Gratis Vægttab Information udarbejdet af shinhypnose.dk / Mads Aggerholm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Gratis Vægttab Information udarbejdet af shinhypnose.dk / Mads Aggerholm"

Transkript

1 Gratis Vægttab Information udarbejdet af shinhypnose.dk / Mads Aggerholm Dette er en gratis online-information, der kan hjælpe dig i dine bestræbelser på at tabe dig let og naturligt. Vi foreslår, at du læser den på én gang derefter at gå tilbage og gennemse den i dit eget tempo. Den giver råd og forslag på områder som ernæring, motion og især de psykologiske side af vægttab. Forfatterne har hjulpet mange mennesker til at opnå og opretholde deres perfekte vægt. Så meget om vores kostvaner og vægt forvaltningsstrategier er afhængige af en stærk mental tilgang og det er det område, hvor mange nyttige tips og ideer er givet. Meget vigtigt Før du starter enhver vægttab eller motion Planen skal du konsultere en læge. At tabes sig, er at få noget andet Tænk ikke på vægttab alene, som hvad du vil tabe - det er meget mere om, hvad du vil vinde. Tænk over, hvad du virkelig ønsker at opnå ved at tabe vægt. Skal du være sundere, se bedre ud, passe ind i bestemt tøj? Hvad hvis nogen fortalt dig at du kan blive slankere, og mere tonet, men du rent faktisk ville veje mere? Ville det være OK? Tænk over, hvad det er du virkelig ønsker. Du er ikke forpligtet til at gøre noget, og du ikke bliver gjort for at gøre noget, men hvis du vælger at gøre noget og ønsker at tabe sig, er det nyttigt at have en vis struktur og ideer om, hvor de skal henvende sig herfra. I denne onlinebog, vi giver dig nogle pejlemærker, som du måske eller måske ikke vælger at tage om bord. Der er ingen stive regler, som du skal følge, og du kan være fleksibel og tage det med som du finder anvendeligt.

2 Sunde vaner Der er et berømt ordsprog, som hedder "Hvis du gør, hvad du altid har gjort, vil du blive ved med at få, hvad du altid har fået." Med andre ord, hvis du fortsætter med usunde vaner, vil du ikke held tabe sig og holde det ud på lang sigt. Så selvom du får held med at færdiggøre en kost og ændre dine spisevaner mønstre på kort sigt, hvis du derefter gå tilbage til din tidligere ernærings- og motionsvaner, du vil tage på i vægt igen. Men ofte, når folk spiser sund mad eller tage at udøve som en engangsudgift, de nyder det. Så hvorfor gør de det ikke igen og igen? Simpelt - fordi det ikke er blevet en vane. Først skal du nødt til at bryde de gamle, dårlige vaner, og den nemmeste måde at gøre dette på er ved at erstatte dem med nye, sunde vaner. Hvis De vedtager nogle af de idéer i denne bog, kan du godt varsel store ændringer i den måde, du vælger at leve dit liv. Frygten for fiasko Forestil dig nærmer vægttab som hvis der var ikke sådan noget som en fiasko. Fiasko skaber frygt, og det skaber også tilladelse til at forsætte med at fejle. Prøv i stedet at måle alt med grader af succes. For eksempel dette velkendte scenario (du kan genkende dig selv i det). Der er to mennesker, der begge har et mål om at tabe sig. Person A spiser en kage, umiddelbart føler, at han har fejlet i sin vægttab mål, så spiser resten af pakken og føles ondt af sig selv. Person B spiser også en kage, og nyder det grundigt, og ser det for hvad det er i forbindelse med hendes vægttab mål - hvad så!! Hun er stadig positiv, og senere tager hun en løbetur. Person A har bøjet sig for tanken om fiasko og opgivet; Person B har været positive og opholdt sig på rette kurs mod hendes mål. Betydningen af kreative visualisering Det er vanskeligt at opnå noget, hvis du ikke tror du har evnen til at gøre det. Brug kraften i din fantasi til praksis, hvordan det vil være at have nået dit mål og nåede din ideelle vægt - dette kaldes kreative visualisering. Forestil dig, at du på din perfekte vægt; du gør hvad du normalt gør, gerne vil arbejde, gåture med hunden eller stige på bussen. Forestil dig ikke kun, hvordan du vil se, og hvad du vil gøre, men også hvordan du føler, og hvordan andre reagerer på dig.

3 Kreativ visualisering kan være et effektivt og et positivt redskab, hvis du praktisere det og bruger det ofte. Et godt tidspunkt at gøre det er lige så du falder i søvn, så dit sind begynder at arbejde forskelligt og er meget modtagelig for at tænke på og løse idéer. I bogstaveligste forstand "sove på det"! Kan du huske dengang du var barn Tænke tilbage på, da du var et barn. Kan du huske, hvad det var at have en stærk fantasi, at du troede du kunne være nogen, gøre noget og gå hvor som helst? Børn har en fantastisk fantasi, de leger altid med ideer i deres sind og skiftende hvem eller hvad de ønsker at være på dag-til-dag basis. Mange voksne mister denne evne til at bruge deres fantasi, men kreative folk har tendens til at være dem, der hænger på en barnlig fantasi og tro de kan ændre sig. Du kan gøre det samme - genskab fantasien som du havde som barn og brug den til at skabe en sundere person, der ser ud og føles fantastisk. Tage et øjeblik nu og brug din fantasi til at smide dine voksne bekymringer og tvivl væk. Undervurder ikke dine muligheder for at ændre dig "Vores dybeste frygt er ikke, at vi er utilstrækkelige. Vores dybeste frygt er, at vi er stærke ud foranstaltning. Det er vores lys, ikke vores mørke, at de fleste skræmmer os" (Nelson Mandela, 1994). Det er let at lægge begrænsninger og blokke på dig selv. Ofte er disse blokke skyldes kommentarer andre mennesker har gjort, som vi internalisere og omdannet til tro, at vi ikke kan gøre noget, eller at det vil være vanskeligt, eller at det skal gøres en bestemt måde vil vi mislykkes. Du skal bruge til at sætte spørgsmålstegn ved disse begrænser tro, og udvikle positive ny tro, at du har mulighed for og tillid til at opnå hvad du vil. Du har potentialet, men du bør også balance dette med din egen sundhed og velvære, og sørg for, at dine mål er realistiske og vil ikke bringe dit helbred på nogen måde. Derfor er det afgørende, at du altid får lægehjælp før der iværksættes en ny fitness eller kost planen.

4 Målopnåelse - hvad er dit personlige vægtmål? For at opsummere kort, er det afgørende at fokusere på, hvad du vil, i stedet for hvad du ikke ønsker. Hvad sker der, hvis du siger til dig selv: "Jeg vil ikke være overvægtige"? Mere sandsynligt end ikke, hjernen vil begynde at tænke på at blive overvægtige. Måske ville det være en god tid til at skrive en liste over mål. Husk, at ikke blot nedskrive noget vagt som 'miste nogle kg «. Dit mål bør være konkrete og positive, for eksempel, for at passe i en bestemt tøj størrelse, få mere energi, være i stand til at løbe to km, få folk til at komplimentere dig på dit udseende. I stedet for at sige "Jeg ønsker at være tynde!", "Jeg ønsker at tabe mig!", Hvad med at få mål såsom "Jeg ønsker at føle mig fantastisk! ', ' Jeg ønsker at være på min perfekte vægt! Tro på, at det vil ske Det næste skridt er at tage dine mål og gøre dem til resultater. For hvert mål, der kommer et punkt, når du skal holde op med at tro, at du ønsker, det skal ske, og begynde at tro, at det vil ske. Der er en enkel og praktisk måde at opnå dette. Jo mere du sige højt, skrive ned eller fortælle andre mennesker, at du er på vej til at blive mere sund og rask (eller hvad dit mål kan være), jo før du begynder at sige dette til dig selv og tro, at det er uundgåeligt. Dette er bevist strategi anvendes af succesfulde mennesker i alle samfundslag. Er jeg overvægtig? Det er meget vigtigt at fastslå, hvis du er i virkeligheden overvægtige, og hvis ja, hvor meget vægt du skal tabe. Mange mennesker tror, de er usunde overvægtige, fordi de sammenligner sig selv med urealistiske billeder af andre i medierne. Men der er ikke en perfekt vægt eller måde at se for os alle, men der er en sund vægt indenfor rækkevidde, om hvor du sidder i denne vil afhænge af, hvilken form, bygning osv. The Body Mass Index (BMI) er det værktøj er mest brugt til at kontrollere, hvis du er en sund vægt. BMI regnemaskiner er tilgængelige på internettet, men vi anbefaler, at du konsulterer en medicinsk

