Arealer ved Stubbe Sø - arealerne nr. 334, 335, 336, 337, 338 og 339

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Arealer ved Stubbe Sø - arealerne nr. 334, 335, 336, 337, 338 og 339"

Transkript

1 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Arealer ved Stubbe Sø - arealerne nr. 334, 335, 336, 337, 338 og Beskrivelse 1.1 Generelt Skov- og Naturstyrelsens arealer omkring Stubbe Sø ligger i landskabet mellem Lange Sø og Jernhatten ved Kattegatkysten. Arealerne ved Stubbe Bro består af vådområder og slettearealer i den østlige ende af Stubbe Sø. Ørnbjerg Mølle- arealerne er navngivet efter den gamle fredede vandmølle ikke langt fra den vestlige ende af Stubbe Sø. Arealerne består af eng- og skovarealer ned til Ulstrup Å. I den østlige ende er der skabt forbindelse mellem naturstien og Stubbe Sø. Ved Naturstien Ebeltoft-Gravlev er den gamle jernbane er udlagt som natursti til gående og cyklende og forbinder Ebeltoft med Stubbe Sø og Hyllested Bjerge. Hyllested Bjerge er et kuperet naturområde med skovholme og overdrevsarealer. Arealet rummer resterne af den gamle Skærsø Bøgeskov, men bøgene har været drevet som stævningsskov, hvilket betyder at der kun er få gamle træer. Arealet har siden 1994 været udlagt som græsningsskov. Holme Strandarealer og Vibæk Strand er mindre strand- og opholdsarealer ved hhv. Kattegatkysten og Ebeltoft Vig. Arealfordeling i ha pr. 1. januar Bøg Eg Ask og ær Andet løvtræ Piceaarter Ædelgran Andet nåletræ Ubevokset I alt 1,5 4,8 2,8 3,4 9,1 8,3 28,9 101,4 160,2 Arealerne ved Stubbe Sø.

2 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 2 Luftfoto fra Ørnbjerg Mølle Øverst. Areal ved Stubbebro i midten til venstre. Hyllested Bjerge i midten til højre. Nederst arealerne ved Holme Strand.

3 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side Geologi og jordbund Stubbebro ligger sammen med Stubbe Sø i en afsnøret fjord, der eksisterede i Stenalderen. Ørnbjerg Mølle ligger centralt på en smeltevandsslette, som er afsat ovenpå og mellem de dødisklumper, som den Ungbaltiske Is smeltede tilbage fra. Den Ungbaltiske Is lå i Ebeltoft Vig og Kalø Vig for til år før nu og dannede Den Østjyske Israndslinie og Tirstrup Hedeslette. Efterhånden som dødisen smeltede, sank sandsletten pletvis sammen mellem enkelte tilbagestående bakker med flade toppe. Stubbe Sø er sammen med Langsø og Øjesø de største dødishuller på smeltevandssletten. Naturstien mellem Ebeltoft og Gravlev forløber på det sydligste stykke på overgangen mellem morænelandskab og den dødisprægede smeltevandsslette, der findes i trekanten mellem Øjesø, østsiden af Stubbe Sø og Skærsø Plantage. På det nordlige stykke krydser stien en fjordarm, som eksisterede, da Stenalderhavet var på sit højeste tre til fire meter over nuværende havniveau for til år siden. Hyllested Bjerge ligger på toppen af randmorænebakkerne, som blev presset op under Det Ungbaltiske Isfremstød. Jordarten er morænegrus. Holme Strandarealer og Vibæk Strand ligger på smalle striber af marint forland, som er hævet op over havniveau siden Stenalderen. Ved Holme er der tale om et særligt flot eksempel på en udligningskyst, hvor tre tidligere fjordarme inden for en seks kilometers strækning er blevet afsnøret som følge af kystprocesser. Strækningen er af den grund udpeget som nationalt geologisk interesseområde. Holme Strandareal er fladt marint forland. I baggrunden ses en moræneknold. 1.3 Landskab Landskabet i området veksler mellem kystlandskaber med høje bakker med vide udsigter og den store skovomkransede søflade og tilstødende engdrag med landlig karakter til den lukkede Ulstrup Ådal med græssede skrænter og engdrag. Arealerne ved Stubbe Bro er præget af lavtliggende elleskov med hyld m.m. på arealer, som tidligere var søbund. Det er lukket og spærrer for udsyn over søen. Længere mod sydøst findes åbne overdrevsarealer på højere liggende moræne. Mod nordøst ligger et delvist tilgroet moseområde. Området omkring Ørnbjerg Mølle er primært dækket af nåleskov og fremstår stabilt, mens de nære arealer i Ulstrup Å-dalen og ved Ørnbjerg Mølle domineres af overdrev og eng. Disse arealer fremstår som en del af det oprindelige hedeområde, der for ca. 200 år siden var karakteristisk for området. Disse områder er sårbare over for tilgroning og tilplantning.

4 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 4 Ebeltoft-Gravlev natursti går fra syd gennem et skovdækket småkuperet landskab, der længere nordpå afløses af et mere kontrastrigt, åbnet kystlandskab med marker og hegn. I den nordligste ende, ved Stubbe Bro, passerer den naturarealer ned til Stubbe Sø. Området omkring Gravlev med de græssede overdrevsbakker med enkeltstående ege og bøge udgør sammen med landsbyen et særligt oplevelsesrigt miljø, der er sårbart over for funktionsændringer, herunder opgivelse af græsningen. Hyllested Bjerge præges primært af et større, sandet, kuperet skovbevokset bakkelandskab. Vibæk Strand er en del af et smalt strandareal, der forbinder Ebeltoft med Egsmark og Dråby. Det består af et strandengsareal mellem en bebygget grund mod syd og en parkeringsplads mod nord. Arealet er under tilgroning. Det nordligste af Holme Strandarealerne er ligesom Vibæk Strand under tilgroning. 1.4 Friluftsliv På grund af de landskabelige oplevelsesværdier rummer landskabsstrøget gode muligheder for rekreativ færdsel og udfoldelse. Dette hænger bl.a. sammen med det sammenhængende net af stier, skov-, mark- og biveje i området samt raste- og opholdsmuligheder i skoven og ved kysten. Ved Ørnbjerg Mølle er der etableret både en primitiv overnatningsplads til de forbipasserende vandrere eller cyklister og en lejrplads til lidt større grupper. Østersø vandreruten går forbi Ørnbjerg Mølle. Endvidere er i en sidebygning etableret en økobase med grejbank til støtte for naturformidling for institutionerne i området. Ørnbjerg Mølle med madpakkehus til venstre. Ulstrup Å løber gennem ellesump. Naturstien på den gamle banestrækning fra Ebeltoft til Gravlev benyttes af rigtig mange gående og cyklende og er en del af en regional cykelrute. Ved Hyllested Bjerge er der ligeledes en primitiv overnatningsplads. Holme Strand er en del af arealet udlagt som hundetræningsareal. Stranden besøges i øvrigt i sommerperioden af badende gæster. 1.5 Natur Areal ved Stubbe Bro rummer først og fremmest gammel ellemose af høj naturværdi. Desuden tagrør-/pilemose i gammel tørvegrav og brakarealer med potentiale for genopretning som eng.

