GODKENDT Dansk Vandrelaug Nr. 1 Referat Dato Økonomiudvalg Side 1.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "GODKENDT Dansk Vandrelaug Nr. 1 Referat Dato Økonomiudvalg Side 1."

Transkript

1 Økonomiudvalg Side 1. Bilag nr Mødested: Kultorvet 7, mødelokalet 1. sal. Tidspunkt: Torsdag den 28. april 2016 kl Medlemmer: Formand for udvalget Steen Kobberø-Hansen (SKH), Alice Mortensen (AM), Sven Høier (SH), Ole Bertelsen (OB) og Jan-Ewald Hovmand (JEH). Fra sekretariatet: Anna-Kathrine Hauborg (AKH) Erik Krogh (EKR) Afbud: Forplejning Kaffe/te og frokost Kommende møder: Mødets punkter 0. Siden sidst 1. Godkendelse af dagsorden 2. Opfølgning på referat af møde nr. 2 den 2. september Gennemgang af hovedtal Gennemgang af likviditetsanalysen Drøftelse af oplæg til formue og driftsstyring over 15 år 6. Drøftelse af opgørelse over realiserede og urealiserede kurstab på obligationer i Eventuel investering af udtrukne midler m.v. 8. Behandling af 1. udkast til regnskab Status vedr. regulering af huslejen for lejemålet Kultorvet 7, Status vedr. fritagelse for dækningsafgift i Københavns Kommune 11. Overvejelser vedr. Kultorvets økonomi 12. Planlægning af kommende møder i økonomiudvalget 13. Eventuelt

2 Økonomiudvalg Side 2. pkt. 0: Siden sidst Med henblik på at sikre likviditeten resten af året blev der den 2. dec solgt 2,50 % Realkredit Danmark obligationer for i alt kr Den 18. januar 2016 blev der geninvesteret i 3,50 % Realkredit Danmark obligationer for i alt ca. kr ,000. For at sikre likviditeten henover sommeren skete der et salg af 2,50 % obligationer for i alt kr. den 15. april pkt. 1: Godkendelse af dagsorden Da første udkast til regnskab 2015 var udsendt aftenen før mødet i økonomiudvalget, anbefalede SKH, at dagsordenens punkt 8 vedr. behandling af 1. udkast til regnskab 2015 ville blive grundigt gennemgået på det næste møde i økonomiudvalget. Herefter blev dagsordenen godkendt. pkt. 2: Opfølgning på referat af møde nr. 2 den 2. sept På dagens møde i økonomiudvalget blev det besluttet, at hovedtallene for januarmarts udsendes for et samlet kvartal. Herefter udsendes hovedtallene månedsvis til medlemmerne af økonomiudvalget medio den efterfølgende måned. EKR Under en gennemgang af referatet blev følgende punkt noteret som udestående: Vedr. det budgetterede beløb til administrationsomkostninger og repræsentation under Styrelsen blev det besluttet, at EKR skal undersøge, hvad der er medregnet af udgifter under det samlede beløb på kr. EKR Til det oplyste EKR på dagens møde i økonomiudvalget, at kr var administrationstilskud til medlemmerne af Styrelsen mens den resterende del var repræsentation under Styrelsen, herunder bl.a. afholdelse af reception for den tidligere bogholder, Birgit Jensen. Da udgiften til administrationstilskud til medlemmerne af Styrelsen ikke skal konteres under Styrelsen/repræsentation, var denne fejl i budget 2016 efter mødet den derfor rettet efterfølgende. pkt. 3: Gennemgang af hovedtal Bilag udsendt via mail den Efter en gennemgang af hovedtallene for 1. kvartal blev det konkluderet, at der p.t. var brugt ca kr. mere, som blev begrundet som følger: I forhold til distributionen af VandreLiv er der i budgettet regnet med en besparelse på ca kr., idet VandreLiv ikke mere skulle udsendes til nye medlemmer, oplyste OB.

3 Økonomiudvalg Side 3. Da VandreLiv forsat udsendes til nye medlemmer er der en omkostning, som ikke var indregnet i budgettet for Det blev besluttet på mødet, at Styrelsen skal tage stilling til, om nye medlemmer skal modtage et eksemplar af det nyeste medlemsblad eller ikke, idet distributionen indebærer en omkostning, som ikke er medtaget i budget SKH Ved en sammenligning af hovedtallene for 1. kvartal 2015 med hovedtallene for 1. kvartal 2016 havde OB konstateret, at der under Styrelsens udgifter var brugt ca kr. mere, som bl.a. dækkede godtgørelse af SKH s udgifter i forbindelse med diverse besøg i lokalafdelingerne, afholdelse af et weekendmøde for Styrelsen i februar måned samt dækning af udgifter i forbindelse med den nye udviklingsarbejdsgruppe, som blev nedsat på landsmødet Den resterende merudgift på ca kr. vedrørte etableringen af den nye medlemsportal, der skyldes en periodisering af udgiften i forhold til året før, idet sidste rate af betalingen først var sket primo pkt. 4: Gennemgang af likviditetsanalysen 2016 Bilag udsendt via mail den 7. april 2016 I forhold til det udleverede bilag spurgte OB ind til, hvorfor der var et forventet overforbrug på ca kr. i forhold til budget I relation til bilaget var udtrækning og salg af obligationer angivet til ca. 1,9 mil. kr. mod en geninvestering på 1,5 mil. kr. Jf. ovenstående gennemgang af hovedtallene for 1. kvartal 2016 var der brugt kr. mere og derudover var der i budgettet for 2016 afsat kr. til etablering af en kursus- og tilmeldingsportal. Resten skyldtes periodisering af udgifterne. Økonomiudvalget vil følge den økonomiske udvikling jf. beslutningen under dagsordenspunkt 2 vedr. regelmæssige udsendelser af hovedtallene samt opnå besparelser, hvor det er muligt. Til næste møde vil SKH ændre opbygningen af likviditetsanalysen. SKH pkt. 5: Drøftelse af oplæg til formue og driftsstyring over 15 år Bilag: Oplæg til formue- og driftsstyring over 15 år blev udsendt med dagsordenen. Oplægget til formue og driftsstyring vil blive præsenteret for afdelingsformændene på det kommende formandsmøde som et princip. Med henvisning til beslutningen på Styr var Styrelsen enige i oplægget til formue og driftsstyring over de næste 15 år.

