Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard"

Transkript

1 (Varmeforsyning) Odder Varmeværk a.m.b.a. over Energistyrelsen af 21. juni 2005 meddelelse af afslag på samtykke til kommunens godkendelse af alternativ 2 i projektforslag af marts 2003 fra Odder Varmeværk vedrørende forsyningssikkerhed. Ved afgørelsen blev der samtidigt meddelt samtykke til kommunes godkendelse af projektforslagets alternativ 1 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard Energistyrelsens afgørelse af 21. juni 2005 stadfæstes Ved brev af 12. juli 2005 har advokat N.C. Strauss på vegne af Odder Varmeværk a.m.b.a. indbragt Energistyrelsens afgørelse af 21. juni 2005 for Energiklagenævnet. Sagens problemstilling Sagen drejer sig om, hvorvidt Odder Varmeværk a.m.b.a. skal have tilladelse til at udvide værkets produktionskapacitet med en oliefyret kapacitetsudvidelse på 10 MW samt en 7 MW halmfyret kedel til grundlast (alternativ 2), eller om værket må acceptere, at udvidelsen skal ske med en oliefyret kapacitetsudvidelse på 17 MW (alternativ 1), som Energistyrelsen har meddelt samtykke til i afgørelse af 21. juni Den påklagede afgørelse Energistyrelsens afgørelse af 21. juni 2005 er sålydende:

2 [ ] Energistyrelsen modtog den 27. februar 2004 brev fra Odder Kommune, sagsid.: , om ovennævnte projektforslag. Brevet er indsendt i henhold til bekendtgørelse nr. 582 af 22. juni 2000 om varmeplanlægning og godkendelse af anlægsprojekter for kollektive varmeforsyningsanlæg. Herefter skal kommunalbestyrelsen forud for godkendelse af et projekt for et anlæg med en varmekapacitet på 1 MW eller derover sende kommunens indstilling og begrundelse af projektforslaget til Energistyrelsen til orientering (orienteringsskrivelse). Energistyrelsens indkaldte den 9. marts 2004 projektet til samtykke. Odder Varmeværk A.m.b.A. ønsker i projektforslag af marts 2003 at sikre forsyningssikkerheden ved udvidelse af produktionskapaciteten med 17 MW således, at den samlede produktionskapacitet og reservelastkapacitet kommer op på ca. 50 MW. Den eksisterende kapacitet er ca. 33 MW. Side 2 af 11 Projektforslaget omfatter 2 forsyningsalternativer: 1. oliefyret kapacitetsudvidelse på 17 MW 2. oliefyret kapacitetsudvidelse på 10 MW samt 7 MW halmfyret kedel til grundlast Af projektforslagets beregninger fremgår at: alternativ 1 er samfundsøkonomisk ca. 32 mio. kr. bedre end alternativ 2. C02-skyggeprisen ved alternativ 2 bliver således 421 kr. pr. ton. alternativ 2 er selskabsøkonomisk ca. 82 mio. kr. bedre end alternativ 1 alternativ 2 giver brugerøkonomisk en årlig besparelse på ca kr. pr. varmeforbruger alternativ 2 er på alle miljøparametre bedre end alternativ 1 Odder Kommune har modtaget høringssvar fra Århus Kommunale Værker, som ikke har bemærkninger til gennemførelsen af alternativ 1. Til alternativ 2 bemærker Århus Kommunale Værker sammenfattende: at der i projektforslaget burde tages udgangspunkt i den reelle kraftvarmedækningsgrad på ca. 98 % i stedet for den kontraktlige forpligtelse på 75 %. at der i projektforslaget vedrørende miljøbelastningen burde tages udgangspunkt i det grønne regnskab i Varmeplan Århus og

3 ikke, som i projektforslaget, et standard kulfyret kraftvarmeværk. Byrådet finder ud fra en sammenfattende vurdering, at der bør lægges betydelig vægt på den brugerøkonomiske fordel, alternativ 2 ifølge projektforslaget udviser. Ændringerne i forudsætningerne, som påpeget af Århus Kommunale Værker, ændrer beregningsgrundlaget for alternativ 2, hvorved det bliver mindre attraktivt selskabs- og brugerøkonomisk, ligesom de miljømæssige konsekvenser ændres til fordel for alternativ 1, såfremt emissionsfaktorerne beregnes på grundlag af det grønne regnskab fra Varmeplan Århus. Dog vil C02-belastningen stadig være mindst fra alternativ 2. Byrådet finder ikke, at ovennævnte ændringer vil være så betydelige, at de på afgørende vis kan ændre Byrådets indstilling om at godkende alternativ 2. Side 3 af 11 Energistyrelsen skal til projektforslagets samfundsøkonomiske beregninger henlede opmærksomheden på, at styrelsen har udarbejdet nye beregningsforudsætninger og nye samfundsøkonomiske brændselspriser, der skal anvendes til vurdering af fremtidige projektforslag. Da nærværende projektforslag er udarbejdet inden offentliggørelse af de nye beregningsforudsætninger, vurderes projektforslaget efter de hidtidige gældende generelle forudsætninger for samfundsøkonomiske beregninger fra 1999 med tilhørende brændselsprisforudsætninger, februar I 2004 blev EU's emissionshandelsdirektiv (kvotedirektivet) implementeret således, at store dele af energisektoren og en række energitunge virksomheder i medlemslandene fik tildelt C02- kvoter for perioden Kvoterne er omsættelige, dvs. de kan handles blandt produktionsvirksomheder og mæglere m.fl. Med denne handel tilstræbes det, at reduktioner foretages der, hvor det er mest omkostningseffektivt. Ved vurderingen af samfundsøkonomien for C02-reducerende tiltag vil værdien af C02- reduktionen svare til prisen for C02-kvoter på kvotemarkedet. Projektet i Odder vil derfor, under forudsætning af de i projektforslaget fremlagte beregninger; kun være et samfundsøkonomisk omkostningseffektivt tiltag, såfremt markedsprisen for C02-kvoter overstiger 421 kr.

