Februar Til bestyrelsesformanden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Februar Til bestyrelsesformanden"

Transkript

1 Februar 2017 Til bestyrelsesformanden Oplæg til beretning til jeres generalforsamling/ årsmøde 2017 Til brug for jeres generalforsamling eller årsmøde har Foreningssekretariatet i Coop sendt materiale til alle butikker i uge 4 og 5. Tjek venligst i butikken, om disse materialer er kommet. I kan bestille ekstra materialer på: "Tag selv bord": Det er meget vigtigt, at du ikke står og læser dette oplæg til beretning op fra ende til anden. Du skal vælge ud, hvad der er relevant at fortælle jeres medlemmer om, så beretningen ikke kommer til at tage al for lang tid. På de følgende sider er der et oplæg til den beretning, som formanden eller et af de øvrige bestyrelsesmedlemmer fremlægger. Oplægget skal opfattes som et slags tag-selv-bord, hvor der er en række muligheder, og hvor du så selv skal sammensætte den menu, du ønsker. Husk undervejs gennem din beretning at krydre med alt det spændende, I selv har lavet i og omkring jeres butik. Enkelte steder er angivet, hvor det kunne passe ind, men det er givetvis ikke fyldestgørende. Måske har I så meget at fortælle om jeres lokale indsats, at denne tekst kun bliver brugt sporadisk. På Coop Forum ( kan du finde en række powerpoints, du kan vise under beretningen. Her er der igen lavet nogle forslag, som du kan vælge imellem. Til sidst vil vi henlede opmærksomheden på vores tjeklister til opgaver før, under og efter et årsmøde eller en generalforsamling. Den kan bruges som rettesnor for bestyrelse og dirigent: God fornøjelse med generalforsamlinger og årsmøder! Med venlig hilsen Coops foreningssekretariat Att: jette.nielsen@coop.dk june.scheibel@coop.dk

2 Planche 1: Velkommen til årsmøde/generalforsamling For Coop-ejet butik: Coop-kortet er beviset på, at du er medlem og dermed medejer af Coop. For brugsforening: Coop-kortet er beviset på, at du er medlem og dermed medejer af vores brugsforening. Via brugsforeningens medlemskab af Coop er du også medejer af Coop som koncern. I dag er vi samlet til det lokale møde, hvor I som medlemmer kan få indsigt i forretningen og give udtryk for, hvordan I synes, den skal udvikle sig. I har mulighed for at få indflydelse og være med til at sætte jeres præg på lokalsamfundet og butikkens udvikling. Der er også her, vi vælger den bestyrelse, som varetager jeres lokale interesser. Co-op betyder samarbejde, fordi vi er næsten 1,7 millioner danskere sammen om andelsforeningen Coop. Som medlem har du betalt et indskud, da du meldte dig ind, og derfor ejer du en lille del af Coop, som er Danmarks største dagligvarevirksomhed. Fællesskabet er det, der skiller os fra de fleste andre virksomheder, og det er med til at gøre vores butik/brugsforening til noget helt særligt. Både Coop og alle de selvstændige brugsforeninger i Coop er 100 % ejet af medlemmerne. Vi har altså ingen aktionærer, der skal have udbytte af vores forretning. Vi har kun vores medlemmer at tage hensyn til. Ud over at drive god og ansvarlig forretning for alle kunder, er det vores opgave at give vores medlemmer særlige fordele og indflydelse. Som medlem får du bonus og personlige tilbud, når du handler og bruger appen Coop Medlem eller viser dit medlemskort. Som medlem får du også helt gratis Samvirke, som er et foreningsblad med relevant stof om mad, sundhed og forbrug. Som lokal bestyrelse er vi med til at vælge landsrådet, som er den øverste landsdækkende forsamling. Landsrådet træffer de større strategiske beslutninger, som eksempelvis at stifte en bank for medlemmerne.

3 Planche 2: 2016 i jubilæets tegn I 2016 har vi fejret, at den første levedygtige, andelsbaserede dagligvarebutik åbnede i Thisted for 150 år siden. Vi har brugt året til at vise, at vi som medlemmernes og kundernes egen butik har været med til at forme det danske samfund og udvikle den mad, vi spiser. Her har vores medlemmer og kunder også kunnet mærke, at vi har markeret Coops jubilæum. [tilføj eksempler på jeres egne lokale aktiviteter f.eks. jubilæumsevents i butikken, medlemsarrangementer, mormormad, osv.] Tak for jeres aktive bidrag til, at jubilæet blev en så overvældende succes. Vores butik er blevet styrket ved at omsætte vores fælles fortælling til lokal synlighed og engagement.

4 Planche 3: Nye medlemmer Coop har i 2016 fået godt nye medlemmer, som er sammen om bedre mad. Det skyldes en stor indsats på tværs af Coop. Ved årsskiftet havde Coop og brugsforeningerne tilsammen 1,66 mio. medlemmer, men målet er også ambitiøst: Vi vil gerne være 2 mio. medlemmer. Og vi må sige, at vi er godt på vej, men vi er et stykke fra målet. Her i vores butik har vi fået xxxx nye medlemmer. [indsæt tal hvis du ikke kender tallet, kan du oplyse det aktuelle medlemstal, som du finder på Coop Forum bag log ind] [fortæl evt. om bestyrelsens særlige indsats med medlemsrekruttering i det forgangne år hvad har I gjort og hvordan har reaktionerne været?] Hvis nogen af vores nye medlemmer er med her i dag, vil jeg benytte lejligheden til at ønske jer et særligt velkommen!

5 Planche 4: Nyt medlemsprogram I efteråret har Coop lanceret et nyt medlemsprogram for at gøre det endnu nemmere og billigere for vores medlemmer at få bedre mad og måltider - også i hverdagen. Medlemsprogrammet er kommet rigtig godt fra start. Flere end forventet har hentet app en CoopMedlem og bruger den aktivt til at få madinspiration i hverdagen, betale i butikken og til at holde styr på bonerne. (Mere end danskere har hentet appen, januar 2017) [Fortæl gerne hvordan medlemmerne lokalt har taget imod medlems-appen hvad har bestyrelsens oplevelser været? eksempel:] Vores medlemmer i [indsæt butik/forening] har taget godt imod Coops nye medlemsapp, som giver helt nye muligheder for personlige tilbud, inspiration til madlavning og nem betaling. Den nye app åbner op for, at medlemmerne kan modtage gode lokale tilbud direkte fra vores butik på deres telefon. [evt. tilføj lokale tal: XX-antal medlemmer har downloadet appen, og bestyrelsen vil rigtig gerne hjælpe endnu flere medlemmer i gang med at bruge den. ] Vi har også medlemmer, som foretrækker at bruge deres plastic medlemskort som hidtil, og det virker naturligvis, som det plejer.