4 Økonomiudvalg Side 4. SKH indledte med at oplyse, at oplægget var et værktøj til beregning af formuens størrelse henover årene. Det er tanken, at medlemmerne af økonomiudvalget skal være behjælpelig med beregningen af tallene, og at arbejdet med dette skal starte i SH mente, at bilaget skulle afspejle de kontante penge, og derfor skulle afskrivningerne ikke figurere på oplægget. Dernæst var SH bekymret over, at tallene pr. år ikke var i balance. OB mente, at beløbene vedr. afskrivninger burde stå anført under indtægter. Derudover mente OB, at driften skal være i balance. Hans holdning var, at reduktion af formuens størrelse kun komme på tale, såfremt der blev anvendt midler til specielle projekter. Med reference til bilaget var beregningen af formuen opgjort til 7 mil. kr., hvilket ifølge OB var 1 mil. kr. for højt. Med hensyn til formuens minimum var et beløb på 3 mil. kr. efter OB s mening en mere passende størrelse frem for de 2 mil. kr., som var angivet i bilaget. I forhold til anvendelsen af formuen ønskede SKH, at deltagelsen i formands- og landsmøder på sigt kunne være gratis for de frivillige. Allerhelst så han, at alt omkring de frivillige skulle være gratis. OB tilbød at udarbejde en beregning af kontingenterne med henblik på, at vandreturene skulle være gratis for alle at deltage i. I den forbindelse bad han om modtagelse af de nyeste afdelingsregnskaber. OB pkt. 6: Drøftelse af opgørelse over realiserede og urealiserede kurstab på obligationer i 2015, herunder diskussion af evt. ændringer til Dansk Vandrelaugs investeringspolitik Bilag udsendt via mail den 11. april 2016 opgørelse over gevinst og tab på obligationer Bilag vedr. Dansk Vandrelaugs investeringsprofil jf. Danske Bank udsendt via mail den Med henvisning til førstnævnte bilag havde den eksterne revisor oplyst, at årets resultat for 2015 blev påvirket i negativ retning med kr grundet kurstab på obligationerne. SH mente, at denne opgørelse var en sandhed med modifikationer, idet de kr. skyldtes køb af obligationer til en høj kurs mens de resterende kr. var irrelevante at medtage i opgørelsen over kurstabet, idet de ikke var i risiko for at blive udtrukket. I forhold til opgørelsen af obligationernes værdi var anskaffelsesværdien ifølge SH ikke relevant men derimod værdien af obligationen på købstidspunktet, der var relevant. SH nævnte, at der på obligationsmarkedet havde været en stor udtrækningsprocent på over 30 % på det seneste.

5 Økonomiudvalg Side 5. I forhold til geninvesteringen i obligationer oplyste SH, at det altid har været hans formel, at en ¼ del af årets underskud hvert kvartal dækkes med udtrækket af obligationer, hvorefter resten kan investeres. I relation til bilaget vedr. Dansk Vandrelaugs investeringsprofil jf. Danske Bank nævnte SKH, at han havde deltaget i et webinar med Danske Bank efterfølgende, hvor de forslog en fordeling af investeringerne med 80 % i obligationer og 20 % i aktier. I forlængelse heraf nævnte SKH, at både den eksterne revisor og Danske Bank havde foreslået Dansk Vandrelaug at investere i en investeringsforening. Som eksempel pegede SKH på investeringsforeningen i Danske Bank, Danske Invest, hvor en investering i Fonde, som var en investering i 100 % obligationer, som relevant. Investering i Fonde gav p.t. en forrentning på 1 %, hvilket var lavt i forhold til den nuværende forrentning. I den forbindelse blev det foreslået at rette henvendelse til Danske Bank med henblik på en højere forretning mod en lidt større risiko. Det blev besluttet, at Dansk Vandrelaug fremadrettet vil købe og sælge obligationer, som det tidligere har været praktiseret. SKH har dog brug for vejledning af OB og SH i forhold til fremtidige køb/salg af obligationer. Det blev konkluderet, at investeringsprofilen som fremsendt af Danske Bank var uændret. pkt. 7: Eventuel investering af udtrukne midler m.v. v/sh SH oplyste, at såfremt der på nuværende tidspunkt skulle investeres, kunne et køb af 3 % obligationer være relevante, som p.t. lå omkring kurs 100. Det blev besluttet, at eventuel investering skal diskuteres på næste møde. Jf. likviditetsanalysen skal der ske et salg af obligationer til september, oplyste SKH. pkt. 8: Behandling af 1. udkast til regnskab 2015 Bilag: 1. udkast til regnskab 2015 udsendes senere. EKR beklagede den sene udsendelse af regnskabet. Årets resultat for regnskab 2015 udviste et underskud på kr Fratrukket finansieringsomkostningerne på kr var der i forhold til budgettet for 2015 brugt kr mere, som dels var anvendt til rekruttering af ny bogholder samt dels til dobbelt løn til tidligere og nuværende bogholder i en periode, forklarede OB. Pga. af den sene udsendelse af regnskabet blev det derfor besluttet, at regnskabet gennemgås grundigt på det næste møde i økonomiudvalget.

