Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING Korrektur

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING Korrektur"

Transkript

1 Integrationsrådet Juni 2016 ÅRSBERETNING 2015 Korrektur

2 Indhold 1. Forord Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed Musik uden Grænser Venligboerne Flygtningehjælp Borgmesterdag Status vedrørende tidligere års anbefalinger Anbefalinger fra årsberetning 2014: Anbefalinger fra årsberetning 2013: Anbefalinger fra årsberetning 2012: Anbefalinger fra årsberetning 2011: Årets dialogmøder Høringsvar vedr. Plan- & Udviklingsstrategi Høringsvar vedr. Børne-, Unge og Familiepolitik Høringsvar vedr. Arbejdsmarkedsudvalgets budget Byrådets temadag om integration Vedtagelse af ny forretningsorden pr. 30. april Repræsentation i Integrationsrådet Fleksibilitet i forhold til stedfortrædere Øvrige forhold Rådets medlemmer og repræsentation i øvrige råd mv Rådets mødevirksomhed Økonomi... 13

3 1. Forord Integrationsrådet skal årligt udarbejde en skriftlig beretning over rådets virksomhed. Beretningen skal offentliggøres på kommunens hjemmeside og sendes til Integrationsministeren og til relevante myndigheder, organisationer og personer. 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed Integrationsrådet ønsker at blive mere synlige for borgere og politikere i kommunen. Baggrunden herfor er i første omgang et ønske om, at de borgere i kommunen, hvis interesser rådet skal være fortaler for, bliver opmærksomme på rådets eksistens. I anden omgang er der et ønske om, at rådet bliver et naturligt sted at henvende sig for disse borgere, når og hvis de har noget på hjertet, der har relevans for den kommunale integrationsindsats. Det er også håbet, at denne arbejdsform vil gøre det mere interessant at deltage i rådets arbejde. For at synliggøre Rådets arbejde i 2015, har Rådet taget initiativ til følgende: Udleveret brochurer vedr. Integrationsrådets arbejde til Sprogskolen med henblik på omdeling til relevante kandidater. Integrationsrådets næstformand og sekretær har afholdt møde med interesserede kandidater til Integrationsrådet med henblik på at orientere om Rådets arbejde, samt at præsentere Rådets forretningsorden, således at kandidaterne på et mere oplyst grundlag kunne overveje sit kandidatur. Sekretariatet har været i dialog med Integrationsrådet i Frederikshavn med henblik på erfaringsudveksling i forhold til hvervning af interesserede. Deltaget i dialogmøder med Arbejdsmarkedsudvalget, samt til Byrådets temadag om integration. Støttet musikfestivalen Musik uden grænser med kr Musik uden Grænser Venligboerne Flygtningehjælp I 2015 støttede Integrationsrådet musikfestivallen Musik uden grænser med kr. Musik uden Grænser var en tværkulturel musikfestival med det formål at bruge musikkens kraft til at bygge bro over skel, skabe håb, fællesskaber og forståelse, samt hele kriges sår. Musikfestivallen var arrangeret af Venligboerne Flygtningehjælp og fandt sted d. 20. maj Musikfestivallen samlede en stor gruppe af kunstnere og medhjælpere, der frivilligt stillede op for at bakke op om musikfestivallen og derigennem styrke den kulturelle mangfoldighed i kommunen. Musikfestivallen tiltrak omkring mennesker. Flere medlemmer af Integrationsrådet deltog.

4 2.2. Borgmesterdag Integrationsrådet anbefalede i sin årsberetning for 2013, at der blev arrangeret en festligholdelse af borgere, der har bestået indfødsretsprøven ved et møde med Borgmesteren. På baggrund af denne anbefaling har Integrationsrådet og Borgmesteren efterfølgende besluttet, at der skal afholdes årlige Borgmesterdage med det formål at vise, at Hjørring Kommune sætter pris på tilflytningen af flygtninge og arbejdskraftindvandrere. Integrationsrådet og Borgmesteren har aftalt, at der skal afvikles 2 halvårlige arrangementer i henholdsvis februar og august, hvor kommunen: (1) byder nyankommne flygtninge velkommen, (2) lykønsker kandidater, der har gennemført danskuddannelse / arbejdsmarkedsrettet dansk, (3) lykønsker borgere, der har opnået dansk indfødsret, (4) anerkender virksomheder, der har bistået i den kommunale integrationsindsats ved at stille praktikpladser til rådighed og (5) anerkender øvrige aktører, fx frivillige sociale organisationer, der bidraget til og / eller understøtter kommunens integrationsindsats. Målgruppen for arrangementet er endnu ikke afklaret. Det er tanken, at Borgmesterdagen skal være en festlig dag, hvor Hjørring Kommune er vært ved et traktement, der er passende til lejligheden. Dette kunne fx være en buffet, der anrettes af køkkenpersonale og frivillige fra kernemålgruppen. Buffeten kan således indeholde det bedste fra det danske og de etniske køkkener. Grundet det store planlægningsarbejde vedr. Borgmesterdagen lykkedes det desværre ikke at afholde Borgmesterdagen i 2015, men Integrationsrådet arbejder videre med planlægningen og forventer at afholde dagen i 2016 / Integrationsrådet anbefaler, at Borgmesterdagen afholdes første gang i 2016/2017.

5 3. Status vedrørende tidligere års anbefalinger I dette afsnit samles op på de anbefalinger Integrationsrådet har afgivet i tidligere års beretninger. Rådet har fundet det mest loyalt overfor de kommunale samarbejdsparter at medtage alle anbefalinger uanset status Anbefalinger fra årsberetning 2014: At fagudvalgenes handleplaner i forhold til udmøntning af kommunens sundhedspolitik sendes i høring ved integrationsrådet. Alle fagudvalg har behandlet handleplaner til udmøntning af kommunens sundhedspolitik i maj Integrationsrådet har ikke modtaget handleplanerne i høring fra fagudvalgene Anbefalinger fra årsberetning 2013: At der tages politisk stilling til, om borgere der har bestået indfødsretsprøven skal festligholdes fx ved møde med Borgmesteren eller lignende begivenhed. Anbefalingen blev drøftet i dialogmøde med borgmester og fagudvalg i november Planlægningen af Borgmesterdagen har af flere omgange været drøftet på Integrationsrådets ordinære møder i Borgmesterdagen forventes afholdt første gang i 2016 / Anbefalinger fra årsberetning 2012: At de relevante politiske fagudvalg overvejer om de som del af implementeringen af integrationspolitikken, kan bidrage til etableringen af tilsvarende foreninger (som Den Tværkulturelle Venskabsforening, Hirtshals) i øvrige byer i kommunen. Fritids-, Kultur- & Bosætningsudvalgets prioriterede indsatser til implementering af integrationspolitikken kan være et skridt i denne retning. At kommunens politiske fagudvalg tager initiativ til at inddrage rådet tidligt i forbindelse med udarbejdelsen af udvalgets handleplan til implementering af integrationspolitikken. Efter rådets opfattelse, har der været tilrettelagt en proces, der fuldt ud tilfredsstiller rådets ønske om en tidlig inddragelse i udvalgenes arbejde med implementeringen af integrationspolitikken. Imidlertid har kun tre fagudvalg hørt rådet om forslag til konkrete handleplaner.

