ÅRSRAPPORT. BORNHOLMS BRAND A.m.b.a.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "ÅRSRAPPORT. BORNHOLMS BRAND A.m.b.a."

Transkript

1 ÅRSRAPPORT 2009 BORNHOLMS BRAND A.m.b.a.

2 1 Indhold SELSKABSOPLYSNINGER... 2 LEDELSESBERETNING KONCERN... 3 ÅRSREGNSKAB LEDELSESPÅTEGNING DEN UAFHÆNGIGE REVISORS PÅTEGNING RESULTATOPGØRELSE OG RESULTATDISPONERING BALANCE EGENKAPITALOPGØRELSE NOTER NOTE 1 HOVED- OG NØGLETAL (5 ÅRS OVERSIGT) NOTE 2 13 NOTER TIL RESULTATOPGØRELSE NOTE NOTER TIL BALANCE NOTE 29 BRANCHEREGNSKAB NOTE 30 RISIKOFORHOLD I KONCERNEN NOTE 31 ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS... 33

3 2 SELSKABSOPLYSNINGER Selskab Bornholms Brand A.m.b.a. Tornegade Rønne CVR-nr Hjemstedskommune: Bornholms Regionskommune Bestyrelse Egon Jensen, formand Peter Brandt Koefoed, næstformand Carsten Gjessing Mads Larsen Ole Lunddahl Tim Stender Michael Almeborg Direktion Poul Friis Hansen Revision Deloitte, Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Weidekampsgade København C Godkendt på selskabets generalforsamling den 21. april Dirigent:

4 3 LEDELSESBERETNING KONCERN Koncernens aktiviteter Koncernen Bornholms Brand består af selskaberne Bornholms Brand A.m.b.a., Bornholms Brandforsikring A/S og Bornholms-IT ApS. Bornholms Brand A.m.b.a. er finansielt holdingselskab for forsikringsvirksomheden Bornholms Brandforsikring A/S. Moderselskabets primære formål er at eje aktier i Bornholms Brandforsikring A/S og sekundært at fortage investeringer mv. til gavn for det bornholmske erhvervsliv. Desuden har moderselskabet foretaget investeringer i ejendomme og værdipapirer, ligesom selskabet stadig ejer to erhvervslejemål. Forsikringsaktiviteterne i Bornholms Brandforsikring A/S består i direkte tegning af skadeforsikring på Bornholm. Selskabet har desuden agentur for Topdanmark, hvortil bl.a. pensionsordninger og andre produkter formidles. Moderselskabets ejerandel i Bornholms Brandforsikring A/S udgør 73 %. Den resterende del ejes af Topdanmark i hovedtræk Koncernens aktiviteter har i 2009 primært været præget af forsikringsdriften. Selskabet har i 2009 haft en vækst i de samlede præmieindtægter på 3,9 %, til trods for at præmien på motoransvarsforsikringer blev nedsat med 10 %. Der er heller ikke i 2009 foretaget ekstraordinære præmieforhøjelser.

5 I et meget konkurrencepræget marked og med en i forvejen høj markedsandel er det lykkedes stadig at have vækst på både præmieindtægterne og antallet af forsikringer. Ledelsen vurderer, at udviklingen har været tilfredsstillende. Koncerns resultat for 2009 udgjorde 20,5 mio. kr. efter skat. Årets resultat ligger noget over selskabets forventninger som senest udmeldt i halvårsrapporten, og baggrunden herfor er et godt skadeforløb i 2. halvår kombineret med den positive udvikling på de finansielle markeder. Ledelsen vurderer resultatet for meget tilfredsstillende. Egenkapitalen i koncernen udgør 155,8 mio. kr., hvoraf kapitalandelen i Bornholms Brandforsikring A/S udgør 65,4 mio. kr. Minoritetsinteressers andel af egenkapitalen udgør 24,2 mio. kr. 4 Moderselskabet (Bornholms Brand A.m.b.a.) Moderselskabets aktiviteter i 2009 har primært været at følge driften i forsikringsselskabet. Derudover har moderselskabet støttet lokale aktiviteter, som støtter op omkring det bornholmske samfund. Det er sket eksempelvis gennem tilførsel af midler til Destination Bornholm og sponsorering af aktiviteter til kvalitetsløft i folkeskolen. Samtidig er vi blevet aktionær i øens nye lokale flyselskab, WingsofBornholm, der markant har været medvirkende hovedårsag til at gøre det billigere at flyve til og fra øen. Også i 2009 uddelte vi Bornholms Teknologipris for at understøtte teknologiudviklingen på øen. Prisen blev uddelt til virksomheden Jensen Danmark A/S for deres produktudvikling i forbindelse med Brigth Green Laundry konceptet. Vi har også støttet aktiviteter, der er med til at skabe større tryghed og sikkerhed på øen. I den forbindelse har vi uddelt hjertestartere flere steder på øen, ligesom vi har forsynet de skolestartende børn med refleksveste. Hovedaktiviteten omkring de trygheds skabende tiltag har været afholdelse af genopfriskningskurser i teori og bremsetræning mv. på manøvrebane. Kurserne har været målrettet kunder over 55 år. 2 af øens kørelærere har haft over 400 kunder gennem denne aktivitet. Til gengæld har der ikke været foretaget de store lokale investeringer, primært pga. meget få lokale investeringsprojekter. Moderselskabets resultat for 2009 udgjorde 15,8 mio. kr. mod -1,8 mio. kr. i 2008.

6 Forbedringen af resultatet skyldes primært en forbedring af investeringsafkastet. Den positive udvikling i investeringsafkastet er også smittet af på dattervirksomheden Bornholms Brandforsikring A/S, som sammen med et tilfredsstillende forsikringsteknisk resultat samlet kan bidrage med 12,7 mio. kr. efter skat i 2009 mod 3,6 mio. kr. i Det er i de forløbne år ikke lykkedes at sælge den sidste erhvervslejlighed på Tornegade 4, Rønne, som koncernen ejer, men salgsbestræbelserne fortsættes. 5 Moderselskabets forventninger til fremtiden Som moderselskab er det vigtigt for Bornholms Brand A.m.b.a., at selskabet til stadighed følger udviklingen i forsikringsselskabet, herunder drager omsorg for, at der i forsikringsselskabet er den fornødne kapital til altid at kunne imødegå de konjunkturmæssige og konkurrencemæssige udsving, der kan opstå. Moderselskabet har da også fulgt arbejdet tæt omkring fastsættelse og beregning af det individuelle solvenskrav i forsikringsselskabet og de indledende øvelser til indførelse af Solvency II i Moderselskabet har forlænget den samarbejdsaftale, som man i 2007 indgik med Destination Bornholm ApS. Aftalen giver mulighed for økonomisk støtte til udvikling af projekter, som er med til at markedsføre Bornholm specielt til glæde for turismen. Aftalen indebærer, at Bornholms Brand årligt stiller en økonomisk ramme på op til 0,5 mio. kr. til rådighed til sådanne projekter. Den økonomiske udvikling i moderselskabet påvirkes primært af forsikringsselskabets drift. Den budgetteres til at give moderselskabet en resultatandel i 2010 på 9,8 mio. kr. før skat. Nettoafkastet i moderselskabet forventes at blive mindre end i 2009, fordi vi ikke igen påregner samtidigt både at kunne få et stort positivt finansafkast og et godt skadesforløb. Forsikringsvirksomheden i koncernen Forsikringsteknisk resultat Også i 2009 er det forsikringstekniske resultat meget tilfredsstillende. Resultatet udgør 13,9 mio. kr. mod 17,9 mio. kr. i Årsagen til det lavere resultat skyldes primært, at skaderne i 2009 ikke i samme omfang har været dækket af vor genforsikring. Combined ratio, som er et udtryk for de samlede udgifter til skader, genforsikring samt forsikringsmæssige driftsomkostninger set i forhold til præmieindtægterne, udgjorde 86,0 % i 2009 mod 82,7 % i 2008.

7 6 Præmieindtægt Selskabet har i 2009 haft en vækst i de samlede præmieindtægter på 3,9 %, til trods for at præmien på motoransvarsforsikringer blev nedsat med 10 %. Der er heller ikke i 2009 foretaget ekstraordinære præmieforhøjelser. I et meget konkurrencepræget marked og med en i forvejen høj markedsandel er det lykkedes at have vækst på både præmieindtægterne og antallet af forsikringer. Ledelsen vurderer, at udviklingen har været tilfredsstillende. Bruttopræmieindtægten i 2009 udgjorde i alt 95,6 mio. kr. mod 92,1 mio. kr. i Erstatningsudgifter Skadeforløbet for 2009 har været tilfredsstillende. Der var i årets start flere brandskader, men 2. halvår har forløbet godt. Samtidig har vi været forskånet for de store vand- og stormskader. Antallet af anmeldte skader var 3,2 % mindre end i Det såkaldte afløbsresultat for egen regning viser i 2009 et positivt afløb på i alt 3,8 mio. kr. mod 7,0 mio. kr. i Årets afløbsgevinst kan henføres til, at selskabets erstatningshensættelser til skader indtrådt i tidligere år har vist sig at være større end nødvendig. I erstatningsudgifterne indgår alle omkostninger af såvel direkte som indirekte karakter, som er forbundet med behandling af indtrufne skader. Ved indirekte skadesbehandlingsudgifter forstås lønninger til skadesmedarbejdere, taksatorer og andel af fællesomkostninger. Indirekte omkostninger er opgjort efter en skønsmæssig fordeling af de enkelte omkostningstyper. Selskabets samlede erstatningsudgifter reguleret for ændring i erstatningshensættelser er steget fra 49,9 mio. kr. i 2008 til 50,9 mio. kr. i I 2009 udgjorde bruttoerstatningsprocenten 53,2 % mod 54,2 % i Genforsikring Nettoresultatet af genforsikringen (afgiven forretning) udviser et negativt resultat på 11,7 mio. kr. I 2008 udviste det tilsvarende resultat en udgift på 7,2 mio. kr. Nettoresultatet er et udtryk for afgivne genforsikringspræmier med fradrag af modtagne erstatninger og provisioner.

