Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev Byråd. Beslutningsprotokol

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Brønderslev-Dronninglund Kommune. Brønderslev Byråd. Beslutningsprotokol"

Transkript

1 Brønderslev-Dronninglund Kommune Brønderslev Byråd Beslutningsprotokol Dato: 10. maj 2007 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl

2 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/174 Spørgetid for medlemmer af Byrådet /175 Høringssvar på strukturplan for det somatiske sygehusvæsen i Region Nordjylland /176 Forslag om klausul i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder /177 Ændring af navn på fagenhed /178 Beregningsgrundlag for varmetillæg til pensionister /179 Fritagelse for betaling for jobtræningsforløb /180 Grundtilskud Brønderslev-Pandrup Produktionsskole /181 Bevilling af inventar til fysiklokalet på Hedegårdsskolen /182 Anlægsbevilling til vandforsyning på Hvidbakvej, Serritslev /183 Selskabsdannelse på forsyningsområdet /184 Orientering /185 Etablering af skovgruppe som dagpasningstilbud i Brønderslev by Lukkede sager: 13/186 Råstofindvinding 14/187 Indledende planovervejelser 15/188 Indledende planovervejelser 16/189 Ansøgning om anlægsbevilling til byggemodning af 2. etape af Vestergade i Hjallerup 17/190 Personalesag 18/191 Orientering Tillægsdagsorden åben sag: 19/192 Kommunegaranti til Klokkerholm Kraft-Varmeværk

3 Bemærkninger/ændringer til dagsordenen: Pkt. 12 behandles principiel på den åbne del. Pkt. 8 udsættes. Tillægsdagsorden godkendt.

4 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side 279 Åbne sager: 01/174 Spørgetid for medlemmer af Byrådet J.nr.: A10 T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Spørgetid for medlemmer af Byrådet.doc BY Fraværende: Johnny Sort Jensen Karsten Frederiksen: Svar til Ole Lysgaard Jensen Regnskab for varmeforsyning Midlertidig genbrugsplads i Dronninglund, fornyet behandling

5 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /175 Høringssvar på strukturplan for det somatiske sygehusvæsen i Region Nordjylland J.nr.: P T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Høringssvar på strukturplan for det somatiske sygehusvæsen i Region Nordjylland.doc SU/BY Indstilling: Borgmesteren anbefaler, at det fremsendte høringssvar til Region Nordjylland drøftes. Sagsfremstilling: Sundhedsudvalget har fremsendt høringssvar vedrørende udkast til strukturplan for det somatiske sygehusvæsen i Region Nordjylland efter udvalgets behandling af sagen i møde den 26. marts 2007, hvor planen blev taget til efterretning. Bilag: Høringssvar af til Region Nordjylland Fraværende: Johnny Sort Jensen Høringssvar drøftet.

6 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /176 Forslag om klausul i forbindelse med bygge- og anlægsarbejder J.nr.: P T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Forslag om klausul.doc ØK/BY Indstilling: Brønderslev Byråd tiltrådte den 9. november 2005 beslutningsforslaget under forudsætning af, at klausul er lovlig. Beslutningsforslag genbehandles i Sammenlægningsudvalget. Kommunaldirektøren foreslår, at der ved kommende licitationer på bygge- og anlægsopgaver i Brønderslev Kommune indbygges klausul om, at danske overenskomstforhold skal følges. Økonomiudvalget indstiller i møde den 3. maj 2007, at der indbygges klausul som foreslået af Kommunaldirektøren. Sagsfremstilling: Byrådsmedlem Arne M. Jensen har anmodet om at få følgende punkt på dagsordenen: Efter EU er blevet udvidet med 10 nye lande, opleves der et stigende antal eksempler, hvor danske virksomheder overgiver arbejdsopgaver til udenlandske entreprenører, som ikke følger aftalerne i de danske overenskomster. Derved risikerer vi, at opgaver afgivet af Brønderslev Kommune bliver gjort til grundlag for faglige blokader og arbejdskampe, hvad ingen kan have interesse i. På denne baggrund skal nedenstående beslutningsforslag ses. Byrådet beslutter, at det med omgående virkning bestemmes, at der ved kommende licitationer af anlægs- og byggeopgaver i Brønderslev Kommune indbygges klausuler om, at danske overenskomstforhold skal følges. Entreprenører, der eventuelt overdrager opgaver i en ordre afgivet af Brønderslev Kommune til underentreprenører, forpligtes til ligeledes at sikre sig, at en eventuel underentreprenør også følger de indgåede overenskomster på det danske arbejdsmarked. Det anbefales samtidig, at forslaget også bliver gældende for Brønderslev-Dronninglund Kommune eventuelt ved at forslaget genbehandles i det nye Sammenlægningsudvalg, når dette er tiltrådt. Fraværende: Johnny Sort Jensen Indstilling godkendt.

7 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /177 Ændring af navn på fagenhed J.nr.: A T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Ændring af navn på fagenhed.doc ØK/BY Indstilling: Forretningsledelsen foreslår, at navnet på Fagenheden for Sundhed og Beskæftigelse ændres til Fagenheden for Sundhed, Omsorg og Beskæftigelse. Økonomiudvalget indstiller i møde den 3. maj 2007, at navnet ændres som foreslået. Sagsfremstilling: Det nuværende navn på på fagenheden er ikke fuldt ud dækkende for enhedens ansvarsområde, specielt mangler den del, der har med ældre, handicappede og socialpsykiatri at gøre, som udgør en meget stor del af fagenheden m.h.t. økonomi og menneskelige ressourcer. Der har også været forslag om at benævne enheden Social, Sundhed og Beskæftigelse, men da netop beskæftigelsesdelen er selvstændig benævnt, er det måske ikke hensigtsmæssigt at bruge benævnelsen Social, da det traditionelt tidligere også dækkede arbejdsmarkedsområdet. Fraværende: Johnny Sort Jensen Godkendt.

8 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /178 Beregningsgrundlag for varmetillæg til pensionister J.nr.: G T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Beregningsgrundlag for varmetillæg til pensionister.doc ØK/BY Indstilling: Borgmesteren indstiller at beregningsgrundlaget for varmehjælp fraviges på grund de kraftigt stigende varmepriser i Brønderslev by, således det beregnes på baggrund af nuværende a conto bidrag. Økonomiudvalget indstiller i møde den 3. maj 2007 Borgmesterens forslag. Sagsfremstilling: Folkepensionister samt førtidspensionister (tilkendt før ) kan søge om varmetillæg. Hovedreglen er, at beregningsgrundlaget er gennemsnittet af de sidste 3 varmeregnskabsår i samme bolig. Dette kan fraviges, hvis de aktuelle varmeudgifter overstiger gennemsnittet med 10%. Dette betyder, at en pensionist, der fremover skal betale et stort a conto beløb i varme, vil kunne anvende dette a conto beløb til beregning af varmetillæg. Bilag: Notat af om varmetillæg til pensionister Fraværende: Johnny Sort Jensen Godkendt.

