Aalborghus Eliteidræt

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Aalborghus Eliteidræt"

Transkript

1 Aalborghus Eliteidræt

2 Aalborghus Gymnasium er region Nordjyllands største gymnasium. Vi har plads til uddannelse, plads til forskellighed og plads til dig. Vores størrelse handler ikke kun om den fysiske plads, men i allerhøjeste grad også om det menneskelige og sociale. For os handler uddannelse om at udfordre dig, så du bliver så dygtig, du kan blive. Der hvor du er. Hos os lærer vi af hinanden: Vi gør hinanden bedre Camilla Pagel Jensen, golfspiller og elev på Aalborghus Eliteidræt Læs mere på Uddannelsespartner Aalborghus Gymnasium kan som en af kun ti ungdomsuddannelser i Danmark kalde sig for Team Danmark Uddannelsespartner. Det kan vi, fordi vi lever op til en række kvalitetskrav, der sikrer en særlig god ordning for vores eliteidrætselever, så de på bedste vis kan balancere både idræt og uddannelse. Læs mere på Jeppe Sylvester Holmberg, ishockeyspiller og tidligere elev på Aalborghus Eliteidræt

3 Målet med Aalborghus Eliteidræt er en dobbelt karriere På Aalborghus Eliteidræt er vi ikke tilfredse med, at vores eliteidrætselever kun satser på enten en sportslig eller en uddannelsesmæssig karriere. Når både vi, klubberne og atleterne bruger så mange ressourcer, er målet en dobbelt karriere. Som talentchef for AaB, Poul-Erik Andreasen, beretter på side 16, er det oftest dem, der har et stærkt fokus på begge områder, der ender med en karriere på højeste idrætsmæssige plan. Internationalt samarbejder Aalborghus med andre europæiske eliteidrætsskoler, og også her siger erfaringerne, at det er de dobbeltfokuserede, der når længst. Nogle steder har man sågar gjort det til et krav for at deltage i et idrætsmæssigt eliteprogram, at man samtidig er i gang med en uddannelse. Ikke alle har evnerne til en karriere på højeste idrætsmæssige plan. Det ved vi, det ved klubberne, og det ved udøverne. Men vi ved også alle, at det for både klubbernes talentudvikling og elevernes personlige udvikling er vigtigt at prøve evnerne af, for at se hvor langt talentet rækker. Den mulighed vil vi godt give de mest talentfulde elever, og det er derfor, vi bruger ressourcer på Aalborghus Eliteidræt. - Torben Poulsen, rektor på Aalborghus Gymnasium.

4 få en række fordele på Aalborghus Eliteidræt Lærke Nolsøe Pedersen, håndboldspiller og tidligere elev på Aalborghus Eliteidræt

5 Fleksibilitet Eliteidrætsklassen er som udgangspunkt 3-årig, men den kan også gøres 4-årig, hvis du er Team Danmark-godkendt og foretrækker det. Fleksibilitet er i det hele taget kendetegnende for vores eliteidrætsuddannelse, fordi det er fleksibilitet, vi ved, du har behov for i forhold til træning, kampe, rejser og alt det andet, der betyder, at du ikke altid kan sidde på en skolebænk fra Morgentræning Du skal naturligvis have idræt som alle andre gymnasielever som del af din uddannelse, men vi ved, hvor vigtigt det er for dig at få rørt dig og få trænet. Derfor har vi lagt to blokke ind i skemaet med morgentræning tirsdag og tordag, hvor du har mulighed for enten at træne med din klub eller bruge vores faciliteter på Aalborghus. Supplerende undervisning Vi tilbyder blandt andet supplerende undervisning, hvis du har været meget væk i en periode og føler, at du er kommet bagefter. Vi har også mulighed for at rykke dine afleveringer og flytte dine prøver og eksamener, hvis de ligger meget uhensigtsmæssigt. Vejledning og støtte En anden ting, vi vægter højt på Aalborghus generelt, og særligt i eliteidrætsklassen, er vejledning og støtte. Eliteidrætskoordinator og coach Steen Refsgaard Olsen følger dig igennem din uddannelse på Aalborghus. Han står klar til både faglig, sportslig og personlig sparring og støtte. Vi sørger også for, at du får samtaler med vores gymnasievejledere om karriere, uddannelse og sport. Tæt kontakt med dit bagland og netværk Vi harpå Aalborghus tæt kontakt til dit netværk, så lærere, gymnasievejledere, din elevcoach og fastholdelsesinspektorerne alle kender dig og din situation. Vi har naturligvis også tæt kontakt til din klub, dine trænere og eventuelt din familie, så vi alle kan samarbejde om at støtte dig mest muligt. Særligt klassemiljø, sammenhold og arrangementer En af de ting,som mange af vores elever fortæller, at de er specielt glade for, er klassemiljøet i vores eliteidrætsklasser. Når så mange sportsudøvere på eliteplan er samlet ét sted, betyder det, at der er et virkeligt stort sammenhold, fordi der er en underliggende forståelse for hinandens situation. Du skal for eksempel ikke kæmpe med at forklare, hvorfor du ikke kommer til fest hver weekend, og dine klassekammerater vil fra første møde forstå dine prioriteter og din verden. Selvom eliteklasserne ofte er sammentømrede fra start, så holder vi også særlige arrangementer for vores klasser for at ryste dem endu bedre sammen, og for at give ny viden indenfor forskellige områder. Det kan være foredrag eller kurser i life-skills og idrætspsykologi eller ekskursioner og sociale oplevelser som klatring eller hiking.

6 Studieretning 4 Vi har valgt at samle vores eliteidrætselever i fælles klasser om studieretning 4, fordi det blandt andet er den, der giver dig flest muligheder for selv at sammensætte og tilvælge fag, du gerne vil arbejde med. Studieretningens kerne er fagene: engelsk på A-niveau, og samfundsfag på B-niveau, og psykologi på C-niveau eller biologi på B-niveau Mathilde Helmund Tønder, bueskytte og elev på Aalborghus Eliteidræt Afprøv dine valg i studieretning 4 med studieretningsvælgeren Lasse Lorentz Sørensen, motorkører og elev på Aalborghus Eliteidræt

7 En dobbelt karriere kræver god planlægning, og det er nødvendigt med struktur i hverdagen. Her kan jeg træde til og støtte. Eliteidrætseleverne på Aalborghus Gymnasium er i gang med to uddannelser på samme tid. En dobbelt karriere kræver god planlægning, og det er nødvendigt med struktur i hverdagen. Her kan jeg træde til og støtte, hvis det i perioder kniber for den enkelte elev. Desuden er det min opgave at have kontakt til de klubber og foreninger, som eliteidrætseleverne er aktive i, og sørge for at kommunikation om studieture, skadesforløb, eventuelle landsholdssamlinger m.m. er optimal. Jeg er tidligere uddannelsesvejleder, har været ansat på AaB College gennem fire år, og er også uddannet som elitefodboldtræner med UEFA A-Licens. hvor jeg blandt andet har trænet Fortuna Hjørrings Elitekvinder samt AaB s U-17 liga-herrer. Derfor kender jeg til de krav, der stilles til unge eliteidrætsudøvere. Du er velkommen til at skrive til mig på - Steen Refsgaard Olsen, coach, gymnasievejleder og koordinator for Aalborghus Eliteidræt.