6 3.4. Anbefalinger fra årsberetning 2011: At de organiserede politiske partier i kommunen på tværs heraf udarbejder en strategi for inklusion af borgere med ikke-vestlig baggrund i den samlede kommunalpolitiske proces; fra opstilling af kandidater til deltagelse i valghandlingen. Integrationsrådet har i tidligere opfølgninger (årsberetninger 2012, 2013 og 2014) ikke haft nogen indikationer på om de organiserede politiske partier har fulgt anbefalingen. I årsberetning 2013 var dette dog suppleret med et håb om, at Demokratipatruljens besøg på Sprogskolen og det store fremmøde af interesserede kandidater her kunne være den begivenhed, der fik sat den efterlyste proces i gang. At Hjørring Kommune fortsat tager initiativ til at afholde årlige samarbejdsmøder med relevante boligselskaber og private udlejere om boligplaceringen af flygtninge umiddelbart efter Byrådet har taget stilling til kommunens andel af Region Nordjyllands kvote. Rådet deltog selv i dialogmøde i 2012 med Bolig Hjørring og Hjørring Kommune, og noterer med tilfredshed, at rådets anbefaling er blevet fulgt. Efter rådets forståelse har dialogmøderne siden været en fast del af samarbejdet mellem kommune og boligselskaber. At der gennemføres en afdækning af integrationsområdet, svarende til den afdækning, der tidligere er blevet gennemført på ungeområdet og involverede de relevante fagforvaltninger. Rådet noterer med tilfredshed, at anbefalingen i hvert fald i nogen udstrækning er blevet fulgt. Og rådet mener vel også, at rådets vedvarende interesse for disse organisatoriske spørgsmål har været medvirkende til ikke alene organisatoriske justeringer, men også en række opprioriteringer på området, herunder ikke mindst, oprettelsen af en stilling som tovholder, der får ansvar for at koordinere de forskellige udvalgsområders indsatser på integrationsområdet.

7 4. Årets dialogmøder Integrationsrådet er gennem de senere år i stigende omfang blevet inddraget i dialog med repræsentanter fra det kommunalpolitiske system. I 2015 er der afholdt to dialogmøder: Dialogmøde mellem Integrationsråd og Arbejdsmarkedsudvalg, 20. maj 2015: Resultaterne af KORA s benchmarkinganalyse af kommunernes integrationsindsats på beskæftigelsesområdet blev drøftet på dialogmødet. I tillæg hertil blev Integration drøftet og især, hvad der kan fremme integrationen, samt hvor udfordringerne lå. Dialogmøde mellem Integrationsråd og Arbejdsmarkedsudvalg, 9. november 2015: Arbejdsmarkedsudvalgets overordnede politiske målsætninger for den opprioriterede integrationsindsats , samt de økonomiske rammer blev præsenteret. Herefter fulgte en drøftelse af udfordringerne forbundet med integration. 5. Høringsvar vedr. Plan- & Udviklingsstrategi 2015 Integrationsrådet drøftede i møde d. 27. maj 2015 udkast til Plan- & Udviklingsstrategi 2015 PLUS15. I sit høringssvar gav rådet bl.a. udtryk for: Rådet har ikke kompetence til at vurdere PLUS15 i alle enkeltheder, men tilslutter sig grundforståelsen af, at fremtiden for Hjørring Kommune først og fremmest vil afhænge af, i hvilket omfang man er i stand til at tackle de nævnte udfordringer indenfor de fem temaer. Det er med stor tilfredshed, at rådet noterer, at der i PLUS15, både er henvisninger til arbejdskraftindvandrere og flygtninge og måske særligt, at det i forhold til sidstnævnte synes at være udgangspunktet, at deres fremtidige liv bliver som ressourcestærke borgere i Hjørring Kommune. Rådet tilslutter sig fuldt ud dette udgangspunkt, og i forhold til den faktiske udvikling i bosætningen i Hjørring Kommune i de seneste 4 5 år, er det værd at fremhæve, at flygtninge og indvandrere er stærkt medvirkende til at reducere det generelt faldende indbyggertal i Hjørring Kommune. I den forbindelse skal nævnes, at rådet fuldt ud tilslutter sig borgmesterens ønske om, at flere udenlandske familier skal bosætte sig i kommunen. Det gælder stadig, at der i Hjørring Kommune er bosat borgere med oprindelse i flere end 100 forskellige stater. Det må da alt andet lige være et kæmpepotentiale for de af kommunens virksomheder, der har ønsker om at etablere sig, eller forbedre sin konkurrencesituation, på et udenlandsk marked. Integrationsrådet peger på, at tomme bygninger i landområder og mindre byer kunne danne ramme om en form for kollektivbrug, der drives af flygtninge, der har landbrugsmæssig erfaring og under vejledning af danske landmænd. Herved kunne man dels give de pågældende ny viden og erfaringer, dels skabe øget bosætning udenfor de store byer.