5 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 5 Ved Ørnbjerg Mølle findes magert, ugræsset overdrev omkring møllen, pile- og ellemose, eng og mølledam i dalbunden og en større, græsset eng i øst mod Stubbe Sø. Desuden et ganske lille parti med gammel naturskov af bøg langs en hulvej længst i vest. Naturstien Ebeltoft-Gravlev rummer ingen egentlige naturarealer bortset fra en ubetydelig del af en lille sø. Det er dog meget muligt, at skrænterne langs naturstien rummer partier med overdrevsflora. Hyllested Bjerge rummer en varieret mosaik af åbne overdrevspartier, krat, løvskov og fyrre- og granplantninger. Løvskoven består dels af plantet eg, dels af gammel, tidligere stævnet bøg, der regnes for at være naturskov. Naturværdierne knytter sig særligt til den artsrige overdrevsflora. Hyldested Bjerge afgræsses som én stor fold. Holme Strandarealer rummer almindelig strandvegetation og tør, gruset/stenet strandmark med lidt rynket rose og noget ruderalt præg. Vibæk Strand er et ganske lille strandareal, som er ca. 2/3-dele tilgroet med rynket rose. Den bevarede, lysåbne og lavtvoksende del rummer værdifuldt strandoverdrev med bl.a. gul evighedsblomst, timian og blåmunke. 1.7 Kulturmiljø Ved Stubbebro er der registreret een lokalitet i Det Kulturhistoriske Centralregister (DKC). Der er tale om en skaldynge/køkkenmødding fra Ertebølle-kulturen. Langs fjordarmen, som dækkede Stubbe Sø og areal ved Stubbebro, lå Ertebølle bopladserne tæt. Fra Pedersen og Petersen 1997.

6 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 6 2. Gældende udpegninger 2.1 Internationale beskyttelsesområder Arealet ved Stubbe Sø indgår i Habitatområde nr. 44 Stubbe Sø. Der er ikke registreret habitatnaturtyper på SNS Kronjyllands arealer. 2.2 Fredninger og vildtreservater Stubbe Sø fredningen sikrer området mod anlæg og beplantning, som hæmmer udsigten. 2.4 Drikkevandsinteresser Ørnbjerg Mølle og Hyllested Bjerge ligger i områder med særlige drikkevandsinteresser OSD. Indsatsområderne kaldes Lyngsbæk og Tirstrup henholdsvise. Grundvandskortlægningen foretages af Miljøcenter Århus og den efterfølgende indsatsplanlægning står Syddjurs Kommune for. 2.5 Geologiske interesseområder Alle Stubbesøarealerne ligger i det nationale geologiske interesseområde 40 Molslandet. Hyllested Bjerge ligger i det geologiske interesseområde, Tirstrup Hedeslette. Arealet ved Stubbe Bro ligger i Særligt landskabeligt interesseområde, (27.12A) 3 Målsætninger og plan for drift 3.1 Overordnede målsætninger Skov- og Naturtstyrelsens arealer ved Stubbe Sø rummer nogle mindre men meget værdifulde naturområder og skal drives med fokus på at sikre disse naturværdier. Samtidig giver arealerne med deres placering muligheder for gode sti- og forbindelseslinier for friluftslivet. Disse funktioner skal også prioriteres højt. Areal ved Stubbe Bro: Udvikling af mere spændende naturområde ved fri succession. Ørnbjerg Mølle: Sikring af landskabs- og naturmæssige værdier omkring ådalen. Skovarealer konverteres langsomt mod løvskov. Naturstien Ebeltoft-Gravlev fastholdes som vigtig forbindelseslinie for friluftslivet. Hyllested Bjerge: Fastholdelse af åbent kuperet område med fine overdrevsarealer, mindre skovpartier samt arealer med spredt trævækst. Vibæk Strand og Holme Strandarealer: Mindre opholdsarealer uden særlige naturværdier som evt. kan overdrages til kommunen.

7 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side Landskabsplan Landskabsplan for Areal ved Stubbebro, Ørnbjerg Mølle, Holme strandarealer og Hyllested Bjerge. Stubbe Bro: Søskoven skal bevares som elleskov, dog således at der bliver friholdt en udsigt over søen. Ørnbjerg Mølle: Det åbne eng- og overdrevslandskab med sumpskov og omgivende skov bevares. Fortsat græsning samt udvidelse af græsningsarealet på det vestlige delareal. Nåleskovsplantagen konverteres til bøgeskov. Elleskoven i dalbunden bevares men kan indgå i græsningen. Mindre arealer længst mod vest er udlagt som urørt skov. Naturstien fra Ebeltoft til Gravlev: Brugerne skal fortsat adskilles fra motoriseret trafik, på stien der bringer folk gennem skov og landbrugslandskab.

8 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 8 Hyllested Bjerge: De åbne arealer med holme af skov og spredt opvækst bevares. Hele området er jf. naturskovsstrategien udlagt som græsningsskov. Holmene med gammel bøg er naturskov og områderne omkring bøgen græsses ikke, så naturskoven får mulighed for at brede sig lidt. Granbevoksninger afdrives og indgår i overdrevsarealet og bjergfyr fjernes. Holme og Vibæk Strand: Strandarealerne ryddes for uønsket opvækst. 3.3 Naturnær skovdrift Ørnbjerg Mølle: Den nåletrædominerede skov konverteres mod løvskov domineret af bøg med indblanding af skovfyr. Arealer med gamle skovfyr bevares så længe som muligt og der hugges i disse bevoksninger for de gamle skovfyr. Ellebevoksningen langs Ulstrup Å opretholdes, men kan indgå i det græssede areal ligesom arealet nord for vandløbet. Skovgræsningen på skrænterne af Ulstrup Ådal er vigtig for også fremover at kunne opleve de terrænmæssige kontraster i området. Mindre arealer længst mod vest er jf. naturskovsstrategien udlagt som urørt skov. Østrigsk fyr i overdrevets sydkant konverteres til eg på længere sigt. HAH Hyllested Bjerge: Hele området er jf. naturskovsstrategien udlagt som græsningsskov. Holmene med gammel bøg er naturskov. Der foretages ingen egentlig skovdrift. SUT kort rettes for græsningsskov HAH Skovudviklingstyper (SUT) ved Ørnbjerg Mølle (øverst), Stubbebro (venstre) og i Hyllested Bjerge (højre). 3.4 Naturpleje Ørnbjerg Mølle: Der skal etableres afgræsning af overdrevspartierne i områdets vestlige del og etableret græsning opretholdes. Mølledammen skal oprenses. Hyllested Bjerge: Græsningen gennemføres, så de værdifulde overdrevsarealer holdes helt fri for bevoksning, dog må naturskoven brede sig. På de øvrige arealer kan der tillades spredt opvækst. Ved Stubbe Sø: Elle- og tagrørsmoserne lades fortsat urørt, dog med en udsigtskile til søen. Øvrige arealer kan overlades til fri succession med plukhugstdrift for at sikre naturtilstanden på arealerne. På Holme Strandarealer skal der sættes ind mod rynket rose, mens problemet endnu er af beskedent omfang.

