Curriculum Vitae Henrik Oppenhejm

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Curriculum Vitae Henrik Oppenhejm"

Transkript

1 IT Manager/Leadership, Program/project Management, Information Security Management, IT Service Management. Specialitet: Program Management, Digital Strategi og IT Governance Social status: Hedder Henrik Oppenhejm Bor på Frederiksberg Født i 1959 Personprofil: Jeg er meget forretnings- og resultatorienteret. Jeg har et analytisk, systematisk og struktureret overblik kombineret med en serviceminded personlighed. Jeg har en positiv indgang til store udfordringer og problemstillinger. Samtidig rummer jeg forhandlingsevne, gennemslagskraft og robusthed. Jeg udviser motivation og inspiration i min adfærd og personlighed. Jeg er fokuseret og energisk. Jeg er en demokratisk leder og udøver situationsbestemt ledelse. Jeg er coachende i min fremfærd. Professionel erfaring: 04/12 11/14 IT Management og Program ledelse hos Dansk Metal 04/10 04/12 Program ledelse af Digitaliserings strategi hos Halsnæs Kommune 12/09 04/10 Interim senior management for Archimedes 04/07 12/09 IT Manager hos Blue Ocean Venture Company Aps 05/03 04/07 IT chef hos Vallensbæk Kommune 07/99 05/03 IT chef hos Telia Internet A/S 03/93 07/99 IT projektledelse i Forsvaret

2 Management og projekt referencer: 04/12 11/14 IT Management og Program ledelse hos Dansk Metal Fagforbundet Dansk Metal, består af Forbundshuset som er koncern for 46 lokalafdelinger, 1 Tillidsrepræsentantskole og 2 Kontaktcentre, der blandt andet beskæftigede sig med A-kasse og faglig services til medlemmerne. Dansk Metal har ca medlemmer og ca. 550 ansatte. Opgaven indebar min rolle som leder af IT og Digitaliseringsafdelingen med en stab af 14 medarbejder. Beslutningen om en større satsning på digitale medlemsservices, affødte oprettelse af et Program og indebar en udskiftning af IT platform og infrastruktur samt implementering af IT Governance. Dette program havde jeg ansvaret for og skulle implementere det sammen med 8 leverandører (Netcompany. 1508, Implement, 2ndC, Corebase, CGI, KMD, Timengo). Det var en total udskiftning af ESDH GetOrganized, A-kasse Modulus, Dynamic CRM, SharePoint 2013 web og intranet, FIM, Office 365 med OneDrive, LYNC, AX 2012, Nintex, Broker/Bizztalk, DataWarehouse/BuisnessIntelligence. Da Digitaliseringsstrategien også indeholdt mobility, blev medarbejdernes IT udstyr også udskiftet til tablet og bærbare med trykfølsom skærm samt SIM kort. IT Governance (IT Styringsmodel) implementeringen indeholdt Styringsbudget, Kontrakt og leverandør styring, Brugerstyringsproces, Information Security/IT Sikkerhedspolitik, Digital organisation/roller og ansvarsområde, Projekt- og Porteføljestyringsmodel samt ITIL IT Servicemanagement (Insedent, problem og change) og IT Servicekatalog. Programmet reducerede IT udgifterne med 40% samt åbnede for udviklingsmuligheder. Programledelse og implementering af Digitaliseringsstrategi. Projektledelse af IT Service Management. Implementering af nyt drifts og udviklingsbudget. Projektledelse og forankring af IT Governance ver. 1. Projektledelse klargøring af ny IT platform og infrastruktur. Projektledelse af Servicekatalog og SPOC koncept. Indgåelse af nye kontrakter til markedsvilkår og -priser. Reduktion af IT budget på 40%. Overholdelse af programmets business case. Projektledelse og implementering af multifunktionsprintere. Projektledelse af Kontraktlige forhold og leverandør styringskoncept. Reorganisering af Dansk Metal IT afdeling (Digital organisation/roller (ITIL/LEAN)). Udviklingssamtaler og kompetenceplanlægning for IT afdelingens medarbejdere (job- og personprofil).

