Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt"

Transkript

1 Trafikudvalget TRU alm. del Bilag 349 Offentligt Redegørelse Gammel Mønt København K Telefon Direkte Fax lfu@trafikstyrelsen.dk Vurdering af sikkerhedsmæssige forhold ved afgangsprocedure for DSBFirst i lyset af konkrete hændelser på Kystbanen Den aktuelle afgangsprocedure hos DSBFirst Da DSBFirst overtog betjeningen af Kystbanen den 11. januar 2009 fortsatte DSBFirst med at anvende den afgangsprocedure med efterkontrol, som var blevet anvendt af DSB. Denne procedure indførte DSB i oktober 2005 og er stadig gældende for DSB. Den 24. marts 2010 fremsendte DSBFirst en risikovurdering med ønske om at genindføre den afgangsprocedure DSB havde anvendt før oktober 2005, idet DSBFirst ønskede at effektivisere togdriften og øge rettidigheden. Det var Trafikstyrelsens opfattelse, at risikovurderingen ikke var fyldestgørende, hvorfor Trafikstyrelsen anmodede DSBFirst om at udarbejde mere detaljeret sikkerhedsmæssig analyse. Denne modtog Trafikstyrelsen den 15. april Denne analyse viser en den hændelsestype, der har størst indflydelse på sikkerhed, er tilfælde, hvor passagerer forsøger at stige på toget efter at afgangsproceduren er indledt. For at kvalificere risikovurderingen fra DSBFirst anmodede Trafikstyrelsen om, at den blev vurderet af en uafhængig assessor (Scandpower). Denne rapport modtog Trafikstyrelsen den 17. juni Scandpower fandt ikke, at den gennemførte risikoanalyse var tilstrækkeligt grundlag for en beslutning om, hvorvidt efterkontrollen kunne afskaffes. DSBFirst anførte imidlertid over for Trafikstyrelsen, at hvis alle de punkter, der påpeges i assessorrapporten skulle analyseres, ville det kræve en langt mere indgående risikoanalyse. DSBFirst anførte endvidere, at en sådan analyse med stor sandsynlighed ville komme frem til nogenlunde samme resultat. Side 1 (6)

2 Denne opfattelse delte Trafikstyrelsen og sammenholdt med ændringens begrænsede sikkerhedsmæssige konsekvenser krævede Trafikstyrelsen ikke yderligere analyser. På denne baggrund godkendte Trafikstyrelsen at DSBFirst kunne ændre afgangsprocedure som følger: Det skal præciseres, at det er DSBFirst s ansvar som ansvarlig jernbanevirksomhed at sikre den fornødne sikkerhed for passagererne i forbindelse med passagerudvekslingen. I den forbindelse kan DSBFirst i vid udstrækning selv fastsætte sikkerhedsmæssige procedurer for afgangsprocedurer, herunder at undlade efterkontrol ved dørlukning. Det vil dog være en betingelse, at DSBFirst i forbindelse med en eventuel afskaffelse af efterkontrollen informerer passagererne aktivt om den ændrede procedure og de faktiske regler for på- og afstigning. Dette kan fx ske ved at: - Opstille informationsskilte på stationer - Benytte Banedanmarks infoskærme på stationerne - Informere via train managers - Beskrive procedureændringen redaktionelt i God Rejse, der findes i alle tog - Aktivere relevante medier (presse, radio, tv) Det skal nævnes, at alle tog på Kystbanen er dørene udstyret klemsikring og traktionsspærre. Traktionsspærren hindrer toget i at køre, hvis en større genstand forhindrer døren i at lukke. De konkrete hændelser maj 2011 på Kystbanen Trafikstyrelsen har åbnet en tilsynssag og i den forbindelse modtaget redegørelse fra DSBFirst, samtalelog fra Banedanmark og videoklip fra By & Havn (som ejer infrastrukturen på Ørestad Station) vedrørende hændelsen på Ørestad station den 21. maj 2011 og redegørelse fra DSBFirst vedrørende hændelsen på Vedbæk station den 22. maj Det fremgår samstemmende af materialet, at ingen af hændelserne ville være undgået med efterkontrol. Af hensyn til persondatalovens bestemmelser om personhenførbare oplysninger beskrives hændelserne neden for i generelle vendinger. Vedrørende hændelsen på Ørestad station den 21. maj 2011 viser oplysningerne, at der er tale om ombordstigning efter, at afgangsproceduren er igangsat. DSBFirst konkluderer, at hændelsen ikke ville være undgået, hvis afgangsproceduren havde indbefattet visuel efterkontrol. Forskellen ville være at hændelsen ville være blevet opdaget tidligere, idet der ville have været en Train Manager på perronen. Side 2 (6)