9 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 9 Ved Vibæk Strand bør skal der foretages bekæmpelse af rynket rose, helst som led i en koordineret kampagne i sammenhæng med de øvrige tilgroede strandarealer nord for Ebeltoft. Arealer til særlig behandling ved Ørnbjerg Mølle (øverst), Stubbebro (venstre), Hyllested Bjerge (højre) og Holme Strand (nederst). Paragraf 3 områderne dækker overdrev i Hyllested Bjerge og mose ved Stubbebro. Ved Ørnbjerg Mølle findes beskyttet eng og overdrev. 3.5 Kulturhistorie Jernbanedæmningen ved Ebeltoft Gravlev natursti skal bevares. 3.6 Friluftsliv Areal ved Stubbe Sø: Der bør sikres bedre adgang til at opleve naturen ved Stubbe Sø fredningen har kun i begrænset omfang interesseret sig for publikums oplevelsesmuligheder. Det er vigtig at fastholde muligheden for til fods og på cykel at færdes gennem landskabet adskilt fra motoriseret trafik. Skabe et udsigtspunkt til Stubbe Sø ved nedskæring af en smal bræmme i rørskoven. Der er mulighed for formidlingssamarbejde med Fugleværnsfonden, som besidder en ejendom på nordsiden af søen.

10 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 10 Ørnbjerg Mølle: Området opretholdes med madpakkerum og primitiv overnatningsplads for vandrere og cyklister. Revision af lokal folder for møllen skal ske i planperioden. Et møllelaug forsøges etableret med henblik på formidling af møllens funktion og betydning for området. Naturstien Ebeltoft-Gravlev: Opretholdes som vigtig rekreativ vandrer- og cykelrute i området. Hyllested Bjerge: Etablering af velkomsttavle og lokal folder skal ske i planperioden. Vibæk Strand og Holme Strandarealer: Ingen tiltag for det rekreative. Kortene viser de mest markante ændringer, der vil ske i løbet af de næste 10 til 15 år ved Ørnbjerg Mølle (øverst), Hyllested Bjerge (venstre) og Stubbebro, hvor der dog ikke er planlagt de store ændringer (højre).

Arealer ved Mariager Fjord - arealerne nr. 221, 222, 224, 225 og 226

Arealer ved Mariager Fjord - arealerne nr. 221, 222, 224, 225 og 226 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser Side 1 Arealer ved Mariager Fjord - arealerne nr. 221, 222, 224, 225 og 226 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Arealerne ved Mariager Fjord består af

Læs mere

Hjermind Skov, Kjællinghøl og Busbjerg areal nr. 202 og nr. 211

Hjermind Skov, Kjællinghøl og Busbjerg areal nr. 202 og nr. 211 Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Hjermind Skov, Kjællinghøl og Busbjerg areal nr. 202 og nr. 211 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Området ligger, bortset fra Busbjerg, på nordsiden

Læs mere

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72)

Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hjardemål Klitplantage ligger ved Jammerbugten, øst for Hanstholm. Plantagen ligger syd og vest for Hjardemål Klit og har sin største udstrækning

Læs mere

Klostermarken - areal nr. 408

Klostermarken - areal nr. 408 Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Klostermarken - areal nr. 408 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Naturstyrelsen overtog administrationen af arealet i 2002 efter Forsvarsministeriet.

Læs mere

Fårup Klit (skov nr. 76)

Fårup Klit (skov nr. 76) Fårup Klit (skov nr. 76) Beskrivelse Generelt Fårup Klit kaldes lokalt for læplantagerne. Administrativt kalder vi de sammenhængende områder for sti 100. Skoven er et smalt bånd af træbevoksning, der strækker

Læs mere

Hanstholm Kystskrænt (Areal nr. 54)

Hanstholm Kystskrænt (Areal nr. 54) Hanstholm Kystskrænt (Areal nr. 54) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hanstholmknuden er Jyllands nordvestligste forbjerg. Arealerne ved Hanstholm Kystskrænt består af forland og klitslette op mod stejle, nordvendte

Læs mere

Nybæk Plantage (skov nr. 73)

Nybæk Plantage (skov nr. 73) Nybæk Plantage (skov nr. 73) Beskrivelse Generelt Skoven, som ligger syd øst for Løkken, består hovedsagelig af sitkagran plantet i firkantede lodder. Jordbunden er meget blød og derfor meget præget af

Læs mere

Lunken (skov nr. 68) Beskrivelse

Lunken (skov nr. 68) Beskrivelse Lunken (skov nr. 68) Beskrivelse Generelt Lunken ligger 18 km øst nordøst for Brønderslev, som en del af Pajhede skovkompleks. Skovens sammensætning pr. 1/1 2007 og beliggenhed fremgår af nedenstående

Læs mere

Gjerrild Nordstrand - areal nr. 340

Gjerrild Nordstrand - areal nr. 340 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland arealvise beskrivelser side 1 Gjerrild Nordstrand - areal nr. 340 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Gjerrild Nordstrand er et strandareal på nordkysten af Djursland. Arealet

Læs mere

Kollerup Plantage (Areal nr. 90)

Kollerup Plantage (Areal nr. 90) Thy Statsskovdistrikt - Arealbeskrivelser Kollerup Klitplantage (Areal nr. 90) Kollerup Plantage (Areal nr. 90) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Kollerup Plantage ligger umiddelbart nord for Fjerritslev by,

Læs mere

Korsø Klitplantage (Areal nr. 71)