9 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /179 Fritagelse for betaling for jobtræningsforløb J.nr.: Ø / T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Fritagelse for betaling for jobtræningsforløb.doc BE/ØK Indstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Økonomiudvalget godkender, at Try Museum og Vildmosemuseet fritages for betaling for medarbejdere i jobtræningsforløb. Det drejer sig om i alt kr. årligt Økonomiudvalget godkender i møde den 12. april 2007 fagenhedens forslag under forudsætning af Beskæftigelsesudvalgets accept. Fraværende: Jens Arne Hedegaard og Karl Emil Nielsen. Beskæftigelsesudvalget besluttede i møde den 16. april 2007, at tilbagesende sagen på grund af usikkerheden omkring økonomien på dette område. Steen Christensen var fraværende. Økonomiudvalget fastholder i møde den 3. maj 2007 tidligere beslutning i Økonomiudvalget. Sagen oversendes til Byrådet. Sagsfremstilling: Byrådet vedtog i forbindelse med budget 2007 at fastsætte en pris på 10,- kr. pr. time for jobtræningspersoner i institutioner. Der blev mulighed for selvejende institutioner til at søge fritagelse for betalingen. Prisen for en medarbejder i jobtræningsforløb (normalt 6 måneder ad gangen) er kr. Vedr. Try Museum: Museet oplyser, at de normalt har en person ansat. Betaling herfor vil være kr. Vedr. Vildmosemuseet: Museet oplyser, at de er godkendt til 5 personer. Gennemsnitligt er der 3 medarbejdere over året. Betaling herfor vil være kr. Center for Økonomi har følgende bemærkninger:

10 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side 285 I forbindelses med vedtagelsen af budget 2007 blev det besluttet at alle virksomheder/institutioner skal betale 10 kr. pr. time for medarbejdere ansat i jobtræning. Økonomiudvalget understreger på møde den 11. januar 2007, at der er mulighed for dispensation for betalingen. Betalingen hører under politikområde 501-Beskæftigelsesudvalget, som har et indtægtsbudget på kr. i 2007 til denne foranstaltning. Jævnfør Økonomiudvalgets beslutning indstilles, at Try Museum og Vildmosemuseet fritages for beløbet på kr. Beskæftigelsesudvalget bør orienteres herom. Bilag: Notat om fritagelse for betaling af jobtræningsforløb Fraværende: Johnny Sort Jensen Godkendt.

11 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /180 Grundtilskud Brønderslev-Pandrup Produktionsskole J.nr.: Ø40/ T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Grundtilskud Brønderslev-Pandrup.doc BU/ØK/BY Indstilling: Børne- og Kulturenheden foreslår at der ikke gives tilsagn om 2 grundtilskud at det meddeles den fusionerede produktionsskole, at der optages forhandling om behov for yderligere tilskud Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 24. april 2007 fagenhedens forslag godkendt. Der afholdes møde med Produktionsskolen, hvor formanden og næstformanden deltager. Gitte Krogh var fraværende. Økonomiudvalget indstiller i møde den 3. maj 2007 Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling. Sagsfremstilling: Brønderslev-Pandrup Produktionsskole søger om, at der fremover udbetales 2 grundtilskud til skolen. Brønderslev-Pandrup Produktionsskole og Dronninglund Produktionsskole har vedtaget at fusionere pr. 1. januar Det oplyses, at når en produktionsskole mister sit kommunale grundtilskud, mister den også sin godkendelse, hvilket betyder, at samtlige medarbejdere på de 2 produktionsskoler skal opsiges senest 30. juni Det anføres videre, at hvis den ene produktionsskole modtager tilsagn om et kommunalt grundtilskud, er der ingen problemer i, at den bestående produktionsskole kan fusionere med den anden. Det anføres videre, at begge produktionsskoler har haft en nedgang i årselevtallet i 2006, da flere elever er kommet i uddannelse og arbejde. Det har betydet, at begge produktionsskoler er kommet ud af 2006 med store underskud. Dronninglund Produktionsskole har et underskud på kr. og Brønderslev- Pandrup Produktionsskole har et underskud på kr. Skolerne er i gang med at finde besparelser og begge skoler har afskediget personale og nedlagt værksteder i 2006.

12 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side 287 Sluttelig anføres, at man håber, at der fortsat vil blive givet 2 grundtilskud i årene fremover, selvom man ikke er forpligtet hertil. Forvaltningen oplyser: I henhold til lov om produktionsskoler, 9 kan en eller flere kommunalbestyrelser yde grundtilskud til produktionsskoler med et samlet beløb pr. skole, der for 1999 udgør kr. I henhold til 9, stk. 5, kan tilsagn om grundtilskud opsiges, såfremt der ikke længere er behov for skolen. I henhold til 9, stk. 6, kan kommunalbestyrelser yde tilskud til produktionsskoler ud over grundtilskud. I henhold til 10, stk. 1, yder staten tilskud til produktionsskoler, hvis vedtægter er godkendt, og som modtager grundtilskud. Statstilskud ydes som driftstilskud og bygningstilskud. Center for Økonomi oplyser, at der for 2007 er udbetalt grundtilskud til de 2 skoler med kr. til hver. Center for Økonomi har i øvrigt ingen bemærkninger til sagen. Fraværende: Johnny Sort Jensen Eskild Sloth Andersen deltog i behandling af punktet efter følgende afstemning: Inhabil: 6 (Mikael Klitgaaard, Jens Arne Hedegaard, Peter Bandholm, Jens Fjendbo Jensen, Gitte Krogh, Karl Emil Nielsen) Ikke inhabil: 12 Hverken for eller imod: 10 (Eskild Sloth Andersen, Henning Jørgensen, Poul Pedersen, Runa Christensen, Søren Erik Nielsen, Asta Skaksen, Kim Toft, Carsten Jespersgaard, Birgitte Josefsen, Martin Rishøj Jensen) Økonomiudvalgets indstilling godkendt.