8 Når resultatet er negativt hænger det sammen med, at det i 2009 kun i begrænset omfang har været muligt at aktivere vores genforsikringsafdækning. Dette skyldes det gode skadeforløb i 2009 og at skaderne har været indenfor selskabets egen risikoafdækning. Omkostninger Bornholms Brandforsikring A/S har i 2009 beskæftiget 29,4 fuldtidsbeskæftigede mod 30,4 i De forsikringsmæssige omkostninger udgjorde for 2009 i alt 19,3 mio. kr. svarende til en omkostningsprocent på 20,6 % mod en omkostningsprocent på 20,8 % i Årsagen hertil er, at præmieudviklingen har været højere end omkostningsudviklingen. 7 Forventninger til fremtiden Bestyrelse og ledelse har gennem 2009 arbejdet med en tilpasning af selskabets strategi, som lyder: Formål: Vi vil sikre, at den brede del af de bornholmske husstande og virksomheder har en selvstændig, lokalt forankret forsikringsleverandør, som både i service, pris og kvalitet matcher bornholmernes behov for skadesforsikringer. Mål: Vi vil være Bornholmernes foretrukne leverandør af forsikringsydelser inden for de områder, som vi vælger at ville forsikre. Strategi: Vi vil vækste på lønsomme kunder og segmenter. Væksten skal ske gennem fastholdelse af bestående kunder samt tiltrækning af nye kunder. Vor lokale kundebetjening skal være tilgængelig, effektiv og kompetent. Vore forsikringsprodukter skal være konkurrencedygtige på både vilkår og pris. Resultatet af strategiarbejdet betyder, at vi i de kommende år overordnet set vil tilføre konkurrencekraft via billigere produkter. Det er vigtigt, at de enkelte produkter er lønsomme i sig selv. Derfor vil man også se, at der er produkter, der vil stige i pris eksempelvis vor ulykkesforsikring, hvor de fleste kunder vil få en dyrere, men også en bedre ulykkesforsikring. Samtidig vil vi i løbet af 2010 udvikle et nyt motorprodukt, som samlet set vil falde noget i pris afhængig af bilmærke.

9 Strategiarbejdet har også bevirket, at vi på landbrugssiden har styrket vor indsats overfor produktionslandbrug. I stedet for selv at være på forkant med produktudviklingen i et mere og mere specialiseret erhverv, så har vi besluttet at lave selve landbrugsforsikringen i Topdanmark. For at kunderne kan få det bedste fra 2 verdener, har en af vore landbrugsassurandører pr. 1. januar 2010 således fået ansættelse i både Bornholms Brandforsikring A/S og Topdanmark A/S. Initiativet er blevet meget vel modtaget hos de første af vore kunder, der har fået omtegnet de bestående forsikringer til det nye landbrugsprodukt. Medarbejdere og ledelse vil også i 2010 arbejde videre med i fællesskab at effektivisere arbejdsgange og arbejdsmetoder. Samtidig skal det nye IT-system udnyttes optimalt. Der er i 2010 budgetteret med et resultat før skat på i alt 13,4 mio. kr. Det budgetterede resultater i samme niveau som regnskabet for Investeringsvirksomheden er budgetteret meget forsigtigt. Der er i budgettet for 2010 indregnet en bruttoskadeprocent på 63,8 %. Bruttoskadeprocenten i 2009 var 53,2 %. 8 Investeringsvirksomhed i koncernen Resultatet af koncernens investeringsvirksomhed fremkommer som årets afkast fra koncernens investeringsaktiver samt værdireguleringer og afkast af koncernens ejendomme. Afkastet fra koncernens investeringsaktiver stammer primært fra renteindtægter på obligationer og aftaleindskud i pengeinstitutter samt kursreguleringer af værdipapirer. Koncernens samlede investeringsafkast før forsikringsteknisk rente, eksklusiv administrationsomkostninger i forbindelse med investeringsaktivitet, udgjorde for 2009 i alt 15,0 mio. kr. mod -8,1 mio. kr. i Det positive resultat på investeringsvirksomheden skal ses i sammenhæng med at det finansielle marked generelt har rettet sig lidt op i forhold til 2008 og vedrører primært urealiserede avancer på selskabets værdipapirer.

10 9 Vidensressourcer Bornholms Brandforsikring ønsker fortsat at være et velanset og førende forsikringsselskab på Bornholm og lægger derfor stor vægt på faglig og seriøs behandling af kunderne. I den forbindelse vurderer selskabet, at det er vigtigt med stor lokal viden omkring de samfundsmæssige forhold. Herudover er det vigtigt, at faglig viden hos medarbejderne opretholdes, således at man altid er ajour med gældende lovgivning indenfor forsikringsområdet. Selskabet prioriterer derfor videreuddannelse af medarbejderne højt bl.a. på Forsikringsakademiet - således at man altid har kontinuitet i medarbejderstaben til løsning af de forsikringsopgaver, som måtte forekomme i selskabet. Begivenheder efter regnskabsårets udløb Der er ikke indtruffet betydningsfulde hændelser fra balancedagen og frem til i dag, som vil forrykke vurderingen af årsrapporten.

11 10 ÅRSREGNSKAB LEDELSESPÅTEGNING Vi har dags dato aflagt årsrapporten for regnskabsåret 1. januar 31. december 2009 for Bornholms Brand A.m.b.a. Årsrapporten aflægges i overensstemmelse med lov om finansiel virksomhed. Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af selskabets aktiver og passiver, finansielle stilling samt resultatet. Samtidig er det vores opfattelse, at ledelsesberetningen indeholder en retvisende redegørelse for udviklingen i koncernens og moderselskabets aktiviteter og økonomiske forhold samt en beskrivelse af de væsentligste risici og usikkerhedsfaktorer, som koncernen og moderselskabet står over for. Årsrapporten indstilles til generalforsamlingens godkendelse. Rønne, den 14. april 2010

12 11 DEN UAFHÆNGIGE REVISORS PÅTEGNING Til medlemmerne i Bornholms Brand A.m.b.a. Vi har revideret årsregnskabet for Bornholms Brand A.m.b.a. for regnskabsåret 2009 omfattende anvendt regnskabspraksis, resultatopgørelse, balance og noter samt ledelsesberetningen for såvel koncernen som moderselskabet. Årsregnskabet og ledelsesberetningen aflægges efter lov om finansiel virksomhed. Ledelsens ansvar for årsregnskabet og ledelsesberetningen Ledelsen har ansvaret for at udarbejde og aflægge et årsregnskab, der giver et retvisende billede i overensstemmelse med lov om finansiel virksomhed, og en ledelsesberetning, der indeholder en retvisende redegørelse i overensstemmelse med lov om finansiel virksomhed. Dette ansvar omfatter udformning, implementering og opretholdelse af interne kontroller, der er relevante for at udarbejde og aflægge et årsregnskab og en ledelsesberetning uden væsentlig fejlinformation, uanset om fejlinformationen skyldes besvigelser eller fejl, samt valg og anvendelse af en hensigtsmæssig regnskabspraksis og udøvelse af regnskabsmæssige skøn, som er rimelige efter omstændighederne. Revisors ansvar og den udførte revision Vores ansvar er at udtrykke en konklusion om årsregnskabet og ledelsesberetningen på grundlag af vores revision. Vi har udført vores revision i overensstemmelse med danske revisionsstandarder. Disse standarder kræver, at vi lever op til etiske krav samt planlægger og udfører revisionen med henblik på at opnå høj grad af sikkerhed for, at årsregnskabet og ledelsesberetningen ikke indeholder væsentlig fejlinformation. En revision omfatter handlinger for at opnå revisionsbevis for de beløb og oplysninger, der er anført i årsregnskabet og ledelsesberetningen. De valgte handlinger afhænger af revisors vurdering, herunder vurderingen af risikoen for væsentlig fejlinformation i årsregnskabet og ledelsesberetningen, uanset om fejlinformationen skyldes besvigelser eller fejl. Ved risikovurderingen overvejer revisor interne kontroller, der er relevante for selskabets udarbejdelse og aflæggelse af et årsregnskab, der giver et retvisende billede, samt for udarbejdelse af en ledelsesberetning, der indeholder en retvisende redegørelse, med henblik på at udforme revisionshandlinger, der er passende efter omstændighederne, men ikke med det formål at udtrykke en konklusion om effektiviteten af selskabets interne kontrol. En revision omfatter endvidere stillingtagen til, om den af ledelsen anvendte regnskabspraksis er passende, om de af ledelsen udøvede regnskabsmæssige skøn er rimelige samt en vurdering af den samlede præsentation af årsregnskabet og ledelsesberetningen.

13 Det er vores opfattelse, at det opnåede revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for vores konklusion. Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. 12 Konklusion Det er vores opfattelse, at årsregnskabet giver et retvisende billede af koncernens og moderselskabets aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 31. december 2009 samt af koncernens og moderselskabets aktiviteter for regnskabsåret 2009 i overensstemmelse med lov om finansiel virksomhed, og at ledelsesberetningen indeholder en retvisende redegørelse i overensstemmelse med lov om finansiel virksomhed. København, den 14. april 2010 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab

14 13 RESULTATOPGØRELSE OG RESULTATDISPONERING Note Forsikringsvirksomhed Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. 2 Bruttopræmier Afgivne genforsikringspræmier Ændring i præmiehensættelser Ændring i genforsikringsandel af præmiehensættelser Præmieindtægter f.e.r. i alt Forsikringsteknisk rente Udbetalte erstatninger Modtaget genforsikringsdækning Ændring i erstatningshensættelser Ændring i genforsikringsandel af erstatningshensættelser Erstatningsudgifter f.e.r. i alt Erhvervelsesomkostninger Administrationsomkostninger Provisioner og gevinstandele fra genforsikringsselskaber Forsikringsmæssige driftsomkostninger f.e.r. i alt Forsikringsteknisk resultat

15 14 RESULTATOPGØRELSE OG RESULTATDISPONERING Note Investeringsvirksomhed Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. Indtægter fra tilknyttede virksomheder Indtægter fra associerede virksomheder Indtægter fra investeringsejendomme Renteindtægter og udbytter mv Kursreguleringer Renteudgifter Administrationsomkostninger i.f.m. med inv. aktivitet Investeringsafkast i alt Forrentning af forsikringsmæssige hensættelser Investeringsafkast efter forsikringsteknisk rente Andre indtægter Andre udgifter Resultat før skat Skat Periodens resultat Koncernens resultat efter skat fordeles således: Bornholms Brand A.m.b.a.'s andel Minoritetsinteresser Resultatdisponering: Overført til reserve efter indre værdis metode Henlagt til overført resultat

16 15 BALANCE Note Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. Aktiver 14 Driftsmidler Domicilejendomme Materielle aktiver i alt Investeringsejendomme Kapitalandele i tilknyttede virksomheder Kapitalandele i associerede virksomheder Investeringer i tilknyttede og associerede virksomheder Kapitalandele Investeringsforeningsandele Obligationer Andre udlån Indlån i kreditinstitutter Andre finansielle investeringsaktiver i alt Investeringsaktiver i alt Genforsikringsandele af præmiehensættelser Genforsikringsandele af erstatningshensættelser Genforsikringsandele af hens. til forsikringskontrakter Tilgodehavende hos forsikringstagere Tilgodehavende hos tilknyttede virksomheder Andre tilgodehavender Tilgodehavender i alt Aktuelle skatteaktiver Likvide beholdninger Andre aktiver i alt Tilgodehavende renter Andre periodeafgrænsningsposter Periodeafgrænsningsposter i alt Aktiver i alt