Korsø Klitplantage (Areal nr. 71) Korsø Klitplantage (Areal nr. 71) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Korsø Plantage ligger øst for Hansholm. Plantagen har sin største udstrækning fra øst til vest og er beliggende nord for Hanstholm-Østerildvejen

Læs mere

Bavn Plantage (Areal nr. 44)

Bavn Plantage (Areal nr. 44) Bavn Plantage (Areal nr. 44) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Baun Plantage ligger ved Skinnerup, omkring 4 km vest for Thisted. Mod vest er der et stykke privat plantage. På alle andre sider er plantagen omgivet

Læs mere

Mols Bjerge og Karpenhøj - areal nr. 301 og nr. 315

Mols Bjerge og Karpenhøj - areal nr. 301 og nr. 315 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Mols Bjerge og Karpenhøj - areal nr. 301 og nr. 315 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Mols Bjerge er et enestående kuperet landskab, der forbinder

Læs mere

Vigsø Rallejer (Areal nr. 55)

Vigsø Rallejer (Areal nr. 55) Vigsø Rallejer (Areal nr. 55) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Området er et tidligere grusgravningsområde, beliggende på en jævn klitslette. Området er en fortsættelse af Hanstholm Kystskrænt (se Areal nr.

Læs mere

Helgenæs - areal nr. 311, 312, 313 og 316

Helgenæs - areal nr. 311, 312, 313 og 316 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Helgenæs - areal nr. 311, 312, 313 og 316 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Arealerne på det nordlige Helgenæs udgøres af Dragsmur, Rønnen og

Læs mere

Arealerne ved Randers By - areal nr. 103, 104 og 507

Arealerne ved Randers By - areal nr. 103, 104 og 507 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Arealerne ved Randers By - areal nr. 103, 104 og 507 - Randers Nørreskov, Nordre Fælled og Randers Sønderskov 1. Beskrivelse 1.1 Generelt

Læs mere

Overgangszone 8-1. Overgangszone 7-1. Overgangszone 4-3. Overgangszone 3-3

Overgangszone 8-1. Overgangszone 7-1. Overgangszone 4-3. Overgangszone 3-3 Overgangszone 8-1 Overgangszone 7-1 Overgangszone 4-3 Overgangszone 3-3 Vurdering, prioritering og beslutning af fremtidig drift af overgangszonearealer: Område 3-3. Stenbjerg driftsplanperiode Den store

Læs mere

Løvtræ dækker 63% af det skovbevoksede areal på distriktet, mens 37% er nåletræ. Træartsfordeling, SNS-Kronjylland (bevokset areal 2895 ha)

Løvtræ dækker 63% af det skovbevoksede areal på distriktet, mens 37% er nåletræ. Træartsfordeling, SNS-Kronjylland (bevokset areal 2895 ha) 1.4 Skovene Det skovbevoksede areal på Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland distrikt omfatter 2895 ha. De mest betydende skove er Viborg Plantage, Hald Ege og de øvrige skove omkring Hald Sø, Vindum Skov,

Læs mere

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov

Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov 12. juni 2019 Endeligt udkast til høring Skovrejsningsplan for udvidelse af Elmelund Skov Udarbejdet af Naturstyrelsen Fyn Juni 2019 1 Indledning Naturstyrelsen har i 2018 opkøbt 2 mindre arealer på til

Læs mere

Overgangszone 4-2. Overgangszone 3-2. Overgangszone 4-2

Overgangszone 4-2. Overgangszone 3-2. Overgangszone 4-2 Overgangszone 4-2 Overgangszone 3-2 Overgangszone 4-2 Vurdering, prioritering og beslutning af fremtidig drift af overgangszonearealer: Område 3-2. Hvidbjerg landskabelige værdier biologiske værdier friluftsmæssige

Læs mere

Dato: 16. februar qweqwe

Dato: 16. februar qweqwe Dato: 16. februar 2017 qweqwe Skov har mange funktioner. Den er vigtigt som en rekreativ ressource. Den giver gode levevilkår for det vilde plante og dyreliv. Den er med til at begrænse drivhusgas og CO2,

Læs mere

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse

m. Karakterområdets placering. Kystnært drænet område med vindmøller. Kystnært drænet område med vindmøller. Karakterområdets grænse Karakterområdets placering. 28 Karakterområdets grænse Nøglekarakter: Åbent, fladt og drænet kystnært område med strandvolde og vindmøller. I området findes der også sommerhusområde og badestrand. Det

Læs mere

Viborg Plantage - areal nr. 401

Viborg Plantage - areal nr. 401 Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Viborg Plantage - areal nr. 401 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Viborg Plantage støder op til Viborg mod øst og til Hald Ege by mod syd. Plantagen

Læs mere

Hedeområder i Vester Thorup Klitplantage (Areal nr. 83)

Hedeområder i Vester Thorup Klitplantage (Areal nr. 83) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hede- og klitområderne i Vester Thorup Klitplantage ligger som en smal strimmel nord for selve plantagen ud mod Jammerbugten, og afgrænses mod vest af Bulbjerg. Mod øst støder

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Vestjylland, Stråsøkomplekset Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Dette er stormfaldsplanen for Stråsøkomplekset i Vestjylland. Stråsøkomplekset er et stort sammenhængende naturområde på ca. 5.200 ha. Udover Stråsø Plantage består området

Læs mere

Vindum Skov - areal nr. 201

Vindum Skov - areal nr. 201 Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Vindum Skov - areal nr. 201 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Vindum Skov ligger på sydsiden af den lille tunneldal Rindbækdalen, forholdsvis langt fra

Læs mere

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr.

Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. Hedearealer i Tvorup Klitplantage - Syd (dele af areal nr. 22) og hedearealer ved Førby Sø (dele af Stenbjerg Klitplantage øst areal nr. 21) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Hedearealerne i den sydlige del af

Læs mere

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 5 Tuse Næs. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 5 Tuse Næs Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Thy Statsskovdistrikt

Thy Statsskovdistrikt Udkast til driftsplan Thy Statsskovdistrikt Miljøministeriet Skov- og Naturstyrelsen Thy Statsskovdistrikt 2 Indledning Skov- og Naturstyrelsens arealer er omfattet af 15-årige driftsplaner. Driftsplanerne

Læs mere

Hede og naturarealer i Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) og

Hede og naturarealer i Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) og Hede og naturarealer i Hjardemål Klitplantage (Areal nr. 72) og Korsø Plantage (Areal nr. 71) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Arealerne til Hjardemål plantage er primært erhvervet i begyndelsen af 1900-tallet.