13 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /181 Bevilling af inventar til fysiklokalet på Hedegårdsskolen J.nr.: G01/ T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Bevilling af inventar til fysiklokalet på Hedegårdsskolen.doc BU/ØK/BY Indstilling: Børne- og Kulturenheden foreslår, at Byrådet frigiver kr. fra afsat rådighedsbeløb på budget 2007 på sted nr , Pulje til skolerenovering. Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 24. april 2007 fagenhedens forslag. Gitte Krogh var fraværende. Økonomiudvalget indstiller i møde den 3. maj 2007 Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling. Uffe Sørensen ønsker oplysninger om tidligere praksis. Sagsfremstilling: Renovering af fysiklokalet er ved at være færdigt. Det viser sig imidlertid, at der ikke er afsat beløb til indkøb af opdatering af fysiksamlingen. Der er afsat midler til fast inventar. Skolen har opgjort behovet således: Opdatering af samlingen kr. 9 stk. Pc er kr. I alt ekskl. moms kr. Skolen har oplyst, at man ikke igennem de seneste år har fornyet fysiksamlingen under henvisning til en forventning om, at der snarest skulle ske renovering af fysiklokalet. Børne- og Kulturenheden bemærker: Der er enighed om, at det er nødvendigt med en opdatering af fysiksamlingen. Det foreslås derfor, at skolen betaler halvdelen af beløbet under henvisning til, at der almindeligvis skal ske løbende opdatering af undervisningsmaterialer. Den anden halvdel foreslås dækket af afsat rådighedsbeløb til skolerenovering under henvisning til, at der sædvanligvis i forbindelse med renovering af lokaler er behov for en nyt undervisningsmateriale.

14 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side 289 Center for Økonomi har ingen bemærkninger til sagen. Fraværende: Johnny Sort Jensen Udsat.

15 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /182 Anlægsbevilling til vandforsyning på Hvidbakvej, Serritslev J.nr.: S T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Anlægsbevilling til vandforsyning på Hvidbakvej.doc FU/ØK/BY Indstilling: Fagenheden for Teknik og Forsyning foreslår, at Byrådet meddeler anlægsbevilling på kr. til etablering af en vandforsyningsledning på Hvidbakvej, Serritslev. Bevillingen foreslås finansieret af rådighedsbeløb afsat på investeringsoversigten på budget 2007, sted nr Udbygning i forsyningsområdet. Til orientering vil tilslutningsbidrag i henhold til gældende takstblad indgå på driftsbudgettet jf. bestemmelserne herom. Forsyningsudvalget indstiller i møde den 25. april 2007 fagenhedens forslag. Økonomiudvalget indstiller i møde den 3. maj 2007 Forsyningsudvalgets indstilling. Sagsfremstilling: Som følge af manglende vandforsyning fra egen boring, et problem der bliver stadig større og større for lodsejeren, har ejeren af ejendommen Hvidbakvej 110 anmodet om at blive tilsluttet Brønderslev Vandforsyning. Flere ejendomme i området er i dag tilsluttet Brønderslev Vandforsyning, men der er stadig 3 ejendomme med egen vandboring. Det er derfor hensigtsmæssigt allerede i dette projekt at etablere vandforsyningen således, at disse ejendomme på sigt har mulighed for at blive tilsluttet. Herudover vil en del af ledningsanlægget endvidere indgå i en fremtidig forsyningsstruktur for dette lokalområde. Der skal derfor etableres ca. 380 lbm ledning langs Vester Hjelmstedvej, og henholdsvis 410 lbm og 110 lbm ledninger over markarealer. Anlægsarbejdet vil blive udført i eget regi og forventes opstartet hurtigst muligt efter godkendelsen i Byrådet. Der forventes at blive indgået et frivilligt forlig med ejeren, hvis marker ledningsanlægget skal krydse henover. Center for Økonomi har ingen bemærkninger. Fraværende: Johnny Sort Jensen Godkendt.

16 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /183 Selskabsdannelse på forsyningsområdet J.nr.: P T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Selskabsdannelse på forsyningsområdet.doc FU/ØK/BY Indstilling: Fagenheden for Teknik og Forsyning foreslår, at der snarest igangsættes en proces vedrørende ansættelse af en forsyningschef for området, således at vedkommende kan være med til at forme den nye organisation, at der tages stilling til, hvorledes bestyrelsen skal sammensættes, herunder spørgsmålet om eventuel forbrugerrepræsentation, at der i samarbejde med revisionsfirmaet KPMG og et advokatfirma arbejdes videre med de praktiske opgaver vedrørende en selskabsdannelse af forsyningsområderne vand, varme og kloak i samme koncern. Forsyningsudvalget indstiller i møde den 25. april 2007, at der snarest igangsættes en proces vedrørende ansættelse af en forsyningschef for området, således at vedkommende kan være med til at forme den nye organisation, at bestyrelsen sammensættes med: Forsyningsudvalget, forbrugerrepræsentanter og medarbejderrepræsentanter, at der i samarbejde med revisionsfirmaet KPMG og et advokatfirma arbejdes videre med de praktiske opgaver vedrørende en selskabsdannelse af forsyningsområderne vand, varme og kloak i samme koncern, at udgifterne til såvel forsyningschef som projektarbejdet forudsættes afholdt inden for varme-, vand- og kloakforsyningernes driftsbudgetter. Økonomiudvalget indstiller i møde den 3. maj 2007 Forsyningsudvalgets indstilling. Henning Jørgensen tager forbehold for selskabsdannelse på vand- og kloakområdet. Karl Emil Nielsen tager forbehold for ansættelse af forsyningschef. Karl Emil Nielsen ønsker, at mulighed for forbrugerovertagelse af varmeforsyningsselskabet skal undersøges.

17 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side 292 Sagsfremstilling: Byrådet behandlede den 9. januar 2007 sagen vedrørende eventuel selskabsdannelse på forsyningsområderne. Baggrunden herfor var forlydender om, at Regeringen omkring årsskiftet ville fremsætte lovforslag om, at de kommunale forsyningsselskaber skal udskilles i selvstændige selskaber (A/S er) inden 1. januar Det forlød endvidere, at lovforslaget med virkning fra fremsættelsen ville indeholde regler om modregning i de kommunale bloktilskud på 40 % af de værdier, kommunen måtte modtage ved selskabsdannelsen. Revisionsfirmaet KPMG orienterede på møde den 23. november 2006 Underudvalget for Forsyning om, hvilke muligheder det forventede lovforslag ville give kommunen. Efter de gældende regler kunne kommunen sælge vand- og spildevandsforsyningen til et 100 % kommunalt ejet aktieselskab, uden at der skete modregning i bloktilskuddet. Det er f.eks. sket i Hjørring Kommune med virkning fra 1. januar Byrådet besluttede på mødet den 9. januar 2007, at der stiftes kommunale aktieselskaber for vand-, varme- og spildevandsforsyningen. Det blev samtidig besluttet ikke at udstede gældsbrev på 100 mio. kr. for aktiverne i spildevandsforsyningen. Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten indgik som forudset den 1. februar en politisk aftale om en mere effektiv vandsektor. Samtidig med offentliggørelse af aftalen fremsatte miljøminister Connie Hedegaard forslag til lov om kommuners afståelse af vandforsyninger og spildevandsforsyninger. Den politiske aftale om effektivisering af vandsektoren indeholder følgende elementer: 1) Benchmarking 2) Miljø- og energiledelse 3) Teknologiudvikling 4) Adskillelse af myndighed og drift 5) Lovgivningens og sektorens formål 6) Gennemsigtighed 7) Årsregnskabsloven 8) Salg af kommunale aktiver 9) Prisloftregulering 10) Forsyningssekretariat og kontaktudvalg Et af de væsentligste punkter i aftalen er kravet om adskillelse af driftsopgaver og myndighedsopgaver i vandsektoren. Den kommunale forvaltning skal fortsat varetage myndighedsudøvelsen. Driftsopgaverne skal sammen med anlægsaktiverne udskilles til selvstændige juridiske enheder. Udskillelsen skal ske til privatretlige selskaber, såsom A/S, ApS eller A.m.b.a. Udskillelsen kan ske i fælles eller separate selskaber. Selskabsopgørelsen af de kommunale forsyninger skal være gennemført senest den 1. januar 2009.