5 faglige for deres mening og rådgivning. BMI er et kun vejledende, og der er mange andre indikatorer for sundhed end vægt, så konsultere en læge for det samlede billede. Hvorfor tager jeg på? Ganske enkelt, vi tager på i vægt, når vi spiser flere kalorier, end vi bruger. Men der er forskellige årsager til, hvorfor vi spiser flere kalorier i første omgang. Vi kan spise de forkerte ting, måske af uvidenhed om deres næringsværdi, eller på grund af tid presset eller andre årsager. Vi kan spise for meget eller spise, når vi ikke er sultne. Vi skal også spise for andre, for det meste følelsesmæssige årsager, måske når vi er kede af det, stresset, ensomme eller vred. Vi har også måske ikke lavet nok motion, og derfor ikke bruger de kalorier vi har spist. Alle mennesker er forskellige, så alle har forskellige grunde; det vigtige er at genkende din egen personlige grund til overspise eller spise usundt, og erstatte disse usunde mønstre med gode vaner. Ernæringsmæssig guide Det er højst usandsynligt, at du ikke kan tabe dig af medicinsk eller genetiske årsager. Kig efter et mere sandsynligt svar først - for eksempel, at du skal foretage ændringer i din kost til at optage sundere, lavere kalorieindhold valg. Få fat i en ernæringsmæssig vejledning, de er tilgængelige på internettet og på biblioteker og i boghandlere. Sætte dig ind i forskellige fødevarer og hvor meget du skal spise af hver, find ud af, hvor mange kalorier der er i fødevarer grupperne - du kan blive overrasket. Kig på den ernæringsmæssige værdi af forskellige fødevarer samt kalorieindhold indhold; undersøg de officielle råd om ernæring og hvor meget du skal spise af visse typer fødevarer. Bliv ikke alt for hængt op på det - det er vigtigt at have en balance, og for at nyde din mad. Men at udvikle din viden om mad og ernæring, så du kan træffer informerede valg.

6 Book en aftale med en fitness instruktør Du kan normalt få en gratis indledende konsultation med en personlig træner eller fitness instruktør. De kan tale med dig om en personlig fitness plan, og hvad det kan indebære, og også give dig råd om en sund kost. Ved at gøre dette, behøver du ikke at forpligte sig til at spise en sund kost, der udøver regelmæssigt eller tabe vægt, men ved at spørge en ekspert råd du vil vide hvor du er, og hvor du kan vælge at gå ud. Bare gerne informere dig om ernæring, så du kan træffe sunde valg, hvis du vil, ved at lære om at forbedre din kondition du lægger dig i den stilling, hvor du kan træffe et valg, og beslutte, om du ønsker at gå den rute. Hvis du får mulighed for at få et glimt af din destination, vil du være meget mere tilbøjelige til at begynde rejsen. Enkelt vægttab Det er den del af bogen, hvor vi laver et resumé på nogle af de vigtige begreber omfattet hidtil. Hvis du opdager, at disse resuméer er ikke klart defineret, skal du måske gå tilbage til tidligere sider af bogen og læse dem igen. Du kan føle overvældet på dette tidspunkt af alle idéer om mål, vaner, fantasi, ernæring og motion. Det er fint - måske vil du benytte dig af fremgangsmåderne særskilt, tænke over dem hver især og vend derefter tilbage til dem senere. At tabe sig bør ikke være kompliceret eller vanskeligt - du vil rent faktisk finde ud af, at det er let, hvis du arbejder på den måde, der passer til dig. Hvis du finder det svært, kan det være fordi du ikke har fundet den måde, der passer til dig endnu, eller fordi du ikke har udviklet nye sunde vaner - men du vil i gang Husk - der er ikke sådan noget som hedder fiasko

7 Som vi allerede har diskuteret i tidligere sider, er der ikke sådan noget som er en fejl - det er bare et begreb. Thomas Edison, opfinderen af elpære, gjort tusinder af forsøg før lykkedes at komme med sin opfindelse. Men han gjorde ikke se hans mislykkede forsøg som fiaskoer, han så dem som tager ham et skridt nærmere sit mål. Tænk på dine mislykkede vægttab indsats i fortiden; se på dem ikke som fejl, men stadier, som vil føre dig videre mod dit endelige mål om at tabe vægt og holde den væk. Din tidligere erfaring med at forsøge at tabe dig er ligesom Edisons elpærer, hvis du fortsat er positiv og fortsætter, vil du også få et gennembrud. Husk - det som du ønsker, er det som tæller Vi vil gerne understrege igen, at det er hvad du ønsker, som er vigtig, ikke hvad du ikke ønsker. Først at udvikle en positiv målsætning baseret på, hvad du vil, for eksempel "Jeg ønsker at opnå min perfekte vægt". Det andet skridt er at gøre dit mål i et konkret resultat, "jeg vil nå min perfekte vægt". Ikke at ønske noget er simpelthen ikke nok. Du skal være meget opmærksomme på, hvad du ønsker, og begynde at skabe tro på denne mulighed. Hvis du ved hvad du vil, så vil du sandsynligvis være mere tilfreds og spise sundt. Ændre spisevaner Vaner er simpelthen ting, som du gør et bestemt antal gange, indtil de bliver cementeret i dit adfærdsmønster. Det gælder både gode vaner - såsom drikker flere glas vand hver dag - og dårlige vaner, for eksempel at springe over morgenmaden. Hvis du ændrer din usunde kostvane til gode kostvaner er afgørende, hvis du ønsker at tabe dig og vedligeholde din ideelle vægt på lang sigt. Drikke masser af vand hver dag eller altid at have en god morgenmad kan være meget gavnligt når du skal tabe dig og ved forvaltningen af din vægt, men jeg tror, du er enig i, at det ikke er særligt

8 vanskelige ting at gøre i sig selv. I virkeligheden, når det bliver en fast del af dit liv, næsten en anden karakter, det vil blive nemt, hvis du selv kan lide det. Den vanskelige del er at opbygge den gode vane er at begynde med, og at komme af med de gamle dårlige vaner. Opbyg nye spisevaner Det er meget svært at bryde dårlige vaner bare ved at kæmpe imod dem. Som vi har set tidligere i denne e-bog, når du anvender denne fremgangsmåde, hvor du ikke ønsker at gøre noget, uundgåeligt vil du begynde at tænke over, hvad det er du ikke ønsker at gøre! Det er det samme med vaner, hvis du ønsker at bryde en dårlig vane, den bedste måde er at opbygge en ny, god vane at erstatte det. Begynd at tænke over en eventuel ny vane og at erstatte en usund en, som vil hjælpe dig med at opfylde dine vægttab mål. For eksempel, hvis du har en vane med at drikke en masse brus, sukkersød drikkevarer så erstat denne vane ved regelmæssigt at drik flere glas vand hver dag. Når din nye positive vane bliver så stærke, som de gamle, vil de gamle forsvinde. Din sunde nye vaner vil have deres egen cement. Hvordan kan jeg tabe mig? Videnskabeligt set er svaret på dette spørgsmål er lige så simpelt som svaret på tidligere spørgsmål om, hvorfor du tager på. Du vil tabe dig, når du spiser færre kalorier end du bruger op. Ernæring og motion er de to mest afgørende elementer i at opnå og opretholde en sund vægt - men så skal du nok vidste, at der allerede. Men som vi også har bemærket før, som vi alle spiser af forskellige årsager. Vi kan bruge mad som en reaktion på træthed eller kedsomhed eller følelser såsom frustration eller angst, og der er også dem, indgroede dårlige spisevaner. Vi ved alle også at beslutte at tabe sig af forskellige årsager - vores sundhed, udseende, fitness niveauer osv. Derfor vil vi alle har forskellige måder at tabe vægt. Der er to afgørende spørgsmål, der skal du tage stilling til, når overfor spørgsmålet "Hvordan kan jeg tabe mig?"

9 Hvordan taber man sig - spørgsmål 1 Som vi allerede har sagt tidligere i denne e-bog, forsøger vi ikke at gøre dig gøre noget, selvom vi håber, at ved udgangen af den bog, du vil beslutte til at gøre noget. Følgende spørgsmål er bestemt til at hjælpe dig med at undersøge det første skridt i at tabe vægt. Hvilken én ting kan du gøre for at bringe dig i en bedre position til at opnå og vedligeholde din perfekte vægt? Der er masser af muligheder. For eksempel kan du holde op med at have din formiddags chokolade bar og erstatte det med et æble, eller beslutte dig for at stå af bussen for at arbejde to stop tidligt og gå resten af vejen. Uanset hvad det er, har du brug for at finde noget, der vil arbejde for dig. Hvordan taber man sig - spørgsmål 2 Forhåbentlig har du allerede fremhævet, hvad du kan gøre for at nå dit vægttab mål. Nu skal du overveje, bagsiden af dette spørgsmål. Hvad er det som at stoppe dig i at nå dit vægttab mål eller vanskeliggør din fremgang? Hvad er hindringerne som forpligter dig til at tabe dig? Tænk hårdt om hver hindring, at du identificerer. Er det en reel eller ekstern hindring, eller er det inde i dit hoved? Har du kontrol over det og kan du fjerne det? Ønsker du at fjerne det? Hvordan kan du arbejde rundt om det? Tænk på alle de muligheder, der kan forhindre dig i at møde dit mål. Udfylde tomrummet Det er almindeligt, at folk på slankekur at forsøge at overbevise sig selv, at de elsker salat og er ikke mangler chokolade. At forsøge at foregive, at du ikke vil have noget, eller at du ikke fratager dig selv noget, vil ikke fungere. Vi bryder os ikke om at blive berøvet og kan ikke narre vores kroppe, og det skaber konflikt og fører til interne argumenter.