8 Man kan jo desværre ikke klamre sig fast til sportskarrieren for altid, og så er det en god idé at have et reservemål... Frederik Burskov Reimer, målmand for AaB s U-19 liga og gymnasieelev på Aalborghus Eliteidræt.

9 Frederik Burskov Reimer begyndte som målmand i AaB i 2011, og klubben har allerede store forventninger til ham, fordi han hurtigt har vist en stor udvikling. Morgentræning er guld værd Frederik drømmer om at blive superligaspiller. Han ved godt, at den drøm kræver meget arbejde og megen træning, og derfor er han særligt glad for Aalborghus Eliteidræts blokke med morgentræning, hvor han bliver trænet af AaB s superliga målmandstræner. Selvom Frederik arbejder hårdt for sin drøm, er han også realist og ved at drømmen desværre forbliver en drøm for mange. Derfor er han glad for, at Aalborghus Eliteidræt giver ham muligheden for at holde to bolde i luften samtidigt: - Det er det, der er så godt ved at gå på Aalborghus Eliteidræt. Der er plads til begge dele. Jeg kan nå til morgentræning om morgenen, og så stadigvæk komme tilbage på skolen og få de timer, jeg skal have. Og morgentræningen er guld værd, når man arbejder henimod målet. Jeg vil gerne være ligaspiller, men jeg ved godt, at chancerne er små, og så er det vigtigt at have noget at falde tilbage på. Selv hvis jeg skulle være så heldig at blive ligaspiller, kan man jo heller ikke klamre sig fast til sportskarrieren for evigt, og så er det en god idé at have et reservemål. Forståelse og sammenhold Udover morgentræningen, er noget af det, Frederik sætter pris på i Eliteklassen, den forståelse han møder fra sine klassekammerater i forhold til det liv, han har valgt. - Jeg er super glad for det der med, at alle snakker ens. Alle ved, hvad man snakker om, når man siger, man er meget afsted til og med sin sport, fordi vi allesammen er meget afsted. Man er ikke alene om at elske sport, som man mange gange var i folkeskolen. Det kan jeg også virkeligt godt lide. En typisk dag med idræt og uddannelse Der skal ikke males med lyserøde pensler. Det er hårdt at balancere både idræt og uddannelse, og en typisk dag med morgentræning starter tidligt og slutter sent. For Frederik ser dagen sådan ud: - På morgener med morgentræning ringer vækkeuret klokken 05:30. Når jeg har spist morgenmad og gjort mig klar, skal jeg med bussen ind til træning på AaB, som begynder klokken otte. Klokken ni stopper træningen, og vi hopper i bad inden AaB s bus kører os i skole til anden undervisningsblok klokken 10:10. Så har jeg tre undervisningsblokke, der kan være alt fra religion til musik, og går i skole frem til 15:30. Derefter er jeg et smut hjemme omkring og få lidt at spise, inden jeg skal møde på AaB igen klokken 16:30 til træning. Jeg er hjemme igen ved 21-tiden, og hvis jeg så mangler at lave nogle lektier, skal de laves der.

10 Vi har et rigtigt godt fællesskab. Vi snakker godt sammen og støtter hinanden. Så jeg er vildt glad for min beslutning.

11 Nanna Vinther Poulsen spiller badminton i U-19 mesterrækken. Hun har spillet på eliteplan, siden hun var 12 år. Hun er utroligt glad for det fællesskab, de på kort tid har fået opbygget i eliteidrætsklassen, og den imødekommenhed, hun møder på Aalborghus. - Jeg er rigtig glad for at gå her, og det er ikke kun på grund af det specielle fællesskab, vi har i eliteidrætsklassen. Det er faktisk hele skolen som helhed. Alle her er rigtig søde og hjælpsomme. Uddannelse og ambitioner Nanna drømmer om, at komme i top 10 i Danmark på ungdomsplan og derefter at komme til at spille internationale turneringer. Badminton udgør naturligt nok de fleste af hendes drømme, men hun har også en sideløbende ambition om at blive fysioterapeut, fordi hun kender vigtigheden af uddannelse. - Drømmen er helt sikkert at komme til at leve af at spille badminton, men samtidigt er det også vigtigt at have en uddannelse. Det stopper jo på et eller andet tidspunkt, uanset hvad man gør. For badmintonspillere sker det engang i års alderen, og så er det vigtigt, hvis det kommer så vidt, at man har noget at falde tilbage på. Jeg kunne selv godt tænke mig at blive fysioterapeut, fordi man så kan kombinere de to områder sport og uddannelse. Men det er naturligvis kun en lille drøm i sammenligning. Jeg bliver ved med at håbe og tro på badmintonen, og træne henimod mit mål. Vi har et godt fællesskab Jeg var egentligt lidt betænksom ved at starte i eliteidrætsklassen, fordi der går så mange rygter om, at eliteudøvere er super egoistiske, men det er de bare overhovedet ikke. - Vi har et rigtigt godt fællesskab. Vi snakker godt sammen og støtter hinanden. Så jeg er vildt glad for min beslutning. Lær meget mere om Aalborghus Eliteidræt og søg optagelse inden 1. marts

12 Det er virkelig rart at være omgivet af en hel klasse, der vil det samme som dig... Lærke Nolsøe Pedersen, tidligere elev på Aalborghus Eliteidræt. Nuværende venstre fløj i Team Tvis Holstebro, ungdomslandsholdsspiller og elev på Holstebro Gymnasium.