18 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side 293 Adskillelse af driftsopgaver og myndighedsopgaver skal sikre uafhængighed mellem de to funktioner, som hidtil begge har været varetaget af kommunerne. Endvidere skal adskillelsen sikre, at der ikke overføres midler fra det skattefinansierede område til det takstfinansierede område eller omvendt. Forsyningsvirksomhederne inden for vandsektoren underlægges de almindelige regler om selskabsbeskatning, ligesom årsregnskabsloven vil gælde for forsyningerne, når de er udskilt til selvstændige selskaber. Det har tidligere stået kommunerne frit at sælge kommunale vandforsyninger og anvende hele provenuet til andet end forsyningsformål. Gennemførelse af den politiske aftale indfører regler om modregning i kommunernes bloktilskud ved opnåelse af provenu fra salg af virksomheder for vandforsyning eller spildevandsforsyning. Reglerne indebærer, at kommunen modregnes i bloktilskuddet med 40 % eller 60 % af provenuet afhængig af, om kommunen deponerer et beløb svarende til provenuet. Reglerne om modregning har virkning fra fremsættelsen af lovforslaget den 1. februar Vandsektoren er i dag underlagt et hvile-i-sig-selv-princip, hvilket betyder, at indtægter og udgifter til driften af forsyningsvirksomhederne i vandsektoren over tid skal balancere. Aftalen indebærer indførelse af en prisloftsmodel for vandforsyninger, der indvinder mere end m 3, og alle spildevandsforsyninger. Prisloftsmodellen giver forsyningerne mulighed for at optjene overskud, men at overskuddet skal forblive i forsyningen. Prisloftet vil formentlig blive fastsat individuelt ud fra de historiske priser for den enkelte forsyning, omkostningsudviklingen samt konkrete og generelle effektiviseringskrav. Ved udskillelse i et aktieselskab vil kommunen som eneejer bevare kontrollen med forsyningen. Kommunen kan fortsat behandle væsentlige spørgsmål vedrørende selskabet i kommunens sædvanlige organisation med henblik på tilkendegivelser eller beslutninger på generalforsamlingen, ligesom kommunen som eneaktionær vil kunne udpege bestyrelsen. Ansvaret for den daglige drift lægges entydigt hos bestyrelse og direktion i selskabet. Dermed opnås der fortsat politisk kontrol med forsyningsvirksomhedens udvikling samtidig med, at driften baseres på økonomiske-, tekniske- og forsyningssikkerhedsmæssige hensyn. En udskillelse af forsyningsvirksomheden i selvstændige selskaber kan øge mulighederne for en mere effektiv struktur. Effektivitetsforbedringer kan gennemføres blandt andet ved sammenlægninger af forsyningsområderne vand, varme og kloak i samme koncern. Sammenlægningen vil kunne føre til en effektivisering af især de administrative og tekniske funktioner. I forbindelse med den praktiske gennemførelse af selskabsdannelsen på forsyningsområdet er der nedsat en projektgruppe bestående af de 3 nuværende forsyningsledere (vand, varme og kloak), afdelingsleder Anni Schjønning og teknisk direktør Thomas M. Jepsen. I det videre arbejde anbefales, at gruppen indhenter rådgivningsbistand fra

19 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side 294 revisionsfirmaet KPMG og et advokatfirma. Selskabsdannelse på forsyningsområdet indebærer bl.a., at der skal tages stilling til: 1. Struktur for og organisering af forsyningsvirksomhederne. 2. Opgavefordelingen mellem kommunen og forsyningsselskaberne (adskillelse af myndighed og drift). 3. Økonomiske overvejelser - bl.a. værdiansættelse og udarbejdelse af budgetter. 4. Selskabsmæssige overvejelser - stiftelse, udformning af vedtægter, udpegning af bestyrelse m.v. 5. Identifikation af aktiviteter, aktiver, passiver, rettigheder og forpligtelser, som skal overdrages til selskaberne. 6. Medarbejdere - overdragelse af eksisterende medarbejdere til forsyningsselskaberne. 7. Aftaler med tredjemand - indhente samtykke til overdragelse samt evt. vilkårsforhandlinger i forbindelse hermed. 8. Rettigheder over fast ejendom. 9. Kunder - håndtering af kundekontakt, afregning m.v. 10. Eksisterende og nye drifts- og administrationsaftaler mellem forsyningen og kommunen, kommunale selskaber og/eller tredjemand om varetagelse af opgaver inden for forsyningens ansvarsområder. Bilag: Revisionsfirmaet KPMG s notat Køreplan for etablering af Brønderslev Forsyning A/S Fraværende: Johnny Sort Jensen Godkendt. Karl Emil Nielsen fastholder sine forbehold fra Økonomiudvalgets møde. Karsten Frederiksen ønsker fjernvarme i forbrugerstyret selskab. Eskild Sloth Andersen ønsker ikke, at kloakforsyningen skal selskabsstyres.

20 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /184 Orientering T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Orientering - åben.doc BY A. Åbent brev fra Socialdemokratisk Vælgerforening i Dronninglund om midlertidig genbrugsplads i Dronninglund Forsyningsudvalget er orienteret om brevet i møde den 25. april Bilag: Socialdemokratist vælgerforenings brev af Fraværende: Johnny Sort Jensen og Johannes Trudslev Pedersen Taget til efterretning.

