. Politiet er ansvarlige for redningsopgaver på land og for redning til vands i mindre omfang fra yderste øer og ind til kysten. SELVMORD: Se under kriminalitetsmønster. SISAK: Politiet ejer 4 kuttere, som besættes af ansatte sømænd. Kutterne ligger normalt i de forskellige regioner og kan benyttes til bygdeture, SAR operationer, til besøgsrejser eller andet. Fra Nuuk er der ca. en gang hver anden måned en bygdetur til Fiskenæsset eller Kapisillit, hvor det afhængigt af plads vil være muligt at sejle med. SKAT: I Grønland betales der 42 % i skat uanset af indkomst. Fradrag for lån til fast ejendom i Danmark kan ikke overføres til Grønland. Fradraget opspares dog og overføres til næste år, eller bruges i forbindelse med udlejning af ejendom i DK.

14 SKOLE: Der er flere offentlige skoler og en privat friskole i Nuuk. De offentlige skoler har et varierende ry, idet der på de enkelte skoler er stor forskel på lærerkapaciteten, hvorfor nogle klasser fungerer rigtig godt, mens andre ikke fungerer så godt. Nuuk Internationale Friskole er en privatskole med stor egenbetaling ( kr. i depositum og kr. om måneden inkl. Fritidsordning), der har klasser til og med 9. klasse (svarer til dansk 8. klasse). Der er max 20 børn i hver klasse og eleverne har undervisning efter samme læreplaner som i DK. Der er såvel grønlandsk som engelsk på skoleskemaet helt fra 1. klasse. Man kan skrives op til en plads i skolen. Se mere på nif.gl SPISESTEDER: Nipisa og Sarfalik er gourmetrestauranterne i byen og er i den dyre ende. Af steakhouses er der Hereford. Desuden er der flere spisesteder i den billige ende, herunder Charoen Porn (Thai), Esmeralda, Barista (cafémad) og herudover findes en række fastfood restauranter og pizzariaer. TANDLÆGE: Der er både en (gratis) offentlig tandlæge og en privat tandlæge (mod betaling). Derudover er der skoletandplejen. TIDSFORSKEL: Nuuk/Vestkysten er 4 timer efter Dansk tid. Når klokken er 9 i Nuuk, er den derfor 13 i Danmark. Der er to timers forskel til Illoqqortoormiut på Grønlands østkyst. TRANSPORT: Af transportmidler i Nuuk er der busser og taxaer, men rigtig mange går til og fra arbejde. Der er 3 buslinier, som kører ca. hvert 20 minut samt ekstrabusser i myldretiden. Busserne kører i sløjfe, hvilket betyder, at man som hovedregel står på bussen samme sted, som man er stået af. Derudover er der skolebusser. Det koster 15 kr. at køre med bus. Et klippekort med 11 klip koster 120 kr. Om eftermiddagen er der også indsat ekstrabusser. Se Der er i forhold til indbyggertallet mange biler i Nuuk. Der er forbudt at indføre motorcykler i Grønland. I perioder med sne er der snescooter- veje /stier i Nuuk. Der er desuden to taxa selskaber: tlf eller TV: Der er to TV-udbydere i Nuuk. KNR (kalallit nunaat Radio) er den landsdækkende tv-kanal og har enkelte egenproducerede udsendelser og sender nyheder hver aften. Derudover modtager de programmer fra DR. De viser enkelte begivenheder live.

15 Nuuk TV er en lokal tv-forening i Nuuk, som udbyder tv-pakker. De laver desuden lokale nyheder, der vises hver aften i hverdagene. Man kan hos Nuuk-TV købe forskellige pakkeløsninger, hvorved man kan få adgang til varierende antal kanaler, som vises tidsforskudt, således at sendefladen er som i Danmark blot i Grønlandsk tid. UNDERHOLDNING: Se kultur VAGT: Juristerne indgår i Politimesterens bagvagtsordning, hvor juristerne på skift en uge af gangen har en vagttelefon, som politiet kan/skal ringe til med juridiske spørgsmål (eks. grundlovsforhør eller tvangsindlæggelser), ligesom bagvagten skal orienteres om særlige begivenheder (eks. drab, sager af interesse for pressen mv.). VEJR: Luften er meget tør, hvilket kan mærkes på hud og læber ved ankomst til Grønland. Vejret spænder over en langt bredere kam end i Danmark. Om sommeren kan der på en vindstille og solrig dag være op til 25 grader i Nuuk, men der kan også opleves sommerdage med storm (op til 40 sekundmeter er ikke helt usædvanligt) og temperaturer ned til 4 grader, men hvor det føles som minusgrader på grund af vinden. Vejret kan skifte meget hurtigt. Om vinteren kan der opleves alt fra en rigtig dansk vinter med regn og rusk til minus 30 grader og snestorm. Et særligt vejrfænomen er føn-vinde, der medfører pludselig og kraftig vind med voldsomme temperaturstigninger. Således kan der i november måned forekomme dage med op til 19 grader (+) VÆRTSHUS: I Nuuk er der flere værtshuse. Tugto, Kristinemut, Tullemut, Takuss, Maximut er værtshus primært besøgt af de lokale. Manhatten, Daddys og Godthåbs Bryghus ligger i samme bygning og her er publikummet mere blandet. Manhattan er er et regulært diskotek. På Daddys kan der spilles Billard/Pool på nogle meget slidte poolborde. X-BOX: Er en god ting at have XYLOFON: Kan købes i Legekæden

