Design: 1508 A/S. Vedtægter. Dansk Erhverv. Børsen 1217 København K telefon info@danskerhverv.com

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Design: 1508 A/S. Vedtægter. Dansk Erhverv. Børsen 1217 København K telefon 3374 6000 info@danskerhverv.com www.danskerhverv.com"

Transkript

1 Design: 1508 A/S Vedtægter Dansk Erhverv Børsen 1217 København K telefon info@danskerhverv.com

2 INDHOLD 2 INDHOLD KAPITEL 1 KAPITEL 2 KAPITEL 3 KAPITEL 4 KAPITEL 5 KAPITEL 6 Organisationen Medlemskredsen Medlemspligter Ophør af medlemskab, bilæggelse af konflikter Dansk Erhvervs ledelse Øvrige forhold

3 3 KAPITEL 1 ORGANISATIONEN 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1 Organisationens navn er Dansk Erhverv. 1.2 Dansk Erhverv samarbejder med Dansk Erhverv Arbejdsgiver og kan i dette samarbejde optræde udadtil under fællesnavnet Dansk Erhverv. 1.3 Dansk Erhverv driver tillige virksomhed under navnene Danish Chamber of Commerce, Det Danske Handelskammer, Grosserer-Societetet og Provinshandelskammeret. 1.4 Dansk Erhverv og Dansk Erhverv Arbejdsgiver skal have fælles domicil. KAPITEL 1 ORGANISATIONEN 2 FORMÅL 2.1 Dansk Erhvervs formål er som erhvervsorganisation at samle virksomheder og foreninger med interesser inden for dansk erhvervsliv med det sigte; at fremstå som den ledende politiske repræsentant og rådgiver for erhvervslivet at gøre det attraktivt at drive erhvervsvirksomhed og skabe konkurrencekraft hos medlemmerne at varetage og koordinere udbredelsen af kendskabet til og forståelsen for erhvervslivets samfunds- og erhvervsmæssige betydning at styrke og fremme sammenholdet mellem virksomheder og brancheforeninger, der virker inden for dansk erhvervsliv, til fremme af erhvervslivets interesser at varetage medlemmernes interesser på de områder, der ligger inden for det til en hver tid fastlagte servicekoncept.

4 4 KAPITEL 1 ORGANISATIONEN 2.2 Til opnåelse af de i 2, stk. 1 angivne formål påhviler det Dansk Erhverv for de virksomheder og foreninger, der indgår i Dansk Erhvervs medlemskreds; at opnå den størst mulige indflydelse på beslutninger, der vedrører medlemmernes erhvervsforhold gennem synlighed og gennemslagskraft at yde den bedst mulige og mest effektive individuelle service for medlemmerne, blandt andet gennem information og rådgivning inden for servicekonceptet at optage samarbejde med andre nationale og internationale organisationer til varetagelse af medlemmernes interesser. 2.3 Dansk Erhverv samarbejder med Dansk Erhverv Arbejdsgiver med det sigte at optimere varetagelsen af medlemmernes interesser på det erhvervspolitiske område uden for Dansk Arbejdsgiverforenings virkefelt. 2.4 Dansk Erhverv er ikke en arbejdsgiverorganisation og må ikke varetage medlemmernes interesser på områder, der ligger inden for Dansk Arbejdsgiverforenings virkefelt. For medlemmer, som tillige er medlem af Dansk Erhverv Arbejdsgiver, varetages disse interesser af sidstnævnte.

5 5 KAPITEL 2 MEDLEMSKREDSEN 3 MEDLEMSKAB 3.1 Som medlem kan optages virksomheder og foreninger, der har interesser inden for dansk erhvervsliv. 3.2 Bestyrelsen har den endelige afgørelse af, hvorvidt en ansøgning om medlemskab kan imødekommes. 4 MEDLEMSKABETS OMFANG 4.1 Medlemskabet af Dansk Erhverv giver adgang til politisk interessevaretagelse samt øvrige ydelser inden for det til enhver tid fastlagte servicekoncept i de forskellige medlemskategorier. KAPITEL 2 MEDLEMSKREDSEN 5 HÆFTELSE 5.1 Medlemmerne hæfter ikke for Dansk Erhvervs forpligtelser. Ved aftaler indgået af Dansk Erhverv forpligtes og berettiges alene Dansk Erhverv. 5.2 Medlemmerne har intet krav på Dansk Erhvervs formue ved udmeldelse eller eksklusion. 6 KONTINGENT 6.1 Der udarbejdes et kontingentregulativ, som fastsætter de overordnede retningslinjer for ydelseskoncepterne samt for kontingentberegningen for de forskellige medlemskategorier. 6.2 Kontingentet fastsættes med udgangspunkt i virksomhedens lønsum, idet der dog altid beregnes et grundkontingent.

6 6 KAPITEL 3 MEDLEMSPLIGTER 7 BETALING AF KONTINGENT KAPITEL 3 MEDLEMSPLIGTER 7.1 Pligten til kontingentbetaling indtræder fra og med den første i det kvartal, der følger efter optagelsen som medlem. Forfaldstidspunkt(er) for det årlige kontingent fastlægges i kontingentregulativet. 7.2 Restanter er pligtige at betale de med inddrivelsen af restancen forbundne omkostninger, herunder morarenter efter den til enhver tid gældende morarentesats. 7.3 Såfremt et medlem er i restance med kontingent i mere end tre måneder eller står i restance for andre ydelser, kan det pågældende medlem efter skriftligt påkrav slettes som medlem. Slettelse som følge af restance frigør ikke et medlem for forpligtelsen til at betale kontingent indtil udløbet af den ordinære udmeldelsesfrist. 8 MEDLEMMERNES OPLYSNINGSPLIGT 8.1 Medlemmer er pligtige at indsende de oplysninger om lønsum, der skal danne grundlag for kontingentberegningen, og at opfylde de dokumentationskrav, der fastsættes af Dansk Erhverv. 8.2 Dersom et medlem ikke inden den i henhold til 8, stk. 1 fastsatte frist har indsendt de ønskede oplysninger, kan kontingentet fastsættes skønsmæssigt efter de for Dansk Erhverv foreliggende oplysninger. Senere regulering af det skønsmæssigt ansatte kontingent kan finde sted, når Dansk Erhverv modtager de efterspurgte oplysninger. Dansk Erhverv har ret til at kræve et eventuelt merkrav på kontingent forrentet med den til enhver tid gældende morarentesats, regnet fra kontingentets forfaldtidspunkt.