4 Energistyrelsen har hidtil anvendt den generelle forudsætningsskrivelse af 13. september 1990 * til samtlige kommunalbestyrelser til at regulere varmeplanlægningen. Den generelle forudsætningsskrivelse foreskriver bl.a., at: Anlæg, der er beliggende i eller i nærheden af eksisterende kraftvarmeforsynede områder skal forsynes med kraftvarme Da Odder i dag er forsynet fra eksisterende kraftvarmeforsyning, vil forsyningen som udgangspunkt skulle være kraftvarme og dermed ikke være i overensstemmelse med nærværende projektforslag. I december 2004 afgjorde Energiklagenævnet imidlertid i en række principielle sager, at anvendelsen af de generelle forudsætningsskrivelser som grundlag for regulering af brændselsvalg og samproduktion for kollektive varmeforsyningsanlæg ikke kan gøres gældende over for kommunerne, idet bestemmelserne ikke har været offentliggjort i overensstemmelse med 2, stk. 1 og 2, i lovtidendeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 842 af 16. december Side 4 af 11 Det fremgår af Energiklagenævnets afgørelser, at "der tilkommer kommunalbestyrelsen en betydelig skønsfrihed med henblik på at vælge f.eks. at etablere et biomassefyret varmeanlæg, der vil nedbringe C02-belastningen og dermed er i overensstemmelse med varmeforsyningslovens formål om miljøvenlig energianvendelse, jf. 1, stk. 1, og 9, stk. 1". Endvidere fremgår af afgørelserne, at forudsætningsskrivelsen "ikke kan benyttes til i sig selv og selvstændigt at opnå en tilsidesættelse af en kommunal beslutning. Derimod kan forudsætningsskrivelsen indgå som et vigtigt fortolkningsbidrag ved anvendelse af de relevante regler i, og i henhold til, varmeforsyningsloven". På trods af Energiklagenævnets afgørelser finder Energistyrelsen ikke i den konkrete sag, at Odder Kommunes "skønsfrihed" ved valget af etableringen af det biomassefyrede varmeanlæg kan tolkes som værende i overensstemmelse med varmeforsyningslovens formål om at "fremme den mest samfundsøkonomiske og miljøvenlige anvendelse af energi til bygningers opvarmning...", idet projektforslaget først bliver samfundsøkonomisk omkostningseffektivt ved C02-kvoterpriser over 421 kr. pr. tons C02. * Energiministeriets skrivelse af den 13. september 1990 om Generelle forudsætninger for brændselsvalg og samproduktion i fjernvarmeværker mv.

5 Denne pris er langt højere end den aktuelle (ultimo maj 2005) markedspris for C02-kvoter på Nord Pool på kr. pr. tons C02 og den forventede fremtidige samfundsøkonomiske kvotepris, som ligger på 60 kr. pr. tons C02 i år stigende til 180 kr. pr. tons C02 i Energistyrelsen meddeler derfor afslag på samtykke til Byrådets godkendelse af projektforslagets alternativ 2 om etablering af oliefyret kapacitetsudvidelse på 10 MW samt 7 MW halmfyret kedel til grundlast. Energistyrelsen meddeler samtykke til alternativ 1 om etablering af oliefyret kapacitetsudvidelse på 17 MW. Det bemærkes, at Energistyrelsens afgørelse inden for 4 uger kan påklages til Energiklagenævnet. [ ] Side 5 af 11 Klagerens synspunkter til støtte for klagen Til støtte for klagen har Odder Varmeværk v/advokat N.C. Strauss i brev af 12. juli 2005 anført: (...) Til støtte for klagen skal anføres følgende: Det fremgår af Energistyrelsens afgørelse, at der er lagt afgørende vægt på de samfundsøkonomiske beregninger. Energistyrelsen henviser således til markedsprisen for CO2- kvoter. Det skal hertil bemærkes, at EU s emmissionshandelsdirektiv først er implementeret efter udarbejdelsen af det i sagen omhandlede projektforslag. Ligeledes skal det præciseres, at alternativ 2 i projektforslaget på alle miljøparametre, er bedre end alternativ 1. Endelig fremgår det af projektforslaget, at alternativ 2 giver brugerne økonomisk en årlig besparelse på ca. kr ,00 pr. varmeforbruger. Det er Odder Varmeværks opfattelse, at Energistyrelsen ved afgørelsen ensidigt har lagt vægt på den samfundsøkonomiske beregning, og således ikke har tillagt de miljømæssige, de selskabsøkonomiske samt de forbrugerøkonomiske konsekvenser af alternativ 2, nogen vægt.

6 Sammenfattende er det således Odder Varmeværks holdning, at Odder Kommune ved godkendelse af alternativ 2, ikke har overskredet den skønsfrihed der er tillagt i henhold til varmeforsyningsloven, og at det derfor bør gives tilladelse til alternativ 2. Jeg skal tillade mig at henvise til Energi Klagenævnets afgørelser i j.nr fra den samt j.nr ligeledes fra den (...) Endvidere er det gjort gældende, at Energistyrelsen har træneret sagens behandling i et ganske usædvanligt omfang. Fra advokat N.C. Strauss brev af 11. august 2005 til Energiklagenævnet citeres: [ ] Sagsforløbet kan kort skitseres således: Side 6 af indsendes projektforslaget til Energistyrelsen indkalder Energistyrelsen projektforslaget til samtykke og anfører at styrelsen vil vende tilbage med uddybende spørgsmål til projektet snarest muligt oplyser Finn Bertelsen hos Energistyrelsen telefonisk over for min klient, at styrelsen "måske nok har været lidt henholdende med sagens behandling", men at dette skyldes, at der havde været et energipolitisk forlig på vej oplyser Finn Bertelsen hos Energistyrelsen, at Energistyrelsens direktion har fået sagen forelagt, men at sagen skal medtages igen den 12. maj Der fremkommer herefter ikke yderligere oplysninger fra Energistyrelsen før i december måned 2004, hvor Energistyrelsen telefonisk meddeler, at sagen ikke er omfattet af forudsætningsskrivelsen, og at der derfor kan forventes et positivt svar medio januar måned oplyses af Energistyrelsen, at min klient kan forvente et positivt svar inden for få dage. l Iøbet af januar og februar måned 2005 fremkommer fortsat ikke noget svar fra Energistyrelsen klager undertegnede til Folketingets Ombudsmand tilskriver Ombudsmanden Energistyrelsen.

