DU-NEWS. Marts Indberetninger ved protestsager. Velkommen til årets første udgave af Dommernyt, som indeholder

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DU-NEWS. Marts Indberetninger ved protestsager. Velkommen til årets første udgave af Dommernyt, som indeholder"

Transkript

1 Marts 2011 Velkommen til årets første udgave af Dommernyt, som indeholder Indberetninger Aktindsigt A-dommerkursus Dommerpåsætning i Vest Nyt om diæter Nyt fra Udlandet Hans Corner Beretning fra Bo Bundgaard Regelnyt 24-sekunder Indberetninger ved protestsager. I en del protestsager hvor udtalelser fra dommerbordsofficial skal indgå som en del af sagens akter, har DBBF haft meget besvær med at skaffe de nødvendige udtalelser inden for rimelig kort tid. Det henstilles derfor til alle dommerne, at i kampe hvor der indgives protest og hvor dommerbordsofficials skal afgive forklaring, skal kampens 1. dommer sørge for at modtage forklaring fra de involverede dommerbordsofficials, inden hallen forlades. 1. dommeren skal sammen med sin egen indberetning fremsende det modtagne fra dommerbordsofficials. Huskeliste i forbindelse med Protest 1. Protest over bane, udstyr og materiale skal indgives skriftlig før kampen, men protesten fritager ikke holdet fra at spille 2. Anføreren skal oplyse at han nedlægger protest straks efter hændelse der fører til protesten 3. Anføreren skal underskrive protokollen straks efter kampen. 4. En klubrepræsentant skal levere en erklæring om protestens indholdet senest 30 minutter efter kampen 5. Erklæringen i punkt 4 kan følges op med supplerende oplysninger indsendt senest 24 timer efter kampen. 6. Begge dommere og kommissæren skal indsende deres beretning fra kampen 7. Vedrører protesten dommerbordet skal disse hver især indsende en indberetning til DBBF senest 24 timer efter kampen DKR debiteres klubben medmindre protesten trækkes tilbage senest 24 efter kampen.

2 Aktindsigt. I fremtiden vil der være aktindsigt i karantænesager over 3 dage. Det er de karantæner, som kan ankes. Det betyder, at det der skrives i indberetningen (Det røde skema) kan blive læst af de involverede parter. I Dommerudvalget forventer vi at dette har liden konsekvens for måden I som dommere indberetter spillere og trænere. Ligeledes vil der blive aktindsigt i alle protestsager A-dommerkursus Hvis du er B-dommer og synes, at du vil prøve større udfordringer, så er muligheden her nu. I løbet af denne sæson vil DU afholde et A-kursus. For at blive optaget på A-dommerkurset, skal du være B-dommer og have dømt kampe for DBBF i de seneste sæsoner. A-uddannelsen er den højeste dommeruddannelse vi tilbyder i Danmark, og giver adgang til 2 Division Herre, 1. Division Damer og opefter. Som A-dommer indgår man i gruppen af Divisionsdommere som mødes på clinic i starten af året. Som A-dommer bliver du et kendt ansigt i dommerverdenen og får nye og større udfordringer. Kampene honoreres højere, og du hjælper din klub ved at dømme kampe som Divisionsdommer. Hvis dette lyder spændende så kontakt Jesper Brixen (jesper.brixen@dbbf.dk) for at få flere oplysninger. Hvis du kender B-dommere som dette passer på, så spørg dem om de er interesseret. A-dommer kurset forventes afholdt i forbindelse med Ungdoms DM. Dommerpåsætning i Vest Der er dommere, der ærgres over ikke at kunne finde ledige kampe i Vest. På vegne af dommerpåsætteren opfordrer vi dommere, som har ledige dage, til at kontakte påsætteren med de datoer, som man ønsker at dømme. Disse ønsker vil så imødekommes i det omfang det er muligt. Nyt om diæter Dommerudvalget har konstateret, at flere dommere på afregningsskemaet skriver diæter på, som ikke lovligt kan udbetales skattefrit. Reglerne for diæter er disse: DameLiga- og Divisonskampe (1. og 2.Div. Herrer samt 1 Div. Damer) giver altid en diæt, fordi man pga. mødetid mm. forventes at være hjemmefra i mindst 5 timer Andre kampe giver en 5-timers diæt, hvis man er hjemmefra i mindst 5 timer (mødetid 30 min + kamp 90 min + omklædning/bad 30 min + kørsel iflg. KRAK/GoogleMaps Hvis man dømmer en divisionskamp + en anden kamp, får man 1 diæt for divisionskampen, men ikke for den anden kamp uanset om man er væk hjemmefra i mere end 5 timer totalt. Nyt fra udlandet. Bo Bundgaard har nedfældet nogle tanker han har haft i forbindelse med sine FIBA kampe og artiklen er at finde sidste i denne udgave.

3 Hans Corner Hans har i dette nyt leveret nogle overskrifter på det at være dommer. Overbevisning Professionel opførsel på og udenfor banen Føl din dommergerning og giv dig altid fuldt ud Sælg dine beslutninger, både fejl og no-call Brug fløjten korrekt skarpt og kort Karakter ses i de vanskelige og kontroversielle beslutninger Ensartethed Den samme beslutningen uanset hvem der er involveret spillere eller trænere Forsøg aldrig at rette en fejl med et tvivlsomt kald Koncentration vigtig mod slutningen af kampen Mod Mod er uundværligt i dommergerningen Lav ikke dårlige nemme beslutningen Lad ikke konsekvensen af en beslutning holde dig fra at tage den rigtige beslutning Intelligens og Sund Fornuft Forstå kampens behov og følelsesmæssige forhold Håndteringen af kampen kræver nogle gange en speciel beslutning, der passer til den specifikke situation Trænerne må ikke kontrollere kampen, men de skal respekteres Brug forebyggende kald Kommunikation og Samarbejde Hvis dialog er nødvendig bør den være rolig og kortvarig Vær opmærksom på kropsprog I pressede situationer vær klar til at hjælpe Øjenkontakt og sidste angreb Udvikling gennem Pre-game og Post-game Taktik for dommere Tvivlsituationer Personlig fejl ja eller NEJ Usportslig fejl ja eller NEJ Skudforsøg JA eller nej Charge / Block CHARGE eller block Flopping med kontakt flopping eller FEJL Goaltending JA eller nej Game kontrol Kontrol starter væk fra bolden vær ikke Ball addict Kriterier for hvordan en kamp dømmes kan variere fra række til række, men ikke fra dommer til dommer At undgå konflikter er ikke den eneste måde at løse problemer på men en alternativ løsning må ikke gøre problemet større Dommeren skal kontrollere alle elementer involveret i kampen.