10 Så prøve nye ting til at udfylde tomrummet - få nye hobbyer og interesser, der passer ind med din fitness mål, eller nye sunde kostvaner opskrifter og fødevarer. Forsøg ikke at overbevise dig selv om, at du kan lide dem, men finde ud af, hvad det er, at du nyder godt af - vil det være noget! Få derefter en ny sund hobby, interesse eller mad og gøre det til en vane Vægt styring - hvis du vil have noget så spise det Vores hjerner er en del af os, og de kan ikke lide at blive fortalt, hvad de skal gøre eller fortalte de er ikke tilladt noget. Vægt styring handler ikke om at gå uden eller berøve os selv. Hvis du vil noget, tag det. Følelsen at blive frataget noget vil altid føre til at fokuserer på det usundet og dermed på den forkerte slags mad. Modsat mange strenge slankekure, bør du ikke se nogen fødevarer, som er forbudt - hvis du gør det, vil du kun fokusere på dem og ønsker dem mere. Men vær omhyggeligt, når du tror, du ønsker at spise. Hvad gør ønsker du at spise? Er du virkelig sulten og har behov for ernæring? Eller bruger du mad som en erstatning for noget andet, eller som en emotionel krykke? Du over tid, får et klarer billede, vil du bedre kunne genkende de faktorer, der udløser, og dermed kunne træffe de rigtige valg. Bare holder fokus på, hvad du ønsker. Børst dine tænder og tab dig Det kan være svært at vænne sig til at spise mere langsomt og vente, indtil du er sikker på, at du stadig sulten før du spiser mere mad. Men du vil gøre dig selv en stor tjeneste, og som enhver ny vane, vil få det lettere, når du har vænnet til det. Og husk - hvis du stadig er virkelig sultne efter en halv time, kan du have noget andet at spise! Hvis du finder tanken om at vente en halv time for at se, om du stadig sulten for svært, gå så ud og børst dine tænder lige efter du har spist. Hvis stadig du er sulten efter mad, så spis. Du har stadig ikke frataget dig selv for noget. Du kan få hvad du ønsker.

11 Lær at meditere I en roligt reflekterende tilstand, kan du lære en masse om dig selv og komme til en reel følelse af selv-accept. Når du kender dig selv, er du mere tilbøjelig til at være ærlig over for dig selv og træffe de rigtige valg. Lær meditation eller selv hypnose og kom til at kende dig selv bedre. Meditations kurser er rigeligt og er en god måde at lære det grundlæggende, Shinhypnose og yoga kurser lære også meditations teknikker. Hvis du syntes kunsten at meditere lyder som for stor af en indsats på dette tidspunkt, eller du ikke ønsker at deltage i et kursus, så bare bruge et par minutter af hver dag i et behageligt sted med dine øjne lukket, trække vejret roligt og let og tillade dit sind til at klare. Lær afslapningsteknikker Du vil måske undre sig over, hvorfor du har brug for at lære at slappe af. Sikkert liggende foran fjernsynet med en pizza og et glas vin er afslapning? Det kan sikkert, som afslapning, og der skal være tid til at gøre dette lejlighedsvis. Men hvis du finder du gør dette regelmæssigt, kan du have en underliggende kilde til stress, og dermed ikke være virkelig afslappende - blot at du midlertidigt flygter fra din stress. Denne type "afslapning" er ikke særlig sund! Ægte afslapning tager lidt tid og kræfter til at lære, og kræver øvelse at gøre perfekt, men når du er vant til det, vil du opleve at det sker naturligt for dig. Alle oplysninger er derude, det er gratis og realistiske - og belønninger er umålelig stor. Stress og dårlige spisevaner Som vi nævnte tidligere, så er stress ofte en udløsende faktor for at spise. Og når vi er stresset, så spiser vi ikke alene mere, men vi er mere tilbøjelige til at gå efter det hurtigt valg, som vores kroppe fremskynder og vi føler det, som om vi har ikke meget tid - også selvom vi har. Vores krop kan også tørste efter visse typer af fødevarer, som de høje i fedt og sukker - "dårlige" fødevarer, der er

12 ofte pakket ind i hurtig, bekvem mad. Sunde kostvaner kan derfor ofte blive offer for tiden pres og stress. Tænk over dette, og hvordan det hænger sammen med dit eget liv. Men husk, at vores krop ikke er formodes at være understregede på et varigt grundlag. Det er ikke naturligt, og det er ikke godt for os. Fødevarer vil ikke slå stress, det vil blot give dig en midlertidig lettelse. Afstresning giver dig gode kostvaner Du er nødt til at bryde forbindelsen mellem stress og kostvaner, og den bedste måde at gøre dette på er ved at skabe et nyt mønster. For eksempel, hvis du finder at du kommer hjem fra arbejde med en stresset følelse, og straks går i køkkenet for at spise, så prøv dette i stedet, i stedet for at spise det samme når du kommer hjem, brug en halv time til at gøre nogle enkle afslapnings øvelser eller tag et afslappende bad. Først efter dette, hvis du stadig har lyst til det, tag dig noget at spise. Du vil opdage, at du vil begynde at bryde det mønster ved at spise som en direkte reaktion på stress. Du vil spise, fordi du gerne vil, og du vil måske finde ud af, at du begynder at træffe sundere valg. Vær en person, der byder forandringer velkommen Som menneske har vi en tendens til at bekymre os, eller være bange for forandring, selv om forandring er godt. For eksempel, bekymre folk sig ofte om foreslåede ændringer i deres arbejde roller, selvom de ændringer er positive, og ændringen viser sig, at de udfører rollen bedre. Folk tilpasser sig meget godt til ændringer, men kun over tid, og vi har indbygget modstand mod forandringer. Dette er meget rigtigt i at ændre vores spise mønstre og vedtagelse sundere vaner. Folk finder det ofte let at gå på en slankekur, fordi de ved, at ændre deres spisevaner vil kun være midlertidigt, og de vil være i stand til at gå "tilbage til normal tilstand" bagefter. En permanent ændring er mere

13 skræmmende, så det er en god idé at foretage små ændringer gradvist, og over tid det store billede vil falde på plads. Hjælp dig selv Du er nødt til at være positive over for dig selv, når du ændrer dine kostvaner. Du vil have dårlige dage, men du er nødt til at forblive positive. Hvis du bebrejde dig selv, kalde dig "dum" eller "en fejl" eller "fed", præcis hvad vil denne opnå med dette? Det vil sandsynligvis have en negativ virkning, som fører dig til at føle dig dårlig om dig selv og spise mere usundt. I stedet for dette dårlige interne svar, har du brug for at fremme gode indre svar. Hvad ville din bedste ven sige til dig, hvis du fortalte ham eller hende, du har haft et kort fravalg i dine nye sunde spisevaner? De vil ikke dømme dig, de ville være støttende og positive, og opfordrer dig til at komme tilbage på sporet, fordi du klarer dig så godt. Det er, hvad du har brug for at være i stand til at fortælle dig selv, når får det svært. Vægt vedligeholdelse - hvordan man kan opretholde en sund vægt Du ville ikke forvente, at din bil til at køre ordentligt, medmindre du vedligeholder den på den rigtige måde. Det er ikke noget, du være opmærksom på bare en gang om året, men hvis du jævnligt har tanket den rigtige type brændstof, og kørt den pænt, holde øje med at den er ren og få styr på om alle små problemer omgående, så det vil den bare kører derudaf. Det er det samme med at opretholde en sund vægt. Du er nødt til at foretage ændringen fra din slankekur tankegang - en panikreaktion fører til kortsigtet, ofte drastisk, og som regel forgæves indsats - få din vægt til at følge vedligeholdelse tankegang. Dette er en proaktiv, langsigtet strategi, hvor du er nødt til at arbejde aktivt for dag-til-dag for at holde dig inden for dit sund vægt rækkevidde. Du ser efter din bil til at sikre det ikke bryder sammen - gøre det samme for dig selv. Hvordan man laver positive tilkendegivelser for opretholdelse af vægttab