6 Økonomiudvalg Side 6. pkt. 9: Status vedr. regulering af huslejen for lejemålet Kultorvet 7, 3. OB oplyste, at sagen p.t. ligger i huslejenævnet, idet Frank Hedegaard har fremsendt indsigelser imod regulering af lejen. Det medfører, at huslejenævnet skal besigtige lejemålet på et tidspunkt, hvorefter de vil træffe en afgørelse. Men der er varslet en regulering af huslejen for Frank Hedegaard, oplyste OB. pkt. 10: Status vedr. fritagelse for dækningsafgift i Københavns Kommune. SKH oplyste, at Københavns Kommune var rykket for et svar vedr. fritagelsen for dækningsafgiften. Bliver ansøgningen om fritagelse for dækningsafgiften på ejendommen Kultorvet 7 imødekommet, vil det betyde en årlig besparelse for Dansk Vandrelaug på ca kr., oplyste OB. pkt. 11: Overvejelser vedr. Kultorvets økonomi SKH var af den opfattelse, at dette dagsordenspunkt ikke længere var aktuelt at behandle i økonomiudvalget. Med det netto overskud ejendommen giver, skal et salg end ikke overvejes, lød begrundelsen. Ifølge OB svarer overskuddet til en forrentning på 3% af ejendommens værdi. pkt. 12: Planlægning af kommende møder i økonomiudvalget Der blev aftalt flg. møder i økonomiudvalget: Onsdag den 25. maj 2016 kl Tirsdag den kl pkt. 13: Eventuelt Budget 2017 I forhold til budget 2017 oplyste SKH, at han ønskede, at der blev udarbejdet et rammebudget for 2017 til styrelsesmødet i juni (Styr 6), hvorefter udkastet til budget 2017 vil blive drøftet endeligt på Styr 7 i august. Det var endvidere planen, at budgettet fra 2017 skal indtastes i Navision, og at samtlige udgifter herefter vil blive periodiseret over 12 måneder. I den forbindelse vil udvalgene også blive bedt om at periodisere deres udgifter hen over året. SKH beder udvalgene om at indsende budgetønsker for SKH medlemmer pr. den medlemmer pr. den Kultorvet, den 18. maj 2016, Anna-Kathrine Hauborg.

Dansk Vandrelaug Dagsorden Side: 1 Styrelsesmøde nr. 4 Dato: 14. marts 2016

Dansk Vandrelaug Dagsorden Side: 1 Styrelsesmøde nr. 4 Dato: 14. marts 2016 Dagsorden Side: 1 Tidspunkt: Mandag den 14. marts 2016 kl. 10.30-17.00. Mødested: Medlemmer: Kultorvet 7, mødelokalet 4. sal. Steen Kobberø-Hansen (SKH), Christian Lauritzen (CL), Alice Mortensen (AM)

Læs mere

Dansk Vandrelaug Dagsorden Side: 1 Styrelsesmøde nr. 5 Dato: 9. maj 2016

Dansk Vandrelaug Dagsorden Side: 1 Styrelsesmøde nr. 5 Dato: 9. maj 2016 Dagsorden Side: 1 Tidspunkt: Mandag den 9. maj 2016 kl. 11.00-17.00. Mødested: Medlemmer: Kultorvet 7, mødelokalet 4. sal. Steen Kobberø-Hansen (SKH), Christian Lauritzen (CL), Alice Mortensen (AM) og

Læs mere

Referat Side: 1 Styrelsesmøde nr. 4 Dato: 14. marts 2016

Referat Side: 1 Styrelsesmøde nr. 4 Dato: 14. marts 2016 Referat Side: 1 Tidspunkt: Mandag den 14. marts 2016 kl. 10.30-17.00. Mødested: Medlemmer: Kultorvet 7, mødelokalet 4. sal. Steen Kobberø-Hansen (), Christian Lauritzen (CL), Alice Mortensen (AM) og Erik

Læs mere

Årsregnskab Grundejerforeningen Lille Grundet

Årsregnskab Grundejerforeningen Lille Grundet Årsregnskab 2007 Grundejerforeningen Lille Grundet Indholdsfortegnelse Side Bestyrelsens bemærkninger til årsregnskabet 2 Regnskabsprincipper 3 Resultatopgørelse 4 Balance 5 Noter 6 Revisionspåtegning

Læs mere

Afrapportering om udviklingen på det finansielle område i 2012

Afrapportering om udviklingen på det finansielle område i 2012 ØKONOMI, PERSONALE OG BORGERSERVICE Dato: 28. april 2013 NOTAT Sagsbehandler: Niels F.K. Madsen Afrapportering om udviklingen på det finansielle område i 2012 Indledning Økonomi- og Erhvervsudvalget skal

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

GENERALFORSAMLING I GF GIMLE & INFORMATIONSMØDE OM AFLEDNING AF VAND

GENERALFORSAMLING I GF GIMLE & INFORMATIONSMØDE OM AFLEDNING AF VAND GENERALFORSAMLING I GF GIMLE & INFORMATIONSMØDE OM AFLEDNING AF VAND Tirsdag d. 7. februar 2012 kl. 19:00 i Højdevangskirkens Menighedshus, Irlandsvej INFORMATIONSMØDE OM VANDAFLEDNING (kl. 19.00-19.30)

Læs mere

29. maj 2002 Fondsbørsmeddelelse nr. 4/2002 7 sider i alt. Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K

29. maj 2002 Fondsbørsmeddelelse nr. 4/2002 7 sider i alt. Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads 6 1067 København K Jensen & Møller Invest A/S CVR nr. 53 28 89 28 Rosenvængets Hovedvej 6 2100 København Ø Tlf. 35 27 09 02 Fax 35 38 19 50 www.jensen-moller.dk E-mail: jmi@danskfinancia.dk Københavns Fondsbørs Nikolaj Plads

Læs mere

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling

4. Økonomi efter 1. kvartal 2015. Sagsfremstilling 4. Økonomi efter 1. kvartal Sagsfremstilling Indledende bemærkninger Det indstilles til bestyrelsen under dagsordenens punkt 9, at der optages et realkreditlån på 1mia. kr. i. Det er 500 mio. kr. mere,

Læs mere

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015

11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 11. Regnskab efter 1. halvår 2015 og prognose for 2015 Sagsfremstilling Driftsresultatet efter 1. halvår viser et overskud på godt 65 mio. kr., hvilket er 74 mio. kr. bedre end det budgetterede underskud

Læs mere

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse til klagerne.