3 Hændelsen i Vedbæk skyldtes ifølge DSBFirst en fejl, som fik dørene til at lukke inden afgang. Hændelsen havde ikke noget at gøre med den ændrede afgangsprocedure. Følgen var, at en passager kom i klemme i dørene. Da dørene efterfølgende igen blev frigivet, faldt passageren og blev kvæstet i faldet. Trafikstyrelsen kan henholde sig til DSBFirsts vurdering af de to hændelser. Vurdering af DSBFirsts afgangsprocedure I arbejdet med jernbanens sikkerhed finder Trafikstyrelsen principielt, at hvis en sikkerhedsregel er rimelig og forståelig, er der grænser for, hvor meget der skal gøres for at forhindre personer i at gøre det, som ikke er tilladt 1. Hvis reglen er rimelig og forståelig, må det personlige ansvar i udgangspunktet gøres gældende. Der findes i dag en række potentielt risikofyldte situationer på jernbanen, hvor det personlige ansvar gøres gældende, fordi reglerne vurderes som rimelige og forståelige. Eksempelvis er det ikke tilladt at krydse eller befærde jernbanesporene, uden at der af den grund kræves opstilling af hegn langs sporene eller sensorer på banearealet tæt ved perroner 2. I vejtrafikken er der væsentlig flere forhold, hvor det personlige ansvar alene gælder. Reglen i forbindelse med afgangsproceduren er, at på-/afstigning ikke må foregå efter afgangssignalet har lydt (afgangsreglen). Evt. efterkontrol ved afgang sigter således mod at forhindre hændelser, som følge af overtrædelse af reglen. Trafikstyrelsen vurderer at denne regel er både rimelig og forståelig. Rimeligheden indebærer, at reglen tjener et fornuftigt formål, er mulig at efterleve og ikke indebærer meget høje risici ved overtrædelse. Trafikstyrelsen vurderer, at afgangsreglen, tjener et fornuftigt formål (sikre præcis afgang og effektiv togdrift). Endvidere vurderes den mulig at efterleve, under forudsætning af at en togfører eller lokomotivfører tilser, at ventende passagererne er kommet ud og ind, og at afgangssignalet er tydeligt. For at vurdere risici ved overtrædelse har Trafikstyrelsen vurderet de hændelser, der i det sidste tiår har været omkring afgangssituationen på Kystbanen. Generelt på den danske jernbane og også på Kystba- 1 Jf. Den fælleseuropæiske jernbane en strategi for høj sikkerhed og smidig gennemførelse i Danmark, Trafikstyrelsen 2009, s Langt størstedelen (ca. 2/3) af alle dødsfald og alvorlige kvæstelser på jernbanen, både i Danmark og Europa, sker ved uautoriseret, dvs. ikke-tilladt færden på banearealer. Side 3 (6)

4 nen opstår der til tider personskader ved påstigning og afstigning. Skaderne er for det meste mindre skrammer. Enkelte gange er der oplevet kvæstelser, som fx ved de ovennævnte to hændelser. Ofte skyldes ulykkerne, at passagerer i sidste øjeblik får travlt med at stige på eller af toget, og falder på vejen. Der ses tilfælde, hvor passagerer forsøger at stige på eller af, efter at afgangsproceduren er gennemført. Antallet af personskadeulykker på Kystbane-strækningen er samlet set lavt (18 i alt). Endvidere udviser tallene ikke nogen forskel før og efter 2005, hvor efterkontrollen ved afgang blev indført, jf. tabel 1. Tabel 1: Indberettede personskader på Kystbanen Personskader ved påstigning og afstigning 5 Antal personskader År På denne baggrund og på baggrund af de to hændelser den maj - vurderer Trafikstyrelsen, at man ikke kan konkludere, at efterkontrol har stor betydning for risikoen ved afstigning og påstigning. Således vurderes afgangsreglen samlet set som rimelig. Forståeligheden af reglen indebærer, at passagerer kender reglen og forstår indholdet. Da der var tale om en procedureændring, og da de danske jernbanevirksomheder har forskellige procedurer ved afgang, var det en afgørende betingelse ved Trafikstyrelsens accept af at fjerne efterkontrollen i 2010, at DSBFirst gennemførte en grundig informationsindsats omkring ændringstidspunktet, så kendskabet til reglen blev udbredt blandt passagererne. Der er intet der tyder på, at afgangsreglen ikke er forståelig. Til gengæld finder Trafikstyrelsen, at der kan være risiko for, at der ikke er tilstrækkelig bevidsthed om reglen, fx blandt ikke-regelmæssige eller nye passagerer eller passagerer, der omstiger fra andre operatører. Derfor vil Trafikstyrelsen bede DSBFirst om at indskærpe afgangsreglen over for passagererne, inkl. de mulige konsekvenser ved overtrædelse - både med hensyn til sikkerhed og sanktioner (se bilag 1). Side 4 (6)

5 Denne informationsindsats skal være løbende og ikke blot have karakter af en tidsbegrænset kampagne. Endvidere vil Trafikstyrelsen indskærpe over for DSBFirst, at afgangsproceduren overholdes, og signalet er tydeligt. Herudover vil Trafikstyrelsen samle de danske jernbanevirksomheder for at drøfte, om afgangsproceduren med fordel kan harmoniseres, samtidig med at togdriften optimeres. Konklusion 1. Det er Trafikstyrelsens vurdering, at de nylige to hændelser ikke har relation til den ændrede afgangsprocedure. Trafikstyrelsen vil fastholde, at DSBFirsts gældende afgangsregel er rimelig og forståelig, og at man derfor må gøre et personligt ansvar gældende for overholdelse af reglen. 2. Trafikstyrelsen vil bede DSBFirst om at informere passagerer om afgangsreglen og konsekvenserne ved overtrædelse gennem en permanent informationsindsats for at sikre kendskab og høj bevidsthed om reglen. 3. Trafikstyrelsen vil bede DSBFirst sikre, at afgangsproceduren overholdes, og at der ved afgang gives tydeligt signal, som tegn til at ombordstigning ikke længere er tilladt. 4. Trafikstyrelsen vil samle jernbanevirksomhederne for at drøfte om afgangsprocedurerne med fordel kan harmoniseres, samtidig med at togdriften optimeres. Side 5 (6)