6 Planche 5: Nu giver kaffen en endnu bedre smag i munden Sammen med lokale kaffebønder har Coop bygget en kaffefabrik i Kenya. Samarbejdet sikrer god kaffe til danske forbrugere og bidrager samtidig til udvikling i Afrika. I efteråret 2016 åbnede Coop et kafferisteri i Kenya, som bl.a. leverer Cirkel Kaffe til Coops butikker. Kafferisteriet, African Coffee Roasters, er en del af Coops Savannah-initiativ, der i mange år har skabt udvikling gennem handel. Coop har ansat omkring 30 kenyanske medarbejdere til at styre kafferisteriet og vedligeholder jobs i landbruget. Det er en god og ansvarlig forretning for Coops medlemmer, at Coop dropper de mange dyre mellemled, køber de rå kaffebønner direkte fra bønderne og selv står for ristning, maling og pakning af kaffen i lokalt produceret emballage: Coop får et produkt af en højere kvalitet til en bedre pris, og vi kan betale farmerne en højere pris for deres kaffe og skabe både arbejdspladser og viden i lokalsamfundet. Mere om historien: læs Samvirkes artikel om kafferisteriet her:

7 Planche 6, 7 og 8: Nye ansvarlige initiativer Noget af det, vi kan være stolte af som medlemsejet virksomhed er, at Coop og dengang vi hed FDB - altid har været bannerførere for ansvarlighed. Vi var først med økologi, vi går forrest i kampen mod farlig kemi, hvor vi gør, hvad vi kan, for at holde problematiske stoffer væk fra hylderne. Igen i 2016 havde foreningen Coop afsat midler til at fremme ansvarlighed gennem samarbejde inden for sundhed, miljø, klima og etisk handel. I 2016 var støttede vores forening ansvarlighedsindsatsen med 19 millioner kroner. Når du handler i vores butik, skaber du overskud til samfundet. Sundhed, ansvarlighed, dyrevelfærd, miljø og udvikling gennem etisk handel i f.eks. Afrika er områder, hvor vi går forrest og viser vejen mod en mere bæredygtig hverdag for forbrugerne. I 2016 har Coop lanceret Dyrevelfærdshjertet og åbnet et kafferisteri i Kenya, som sikrer de lokale kaffebønder bedre priser og hurtigere betaling for deres høst. [hvis det er noget, bestyrelsen eller jeres medlemmer er særligt optaget af, kan I fortælle mere om enten kemi-indsatsen Det beskidte dusin, vækst i økologi (salget er steget med 15 procent i Coop fra 2015 til 2016, tilføj evt. butikkens egne tal) eller dyrevelfærdsmærket. Se mere info nedenfor] Eksempel - Kemi: Coop går til kamp mod 12 grupper af kemikalier, det såkaldte beskidte dusin, der er mistænkt for at være sundheds- eller miljøskadelige. Coop vil afskaffe de skadelige stoffer i egne varemærker, og pt. er 9 af stofferne fjernet. Samtidig vil Coop bruge sin størrelse på markedet til at presse leverandører af andre varer og samarbejde med myndigheder for at få fjernet truslen fra de 12 problematiske kemikaliegrupper i Coops butikker. Alle 12 kemikaliegrupper er lovlige at anvende, og Coops indsats går derfor væsentligt ud over lovgivningens krav. I 2016 har Coop som den første supermarkedskæde i Danmark fjernet plejeprodukter, som kan give MI-allergi. Selvom stoffet MI stadig er lovligt, har Coop valgt at følge et forsigtighedsprincip og selv fjerne stoffet i alle plejeprodukter i koncernens 1200 butikker. Coop har aldrig tilladt stoffet i egne varemærker som Änglamark, Fakta 36 Minirisk, Irmas varemærker, Coop og Xtra-varer. Coop har også fjernet bisphenoler fra alle dåser i mærkerne Änglamark, Fakta 365 økologi og Irma økologi i alle koncernens 1200 butikker. Bisphenol A er på EU s liste over hormonforstyrrende stoffer, samt på miljøstyrelsens liste over uønskede stoffer. Men EU tøver med et totalt forbud. I 2016 har alle Coops butikker også droppet vaskemiddel uden miljømærket. Eksempel Dyrevelfærd: De første 100 produkter med Dyrevelfærdshjertet var i november 2016 klar til kunderne i Coops 1200 butikker og på coop.dk MAD indenfor svinekød, kyllinger, mælk, æg og oksekød (fra malkekvæg). Endnu 500 nye varer vil få

8 mærket i løbet af Varerne kan få mellem et og fire hjerter. Coop vil motivere producenterne til at løfte dyrevelfærden, og derfor gives et hjerte kun, hvis dyrevelfærden ligger markant over dansk lovgivnings krav om opdræt af dyr. Du kan finde varer med dyrevelfærdshjerter på indenfor mejeri, oksekød, svinekød, kylling, kalvekød og æg samt forarbejdede varer. Kriterierne for Dyrevelfærdshjertet er udarbejdet i samarbejde med eksperter fra Aarhus Universitet samt med rådgivning fra Økologisk Landsforening og Dyrenes Beskyttelse. [Her er det relevant at fortælle om bestyrelsens egne lokale initiativer eller samarbejder, der gavner lokalsamfundet. Hvordan har det udviklet sig i det forgangne år?]

9 Planche 9: Lokale varer i vores butik At udvide vores sortiment med nye, spændende og smagfulde varer er en del af Coops manifest og løftet om, at vi vil sætte mere smag på hverdagen. I løbet af 2016 har vi introduceret 100 nye varer fra mindre, lokale producenter rundt omkring i Danmark. [Her kan bestyrelsen konkret vise varer/eksempler fra lokalområdets producenter, som er på butikkens hylder]

10 Planche 10-11: Lokale aktiviteter og bestyrelsen Vores butikker og bestyrelser har i 10 år samarbejdet med skoler over hele landet for at give børn flere og bedre oplevelser i køkkenet. Både hos lærere, elever og forældre er tilfredsheden med GoCook-aktiviteterne tårnhøj, viser vores nye evaluering. GoCook-konceptet indeholder forskellige aktiviteter bl.a. GoCook Smagekassen, hvor skoleelever deltog i Med Smagekassen sender Coop hvert år skolebørn fra klasse i skolekøkkenerne med ca. 50 tons gratis råvarer, undervisningsmaterialer og opskrifter. Butikker og bestyrelser samarbejder om at udlevere materialerne til skolerne. Lærerne er glade for aktiviteten, og 99 procent af lærerne ønsker at deltage igen. [Stort set alle Coops og brugsforeningernes butikker har været med til at udlevere smagekassen. Hvis jeres butik har været med, så fortæl det her. Fortæl meget gerne også om de reaktioner, det har givet blandt lærere og elever på skolen. Du kan se, hvilke skoler der har været med her: skolekontakten.dk/smagekassekort.] En anden vigtig aktivitet i GoCook er GoCook on tour, hvor GoCook-mobilen ruller rundt til udvalgte butikker i hele landet. Det særlige ved touren er, at den samler butik, bestyrelse og lokale skoler om madlavningen. Vores formål med GoCook er at skabe en generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Vores aktiviteter gør børn nysgerrige og modige på ny mad. Vi danner fællesskaber omkring madlavning blandt lærere, elever og forældre og det har en positiv effekt på børns sundhed og giver et fagligt løft i skolen. [har jeres butik haft besøg af GoCook-mobilen i det forgangne år? Så fortæl om jeres oplevelser] Foreningen Coop har i 2016 bevilget 1,8 millioner kroner til lokale medlemsaktiviteter i 165 bestyrelser over hele landet. Puljen skal bidrage til lokale aktiviteter for og med medlemmerne, som er med til at vise, at vores butikker er noget helt specielt. [Har I fået tilskud fra medlemsinnovationspuljen (tidl. Aktivitetspuljen), så fortæl om det her. Fortæl også, hvis I har lavet andre lokale aktiviteter. I kan nævne, at der altså også bruges penge fra budgettet i jeres lokale butik/brugsforening på aktiviteter for lokalsamfundet generelt eller inde i butikken for kunderne.] Som aktiv i Coops forening er der rig mulighed for at dygtiggøre sig og få ny inspiration. Der er omkring 100 kursustilbud, og sidste år deltog rekordmange bestyrelsesmedlemmer i de mange kursustilbud (vi er i alt ca bestyrelsesmedlemmer i brugsbevægelsen). [Har nogen i jeres bestyrelse deltaget i kurser fra Coop eller fra Brugsforeningernes Arbejdsgiverforening, så fortæl om det her. Medlemmerne kan på den måde få et indtryk af, at det er en forening i udvikling, hvor de medlemsvalgte forbedrer sine kompetencer til at engagere sig i butik og lokalsamfund]