17 16 BALANCE Note Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. Passiver Egenkapital Opskrivningshenlæggelse Overført overskud Minoritetsinteresser Egenkapital i alt Præmiehensættelser Erstatningshensættelser Hensættelser til forsikringskontrakter i alt Andre hensættelser Udskudte skatteforpligtelser Hensatte forpligtelser i alt Gæld i forbindelse med direkte forsikring Gæld i forbindelse med genforsikring Gæld til tilknyttede virksomheder Aktuelle skatteforpligtelser Anden gæld Gæld i alt Periodeafgrænsningsposter Passiver i alt Følsomhedsoplysninger 24 Basiskapital og solvensmargen 25 Langfristet gæld 26 Nærtstående parter 27 Sikkerheds- og eventualforpligtelser 28 Bestyrelsens og direktionens ledelseshverv

18 17 EGENKAPITALOPGØRELSE OPSKRIVNINGS- OVERFØRT TOTAL HENLÆGGELSE OVERSKUD t.kr. t.kr. t.kr. Egenkapital primo Årets afgang Årets resultat Egenkapital ultimo Egenkapital primo Opskrivningshenlæggelser Årets resultat Egenkapital ultimo EGENKAPITALOPGØRELSE - KONCERN OVERFØRT MINORITETS- TOTAL OVERSKUD INTERESSER t.kr. t.kr. t.kr. Egenkapital primo Årets resultat Egenkapital ultimo Egenkapital primo Opskrivningshenlæggelser Årets resultat Egenkapital ultimo

19 18 NOTER NOTE 1 HOVED- OG NØGLETAL (5 ÅRS OVERSIGT) Hovedtal (t.kr.) Bruttopræmieindtægter Bruttoerstatningsudgifter Forsikringsmæssige driftsomkostninger i alt Resultat af genforsikring Forsikringsteknisk resultat Investeringsafkast efter forsikringsteknisk rente Årets resultat Afløbsresultat brutto Afløbsresultat f.e.r Forsikringsmæssige hensættelser i alt Forsikringsaktiver i alt Egenkapital i alt Aktiver i alt Gennemsnitlig antal heltidsbeskæftigede 29,4 30,4 28,7 28,2 28,4 Nøgletal Bruttoerstatningsprocent 53,2% 54,2% 66,4% 58,7% 65,5% Bruttoomkostningsprocent 20,7% 20,9% 20,2% 23,3% 20,6% Resultat af genforsikring i procent 12,2% 7,8% -2,6% 5,6% 4,6% Combined ratio 86,1% 82,8% 84,0% 87,6% 90,7% Operating ratio 85,6% 81,1% 81,9% 86,1% 89,7% Relativt afløbsresultat 9,6% 16,5% 23,4% 10,1% 2,3% Egenkapitalens forrentning 14,1% -0,3% 9,9% 10,8% 11,4% Solvensprocent 114,7% 128,4% 125,6% 96,7% 87,7% Solvenskrav (pct.) 8,0% 8,0% 8,0% 8,0% 8,0% Hoved- og nøgletal er udarbejdet efter bekendtgørelse om finansielle rapporter for forsikringsselskaber og tværgående pensionskasser.

20 19 NOTE 2 13 NOTER TIL RESULTATOPGØRELSE Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. 2. Bruttopræmier Bruttopræmier Ændring i bruttopræmiehensættelser Årets bruttopræmieindtægter Årets bruttopræmieindtægter vedrører alene direkte forsikring i Danmark 3. Forsikringsteknisk rente f.e.r. Forsikringsteknisk rente er et beregnet renteafkast af årets gennemsnitlige forsikringsmæssige hensættelser med fradrag af forsikringsaktiver. Som rentesats anvendes den af Københavns Fondsbørs offentliggjorte gennemsnitsobligationsrente. Beregnet forsikringsteknisk rente Diskontering (løbetidsforkortelser) Afløbsresultat Afløbsresultat excl. diskontering Bruttoforretning Afgiven forretning Afløbsresultat for egen regning Erhvervelsesomkostninger Forsikringskonsulenter, anvisningsprovision mv Besigtigelsesomkostninger Markedsføringsomkostninger Øvrige erhvervelsesomkostninger

21 20 NOTER TIL RESULTATOPGØRELSE Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. 6. Administrationsomkostninger Bestyrelseshonorar, lønninger og pensioner mv Personale- og mødeudgifter Repræsentation mv Kursus og uddannelse Lokaleomkostninger Kontorholdsudgifter incl. småanskaffelser, inventar mv EDB udgifter Anden ekstern assistance mv Øvrige administrationsomkostninger Diverse opkrævningsgebyrer mv Overført til skadeomkostninger Honorar til generalforsamlingsvalgt revisionsvirksomhed Deloitte Lovpligtig revision Andre ydelser end revision I alt Personaleudgifter I årets omkostninger indgår følgende personaleudgifter: Lønninger og gager Pensionsbidrag Udgifter til social sikring Lønsumsafgift Øvrige ydelser, kørsel mv I alt personaleudgifter mv Heraf samlet vederlag mv. til bestyrelse og direktion Koncernen har i gennemsnit haft 29,4 fuldtidsbeskæftigede medarbejdere mod 30,4 i 2008.

22 21 NOTER TIL RESULTATOPGØRELSE Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. 7. Resultat af afgiven forretning Afgivne genforsikringspræmier Ændring genforsikringsandel af præmiehensættelser Modtaget genforsikringsdækning Ændring genforsikringsandel erstatningshensættelser Genforsikringsprovisioner Indtægter fra associerede virksomheder Resultat af Bornholms-IT ApS Resultat af Gensam Data A/S Renter og udbytter mv. Renteindtægter Udbytter af kapitalandele Udbytte af investeringsforeninger Kursreguleringer Realiserede kursreguleringer investeringsaktiver Aktier Obligationer Investeringsforeninger Diskontering af forsikringshensættelser Realiserede kursreguleringer i alt Urealiserede kursreguleringer investeringsaktiver Aktier Obligationer Investeringsforeninger Urealiserede kursreguleringer i alt I alt

23 22 NOTER TIL RESULTATOPGØRELSE Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. 11. Andre indtægter Agenturprovision fra andre selskaber Taksationer for fremmed regning Indgået tidligere afskrevne fordringer 0 1 Diverse indtægter Andre udgifter Bevilget støtte til lokale aktiviteter: Destination Bornholm Travbanen Lysanlæg til skøjtebane Bornholms Teknologipris Hjertestartere Refleksveste til skolestartende børn NaturBornholm Køreskole/teorikurser Læringsstile i folkeskolen Gourmet Bornholm Øvrige Skat af årets resultat Aktuel skat Regulering vedr. tidligere år Ændring af udskudt skat Betalte skatter i alt Opgørelse af udskudt skat: Driftsmidler Langsigtede personaleomkostninger I alt Afstemning af årets skat % Beregnet skat af årets resultat 25,0 25,0 Regulering vedrørende tidligere år -0,1 0,6 Ikke aktiv. skattemæss. underskud på aktier ejet under 3 år -1,6 24,6 Ikke skattepligtige indtægter og ikke fradragsberettige udgifter -4,4 29,9 Effektiv skatteprocent 18,9 80,1 Afstemning er foretaget med udgangspunkt i resultatet før skat ekskl. indtægter fra associerede virksomheder.

24 23 NOTE NOTER TIL BALANCE Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. 14. Driftsmidler Kostpris 1. januar Årets tilgang Årets afgang Kostpris 31. december Af- og nedskrivninger 1. januar Årets af- og nedskrivninger Tilbageført afskrivning på afgang Af- og nedskrivninger 31. december Bogført værdi 31. december Domicilejendomme Omvurderet værdi 1. januar Årets opskrivning Omvurderet værdi 31. december Afskrivninger primo Årets afskrivninger Af- og nedskrivninger 31. december Bogført værdi 31. december Offentlig vurdering senest pr. oktober Koncernen ejer en domicilejendom. Den bogførte værdi for ejendommen anser ledelsen for at svare til markedsværdien. Ved fastsættelse af ejendommens markedsværdi er anvendt en afkastprocent på 6,5 % (2008: 6,5 %). Der har ikke været anvendt ekstern vurderingsmand ved måling af koncernens domicilejendom.

25 24 NOTER TIL BALANCE Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. 16. Investeringsejendomme Ejendom matr. Nr. 920a Rønne Bygrunde, Tornegade 4 Dagsværdi 1. januar Årets værdiregulering til dagsværdi Salg pr. 1/ Dagsværdi 31. december Offentlig vurdering senest pr. oktober Ejendom matr. nr. 151c Gudhjem Fiskerleje Gudhjem Mølle Dagsværdi 1. januar Dagsværdi 31. december Offentlig vurdering senest pr. oktober Bogført værdi 31. december Der har ikke været anvendt ekstern vurderingsmand ved måling af selskabets investeringsejendomme. 17. Kapitalandele i tilknyttede virksomheder Kostpris 1. januar Kostpris 31. december Nettoopskrivning 1. januar Opskrivningshenlæggelse Årets resultat Nettoopskrivning 31. december Regnskabsmæssig værdi 31. december Kapitalandele i tilknyttede virksomheder omfatter: Bornholms Brandforsikring A/S, Rønne, ejerandel 73%

26 25 NOTER TIL BALANCE Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. 18. Kapitalandele i associerede virksomheder Kostpris 1. januar Tilgang Afgang Kostpris 31. december Nettoopskrivning 1. januar Årets resultat Afgang Salg af anpart til Fynbo Forsikring Nettoopskrivning 31.december Regnskabsmæssig værdi 31. december Kapitalandele i Gensafe Systems I/S, Århus Kapitalandele i Gensam Data A/S, Århus Kapitalandele og aktiebaserede investeringsbeviser Topdanmark Danske Invest Engros Aktier Højt Udbytte Danske Invest Engros Fokus Danske Aktier Danske Invest Engros Fokus Globale Aktier Danske Invest Engros Europæiske Aktier Danske Invest Engros Østeuropa Danske Invest Engros Glob. Em. Mkt. Smaller Co Danske Invest Engros Global Emerging BL&S Invest Danske Aktier BL&S Invest Globale Aktier Destination Bornholm BG Invest Norden BornPoultry Wings of Bornholm Elite Bornholm Biokraft Andre finansielle investeringsaktiver Bogført værdi Samlede anskaffelsessummer Kapitalandele Investeringsforeningsandele Obligationer Indlån i kreditinstitutter