7 I marts, april og maj 2005 fremkommer fortsat ingen afgørelse fra Energistyrelsen bliver der rettet fornyet henvendelse til Ombudsmanden og den fremkommer Energistyrelsens afgørelse, Det er min opfattelse, at Energistyrelsens trænering af sagen, har haft afgørende betydning for sagens afgørelse, herunder ikke mindst i relation til implementeringen af EUs emmissionshandelsdirektiv. Det er ligeledes min opfattelse, at der telefonisk omkring årsskiftet 2004/2005 er givet en telefonisk godkendelse af projektet, herunder alternativ 2, og at en sådan telefonisk begunstigende forvaltningsakt kun kan ændres, såfremt væsentlige forhold taler herfor. [ ] Side 7 af 11 Øvrige oplysninger i sagen Odder Varmeværk a.m.b.a. har i marts 2003 udarbejdet et projektforslag med det formål at redegøre for, hvorledes der kan tilvejebringes fornøden forsyningssikkerhed i varmeværkets forsyningsområde. Fra projektforslaget, side 20 f., citeres: [ ] 8 Konsekvenser 8.1 Samfundsøkonomi Det samfundsmæssige resultat fremgår af beregningsbilagene. Energistyrelsens "Samfundsøkonomiske beregningsforudsætninger af juni 1999" med efterfølgende opdateringer er anvendt i de samfundsøkonomiske analyser. Den samfundsøkonomiske nutidsværdi af omkostningerne er følgende Alternativ 1 - Oliefyring kr Alternativ 2 - Olie-/halmfyring kr Resultat kr Det fremgår, at der er en mindre samfundsøkonomiske meromkostning ved alternativ 2, olie/halmfyring i forhold til det oliefyrede alternativ Selskabsøkonomi Det selskabsøkonomiske resultat fremgår af beregningsbilagene.

8 Den selskabsøkonomiske nutidsværdi af omkostningerne er følgende: Alternativ 1 - Oliefyring kr Alternativ 2 - Olie-/halmfyring kr Resultat kr Det fremgår, at der en betydelig selskabsøkonomisk fordel ved alternativ 2, olie-/halmfyring i forhold til det oliefyrede alternativ. 8.3 Forbrugerøkonomi Forudsættes den selskabsøkonomiske fordel ved alternativ 2 i forhold til alternativ 1 modregnet i Varmeværkets variable afgift, kan følgende påvirkninger beregnes ved en afgiftsfordeling faste - / variable afgifter på 30% / 70%: Side 8 af 11 Alternativ 1 - Oliefyret kapacitet Forbrugsafgiften stiger med ca. 25,00 kr./mwh svarende til en stigning i forbrugsafgiften i størrelsesordenen 6%. Alternativ 2 - Olie-/halmfyret kapacitet Forbrugsafgiften kan reduceres i størrelsesordenen kr. 65,00 kr./mwh svarende til en reduktion af forbrugsafgiften i størrelsesordenen 15%. Som det fremgår af beregningsbilagene, vil det selskabsøkonomiske resultat fra halmfyring i kombination med kraftvarme gøre det muligt at opnå brugerøkonomiske fordel igennem hele planperioden. 8.4 Miljøpåvirkning Emissionen af kuldioxid, svovldioxid, kvælstofoxider og partikler er beregnet i begge alternativer. De beregnede værdier fremgår af beregningsbilagene. Nutidsværdien af emissionerne igennem planperioden er følgende: Alternativ 1 Alternativ 2 Resultat C02 emission ton S02 emission kg Nox emission kg Partikel emission kg Det fremgår, at alternativ 2 olie- / halmfyring udmærker sig som det bedste alternativ på alle miljøparametre. 8.5 C02-skyggeprisen

9 C02-skyggeprisen udtrykker den årlige omkostning ved at reducere C02-udledningen med et ton. Beregningsmæssigt bestemmes C02-skyggeprisen som den pris, C02-udledningen skal sættes til, for at alternativ 2's nuværdi bliver lig med alternativ l's nuværdi indregnet C02- omkostningen = 421 kr./ton C02-skyggepris = C02-skyggeprisen er relativt høj. Investering i forsyningssikkerhed/reservelastkapacitet indebærer grundlæggende, at der ikke kan opnås hverken større samfundsøkonomisk fordel eller C02-fortrængning. Investering i reservelastkapacitet er en nødvendighed. [ ] Side 9 af 11 Ved brev af 23. februar 2004 fremsendte Odder Kommune sin indstilling om projektforslaget til Energistyrelsen. Fra brevet citeres: [ ] Ud fra en sammenfattende vurdering af det Byrådets indstilling og hensigt, at godkende en 7 MW halmfyret kedel til grundlast. Byrådet finder, at der bør lægges betydelig vægt på den forbrugerøkonomiske fordel alternativ 2 udviser ifølge projektforslaget. En ændring af forudsætningerne som påpeget af Århus Kommunale Værker vil ændre projektforslagets beregningsresultater for alternativ 2, hvorved det bliver mindre attraktivt selskabs- og forbrugerøkonomisk. Ligeledes vil de miljømæssige konsekvenser ændres til fordel for alternativ 1, såfremt emissionsfaktorerne beregnes på grundlag af det grønne regnskab fra Varmeplan Århus. Byrådet finder ikke, at disse ændringer vil være så betydelige, at de på afgørende vis kan ændre Byrådets hensigt og indstilling om at godkende en 7 MW halmfyret kedel til grundlast.. [ ] Ved brev af 28. april 2003 fremsendte Århus Kommunale Værker sine bemærkninger om projektforslaget til Odder Kommune. Fra brevet citeres: [ ] Konklusion.