11 Planche 12: Vores medlemmer kan være med Bag hver Kvickly, SuperBrugs og Dagli /LokalBrugs er en gruppe frivillige medlemmer valgt til at repræsentere medlemmerne, og her er det os som bestyrelse, der har indflydelse på vores lokale butik. Vi elsker mad, og sammen med medlemmerne vil vi skabe bedre smagsoplevelser, en ny madkultur og nye, gode varer. Vi vil gerne invitere vores medlemmer til at engagere sig. Hvis du har en konkret idé til en aktivitet i butikken, brænder for en sag eller et samarbejde omkring lokale råvarer eller fællesskaber omkring mad til glæde og gavn for vores lokalsamfund/by/område, så kom og tag en snak med bestyrelsen. Vi vil gerne engagere endnu flere i fællesskaber, som baner vejen for en mere ansvarlig hverdag, hvor vi er sammen om bedre mad. Også selv om det måske ikke er alle, der nødvendigvis har lyst til at sidde i en bestyrelse. [her kan I fortælle om et konkret projekt, bestyrelsen vil arbejde på i den kommende tid, eller hvis I har idéer, I har brug for engagerede medlemmer til at gøre til virkelighed.]

12 Planche 13-14: Sundhed få indflydelse på Coops indsats I januar i år lancerede Coop en ny, stor sundhedsindsats. Her vil vi hjælpe danskerne til at passe bedre på sig selv på seks måder og du kan være med. Sammen med vores medlemmer og partnere vil vi udvikle og fremme nye og sundere varer, og vi vil eksperimentere med nye måder at bruge vores butikker på. Vi vil vise, at det ikke behøver at være så svært at tage små, men vigtige, skridt og blive et folkefærd, der hellere går i grøntafdelingen end på apoteket. [KONKRET om dækkeservietten fra materialepakken]: På mødet i dag har I alle sammen fået en dækkeserviet, hvor I kan være med til at bestemme, hvordan Coop skal arbejde for at gøre det nemmere for danskerne at leve sundt. Vil vi opfordre jer til at skrive jeres idéer og forslag på tallerkenen på dækkeservietten og få indflydelse på indsatsen. Husk også at skrive navnet på vores butik/forening. Tag et billede af dine idéer med din telefon og send det til medlemsforslag@coop.dk. Når du sender dine idéer på mail, deltager du i lodtrækningen om en lækker gavekurv fra butikken. Du kan også aflevere din dækkeserviet til os i bestyrelsen, hvis du har et godt forslag til din lokale butik.

13 Planche 15: Samvirke Samvirke er et af Danmarks største og mest populære magasiner, og alle Coops medlemmer kan hver måned få magasinet gratis. Samvirke har ved årsskiftet relanceret både magasin og digitale platforme. Målet er dog stadig det samme: At være Coops medlemsblad med relevant stof om mad, sundhed og forbrug. Vi opfordrer vores medlemmer til at tage Samvirke med hjem, både fordi det er et magasin af høj kvalitet, og som har høj troværdighed men også fordi Samvirkes høje oplagstal er med til at understøtte annonceindtægterne, og dermed at vi har et godt medlemsblad. Samvirkes officielle læsertal for 1. halvår 2016 var over 1 million. Hver måned besøger i gennemsnit danskere samvirke.dk. På Facebook var der i følgere, og Samvirkes ugentlige nyhedsbrev sendes ud til abonnenter. Det er også Samvirke, som står bag det nye vinmagasin "Vin & Co", som kommer 4 gange om året. Vinmagasinet er gratis for alle kunder, uanset om man er medlem eller ej. Du kan finde magasinet i vores vinafdeling.

14 Planche 16: Spørgsmål Det var mange ord. Nu er jeg spændt på at høre, hvad I mener om vores indsats i året, der gik? Er vi på rette vej? Tænk 3-5 år frem: Hvad vil gøre dig stolt af vores butik? Har I andre spørgsmål, så er I naturligvis også velkomne til at stille dem til os.

Februar Planlægning af årsmøder og generalforsamlinger er lige nu i gang over hele landet.

Februar Planlægning af årsmøder og generalforsamlinger er lige nu i gang over hele landet. Februar 2018 Kære bestyrelsesformand Planlægning af årsmøder og generalforsamlinger er lige nu i gang over hele landet. På de følgende sider finder du et oplæg til den beretning, som formanden eller et

Læs mere

Velkommen. Mærkesager

Velkommen. Mærkesager Velkommen Mærkesager 17.30 Velkomst og præsentation 18.00 Middag 18.30 21.30 Sammen om en god start viden, dialog, spørgsmål og svar Velkommen i Coop Hvad er Coop? Medlemsdemokrati og opgaver Værd at vide

Læs mere

Inspiration. til at engagere medlemmer

Inspiration. til at engagere medlemmer Inspiration til at engagere medlemmer Vi vil engagere alle medlemmer Sammen kan vi! Coop er ejet af over 1,7 mio. medlemmer. Ambitionen er, at medlemmerne oplever Coop som mere end et sted, hvor man køber

Læs mere

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012

Velkommen. Nye aktive på nye måder. 27. Oktober 2012 Velkommen Nye aktive på nye måder 27. Oktober 2012 Program for dagen 11.40-13.00 Velkommen og siden sidst med gæst i den varme stol Oplæg og diskussion om målgrupper 13.00-14.00 Frokost 14.00-15.50 Oplæg

Læs mere

Tjek venligst i butikken om disse materialer er kommet. I kan bestille ekstra materialer på: coopforum.dk/materiale2016

Tjek venligst i butikken om disse materialer er kommet. I kan bestille ekstra materialer på: coopforum.dk/materiale2016 Til bestyrelsesformanden Oplæg til beretning til jeres generalforsamling/ årsmøde 2016 Til brug for jeres generalforsamling eller årsmøde har Foreningssekretariatet i Coop sendt materiale til alle butikker

Læs mere

Oplæg til beretning til jeres årsmøde/generalforsamling

Oplæg til beretning til jeres årsmøde/generalforsamling Februar 2015 Til bestyrelsesformanden Oplæg til beretning til jeres årsmøde/generalforsamling Til brug for jeres årsmøde eller generalforsamling har Foreningssekretariatet i Coop sendt materiale til alle

Læs mere

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen

Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Velkommen i brugsforeningsbestyrelsen Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Brugsforeningsbestyrelsens arbejde Bestyrelsen for en brugsforening har ansvar for brugsforeningens drift og

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2014 http://www.sdrfelding brugsforening.dk

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2014 http://www.sdrfelding brugsforening.dk BERETNING 2014 Indledning Året 2014 er slut, og det er igen tid for en årsberetning fra bestyrelsen. I beretningen beskriver vi, hvordan det er gået vores forening og forretning i året 2014. Det er naturligt