KENDELSE. Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse til klagerne. 1 København, den 8. januar 2009 KENDELSE Klagerne ctr. Susanne Juul Østergade 44 5500 Middelfart Sagen angår spørgsmålet, om indklagede har udarbejdet et fejlagtigt salgsbudget og derfor skal betale godtgørelse

Læs mere

Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag, den 17. maj 2017 kl i Grønlykkeparkens beboerlokale, 2670 Greve

Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag, den 17. maj 2017 kl i Grønlykkeparkens beboerlokale, 2670 Greve Referat fra organisationsbestyrelsesmøde onsdag, den 17. maj 2017 kl. 17.30 i Grønlykkeparkens beboerlokale, 2670 Greve 18. maj 2017 Deltagere: Øvrige: Afbud: Rainer Petersen (RP), Carl Jensen (CJ), Preben

Læs mere

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a.

Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. Boligorganisationen Lundebjerggård Administrator: Almenbo a.m.b.a. 30. oktober 2012 Referat af: Ordinært bestyrelses- og repræsentantskabsmøde for Boligorganisationen Lundebjerggård Mødedato og -tid: onsdag

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde onsdag den 26. november 2014, kl. 18.30 i Andelslandsbyen

Referat af Bestyrelsesmøde onsdag den 26. november 2014, kl. 18.30 i Andelslandsbyen Afbud: Ingen Referat af Bestyrelsesmøde onsdag den 26. november 2014, Sagsfremstilling 1. Godkendelse af dagsorden. Godkendt 2. Godkendelse af referat. Godkendt 3. Meddelelser fra formanden kl. 18.30 i

Læs mere

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015

NOTAT: Østsjællands Beredskab budget godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober 2015 Økonomi og Ejendomme Sagsnr. 264244 Brevid. 2211093 Ref. KTH Dir. tlf. 46 31 30 60 Kirstenth@roskilde.dk 20. oktober 2015 NOTAT: Østsjællands Beredskab budget 20152018 godkendt ved bestyrelsesmøde 8. oktober

Læs mere

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Onsdag den 21. september Mødetidspunkt: kl. 19.

GLOSTRUP KOMMUNE. Referat. Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg. Mødedato: Onsdag den 21. september Mødetidspunkt: kl. 19. GLOSTRUP KOMMUNE Referat Brugerbestyrelsen for Glostrup Idrætsanlæg Mødedato: Onsdag den 21. september 2016 Mødetidspunkt: kl. 19.00 Mødelokale: Medlemmer: Afbud: Møderum 5, Glostrup Fritidscenter Frank

Læs mere

Referat af Ordinær Generalforsamling i Hellerup Roklub, afholdt den 27.02.2013.

Referat af Ordinær Generalforsamling i Hellerup Roklub, afholdt den 27.02.2013. Referat af Ordinær Generalforsamling i Hellerup Roklub, afholdt den 27.02.2013. Sted: Hellerup Roklub Referent: Maureen Jørgensen 1. Valg af dirigent og referent. Bestyrelsen foreslog Dorthe Budtz som

Læs mere

Årsregnskab Grundejerforeningen Lille Grundet

Årsregnskab Grundejerforeningen Lille Grundet Årsregnskab 2010 Grundejerforeningen Lille Grundet Indholdsfortegnelse Side Bestyrelsens bemærkninger til årsregnskabet 1 Regnskabsprincipper 2 Resultatopgørelse 3 Balance 4 Noter 5 Revisionspåtegning

Læs mere

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen

Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Dansk Vandrelaug Aarhusafdelingen Generalforsamling 13. marts 2018 Sted: Huset Trøjborg, Kirkegårdsvej 51, 8000 Aarhus C Tid: 19.00-22.00 Referat Dagsorden: Velkomst Formanden, Arne Rindom, bød velkommen

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Indkaldelse til Generalforsamling i Grundejerforeningen Svenstruphøj. Torsdag den 19. april 2012 kl i Sognegården Gammel Viborg Vej 17

Indkaldelse til Generalforsamling i Grundejerforeningen Svenstruphøj. Torsdag den 19. april 2012 kl i Sognegården Gammel Viborg Vej 17 Indkaldelse til Generalforsamling i Torsdag den 19. april 2012 kl. 19.00 i Sognegården Gammel Viborg Vej 17 I år har vi inviteret Karl Erik fra Grøn gruppe under Svenstrup Samråd til bl.a. at fortælle

Læs mere

ALTERNATIV INVEST. Halvårsrapport, 30. juni 2007 Investeringsforeningen Alternativ Invest Afdeling Globale Garanti Investeringer. CVR nr.

ALTERNATIV INVEST. Halvårsrapport, 30. juni 2007 Investeringsforeningen Alternativ Invest Afdeling Globale Garanti Investeringer. CVR nr. Halvårsrapport, 30. juni 2007 Investeringsforeningen Alternativ Invest Afdeling Globale Garanti Investeringer CVR nr. 29 93 81 64 Foreningsoplysninger 2 Ledelsesberetning 3 Regnskabspraksis 4 Hoved- og

Læs mere

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde

Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Referat fra ordinært Repræsentantskabsmøde Mødedato: Onsdag den 30. november 2011 kl. 19.00 Kontaktperson Inge Vilhof Direktionssekretariatet Direkte tlf.: 33 76 01 02 E-mail: ivi@aab.dk Sted: HK s mødesal

Læs mere

Organisationsudvikling

Organisationsudvikling Referat af bestyrelsesmøde i DMKL 14. august 2018 kl. 10:00-16:00 Sted: Kolding Musikskole, Riis Toft 12A, 6000 Kolding Punkt Indhold Bilag 1. 10.00-10.05 Godkendelse af dagsorden Dagsorden godkendt med