Læs mere

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem

Projektbeskrivelse. Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Projekt nr. 2.2.1.1 Vejviserskilte til det overordnede stisystem Oplevelsen af Nationalpark Mols Bjerge til fods og på cykel giver den besøgende en helt unik og stærk oplevelse af områdets særegne landskab

Læs mere

Vangså Hede (Areal nr. 33), samt arealer i Nystrup Klitplantage øst og vest (areal nr. 34 og 35)

Vangså Hede (Areal nr. 33), samt arealer i Nystrup Klitplantage øst og vest (areal nr. 34 og 35) Vangså Hede (Areal nr. 33), samt arealer i Nystrup Klitplantage øst og vest (areal nr. 34 og 35) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Vangså hede er en vidstrakt klithede-slette, beliggende mellem Tvorup Plantage

Læs mere

Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3?

Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3? Plej eplan for Pandehave Å-fredningen Rusland F3? Frederiksborg Amt, Landglégbsafdelingen, oktober 2005 Udgiver: Tekst, foto og kort: Kort: ISBN: Frederiksborg Amt, Teknisk Forvaltning Janni Lindeneg Copyright

Læs mere

Kajholm (skov nr. 52)

Kajholm (skov nr. 52) Kajholm (skov nr. 52) Beskrivelse Generelt Kajholm ligger 11 km syd sydvest for Hjørring, 4 km inde i landet fra Jammerbugten. Skovens sammensætning pr. 1/1 2007 og beliggenhed fremgår af nedenstående

Læs mere

Område 6 Favrbjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 6 Favrbjerg. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 6 Favrbjerg Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Plejeplan for Piledybet

Plejeplan for Piledybet Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Plejeplan for Piledybet 2018-2028 Langeland Kommune Fredensvej 1 5900 Rudkøbing www.langelandkommune.dk Indhold 1. Indledning... 4 2. Beskyttelsesmæssig status... 4 3.

Læs mere

Rubjerg Knude klitplantage (skov nr. 53)

Rubjerg Knude klitplantage (skov nr. 53) Rubjerg Knude klitplantage (skov nr. 53) Beskrivelse Generelt Rubjerg Knude klitplantage er en gammel kommuneplantage, som staten overtog i 2001. Plantagen er i den østlige del skovbevokset og fremstår

Læs mere

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 7 Hørbygård. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 7 Hørbygård Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Tekniske anlæg Rumlig

Læs mere

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på 455 ha.

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på 455 ha. Landskabsanalyse for skovrejsningsområdet ved Solhøj Fælled Naturstyrelsen, Østsjælland Ref. nakpe Den 1. maj 2014 Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på

Læs mere

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på ca. 300 ha.

Projektområdet til skovrejsning ligger syd for Hedehusene, Øst for Reerslev. Det er på ca. 300 ha. Notat Landskabsanalyse for skovrejsningsområdet ved Solhøj Fælled, Skov- og Naturstyrelsen, Østsjælland Natur og Friluftsliv J.nr. Ref. kve Den 7. marts 2008 Projektområdet til skovrejsning ligger syd

Læs mere

Buksør Odde (Areal nr. 28)

Buksør Odde (Areal nr. 28) Buksør Odde (Areal nr. 28) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt På den nordøstlige side af Mors finder man Buksør Odde. En godt to kilometer lange odde, hvor staten ejer den sydlige del på knapt 40 ha. Staten erhvervede

Læs mere

Fladbakker i Lynge Nord

Fladbakker i Lynge Nord 26 Fladbakker i Lynge Nord LANDSKABSKARAKTER Karaktergivende for området er den åbne landbrugsflade med store intensivt dyrkede marker. Ejendommene ligger trukket tilbage fra vejene, og er omgivet af karakteristisk

Læs mere

Område 36 Ordrup. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 36 Ordrup. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 36 Ordrup Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Tekniske anlæg Rumlig

Læs mere

Materialet er udarbejdet i forbindelse med Naturstyrelsens offentlige møde om driftsplanen for de nordlige arealer.

Materialet er udarbejdet i forbindelse med Naturstyrelsens offentlige møde om driftsplanen for de nordlige arealer. Indledning Materialet er udarbejdet i forbindelse med Naturstyrelsens offentlige møde om driftsplanen for de nordlige arealer. I materialet fremgår de tiltag som Naturstyrelsen ønsker at gennemføre i planperioden.

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 103 Avernakø Avernakø er en del af det Sydfynske Øhav og dækker et areal på omkring 5km 2. Øen ligger med en afstand til kysten af Fyn på 4-4,5km. Mod nord/nordvest ligger Bjørnø,

Læs mere

Østerild Klitplantage (Areal nr. 62)

Østerild Klitplantage (Areal nr. 62) Thy Statsskovdistrikt - Arealbeskrivelser Østerild Klitplantage (Areal nr. 62) Østerild Klitplantage (Areal nr. 62) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Plantagen ligger umiddelbart nordøst for byen Østerild. Plantagens

Læs mere

Slettestrand (Areal nr. 93)

Slettestrand (Areal nr. 93) Slettestrand (Areal nr. 93) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Områderne ligger mellem Slettestrand og Tranum, og udgør distriktets østligste del. Arealerne afgrænses mod øst af Tranum Strandvej, der samtidig

Læs mere

Plejeplan for Kregme Strand, Parkovsminde

Plejeplan for Kregme Strand, Parkovsminde , Parkovsminde Natur og Udvikling Indholdsfortegnelse 1. Indledning 1.1 Fredningens bestemmelser og formål side 4 1.2 Plejeplanens disposition side 4 1.3 Plejeplanens udarbejdelse side 4 2. Generelle forhold

Læs mere

Vandet plantage (Areal nr. 41)

Vandet plantage (Areal nr. 41) Vandet plantage (Areal nr. 41) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Vandet Plantage ligger syd og sydøst for Vandet Sø. Mod vest grænser den op til Kronens Hede Plantage. Plantagen deles i en østlig og en vestlig

Læs mere

m. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Karakterområdets grænse ikke endeligt fastlagt.

m. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Højtliggende dyrket flade. Karakterområdets grænse ikke endeligt fastlagt. Højtliggende dyrket flade Højtliggende dyrket flade 12 Højtliggende dyrket flade ikke endeligt fastlagt Grænse Nøglekarakter Store dyrkede flader inddelt af levende hegn. I landskabet ses også enkelte

Læs mere

Lisbjerg Skov Status 2005

Lisbjerg Skov Status 2005 Bilag 2 Eksempel på status og skovudviklingsplan for Lisbjerg Skov og Havreballe Skov Lisbjerg Skov Status 2005 Bevoksede er (ha) (%) Ubevoksede er (ha) (%) Bøg 45,43 29,16 Krat, hegn 1,19 0,76 Eg 52,01