27 26 NOTER TIL BALANCE Moderselskab Koncern t.kr. t.kr. t.kr. t.kr. 21. Andre periodeafgrænsningsposter Forudbetalte gager Forudbetalt arbejdskadeforsikring 0 55 Andre periodeafgrænsningsposter Anden gæld Kreditorer Skyldige omkostninger mv Skyldig A-skat, ATP Skyldig lønsumsafgift Skyldige feriepenge Feriepengeforpligtelser funktionærer Medarbejderobligationer Skyldig moms Deponering af købesum Deposita, lejemål Følsomhedsoplysninger vedrørende finansielle ricisi for koncernens skadesforsikringsvirksomhed Rentestigning på 0,7 pct. point Rentefald på 0,7 pct. point Aktiekursfald på 12 pct Ejendomsprisfald på 8 pct Valutakursrisiko (VaR 99,5) -4-4 Tab på modparter på 8 pct Basiskapital og solvensmargen Egenkapital i alt Fradrag for kapitalkrav i datterforsikringsselskab Kernekapital Fradrag for kapitalkrav i datterforsikringsselskab Basiskapital Solvensmargen Vægtede poster Kapital i procent af vægtede poster 133,6% 142,1% Solvensprocent 114,7% 128,4% Solvenskrav 8,0% 8,0%

28 27 NOTER TIL BALANCE 25. Langfristet gæld Al gæld forfalder inden 5 år 26. Nærtstående parter Bornholms Brand A.m.b.a. er nærtstående part med bestemmende indflydelse med Bornholms Brandforsikring A/S. Transaktioner mellem Bornholms Brand A.m.b.a. og Bornholms Brandforsikring A/S i regnskabsåret har været følgende: Udfakturering af omkostninger. Øvrige nærtstående parter omfatter Topdanmark A/S og Gensam Data A/S. Transaktioner med øvrige nærtstående parter i regnskabsåret har været følgende: Transaktioner med Topdanmark A/S udgør provisioner i forbindelse med agentur, Transaktioner med Gensam Data A/S udgør transaktioner i forbindelse med IT-ydelser. 27. Sikkerheds- og eventualforpligtelser Bornholms Brandforsikring A/S har udstedt en garanti overfor det 100% ejede datterselskab Bornholms-IT ApS om at dette selskab til enhver tid vil have tilstrækkelig kapital og likviditet til at opfylde sine løbende økonomiske forpligtelser overfor Gensafe Systems I/S i henhold til indgået interessentskabskontrakt. Til sikkerhed for de forsikringsmæssige hensættelser er der registrerede aktiver til en bogført værdi af t.kr. 28. Bestyrelsens og direktionens ledelseshverv Egon Jensen, formand Peter Brandt Kofoed, næstformand Medlem af bestyrelsen i: Bornholms Tidende A/S BornPoultry A/S (formand) Carsten Gjessing Medlem af bestyrelsen i: Bornholms Tidende A/S Notox A/S (fra 10. marts 2010) Mads Larsen Medlem af bestyrelsen i: Sport Danmark A/S Ole Lunddahl Tim Stender Direktør for og medlem af bestyrelsen i: Svaneke Bryghus A/S

29 28 NOTER TIL BALANCE 28. Bestyrelsens og direktionens ledelseshverv (fortsat) Michael Almeborg Direktør for: Ole Almeborg A/S Medlem af bestyrelsen i: PL A/S Bestyrelsen har i medfør af lov om finansiel virksomhed 80 godkendt, at direktør Poul Friis Hansen har påtaget sig følgende hverv: Direktør for: Bornholms Brandforsikring A/S, Rønne Bornholms-IT ApS, Rønne Medlem af bestyrelsen i: Gensam Data A/S, Århus Gensafe Systems I/S, Århus

30 29 NOTE 29 BRANCHEREGNSKAB t.kr. t.kr. BRAND- OG LØSØREFORSIKRING (PRIVAT) Opkrævet bruttopræmie Bruttopræmieindtægter Bruttoerstatningsudgifter Bruttodriftsomkostninger Resultat af bruttoforretning Resultat af afgiven forretning Forsikringsteknisk rente Forsikringsteknisk resultat Antallet af erstatninger Gennemsnitlig erstatning for indtrufne skader i året Erstatningsfrekvens 10,0 11,1 BRAND- OG LØSØREFORSIKRING (ERHVERV) Opkrævet bruttopræmie Bruttopræmieindtægter Bruttoerstatningsudgifter Bruttodriftsomkostninger Resultat af bruttoforretning Resultat af afgiven forretning Forsikringsteknisk rente Forsikringsteknisk resultat Antallet af erstatninger Gennemsnitlig erstatning for indtrufne skader i året Erstatningsfrekvens 9,8 10,4

31 30 NOTE 29 BRANCHEREGNSKAB t.kr. t.kr. MOTORKØRETØJSFORSIKRING, KASKO Opkrævet bruttopræmie Bruttopræmieindtægter Bruttoerstatningsudgifter Bruttodriftsomkostninger Resultat af bruttoforretning Resultat af afgiven forretning Forsikringsteknisk rente Forsikringsteknisk resultat Antallet af erstatninger Gennemsnitlig erstatning for indtrufne skader i året Erstatningsfrekvens 9,5 16,4 ANDEN FORSIKRING Opkrævet bruttopræmie Bruttopræmieindtægter Bruttoerstatningsudgifter Bruttodriftsomkostninger Resultat af bruttoforretning Resultat af afgiven forretning Forsikringsteknisk rente Forsikringsteknisk resultat Antallet af erstatninger Gennemsnitlig erstatning for indtrufne skader i året Erstatningsfrekvens 5,9 3,5

32 31 NOTE 30 RISIKOFORHOLD I KONCERNEN Styring af koncernens risici er et væsentlig ledelsesmæssigt fokusområde, da en uforudset udvikling heri kan påvirke koncernens resultater og egenkapital væsentligt. Bestyrelsen fastsætter og godkender den overordnede politik for selskabets risikopåtagelse, ligesom bestyrelsen fastlægger de overordnede rammer herfor samt den nødvendige rapportering. De væsentligste risici, som koncernen påtager sig, udgøres dels af forretningsmæssige risici forbundet med driften af den egentlige forsikringsdrift dels af finansielle risici forbundet med håndtering af selskabets betydelige likviditetsflow og investeringsvirksomhed. Dertil kommer operationelle risici, som er risici for tab på grund af utilstrækkelige eller fejlbehæftede interne procedurer. Der er indført regler om individuelt solvensbehov for forsikringsselskaber, senest opdateret pr. 15. oktober Formålet med opgørelsen af det individuelle solvensbehov er at skabe en kapitaldækning, der kan opfange de risici, som kan blive aktuelle for virksomheden. Samtidig vil der fra EU i de kommende år blive stillet nye krav til solvens (Solvency II), som vil blive implementeret i årene frem til For at styrke selskabets kapitalgrundlag har bestyrelsen for forsikringsselskabet på denne baggrund besluttet, at der ikke udbetales udbytte for Arbejdet med beregning af det individuelle solvenskrav har været foretaget af direktion og bestyrelse i Bornholms Brandforsikring A/S ud fra de af bestyrelsen udstukne retningslinier og Finanstilsynets bekendtgørelser om dette. Der er samtidig anvendt stresstests, som er gennemført af eksterne aktuarer. Da vi nærmer os 2012 gennemføres gennem 2010 og 2011 et stort arbejde med implementeringen af Solvency II. I den forbindelse udarbejder bestyrelse og direktion i 2010 også GAP-undersøgelse til Finanstilsynet, som følger processen i branchen meget opmærksomt. Bestyrelse og direktion vil afsætte de fornødne ressourcer, således at overgangen til Solvency II kan gennemføres på en god og værdiskabende måde. Forsikringsrisici Bornholms Brandforsikring A/S tegner skadeforsikringer for private, landbrug samt erhvervsvirksomheder. Det fremgår af selskabets acceptpolitik hvilke områder, hvilke typer og hvilke størrelser af risici, der kan indtegnes. Dog er der sat en proces i gang, hvor landbrugsforsikringer overføres til Topdanmark. Med henblik på at reducere risikoen for tab ved forsikringsbegivenheder, samt begrænse størrelsen af udsving i det forsikringstekniske resultat, tegnes genforsikring.

33 Genforsikringsprogrammet skal sikre, at en enkelt skadebegivenhed eller en tilfældig ophobning af større skader ikke kan medføre et uacceptabelt tab af kapital. Genforsikringsprogrammet, som bl.a. indeholder hvilke typer af forretning, der skal tegnes reassurance på og fastlægger selskabets selvbehold ved forskellige skadebegivenheder, forelægges årligt bestyrelsen til godkendelse. Selskabets selvbehold vurderes med udgangspunkt i, hvad der er økonomisk forsvarligt og under skyldig hensyntagen til kapitalgrundlag mv. 32 Finansielle risici De finansielle risici, som koncernen er eksponeret overfor, er den generelle renteudvikling samt kursudvikling på selskabernes beholdning af værdipapirer. Der er af bestyrelsen fastsat rammer for investeringer i finansielle aktiver, og disse er nærmere beskrevet i selskabernes investeringspolitik. Her fremgår det, i hvilke værdipapirer selskabernes midler kan placeres. Endvidere tilsiger investeringspolitikken en vis spredning i selskabernes investeringer for derved at imødekomme de konjunkturmæssige udsving. Udviklingen i selskabets investeringsportefølje forelægges løbende bestyrelserne i moder- og datterselskab til orientering. Inden for rammerne af selskabernes investeringspolitik er selve forvaltningen af investeringsporteføljen outsourcet til en ekstern kapitalforvalter. Generelt kan siges, at anbringelse af finansielle aktiver i forsikringsselskabet er i mere kortvarige værdipapirer og dermed mindre risikofyldte, mens investeringer i moderselskabet kan være af mere langsigtet karakter. I forsikringsselskabet placeres de finansielle aktiver således, at selskabet til enhver tid kan opfylde sine forpligtelser overfor forsikringstagerne. Operationelle risici Operationelle risici er risici for tab på grund af utilstrækkelige elle fejlbehæftede interne procedurer. Selskabet udvikler og tilpasser løbende virksomhedens systemer, forretningsgange og interne procedurer. Ansvaret for risikostyringen i denne forbindelse ligger hos de ansvarlige ledere. I forbindelse med alle projekter udarbejdes en risikovurdering med risici, mulige konsekvenser samt tiltag til begrænsning af disse risici. Forretningsgange og proce-

34 durer i alle kritiske områder gennemgås løbende med henblik på vurdering af risikoelementer samt tiltag til begrænsning af risikoen. 33 NOTE 31 ANVENDT REGNSKABSPRAKSIS Årsrapporten aflægges i overensstemmelse med lov om finansiel virksomhed, herunder den af Finanstilsynet udsendte bekendtgørelse om finansielle rapporter for kreditinstitutter og fondsmæglere m.fl. Årsrapporten for 2009 er aflagt efter samme regnskabspraksis som året før. Generelt Aktiver indregnes i balancen, når det som følge af en tidligere begivenhed er sandsynligt, at fremtidige økonomiske fordele vil tilflyde selskabet, og aktivets værdi kan måles pålideligt. Forpligtelser indregnes i balancen, når selskabet som følge af en tidligere begivenhed har en retlig eller faktisk forpligtelse, og det er sandsynligt, at fremtidige økonomiske fordele vil fragå selskabet, og forpligtelsens værdi kan måles pålideligt. Ved første indregning måles aktiver og forpligtelser til kostpris. Måling efter første indregning sker som beskrevet for hver enkelt regnskabspost nedenfor. Ved indregning og måling tages hensyn til forudsigelige risici og tab, der fremkommer, inden årsrapporten aflægges, og som be- eller afkræfter forhold, der eksisterede på balancedagen. I resultatopgørelsen indregnes indtægter, i takt med at de indtjenes, mens omkostninger indregnes med de beløb, der vedrører regnskabsåret. Koncernregnskabet Koncernregnskabet omfatter moderselskabet Bornholms Brand A.m.b.a. samt alle datterselskaber. Datterselskaber er selskaber som Bornholms Brand A.m.b.a. kontrollerer ved direkte eller indirekte ejerskab af mere end 50 % af stemmerettighederne, eller på anden måde har bestemmende indflydelse i. I koncernregnskabet er ensartede poster i moderselskabet og datterselskaberne sammenlagt. Dattervirksomhederne anvender samme regnskabspraksis som moderselskabet. Koncerninterne indtægter og omkostninger, mellemværender, aktiebesiddelser og udbytter samt fortjeneste og tab ved interne transaktioner er elimineret.