3 04/10 04/12. Program ledelse af Digitaliserings strategi hos Halsnæs Kommune Halsnæs Kommune er en offentlig organisation som beskæftiger sig med at servicere de borgere i kommunen inden for børn og ældre, skole, kultur, sundhed, bolig, veje og miljø. Kommunen har 3400 ansatte hvoraf de 370 er på rådhuset. Kommunen har 180 eksterne lokaliteter fordelt på skoler, ungdomsklubber, værksteder, SFO, børnehaver, vuggestuer, plejehjem samt Vej og park. Jeg var leder af IT centeret, med en stab af 12 medarbejder, hvoraf der var 3 teamledere. 5 af medarbejderne beskæftigede sig infrastruktur, drift- og systemadministration, 3 af medarbejderne med support. 1 beskæftigede sig administrative opgaver. Alt IT i kommunen styres af IT centeret og er opkoblet til serverrummet på rådhuset med fiber. Ud over de ansattes IT udstyr servicerede IT centeret ca børn og unge med Skole-IT. IT platform blev opdateret via et EU udbud hvilket bla. betød udskiftning af ESDH fra KMD Sag til Fujitsu edoc, SharePoint CMS, skift af økonomi system til KMD Opus samt implementering af IT Servicemanagement og IT Styringsmodel. Projektledelse af Digitaliseringsstrategi med handleplan. Implementering af drifts og udviklingsbudget. Optimering af indkøbskoncept og kontrakter. Projektledelse af multifunktionsprintere og Follow me print. IT og Digitaliseringscenter reorganisering (ITIL/LEAN). Forankring af IT Styringsmodel ver. 1 (IT governance). Projektledelse af Servicekatalog, herunder SPOC/SOC (Single point of contact/service Operation Center) ITIL. Projektledlelse af EU udbud af outsourcet IT platform samt migrering af data og systemer. Projektledelse og Implementering af fiberlinjer til alle kommunens lokaliteter. Projektledelse af etablering af nyt serverrum jf. TIER 2. Forankring af IT Omkostningsfordelingsmodel. Projektledelse af Device Lifecycle Management. 12/09 04/10. Interim senior Management for Danmarks Miljøportal, First Prize AB, View2net, CJ Services. IT Management, DMP 6 md. Overordnet projektbeskrivelse, First Prize AB 5 md. IT sikkerhedspolitik, View2net 2 md. Platforms konsolidering, CJ Services 4 md. Follow me print løsning, First Prize AB 1 md. Web løsninger, CJ Services sporadisk.