6 Bilag 1 Sanktionsmuligheder ved overtrædelse af afgangsreglen Ifølge 20 i lov om jernbane er det forbudt at hindre den automatiske dørlukning i tog. Desuden er det, når toget er i bevægelse, forbudt at stige på eller af vognene eller at hjælpe andre dertil eller at åbne vognenes døre. Overtrædes dette kan der sanktioneres med bøde eller fængsel indtil 4 måneder, jf. 22, stk. 1, nr. 5. Desuden gælder det, ifølge 21, stk. 1, at enhver der opholder sig på en jernbanevirksomheds eller infrastrukturforvalters område, skal rette sig efter virksomhedens ordens- og sikkerhedsforskrifter, der meddeles af personalet eller ved opslag eller på anden måde. Overtrædes denne bestemmelse, er der flere muligheder for at agere: virksomhedens personale kan udvise eller udsætte den pågældende fra virksomhedens område, jf. 21, stk. 2, og politiet kan efter anmodning fra virksomheden bistå i håndhævelsen af virksomhedens ordens- og sikkerhedsforskrifter, jf. 21, stk. 3, og/eller der kan sanktioneres med bøde eller fængsel indtil fire måneder, jf. 22, stk. 1, nr. 5. Ureglementeret på/afstigning og efter fløjtelyd, vil kunne betragtes som værende i strid med personalets sikkerhedsanvisninger (idet personalet anviser sikkerhedsforskrifter ved fløjtelyden), og virksomhederne kan anmelde dette til politiet. Side 6 (6)

Redegørelse Passager trukket ned i sporet af tog, Nørreport fjern 18.02.2015

Redegørelse Passager trukket ned i sporet af tog, Nørreport fjern 18.02.2015 11.02.2016 Redegørelse Passager trukket ned i sporet af tog, Nørreport fjern 18.02.2015 Forord Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane (Havarikommissionen) er en uafhængig statslig organisation,

Læs mere

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget

Transport- og Bygningsudvalget Folketinget MINISTEREN Transport- og Bygningsudvalget Folketinget Dato J. nr. 7. december 2016 2016-6067 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71 27 00 Transport- og Bygningsudvalget har i brev af

Læs mere

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Spørgsmål 649 Offentligt

Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Spørgsmål 649 Offentligt Transportudvalget 2013-14 TRU Alm.del Spørgsmål 649 Offentligt Sikkerhedsmæssige og tekniske aspekter ved enmandsbetjening på Kystbanen I forbindelse med kritikken af den forestående indførelse af enmandsbetjening

Læs mere

Taxaudgifter på 212 kr., da klageren blev nægtet at stige på toget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg

Taxaudgifter på 212 kr., da klageren blev nægtet at stige på toget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0074 Klageren: XX 1356 København K. Indklagede: DSB Fjern- og Regionaltog Klagen vedrører: Taxaudgifter på 212 kr., da klageren blev nægtet

Læs mere

Havarikommissionen. Redegørelse Sagsbehandler: DDS. Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording

Havarikommissionen. Redegørelse Sagsbehandler: DDS. Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS 14. december 2007 Journal nr.: 611-000094 Barnevogn i klemme i dør ved togafgang fra Bording 25.07.2006 Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen

Læs mere

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev

Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev 29.09.2017 Side 1 af 5 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Kliplev HCLJ611-2017-265 Ulykke Kollision Togkørsel Dato: 18.08.2017 Tidspunkt: 14:53 Sted: Tinglev - Kliplev Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen

Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker og sikkerhedsmæssige

Læs mere

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør

Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør DSB Risk Management Uddannelsesstandard Sølvgade 40 Ustd nr. 9-02 1349 Kbh. K Vedligeholdelse og generhvervelse af operatørcertifikat som sikkerhedsoperatør 1. Indledning Denne standard er udarbejdet som

Læs mere

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I

Sikkerhedsledelse. AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I Sikkerhedsledelse AIS I Sikkerhedsledelse I 5. januar 2010 I version1.00 I 1 I 5 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder nr. 14 I medfør af 21 h, 21 u og24 stk. 4, i lov om jernbane,

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0252 Klageren: XX 2400 Kbh. NV Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice

Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Trafikudvalget 2010-11 TRU alm. del Svar på Spørgsmål 14 Offentligt Talepapir til åbent samråd i TRU den 7. oktober 2010 vedr. DSB s kundeservice Spørgsmål AJ: Er ministeren enig i, at DSB s dårlige serviceniveau

Læs mere

Om det var berettiget, at klagerens kæreste og barn blev sat af toget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg

Om det var berettiget, at klagerens kæreste og barn blev sat af toget. Ingrid Dissing (2 stemmer) Claus Jørgensen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0042 Klageren: XX på vegne YY Indklagede: DSB Fjern- og Regionaltog. Klagen vedrører: Om det var berettiget, at klagerens kæreste og barn

Læs mere

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest

Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Havarikommissionen for Civil Luftfart og Jernbane Redegørelse Journal nr.: 04-610/3 13. april 2005 Personpåkørsel i overkørsel 113 ved Svendborg Vest Undersøgelserne er udført af Havarikommissionen for

Læs mere

Sikkerhedsmæssigt instruktionsstof drift. AIS I Sikkerhedsmæssig instruktion I 5. januar 2010 I version 1.00 I 1 I

Sikkerhedsmæssigt instruktionsstof drift. AIS I Sikkerhedsmæssig instruktion I 5. januar 2010 I version 1.00 I 1 I Sikkerhedsmæssigt instruktionsstof drift 6 6 6 AIS I Sikkerhedsmæssig instruktion I 5. januar 2010 I version 1.00 I 1 I I DSB tager vi ansvaret for hele kundens rejse - I DSB tager vi ansvaret for hele

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen. Marts 2012

Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen. Marts 2012 Notat til Statsrevisorerne om beretning om Kystbanen Marts 2012 RIGSREVISORS NOTAT TIL STATSREVISORERNE I HENHOLD TIL RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 12/2010 om

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen I medfør af 78, stk. 5, og 117, stk. 1, i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27.maj. 2015, fastsættes

Læs mere

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120.

Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. Havarikommissionen Redegørelse Sagsbehandler: DDS Journal nr.: 06-610/28 9. august 2006 Skagen den 21. januar 2006: Tog og bil kollideret i overkørsel 120. 1 Undersøgelser 1.1 Hændelsen 1.2 Fakta 1.2.1

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for togpersonalet

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for togpersonalet Servicestandard for højttalerudkald i tog for togpersonalet Formålet er god trafikinformation til kunderne Forord Alle vores kunder har en plan, når de stiger på toget. De skal på arbejde, på ferie, mødes

Læs mere

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt

Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt Trafikudvalget TRU alm. del - Bilag 492 Offentligt Fra: Verner Jensen [mailto:dans@webspeed.dk] Sendt: 8. august 2006 11:19 Sendt til: Læst Samtale: Elendig kommunikation fra en stor statsvirksomhed Emne:

Læs mere

ER JERES BEREDSKAB KLAR TIL ET BESØG FRA ARBEJDSTILSYNET?

ER JERES BEREDSKAB KLAR TIL ET BESØG FRA ARBEJDSTILSYNET? ER JERES BEREDSKAB KLAR TIL ET BESØG FRA ARBEJDSTILSYNET? 16.1.2014 Arbejdstilsynet afslører dårligt arbejdsmiljø som aldrig før, viser de senest offentliggjorte tal. For virksomheder kan overtrædelser

Læs mere

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 222 Offentligt

Transportudvalget TRU alm. del Bilag 222 Offentligt Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 222 Offentligt Redegørelse Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sikkerhedsseler og

Læs mere

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT

OG FORBUDT 180 KM ITIMEN! 90TONSSTÅL STRÆKNING:SVENDBORGBANEN AT KRYDSE SPORET ER DØDSENSFARLIGT STRÆKNING:SVENDBORGBANEN Et InterCity tog vejer 90 tons og skyder en tophastighed på 120 km/t. Så meget stål i så høj fart på et togspor udgør voldsomme kræfter. Ved at krydse sporet uden for de afmærkede

Læs mere

Af- og påstigning i bus, tog og metro

Af- og påstigning i bus, tog og metro Af- og påstigning i bus, tog og metro NOTAT August 2018 Indhold 1. Baggrund og formål 3 2. Resumé og anbefalinger 4 2.1 Resumé 4 2.2 Passagerpulsens ønsker og anbefalinger 6 3. Resultater 9 3.1 Bus 10

Læs mere

Kontrolafgift på 700 kr. for manglende klip. Kort kunne ikke stemples.

Kontrolafgift på 700 kr. for manglende klip. Kort kunne ikke stemples. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0305 Klageren: XX 2950 Vedbæk Indklagede: DSBFirst Klagen vedrører: Kontrolafgift på 700 kr. for manglende klip. Kort kunne ikke stemples.

Læs mere

Sikkerhed og selvforvaltning

Sikkerhed og selvforvaltning Sikkerhed og selvforvaltning Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt - Hvor langt er vi kommet? Hvordan kommer vi videre? Jernbanen og sikkerhed hvor står vi, hvad kan vi? Er der medvind eller

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet

Servicestandard for højttalerudkald i tog. For togpersonalet Servicestandard for højttalerudkald i tog For togpersonalet Formålet er god trafikinformation til kunderne Standarden Folderen her henvender sig til dig som togfører i DSB og handler om standarden for

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. grundet påstigning på S-tog inden modtagelse af sms-billet.