4 Beretning fra Bo Bundgaard Professionalisme En Euroleague Women kamp i Polen I sidste uge var jeg så privilegeret at være blevet udtaget af FIBA Europe til at dømme Euroleague Women kampen mellem Lotus Gdynia fra Polen og Gospice Croatic fra Kroatien. Følgende vil jeg give jer et indblik i den professionalisme, der hersker i en af de europæiske topklubber, som Lotus Gdynia må betegnes at være. Klubben har deltaget i Euroleague for Women siden 1999 og har to 2. pladser som de bedste resultater. En af stjernerne på holdet i denne sæson er Monica Wright, der blevet drafted af Minnesota Lynx som nummer 2 i den seneste Draft i WNBA. Inden min ankomst til Polen var jeg selvfølgelig i kontakt med klubben vedrørende min transport til Gdynia og retur. Og selvom at mit fly fra København til Gdansk blev en time forsinket stod, stod der en chauffør klar til at tage imod mig i lufthavnen. Han kørte mig efterfølgende til hotellet og hjalp mig med at checke ind. De tre gange, hvor jeg har været ude til en lands- eller Europa Cupkamp, har jeg haft gode erfaringer med hotellerne. Der har altid været tale om en god standard, og dette hotel i Polen var også udmærket. Billede fra Gdynia Arena ca. 70 min før kampstart. På selve kampdagen mødtes vi med en repræsentant fra klubben til frokost. Her ordnede vi alt omkring økonomien (dommerhonorar og refusion af transportomkostninger), samt lavede aftaler vedrørende ting såsom transport til og fra kampen og udlevering DVD er med kopi af kampen. Endvidere fik vi lidt information om klubben, hallen og at man håbede på at små tilskuere ville komme til aftenens kamp. Som aftalt så holdte vores chauffør klar uden for hotellet kl. 16:30 for at køre os til hallen. Hallen Gdynia Arena har plads til ca tilskuere og er samtidig hjemmebane for klubben Asseco

5 Prokom, der spiller med i herrernes Euroleague. Som det kan ses på nedenstående billede, så er hallen bygget til basketball og er beklædt med hjemmeholdets farver (gul/blå). Dagen forinden havde Asseco Prokom spillet mod Partizan mt:s Beograd for ca tilskuere i den samme hal. Så da vi ankom til hallen sad der stadigvæk skilte med holdnavnene fra gårsdagens kamp på dørene til nogle af omklædningsrummene. Så atmosfæren var sat fra starten. Efter en kort besigtigelse af hallen fik vi anvist vores omklædningsrum, hvor der var anrettet lidt vand, frugt og snacks, som det kan ses på det næste billede. På dette billede kan man også se, at der var et ur i omklædnings-rummet, der er linket med kampuret i hallen, således at vi før kampen og i pausen altid kunne se, hvor lang tid, der var tilbage inden starten af 1./2. Halvleg. Da jeg skulle dømme sammen med en kvindelig og en mandlig dommer fik vi selvfølgelig anvist to omklædningsrum. Billede fra omklædningsrummet i Gdynia Arena Da vi var færdig med vores pre-game snak, begyndte vi vores opvarmning. Imens at jeg løb og varmede op i gangene uden for vores omklædningsrum, lagde jeg mærke til to sikkerhedsfolk, som havde siddet i gangen lige siden, at vi var kommet. De var bl.a. iført militærstøvler og en meget markant vest med Security påtrykt. Deres opgave til aftenens kamp gik op for mig, da vi (dommerne) var færdige med at varme op og gik ind i hallen. Her fulgte de to sikkerhedsfolk med os den ene foran os og den anden bagved os hele vejen ind til dommerbordet. Samme scenarie udspillede sig i pausen og efter kampen. Både før kampen og i de forskellige pauser blev der gjort en masse for at underholde publikum. Hjemmeholdets maskot cirkulerede i hallen, og i alle time-outs og periodepauser var dansepiger på gulvet. Endvidere blev næsten hvert et afbrud i spillet brugt til at spille lidt musik. I det ene hjørne af hallen holdte hjemmeholdets fanklub til. Med stortrommer, flag og horn var denne del af tilskuerne med til at give en rigtig god stemning i hallen. Og da de sad helt ud til reklamebanden bag den ene baglinje, fik man som dommer stemningen at føle, når man var placeret på denne baglinje. I en tæt og spændende kamp vandt hjemmeholdet med 2 point. Lige efter kampens afslutning mødtes jeg med mine meddommere ved dommerbordet, hvor de førnævnte to sikkerhedsfolk selvfølgelig også var placeret. Efter at have sagt tak for kampen til dommerbordet og