14 Vi har allerede talt om at gøre påstande til at hjælpe dig tabe sig, men hvad med de påstande, du foretager, når du har mistet vægt og vil blive ved med at være? Tænk over, hvad du vil have andre folk til at sige til dig. Hvad ville en andens behov for at sige til dig, for at inspirere dig til at nå dine mål? Hvad ville det være som hvis du sagt til dig selv? Opret din egen positive tilkendegivelse. Fortæl dig selv, hvad du har brug for at høre. Gentag dine påstande for dig selv hver dag. Det kan måske føle sig underligt i starten, men hvis du holder øve snart bliver det anden art, og du vil ikke selv indse du dong det. Opretholde en sund vægt vil blive langt mere naturligt og let. Sunde kost tips - spise langsommere Vi har også talt om vigtigheden af at spise mere langsomt tidligere i denne e-bog. Dette er noget, du nødt til gøre noget ved hver eneste dag for at opretholde din sunde vægt. Nyd din mad; gøre måltiderne til noget særligt og afslappende, snarere end en opgave eller skræmmende opgave. Du må ikke begynde på måltid, før du har sat alt ud, og et øjeblik har bremset dig ned. Nyd din mad. Tilbringe tid oplever de faktiske fysiske fornemmelser af at spise, tygge, smag osv. Hvordan ville det være hvis du tog tid på dig selv imens du spiste et måltid og derefter næste gang tog dobbelt så lang tid til at spise? Hvad tror du, der ville ske? Køb en motions cykel Få dig en motions cykel og installere den et sted i dit hus, hvor du kan bruge den i fred og ro i privatlivets fred. Mange mennesker ønsker ikke at deltage i fitness og motion i det offentlige, eller vejret kan gøre det vanskeligt at udøve det udenfor, eller der kan ikke være tid til at komme ud og dyrke motion, især hvis du har en familie. Nu behøver du ikke disse undskyldninger! Brug din fantasi. Se ikke øvelserne som en ubehagelig opgave - nyd det. Op på din cykel og tænke på at cykle gennem den smukke, fredfyldte natur. Solen skinner, og du er det smukkeste sted i verden. Det kan hjælpe at have nogle beroligende musik i baggrunden. Fokusere på, hvad du kan

15 visualisere i din fantasi snarere end at tænke på at være ude af ånde og ubehagelig. Nyd denne tid for dig selv. Brug sunde opskrifter Hvis du har besluttet dig at handle efter rådene tidligere i denne e-bog, er du måske allerede blevet ekspert i ernæring. Nu kan du blive en ekspert i sunde opskrifter. Der er masser af gratis ressourcer som kan hjælpe dig med at finde ud af, hvordan man kan stege sundt - internet sider, bøger og endda madlavnings programmer, der i stigende grad sundhed bevidst med deres valg af ingredienser og madlavning metoder. Eller du kan lave dine egen sunde opskrifter. Nyd at være kreativ i køkkenet og eksperimentere. Mad behøver ikke at være opfedning at være velsmagende. Husk, at mange af de ingredienser, som giver mest smag er næsten kalorieindhold fri, såsom urter, krydderier, sort peber, hvidløg, chili og citronsaft. Og hvis du ikke kan lide en opskrift, så lad være med at lade som om du gør - bliv ved, indtil du finder noget du kan lide. Bruge et øjeblik til at overveje, hvordan nogle af dine foretrukne måltid opskrifter kunne gøres mere sunde. Deltag i en slank gruppe Weightwatchers er nok den mest berømte vægttab organisation, men der er mange andre rundt om i verden, såsom Jenni Craig. Organisationer som disse kan hjælpe dig med at udvikle vægt mål og de har alle deres egen strukturerede programmer til at hjælpe dig med at tabe dig. Endnu vigtigere er det, måske kan de også tilbyde opmuntring, støtte og venlige råd, som kan være hjælpsom og motiverende. Det er vigtigt du ikke bliver panisk omkring din vægt mentalitet; se vægttabs organisationen som et værktøj i dit langsigtede vægttab og vægt vedligeholdelsesplanen. Det kan være lige, hvad du har brug for at kickstarte dig til at spise mere sundt, eller til at holde dig kørende hvis du finde tingene bliver, får hårde.

16 Udforme dit eget personlige vægttab plan For at opsummere nogle af de punkter, vi har diskuteret tidligere i denne e-bog, er det afgørende, at du finder ud af, hvilke typer af motion og sund kost som vil være rigtig for dig. Lær om fakta om ernæring og indarbejde disse i en bæredygtig sund kost plan, så vil du stadig nyde din mad. Vi er alle forskellige og har forskellige præferencer. Hvad der virker for en person, vil nødvendigvis ikke virke for en anden. Dette er også årsagen til mange strenge kostvaner mislykkes, de er simpelthen for "receptagtige", og hvis vi ikke kan lide, hvad de fortæller os, at spise har vi ikke har et alternativ. Du er din egen ekspert, hvilket betyder, du kan foretage de valg, der vil fungere bedst for dig. Vægttab tips - vej ikke dig selv alt for ofte Der er en meget gode grunde til at du ikke skal veje dig for tit. Til at begynde med, vægt svinger hele tiden, på forskellige tidspunkter af dagen og måneden, afhængigt af, hvis du lige har spist, hvis du er dehydreret osv. Dette kan være vildledende og skabe forvirring. Hvis du skal veje dig selv, gøre det en gang om måneden, altid på samme tid på dagen og brug den samme skala for konsistens. Når du vejer dig selv, og hvis du har tabt dig, og tænker på, dine sejre. Hvis du ikke har tabt dig, eller har lagt dig ud en lille smule om, så brug det som motivation til at blive ved. Men bliv ikke alt for hængt op på skalaerne. Sætte det i perspektiv og tænk ikke på vægt som det eneste emne - overvej, hvordan du har det, hvordan du ser ud, har du mere energi, har andre ting er ændret til det bedre i dit liv, siden du begyndte at lave de sunde ændringer. Nemme måder at tabe sig Der er tilsyneladende mange "nemme" måder at tabe sig. Du behøver blot at se på internettet, i boghandlere, ugeblade, og selv i lokale aviser. Det er noget af en påstand, og du kan se det overalt.

17 Når du har prøvet de nemme måder, bedes du vende tilbage til denne e-bog og læse den omhyggeligt. At tabe sig behøver ikke at være svært, men du har brug for forpligtelsen til at skabe sunde nye spise-og motionsvaner og at være engageret i det på lang sigt. Hvad er den hurtigste måde at tabe sig Den hurtigste måde at tabe sig vil altid per definition altid være usund. Et sådant hastværk? Forskning viser, at jo hurtigere du tabe dig, jo hurtigere tager du det på igen. En anbefalede hastighed på vægttab er ikke mere end et kilo om ugen. Hvordan ville du have det, hvis du vidste som en kendsgerning, at om et par måneder vil du have din perfekte vægt, og at du kan opretholde den permanent? Er ikke bedre end at finde ud af, hvordan man mister en masse kg på den halve tid, men at det er potentielt skadeligt for dit helbred og tage på igen, når du er "back to normal"? Du skal ikke kigge efter den hurtigste måde - se efter den bedste måde at tabe dig på lang sigt. Den bedste måde at tabe sig på Traditionel slankekurer er helt klart ikke den bedste måde at tabe sig og holde det ved lige. Det er blevet rapporteret mange gange, at over 95 % af alle slankekurer mislykkes. For en vellykket og bæredygtig slankekur, er du nødt til at spise mindre og motion mere. Udvikler et personligt plan, herunder ernæring, motion og afslapning. Bruge tid på at fokusere på, hvad du ønsker at vinde end at tabe; være specifik og forblive fokuseret. Forviser frygten for fiasko. Lav et engagement og støtte dig selv. Du allerede kender den bedste måde at tabe dig. Stole på dig selv og se at komme i gang. Retningslinjer til Sunde kostvaner

18 Sunde kostvaner betyder ikke at det behøver kedeligt at spise. Det er noget, vi fortæller os selv for at give os tilladelse til at fravælge. Der findes ingen fiasko, men der er sikkert, der findes noget som sundt, sjovt og velsmagende mad. Hvilke sunde spisevaner tror du, du kunne tage op, som du vil nyde? Kunne du forpligte dig til frugt og grøntsager bliver en større procentdel af din dagligekost? Tror du, at du vil nyde at spise langsommere og gøre måltiderne afslappet og behagelig begivenheder? Hvordan synes du om at lære om ernæring og at blive ekspert på sunde opskrifter? TÆNK SUND kost - Levende sunde kostvaner. At forpligte sig til en sund vægt og livsstil Sundhed og fitness er selvstændige fortsættelse. Jo sundere du føler dig, jo mere sandsynligt dit nye sunde vaner bliver stærk i dit sind. Men når du har tabt dig og ændret dig, så passe på med ikke at vende tilbage til de gamle vaner igen. Hvis du har en dårlig dag eller finder det svært at opretholde kampen mod din vægt, så gå tilbage og læse denne e-bog fra begyndelsen og bliv mindet om vores tips. Det er også vigtigt at have din egen personlige nødplan. Dette kan tage form af et diagram på væggen eller en note i din dagbog, som beskriver, hvilke skridt du vil tage at få at komme tilbage på sporet. Tænk på det som et sikkerhedsnet. Dette at skrive tingene ned og at se på det engang imellem. Du vil måske ønske at sætte det sammen nu, eller måske i morgen, når du har haft tid til at tænke på det. Måske ønsker du at gøre det snart. Vægt og selvtillid Du skal lære at have det godt med dig selv. Jo bedre du føler dig med dig selv, jo mere du kan støtte dig selv, jo lettere vil det være. Når det kommer til at tabe sig, skal du være din egen bedste ven, som ingen andre ved, hvordan det føles. Udgangspunktet for at bygge venskabet med dig selv, kan du læse dette citat:

