Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen"

Transkript

1 Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:35 Mødested: Rådhuset, mødelokale 222, 2. sal Fraværende: Jette Kirkeby deltog ikke i mødet. Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Temadrøftelse om kommende udkast til Fælles Ansvar version Konvertering af understøttende undervisning 5 3 Frigivelse af anlægspuljer 2016 for skoler og dagtilbud 8 4 Anlægsregnskaber på Børne- og Undervisningsområdet 11 5 Orientering om tilslutning til Brugerportalsinitiativet (BPI) 13 6 Udmøntning af 1,000 mio. kr. til særlig ungeindsats 17 7 Orientering fra formanden 20 8 Orientering fra medlemmerne 20 9 Forvaltningen orienterer 20

2 Side P Temadrøftelse om kommende udkast til Fælles Ansvar version 2.0 Resumé Foreløbigt udkast til indholdet i en revideret udgave af strategien for Fælles Ansvar fremlægges til temadrøftelse i Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget. Det sker med henblik på at udvalget forberedes sig på at vedtage udkast til Fælles Ansvar version 2.0 på mødet den 25. januar med efterfølgende høring af materialet i MED-udvalg, bestyrelser og de enkelte enheder på Børne- og Undervisningsområdet. Sagsfremstilling Strategien for Fælles Ansvar blev vedtaget i 2012 og har målsætninger for perioden 2013 til Det er derfor blevet tid til at revidere strategien et arbejde som forvaltning igangsatte i september 2015 med Kick off seminar for alle ledere på Børne- og Undervisningsområdet. Fælles Ansvars har dannet grundlag for de seneste tre års arbejde med at udvikle den helhedsorienterede og tværfaglige opgaveløsning på tværs af Børneog Undervisningsområdets tre sektorer bl.a. med sigte på at udvikle organisationens samlede evne til at yde tidlig og forebyggende indsats for børn og unge i udsatte positioner. Revisionen af Fælles Ansvar tager bl.a. udgangspunkt i tre evalueringer, der er gennemført i første halvår Det drejer sig om evaluering af: 1) inklusionsindsatsen, 2) tværfagligt distriktssamarbejde og 3) Ungdommens Uddannelsesvejledning Hjørring. Derudover udgør den netop vedtagne Børne-, Unge- og Familiepolitik grundlaget for revisionen af Fælles Ansvar. Hen over efteråret og vinteren har flere dele af organisationen været inddraget i arbejdet med det foreliggende udkast til Fælles Ansvar version 2.0. Det drejer sig ud over alle skoledistriktsledere, områdeledere og afdelingsledere i Børne- og Undervisningsforvaltningen på rådhuset, om en arbejdsgruppe med ca. 60 deltagere, der repræsenterer skoleledere, lærere, skolepædagoger, faglige ledere, pædagoger, dagplejepædagoger, socialrådgivere, PPR-medarbejdere,

3 sundhedsplejersker, teamledere fra Børne- og Familieområdet, støttepædagoger, ledelsen i dagplejen, leder støttepædagoger og tre fællestillidsrepræsentanter. Side 3. På mødet indleder forvaltningen med et oplæg, hvor der vil blive redegjort for følgende som udgangspunkt for udvalgets drøftelse: 1. Baggrund og erfaringer 2. Processen bag udkast til Fælles Ansvar version Indholdet i udkast til Fælles Ansvar version Tanker om implementering, opfølgning og evaluering af indsatsen fremover På næste møde i BSU den 25. januar er det forvaltningens hensigt at fremlægge endeligt udkast til Fælles Ansvar version 2.0 til politisk godkendelse med henblik på efterfølgende høring af materialet i MED-udvalg, bestyrelser og de enkelte enheder på Børne- og Undervisningsområdet. Høringen indledes med dialogmøder med bestyrelserne umiddelbart efter udvalgets møde den 25. januar. Økonomi Ingen bemærkninger Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

4 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, Side 4. at udvalget drøfter og kommer med input til det foreliggende materiale med henblik på færdiggørelse af udkast til Fælles Ansvar version 2.0. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget drøftede materialet. Jette Kirkeby deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

5 Side G Konvertering af understøttende undervisning Resumé Jf. Folkeskoleloven er der mulighed for, at konvertere den understøttende undervisning til timer med 2 voksne. Børne- Skole- og Uddannelsesudvalget og Byrådet tager hermed stilling til, hvorvidt skolerne i kan gøre brug af denne mulighed Sagsfremstilling Begrebet understøttende undervisning er et af de nye elementer i folkeskolen, som var en del af folkeskolereformen. Den understøttende undervisning skal anvendes til forløb, læringsaktiviteter m.v., der enten har direkte sammenhæng med undervisningen i folkeskolens fag og obligatoriske emner eller sigter på at styrke elevernes læringsparathed, sociale kompetencer m.v. (Folkeskoleloven 16a). Folkeskoleloven giver dog mulighed for at fravige ovenstående og istedet anvende ressourcerne til ekstra personale i klassen med henblik på at yde yderligere faglig støtte og undervisningsdifferentiering (Folkeskoleloven 16b). Konvertering af timer til understøttende undervisning kan i indskolingen ske generelt, hvis der er flere problemstillinger i en klasse f.eks. i forbindelse med inklusion. For mellemtrin og overbygning kan det ske i ekstraordinære tilfælde. Hvis en skole ønsker at konvertere den understøttende undervisning til 2 voksne i de øvrige timer, skal det ske efter ansøgning fra skoleledelsen og efter høring i skolebestyrelsen, og en ansøgning kan kun imødekommes for et år af gangen. Med indeværende sag skal Børne- Skole- og Uddannelsesudvalget og Byrådet tage stilling til mulighedens anvendelse. I forhold til mellemtrinet og overbygningen skal Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget og Byrådet endvidere tage stilling til, hvorvidt forvaltningen skal sende en dispensationsansøgning til Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, hvor der søges om at de generelle kriterier, der er gældende for indskolingen, også kan være gældende for ansøgninger fra skole/klasse i den øvrige del af folkeskolen.