10 Det kan konkluderes, at Varmeplan Århus også i fremtiden kan dække mere end 90 % af varebehovet i Odder Kommune - ja endog med det i Odder Varmeværks projektforslags formodede fremtidige varmebehov på ca. 450 TJ/år. Varmeveksleranlæggets mærkepladekapacitet i Odder er i dag 36 MW, men den er reelt væsentlig større. Herved er der fuld spidslastdækning et godt stykke ud i fremtiden. Ved at indtræde i oliefællesskabet vil Odder Varmeværk kunne få overenskomsten revideret, således at der principielt bliver 100 % kraftvarmedækning og hermed ingen afbrydelighed. Grundlaget for revisionen vil være overenskomstforslaget, som er indgået med to andre nabokommuner. Til Odder Varmeværks anmodning om godkendelse af projektforslaget kan vi anføre: at der ikke er bemærkninger til etablering af do 10 MW oliefyret kedet (svarende til fase 1), at alternativ 2 ikke er samfundsøkonomisk og miljømæssigt acceptabelt, samt at det er utilstrækkeligt selskabsøkonomisk belyst, at alternativ 1 er samfundsøkonomisk og miljømæssigt acceptabelt, samt at det selskabsøkonomisk skal korrigeres for flytning af energimåler og evt. for indtrædelse i oliefællesskabet, herunder udskydelse af den anden oliefyrede kedel, at gennemførelse af alternativ 2 vil resultere i en nødvendig nedskrivning af overenskomstens leveringstilsagn. Dette harmonerer dog ikke med Energistyrelsens tidligere udmelding om og forventning til kraftvarmeforsyning i Odder Kommune. Side 10 af 11 Slutbemærkninger. Til slut skal det bemærkes, at Studstrupværket har ombygget den ene kraftvarmeblok, så op til 10 % af kulforbruget erstattes med halm ved tilsatsfyring. Der forhandles for øjeblikket om en prisfastsættelse af varmen på denne biomasse. Med et halmfyret grundlastanlæg i Odder vil der i forskellige driftssituationer på Studstrupærket og på Forbrændingsanlægget i Lisbjerg kunne opstå det paradoks, at noget af den producerede varme på biomasse må "ledes ud i" Århusbugten eller "i køletårn". Det har nok ikke været Energistyrelsens mening med godkendelse af halmtilsatsfyring. Det fremgår ligeledes af udtalelser fra Energistyrelsen, at Varmeforsyningsloven prioriterer kraftvarme højest ved anlæg, der ligger i kraftvarmeforsynede områder. Dette kan opfyldes ved

11 Odder Varmeværks tilslutning til VPÅ's oliefællesskab med op til 100 % kraftvarmedækning, hvorved Odder Kommunes beslutning, om at basere fjernvarmen i Odder by på mest muligt kraftvarme, vil kunne opfyldes. Med udgangspunkt i dette er VPÅ klar til at indgå en aftale om oliefællesskab, hvorved afbrydelighedsbestemmelsen i den gældende aftale vil udgå. [ ] Høring Odder Kommune, Energistyrelsen og Århus Kommunale Værker har haft lejlighed til at fremkomme med yderligere bemærkninger til sagen, men det er ikke sket. Energiklagenævnets bemærkninger I flere genoptagne sager har nævnet ændret sin hidtidige praksis og truffet afgørelse om, at Energiministeriets skrivelse af 13. september 1990 om generelle forudsætninger for brændselsvalg og samproduktion i fjernvarmeværker m.v. også er bindende for kommunerne. Side 11 af 11 Der kan bl.a. henvises til nævnets afgørelser i sagerne j.nr og j.nr , der er afgjort den 21. december Afgørelserne er offentliggjort på nævnets hjemmeside På den baggrund og efter en samlet vurdering af de forskellige hensyn, der skal iagttages omkring stillingtagen til projektforslag vedrørende forsyningssikkerhed, jf. varmeforsyningslovens 1 (lovbekendtgørelse nr. 347 af 17. maj 2005 med senere ændringer) samt projektbekendtgørelsens 6, jf. 24 (bekendtgørelse nr af 13. december 2005 om godkendelse af projekter for kollektive varmeforsyningsanlæg), og af de af Energistyrelsen anførte grunde, finder nævnet, at afgørelsen skal stadfæstes. De omtalte lovbestemmelser vedlægges afgørelsen. Det af Odder Varmeværk a.m.b.a. fremhævede omkring sagsbehandlingen i Energistyrelsen kan ikke føre til andet resultat. Energiklagenævnets afgørelse Energistyrelsens afgørelse af 21. juni 2005 stadfæstes. Sagen har været behandlet ved skriftlig votering. Afgørelsen er truffet i henhold til 26, stk. 1, i lov om varmeforsyning, jf. lovbekendtgørelse nr. 347 af 17. maj 2005 med senere ændringer. Afgørelsen kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed.

12 Søgsmål ved domstolene til prøvelse af afgørelser truffet af Energiklagenævnet efter lov om varmeforsyning eller regler, der er udstedt efter denne lov, skal være anlagt inden 6 måneder efter, at afgørelsen er meddelt pågældende sagsøger, jf. lov om varmeforsyning 26, stk. 4. Afgørelsen offentliggøres på nævnets hjemmeside. P.N.V. Poul K. Egan Nævnsformand / Allan Schmidt fuldmægtig Side 12 af 11

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A.

Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Vesthimmerlands Kommunes afgørelse af 3. juni 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Løgstør Fjernvarmeværk A.m.b.A....[Klager] fremsendte

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Toldboden Viborg. Tlf

Toldboden Viborg. Tlf Til: Aftagerforeningen Østerlund Varme A/S Dansk Gas Distribution A/S Sønderborg Forsyning A/S Sønderborg Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail

Læs mere

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral)

KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER Høje-Taastrup Kommunes afgørelse af 26. juni 2014 udskiftning af naturgasbaseret kedel (blokvarmecentral) (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Rockwool International A/S OVER

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: Anonymiseret Sendes pr. e-mail til [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a.