35 34 Nøgletal Nøgletal for skadeforsikring opgøres i henhold til Finanstilsynets regnskabsbekendtgørelse. Da intern husleje, som i koncernregnskabet er elimineret, skal indgå i beregningen af nøgletallene, kan nøgletallene ikke beregnes direkte ud fra resultatopgørelsen. Fremmed valuta Aktiver og passiver i fremmed valuta indregnes til Danmarks Nationalbanks offentliggjorte valutakurs på balancedagen. Indtægter og udgifter i fremmed valuta indregnes til de på transaktionstidspunktet gældende valutakurser. Valutakursreguleringer indregnes i resultatopgørelsen. Koncerninterne transaktioner Koncerninterne ydelser afregnes på markedsvilkår eller omkostningsdækkende basis. Løbende mellemværender forrentes på markedsbaserede vilkår. Regnskabsmæssige skøn Opgørelsen af den regnskabsmæssige værdi af visse aktiver og forpligtelser er forbundet med et skøn over, hvordan fremtidige begivenheder påvirker værdien af disse aktiver og forpligtelser. De væsentligste skøn vedrører forsikringsmæssige hensættelser, opgørelsen af dagsværdien for unoterede finansielle instrumenter samt hensatte forpligtelser. De udøvede skøn er baseret på forudsætninger, som ledelsen anser som forsvarlige. Resultatopgørelse Præmieindtægter for egen regning Præmieindtægter f.e.r. omfatter årets opkrævede præmier med fradrag af de til genforsikringen afgivne præmier reguleret for bevægelserne i præmiehensættelserne svarende til en periodisering efter forsikringernes dækningsperiode. Forsikringsteknisk rente for egen regning Forsikringsteknisk rente er opgjort som et beregnet renteafkast af årets gennemsnitlige forsikringsmæssige hensættelser med fradrag af forsikringsaktiver. Som grundlag for forsikringsteknisk rente er anvendt åbne fastforrentede kroneobligationer med restløbetid under 3 år i henhold til officiel kursliste fra den Nordiske Børs København.

36 35 Erstatningsudgifter for egen regning Erstatningsudgifter f.e.r. omfatter årets udbetalte erstatninger med fradrag af de fra genforsikringen refunderede erstatninger reguleret for bevægelserne i erstatningshensættelser. Erstatningsudgifterne f.e.r. omfatter således kendte og forventede erstatningsudgifter vedrørende regnskabsåret. Endvidere indgår direkte og indirekte omkostninger forbundet med skadebehandlingen. Herudover indgår forskellen (afløbsresultatet) mellem de i regnskabsåret udbetalte og hensatte erstatninger vedrørende skader indtruffet i tidligere år og erstatningshensættelserne ved regnskabsårets begyndelse. Erstatningerne er forsigtigt opgjort, men efterfølgende information og hændelser kan naturligvis medføre, at erstatningerne udbetales med et større beløb end de foretagne hensættelser. Den del af ændringen af erstatningshensættelser, som kan henføres til diskontering, er overført til forsikringsteknisk rente. Den del af ændringen af erstatningshensættelser, som kan henføres til ændring i den anvendte diskonteringssats efter inflation, er overført til kursreguleringer. Forsikringsmæssige driftsomkostninger for egen regning Den andel af de forsikringsmæssige driftsomkostninger, der kan henføres til erhvervelse og fornyelse af forsikringsbestanden, opføres under erhvervelsesomkostninger. Samtlige erhvervelsesomkostninger udgiftsføres ved forsikringernes tegning. Administrationsomkostninger omfatter de periodiserede udgifter, der kan henføres til regnskabsåret, herunder afgifter til offentlige myndigheder samt årets afskrivninger på inventar, edb-anlæg, biler mv. Driftsomkostninger vedrørende domicilejendomme opføres under administrationsomkostninger. Der indregnes ikke husleje vedrørende selskabets domicilejendomme. Renter og udbytter mv. Renteindtægter og udbytter mv. indeholder de i regnskabsåret optjente renter samt modtagne udbytter af kapitalandele. Indtægter fra tilknyttede og associerede virksomheder Indtægter fra tilknyttede og associerede virksomheder udgør tilknyttede og associerede virksomheders resultat efter skat.

37 36 Kursreguleringer Kursreguleringer omfatter såvel realiserede som urealiserede nettogevinster og -tab ved salg og værdiregulering af aktiver, som henhører under gruppen investeringsaktiver i balancen. Kursgevinster og -tab på værdipapirer opgøres som forskellen mellem salgssummen og den bogførte værdi primo regnskabsåret eller anskaffelsessummen, såfremt de afhændede værdipapirer er erhvervet i regnskabsåret. Kurtage, provision og lignende behandles som en del af anskaffelsessummen/salgssummen, og beløbene indgår således resultatmæssigt i gevinster og tab. Skat Skat indeholder årets skat, der består af årets aktuelle skat, forskydning i udskudt skat samt regulering vedrørende tidligere år. Ændring i udskudt skat som følge af ændringer i skattesats indregnes ligeledes i posten. Aktuelle skatteaktiver og -forpligtelser indregnes i balancen med det beløb, der kan beregnes på grundlag af årets forventede skattepligtige indkomst reguleret for tidligere års fremførte skattemæssige underskud. Der indregnes udskudt skat efter den balanceorienterede gældsmetode af alle midlertidige forskelle mellem regnskabs- og skattemæssig værdi af aktiver og forpligtelser. Udskudt skat måles på grundlag af de skatteregler og skattesatser, der med balancedagens lovgivning vil være gældende, når den udskudte skat forventes udløst som aktuel skat. Udskudte skatteaktiver, herunder skatteværdien af fremførselsberettigede skattemæssige underskud, måles til den værdi, hvortil aktivet forventes at kunne realiseres, enten ved udligning i skat af fremtidig indtjening eller ved modregning i udskudte skatteforpligtelser. Det revurderes på hver balancedag, hvorvidt det er sandsynligt, at der i fremtiden vil blive frembragt tilstrækkelig skattepligtig indkomst til, at det udskudte skatteaktiv vil kunne udnyttes. Forsikringsselskabet er sambeskattet med datterselskabet Bornholms-IT ApS. Aktuel og udskudt skat af datterselskab fremgår af datterselskabets årsrapport.

FORSIKRINGS SELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2011

FORSIKRINGS SELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2011 FORSIKRINGS SELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2011 CVR-nr. 25 07 14 09 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger 3 Ledelsesberetning 4 Ledelsespåtegning 6 Resultatopgørelse 7 Balance 8 Egenkapitalopgørelse

Læs mere

Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15

Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 Holsted Park 15 4700 Næstved Telefon 55 75 09 99 Telefax 55 75 09 75 CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk CVR-nr. 68 50 98 15 Halvårsrapport 2015 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning

Læs mere

HALVÅRSRAPPORT 1. JANUAR 30. JUNI 2009

HALVÅRSRAPPORT 1. JANUAR 30. JUNI 2009 HALVÅRSRAPPORT 1. JANUAR 30. JUNI 2009 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Selskabsoplysninger.. side 3 Ledelsesberetning.. side 4 Ledelsespåtegning.. side 8 Vedrørende revisors påtegning.. side 9 Anvendt regnskabspraksis.

Læs mere

Halvårsrapport 2017 PenSam Forsikring A/S CVR-nr Hjemsted Farum

Halvårsrapport 2017 PenSam Forsikring A/S CVR-nr Hjemsted Farum Halvårsrapport 2017 PenSam Forsikring A/S CVR-nr. 17 11 81 88 Hjemsted Farum Indholdsfortegnelse Udvalgte hoved- og nøgletal...2 Ledelsesberetning...3 Halvårsregnskabet Ledelsespåtegning...5 Resultatopgørelse...6

Læs mere

FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2012

FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2012 FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2012 CVR-nr. 25 07 14 09 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger 3 Ledelsesberetning 4 Ledelsespåtegning 6 Resultatopgørelse Totalindkomstopgørelse

Læs mere

Halvårsrapport 2018 PenSam Forsikring A/S CVR-nr Hjemsted Farum

Halvårsrapport 2018 PenSam Forsikring A/S CVR-nr Hjemsted Farum Halvårsrapport 2018 PenSam Forsikring A/S CVR-nr. 17 11 81 88 Hjemsted Farum Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning...2 Halvårsregnskabet Ledelsespåtegning...4 Resultatopgørelse...5 Balance...6 Egenkapitalopgørelse...8

Læs mere

AP Skadesforsikring Aktieselskab CVR

AP Skadesforsikring Aktieselskab CVR CVR 14592385 Halvårsrapport 2014 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 1 Ledelsespåtegning... 3 Resultatopgørelse... 4 Balance... 5 Aktiver... 5 Passiver... 6 Egenkapitalopgørelse... 7 Noter... 8 Side

Læs mere

Lokal Forsikring G/S CVR-nr

Lokal Forsikring G/S CVR-nr Holsted Park 15 4700 Næstved Telefon 55 75 09 99 Telefax 55 75 09 75 CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 Halvårsrapport 2011 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger

Læs mere

LEDELSESBERETNING 1. HALVÅR 2014

LEDELSESBERETNING 1. HALVÅR 2014 ALKA FORSIKRING HALVÅRSRAPPORT 2014 LEDELSESBERETNING 1. HALVÅR 2014 Tilfredsstillende resultat Alkas resultat for første halvår 2014 er et overskud på 243 mio. kr. før skat og 184 mio. kr. efter skat.