6 Endeligt skal Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget og Byrådet tage stilling til, hvorvidt kompetencen til at imødekomme konkrete ansøgninger fra skolerne, skal delegeres til skole-og dagtilbudschefen. Afgørelsen skal tage udgangspunkt i, at en konvertering af den understøttende undervisning vil forbedre mulighederne for inklusion, undervisningsdifferentiering og trivsel i den enkelte klasse. Side 6. Hvis en ansøgning imødekommes skal den frigjorte ressource anvendes fuldt ud til to voksne og anvendes i den pågældende klasse, hvorfra den understøttende undervisning er konverteret. Børne- og Undervisningsforvaltningen vil efter endt politisk behandling udarbejde en administrativ procedure med udgangspunkt i ovenstående. Lovgrundlag Folkeskoleloven Økonomi I tilfælde af, at der konverteres understøttende undervisning i indskolingen, og at skoledagen dermed forkortes, er forpligtet til at stille et SFOtilbud vederlagsfrit til rådighed. Dette kan medføre en ekstra omkostning på op til 4,2 mio. kr. Det foreslås, at der for skoleåret 2016/2017 afsættes en rammen på 3 mio. kr. til ekstra åbningstid i SFO. Rammen finansieres i skoleåret 2016/2017 af den ekstra ramme på 5. mio. kr., der blev afsat til folkeskoleområdet i forbindelse med vedtagelsen af budget Den fremadrettede finansiering drøftes i forbindelse med budgetprocessen for budget Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Jf. ovenstående vil der være behov for yderligere ansættelse af pædagogisk personale i den udvidede SFO-åbningstid. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

7 Bilag 1. Udkast til ansøgning UVM 2. Udkast til procedure Side 7. Direktionen indstiller, at Børne-, Skole-, og Uddannelsesudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler, at skolerne kan søge om konvertering af timer fra den understøttende undervisning til to-voksne og at kompetencen til at træffe beslutning om imødekommelse af den konkrete ansøgning delegeres til skole- og dagtilbudschefen. at der udarbejdes en ansøgning om dispensation til Ministeriet for Børn, Uddannelse og Ligestilling omhandlende, at ønsker, at reglerne for konvertering af timer i indskolingen også skal være gældende for mellemtrinet og overbygningen. at den udvidede åbningstid i SFO som følge af konvertering af timer til understøttende undervisning i indskolingen finansieres, som beskrevet i sagsfremstillingen. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget drøftede sagen og oversendte til Byrådets behandling med henblik på, at alle medlemmer af Byrådet tager stilling til sagen. Jette Kirkeby deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

8 Side G Frigivelse af anlægspuljer 2016 for skoler og dagtilbud Resumé Der søges frigivet 4,200 mio. kr. til renovering af skoler og 2,000 mio. kr. til renovering af dagtilbud til senere prioritering af Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget. Projekterne finansieres af de afsatte midler på Børne- Skole- og Uddannelsesudvalgets anlægsbudget 2016, Skoler - fællespulje og Fællespulje, AT mv. dagtilbud. Sagsfremstilling Byrådet har i anlægsbudgettet for 2016 afsat fælles midler til renovering af skoler og dagtilbud herunder efterkommelse af myndighedspåbud fra f.eks. Arbejdstilsynet eller Fødevarestyrelsen. På dagtilbudsområdet skal midlerne desuden dække udgifter til indretning af køkkener i de tilfælde, hvor bestyrelsen på den enkelte institution vælger frokostordning. Til skoler er der i 2016 afsat 4,200 mio. kr. og til dagtilbud er der afsat 2,000 mio. kr. Midlerne søges frigivet samlet, således at det overdrages til Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget og Børne- og Undervisningsforvaltningen at prioritere midlerne jf. Administrative procedurer vedr. fællespuljer på Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalgets område, som det er besluttet på udvalgets møde den 8. juni Midlerne skal gå til større projekter, der ikke kan indeholdes i skolernes eller institutionernes egen driftsøkonomi. En hurtig sagsbehandling og beslutningsproces er i denne forbindelse hensigtsmæssig, idet der ofte er korte tidsfrister f.eks. for efterkommelse af påbud fra Arbejdstilsynet og Fødevarestyrelsen. Procesmæssigt vil Børne- og Undervisningsforvaltningen prioritere og beskrive projekterne, den interne bygherrerådgivning i Teknik- og Miljøforvaltningen eller en privat rådgiver varetager bygherrerådgivningen og opgaverne bliver udbudt jf. de retningslinjer, der fremgår af Byrådets til enhver tid gældende beslutning om organisering, udbud og økonomistyring i forbindelse med byggeopgaver. Børneog Undervisningsforvaltningen bemyndiges til at indgå entreprisekontrakterne.