Kontrolafgift på 750 kr. grundet påstigning på S-tog inden modtagelse af sms-billet. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0168 Klageren: Indklagede: XX 8210 Aarhus V DSB S-tog Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. grundet påstigning på S-tog inden modtagelse

Læs mere

Redegørelse om signalforbikørsler

Redegørelse om signalforbikørsler Transportudvalget 2011-12 TRU alm. del Bilag 11 Offentligt 16.08.11 Redegørelse om signalforbikørsler 1. Indledning og sammenfatning På baggrund af en række artikler i Berlingske Tidende d. 29. juli 2011

Læs mere

1. Har jeres organisation kendskab til den nye databeskyttelsesforordning?

1. Har jeres organisation kendskab til den nye databeskyttelsesforordning? Her finder I 12 spørgsmål, som I, der er dataansvarlige, med fordel kan forholde jer til allerede nu for at forberede jer på den nye databeskyttelsesforordning, som finder anvendelse fra den 25. maj 2018.

Læs mere

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen.

Kravene til indholdet af den nationale implementeringsplan er angivet i TSI-OPE kapitel 7.1 Principper og 7.2 Retningslinier for gennemførelsen. Adelgade 13 1304 København K Telefon 7226 7000 Fax 7226 7070 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Danmarks implementeringsplan for TSI Drift og trafikstyring (TSI-OPE) Danmarks nationale implementeringsplan

Læs mere

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.

Redegørelse. Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09. 28.05.2014 Side 1 af 7 Redegørelse Traktor kørt ud foran tog i overkørsel ved Holbæk HCLJ611-2013-155 Alvorlig ulykke Kollision Togkørsel Dato: 04.06.2013 Tidspunkt: 09.47 Sted: Holbæk Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn

Denn. Vejledning til veteranbanebekendtgørelsen. Tilsyn Denn Vejledning til kapitel 5 Tilsyn 13. januar 2012 {denne side er blank} 3 Vejledning til Forord Forord Generelt Bekendtgørelse nr. 1354 af 2. december 2010 om ikke erhvervsmæssig jernbanedrift () kan

Læs mere

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen.

Jeg har derfor bedt DSB s bestyrelsesformand såvel som Banedanmark om et bidrag til redegørelsen. MINISTEREN Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K (ministersvar@ft.dk) Dato J. nr. 2. februar 2018 2016-5694 Frederiksholms Kanal 27 F 1220 København K Telefon 41 71

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne

TSI-OPE angiver (i kapitel 7.1 Principper) rammerne for gennemførelse af bestemmelserne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.trafikstyrelsen.dk Notat CATE Journal TS10301-00015 Dato 12. november 2013 Opdatering af Danmarks gennemførelsesplan for TSI Drift og trafikstyring

Læs mere

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer.

Svaret vedlægges i 5 eksemplarer. Trafikudvalget (2. samling) TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 138 Offentligt Folketingets Trafikudvalg Christiansborg 1240 København K Dato J.nr. : : 7. juni 2005 004-000154 (1) Trafikudvalget har i brev

Læs mere

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden

En attraktiv jernbane. nu og i fremtiden En attraktiv jernbane nu og i fremtiden 1 Vi forbinder danskerne I Banedanmark sørger vi for, at der kan køre tog i Danmark Vi arbejder hver dag året rundt for, at togtrafikken kan afvikles smidigt og

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0

Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB. April Version 1.0 Sikkerhedsledelsen SIKKERHEDSSPOLITIK FOR DSB April 2008 Version 1.0 Indhold 1. Indledning... 3 2. Mission... 3 3. Målsætning... 3 4. Dækningsområde og afgrænsning... 4 5. Ansvar og organisering... 4 6.

Læs mere

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål S og T i samråd d. 16. august Spørgsmål S:

Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål S og T i samråd d. 16. august Spørgsmål S: Trafikudvalget TRU alm. del - Svar på Spørgsmål 443 Offentligt Talepapir til besvarelse af samrådsspørgsmål S og T i samråd d. 16. august 2006 Spørgsmål S: Med henvisning til redegørelse på TRU alm. del

Læs mere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for lokomotivførere

Servicestandard for højttalerudkald i tog. for lokomotivførere Servicestandard for højttalerudkald i tog for lokomotivførere Formålet er god trafikinformation til kunderne Forord Alle vores kunder har en plan, når de stiger på toget. De skal på arbejde, på ferie,

Læs mere

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets

Socialudvalg. Grundnotatet sendes endvidere til Folketingets Erhvervsudvalg og Folketingets Socialudvalget SOU alm. del - Bilag 168 Offentligt GRUNDNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 9. januar 2009 Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om passagerers rettigheder

Læs mere

Kontrolafgift på 600 kr. for manglende billet til 1. klasse samt rykkergebyr på 100 kr.

Kontrolafgift på 600 kr. for manglende billet til 1. klasse samt rykkergebyr på 100 kr. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0150 Klageren: XX 2960 Rungsted Kyst Indklagede: DSBFirst Klagen vedrører: Kontrolafgift på 600 kr. for manglende billet til 1. klasse

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende modtagelse af mobilbillet inden påstigning

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet manglende modtagelse af mobilbillet inden påstigning AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2019-0024 Klageren: XX 1954 Frederiksberg C Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantog

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen BEK nr 1181 af 22/09/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 7. januar 2017 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, j.nr. TS10901-00016

Læs mere

2 X kontrolafgift på 750 kr. for at køre på pensionistkort i spærretiden samt rykkergebyr på hver 100 kr.

2 X kontrolafgift på 750 kr. for at køre på pensionistkort i spærretiden samt rykkergebyr på hver 100 kr. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2009-0210 Klageren: XX Indklagede: DSB S-tog A/S Sølvgade 40 1349 K. Klagen vedrører: 2 X kontrolafgift på 750 kr. for at køre på pensionistkort

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på børnemobilbillet, samt rykkergebyr på 100 kr. Fejl i DOT applikation?