8 Rådets høringssvar blev omsat til to konkrete forslag, og af nedenstående fremgår, at forslagene ikke førte til justeringer i høringsudkastet til PLUS15. Det fremgår dog også, at forslagene i et ukendt omfang inddrages i den øvrige kommunale planlægning. Der stilles forslag om at tomme bygninger i landområder og mindre byer kunne danne ramme om en form for kollektivbrug, der drives af flygtninge, der har landbrugsmæssig erfaring og under vejledning af danske landmænd. Herved kunne man dels give de pågældende ny viden og erfaringer, dels skabe øget bosætning udenfor de store byer (Nr. 14). Den kendsgerning, at der er mere en 100 nationaliteter i Hjørring Kommune betyder, at der vil være et potentiale og nogle ressourcer, der kan bringes i spil overfor virksomheder, der vil etablere sig på et udenlandsk marked eller forbedre konkurrencesituationen på et marked (Nr. 14) Det er et meget konkret forslag, der fokuserer på såvel integration, tilknytning til arbejdsmarkedet samt bosætning udenfor de større byer. Der er en lang række forhold, der vil skulle afklares i et videre planlægningsforløb. Kollektivbrug kan indgå som et blandt flere forslag til en kommende bosætningshandleplan. Forslaget videresendes til relevante forvaltninger i Hjørring Kommune. Administrationen indstiller, at der ikke justeres i PLUS15 på baggrund af høringssvaret. Høringssvaret drøftes i administrationen med henblik på en vurdering af hvordan der bedst skabes kontakt mellem de beskrevne mulige ressourcer og erhvervslivet/virksomheder. Administrationen indstiller, at der ikke justeres i PLUS15 på baggrund af høringssvaret. Byrådet tog indstillingen til efterretning. Byrådet tog indstillingen til efterretning.

9 6. Høringsvar vedr. Børne-, Unge og Familiepolitik Integrationsrådet modtog udkast til Børne-, Unge og Familiepolitik til mødet d. 28. oktober Integrationsrådet fremsendte efterfølgende et høringsvar, hvor Rådet bl.a. gav udtryk for: Rådet finder, at forslaget indeholder mange gode ting, og vil i særdeleshed pege på værdi-grundlaget for politikken som rådet fuldt ud tilslutter sig: forældreansvaret, dialog, samarbejde, åbenhed og gennemskuelighed. Det er også i dette afsnit man som rådet læser politik-udkastet kan læse hvilke effekter politikken sigter mod at opnå: robusthed, livsduelighed og mestring af eget liv. Velvalgte målsætninger og begreber. Politikforslaget strukturer indsatser og målsætninger indenfor fem temaer, hvoraf sundhed udgør et. Det fremgår af politikforslaget, at forudsætningen for den enkeltes udvikling afhænger af, at børn, unge og familier tager medansvar for egen sundhed og trivsel. Med afsæt i en dansk kulturel baggrund er dette, vel for de fleste, nærmest en indlysende selvfølgelighed. Men det følger af en række sundhedsfaglige publikationer, at der blandt borgere med anden kulturel baggrund end dansk, kan være en anden sundheds- og sygdomsopfattelse, herunder en anden opfattelse af eget ansvarets betydning for sundhed. Se fx; Inddrag etniske minoriteters sundhedsopfattelse i vejledningen, Sundhedsprofessionelle i en multikulturel verden, og Etniske minoriteters opfattelse af sygdomsrisici - betydning af etnicitet og migration. Det vil derfor være afgørende for at opnå formålet om at fremme lighed i sundhed at de medarbejdere, der skal sikre politikkens realisering, er vidende om, at forskellige kulturelle baggrunde, kan nødvendiggøre forskellige tilgange til opgaven. Det kan således være nødvendigt, at give forskellige tilbud til borgerne for at give borgerne samme muligheder. Behovet for en differentieret tilgang til borgere med forskellige kulturelle baggrunde vil, efter rådets opfattelse, også kunne være til stede på andre indsatsområder end sundhed. Forældreinddragelse er et andet tema. Efter rådets opfattelse, kunne man i beskrivelsen af temaet med fordel tage afsæt i det man skriver om forældrene i politikkens værdigrundlag, nemlig, at forældrene har ansvaret for deres børn, og at kommunen har et medansvar. Det følger af politikudkastet, at relevante ledergrupper og øvrige aktører skal udarbejde en implementeringsplan, der skal sikre omsætningen af politikken til praksis, og levendegøre poli-tikken, så den bliver til en fælles forståelse for, hvordan kommunen arbejder i hverdagen. Som det vil følge af ovenstående, skal det være rådets anbefaling, at der i denne implementeringsplan, såvel som politikken selv, indarbejdes formuleringer, der afspejler en anerkendelse af, at forskellige kulturelle baggrunde kan have betydning for hvilke konkrete indsatser, der skal ydes mhp. at borgerne opnår robusthed, bliver livsduelige og får evnen til at mestre eget liv. Den kulturelle komponent bør således ikke befinde sig i politikkens eller implementeringsplanens blinde vinkel. Integrationsrådet anbefaler, at implementeringsplanen for Børne-, Unge og Familiepolitikken sendes i høring ved Integrationsrådet.

10 7. Høringsvar vedr. Arbejdsmarkedsudvalgets budget 2016 Integrationsrådet drøftede i møde d. 15. august 2015 udkast til Arbejdsmarkedsudvalgets budget på flygtninge- og indvandrerområdet. I sit høringssvar gav Integrationsrådet bl.a. udtryk for: Rådet er tilfredse med at blive inddraget i budgetprocessen, men foreslår som et alternativ til udarbejdelsen af et skriftligt høringssvar fra rådet, der efterfølgende inddrages i udvalgets behandling af budgettet at råd og udvalg afholder et dialogmøde, hvor budgetoplægget drøftes. En sådan proces vil efter rådets opfattelse i langt højere grad end et skriftligt udfærdiget høringssvar, give mulighed for at udvalg og råd udvikler en fælles forståelse af udfordringer og uligheder på integrationsområdet. Dialogformen giver således deltagerne mulighed for at spørge nærmere ind til dette eller hine og udfolde egne synspunkter, såvel som en ny fælles erkendelse kan åbne op for forslag om indsatser, der ikke indgår i det oprindelige budgetoplæg fra udvalget. Integrationsrådet er meget tilfredse med, at der efterfølgende blev afholdt dialogmøde mellem Arbejdsmarkedsudvalget og Integrationsrådet d. 09. november 2015, hvor Arbejdsmarkedsudvalgets overordnede politiske målsætninger, samt de økonomiske rammer herfor blev drøftet.