128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. (Varmeforsyning) 128 borgere over Ringkøbing-Skjern Kommune af 17. oktober 2007 forblivelsespligt til Troldhede Kraftvarmeværk a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand. polyt. H.

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Horsens Kommunes afgørelse af 2. september 2014. Til: [XXX] Horsens Kommune [XXX] Horsens Varmeværk A.m.b.a. Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Syddjurs Kommune OVER Energistyrelsens

Læs mere

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest

Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gilleleje Fjernvarme A M B A Fiskerengen 2 3250 Gilleleje Sag: 13.03.01-P19-1-18 16. april 2018 Godkendelse af projektforslag for fjernvarmeforsyning af Bavne Ager Vest Gribskov Kommune godkender hermed

Læs mere

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse.

Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. Punkt 6. Varmeplanlægning - etablering af solfangeranlæg, Mou Kraftvarmeværk A.m.b.a. Projektgodkendelse. 2012-33569. Forsyningsvirksomhederne indstiller, at Forsyningsudvalget godkender projekt for etablering

Læs mere

AFGØRELSE. (Varmeforsyning) Høje-Taastrup Kommunes afgørelse Høje-Taastrup Kommune meddelte den 17. maj 2001 følgende afgørelse:

AFGØRELSE. (Varmeforsyning) Høje-Taastrup Kommunes afgørelse Høje-Taastrup Kommune meddelte den 17. maj 2001 følgende afgørelse: ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk 15. november 2001 J.nr. 97-2311-0096 HJD AFGØRELSE (Varmeforsyning) Klage fra over afgørelse af

Læs mere

Klage over Hanstholm Kommunes afgørelse af 28. juni 2006 om tilslutning til Ræhr Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Hanstholm Kommunes afgørelse af 28. juni 2006 om tilslutning til Ræhr Fjernvarme a.m.b.a. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hanstholm Kommunes afgørelse af 28. juni 2006 om tilslutning til Ræhr Fjernvarme a.m.b.a. Hanstholm Kommune har ved brev af 8. november 2006 fremsendt

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 19. februar 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 19. februar 2015. Til: Sammensluttede Danske Energiforbrugere v/ [XXX] Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Randers Kommune Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København

Læs mere

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a.

Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet af 22. december 2008 Prisen på varme fra Holeby Halmvarmeværk A.m.b.a. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Holeby Fjernvarme A.m.b.a. over Energitilsynet

Læs mere

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Pandalus A/S, Hanstholm

ENERGIKLAGENÆVNET AFGØRELSE. (varmeforsyning) Pandalus A/S, Hanstholm ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Den 29. august 2001 J.nr. 97-2311-0052 /JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra over afgørelse

Læs mere

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk

Klage over afslag på genoptagelse af sag om forlængelse af frist for tilslutning til Hejnsvig Varmeværk XXX Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø

Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007. etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø (Varmeforsyning) Præstø Fjernvarme A.m.b.a. over Vordingborg Kommune af 27. november 2007 etablering af en naturgasfyret spids- og reservelastcentral i Præstø Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand,

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Bredsten-Balle Kraftvarmeværk a.m.b.a. over

Læs mere

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk

Afgørelse afslag på forlængelse af tilslutningsfrist til Hejnsvig Varmeværk [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Fremsendes pr. e-mail: [XXX] og pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

AFGØRELSE. (varmeforsyning)

AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk ANONYMISERET AFGØRELSE 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0018 JDA AFGØRELSE (varmeforsyning) Klage fra

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. Til: [XXX] Silkeborg Varme A/S Silkeborg Kommune Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX]

Klage over Vesthimmerland Kommunes afgørelse af 5. maj 2010 om fritagelse fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [XXX] Hvalpsund Kraftvarmeværk A.m.b.A. Hestbækvej 21 9640 Farsø Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf

Læs mere

KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER Næstved Kommunes afgørelse af 4. december 2013 projektforslag om røggaskondensering for I/S AffaldPlus

KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER Næstved Kommunes afgørelse af 4. december 2013 projektforslag om røggaskondensering for I/S AffaldPlus (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA Næstved Varmeværk A.m.b.A. OVER

Læs mere

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk

[...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Aalborg Kommune, Forsyningsvirksomhederne forblivelsespligt til Ellidshøj-Ferslev Kraftvarmeværk Formand, professor, cand.jur.

Læs mere

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet

[...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Energitilsynet af 13. november 2008 afvisning af klage på grund af manglende klageberettigelse til Energitilsynet Nævnsformand,

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen (Elforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form HNG I/S over Helsingør Kommune af 27. juni 2003 Godkendelse af projektforslag for [...] Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 18. marts 2013 om tilslutningspligt til Mellerup Kraftvarmeværk [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret.

Til Fåborg Kommune. Teknik og Miljø - Plankontoret. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Faaborg Kommunes afgørelse af 29. november 2006 om afslag på projektforslag for halmvarme i Horne Energiklagenævnet modtog den 15. januar 2007 fra

Læs mere

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A.

Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 6. april 2011 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt til Næstved Varmeværk A.m.b.A. [XXX] Afgørelsen offentliggøres I anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over

Læs mere

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a.

Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. (Varmeforsyning) Vojens Fjernvarme a.m.b.a. over Energitilsynet af 1. marts 2006 ændring af vedtægterne for Vojens Fjernvarme a.m.b.a. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr. polit.

Læs mere

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014.