9 Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse. Side 9. Økonomi Der er i anlægsbudgettet for 2016 afsat 4,200 mio. kr. til Fællespulje skoler (301976) og 2,000 mio. kr. til Fællespulje dagtilbud (514987). Anlægsbevillingen prioriteres senere jf. Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalgets beslutninger om administrative procedurer vedr. fællespuljer på Børne-, Skoleog Uddannelsesudvalgets område af 8. juni Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Direktionen indstiller, at Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget overfor Økonomiudvalg og Byråd anbefaler: at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 4,200 mio. kr. til renovering af skoler mv., at anlægsbevillingen finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 4,200 mio. kr., Skoler - fællespulje (301976), at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 2,000 mio. kr. til renovering af dagtilbud mv., at anlægsbevillingen finansieres ved frigivelse af det afsatte rådighedsbeløb på 2,000 mio. kr., Fællespulje, dagtilbud (514987), at projekterne prioriteres og gennemføres som beskrevet i sagen, at anlægsarbejderne udbydes jf. Byrådets til enhver tid gældende beslutninger om organisering, udbud og økonomistyring i forbindelse med byggeopgaver og at Børne- og Undervisningsforvaltningen bemyndiges til at indgå entreprisekontrakterne.

10 Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkendte indstillingen. Udvalget besluttede, at anlægsbevillingen prioriteres senere jf. afsnittet om økonomi i sagsfremstillingen. Side 10. Jette Kirkeby deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

11 Side Ø Anlægsregnskaber på Børne- og Undervisningsområdet Resumé Børne- og Undervisningsforvaltningen har 2 anlægsregnskaber, hvor der nu er lavet regnskab. Efter Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalgets behandling af sagen overdrages regnskaberne til Økonomisk Forvaltning med henblik på revisionspåtegning samt indarbejdelse i regnskab Endelig politisk godkendelse sker samtidig med godkendelse af regnskab Sagsfremstilling Der er lavet regnskab for 2 anlægsprojekter på Børne- og Undervisningsforvaltningens område. Anlægsregnskaberne er gennemført i overensstemmelse med de bevilligede formål, jf. gennemgangen af anlægsprojekterne nedenfor, og det er således den regnskabstekniske afslutning af projekterne der behandles med nærværende sagsfremstilling. Helhedsplan 0-2 år - etablering af vuggestuer Formålet med anlægspuljen var, at bygningstilpasse de børnehaver der i forbindelse med Helhedsplan 0-2 år skulle rumme vuggestuer. Børnehaverne der blev bygningstilpasset var Børnehaven Vestbakken, Børnehaven Skovager, Børnehaven Bjergby og Børnehuset Kilden. Fællespulje - dagtilbudsområdet Formålet med anlægspuljen er at dække større og pludseligt opståede renoveringsbehov, der har et omfang, så de ikke kan afholdes af daginstitutionerne selv. Lovgrundlag Behandlingen af regnskaberne foretages på baggrund af Lov om kommunernes styrelse 40 og 42 med henblik på revisionsgodkendelse og optagelse i årsregnskabet for 2015.

12 Økonomi Følgende anlægsregnskaber fremlægges herved til Børne-, Skole og Undervisningsudvalgets orientering og efterfølgende overdragelse til Økonomisk Forvaltning med henblik på revisionsgodkendelse samt optagelse i kommunens regnskab Side 12. Anlægsregnskaberne viser et samlet mindre forbrug på 0,270 mio. kr. De enkelte anlægsregnskaber er vedlagt i bilag 1 og 2 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Anlægsregnskab for etablering af vuggestuer 2. Anlægsregnskab for dagtilbud Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at anlægsregnskaberne tages til efterretning og overdrages til Økonomisk Forvaltning med henblik på revisionspåtegning og indarbejdelse i årsregnskab Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog anlægsregnskaberne til efterretning og videresendte til Økonomisk Forvaltning med henblik på revisionspåtegning og indarbejdelse i årsregnskab Jette Kirkeby deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

13 Side P Orientering om tilslutning til Brugerportalsinitiativet (BPI) Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget orienteres om, at har tilsluttet sig et fælleskommunalt udbud gennem KOMBIT omkring samarbejdsplatformen. Samarbejdsplatformen forventes klar til implementering ved årsskiftet 2017/18. Sagsfremstilling I forbindelse med Folkeskolereformen blev der i 2014 aftalt et brugerportalsinitiativ mellem KL og regeringen. Aftalen indebærer, at kommunen forpligtes til at anskaffe to overordnede digitale løsninger til skolerne: en samarbejdsplatform og en læringplatform. Det overordnede formål med samarbejdsplatformen er at understøtte elevens læring, en fleksibel tilrettelæggelse og gennemførelse af undervisningen uanset tid og sted. Den skal bidrage til en udforskende og skabende læringsproces og etablere forbindelser til andre fag- og praksisområder i og udenfor folkeskolen. Den skal bringe den digitale folkeskole et stort skridt videre via en tidssvarende digital brugerplatform, som blandt andet er med til at sikre gennemførelse af målene i folkeskolereformen. KOMBIT har på vegne af kommunerne udarbejdet et beslutningsgrundlag for kommunernes - herunder også s - tilslutning til det fælles udbud i form af en beskrivelse af samarbejdsplatformen og de vilkår, som gælder for deltagelse. En fælles løsning har en række fordele: Kommuner og folkeskoler vil opleve en ensartet platform Det vil omkostningsmæssigt være mere effektivt både med hensyn til udvikling og drift Der stilles ambitiøse krav, som det vil være forholdsvis dyrere af sikre gennem flere mindre udbud