7 7 KAPITEL 4 OPHØR AF MEDLEMSKAB, BILÆGGELSE AF KONFLIKTER 9 UDMELDELSE 9.1 Udmeldelse af Dansk Erhverv kan alene ske skriftligt til den 1. juli og med et forudgående varsel på mindst seks måneder. Bestyrelsen kan dog give dispensation. 9.2 Såfremt et medlem nedlægger sin virksomhed, eller virksomheden træder i betalingsstandsning, undergives tvangsakkord, tages under konkursbehandling eller ved dødsbobehandling som et gældsfragåelsesbo, ophører medlemskabet med virkning fra udgangen af det kvartal, i hvilket den nævnte begivenhed indtraf, medmindre boet erklærer at ville indtræde i medlemsforholdet. KAPITEL 4 OPHØR AF MEDLEMSSKAB 10 EKSKLUSION 10.1 Medlemmerne er forpligtede til at overholde Dansk Erhvervs vedtægter. Bestyrelsen kan træffe beslutning om eksklusion af et medlem, der groft eller gentagent overtræder nævnte vedtægter eller modarbejder Dansk Erhvervs formål eller skader dets virksomhed. Et ekskluderet medlem kan kræve afgørelsen forelagt på den førstkommende ordinære generalforsamling, der herefter træffer beslutning med almindelig stemmeflerhed. Generalforsamlingens afgørelse kan indbringes for en voldgiftsret i henhold til VOLDGIFT 11.1 Uoverensstemmelser mellem Dansk Erhverv på den ene side og et eller flere af Dansk Erhvervs medlemmer på den anden side eller uoverensstemmelser mellem to af Dansk Erhvervs medlemmer indbyrdes, hvis afgørelse beror på anvendelsen eller fortolkningen af disse vedtægter, henhører under voldgift og kan ikke forelægges de ordinære domstole. Dansk Erhverv kan dog inddrive pligtige medlemsydelser, herunder bøder

8 8 KAPITEL 4 OPHØR AF MEDLEMSSKAB og restancer, som retslig inkasso ved indbringelse for de ordinære domstole Voldgiftsretten skal bestå af tre medlemmer, hvor hver part udpeger ét medlem, mens voldgiftsrettens tredje medlem, der fungerer som rettens formand, og som skal opfylde betingelserne for at kunne udnævnes til dommer, udpeges af præsidenten for Sø- og Handelsretten Den part, der vil indbringe en sag for voldgiftsretten, skal underrette den anden part herom ved anbefalet brev og i tilfælde af prøvelse af en generalforsamlings- eller en bestyrelsesbeslutning inden 30 dage fra tidspunktet, hvor beslutningen er meddelt, tillige med oplysninger om den påstand, den pågældende part agter at nedlægge under sagen, samt hvem parten udpeger som sin voldgiftsmand Inden 14 dage efter modtagelsen af den i 11, stk. 3 ovenfor nævnte meddelelse skal den indklagede part meddele klageren sin påstand, og hvem den pågældende part har valgt til sin voldgiftsmand. Udpeger den indklagede part ikke sin voldgiftsmand inden 14 dage, følges reglerne i lov nr. 553 af 24. juni 2005 om voldgift. Ved valg af voldgiftsmænd skal voldgiftslovens regler om habilitet iagttages Voldgiftsretten fastsætter selv de nærmere regler for sagens behandling. I voldgiftskendelsen, der udfærdiges skriftligt, træffer voldgiftsretten selv bestemmelse vedrørende sagens omkostninger og fordeling. Parterne hæfter solidarisk for voldgiftsrettens omkostninger, herunder honorarerne til voldgiftsrettens medlemmer Voldgiftsrettens kendelse er endelig og bindende for parterne.

9 9 KAPITEL 5 DANSK ERHVERVS LEDELSE 12 GENERALFORSAMLINGEN 12.1 Generalforsamlingen er den højeste myndighed i alle Dansk Erhvervs anliggender. Generalforsamlingen består af et antal delegerede, der vælges hvert år efter nedenstående regler Valgbar som delegeret er personer, der er indehaver af, bestyrelsesmedlem i, direktør eller ledende medarbejder hos et medlem, herunder en forening Indflydelsen i Dansk Erhvervs besluttende organer sker på grundlag af medlemmernes kontingentbetaling, heri indregnet det kontingent, som medlemmet betaler for eventuelt medlemskab af Dansk Erhverv Arbejdsgiver, men eksklusive den andel af kontingentet, der tilfalder Dansk Arbejdergiverforening. KAPITEL 5 DANSK ERHVERVS LEDELSE 12.4 Enhver brancheforening, der er medlem af Dansk Erhverv, tildeles forlods en plads som delegeret på generalforsamlingen. Disse delegerede udgør 1/4 af det samlede antal delegerede. De resterende 3/4 delegerede vælges på grundlag af medlemmernes beregnede kontingentbetaling i kalenderåret for generalforsamlingens afholdelse ( generalforsamlingsåret ). Ved opgørelsen af kontingentbetalingen indregnes det samlede kontingent, som medlemmerne betaler til Dansk Erhverv og Dansk Erhverv Arbejdsgiver, jf. 12, stk. 3. Opgørelsen foretages senest pr. 1. april i generalforsamlingsåret. Medlemmer, der har opsagt deres medlemsforhold, indgår ikke i beregningsgrundlaget De nærmere regler for valg af delegerede fastsættes i et af generalforsamlingen godkendt valgregulativ Senest den 15. april fremlægges på Dansk Erhvervs kontor en liste med navnene på de delegerede, som bestyrelsen har godkendt som mødeberettigede på den ordinære generalforsamling. De delegeredes møderet er gældende også for eventuelle ekstraordinære generalforsamlinger.

10 10 13 ORDINÆR GENERALFORSAMLING KAPITEL 5 DANSK ERHVERVS LEDELSE 13.1 Ordinær generalforsamling afholdes en gang årligt, så vidt muligt inden den 15. juni Generalforsamlingen indkaldes med mindst tre ugers varsel. Indkaldelsen skal være skriftlig og angive tid og sted samt dagsorden Forslag, der ønskes optaget på dagsordenen, skal være Dansk Erhverv i hænde skriftligt senest den 1. april Generalforsamlingen afholdes i videst muligt omfang i tilknytning til og umiddelbart efter generalforsamlingen i Dansk Erhverv Arbejdsgiver. 14 DAGSORDEN 14.1 Dagsordenen til den ordinære generalforsamling skal mindst omhandle følgende punkter: 1. Valg af dirigent som ikke må være delegeret 2. Bestyrelsens beretning om Dansk Erhvervs virksomhed siden sidste ordinære generalforsamling 3. Godkendelse af regnskabet og meddelelse af decharge 4. Fastsættelse af kontingent m.v. i henhold til det forelagte kontingentregulativ 5. Indkomne forslag 6. Valg af bestyrelse 7. Valg af revisor 8. Eventuelt 14.2 Dirigenten kan afbryde forhandlingerne og udsætte generalforsamlingen i højst 14 dage. Generalforsamlingstilmelding gælder også til den fortsatte generalforsamling Der kan ikke på generalforsamlingen tages beslutning i andre sager end de på dagsordenen opførte eller de, som naturligt har sammenhæng med disse Over generalforsamlingens drøftelser føres et referat, som underskrives af dirigenten.