11 8. Byrådets temadag om integration I lyset af udviklingen i flygtningesituationen besluttede Direktionen at opprioritere det planlagte dialogmøde mellem Integrationsråd, Borgmester og repræsentanter for fagudvalgene. Baggrunden herfor var, at Direktionen vurderede, at hele Byrådet havde behov for at opnå et dybere kendskab til opgaveløsningen i den kommunale integrationsindsats (boligplacering, sprogundervisning mv.), såvel som at hele Byrådet skulle have lejlighed til at høre Nadia El-Gendis oplæg om betydningen af kulturforskelle i de borgervendte kommunale indsatser. Temamødet, der fandt sted d. 17. december 2015, havde fokus på de politiske drøftelser af den kommunale integrationsindsats. Integrationsrådet var tilfredse med at være inviteret til at deltage i Byrådets temadag. Rådet fandt, at det var et relevant og godt oplæg fra Nadia El-Gendi. 9. Vedtagelse af ny forretningsorden pr. 30. april 2015 Byrådet godkendte forslag til ny forretningsorden for Integrationsrådet 30. april Vedtagelsen af den nye forretningsorden medførte nedenstående ændringer: 9.1. Repræsentation i Integrationsrådet Personkredsen af borgere med anden etnisk oprindelse end dansk, der kan udpeges til Integrationsrådet ændres fra Borgere der selv er eller har en forælder der er født i et land udenfor Norden, EU og Nordamerika til: Borgere, der selv har, eller har en forælder der har etnisk oprindelse i et land udenfor Norden. Ændringen skal ses i henhold til befolkningsudviklingen i Hjørring Kommune i perioden , hvor der er sket en tilvækst på 583 borgere med oprindelse i Europa og en tilvækst på 495 borgere med oprindelse i resten af verdenen. På baggrund af denne udvikling fandt Integrationsrådet: det uhensigtsmæssigt, om borgeres adgang til at deltage i rådets arbejde skal afgøres ved, om oprindelseslandet er en del af EU eller ej: Integrationsprocessen vil alt andet lige formodentlig være den samme, om borgeren kommer fra Ukraine eller Polen. Dansk Flygtningehjælp, Røde Kors, Ungdommens Røde Kors og andre tilsvarende frivillige sociale organisationer har fået adgang til at indstille medlem og stedfortræder til Integrationsrådet Fleksibilitet i forhold til stedfortrædere Forretningsordnen ændres således, at stedfortrædere for borgere med anden etnisk baggrund end nordisk ikke længere er personlige. Dette betyder, at der ikke længere kan opstå situationer, hvor en medlemsplads er vakant og ikke kan besættes af en interesseret stedfortræder, fordi denne er personlig stedfortræder for et andet aktivt medlem. Alene

12 borgere født i Norden vil være udelukket fra at kunne repræsentere borgere med anden etnisk baggrund. Byrådet foretager en gang årligt supplerende udpegninger til Rådet efter anmodning fra Integrationsrådet. I forbindelse med udpegningen fastsætter Byrådet samtidig i hvilken rækkefølge, disse stedfortrædere eventuelt senere indtræder i Rådet som medlem Øvrige forhold Efter den forrige gældende forretningsorden udpegede Byrådet repræsentanter for henholdsvis Erhverv Hjørring og LO Hjørring. Efter nyorganisering på arbejdstagerside konsekvensrettes, så det herefter er LO Vendsyssel. I forbindelse med organisationernes indstilling, indføjes henholdsvis: "eller anden tilsvarende arbejdsgiverorganisation" og "eller anden tilsvarende arbejdstagerorganisation". I begge tilfælde vil de nævnte organisationer have forrang til at indstille, men det vil blive muligt at indstille blandt andre interesserede, hvis organisationerne ikke kan finde interesserede repræsentanter I udpegningen af alle medlemmer og stedfortrædere skal der tages hensyn til alder, så der både udpeges unge og ældre. Forretningsordenen ændres, så det fremgår, at det er den primære leverandør af undervisning efter danskuddannelsesloven, der har adgang til at indstille et medlem og en stedfortræder. Ændringen er nødvendiggjort af, at der er indgået driftsaftale med endnu en leverandør af 'arbejdsmarkedsrettet danskundervisning'. Forretningsorden ændres, så stedfortrædere, uden stemmeret, kan deltage i rådets møder, også i de tilfælde hvor medlemmet selv deltager, svarende til den faktiske praksis. I bestemmelsen om udsendelse af dagsorden indføjes "udkast til", svarende til den faktiske praksis, hvorefter godkendelse af dagsordenen er første punkt på rådets dagsordener.

13 9. Rådets medlemmer og repræsentation i øvrige råd mv. Rådets forretningsorden fastsætter hvilke organisationer m.v., der kan indstille medlemmer og stedfortrædere til rådet. Oversigten nedenfor viser sammensætningen af Integrationsrådet ved udgangen af 2015, dvs. efter Byrådets ændring af forretningorden: Repræsentation Medlem Ikke-personlige stedfortrædere Anden etnisk baggrund end nordisk Mai Thi Nguyen (K) Aneta Kaca-Christensen (K) (O) Seghir Ajjouri Gholam Sakhi (O) Wahidulla Noorzada Tom A. Issac (O) Mehrsad Sadjadi (Næstformand) Thanh Chau Jasna Idrizovic (K) Vakant Margot Xavier Jensen (K) Vakant Repræsentation Medlem Personlige stedfortrædere Erhverv Hjørring Helle Glyø (K) Vakant LO Vendsyssel Mogens Bjerre Vakant A2B Uta Lorentz (K) Ulla N. Jensen (K) Folkeoplysningsudvalget Heidi S. Villadsen (K) Henning Sigsgaard Børne- & Kulturområdet Birgit C. Simonsen (K) Vakant Frivillige sociale foreninger Niels Rosenbom (O) Vakant Hjørring Byråd Peter Duetoft (Formand) Line K. Jensen (K) Peter Duetoft er valgt som formand for Rådet. Mehrsad Sadjadi er valgt som næstformand. Aneta Kaca-Christensen, Gholam Sakhi, Tom A. Issac og Niels Rosenbom deltog alle i rådets møder m.v. indenfor den sidste halvdel af året med observatørstatus (O). Integrationsrådet var i 2015 repræsenteret i en række råd og udvalg, jf. nedenfor: Mehrsad Sadjadi repræsenterer Integrationsrådet i Repræsentantskabet for Rådet for Etniske Minoriteter. Seghir Ajjouri er Rådets repræsentant i det Lokale Arbejdmarkedsråd (LAR) Line Kraghede Jensen er stedfortræder for Seghir Ajjouri i det lokale Arbejdsmarkedsråd (LAR). Wahidulla Noorzada repræsenterer Integrationsrådet i Styregruppen for Vrå Asylcenter.