6 kommissæren blev vi eskorteret til vores omklædningsrum, hvor vi talte vores præstation igennem, fik et bad og klædte om. Herefter stod vores chauffør klar til at køre os tilbage til hotellet, hvor vi fik aftensmad sammen med kommissæren og en repræsentant fra hjemmeholdet, som det er kutyme. Dagen efter blev jeg afhentet på hotellet af den vanlige chauffør og kørt til lufthavnen i Gdansk. Alt i alt en fantastisk og meget professionel oplevelse. Bo Bundgaard Den nye 24-sekunders regel. Da der tilsyneladende stadig hersker lidt tvivl om hvordan den nye 24-sekunders regel er, skal jeg her kort forklare reglerne: Efter indkast startes 24-sek uret, når bolden berøres af en spiller på banen. (Tidligere skulle spilleren have kontrol over bolden, men nu skal den altså bare berøres). Ved udebolde og dommerkastsituationer skal 24-sek uret ikke ændres, medmindre der er ny angrebsretning Ved scoring og ved straffekast samt når bolden rammer ringen (den kurv, der angribes mod), skal 24-sek uret altid stilles tilbage til 24 sek. Ved fejl og ved forseelsen fod på bold hvor det efterfølgende indkast skal tages ud for angribernes banehalvdel (backcourt), skal 24-sek uret stilles på 24 sek. Ved fejl og ved forseelsen fod på bold, hvor det efterfølgende indkast skal tages ud for forssvarsspillernes banehalvdel (frontcourt) skal 24-sek uret ikke stilles tilbage. Men hvis 24-sek uret viser mindre end 14 sek, skal det stilles til 14 sek. Eksempel 1. A4 dribler på egen banehalvdel. B5 begår fejl mens 24-sek uret står 20 sek. 24 sek uret stilles til 24 sek. Eksempel 2. Der er mindre end 2 minutter tilbage af 4. periode. A4 dribler på egen banehalvdel. B5 begår fejl mens 24-sek uret står 20 sek. Hold A tager time-out. Efter time-out en får hold A indkast ud for hold B s banehalvdel. 24-sek uret skal derfor fortsætte fra 20 sek. Eksempel 3. A4 dribler på modspillernes banehalvdel. B5 begår fejl mens 24 sek uret står på 18 sek. Efter indkastet skal 24-sek uret skal fortsætte fra 18 sek. Eksempel 4. A4 dribler på modspillernes banehalvdel. B5 begår fejl mens 24 sek uret står på 12 sek. Efter indkastet skal 24-sek uret skal fortsætte fra 14 sek.

MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende.

MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende. Basketball MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende. Af Klaus Bødskov, AGF Basketball Sidst opdateret i september 2017. Denne manual er et resumé af FIBA s regler. Læs den, hvis

Læs mere

MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende.

MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende. Basketball MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende. Af Klaus Bødskov, træner i AGF Basketball, sep. 2016. Denne manual er et resumé af FIBA s regler. Læs den, hvis du skal sidde

Læs mere

DU-NEWS. 2. Honorarer 2013/ Gældende fra og med sæsonen 2013/14 (fra den 1. august 2013)

DU-NEWS. 2. Honorarer 2013/ Gældende fra og med sæsonen 2013/14 (fra den 1. august 2013) Juni 2013 I dette nummer af dommernyt kan du læse om disse emner: 1. Velkommen 2. Honorarer 2013/2014 3. Dommertilmelding til 2013/14 sæsonen 4. NM i Solna 5. Nyt fra kontoret 6. I form - Krav mm. til

Læs mere

Dommerbordskursus. Basket/ kend spillet

Dommerbordskursus. Basket/ kend spillet Basket/ kend spillet Kampafvikling Officialrollen Praktik Eventuelt spillets ide hvordan bolden spilles forseelser, fej og særlige situationer børneregler Internationale regler (seniorregler) dommerbord

Læs mere

DBBF C-dommerkursus. Jonstrup

DBBF C-dommerkursus. Jonstrup DBBF C-dommerkursus Jonstrup 22-01-2011 DBBF C-dommerkursus Velkomst og registrering Hvad vil I gerne have med hjem? Praktik 1 Del 1 Pause Del 2 Praktik 2 Evaluering og afslutning DBBF C-dommerkursus Hvad

Læs mere

Jesper Nielsen. Børnedommerkursus

Jesper Nielsen. Børnedommerkursus Dagens program Velkomst Forventninger Dommerrollen Reglerne Praktik fløjten, signaler og kommunikation Børnereglerne Praktik fokus på børnereglerne/børnedommeren Forventninger Dommerrollen Hvad er en god

Læs mere

Dansk Håndbold Forbund

Dansk Håndbold Forbund 1 2 3 4 Hvornår begynder udvisningstiden for en udvist spiller? Når dommeren har vist Når den udviste spiller Når dommeren fløjter for dommertegn nr. 14 har passeret sidelinien og genoptagelse af spillet.

Læs mere

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 HVID 8 foretager et indkast direkte mod mål få sekunder før 1. halvleg er slut. Lige inden bolden passerer mållinjen,

Læs mere

Dagens program. Børnedommerkursus

Dagens program. Børnedommerkursus Dagens program Velkomst Forventninger Dommerrollen Reglerne Praktik fløjten, signaler og kommunikation Børnereglerne Praktik fokus på børnereglerne/børnedommeren Forventninger Dommerrollen Hvad er en god

Læs mere

DU-NEWS December 2015

DU-NEWS December 2015 DANMARKS BASKETBALL-FORBUND Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 24 20 Fax. +45 43 26 24 30 info@dbbf.dk København, den 22. december 2015 DU-NEWS December 2015 Indhold 1. Glædelig

Læs mere

Hvidbog for Dameligaen

Hvidbog for Dameligaen Hvidbog for Dameligaen Hvidbogen Følgende Hvidbog opstiller forventninger, strategi og vejledning for gennemførelsen af Dameligaen i sæsonerne 2012-13 og 2013-14. Klubberne i Dameligaen forpligter sig

Læs mere

Præsentation nye regler 2016

Præsentation nye regler 2016 Præsentation nye regler 2016 Proces Skadet spiller Passivt spil Sidste 30 sekunder Blåt kort Målmand som markspiller Skadet spiller Begrundelse: unødvendig behandling på banen spillets rytme brydes lange