14 Det vil reducere risici i folkeskolernes landskab, da der skal etableres færre integrationer til andre digitale løsninger. Side 14. Derfor har besluttet at tilmelde sig den fælles løsning. Brugerplatformen skal opbygges af følgende elementer: 1. Dashboard: En brugergrænseflade for elever, forældre, pædagogisk personale og ledelse. Brugergrænsefladen skal sikre, at brugerne kan tilgå de nødvendige informationer, og den skal være tilgængelig på de dominerende platforme. 2. Samarbejdsplatform: Skal sikre kommunikation mellem de forskellige brugergrupper via mail, chat, fildeling m.v. I dag varetages funktionen mere eller mindre af Skole-portalen/skoleintra, der afvikles i Læringsplatform: Digital understøttelse af elevernes læring. Her sikres det, at elever, forældre og pædagogisk personale får adgang til elevplan, digitale værktøjer, læremidler og andet indhold, som eleven arbejder i. Elever og pædagogisk personale kan endvidere se, planlægge, gemme og dele læringsforløb ud fra fælles mål og elevens individuelle læringsmål. 4. Administrative systemer: Diverse administrative systemer til fx registrering af fravær, skemalægning, elevstamdata m.m. Systemer der allerede anvendes i dag. 5. Digitale læremidler: Skal ses som fællesbetegnelse for de mange forskellige materialer, it-værktøjer, informationssamlinger m.v., der kan distribueres og anvendes på bærbare, mobile enheder. Disse læremidler hentes over i læringsplatformene og kombineres med andet relevant undervisningsmateriale. Kommunerne har selv opgaven med at fremskaffe 1 til 5, og har ved tilmeldingen erhvervet sig punkt 2 - samarbejdsplatformen.. Lovgrundlag Lov om folkeskolen Økonomi I materialet fra KOMBIT estimeres en udgift på ca. 80,- kr pr. skoleelev - forudsat, at der på landsplan er minimum 90 % tilslutning.

15 Det vil med 6260 elever ( ) i s folkeskoler betyde en udgift på ca kroner. Ophøret af anvendelsen af Skoleintra vil kunne finansiere en del af denne udgift. Udgiften til Skoleintra betales i dag decentralt på skolerne. Udgifterne udgør ca kr. årligt. Side 15. Der vil således skulle afsættes ca kr. i forbindelse med budget I prisen er der indregnet en videreudviklingspulje på 15% af købssummen i kontraktens løbetid. skal således ikke umiddelbart afsætte særskilte midler til videreudvikling af løsningen. Men hvis der kommer krav om videreudvikling, som ikke kan løses inden for denne ramme, vil KOMBIT bede om ekstra finansiering. Udover udgiften til systemet skal der påregnes udgifter til implementering på både leder og medarbejderniveau. Forvaltningen arbejder videre med at estimere dette. Betalingen af selve systemet sker når løsningen sættes i drift og stilles til rådighed for kommunerne. KOMBIT forventer det sker ved skoleårets start august 2018 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Brugerportalen bliver den fælles indgang for alle faggrupper på leder og medarbejderniveau i folkeskolerne, og vil således ændre på de arbejdsgange og redskaber som i dag benyttes. Medarbejdere inddrages i proces om udarbejdelse af en implementeringsplan. Forvaltningen arbejder videre med at planlægge denne proces. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Brugerportalinitiativet Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at orienteringen tages til efterretning.

16 Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget tog orienteringen til efterretning. Side 16. Jette Kirkeby deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

17 Side A Udmøntning af 1,000 mio. kr. til særlig ungeindsats Resumé Der er med budgetforliget for 2016 samlet afsat 1,000 mio. kr. i 2016 og 2017 til et samarbejde mellem Børne- og Undervisningsforvaltningen og Arbejdsmarkedsforvaltningen om en fremrykket og styrket indsats for årige med særlige behov, som med den rette støtte vurderes at kunne gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse. Sagsfremstilling Med budgetforliget for 2016 er der samlet afsat 1,000 mio. kr. i 2016 og Midlerne er afsat til en styrket indsats for årige med særlige behov, som vurderes med støtte at kunne gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse. Indsatsen iværksættes i et samarbejde på tværs af Børne- og Undervisningsforvaltningen og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Målgruppen er unge mellem år, der er kendt fra specialklasseregi eller som støttekrævende elever i folkeskolens overbygning og eventuelt som udsatte unge i Børne- og Familieafdelingen. Målgruppen er de elever, hvor det vurderes, at de med mentorstøtte og eventuelt særlig pædagogisk støtte i undervisningen kan sikres et ordinært uddannelsesforløb - som et alternativ til en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU). Opbremsningen i visitationen til STU har skabt et behov for at tage hånd om de unge, som har andre muligheder end en STU, men som samtidig har brug for en særlig indsats for at kunne gennemføre en ordinær ungdomsuddannelse. Samarbejdet består i, at Børne- og Undervisningsforvaltningen får en visiterende rolle i forhold til mentorstøtte til nogle af de mest sårbare unges overgang fra Folkeskolen til ungdomsuddannelsessystemet. De 1,000 mio. kr. finansierer en trækningsret fortrinsvist på mentorstøtte i form af specialfagligt uddannede lærere og pædagoger fra STU-afdelingen ved Specialskolen for Voksne i Vendsyssel (SPVV), som er en institution under Arbejdsmarkedsforvaltningen. Mentorbistanden gives udenfor undervisningssituationen - men typisk som supplement til en særlig pædagogisk støtte (SPS) i selve undervisningssituationen. Mentorbistanden kan anvendes til motivationsarbejde i