4 04/07 12/09. IT manager hos Blue Ocean Venture Company Blue Ocean Venture Company, var koncern for 6 firmaer, der blandt andet beskæftigede sig med Human Relations netværk, salg og udlodning af svenske præmieobligationer, bank og finansiering, collection og inkasso samt hosting af egenudviklet bank og finansierings CRM systemer. Koncernen opererede på det skandinaviske marked og talte ca. 150 ansatte. Jeg var leder af IT centeret med en stab af 18 medarbejder. 10 af medarbejderne beskæftigede sig med udvikling af CRM/ERP systemerne i.net, 6 af medarbejderne med infrastruktur, drift og support. 2 beskæftigede sig med Business Projekt Management mellem forretning og IT center. En af lokaliteterne var placeret i Malmø. Ledelse af et udviklingsteam på 10 udviklere i Ukraine. Projektledelse af IT og Digitaliserings strategi, platform og fibernetværk. Projektledelse vedrørende flytning og hosting af server rum jf. TIER 2. Projektledelse af IT sikkerhedspolitik ver. 1. Implementering af multifunktionsprintere og Uniflow print. Projektledelse af Change management system i koncernen (ITIL). Projektledelse af opbygning af MS TFS og implementering af SCRUM. Fejl fri IT revision (Martinsen IT revision, 03/08). Opbygning af nyt IT budgetterings- og opfølgningskoncept. Projektledelse af IT sikkerhedspolitik og beredskabsplan Ver. 1. IT center re-organisering (SPOC/SOC (Single point of contact/service Operation Center) ITIL/LEAN)). 05/03 04/07. IT chef hos Vallensbæk Kommune Vallensbæk Kommune er en offentlig organisation som beskæftiger sig med at servicere de borgere i kommunen, inden for børn og ældre, skole, kultur, sundhed, bolig, veje og miljø. Kommunen har 1800 ansatte hvoraf de 170 er på rådhuset. Kommunen har 30 eksterne lokaliteter fordelt på skoler, ungdomsklubber, værksteder, rideskole, SFO, børnehaver, vuggestuer, plejehjem og Vej og park. Jeg var leder af IT centeret, med en stab af 6 medarbejder. 3 af medarbejderne beskæftigede sig infrastruktur, drift- og systemadministration, 2 af medarbejderne med support. 1 beskæftigede sig administrative opgaver. En satellit support var placeret på Pilehaveskolen. Alt IT i kommunen styres af IT centeret og er opkoblet til serverrummet på rådhuset med fiber. Udover de ansattes it udstyr servicerede IT centeret ca børn og unge med skole-it. Projektledelse af fælleskommunal IT strategi og platform. Projektledelse vedrørende nyt server rum i henhold beredskabsplan og sikkerhedspolitik, TIER 2. Projektledelse af etablering af fiberlinjer mellem alle kommunens lokaliteter. Projektledelse af IT sikkerhedspolitik.

5 Implementering af multifunktionsprintere og SafeCom print. Projektledelse af videoovervågning af rådhus. IT center reorganisering (SPOC/SOC (Single point of contact/service Operation Center, ITIL). Fejlfri IT revision (Kommunernes IT revision, 11/05). 07/99 03/03. IT chef hos Telia Internet A/S Telia Internet A/S er en datter organisation til Telia Danmark A/S og skal servicere de Telia Stofa A/S bredbåndskunder med en web portal. Telia Internet A/S blev etableret i Web portalen skulle være et web sted for alle Stofas kunder med et koncept mix af Facebook, Mysite, youtube og ebay, samt med indhold og ydelser fra relevante samarbejdspartnere. Telia Internet A/S havde 70 ansatte i Jeg, som var nummer 2 ansat i Telia Internet, opbyggede organisationen, heraf IT afdelingen, til en stab af 22 medarbejder. 4 af medarbejderne beskæftigede sig med redaktionsindhold, 10 af medarbejderne beskæftigede sig med udvikling af portalen (Design, database og programmering), 2 af medarbejderne med infrastruktur, drift og support. 1 beskæftigede sig med Business Projekt Management mellem forretning og IT afdeling. 5 medarbejdere beskæftigede sig med ISP forretningen. Hertil var der tilknyttet 2 til 3 konsulenter efter behov. Projektledelse af fællesnordisk IT strategi og platform. Projektledelse og implementering af IT sikkerhedspolitik. Projektledelse af opbygningen af forretningsportal comhem.dk i samarbejde med STOFA. IT center reorganisering (ITIL). Strukturering af ISP således at den var rentabel. Faglig fejlfri IT revision (Ernest & Young, 11/02). 04/79 07/99. Forsvaret Forskellige stillinger som passede til min erfaring og uddannelse. 01/95 07/99 Forsvarets Værnepligt og Rekruttering: Ledelse af Medieafdelingen, med fokus på brochure, Internettet og multimedier. Projektledelse af FVR Internet løsning og 2 CD-ROM løsninger. Design og layout på uddannelsesbrochure. Opbygning af FVR interne netværk og IT samt FVRsys (ESDH). 01/94 01/95 Den Danske Internationale Brigade, Seniorsergent. 03/91 01/94 NATO, Oversergent. 01/85 03/91 Vordingborg Kaserne, Oversergent. 04/79 01/85 Vordingborg Kaserne, Sergent.