Læs mere

CSR & Cirkulær Økonomi i Coop

CSR & Cirkulær Økonomi i Coop CSR & Cirkulær Økonomi i Coop Emballage og plast v. Projektleder i CSR, Mathias Hvam Hvordan arbejder vi med ansvarlighed i Coop? Vi er ikke fondsejet, og vi har ingen pengetank Vi er medlemsejet af vores

Læs mere

Internt dokument til medlemsvalgte. Sådan hjælper du medlemmer og kunder i gang med Coop app'en

Internt dokument til medlemsvalgte. Sådan hjælper du medlemmer og kunder i gang med Coop app'en Sådan hjælper du medlemmer og kunder i gang med Coop app'en Marts 2019 Sådan hjælper du medlemmer og kunder i gang med Coop app'en Kom godt i gang Coop app en er et vigtigt værktøj til at give kunder og

Læs mere

Velkommen. Velkomstaften for bestyrelsesmedlemmer i Coop 2017

Velkommen. Velkomstaften for bestyrelsesmedlemmer i Coop 2017 Velkommen Velkomstaften for bestyrelsesmedlemmer i Coop 2017 Program 17.30 Velkomst 17.35 Du har ordet 18.15 Middag 18.45 Sammen om vigtige temaer i arbejdet som bestyrelsesmedlem 21.30 Kom godt hjem Medlemsdemokrati,

Læs mere

Fordele. Indmeldelse. App

Fordele. Indmeldelse. App Fordele Hvilke fordele får medlemmer af Coop? Hver uge er der medlemstilbud. Og når du handler i Coop, kan du få bonus på dine køb. Bonusen kan hele tiden bruges til at betale med i vores butikker og på

Læs mere

INNOVATIONSPARTNERSKABET FOR SUNDERE MAD

INNOVATIONSPARTNERSKABET FOR SUNDERE MAD INNOVATIONSPARTNERSKABET FOR SUNDERE MAD 6. FEBRUAR 2019 Coop Danmark A/S Koncerndirektør Jens Visholm 1.050 butikker, heraf 450 brugsforeninger 40.008 medarbejdere FORMÅL: SAMMEN OM BEDRE MAD Omsætning:

Læs mere

Fordele. Indmeldelse. App

Fordele. Indmeldelse. App Fordele Hvilke fordele får medlemmer af Coop? Hver uge er der medlemstilbud. Og når du handler i Coop, kan du få bonus på dine køb. Bonussen kan hele tiden bruges til at betale med i vores butikker og

Læs mere

Mission: Vi vil skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre.

Mission: Vi vil skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Restaurant Vi vil. fordi Mission: Vi vil skabe den første generation, der er bedre til at lave mad end deres forældre. Kun 4 % af danskerne har børn med i køkkenet. Er den foretrukne madbutik ved at blive

Læs mere

Velkommen til pressemøde

Velkommen til pressemøde Velkommen til pressemøde Tivoli, tirsdag 3. juni 2014 Coop / Jens Visholm Klik Mad for ligger at redigere i vores DNA i masteren 1866: H. C. Sonne - fødevarer til folket 1976: FDB s madpyramide - billig,

Læs mere

ØKOLOGISK. OG BÆREDYGTIG Den direkte vej til det økologiske køkken L I. Frugt Karl øko folder NY.indd 1

ØKOLOGISK. OG BÆREDYGTIG Den direkte vej til det økologiske køkken L I. Frugt Karl øko folder NY.indd 1 ØKOLOGISK OG BÆREDYGTIG Den direkte vej til det økologiske køkken Frugt Karl øko folder NY.indd 1 T AR FRU G L I OLOG K Ø K 17/02/15 10.33 ØKOLOGI fra sværmeri til sund fornuft De første mange årtier var

Læs mere

Bæredygtighed og etisk handel - er det vigtigt for børn og unge i dag?

Bæredygtighed og etisk handel - er det vigtigt for børn og unge i dag? Bæredygtighed og etisk handel - er det vigtigt for børn og unge i dag? De næste 45 minutter. Hvad er Coop og Coop Skolekontakten? 10:30 1. Global handel Hvad er det for en verden, vi handler i? Hvad betyder

Læs mere

Velkommen til Coop Bank

Velkommen til Coop Bank Coop Bank Velkommen til Coop Bank Kære medlemsvalgte, Som du sikkert ved, har Coop åbnet en bank Coop Bank. Det har vi gjort, fordi bank står rigtig højt på ønskelisten, når vi spørger Coops medlemmer,

Læs mere

Thomas Roland Coop CSR. Oslo, 29. september 2016

Thomas Roland Coop CSR. Oslo, 29. september 2016 Thomas Roland Coop CSR Oslo, 29. september 2016 Hvad vil jeg sige? Lidt om Coop Danmark Vores økologihistorie De økologiske forbrugere Kan I bruge vores erfaringer? Omsætning 45,2 mia. EBIT 632 mia. (Ex.

Læs mere

Coop og økologien Madmanifestet og ny økovision

Coop og økologien Madmanifestet og ny økovision Klik for at redigere i masteren Coop og økologien Madmanifestet og ny økovision Thomas Roland Afdelingschef, Coop Ansvarlighed Danskerne Klik for at bruger redigere få penge i masteren på mad Modsætninger

Læs mere

FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl

FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl ER INDHOLD FOKUS PÅ ØKOLOGISK KØD SIDE 2 Tid: Onsdag den 30/1 kl. 10.30-11.15 SUCCES MED VEGETAR- OG VEGANSK MAD SIDE 3 Tid: Onsdag den 30/1 kl. 12.00-12.45 ØKOLOGISKE BØNNER OG LINSER SIDE 4 Tid: Onsdag

Læs mere

Sammen om årsmøder og generalforsamlinger Idékatalog til Coops bestyrelser.

Sammen om årsmøder og generalforsamlinger Idékatalog til Coops bestyrelser. Sammen om årsmøder og generalforsamlinger 2017 Idékatalog til Coops bestyrelser. Idékatalog til Coops bestyrelser Involvér medlemmerne i Coops nye store sundhedstiltag, der bliver skudt i gang lige efter

Læs mere

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk

Generalforsamling Sønder Felding Brugsforening 2013 http://www.sdrfelding-brugsforening.dk BERETNING 2013 Indledning Så blev det igen tid for en årsberetning fra bestyrelsen. I beretningen beskriver vi, hvordan det er gået vores forening og forretning i året 2013. Beretningen tager meget naturligt

Læs mere

Oversigt over beslutningsog samarbejdsorganer i Coop-familien. Version 2.0 revideret / FJ, JS, LI, CL.

Oversigt over beslutningsog samarbejdsorganer i Coop-familien. Version 2.0 revideret / FJ, JS, LI, CL. Oversigt over beslutningsog samarbejdsorganer i Coop-familien Version 2.0 revideret 28. 11. 2018 / FJ, JS, LI, CL. Side 2 af 8 Landsrådet Landsrådet er Coops øverste myndighed. Landsrådet vælger Coop ambas

Læs mere

Distriktsmøder. Efterår 2019

Distriktsmøder. Efterår 2019 Distriktsmøder Efterår 2019 Brugsforeningerne Brugsforeningerne 2 Coop Danmark Coop Danmark 3 Trods modvind og forsat konkurrentetablering, vinder vores sammenlignelige butikker markedsandele Markedsandel

Læs mere

Brug nettet. Skolekontakten. På opdagelse i danskernes forbrug gennem tiden MÆLK. dansk historie madkundskab

Brug nettet. Skolekontakten. På opdagelse i danskernes forbrug gennem tiden MÆLK. dansk historie madkundskab Brug nettet På opdagelse i danskernes forbrug gennem tiden dansk historie madkundskab Skolekontakten INDHOLD: BRUG NETTET og bliv klogere... side 5 Sådan bruger du Samvirke Classic... side 6 Tema 2 Mad...