13 Lærke Nolsøe Pedersen er tidligere venstre fløj for Aalborg DH og tidligere elev på Aalborghus Gymnasium. Her fortæller hun, hvordan hun oplevede at være elev på Aalborghus Eliteidræt. I klasse med sine håndboldveninder Til hverdag er Lærke en helt almindelig gymnasieleev, der skriver danske stile og løser ligninger. En hverdag, der heldigvis ikke er så svær at få til at gå op, blandt andet fordi syv af hendes holdkammerater fra Aalborg DH går i samme klasse. Så de otte piger støtter og hjælper hinanden med lektierne. - Når du går i en eliteidrætsklasse, så får du muligheden for at være omgivet af en masse andre elitesportsudøvere, og det er virkelig rart at være omgivet af en masse, som vil det samme som dig. Jeg går blandt andet også i klasse med syv piger fra mit håndboldhold. Vi følges godt ad med lektier og sådan noget. Det er virkelig en af fordelene ved at gå her - at man har dem omkring sig. Uddannelse er vigtigt Lærke er ikke i tvivl om, at hun skal have en gymnasiel uddannelse med i træningstasken, selvom håndboldkarierren kører på skinner. - Det er klart vigtigt for mig at få mig en god uddannelse. Jeg er ikke helt hundrede på, hvad jeg vil fremover endnu, udover at jeg gerne vil spille håndbold og så bare tage det, som det kommer. Men jeg ved jo, at håndbolden ikke holder, til jeg skal pensioneres. Er glad for sin coach På Aalborghus Eliteidræt følger coachen Steen Refsgaard eleverne tæt og hjælper dem med den daglige koordinering af skole og sport. Han er der også for at støtte eleverne i den følelsesmæssige rutsjetur elitesportslivet somme tider giver med meget høje krav, skader m.m. - Jeg har rigtig stor glæde ved at have Steen. Det er ham jeg snakker med, når jeg skal afsted til kampe, som for eksempel nu her, hvor jeg skal til Rumænien i en uge. Så er det Steen, der går ind og hjælper mig med at få det koordineret med kontoret, og ham der styrer mine ekstra timer. Jeg er Team Danmark elev, så jeg kan få nogle ekstra timer for hver dag, jeg er væk. Det er også Steen, der hjælper mig med det. Udover det, så er det også ham, vi kan snakke med om vores velbefindende, og hvad vi ellers har lyst til.

14 Du skal træffe de valg, som opfylder dine største drømme, men du skal også se dine fravalg og omkostninger i øjnene og sige til dig selv: Jeg nåede noget andet end de andre! Foto: Wojtek Kopczyński (dancephoto).

15 Den nu 22-årige sportsdanser Camilla Melania Christensen, har trukket stikket som professionel danser efter en lang sportskarriere. Hun har danset siden hun var 4 år gammel, og danset på eliteniveau siden hun var 12. Nu underviser hun andre dansere i den sportsgren, hun stadig elsker. Hun valgte at slutte sin elitekarriere på toppen med sølv til VM i Latin. Udover at træne, har hun nu fået en ny drøm om at læse psykologi på universitetet, og er glad for at hun tog sin studentereksamen på Aalborghus Eliteidræt så alvorligt. Hendes drømmestudie kræver nemlig et snit på 10,5. Hun fortæller her, hvor hårdt det er at fokusere på både sport og skole, og giver tips til, hvad du som ny eliteidrætselev kan forvente, og hvordan du kan klare de mange valg, du bliver stillet overfor. Om at ville være den bedste Elitesportsudøvere har den kvalitet, at de vil være den bedste. Ofte betyder det, at de ikke kun vil være den bedste til deres sport, de vil også være den bedste ven eller veninde, den bedste søster eller bror, have de bedste karakterer, o.s.v. Camilla fortæller, hvordan det er vigtigt at have prioriteret sine ønsker meget klart, og vide at man ikke kan være nummer ét til det hele. Ikke fordi evnerne ikke rækker, men fordi tiden simpelthen ikke gør det. - Man vil bare være bedst til det hele, og man har svært ved at prioritere, hvad der er mest vigtigt for en. Men hvis man ikke gør det, så bliver man stresset, for det er fysisk og mentalt umuligt at være flere steder på en gang, og det ender til sidst med, at man så ikke er den bedste nogen steder. Om at starte på gymnasiet At starte på gymnasiet betyder, at du bliver stillet over for endnu en række af tilvalg og fravalg. Det er det, der er mest hårdt, forklarer Camilla. - Det kan virke meget hårdt og uoverskueligt at starte på gymnasiet, fordi man bliver mødt med så mange nye muligheder, forventninger og krav. Verden åbner sig for en på en helt ny måde. De mange muligheder, forventninger og krav betyder også, at man skal tage en masse valg, og med valg følger der også handling og ansvar. Jeg nåede selv mine mål, fordi jeg prioriterede og fokuserede på det i min hverdag, der førte mig tæt på målene. Det lyder altsammen meget nemt og godt, men der er en bagside af medaljen. Jeg fravalgte at bruge tid på venskaber uden for skolen. Jeg fravalgte familien frem for min sport. Jeg fravalgte at se min kæreste frem for min sport. Jeg fravalgte festerne frem for min sport. Så mine mål havde deres omkostninger. Jeg valgte at opleve noget andet i livet end andre på min alder, men det betød også, at jeg gik glip af det, andre på min alder oplevede. Nu hvor du skal starte i 1.g, er det vigtigt, at du tænker over, hvordan din planlægning og prioritering i hverdagen skal være, for du kan ikke holde til at nå det hele eller til at være den bedste til det hele. Du skal træffe de valg, som opfylder dine største drømme, men du skal også se dine fravalg og omkostninger i øjnene og sige til dig selv: Jeg nåede noget andet end de andre!

16 De spillere, der kan administrere begge dele, er også de spillere, der kommer igennem nåleøjet i vores sportsgren. Poul Erik Andreasen talentchef i Aab.

17 AaB s talentchef Poul Erik Andreasen er ikke i tvivl: Unge fodboldspillere skal ikke kun have øjne og hjerte for fodbolden. De skal have fokus på både fodbold og uddannelse, så de kan blive hele mennesker og undgå en ensporet livsstil. Dobbeltkarriere er optimeret fokus Dobbeltkarriere handler altså ikke udelukkende om at have noget at falde tilbage på, men handler også om at optimere sit fokus. - Ofte har jeg erfaret, at de spillere der kan administrere begge dele [idræt og uddannelse], også er de spillere, der kommer igennem nåleøjet inden for vores sportsgren. Man har i høj grad brug for intellektet og de kompetencer, der udvikles i ungdomsuddannelsen, på fodboldbanen. Samarbejde mellem skole, hjem og klub Som talenttræner er samarbejdet mellem skole, hjem og klub yderst vigtigt i lyset af det stigende træningsbehov. - Vi har et velkoordineret og tæt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og forældrene for at lægge forholdene til rette for vores spillere. Det er vigtigt, at de får den tid og den støtte, de har behov for - på alle områder i livet og karrieren. Om uddannelse og Aalborghus Eliteidræt Når det gælder elitær satsning inden forfodbold kombineret med en ungdomsuddannelse, er der i særdeleshed inden for de sidste fem år blevet gjort store fremskridt. Rigtig meget lader sig gøre nu om dage, forklarer Poul Erik Andreasen, som i netop denne sammenhæng roser samarbejdet med Aalborghus Gymnasium: - Vi sætter stor pris på skolens indstilling og forståelse. De har gode rammer for elitesportsudøvere, med træningsplads indlagt i skemaet og den nødvendige fleksibilitet. Vi har et godt samarbejde, og vi er fælles om at guide de unge gennem uddannelsen, både i klubben og på skolen.