Kontrolafgift på 750 kr. for rejse på børnemobilbillet, samt rykkergebyr på 100 kr. Fejl i DOT applikation? AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0198 Klageren: XX 2400 København NV Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempel. Kontrolleret på perron.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempel. Kontrolleret på perron. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0164 Klageren: XX 4600 Køge Indklagede: DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende stempel. Kontrolleret på

Læs mere

Kontrolafgift på 2 X 300 kr. for manglende stempling af klippekort. Børn på 13 år.

Kontrolafgift på 2 X 300 kr. for manglende stempling af klippekort. Børn på 13 år. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2010-0034 Klageren: Indklagede: XX på vegne YY og ZZ ARRIVA TOG A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 2 X 300 kr. for manglende stempling af

Læs mere

Resumé af buspassagerers rettigheder 1

Resumé af buspassagerers rettigheder 1 Resumé af buspassagerers rettigheder 1 Forordning (EU) nr. 181/2011 (i det følgende benævnt "forordningen") finder anvendelse fra den 1. marts 2013. Forordningen fastsætter et minimum af rettigheder for

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0223 Klageren: Indklagede: XX 2765 Smørum Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for rejse

Læs mere

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt

Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt RAVN Bane 2016 ApS Roholmsvej 12 F 2620 Albertslund Att.: Adm. dir. Jesper Ravn Fremsendt pr. mail til: jesper@ravn-bane.dk 15. april 2016 Afgørelse om afslag på anmodning om aktindsigt Kære Jesper Ravn,

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0169 Klageren: XX 2800 Lyngby Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Pejlemærker for trafikinformation i fremtiden for fjern- og regionaltog. 17.Maj 2010 BaneBranchen Fra tanke til handling

Pejlemærker for trafikinformation i fremtiden for fjern- og regionaltog. 17.Maj 2010 BaneBranchen Fra tanke til handling Pejlemærker for trafikinformation i fremtiden for fjern- og regionaltog 17.Maj 2010 BaneBranchen Fra tanke til handling Pejlemærker for trafikinformation i fremtiden Temaer Passagerens forventninger til

Læs mere

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat

Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Opsamling på dialogmøde om Entreprenører på eget sikkerhedscertifikat Afholdt torsdag d. 28. januar 2016 hos Banedanmark Program for mødet 1) Velkomst og formål ved Martin Harrow, områdechef for Kvalitet

Læs mere

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog

Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog 02.11.2012 Side 1 af 9 Redegørelse Gadstrup station, to personer blev påkørt af tog HCLJ611-2012-93 Ulykke Personpåkørsel Togkørsel Dato: 27.08.2012 Tidspunkt: 09:02 Sted: Gadstrup station Infrastrukturforvalter:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet bestilt efter påstigning. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet bestilt efter påstigning. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0249 Klageren: Indklagede: XX på vegne af YY 2920 Charlottenlund DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet til sidste del af rejsen samt to rykkere på 100 kr. hver.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende billet til sidste del af rejsen samt to rykkere på 100 kr. hver. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0248 Klageren: Indklagede: XX på vegne af YY 8680 Ry Arriva Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. for manglende

Læs mere

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte

Tværgående rapport Pendler Rejsetidsgarantien - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 55 Offentligt Tværgående rapport en - tilmeldte og ikke-tilmeldte Transportministeriet Januar 2013 Baggrund for undersøgelsen Transportministeriet ønsker, at

Læs mere

1. Hjemmelsgrundlag for Trafikstyrelsen som myndighed

1. Hjemmelsgrundlag for Trafikstyrelsen som myndighed Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7221 8888 www.trafikstyrelsen.dk Ansvarsforhold i forhold til skader påført tredjemand i forbindelse med anlæg af Metro Cityringen. Dette notat gør rede

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet

UDKAST. Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet UDKAST Bekendtgørelse om beredskabsarbejde på jernbane- og luftfartsområdet I medfør af 147 a, 149, stk. 10 og 152 a, i lov om luftfart, jf. lovbekendtgørelse nr. 1036 af 29. august 2013, og 8 d, stk.

Læs mere

En jernbane i vækst - debatoplæg. 23. September 2009

En jernbane i vækst - debatoplæg. 23. September 2009 En jernbane i vækst - debatoplæg 23. September 2009 Mål for jernbanen Den kollektive trafik skal løfte det meste af fremtidens trafikvækst Jernbanen skal levere attraktiv transport med kunden i centrum

Læs mere

Sikkerhedsuddannelse for tyske lokomotivførere, der skal køre ind og ud af Padborg station

Sikkerhedsuddannelse for tyske lokomotivførere, der skal køre ind og ud af Padborg station INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 Målgruppe... 2 2 Mål... 2 3 Personlige forudsætninger for deltagelse på kurset... 2 4 Beskrivelse af uddannelsen... 2 4.1 Generelt... 2 4.2 Varighed... 2 4.3 Undervisningsmateriale...