11 15 EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING Ekstraordinær generalforsamling kan indkaldes af bestyrelsen og skal indkaldes, når medlemmer repræsenterende 20 procent af generalforsamlingsårets kontingentindbetalinger har indsendt skriftlig begæring derom med nøjagtig angivelse af de spørgsmål, der ønskes drøftet. I sidstnævnte tilfælde skal den ekstraordinære generalforsamling afholdes senest 6 uger efter, at den skriftlige begæring er kommet Dansk Erhverv i hænde Ekstraordinær generalforsamling indkaldes med mindst otte dages skriftligt varsel og ledsages af en dagsorden. 16 MØDERET OG FULDMAGT KAPITEL 5 DANSK ERHVERVS LEDELSE 16.1 Forud for generalforsamlingen skal de mødende skriftligt have tilmeldt sig til Dansk Erhvervs sekretariat inden for den angivne frist. En af sekretariatet ført tilmeldingsliste angiver den mødendes navn. Foreninger og virksomheder samt valgforbund, der har mere end én delegeret, skal angive hvem af de delegerede, som er stemmeberettiget En delegeret, der er forhindret i at give møde, kan give andre mødende delegerede eller bestyrelsen fuldmagt til at afgive stemme på hans vegne. Fuldmagten skal være påført det af sekretariatet på grundlag af kontingentet opgjorte antal stemmer, den repræsenterer. 17 AFSTEMNING 17.1 Generalforsamlingen er beslutningsdygtig, når mere end halvdelen af de delegerede stemmer er til stede eller repræsenteret ved fuldmagt Generalforsamlingen træffer beslutning ved simpelt flertal. Dog kræves til beslutning vedrørende forslag om ændring af Dansk Erhvervs vedtægter og/eller salg af Børsbygningen, at mere end 2/3 af stemmerne er mødt el-

12 12 ler repræsenteret, og at 2/3 af de afgivne stemmer støtter forslaget. Beslutning om Dansk Erhvervs opløsning kræver, at mere end 3/4 af stemmerne er mødt eller repræsenteret, og at 3/4 af de afgivne stemmer støtter forslaget. KAPITEL 5 DANSK ERHVERVS LEDELSE 17.3 Vedtægtsændringer, som væsentligt vil svække samarbejdet mellem Dansk Erhverv og Dansk Erhverv Arbejdsgiver, kan af et bestyrelsesmedlem forlanges udsendt til skriftlig afstemning blandt samtlige medlemmer, efter at være blevet vedtaget med den nødvendige majoritet på generalforsamlingen, jf. 17, stk. 2. Ændringer kan kun træde i kraft, hvis mindst halvdelen af de samlede stemmer har deltaget i afstemningen, og 3/4 af de afgivne stemmer støtter forslaget Såfremt en generalforsamling ikke er beslutningsdygtig, indkalder bestyrelsen en ny til afholdelse tidligst en uge og senest fire uger efter den første generalforsamling. Den anden generalforsamling er i alle anliggender, som var på dagsordenen for den første generalforsamling, beslutningsdygtig, uafhængig af antallet af repræsenterede stemmer Skriftlig afstemning skal finde sted i tilfælde, hvor bestyrelsen eller mindst 25 delegerede stiller krav herom, eller hvor dirigenten finder det påkrævet. 18 BESTYRELSE 18.1 Bestyrelsen varetager den overordnede ledelse af Dansk Erhverv. Bestyrelsen består af et med fire deleligt antal på mindst 28 og højst 32 medlemmer, der skal være alsidigt sammensat. Antallet af bestyrelsesmedlemmer fastsættes af generalforsamlingen /4 af bestyrelsens medlemmer vælges af og blandt de medlemmer, der ikke tillige er medlem af Dansk Erhverv Arbejdsgiver, og som har valgt basismedlemskab af Dansk Erhverv /4 af bestyrelsens medlemmer vælges af medlemmer, som tillige er medlem af Dansk Erhverv Arbejdsgiver blandt personer, som er medlem af bestyrelsen fra

13 Dansk Erhverv Arbejdsgiver, og skal omfatte sidstnævntes formand Den resterende halvdel af bestyrelsens medlemmer skal vælges på grundlag af det samlede kontingents sammensætning, jf. 12, stk Bestyrelsen vælges af generalforsamlingen på grundlag af indstilling fra den siddende bestyrelse under iagttagelse af ovenstående bestemmelser, og med adgang for de delegerede til at stille modforslag. Kandidater til bestyrelsen skal være anmeldt skriftligt til Dansk Erhvervs sekretariat senest 14 dage forud for generalforsamlingen. Valgbar til bestyrelsen er personer, der er delegeret på generalforsamlingen, og som er indehaver af, bestyrelsesformand, direktør eller ledende medarbejder i en medlemsvirksomhed, og som ikke er fyldt 67 år på valgtidspunktet. Bestyrelsesmedlemmer kan genvælges. KAPITEL 5 DANSK ERHVERVS LEDELSE Bestyrelsens medlemmer vælges for 2 år ad gangen. Halvdelen af bestyrelsens medlemmer afgår hvert år. De nyvalgte medlemmer af bestyrelsen tiltræder umiddelbart efter generalforsamlingens afslutning Bestyrelsen konstituerer sig med en formand og en 1. samt 2. næstformand, som alle vælges for 1 år ad gangen. Ved konstitueringen skal det tilstræbes, at formanden og næstformændene kommer fra forskellige brancheområder, ligesom det skal sikres, at formanden for Dansk Erhverv Arbejdsgiver indgår i formandskabet Afgår formanden inden udløbet af sin valgperiode, vælger bestyrelsen blandt sine medlemmer en ny formand for den resterende valgperiode. 19 BESTYRELSENS VIRKE 19.1 Bestyrelsen er beslutningsdygtig, når mindst halvdelen af bestyrelsens medlemmer er til stede, heriblandt formanden eller en af næstformændene. Beslutninger på bestyrelsesmøder træffes ved almindelig stemmeflerhed. I tilfælde af stemmelighed er formandens, og i dennes fra-

14 14 vær næstformændenes stemmer, afgørende. I tilfælde af stemmelighed er 1. næstformands stemme afgørende. KAPITEL 5 DANSK ERHVERVS LEDELSE 19.2 Bestyrelsesmøder afholdes normalt én gang i hvert kvartal, men skal i øvrigt afholdes, når formanden eller en næstformand finder det nødvendigt, eller når tre bestyrelsesmedlemmer anmoder herom Bestyrelsen godkender delegeretfordelingen til den ordinære generalforsamling på grundlag af oplæg fra sekretariatet Bestyrelsen fastsætter selv sin forretningsorden. 20 FORRETNINGSUDVALG 20.1 Bestyrelsen nedsætter et forretningsudvalg. Forretningsudvalget varetager på bestyrelsens vegne den løbende kontakt til og tilsyn med den daglige ledelse samt drager omsorg for, at Dansk Erhvervs økonomi- og regnskabsfunktioner bestrides på betryggende måde Forretningsudvalget består af formanden og de to næstformænd samt yderligere maksimalt fem bestyrelsesmedlemmer. Forretningsudvalgets sammensætning skal afspejle medlemsbredden i Dansk Erhverv, og det skal tilstræbes, at alle Erhvervsfora er repræsenteret i forretningsudvalget Forretningsudvalget kan kun træffe afgørelser i møder, hvor enten formanden eller en af næstformændene deltager Forretningsudvalget fastsætter sin forretningsorden, som forelægges bestyrelsen til godkendelse. 21 ERHVERVSFORA OG RÅDGIVENDE UDVALG FOR ERHVERVSFORA 21.1 Med henblik på samling og koordinering af medlemsinteresser inden for forskellige erhvervsområder