18 forhold til at gennemføre en uddannelse, hjælp til bearbejdning og håndtering af sociale konflikter, lektiehjælp, opfølgning på fravær mv. De aktuelle elever opspores af de UU-vejledere, der betjener henholdsvis Hjørring Skolen og Hjørring Ungdomscenter. Side 18. For de elever der er kendt af PPR udarbejdes der en udskolingsrapport som grundlag for indstilling til mentorbistand og til brug for ungdomsuddannelsernes eventuelle udformning af ansøgning til SU-styrelsen om støttetimer (SPS). UUvejlederen indstiller de pågældende elever til Børne- og Familieafdelingen, der visiterer til relevant mentorbistand som primært leveres ved Specialskolen for Voksne. Mentorstøtten tænkes ind i sammenhæng med den unges øvrige skoleforløb - herunder SPS støtte i selve undervisningssituationen, samt i forhold til eventuelt igangsatte foranstaltninger fra Børne- og Familieafdelingen. Det foreslås at resultaterne fra forsøgsordningen evalueres i sommeren 2017 som grundlag for en vurdering af om ordningen skal videreføres og eventuelt justeres. Økonomi 1,000 mio. kr. der er løftet frem af arbejdsmarkedsområdet. Trækningsretten ligger på SPPV. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Illustration af samarbejdsflow

19 Direktøren for Børne- og Undervisningsforvaltningen indstiller, at den afsatte pulje på samlet 1,000 mio. kr. i 2016 og 2017 anvendes til at finansiere mentorstøtte til unge som kan gennemføre en ungdomsuddannelse med støtte at UU-vejlederen fra Hjørring Skolen udarbejder indstilling om mentorbistand mv. ud fra udskolingsrapport fra PPR at Børne- og Familieafdelingen visiterer til mentorbistand i sammenhæng med afdelingens øvrige tilbud til den unge/familien at Mentorstøtten leveres i udgangspunktet som timer fra specialuddannet personale fra SPVV. at Resultaterne fra forsøgsperioden evalueres i sommeren 2017 med henblik på en vurdering af om ordningen skal videreføres og eventuelt justeres Side 19. Beslutning Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget godkendte indstillingen, som ligeledes behandles i Arbejdsmarkedsudvalget. Jette Kirkeby deltog ikke i behandlingen af dette punkt.

20 Side G Orientering fra formanden a. Orienterede om KL topmøde den januar b. Orienterede om inspirationstur den 13. januar vedr. skolebygning G Orientering fra medlemmerne a. Spørgsmål vedr. brobygning mellem dagpleje og dagtilbud, herunder hvordan fordelingen er mellem antallet af private dagplejere og kommunale dagplejere G Forvaltningen orienterer a. Orienterede om ansøgning fra Lendum vedr. brobygning mellem daginstitution og skole. b. Orienterede om at har fået dispensation fra ministeriet til at lave forsøg med konfirmationsundervisningen. c. Orienterede om invitation til møde med A.P. Møller fonden. d. Orienterede om temadag for udførerområdet for udsatte børn og unge den 8. februar 2016 på Kløvergården. Det aftales at temadagen starter kl. 11.

21 Side 21. Underskrifter Dan Andersen Svenning Christensen Jette Kirkeby Mai-Britt Beith Jensen Tim Jensen Bjarne Mølgaard Kasper Maarup Andersen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen

19-05-2015. Til Børne- og Ungdomsudvalget. Sagsnr. 2015-0081310. Dokumentnr. 2015-0081310-2. Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Pædagogisk Faglighed NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Orientering til BUU 20. maj 2015 om Brugerportalen Baggrund Regeringen og KL blev i Økonomiaftalen

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:50 Mødested: Børnehuset Hirtshals,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Tilslutning til det fælleskommunale udbud af samarbejdsplatform

Tilslutning til det fælleskommunale udbud af samarbejdsplatform Punkt 8. Tilslutning til det fælleskommunale udbud af samarbejdsplatform 2015-058796 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget godkender, at Aalborg Kommune tilslutter sig det fælleskommunale udbud

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale 469,

Læs mere

NOTAT. Brugerportalsinitiativet

NOTAT. Brugerportalsinitiativet NOTAT Brugerportalsinitiativet Den 26. januar 2015 Sags ID: SAG-2014-07107 Dok.ID: 1966628 1. Baggrund Der har i de senere år været stort fokus på og investeret i at bringe folkeskolen ind i den digitale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben dagsorden Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:20 Mødested: Kløvergården,

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 14:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016

Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar Ø Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Pkt. Tekst 3 Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 00.30.02-Ø00-9-16 3. Opfølgning på dialogmøde 6. februar 2016 Resumé Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget følger op på dialogmødet med skolebestyrelser

Læs mere

Notat vedr. tilslutning af Samarbejdsaftalen

Notat vedr. tilslutning af Samarbejdsaftalen BALLERUP KOMMUNE Dato: 14. oktober 2015 Tlf. dir.: 40944491 E-mail: jpb@balk.dk Kontakt: Jesper Bak Notat vedr. tilslutning af Samarbejdsaftalen Dette notat skal give en beskrivelse og et overblik over

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Familiehuset Kløvergården,

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen MinUddannelse på skolerne SKU