16 YMER: Er dyr, da det endnu ikke kan fås i langtidsholdbar udgave ZOOLOGISK HAVE: Findes ikke i Nuuk, men ravne, krager og måger er der masser af. Til gengæld er der ingen edderkopper og andet kryb ÆBLER: Kan fås til en rimelig penge og varierende kvalitet ØL: Nuuk har eget bryggeri: Godthaab Bryghus. En almindelig øl i supermarkedet koster 16,50, men nydes alligevel. ÅHHHHH: Hvor er der skøøønt i Grønland..

Vejledning for nyansatte fra Danmark.

Vejledning for nyansatte fra Danmark. Vejledning for nyansatte fra Danmark. Penge Vi bruger danske kroner i Grønland. Her er to banker - Grønlandsbanken og BankNordik - hvor du kan oprette konti hævekort osv. Alle almindelige kreditkort, såsom

Læs mere

GAMMEQARFIK. Aasiaat

GAMMEQARFIK. Aasiaat Aasiaat Om skolen: 500 elever 31 kollegieelever 50 lærere 45 uddannede lærere 11 Ikke Grl. Sprogede undervisere Om skolens struktur: 3 afdelinger med afdelingsledere Fælles aktiviteter Aktivitetsdage Skema-løse

Læs mere

Delegationsrejsen 2014

Delegationsrejsen 2014 Delegationsrejsen 2014 Erhvervsliv mødes i Grønland Delegationsrejse med Arctic Business Network Så er programmet klar for forårets store delegationsrejse til Grønland et stærkt tilbud til alle med interesse

Læs mere

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg

5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg 5 dages luksus vinterferie til Grønland: Ilulissat Hundeslæde, nordlys, isbjerge og bygdebesøg Isbjerge, nordlys, bygdebesøg og hundeslæde Det er sammen med meget andet, hvad der kan opleves på turen.

Læs mere

Det er værd at vide om lejligheden

Det er værd at vide om lejligheden Redigeret juli 2012 Det er værd at vide om lejligheden Du lejer dig ind ved et ejendomscenter. Du flytter eller er flyttet ind på et plejecenter, - ikke et plejehjem. Det betyder, at den lejlighed, du

Læs mere

Velkommen til Botilbud Parkvej 12

Velkommen til Botilbud Parkvej 12 Velkommen til Botilbud Parkvej 12 I denne mappe kan du finde information om livet på Parkvej 12 Vi glæder os til at byde dig velkommen Kære Beboer velkommen til Botilbud parkvej 12 I denne mappe kan du

Læs mere

Introduktion til Lægeklinikken

Introduktion til Lægeklinikken Introduktion til Lægeklinikken Foto.. 1 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 2 Formål 3 Forord 4 Beskrivelse af lægeklinikken 5 Organisation 6 Arbejdsforhold 7 Arbejdstid 8 Personale 9 Bygdeforhold

Læs mere

Velkommen til Prag. HTS PRAHA 21 Jana Rúzicky 1155 Lejlighed 11 14800 PRAHA 4 Tjekkiet

Velkommen til Prag. HTS PRAHA 21 Jana Rúzicky 1155 Lejlighed 11 14800 PRAHA 4 Tjekkiet Velkommen til Prag HTS PRAHA 21 Jana Rúzicky 1155 Lejlighed 11 14800 PRAHA 4 Tjekkiet BELIGGENHED 2 PRAKTISKE OPLYSNINGER OM LEJLIGHEDEN: Lejligheden er på ca. 80 m² og består af en kombineret stue/køkken,

Læs mere

Retreat for kvinder på Bjørnø

Retreat for kvinder på Bjørnø Retreat for kvinder på Bjørnø Drømmer du om: o at gøre noget godt for dig selv i en weekend o at se på dit liv med nye øjne o at komme lidt hjemmefra for at komme friskere hjem o at være på en bilfri,

Læs mere

Præsentation: Upernavik

Præsentation: Upernavik Præsentation: Upernavik Lavet af: 5 klasse Prinsesse Margrethe Skolen April 2012 Klasselæreren: Eunike Kr. Thorleifsen Oversat til dansk: Ane Marie Poulsen Upernavik Upernavik blev grundlagt i 1771. Der

Læs mere

Munkegårdens elevhåndbog

Munkegårdens elevhåndbog 2015 Tilhører: Din dagligdag: Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag weekend 8.00-8.45 Morgenmad og morgenrutiner i husene (ikke dagelever) 9.00-10.30 Bo-uv. I hvert sit hus dagelever på Vejrupvej 10.30-10.45

Læs mere

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland

2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland 2 uger med hiking på is og kajak i Sydgrønland Indhold i Sydgrønland... 3 Turens højdepunkter:... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 1. Narsarsuaq og byen Narsaq... 5 Dag