18 Noget, mange udøvere har problemer med, når de stopper karrieren, er statusfald, og derfor er uddannelse netop så vigtigt for selvværdet. Alle idrætsudøvere kender til perioder, hvor resultaterne ikke lige flasker sig. Her kan uddannelse være en tryg havn at søge i. I det hele taget er det vigtigt at tænke langsigtet omkring sit liv og sin uddannelse, fortæller Rasmus Haagensen. Rasmus Haagensen er tidligere elitehåndboldspiller i AaB, studievejleder ved AAU og tilknyttet Study4Player, der hjælper eliteidrætsfolk med fleksible uddannelsesordninger. - Det er fedt at præsentere sig som eliteidrætsudøver, men det er ikke altid fedt kun at præsentere sig som tidligere eliteidrætsudøver. Her kan du tidligt begynde at bruge en uddannelse til at fortælle, hvem du i bund og grund er. Foto: TV2 SPORT

19 Statusfald Noget, mange udøvere har problemer med, når de stopper karrieren, er statusfald, og derfor er uddannelse netop så vigtig for selvværdet. - Som del af eliten tilhører man A-holdet, og så er det hårdt, når det går op for en, at man nu kun er på B-holdet. For at sikre sig gode uddannelsesmuligheder, er det vigtigt, at man allerede giver den en skalle i gymnasiet. Så får man mange flere uddannelser at vælge imellem efter gymnasiet. Uventede veje Idrætskarrieren kan tage nogle uventede drejninger, og der kan ske ting i dit liv, som du ikke gik og regnede med. Og det er en grund til at forsøge at imødegå det uventede. Lær meget mere om Aalborghus Eliteidræt og søg optagelse inden 1. marts - Din udvikling kan gå i stå, eller du kan blive alvorligt skadet, og så står du pludselig på bar bund. Samtidig er konkurrencen om jobs i dag benhård, og ikke mindst ufaglærte vil få det stadigt sværere. Danmark skal konkurrere på uddannelse, og det skal eliteidrætsudøvere også. Der er heldigvis mange eksempler på udøvere, der går i gang tidligt, fortæller Haagensen: - Et godt eksempel er Jan Ø. Jørgensen, nr. 3 på verdensranglisten i badminton. Selvom han træner i Brøndby, læser han humanistisk informatik på Aalborg Universitet og er rigtig glad for den kombination. Sociale? Det er vi. Find os på facebook.com/aalborghus Find os på instagram: #aalborghus Ludvig Isgaard Abild, Dyrker sportskarate og er elev på Aalborghus Eliteidræt

20 Idræt & uddannelse Aalborghus Gymnasium Sohngaardsholmsvej 60, 9000 Aalborg Telefon: Web: Team Danmark Uddannelsespartner Kontakt coach og koordinator, Steen Refsgaard Olsen:

Aalborghus Eliteidræt

Aalborghus Eliteidræt Aalborghus Eliteidræt Velkommen til Aalborghus Eliteidræt Rektors velkomst Målet med Aalborghus Eliteidræt er en dobbeltkarriere. Coachens velkomst En dobbelt karriere kræver god planlægning. Her støtter

Læs mere

ELITEIDRÆT PÅ RØDOVRE GYMNÅSIUM

ELITEIDRÆT PÅ RØDOVRE GYMNÅSIUM ELITEIDRÆT PÅ RØDOVRE GYMNÅSIUM Vi har plads til ba de uddannelse og eliteidræt Velkommen til Eliteidræt på Rødovre Gymnasium Af rektor Peter Ditlev Olsen Målet er en dobbeltkarriere Med Eliteidræt på

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2014 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Stephanie, 2.g og rytter Dét at være Team Danmark elev på VK, gør at jeg ikke er nødsaget til at gå på kompromis med min sport pga. min uddannelse, eller omvendt.

Læs mere

BADMINTON & KARATE FÆLLESSKAB SEJRE FAGLIGHED UDVIKLING VI UDVIKLER SÆRLIG TRÆNING TIL FORSKELLIGE NIVEAUER

BADMINTON & KARATE FÆLLESSKAB SEJRE FAGLIGHED UDVIKLING VI UDVIKLER SÆRLIG TRÆNING TIL FORSKELLIGE NIVEAUER AMBITIØS IDRÆT PÅ SOLRØD GYMNASIUM BADMINTON & KARATE FÆLLESSKAB SEJRE FAGLIGHED UDVIKLING VI UDVIKLER SÆRLIG TRÆNING TIL FORSKELLIGE NIVEAUER SKAB TID TIL BÅDE ELITEIDRÆT OG GYMNASIE TO I ÈN Konceptet

Læs mere

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU UDDANNELSESPARTNER MED

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU UDDANNELSESPARTNER MED HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU UDDANNELSESPARTNER MED KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT PÅ HANDELSGYMNASIET På Handelsgymnasiet Aalborg

Læs mere

ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE

ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT PÅ HANDELSGYMNASIET På Handelsgymnasiet Aalborg kan du som elitesportsudøver kombinere

Læs mere

ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE

ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT OG HANDELSGYMNASIET - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT PÅ HANDELSGYMNASIET På Handelsgymnasiet Aalborg kan du som elitesportsudøver kombinere

Læs mere

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU

HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE WWW.HHXAALBORG.DK FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU HHX ELITESPORT HHX - KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE FOR DIG, DER DYRKER SPORT PÅ ELITENIVEAU WWW.HHXAALBORG.DK KOMBINER SPORT OG UDDANNELSE ELITESPORT PÅ HANDELSGYMNASIET På Handelsgymnasiet Aalborg kan

Læs mere

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt Malene Degn på vej mod VM sølv på MT B Eliteidræt og uddannelse For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 Forord til Elite og udannelse Team Danmark ordningen for

Læs mere

Kombinér ungdoms uddannelse & eliteidræt. - for idrætstalenter i Fredericia Kommune

Kombinér ungdoms uddannelse & eliteidræt. - for idrætstalenter i Fredericia Kommune Kombinér ungdoms uddannelse & eliteidræt - for idrætstalenter i Fredericia Kommune eliteidræts ordningen Eliteidræt på din uddannelse I Fredericia Kommune er eliteidræt og uddannelse ikke et spørgsmål

Læs mere

Uddannelsesforløb for eliteidrætsudøvere

Uddannelsesforløb for eliteidrætsudøvere Team danmark Uddannelsesforløb for eliteidrætsudøvere Virum Gymnasium Vi rummer eliten... 1 VG - Elite Idræt Forord til VG ELITE Team Danmark-ordningen for uddannelsessøgende idrætsudøvere er en af de

Læs mere

ØG Eliteidræt. Eliteidræt, faglighed og fællesskab

ØG Eliteidræt. Eliteidræt, faglighed og fællesskab ØG Eliteidræt Eliteidræt, faglighed og fællesskab Eliteidræt, faglighed og fællesskab vildmedfoto.dk På Øregård brænder vi for idræt. Og vi vil skabe de bedste rammer for vores elever både fagligt og socialt,

Læs mere

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2.

Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016. Aalborg 23. november Herning 24. november. Aarhus 25. november Odense 26. november. Roskilde 2. Ungdomsuddannelse og elitesport 2015/2016 Aalborg 23. november Herning 24. november Aarhus 25. november Odense 26. november Roskilde 2. december Et af livets store valg TITEL / 27. november 2015 VI KÆMPER

Læs mere

START DAGEN MED INTENS MORGEN TRÆNING AMBITIONER BADMINTON UDDANNELSE MEDLEM AF ELITEIDRÆTSGYMNASIER.DK HØR MERE PÅ TLF

START DAGEN MED INTENS MORGEN TRÆNING AMBITIONER BADMINTON UDDANNELSE MEDLEM AF ELITEIDRÆTSGYMNASIER.DK HØR MERE PÅ TLF ELITEIDRÆT PÅ SOLRØD GYMNASIUM START DAGEN MED INTENS MORGEN TRÆNING MEDLEM AF ELITEIDRÆTSGYMNASIER.DK AMBITIONER BADMINTON UDDANNELSE HØR MERE PÅ TLF. 56184000 SKAB TID TIL BÅDE ELITEIDRÆT OG GYMNASIUM

Læs mere

RØDOVRE GYMNASIUMs ORDNING FOR ELITEIDRÆTSELEVER. - Vi har plads til både uddannelse og eliteidræt

RØDOVRE GYMNASIUMs ORDNING FOR ELITEIDRÆTSELEVER. - Vi har plads til både uddannelse og eliteidræt RØDOVRE GYMNASIUMs ORDNING FOR ELITEIDRÆTSELEVER - Vi har plads til både uddannelse og eliteidræt Nyt tilbud til eliteidrætselever på Rødovre Gymnasium Fra skoleåret 2016-17 bliver der nye og langt bedre

Læs mere

Eliteidræt på Rybners

Eliteidræt på Rybners Eliteidræt på Rybners HTX STX HHX HF Rybners Gymnasium VELKOMMEN TIL Rybners Gymnasium På Rybners Gymnasium rummer vi et treårigt alment gymnasium (stx), et treårigt handelsgymnasium (hhx), et treårigt

Læs mere

Det kræver mange ofre at nå helt til tops, men din uddannelse behøver ikke være et af dem...

Det kræver mange ofre at nå helt til tops, men din uddannelse behøver ikke være et af dem... Det kræver mange ofre at nå helt til tops, men din uddannelse behøver ikke være et af dem... Vores mål er at få dig bedst muligt igennem Som ung og talentfuld idrætsudøver med store drømme om at nå den

Læs mere

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/

//NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ //NÅ DINE MÅL I UDDANNELSE & SPORT/ ELITEIDRÆTSKLASSER // VELKOMMEN TIL ELITEIDRÆTSKLASSERNE!/ Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at søge om optagelse

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2015 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Idrætsgymnasiet på Viborg Katedralskole Idrætsgymnasiet Viborg Katedralskole giver dig mulighed for at kombinere sport og uddannelse. På Idrætsgymnasiet er

Læs mere

4 år på Marselisborg. Marselisborg Gymnasiums 4-årige Team Danmark ordning

4 år på Marselisborg. Marselisborg Gymnasiums 4-årige Team Danmark ordning 4 år på Marselisborg Marselisborg Gymnasiums 4-årige Team Danmark ordning «Team Danmark ordningen giver mig mulighed for både at overskue min træning og skolearbejdet det er rart ikke at skulle gå på kompromis

Læs mere

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk. Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Teknisk Gymnasium Hillerød din uddannelse til fremtiden Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis?

Læs mere

Nyt tilbud til unge talenter. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg

Nyt tilbud til unge talenter. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg Nyt tilbud til unge talenter Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg 2 Velkommen i eliteidrætsklassen! 13. august 2008 bliver en ganske særlig dag. Denne dag slår Sønderbroskolen i Aalborg

Læs mere

VG ELITE Elitesport og uddannelse. for Team Danmark og øvrige elitesportselever

VG ELITE Elitesport og uddannelse. for Team Danmark og øvrige elitesportselever VG ELITE Elitesport og uddannelse for Team Danmark og øvrige elitesportselever Forord ved Rektor Mette Kynemund Team Danmark-ordningen for uddannelsessøgende elitesportsudøvere er en af de bedste kombinationer

Læs mere

Eliteidræt på Marselisborg Gymnasium

Eliteidræt på Marselisborg Gymnasium Eliteidræt på Marselisborg Gymnasium Marselisborg Gymnasiums 4-årige Team Danmark ordning eller den 3-årige ESAA ordning. Udover flytningen af timer og eksamener var en af de store fordele ved TD ordningen,

Læs mere

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt

Eliteidræt og uddannelse. For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever. Virum Gymnasium. Vi rummer mere... VG - Elite Idræt Malene Degn på vej mod VM sølv på MT B Eliteidræt og uddannelse For Team Danmark og øvrige eliteidrætselever Virum Gymnasium Vi rummer mere... 1 Forord til Elite og udannelse Team Danmark ordningen for

Læs mere

Eliteidræt på Marselisborg Gymnasium

Eliteidræt på Marselisborg Gymnasium Eliteidræt på Marselisborg Gymnasium Marselisborg Gymnasiums 4-årige Team Danmark ordning eller den 3-årige ESAA ordning. Udover flytningen af timer og eksamener var en af de store fordele ved TD ordningen,

Læs mere

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.

Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport. Tilbud til dig, som har talent og viljen til at blive en af de bedste. Afprøv dit talent og ambitioner på eliteniveau. www.holstebroelitesport.dk Baggrund for elitesamarbejde www.holstebroelitesport.dk

Læs mere

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2009-2010 Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg 2 Velkommen i eliteidrætsklassen! I august 2008 tog Sønderbroskolen i Aalborg for første gang

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

Uddannelsesforløb for eliteidrætsudøvere

Uddannelsesforløb for eliteidrætsudøvere Team danmark Uddannelsesforløb for eliteidrætsudøvere Virum Gymnasium Vi rummer eliten... 1 Velkommen til Virum Gymnasium VG ELITE ELITEIDRÆT OG UDDANNELSE PÅ VIRUM GYMNASIUM Forord til VG ELITE Team Danmark-ordningen

Læs mere

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2010-2011. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg

Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2010-2011. Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg Et særligt tilbud til unge talenter Skoleåret 2010-2011 Eliteidrætsklasser for 7., 8. og 9. årgang i Aalborg 2 Velkommen i eliteidrætsklasserne! I august 2008 tog Sønderbroskolen i Aalborg for første gang

Læs mere

Velkommen til Rybners Gymnasium

Velkommen til Rybners Gymnasium Velkommen til Rybners Gymnasium Rybners Gymnasium er en gymnasieskole med ca. 1.900 elever. Vi er et 3 årigt alment gymnasium (stx), et 3-årigt handelsgymnasium (hhx) og et 3-årigt teknisk gymnasium. Samtidig

Læs mere

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse.