Læs mere

Strategier for markedsføring af økologiske produkter i Danmark. Mogens Werge Forbrugerpolitisk direktør Coop Danmark

Strategier for markedsføring af økologiske produkter i Danmark. Mogens Werge Forbrugerpolitisk direktør Coop Danmark Strategier for markedsføring af økologiske produkter i Danmark. Mogens Werge Forbrugerpolitisk direktør Coop Danmark Coop er Danmarks største dagligvarevirksomhed, der driver kæderne Kvickly, SuperBrugsen,

Læs mere

Der findes et sted, der smager af noget LEJRE KOMMUNES MADPOLITIK

Der findes et sted, der smager af noget LEJRE KOMMUNES MADPOLITIK Der findes et sted, der smager af noget LEJRE KOMMUNES MADPOLITIK Der findes et sted, der smager af noget Når børn, forældre og personale i landsbyens børnehave slagter hanekyllinger for efterfølgende

Læs mere

Tjek Kemien Danmark går forrest og nu skal EU med. Claus Jørgensen, CEHOS informationsdag 31. oktober 2017

Tjek Kemien Danmark går forrest og nu skal EU med. Claus Jørgensen, CEHOS informationsdag 31. oktober 2017 Tjek Kemien Danmark går forrest og nu skal EU med Claus Jørgensen, cj@fbr.dk CEHOS informationsdag 31. oktober 2017 Forbrugerrådet Tænk Kemi Oprettet i november 2014: 15,3 mio. kr. bevilling (2014-16)

Læs mere

Vores rejse med ServiceNow

Vores rejse med ServiceNow Vores rejse med ServiceNow Lisbeth Smed Lisbeth.Smed@Coop.dk SIDE 1 Indhold Om Coop Vores rejse med ServiceNow Lessons learned Om Coop Coop er Danmarks største detailvirksomhed og er ejet af medlemmerne.

Læs mere

Program. 22.00 Tak for i aften

Program. 22.00 Tak for i aften Program Cirka tider Oplægsholder 20.30 Hvor vil vi hen med økologien? v. Hans Erik Jørgensen og Michael Svane, Økologisektionen 20.45 Økologi på SEGES v. Kirsten Holst Sørensen DLBR-Økologi v. Erik Andersen

Læs mere

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag

Det Fælles Bedste. Sådan holder du din egen samtalemiddag Det Fælles Bedste Sådan holder du din egen samtalemiddag Kære vært, tak fordi du vil tage del i Det Fælles Bedste ved at være vært for en samtalemiddag om et af de emner, der ligger dig på sinde. En samtalemiddag

Læs mere

CASE 1: Nikolajs lasagne

CASE 1: Nikolajs lasagne CASE 1: Nikolajs lasagne Nikolaj vil gerne imponere sin veninde Stine. Han har derfor inviteret hende på hjemmelavet lasagne. Først skal Nikolaj i supermarkedet og købe ind til lasagnen og du skal hjælpe

Læs mere

SKROTROBOT DREJEBOG TIL DE MEDLEMSVALGTE OG BUTIKKEN FOR PLANLÆGNING OG AFVIKLING AF AKTIVITET

SKROTROBOT DREJEBOG TIL DE MEDLEMSVALGTE OG BUTIKKEN FOR PLANLÆGNING OG AFVIKLING AF AKTIVITET SKROTROBOT DREJEBOG TIL DE MEDLEMSVALGTE OG BUTIKKEN FOR PLANLÆGNING OG AFVIKLING AF AKTIVITET INDHOLD S. 3 BESKRIVELSE AF AKTIVITEN S. 4 UNDERVISNINGSMATERIALE S. 5 PROGRAM FOR WORKSHOPPEN S. 6 SÅDAN

Læs mere

Tjekliste til årsmøde for Coop-ejede butikker

Tjekliste til årsmøde for Coop-ejede butikker Tjekliste til årsmøde for Coop-ejede butikker Før årsmødet... 2 Adgang og tilmelding... 2 Indkaldelse... 2 Dagsorden... 2 Øvrig forberedelse af mødet... 3 Under årsmødet... 4 Modtagelse... 4 Velkomst...

Læs mere

Velkommen. Jonas Brunsnæs. Projektleder i Coop Danmark. Bosat i Athi River, Kenya. Gift med Alice Brunsnæs. Søn på 2 år, Michael (samt ny på vej)

Velkommen. Jonas Brunsnæs. Projektleder i Coop Danmark. Bosat i Athi River, Kenya. Gift med Alice Brunsnæs. Søn på 2 år, Michael (samt ny på vej) Velkommen Jonas Brunsnæs Projektleder i Coop Danmark Bosat i Athi River, Kenya Gift med Alice Brunsnæs Søn på 2 år, Michael (samt ny på vej) Program Cirkel Kaffe Historien Kaffens rejse: Fra Træ til Kop

Læs mere

Københavns Fødevarefælleskab

Københavns Fødevarefælleskab Københavns Fødevarefælleskab Medlemshåndbog Kafax, Korsgade 19, kld. 2200 Kbh. N. Onsdage kl. 9.00-20.00 1 Velkommen i Københavns Fødevarefællesskab Hvad betyder det at være medlem af Københavns Fødevarefællesskab?

Læs mere

Tryghed i din økonomi

Tryghed i din økonomi Tryghed i din økonomi Velkommen i Sparekassen Faaborg Sparekassen Faaborg er en bank med rødderne solidt plantet i den fynske muld. Lige siden stiftelsen i 1846, hvor 24 borgere i Faaborg hver indskød,

Læs mere

#stand4fairness - sit4brunch

#stand4fairness - sit4brunch #stand4fairness - sit4brunch Hver dag arbejder fattige bønder og arbejdere for at høste 80 procent af verdens fødevarer Hver dag arbejder fattige bønder og arbejdere for at høste 80 procent af verdens

Læs mere

Tilfredshedsundersøgelse 2017

Tilfredshedsundersøgelse 2017 Tilfredshedsundersøgelse 2017 Medio september blev den årlige tilfredshedsundersøgelse gennemført. 4.071 medlemsvalgte og uddelere/varehuschefer blev inviteret til at deltage i undersøgelsen. I alt 1.221

Læs mere

amba Coop amba Årsrapport 2016 Medlemmerne er sammen om bedre mad Roskildevej Albertslund CVR.nr

amba Coop amba Årsrapport 2016 Medlemmerne er sammen om bedre mad Roskildevej Albertslund CVR.nr Coop amba Årsrapport 2016 Medlemmerne er sammen om bedre mad amba Roskildevej 45 2620 Albertslund CVR.nr. 43636510 Indhold 9 3 Hele Danmarks Coop 4 Koncernoversigt 5 6 8 9 12 Dyrevelfærd så det kan mærkes

Læs mere

Ny madkultur skabes i køkkener men kræver omlægning og forandring af hoveder og gryder

Ny madkultur skabes i køkkener men kræver omlægning og forandring af hoveder og gryder Ny madkultur skabes i køkkener men kræver omlægning og forandring af hoveder og gryder Hvad skal der til for at indføre et nyt måltids- og sundhedsparadigme? Skal OPUS blive til mere end et forskningsprojekt,