Læs mere

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid

Værdikortlægning Jordbrugets fremtid Samlet vurdering Jordbrugserhvervet prioriteres lavt i området, da området er kystnært med store turist- og naturinteresser. Den vestlige del af området fra Thorup Strand til kommunegrænsen til Thisted

Læs mere

Område 33 Elverdams Å

Område 33 Elverdams Å Område 33 Elverdams Å Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske

Læs mere

Miljørapport Lokalplan for et område til boligformål ved Langdalsvej i Sejs/Svejbæk

Miljørapport Lokalplan for et område til boligformål ved Langdalsvej i Sejs/Svejbæk Miljørapport Lokalplan 36-002 for et område til boligformål ved Langdalsvej i Sejs/Svejbæk 1. Indledning 2. Resumé af miljørapport Lokalplanen giver mulighed for boliger i et område nord for Sejs/Svejbæk

Læs mere

Mosaik af værdifulde naturtyper. Mosaik af værdifulde naturtyper. 1. Landskabskarakterbeskrivelse

Mosaik af værdifulde naturtyper. Mosaik af værdifulde naturtyper. 1. Landskabskarakterbeskrivelse Søgaards Mark Kværs Løkke Tørsbøl Gejl Å Nøglekarakter Området er kendetegnet ved at være sammensat af flere værdifulde naturtyper, eng, mose, sø, skov, hede, overdrev, vandløb samt brakarealer og dyrkede

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Amtets Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 06 NAKKEBØLLE FJORDOMRÅDE Nakkebølle Fjordområde er et tidligere kunstigt tørlagt fjordområde, som nu er naturgenoprettet. Området ligger ved den sydøstlige grænse af Faaborg-Midtfyn

Læs mere

Rønhede Plantage (Areal nr. 12)

Rønhede Plantage (Areal nr. 12) Thy Statsskovdistrikt - Arealbeskrivelser Rønhede Plantage (Areal nr. 12) Rønhede Plantage (Areal nr. 12) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Rønhede Plantage ligger syd for Bedsted midt i Sydthy. Etableringen

Læs mere

Smukkere natur ved Skibdal Strand - forslag til naturplejeplan. version: 09.02.11

Smukkere natur ved Skibdal Strand - forslag til naturplejeplan. version: 09.02.11 Smukkere natur ved Skibdal Strand - forslag til naturplejeplan version: 09.02.11 August 2011 INDHOLD Formål Baggrund Nuværende naturtilstand Fremtidig naturtilstand Beskrivelse af naturplejen Naturtilstand

Læs mere

Syltemade Ådal. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 16

Syltemade Ådal. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 16 Syltemade Ådal Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 16 LANDSKABSKARAKTERBESKRIVELSE Syltemade Ådal set fra registreringspunktet på den vestlige skråning. Nøglekarakter Smal smeltevandsdal

Læs mere

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken

Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Ansøgning om dispensation fra Naturbeskyttelseslovens 3 til rydning af vedplanter i en 3-beskyttet mose ved Stenløkken Hermed ansøges om tilladelse til at gennemføre en rydning af op til 5 kiler ind i

Læs mere

Naturvisioner for Bøtø Plantage

Naturvisioner for Bøtø Plantage Naturvisioner for Bøtø Plantage 1 Indledning... 3 Almindelig beskrivelse... 3 Status og skovkort... 3 Offentlige reguleringer... 4 Natura 2000... 4 Naturbeskyttelseslovens 3... 4 Nøglebiotoper... 4 Bevaring

Læs mere

Kalø - areal nr. 501, 502 og 602

Kalø - areal nr. 501, 502 og 602 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland arealvise beskrivelser side 1 Kalø - areal nr. 501, 502 og 602 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Kalø gods med tilhørende markarealer samt Hestehave Skov og Ringelmose Skov

Læs mere

Frisenvold Laksegård, Stevnstrup Enge og Midtbæk Enge - areal nr. 212

Frisenvold Laksegård, Stevnstrup Enge og Midtbæk Enge - areal nr. 212 Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Frisenvold Laksegård, Stevnstrup Enge og Midtbæk Enge - areal nr. 212 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Der er i denne Driftsplan kun planlagt

Læs mere

Lilleheden Plantage (skov nr. 43)

Lilleheden Plantage (skov nr. 43) Lilleheden Plantage (skov nr. 43) Beskrivelse Generelt Lilleheden ligger umiddelbart øst for Hirtshals. Den vestlige del af plantagen ligger ud til Tannis Bugt mens den østlige del følger bugten ca. 500

Læs mere

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 12 HÅSTRUP MORÆNEFALDE Håstrup Moræneflade ligger langs kysten ud mod Helnæs bugt og strækker sig fra den nordvestlige

LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 12 HÅSTRUP MORÆNEFALDE Håstrup Moræneflade ligger langs kysten ud mod Helnæs bugt og strækker sig fra den nordvestlige LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 12 HÅSTRUP MORÆNEFALDE Håstrup Moræneflade ligger langs kysten ud mod Helnæs bugt og strækker sig fra den nordvestlige rand af Faaborg til hovedgården Damsbo mod nordvest, som

Læs mere

Område 30 Maglesø. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 30 Maglesø. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 30 Maglesø Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Frøslev Plantage Plan efter stormfald 2013

1. Beskrivelse. 2. Mål og planer. Frøslev Plantage Plan efter stormfald 2013 1. Beskrivelse 1.1 Generelt Frøslev Plantage er på ca.1042 ha og er beliggende få kilometer fra den dansk-tyske grænse. Mod øst afgrænses plantagen af motorvej E45. Området kaldet Frøslev Sand blev indtil

Læs mere

1 Bebyggelse 1.1 Lihme landsby, beliggenhed i dalstrøg, huse med stor aldersspredning

1 Bebyggelse 1.1 Lihme landsby, beliggenhed i dalstrøg, huse med stor aldersspredning Plan09: Områdeanalyser, Skive Kommune Områdeanalysen er udført september oktober 2008 som led i Plan09-processen. Formålet er at delområderne skal være referencearealer for samtale om, forståelse, planlægning

Læs mere

JUUL & FROST. arkitekter

JUUL & FROST. arkitekter JUUL & FROST arkitekter ORIENTERINGSMØDE OM FLYVESTATION VÆRLØSE 12. MARTS 2005 HUR Regionplan 2005 Fingerplanen Offentlig høring 02. februar 27. april HUR Regionplan 2005 Nye udlæg Kileforlængelse Forslag