6 International tjeneste: 05/80 11/80 FN soldat på Cypern (Sergent) 03/91 01/94 Medieassistent ved NATO (Oversergent) 07/96 10/96 IFOR soldat i Jugoslavien (Seniorsergent) Sprog: Dansk: Flydende Engelsk: Taler, læser og skriver godt. Svensk: Taler, læser og skriver middel. Tysk: Taler, læser og skriver middel. Særlige faglige kompetencer: National/international Program- og projektledelse (Prince2/SCRUM) Agil udvikling og porteføljestyring Stor erfaring i personaleledelse baseret på LEAN filosofi og teamkultur Digitaliseringsstrategi IT Governance Kontrakt- og leverandør styring Informationssikkerhed (Business Continuity) Forretningsorienteret IT og Digital ledelse IT Service Management (ITIL/Corbit) Proces- og procedure design (ITIL Foundation ver. 3) Platforms og system arkitektur Kvalitets- og Governance reviews af IT infrastruktur Uddannelser og kurser: 2013 Udvidet personaleledelse, (www.as3companies.dk) 2012 Jeg/Vi roller i et team, (www.cosma.dk) 2009 Udvidet ledelse ved Nørlev Kommunikation SCRUM kursus ved (www.teknologisk.dk) 2008 IT funktionen 2008 ved PWC (www.pwcacademy.dk) 2008 Strategisk IT-sikkerhed ved PWC (www.pwcacademy.dk) 2007 Kursus i PRINCE2 ved (www.mannaz.dk) 2006 Grundlæggende Coach kursus (internt i Vallensbæk Kommunen) 2002 IT Projektledelse ved DIEU (www.dieu.dk) 1994 Projektledelse ved Forsvarskommandoen.

7 1991 Ledelse ved Forsvarets Center for Ledelse Merkonom i Regnskab, Organisation og Personaleadministration HF 1976 Folkeskolen IT kompetence: Office 365 Microsoft Azure MS Project MS Visio MS Office SharePoint Dynamics CRM LYNC Platform og teknologi: Platforms arkitektur Infrastruktur Netværk (LAN/WAN) IP Telefoni/LYNC Kopi/print/scan Mobilitet Modeller: Prince2 SCRUM IT Governance ITIL ver.3 Corbit 4.1 ISO27001 ISAE LEAN

Eva Smidt. Adresse: Lysefjordsgade 10, 2 lejl. 3 DK-2300 København S Telefon: +45 4068 1833 evasmidt@mail.dk

Eva Smidt. Adresse: Lysefjordsgade 10, 2 lejl. 3 DK-2300 København S Telefon: +45 4068 1833 evasmidt@mail.dk Eva Smidt Adresse: Lysefjordsgade 0, 2 lejl. 3 DK-2300 København S Telefon: +5 068 833 Email: evasmidt@mail.dk Profil Roller Brancher Projektkoordinator Porteføljestyringsmedarbejder Ressource Manager

Læs mere

STANDARD SHAREPOINT INTRANET I RESPONSIVT DESIGN TIL VALLENSBÆK KOMMUNE

STANDARD SHAREPOINT INTRANET I RESPONSIVT DESIGN TIL VALLENSBÆK KOMMUNE STANDARD SHAREPOINT INTRANET I RESPONSIVT DESIGN TIL VALLENSBÆK KOMMUNE Annoncering Intranet i responsivt design baseret på standardløsning i Sharepoint 2013 eller nyere Vallensbæk den 26. maj 2014 1 Udbudsmateriale

Læs mere

Mannaz date. Skab optimale projekter med de rigtige kompetencer. Kortere og længere udviklingsforløb for projektledere. www.mannaz.