19 "Hver ven repræsentere en nyverden i os, en verden, muligvis ikke er fød, før de ankommer, og det er kun ved dette møde, at en ny verden er, bliver født." (Anaïs Nin) Hvordan ser du på din bedste ven? Kunne du behandler dig selv på den måde? Hvad ville der ske, hvis du gjorde? Slankekur tips - tænke på rygestop Hvis du ryger, overveje at stoppe. Du har intet at tabe og kontrol vil du vinde, det vil give dig mulighed for kontrol på andre områder. Vælger at blive en ikke ryger vil også passe sammen med din nye sunde vane og hjælpe dig til at nyde motion mere. Tanken om, at rygning hjælper dig at tabe dig og er en årsagerne til at du tager på er en myte. Vi har også udgivet en gratis rygestop e-bog, og det ville være dejligt, hvis du vælger at læse denne. Tegn et abonnement på et vægttab tidsskrift Dette behøver ikke at være en fødevare tidsskrift som sådan, selv om mange mennesker finder det nyttigt at registrere, hvad de spiser og hvorfor. Det kan også være motiverende at skrive tingene ned, hvilken aktivitet du har foretaget dig. Men du vil måske finde det nyttigt at have en personlig dagbog over dine tanker, fremskridt og mål for fremtiden. Du vil fortsætte med at gøre fremskridt, så længe du er ærlig over for dig selv, men ikke dømme og kritisere dig selv. Al den tid, du holder en dagbog, er du "følelsesmæssigt afklaret" med din situation. Du er overvågning og tænker på dine fremskridt på dag-til-dag basis, ligesom du er en gentagelse af din tilkendegivelse til dig selv hver dag. Så snart du holder op med at fokusere du bliver "følelsesmæssigt uvidende" og ubevidst giver dig selv tilladelse til at tage et skridt baglæns.

20 Svært ved at tabe dig Det virker som om mange stykker af ny teknologi har den virkning, der gør os mindre sunde og aktive. For eksempel, biler, elevatorer og computerspil alle stop vores organer fra at gøre, hvad de naturligvis gør - til fods, klatre, løfte og være aktiv. Så vi betaler for at gå til fitness at gøre, hvad vi bør gøre alligevel! Mange moderne innovationer er naturligvis meget nyttigt, men vi skal alle være opmærksomme på, hvordan de kan stoppe os være aktiv og gøre en indsats for at gå til butikkerne, eller tage trappen i stedet for at gå til den nemme løsning. Det samme gælder for "bekvemmelighedsflag" og "hurtigt" fødevarer, der ofte indeholder mindre af de ting, vores krop har brug for, og flere af de ting, som er usunde og dårligt for os. Igen lidt af disse fødevarer lejlighedsvis er OK, men spørg dig selv dette spørgsmål, hvilken slags mad tror du, du skal spise som fibre i din kost? Lav nogle forpligtelser overfor dig selv Vi håber du har nydt at læse denne e-bog. Du har i denne bog fået tilbudt nogle idéer og nye måder at tænke på, hvordan man kan opnå og opretholde en sund vægt. Det er op til dig at følge det råd, du vælger, og for at gøre din egen liste over de forpligtelser og mål. Nu har du færdig med at læse denne bog, kan du prøve at lav forpligtelse overfor dig selv i en eller anden form for at nå dit vægttab og sundhedsmæssige mål. Det er kun dig som vil vide, hvad det er, og det kan være en lille ændring, i virkeligheden, er det formentligt bedst at starte med noget småt. Kom tilbage og læse e-bogen igen, hver gang du gør dette så lav en ny forpligtelse. Over tid, og vil disse forpligtelser blive til positive nye vaner. Held og lykke, og de allerbedste ønsker af Shinhypnose med dit nye liv.

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER?

HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER? HVORFOR ER DET SÅ SVÆRT AT ÆNDRE VANER? Få 3 tips til at overvinde de dumme vaner Martine Eskildsen Denne e-bog er lavet til dig, der gang på gang har forsøgt at ændre på dine vaner. Du siger ofte til

Læs mere

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage

Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop muligheder - og alt det der holder os tilbage Rygestop har været og er til stadighed en stor udfordring for rigtigt mange danskere. Mænd og kvinder kæmper med at få bugt med vanen. Alle prøver

Læs mere

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen

Så spiser vi. Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen. Af Hanne Svendsen Så spiser vi Træf de rigtige valg når du vil være på toppen og ha det godt i kroppen Af Hanne Svendsen Kunsten er ikke at tabe sig Kunsten er at tabe det rigtige! Der er ALTID et alternativ, så du spiser

Læs mere

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab?

Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Vil du gennem 10 uger have redskaberne til at slippe kur, kilo og kamp? Og samtidig opnå et naturligt vægttab? Kursets fokus er ikke tab 10 kg på 10 uger, men at slutte fred med kroppen og maden. Derigennem

Læs mere

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes

1 Stress af! - Få energien tilbage Malte Lange, Mind-Set.dk. Alle rettigheder forbeholdes 1 Stress af! - Få energien tilbage Dette er en light version Indholdet og indholdsfortegnelsen er STÆRKT begrænset Køb den fulde version her: http://stress.mind-set.dk 2 Stress af! - Få energien tilbage

Læs mere

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips

Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Hjælp rideglæden & trygheden tilbage, med disse 5 nemme tips Kan du huske den sidste gang du havde den der helt perfekte dag med din hest? Vejret var fantastisk, din hest var glad og frisk (uden at være

Læs mere

Lev dit liv med glæde

Lev dit liv med glæde Lev dit liv med glæde Institut for Sundhed og Livskvalitet Velkommen til Institut for Sundhed og Livskvalitet I dag er den første dag i resten af dit liv. Har du besluttet dig for, at du vil leve sundere,

Læs mere

Sådan takles frygt og bekymringer

Sådan takles frygt og bekymringer Sådan takles frygt og bekymringer Frygt og bekymringer for reelle farer er med til at sikre vores overlevelse. Men ofte kommer det, vi frygter slet ikke til at ske, og så har bekymringerne været helt unødig

Læs mere

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt

Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt Følg Rikkes kamp for at tabe 30 kilo Jeg har fundet ud af, at det er helt normalt at sige nej til mad På trods af alle gode intentioner og et solidt team af eksperter i ryggen, har tallet på vægten ikke

Læs mere

Motivation. Indledning. Alt er muligt

Motivation. Indledning. Alt er muligt Motivation Indledning Alt er muligt Motivation er en flyvsk størrelse. Nogle gange kan den få hjertet til at banke og blodet til at bruse. Den kan holde dig søvnløs om natten og giver dig lysten til planlægge

Læs mere

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER

HVORDAN DU TAKLER TRAUMER GODE TANKER GODE FØLELSER Det kan være meget skræmmende at komme ud for et traume, og derfor er det ikke så underligt, at de fleste børn og unge er ude af sig selv i et par dage derefter. Du bemærker måske

Læs mere

Den vanskelige samtale

Den vanskelige samtale Den vanskelige samtale Et arbejdsmateriale til den vanskelige samtale 1 Hvorfor er samtalen vanskelig? Din selvtillid Metoden Din fantasi Manglende tro på, at tingene bliver ændret Ingen klare mål for,

Læs mere

Tæt på 3 kvinder: Aldrig mere yoyo-vægt KLIK HER OG SE HVORDAN DU SELV KAN STOPPE YOYO VÆGTEN

Tæt på 3 kvinder: Aldrig mere yoyo-vægt KLIK HER OG SE HVORDAN DU SELV KAN STOPPE YOYO VÆGTEN Tæt på 3 kvinder: Aldrig mere yoyo-vægt KLIK HER OG SE HVORDAN DU SELV KAN STOPPE YOYO VÆGTEN Af: Christina Bølling, foto: Ditte Capion Jeg har altid taget store portioner, både af mad og af livet Efter

Læs mere

"Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed"

Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed GRATIS GUIDE "Sådan spiser du lækkerier uden dårlig samvittighed" TIL DIG FRA ANNE KNUDSEN NYDELSESCIRKLEN INTRODUKTION Mange af os har lært, at vejen til vægttab og sundhed handler om at holde sig fra

Læs mere

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad

9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad 9 tips til din intuition Den ved præcis, hvor du skal hen for at blive glad Tak, fordi du giver dig tid til at læse de 9 bedste tips til at bruge din intuition. Det er måske den mest berigende investering

Læs mere

Guide: Få flad mave på 0,5

Guide: Få flad mave på 0,5 Guide: Få flad mave på 0,5 Er maven lidt for bulet for din smag, så er der masser at gøre ved det og det kan sagtens gøres hurtigt, lover eksperterne. Af Julie Bach, 9. oktober 2012 03 Få den flade mave

Læs mere

Pisken kan give dig noget energi på kort sigt, men den energi er kostbar i det lange løb.