15 tilknyttet Dansk Erhverv, kan bestyrelsen oprette særskilte Erhvervsfora, hvor såvel brancheforeninger som virksomheder kan vælge at indgå. Dog nedsættes ikke Erhvervsfora, som decideret dækker politikområder, der i sin helhed er repræsenteret af én brancheforening For hvert etableret Erhvervsforum nedsættes et udvalg, som er generelt rådgivende for bestyrelsen. Udvalget varetager, i overensstemmelse med de af bestyrelsen fastlagte overordnede holdninger, den løbende koordinering af medlemsinteresserne og den politiske interessevaretagelse inden for det enkelte Erhvervsforum. Dette forhindrer ikke virksomheder eller brancheforeninger i selvstændigt at kunne udtrykke egne erhvervspolitiske interesser Bestyrelsesmedlemmer er fødte medlemmer af det udvalg, hvortil de har branchemæssig tilknytning. Herudover udpeger bestyrelsen efter indstilling fra medlemmerne inden for de pågældende fora, et antal medlemmer til at indtræde i udvalgene med det sigte at give udvalgene en bred sammensætning, der afspejler medlemsinteresserne og indflydelsen i det pågældende forum. Udvalgene kan højst bestå af 20 medlemmer, der vælges for et år ad gangen på det konstituerende bestyrelsesmøde efter den ordinære generalforsamling. 15 KAPITEL 5 DANSK ERHVERVS LEDELSE 21.4 Udvalgene konstituerer sig med en formand og næstformand. Blandt de fødte medlemmer af udvalget vælger udvalget en person, der tillige kan være udvalgets formand eller næstformand, til at fungere som talsmand i Dansk Erhvervs bestyrelse. 22 DIREKTION 22.1 Bestyrelsen ansætter en direktion under ledelse af en administrerende direktør til at forestå den daglige ledelse af Dansk Erhverv Den samlede direktions ansættelsesvilkår og løn fastlægges af forretningsudvalget.

16 KAPITEL 6 ØVRIGE FORHOLD TEGNINGSREGEL KAPITEL 6 ØVRIGE FORHOLD 23.1 Dansk Erhverv tegnes af bestyrelsens formand eller en næstformand hver især i forening med et bestyrelsesmedlem og den administrerende direktør. 24 REGNSKAB OG REVISION 24.1 Dansk Erhvervs regnskabsår er kalenderåret Revision af Dansk Erhvervs regnskaber foretages af en af generalforsamlingen valgt revisor. 25 OPLØSNING 25.1 Dansk Erhverv kan kun opløses efter beslutning truffet på en generalforsamling, der opfylder de i 17, stk. 2 og 3 nævnte krav Når Dansk Erhvervs opløsning er vedtaget ved en lovlig beslutning, skal den samme generalforsamling træffe afgørelse om, hvorledes der vil være at forholde med Dansk Erhvervs formue, efter at alle økonomiske forpligtelser, der påhviler Dansk Erhverv, er opfyldt. 26 IKRAFTTRÆDEN 26.1 Nærværende vedtægter er vedtaget på et ekstraordinært repræsentantskabsmøde i HTS Interesseorganisationen den 22. november 2006 og træder i kraft den 1. januar 2007.

17 27 OVERGANGSBESTEMMELSER 17 Til 12 Generalforsamlingen: I perioden fra den 1. januar 2007 frem til afholdelse af første ordinære generalforsamling i 2008 udgøres Dansk Erhvervs højeste myndighed af henholdsvis de delegerede på Dansk Handel & Service generalforsamling i 2006 og det i 2006 valgte repræsentantskab i HTS Interesseorganisationen. Denne forsamling træffer afgørelse efter bestemmelserne i 17, idet stemmerne dog vægtes med en faktor, således at delegerede fra Dansk Handel & Service og repræsentanter fra HTS Interesseorganisationen har lige mange stemmer. Til 13 Ordinær generalforsamling: Der indkaldes ikke til ordinær generalforsamling i Dansk Erhverv i perioden fra den 1. januar 2007 og frem til afholdelse af første ordinære generalforsamling i KAPITEL 6 ØVRIGE FORHOLD Der afholdes fælles årsmøde for Dansk Erhverv og Dansk Erhverv Arbejdsgiverforening i Til 14 Dagsorden: Godkendelse af 2006-regnskaber for HTS Interesseorganisationen og for Dansk Handel & Service samt meddelelse af decharge for bestyrelsen for Dansk Erhverv foretages på årsmødet for Dansk Erhverv i året Til 18 Bestyrelse: Valg til bestyrelsen sker første gang på den ordinære generalforsamling i Dansk Erhverv i I perioden fra den 1. januar 2007 frem til afholdelse af første ordinære generalforsamling i 2008 består bestyrelsen i Dansk Erhverv i princippet af de sidst valgte bestyrelser i henholdsvis Dansk Handel & Service og HTS Interesseorganisationen, således at denne forsamling udgør en overgangsbestyrelse for Dansk Erhverv.

18 18 Overgangsbestyrelsen for Dansk Erhverv konstituerer sig selv med en formand og en næstformand, som skal komme fra hver af de stiftende organisationer. Overgangsbestyrelsen kan tillige vælge yderligere en næstformand. Til 20 Forretningsudvalg: KAPITEL 6 ØVRIGE FORHOLD Overgangsbestyrelsen nedsætter et forretningsudvalg. Forretningsudvalget skal bestå af formanden samt næstformanden/næstformændene samt et yderligere antal medlemmer af bestyrelsen, således at forretningsudvalget i alt udgøres af et antal på minimum seks og maksimum otte medlemmer af bestyrelsen for Dansk Erhverv.

vedtægter Dansk Erhverv

vedtægter Dansk Erhverv fremtiden starter her... vedtægter Dansk Erhverv SECTION 2-3 MEMBERSHIP and and member pbligations vedtægter dansk erhverv 3 KAPITEL 1 ORGANISATIONEN INDHOLD kapitel 1 organisationen 3 1 NAVN OG HJEMSTED

Læs mere

Vedtægter for Den Kommunale Digitaliseringsforening

Vedtægter for Den Kommunale Digitaliseringsforening UDKA ST 11. DECEMBER 2015 8917590 HMA/MELA Vedtægter for Den Kommunale Digitaliseringsforening 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Den Kommunale Digitaliseringsforening. Foreningens hjemsted er den

Læs mere

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum

Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum Vedtægter for Støtteforeningen Hornbæk Kunstmuseum 1 Navn, formål og hjemsted: Foreningens navn er Støtteforeningen for Hornbæk Kunstmuseum og dens hjemsted er Hornbæk. Foreningens adresse er hos den til

Læs mere

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening J.nr.: 05-63398 Vedtægter Odense Glasværks Støtteforening 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Odense Glasværks Støtteforening. 1.2. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. 2. Formål 2.1. Foreningens

Læs mere

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH.