Læs mere

Dansk Floorball Union Turneringsudvalget

Dansk Floorball Union Turneringsudvalget Dommerregulativet Dommerregulativet er til vejledende brug for dommere og klubber i forbindelse med afvikling af kampe. Regulativet er underlagt bestemmelserne i Turneringsreglementet. 1 Godkendelse af

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig oppe ved HVIDT holds frikastlinje, da HVID 8 opfanger bolden og vil kaste den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og når lige at berøre HVID 8 ganske

Læs mere

DU-news Juli Så er der igen et dommernyt på gaden. DU ønsker god fornøjelse med dette nummer og samtidig ønskes alle en god sommer

DU-news Juli Så er der igen et dommernyt på gaden. DU ønsker god fornøjelse med dette nummer og samtidig ønskes alle en god sommer DANMARKS BASKETBALL-FORBUND Idrættens Hus Brøndby Stadion 20 2605 Brøndby Tlf. +45 43 26 24 20 Fax. +45 43 26 24 30 info@dbbf.dk DU-news Juli 2014 I dette nummer af DU-news kan læse om disse emner: 1.

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s dommerudvalg påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, samt til landspokalkampe landsdækkende runder, kampe i 1. division

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 Målmand RØD 1 befinder sig ude på spillepladsen, da HVID 8 opfanger bolden og kaster den mod RØDT holds tomme mål. Rød 5 har imidlertid opdaget faren og løber på tværs af feltet for at stoppe bolden.

Læs mere

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt

Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Ung Rejs GymnasiumFutsal Regelsæt Banen: Der spilles på en håndboldbane, dvs. 20 x 40 meter Bold: Bolden skal være en Futsal fodbold. Mål: Målene består af to håndboldmål i hver ende af banen. Antal spillere:

Læs mere

Hvidbog for Dameligaen

Hvidbog for Dameligaen Hvidbog for Dameligaen Hvidbogen Følgende Hvidbog opstiller forventninger, strategi og vejledning for gennemførelsen af Dameligaen i sæsonerne 2014-15 og 2015-16. Klubberne i Dameligaen forpligter sig

Læs mere

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast.

Time Out. Diskvalifikation af RØD 7 og nyt opgiverkast. 1 2 3 4 5 HVID 9 står korrekt placeret ved udførelsen af et opgiverkast. Dommerne fløjter for opgiverkastet, men inden HVID 9 får kastet, er HVID 15 løbet frem over midterlinjen, hvor han bliver trukket

Læs mere

Retningslinjer for påsætning mv. i Kreds 6

Retningslinjer for påsætning mv. i Kreds 6 Retningslinjer for påsætning mv. i Kreds 6 Retningslinjer for afbud mv. til kampe for Forhåndsafbud: For at undgå dobbelt arbejde, så er det meget vigtigt, at I løbende får alle afbud ind i HåndOffice,

Læs mere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere.

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere. DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere. Formål: Formålet med nærværende retningslinjer er at sikre en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal tilsikre, at både spillernes sikkerhed,

Læs mere

DBBF tolkninger og retspraksis

DBBF tolkninger og retspraksis DBBF tolkninger og retspraksis 2016-17 Fælles turnerings reglement 2 Betegnelsen Danmarksturneringen omfatter rækkerne Basketligaen, Dameligaen, 1.division herrer og damer, 2.division herrer samt landsdækkende

Læs mere

DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal,

DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal, DBU Lolland-Falsters retningslinjer for Futsal, 2018-2019. DBU Lolland-Falster Formål: Formålet med retningslinjer er at sikre -en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal sikre, at

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket

Der må ikke skrives på opgavearket Der må ikke skrives på opgavearket 1 2 3 4 5 6 7 RØD 2 har fået sin første udvisning for usportslig opførsel 22:12. Efter fløjt for genstart af spillet gestikulerer RØD 2 groft usportslig fra bænken 22:30

Læs mere

Hvad er børneregler? Hvorfor børneregler

Hvad er børneregler? Hvorfor børneregler Børneregler 2017-18 Hvad er børneregler? Basketballreglerne for vores spillere i U8-14 hedder børneregler. Reglerne er progressivt bygget op og tilpasset spillernes udvikling og alder dvs., at reglerne

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe

Der må ikke skrives på opgavearket. Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe Der må ikke skrives på opgavearket Regeltest udarbejdet af DU s kompetencegruppe 1 2 3 4 5 6 En kamp skal afgøres ved en straffekastrunde. Inden HVID 9 skal kaste, kommer han med flere usportslige kommentarer

Læs mere

Canal Digital Ligaens guide til statistiktageren

Canal Digital Ligaens guide til statistiktageren Canal Digital Ligaens guide til statistiktageren Side 1 af 22 Indledning Overordnet set skal statistiktagerens ansvar forstås således, at alt, hvad der foregår på banen, skal registreres. De situationer,

Læs mere

DBBF C-dommerkursus. Registrering Program. Velkomst

DBBF C-dommerkursus. Registrering Program. Velkomst DBBF C-dommerkursus Registrering Program Velkomst Dagens program dag 1 - Hvad er en god dommer? De nye regler (kort) Forseelser, straf og signalering Fejl, straf og signalering Dommerteknik Hvad er en

Læs mere

Håndbold NM Håndbold NM Adresse ARENA NORD, Rimmens Allé 37, 9900 Frederikshavn

Håndbold NM Håndbold NM Adresse ARENA NORD, Rimmens Allé 37, 9900 Frederikshavn Håndbold NM 2016 Adresse ARENA NORD, Rimmens Allé 37, 9900 Frederikshavn 1 af 5 Stævnekontor Der vil i Arena Nord være et stævnekontor hvor man kan finde information og henvende sig med spørgsmål ang stævnet.

Læs mere

Håndbold NM Håndbold NM 2017

Håndbold NM Håndbold NM 2017 Håndbold NM 2017 1 af 6 Adresse ARENA NORD, Rimmens Allé 37, 9900 Frederikshavn Stævnekontor Der vil i Arena Nord være et stævnekontor hvor man kan finde information og henvende sig med spørgsmål ang stævnet.