Læs mere

AP Skadesforsikring Aktieselskab CVR

AP Skadesforsikring Aktieselskab CVR CVR 14592385 Halvårsrapport 2012 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 1 Ledelsespåtegning... 3 Resultatopgørelse... 4 Balance... 5 Aktiver... 5 Passiver... 6 Egenkapitalopgørelse... 7 Noter... 8 Side

Læs mere

AP Skadesforsikring Aktieselskab CVR

AP Skadesforsikring Aktieselskab CVR CVR 14592385 Halvårsrapport 2013 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 1 Ledelsespåtegning... 3 Resultatopgørelse... 4 Balance... 5 Aktiver... 5 Passiver... 6 Egenkapitalopgørelse... 7 Noter... 8 Side

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning 1 Ledelsespåtegning 2 Anvendt regnskabspraksis 3 Resultatopgørelse for perioden 1. januar til 30. juni 2012 4 Balance pr. 30. juni 2012 5-6 Egenkapitalforklaring

Læs mere

Beregnerservice Nord ApS. Årsrapport for. 1. juli juni CVR-nr

Beregnerservice Nord ApS. Årsrapport for. 1. juli juni CVR-nr Årsrapport for 1. juli 2012-30. juni 2013 CVR-nr. 33592868 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. november 2013 Bjarke Kjær Dirigent Indholdsfortegnelse Virksomhedsoplysninger

Læs mere

FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2014. CVR-nr. 25 07 14 09

FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2014. CVR-nr. 25 07 14 09 FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2014 CVR-nr. 25 07 14 09 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger 3 Ledelsesberetning 4 Ledelsespåtegning 6 Resultatopgørelse Totalindkomstopgørelse

Læs mere

Aarhus Papir Holding ApS CVR-nr

Aarhus Papir Holding ApS CVR-nr Aarhus Papir Holding ApS CVR-nr. 67 10 52 14 Årsrapport 2012/13 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18. september 2013. Grete Wiemann Jensen Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

AP Skadesforsikring Aktieselskab CVR

AP Skadesforsikring Aktieselskab CVR CVR 14592385 Halvårsrapport 2015 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 1 Ledelsespåtegning... 3 Resultatopgørelse... 4 Balance... 5 Aktiver... 5 Passiver... 5 Egenkapitalopgørelse... 6 Noter... 7 Side

Læs mere

PenSam Forsikring A/S Halvårsrapport 2019

PenSam Forsikring A/S Halvårsrapport 2019 PenSam Forsikring A/S Halvårsrapport 2019 Jørgen Knudsens Vej 2 3520 Farum CVR-nr. 17 11 81 88 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning... 2 Halvårsregnskabet Ledelsespåtegning... 4 Resultatopgørelse... 5

Læs mere

Lokal Forsikring G/S CVR-nr

Lokal Forsikring G/S CVR-nr Holsted Park 15 4700 Næstved Telefon 55 75 09 99 Telefax 55 75 09 75 CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk CVR-nr. 68 50 98 15 Halvårsrapport 2013 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning 1 Ledelsespåtegning 2 Anvendt regnskabspraksis 3 Resultatopgørelse for perioden 1. januar til 30. juni 2013 4 Balance pr. 30. juni 2013 5 6 Egenkapitalforklaring

Læs mere

HALVÅRSRAPPORT 1. januar 30. juni 2012

HALVÅRSRAPPORT 1. januar 30. juni 2012 HALVÅRSRAPPORT 1. januar 30. juni 2012 CVR nr. 15 49 13 88 Indhold SELSKABSOPLYSNINGER... 2 LEDELSESBERETNING KONCERN... 3 HALVÅRSREGNSKAB... 7 LEDELSESPÅTEGNING... 7 VEDRØRENDE REVISORS PÅTEGNING... 8

Læs mere

PROTICA GROUP APS. CVR-nr Regnskabsår. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 31. juli Dirigent

PROTICA GROUP APS. CVR-nr Regnskabsår. Godkendt på selskabets generalforsamling, den 31. juli Dirigent Årsrapport for periode 2014 PROTICA GROUP APS CVR-nr. 33 24 65 79 4. Regnskabsår Godkendt på selskabets generalforsamling, den 31. juli 2015 Dirigent -------------------------------------------- Årsrapport

Læs mere

Ledelsesberetning 1-2. Ledelsespåtegning 3. Anvendt regnskabspraksis 4. Hovedtal, nøgletal og følsomhedsoplysninger 5

Ledelsesberetning 1-2. Ledelsespåtegning 3. Anvendt regnskabspraksis 4. Hovedtal, nøgletal og følsomhedsoplysninger 5 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning 1-2 Ledelsespåtegning 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Hovedtal, nøgletal og følsomhedsoplysninger 5 Resultatopgørelse for perioden 1. januar til 30. juni 2013 6-7

Læs mere

AC Lundbæk A/S CVR-nr

AC Lundbæk A/S CVR-nr AC Lundbæk A/S CVR-nr. 28 27 94 77 Årsrapport 1. januar - 31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 14. maj 2014. Claus Lundbæk Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

DANSKE SHARE INVEST III ApS

DANSKE SHARE INVEST III ApS DANSKE SHARE INVEST III ApS Værkmestergade 25, 14 8000 Aarhus C Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 10/05/2016

Læs mere

Nykredit Forsikring A/S. CVR-nr Halvårsrapport 2013 ( )

Nykredit Forsikring A/S. CVR-nr Halvårsrapport 2013 ( ) Nykredit Forsikring A/S CVR-nr. 14 50 61 87 Halvårsrapport 2013 (01.01.13-30.06.13) Nykredit Forsikring A/S 2 Ledelsesberetning Aktivitet Aktiviteten består af tegning af skadeforsikring. Økonomisk udvikling

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 M. Sørensen Holding ApS Dyrehavevej 24 2930 Klampenborg CVR nr. 28866992 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og

Læs mere

FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2015. CVR-nr. 25 07 14 09

FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2015. CVR-nr. 25 07 14 09 FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2015 CVR-nr. 25 07 14 09 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger 3 Ledelsesberetning 4 Ledelsespåtegning 6 Resultatopgørelse Totalindkomstopgørelse

Læs mere

FAMILIEN ANDRÈS ApS Årsrapport for 2013/14

FAMILIEN ANDRÈS ApS Årsrapport for 2013/14 FAMILIEN ANDRÈS ApS Årsrapport for 2013/14 (regnskabsår 1/4-31/3) CVR-nr. 33 25 04 36 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 4 /7 2014 Jøren Andrés Dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

PLS 1 ApS. Busbjergvej Bjerringbro. Årsrapport 1. oktober september 2015

PLS 1 ApS. Busbjergvej Bjerringbro. Årsrapport 1. oktober september 2015 PLS 1 ApS Busbjergvej 85 8850 Bjerringbro Årsrapport 1. oktober 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 21/02/2016 Peter Lykke Sørensen

Læs mere

LEDELSESBERETNING 1.HALVÅR 2010

LEDELSESBERETNING 1.HALVÅR 2010 ALKA FORSIKRING HALVÅRSRAPPORT 2010 LEDELSESBERETNING 1.HALVÅR 2010 Tilfredsstillende resultat Alkas resultat for første halvår 2010 blev et overskud på 85 mio. kr. før skat og 63 mio. kr. efter skat.

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 PHINI Invest ApS Mådevej 15 6700 Esbjerg CVR nr. 32833543 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og godkendt på den

Læs mere

Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15

Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 Lokal Forsikring G/S Holsted Park 15 4700 Næstved Telefon 55 75 09 99 Telefax 55 75 09 75 CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk Lokal Forsikring G/S CVR-nr. 68 50 98 15 Halvårsrapport 2008 Lokal Forsikring

Læs mere

Lokal Forsikring G/S CVR-nr

Lokal Forsikring G/S CVR-nr Holsted Park 15 4700 Næstved Telefon 55 75 09 99 Telefax 55 75 09 75 CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk CVR-nr. 68 50 98 15 Halvårsrapport 2012 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning

Læs mere

CVR - nr Halvårsrapport

CVR - nr Halvårsrapport CVR - nr. 31 15 50 96 Halvårsrapport 30. juni 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Side q Ledelsesberetning 1 q Ledelsespåtegning 2 q Anvendt regnskabspraksis 3 q Resultatopgørelse for perioden 1. januar-30. juni

Læs mere

Å r s r a p p o r t 2 0 0 6

Å r s r a p p o r t 2 0 0 6 Å r s r a p p o r t 2 0 0 6 B o r n h o l m s B R A N D f o r s i k r i n g A / S C V R n r. 1 5 4 6 5 9 7 2 T o r n e g a d e 8 3 7 0 0 R ø n n e w w w. b o r n h o l m s b r a n d. d k i n f o @ b o

Læs mere

ENID INGEMANNS FOND. Årsrapport 1. april marts Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

ENID INGEMANNS FOND. Årsrapport 1. april marts Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den ENID INGEMANNS FOND Årsrapport 1. april 2013-31. marts 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 19/06/2014 Klaus Søgaard Dirigent Side 2 af 15 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

PLS 1 ApS. Busbjergvej Bjerringbro. Årsrapport 1. oktober september 2016

PLS 1 ApS. Busbjergvej Bjerringbro. Årsrapport 1. oktober september 2016 PLS 1 ApS Busbjergvej 85 8850 Bjerringbro Årsrapport 1. oktober 2015-30. september 2016 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 01/02/2017 Peter Lykke Sørensen

Læs mere

JN Holding Bramsnæs ApS. Årsrapport

JN Holding Bramsnæs ApS. Årsrapport JN Holding Bramsnæs ApS Vintappervej 47 4070 Kirke Hyllinge (CVR.nr. 29 19 79 38) Årsrapport for perioden 1. januar - 31. december 2012 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, d. 15/5-2013 Dirigent:

Læs mere

CVR - nr Halvårsrapport

CVR - nr Halvårsrapport CVR - nr. 26 23 14 18 Halvårsrapport 30. juni 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Side q Ledelsesberetning 1-2 q Ledelsespåtegning 3 q Anvendt regnskabspraksis 4 q Hovedtal, nøgletal og følsomhedsoplysninger 5 q

Læs mere

PROTICA PRIVATE EQUITY APS

PROTICA PRIVATE EQUITY APS Årsrapport for 2014 PROTICA PRIVATE EQUITY APS CVR-nr. 35 04 42 13 2. Regnskabsår Godkendt på selskabets generalforsamling, den 29. juli 2015 Dirigent -------------------------------------------- Peter

Læs mere

CPJ INVEST ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

CPJ INVEST ApS. Årsrapport 1. januar december Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den CPJ INVEST ApS Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2013 Carsten Peter Jochumsen Dirigent Side 2 af 13 Indhold

Læs mere

Grosserer, konsul N.C. Nielsens Fond CVR-nr

Grosserer, konsul N.C. Nielsens Fond CVR-nr CVR-nr. 21 03 26 97 Årsrapport 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på bestyrelsesmødet den 31. maj 2013. Steffen Ebdrup Dirigent Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige

Læs mere

CMX Holding ApS CVR-nr

CMX Holding ApS CVR-nr CVR-nr. 33 76 41 54 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 12.06.15 Anne Dorthe Jensen Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af

Læs mere

TC HUS HOLDING ApS. Årsrapport 1. juli juni Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den

TC HUS HOLDING ApS. Årsrapport 1. juli juni Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den TC HUS HOLDING ApS Årsrapport 1. juli 2012-30. juni 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18/10/2013 Anne Marie Ottesen Dirigent Side 2 af 12 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

HALVÅRSRAPPORT 1. JANUAR 30. JUNI 2014

HALVÅRSRAPPORT 1. JANUAR 30. JUNI 2014 HALVÅRSRAPPORT 1. JANUAR 30. JUNI 2014 Indhold SELSKABSOPLYSNINGER... 2 LEDELSESBERETNING... 3 HALVÅRSREGNSKAB... 5 LEDELSESPÅTEGNING... 5 VEDRØRENDE REVISORS PÅTEGNING... 6 RESULTATOPGØRELSE... 7 BALANCE...