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er "SKIVE SØSPORTS HAVN". Foreningens hjemsted er Skive Kommune. Foreningens adresse er Strandvejen 26, 7800 Skive. 2 FORENINGENS

Læs mere

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål

VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS. 1 Navn og hjemsted. 2 Formål VEDTÆGTER for Socialt Udviklingscenter, SUS 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Socialt Udviklingscenter, SUS. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2 Formål Socialt Udviklingscenter SUS er

Læs mere

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011)

Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) Stenhuggersektionen Vedtægter (ændret august 2011) 1 Navn og hjemsted Laugets navn er Stenhuggerlauget og med binavnene Stenhuggerlauget i Danmark, Stenhuggersektionen og Stenhuggersektionen under Dansk

Læs mere

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf BFU Brancheforeningen for Undervisningsmidler Sekretariatet Torpsgade 13 7000 Fredericia Tlf. 86 11 87 11 www.bfu.dk BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj 2015 1 1.1. Foreningens navn er. 1.2. Foreningens

Læs mere

fremtiden starter her... Vedtægter Dansk Erhverv Arbejdsgiver KAPITEL 1 ORGANISATIONEN

fremtiden starter her... Vedtægter Dansk Erhverv Arbejdsgiver KAPITEL 1 ORGANISATIONEN fremtiden starter her... Vedtægter Dansk Erhverv Arbejdsgiver KAPITEL 1 ORGANISATIONEN Indhold KAPITEL 1 ORGANISATIONEN 03 KAPITEL 2 MEDLEMSKREDSEN 05 KAPITEL 3 MEDLEMSPLIGTER 07 KAPITEL 4 OPHØR AF MEDLEMSKAB,

Læs mere

Vedtægter for Procesindustrien

Vedtægter for Procesindustrien Procesindustrien 1787 København V proces.di.dk pi@di.dk Vedtægter for Procesindustrien Vedtaget på foreningens stiftende Generalforsamling den 16. november 1989 Ændringer vedtaget på Generalforsamlingen

Læs mere

Vedtægter for. Side 1 af 8

Vedtægter for. Side 1 af 8 Vedtægter for Side 1 af 8 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Vagt- og SikkerhedsIndustrien. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningen har til formål at samle virksomheder inden for vagt-

Læs mere

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004

Bech-Bruun Dragsted V E D T Æ G T E R. for. IT-foreningen Alexandra. Maj 2004 Bech-Bruun Dragsted Advokatfirma Frue Kirkeplads 4 8100 Århus C Tlf. 89 31 00 00 Fax 89 31 01 01 J.nr. 021577-0010 jbs/spe/jn V E D T Æ G T E R for IT-foreningen Alexandra Maj 2004 standardbreve1 K A P

Læs mere

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER Af 23. maj 2016 VEDTÆGTER 1 FORMÅL Textil & Tøj, Brancheforeningen for im og eksportører har til formål at fremme sammenholdet indenfor branchen og i enhver henseende at varetage medlemmernes erhvervsmæssige

Læs mere

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30.

Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark. Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. Vedtægter for Foreningen WSPA Danmark / World Animal Protection Danmark Vedtaget på foreningens generalforsamling den 30. april 2014 1. Navn, formål og hjemsted Foreningens navn er WSPA Danmark. Med virkning

Læs mere

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne

Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne Vedtægter for foreningen Danske Hospitalsklovne 1. Foreningens navn Foreningens navn er Danske Hospitalsklovne. Foreningen anvender navnet Danish Hospital Clowns i internationale sammenhænge. 2. Foreningens

Læs mere

Dansk Solvarme Forening (DSF)

Dansk Solvarme Forening (DSF) 14. januar 2014 VEDTÆGTER FOR Dansk Solvarme Forening (DSF) NAVN OG HJEMSTED Stk. 2: 1. Foreningens navn er: Dansk Solvarme Forening - (DSF) Foreningen har hjemsted på Foreningens sekretariats adresse

Læs mere

Hjerteforeningens hovedvedtægter

Hjerteforeningens hovedvedtægter Hjerteforeningens hovedvedtægter Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Hjerteforeningen, Foreningen til hjertesygdommenes bekæmpelse. Foreningens hjemsted er København. Formål 2. Hjerteforeningens formål

Læs mere

Vedtægter for Danske Populær Autorer

Vedtægter for Danske Populær Autorer Vedtægter for Danske Populær Autorer 1. FORENINGENS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er Danske Populær Autorer (DPA). 1.2. DPA er en interesseorganisation for ophavsmænd m/k til værker inden

Læs mere

Vedtægter for Erhverv Aarhus

Vedtægter for Erhverv Aarhus Oversigt 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Medlemskabets ophør 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Regnskab og revision 8 Foreningens opløsning 9 Foreningens kontor og

Læs mere

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner

VEDTÆGTER. for. foreningen. Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL. Foreningens navn er Private golfbaner VEDTÆGTER for foreningen Private golfbaner NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er Private golfbaner Foreningens hjemsted er Hørsholm Kommune. 2 Foreningens formål er at varetage fælles interesser

Læs mere

Vedtægter for Skive Søsports Havn

Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Skive Søsports Havn. Foreningens hjemsted er Skive kommune. Foreningens adresse er

Læs mere

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen

V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen V E D T Æ G T E R for Dansk Byggeri, Nedbrydningssektionen Sektionens navn er DANSK BYGGERI, NEDBRYDNINGSSEKTIONEN. Dens hjemsted er Dansk Byggeri, Nørre Voldgade 106, 1015 København K. 1. 2. Sektionens

Læs mere

Vedtægter for Træsektionen

Vedtægter for Træsektionen Vedtægter for Træsektionen INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse,

Læs mere

GENERALFORSAMLING 10 Valg af repræsentanter til Træsektionens generalforsamling 11 Generalforsamling

GENERALFORSAMLING 10 Valg af repræsentanter til Træsektionens generalforsamling 11 Generalforsamling august 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE NAVN OG FORMÅL 1 Navn og hjemsted 2 Formål MEDLEMMERNE 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Eksklusion 6 Kontingent BESTYRELSEN 7 Bestyrelsen 8 Spærreregler, aldersgrænse, genvalg,

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker 1 Foreningens navn Foreningens navn er Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker. 2 Formål Foreningens formål er at sikre, at

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987.

V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. V E D T Æ G T E R FOR foreningen MUSIK I NIBE som vedtaget d. 25. februar 1987. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2006. Ændret på generalforsamlingen den 20. marts 2007. Kapitel 1: Indledende

Læs mere

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Navn Hjemsted Formål... 3 AKT S ORGANISATORISKE TILHØRSFORHOLD DI og DA...

NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Navn Hjemsted Formål... 3 AKT S ORGANISATORISKE TILHØRSFORHOLD DI og DA... 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL... 3 1. Navn... 3 2. Hjemsted... 3 3. Formål... 3 AKT S ORGANISATORISKE TILHØRSFORHOLD... 4 4. DI og DA... 4 5. DIs hjælpefonde... 4 MEDLEMSKAB... 4 6. Medlemskab... 4 7. Beregningsgrundlag

Læs mere

Varmepumpefabrikantforeningen

Varmepumpefabrikantforeningen Varmepumpefabrikantforeningen Sekretariat Åboulevard 7, 1. tv. 1635 København V Telefon: 3539 4344 Telefax: 3535 4344 VPF@varmepumpefabrikanterne.dk www.varmepumpefabrikanterne.dk Vedtægter for Foreningen

Læs mere

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening

VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening 131 VEDTÆGTER for Den danske Fondsmæglerforening I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Fondsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Fondsmæglerforeningen". På engelsk benytter

Læs mere

The Danish Association of Cosmetics and Detergent Industries. Vedtægter

The Danish Association of Cosmetics and Detergent Industries. Vedtægter 1. Navn og Hjemsted Foreningens navn er BRANCHEFORENINGEN SPT SPT Vedtægter Interesseorganisation for fabrikanter, importører, og leverandører af sæbe, vaske- og rengøringsmidler, parfumerivarer, frisør-

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning

Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning Vedtægter for Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning 1. Kapitel A Navn, hjemsted og formål 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Brancheforeningen for Vask og Tekstiludlejning (BVT). Dens hjemsted

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

vedtægter Dansk Erhverv arbejdsgiver

vedtægter Dansk Erhverv arbejdsgiver fremtiden starter her... vedtægter Dansk Erhverv arbejdsgiver ARBEJDSGIVER vedtægter dansk erhverv arbejdsgiver 3 KAPITEL 1 ORGANISATIONEN INDHOLD kapitel 1 organisationen 3 kapitel 2 medlemskredsen 5

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser.

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser. VEDTÆGTER FOR DANSK BETON 1 Navn Branchefælleskabets navn er DANSK BETON. 2 Formål Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes fælles erhvervsinteresser. Branchefælleskabet er en fælles organisation

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark

Foreningen af Lystbådehavne i Danmark VEDTÆGTER FOR FLID Foreningens vedtægter er justeret den 19. marts 2014 på FLIDs ordinære generalforsamling i Fredericia (vedtagelsen er godkendt på ekstraordinær generalforsamling 11. april 2014) 1 VEDTÆGTER

Læs mere

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 UDKAST VEDTÆGTER FOR Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] C V R

Læs mere

Vedtægter. for. Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening. For Handel og Servicefag

Vedtægter. for. Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening. For Handel og Servicefag Vedtægter for Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening For Handel og Servicefag Sydvestjydsk Arbejdsgiverforening for handel og servicefag Indholdsfortegnelse Afsnit A Navn, hjemsted og formål 1 Navn og hjemsted

Læs mere

Foreningen Nyord Havns vedtægter

Foreningen Nyord Havns vedtægter 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Nyord Havn og hjemstedet er Nyord, 4780 Stege. 2 Formål Foreningens formål er at drive og vedligeholde Nyord Havn i funktionsmæssig, lovlig og forsvarlig

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

V E D T Æ G T E R F O R

V E D T Æ G T E R F O R VEDTÆGTER FOR Vedtægter for BYG Morsø Mesterforening 1 - Navn og hjemsted Foreningens navn er BYG Morsø Mesterforening. 2 - Formål Foreningens formål er at samle virksomheder, der udøver byggefaglig virksomhed,

Læs mere

Love for DANSKE KLOAKMESTRE

Love for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

Doc.nr.: Vedtægter

Doc.nr.: Vedtægter B Ø R S M Æ G L E R F O R E N I N G E N Doc.nr.: 263289 Vedtægter Side 2 I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Børsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Børsmæglerforeningen"

Læs mere

VEDTÆGTER GREEN NETWORK

VEDTÆGTER GREEN NETWORK VEDTÆGTER GREEN NETWORK I. NAVN, HJEMSTED og FORMÅL 1. Navn Foreningens navn er "Green Network". 2. Hjemsted Green Networks hjemsted er Lysholt Allé 10, 7100 Vejle. 3. Formål Green Networks formål er at

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Key2Green

VEDTÆGTER. for. Key2Green 9. maj 2011 VEDTÆGTER for Key2Green Navn, hjemsted og formål 1. Navn Foreningens navn er Key2Green. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Odense kommune. 3. Formål Foreningens formål er at styrke danske

Læs mere

Vedtægter for Alufacadesektionen

Vedtægter for Alufacadesektionen Vedtægter for Alufacadesektionen 04. juni 2013 Dokumentnr.: 261524 1 Navn og hjemsted Sektionens navn er Alufacadesektionen, der er en sektion under Dansk Byggeri. Alufacadesektionens hjemsted er Københavns

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK SOLCELLE FORENING

VEDTÆGTER FOR DANSK SOLCELLE FORENING VEDTÆGTER FOR DANSK SOLCELLE FORENING 2011-06-17 Side 1 af 9 NAVN OG HJEMSTED 1 Stk. 1: Foreningens navn er: Dansk Solcelle Forening - (DSF). På engelsk: Danish PV association. Stk. 2: Foreningen har hjemsted

Læs mere

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri

Vedtægter. for Gulvsektionen under Dansk Byggeri Maj 2015 Vedtægter for Gulvsektionen under Dansk Byggeri 1 / 8 Indhold 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemsforhold 4 Ophør 5 Medlemmets forpligtelser 6 Eksklusion 7 Generalforsamling 8 Bestyrelsen 9 Regnskab

Læs mere

3.3 De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål trufne bestemmelser er fuldt bindende for de enkelte medlemmer.

3.3 De af foreningen til gennemførelse af nævnte foreningsformål trufne bestemmelser er fuldt bindende for de enkelte medlemmer. J.nr. 316280-SRA V E D T Æ G T E R FOR G R U N D E J E R F O R E N I N G E N P L A N T A G E N -------------------------------- 1. NAVN 1.1 Foreningens navn er GRUNDEJERFORENINGEN PLANTAGEN. 2. HJEMSTED

Læs mere

Vedtægter for Landsforeningen Liv&Død

Vedtægter for Landsforeningen Liv&Død Vedtægter for Landsforeningen Liv&Død 1 Navn, stiftelse og hjemsted Foreningens navn er Landsforeningen Liv&Død med binavnene Dansk Ligbrændingsforening og Dansk Kremationsforening. Foreningen er stiftet

Læs mere

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A

V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A V E D T Æ G T E R FOR F O R E N I N G E N O U T D O O R - C A M P I N G - F E - R I E - F R I T I D, F. M. B. A 1. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1.1. Foreningens navn er "Foreningen Outdoor-Camping-Ferie-Fritid,

Læs mere

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a.

Vedtægter for. Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Vedtægter for Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. SELSKABETS NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1 Selskabets navn er Danske FjernvarmeForsyningers EDB-Selskab A.m.b.a. Selskabet driver endvidere

Læs mere

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening Vedtægter for Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening. Grundejerforeningen har hjemsted i Syddjurs Kommune. 2. Formål Grundejerforeningens

Læs mere

FinansDanmarks vedtægter

FinansDanmarks vedtægter FinansDanmarks vedtægter 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er FinansDanmark. 1.2 FinansDanmarks hjemsted er Københavns Kommune. 2. Formål 2.1 FinansDanmark har til formål i alle henseender at virke

Læs mere

V E D T Æ G T E R for FORENINGEN NYKØBING F. TEATERS VENNER

V E D T Æ G T E R for FORENINGEN NYKØBING F. TEATERS VENNER Advokatfirmaet Drachmann Skolegade 24 4800 Nykøbing Falster Telefon 54 84 50 50 Fax 54 84 50 99 www.drachmann.com J.nr.: JT-11734-44 V E D T Æ G T E R for FORENINGEN NYKØBING F. TEATERS VENNER NAVN. 1.