Mannaz date. Skab optimale projekter med de rigtige kompetencer. Kortere og længere udviklingsforløb for projektledere. www.mannaz. Mannaz date up Skab optimale projekter med de rigtige kompetencer Kortere og længere udviklingsforløb for projektledere www.mannaz.com Den professionelle projektleder er nøglen til succesfulde projekter

Læs mere

EFFEKTIV& INNOVATIV KOMMUNALE SEKTOR 2011-2015 DIGITALISERING AF DEN. Handlingsplan for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015

EFFEKTIV& INNOVATIV KOMMUNALE SEKTOR 2011-2015 DIGITALISERING AF DEN. Handlingsplan for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015 EFFEKTIV& INNOVATIV DIGITALISERING AF DEN KOMMUNALE SEKTOR 2011-2015 Handlingsplan for den fælleskommunale digitaliseringsstrategi 2011-2015 Side 1 af 32 FRA STRATEGI TIL HANDLING Digitalisering er et

Læs mere

Hvor ligger det gemte guld?

Hvor ligger det gemte guld? Hvor ligger det gemte guld? Du kan finde din virksomheds skjulte it-ressourcer med hjælp fra HP s it-eksperter [side 02] Tør du nytænke dit it-budget? [side 04] Spiller du stadig Commodore 64? [side 06]

Læs mere

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014

VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 VS14 VIRTUELT SAMARBEJDE ANNO 2014 Organisering og ansvar Værktøjer og brugere Anvendelse internt og eksternt Prioritering og fremtid FORORD Denne rapport indeholder resultaterne af en undersøgelse af

Læs mere

14 Designsucceser. Baggrundsrapport

14 Designsucceser. Baggrundsrapport 14 Designsucceser Baggrundsrapport April 2009 14 DESIGNSUCCESER Baggrundsrapport Udarbejdet for Erhvervs- og Byggestyrelsen af Fri Agent Eskild Hansen, april 2009 14 DESIGNSUCCESER Baggrundsrapport Publikationen

Læs mere

INTERVIEW: MIT FØRSTE ÅR SOM CFO HOS BRUNATA

INTERVIEW: MIT FØRSTE ÅR SOM CFO HOS BRUNATA BASICO CONTENT Vol. 1-2015 INTERVIEW: MIT FØRSTE ÅR SOM CFO HOS BRUNATA SIDE 3 NU SKAL RISIKOSTYRING PÅ DAGSORDENEN Vi viser at risikostyring ikke er et nødvendigt onde, men at det skaber overblik og bidrager

Læs mere

Åbne standarder, rammearkitekturen og fælles projekter

Åbne standarder, rammearkitekturen og fælles projekter Åbne standarder, rammearkitekturen og fælles projekter Whitepaper til Køge Kommune 12. august 2013 CONNECTING BUSINESS & TECHNOLOGY Whitepaper om fælleskommunal rammearkitektur, Køge Kommune-v1 Devoteam.

Læs mere

Region Midtjyllands it-strategi 2013-2018. Region Midtjylland

Region Midtjyllands it-strategi 2013-2018. Region Midtjylland Region Midtjyllands it-strategi 2013-2018 Region Midtjylland 2 INDHOLDSFORTEGNELSE Forord 4 Region Midtjyllands behov for it 5 It s bidrag til udvikling af Region Midtjylland 5 Styring af it i Region Midtjylland

Læs mere

Overordnede principper og best practice

Overordnede principper og best practice Overordnede principper og best practice Version 1.0, april 2009 Fællesoffentlige it-arkitekturkrav Fællesoffentlige it-arkitekturkrav Overordnede principper og best practice Udgivet af: IT- & Telestyrelsen

Læs mere

Forenkling kommunerne er i gang Eksempler på kommunale forenklingstiltag

Forenkling kommunerne er i gang Eksempler på kommunale forenklingstiltag Forenkling kommunerne er i gang Eksempler på kommunale forenklingstiltag Forenkling kommunerne er i gang Eksempler på kommunale forenklingstiltag KL, april 2010 1. udgave, 1. oplag 2010 Design: Kontrapunkt

Læs mere

National strategi for cyber- og informationssikkerhed. Øget professionalisering og mere viden