Læs mere

Fredensborg Naturdagpleje

Fredensborg Naturdagpleje PRAKTISKE OPLYSNINGER Januar 2015 Her kan du finde nyttig information om privat dagpleje, vores naturdagpleje, om Jane og Hanne, godkendelse og tilsyn, priser og tilskud og andre vigtige ting. PRIVAT DAGPLEJE

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Praktiske oplysninger ved indflytning på Solgaven

Praktiske oplysninger ved indflytning på Solgaven Praktiske oplysninger ved indflytning på Solgaven Solgaven er et specielt botilbud for blinde og svagsynede efter Lov om social service 108. Med blinde og svagsynede menes der, en nedsættelse der svarer

Læs mere

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en

Grønland. Solopgang. Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en Grønland Solopgang Det var til mit store held, at jeg kom til Grønland. Jeg vidste, at jeg ville ud og have en praktik i udlandet. Jeg kunne ikke helt finde ud af om det skulle være USA eller Grønland,

Læs mere

Også for andre klassiske julegaver finder man nu store rabatter: priserne for slips er lave, Cd er kan man nu også købe til en god pris.

Også for andre klassiske julegaver finder man nu store rabatter: priserne for slips er lave, Cd er kan man nu også købe til en god pris. Sådan kunne en affiliate kalender se ud Når man ser helt nøjagtig efter, så kan man spare hele året rundt - og når kunden kan spare, så køber han mere og du tjener penge som affiliate. Hver måned findes

Læs mere

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring

Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Velkommen til EUC Nords skolehjem - Hjørring Skolehjemmet er for dig... der er i gang med en erhvervsuddannelse og har mere end 5 kvarters transport til skolen. facebook.com/ skolehjem Velkommen På EUC

Læs mere

Ungdomsskolens Skitur 2014

Ungdomsskolens Skitur 2014 Ungdomsskolens Skitur 2014 Turen går til.. Rejseplan Afgang fra Ungdomsskolen, Nordens Alle 1, Brønderslev fredag d. 14. feb. kl.13.00 med mødetid kl.12.30 med 2 busser. Inden afgang tjekkes pas + sygesikringsbevis

Læs mere

Velkommen til Pilehavehus

Velkommen til Pilehavehus Velkommen til Pilehavehus Lidt om dit nye hjem 1 2 Velkommen // Velkommen til dit nye hjem i Pilehavehus. Vi håber, at du vil falde godt til i de nye omgivelser. Pilehavehus ligger i den nordlige del af

Læs mere

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21

Italien 2015. Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Italien 2015 Fritids- & ungdomsklubben KLUb Allerød Søparken 3 3450 Allerød 48 17 79 21 Information Afgang Fredag d. 26. Juni kl. 10.30 Mødetid kl. 10.00 Bagageindlevering Torsdag d. 25. juni kl. 15.00

Læs mere

GENHUSNING. Information om genhusning af beboere i afdeling 7

GENHUSNING. Information om genhusning af beboere i afdeling 7 GENHUSNING Information om genhusning af beboere i afdeling 7 BoligKorsør marts 2013 INDHOLD Genhusningspjecen...1 Hvad betyder genhusning?...3 Muligheder for genhusning...5 Udgifter i forbindelse med flytningen...10

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Kære forældre og elever

Kære forældre og elever Kære forældre og elever Tiden nærmer sig for vores spændende rejse til Riget i midten. Vi har efter bedste evne forsøgt os at lære os noget kinesisk af vores tålmodige lærer Ning. Hun har samtidig givet

Læs mere

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012

Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Faxe kommunale ungdomsskole Ungdomsskolens skitur til Lofsdalen - Sverige fra Lørdag den 11. Februar til Lørdag den 18. Februar 2012 Her følger en række nyttige informationer omkring Ungdomsskolens skitur

Læs mere

Grønland - mødet ved kanten af indlandsisen

Grønland - mødet ved kanten af indlandsisen CWT MEETINGS & EVENTS Grønland - mødet ved kanten af indlandsisen Verden er fuld af skønne hoteller og restauranter med fine Michelin-stjerner og hippe kokke, der forkæler deltagerne under konferencen

Læs mere

Aktiviteter og arrangementer

Aktiviteter og arrangementer Det er forår og derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil udkomme hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken, nyt fra Den Sociale Vicevært, Informationer fra Ejendomskontoret,

Læs mere

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange

Dansk ICYE International Cultural Youth Exchange Vi håber, at denne brochure kan svare på jeres spørgsmål omkring det at være værtsfamilie. Har I yderligere spørgsmål er I selvfølgelig velkomne til at kontakte Dansk ICYE s sekretariat. Hvis I er interesserede

Læs mere

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund.

Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Gensidig respekt, omsorg, overbærenhed og forståelse er en forudsætning for alt frugtbart samarbejde og gælder uanset etnisk og religiøs baggrund. Plejehjemmet Tårnbygård Løjtegårdsvej 100 2770 Kastrup

Læs mere

Frederiksberg Kommune Akaciegården Midlertidige Flexpladser

Frederiksberg Kommune Akaciegården Midlertidige Flexpladser Frederiksberg Kommune Akaciegården Midlertidige Flexpladser Velkommen Akaciegården byder dig velkommen. På Akaciegården har vi 5 midlertidige Flexpladser. Hver bolig består af et dobbeltværelse indrettet

Læs mere

Maldiverne aire em L ili : F to Fo

Maldiverne aire em L ili : F to Fo Foto: Fili Lemaire Maldi verne på budget Hvis man er rygsækrejsende og gerne vil opleve Maldiverne for billige penge, er det muligt at indlogere sig i små guesthouses i landsbyerne rundt omkring på de

Læs mere

Solstrålens ABC Den selvejende institution BØRNEHUSET SOLSTRÅLEN NORD og SYD

Solstrålens ABC Den selvejende institution BØRNEHUSET SOLSTRÅLEN NORD og SYD Den selvejende institution BØRNEHUSET SOLSTRÅLEN NORD og SYD BØRNEHUSET Solstrålen Jægervangen 39 / Tjørnestien 7. Telefon 3965 6058/ 3965 3723 Fax 3965 6098 E-mail solstraalen@gentofte.dk 11 Side 2 A-B-C

Læs mere

Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Tilbageblik og overvejelser for selskaberne og de næste fire år.

Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Tilbageblik og overvejelser for selskaberne og de næste fire år. Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen Tilbageblik og overvejelser for selskaberne og de næste fire år. Hvilke investeringer ligger der og venter; lufthavne, havne, kommunikation

Læs mere

VELKOMMEN TIL SOMMERSTED PLEJEHJEM

VELKOMMEN TIL SOMMERSTED PLEJEHJEM 12 1 MIN SIDSTE TID: For os har det stor værdi, at den sidste tid af livet bliver så fredfyldt som muligt, og at du og dine pårørende får mulighed for at få en snak om jeres forventninger og øn- VELKOMMEN

Læs mere

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN

UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Studietur 2.a 2013 London Musik (PE) og Engelsk (LE) UGEDAG FORMIDDAG EFTERMIDDAG AFTEN Fredag den 15 3 13 AT (opgave på rejsen). 12:00 Mødetid vi mødes under uret på Århus H 12:27 Afgang fra Århus H.

Læs mere

Test din viden om Præpositioner

Test din viden om Præpositioner Ann Kledal og Barbara Fischer-Hansen Test din viden om Præpositioner 9 testopgaver til arbejdshæftet PARAT START 3 knyttet til grundbogen BASISGRAMMATIKKEN Special-pædagogisk forlag Xxxxxxxxx 1 Test din

Læs mere

Velkommen. til Jystrup Vuggestue

Velkommen. til Jystrup Vuggestue Afslutningsvis Er der det mindste I tænker eller undrer jer over, har I spørgsmål eller forslag, opfordres I til at tage en snak med os. I kan altid komme til en af os; der er oftest kaffe på kanden, og

Læs mere

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009

Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Rasmus dagbog om Sydafrika fra d. 4/4-19/4 2009 Min tur til Sydafrika startede allerede fredag d. 3/4. Jeg holdt fri fra skole fredag for at køre til København. Der boede vi på Hotel Admiral til lørdag.

Læs mere

Et hæfte til dig, der hjælper mig med det, jeg ikke kan klare selv længere. Der er noget, du skal vide. Mit navn:

Et hæfte til dig, der hjælper mig med det, jeg ikke kan klare selv længere. Der er noget, du skal vide. Mit navn: Et hæfte til dig, der hjælper mig med det, jeg ikke kan klare selv længere Der er noget, du skal vide om mig Mit navn: Indhold Xxxxx Ergoterapeutforeningens forord 3 Xxxxx Til dig, der læser hæftet 4 Lidt

Læs mere

Flyt konferencen til Grønland og få en 5-stjernet oplevelse

Flyt konferencen til Grønland og få en 5-stjernet oplevelse Flyt konferencen til Grønland og få en 5-stjernet oplevelse Til dig, der planlægger eller afholder konferencer, er der en ekstra oplevelse inden for rækkevidde 250 km nord for polarcirklen Hvilken udsigt

Læs mere

2.d Studietur Berlin mandag d. 9 marts - Fredag d. 13 marts

2.d Studietur Berlin mandag d. 9 marts - Fredag d. 13 marts Studietur Berlin mandag d. 9 - Fredag d. 13 Mandag d. 9 Afrejse fra Horsens Gymnasium Kl. 08.00 Forventet ankomst i Berlin kl. 15.00 Indkvartering på værelser Tirsdag d. 10 Onsdag d. 11 9-11 Besøg i bydelen

Læs mere

Glesborg Plejecenter. Glesborg Plejecenter. Velkommen til Glesborg Plejecenter

Glesborg Plejecenter. Glesborg Plejecenter. Velkommen til Glesborg Plejecenter Glesborg Plejecenter Glesborg Plejecenter Vi glæder os til at byde dig og din familie velkommen til Glesborg Plejecenter Velkommen til Glesborg Plejecenter www.glesborgplejecenter.dk lbm@norddjurs.dk Glesborg

Læs mere

Velkommen til EUC Nords kollegium - Hjørring. facebook.com/ skolehjem

Velkommen til EUC Nords kollegium - Hjørring. facebook.com/ skolehjem Velkommen til EUC Nords kollegium - Hjørring facebook.com/ skolehjem Velkommen Kollegiet er en del af skolehjemmet på EUC Nord i Hjørring. Kollegianerne er primært elever på hhx, htx samt lærlingeuddannelserne.