Læs mere

VEDTÆGTER for FORENINGEN

VEDTÆGTER for FORENINGEN VEDTÆGTER for FORENINGEN CENTER for UNGDOMSFORSKNING Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 29. november 1999. Senest ændret på den 14. generalforsamling den 22. marts 2012. 2 VEDTÆGTER for FORENINGEN

Læs mere

Forslag til nye Vedtægter

Forslag til nye Vedtægter Snekkersten Borgerforening Forslag til nye Vedtægter Vedtægter for Snekkersten Borgerforening (SBF) 1. Foreningens navn og hjemsted. Foreningens navn er Snekkersten Borgerforening og den er stiftet den

Læs mere

Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg

Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg Navn Vedtægter for foreningen Maskinleverandørerne - Park, Vej & Anlæg 1 Foreningens navn er "Maskinleverandørerne Park, Vej & Anlæg. Foreningen er stiftet den 8. september 2004 med ikrafttræden den 1.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde

Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde Vedtægter for DAF Roskildeafdelingen hjemmehørende i postnummer 4000 Roskilde 1. Navn og hjemsted Lokalforeningens navn er DAF Roskildeafdelingen. Dens hjemsted er formandens adresse. 2. Formål Lokalforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening

VEDTÆGTER for Ikast Biografforening VEDTÆGTER for Ikast Biografforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Ikast Biografforening, og dens hjemsted er Ikast Brande Kommune. 2. Foreningens formål Foreningens formål er at drive biograf

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER VEDTÆGTER FOR FORENINGEN FOR BEVARINGSVÆRDIGE BYGNINGER Foreningen 1. Foreningen for Bevaringsværdige Bygninger er en sammenslutning af private ejere af bevaringsværdige bygninger i Danmark. Ved bevaringsværdige

Læs mere

Vedtægter. For. Kiropraktik & sundhed

Vedtægter. For. Kiropraktik & sundhed Vedtægter For Kiropraktik & sundhed Vedtægter For Kiropraktik & sundhed 1.0 Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Kiropraktik & sundhed. 1.2 1.3 Foreningen kan anvende binavne og kaldenavne efter bestyrelsens

Læs mere

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund

Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening. 1 Navn og hjemsted. 2 Foreningens formål. 3 Foreningens medlemskab af Danmarks Jægerforbund Vedtægt for foreningen Rødskebølle Jagtforening Foreningens navn er Rødskebølle Jagtforening Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. 1 Navn og hjemsted 2 Foreningens formål Foreningens formål er at

Læs mere

Vedtægter. for. Kemi & Life Science

Vedtægter. for. Kemi & Life Science Vedtægter for Kemi & Life Science VEDTÆGTER for KEMI & LIFE SCIENCE Foreningens navn er Kemi & Life Science. Foreningens hjemsted er København. 1 2 Foreningens formål Foreningen har som formål at varetage

Læs mere

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn

Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Vedtægter for Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Haandværkerforeningen i Kjøbenhavn. Haandværkerforeningens hjemsted er København. Formål 2 Haandværkerforeningens

Læs mere

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet.

Indeks. 1 Navn, hjemsted og formål. 2 Optagelses kriterier. 3 Medlems forpligtigelser. 4 Eksklusion. 5 Bestyrelsen. 6 Sekretariatet. Vedtægter for Indeks 1 Navn, hjemsted og formål 2 Optagelses kriterier 3 Medlems forpligtigelser 4 Eksklusion 5 Bestyrelsen 6 Sekretariatet 7 Møder 8 Foreningens forpligtigelser 9 Generalforsamlingens

Læs mere

Godkendt på bestyrelsesmøde 12-09-2013. Vedtægter for DTU... Klubbens navn er DTU... Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet,...

Godkendt på bestyrelsesmøde 12-09-2013. Vedtægter for DTU... Klubbens navn er DTU... Dens hjemsted er Danmarks Tekniske Universitet,... STANDARDVEDTÆGTER (De med understreget og kursiv skrevne bestemmelser kan normalt ikke fraviges. Det er ikke tilladt at indføre paragraffer, der annullerer disse) Godkendt på bestyrelsesmøde 12-09-2013

Læs mere

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013

Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Vedtægter for Vindmølleindustrien 2013 Dato: 19-03-2013 1 NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Vindmølleindustrien. Stk. 2. Foreningens bestyrelse kan registrere yderligere navne, såfremt dette findes

Læs mere

Vedtægter. for. Horsens Frisørlaug

Vedtægter. for. Horsens Frisørlaug Vedtægter for Horsens Frisørlaug 2 1.1 Laugets navn er: Horsens frisørlaug 1. Navn, formål og hjemsted 1.2 Laugets formål er at varetage laugsmedlemmernes interesser i økonomisk og faglig henseende, samt

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet

VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN. (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet VEDTÆGTER FOR FABRIKSBETONFORENINGEN (Danish Ready Mixed Concrete Association) 1 Formål og identitet Dansk Beton Fabriksbetonforeningen er en branchesammenslutning, hvis formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes erhvervsinteresser.

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON. 1 Navn. 2 Formål. Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes erhvervsinteresser. VEDTÆGTER FOR DANSK BETON 1 Navn Foreningens navn er DANSK BETON. 2 Formål Dansk Beton har til formål at varetage medlemmernes erhvervsinteresser. Foreningen er den fælles organisation for betonindustrivirksomheder.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF)

VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN. (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) VEDTÆGTER FOR DANSK BETON FABRIKSBETONGRUPPEN (Dansk Fabriksbetonforening) (DFBF) Vedtaget den 15. september 1964. Ændret den 17. april 1970, den 14. april 1972, den 26. april 1974, den 26. august 1975,

Læs mere

Friluftsrådets vedtægter

Friluftsrådets vedtægter Friluftsrådets vedtægter 1 NAVN Friluftsrådet (Friluftsorganisationernes paraply) er en landsforening med hjemsted i København. Internationalt anvendes navnet Danish Outdoor Council. 2 FORMÅL Friluftsrådet

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK

VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK VEDTÆGTER FOR MAKE-A-WISH ØNSKEFONDEN DANMARK 1. NAVN Foreningens navn er Make-A-Wish Ønskefonden Danmark. 2. HJEMSTED Foreningens hjemsted er i Danmark. 3. FORMÅL 3.1 Foreningen har til formål at opfylde

Læs mere

VEDTÆGTER for foreningen Byg til Vækst

VEDTÆGTER for foreningen Byg til Vækst VEDTÆGTER for foreningen Byg til Vækst Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er Byg til Vækst. Foreningen har hjemsted i Odense Kommune. Medlemskreds og kontingent 2 Foreningens medlemmer er Odense, Assens,

Læs mere

Vedtægter for PRIMO DANMARK

Vedtægter for PRIMO DANMARK Vedtægter for PRIMO DANMARK Foreningen til fremme af risikoledelse i den offentlige sektor som vedtaget den 27. maj 2005. Ændret på den ordinære generalforsamling den 6. december 2006. Ændret på den ordinære

Læs mere

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v.