Læs mere

To kontrolafgifter på hver 750 kr. Kørte med den forkerte metro. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer)

To kontrolafgifter på hver 750 kr. Kørte med den forkerte metro. Bjarne Lindberg Bak Ingrid Dissing Lise Bjørg Pedersen (2 stemmer) AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0012 Klageren: XX på egne vegne og på vegne YY 2700 Brønshøj og 2100 København Ø Indklagede: Metro Service A/S Klagen vedrører: To kontrolafgifter

Læs mere

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag.

Tak for invitationen til at komme her i udvalget i dag. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 349 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER [Kun det talte ord gælder] Talepapir ERU alm. del Spm. Ø stillet den 8. april 2014

Læs mere

Godtgørelse på 3.129,15 kr. i anledning forsinkelser med DSBØresund. Ingrid Dissing (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg

Godtgørelse på 3.129,15 kr. i anledning forsinkelser med DSBØresund. Ingrid Dissing (2 stemmer) Asta Ostrowski Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2014-0044 Klageren: XX Indklagede: DSBØresund CVRnummer: 2930824 Klagen vedrører: Godtgørelse på 3.129,15 kr. i anledning forsinkelser med

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0205 Klageren: XX på vegne af sønnen YY 3660 Stenløse Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen 1)

Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder m.v. til Trafikstyrelsen 1) BEK nr 575 af 25/05/2010 Udskriftsdato: 10. april 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Transportmin. Trafikstyrelsen, j.nr. T691-000138 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv.

Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 308 Offentligt Talepapir til brug for besvarelse af samrådsspørgsmål P om øget samkørsel, delebilsordninger mv. Samrådsspørgsmål P - TRU

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekortet. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekortet. Ingrid Dissing (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0321 Klageren: XX 2880 Bagsværd Indklagede: DSB S-tog CVR: 25 05 00 53 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekort.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på periodekort. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2016-0037 Klageren: XX 1302 Kbh K Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes krav:

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker, forløbere til ulykker og sikkerhedsmæssige uregelmæssigheder mv. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantog

Læs mere

Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse

Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse Gammel Mønt 4 1117 København K Telefon 7226 7000 Fax 3338 1439 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Vejledning vedr. godkendelse af eksisterende køretøjer uden en ibrugtagningstilladelse Notat

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet ikke modtaget inden påstigning.

Kontrolafgift på 750 kr. Sms-billet ikke modtaget inden påstigning. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0397 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S Metroselskabet I/S v/metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift

Læs mere

Klagen vedrører: Annullering af kontrolafgift på 750 kr. mod et ekspeditionsgebyr på 125 kr. ved efterfølgende forevisning af gyldigt periodekort.

Klagen vedrører: Annullering af kontrolafgift på 750 kr. mod et ekspeditionsgebyr på 125 kr. ved efterfølgende forevisning af gyldigt periodekort. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2011-0206 Klageren: Indklagede: XX 3000 Helsingør DSBFirst Klagen vedrører: Annullering af kontrolafgift på 750 kr. mod et ekspeditionsgebyr

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet til Trafik- og Byggestyrelsen. 1. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk tbst.dk Høringsnotat Notat TS10901-00016 29-08-2016 Bekendtgørelse om indberetning af data vedrørende ulykker på letbaneområdet

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0156 Klageren: XX på vegne af den medrejsende YY 2700 Brønshøj Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38

Læs mere

Statsforvaltningens brev til en borger Din henvendelse vedrørende Region Syddanmark

Statsforvaltningens brev til en borger Din henvendelse vedrørende Region Syddanmark Statsforvaltningens brev til en borger 2016-34128 Dato: 21-12-2016 Tilsynet Din henvendelse vedrørende Region Syddanmark Den 22. april 2016 rettede du henvendelse til Statsforvaltningen om åremålskontrakter

Læs mere

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd:

En enkelt af servituttens bestemmelse vedrører imidlertid andre forhold og har følgende ordlyd: Rentemestervej 8, 2400 København NV Tlf.: 7254 1000 Fax: 7254 1001 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 22. juni 2009 J.nr. NKN-33-02991 mje Afgørelse i sagen om muligheden for at håndhæve

Læs mere

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v.

Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. Blanket til brug ved indberetning af data vedrørende ulykker og forløbere til ulykker m.v. Jernbanevirksomheder, jernbaneinfrastrukturforvaltere, veteranbaner og veterantogsorganisationer skal indberette

Læs mere

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER 1 INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse

Læs mere

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 203 Offentligt

Transport-, Bygnings- og Boligudvalget TRU Alm.del Bilag 203 Offentligt Transport-, Bygnings- og Boligudvalget 2016-17 TRU Alm.del Bilag 203 Offentligt HØRINGSNOTAT Dato J. nr. 27. februar 2017 2017-943 Høringsnotat vedr. forslag om halvtimesdrift på Svendborgbanen 1. Baggrund

Læs mere

En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark

En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark En strategi for sikkerhed og interoperabilitet på jernbanen i Danmark Af Sikkerhedsdirektør Jesper Rasmussen, Trafikstyrelsen Resumé I februar 2009 offentliggjorde Trafikstyrelsen en strategi for sikkerhed

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. Numrene på periodekortets stamkort ulæselige. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Kontrolafgift på 750 kr. Numrene på periodekortets stamkort ulæselige. Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0236 Klageren: Indklagede: XX 2630 Taastrup DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr. Numrene

Læs mere

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg

Bjarne Lindberg Bak (2 stemmer) Lise Bjørg Pedersen Torben Steenberg AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2012-0166 Klageren: Indklagede: XX 2300 København S Metro Service A/S Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning: Kontrolafgift på 750 kr.