Pisken kan give dig noget energi på kort sigt, men den energi er kostbar i det lange løb. Øvelse - Motivation Når du er i gang med dit vægttab, kommer du til at være meget fokuseret på, om din vægt går nedad. Din vægt får dermed en stor rolle for din motivation. Det er meget motiverende, når

Læs mere

Kommunikation. 19. januar 2010. Århus Universitetshospital Skejby. v/ Livsstilsterapeut Susanne Anthony. www.sanneanthony.dk. www.sanneanthony.

Kommunikation. 19. januar 2010. Århus Universitetshospital Skejby. v/ Livsstilsterapeut Susanne Anthony. www.sanneanthony.dk. www.sanneanthony. Kommunikation Århus Universitetshospital Skejby 19. januar 2010 v/ Livsstilsterapeut Susanne Anthony CV for Susanne Anthony E.F.T. Terapeut 2006 Hypnose Terapeut 2004 NLP-psykoterapeut 1999 Reg.Lægemiddelkonsulent

Læs mere

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger.

Og deres resultater er ikke til at tage fejl af; 122 kilo tabte de 6 deltagere på 16 uger. 4 kvinder og 2 mænd har gennemført Lev Livet kuren til punkt og prikke og du kunne følge dem i efterårssæsonen 2013 i livsstilsprogrammet; Lev Livet på TV2 Øst. Og deres resultater er ikke til at tage

Læs mere

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop

Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Velkommen til forvandl dit liv til et festfyrværkeri s workshop Kære skønne kvinde. Tillykke med du har valgt at investere tid i dig selv. For at du får mest mulig ud af materialet. Anbefaler jeg at du

Læs mere

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du

Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du Min intention med denne ebog er, at vise dig hvordan du får en bedre, mere støttende relation til dig selv. Faktisk vil jeg vise dig hvordan du bliver venner med dig selv, og især med den indre kritiske

Læs mere

Løbetræning for begyndere 1

Løbetræning for begyndere 1 Løbetræning for begyndere 1 Lige nu sidder du med en PDF-fil der forhåbentlig vil gavne dig og din løbetræning. Du sidder nemlig med en guide til løbetræning for begyndere. Introduktion Denne PDF-fil vil

Læs mere

TRIN 1 EN NY BEGYNDELSE

TRIN 1 EN NY BEGYNDELSE TRIN 1 EN NY BEGYNDELSE TRIN 1 Vurdér din krops tilstand lige nu: På en skala fra 1-10, hvor 10 er bedst, hvordan har du det med din krop? Din fordøjelse? 1 10 Din hud? 1 10 Dit energiniveau? 1 10 Din

Læs mere

Guide til mindfulness

Guide til mindfulness Guide til mindfulness Mindfulness er en gammel buddistisk teknik, der blandt andet kan være en hjælp til at styre stress og leve i nuet. Af Elena Radef. Januar 2012 03 Mindfulness er bevidst nærvær 04

Læs mere

Evaluering Livsstil for familier

Evaluering Livsstil for familier Evaluering Livsstil for familier Status: December 2015 Baggrund Dette notat samler op på de foreløbige resultater af projektet Livsstil for familier pr. december 2015. Notatet samler således op på de sidste

Læs mere

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne

Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Vågn op til dit liv! Den virkelige opdagelsesrejse er ikke at finde nye landskaber, men at se dem med nye øjne Kilde: Mindfulness Mark Williams & Danny Penman At skifte perspektiv Du sidder på en bakketop

Læs mere

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen

5 selvkærlige vaner. - en enkelt guide til mere overskud. Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen 5 selvkærlige vaner - en enkelt guide til mere overskud Til dig, der gerne vil vide, hvordan selvkærlighed kan give dig mere overskud i hverdagen Birgitte Hansen Copyright 2013 Birgitte Hansen, all rights

Læs mere

appendix Hvad er der i kassen?

appendix Hvad er der i kassen? appendix a Hvad er der i kassen? 121 Jeg går meget op i, hvad der er godt, og hvad der ikke er. Jeg er den første til at træde til og hjælpe andre. Jeg kan godt lide at stå i spidsen for andre. Jeg kan

Læs mere

En sund og aktiv hverdag

En sund og aktiv hverdag Der er noget, du skal vide om En sund og aktiv hverdag Vejledning i hvordan man som pårørende til en person med demens kan støtte Produceret af: Køge Kommunes Demensteam juni 2014 Layout og opsætning:

Læs mere

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv

3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv 3 må der åt skrue op for intensiteten i dit sexliv og få mere nærhed og nydelse Af sexolog Susan Ahrensbach www.susana.dk 1. Mere øjenkontåkt Intimitet er lig intensitet Når intimiteten er høj føles samværet

Læs mere

INDRE MOTIVATION ER NØGLEN TIL SUCCES

INDRE MOTIVATION ER NØGLEN TIL SUCCES INDRE MOTIVATION ER NØGLEN TIL SUCCES Af Fitnews.dk - onsdag 05. marts, 2014 http://www.fitnews.dk/artikler/indre-motivation-er-noeglen-til-succes/ ER NØGLEN TIL SUCCES INDRE MOTIVATION Træning giver øget

Læs mere

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser

visualisering & Lær at håndtere usikkerhed 3 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Lær at håndtere usikkerhed v e d p r æ s t a t i o n e r 3 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n

Læs mere

Selvsikkerhed, evaluering efter kamp

Selvsikkerhed, evaluering efter kamp Selvsikkerhed, evaluering efter kamp -5 Spørgsmål Når jeg har vundet et point, tænker jeg at det er mest på grund af mine tekniske og taktiske færdigheder. Når jeg har vundet et point, tænker jeg at det

Læs mere

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA RENEE DAUSGAARD

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA RENEE DAUSGAARD DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK KÆRE DIG! Denne mini-guide handler om kontrol og frihed. Den handler om alle de madregler vi stiller op for os selv, behovet for at

Læs mere

Coach dig selv til topresultater

Coach dig selv til topresultater Trin 3 Coach dig selv til topresultater Hvilken dag vælger du? Ville det ikke være skønt hvis du hver morgen sprang ud af sengen og tænkte: Yes, i dag bliver den fedeste dag. Nu sidder du måske og tænker,

Læs mere

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD

DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK 2016 SOFIA MANNING & MAJA DAUSGAARD DET BARE MAD - EN VEJ TIL STØRRE FRIHED OG INDRE MADRO MINI-WORKBOOK KÆRE SKØNNE DU! Tak for din interesse til mig og kurset 'Det bare mad' vejen til større frihed og indre madro. En ting er at læse Sofias,

Læs mere

Gode råd om hvordan man kommer af med stress

Gode råd om hvordan man kommer af med stress Gode råd om hvordan man kommer af med stress Først skal du erkende, at du har et problem, at du ikke har det godt og ikke kan gøre det, du gerne vil, og som du plejer at gøre. Din familie, venner og veninder

Læs mere

I det følgende har du allerede nu, mulighed for at afprøve nogle af de værktøjer, vi kommer til at arbejde med i terapien.

I det følgende har du allerede nu, mulighed for at afprøve nogle af de værktøjer, vi kommer til at arbejde med i terapien. Stress Hvad kan jeg selv gøre? I det følgende har du allerede nu, mulighed for at afprøve nogle af de værktøjer, vi kommer til at arbejde med i terapien. Omstrukturering af fejlfortolkninger. 1) Træn din

Læs mere

Livet giver dig chancer hver dag

Livet giver dig chancer hver dag Gnisten som guide I de momenter, hvor du lykkes at være dig selv, kommer helheden. Hvis du på dit livs rejse får nogle af de glimt igen og igen, begynder det at blive mere meningsfyldt at leve. Når gnisten

Læs mere

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE

INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE INTRODUKTION TIL LØSNINGSFOKUSERET SAMTALE 1. INGREDIENSERNE I ET VELLYKKET SAMARBEJDE - virksomme faktorer i behandlingen 2. PARTNERSKAB MED KLIENTEN - løsningsfokuserede samtaleprincipper 3. KONTRAKTEN

Læs mere

Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching. Kostvejledning

Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching. Kostvejledning Livsstilshold (vægttab) Individuel coaching Livsstilshold på arbejdspladsen Kostvejledning Som coach vil jeg hjælpe dig til at optimere dit liv ved at få dig til at tage det fulde ansvar og indse, hvad

Læs mere

Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt

Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt Chris MacDonald: Sådan bekæmper du dit barns overvægt Når børn bliver overvægtige, bliver de ofte mobbet og holdt udenfor. Derfor er det vigtigt at angribe overvægt fra flere fronter Af Chris MacDonald,

Læs mere

Find værdierne og prioriteringer i dit liv

Find værdierne og prioriteringer i dit liv værdierne og prioriteringer familie karriere oplevelser tryghed frihed nærvær venskaber kærlighed fritid balance - og skab det liv du drømmer om Værktøjet er udarbejdet af Institut for krisehåndtering

Læs mere

Guide. Foto: Scanpix. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Når sundhed. styrker. dit liv. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria

Guide. Foto: Scanpix. Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus. Når sundhed. styrker. dit liv. Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Foto: Scanpix Guide Oktober 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Når sundhed styrker dit liv Ud af comfortzonen med Krisztina Maria Ud af comfortzonen med Krisztina Maria INDHOLD I DETTE HÆFTE:

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer.

Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. Ud med stress ind med det gode liv Tips og råd til, hvad du selv kan gøre for at nå det gode liv med gode ressourcer. For at nå frem til det, der for dig er det gode liv uden stress og i stedet med gode

Læs mere

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust

RARRT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust AT De 5 vigtigste trin til at gøre dit barn robust Når det handler om at lykkes i livet, peger mange undersøgelser i samme retning: obuste børn, der har selvkontrol, er vedholdende og fokuserede, klarer

Læs mere

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES

ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES ANOREKTIKER AF MARCUS AGGERSBJERG ARIANNES 20 PSYKOLOG NYT Nr. 20. 2004 HISTORIE Marianne er kronisk anorektiker. I snart 30 år har hun kæmpet forgæves for at slippe fri af sin sygdom. Fire gange har hun

Læs mere

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE TRÆTHED TRÆTHED

AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE TRÆTHED TRÆTHED AT LEVE MED MULTIPEL SKLEROSE 1 endda mene, at du ikke anstrenger dig nok. Det kan give problemer i forhold til familie, venner og din arbejdsgiver. I denne folder kan du læse om årsagerne til træthed

Læs mere

Tab to buksestørrelser på 6 uger

Tab to buksestørrelser på 6 uger Tab to buksestørrelser på 6 uger Der er ingen grund til at gå rundt om den varme grød længere. Få de smalle hofter tilbage med en 6-ugers kur, der giver dig synlige resultater og måske blod på tanden til

Læs mere

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig?

Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Guide: Er din kæreste den rigtige for dig? Sådan finder du ud af om din nye kæreste er den rigtige for dig. Mon han synes jeg er dejlig? Ringer han ikke snart? Hvad vil familien synes om ham? 5. november

Læs mere

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet

Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen. Mine udfordringer er. Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig. Jeg spiser foran fjernsynet MIne spisevaner opgavekort Mine udfordringer er Jeg glemmer at drikke vand i løbet af dagen 1 Jeg elsker mad og spiser lige, hvad der passer mig Jeg spiser foran fjernsynet 2 3 MIne spisevaner Jeg taber

Læs mere

Spis dig sund, slank og stærk

Spis dig sund, slank og stærk Spis dig sund, slank og stærk Find den rette balance i kosten, uden at forsage alt det usunde. Test dig selv, og se hvilken mad, der passer til dig Af Krisztina Maria, februar 2013 03 Spis dig sund, slank

Læs mere

Mini guides til eksamen

Mini guides til eksamen Mini guides til eksamen Indhold PRÆSENTATIONSTEKNIK FORBEREDELSE NERVØSITET KONCENTRATION MINDSET KOMMUNIKATION 5 6 Præsentationsteknik Husk følgende 7 gode råd om Præsentationsteknik under eksamen: Fødder:

Læs mere

I sidste ende er det de voksnes skyld, at der kommer flere overvægtige børn.

I sidste ende er det de voksnes skyld, at der kommer flere overvægtige børn. Overvægtige børn Af Fitnews.dk - onsdag 21. november, 2012 http://www.fitnews.dk/artikler/overvaegtige-born/ Antallet af overvægtige børn stiger, og hvis ikke der bliver gjort noget ved dette problem,

Læs mere

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE?

ER FRISKE GRØNTSAGER SUNDERE END FROSNE? Indeholder de nyopgravede gulerødder flere vitaminer end dem, du graver frem i frysedisken? Er almindeligt sukker mindre usundt end kunstige sødestof- fer? Bør man undlade at drikke mælk, når man er ude

Læs mere

Lisegården. En lise for sjælen Trivsel for dig og dine omgivelser. Efter din første behandling på Lisegården

Lisegården. En lise for sjælen Trivsel for dig og dine omgivelser. Efter din første behandling på Lisegården Lisegården En lise for sjælen Trivsel for dig og dine omgivelser Efter din første behandling på Lisegården Efter din første behandling på Lisegården Har du fået: Samtaleterapi. Øvelser og metoder, som

Læs mere

KostCoach dag 2. Den motiverende samtale (coaching) Kostråd vs coaching Om at føre en konstruktiv dialog med sin kunde Praktiske redskaber

KostCoach dag 2. Den motiverende samtale (coaching) Kostråd vs coaching Om at føre en konstruktiv dialog med sin kunde Praktiske redskaber KostCoach dag 2 Den motiverende samtale (coaching) Kostråd vs coaching Om at føre en konstruktiv dialog med sin kunde Praktiske redskaber Praktiske Øvelser Øvelser i par og gruppe Øvelser ud fra registrering

Læs mere

Kan vi fortælle andre om kernen og masken?

Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Kan vi fortælle andre om kernen og masken? Det kan vi sagtens. Mange mennesker kan umiddelbart bruge den skelnen og den klarhed, der ligger i Specular-metoden og i Speculars begreber, lyder erfaringen

Læs mere

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk

7 enkle råd. - til at få det bedre. Henriette Hagild.dk 7 enkle råd - til at få det bedre Henriette Hagild.dk 1 Henriette Hagild 7 enkle råd - til at få det bedre Saxo Publish 2 7 enkle råd til at få det bedre 5 7 gode råd 7 enkle råd 7 Livshjulet 9 1. Du er

Læs mere

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog

Kend dig selv. Abraham Maslow (1908-1970), amerikansk psykolog Frygten for ens egen storhed eller at undgå sin skæbne eller at løbe bort fra ens bedste talent én ting er sikker, vi besidder alle muligheden for at blive mere, end vi faktisk er. Vi har alle uudnyttet

Læs mere

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE

SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE FYSISK SUNDHED AUGUST 2013 SUNDHED FOR DIG: TIPS TIL ELEVER I 7.-10.KLASSE Spis sund mad, se mindre TV, bevæg dig, sov godt, lav en klar aftale om alkohol med dine forældre og hold dig fra rygning. Spis

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen?

Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? Din e-guide til mere OVERSKUD Alle taler om det, men hvor finder du overskuddet, når hverdagen ofte selv står i vejen? For at hjælpe dig på vej med at finde dit overskud har jeg formuleret 7 vigtige spørgsmål.

Læs mere

Farvel Fobi. En almindelig antagelse er, at når vi skal arbejde os ud af vores fobier, så skal vi konfrontere os med dem. Genopleve dem. Slås med dem.

Farvel Fobi. En almindelig antagelse er, at når vi skal arbejde os ud af vores fobier, så skal vi konfrontere os med dem. Genopleve dem. Slås med dem. En almindelig antagelse er, at når vi skal arbejde os ud af vores fobier, så skal vi konfrontere os med dem. Genopleve dem. Slås med dem. Den gode nyhed er, at det er ikke nødvendigt. Du kan klare det

Læs mere

Fædres sundhed. En undersøgelse ved Forum for Mænds Sundhed

Fædres sundhed. En undersøgelse ved Forum for Mænds Sundhed Fædres sundhed En undersøgelse ved Forum for Mænds Sundhed Indledning Fædres sundhed: En undersøgelse af hvad det at blive far betyder for mænds sundhed Ændringer i forhold til: Kost Rygning Alkohol Motion

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Motion - fysisk aktivitet

Motion - fysisk aktivitet Motion - fysisk aktivitet under din tilknytning til Sygehus Himmerland Velkommen til Sygehus Himmerland Fysisk aktivitet giver velvære og glæde - ved at bevæge dig, medvirker du til at bevare dit humør,

Læs mere

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn?

Babys Søvn en guide. Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Babys Søvn en guide Sover min baby nok? Hvad er normalt? Hvordan får jeg min baby til at falde i søvn? Små børn har behov for meget søvn, men det er bestemt ikke alle, der har lige let ved at overgive

Læs mere

Noter til forældre, som har mistet et barn

Noter til forældre, som har mistet et barn Noter til forældre, som har mistet et barn En vejledning til forældre, som har mistet et barn Udgivet af Forældreforeningen VI HAR MISTET ET BARN At miste et barn er noget af det sværeste, man kan blive

Læs mere

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner

Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner 4. MØDEGANG Mad Introduktion Hvordan bliver sundere mad en del af min hverdag? Hvad er sund mad? Status på mine madvaner At diskutere hvad det betyder at spise sundt At kende og forstå Fødevarestyrelsens

Læs mere

Vejen til et varigt vægttab

Vejen til et varigt vægttab Vejen til et varigt vægttab Sådan taber du dig hurtigt og effektivt SlankekurDerVirker.dk OM EBOGEN Læs hvordan du opnår et varigt vægttab ved at følge en fornuftig slankekur. Indholdsfortegnelse Hvilken

Læs mere

Fordøjelsen er af stor betydning for kroppens og sindets sundhed. Og mange sygdomme kunne undgås, hvis fordøjelsen fungerede optimalt.