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v. Navn 1. Foreningens navn: Tolkeforeningen. Formål 2. Foreningens formål er på partipolitisk uafhængigt grundlag at værne og fremme medlemmernes branchemæssige, økonomiske og sociale interesser i forhold

Læs mere

Vedtægter for Danish Board of District Heating

Vedtægter for Danish Board of District Heating Vedtægter for Danish Board of District Heating Som vedtaget på den ordinære generalforsamling i København, den 31. marts 2016. 2 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er "Danish Board of District Heating".

Læs mere

Vedtægter for Ribe Amts Vognmandsforening af 2012

Vedtægter for Ribe Amts Vognmandsforening af 2012 Vedtægter for Ribe Amts Vognmandsforening af 2012 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål 1.1 Foreningens navn er Ribe Amts Vognmandsforening af 2012. 1.2 Foreningen har kontoradresse på formandens

Læs mere

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning

Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1/6 Vedtægter for Partnerskab for Termisk Forgasning 1 Navn Partnerskabets navn er Partnerskab for Termisk Forgasning. Partnerskabet er stiftet som en forening i 2014 og er hjemmehørende i Danmark. 2 Formål

Læs mere

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk.

Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Stk Formål. Stk. 1 Stk. 2 Stk. 3 Stk. 4 Stk. 5. Stk. 6 Stk. Vedtægter for Patientforeningen Modermærkekræft 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Patientforeningen Modermærkekræft. Stk. 2. Foreningens hjemsted er formandens adresse. 2 Formål. Stk. 1. At

Læs mere

Affalds- og Ressourceindustrien - ARI VEDTÆGTER. Foreningens navn er Affalds- og Ressourceindustrien. Foreningens navn forkortes ARI.

Affalds- og Ressourceindustrien - ARI VEDTÆGTER. Foreningens navn er Affalds- og Ressourceindustrien. Foreningens navn forkortes ARI. hm Juni 2017 - ARI VEDTÆGTER Kapitel 1. Navn, hjemsted og formål 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er. Foreningens navn forkortes ARI. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter. for. Arbejdsgiverforeningen af 1. oktober 2007

Vedtægter. for. Arbejdsgiverforeningen af 1. oktober 2007 Vedtægter for Arbejdsgiverforeningen af 1. oktober 2007 30. oktober 2010 Vedtægter for Arbejdsgiverforeningen af 1. oktober 2007 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Arbejdsgiverforeningen af 1. oktober

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD

VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD VEDTÆGTER FOR Frie VEDTÆGTER FOR Frie INDHOLD Navn og hjemsted, 1... 3 Formål, 2... 3 Medlemmer, 3... 3 Medlemmernes pligter og rettigheder, 4-5... 4 Kontingent, 6... 4 Udmeldelse, 7... 4 Sektioner og/eller

Læs mere

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N

V E D T Æ G T E R. for. F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N V E D T Æ G T E R for F O R E N I N G E N K U L T U R N A T T E N i K Ø B E N H A V N Formål: 1. (1) Foreningens formål er at tilrettelægge og gennemføre Kulturnatten i København. Hensigten med Kulturnatten

Læs mere

Vedtægter for Grundejerforeningen Stjerneparken

Vedtægter for Grundejerforeningen Stjerneparken Vedtægter for Grundejerforeningen Stjerneparken Kapitel 1: Navn, Hjemsted og Formål 1. Foreningens navn er Grundejerforeningen Stjerneparken. Stk. 2. Grundejerforeningen område er del af matr. nr. 4. a.

Læs mere

Vedtægter for. Landboforeningen Gefion

Vedtægter for. Landboforeningen Gefion Vedtaget den 19. marts 2013 Vedtægter for Landboforeningen Gefion Side 1 af 8 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Gefion. Dens hjemsted er Sjælland. Foreningen er dannet ved sammenslutningen

Læs mere

Kalundborgegnens Erhvervsråd, der er en medlemsstyret erhvervsforening, er en selvstændig juridisk person. Dets hjemsted er Kalundborg Kommune.

Kalundborgegnens Erhvervsråd, der er en medlemsstyret erhvervsforening, er en selvstændig juridisk person. Dets hjemsted er Kalundborg Kommune. Vedtægter 1 Indledning Kalundborgegnens Erhvervsråd, der er en medlemsstyret erhvervsforening, er en selvstændig juridisk person. Dets hjemsted er Kalundborg Kommune. 2 Formål Erhvervsrådets formål er

Læs mere

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune.

1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. VEDTÆGTER 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Sejlklubben Hundige Strand (S.H.S.). Dens hjemsted er Hundige Havn i Greve kommune. 2 Foreningens formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

VEDTÆGTER FOR BETONELEMENT-FORENINGEN Gældende fra 26. april 2019

VEDTÆGTER FOR BETONELEMENT-FORENINGEN Gældende fra 26. april 2019 VEDTÆGTER FOR BETONELEMENT-FORENINGEN Gældende fra 26. april 2019 1 Navn og hjemsted Foreningen er en sammenslutning af danske virksomheder, der fremstiller beton- eller letbetonelementer. Dens navn er:

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017

Vedtægter. Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 Vedtægter Vedtægter for NIBE Elforsynings Fond vedtaget på ekstraordinær generalforsamling den 29. december 2017 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er NIBE Elforsynings Fond og juridisk er den en

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

NLP Foreningen i Danmark vedtægter

NLP Foreningen i Danmark vedtægter NLP Foreningen i Danmark vedtægter Vedtægter for NLP Foreningen i Danmark, brancheforening. 1. Foreningens navn Foreningens navn er NLP Foreningen i Danmark, brancheforening. Dens hjemsted er den til enhver

Læs mere

Navn og hjemsted. Formål

Navn og hjemsted. Formål VEDTÆGTER Nivå 2009 2 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Medicoindustrien. Foreningens hjemsted er Fredensborg Kommune. 2 Formål Medicoindustrien er brancheorganisationen for virksomheder, der i Danmark

Læs mere

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet

Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Vedtægter af 17. december 2018 for Forhandlingsfællesskabet 18-0173.32 Indholdsfortegnelse Vedtægter for Forhandlingsfællesskabet... 3 1 Formål og opgaver... 3 2 Medlemmer... 3 3 Forhandlingsret...

Læs mere

St. Kongensgade 81B DK-1264 København K +45 33 13 44 44 info@kreakom.dk kreativitetogkommunikation.dk

St. Kongensgade 81B DK-1264 København K +45 33 13 44 44 info@kreakom.dk kreativitetogkommunikation.dk VEDTÆGTER FOR KREATIVITET & KOMMUNIKATION 1. NAVN & HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er Kreativitet & Kommunikation. Brancheforeningen for rådgivende kreative erhverv. 1.2 Foreningens hjemsted er København

Læs mere