National strategi for cyber- og informationssikkerhed. Øget professionalisering og mere viden National strategi for cyber- og informationssikkerhed Øget professionalisering og mere viden December 2014 INFORMATIONSSIKKERHED OG CYBERSIKKERHED I denne strategi anvendes to begreber: Informationssikkerhed

Læs mere

Forslag fra arbejdsgruppe 10:

Forslag fra arbejdsgruppe 10: 1 Forslag fra arbejdsgruppe 10: Digitalisering Februar 2014 Billeder:Colourbox.dk Læs om folkeskolereformen og de øvrige arbejdsgrupper på www.norddjurs.dk/folkeskolereformen 2 Forord Med folkeskolereformen

Læs mere

Kit KOMMUNERNES IT MAGASIN. Digitale fodspor i det offentlige landskab. Magasinet. KMD priser svinger otte gange for samme ydelser

Kit KOMMUNERNES IT MAGASIN. Digitale fodspor i det offentlige landskab. Magasinet. KMD priser svinger otte gange for samme ydelser KOMMUNERNES IT MAGASIN Nummer 5 / 2012 / ISSN 1399-7947 Kit Magasinet www.kitmagasinet.dk KMD priser svinger otte gange for samme ydelser Licensrevisioner koster kassen Digitaliseringsmessen12 sætter ny

Læs mere

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC

Best. Practice. Få mere ud af dine konsulenter. KMD sætter eksterne ressourcer i system. Konsulentindkøb uden omveje. Kun plads til de bedste SDC Best ProData Consult-magasin om IT, projekter og menneskene bag. Nr. 1, 2012 Practice KMD sætter eksterne ressourcer i system SDC Konsulentindkøb uden omveje Saxo Bank Kun plads til de bedste Kim Bendixen,

Læs mere

Personlige data. Uddannelser. Min IT profil. Min personlige profil

Personlige data. Uddannelser. Min IT profil. Min personlige profil Personlige data navn Ulla Sprogøe født 14. november 1956 adresse Azaleagangen 12, 2300 København S. telefon 2731 4150 email sprogoe@privat.dk barn Sofie, født oktober 1996 Uddannelser 1982 edb-assistent

Læs mere

Danmarks Vækstråds anbefalinger vedr. datadreven udvikling og vækst. Marts 2015

Danmarks Vækstråds anbefalinger vedr. datadreven udvikling og vækst. Marts 2015 Danmarks Vækstråds anbefalinger vedr. datadreven udvikling og vækst Marts 2015 Det at anvende data til at drive forretning er ikke noget nyt. I Danmark har vi en lang tradition for at indsamle data og

Læs mere

JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045

JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045 JOBBET ER DIT! www.ca.dk Tlf. 3314 9045 måske skulle vi skifte navn til ca k-kasse? CA er en a-kasse. Ingen tvivl om det. Og hvis du bliver arbejds løs, hjælper vi dig mindst lige så godt som alle andre

Læs mere

Videnregnskaber den nye guideline

Videnregnskaber den nye guideline Videnregnskaber den nye guideline Videnregnskaber den nye guideline Publikationen udleveres gratis så længe lager haves ved henvendelse til: Damark.dk s - Netboghandel IT- og Telestyrelsen Holsteinsgade

Læs mere

OverskudmedOmtanke. Praktisk guide til virksomheders samfundsengagement

OverskudmedOmtanke. Praktisk guide til virksomheders samfundsengagement OverskudmedOmtanke Praktisk guide til virksomheders samfundsengagement Overskud med Omtanke Praktisk guide til virksomheders samfundsengagement Udgivet af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen 2006 ISBN: 87-89227-42-5

Læs mere

Til tops på talent. Årsrapport 2013/14

Til tops på talent. Årsrapport 2013/14 Til tops på talent. Event Deloitte Øresund Triatlon 2014 Deloitte, sved og tårer Søndag den 22. juni indtog 1.200 jernmænd og -kvinder Strandvejen nord for København for at vise, hvad de duede til på land,

Læs mere

PROJEKTBESKRIVELSE - SAMMEN FINDER VI UD AF DET PROJEKTBESKRIVELSE. Billund Kommune. Projektbeskrivelse. Juni 2014. Til. Dokumenttype.