Læs mere

CVR NR. 15 49 13 88. BRAND A.m.b.a.

CVR NR. 15 49 13 88. BRAND A.m.b.a. ÅRSRAPPORT 2008 CVR NR. 15 49 13 88 BORNHOLMS BRAND A.m.b.a. Bornholms Brand A.m.b.a Tornegade 8 3700 Rønne www.bornholmsbrand.dk info@bornbrand.dk 2 Bornholms Brand A.m.b.a 2007 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

CRUISE I A/S. Sundkrogsgade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2015

CRUISE I A/S. Sundkrogsgade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2015 CRUISE I A/S Sundkrogsgade 7 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/05/2016 Palle Nordahl Dirigent

Læs mere

TN Horsens ApS. Årsrapport for CVR-nr Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/

TN Horsens ApS. Årsrapport for CVR-nr Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/ TN Horsens ApS CVR-nr. 34 89 11 84 Årsrapport for 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 13/05 2014 Torben Vinkler Nielsen Dirigent TN Horsens ApS Indholdsfortegnelse

Læs mere

Næstved Erhverv A/S CVR-nr

Næstved Erhverv A/S CVR-nr CVR-nr. 32 34 87 42 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 27.05.15 Kim Ulrik Larsen Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB

Læs mere

Halvårsrapport 2015. CVR nr. 31 00 75 18

Halvårsrapport 2015. CVR nr. 31 00 75 18 Halvårsrapport 2015 CVR nr. 31 00 75 18 Indholdsfortegnelse Side Ledelsesberetning Selskabsoplysninger 1 Hoved- og nøgletal 2 Ledelsesberetning 3 5 Påtegninger Ledelsespåtegning 6 Halvårsrapport Resultatopgørelse

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3

INDHOLDSFORTEGNELSE. Ledelsesberetning 1. Ledelsespåtegning 2. Anvendt regnskabspraksis 3 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning 1 Ledelsespåtegning 2 Anvendt regnskabspraksis 3 Resultatopgørelse for perioden 1. januar til 30. juni 2009 4 Balance pr. 30. juni 2009 5-6 Egenkapitalforklaring

Læs mere

LEDELSESBERETNING 1. HALVÅR 2013

LEDELSESBERETNING 1. HALVÅR 2013 ALKA FORSIKRING HALVÅRSRAPPORT 2013 LEDELSESBERETNING 1. HALVÅR 2013 Tilfredsstillende resultat Alkas resultat for første halvår 2013 er et overskud på 247 mio. kr. før skat og 179 mio. kr. efter skat.

Læs mere

P... ApS ÅRSRAPPORT 2016/2017

P... ApS ÅRSRAPPORT 2016/2017 P... ApS c/o Peder Lysgaard Larsbjørnsstræde 7 B 1454 København K CVR.nr.: 38 25 82 06 ÅRSRAPPORT 2016/2017 Regnskabsperiode: 15/12 2016-31/12 2017 (1. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt

Læs mere

ABL Biotec A/S Gemmavej 5, 8270 Højbjerg

ABL Biotec A/S Gemmavej 5, 8270 Højbjerg ABL Biotec A/S Gemmavej 5, 8270 Højbjerg CVR-nr. 50 81 10 18 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31. marts 2016. Asger Bach-Larsen Dirigent

Læs mere

Lokal Forsikring G/S CVR-nr

Lokal Forsikring G/S CVR-nr Holsted Park 15 4700 Næstved Telefon 55 75 09 99 Telefax 55 75 09 75 CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk CVR-nr. 68 50 98 15 Halvårsrapport 2014 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning

Læs mere

Aage og Johanne Louis- Hansen ApS. Årsrapport for 2015

Aage og Johanne Louis- Hansen ApS. Årsrapport for 2015 Aage og Johanne Louis- Hansen ApS GL. Strandvej 22A, 2990 Nivå Årsrapport for 2015 (regnskabsår 17/4-30/9) CVR-nr. 36 71 78 82 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

Hovedstadsregionens Naturgas Holding ApS

Hovedstadsregionens Naturgas Holding ApS Hovedstadsregionens Naturgas Holding ApS CVR-nr. 89 77 36 28 Årsrapport for 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling 3^/^2013 Dirigent Indholdsfortegnelse Påtegninger

Læs mere

FS Holding Kolding ApS

FS Holding Kolding ApS FS Holding Kolding ApS Søgade 12, 6000 Kolding Årsrapport for 2015 CVR-nr. 35 38 01 91 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/4 2016 Michael Skovgaard Dirigent

Læs mere

REVI-FINANS ApS. Tjørnebakken 5B 8541 Skødstrup. Årsrapport 1. juli juni 2017

REVI-FINANS ApS. Tjørnebakken 5B 8541 Skødstrup. Årsrapport 1. juli juni 2017 REVI-FINANS ApS Tjørnebakken 5B 8541 Skødstrup Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27/11/2017 Hans-Georg Christensen

Læs mere

FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT CVR-nr

FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT CVR-nr FORSIKRINGSSELSKABET PRIVATSIKRING A/S HALVÅRSRAPPORT 2013 CVR-nr. 25 07 14 09 Indholdsfortegnelse Generelle oplysninger 3 Ledelsesberetning 4 Ledelsespåtegning 6 Resultatopgørelse Totalindkomstopgørelse

Læs mere

NORDSTRAND HUSE ApS. H.C. Lumbyes Gade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2017

NORDSTRAND HUSE ApS. H.C. Lumbyes Gade København Ø. Årsrapport 1. januar december 2017 NORDSTRAND HUSE ApS H.C. Lumbyes Gade 51 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2018 Jesper

Læs mere

HALVÅRSRAPPORT 1. januar 30. juni 2014

HALVÅRSRAPPORT 1. januar 30. juni 2014 HALVÅRSRAPPORT 1. januar 30. juni 2014 CVR nr. 15 49 13 88 Indhold SELSKABSOPLYSNINGER... 2 LEDELSESBERETNING KONCERN... 3 HALVÅRSREGNSKAB... 6 LEDELSESPÅTEGNING... 6 VEDRØRENDE REVISORS PÅTEGNING... 7

Læs mere

Bente Hedegaard ApS CVR-nr Årsrapport 2012

Bente Hedegaard ApS CVR-nr Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Papirfabrikken 26 8600 Silkeborg Telefon 89207000 Telefax 89207005 www.deloitte.dk Bente Hedegaard ApS CVR-nr. 32948162 Årsrapport 2012

Læs mere

HALVÅRSRAPPORT 1. JANUAR 30. JUNI 2015

HALVÅRSRAPPORT 1. JANUAR 30. JUNI 2015 HALVÅRSRAPPORT 1. JANUAR 30. JUNI 2015 Indhold SELSKABSOPLYSNINGER... 2 LEDELSESBERETNING... 3 HALVÅRSREGNSKAB... 5 LEDELSESPÅTEGNING... 5 VEDRØRENDE REVISORS PÅTEGNING... 6 RESULTATOPGØRELSE... 7 BALANCE...

Læs mere

Kræmmer Consulting ApS

Kræmmer Consulting ApS CVR-nummer 26 23 01 44 Årsrapport 2012 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 1. juni 2013 Michael Kræmmer dirigent Aaen & Co. statsautoriserede revisorer p/s CVR nummer 33 24 17 63 Kongevejen

Læs mere

PALÆ EJENDOMSADMINISTRATION A/S

PALÆ EJENDOMSADMINISTRATION A/S PALÆ EJENDOMSADMINISTRATION A/S Ryvangs Allé 18 2100 København Ø Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 12/04/2016

Læs mere

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg

Årsrapport Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, Esbjerg Årsrapport 2012 P. D. Holding, Fanø ApS Postboks 38, Nordby 6720 Fanø CVR nr. 19948870 Indsender: Revision Vestkysten statsautoriseret revisionsanpartsselskab Skolegade 85, 2. 6700 Esbjerg Fremlagt og

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapporten er fremlagt og godkendt af bestyrelsen den 29. marts 2010 (dirigent) CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2009 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40

Læs mere

Nykredit Forsikring A/S. Halvårsrapport 2018

Nykredit Forsikring A/S. Halvårsrapport 2018 Nykredit Forsikring A/S Halvårsrapport 2018 (1.1.2018-30.06.2018) A. C. Meyers Vænge 9 2450 København SV Cvr.nr.: 14 50 61 87 Ledelsesberetning Aktivitet Aktiviteten består af tegning af skadeforsikring.

Læs mere

MATADOR EJENDOMME APS

MATADOR EJENDOMME APS Tlf: 76 97 37 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab vejen@bdo.dk Ådalen 13 A, 1. www.bdo.dk DK-6600 Vejen CVR-nr. 20 22 26 7020222670 MATADOR EJENDOMME APS ÅRSRAPPORT Årsrapport 2012 Årsrapporten

Læs mere

Aalborg Advokatkurser ApS CVR-nr

Aalborg Advokatkurser ApS CVR-nr CVR-nr. 24 23 41 42 Årsrapport for 2013 Årsrapporten er godkendt på den ordinære generalforsamling, d. 21.03.14 Mads Balsby Wilkens Dirigent STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af

Læs mere

Mercandia Invest A/S CVR-nr

Mercandia Invest A/S CVR-nr Mercandia Invest A/S CVR-nr. 21 58 97 13 Årsrapport 1. oktober 2012-30. september 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27. februar 2014. Christian Bendik

Læs mere

Martin V. Olsen Holding ApS. Årsrapport for 2014

Martin V. Olsen Holding ApS. Årsrapport for 2014 Mølleåparken 57, 2 f 2800 Kongens Lyngby CVR-nr. 31744229 Årsrapport for 2014 6. regnskabsår Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 27. januar 2015 Martin Vesterskov

Læs mere

Nykredit Livsforsikring A/S. Halvårsrapport CVR-nr

Nykredit Livsforsikring A/S. Halvårsrapport CVR-nr Nykredit Livsforsikring A/S Halvårsrapport 2009 CVR-nr. 25707184 INDHOLD Ledelsesberetning 3 Ledelsespåtegning 5 Regnskab Resultatopgørelse 6 Balance 7 Egenkapitalopgørelse 8 Noter 9 Nykredit Livsforsikring

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Ledelsesberetning. Selskabsoplysninger. Påtegninger. Halvårsregnskabet. Side 2: Hovedtal Side 3: Beretning for 1.