Nye talenter. www.holstebroelitesport.dk. Har du viljen til at blive en af de bedste! Skoleåret 2011 2012. Her kan du kombinere sport og uddannelse. Nye talenter Skoleåret 2011 2012 www.holstebroelitesport.dk Har du viljen til at blive en af de bedste! Her kan du kombinere sport og uddannelse. www.holstebroelitesport.dk www.holstebroelitesport.dk Talentudvikling

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for samfundsvidenskab,

Læs mere

ELITESPORTSKLASSERNE

ELITESPORTSKLASSERNE På CPH WEST har jeg især fået stor support til min sport. De viste en utrolig forståelse, og man skal på ingen måde være bange for ikke at kunne klare en uddannelse på CPH WEST oveni en karriere indenfor

Læs mere

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser

ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser 1 ESAA Code of Conduct for ESAA talenter på ungdomsuddannelser Som ESAA udøver indgår du ikke blot i et program, der understøtter og optimerer din egen sportslige og uddannelsesmæssige udvikling. Ved at

Læs mere

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden

Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden Teknisk Gymnasium - din uddannelse til fremtiden US r H T EN janua ÅB ag den 24.i Hillerød tirsd 00-19.00. kl. 16 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine idéer

Læs mere

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HHX. Esnord.dk. Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS Handelsgymnasium Helsingør - din uddannelse til fremtiden På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10

Læs mere

Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter

Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter Eliteidrætsklasser i Slagelse Kommune et tilbud til unge idrætstalenter Velkommen til eliteidrætsklasserne! Jeg er rigtig glad for, at vi kan give unge idrætstalenter i Slagelse Kommune mulighed for at

Læs mere

VK Det bedste fundament for uddannelse

VK Det bedste fundament for uddannelse 2016 VK Det bedste fundament for uddannelse 1 Idrætsgymnasiet på Viborg Katedralskole Idrætsgymnasiet giver dig mulighed for at kombinere sport og uddannelse. På Idrætsgymnasiet er du sikret en gymnasieuddannelse

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Skridtet mod eliten en god start påidrætsklasserne. -Et nøglehul for seje sjæle

Skridtet mod eliten en god start påidrætsklasserne. -Et nøglehul for seje sjæle Skridtet mod eliten en god start påidrætsklasserne -Et nøglehul for seje sjæle Haderslev idrætsklasser Fra talent til elite - udvikling af psykologiske færdigheder Har du vindermentalitet? Eller vil du

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. ... eller med sport. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde... eller med sport... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt de

Læs mere

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk

Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Badminton, basketball og karate på eliteniveau www.solgym.dk Studieretninger med tilpasset skema til træning af idræt på eliteplan I sommeren 2008 begyndte vores første klasse på en særlig eliteidræts-studieretning,

Læs mere

eliteidræt + studentereksamen

eliteidræt + studentereksamen tornbjerg gymnasium Det handler om at skabe hele mennesker uffe pedersen, OB træner Troen på drømmene Sebastian Feuk, ishockeyspiller eliteidræt + studentereksamen tornbjerg Elite er jo netop den brik,

Læs mere

Talentudvikling i sportens verden

Talentudvikling i sportens verden Talentudvikling i sportens verden Konference 22.9.2008 Michael Andersen, direktør man@teamdanmark.dk tlf: 43 26 25 00 eller 51 26 60 62 Kort præsentation - MA Cand. mag. (samfundsfag idræt) Adjunkt og

Læs mere

Evaluering af eliteidrætsklasser Nordre Skole (2014-2015)

Evaluering af eliteidrætsklasser Nordre Skole (2014-2015) Evaluering af eliteidrætsklasser Nordre Skole (2014-2015) Data, ukommenteret (elever) Gennemført juni, 2015 1 (1) Hvad er dit køn? (2) Er du tilfreds med at gå i eliteidrætsklassen? Oversigt over forklaringer

Læs mere

ELITEIDRÆT + STUDENTEREKSAMEN DET KRÆVER MANGE OFRE AT NÅ HELT TIL TOPS, MEN DIN UDDANNELSE BEHØVER IKKE VÆRE ET AF DEM

ELITEIDRÆT + STUDENTEREKSAMEN DET KRÆVER MANGE OFRE AT NÅ HELT TIL TOPS, MEN DIN UDDANNELSE BEHØVER IKKE VÆRE ET AF DEM ELITEIDRÆT + STUDENTEREKSAMEN DET KRÆVER MANGE OFRE AT NÅ HELT TIL TOPS, MEN DIN UDDANNELSE BEHØVER IKKE VÆRE ET AF DEM VORES MÅL ER AT FÅ DIG BEDST MULIGT IGENNEM UDDANNELSEN OG SAMTIDIG SIKRE, AT DU

Læs mere

Kombination af ungdomsuddannelse og eliteidræt - Erfaringer og gode råd

Kombination af ungdomsuddannelse og eliteidræt - Erfaringer og gode råd Kombination af ungdomsuddannelse og eliteidræt - Erfaringer og gode råd Christina Teller Falkonergårdens Gymnasium og HF Mail: ct@falko.dk Mobil: 23267610 Falkonergårdens Gymnasium og HF 440 Team Danmark-elever

Læs mere

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-)

Glæder mig rigtig meget til at møde jer, lære jer at kende og hjælpe jer mod jeres mål. Vi ses ;-) Aarhus 1900 CÆCILIE Jeg er 24 år og kommer oprindeligt fra Aalborg, hvor jeg har læst idræt i et år på Aalborg Universitet. Jeg følte for at prøve noget nyt, og jeg valgte at tage overlov fra studiet for

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle videregående uddannelser, såfremt

Læs mere

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning

1Unge sportudøveres prioritering og planlægning 1Unge sportudøveres prioritering og planlægning UNGE SPORTUDØVERES PRIORITERING OG PLANLÆGNING Oldengaard.dk har foretaget en spørgeskemaundersøgelse over nettet for at afdække unge sportudøveres prioriteringer

Læs mere

Perspektivering af NEC det perfekte setup? Orientering sport & natur

Perspektivering af NEC det perfekte setup? Orientering sport & natur 1 Drømmen om det ultimative sted at dyrke eliteidræt. Et sted hvor man kan stå op om morgenen, cykle eller gå til træning sammen med andre elitesportsudøvere på max 10 min Et sted hvor man efter dagens

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole

isi.dk Lev drømmen ISI Idrætsefterskole ISI.DK ISI Idrætsefterskole ISI Idrætshøjskole ISI.DK ISI Idrætshøjskole isi.dk Lev drømmen ISI.DK ISI Idrætsefterskole Velkommen til en oplevelse for livet På ISI elsker vi idræt. Her har du chancen for at udvikle dig - som person og inden for den idræt, du brænder for. Rammerne

Læs mere

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016.