21 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side /185 Etablering af skovgruppe som dagpasningstilbud i Brønderslev by J.nr.: P16 T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Etablering af skovgruppe.doc LUKKET SAG BU/ØK/BY Indstilling: Fagenheden for Børn og Kultur foreslår, at Byrådet godkender, 1. at der etableres en skovgruppe med plads til 20 børn med virkning fra 1. august 2007 som dagpasningstilbud i Brønderslev by Børne- og Ungdomsudvalget indstiller i møde den 24. april 2007 fagenhedens forslag godkendt. Gitte Krogh var fraværende. Økonomiudvalget indstiller i møde den 3. maj 2007 Børne- og Ungdomsudvalgets indstilling. Fraværende: Johnny Sort Jensen og Johannes Trudslev Pedersen ad 1) Godkendt

22 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side 297 Lukkede sager: 13/186 Råstofindvinding 14/187 Indledende planovervejelser 15/188 Indledende planovervejelser 16/189 Ansøgning om anlægsbevilling til byggemodning af 2. etape af Vestergade i Hjallerup 17/190 Personalesag 18/191 Orientering

23 Brønderslev Byråd, 10. maj 2007 Side 298 Tillægsdagsorden åben sag: 19/192 Kommunegaranti til Klokkerholm Kraft-Varmeværk J.nr.: Ø T:\Sag\Byrådet\Sager\ \Kommunegaranti til Klokkerholm Kraft- Varmeværk.doc ØK/BY Indstilling: Staben for Økonomi foreslår, at Økonomiudvalget meddeler kommunegaranti for lån på max. 8 mio. kr. til Klokkerholm Kraft-Varmeværk, og at løbetiden på lånet fastsættes til max.15 år. Økonomiudvalget anbefaler i møde den 12. april Jens Arne Hedegaard og Karl Emil Nielsen var fraværende. Sagsfremstilling: Klokkerholm Kraft-Varmeværk søger om kommunegaranti for lån på 8 mio. kr. til udskiftning af værkets knapt 15 år gamle motorer. Bestyrelsen for kraft-varmeværket har indgået totalentreprisekontrakt med firmaet Averhoff Energi Anlæg A/S om levering af nye motorer på 8,216 mio. kr. ekskl. moms. Ud over udskiftning af motorerne skal der også etableres SRO-anlæg. Dette skønnes at beløbe sig til ca kr. I garantiansøgningen på 8 mio. kr. er der taget højde for eventuelle merudgifter, idet kraft-varmeværket forinden låneoptagelse kan finansiere ca. 2 mio. kr. af kassebeholdningen. Kraft-varmeværket oplyser, at den praktiske levetid forventes at være ca. 16 år, hvorefter motorerne kan renoveres. Kun tiden kan vise, om det til sin tid er økonomisk mest fordelagtigt at renovere eller investere i nye motorer. Kraft-varmeværket forventer, at der optages lån i KommuneKredit som annuitetslån. Løbetiden bliver fastsat til max. 15 år. Driftsprovenuet ved at udskifte motorerne vil, med uændrede takster, kunne tilbagebetale investeringen over år. Fraværende: Johnny Sort Jensen, Johannes Trudslev Pedersen, Gitte Krogh og Kim Toft Godkendt.

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 3. maj 2007 Lokale: Lokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 8,15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/154 Forslag

Læs mere

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2007 Lokale: Mødelokale 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 14.00 - kl. 15.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. april 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 12.00 17.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/37 Orientering... 55 02/38

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 20. januar 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. november 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 08.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/406 Budgetopfølgningsrapport

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2007 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: 13.00 16.15 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/57 Indledende drøftelser vedrørende

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 28. februar 2006 Lokale: Byrådssalen Tidspunkt: kl. 19.00 - kl. 20.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. Budget for Sammenlægningsudvalget...

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. marts 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:00-15:00 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:30-15:40 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 27. august 2008 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 11:00-13:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. december 2008 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:15 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne

Læs mere

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Byrådet. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 16. august 2007 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-22,00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/247 Spørgetid for medlemmer

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Referat Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Referat Dato: 29. marts 2007 Lokale: Mødelokale 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00-17.40 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Strategi

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 12. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19,00-20.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/17 Udpegelse

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Mødelokale 2, Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 13,30-15,10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/42 Motion

Læs mere

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. august 2007 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 10.00-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/280 Styrelsesvedtægt

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. februar 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 28. oktober 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-20:15 Mikael Klitgaard, Formand (V) Arne M. Jensen (A) Jens Arne Hedegaard (V) Peer Thisted

Læs mere

FORTROLIGT. Notat om udskillelse af Mariagerfjord Kommunes vandforsyning og spildevand i selskabsform

FORTROLIGT. Notat om udskillelse af Mariagerfjord Kommunes vandforsyning og spildevand i selskabsform Advokat Klavs V. Gravesen Advokat Line Markert Ved Stranden 18 Postboks 2034 1012 København K Telefon 77 30 40 50 Telefax 77 30 40 77 UDKAST nr. 3 18. januar 2007 FORTROLIGT Notat om udskillelse af s vandforsyning

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 8. juni 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 19.00-19.20 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/121

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. maj 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-18:10 Eskild Andersen, Formand (A) Gitte Krogh (V) Runa Christensen (V) Marianne Jensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Ungdomsudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Ungdomsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 23. februar 2009 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:15 Jens Arne Hedegaard, Formand (V) Jette Ramskov (A) Martin Rishøj Jensen (V)

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 06. april 2009 Lokale: 120, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-15:30 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen John Erik

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. maj 2010 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Tirsdag den 23-01-2007 Kl. 14:30 Teknisk Forvaltning Mødelokale 1

Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Tirsdag den 23-01-2007 Kl. 14:30 Teknisk Forvaltning Mødelokale 1 The linked image cannot be displayed. Referat Udvalget for Miljø og Teknik's møde Tirsdag den 23-01-2007 Kl. 14:30 Teknisk Forvaltning Mødelokale 1 Deltagere: Flemming Madsen, Niels Højte Hansen, Birthe

Læs mere

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214

Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Åben referat for Socialudvalgets møde den 12. november 2007 kl. 15:30 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 1. Orientering ved formanden... 3 2. Budgetopfølgning pr. 31. august 2007... 4 3. Mødekalender 2008...

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Socialudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. januar 2007 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 8.30-11.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2 Puljemidler...

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 6. maj 2015 kl Varmeværket, Assensvej 1, Slagelse

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 6. maj 2015 kl Varmeværket, Assensvej 1, Slagelse Side 1 af 7 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 6. maj 2015 kl. 08.00 Varmeværket, Assensvej 1, Slagelse Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol

Børne- og Skoleudvalget. Beslutningsprotokol Børne- og Skoleudvalget Beslutningsprotokol Dato: 07. december 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Ole Jespersgaard, Formand (A) Peter H. S. Kristensen (A) Adnan Jedon (A) Bodil

Læs mere

Vedr.: Drejebog/Handleplan Selskabsdannelse Forsyningen. Punkt. 1.2.1 Politisk beslutningsgrundlag, overvejelser om organisationsmodel.