Læs mere

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune

Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord. BORGMESTERENS AFDELING Aarhus Kommune Sammen om Aarhus Medborgerskabspolitik version 0,2 (udkast) Forord Aarhus står over for en række udfordringer de kommende år. Velfærdssamfundet bliver udfordret af demografiske forandringer og snævre økonomiske

Læs mere

Kurser for frivillige

Kurser for frivillige Kurser for frivillige afholdt i og uden for Mødrehjælpen Forord... 3 Kurser for frivillige i bestyrelser... 3... 3 Ret og pligt for nye bestyrelsesmedlemmer... 3 Introduktion for nye kasserere... 4 Kurser

Læs mere

Generalforsamling 2018

Generalforsamling 2018 Generalforsamling 2018 HUSK at tilmelde dig generalforsamlingen på FB begivenheden. Tidspunkt: Onsdag d. 30. januar 2019 kl. 18:30-20:30 Sted: Sponz MTB Center, Frydenborgvej 27L, 3400 Hillerød Agenda:

Læs mere

Gør hverdagen bedre. Det er stort at være medlem af FDB

Gør hverdagen bedre. Det er stort at være medlem af FDB Gør hverdagen bedre Det er stort at være medlem af FDB FDB ejer Coop, Danmarks største dagligvarevirksomhed, og det er vores medlemmer, som ejer os. I hver dagen møder du os som Kvickly, SuperBrugsen,

Læs mere

Kursus i Medlemsrekruttering K U R S U S

Kursus i Medlemsrekruttering K U R S U S Kursus i Medlemsrekruttering Om Medlemsrekruttering Hvad er Medlemsrekruttering? Medlemsrekruttering har til formål at sikre, at afdelingen altid har et passende antal medlemmer. Hvorfor skal man altid

Læs mere

Coops medlemsfordele. Fra køb til bonus. En guide til, hvordan du får mest muligt ud af dine fordele som Coop medlem. partnerfordele.coop.

Coops medlemsfordele. Fra køb til bonus. En guide til, hvordan du får mest muligt ud af dine fordele som Coop medlem. partnerfordele.coop. Coops medlemsfordele Fra køb til En guide til, hvordan du får mest muligt ud af dine fordele som Coop medlem 1 partnerfordele.coop.dk Velkommen til et univers af partnerfordele I Coop har vi et stort partnerprogram,

Læs mere

Markedsanalyse. Danskhed bliver vigtigere for fødevarer

Markedsanalyse. Danskhed bliver vigtigere for fødevarer Markedsanalyse 14. januar 2016 Axelborg, Axeltorv 3 1609 København V T +45 3339 4000 F +45 3339 4141 E info@lf.dk W www.lf.dk Danskhed bliver vigtigere for fødevarer Dansk forbindes med bedre kontrol,

Læs mere

Forbrugertrends. Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte

Forbrugertrends. Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte Forbrugertrends Hvordan mon de vil ha mig? 03.02.2015: Elena Sørensen Skytte Trends? en måde at skabe overblik Kilde: http://pejgruppen.com/hvad-er-trend/ Trends påvirker de værdier, der præger menneskets

Læs mere

CASE 2: Lauras brunch

CASE 2: Lauras brunch CASE 2: Lauras brunch Laura har inviteret tre veninder hjem til sund og lækker brunch. Først skal hun i supermarkedet og købe ind til sin brunch og I skal hjælpe hende. Nedenfor er der 7 stop i supermarkedet

Læs mere

IT. Vores mål for IT: I løbet af barnets tid i børnehuset, er det vores mål:

IT. Vores mål for IT: I løbet af barnets tid i børnehuset, er det vores mål: IT. Vores mål for IT: I Bandholm Børnehus er det vores mål, at barnet har mulighed for at styrke deres IT kompetencer, som en naturlig del af børnehavens hverdag. Det er vores mål at barnet, får en naturlig

Læs mere

GoCook Smagekassen. Info om smagekasserne. SuperBrugsen okt. 2014, s. 1

GoCook Smagekassen. Info om smagekasserne. SuperBrugsen okt. 2014, s. 1 GoCook Smagekassen SuperBrugsen okt. 2014, s. 1 Danmarks største skoleaktivitet GoCook Smagekassen er et af de vigtige initiativer under Madmanifestet, der skal sætte gang i de danske madværksteder. Ambitionen

Læs mere

Københavns Madhus Økologi, Mad og Måltider i Københavns Kommune

Københavns Madhus Økologi, Mad og Måltider i Københavns Kommune Københavns Madhus Økologi, Mad og Måltider i Københavns Kommune Københavns Madhus Januar 2013 Copenhagen House of Food www.kbhmadhus.dk Around 40 people staff yearly budget app. 4,5 mill EURO Indhold:

Læs mere

Generalforsamling i Fensmark Brugsforening Tirsdag den 29. april 2014

Generalforsamling i Fensmark Brugsforening Tirsdag den 29. april 2014 Generalforsamling i Fensmark Brugsforening Tirsdag den 29. april 2014 Dagsorden: 1. Valg af ordstyrer og stemmetællere. 2. Bestyrelsens beretning og fremtidsplaner. 3. Forelæggelse af årsrapport, herunder

Læs mere

Coop. Hvordan forener vi det at gøre ServiceDesken mere effektiv med at give brugerne en bedre service

Coop. Hvordan forener vi det at gøre ServiceDesken mere effektiv med at give brugerne en bedre service Coop Hvordan forener vi det at gøre ServiceDesken mere effektiv med at give brugerne en bedre service Julie Schaldemose og Lisbeth Smed SIDE 1 Indhold Om Coop Baggrund og formål Forberedelsen Effekt Hvad

Læs mere

S A M L E M Æ R K E R SPAR OP TIL 75%

S A M L E M Æ R K E R SPAR OP TIL 75% S A M L E M Æ R K E R SPAR OP TIL 75% Kokkenes fore Passer til alle komfurtyper Praktisk glaslåg med silikonekant Ekstra stærk teflon-belægning Ergonomiske håndtag Teflon-serveringspande 28 cm. 25 X +

Læs mere

GoCook Smagekassen. Info om smagekasserne. Dagli og LokalBrugsen 30. sep. 2014, s. 1

GoCook Smagekassen. Info om smagekasserne. Dagli og LokalBrugsen 30. sep. 2014, s. 1 GoCook Smagekassen Dagli og LokalBrugsen 30. sep. 2014, s. 1 Danmarks største skoleaktivitet GoCook Smagekassen er et af de vigtige initiativer under Madmanifestet, der skal sætte gang i de danske madværksteder.

Læs mere

Tag på markeder med PØ

Tag på markeder med PØ Tag på markeder med PØ Markedstid er festtid! Lokale høst-, og havemarkeder, grønne-, mad-, og demokratifestivaler byder op til samtale, smagsoplevelser og inspiration. Det er der, hvor have- og økologifolket

Læs mere

Butikken som byens scene

Butikken som byens scene Butikken som byens scene Idéen med Butikken som byens scene er, at I engagerer butikkens medlemmer i emner om fødevarer og forbrug hjemme i deres egen butik. Det gør I sammen med andre foreninger, som

Læs mere

Den gode lokalitet, hvor ligger den?

Den gode lokalitet, hvor ligger den? Den gode lokalitet, hvor ligger den? 1. Coop og Butiksudvikling 2. Investorsynspunkt (udlejer og Coop) 3. Kundesynspunkter (3 trends) 4. Den ikke levende bymidte 5. Hvad munder det ud i for Coop? Den optimale

Læs mere

Nedsatsyn.dk ønsker alle vore læsere et godt og lykkebringende nytår.