14 10. Rådets mødevirksomhed En oversigt over Rådets møder i 2015 ses nedenstående: 28. januar 2015 (ordinært møde) 23. marts 2015 (ordinært møde) 20. maj 2015 (dialogmøde med Arbejdsmarkedsudvalget) 27. maj 2015 (ordinært møde) 26. august 215 (ordinært møde) 28. oktober 2015 (ordinært møde) 9. november 2015 (dialogmøde med Arbejdsmarkedsudvalget) 16. december 2015 (ordinært møde). 17. december 2015 (Byrådets temamøde om integration) 11. Økonomi Integrationsrådet havde i 2015 et samlet budget på kr., og et samlet forbrug på kr., hvoraf kr. er givet som tilskud til musikfestivallen Musik uden grænser.

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015

ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015 ÅRSBERETNING 2014 Integrationsrådet marts 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD 2 2 RÅDETS AKTIVITETER FOR AT OPNÅ MERE SYNLIGHED 2 3 STATUS VEDRØRENDE TIDLIGERE ÅRS ANBEFALINGER 3 4 STATUS FOR IMPLEMENTERING

Læs mere

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016

Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Integrationsrådet April 2017 ÅRSBERETNING 2016 Indhold 1. Forord... 2 2. Rådets aktiviteter for at opnå mere synlighed... 2 2.1. Borgmesterdag... 2 2.2: Integrationspris 2016... 3 2.3. Temaaften: Integration

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18.50 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

ÅRSBERETNING 2012. Hjørring Kommune

ÅRSBERETNING 2012. Hjørring Kommune INTEgrationsRÅDets ÅRSBERETNING 2012 Hjørring Kommune 1 Forord Efter 16 i Integrationsrådets forretningsorden skal rådet hvert år udarbejde en skriftlig beretning over rådets virksomhed. Beretningen skal

Læs mere

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017

Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet December 2017 ÅRSBERETNING 2017 Indhold 1. Forord... 3 2. Rådets aktiviteter i 2017... 3 2.1. Temaaften vedr. Integration i foreningslivet... 3 2.2. Hjørring Kommunes Integrationsdage

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Vendsyssel Teater, Banegårdspladsen

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale

Læs mere

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING!

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING! Mødet begyndt: Mødet afsluttet: Mødested: Kl. 16:30 Kl. 18:30 Hjørring Rådhus. R-lokale-049 Medlemmer Stedfortrædere Tilkendegivelser D Mai Thi Nguyen A Thanh Chau efter indkaldelse D Seghir Ajjouri D

Læs mere

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

sråde Hjørring Kommune

sråde Hjørring Kommune InTEgrationsRÅDets Hjørring Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 FORORD... 3 2 RÅDETS AKTIVITETER FOR AT OPNÅ MERE SYNLIGHED... 3 3 STATUS VEDRØRENDE TIDLIGERE ÅRS ANBEFALINGER... 5 4 HØRINGER VEDRØRENDE KOMMUNENS

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:00 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde.

REFERAT. Referat: Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. REFERAT 1. Velkomst v. Arbejdsmarkedsudvalgets formand, Ivan Leth Ivan Leth bød velkommen, efterfulgt af en kort præsentationsrunde. 2. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. 3. Godkendelse

Læs mere

Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden (REFERAT) Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Byrådssalen, Hjørring

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring Rådhus Deltagere:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet

ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet ROSKILDE KOMMUNE Social og Integration Integration Sekretariatet Dato: 08. 02.2018 J.nr.: Sagsid: Sagsbeh.: Khalil Ahmad Direkte tlf.: 4631 7958 E-mail: khalila@roskilde.dk Forretningsorden for Integrationsrådet

Læs mere

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:10 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune

Forretningsorden for Integrationsrådet. Odsherred Kommune Forretningsorden for Integrationsrådet Odsherred Kommune Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at afgive udtalelse i alle spørgsmål, der har betydning for,

Læs mere

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR)

Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Forretningsorden for Svendborg Kommunes Integrationsråd (SIR) Kapitel 1 SIR s formål og opgaver 1. SIR har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv og sammenhængende,

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 19:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

Integrationsrådets forretningsorden

Integrationsrådets forretningsorden Kapitel 1 Integrationsrådets overordnede formål 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Byrådets integrationsindsats er effektiv og sammenhængende, samt egnet til at fremme etnisk ligestilling.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2015

Formandens forord til Årsberetning 2015 Årsberetning 2015 Formandens forord til Årsberetning 2015 Odsherred Kommune har oplevet virkningen af den stigende flygtningestrøm i landet, hvor der til stadighed kommer flere flygtninge, især fra det

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 22-04-2015 16:00 Medborgerhuset, sal D Afbud fra: Silkeborg Kommune Søvej 1, 8600 Silkeborg Tif.: 8970 1000 www.silkeborgkommune.dk Indholdsfortegnelse 1 (Offentlig)

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale A, 6. sal, Sct.

Læs mere

Forretningsorden for Integrationsrådet

Forretningsorden for Integrationsrådet Forretningsorden for Integrationsrådet Revideret med SAMU beslutning af 24.01.2018 Dato: 31. januar 2018 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til,

Læs mere

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver

NOTAT. Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver NOTAT Børne- og Uddannelsesforvaltningen Center for Dansk og Integration Forretningsorden for Køge Kommune Integrationsråd 2017-2021 Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet

Læs mere

Vedtægter for Integrationsrådet i Vejle Kommune. 1. Navn

Vedtægter for Integrationsrådet i Vejle Kommune. 1. Navn Vedtægter for Integrationsrådet i Vejle Kommune 1. Navn Rådets navn er Integrationsrådet i Vejle Kommune. Rådet er oprettet i overensstemmelse med Integrationslovens 42. 2. Formål Rådets formål er: at

Læs mere

Køge Rådhus Torvet Køge

Køge Rådhus Torvet Køge NOTAT Arbejdsmarked og Borgerservice Center for Dansk og Integration 08-11-2011 2011-1287 2011-205247 Køge Rådhus Torvet 1 4600 Køge Forslag til forretningsorden for Køge Kommunes Integrationsråd Forslag

Læs mere

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed

ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed ÅRSBERETNING 2016 I N T E G R A T I O N S R Å D E T I S Ø N D E R B O R G K O M M U N E Sønderborg Kommune Borger, Beskæftigelse og Sundhed Januar 2017 Godkendt i Integrationsrådet den 26. januar 2017

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:40 Mødested: Fraværende: Mødelokale 049, Hjørring Rådhus

Læs mere

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig.