Læs mere

VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6

VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6 VESTERBO VELKOMMEN INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL VESTERBO... 3 FAKTA OM VESTERBO... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 5 KONTAKTPERSON... 5 LEJLIGHEDERNE... 6 STØRRELSE... 6 BOLIGSELSKAB/HUSLEJE...

Læs mere

LÆGESEKRETÆRELEVERNES KONFERENCE 2014

LÆGESEKRETÆRELEVERNES KONFERENCE 2014 LÆGESEKRETÆRELEVERNES KONFERENCE 2014 Forbryderens værste fjende Tid: 26. februar 2014 kl. 09.00 14.30 Sted: Handelsfagskolen i Skåde Arrangører: Hold 39 Antal deltagere: 76 Konferencier: Camilla Østergaard

Læs mere

Info om forsikringsforhold for elever under skolerejser med Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Info om forsikringsforhold for elever under skolerejser med Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole. - REJSEFORSIKRING Info om forsikringsforhold for elever under skolerejser med Vojens Gymnastik- og Idrætsefterskole. VGIE har tegnet en skolerejseforsikring for skolens elever. Rejseforsikringen er tegnet

Læs mere

Research exchange Lissabon juli 2014

Research exchange Lissabon juli 2014 Research exchange Lissabon juli 2014 Placering: Maria Mota Lab, Malaria Unit, Instituto de Medicina Molecular, Universidade de Lisboa, Lissabon, Portugal Ansøgningsprocessen: Jeg var så heldig at få min

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Grønlandsudvalget 2013-14 GRU Alm.del Bilag 68 Offentligt. Grønlandsudvalgets studierejse til Grønland

Grønlandsudvalget 2013-14 GRU Alm.del Bilag 68 Offentligt. Grønlandsudvalgets studierejse til Grønland Grønlandsudvalget 2013-14 GRU Alm.del Bilag 68 Offentligt Grønlandsudvalgets studierejse til Grønland 25. august 1. september 2014 Deltagerliste Sara Olsvig (IA) Doris Jakobsen (SIU) Flemming Møller Mortensen

Læs mere

5 dage med vandring på is

5 dage med vandring på is 5 dage med vandring på is Indhold... 3 Turens højdepunkter... 3 Sværhedsgrad... 3 Rejsedatoer og priser... 4 Rejseplan... 5 Dag 2. Udsigt over indlandsisen... 6 Dag 3. Gletsjer-kanterne og vandring på

Læs mere

Indkvartering samt ophold ved bjørne jagt

Indkvartering samt ophold ved bjørne jagt Kamchatka Brunbjørn Rusland kaldes for bjørnelandet, da det har den største bjørnebestand i verden. Den gode trofæ kvalitet, sammen med den gode pris, giver en god grund til at jage bjørn her. Der til

Læs mere

Velkommen til skolehjemmet

Velkommen til skolehjemmet Velkommen til skolehjemmet Velkommen til CELF Det er vores mål, at du får det bedst mulige udbytte af dit ophold både på skolebænken og i din fritid. Derfor er det hensigtsmæssigt, at vi lever efter de

Læs mere

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012

Storbyoplevelser. - Målgruppeprofil 2012 Moderne Storbyoplevelser - Målgruppeprofil 2012 Indhold Baggrund Kort fortalt Side 2 Motivation Side 4-5 Planlægning af ferien Side 7 Ferieaktiviteter Side 9 Døgnforbrug og rejsegruppe Side 11 Overnatninger

Læs mere

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert

Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Informationsfolder til Frivillige foreninger på Grøn Koncert Kære frivillige lokalforeningsfolk! eller som vi ynder at kalde jer LokalCrew (udtales Kræw ). I Muskelsvindfonden er vi meget glade for, at

Læs mere

Hvilke af følgende beskrivelser passer bedst på det sted du bor?

Hvilke af følgende beskrivelser passer bedst på det sted du bor? Side Hvilke af følgende beskrivelser passer bedst på det sted du bor? Mand Køn Kvinde - - Alder - - + Et landdistrikt En by med under. indbyggere En by med mellem. og. indbyggere En by med mellem. og.

Læs mere

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration.

Ud over serviceaftalen, udleveres en speciel pjece vedrørende husleje og indskud som administreres hos Arup & Hvidt, boligadministration. 1 Praktiske råd ved indflytning Vi vil på de kommende sider fortælle om hvad vi kan tilbyde, samt nogle praktiske informationer, som kan hjælpe med til at gøre indflytningen til en god oplevelse. Ved indflytning

Læs mere

Årsberetning 2007 For Det private børnehjem. Inuuneq Meeraq Pinngortitarlu IMP ApS

Årsberetning 2007 For Det private børnehjem. Inuuneq Meeraq Pinngortitarlu IMP ApS Årsberetning 2007 For Det private børnehjem Inuuneq Meeraq Pinngortitarlu IMP ApS. 1 Årsberetning 2007 For Det private børnehjem Inuuneq Meeraq Pinngortitarlu (IMP) Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Hamburg Baseret på 120 deltagere

Inspiration Rejsemål: Hamburg Baseret på 120 deltagere Inspiration Rejsemål: Hamburg Baseret på 120 deltagere Besøg Beatles gamle gennembruds-by og kom tæt på en storby i rivende udvikling. Hamburg er en af Tysklands ældste og mest velhavende byer, men det

Læs mere

Rejseberetning fra ophold på Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, Grønland.