Læs mere

GUIDE TIL DEN GODE HÅNDBOLDVEJLEDER

GUIDE TIL DEN GODE HÅNDBOLDVEJLEDER GUIDE TIL DEN GODE HÅNDBOLDVEJLEDER Sådan giver du en god håndboldoplevelse Hvad skal en vejleder? Vejlederen er ansvarlig for samtlige af kampens deltagere. Vejlederen skal fjerne spillernes opmærksomhed

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2019 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2017 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2016 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Retningslinjer for observatører

Retningslinjer for observatører Retningslinjer for observatører 1. Principper DHF s elitedommerudvalg (EDU) påsætter observatører til alle kampe i Dame- og Herre Håndboldligaen, 1. division for herrer, landspokalkampe i indledende runder

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1. Forsvarsspiller HVID 8 kaster sig frem mellem RØD 7 og RØD 2 og griber en tværaflevering, mens HVID 8 er i luften. HVID 8 lander på gulvet og glider 4-5 meter med bolden under kontrol, rejser sig hurtigt

Læs mere

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport

TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1. DigiMatch. Elektronisk Kamprapport TK/TBL / 25.08.2014 v.0.1 DigiMatch Elektronisk Kamprapport 1 Procedure før kampstart... 3 DigiMatch download... 3 Registerniveau... 7 Indstillinger... 9 Login... 9 Tilpas knapperne... 10 Kampregistrering...

Læs mere

DBBF tolkninger og retspraksis

DBBF tolkninger og retspraksis DBBF tolkninger og retspraksis 2017-18 Fælles turnerings reglement 2 Betegnelsen Danmarksturneringen omfatter rækkerne Basketligaen, Dameligaen, 1.division herrer og damer, 2.division herrer samt landsdækkende

Læs mere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere

DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere DBU Sjællands retningslinjer for Futsal dommere Formål: Formålet med nærværende retningslinjer er at sikre -en så ensartet gennemførelse af kampene som muligt. Dette skal tilsikre, at både spillernes sikkerhed,

Læs mere

Nyhedsbrev nr. 3 fra Dommerudvalget (DU) sæsonen 2007/08 6. november 2007

Nyhedsbrev nr. 3 fra Dommerudvalget (DU) sæsonen 2007/08 6. november 2007 Danmarks Basketball-Forbund Basketball Federation of Denmark Féderation Danoise de Basketball Medlem af Danmarks Idrætsforbund og Féderation International de Basketball Nyhedsbrev nr. 3 fra Dommerudvalget

Læs mere

DANSK HÅNDBOLD FORBUND

DANSK HÅNDBOLD FORBUND 1 RØD 7 har en oplagt målchance, da HVID 3 løber ind på banen som overtallig spiller. Hvad skal der dømmes? 2 Hvornår er en Time Out obligatorisk? Der skal træffes en fælles Bolden skal skiftes til reservebolden.

Læs mere

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9.

Skanderborg nedlagt protest mod udvist spiller der scorer. Tidspunkt 1. halvleg 20 min. Stillingen var 3-9. Skanderborg Håndbold og Århus Håndbold Brøndby den 6. marts 2012 Journal nr. 1225-12-FS Afgørelse i protestsag indgivet af Skanderborg Håndbold under kamp nr. 254584 mod Århus Håndbold afviklet søndag

Læs mere

Internationale BASKETBALL LOVE. 18. Udgave

Internationale BASKETBALL LOVE. 18. Udgave Internationale BASKETBALL LOVE 18. Udgave Danmarks Basketball-Forbund København 2010 FORORD Danmarks Basketball Forbund udsender hermed sin 18. udgave af de internationale spilleregler for basketball.

Læs mere

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018

Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Manual for klubber, dommere og observatører i Ligaerne og 1. division Gældende pr. 1. august 2018 Formål Formålet med denne manual er at give klubber, dommere og observatører et arbejdsredskab, der sikrer,

Læs mere

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug

Regeltest distriktsforbund, region og kredse august Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug Regeltest distriktsforbund, region og kredse august 2016 Der må ikke skrives på opgavearket, og spørgsmålene skal indsamles efter brug 1 2 3 4 5 6 7 RØD 6 har fået sin første udvisning 22:12 for usportslig

Læs mere

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub

KENDELSE. Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Brøndby den 8. januar 2016 KENDELSE Protest i kampen mellem København Badminton Klub og Odense Badminton Klub indgivet af København Badminton Klub Ved skrivelse af 22.12.2015 har Københavns Badminton Klub

Læs mere

MINIBASKET FESTIVAL 2014

MINIBASKET FESTIVAL 2014 MINIBASKET FESTIVAL 2014 23-25 Maj i Hørsholm Danmarks Basketball Forbund, DGI Basketball og Hørsholm Basketball Klub byder velkommen til Minibasket Festival 2014 Minibasket Festival 2014 har i år deltagelse

Læs mere

Til Dommere og Observatører

Til Dommere og Observatører Til Dommere og Observatører Internationale spørgsmål: 1. Hvad er ifølge spillereglerne målene på en håndboldbane? a. 40 x 20 meter b. 42 x 20 meter c. 38 x 18 meter d. Længden er mellem 38 og 42 meter

Læs mere

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018

INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 INDEFODBOLDLOVEN 2017/2018 Lovgrundlaget for indefodbold er Fodbold loven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende paragraffer. Se nyeste udgave

Læs mere

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave

Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF. Dansk udgave Internationale Flag Football Regler 2003 EFAF Dansk udgave EFAF Flag Football Internationale Konkurrence regler Opfundet af NFL Reglerne DENNE SPORT ER UDEN KONTAKT. BLOKERINGER OG TAKLINGER ER IKKE TILLADTE.

Læs mere

MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende.

MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende. Basketball MANUAL TIL DOMMERBORDET - De vigtigste regler & tips, du skal kende. Af Klaus Bødskov, træner i AGF Basketball, august 2016. Denne manual er et resumé af FIBA s regler. Læs den, hvis du skal

Læs mere

Den irske målmand stod stærkt i det irske mål. Af træner Magnus Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Fotos Robert Hansen, Sydøstjyllands Politi.

Den irske målmand stod stærkt i det irske mål. Af træner Magnus Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Fotos Robert Hansen, Sydøstjyllands Politi. Den irske målmand stod stærkt i det irske mål. Af træner Magnus Hansen, Syd- og Sønderjyllands Politi. Fotos Robert Hansen, Sydøstjyllands Politi. Tidligere på året blev det fastlagt ved lodtrækning, at

Læs mere

Below water no one can hear you scream...

Below water no one can hear you scream... Below water no one can hear you scream... Opslagsværk 2011 Almindelige fejl 1 Tyvstart (frikast gives ved midten) WP 20.2 2 Hjælpe medspiller (frikast gives hvor forseelsen begåes) WP 20.3 3 Holde fast

Læs mere

Danmarks Basketball Forbund Børneregler fortolkninger, præciseringer og gode råd

Danmarks Basketball Forbund Børneregler fortolkninger, præciseringer og gode råd Danmarks Basketball Forbund Børneregler 2017-18 fortolkninger, præciseringer og gode råd Senest ændret september 2017 Vi har igennem de sidste par år oplevet, at de mere differentierede børneregler har

Læs mere

1.2 Modspillernes/egen kurv Den kurv, der angribes, er modspillernes kurv, og den kurv, som et hold forsvarer, er holdets egen kurv.

1.2 Modspillernes/egen kurv Den kurv, der angribes, er modspillernes kurv, og den kurv, som et hold forsvarer, er holdets egen kurv. 0BInternationale Basketball regler KAPITEL 1 SPILLET 1 Definitioner 1.1 Basketballspillet Basketball spilles af to (2) hold med fem (5) spillere på hvert hold. Det gælder for hvert hold om at score i modspillernes

Læs mere

Reglement for trænerlicensordning i Danmarks Basketball Forbund

Reglement for trænerlicensordning i Danmarks Basketball Forbund Reglement for trænerlicensordning i Danmarks Basketball Forbund 1. Formål 2. Licens 3. Merit 4. Administration og økonomi 5. Definitioner 6. Ikrafttræden 7. Kontrol og sanktioner 8. Særlige situationer

Læs mere

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab.

Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds Beach Handball Tour 2014 Det officielle Danmarksmesterskab. TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i Beach Handball Almindelige bestemmelser

Læs mere

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Kamp nr Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2 Team Sydhavsøerne og Ajax København Pr. mail Brøndby, den 15. februar 2018 Kamp nr. 531540 Protestsag 1. division herrer Team Sydhavsøerne mod Ajax København spillet 2. februar 2018 i Maribo Hallerne 2

Læs mere

BSF PÅSKECUP En turnering for de mindste i ånden af FAIR-PLAY. Søndag den 1. april og mandag den 2. april 2018.

BSF PÅSKECUP En turnering for de mindste i ånden af FAIR-PLAY. Søndag den 1. april og mandag den 2. april 2018. BSF PÅSKECUP 2018 En turnering for de mindste i ånden af FAIR-PLAY Søndag den 1. april og mandag den 2. april 2018 TopDanmark Hallen Ballerup Idrætsby 36 2750 Ballerup Så er det igen tid til stævne i rammerne

Læs mere

Opstartsstævne i Horsens IC for U8 til og med U18 27 28 29. september 2013

Opstartsstævne i Horsens IC for U8 til og med U18 27 28 29. september 2013 - Because Basketball matters.. Opstartsstævne i Horsens IC for U8 til og med U18 27 28 29. september 2013 HIC Bredde indbyder til endnu et fantastisk ungdomesstævne i Horsens. Stævnet afholdes fra d. 27-29.

Læs mere

Invitation. Vi garanterer mindst 3 kampe per hold, vores mål er 4-6 kampe per hold.

Invitation. Vi garanterer mindst 3 kampe per hold, vores mål er 4-6 kampe per hold. Invitation Igen i år inviterer BK Amager alle klubber til Amager Mini Cup d. 26.-28. Januar 2018. Sidste år deltog mere end 70 hold i turneringen og vi ser frem til at byde alle velkommen igen. Vi garanterer

Læs mere

Der er stadig nogle få som mangler at sende mig spilleroplysninger. Send det til mig hurtigst muligt.

Der er stadig nogle få som mangler at sende mig spilleroplysninger. Send det til mig hurtigst muligt. Side 1 af 5 Fra: Til: Dato: Emne: Berit Carmel (berit@carmel.dk) undisclosed-recipients, 03/08/2012 09:30 01 Drenge - Nyhedsbrev nr. 2 Attachments: Hej allesammen Så er sommerferien ved at være overstået

Læs mere

Program Beach Stævne/Event

Program Beach Stævne/Event Program Beach Stævne/Event U-9, U-10, U-11 & U-12 På Balle Beach anlæg Lørdag den 19. maj 2018 Velkommen til Beach Handball i Balle Det er med stor glæde, at Jydsk Håndbold Forbund, Kreds 8 i samarbejde

Læs mere

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18

Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18 Momenti Beach Cup Program U-16 og U-18 På Balle Beach anlæg Ballevej 57, 7182 Bredsten Lørdag og søndag den 11. og 12. juni 2016 Velkommen til Beach Handball Det er med glæde, at Jydsk Håndbold Forbund,

Læs mere

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE

BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE BALLERUP-SKOVLUNDE FODBOLD INVITERER TIL BSF FAIRPLAY FODBOLD FITNESS STÆVNE En turnering for sjov i ånden af FAIR-PLAY Søndag den 25. februar 2018 TAK for jeres tilslutning og vi glæder os til en hyggelig