Læs mere

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat

Dansk Sejlunions bestyrelse Referat Møde: Bestyrelsesmøde 02-2013 Dato: Mandag den 4. marts 2013, kl. 15.00 21.00 Sted: Deltagere: Dansk Sejlunion, Idrættens Hus, Brøndby Hans Natorp, DS Formand Jens Erik Hansen, DS Næstformand Jan Wojtczak,

Læs mere

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat

Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S. Referat Bestyrelsesmøde; Mølleåværket A/S Referat Dato: 21-09-2018 Ref.: msv Mødenr.: 3/2018 Mødedato: 20. september 2018 kl. 14-16 Mødested: Mølleåværkets mødelokale, Hjortekærbakken 12, 2800 Kgs. Lyngby Dagsorden

Læs mere

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Referat. Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø Sorø Kommune Sidenr. 1 Referat Styringsdialog mellem Sorø Kommune og Boligselskabet Ankerhus Regnskabsårene 2014 og 2015 Dato: 3. januar 2017 Lokale: Tidspunkt: Dianalundstuen, Tinghuset, Torvet 2, Sorø

Læs mere

BI Bull20. Halvårsrapport 2007

BI Bull20. Halvårsrapport 2007 BI Bull20 07 Halvårsrapport 2007 Ledelsesberetning Investeringsprofil Hedgeforeningen BI Bull foretager gearede investeringer i andre af BankInvests afdelinger og foreninger. En del af markedsrisikoen

Læs mere

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2018 for Viborg Stifts stiftsmidler Februar 2019 Akt.nr. 416269 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Referat af møde i anerkendelsesudvalget

Referat af møde i anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i anerkendelsesudvalget Torsdag 20. marts 2014, kl. 12.00-15.00 29. april 2014 Til stede

Læs mere

Velkomst Præsentationsrunde Rollefordeling vedr. økonomien Bogføring og årsregnskab Skat og moms Medlems-og bogføringssystemer

Velkomst Præsentationsrunde Rollefordeling vedr. økonomien Bogføring og årsregnskab Skat og moms Medlems-og bogføringssystemer Velkomst Præsentationsrunde Rollefordeling vedr. økonomien Bogføring og årsregnskab Skat og moms Medlems-og bogføringssystemer Stiftet i 1994 af Carsten H. Fohlmann Har mere end 20 års erfaring med foreninger

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 1616/14 REFERAT fra møde i Den Fælles Kapitalforvaltning den 8. januar 2014 i Århus Bispegård kl. 10.00 15.00 Tilstede var: Fra bestyrelsen: Kirsten Vej Petersen,

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget

Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: Onsdag den Mødetid: 18:00-18:55 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Daniel Donoso (F), Ekrem Günbulut (A), Frederik A. Hansen (V), Jesper Kirkegaard (C), Merete Scheelsbeck (C), Steffen

Læs mere

Til TDC aktionærer, der er, eller tidligere har været, ansat hos TDC

Til TDC aktionærer, der er, eller tidligere har været, ansat hos TDC Til TDC aktionærer, der er, eller tidligere har været, ansat hos TDC 6. december 2018 Selvangivelse af avance ved salg af TDC aktier i 2018 I forlængelse af, at alle TDC-aktier i forsommeren 2018 er blevet

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 9 NOV 2004

Referat fra bestyrelsesmøde den 9 NOV 2004 Side 1 Viborg den 16 NOV 2004 Til Jesper Myrtue, Teglmarken 113, Jakob Hoffmann, Teglmarken 203 Martin Neubert, Teglmarken 16, Erik Krogh, Enghaverne 38, Jan Stampe, Teglmarken 53, Ole Rishøj, Enghaverne

Læs mere

VILH. KIERS KOLLEGIUM

VILH. KIERS KOLLEGIUM Kollegiekontoret i Aarhus 24. oktober 2018 jb@kollegiekontoret.dk Udskrift af forhandlingsprotokollen for VILH. KIERS KOLLEGIUM Møde nr. 42 fredag den 23. oktober 2018 Referat af møde nr. 42 i Vilh. Kiers

Læs mere

Jonna E. Menne (udvalgssekretær)

Jonna E. Menne (udvalgssekretær) Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Torsdag 27. august 2015, kl. 12.00-16.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Forsyningsservice A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ORGANISATIONSBESTYRELSEN Søborg, den 14. marts 2013 JLS/gj REFERAT fra ekstraordinært møde tirsdag den 12. marts 2013 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Den Fælles Kapitalforvaltning

Den Fælles Kapitalforvaltning Den Fælles Kapitalforvaltning Løbenr. 42086/15 BAB/mni REFERAT AF MØDE i Den Fælles Kapitalforvaltning, afholdt torsdag den 16. april 2015 i Århus Bispegård, Århus Stift Tilstede var: Fra bestyrelsen:

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 26-02-2015 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G

Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 26-02-2015 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Referat Folkeoplysningsudvalg's møde Torsdag den 26-02-2015 Kl. 17:00 Udvalgsværelse 5, Ramsherred 12, 3.sal, Indgang G Deltagere: Jan Find Petersen, Preben Juhl Rasmussen, Birgit Sørensen, Herdis Linde

Læs mere

DEN RADIKALE VÆLGERFORENING FOR KØBENHAVN OG FREDERIKSBERG. Årsrapport 2004

DEN RADIKALE VÆLGERFORENING FOR KØBENHAVN OG FREDERIKSBERG. Årsrapport 2004 DEN RADIKALE VÆLGERFORENING FOR KØBENHAVN OG FREDERIKSBERG CVR nr. 13 94 64 42 Årsrapport 2004 Årsrapporten er godkendt på foreningens hovedgeneralforsamling København, den / 2005 dirigent Indholdsfortegnelse

Læs mere

Økonomivurdering 1. kvartal 2019

Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Økonomivurdering 1. kvartal 2019 Side 1 af 10 Økonomivurdering pr. 1. kvartal 2019 Samlet Af ovenstående tabel fremgår at, vi forventer merforbrug på 8,2 mio. kr. på drift og et mindreforbrug på 58,1 mio.