Rejseberetning fra ophold på Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, Grønland. Rejseberetning fra ophold på Dronning Ingrids Hospital, Nuuk, Grønland. Christina Bang Email: bang.c85@gmail.com Tlf. +45 20 65 98 26 Hold ERG108. Ergoterapeutuddannelsen I Odense University College Lillebælt

Læs mere

Rundrejse og deltagelse i Unicon15

Rundrejse og deltagelse i Unicon15 DGI Unicykling New Zealand Rundrejse og deltagelse i Unicon15 Turleder og ansvarlig leder på turen Dennis Olesen Målgruppe Unicyklister der skal deltage i Unicon 15 og som ønsker at benytte sig af muligheden

Læs mere

Velkommen på Plejecenter Bregnbjerglunden

Velkommen på Plejecenter Bregnbjerglunden Velkommen på Plejecenter Bregnbjerglunden Haderslev Kommune, Gåskærgade 26-28, tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk 1 Der tages forbehold for ændringer. Oplysningerne er opdateret på vores hjemmeside www.plejecentre.haderslev.dk

Læs mere

Inspiration Rejsemål: Mauritius

Inspiration Rejsemål: Mauritius Inspiration Rejsemål: Mauritius Mauritius er en østat, der ligger i den vestlige del af det Indiske Ocean ca. 900 km øst for Madagaskar. Øen har et areal på ca. 1900 km². Store dele af øen er dækket af

Læs mere

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e

B e r n s t o r f f s m i nd e E f t e r s k o l e Wildschönau, Østrig B e r n s t o r f f s m i n d e E f t e r s k o l e HVOR SKAL VI BO? VI SKAL BO PÅ TO HOTELLER I WILDSCHÖNAU I ØSTRIG Pension Sonnelfels Familie Weissbacher A- 6311 Wildschönau Mühltal

Læs mere

Praktiske forhold håndbog

Praktiske forhold håndbog Praktiske forhold håndbog Afdelingslærer/ Kontaktlærer: Hver afdeling har to kontaktlærere. Det er kontaktlæreren, der har den primære kontakt til både elev og forældre. Afdelingsture: Hver afdeling tager

Læs mere

Jeppe Aakjær 1866-1930 Nanna Aakjær 1874-1962 Solvejg (datter) 1908-2001 Esben (søn) 1911-1958

Jeppe Aakjær 1866-1930 Nanna Aakjær 1874-1962 Solvejg (datter) 1908-2001 Esben (søn) 1911-1958 1 TEMA: REJSER Jeppe Aakjær 1866-1930 Nanna Aakjær 1874-1962 Solvejg (datter) 1908-2001 Esben (søn) 1911-1958 Familien Aakjær rejser meget. I dette hæfte vil du få et lille indblik i hvordan først Jeppe

Læs mere

I egen bolig. Borgerservice BOLIG 3

I egen bolig. Borgerservice BOLIG 3 BOLIG 3 I egen bolig Det er et stort skridt at flytte i egen bolig. Og der er mange ting at tænke på. Møbler, mad, rengøring, indretning og husleje. Indflytterfest, måske. Og alle de ting som man nu selv

Læs mere

Praktiske oplysninger Zillertal 2013

Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Praktiske oplysninger Zillertal 2013 Indhold 1. Turens plan (s. 2-3) 2. Regler (s. 4) 3. HUSK (s. 4) 4. Pakkeliste (20 kg./ kg.) (s. 4 - ). Pension Franzenhof (s.6) http://www.franzenhof-radfeld.at/ og

Læs mere

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014

OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 OVERSIGT OVER ARRANGEMENTER 2014 Onsdag den 15. januar kl. 14.00:... Foredrag: Det gode liv hvad er det? Tirsdag den 11. februar kl. 19.00:... Generalforsamling Onsdag den 26. marts kl. 14.00:... Foredrag

Læs mere

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015

Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Rejseprogram Hurtigruten fra Bergen til Kirkenes tur/retur 9.-20. november 2015 Mandag den 9. november 2015 Dag 1: Ombordstigning i Bergen Vores rejse starter i Bergen. Når vi bevæger os mod nord, har

Læs mere

Fremtidens Biblioteker Tænketanken 30.0 2013. Epinion og Pluss Leadership

Fremtidens Biblioteker Tænketanken 30.0 2013. Epinion og Pluss Leadership Fremtidens Biblioteker Tænketanken 30.0 2013 Epinion og Pluss Leadership ALLE DE PROCENTER Alt kan ikke måles og vejes! Kvantitet som udgangspunkt for: Kvalificeret debat, Udvikling og Kvalitet State of

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 65 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET

PAKKEREJSE-ANKENÆVNET PAKKEREJSE-ANKENÆVNET 1 K E N D E L S E i sag nr. 294/2007 afsagt den ****************************** REJSEMÅL Wagrain, Østrig. 10.2.-17.2.2007 PRIS KLAGEN ANGÅR KRAV I alt 33.888 kr. (ekskl. årsrejseforsikring,

Læs mere

Velkommen til Ollerup Plejecenter! Personalet på Ollerup Plejecenter ønsker dig hjerteligt velkommen!