Læs mere

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5

Futsal regler for Oplandsturneringen Opdateret den 24-10-2015 Side 1 af 5 Side 1 af 5 1. Forord Futsal har sine rødder i Sydamerika, hvor fodbolden altid har været den mest populære sport, og hvor der blev spillet fodbold på hver en lille plads. Futsal er en teknisk og underholde

Læs mere

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland - indendørs julestævne 2017

Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland - indendørs julestævne 2017 Reglement for DGI Midt- og Vestsjælland - indendørs julestævne 2017 Spilletid for alle puljer: 8 min. (9 min. pr. kampafvikling). I 4-holdspuljer er der sat fem minutters pause af mellem hver anden puljekamp,

Læs mere

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto Cup 2015 Basisbank Cup 2015 Basisbank Cup 2015, afvikles i samarbejde med Solrød Fodboldakademi i Solrød Idrætscenter, Tingryds Allé 27, 2680 Solrød Strand, den 7. februar 2015 klokken 13.00. Mødetid Holdene

Læs mere

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål

I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål I denne test kan der godt være mere end et rigtigt svar i hvert spørgsmål 1 Da målmand A er ved at udføre et målkast, kommer hans fod til berøre stregen til feltet. Hvad er den korrekte kendelse? A B C

Læs mere

Børneregler 2015-16 fortolkninger, præciseringer og gode råd

Børneregler 2015-16 fortolkninger, præciseringer og gode råd Børneregler 2015-16 fortolkninger, præciseringer og gode råd Senest ændret august 2015 Vi har igennem de sidste par år oplevet, at de mere differentierede børneregler har været en stor hjælp til at få

Læs mere

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder

1 spiller over midten. Målmand må tage bold med hænder Side 1 af 5 OBS!!! DBUs spilleregler 2014/15 er tilpasset Oplandsturneringen. Særregler i Oplandsturneringen er markeret med kursiv skrift og rød skriftfarve. Herunder er skitseret de primære forskelle

Læs mere

Firma Cup 2008. Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. Borgerskolen. Søndag 16/03-2008.

Firma Cup 2008. Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. Borgerskolen. Søndag 16/03-2008. 17-03-2008 Firma Cup 2008 Indendørs fodboldstævne. Med bander, en mand over midt og målmanden må ikke bruge hænderne. på Borgerskolen Søndag 16/03-2008 Arrangør: Get2 Sport & Taastrup FC Sådan finder du

Læs mere

Fremtiden for dommere i divisionerne!

Fremtiden for dommere i divisionerne! Fremtiden for dommere i divisionerne! Basketballdommerne i divisionerne er i mange kampe under beskydning fra spillere, trænere, tilskuere og andre som mener at dommerpræstationen ikke er god nok. Om en

Læs mere

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018

Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018 Reglement for kommunemesterskab i Slagelse 2018 Forenklede spilleregler s. 2 Regler for dispensation s. 3 Afbudstakter til kommunemesterskab s. 3 Indefodboldloven s. 4 1 Årgang Oversigt over forenklede

Læs mere

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle.

Der er 11 spillere på en fodboldbane. De fordeles i målet, i forsvaret, på midtbanen og i angrebet. Spillernes rolle. FODBOLD for begyndere Når du skal lære at spille fodbold, er der mange nye regler og begreber, der kan være svære i starten. Heldigvis kan de nemt læres og derfor har vi lavet den her infografik, der forklarer

Læs mere

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM

Turneringsreglement. ved. DHF Beach Handball Tour Det officielle Danmarksmesterskab. for. Ungdoms og Oldies DM Turneringsreglement ved DHF Beach Handball Tour 2016 Det officielle Danmarksmesterskab for Ungdoms og Oldies DM Det officielle Danmarksmesterskab for U-16, U-18 og Oldies TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold

Læs mere

BSF 3-mand Cup En turnering for de mindste i ånden af FAIR-PLAY. Søndag den 26. marts TopDanmark Hallen. Ballerup Idrætsby 36

BSF 3-mand Cup En turnering for de mindste i ånden af FAIR-PLAY. Søndag den 26. marts TopDanmark Hallen. Ballerup Idrætsby 36 BSF 3-mand Cup 2017 En turnering for de mindste i ånden af FAIR-PLAY Søndag den 26. marts 2017 TopDanmark Hallen Ballerup Idrætsby 36 2750 Ballerup BSF 3-mands Cup 2017 For anden gang afholder BSF 3-mands

Læs mere

Dommerregulativet. Dansk Floorball Union Turneringsadministrationen. Dansk Floorball Union

Dommerregulativet. Dansk Floorball Union Turneringsadministrationen. Dansk Floorball Union Dansk Floorball Union Dommerregulativet 1 Indholdsfortegnelse: Indholdsfortegnelse:... 1 Dommerregulativet... 3 1 Godkendelse af dommere.... 3 2 Dommernes påklædning.... 3 3 Dommernes udstyr.... 3 4 Honorarer

Læs mere

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017.

Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017. Ændringer og præciseringer i fodboldloven pr. 1. juli 2017. Kære dommer DBU s Dommer gruppe og FLU s Breddedommergruppe fremsender hermed en Læs let udgave af de nye ændringer og præciseringer, der er

Læs mere

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK

JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK JHF Kreds 4 & Nørredjurs HK byder velkommen til Beach Handball i Glesborg lørdag den13. juni 2015 Beach Handball i Glesborg ved hallen Så er turneringsplanen klar for Beach Handball i Glesborg lørdag den

Læs mere

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på?

BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 skal udføre et straffekast. Hvad skal du være opmærksom på? BLÅ 30 udvises i 2 min, hvis han rammer målmanden? JA NEJ Modspillere skal være mindst 3 m. fra BLÅ 30? JA NEJ Et straffekast skal udføres

Læs mere

Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015

Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015 Hobro IK Fodbold inviterer til FYRKAT CUP 2015 Fyrkat Cup indbyder til indefodboldstævne i Hobro Idrætscenter 23., 24. og 25. januar 2015. Tilmelding sker gennem www.staevner.dk Alt efter antal tilmeldte

Læs mere

Program LILLE VM 2011

Program LILLE VM 2011 Velkommen til. Vi er glade for at kunne ønske jer velkommen til vores stævne, som vi afholder for andet år i træk efter stævnets genfødsel. Stævnet afholdes i påsken d. 23.-25. april. Vi håber, at alle

Læs mere

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014

DBU JYLLAND INDEFODBOLD. SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014 DBU JYLLAND INDEFODBOLD SPILLEREGLER (udsnit) - små mål 2013/2014 1 Banen Banen og dens indretning skal være som følger: Dimension: Håndboldbane (minimum 18 x 36 meter). Afmærkning: Af håndboldbanens afmærkninger

Læs mere

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål)

SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål) SPILLEREGLER Smurfit Kappa Cup Juleturneringen - små mål (håndbold mål) Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af DBU Jylland med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af

Læs mere

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010)

Turneringsreglement. Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) Turneringsreglement Dansk Håndbold Forbunds officielle Danmarksmesterskab i strandhåndbold. (2010) TURNERINGSREGLEMENT Dansk Håndbold Forbunds officielle DM i strandhåndbold Almindelige bestemmelser 1.1

Læs mere

I denne menu taster man data på kampen. Dette inkluderer scoringer, advarsler og andre hændelser på kampen.

I denne menu taster man data på kampen. Dette inkluderer scoringer, advarsler og andre hændelser på kampen. Kampregistrering I denne menu taster man data på kampen. Dette inkluderer scoringer, advarsler og andre hændelser på kampen. Der skal nu være det antal spillere med, som er markeret under teknisk møde

Læs mere

Forældre- og spillermøde F/S. Så er der fodbold

Forældre- og spillermøde F/S. Så er der fodbold Forældre- og spillermøde F/S Så er der fodbold Dagsorden Velkomst og præsentation Orientering om F/S: Vision, Mission, bærende værdier m.m. U14 og 15 pigefodbold i F/S Den kommende sæson: Hvilket hold,

Læs mere

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v.

DBU Lolland-Falster. Spilleregler m. v. DBU Lolland-Falster Spilleregler m. v. INDEFODBOLD 2018 / 2019 Spilleregler til store mål for sæsonen 2018/2019 Lovgrundlaget for indefodbold er Fodbold loven udgivet af The Board (2014/2015-udgaven) med

Læs mere

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander

Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander Spilleregler for DAI Indefodbold Til små mål og med bander Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af The Board (seneste udgave) med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår

Læs mere

Hvordan anvender du reglerne bedst? Dokumentet er bygget op af forskellige dele

Hvordan anvender du reglerne bedst? Dokumentet er bygget op af forskellige dele Børneregler 2018-19 Hvordan anvender du reglerne bedst? Dokumentet er bygget op af forskellige dele Denne indledning En kort baggrund for hvorfor reglerne eksisterer og den sammenhæng der er mellem regler

Læs mere

Bilag 1: Kravmodel for sæsonen 2010-11

Bilag 1: Kravmodel for sæsonen 2010-11 Bilag 1: Kravmodel for sæsonen 2010-11 For at deltage i Canal Digital Ligaen skal nedenstående krav opfyldes. Der kan søges dispensation til kravene med angivelse af hvad der gøres for at kravet opfyldes

Læs mere

Page 1 of 8 DBU JYLLAND INDEFODBOLD SPILLEREGLER - små mål Lovgrundlaget for indefodbold er Fodboldloven udgivet af The Board med de ændringer, tilføjelser og undtagelser, der fremgår af de efterfølgende

Læs mere

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide.

Regelspørgsmål Beach Handball Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide. Test din viden om reglerne i beach handball her. Se spørgsmål, og svar på efterfølgende slide. Målvogter A1 redder et skud. Bolden har retning mod spillepladsen, da målvogteren sparker bolden ud på spillepladsen

Læs mere

LinusPro Beach Handball Cup 2018

LinusPro Beach Handball Cup 2018 LinusPro Beach Handball Cup 2018 Praktisk info Information om de syv stævnedage vi har på banerne i Skæring! Velkommen til Beach Handball 2018 Det er med glæde, at JHF - Kreds 5 kan byde velkommen til

Læs mere

Der må ikke skrives på opgavearket

Der må ikke skrives på opgavearket Der må ikke skrives på opgavearket Re-test aug. 2013 1 2 3 4 5 RØD 4 griber bolden i luften lander på maven med bolden under kontrol og glider 4-5 meter. Herefter rejser RØD 4 sig op og står på begge fødder.

Læs mere

Ved ankomst skal 1 7 Klasse melde sig i stævnekontoret ved volden mellem kioskområdet og bane 5

Ved ankomst skal 1 7 Klasse melde sig i stævnekontoret ved volden mellem kioskområdet og bane 5 Kolding Boldklub byder VELKOMMEN til Smurfit Kappa Cup - Skoleturneringen 2016 Vi glæder os meget til at se jer på Mosevej Sportsplads LØRDAG DEN 18 JUNI, hvor der bliver rigtig gang i den. Der deltager

Læs mere

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto

Stævnegebyr på 400,- DKK skal være indbetalt på konto Cup 201 Basisbank Cup 2014 Basisbank Cup 2014, afvikles i samarbejde med Solrød Fodboldakademi i Solrød Idrætscenter, Tingryds Allé 27, 2680 Solrød Strand, den 6. december. Mødetid Holdene skal melde deres

Læs mere

Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018.

Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018. IHF regelspørgsmål dansk oversættelse Spørgsmål markeret med rød skrift, er frasorteret breddedommertesten i 2018. Regel 1 1.1) Hvad er ifølge spillereglerne målene på en håndboldbane? A) 40x20 B) 42x20

Læs mere