Læs mere

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter)

Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Tidsplan for budgetprocessen 2017 2020 (foreløbige tidspunkter) Dato Indhold Ansvarlig Fredag, den 27. november 2015 Drøftelse af Magistratens evaluering af budget 2016-2019 i Økonomi- og Planlægningsgruppen

Læs mere

Beretningen blev taget til generalforsamlingens efterretning.

Beretningen blev taget til generalforsamlingens efterretning. IFJERNVARNE 60. ordinære eeneralforsamline Tirsdae den 12. marts 2019. kl. 19.30 i Arena Assens. Dagsorden: l. Valg af dirigent. 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne regnskabsår. 3. Den reviderede

Læs mere

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR

Dagsorden: Referat: AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 LSU HR Møde den: 25. marts 2015 kl. 12.45 14.45 REFERAT LSU HR Til stede: Ledelsen: Louise Gade, Gertrud Tefre Medarbejderrepræsentanter: Lene Fransen, Alev Gencay, Lizzi Edlich, Ina Wilkens Nissen Referent:

Læs mere

Indstilling til kongressen vedrørende LO s økonomi og kontingent

Indstilling til kongressen vedrørende LO s økonomi og kontingent 1 1 1 1 1 1 1 1 0 1 Dagsordenspunkt 1 Indstilling til kongressen vedrørende LO s økonomi og kontingent Kongressen skal jf. LO s love, stk. 1, fastsætte et årligt kontingent pr. medlem for den kommende

Læs mere

Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14

Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14 Referat, ordinær generalforsamling i Snekkersten Badelaug 30 sept. 2012 kl. 14 Sted: Klubhuset, Snekkersten Havn Dagsorden jf udsendt indkaldelse. 1. Valg af dirigent. 2. Aflæggelse af bestyrelsens beretning

Læs mere

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København

Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Udkast til offentligt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 18. september 2018 kl. 14:00 18:30 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Aase Marie Hou,

Læs mere

Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2015 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Februar 2016 dok. nr. 22102/16 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Vilh. Kiers Kollegium

Vilh. Kiers Kollegium KOLLEGIEKONTORET 20. marts 2018 jb@kollegiekontoret.dk Udskrift af forhandlingsprotokollen for Vilh. Kiers Kollegium Møde nr. 41 den 13. marts 2018 Referat af møde nr. 41 i Vilh. Kiers Kollegiums bestyrelse

Læs mere

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam

Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen, Chagana Tharmakulasingam Referat af bestyrelsesmøde onsdag den 12. december 2012. Til stede: Afbud: Øvr. deltagere: Kjeld Møller Pedersen, Peter Christensen-Dalsgaard, Michael Jepsen, Birgitte Nielsen, Jytte Thomassen, Jes Johansen,

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Noter til regnskab 2014.

Noter til regnskab 2014. Noter til regnskab 2014. 1 Renter ekstraordinære store pga mgl frikøbsafregning med kommunen 2 Pga mange nye TR og sygemelding var der kun 3 deltagere på St. kursus/fr.dal Desuden blev begge konferencer

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Medlemsmøde 20. Oktober 2015

Medlemsmøde 20. Oktober 2015 Medlemsmøde 20. Oktober 2015 Velkomst & Dagsorden Velkomst & Orientering v/michael Svendsen Medlemstal & kategorier samt MGP status Økonomi pr. 30.09 og forecast årsregnskab Tidsbestilling & turntider

Læs mere

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART.

Afd.75 - Havnen Notat fra byggeudvalgsmøde den 24. januar 2012, med materialevalg ved aptering, blev gennemgået af ART. 12.02.1 Bestyrelsesmøde tirsdag den 7. februar 2012 kl. 16.30. Deltagere: Formand Erik Piilgaard Næstformand Bendt Nielsen Sekretær Dan Christensen (fra pkt. 4) Bestyrelsesmedlem Tom Sørensen Karin Jørgensen

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskabet Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskabet Sønderborg Forsyning Holding A/S Mandag den 22. marts 2010 kl. 14.00-16.00 Deltagere: Peter Hansen, Jan Callesen, Erik Lauritzen, Ole Stisen,

Læs mere

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00

Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Referat af møde i landsledelsen for Dansk Fåreavl Mødet afholdtes hos Bjarne Wolfart, Vejle søndag den 01. februar 2015 kl. 10.00 Tilstede var: Richard Andersen (RA), formand for Dansk Fåreavl. Bjarne

Læs mere

Likviditeten. pr. 31. maj Opgørelse og prognose. Region Midtjylland

Likviditeten. pr. 31. maj Opgørelse og prognose. Region Midtjylland Likviditeten pr. 31. maj 2010 Opgørelse og prognose Region Midtjylland Indholdsfortegnelse 1. LIKVIDITETSOPGØRELSE... 3 Månedlig likviditetsopgørelse...3 Kassekreditreglen...3 2. SKØN FOR GENNEMSNITSLIKVIDITETEN...

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Mindegade Kollegiet afdeling 17 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 43 Torsdag den 12. november 2015 kl. 14.00 på Kollegiekontoret. Til stede: Iben Skov Jensen Morten Andersen

Læs mere

Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl

Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl Referat af generalforsamling for KFUM og KFUK i Vejle torsdag 15. marts 2018 kl. 19.00 Dagsorden: 1 Valg og dirigent og referent 2 Formandens beretning 3 Fremlæggelse af revideret regnskab for det forgangne

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Tirsdag den 30. maj 2017 kl. 16.30 18.00 i Københavns Bispegård, Nørregade 11, 1165 København K med efterfølgende besigtigelse i Ørestaden. Fraværende med afbud:

Læs mere

Materiale til ordinært obligationsejermøde

Materiale til ordinært obligationsejermøde 5. april 2018 Fondsbørsmeddelelse nr. 170 Side 1 af 18 Materiale til ordinært obligationsejermøde Vedlagt følger materiale, der vil blive gennemgået på det ordinære obligationsejermøde i Kristensen Germany