Velkommen til Ollerup Plejecenter! Personalet på Ollerup Plejecenter ønsker dig hjerteligt velkommen! Velkommen til Ollerup Plejecenter! Velkommen til Ollerup Plejecenter, hvor nærvær, samvær og gode stunder vægtes meget højt, for både det enkelte menneske og hele den samlede flok. Her på Ollerup, arbejder

Læs mere

GUIDE TIL ILULISSAT. Gode tips fra Grønlands Rejsebureau

GUIDE TIL ILULISSAT. Gode tips fra Grønlands Rejsebureau GUIDE TIL ILULISSAT Gode tips fra Grønlands Rejsebureau Download gratis guide til Ilulissat med gode tips. Download på greenland-travel.dk/ilulissat greenland-travel.dk / greenland-travel.gl / greenland-travel.com

Læs mere

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet?

Opgave 1. Modul 3 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. 1. Hvornår kan Søren blive klippet? Modul 3 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvilken barnevogn vælger Karen? 4999 kr. 3995 kr. 2999 kr. X 1. Hvornår kan Søren blive klippet? 18.00 17.00 17.30 2. Hvilken farve er flottest? hvid rød grøn

Læs mere

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau.

Miniferie i Prag. Vi ses i Prag +420 777 768 190. Byrundtur med lokal dansk guide. Prag bedste bryggeritur geritur og øltur. Bådtur på Moldau. Miniferie i Prag. Prag er en fantastisk, charmerende by med masser af flotte og gamle bygninger. I dag kommer flere millioner gæster årligt til Prag for se den gyldne by med de hundrede tårne. Efter 1989

Læs mere

VELKOMMEN TIL SØBO PLEJECENTER... 3 FAKTA OM SØBO PLEJECENTER... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 4 PERSONALE... 4 KONTAKTPERSON...

VELKOMMEN TIL SØBO PLEJECENTER... 3 FAKTA OM SØBO PLEJECENTER... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 4 PERSONALE... 4 KONTAKTPERSON... SØBO VELKOMMEN INDHOLDSFORTEGNELSE VELKOMMEN TIL SØBO PLEJECENTER... 3 FAKTA OM SØBO PLEJECENTER... 4 ADRESSE/TELEFON... 4 ANTAL BOLIGER... 4 PERSONALE... 4 KONTAKTPERSON... 4 LEJLIGHEDERNE... 5 STØRRELSE...

Læs mere

Aftale. frirejser. KAPITEL i Til- og fratrædelsesfrirej ser

Aftale. frirejser. KAPITEL i Til- og fratrædelsesfrirej ser NALUNAARUTIT Grønlandsk Lovsamling Serie C-II Aftale Om frirejser Der er mellen Naalakkersuisut og Ilinniartitsisut Meeqqat Atuarfianneersut Kattuffiat, IMAK, i henhold til 47, stk. 1 i landstingslov nr.

Læs mere

Malerejse Færøerne. 24. 30. juni. Kære kunstinteresserede - kære venner

Malerejse Færøerne. 24. 30. juni. Kære kunstinteresserede - kære venner Malerejse Færøerne 2012 24. 30. juni Kære kunstinteresserede - kære venner Er du frisk - tag en hurtig beslutning og tag med til Færøerne. Vi gentager nemlig de sidste års succes og arrangerer en 7-dages

Læs mere

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503

Træningslejr Italien Påsken 2014. Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Træningslejr Italien Påsken 2014 Kontaktpersoner: Allan EG 21431398, Erik Thalund 22165422 og Peer Bertelsen 40571503 Foreløbig plan for træningslejren i påsken 2014 Tidstermin: Fra Herning: Afgang Ankomst

Læs mere

Haskoli Islands og studiemiljø

Haskoli Islands og studiemiljø Island Reykjavik Byen er spækket med store farverige malerier på husenes vægge, abstrakt kunst og tage i forskellige farver. De mennesker der bor i Reykjavik er venlige og nysgerrige, så du kan roligt

Læs mere

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog?

Opgave Eksempel: Hvor mange kager? 1. Hvornår starter filmen? 2. Hvor mange kilo håndbagage? 3. Hvor skal man skifte tog? Modul 2 Lytte, Opgave 1 Opgave 1 Eksempel: Hvor mange kager? 5 15 25 X 1. Hvornår starter filmen? Kl. 18.30 Kl. 21.00 Kl. 19.00 2. Hvor mange kilo håndbagage? 6 kg 8 kg 10 kg 3. Hvor skal man skifte tog?

Læs mere

På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre.