Nedsatsyn.dk ønsker alle vore læsere et godt og lykkebringende nytår. Nyhedsbrev Januar 2017 Nedsatsyn.dk ønsker alle vore læsere et godt og lykkebringende nytår. Vi har fokus på forskellige aktiviteter i 2017 2017 bliver året hvor Nedsatsyn.dk for alvor kommer ud til alle

Læs mere

Når man kan og vil selv

Når man kan og vil selv Når man kan og vil selv Baggrund Køb fritidsbrug 1989 Omlagt til økologi i 1995 24.000 høns og 36.000 hønniker 180 Ha foderproduktion til eget forbrug Hønsegårde, grovfoder, korn, overdrev og naturarealer

Læs mere

Smør din madpakke med Sebastian Koncept til lokal FDB aktivitet

Smør din madpakke med Sebastian Koncept til lokal FDB aktivitet Smør din madpakke med Sebastian Koncept til lokal FDB aktivitet Idé Børn smører sunde madpakker sammen med Sebastian Klein Sebastian underviser i, hvad en sund madpakke er Aktiviteten er for børn i indskolingen

Læs mere

APPETIT PÅ LIVET UDKAST MARTS 2012

APPETIT PÅ LIVET UDKAST MARTS 2012 APPETIT PÅ LIVET UDKAST MARTS 2012 MAD- OG MÅLTIDSPOLITIK FOR ÆLDRE I KØBENHAVNS KOMMUNE 2012-2016 1 INDHOLD Forord...3 APPETIT PÅ LIVET...4 Madkvalitet...5 Det gode måltid...6 Det rette tilbud til den

Læs mere

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER NATIONALPARK MOLS BJERGE LOKALOMRÅDET SEPTEMBER 2017 FORMÅL OG METODE Formål Danmarks Nationalparker overvejer at udvikle lokale nationalparkfødevarer

Læs mere

Drejebog til aktiviteter om søndagen i Kvickly s Køkken i efterårsferien fra kl. 11-13

Drejebog til aktiviteter om søndagen i Kvickly s Køkken i efterårsferien fra kl. 11-13 Drejebog til aktiviteter om søndagen i Kvickly s Køkken i efterårsferien fra kl. 11-13 Version 1: 18. september 2015 1 Vi vil i Kvickly være kendt for at give oplevelser i butikken, som kunderne deler.

Læs mere

Klimamærkning af fødevarer?

Klimamærkning af fødevarer? Klimamærkning af fødevarer? Mogens Werge Forbrugerpolitisk direktør Coop Danmark A/S Änglamark Coop Danmark er Danmarks største dagligvarevirksomhed, der sammen med de selvstændige brugsforeninger driver

Læs mere

Sammen er hver af os mere end hver for sig

Sammen er hver af os mere end hver for sig Coop amba ÅRSRAPPORT 2015 Sammen er hver af os mere end hver for sig Coop amba Roskildevej 45 2620 Albertslund CVR. nr. 43636510 Indhold 3 Ledelsesberetning Koncernoversigt 3 Forord fra formanden 4 Hoved-

Læs mere

Bondens Marked v. Jette Højholdt Producenter Sjælland / Hovedstaden

Bondens Marked v. Jette Højholdt Producenter Sjælland / Hovedstaden Bondens Marked v. Jette Højholdt Producenter Sjælland / Hovedstaden Balancerer du rundt med et væld af forskellige kasketter og alt for mange opgaver der skal løses? Har du behov for input til forarbejdning,

Læs mere

GUIDE TIL BEACH CLEAN UP DANISH NATIONAL SURFING DAY

GUIDE TIL BEACH CLEAN UP DANISH NATIONAL SURFING DAY GUIDE TIL BEACH CLEAN UP DANISH NATIONAL SURFING DAY HVAD ER DANISH NATIONAL SURFING DAY? Siden 2004 har hele verdens surf community afholdt den årlige begivenhed; International Surfing Day. Dagen er skabt

Læs mere

EAT på skemaet Opgaver/Mellemtrin. Mad fra dyr

EAT på skemaet Opgaver/Mellemtrin. Mad fra dyr Mad fra dyr tema Verdensmad og madkultur Indhold Intro Mad-logbog EAT menu Økologi og dyrevelfærd Bakterie-bal, nej tak Minimejeri Spis op eller not Mad i Danmarkshistorien Vege hvad for en? Intro En del

Læs mere

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit

Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit Fortæl verden om JERES fejring af STORE SMAGEDAG Pressekit 1 PRESSETIPS Jeres køkken skal da i pressen! Lækker veltillavet mad, glade inspirerede medarbejdere og tilfredse mætte kunder er værd at fortælle

Læs mere

Ringkøbing Fjord Turisme - Oplevelsesøkonomi. med fokus på økonomi

Ringkøbing Fjord Turisme - Oplevelsesøkonomi. med fokus på økonomi Ringkøbing Fjord Turisme - Oplevelsesøkonomi med fokus på økonomi ORANGE elevator Lille konsulentvirksomhed 4 faste medarbejdere i Kbh 1 medarbejder i Jylland Undervisning - værksteder og workshops Praktisk

Læs mere

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk

Roskilde Kommunes foreningskurser. Kurser for foreningsledere 2015-16. Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget. www.roskilde.dk Roskilde Kommunes foreningskurser Kurser for foreningsledere 2015-16 Arrangeret af Folkeoplysningsudvalget www.roskilde.dk 2 Velkommen til alle frivillige i Roskilde Kommune Roskilde kommune er nu klar

Læs mere

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Mad fra dyr

EAT på skemaet Opgaver/Indskoling. Mad fra dyr Mad fra dyr tema Verdensmad og madkultur Indhold Indhold Intro Madlogbog EAT menu Økologi og dyrevelfærd Spis op eller not Bakterie-bal, nej tak Gæt en grimasse Intro En del af den mad vi spiser stammer

Læs mere

København og Bornholm hvad kan vi sammen?

København og Bornholm hvad kan vi sammen? København og Bornholm hvad kan vi sammen? Mission Københavns Madhus vil skabe en bæredygtig, sund og livsglad spisekultur i det offentlige rum Stop! Affodrings-paradigmet i offentlige institutioner! Udfordringen

Læs mere

REMA 1000 Marketing og CSR strategi. Anders Jensen

REMA 1000 Marketing og CSR strategi. Anders Jensen REMA 1000 Marketing og CSR strategi Anders Jensen Scenen 2005 3,6 mia. kr. i omsætning en af de mindste dagligvarekæde 136 butikker Markedsandel 3,2% Blandt de laveste image-scorer i dagligvaresektoren

Læs mere

Bestyrelsens beretning

Bestyrelsens beretning 1 Til generalforsamling RFC d. 11. april 2018 Bestyrelsens beretning Velkommen. Dejligt at se at I møder frem og engagerer jer i det frivillige sociale arbejde her i Rødovre. Som noget nyt holder vi i

Læs mere

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI

EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI EMPLOYER BRANDING - FRA HOVSALØSNING TIL STRATEGI Adm. direktør Henrik Engelund, core:workers DI Service Årsdag 2015 Fremtidens Arbejdskraft MOVING PEOPLE THROUGH INTERNAL, CORPORATE & EMPLOYER COMMUNICATION

Læs mere

Guide. Vores butiksbestyrelse Vores opgaver. Hvilke opgaver har butiksbestyrelser og hvordan synes jeg, vi bør arbejde med opgaverne?