Vedr.: Drejebog/Handleplan Selskabsdannelse Forsyningen. Punkt. 1.2.1 Politisk beslutningsgrundlag, overvejelser om organisationsmodel. 17. april 2008 NOTAT: Slettet: 16. april 2008 Vedr.: Drejebog/Handleplan Selskabsdannelse Forsyningen. Punkt. 1.2.1 Politisk beslutningsgrundlag, overvejelser om organisationsmodel. Kommunes vandforsyning,

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 03. november 2010 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil Nielsen

Læs mere

Lynettefællesskabet I/S

Lynettefællesskabet I/S Bilag til pkt. 5 Lynettefællesskabet I/S 18. september 2009 Vandsektorlovens konsekvenser for Lynettefællesskabet 1. Baggrund Et bredt politisk flertal i Folketinget vedtog den 28. maj 2009 Lov om vandsektorens

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. april 2013 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:40 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 09. december 2009 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 13:00-14:00 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A) Martin

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 15. september 2010 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Benny E. Karlsen (A) Karl Emil

Læs mere

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE

Social- og Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Social- og Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol EKSTRAORDINÆRT MØDE Dato: 16. juni 2011 Lokale: 268, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:45 Thomas Krog, Formand (F) Ole Bruun (A) Marianne Jensen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. oktober 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-17:45 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol

Økonomiudvalget. Beslutningsprotokol Økonomiudvalget Beslutningsprotokol Dato: 20. juni 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 18:00-18:30 Lene Hansen, Formand (A) Arne M. Jensen (A) Johannes Trudslev (A) Thomas Krog (F) Mikael

Læs mere

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen:

Indledning: Ringsted Forsyning koncernen: NOTAT Bestyrelsens sammensætning samt honorering for selskaberne Ringsted Forsyning A/S, Vand A/S, Spildevand A/S, Centralrenseanlæg A/S, Ringsted Kraftvarmeværk A/S, Ringsted Fjernvarme A/S Indledning:

Læs mere

Kommunernes og selskaberne opgaver Serviceeftersyn af vandsektoren

Kommunernes og selskaberne opgaver Serviceeftersyn af vandsektoren Kommunernes og selskaberne opgaver Serviceeftersyn af vandsektoren Vibeke Plesner By- og Landskabsstyrelsen Konkurrenceredegørelsen 2003 Baggrund Effektiviseringspotentiale 1,3 mia. kr. pr. år Regeringsgrundlaget

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 17. december 2008 Lokale: 122, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-9:40 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således:

Administrativ indstilling: De respektive udvalg anbefaler overfor Økonomiudvalget og Byrådet følgende tillægsbevillinger således: 123. Åbent punkt - Overførsel af uforbrugte budgetbeløb fra 2007 til 2008 for drift, anlæg, finansforskydninger og finansiering samt revision af investeringsoversigt 2008 for alle udvalg (C) Sagsnr. 08/4978

Læs mere

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen

Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen, Christen Dam Larsen, Kent Falkenvig, Gert Jensen, Jan K. Pedersen Herning, den 19.10.2010 Dagorden til bestyrelsesmøde i Herning Vand A/S Dato: 14.10.2010 Tid: 9.00 Sted: Østre Vandværk, Engdahlsvej 11b, Til stede: Bestyrelse: Inger Vejlgaard Jess, Finn Stengel Petersen,

Læs mere

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 24. september 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: 09.00-12.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/86 Orientering...

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 6. august 2007 Lokale: AVV i Hjørring Tidspunkt: 09.00 12.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/65 Indledende drøftelse vedrørende

Læs mere

O:\Miljøstyrelsen\Lovforslag\556113\Dokumenter\ fm :6 k04 KFR

O:\Miljøstyrelsen\Lovforslag\556113\Dokumenter\ fm :6 k04 KFR Miljøministeriet Udkast Januar 2007 Forslag til Lov om kommuners afståelse af vandforsyninger og spildevandsforsyninger 1. Loven finder anvendelse på kommunale forsyningsvirksomheder, der 1) indvinder,

Læs mere

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 16. feb 2014. DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S:

Bestyrelsesmøde Ringsted Forsyninger 16. feb 2014. DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S: DAGSORDEN FOR FÆLLES BESTYRELSESMØDE I RINGSTED SPILDEVAND a/s OG RINGSTED FJERNVARME A/S: Til bestyrelserne. Der indkaldes herved til fælles ordinært bestyrelsesmøde i Ringsted Spildevand A/S og Ringsted

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Vand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders Nielsen,

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev-Dronninglund Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. januar 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 09.00 12.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/2

Læs mere

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen

side 1 Åbent referat for Byrådets møde den kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 1 Åbent referat for Byrådets møde den 25.06.2008 kl. 17:30 Byrådssalen Tilgår pressen side 2 Indholdsfortegnelse: 217. Anlægsbudget 2008. Budgetopfølgning i forbindelse med lovforslag vedrørende anlægssanktion...

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 10. november 2011 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-17:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning

Takster Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 Skanderborg Forsyningsvirksomhed a/s Spildevandsforsyning, Vandforsyning & Tømningsordning Takster 2014 1. INTRODUKTION 27. november 2013 Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S har udarbejdet

Læs mere

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde

Beslutningsprotokol. Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Mødedato: 20. februar 2006 Mødelokale: Mødelokale 201, Tønder Rådhus Starttidspunkt for møde 15.00 Sluttidspunkt for møde Fraværende: Carsten Dinsen Andersen Gruppemøder: 20. februar 2006 19 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. oktober 2010.