På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre. På vandretur og hvad så? En buket af gode råd til dig, der vil begynde at vandre. Dansk Vandrelaug Kultorvet 7, 1. 1175 København K Tlf. 3312 1165 ma.-fre. kl. 13-17 Fax 3313 1165 dvl@dvl.dk www.dvl.dk

Læs mere

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være

SKOLEHJEMMET. et godt sted at være SKOLEHJEMMET et godt sted at være SKOLEHJEMMETS ADRESSER Skolehjemmet Rørdalsvej 10 9000 Aalborg Telefon: 7250 5380 E-mail: skolehjemmet@tcaa.dk www.techcollege.dk/skolehjem Aalborg Erhverskollegium Øster

Læs mere

1. Hvor mange penge bruger jeres husstand på dagligvareindkøb pr. måned?

1. Hvor mange penge bruger jeres husstand på dagligvareindkøb pr. måned? Vi har brug for din hjælp. Hvad synes du at der skal være på hylderne hos Torvekøbmanden i Bonderup? Er der eksempelvis interesse for at få mad fra Skovsgård Hotel? Hvad synes du om ideen om fællesspisning?

Læs mere

Landsdækkende levering

Landsdækkende levering Landsdækkende levering 3xwilhelmsen.dk Landsdækkende levering (kun bro fast) Ønskes levering til ikke bro faste øer, udføres dette i samarbejde med Danske Fragtmænd til deres gældende priser. Vi har nu

Læs mere

Velkommen til skolehjemmet

Velkommen til skolehjemmet Velkommen til skolehjemmet Velkommen til CELF Det er vores mål, at du får det bedst mulige udbytte af dit ophold både på skolebænken og i din fritid. Derfor er det hensigtsmæssigt, at vi lever efter de

Læs mere

Rejsebrev fra Nuuk, Grønland. Ut. med udsigten fra patienternes opholdsstue

Rejsebrev fra Nuuk, Grønland. Ut. med udsigten fra patienternes opholdsstue Rejsebrev fra Nuuk, Grønland Ut. med udsigten fra patienternes opholdsstue Sus Thorsøe Mail: Sus.Thorsoe@gmail.com Tlf.nr.: +45 30319960 Hjemskole: Bornholms Sundheds- og Sygeplejeskole Hold: Sypl- feb-12

Læs mere

Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram. Sæson 2015-16. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. www.langelandungdomsskole.

Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram. Sæson 2015-16. Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser. www.langelandungdomsskole. Velkommen til Ungdomsskolens Rejseprogram Sæson 2015-16 Må kun åbnes, hvis du tør risikere STORE oplevelser www.langelandungdomsskole.dk Lykkeposeophold Kender du det med at købe en lykkepose i fx Matas?

Læs mere

August 2015 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND

August 2015 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND August 2015 HANDICAP KØRSEL REGION MIDTJYLLAND SÅDAN BESTILLER DU - Ring til midttrafik på 87 40 83 00 (tast 1) - Bestil online på midttrafikflextur.dk - Hent app "flextrafik - flextur, teletaxa og handicapkørsel"

Læs mere

Forsikringsvilkår. For. Selandia Afbestillingsforsikring

Forsikringsvilkår. For. Selandia Afbestillingsforsikring Forsikringsvilkår For Selandia Afbestillingsforsikring Selandia Rejseforsikring Forsikrings Agentur ApS Korskildeeng 5 2670 Greve CVR. Nr. 35813691 Info@selandiarejseforsikring.dk www.selandiarejseforsikring.dk

Læs mere

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE

V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE V E L K O M M E N TIL LEJRE KOMMUNE Dansk / Danish Indholdsfortegnelse Velkommen Her møder du kommunen Hvis du bliver syg Udbetaling af penge Kort over Osted Kort over Kirke Hvalsø Kort over Lejre / Allerslev

Læs mere

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen)

BERLIN 2015. Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april. Afgang fra Tieren kl. 07:45. Husk at tage en STOR madpakke med. Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) BERLIN 2015 Skive Kommune Mandag d. 13 - torsdag d. 16 april Afgang fra Tieren kl. 07:45 Husk at tage en STOR madpakke med Huskeliste til rejsen: Gyldigt pas (SKAL være i håndbagagen) Medicin inkl. medicinpas

Læs mere

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008

DANEHOFGARDEN LINKS OMKRING CALELLA M.M. RIGTIG PROGRAM I SPANIEN TUR!!! GOD TUR. Danehofgarden i Kroatien Ungarn 2006 2008 LINKS OMKRING CALELLA M.M. www.calella-oktoberfest.com Om oktoberfesten i Calella www.inside.danehofgarden.dk Her kan man se nyt om turen mens vi er af sted. www.portaventura.co.uk/theme-park Her skal

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015

PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015 PROGRAM FOR VINTERBADERFESTIVAL I SKAGEN 22. - 25. JANUAR 2015 TORSDAG D. 22. JANUAR Indregistrering i Salen på Kulturhus Kappelborg, Skolevej 5,. (Kør ligeud i de to lyskryds, efter 2. lyskryds ligger

Læs mere

Hvordan bruger vi Skovlunde Centret?

Hvordan bruger vi Skovlunde Centret? Hvordan bruger vi Centret? Præsentation af brugerundersøgelse 12. juni 213 Baggrund for undersøgelsen Centret er en vigtig del af s sjæl Før i tiden var spændende at købe ind i centeret, og man kunne få

Læs mere