Indholdsfortegnelse. Ledelsesberetning. Selskabsoplysninger. Påtegninger. Halvårsregnskabet. Side 2: Hovedtal Side 3: Beretning for 1. HALVÅRSRAPPORT 2015 Indholdsfortegnelse Ledelsesberetning Side 2: Hovedtal Side 3: Beretning for 1. halvår 2015 Selskabsoplysninger Side 4: Selskabsoplysninger Påtegninger Side 5: Ledelsespåtegning Halvårsregnskabet

Læs mere

Nykredit Forsikring A/S. Halvårsrapport 2017

Nykredit Forsikring A/S. Halvårsrapport 2017 Nykredit Forsikring A/S Halvårsrapport 2017 (1.1.2017-30.06.2017) CVR nr. 14 50 61 87 Ledelsesberetning Aktivitet Aktiviteten består af tegning af skadeforsikring. Økonomisk udvikling Periodens resultat

Læs mere

PROJEKT NØRRE VILSTRUP APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2012/13 (6. regnskabsår)

PROJEKT NØRRE VILSTRUP APS CVR-NR ÅRSRAPPORT FOR 2012/13 (6. regnskabsår) PROJEKT NØRRE VILSTRUP APS CVR-NR 30 54 65 20 ÅRSRAPPORT FOR 2012/13 (6. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 18 / 12 2013. Henning Nørgaard Dirigent

Læs mere

Skov Nielsen Holding ApS CVR-nr Vedbæk Strandvej Vedbæk. Årsrapport 2015

Skov Nielsen Holding ApS CVR-nr Vedbæk Strandvej Vedbæk. Årsrapport 2015 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Skov Nielsen Holding ApS CVR-nr.

Læs mere

FISKER+ UDLEJNING ApS

FISKER+ UDLEJNING ApS FISKER+ UDLEJNING ApS Årsrapport 4. december 2012-31. december 2013 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 16/05/2014 Anders Fisker Jørgensen Dirigent Side 2

Læs mere

Lokal Forsikring G/S CVR-nr

Lokal Forsikring G/S CVR-nr Holsted Park 15 4700 Næstved Telefon 55 75 09 99 Telefax 55 75 09 75 CVR-nr. 68 50 98 15 www.lokal.dk CVR-nr. 68 50 98 15 Halvårsrapport 2017 Indholdsfortegnelse Side Selskabsoplysninger 1 Ledelsespåtegning

Læs mere

TÅRS ELENERGI A.M.B.A. ÅRSRAPPORT

TÅRS ELENERGI A.M.B.A. ÅRSRAPPORT Tlf: 96 23 54 00 hjoerring@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Nørrebro 15, Box 140 DK-9800 Hjørring CVR-nr. 20 22 26 70 TÅRS ELENERGI A.M.B.A. ÅRSRAPPORT 2012 Årsrapporten er

Læs mere

Chr. Olesen Finans ApS. Årsrapport for 2015/16

Chr. Olesen Finans ApS. Årsrapport for 2015/16 Chr. Olesen Finans ApS Fjerritslevvej 9, Aggersund, 9670 Løgstør Årsrapport for 2015/16 (regnskabsår 1/5-30/4) CVR-nr. 28 33 23 19 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere

AXIII MPH Invest ApS. Årsrapport for 2014

AXIII MPH Invest ApS. Årsrapport for 2014 Sankt Annæ Plads 10 1250 København K CVR-nr. 28857314 Årsrapport for 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 8. juni 2015 Jesper Frydensberg Rasmussen Dirigent

Læs mere

Øjefryd Kunst & Kommunikation ApS CVR-nr Årsrapport 2013/14. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den

Øjefryd Kunst & Kommunikation ApS CVR-nr Årsrapport 2013/14. Dirigent. Godkendt på selskabets generalforsamling, den Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Øjefryd Kunst & Kommunikation ApS CVR-nr.

Læs mere

R.T. HOLDING. RØDDING A/S

R.T. HOLDING. RØDDING A/S R.T. HOLDING. RØDDING A/S Årsrapport 1. januar 2012-31. december 2012 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 31/05/2013 John Ravn Dirigent Side 2 af 15 Indhold

Læs mere

Service-Løn A/S. Bugattivej 8, 7100 Vejle. Årsrapport for. CVR-nr. 10 01 64 52

Service-Løn A/S. Bugattivej 8, 7100 Vejle. Årsrapport for. CVR-nr. 10 01 64 52 Gunhilds Plads 2 DK-7100 Vejle Tlf. 75 82 10 55 Fax 75 83 18 79 www.martinsen.dk CVR. nr. 32 28 52 01 Service-Løn A/S Bugattivej 8, 7100 Vejle Årsrapport for 2011 CVR-nr. 10 01 64 52 Årsrapporten er fremlagt

Læs mere

ZZYZX ApS. Alhambravej Frederiksberg C. Årsrapport 1. januar december 2015

ZZYZX ApS. Alhambravej Frederiksberg C. Årsrapport 1. januar december 2015 ZZYZX ApS Alhambravej 10 1826 Frederiksberg C Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25/05/2016 Peter Holmberg Dirigent

Læs mere

CAMOLA HOLDING ApS. Røde Banke Fredericia. Årsrapport 1. januar december 2015

CAMOLA HOLDING ApS. Røde Banke Fredericia. Årsrapport 1. januar december 2015 CAMOLA HOLDING ApS Røde Banke 99 7000 Fredericia Årsrapport 1. januar 2015-31. december 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2016 Erling Christensen

Læs mere

Esbjerg Ugeavis Fond Årsrapport for 2013

Esbjerg Ugeavis Fond Årsrapport for 2013 Esbjerg Ugeavis Fond Årsrapport for 2013 CVR-nr. 77 44 45 13 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 9 /5 2014 Holger Refslund Dirigent Indholdsfortegnelse Side

Læs mere

Filialejendomsselskabet af 5. december 2001 ApS Å R S R A P P O R T

Filialejendomsselskabet af 5. december 2001 ApS Å R S R A P P O R T Filialejendomsselskabet af 5. december 2001 ApS CVR 10 07 78 18 Å R S R A P P O R T 2 0 1 4 14. regnskabsår Godkendt på generalforsamling, afholdt den 10. marts 2015. Dirigent: Arne Jakobsen c/o Fynske

Læs mere

LEDELSESBERETNING 1. HALVÅR 2018

LEDELSESBERETNING 1. HALVÅR 2018 ALKA FORSIKRING HALVÅRSRAPPORT 2018 LEDELSESBERETNING 1. HALVÅR 2018 Meget tilfredsstillende resultat Alkas resultat for første halvår 2018 er et overskud på 174,4 mio. kr. før skat og 136,1 mio. kr. efter

Læs mere

A-NET ApS. Pilekæret Holte. Årsrapport 1. januar december 2017

A-NET ApS. Pilekæret Holte. Årsrapport 1. januar december 2017 A-NET ApS Pilekæret 14 2840 Holte Årsrapport 1. januar 2017-31. december 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 30/05/2018 Annette Heick Dirigent Side 2

Læs mere

OLE LUND-THOMSEN, EJENDOMSADMINISTRATION APS ESPLANADEN 7, 3. TV., 1263 KØBENHAVN K 2015/16

OLE LUND-THOMSEN, EJENDOMSADMINISTRATION APS ESPLANADEN 7, 3. TV., 1263 KØBENHAVN K 2015/16 Tlf.: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 7020222670 OLE LUND-THOMSEN, EJENDOMSADMINISTRATION APS ESPLANADEN

Læs mere

Knold & Top Holding ApS CVR-nr Årsrapport 2012

Knold & Top Holding ApS CVR-nr Årsrapport 2012 Deloitte Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR nr. 33963556 Arosgaarden, Åboulevarden 31 Postboks 514 8100 Aarhus C Telefon 89 41 41 41 Telefax 89 41 42 43 www.deloitte.dk Knold & Top Holding ApS

Læs mere

Halvårsrapport 30. juni 2018

Halvårsrapport 30. juni 2018 Halvårsrapport 30. juni 2018 1 Ledelsesberetning for 1. halvår 2018 Resultatet efter skat blev på 2,2 mio. kr. Det forsikringstekniske resultat endte på minus 0,6 mio. kr. Præmieindtægterne er steget i

Læs mere

Halvårsrapport 30. juni 2015

Halvårsrapport 30. juni 2015 Halvårsrapport 30. juni 2015 Ledelsesberetning for 1. halvår 2015 Resultatet efter skat blev på 5,6 mio. kr. Det forsikringstekniske resultat endte utilfredsstillende på minus 3,9 mio. kr. Præmieindtægterne

Læs mere

CVR NR. 15 49 13 88. B O R N H O L M S BRAND A.m.b.a.

CVR NR. 15 49 13 88. B O R N H O L M S BRAND A.m.b.a. ÅRSRAPPORT 2007 CVR NR. 15 49 13 88 B O R N H O L M S BRAND A.m.b.a. Bornholms Brand A.m.b.a Tornegade 8 3700 Rønne www.bornholmsbrand.dk info@bornbrand.dk Bornholms Brand A.m.b.a 2007 Indhold: Selskabsoplysninger

Læs mere

TORBEN HOLME NIELSEN ApS

TORBEN HOLME NIELSEN ApS TORBEN HOLME NIELSEN ApS Damgårdsvej 24 2930 Klampenborg Årsrapport 1. oktober 2016-30. september 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 28/02/2018 Karina

Læs mere

03Invest Aps Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg

03Invest Aps Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg 03Invest Aps Terp Skovvej 111, 8270 Højbjerg CVR nr. 26 16 00 81 Årsrapport for 2008 1.1.2008-31.12.2008 (7. regnskabsår) www.arosbolig.dk regnskab 2008 1 Årsberetning Hovedaktivitet Selskabets hovedaktivitet

Læs mere

N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV

N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV N. V. Holding af 18. juni 2008 A/S Overvænget 9, 8920 Randers NV CVR-nr. 31 49 71 67 Årsrapport 1. oktober 2014-30. september 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling

Læs mere