Læs mere

Rapport. Nærved Ulykker. - En kortlægning af Nærved Ulykker for lokomotivførere

Rapport. Nærved Ulykker. - En kortlægning af Nærved Ulykker for lokomotivførere Rapport Nærved Ulykker - En kortlægning af Nærved Ulykker for lokomotivførere Branchearbejdsmiljørådet for transport og engros BAR projektnummer T-08-13 BAR Transport og engros Fællessekretariatet 1217

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Året på skinner. TØF konference om kollektiv trafik 12. oktober 2010 v\ kontorchef Lasse Winterberg

Året på skinner. TØF konference om kollektiv trafik 12. oktober 2010 v\ kontorchef Lasse Winterberg Året på skinner TØF konference om kollektiv trafik 12. oktober 2010 v\ kontorchef Lasse Winterberg DSB November 09: Nat S-tog indføres i weekenden Januar 10: Marts: April: August: September: virksomhed

Læs mere

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016

HÅNDBOG EFTERSYN AF BYGVÆRKER HØRINGSBOG JANUAR 2016 HÅNDBOG HØRINGSBOG JANUAR 2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 GENNEMFØRELSE AF HØRINGEN 3 2 HØRINGSBREV 4 3 RESULTAT AF HØRINGEN 8 4 HØRINGSSVAR 9 4.1 Transportministeriet 9 4.2 Trafikstyrelsen 10 4.3 Lokalbanen

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på billetten.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende zone på billetten. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0262 Klageren: XX 6300 Gråsten Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVR: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Ankenævnets sammensætning:

Læs mere

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende modtagelse af sms-billet inden påstigning, samt dårlig skiltning vedrørende køb af sms-billetter.

Kontrolafgift på 750 kr. for manglende modtagelse af sms-billet inden påstigning, samt dårlig skiltning vedrørende køb af sms-billetter. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2015-0260 Klageren: Indklagede: XX på vegne af datteren YY 3060 Espergærde Movia v/lokalbanen A/S CVRnummer: 26 12 51 46 Klageren reklameret

Læs mere

ARTIKEL 29-Gruppen vedrørende Databeskyttelse

ARTIKEL 29-Gruppen vedrørende Databeskyttelse ARTIKEL 29-Gruppen vedrørende Databeskyttelse 1112/05/DA WP 103 Udtalelse 1/2005 om databeskyttelsesniveauet i Canada i forbindelse med luftfartsselskabers overførsel af PNR- og API-oplysninger Vedtaget

Læs mere

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE

HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE JOURNALNUMMER 05.01.25-P17-1-18 SKREVET AF JACOB ASBJØRN JACOBSEN HØRINGSSVAR TIL TRAFIKPLAN FOR DEN STATSLIGE JERNBANE 2017-2032 Stevns Kommune har med stor interesse læst den nye trafikplan igennem som

Læs mere

Redegørelse. Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57

Redegørelse. Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57 14.03.2013 Side 1 af 8 Redegørelse Brand i Lyn 50 HCLJ 619-2012-66 Hændelse Brand Togkørsel Dato: 22.06.2012 Tidspunkt: Kl. 18:57 Sted: Borup station Infrastrukturforvalter: Banedanmark Jernbanevirksomhed:

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2010-11 L 102 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen K O M M E N T E R E T O V E R S I G T Dato: 13. december 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2010-9404-0148 Dok.: MHE40712 over høringssvar

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet SMS-billet modtaget efter påstigning

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet SMS-billet modtaget efter påstigning AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2018-0109 Klageren: XX på vegne af sønnen YY 2300 Kbh. S Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører:

Læs mere

Bestemmelser for Jernbane BJ

Bestemmelser for Jernbane BJ Bestemmelser for Jernbane BJ 5-3-2015 Bestemmelser for drifts- og trafikstyringsregler (DTR) på jernbaneområdet 1 I medfør af 56 i jernbaneloven, lov nr. 686 af 27. maj 2015, fastsættes efter bemyndigelse

Læs mere

Klagegebyr modtaget i ankenævnet: Henholdsvis 25. og 27. februar 2009

Klagegebyr modtaget i ankenævnet: Henholdsvis 25. og 27. februar 2009 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2009-0010 og 2009-0011 Klager: XX Indklagede: DSB S-tog A/S Klagen vedrører: Kontrolafgift på 2 x 750 kr. for at rejse uden billet Nævnets

Læs mere

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet udløbet rejsehjemmel.

AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO. Kontrolafgift på 750 kr. grundet udløbet rejsehjemmel. AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2017-0051 Klageren: XX 7500 Holstebro Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Parternes

Læs mere