Læs mere

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen

I indstillingen lægges der op til at: Magistraten udvælger tværgående temaer som direktørgruppen Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 14. februar 2018 Budgetprocedure for Budget 2019 1. Resume Indstillingen beskriver budgetlægningen for Budget 2019. Da det er

Læs mere

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30

Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Gribvand Spildevand A/S Bestyrelsen 23. april 2012 Referat af bestyrelsesmøde d. 17. april 2012 Mødedato / sted: 17. april 2012 / Nordkysten, Pårupvej 183-185, 3250 Gilleleje. kl. 16-19:30 Mødedeltagere:

Læs mere

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO:

RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3. SAGSTYPE: Referat. MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: RÅD: ÆLDRERÅDET MØDE NR. 3 SAGSTYPE: Referat MØDETITEL: Ordinært møde MØDEDATO: 19.01.2018 MØDESTED: Rådhuset, Bjarkesvej 2, 3450 Allerød mødelokale H. MØDETID: Kl. 11.00-14.00 TILSTEDE: Kjel Bording Johansen,

Læs mere

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent.

Preben Elle Hansen oplyste, at bestyrelsen foreslog Søren D. Sørensen som dirigent. 1 REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I VISENS VENNER I TAASTRUP (VVT) ONSDAG DEN 2. MARTS 2016 KL. 19.00 I STORE SAL I MEDBORGERHUSET, TAASTRUP HOVEDGADE 71, 2630 TAASTRUP. Formand Preben Elle Hansen

Læs mere

Eurasier Klub Danmark

Eurasier Klub Danmark Eurasier Klub Danmark Stiftet den 09. september 2007 Samarbejdende specialklub med Dansk Kennel Klub Referat af: Generalforsamling i Eurasier Klub Danmark Tid: 31. maj 2014, kl. 17.00 Sted: Kennel Tværskov,

Læs mere

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00

Referat. Folkeoplysningsrådet. Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: 16:30-18:00 Referat Folkeoplysningsrådet Møde nr.: Folkeoplysningsrådet Mødedato: tirsdag den 03-05-2011 Mødetidspunkt: - 18:00 Mødested: Mødelokale C Hækkerupsvej 1, kælderen. Indgang via gavlen (handicapindgang).

Læs mere

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol

MED-udvalget for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Beslutningsprotokol Beslutningsprotokol Dato: 08. september Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Henrik Aarup-Kristensen Hanne Sander Jensen Susanne Aabenhus Kristina Randrup Lene Svenningsen Else Marie

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde

Referat Hovedbestyrelsesmøde Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 9. december 2014 Tid: Kl. 12.00-13.30 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Afbud: Per Røner, Henrik Kolind, Nich Bendtsen og Carsten Sand

Læs mere

REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING DEN 20. NOVEMBER 2014

REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING DEN 20. NOVEMBER 2014 REFERAT ORDINÆR GENERALFORSAMLING DEN 20. NOVEMBER 2014 Den 20. november 2014 afholdtes ordinær generalforsamling i Hellerup Finans Holding A/S, CVR.nr. 28313608, ( Selskabet ) med følgende dagsorden:

Læs mere

Udkast til uddybning af LBR ansøgning vedr. projekt

Udkast til uddybning af LBR ansøgning vedr. projekt Svendborg den 9. februar 2009 Udkast til uddybning af LBR ansøgning vedr. projekt 360 - En helhedsorienteret indsats. Anja Jørgensen Jobcenter Svendborg har på vegne af LBR kontaktet Jobressourcer.dk med

Læs mere

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne

Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Årsrapport 2014 for Haderslev Stift stiftsmidlerne Marts 2015 dok. nr. 24503-15 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: ,

Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: , Stifternes Kapitalforvaltnings sekretariat Dalgas Avenue 46, 8000 Aarhus C Tlf.: 86 14 51 00, e-mail: kmaar@km.dk Den 30. januar 2018 Dokument nr.: 13600/18 Sagsbeh.: BAB/jf Referat fra møde i Stifternes

Læs mere

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Årsrapport 2016 for Viborg Stifts stiftsmidler Marts 2017 Dok. nr. 31826/17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne:

Referat af Bestyrelsesmøde. Sønderborg Forsyning i selskaberne: Referat af Bestyrelsesmøde Sønderborg Forsyning i selskaberne: Sønderborg Forsyning Holding A/S Sønderborg Vandforsyning A/S Sønderborg Spildevandsforsyning A/S Sønderborg Affald A/S Nordborg Kraftvarme

Læs mere

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6)

Spildevandscenter Avedøre I/S Bilag til bestyrelsesmøde 16. november 2012 (pkt.6) Budget 2013-1 Side 1 af 5 1. INDLEDNING J.nr. ØK-0130-0019 2. november 2012 SH/JMP Det er tidligere besluttet at udsætte godkendelse af budget 2013-1 til november måned, da det var forventningen, at Forsyningssekretariatet

Læs mere

Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport 2016 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2017 dok. nr. 20438-17 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere

Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30

Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30 Glostrup, den 16.06.2009 SA Referat Dato: 11.06.2009 kl. 17.30 Postfunktionærernes Andels-Boligforening Mødeart:: Repræsentantskabsmøde Mødested: BL s lokaler Afdeling: 0. Studiestræde 50, 1554 V. Deltagere:

Læs mere

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer.