AIF Royal Fonden Uddeling november 2016. # Klub/foreni ng Formål Ansøgt tilskud Idrætssamvirkets indstilling. Beslutning 1 Tailgate Talentudvikling er en væsentlig faktor i klubbernes daglige virke, hvorfor talentudvikling vil have et særligt

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi:

Fælles start - fem muligheder! Formål: Det laver vi: Fælles start - fem muligheder! Kan du lide at bruge din krop? Ved du, at det kan være udviklende,udfordrende men fremfor alt sjovt at bevæge sig? Ved du, at bevægelse giver energi og overskud og fremmer

Læs mere

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03

ELITEIDRÆTSKLASSER 7.-9. KLASSE. olen.indd 1 06/11/13 12.03 ELITEIDRÆTSKLASSER 76 81 37 00 7.-9. KLASSE olen.indd 1 06/11/13 12.03 VEJLE ER ELITEKOMMUNE1 VELKOMMEN: Velkommen som ny elev og forælder på NOVAskolen. Vi glæder os til at have jer på holdet, der vægter

Læs mere

Brøndby modellen Idræt

Brøndby modellen Idræt Brøndby modellen Idræt På Brøndby Gymnasium har vi organiseret undervisningen, så særligt idrætsaktive elever kan gennemføre studentereksamen på 3 år, med et tilfredsstillende resultat og en fuld gymnasieoplevelse.

Læs mere

Tid til talent? BAGSVÆRD KOSTSKOLE & GYMNASIUM

Tid til talent? BAGSVÆRD KOSTSKOLE & GYMNASIUM Tid til talent? Har du talent for sport, og vil du gerne have tid til at udvikle det samtidig med, at skolegangen passes? Bagsværd Kostskole & Gymnasium tilbyder fra 7. kl. et skema, der gør det muligt

Læs mere

Brøndby modellen idræt 2016/2017

Brøndby modellen idræt 2016/2017 Brøndby modellen idræt 2016/2017 For særligt idrætsaktive elever Brøndby modellen idræt Kære særligt idrætsaktive elev: På Brøndby Gymnasium har vi organiseret undervisningen, så du kan gennemføre studentereksamen

Læs mere

Eliteidrætsskolen RandERs

Eliteidrætsskolen RandERs Eliteidrætsskolen Randers Velkommen til Eliteidrætsskolen Randers Vil du arbejde målrettet med din idræt og stadig være seriøs med din skole? Så er her det helt rigtige tilbud til dig. Og det er gratis!

Læs mere

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS

HTX. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS HTX TEKNISK GYMNASIUM CAMPUS HELSINGØR HTX handler ikke bare om at læse en masse teori, det handler også om at bruge teorien til at skabe et produkt. Signe Blomsterberg, HTX 3B Esnord.dk EUD EUX HG HHX

Læs mere

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel!

HF i Aars. ... på den almindelige måde. eller med sport og film. Vesthimmerlands Gymnasium & HF. ... mange års erfaring gør en forskel! HF i Aars... på den almindelige måde eller med sport og film Vesthimmerlands Gymnasium & HF... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad kan en HF-eksamen bruges til? En HF-eksamen kan bruges til alle

Læs mere

Tidligere elever fortæller:

Tidligere elever fortæller: Tidligere elever fortæller: Hej! Så skriver Anna Andersen igen. Nu er 2. g ved at være forbi. Mange mener, at 2. g er det hårdeste år på gymnasiet, men jeg synes det har været til at overkomme. Der har

Læs mere

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg.

Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 1 Elitesport Aalborg 1 Institutionen er oprettet ved Aalborg Byråds beslutning på mødet den 13. august 2001, og dens navn er Elitesport Aalborg. 2 Institutionens formål er: at styrke og vedligeholde talentudvikling

Læs mere

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP

Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013. Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Værdisæt for talentudvikling i dansk idræt Eliteidrætsgymnasier.dk Falconergårdens Gymnasium 4. december 2014 3. DECEMBER 2013 Michael Andersen, direktør ELITEIDRÆTSRÅDET BALLERUP Team Danmarks hovedopgave

Læs mere

HTX HILLERØD. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS. s. 1

HTX HILLERØD. Esnord.dk TEKNISK GYMNASIUM EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS. s. 1 HILLERØD TEKNISK GYMNASIUM Esnord.dk EUD EUX HG HHX HTX 10 KURSUS s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder du for naturvidenskab, og tænder du på at prøve dine ideer af i praksis? Har du måske en designer i maven?

Læs mere

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund

Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund Gymnasiet Sprog & Kultur Natur & Videnskab Musik & Kreativitet Krop & Sundhed Sprog & Samfund... mange års erfaring gør en forskel! 1 Hvad vælger du? På VHG kan du vælge mellem 7 forskellige studieretninger.

Læs mere

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter

Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Beskrivelse af idrætsklasserne for talenter Målsætning og værdigrundlag for talentidrætsklasser på Skolen på Sønderager (TIK-klasser) Skolen på Sønderager tilbyder i samarbejde med Herning Elite og idrætsforeninger

Læs mere

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole

KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole KLAR TIL AT DYRKE DIT TALENT? Kombiner din sport og din skolegang i talentklassen på Himmelev Skole Talentklassen giver dig optimale muligheder for at kombinere din skolegang med din sportslige udvikling!

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2011 Orientering om Uddannelsen Højere forberedelseseksamen på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens

Læs mere

Vision for Næstved Sportscollege

Vision for Næstved Sportscollege Vision for Næstved Sportscollege Næstved Sportscollege (NSC) drives i fællesskab mellem en række idrætsklubber og uddannelsesinstitutioner hjemmehørende i Næstved Kommune. Formålet med etablering af sportscollege

Læs mere

FÅ EN VINDER PÅ HOLDET

FÅ EN VINDER PÅ HOLDET FÅ EN VINDER PÅ HOLDET BLIV TEAM DANMARK PRAKTIKPARTNER Dansk eliteidræt har brug for virksomheder, der vil ansætte eliteatleter. Du får en vinder på holdet, adgang til at bruge Team Danmarks praktikpartnerlogo

Læs mere

Informationsmøde for idrætselever på Øregård, Ordrup og Gammel Hellerup. - et tilbud til unge talenter

Informationsmøde for idrætselever på Øregård, Ordrup og Gammel Hellerup. - et tilbud til unge talenter Informationsmøde for idrætselever på Øregård, Ordrup og Gammel Hellerup Gymnasium - et tilbud til unge talenter Dagsorden Kl. 17.00-18.00 Velkomst ved rektor Jørgen Rasmussen fra Gammel Hellerup Gymnasium

Læs mere

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella

Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Bilag 5 - Transskription af interview med Ella Før interviewet startes, oplyses informanten om følgende: Løs gennemgang af projektets emne. Hvem der får adgang til projektet. Anonymitet. Mulighed for at

Læs mere

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen

Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Life Skills Hvordan kan uddannelse bruges på fodboldbanen? Carsten Hvid Larsen Carsten Hvid Larsen! Sportspsykologisk konsulent, Team Danmark! PhD. indenfor talentudvikling og sportspsykologi! Cand. Scient.