Guide. Vores butiksbestyrelse Vores opgaver. Hvilke opgaver har butiksbestyrelser og hvordan synes jeg, vi bør arbejde med opgaverne? Guide Vores butiksbestyrelse Vores opgaver Hvilke opgaver har butiksbestyrelser og hvordan synes jeg, vi bør arbejde med opgaverne? Butiksbestyrelsen Denne guide giver et kort overblik over opgaver, som

Læs mere

Udstyret til din hjemmebar

Udstyret til din hjemmebar SPAR OP TIL 78% Whiskyglas 2 stk. 345 ml. 25 X + 49,95 SPAR 130,- Pris u. mærker 179,95 SPAR 72% Udstyret til din hjemmebar Mikroøl, kvalitetsvin og lækre cocktails med og uden alkohol: Interessen for

Læs mere

FairtradeBy Vejen til et mere fair danmarkskort

FairtradeBy Vejen til et mere fair danmarkskort Vi er en Godkendt af By FairtradeBy Vejen til et mere fair danmarkskort Kommunen skal træffe et fair valg Fairtrade By er en del af en samlet kampagne, der inkluderer Fairtrade By, Fairtrade Universitet,

Læs mere

- En produktion i rivende udvikling. v. Jette Søholm Petersen, SEGES

- En produktion i rivende udvikling. v. Jette Søholm Petersen, SEGES Jette Økokylling - En produktion i rivende udvikling v. Jette Søholm Petersen, SEGES Forbruget af fjerkrækød stiger i hele verden uanset indkomst fredag den 8. december 17 2... 120 100 80 60 40 Oksekød

Læs mere

Coops politik for Dyrevelfærd Coop Danmark November 2016

Coops politik for Dyrevelfærd Coop Danmark November 2016 Coops politik for Dyrevelfærd Coop Danmark November 2016 Dokumentkontrol Godkendt dato: 07-12-2016 Godkendt af: CSR-Board Dokument ejer: Signe D. Frese/ CSR udvikling Filnavn: Dyrevelfærdspolitik 1 Baggrund

Læs mere

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse

Idékatalog til MX. - Forslag til rekruttering og fastholdelse Idékatalog til MX - Forslag til rekruttering og fastholdelse 1 Hvad forstås ved frivilligt arbejde? På både Strategiseminaret (september 2012) og Klublederseminaret (november 2012) blev der diskuteret

Læs mere

Om Brøndby Supporters Trust

Om Brøndby Supporters Trust Om Brøndby Supporters Trust Aktive ejere af Brøndbyernes IF Fodbold A/S Brøndby Supporters Trust (BST) er en forening for alle, der interesserer sig for, hvordan Brøndby IF ledes i dag og udvikles i fremtiden.

Læs mere

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER

MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER MARKEDSANALYSE AF POTENTIALE FOR NATIONALPARKFØDEVARER NATIONALPARK VADEHAVET LOKALOMRÅDET SEPTEMBER 2017 FORMÅL OG METODE Formål Danmarks Nationalparker overvejer at udvikle lokale nationalparkfødevarer

Læs mere

Eksport af spædkalve og salmonella

Eksport af spædkalve og salmonella Danske Slagtekalveproducenters generalforsamling den 26. februar 2018 v/lasse Olsen Småkalve priser Lad mig indlede min beretning til generalforsamlingen i år med at lægge afstand til Husdyrformidlingen

Læs mere

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE

NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE NYHEDSBREV FRA FARS KØKKENSKOLE September 2014 Successen fortsætter - flere Fars køkkenskoler På rekordtid oplevede vi at få 5 fyldte køkkenskoler, som er startet op i august og september. Det er dermed

Læs mere

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv.

C S R. Corporate Social Responsibility. I BabySam tror vi på at en god start på eget liv er grundstenen for selv at skabe det gode Børneliv. C S R Corporate Social Responsibility a Lovpligtig redegørelse for samfundsansvar, jf. årsregnskabslovens 99 a Denne redegørelse udgør en del af ledelsesberetningen i årsrapporten for BabySam A/S for 2016/17.

Læs mere

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder --

Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30. Karsten Dybvad. -- Det talte ord gælder -- Lancering af Tænketanken EUROPA Danmarks første europapolitiske tænketank 2. december kl. 10:30 Karsten Dybvad -- Det talte ord gælder -- Tak for ordet, Claus. Tak for at slå fast, at det europæiske samarbejde

Læs mere

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er)

Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Job hos Dansk Revision DERFOR (USP'er) Lige om hjørnet Dansk Revision har kontorer i 26 byer landet over. Det betyder, at du har mulighed for at få et spændende job tæt på din bopæl uanset, hvor du bor.

Læs mere

Sammen om bedre mad. Coop Danmark A/S ÅRSRAPPORT 2015

Sammen om bedre mad. Coop Danmark A/S ÅRSRAPPORT 2015 Coop Danmark A/S ÅRSRAPPORT 2015 Sammen om bedre mad Coop Danmark A/S Roskildevej 65 2620 Albertslund CVR. nr. 26259495 Indhold 3 Ledelsesberetning Kort om Coop 3 Forord fra formanden 4 Hoved- og nøgletal

Læs mere

- for naturen og mennesker

- for naturen og mennesker - for naturen og mennesker Det skal være NEMT at dømme indholdet ud fra indpakningen Efterspørgslen på økologiske madvarer, drikkevarer og færdigretter er steget markant de senere år, mellem 30 og flere

Læs mere

SMAG I MADKUNDSKAB. Karen Wistoft. Lektor, Institut for Uddannelse og Pædagogik, AAU Professor, Institut for Læring, Grønlands Universitet

SMAG I MADKUNDSKAB. Karen Wistoft. Lektor, Institut for Uddannelse og Pædagogik, AAU Professor, Institut for Læring, Grønlands Universitet SMAG I MADKUNDSKAB Karen Wistoft Lektor, Institut for Uddannelse og Pædagogik, AAU Professor, Institut for Læring, Grønlands Universitet 15-08-2014 Karen Wistoft/SMAGforLIVET/Centeråbning 2 Folkeskolens

Læs mere

Dit Liv Din Sundhed - forskningsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitet. Projektets titel: Dit Liv Din Sundhed

Dit Liv Din Sundhed - forskningsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitet. Projektets titel: Dit Liv Din Sundhed Dit Liv Din Sundhed - forskningsprojekt i samarbejde med Aarhus Universitet. Projektets titel: Dit Liv Din Sundhed Sundhedsudvikling og Folkesundhed Aarhus (FSAa) har i samarbejde med Institut for Folkesundhed

Læs mere

Som den første dagligvarevirksomhed i Danmark tilsluttede Coop sig i 2008 Global Compact, der er FNs initiativ for virksomheders samfundsansvar.

Som den første dagligvarevirksomhed i Danmark tilsluttede Coop sig i 2008 Global Compact, der er FNs initiativ for virksomheders samfundsansvar. Global Compact Som den første dagligvarevirksomhed i Danmark tilsluttede Coop sig i 2008 Global Compact, der er FNs initiativ for virksomheders samfundsansvar. Global Compact er i dag verdens største frivillige

Læs mere

Ahi Internationale Skole Årsplan 2012/2013 Hjemkundskab for 7 klasse.

Ahi Internationale Skole Årsplan 2012/2013 Hjemkundskab for 7 klasse. Ahi Internationale Skole Årsplan 2012/2013 Hjemkundskab for 7 klasse. Årsplanen er blevet til ud fra undervisningsministeriets nye Fælles Mål. Formålet med undervisningen i hjemkundskab er, at eleverne

Læs mere