Anmodning fra [XXX] om genoptagelse af Energiklagenævnets sag j.nr , som blev afgjort den 19. september 2014. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Silkeborg Kommunes afgørelse

Læs mere

Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008 om tilslutnings- og forblivelsespligt til Hundslund-Oldrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Odder Kommunes afgørelse af 17. november 2008

Læs mere

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster

Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster (Varmeforsyning) Boligselskabet Bo42, Rønne over Energitilsynet af 5. februar 2007 Rønne Vand- og Varmforsyning a.m.b.a.' ændring af fjernvarmetakster Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen

Nævnsformand, professor, cand.jur. Christen Boye Jacobsen. Direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør, cand.oecon. Niels Jørgen Ravn Sørensen (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Stubbekøbing Fjernvarmeselskab AmbA af 8. oktober 2004 over Stubbekøbing Kommunes afgørelse af 8. september 2004 forlængelse af tilslutningsfristen

Læs mere

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a

Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse af 8. april 2013 om tilslutningspligt til Langå Varmeværk a.m.b.a [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Randers Kommunes afgørelse

Læs mere

Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Høje Taastrup Kommunes afgørelse af 6. juni 2006 om afslag på ansøgning om direkte tilslutning til Høje Taastrup Fjernvarme a.m.b.a. Høje-Taastrup

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Favrskov Kommunes afgørelse af 8. juli 2015.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Favrskov Kommunes afgørelse af 8. juli 2015. Til: [XXX] Favrskov Kommune Hinnerup Fjernvarme Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Sendes pr.

Læs mere

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning

Projektgodkendelse - Anvendelse af overskudsvarme fra Egetæpper til fjernvarmeforsyning i Herning TEKNIK OG MILJØ EnergiMidt A/S Industrivej Nord 9B 7400 Herning Att.: Sigurd Asser Jensen Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8037 miksr@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer:

Læs mere

Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse om pålæg af tilslutningspligt

Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes afgørelse om pålæg af tilslutningspligt [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Silkeborg Kommunes

Læs mere

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg

Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord, Viborg Energistyrelsen af 7. juni 2002 Dispensation til etablering af biobrændselanlæg Nævnsformand, cand.jur. Jørgen Nørgaard Professor, dr.jur. Jens Fejø Direktør,

Læs mere

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand Dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H. C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk over Furesø Kommune af 26. september 2008

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Rebild Kommunes afgørelse af 16. august 2016. Til: Hans Sørensen repræsenteret ved advokat Jacob Georg Naur Støvring Kraftvarmeværk A.m.b.a. Rebild Kommune Toldboden 2 8800 Viborg Tlf. 7240 5600 www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til

Læs mere

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde

Klage over Energitilsynets afgørelse af 5. januar 2010 om udstykningen i Tøpkilde [...] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over

Læs mere

Vejen Kraftvarmeværk A/S over Energitilsynet af 1. oktober 2007 prislofter for affaldsforbrændingsanlæg gældende for 2008

Vejen Kraftvarmeværk A/S over Energitilsynet af 1. oktober 2007 prislofter for affaldsforbrændingsanlæg gældende for 2008 (Varmeforsyning) Vejen Kraftvarmeværk A/S over Energitilsynet af 1. oktober 2007 prislofter for affaldsforbrændingsanlæg gældende for 2008 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor dr.polit.

Læs mere

[...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba

[...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form [...] over Hanstholm Kommune af 21. december 2004 tilslutningspligt for ejendommen [...] til Ræhr Fjernvarme Amba Næstformand, professor,

Læs mere

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a.

Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om afslag på dispensation fra tilslutningspligt til Svogerslev Fjernvarme a.m.b.a. Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Klage over Roskilde Kommunes afgørelse af 9. oktober 2008 om

Læs mere

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage over Skive Kommunes afslag

Læs mere

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi.

[...] over Energistyrelsen af 6. juli 2009 Afslag på ansøgning om dispensation fra tidsfristen i 42, stk. 4 i lov om fremme af vedvarende energi. (Vedvarende energi) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Hvalsø Kommunes afgørelse af 17. august 2006 om afslag på ansøgning om fritagelse for tilslutning til kollektiv varmeforsyning for ejendommen [...].

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Horsens Kommunes afgørelse af 15. december 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Horsens Kommunes afgørelse af 15. december 2016. Til xxx Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage på grund af overskredet klagefrist Energiklagenævnet modtog den

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning)

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE. (varmeforsyning) ENERGIKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5785 Fax: 3395 5799 Email: ekn@ekn.dk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Den 17. april 2001 J.nr. 97-2311-0023 JDA AFGØRELSE

Læs mere

Anonymiseret Afgørelse klage over pålæg om tilslutningspligt og afslag på forlængelse af tilslutningsfrist

Anonymiseret Afgørelse klage over pålæg om tilslutningspligt og afslag på forlængelse af tilslutningsfrist Til: [XXX] Silkeborg Varme A/S Silkeborg Kommune Sendes pr. e-mail til ovennævnte Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen

Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sakskøbing Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 22. oktober 2002 klaget til Energiklagenævnet over Sakskøbing

Læs mere

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d.

Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Notat Sagsansvarlig Pernille Aagaard Truelsen Partner, advokat (L), ph.d. Sagsbehandler Asger Janfelt Advokat Åboulevarden 49, 4. sal 8000 Aarhus C Telefon: 86 18 00 60 Mobil: 25 29 08 43 J.nr. 11953 aj@energiogmiljo.dk

Læs mere

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Kalundborg Kommunes afslag på dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 4. marts 2002 klaget til Energiklagenævnet

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. klage over Ringkøbing Kommunes afgørelse af 2. oktober 2002 om afslag på ansøgning om ophævelse af tilslutningspligt til fjernvarme for ejendommen [...]

Læs mere

Sagen handler om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen handler om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Vesthimmerlands Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Afvisning af klage over godkendelse af projektforslag Energiklagenævnet

Læs mere

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling.

Aabenraa Kommunes afgørelse af 12. juni 2013 ophæves, og sagen hjemvises til kommunen til fornyet behandling. (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Gas Distribution A/S OVER Aabenraa

Læs mere

Klage over Bornholms Regionskommunes afgørelse af 6. maj 2008 om fornyet afslag på dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Bornholms Regionskommunes afgørelse af 6. maj 2008 om fornyet afslag på dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Bornholms Regionskommunes afgørelse af 6. maj 2008 om fornyet afslag på dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har ved e-mail af 2.