Indstilling. 1. Resume. 2. Beslutningspunkter. Til Århus Byråd via Magistraten. Borgmesterens Afdeling. Den 6. oktober 2010. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Borgmesterens Afdeling Den 6. oktober 2010 Århus Kommune Borgmesterens Afdeling 1. Resume Århus Byråd tiltrådte den 16. december 2009 indstilling om overtagelsesbalance

Læs mere

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør

P R O T O K O L. fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S. Onsdag, den 4. maj 2016 kl Slagelse Landevej 30, Korsør Side 1 af 6 P R O T O K O L fra bestyrelsesmøde i SK Spildevand A/S Onsdag, den 4. maj 2016 kl. 08.00 Slagelse Landevej 30, Korsør Bestyrelsen: Ole Drost (Formand), Bodil Knudsen (Næstformand), Anders

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol

Beskæftigelsesudvalget. Beslutningsprotokol Beskæftigelsesudvalget Beslutningsprotokol Dato: 21. september 2009 Lokale: Jobcenterchefens kontor, Jobcentret Tidspunkt: Kl. 14:00-15:35 Carsten Jespersgaard, Formand (V) Steen Christensen (A) Kim Toft

Læs mere

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter

Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Referat for Beskæftigelsesudvalgets møde den 03. april 2008 kl. 15:30 i Jobcenter Indholdsfortegnelse 107. Udmøntning af budgetaftale 2008 for Vesthimmerlands Daghøjskole 3 108. Udmøntning af budgetaftale

Læs mere

Til: Miljø- Teknik og Flyvestationsudvalgets møde den 12. august 2008

Til: Miljø- Teknik og Flyvestationsudvalgets møde den 12. august 2008 Til: Miljø- Teknik og Flyvestationsudvalgets møde den 12. august 2008 Svar på spørgsmål vedrørende forbrugerejede forsyningsselskaber Spørgsmål fra Svend Erik Jørgensen (V) er angivet nedenfor efterfulgt

Læs mere

Handicaprådet. Beslutningsprotokol

Handicaprådet. Beslutningsprotokol Handicaprådet Beslutningsprotokol Dato: 10. september 2008 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Flemming Vejrum, Formand Johnny Sort Jensen (J) Fridolin Laager Elly Henriksen

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. januar 2012 Lokale: 220 Tidspunkt: Kl. 14:00-16:00 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F) Karsten Frederiksen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol. Dato: 3. april Lokale: Dronninglund Rådhus. Tidspunkt: Kl

Brønderslev Kommune. Teknik- og Miljøudvalget. Beslutningsprotokol. Dato: 3. april Lokale: Dronninglund Rådhus. Tidspunkt: Kl Brønderslev Kommune Teknik- og Miljøudvalget Beslutningsprotokol Dato: 3. april 2007 Lokale: Dronninglund Rådhus Tidspunkt: Kl. 9.00 10.30 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/29 Orientering...

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 18. februar 2010 Lokale: Risagerlund, Bredgade 147, Brønderslev Tidspunkt: Kl. 13:30-16:50 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen

Læs mere

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Sundhedsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Sundhedsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 14. januar 2008 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 13.15-14.45 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/66 Institutionsbesøg...

Læs mere

Referat Kommunalbestyrels

Referat Kommunalbestyrels en. Referat Kommunalbestyrels Mødedato: 14. juni 2011 Tidspunkt: 17:00 Mødenr.: Sted: Deltagere: Mødesalen i Ringe Indkaldelse Hans Jørgensen Bo Andersen Anne-Merete Mikkelsen Jane Heitmann Jakob Holm

Læs mere

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol

Integrationsrådet. Beslutningsprotokol Integrationsrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. august 2012 Lokale: 272, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 16:30-17:45 Knud Jørgensen, Formand Valborg Jensen Bodil Thomsen Cady Mampouya-Kilele Emilly Pedersen

Læs mere

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder

30-04-2014. Dato 30. april 2014. Tid 16:15. ML 0.23 (byrådslounge) NB. Stedfortræder Referat Økonomiudvalget 30-04-2014 Dato 30. april 2014 Tid 16:15 Sted ML 0.23 (byrådslounge) NB. Fraværende Ingen Stedfortræder Medlemmer Birgit S. Hansen (A) - Formand Lars Møller (V) Bjarne Kvist (A)

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 26. januar 2011 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-21:00 Lene Hansen, Formand (A) Lone Birkmose Lex (V) Hans Christian Holst (V) Knud L. Pedersen

Læs mere

Byrådet. Beslutningsprotokol

Byrådet. Beslutningsprotokol Byrådet Beslutningsprotokol Dato: 30. april 2009 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 19:00-22:00 Mikael Klitgaard, Formand (V) Jens Arne Hedegaard (V) Hans Christian Holst (V) Jens Fjendbo

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-4-17 Dato: 01-09-2017 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2018-2021 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 18 Bilag 7 Bestyrelse og direktion 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 31135427 1. Sammenfatning og

Læs mere

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38

Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR FORSYNING APS. CVR-nr. 36 48 44 38 Bilag 1.8(a) til ejeraftale om KLAR Forsyning ApS Horten Advokat Jim Øksnebjerg Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 J.nr. 166742 VERSION 2015.09.14 VEDTÆGTER FOR KLAR

Læs mere

Referat fra mødet om fremtiden for Norddjurs Kommunes kommunale vandværker.

Referat fra mødet om fremtiden for Norddjurs Kommunes kommunale vandværker. Referat fra mødet om fremtiden for s kommunale Den 8. januar 2008, kl. 19.00 på Auning Kro Deltagere: Udby Vandværk Auning Vandværk Holbæk vandværk Ole Carstensen Ib Rasmussen Inger Pedersen Bruno Severinsen

Læs mere

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat

Brønderslev-Dronninglund Kommune. Sammenlægningsudvalget. Referat Brønderslev-Dronninglund Kommune Sammenlægningsudvalget Referat Dato: 24. januar 2006 Lokale: Byrådssalen, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: 19.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 1. KL s delegeretmøde

Læs mere

NOTAT. Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634

NOTAT. Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634 SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN NOTAT Emne: Til: Regler for garantiprovision for kommunale garantistillelser Økonomiudvalget/Byrådet Dato: 28. november 2012 Sagsbeh.: AJ Sagsnr.: 12/634 Økonomiafdelingen

Læs mere

Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S

Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S Geotermiprojektet i Kvols - Likviditetsforhold og forespørgsel fra bestyrelsen for Energi Viborg Kraftvarme A/S Økonomiudvalget behandlede sagen på sit møde den 18. april 2012 med følgende dagsordenstekst:

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Favrskov Spildevand A/S

Favrskov Spildevand A/S Referat Mødedato Starttidspunkt 16:30 Mødested/mødelokale Afbud fra InSide, Dalvej 1, Hammel Thomas Storm INDHOLD Sagsnr. Side 11. - Budgetopfølgning pr. 31.8.2015 - ÅBENT 19 12. - Budget 2016 - ÅBENT

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-08-2010. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Torsdag den 26-08-2010. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 14:45. Sted: Byrådssalen, Støvring Rådhus. Møde slut: 15:10 Fraværende: Ingen REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Ansøgning om garanti på 12,5 mio.kr - Terndrup Fjernvarme 638

Læs mere

B) En eller flere skoler lukker og overføre aktiviteten, herunder aktiver og passiver til en tilbageværende

B) En eller flere skoler lukker og overføre aktiviteten, herunder aktiver og passiver til en tilbageværende 8. februar 2009 Vejledning om sammenlægning af produktionsskoler Spørgsmålet om sammenlægning af produktionsskoler er ikke reguleret i produktionsskoleloven, hvorfor der kan være tvivl om, hvordan visse