Læs mere

Natura 2000 Basisanalyse

Natura 2000 Basisanalyse J.nr. SNS 303-00028 Den 20. marts 2007 Natura 2000 Basisanalyse Udarbejdet af Landsdelscenter Midtjylland for skovbevoksede fredskovsarealer i: Habitatområde nr. H228 Stenholt Skov og Stenholt Mose INDHOLD

Læs mere

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen

FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE. Forsvar for naturen FORSVARETS BYGNINGS- OG ETABLISSEMENTSTJENESTE Forsvar for naturen REGAN VEST natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen 2012-2015 kolofon Titel Regan Vest, Natura 2000-resumé af drifts- og plejeindsatsen

Læs mere

Skovby Landsby. Skovby Landsby

Skovby Landsby. Skovby Landsby KARAKTEROMRÅDER Skovby Landsby Skovby ligger på Syd Als i det gamle Lysabild sogn. Syd Als er bl.a. kendetegnet ved, at de lavt liggende områder langs kysten er ubeboede, de yderste landsbyer ligger nemlig

Læs mere

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013

Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune. Marts-april 2013 Landskabelig vurdering af to eventuelle vindmølleområder i Herning Kommune Marts-april 2013 Indledning Herning Kommune har modtaget to ansøgninger med projektforslag til opstilling af vindmøller i to områder

Læs mere

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Oversigtskort Forhistorie om plejen og områdets udvikling Området for fældning- og plejeplanen illustreres af kortudsnittet herover og omfatter

Læs mere

De mange tilbud på distriktet kan ses på http://www.friluftskortet.dk/ her er alle de faciliteter, som er omfattet af Friluftskortet, optegnet.

De mange tilbud på distriktet kan ses på http://www.friluftskortet.dk/ her er alle de faciliteter, som er omfattet af Friluftskortet, optegnet. 1.7 Friluftsliv 1.7.1 Rekreativ anvendelse og friluftsfaciliteter Arealerne under Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland rummer mange arealer af stor friluftsmæssig betydning og distriktets arealer er derfor

Læs mere

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013

Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Bilag 2 ændringsforslag til Fingerplan 2013 Spor 1 Område Ny anvendelse Nuværende Begrundelse Problemstilling Bjergvej 145 boliger. Området forventes planlagt til 2 grupper af klyngehuse. Klyngehusene

Læs mere

Nystrup Klitplantage (Areal nr. 34 og 35)

Nystrup Klitplantage (Areal nr. 34 og 35) Nystrup Klitplantage (Areal nr. 34 og 35) 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Nystrup Klitplantage ligger syd og sydøst for Klitmøller. Mod vest grænser plantagen op til Vesterhavet, mod øst til Vandet Sø. Gennem

Læs mere

sammen om landbrug og natur Velkommen til et naturligt samarbejde

sammen om landbrug og natur Velkommen til et naturligt samarbejde sammen om landbrug og natur Velkommen til et naturligt samarbejde Om Smart Natura Smart Natura er et projekt, der gennem samarbejde og aktiv inddragelse af lodsejere skal sikre en smidig og omkostningseffektiv

Læs mere

Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) men de er helt skjult bag bevoksning.

Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) men de er helt skjult bag bevoksning. Seks eksisterende vindmøller på Københavnerhede Fem eksisterende vindmøller på Isen Bjerg Bakkeø (ikke synlige) 6 Nærzone - Klinkhøjvej, eksisterende forhold. Vindmølleområdets vestlige halvdel af nærzonen

Læs mere

Kortlægning. af oplevelsesmuligheder I fem landdistriktskommuner. Berit C. Kaae Ole Hjorth Caspersen. Forest & Landscape, University of Copenhagen

Kortlægning. af oplevelsesmuligheder I fem landdistriktskommuner. Berit C. Kaae Ole Hjorth Caspersen. Forest & Landscape, University of Copenhagen Kortlægning af oplevelsesmuligheder I fem landdistriktskommuner Berit C. Kaae Ole Hjorth Caspersen Forest & Landscape, University of Copenhagen Disposition Kortlægning af oplevelsesværdier Brugergrupperne

Læs mere

TUNNELDALENE. landskabet i rum. Området byder på mange smukke kig, åbne udsigter og store naturværdier. Hillerødvej. Slangerupvej

TUNNELDALENE. landskabet i rum. Området byder på mange smukke kig, åbne udsigter og store naturværdier. Hillerødvej. Slangerupvej 36 TUNNELDALENE LANDSKABETS KENDETEGN Tunneldalene er kendetegnet ved et overvejende åbent landskab præget af store øst-vestgående tunneldalstrøg, højtliggende moræneplateauer og store skovområder. I dalene

Læs mere

Område 11 Gislinge. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst.

Område 11 Gislinge. Indledning. Strategi Landskabskarakter Beliggenhed. Naturgeografi. Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst. Område 11 Gislinge Indledning Strategi Landskabskarakter Beliggenhed Naturgeografi Geologi og Jordbund Terræn Vandelementer Kyst Kulturgeografi Dyrkningsform Bebyggelse Beplantning Kulturhistoriske helheder

Læs mere

Grishøjgårds Krat (skov nr. 79)

Grishøjgårds Krat (skov nr. 79) Grishøjgårds Krat (skov nr. 79) Beskrivelse Generelt Grishøjgård Krat er en del af det nordlige udkantsområde af Store Vildmose. Det meste af arealet er afgravet, men ca. 50 ha er stadig nogenlunde intakt

Læs mere

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen SYDVEST MORS

Landskabskarakterbeskrivelse. Landskabsvurdering. Anbefalinger til planlægningen SYDVEST MORS Landskabskarakterbeskrivelse Landskabsvurdering Anbefalinger til planlægningen SYDVEST MORS Sydvest Mors Landskabskarakterbeskrivelse Beliggenhed og afgrænsning Landskabskarakterområdet Sydvestmors omfatter

Læs mere

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov

Notat. Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Notat Referat fra møde den 20.9 2011 i skovrejsningsrådet for Greve Skov Østsjælland J.nr. NST-203-00004 Deltagere: BA Bjarke Abel, Greve Kommune HJ Heidi Evy Jørgensen, Greve Kommune PB Per Breddam, Danmarks

Læs mere

HELHEDER OG KOMPETENCER I DET ÅBNE LAND. Faktablad - Natur Landskabskarakterområde (LK) 15. Legind Bjerge (se kort)