REFERAT. Referat: Mehrsad Sadjadi og Thomas Klimek bød velkommen til mødet, hvorefter deltagerne præsenterede sig. REFERAT 1. Velkomst og præsentation af mødets deltagere (kl. 17:00-17:10) Som initiativtager til mødet åbner formanden for Integrationsrådet mødet, men mødet ledes i øvrigt af formand for Arbejdsmarkedsudvalget

Læs mere

Årsberetning Integrationsrådet

Årsberetning Integrationsrådet Årsberetning 2017 Integrationsrådet ÅRSBERETNING 2017 Integrationsrådet FORORD 3 VISIONEN 2014-2017 4 INTEGRATIONSRÅDETS MØDER I 2017 4 AKTIVITETER I 2017 5 INTEGRATIONSRÅDETS MEDLEMMER 2014 2017 9 2 FORORD

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune.

Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. Forretningsorden for Handicaprådet i Sorø kommune. l medfør af Lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har Byrådet i Sorø Kommune nedsat et Handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

ÅRSBERETNING 2018 ... 2... 2... 2... 3... 4... 5... 5... 6... 7... 7... 8... 9... 10... 11... 12... 12... 13... 13 1 2 3 4 5 6 Integrationsrådet anser foreningslivet for at være en vigtig aktør i integrationsprocessen,

Læs mere

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Integrationsrådet Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 19:15 Mødested: Mødelokale 222, Hjørring

Læs mere

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune

Notat. Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter. Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Notat Emne: Økonomiudvalgsmøde d. 9/12-2013 Til: Orientering vedr. inddragelse af etniske minoriteter Den 2. december 2013 Aarhus Kommune Borgmesterens Afdeling Inddragelse af etniske minoriteter i de

Læs mere

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING!

INGEN TILMELDING => INGEN MØDESERVERING! Mødet begyndt: Mødet afsluttet: Mødested: Kl. 17:00 Kl. 18:30 Jobcenter Hjørring. Mødelokale 3 & 4. Medlemmer Stedfortrædere D Deltog A Mai Thi Nguyen U Thanh Chau A Afbud D Seghir Ajjouri U Halis Alp

Læs mere

Formandens forord til Årsberetning 2017

Formandens forord til Årsberetning 2017 Årsberetning 2017 Formandens forord til Årsberetning 2017 Det forgangne år har været præget af, at det var integrations-, kommune- og regionsvalgår. I erkendelse af at valgdeltagelsen hos etniske minoriteter

Læs mere

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1

~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD. Kapitel 1 ~ 1 ~ STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR INTEGRATIONSRÅD Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at kommunalbestyrelsens integrationsindsats er effektiv

Læs mere

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune

Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Udkast 9. november 2012 Sagsbehandler: KISV01 Dok.nr.: 2012/0072587-1 Skoleafdelingen Styrelsesvedtægt for kommunale klubtilbud i Frederiksberg Kommune Klubbestyrelsen Sammensætning og valg 1 For hvert

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Indstilling. Børn og unge-politik for Århus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten.

Indstilling. Børn og unge-politik for Århus Kommune. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Børn og Unge Den 17. september 2008 Børn og unge-politik for Århus Kommune 1. Resume Denne indstilling indeholder forslag til en samlet børn og unge-politik

Læs mere

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser...

Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet. Til orientering 1. Meddelelser... FURESØ KOMMUNE Beskæftigelses- og Integrationsunderudvalg 6. november 2006, Kl. 17.00 Møde nr. 8 Farum Rådhus, Glasburet Medlemmerne mødt. Afbud fra Susanne Mortensen (C) Mødet hævet kl. 18.50 Lars Carpens

Læs mere

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg

Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg Bilag: Forslag til vedtægtsændringer for Integrationsråd Viborg = Ændring = Tilføjelse = Fjernet Eksisterende vedtægter for Integrationsråd Viborg Kapitel 1 Formål og opgaver. 1. Integrationsrådet har

Læs mere

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den 24.januar 2012.

Årsberetning. Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat. Godkendt i Integrationsrådet den 24.januar 2012. Årsberetning 2012 Esbjerg Kommune Borger & Arbejdsmarked, Sekretariat Godkendt i Integrationsrådet den 24.januar 2012. Indhold Sammenfatning... 3 Aktiviteter... 3 Møder... 3 Deltagelse i andre mødefora...

Læs mere

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune

Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Fællescenter HR og Udvikling Journalnr: 00.00.00-A00-6 Ref.: Charlotte Grøn Andersen Telefon: 99889432 E-mail: acga@rebild.dk Dato: 25-06-2015 Kommissorium - Integrationspolitik for Rebild Kommune Følgende

Læs mere

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik

Medborgerskab i Næstved Kommune. Medborgerskabspolitik Medborgerskab i Næstved Kommune Medborgerskabspolitik 1 MOD PÅ MEDBORGERSKAB Næstved Kommune har mod på medborgerskab, og det er jeg som Borgmester stolt af Vi har i Næstved Kommune brug for, at alle er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8,

VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE. Forslag til ændringer. Version 8, VEDTÆGTER FOR FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET I HOLBÆK KOMMUNE Forslag til ændringer Version 8, 11.10.2018 I disse ændringsforslag er der taget højde for, at medlemmer ikke kan vælges direkte til udvalget, men

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd. Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Dato: 25. september 2008 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 15:00-16:00 Jytte Thisted, Formand Carsten Jespersgaard Jørgen Kruse

Læs mere

At flygtninge og indvandrere, på hensynsfuld måde, hurtigst muligt bliver selvforsørgende og opnår et velfungerende familieliv.

At flygtninge og indvandrere, på hensynsfuld måde, hurtigst muligt bliver selvforsørgende og opnår et velfungerende familieliv. Høringssvar fra integrationsrådets formand. Høringsvaret er todelt: den første del angiver integrationsrådets forslag, vedhæftet til sidst er selve forslag integreret i dokumentet. Integrationspolitik,

Læs mere

Integrationspolitik Vedtaget af Hjørring Byråd 24. april 2013

Integrationspolitik Vedtaget af Hjørring Byråd 24. april 2013 Integrationspolitik Vedtaget af Hjørring Byråd 24. april 2013 HJØRRING KOMMUNES INTEGRATIONSPOLITISKE VISION Det er Hjørring Kommunes integrationspolitiske vision, at den kulturelle mangfoldighed i kommunen

Læs mere

Integrationsrådet Beslutningsprotokol

Integrationsrådet Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol 30-09-2014 19:00 Medborgerhuset Afbud fra: Niels Thygesen, Jeanette Gammelgaard, Hans-Jørgen Hørning Deltagere: Sevak Karapetian; Mia Schmidt; Jørgen Madsen; Blessing