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen MinUddannelse på skolerne SKU Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen MinUddannelse på skolerne SKU 20.03.2018 Forslag fra Per Clausen at Aalborg Kommune følger eksemplet fra Aarhus Kommune og gør anvendelsen af læringsplatformene

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:15 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Referat fra ordinært møde 25. Oktober 2016 Tirsdag 25.10.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Orientering om Danske Skoleelevers arbejde 2 Velfærd frem for mursten - antal skoledistrikter

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Aftale om konkretisering af det fælles brugerportalinitiativ for folkeskolen

Aftale om konkretisering af det fælles brugerportalinitiativ for folkeskolen Undervisningsministeriet Finansministeriet KL Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Økonomi- og Indenrigsministeriet Aftale om konkretisering af det fælles brugerportalinitiativ

Læs mere

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016

Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Effektmål, indsatsområder og rammer for skolerne i Lejre Kommune for skoleåret 2015-2016 Lejre Kommune Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø T 4646 4646 F 4646 4615 H www.lejre.dk E cs@lejre.dk Dato: 14. april 2015

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jeppe Mouritsen, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:10 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt.

Godkendt. Skolelederen skal indsende beslutningen om dispensation og hvordan øget DUS åbningstid finansieres til Skolechefen én gang årligt. Punkt 16. Godkendelse af forslag stillet af Venstres byrådsgruppe om mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er tilstede i den fagdelte undervisning / flytning

Læs mere

Børne- og Skoleudvalg

Børne- og Skoleudvalg REFERAT Børne- og Skoleudvalg Møde nr.: Mødedato: 27. juni 2012 Fraværende: Mødetid: 17.00 Mødested: Mødelokale 1 Øvrige bemærkninger: Tommy Lund Christensen (Deltog ikke i mødet fra kl. 18.45) Indholdsfortegnelse:

Læs mere

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område

Hjørring Kommune. 2. Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og. Undervisningsudvalgets område Hjørring Kommune Sag nr. 85.02.02-A26-1-17 03-01-2018 Side 1. Bilag 3 Oversigt over politikker, strategier og øvrigt på Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalgets område 1. Overleveringsmateriale til det

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Børne-, Unge- og Familieudvalget

Børne-, Unge- og Familieudvalget Børne-, Unge- og Familieudvalget Tillægsreferat Dato 03. februar 2015 Mødetidspunkt 17:00 Sluttidspunkt 19:00 Sted Medlemmer Fraværende Lokale 1, Vordingborg Rådhus Kirsten Overgaard (formand), Helle Mandrup

Læs mere

KL s undersøgelse af omstilling af folkeskolen

KL s undersøgelse af omstilling af folkeskolen PowerPoint Plenum KL s undersøgelse af omstilling af folkeskolen De to højest prioriterede temaer er Målstyret undervisning Ledelsen tættere på den faglige praksis Kommunerne fastholder høj grad af fokus

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Opvækst- og Uddannelsesudvalget

Opvækst- og Uddannelsesudvalget Opvækst- og Uddannelsesudvalget Referat fra møde Tirsdag den 22. oktober 2013 kl. 17.00 i F6 Mødet slut kl. 18.00 MØDEDELTAGERE Jesper Henriksen (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Guri Bjerregaard (A)

Læs mere

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Udkast til Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 19:00 Mødet afsluttet: kl. 15:30 Mødested: Aalborg Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:05 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget

Dagsorden. Børne- og Ungdomsudvalget Dagsorden Mødedato: Mødetidspunkt: 15:30 Sted: Mødelokale 2A på rådhuset i Støvring 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 1 Godkendelse af dagsorden 3 2 Forslag til et sammenhængende decentralt tilbud

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen Minuddannelse på skolerne

Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen Minuddannelse på skolerne Punkt 5. Drøftelse af principper for brugen af læringsplatformen Minuddannelse på skolerne 2018-015332 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget drøfter, efter anmodning fra Per Clausen, brugen af

Læs mere

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 28. september 2015 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft.

Referat. Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 28. september 2015 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft. 1 of 8 Referat Udvalget for familie og institutioner (FI) Udvalgsmøde FI Mandag den 28. september 2015 Kl. 14:00 Konferencerummet Ebeltoft Medlemmer Per Zeidler (I) Jesper Yde Knudsen (Ø) Jørgen Brøgger

Læs mere

En ny folkeskole understøttet af it

En ny folkeskole understøttet af it En ny folkeskole understøttet af it 26. november 2014 Nyborg strand 27-11-2014 1 Programoversigt 09:30 Velkomst 09:45 Introduktion til Brugerportalinitiativet 10:15 Brugerportalsinitiativet i Vejle kommune

Læs mere

Følgende sager behandles på mødet

Følgende sager behandles på mødet Dagsorden til ordinært møde 25. Oktober 2016 Tirsdag 25.10.2016 kl. 16:00 Følgende sager behandles på mødet Side Orientering om Danske Skoleelevers arbejde 2 Velfærd frem for mursten - antal skoledistrikter

Læs mere

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 31. marts 2016 for Børne-, Skole og Uddannelseset. Drift Økonomirapport 1 for perioden 1. januar 31. marts 2016 viser en samlet forventet mindreudgift på ca. 11,6 mio. kr. Børne- Skole

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Afbud fra: Kasper Glyngø Bemærkninger: Mødets

Læs mere

IT- og mediestrategi på skoleområdet

IT- og mediestrategi på skoleområdet Dragør kommune IT- og mediestrategi på skoleområdet 2016 2020 Udarbejdet af skoleforvaltningen i samarbejde med IT-afdelingen og skolerne Indholdsfortegnelse 1. Indledning...2 1.2 Sammenhæng...2 2. Brugerportalsinitiativet...3

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Rådhuset,

Læs mere

1.1 Baggrund Uddannelsesvisitationsnævnet blev oprettet efter beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29. marts 2016.