HELHEDER OG KOMPETENCER I DET ÅBNE LAND. Faktablad - Natur Landskabskarakterområde (LK) 15. Legind Bjerge (se kort) LAND Faktablad - Natur Landskabskarakterområde (LK) 15. Legind Bjerge (se kort) 19.05.2009 Generelt om området. Kystnært, storbakket og skovklædt landskab, der gennemskæres af markante erosionsdale, som

Læs mere

Plejeplan for Lille Norge syd

Plejeplan for Lille Norge syd Plejeplan for Lille Norge syd Plejeplanen er udarbejdet for en femårig periode (2008-2013) Plejeplanen skal sikre, at arealet plejes i henhold til fredningens formål Miljø- og naturafdelingen, Teknik-

Læs mere

Færgeleje ved Feggesund (KM1) Molerværk ved Skarrehage (KM2) Skarresøerne med molerværk i baggrunden (KM3)

Færgeleje ved Feggesund (KM1) Molerværk ved Skarrehage (KM2) Skarresøerne med molerværk i baggrunden (KM3) HELHEDER OG KOMPETENCER I DET ÅBNE LAND Faktablad - Kulturmiljøer LK) 1. Skarrehage/Feggeklit se kort) 06.04.2008 Færgeleje ved Feggesund KM1) Molerværk ved Skarrehage KM2) Skarresøerne med molerværk i

Læs mere

8 1 Livø Livø Landskab 0,5 1 Afdeling 737a. Rydning af opvækst af contorta langs den østlige kant af heden af landskabelige hensyn.

8 1 Livø Livø Landskab 0,5 1 Afdeling 737a. Rydning af opvækst af contorta langs den østlige kant af heden af landskabelige hensyn. Tiltagsskema for driftsplan for Himmerland 2016-2030 Tiltagene prioriteres efter en 3 trinsskala: 1: Tiltag der gennemføres inden for den første 5-6 årige periode 2: Tiltag der gennemføres inden for planperioden

Læs mere

Landskabelig vurdering i forhold til ny stald (udflytning) på ejendommen Bajstrup Bygade 74, 6360 Tinglev.

Landskabelig vurdering i forhold til ny stald (udflytning) på ejendommen Bajstrup Bygade 74, 6360 Tinglev. Teknik og Miljø Miljø og Natur Skelbækvej 2 DK-6200 Aabenraa Tlf. : 73 76 76 76 Dato: 09-02-2012 Sagsnr.: 10/53866 Kontakt: Hella Hünersen Direkte tlf.nr.:73767236 E-mail: hehu,@aabenraa.dk Landskabelig

Læs mere

Notat fra besigtigelse af naturarealer ved Høje Kejlstrup og vurdering af arealernes beskyttelses-status jf. naturbeskyttelsesloven

Notat fra besigtigelse af naturarealer ved Høje Kejlstrup og vurdering af arealernes beskyttelses-status jf. naturbeskyttelsesloven Notat fra besigtigelse af naturarealer ved Høje Kejlstrup og vurdering af arealernes beskyttelses-status jf. naturbeskyttelsesloven Områderne er besigtiget af Peter Lange og Bente Sørensen d. 30. oktober

Læs mere

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området.

For detaljer vedrørende beskrivelse og vurdering af området henvises til Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering af området. LANDSKABSKARAKTEROMRÅDE NR. 101 Bjørnø Bjørnø ligger i den vestlige del af det Sydfynske Øhav i en afstand fra kysten af Fyn og Faaborg på omkring 2,5km. Øen ligger i de indre dele af Øhavet med Horne

Læs mere

Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser

Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser Skov- og Naturstyrelsen, Kronjylland Arealvise beskrivelser side 1 Ind- og Udskovene - areal nr. 101 og 102 1 Beskrivelse 1.1 Generelt Skovene omkring det gamle gods Fussingø ligger dels som Indskovene

Læs mere

Venø Naturplan en Borgerplan Tanker & ideer til indhold

Venø Naturplan en Borgerplan Tanker & ideer til indhold Venø Naturplan en Borgerplan Tanker & ideer til indhold Biolog Tina Pedersen Hvad er natur? J.Th. Lundbye maleriet Strandbillede med kvæg fra 1835 Guldalderen har påvirket vores natursyn Hvad er natur?

Læs mere

Overdrev på Sølvbjerghøj. Natur- og miljøprojekt. Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning.

Overdrev på Sølvbjerghøj. Natur- og miljøprojekt. Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning. Overdrev på Sølvbjerghøj Natur- og miljøprojekt. Rydning af tilgroede arealer og forberedelse til afgræsning. Projektet er finansieret med tilskud fra EU, Den Europæiske Landbrugsfond for Udvikling af

Læs mere

Naturkvalitetsplanen i korte træk

Naturkvalitetsplanen i korte træk Naturkvalitetsplanen i korte træk Hvordan skal de beskyttede naturområder udvikle sig frem mod 2025 Hvad er beskyttet natur? Naturkvalitetsplanen gælder for de naturtyper som er beskyttet mod tilstandsændringer

Læs mere

Rumlig visuel analyse i Landskabskaraktermetoden

Rumlig visuel analyse i Landskabskaraktermetoden Rumlig visuel analyse i Landskabskaraktermetoden Kolding 19.01.2010 Vibeke Nellemann 1 Rumlig visuel analyse, feltarbejde Feltarbejde Feltarbejde Foreløbige karakterområder 2 Formål og anvendelsesmuligheder

Læs mere

Bilag 2 til KMU den 1. marts Vurdering af 14 konkrete forslag til skovrejsningsområder

Bilag 2 til KMU den 1. marts Vurdering af 14 konkrete forslag til skovrejsningsområder Bilag 2 til KMU den 1. marts 2012. af 14 konkrete forslag til skovrejsningsområder Indledning Byrådet besluttede den 26. januar 2011 at udarbejde et tillæg til Kommuneplan 2009-2021, som behandler de forslag

Læs mere

Thurø Moræneflade. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 31

Thurø Moræneflade. Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 31 Thurø Moræneflade Landskabskarakterbeskrivelse og -vurdering område nr. 31 LANDSKABSKARAKTERBESKRIVELSE Registreringspunkt. Sammensat jordbrugslandskab, med skrånende terræn, og rransparente hegn med varierende

Læs mere

BILAG 3. Natur ved Skinderup Mølle Dambrug - besigtigelsesnotat

BILAG 3. Natur ved Skinderup Mølle Dambrug - besigtigelsesnotat BILAG 3 Natur ved Skinderup Mølle Dambrug - besigtigelsesnotat 4.12.2014 Lokalitet 1 Lokalitet 1 består af et moseområde på 3,8 ha, som ligger i ådalen langs vandløbet Skinderup Bæk vest for Skinderup

Læs mere