Læs mere

Integrationsrådet BESLUTNINGSREFERAT

Integrationsrådet BESLUTNINGSREFERAT Integrationsrådet BESLUTNINGSREFERAT Sted: Lokale 135a på rådhuset i Grenaa Dato: Torsdag den 11. december 2014 Start kl.: 16:30 Slut kl.: 17:00 Medlemmer: Fraværende: Hazel Laura Möller Ingrid Remy Mogens

Læs mere

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Indholdsfortegnelse 1. Ringsted Kommunes overordnede mål med integrationspolitikken er:...3

Læs mere

Årsberetning 2017 INTEGRATIONSRÅDET I SØNDERBORG KOMMUNE. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed. December 2017

Årsberetning 2017 INTEGRATIONSRÅDET I SØNDERBORG KOMMUNE. Sønderborg Kommune. Borger, Beskæftigelse og Sundhed. December 2017 Årsberetning 2017 INTEGRATIONSRÅDET I SØNDERBORG KOMMUNE Sønderborg Kommune Borger, Beskæftigelse og Sundhed December 2017 Godkendt i Integrationsrådet den 7. december 2017 1 1 INDHOLD 2 Integrationsrådets

Læs mere

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden

Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Udsatterådet i Københavns Kommune Forretningsorden Formål og opgaver 1. Udsatterådet, benævnt Rådet i det følgende, skal være et samlet talerør og en formel indgang til medindflydelse på de kommunale indsatser

Læs mere

Forretningsorden for Syddansk Vækstforum

Forretningsorden for Syddansk Vækstforum Forretningsorden for Syddansk Vækstforum Geografisk afgræsning 1. Pr. 19. marts 2018 er der nedsat ét vækstforum, der dækker Region Syddanmark. Sammensætning af Vækstforum 2. Syddansk Vækstforum har 21

Læs mere

Styrelsesvedtægt for CampusU10

Styrelsesvedtægt for CampusU10 Vedtaget af Uddannelsesudvalget den 8. maj 2019 Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og 10. klasse Styrelsesvedtægt for CampusU10 Frederikssund kommunale ungdomsskole og

Læs mere

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001

Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Mål for Ringsted Kommunes integrationspolitik Godkendt af Byrådet den 14. maj 2001 Ringsted Kommune April 2001 Indholdsfortegnelse 1. Ringsted Kommunes overordnede mål med integrationspolitikken er:...3

Læs mere

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune

Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Vedtægter for Frivilligrådet i Køge Kommune Frivilligrådet i Køge Kommune er uafhængigt af partipolitiske interesser. 1 Navn og hjemsted Navnet er Frivilligrådet i Køge Kommune, og hjemstedet er Køge Kommunes

Læs mere

Åbent Referat. til. Integrationsrådet

Åbent Referat. til. Integrationsrådet Åbent Referat til Integrationsrådet Mødedato: Onsdag den 22. oktober 2014 Mødetidspunkt: 19:00-21:30 Mødested: Deltagere: Kantinen, BCV (lille del) Abder Razak Jenayah, Saida Guled, Lone H. Pedersen, Keld

Læs mere

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling/magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13.

Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling/magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens afdeling/magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Dato 13. februar 2015 Charter for mangfoldighed 1. Resume Aarhus Kommune

Læs mere

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune

Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Vedtægter for handicapråd i Hjørring Kommune Hjørring Kommunes handicapråd 1 Handicaprådet i Hjørring Kommune er nedsat efter reglerne i Lov om Retssikkerhed og Administration på det Sociale Område 37

Læs mere

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT

ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen. Allerød Integrationspolitik - forslag 1. Forord NOTAT ALLERØD KOMMUNE Forvaltningen Bjarkesvej 2, 3450 Allerød Tlf: 48 10 01 00 E-mail: kommunen@alleroed.dk Telefax: 48 14 02 08 Sagsbeh. mies Lok.nr. 178 Dato: 10. november 2009 NOTAT Allerød Integrationspolitik

Læs mere

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007

Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Styrelsesvedtægt for Dagtilbud i Varde Kommune. Vedtaget i Byrådet den 27. marts 2007 Denne styrelsesvedtægt er udarbejdet i henhold til Dagtilbudsloven og Vejledningen om forældrebestyrelser i dagtilbud

Læs mere

INTEGRATION I VEJLE. sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN

INTEGRATION I VEJLE. sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN VEJLE KOMMUNE GÅR I FRONT MED EN HELHEDSORIENTERET INTEGRATIONSINDSATS sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats INTEGRATION I VEJLE sådan organiserer vi den helhedsorienterede integrationsindsats

Læs mere

Vedtægt for Holstebro Handicapråd

Vedtægt for Holstebro Handicapråd Ajurført d. 10.06.2014 Vedtægt for Holstebro Handicapråd 01 Navn Navnet er Holstebro Handicapråd. Rådets hjemsted er Holstebro Kommune. 02 Lovgrundlag Rådet er oprettet i medfør af 37a i Lov om retssikkerhed

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016

Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Nyhedsbrev fra Rådet for Etniske Minoriteter April 2016 Kære Repræsentantskab Først og fremmest skal I have tak for jeres fine bidrag til Rådets arbejdsweekend i februar. Det var meget interessant og vigtigt

Læs mere

Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd. Kapitel 1. Integrationsrådets formål og opgaver

Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd. Kapitel 1. Integrationsrådets formål og opgaver Forretningsorden for Aalborg Kommunes Integrationsråd Kapitel 1 Integrationsrådets formål og opgaver 1. Integrationsrådet har til formål at medvirke til, at Aalborg Kommunes integrationsindsats er effektiv

Læs mere

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg

NOTAT. Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg Dato: 11-02-2014 Kontaktperson: Simon Christen Simonsen E-mail: scs@vejenkom.dk NOTAT Oplæg til drøftelse vedr. etablering af 17.4 udvalg 17 stk. 4. I øvrigt kan kommunalbestyrelsen nedsætte særlige udvalg

Læs mere

Anbefalinger til integrationsprogrammet

Anbefalinger til integrationsprogrammet Anbefalinger til integrationsprogrammet Frivilligrådet og Rådet for Etniske Minoriteter Tidlig indsats er essentiel og kan ske gennem inddragelse af civilsamfundet Rådet for Etniske Minoriteter og Frivilligrådet

Læs mere

Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte et Integrationsråd som skal rådgive kommunalbestyrelsen i integrationsspørgsmål.

Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte et Integrationsråd som skal rådgive kommunalbestyrelsen i integrationsspørgsmål. Notat Til: Beskæftigelse, Erhverv og Kultur Kopi til: Fra: Christina Ellegaard Udesen 23. september 2019 Kommissorium for opstart Integrationsråd i Assens Kommune Baggrund Assens Kommune ønsker at nedsætte

Læs mere

Vedtægter for den selvejende institution Frivilligcenter Holstebro, Kultur & Frivillighuset

Vedtægter for den selvejende institution Frivilligcenter Holstebro, Kultur & Frivillighuset Vedtægter for den selvejende institution Frivilligcenter Holstebro, Kultur & Frivillighuset 1 Hjemsted Frivilligcenter Holstebro, Kultur & Frivillighuset har hjemsted i Holstebro Kommune, Nygade 22, 7500

Læs mere

Handicaprådets årsberetning 2018

Handicaprådets årsberetning 2018 Handicaprådets årsberetning 2018 Om Handicaprådet og rådets årsberetning... 1 Rådets sammensætning... 2 Rådets vejledning af Byrådet... 2 Tak til Byrådet for rammerne omkring rådets arbejde... 2 Rådet

Læs mere

Integrationspolitik 0

Integrationspolitik 0 Integrationspolitik 0 Faxe Kommune Juni 2015 Foot credit: Colourbox Indledning Integrationspolitikken skal sikre, at Faxe kommunes vision: Dit liv, din fremtid, dit job. Sammen udvikler vi sundhed, uddannelse

Læs mere

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune

Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Fælles vedtægter for Beboer- og Pårørenderådene ved plejecentrene i Lejre Kommune Omfang Bøgebakkens Sundheds- og Plejecenter Hvalsø Ældrecenter Ammershøj Plejecenter Der nedsættes ét Beboer- og Pårørenderåd

Læs mere

Vedtægter for Foreningen NORDEN

Vedtægter for Foreningen NORDEN Vedtægter for Foreningen NORDEN 1 Formål Foreningen NORDEN, dansk forening for nordisk samarbejde, har til formål på alle områder at styrke og udvikle de nordiske folks samarbejde indadtil og udadtil.

Læs mere

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler

af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler UNDERSØGELSE af integrationsrådenes høringsret og økonomiske midler Rådet for Etniske Minoriteter Marts 2004 BAGGRUND FOR UNDERSØGELSEN Rådet for Etniske Minoriteter afholdt den 3. maj 2003 en konference

Læs mere

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00

Teknisk Udvalg. Dagsorden. Dato: Tirsdag den 6. november Mødetidspunkt: 18:00 Dagsorden Dato: Tirsdag den Mødetidspunkt: 18:00 Mødelokale: Medlemmer: Mødelokale B105 Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids Christensen

Læs mere

Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland

Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland Indledning. Kommunalbestyrelsen behandlede på sit møde den 11. marts 2013 en sag om fortsat repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet

Læs mere

Politik for Nærdemokrati

Politik for Nærdemokrati Politik for Nærdemokrati oktober 2010 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 1.1 Baggrund... 3 1.2 Formål... 3 2 Rammer for nærdemokratiet... 4 2.1 Definition af lokalområder... 4 2.2 Lokal repræsentation...

Læs mere

Forretningsorden for Handicaprådet

Forretningsorden for Handicaprådet Forretningsorden for Handicaprådet I medfør af lov om retssikkerhed og administration på det sociale område 37a har kommunalbestyrelsen i Tønder Kommune nedsat et handicapråd, og i henhold til bekendtgørelse

Læs mere

Vedtægter for Nye Borgerlige

Vedtægter for Nye Borgerlige Vedtægter for Nye Borgerlige Navn og hjemsted 1. Partiets navn er Nye Borgerlige. Partiet har hjemsted i Hørsholm Kommune. Formål 2. Nye Borgerliges formål er at organisere alle vælgere, som støtter partiets

Læs mere

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde

Handicaprådet kan afgive en årlig beretning om sit arbejde eller på anden måde give kommunalbestyrelsen en årlig orientering om rådets arbejde 1. juni 2018 Rudersdal Kommune Handicaprådet Forretningsorden Socialområdet administration Sagsbehandler: Eva Høj Tlf. 4611 3316 EHJ@rudersdal.dk Sagsnr.: 18/31050 Handicaprådets formål Handicaprådet rådgiver

Læs mere

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune

Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune. Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Fællesrepræsentation af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune Vedtægter Fællesrepræsentationen af Almene Boligorganisationer i Herlev Kommune 1. Kapitel 1 Navn, hjemsted og formål Foreningens navn

Læs mere

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter

REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter REFERAT Fællesmøde Rådsmedlemmer og suppleanter Møde nr. 01-2018 Torsdag den 18. januar 2018 kl. 18.00 19.30, Holstebro Rådhus, mødelokale 187, 1. sal, Rådhuset. Dagsorden: 1. Velkomst og præsentation

Læs mere

Bemærkninger til høringssvar vedrørende høring af kommissorium for Ballerup Kommunes Psykiatriråd

Bemærkninger til høringssvar vedrørende høring af kommissorium for Ballerup Kommunes Psykiatriråd Bemærkninger til høringssvar vedrørende høring af kommissorium for Ballerup Kommunes Psykiatriråd Kommissoriet for Psykiatrirådet var i høring hos udvalgte interessenter i perioden 16. maj 2018-25. juni

Læs mere

- Fælleselevrådet mener det giver rigtig god mening med et fokus på fællesskab, sundhed, forældresamarbejde, medborgerskab, læring og trivsel.

- Fælleselevrådet mener det giver rigtig god mening med et fokus på fællesskab, sundhed, forældresamarbejde, medborgerskab, læring og trivsel. Hjørring Kommune Notat Børne- og Undervisningsforvaltningen 12-03-2019 Side 1. 27.00.00-P22-1-17 Samlede kommentarer fra høring af Forebyggelses- og Indsatspolitikken Høringsparter: Part Fælles-elevrådet

Læs mere

Forum for International Cooperation

Forum for International Cooperation Vedtægter for Forum for International Cooperation Vedtaget på FIC Generalforsamlingen mandag d. 16. april 2018 1 - Hjemsted Foreningens hjemsted er Københavns kommune 2 - Vision, mission og værdigrundlag

Læs mere