Læs mere

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a

Energi & Miljø A d v o k a t f i r m a J.nr.: 07-10243 ID nr. 14 Bilag 4 Kommunaløkonomiske problemstillinger 23. oktober 2008 Skolebakken 7, 1. tv. 8000 Århus C Telefon: 86 18 00 60 Fax: 36 92 83 19 www.energiogmiljo.dk CVR: 3113427 1. Sammenfatning

Læs mere

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus

Referat. Byrådet. Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00. Mødelokale. Deltagere. Afbud. Stedfortrædere. Mødet hævet 09:30. Byrådssalen, Slagelse Rådhus Referat Byrådet Mødedato 23. december 2015 kl. 08:00 Mødelokale Deltagere Afbud Byrådssalen, Slagelse Rådhus Stén Knuth (V), Knud Vincents (V), Ole Drost (V), Anders Koefoed (V), Jens Jørgensen (V), Helle

Læs mere

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen

Dagsordenpunkt. Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling. Beslutning. Tiltrådt. Gennemgang af sagen Dagsordenpunkt Boliv - Fremtidens boliger og liv på Kellersvej, anlægsbevilling Beslutning Tiltrådt. Gennemgang af sagen På Sundheds- og Handicapudvalgets møde 03.05.2017, punkt 41, blev projektforslag

Læs mere

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Brønderslev Kommune. Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 25. oktober 2007 Lokale: Mødelokale 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: kl. 15.00 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/81

Læs mere

Økonomiudvalget REFERAT

Økonomiudvalget REFERAT REFERAT Økonomiudvalget Mødedato: Onsdag den 14-02-2007 Mødested: 101 Starttidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 17:00 Afbud: Fraværende: Gunnar Nielsen ankom kl. 16.06 efter behandlingen af pkt. 26

Læs mere

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus.

REBILD KOMMUNE. REFERAT Økonomiudvalget. Mødedato: Onsdag den 14-09-2011. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Mødedato:. Mødetidspunkt: 08:00. Sted: Mødelokale 1, Støvring Rådhus. Møde slut: 12:00 Afbud: Thøger E. Kristensen Fraværende: REFERAT Indholdsfortegnelse Side 1. Ansøgning om godkendelse af låneoptagelse

Læs mere

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for

THYHOLM KOMMUNE. Økonomiudvalg, tirsdag den 4. oktober 2005 kl. 14:00. Referat for Side 1 af 6 THYHOLM KOMMUNE Referat for Mødested: Mødelokalet 1.sal Økonomiudvalg Mødetidspunkt: 4. oktober 2005, kl. 14:00 Åben sag: 347. Aktiv gældspleje Åben sag: 348. Kirkeskat 2006 Åben sag: 349.

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Brønderslev Kommune Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. marts 2006 Lokale: Kraftvarmeværket Tidspunkt: Kl. 13.00-18.10 Indholdsfortegnelse Sag nr. Side Åbne sager: 01/22 Orientering... 33

Læs mere

Vedtægter. Navn og formål

Vedtægter. Navn og formål Vedtægter Navn og formål 1 Andelsselskabets navn er Grindsted El- og Varmeværk A.M.B.A. og dets hjemsted er Grindsted. Selskabets hovedformål er på bedste og billigste måde, sammen med sine datterselskaber

Læs mere

Socialudvalget. Beslutningsprotokol

Socialudvalget. Beslutningsprotokol Socialudvalget Beslutningsprotokol Dato: 11. februar 2009 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 8:30-11:05 Ole Jespersgaard, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Asta Skaksen (V) Søren Erik Nielsen

Læs mere

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25

Teknisk Udvalg. Tillægsreferat. Dato: Tirsdag den 5. februar 2013. Mødetid: 18:00-18:25 Tillægsreferat Dato: Tirsdag den Mødetid: 18:00-18:25 Mødelokale: Mødelokale B105 Medlemmer: Annette Johansen (A), Bjarne Kogsbøll (C), John A. Bilenberg (C), Kemal Bektas (A), Lars Prier (O), Laurids

Læs mere

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget

Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget Sagsnr.: 00.30.10-S00-2-15 Dato: 08-09-2015 Sagsbehandler: Annette Wendt Indstillingsskrivelse til 1. behandling af budget 2016-2019 Økonomiudvalget fremlægger forslag til Byrådets 1. behandling af budget

Læs mere

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen

Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl i Byrådssalen Byrådet Referat fra møde Onsdag den 11. september 2013 kl. 19.00 i Byrådssalen Mødet slut kl. 20.12 MØDEDELTAGERE Ole Find Jensen (A) Anne-Lise Kuhre (A) Anne-Mette Risgaard Schmidt (V) Grethe Olsen (F)

Læs mere

Der skal inden udgangen af maj afholdes ordinær generalforsamling i Aarhus Vand A/S.

Der skal inden udgangen af maj afholdes ordinær generalforsamling i Aarhus Vand A/S. Indstilling Til Aarhus Byråd via Magistraten Fra Borgmesterens Afdeling Dato 19. april 2016 Ordinær Generalforsamling Aarhus Vand A/S 1. Resume Der skal inden udgangen af maj afholdes ordinær generalforsamling

Læs mere

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset

Referat. Økonomiudvalget. Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den Mødetidspunkt: 16:00-16:20. Rådhuset Referat Økonomiudvalget Møde nr.: 13/2008 Mødedato: mandag den 04-08-2008 Mødetidspunkt: 16:00-16:20 Mødested: Harhoff Rådhuset Medlemmer Niels Ulrich Hermansen (NUH) V Bent Pedersen (BP) O Poul Erik Madsen

Læs mere

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol

Ældreomsorgsudvalget. Beslutningsprotokol Ældreomsorgsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 28. januar 2010 Lokale: 124, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 13:30-15:00 Peer Thisted, Formand (A) Karl Emil Nielsen (O) Knud L. Pedersen (V) Lone Birkmose

Læs mere

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering...

1. Godkendelse af dagsordenen /32720 Kirkelig ligning / behandling af budget Orientering... Referat Økonomiudvalget Tid Mandag den 28. september 2015 - kl. 13:00 Sted Mødelokale 3 Afbud Fraværende Indholdsfortegnelse: 1. Godkendelse af dagsordenen...1 2. 14/32720 Kirkelig ligning 2016...1 3.

Læs mere

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol

Forsyningsudvalget. Beslutningsprotokol Forsyningsudvalget Beslutningsprotokol Dato: 22. april 2009 Lokale: 220, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00 16:15 Jens Fjendbo Jensen, Formand (V) Uffe Sørensen (J) Johannes Trudslev Pedersen (A)

Læs mere