Læs mere

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse - Klage over Næstved Kommunes afgørelse af 10. februar 2012 om afslag på dispensation fra forblivelsespligt [XXX] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse

Læs mere

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad

Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad MEMO TITEL Vurdering af projektforslag - Udbygning af bæredygtig fjernvarme: Forsyningsområdet Stenløse Nord Udbygning af ny varmecentral ved Maglevad DATO 2. april 2014 TIL Egedal Kommune (Carsten Nøhr)

Læs mere

Afgørelse klage over pålæg af forblivelsespligt og afslag på dispensation fra forblivelsespligt

Afgørelse klage over pålæg af forblivelsespligt og afslag på dispensation fra forblivelsespligt Til: [XXX) Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. Næstved Kommune [XXX] Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk

Læs mere

Afgørelse Klage over Herning Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt

Afgørelse Klage over Herning Kommunes afgørelse om afslag på dispensation fra tilslutningspligt [XXX] Sendes pr. mail til: [XXX] Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk Afgørelse Klage

Læs mere

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves.

Mariagerfjord Kommunes afgørelse af 27. februar 2008 ophæves. (Varmeforsyning) Naturgas Midt-Nord I/S over Mariagerfjord Kommune af 27. februar 2008 godkendelse af projektforslag om fjernvarmeforsyning af BM Byggeindustri A/S, Lupinvej 18, Hobro Nævnsformand, dommer

Læs mere

Codan Gummi A/S over Energistyrelsen af 21. marts 2006 Afslag på ansøgning om udtræden af CO2-kvotelovens kvoteordning.

Codan Gummi A/S over Energistyrelsen af 21. marts 2006 Afslag på ansøgning om udtræden af CO2-kvotelovens kvoteordning. (Lov om CO2-kvoter) Codan Gummi A/S over Energistyrelsen af 21. marts 2006 Afslag på ansøgning om udtræden af CO2-kvotelovens kvoteordning. Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt.

Læs mere

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk

Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Sundsøre Kommunes afgørelse af 23. februar 2006 om forblivelsespligt for ejendomme tilsluttet fjernvarmenettet på Fur, Fur Kraftvarmeværk a.m.b.a.

Læs mere

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse

Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afgørelse af 22. november 2002 fra Ry Kommune vedrørende tilslutningspligt for ny bebyggelse Ved brev af 20. december 2002 klagede [...] på vegne

Læs mere

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form

Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 9. maj 2007 forhandlingsløsning efter varmeforsyningslovens 21, stk. 4 Nævnsformand, dommer Poul K. Egan

Læs mere

Afgørelse Klage over Ringkøbing-Skjern Kommunes afgørelse af 16. december 2014 om godkendelse af projektforslaget for Viftrup Biogasanlæg

Afgørelse Klage over Ringkøbing-Skjern Kommunes afgørelse af 16. december 2014 om godkendelse af projektforslaget for Viftrup Biogasanlæg Til: [XXX] samt div. naboer Viftrup Biogas v/knud Christensen Ringkøbing-Skjern Kommune, (j.nr. 2014030042TB/201501011TB) Sendt pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse:

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Professor, cand.jur. & ph.d. Bent Ole Gram Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA DONG Gas Distribution A/S OVER Vordingborg

Læs mere

[...] Tilslutningspligt for [...] til Grenaa Varmeværk A.m.b.A.

[...] Tilslutningspligt for [...] til Grenaa Varmeværk A.m.b.A. Ret og Råd Djursland Att.: Advokat Mette Haase Lindhardt Østergade 7 8500 Grenaa Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Norddjurs Kommunes afgørelse af 15. marts 2007 om afslag på ansøgning

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Direktør Per Søndergaard Professor, cand.jur. & Ph.D. Birgitte Egelund Olsen (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energitilsynets

Læs mere

Vedr.: Klage over afgørelse truffet af Løgstør Kommune om forblivelsespligt

Vedr.: Klage over afgørelse truffet af Løgstør Kommune om forblivelsespligt Advokfirmaet Hviid & Frederiksen Søndergade 26 7830 Vinderup Vedr.: Klage over afgørelse truffet af Løgstør Kommune om forblivelsespligt til Vindblæs Kraftvarme A.m.b.a. [...] Energiklagenævnet traf den

Læs mere

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Langkastrup

Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Langkastrup Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk A.m.b.a. [XXX] Kastrupvej 41 A Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Langkastrup Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799

Læs mere

KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Helsingør Kommunes afgørelse af 26. april 2012 projektforslag om fjernvarmeforsyning af 8 områder i Helsingør

KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Helsingør Kommunes afgørelse af 26. april 2012 projektforslag om fjernvarmeforsyning af 8 områder i Helsingør (Varmeforsyning) Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA HMN Naturgas I/S OVER Helsingør

Læs mere

Godkendelse af projektforslag vedr. etablering af elkedel og akkumuleringstank

Godkendelse af projektforslag vedr. etablering af elkedel og akkumuleringstank Side 1/5 VINDERUP VARMEVÆRK A M B A Sevelvej 67 7830 Vinderup Dato: 18-08-2017 Sagsnr.: 13.03.00-P16-2-17 Henv. til: Lene Kirk Dalum Information og service Direkte tlf.: 9611 7662 Afdeling tlf.: 9611 7500

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet stadfæster Randers Kommunes afgørelse af 13. september 2016. Til: XXX Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk a.m.b.a. Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse

Læs mere

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor.

Sagens baggrund og en nærmere begrundelse for Energiklagenævnets afgørelse fremgår nedenfor. [XXX] Sendt pr. e-mail til [XXX] og [XXX] og ikke også pr. brevpost Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Lunden 8 DATO 5/9 2018 1/22 Indholdsfortegnelse 1. STAMOPLYSNINGER...3 2. RESUMÉ...4 3. AFGØRELSE OG TILLADELSENS VILKÅR...5 4. ODENSE KOMMUNES

Læs mere

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget.