I budgettet er kontingentet fastholdt på de nuværende 518 kr. for ordinære medlemmer. 4.1 1/6 EMNE Forslag til budget for 2017-18 FORSLAGSSTILLER Hovedbestyrelsen REGNSKAB X BUDGET RESOLUTION LOVÆNDRING ÆNDRINGSFORSLAG VEDTÆGTSÆNDRING UDTALELSE ØVRIGE FORSLAG ANDET Forslag til budget 2017-18

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag 23/2-2015

Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag 23/2-2015 Referat af bestyrelsesmøde i Bramsnæs Sejlklub Mandag 23/2-2015 Deltagere: Kim, Rene, Casper, Mikkel og Maybritt Referent: Maybritt Dagsorden: 1. Gennemgang af de sidste referater 2. Nye medlemmer udmeldte

Læs mere

ORGANISATIONSBESTYRELSEN

ORGANISATIONSBESTYRELSEN ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE Søborg, den 8. september 2014 JLS/gj ORGANISATIONSBESTYRELSEN REFERAT fra ordinært møde torsdag den 28. august 2014 kl. 17.00 i selskabets administration, mødelokalet,

Læs mere

Offentligt referat af bestyrelsesmøde i Hadsten Varmeværk A.m.b.a. d. 19.12.2012.

Offentligt referat af bestyrelsesmøde i Hadsten Varmeværk A.m.b.a. d. 19.12.2012. Tilstede: Offentligt referat af bestyrelsesmøde i Hadsten Varmeværk A.m.b.a. d. 19.12.2012. N-J Bärtel, Aage Weigelt, Agna Skriver, Erik Jensen, Ole Jensen, Jacob Toft, Anders G. Christensen og Palle Laugesen.

Læs mere

Der har i 2017 været afholdt anlægsudgifter højere end 28,117 mio. kr., og denne lånedispensation på 6,466 mio. kr. kan derfor disponeres fuldt ud.

Der har i 2017 været afholdt anlægsudgifter højere end 28,117 mio. kr., og denne lånedispensation på 6,466 mio. kr. kan derfor disponeres fuldt ud. Hjørring Kommune marts 2018 Låneramme- og deponeringsopgørelse for 2017 Rulning fra 2016 til 2017 af lånedispensationer: a) Lånedispensation på det borgernære område Byrådet besluttede på møde den 29.

Læs mere

Vorup Boligforening 1945 Dagsorden udsendt den 19. marts 2015 Referat udsendt den 8. april 2015

Vorup Boligforening 1945 Dagsorden udsendt den 19. marts 2015 Referat udsendt den 8. april 2015 Vorup Boligforening 1945 Dagsorden udsendt den 19. marts 2015 Referat udsendt den 8. april 2015 Referat til konstitueringsmøde efter repræsentantskabsmøde Torsdag den 26. marts 2015 Mødested: Marsvej 1,

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde. tirsdag den 28. august Kl. 15:30 18:00

REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde. tirsdag den 28. august Kl. 15:30 18:00 3. september 2018 REFERAT AF Landsklubben for Forskning og Formidling bestyrelsesmøde tirsdag den 28. august 2018 Kl. 15:30 18:00 Hotel Vejlefjord, Stouby Deltagere: Erik S. Christensen, Kent Laursen,

Læs mere

Vorup Boligforening 1945 Dagsorden udsendt den 11. marts 2016 Referat udsendt den 6. april 2016 BMR

Vorup Boligforening 1945 Dagsorden udsendt den 11. marts 2016 Referat udsendt den 6. april 2016 BMR Vorup Boligforening 1945 Dagsorden udsendt den 11. marts 2016 Referat udsendt den 6. april 2016 BMR Referat fra konstitueringsmøde efter repræsentantskabsmøde Torsdag den 17. marts 2016 Mødested: Marsvej

Læs mere

Dianalund UdviklingsRåd DUR

Dianalund UdviklingsRåd DUR Udviklingsrådet afholdt møde Onsdag den 26. marts 2014 kl. 19.00 21.35 i Borgerhuset Referat Afbud: Paw Nielsen, Dennis Lund og Stine Andersen. 20/2014: Godkendelse af dagsorden. Godkendt. Godkendelse

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skelager Kollegiet afdeling 21

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skelager Kollegiet afdeling 21 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skelager Kollegiet afdeling 21 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 36 den 8. april 2015 kl. 10.15 på Kollegiekontoret. Til stede: Simon Kingo Løve Malene Vinter Christensen

Læs mere

Noter til regnskab 2013.

Noter til regnskab 2013. Noter til regnskab 2013. 1 En deltager færre på St. kursus på Fr.dal. Den ene kredskonference var kun på en dag og egne omgivelser Den anden konference afholdt i lånt hus. (Dette kan ikke vides på forhånd)

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skejbygård Kollegiet afdeling 15

Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skejbygård Kollegiet afdeling 15 Udskrift af forhandlingsprotokollen for Skejbygård Kollegiet afdeling 15 Afdelingsbestyrelsesmøde nr. 42 den 26. marts 2015 kl. 12.30 på Kollegiekontoret. Til stede: Fraværende: Martin Jørgen Larsen Anders

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden:

Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Referent: Erik Kudahl Ret.1. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Til stede: Dagsorden: Referat af bestyrelsesmøderne den 12. februar 2009. Mødet blev afholdt hos Steen Ogstrup. Referent: Erik Kudahl Ret.1 Til stede: Kim Dalsgaard Lars Storr Uffe Pedersen Erik Kudahl Kenneth Radoor Steen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde nr. 25, d. 13. januar 2011.

Referat af bestyrelsesmøde nr. 25, d. 13. januar 2011. Referat af bestyrelsesmøde nr. 25, d. 13. januar 2011. 19. jan. 2011. Tilstede: Bestyrelsesmedlemmerne Birgit Thejls (BT), Sten Emborg (SE), Jan Bredde Andersen (JBA), Henrik Sieling (HSI), Jens Rosengaard

Læs mere

Referat af Hovedbestyrelsesmøde

Referat af Hovedbestyrelsesmøde Referat af Hovedbestyrelsesmøde Dato: 27. februar 2019 Tid: Kl. 15.00 15.45 (eller med start i umiddelbar forlængelse efter fællesmødet med KL s direktion). Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København

Læs mere

Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler

Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Årsrapport 2018 for Haderslev Stifts Stiftsmidler Februar 2019 Akt 379438 1. Indledning I henhold til bekendtgørelse nr. 813 af 24. juni 2013 om budget og regnskabsvæsen mv. for fællesfonden udarbejdes

Læs mere