1.1 Baggrund Uddannelsesvisitationsnævnet blev oprettet efter beslutning i Kommunalbestyrelsen den 29. marts 2016. NOTAT RÅDHUSET Kultur, Miljø og Vækst Arbejdsmarkedsafdelingen Faglig konsulent: Henriette Darlie Dyring Sagsnr.: 15/33587 Dato: 31-01-2017/hdd Evaluering af Uddannelsesvisitationsnævnet - 2016 1. Indledning

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 ONSDAG DEN 20. JUNI 2007, KL. 16.00 PÅ SØNDERSØ RÅDHUS, MØDELOKALE 3 Familieudvalget 20. juni 2007 Side: 2 Fraværende: Til behandling forelå:

Læs mere

Brugerportalinitiativet

Brugerportalinitiativet Brugerportalinitiativet Konference om digital samarbejdsplatform og læringsplatform den 23. april 2015 Sted: Comwell Middelfart Kontoret for Digitalisering og Borgerbetjening Weidekampsgade 10 Postboks

Læs mere

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

2. budgetopfølgning Den politiske aftale for budget Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 2. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten

Udtalelse. Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning. BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune. Til Aarhus Byråd via Magistraten Udtalelse Side 1 af 5 Til Aarhus Byråd via Magistraten Forslag fra SF om mere to-voksenundervisning BØRN OG UNGE Pædagogisk afdeling Aarhus Kommune 1. Konklusion Byrådet behandlede den 18. november 2015

Læs mere

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget.

Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Økonomirapport pr. 30. september for Børne-, Skole og Uddannelsesudvalget. Drift Økonomirapport 2 for perioden 1. januar 30. september viser et samlet forventet overskud på 22,1 mio. kr. Børne- Skole og

Læs mere

Brugerportalinitiativet

Brugerportalinitiativet Brugerportalinitiativet Konference om digital læringsplatform og samarbejdsplatform d. 23. april 2015 Afdelingschef Ralf Klitgaard og projektchef Kit Roesen Agenda 1. Brugerportalinitiativet den politiske

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Brugerportalinitiativet

Brugerportalinitiativet Brugerportalinitiativet Kontoret for Digitalisering og Borgerbetjening Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S Tlf. 3370 3370 www.kl.dk Brugerportalinitiativet fremtidens digitale platforme for

Læs mere

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen

1. budgetopfølgning 2015. Den politiske aftale for budget 2015. Anlæg. Drift. Kort beskrivelse af indsatsen 1. budgetopfølgning 2015 Den politiske aftale for budget 2015 Anlæg Forslag Understøtte digitaliseringsstrategien i dagtilbud IT køb Digitaliseringen af samfundet finder vej også til de mindste børn. For

Læs mere

RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER

RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER OMSTILLING TIL EN NY FOLKESKOLE RESULTATER AF SPØRGESKEMA- UNDERSØGELSE 4 BLANDT DE KOMMUNALE SKOLEFORVALTNINGER Efterår 2015 Temaet for undersøgelsen er som i tidligere undersøgelser reformelementerne.

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014

Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Årsplan i Undervisnings- og Børneudvalget for 2014 Med årsplanen tilrettelægger udvalget sit arbejde i møder, dialog og andre aktiviteter, således at det afspejler udvalgets prioriteringer af de opgaver,

Læs mere

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven

Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Sagsnr. 28.00.00-P00-15-17 Oversigt over ændringer i dagtilbudsloven Dato: 30.5.2018 Styrelsesvedtægten Delegations- og kompetencefordelingsplan Indhold Styrelsesvedtægten for dagtilbud i Horsens Kommune

Læs mere

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg

Tilsynsrapport. Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? Det pædagogiske tilsyn - tilsynsbesøg Tilsynsrapport Generelt om tilsyn hvad føres der tilsyn med? jf. dagtilbudsloven skal kommunalbestyrelsen føre tilsyn med følgende forhold: Økonomiske forhold - herunder udvalgte budget- og regnskabsmæssige

Læs mere

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b

Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b Notat Anvendelse af folkeskolelovens 16 b I forbindelse med folkeskolereformen blev der indført en ny bestemmelse i folkeskolelovens 16 b, hvorefter kommunalbestyrelsen, for så vidt angår den understøttende

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FAMILIEUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 31 ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2008, KL. 15.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Familieudvalget 26. november 2008 Side: 2 Fraværende: Ingen Tessa Gjødesen

Læs mere

Referat. Uddannelsesråd Rebild

Referat. Uddannelsesråd Rebild Mødedato: Mødetidspunkt: 16:30 Sted: Referat Mødelokale K8, Kælderen, Østre Allé 6, Støvring Møde slut: 17.20 Fraværende: Henrik Christensen. 1 Indholdsfortegnelse Pkt. Overskrift Side 8 Godkendelse af

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:15 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:40 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Åben tillægsdagsorden, referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Fælles afsæt fælles udvikling