Læs mere

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3

HHX HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR. På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 HANDELSGYMNASIET CAMPUS HELSINGØR På HHX giver projektarbejde indsigt i, hvordan man driver virksomhed i det virkelige liv. Mathias Fredsby, HHX3 Erhvervsskolen Nordsjælland s. 1 Tænk langt tænk selv Brænder

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad koster det for børn under 18 år? 2. Hvad hedder området, hvor man må spise sin

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være?

Opgave 1. Modul 4 Lytte, Opgave 1. Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 1. Hvor høje skal kvinderne være? Modul 4 Lytte, Opgave 1 Navn: Kursistnr.: Opgave 1 Eksempel: Hvor mange voksne skal man minimum rejse for at få rabat? 15 2 3 1 X 1. Hvor høje skal kvinderne være? 160-180 165-190 160-170 165-180 2. Hvad

Læs mere

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF

Målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF 2007-10-28 1 af 7 ver.3 Nedenfor er beskrevet målsætninger og retningslinier for elite- og talentudviklingen i DSqF. Aktuelle mål DSqF har et internationalt eliteperspektiv og vil være blandt de bedste

Læs mere

FÅ TID TIL DIN SPORT

FÅ TID TIL DIN SPORT FÅ TID TIL DIN SPORT MED EN ERHVERVS- UDDANNELSE KOMBINER ELITESPORT MED EN ERHVERVSUDDANNELSE Ny forsøgsordning sikrer mere fleksible rammer for, at du kan realisere dine sportslige mål, samtidig med

Læs mere

Indledning Denne vejledning er skrevet til dig, der er forælder til en talentfuld golfspiller. Som forælder spiller du en vigtig rolle for dit barns

Indledning Denne vejledning er skrevet til dig, der er forælder til en talentfuld golfspiller. Som forælder spiller du en vigtig rolle for dit barns Forældrevejledning Dansk Golf Union 02/2014 Indledning Denne vejledning er skrevet til dig, der er forælder til en talentfuld golfspiller. Som forælder spiller du en vigtig rolle for dit barns trivsel,

Læs mere

Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/

Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/ Bilag 3.3: Ansøgning om forlængelse af 4-årig bevilling med udløb 31/12-215 Til forberedelse for en ansøgning om forlængelse har vi udarbejdet en redegørelse for Team Copenhagen Eliteidrætsakademis virke

Læs mere

! Århus er vigtig for Team Danmark!

! Århus er vigtig for Team Danmark! Århus er vigtig for Team Danmark I en lang række sportsgrene har atleter fra Århus altid kæmpet med om medaljer i ind- og udland. Århus prioriteres derfor af Team Danmark, da de har alle muligheder for

Læs mere

Foreløbigt resultat af Syddansk Elites brugerundersøgelse 2011

Foreløbigt resultat af Syddansk Elites brugerundersøgelse 2011 Foreløbigt resultat af Syddansk Elites brugerundersøgelse 2011 er i parentes er resultatet fra 2010-undersøgelsen. På hvilket niveau konkurrerer du? Internationalt niveau 34 33,0% (35,8%) Højeste niveau

Læs mere

Elite Sports Akademi Aarhus

Elite Sports Akademi Aarhus Elite Sports Akademi Aarhus fra talentklasse til verdensklasse Oplæg Eliteidrætsgymnasier.dk Esbjerg, den 15.11.2012 Struktur 1. Overordnet omkring talentmiljøer 2. ESAA organisation og indhold. 3. Udfordringer

Læs mere

Talent- og Eliteidrætspolitik

Talent- og Eliteidrætspolitik Talent- og Eliteidrætspolitik Baggrund og formål Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget besluttede mødet den 2. december 2014 at igangsætte arbejdet med at formulere en politik indenfor talent- og eliteidræt,

Læs mere

Selvevaluering 2009 10

Selvevaluering 2009 10 Selvevaluering 2009 10 Selvevalueringen er foretaget i 2 klasser i foråret 2010. Lever skolen generelt op til værdigrundlaget? I høj grad 52.6% I nogen grad 47.4% I ringe grad 0% Bliver du under dit ophold

Læs mere

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke)

Interview med eleven Lærke I = interviewer (Lasse), L = informant (Lærke) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 I: Hvilke nogle lektioner har I haft i dag? L: Hvilke nogle lektioner vi har haft i dag, vi har haft engelsk og samfundsfag.

Læs mere

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole

Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Information om IDRÆTSklasserne på Brøndbyvester Skole Principper for idrætsklasserne Idrætsklasserne på Brøndbyvester Skole er et tilbud om at kombinere uddannelse og talentidræt. Dette tiltag har til

Læs mere

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever

Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Trivselsundersøgelse 2014 for 0.klasse: 6 elever Når jeg tænker på min skole, bliver jeg Når jeg tænker på min klasse, bliver jeg Når jeg har frikvarter, bliver jeg Når jeg laver lektier, bliver jeg Når

Læs mere

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets

skyld skaber ny klubform Fodbold for samværets Formand Thomas Auens Laursen samlede for tre år siden nogle gamle venner, der havde lagt fodbolden på hylden. I dag er der 55 seniorspillere i klubben. DEN NY KLUB HAR IKKE HAFT TILGANG FRA DEN EKSISTERENDE

Læs mere

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen

Holstebro Gymnasium og HF. Højere forberedelseseksamen hf. Orientering om Uddannelsen Holstebro Gymnasium og HF Højere forberedelseseksamen hf 2014 Orientering om Uddannelsen Hf på Holstebro Gymnasium og HF Denne brochure giver dig et overblik over hf-uddannelsens opbygning på Holstebro

Læs mere

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF

Brønderslev Gymnasium og HF. Ansøgning & Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og HF Brønderslev Gymnasium og Islands Allé 20 Tlf.: 98 822 722 9700 Brønderslev post@brslev-gym.dk Følg os på Facebook Brønderslev Gymnasium og - Et aktivt valg! Kobling mellem teori og praksis På Brønderslev

Læs mere

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí?

Kære Aabenraa Rotary Klub. Como vão as coisas por aí? Kære Aabenraa Rotary Klub Como vão as coisas por aí? Jeg vil gerne først takke mange gange for, at I har givet mig muligheden for at komme ud som udvekslingsstudent og opleve en helt ny og spændende kultur!

Læs mere

Din rolle som forælder

Din rolle som forælder For mig er dét at kombinere rollen som mentalcoach og forældrerollen rigtigt svært, netop på grund af de mange følelser som vi vækker, når vi opererer i det mentale univers. Samtidig føler jeg egentlig

Læs mere