Sagen drejer sig om, hvorvidt klager har en sådan væsentlig og individuel interesse i at afgørelsen ændres, at han dermed bliver klageberettiget. Til: XXX Randers Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg Tlf.: 72 40 56 00 www.naevneneshus.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over godkendelse af

Læs mere

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A.

STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. Til Støvring Kraftvarmeværk Dokumenttype Projektforslag Dato Februar 2015 STØVRING KRAFTVARME- VÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG FOR TILSLUTNING AF HØJE STØVRING, ETAPE 1 STØVRING KRAFTVARMEVÆRK A.M.B.A. PROJEKTFORSLAG

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled Vest Lokalplan 6-813 DATO 6/2 2019 1/23 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af Bellinge Fælled

Læs mere

Tønder Kommune over Energistyrelsen af 18. september 2007 dispensation til opførelse af biomassefyret kedelcentral i Tønder

Tønder Kommune over Energistyrelsen af 18. september 2007 dispensation til opførelse af biomassefyret kedelcentral i Tønder (Varmeforsyning) Tønder Kommune over Energistyrelsen af 18. september 2007 dispensation til opførelse af biomassefyret kedelcentral i Tønder Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Næstformand, professor, dr.polit.

Læs mere

Ansøgningen er behandlet på følgende baggrund.

Ansøgningen er behandlet på følgende baggrund. Naturgas Midt-Nord I/S Vognmagervej 14 8800 Viborg Klage over Ringkøbing-Skjern Kommunes afgørelse af 3. juli 2007 om godkendelse af projektforslag for udnyttelse af overskudsvarme fra Troldhede Pladeindustri,

Læs mere

Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Att.: Janne Foghmar Rådhusparken Glostrup

Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Att.: Janne Foghmar Rådhusparken Glostrup Glostrup Kommune Center for Miljø og Teknik Att.: Janne Foghmar Rådhusparken 2 2600 Glostrup Sendt via e-mail til: Glostrup Kommune, Center for Miljø og Teknik v. Janne Foghmar (janne.foghmar@glostrup.dk

Læs mere

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a.

KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes afgørelse af 3. december 2012 dispensation fra forblivelsespligt til Aars Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. (Varmeforsyning) Anonymiseret Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf 3395 5785 Fax 3395 5799 www.ekn.dk ekn@ekn.dk KLAGE FRA [XXX] OVER Rebild Kommunes

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt

Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over Lolland Kommunes afgørelse af 30. april 2008 om afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt Energiklagenævnet har den 15. juli 2008

Læs mere

Afgørelse Stadfæstelse af Syddjurs Kommunes afgørelse om tilslutningspligt

Afgørelse Stadfæstelse af Syddjurs Kommunes afgørelse om tilslutningspligt Til: xxx Nimtofte og Omegns Fjernvarmeforsyning A.m.b.a. Syddjurs Kommune Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse Stadfæstelse af

Læs mere

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...]

Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Vedr. Deres klage over Aars Kommunes afgørelse om tilslutningspligt for ejendommen [...] De har ved brev af 21. november 2002 påklaget Aars Kommunes afgørelser

Læs mere

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten.

Energiklagenævnets afgørelse Energiklagenævnet afviser klagen over Tønder Kommunes tinglysning af forblivelsespligten. Til: XXX Tønder Kommune Energiklagenævnet Toldboden 2 8800 Viborg Nævnenes Hus ekn@naevneneshus.dk www.ekn.dk Sendes pr. e-mail til ovenstående Afgørelse afvisning af klage over tinglysning af forblivelsespligt

Læs mere

Klage over Energitilsynets udmelding af prislofter af 28. september 2006

Klage over Energitilsynets udmelding af prislofter af 28. september 2006 Varmetransmissionsselskabet I/S c/o Struer Forsyning Jyllandsgade 1 Postboks 96 7600 Struer Holstebro-Struer Klage over Energitilsynets udmelding af prislofter af 28. september 2006 Energiklagenævnet har

Læs mere

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt

Afgørelse Klage over Lolland Kommunes afgørelse om forblivelsespligt Til: [XXX] Rødby Varmeværk A.m.b.a. Lolland Kommune (j.nr.[xxx]) Sendes pr. e-mail til ovenstående Frederiksborggade 15 1360 København K Besøgsadresse: Linnésgade 18, 3. sal 1361 København K Tlf. 3395

Læs mere

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard

Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør, cand.polyt. H.C. Mortensen Direktør Per Søndergaard (Varmeforsyning) Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form...[klager] over Energitilsynet af 29. november 2006 afvisning af klage over varmeregning Nævnsformand, dommer Poul K. Egan Fhv. direktør,

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/ /21

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S. Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/ /21 Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej i Hjallese DATO 23/1 2018 1/21 1. Stamoplysninger Godkendelsen omfatter Fjernvarmeforsyning af boliger ved Stationsvej

Læs mere

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016

KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation fra prisloftet for affaldsvarme for 2016 A F G Ø R E L S E (Varmeforsyningsloven) Nævnenes Hus Toldboden 2 8800 Viborg www.ekn.dk ekn@naevneneshus.dk KLAGE FRA I/S AffaldPlus OVER Energistyrelsens afgørelse af 20. maj 2016 OM afslag på dispensation

Læs mere

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S

Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Projektgodkendelse til Fjernvarme Fyn A/S Fjernvarmeforsyning af service/erhverv Højme Erhvervsområde DATO 1/11 2017 1/29 1. Stamoplysninger Projektansvarlig Projektets navn Lokalplan nr. 6-803 Anlægsnavn

Læs mere

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...]

Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen beliggende [...] Advokathuset Kongevejen 54 Att. advokat Ole Conradsen Kongevejen 54 2840 Holte Afgørelsen offentliggøres i anonymiseret form Klage over afslag på ansøgning om dispensation fra tilslutningspligt for ejendommen

Læs mere