Fordøjelsen er af stor betydning for kroppens og sindets sundhed. Og mange sygdomme kunne undgås, hvis fordøjelsen fungerede optimalt. Sundhed er at lytte Forøg dit velvære med gode råd om mad og sundhed Nicolay Marcus Zederlinn FLOWFOOD Indledning Her er en lille bog med gode råd om mad og sundhed. Hvert enkelt af rådene kan du erfare

Læs mere

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede!

Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! Dag 6: Sådan finder du dine muligheder I dag skal vi tale om dine muligheder. Kan du huske, hvordan vi har talt om at hvis du har et ønske / et behov, så er opfyldelsen her allerede! I dag skal du finde

Læs mere

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne.

mening og så må man jo leve med det, men hun ville faktisk gerne prøve at smage så hun tog to af frugterne. Rosen Lilly ved ikke hvor hun er. Hun har lukkede øjne det er helt mørkt. Hun kan dufte noget, noget sødt hvad er det tænker hun. Hun åbner sine øjne hun er helt ude af den. Det er roser det var hendes

Læs mere

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn

Læs mere på ROBUSTHED.DK Copyright: Komiteen for Sundhedsoplysning. Hjælp til bange børn Hjælp til bange børn Denne lille tegneserie indeholder viden, som forældre og fagpersoner kan bruge til at hjælpe børn, som er bange. Noget af det er mest til voksne, andet kan bruges direkte med børnene

Læs mere

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står

Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står 1 Milton drømmer. Han ved, at han drømmer. Det er det værste, han ved. For det er, som om han aldrig kan slippe ud af drømmen. Han drømmer, at han står på en gade midt i bilosen. Han er meget lille slet

Læs mere

visualisering & Afhjælp angst 3 effektive øvelser

visualisering & Afhjælp angst 3 effektive øvelser visualisering & LIVS K VALI T E T Afhjælp angst OG NERV Ø SI T E T 3 effektive øvelser p r o f e s s o r, c a n d. p syc h., d r. m e d. B o bb y Z a c h a r i a e Ro s i n a n te ANGSTTILSTANDE Man skelner

Læs mere

Spørgeskema om. Børns spisevaner og forhold til madlavning

Spørgeskema om. Børns spisevaner og forhold til madlavning Barnets navn... Barnets klasse........ Spørgeskema om Børns spisevaner og forhold til madlavning Spørgeskema ifm. projektet Smag for Livet, der er financieret af Nordeafonden ( www.smagforlivet.dk). FORORD

Læs mere

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe!

Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Følg de 5 nemme tips, og bliv glad for kunsten på dine vægge længe! Her får du opskriften på, hvad du skal gøre for at købe det maleri, der er det helt rigtige for lige præcis dig. Rigtig god fornøjelse!

Læs mere

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil

Guide. mental u-vending. Sådan laver du en. sider. Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Guide Maj 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus Sådan laver du en mental u-vending 12 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Guide: Sådan skal du tænke for at ændre livsstil Mental u-vending

Læs mere

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder.

Analysen er din, og skal kun bruges til, at du kan tænke over, hvordan du oplever dig selv som leder. Ledelsesstilanalyse Dette er en analyse af den måde du leder på, med fokus på at lede mennesker. Det er vigtigt for din selvindsigt, at du er så ærlig som overhovedet mulig overfor dig selv når du svarer.

Læs mere

Udsætter du dig for udsættelse?

Udsætter du dig for udsættelse? Udsætter du dig for udsættelse? STUDENTERRÅDGIVNINGEN Udsætter du dig for udsættelse? Fakta om udsættelse Op til 90% af studerende, undervisere og forskere ved videregående uddannelser er plagede af en

Læs mere

3 trin til at håndtere den indre kritik

3 trin til at håndtere den indre kritik Fri og Kreativ 3 trin til at håndtere den indre kritik Ved cand. mag. i psykologi og pædagogik Line Larsen friogkreativ.dk Copyright 2013 friogkreativ.dk Alle rettigheder reserveret. Side 1 af 7. 3 trin

Læs mere

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE?

BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? FYSISK SUNDHED JANUAR 2010 BLIV SUND OG UNDGÅ OVERVÆGT HVAD MENER EKSPERTERNE? Selv blandt danske forskere inden for folkesundhed kan der være forskellige holdninger til sundhed. Denne artikel er fremkommet

Læs mere

Min Guide til Trisomi X

Min Guide til Trisomi X Min Guide til Trisomi X En Guide for Triple-X piger og deres forældre Skrevet af Kathleen Erskine Kathleen.e.erskine@gmail.com Kathleen Erskine var, da hun skrev hæftet, kandidatstuderende på Joan H. Marks

Læs mere

Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål

Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål Bryd vanen, bøj fisken og nå jeres mål Kursus for kursusledere den 25. september 2013 Opgaver & værktøjer Tilmeld dig: Nå dine mål med Torben Wiese Få inspirationsmail på www.habitmanager.com 1 Værktøj:

Læs mere

Passion For Unge! Første kapitel!

Passion For Unge! Første kapitel! Passion For Unge Første kapitel Kasper Schram & Tobias Rank www.passionforunge.dk - passionforunge@gmail.com Hej og tak fordi at du tog imod første kapitel af vores bog, vi ville blive meget glade hvis

Læs mere

Eksamensangst, farvel og tak!

Eksamensangst, farvel og tak! Eksamensangst, farvel og tak! Eksamensangst eller præstationsangst har eksisteret siden mennesket første gang skulle stå på et forhøjning foran andre. De fleste studerende accepterer bare at eksamensangst

Læs mere

HVORDAN DU FÅR KONTROL OVER BEKYMRINGER OG VANEHANDLINGER

HVORDAN DU FÅR KONTROL OVER BEKYMRINGER OG VANEHANDLINGER GODE TANKER GODE FØLELSER HVORDAN DU FÅR KONTROL OVER BEKYMRINGER OG VANEHANDLINGER Vi har ofte nogle tvangstanker, som kører rundt i hovedet på os. Nogle gange bliver vi ved med at få disse tanker om

Læs mere

Mini-guide: Sådan får du smuk hud

Mini-guide: Sådan får du smuk hud Mini-guide: Sådan får du smuk hud Fiskeolie, dyre cremer eller laserstråler? Se hvordan du får sund og glat hud Af Lene Kjældgaard, januar 2013 03 Smuk hud - sådan 04 1 godt tip alle kan bruge 04 ABC 05

Læs mere

Eksempler på alternative leveregler

Eksempler på alternative leveregler Eksempler på alternative leveregler 1. Jeg skal være afholdt af alle. NEJ, det kan ikke lade sig gøre! Jeg ville foretrække at det var sådan, men det er ikke realistisk for nogen. Jeg kan jo heller ikke

Læs mere

Kort sagt: succes med netdating.

Kort sagt: succes med netdating. Indledning I denne e- bog får du en guide til, hvordan du knækker netdating koden! Du finder alt hvad du skal bruge, for at komme igang med at møde søde piger på nettet. Få f.eks. besvaret følgende spørgsmål:

Læs mere

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det. coaching.dk

Gratis e pixibog. Få mere glæde og. 5 steps til et positivt. Programmér din hjerne til at fokusere på det.  coaching.dk Gratis e pixibog Få mere glæde og overskud i hverdagen 5 steps til et positivt mindset Programmér din hjerne til at fokusere på det positive Find glæden i hverdagen Hvad er det første, du tænker, når du

Læs mere

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp

Prøve i Dansk 3. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2014. Delprøve 2A: Sundhed og faste. Teksthæfte. Delprøve 2B: Nabohjælp Prøve i Dansk 3 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 2 Teksthæfte Delprøve 2A: Sundhed og faste Delprøve 2B: Nabohjælp Der er et teksthæfte og et opgavehæfte. Læs først instruktionen i opgavehæftet.

Læs mere

guide livsstilsændring Skab en varig sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.

guide livsstilsændring Skab en varig sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b. guide Juni 2013 - Se flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus 8 sider Styrk dit liv med Chris MacDonald Skab en varig livsstilsændring Varig livsstilsændring INDHOLD I DETTE HÆFTE: Skab en varig livsstilsændring...

Læs mere

Bedre Balance testen:

Bedre Balance testen: Bedre Balance testen: Sæt kryds på skalaen, hvor du umiddelbart tænker at det hører hjemme. prøv ikke at tænke så meget over hvad der står bare vælg det, der falder dig ind. Intet er rigtigt eller forkert

Læs mere