PROJEKTBESKRIVELSE - SAMMEN FINDER VI UD AF DET PROJEKTBESKRIVELSE. Billund Kommune. Projektbeskrivelse. Juni 2014. Til. Dokumenttype. PROJEKTBESKRIVELSE Til Billund Kommune Dokumenttype Projektbeskrivelse Dato Juni 2014 PROJEKTBESKRIVELSE - SAMMEN FINDER VI UD AF DET Rambøll Hannemanns Allé 53 DK-2300 København S T +45 5161 1000 F +45

Læs mere

VISION ANBEFALINGER EN INTERNATIONAL STYRKEPOSITION SKABT GENNEM OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE

VISION ANBEFALINGER EN INTERNATIONAL STYRKEPOSITION SKABT GENNEM OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE fremtiden starter her... VISION ANBEFALINGER EN INTERNATIONAL STYRKEPOSITION SKABT GENNEM OFFENTLIG-PRIVAT SAMARBEJDE FORORD Vi har som samfund muligheden for at skabe en ny dansk styrkeposition. Alliancer

Læs mere

Sammen ad nye veje En samlet udviklingsstrategi for Skive Kommune baseret på de nyeste prognoser og tendenser

Sammen ad nye veje En samlet udviklingsstrategi for Skive Kommune baseret på de nyeste prognoser og tendenser Sammen ad nye veje En samlet udviklingsstrategi for Skive Kommune baseret på de nyeste prognoser og tendenser www.skive.dk 2 Indhold Indledning... 4 En ny dagsorden... 6 1. Økonomi... 10 Mål... 12 2. Service

Læs mere

Anbefalinger til kommuner vedrørende brugerstyring i forbindelse med kommunalreformen

Anbefalinger til kommuner vedrørende brugerstyring i forbindelse med kommunalreformen Anbefalinger til kommuner vedrørende brugerstyring i forbindelse med kommunalreformen Videnskabsministeriet i samarbejde med KL November 2005 > Anbefalinger til kommuner vedrørende brugerstyring i forbindelse

Læs mere

Erhvervsstyrelsen. Big Data som vækstfaktor i dansk erhvervsliv syv virksomhedseksempler

Erhvervsstyrelsen. Big Data som vækstfaktor i dansk erhvervsliv syv virksomhedseksempler Erhvervsstyrelsen Big Data som vækstfaktor i dansk erhvervsliv syv virksomhedseksempler December 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE Case 1: Geomatic... 3 Case 2: Hapti.co... 8 Case 3: SAXO.com... 13 Case 4: Velux...

Læs mere

ERP. Artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret.

ERP. Artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. ERP Artikel trykt i ERP. Gengivelse af denne artikel eller dele heraf er ikke tilladt ifølge dansk lov om ophavsret. Børsen Ledelseshåndbøger er Danmarks største og stærkeste videns- og udviklingsklub.

Læs mere

Indblik. Den finansielle sektor Maj 2014. I den digitale verden.

Indblik. Den finansielle sektor Maj 2014. I den digitale verden. Indblik Den finansielle sektor Maj 2014 I den digitale verden. Leder Pension har den digitale selvbetjening været med til at styrke kundeserviceniveauet, og i PKA er digitalisering midlet til både høj

Læs mere

1. SAMMENFATNING... 3 2. INDLEDNING... 6 3. BAGGRUND...

1. SAMMENFATNING... 3 2. INDLEDNING... 6 3. BAGGRUND... 100 digitale projekter lige om hjørnet Digitaliseringsstrategi 2011-2015 Indhold 1. SAMMENFATNING... 3 2. INDLEDNING... 6 3. BAGGRUND... 7 3.1 SITUATIONEN I NYBORG KOMMUNE... 7 3.2 VISION E2012 (DIGITAL

Læs mere