Fælles afsæt fælles udvikling Projektplan Fælles afsæt fælles udvikling - Strategisk udviklingsproces på skole og dagtilbudsområdet Allerød Kommune Direktionen Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk

Læs mere

Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr :30

Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr :30 Dagsorden for Børne- og Undervisningsudvalget Møde nr. 2 23.02.2016 16:30 Gladsaxe Rådhus, mødelokale 2608 (tlf. 3957 5240) Medlemmer Tilforordnede Claus Wachmann Trine Græse Katrine Skov Eva Nielsen Kristine

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 14:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Peter Sebastian Petersen, Torsten Sonne Petersen, Hanne Grangaard Fraværende: Torsten Sonne Petersen Bemærkninger:

Læs mere

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget

Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget Referat for ekstraordinært møde Børne- og Ungeudvalget : Fredag den 06. december 2013 Mødetidspunkt: Kl. 8:00 Sluttidspunkt: Kl. 9:30 Mødested: Det Hvide Værelse, Rådhuset Bemærkninger: Medlemmer: Gitte

Læs mere

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning

Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning Punkt 13. Godkendelse af mulighed for at nedskalere tiden til understøttende undervisning mod, at to voksne er til stede i den fagdelte undervisning 2015-058779 Skoleforvaltningen indstiller, at Skoleudvalget

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Skovvejens Skole. Før Dagsorden

Skovvejens Skole. Før Dagsorden Skovvejens Skole Skolebestyrelse Møde nr. 3 Torsdag d. 3. november 2016 Kl. 18.00 18.30 Økonomi KL. 18.30 21.00 Ordinært møde Møder: Tirsdag d. 13/12 (Kildebjerg) tirsdag d. 31/1 (Jyderup) Onsdag d. 1/3

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 11:00 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Nordsøen Ocenarium - doggerbanke

Læs mere

KL UDSPIL. Fremtidens digitale løsninger for skoler og daginstitutioner BRUGERPORTALSINITIATIVET

KL UDSPIL. Fremtidens digitale løsninger for skoler og daginstitutioner BRUGERPORTALSINITIATIVET KL UDSPIL Fremtidens digitale løsninger BRUGERPORTALSINITIATIVET 2 Fremtidens digitale løsninger Brugerportalsinitiativet fremtidens digitale løsninger Som et led i den senere års fokus på at gøre folkeskolen

Læs mere

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Skole- og Uddannelsesudvalget 2014-2017 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Fraværende: Rådhuset,

Læs mere

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Børne- og Skoleudvalget (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 19. september 2018 Mødested: Kirstinebjergskolen, afd. Indre Ringvej Mødetidspunkt: Kl. 8:00-12:00 Medlemmer:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus

Hedensted Kommune. Udvalget for Læring. Referat. Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Referat Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 3 Hedensted Rådhus Deltagere:, Lars Poulsen, Kasper Glyngø, Jesper T. Lund, Peter Sebastian Petersen Fraværende: Bemærkninger: Mødets sluttidspunkt:

Læs mere

Børne- og Kulturudvalget

Børne- og Kulturudvalget Page 1 of 12 Referat Børne- og Kulturudvalget Ordinært møde Dato Tid Sted 6. juni 2006 16:00 Mødelokale 2 NB. Fraværende Til stede Lene Christiansen Indholdsfortegnelse 1. Økonomirapport pr. 30.04.2006.

Læs mere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere

Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Byrådets beslutning om udmøntning af det politiske udspil. Udfordring er til alle og Uddannelse for flere Vedtaget af Byrådet i Viborg Kommune den 30-08-2017 Indhold Beslutning om udmøntningen af midler

Læs mere

Indstilling. Flere computere til skolerne. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016

Indstilling. Flere computere til skolerne. Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016 Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Børn og Unge Dato 15. juni 2016 Flere computere til skolerne Det indstilles, at der indkøbes ca. 5.700 computere 1 til skolerne, således at de i højere

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 7. september 2017 Mødetidspunkt: 14:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget

TÅRNBY KOMMUNE. Åbent referat. til Børne- og Skoleudvalget TÅRNBY KOMMUNE Åbent referat til Børne- og Skoleudvalget Mødedato: Torsdag den 19. januar 2017 Mødetidspunkt: 15:00 Mødelokale: 215 Medlemmer: Allan S. Andersen, Bjarne Thyregod, Jan R. Jakobsen, Louis

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE. Udvalget for Børn og Unge BUDGET 2012

KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE. Udvalget for Børn og Unge BUDGET 2012 KVALITETSKONTRAKTER SVENDBORG KOMMUNE Udvalget for Børn og Unge BUDGET 2012 1 Serviceområde: Skoleområdet Serviceområde: Folkeskolen Fokusområde: Digitalisering af skole-hjem-samarbejdet Alle folkeskoler

Læs mere

Notat vedr. fortsættelse af studievejledningstilbud til alle i 2016 i UU-Roskilde/Lejre

Notat vedr. fortsættelse af studievejledningstilbud til alle i 2016 i UU-Roskilde/Lejre Notat vedr. fortsættelse af studievejledningstilbud til alle i 2016 i UU-Roskilde/Lejre Roskilde Kommune afsatte i Budget 2015 1 mio. kr. i ekstraordinære midler for at sikre tilbud om studievejledning

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen 1 - Referat BFU -kopi-4.docx Hører til journalnummer: 00.22.04-A26-1-18 Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt:

Læs mere

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Åben referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: 5. sal, JC-mødelokale,

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere