Onsdag d. 29/10. Svend Stidsholt, OZ5E, holdt et foredrag om rørkarakteristikker. 22 medl. var mødt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Onsdag d. 29/10. Svend Stidsholt, OZ5E, holdt et foredrag om rørkarakteristikker. 22 medl. var mødt."

Transkript

1 Side 1. Resten af Onsdag d. 22/10. Walter Præst, OZ1CU, skulle have holdt foredrag, men blev forhindret. Niels Chr. Bystrup, OZ2BB, trådte til og fortalte om sin hjemmestrikkede modtager. 21 medl. var mødt. Onsdag d. 29/10. Svend Stidsholt, OZ5E, holdt et foredrag om rørkarakteristikker. 22 medl. var mødt. Nyt medlem i november: 5811 Edvin Fischer, Navigationsskolen, Nordby, Fanø. Onsdag d. 5/11. Ervin Jæger, OZ1BJ, fortalte om et af ham selv konstrueret gitterdykmeter, og også OZ2FM s gitterdykmeter blev demonstreret. 20 medl. var mødt. Onsdag d. 12/11 viste Carl Bojsen, OZ3CB, morsomme film. 20 var mødt. Onsdag d. 19/11. Auktion. Der var medbragt enkelte 1. klasses komponenter, men det gik, som det plejede. Det var især rodekassedelene, der interesserede. Omsætningen var 186 kroner. Lørdag d. 29/11. Foredrag ved K. Staack Petersen, OZ2KP. Han ankom med lyntoget kl. 17:25, og efter at den værste sult var stillet hos Frode Madsen, OZ2FM, gik turen til afdelingslokalerne, hvor Gunnar Krogsøe, OZ2GK, bød velkommen, hvorefter foredraget begyndte. OZ2KP fortalte om de forskellige modulationsarter, og efter diskussionen brød man op ved 23 tiden. OZ2KP blev fulgt til hotellet, hvor afd. havde bestilt værelse og morgenmad. 30 medl. var mødt op plus H. Hansen, OZ1K, fra Ringkøbing. Onsdag d. 10/12. Sidste mødeaften i Arnold Skelmose, OZ2XA, fortalte om input- og effektforøgelse contra antennestrøm. 18 medl. var mødt Møderne hver onsdag aften kl. 19:30 fortsætter, og der er ligeledes morsekursus hver lørdag kl. 15. Der nedsattes et festudvalg bestående af Søren Lindvig Poulsen, OZ9DQ, Walter Præst, OZ1CU og Erichsen. Desuden valgtes 2 mand, Ture Andersen og Helge Thomsen til at bestride jobbet med kaffelavning, rengøring af lokaler m.v. Betalingen herfor blev erlagt af afdelingen på følgende måde: Hovedkontigentet betaltes for begge, ligesom de skulle være kontigentfri i lokalafdelingen. Endvidere måtte hver drikke én gratis sodavand pr. mødeaften. Side 2.

2 Lørdag d. 10/1. Nytårsfesten, der begyndte kl. 19:30 fik et vellykket forløb. Efter at de sidste efternølere havde indfundet sig, og man ved lidt hyggelig sludren i krogene var blevet rystet lidt sammen, gik man ved 20:30 tiden ind til det dækkede kaffebord. Erichsen underholdt, traditionen tro, med sine morsomme viser, og et par indkøbte sange, hvor damerne og herrerne skiftevis sang et vers, gjorde stor lykke. Efter kaffebordet var der to serier amerikansk lotteri med fine gevinster. Desuden var der en gættekonkurrence, hvor man skulle gætte hvor mange glas, der var i den flaske, der var præmie. Herefter var der dans til grammofonmusik, og klokken blev hen ad 1, inden de sidste danselystne forlod gulvet. Efter en sidste kop kaffe gik man hjem ved 3 tiden. Foreningens overskud androg alt i alt ca. 80 kroner. 36 inklusive XYL var mødt. Onsdag d. 14/1. Edwin Fischer skulle have holdt foredrag, men måtte desværre aflyse. Lørdag d. 17/1. Lederen af teknisk kursus i København, H. Sørensen, OZ5HS, holdt foredrag om ensrettere. Krieg bød velkommen, da OZ2GK på grund af sygdom var fraværende. Onsdag d. 28/1. Årets første auktion. Af eftertragtede komponenter må fremhæves et større parti amerikanske rør typer. Efterspørgslen var stor, og prisen lå i gennemsnit på ca. 2,50 kr. pr. stk. Der blev 30 kroner til foreningskassen. Onsdag d. 25/2. Navigationslærer Fischer fra Fanø holdt foredrag om Decca. Han fortalte meget indgående og på sin sædvanlige interessante måde om grundprincipperne, og han gennemgik i grove træk selve modtageraggregatets virkemåde. Til slut demonstrerede Fischer på en af OZ1CU medbragt indikatorenhed selve den praktiske betjening af apparatet. Desværre var der kun mødt 18 medl. Uden for selve mødet besluttede bestyrelsen på grund af den ændrede rævefrekvens at sende rævesenderens krystal over til Groot til omslibning. Lørdag d. 28/3. Morsekursus ved R. Persson, OZ1RP. Onsdag d. 11/3. Generalforsamling. Der var mødt 22 medl. og generalforsamlingen forløb gnidningsløst og hurtigt. Egon Skelmose, OZ2DR, afgik grundet manglende tid som næstformand, og H. E. Hummelgaard, OZ2HG blev nyvalgt til bestyrelsen. Side 3.

3 Søndag d. 15/3. Bestyrelsesmøde hos OZ2GK på Fanø. Bestyrelsen konstituerede sig således: Formand: Gunnar Krogsøe, OZ2GK. Næstformand: Frode Madsen, OZ2FM. Kasserer: Krieg. Sekretær: H. Hummelgaard, OZ2HG. Bestyrelsesmedlem: Søren Lindvig Poulsen. OZ9DQ. Suppleant: Carl Bojsen, OZ3CB. : Niels Chr. Blohm, OZ7BE. I marts OZ kom der en meddelelse fra P&T, som glædede mange af 80 meter båndets brugere: Frekvensbåndet khz. Skr. Herfra , I.T Det meddeles herved, at den i ovennævnte skrivelse omhandlede indskrænkning i brugen af frekvenser i båndet khz for at undgå forstyrrelser af redningsarbejdet i forbindelse med oversvømmelseskatastrofen i Holland ikke længere er påkrævet. Man skal samtidig udtale generaldirektoratets tak for den velvilje, hvormed danske radioamatører har bestræbt sig på at undgå forstyrrelser. Dermed forsvandt det ikke særligt elskede hul i 80 meter båndet. Onsdag d. 18/3. Til mødet var mødt 24 medl., og det blev en god aften. Journalist, forfatter og forhenværende radiotelegrafist Torben Jensen fortalte livligt interessant om sine mange spændende oplevelser som telegrafist på forskellige skibe. Onsdag d. 25/3. Efter at formanden OZ2GK havde fortalt om de på et hovedbestyrelsesmøde foreslåede ændringer af licensbestemmelserne, gennemførtes aftenens egentlige program auktion. Der var mødt 28 medl., og omsætningen var på 135 kr. Onsdag d. 1/4. Pejlemodtagerne skulle justeres efter rævesenderens nye frekvens 1825 KHz, som fremover skulle benyttes i stedet for den hidtidige, 1810 KHz. Aftenen blev efter sit formål ikke ligefrem nogen succes. Ganske vist var OZ2BB mødt med rævesenderen, men der var kun mødt 10 medl., og ingen af dem havde en pejlemodtager. Grunden mentes at være, at det var dagen før skærtorsdag. Onsdag d. 8/4. Arnold Skelmose, OZ2XA, holdt foredrag med emnet PA-trin og stabilisering af disse. De fremmødte 16 medl. viste stor interesse for dette emne. Onsdag d. 15/4. Emnet var de nye ferrit-stænger til brug som pejleantenner. OZ9DQ havde medbragt et par stykker. Der var mødt 13 medl. Side 4.

4 Onsdag d. 18/4. Den fra foredragsudvalget tildelte foredragsholder, H. Høedholt, OZ2KQ, fra København holdt et interessant foredrag om udbredelsesforholdene på VHF. Det var en skam, at der kun var mødt 13 medlemmer, men de fremmødte gjorde til gengæld ivrigt notater. Onsdag d. 22/4. Filmsaften. OZ3CB kom med en fremviser, og Krieg havde skaffet film. Onsdag d. 13/5. Huset, som vi havde de gode lokaler i, skulle desværre rives ned. Derfor blev det besluttet at sige lejemålet op og i god tid søge husly andet steds. Der var mødt 10 medl. Søndag d. 17/5. Rævejagt. OZ2HG var ræv og 5 hold deltog. Nr. 1 blev OZ2BB (med OZ7NB), nr. 2 blev Krieg, nr. 3 J. Østergaard, OZ7IC, fra Ribe og nr. 4 blev OZ2GK. Onsdag d. 20/5. Auktion. Det var nok den mindste nogensinde. Omsætningen var kun 31 kroner og 50 øre! Og så var der endda mødt 18 medl. Onsdag d. 27/5. OZ9DQ havde medbragt sin nye VFO og fortalte om den. 14 medl. var mødt. Søndag d. 31/5. Rævejagt. Ræv, OZ2HG. Nr. 1 var igen OZ2BB, og nr. 2 var OZ7IC. Det var de eneste, der deltog, og så var det endda det finest tænkelige vejr. Onsdag d. 3/6. Første møde på Grundtvigshus. Der var mødt 12 medl. og man havde en hyggelig sludreaften. Lørdag d. 6/6. Vore sager blev flyttet fra lokalet i Teglværksgade til Brdr. Bojsens lager i Havnegade, hvor OZ3CB har givet husly for det. Flyttemænd var OZ2GK, OZ2HG, OZ2FM og OZ3CB. OZ7NB fik sin eksamen som radioekspedient af 1. klasse fra Fanø Navigationsskole og flyttede til Gentofte, da han skulle på kursus i København med henblik på at rejse til en vejrstation i Nordøstgrønland som telegrafist og meteorologisk observatør. Der var to kurser, begge i et af Grønlandsdepartementets lokaler i Børsbygningen. Kursus I var et kursus i lægegerning under primitive forhold, ledet af læge Herluf Larsen og en sygeplejerske. Sidste del af kurset var på skadestuen på Københavns Kommunehospital iført hvid kittel! Kursus II var et kursus i meteorologi og meteorologiske observationer. Det foregik i Kastrup lufthavn om eftermiddagen. En dag, vi kom derud, var ballonhuset på toppen af administrationsbygningen sprunget i luften på grund af en utæt brintflaske! Side 5

5 OZ7NB s afsked med OZ2BB (til venstre) inden afrejsen fra Esbjerg. Gennem mange år var jeg jævnligt kommet i Niels Chr. Bystrup og Gerdas hjem, og en væsentlig del af, hvad jeg ved om amatørradio lærte jeg af Niels Chr., OZ2BB. Det var begyndelsen til et livslangt venskab med dem begge. Det var i øvrigt ved denne tid, at man begyndte at høre noget om SSB. Der var nogle få udenlandske stationer i luften med denne modulationsform, men det varede lidt før danske amatører tog den til sig. Man kaldte det abemodulation, og man holdt længe fast ved den gode gamle AM. Men enkelte amatører havde læst QST og blev overbevist om, at her stod man overfor en mere effektiv modulationstype, som navnlig havde store fordele ved fone-dx. En af de første fremsynede amatører på dette felt var Aage Kjærgaard i Højslev uden for Skive. Ham kom jeg senere til at kende godt. Han skrev et par gode artikler om grundprincipperne for SSB i martsnummeret og aprilnummeret af OZ. Møde på Grundtvigshus d. 30/8 om forslagene til nye licensbestemmelser. Der var sendt indbydelser til afdelingerne i Ringkøbing, Varde, Ribe og Tønder. Der mødte i alt 23, heraf C. F. Hansen, OZ2CF, J. P. Lauritsen, OZ3JL, E. Nielsen, OZ2UN, og S. Bundesen, OZ3SB, fra Tønder og J. Chr. Østergaard, OZ7IC, B. Frøkjær-Jensen, OZ5WO, og S.Trier, OZ7ST fra Ribe, samt R. Persson, OZ1RP fra Bramming. Formanden OZ2GK, der også var hovedbestyrelsesmedlem redegjorde udførligt for forslagene, og de blev ivrigt diskuterede. Til sidst blev samtlige deltagere enige om, at man på den kommende generalforsamling i hovedbestyrelsen skulle gå stærkt ind for, at de nye bestemmelser om højere effekt ikke skulle gælde for 80 m båndet, men kun skulle gælde for de øvrige bånd. Der var også stemning for kun at benytte NBFM på 80 m. Der var et forslag om en fællesrejse med bus, der skulle udgå fra Tønder til generalforsamlingen. Tønder afdeling ville forhøre sig om prisen m.v. Efter et fælles kaffebord og endnu en times møde, hvor man også drøftede de forskellige tilbud, man havde fået på nye lokaler, gik man en tur på havnen. Her skaffede Villy Lauritsen, Side 6.

6 OZ2VL, deltagerne adgang til at komme om bord på M/S Kronprinsesse Ingrid, der lå ved kajen. Det var en stor oplevelse for alle, men nok mest for Tønder- og Ribefolkene. Derefter skiltes man lidt efter lidt efter et godt møde. I september OZ kom den første artikel om en SSB sender med diagram. Den var engelsk og skrevet af G2NH. Steen Hasselbalch, OZ7T, havde oversat den, og den var efter krystalfiltermetoden. Han havde desuden indberettet til QST, at der nu var 6 danske amatører, der kørte med SSB. Det var foruden ham selv OZ3EA i København, OZ5AL i Skive, OZ5BS i Ry, OZ7NU i Kastrup og OZ1WW ved Sorø. Endnu ingen på disse kanter. OZ2FM byggede en stor panelsender med 2 stk. RL12P50 i udgangen. Der blev benyttet både tyske (fra Freya-radaren på Kikkebjerg) og amerikanske rør og komponenter. Den indrettedes til CW og havde indbygget en velfungerende el-bug (med rør), og til fone benyttedes AM, fanggittermoduleret på P50 erne. Der var også en enhed med liniaritets indikator med et tysk katodestrålerør. Det er nok håndværksmæssigt den flotteste sender, der er amatørbygget i Esbjerg. OZ2FM s panelsender. Side 7.

7 Den omtalte fælles bustur til generalforsamlingen blev vist ikke til noget. Onsdag d. 21/10. Møde på Grundtvigshus. Der var sendt kort til medlemmerne, da vi skulle drøfte vort nye lokale. 18 var mødt, og det blev enstemmigt vedtaget at leje et kælderlokale Havnegade 6 fra 1. november, og der meldte sig en del til at give et nap med ved istandsættelsen, som man selv måtte sørge for. Lokalet i Havnegade blev nok ikke til noget, da resten af møderne i 1953 foregik på Grundtvigshus. Onsdag d. 2/12. Auktion i lokalet på Grundtvigshus. Der var mødt 25 medl Onsdag d. 6/1. Møde på Grundtvigshus. Man drøftede leje af nyt lokale, og det vedtoges enstemmigt af de 14 mødte at afdelingen indlogerede sig hos OZ1CU, Walter Ptæst, Borgergade 49. I januar OZ bragtes de nye licensbestemmelser. Den maksimale effekt blev i input 300 Watt for A-licens og 150 Watt ved MCW og AM. Tilsvarende 100 Watt for B- og C-licens ved CW og 50 Watt ved MCW og AM. Dog måtte man med C-licens ikke køre HF. Man havde nu følgende licensklasser: A, AB, B og C. For at få A-licens skulle man have haft B-licens eller licens efter de gamle regler i mindst 1 år, og man skulle være fyldt 18 år. Desuden skulle man bestå en skriftlig eksamen. AB-licens gav de samme rettigheder på båndene som A-licens bortset fra effektgrænsen, der var 100 Watt ved CW og FM og 50 Watt ved MCW og AM. Der krævedes 60 tegns morseprøve, bortset fra C-licens, hvor kravet kun var 25 tegn. Efter endnu et par møder på Grundtvigshus holdt man det første møde i Borgergade 49 onsdag d. 17/2. Det manglede ikke på lovord fra de 18 fremmødte medlemmer. Blot var der for koldt, fordi man havde fyret for sent op. Temperaturen udenfor var minus 9 grader. Formanden OZ2GK bød velkommen og rettede en tak til de medlemmer, der havde arbejdet med på istandsættelse og montering. Ellers forløb aftenen som almindelig sludreaften, og der var sodavand og wienerbrød Onsdag d. 24/3. Generalforsamling. OZ2GK fortsatte som formand. Krieg, som nu havde fået licens med kaldesignalet OZ3FK, blev kasserer. Øvrige bestyrelsesmedlemmer var N. K. Larsen, OZ1RU, Carl Bojsen, OZ3CB, og P. Hedegaard. Side 8.

8 Den 3/4 var der rævejagt i forbindelse med Esbjerg og Varde Motorsport, og det blev en stor succes. Der var tilmeldt 50 deltagere med gæster fra afdelingerne i Ribe og Varde. Det blev en aften som blev husket længe, for den var både morsom og uhyre spændende. Rævejagten blev startet fra Billum kro kl. 19:30, og den fortsatte til kl. 24:00, da det sidste signal fra ræven døde hen. Kl. ca. 24:30 var man atter samlet på kroen, hvor der blev nydt en kop god varm kaffe ovenpå strabadserne. Efter kaffen blev der uddelt præmier. 1. præmien gik til H. Christensen fra Varde med Leif Thestrup. Hummelgaard, OZ2HG, som ræv. Side 9.

9 28/11. Sammenfatning af aktiviteterne. Siden maj har der været god aktivitet i afdelingen i Borgergade. Der har, så vidt det har været muligt for bestyrelsen at skaffe talere, været holdt foredrag hver torsdag (?). Mødedeltagelsen har været god. Ind imellem har vi forsøgt at afholder auktioner, men med meget dårligt resultat, idet det meste af det medbragte materiel var af så gammel oprindelse, at det næsten var umuligt at opnå bud der på. Navigations- og radiolærer Edwin Fischer fra Fanø har været en meget stor hjælp for foreningen med foredrag, som han altid har været villig til at komme og holde. Han har også gjort et stort arbejde for de yngste amatører, idet han har undervist hver torsdag fra 19 til 20. Man havde i løbet af efteråret haft to udenbys foredragsholdere, nemlig Poul Skelmose, OZ2UA, fra Varde og K. Staack-Petersen, OZ2KP, fra København. Begge var meget belærende, og til disse aftener var der mange interesserede til stede. Lørdag d. 27/11 afholdt afdelingen en lille fest med damer. Der var mødt i alt 23 deltagerere, og det blev en meget fornøjelig aften. Af underholdning kan nævnes, at der blev vist i alt 3 film, som tilsammen varede halvanden time. Hver deltager havde medbragt en pakke, som der over kaffebordet blev holdt auktion over. Desuden underholdt Erichsen med muntre viser til guitarklang. Aftenens omsætning blev 125 kroner Onsdag d. 23/3. Generalforsamling. Den ny bestyrelse kom til at bestå af N. Chr. Blohm, OZ7BE, som formand, og Edwin Fischer som næstformand, Krieg, OZ3FK, som kasserer, Carl Bojsen, OZ3CB, som sekretær, K. Fabrin bestyrelsesmedlem og frisør Madsen, suppleant. På generalforsamlingen blev det vedtaget at finde et nyt lokale, f. eks på A. P. s vinstue, da de fleste medlemmer fandt lokalet i Borgergade for koldt og uhyggeligt. Man gik desværre igen over til at opslå alle meddelelser på tavlen i Lothar Fiallas fotoforretning i Kongensgade, hvorfor mange oplysninger er gået tabt. Torsdag d. 25/8. Møde for at drøfte det kommende hovedbestyrelsesvalg. Krogsøe, OZ2GK, indledte og gav nogle oplysninger om de opstillede. Der var mødt 14 medl. Fra september OZ: Efter endt sommerferie begynder vi nu igen på vinterens arbejde. Der vil i lighed med sidste år blive afholdt kursus til opnåelse af sendetilladelse. Også i vinter vil lærer Fischer fra Fanø tage sig af undervisningen. Vi starter onsdag den 21. september på A. P. kl. 20:00, hvor interesserede kan melde sig. Samme aften vil Fischer fortælle om sine rejser som telegrafist til søs. Vi håber på god tilslutning denne aften Onsdag d. 5. oktober afholdes samme sted auktion over brugelige og i orden værende radiodele; enhver har naturligvis som tidligere ret til at sætte mindstepriser. Side 10.

10 I september vendte OZ7NB med stor forsinkelse efter skibsforlis hjem fra Nordøstgrønland. I foråret 1955 havde der på 14 MHz været ugentlig QSO mellem OZ7NB i Danmarkshavn og OZ2BB i Skive, hvortil OZ2BB var flyttet i august 1953 for at blive seminarielærer ved det nye Skive seminarium. OZ7NB kørte ca. 200 Watt AM og OZ2BB kørte 100 Watt SSB og var den, der gik bedst igennem. Formidlet ved et par af disse QSO er blev OZ7NB optaget på Skive seminarium, og han tilbragte derfor de næste tre år i Skive, hvoraf han i den sidste halvdel af tiden boede hos familien Bystrup og delte radiorum med OZ2BB. Onsdag den 12. oktober: Hvad er en vektor? Ved du det ikke så mød op og få spørgsmålet besvaret. Blyant bedes medbragt. Vi håber på god tilslutning i E.D.R. i vinter, idet der er sørget for bedre og hyggeligere lokaler med varme. Er din fritid i vinter ikke optaget endnu, så overvej, om det ikke ville være gavnligt at få den teoretiske del af sagen lidt opfrisket. Altså håber vi at se dig den 21. september. Onsdag d. 21/9. Fischer fortalte på sin fornøjelige måde om sin tid som telegrafist til søs. Der var mødt 12 medl. Onsdag d. 5/10. Mødet var afsat til auktion, men da der kun var mødt 7 medl. blev auktionen aflyst. Onsdag d. 2/11. Auktion. Tilstrømningen var nu bedre, men det kneb med budene, som var alt for små. Overskuddet til foreningen blev 21 kroner. Onsdag d. 12/10. Fischer skulle have talt om vektorer, men blev forhindret. I stedet gennemgik OZ7BE diagrammet til en svensk rævemodtager. Der var kun mødt 7 medl. Onsdag d. 16/10. Fischer talte om vektorer. Der var mødt 10 medl. Onsdag d. 30/11. Fischer talte om radiobølger fra 3 cm til 1000 m. Foredraget var udmærket, og der blev stillet mange spørgsmål. Onsdag d. 14/12. Auktion. Der var god tilslutning denne gang, idet der var mødt 30 medl. Omsætningen blev 120 kroner. Side 11.

11 1956. Onsdag d. 15/2. OZ7BE fortalte om måleinstrumenter. Tilslutningen var efter omstændighederne god, idet der var 13 som trodsede den hårde vinter. Temperaturen var minus 15 grader! Onsdag d. 29/2. Møde på A.P. for sidste gang, De havde sagt lokalerne op, fordi vi nød for lidt under vore møder. Fischer havde tilrettelagt 12 spørgsmål, der skulle besvares skriftligt. Svarene gav nogle 10 ere, 8 er og 7 ere rigtige. Det kunne nok have været bedre, men det var 10 unge medlemmer, der var mødt. De gamle glimrede ved deres fravær. 7/3 forhandlingsprotokollens førelse overtages af Tage Lauridsen, OZ-DR Onsdag d. 7/3. Foreningens årlige generalforsamling afholdes på Bygningen i Norgesgade. Der var mødt 14 medlemmer, ca. en tredjedel af medlemmerne. Flest nye og ikke ret mange gamle. OZ2GK valgtes til dirigent og konstaterede, at generalforsamlingen var gyldig. Formanden OZ7BE kritiserede i sin årsberetning den ringe mødedeltagelse. Gennemsnittet for hele året var 8 mand. Men han oplyste at begynderholdet under AOF med lærer Fischer var en ubetinget succes, og de fleste deltagere heri havde meldt sig ind i EDR. OZ3FK, kassereren, kunne meddele, at kassebeholdningen var ca. 100 kroner, men han havde dog af og til måttet tage penge af sin egen lomme for at dække diverse udgifter. Disse beløb havde han dog fået igen. Desuden meddelte han, at der var store udestående kontingent restancer, som han håbede ville blive indbetalt. Kontingentet var 8 kroner årligt, som betaltes i 4 rater af 2 kroner. Dog skulle lærlinge og skolelever kun betale 1 krone pr rate. Restance medførte tab af stemmeret. Efter afstemning kom den nye bestyrelse til at se således ud: Formand: Niels Chr. Blohm, OZ7BE. Næstformand: Navigationslærer Fischer. Kasserer: Frisør Madsen. Sekretær: Tage Lauridsen, OZ-DR Bestyrelsesmedlem: Krieg, OZ3FK. 1. suppleant: Sven Hansen. 2. : T. Schovsbo, OZ4ST. Under eventuelt drøftede man nogle udflugtsmuligheder: Blåvand Radio, Flyverfyret i Billum, Navigationsskolen på Fanø, Dampcentralen samt VHF-afdelingen i Kolding Det blev endvidere godkendt, at medlemmer, der havde betalt afdelingskontingent fik udstedt gratis morseattest, medens andre skulle betale 10 kroner herfor. Onsdag d. 21/3. Mødeaften på Bygningen. OZ3CB holdt et udmærket foredrag med en interessant demonstration af sin lige færdigbyggede katodestråleoscillograf. Der var mødt 15 medl. Side 12.

12 Onsdag d. 4/4. Auktion. Der mødte 17 mand, og med OZ1RU som auktionarius forløb auktionen muntert med mange livlige, men små tilbud. Omsætningen blev på 136 kroner. Onsdag d. 18/4. Foreningen afholdt det sædvanlige 14 dages møde på Bygningen. Der mødte 10 medlemmer, hovedsagelig nye, og desuden fik man besøg af P. K. Hansen, OZ2KH, samt 3 andre alle fra Nørre Nebel. OZ7BE demonstrerede ved hjælp af et medbragt kort princippet i pejling under rævejagter og gav endvidere forskellige tips til de nye rævejægere. Onsdag d. 24/4. Efter teoritimerne holdtes et bestyrelsesmøde i lokalet i Bygningen. OZ3FK manglede. Det nye program fastlagdes, og da Fischer så måtte løbe til færgen, sluttede mødet uden videre drøftelse. OZ7BE oplyste, at man muligvis kunne få sit eget lokale i restaurant Strandbo på Darumvej for 150 kr. årligt i en høj kælder, og man måtte gerne opstille antennemaster m.m. og forhåbentligt ville dette gå i orden, så man kunne få sit længe savnede lokale og dermed noget mere fred i foreningen. Side 13.

13 Formanden N. C. Blohm, OZ7BE, ved afdelingssenderen OZ5ESB. Onsdag d. 2/5. Foredrag på Bygningen, hvor Fischer holdt 2. del af foredraget: Fra 3 cm til 1000 m. Fischer kom bl. a. ind på de særlige svingningskredse på cm-båndene samt berørte visse tekniske ting vedrørende rør m.m. i radaranlæg, som arbejder på 3 cm. Der var mødt 12 medl. Onsdag d. 16/5. Man mødtes 11 mand høj på Grønttorvet til rævejagtsdemonstration, men da ingen havde modtagere med, gik man i stedet ned på Bygningen, hvor de resterende 8 mand gennemgik diagrammet til Fischers rævemodtager. Desuden forklarede Fischer mere om pejling og brug af senseantenne m.m. OZ4ST dukkede også op, og til sidst ankom OZ3FK med brask og bram og lovede øretæver, fordi han efter eget sigende havde kørt byen rundt og pejlet efter en slet ikke udsat ræv! Men da så OZ3FK var faldet til ro, fik vi rævejagtspejling demonstreret ved hjælp af hans grej. Side 14.

14 Blandt de tilstedeværende var to radiotelegrafistelever, som begge er licenserede. Den ene var T. Frost-Hansen, OZ2BQ. Torsdag d. 5/7. Bestyrelsesmøde på Strandbo på Darumvej. Hansen mødte i stedet for Fischer. Da alle efterhånden havde trodset det forrygende vejr, beså bestyrelsen det eventuelle nye lokale og enedes næsten om at tage det. Det kunne blive et godt lokale, men det ville koste sved og penge, inden det bliver godt og hyggeligt. Værten var flink og imødekommende, og såfremt kakkelovnen kan varme tilstrækkeligt, får vi vel også både indrettet lokalet pænt og samlet noget mere mødetilslutning. Søndag d. 24/7 Bustur til Blåvand Radio. Man startede kl. 14 fra Grønttorvet. Bussen var helt fuld, så OZ2GK måtte køre selv i egen vogn med sin hund og to børn. Regnen styrtede ned ved starten, men da man nåede frem til Blåvand Radio var det tørvejr men skyet, så det ikke blev for varmt. Man beså radiostationen i to hold, og det var en meget interessant forevisning. Først så man telefoniekspeditionslokalet, som betjentes af en kvindelig telegrafist, derefter telegrafiafdelingen og til sidst sender- og modtageranlæggene. Strømforsyningerne var i et rum for sig selv. Fjernskriver fandtes også. Bagefter var der stemning for at køre ud til fyret, hvor mange tog en tur op ad alle trapperne for at nyde den gode udsigt. Derefter var der fælles kaffebord i Blåvand kro, hvor der var dækket et fint bord i salen. Såvel kaffen som brødet var prima, og bagefter var der amerikansk lotteri, hvor fru Wentzel vandt frugtkurven og Krogsøes søn loddekolben. OZ7BE talte ved bordet og opfordrede medlemmerne til at stemme på OZ1LF og OZ2KH, som man havde foreslået til hovedbestyrelsen. OZ2KH holdt en brandtale om licensbestemmelserne, og han lovede, at han ville blive B-amatørerne en god mand. Efter en del sludren frem og tilbage enedes man om at følge et tilbud fra Skibelund fra P&T om også at bese flyverfyret i Billum. Demonstrationen heraf var også yderst interessant. Til sidst gik turen så hjemefter, og kort efter kørte man ind i et meget voldsomt tordenvejr med skybrudsagtig regn. Man stoppede ved Strandgården i Hjerting, hvor omkring tre fjerdedele af deltagerne gik ind med den medbragte mad, medens resten tog med bussen hjem til Esbjerg. Dermed sluttede en yderst vellykket tur som alle deltagerne (40 i alt) var meget tilfredse med. Søndag d. 19/8. Valgmøde, hvor der var udsendt invitation til naboafdelingerne i Fredericia, Kolding, Gråsten, Tønder, Ribe, Varde og Skjern. Man fik tilsagn fra Skjern med 6 mand, medens Ribe meldte fra. Resten af afdelingerne fandt det ikke ulejligheden værd at svare --. Landskredslederen J. P. B. Madsen, OZ8JM, fra Randers og OZ2KH kom til stede, mens OZ1LF var forhindret og måtte repræsenteres ved et brev. Der var i alt 22 mand til mødet. OZ7BE indledte mødet og præsenterede de fremmødte gæster, Hvorefter OZ8JM kom med et langt indlæg om arbejdet i HB. Derefter oplæstes OZ1LF s brev til forsamlingen, hvorefter OZ2KH kom med et yderst fint indlæg, hvori han lovede, at han ville gå til makronerne i HB om licens-bestemmelserne. OZ8JM svarede igen, og sådan gik det slag i slag. OZ8JM talte mest, herved fik Side 15.

15 man et godt indblik i HB s arbejde og problemer. Endvidere stillede H. Herden, OZ5H, fra Tarm, OZ3FK og Aage M. Lauridsen, OZ1LA, spørgsmål til 8JM, som denne besvarede. Til sidst talte OZ7BE om udfyldelsen af stemmesedlerne, hvorefter der var almindeligt opbrud - mødet fandt formentlig sted i Bygningen. Onsdag d. 29/8. Bestyrelsesmøde på Strandbo. OZ7BE, Madsen og OZ1LA mødte op og fik fastlagt programmet indtil den 17/10 incl., og desuden enedes man om at forudbetale ½ års leje af lokalet i kælderen (75 kr.). Foreningens møbler og grej var i øvrigt samme dag flyttet derud, og værten lovede at få kalket i weekenden. Det ville blive nødvendigt at sætte bukke under såvel borde som stole. OZ7BE havde endvidere et skab, som også ville komme, og efterhånden ville lokalet nok blive indrettet, så man kunne byde medlemmerne det. Teknisk kursus ville derimod starte i oktober under AOF på Bygningen og under Fischers ledelse. Onsdag d. 5/9. 12 medl. mødte op og arbejdede til kl. 22, hvor materialerne slap op på at indrette lokalet. Derefter skiltes man trætte og svedige. Nogle kørte hjem og andre gik oven på og fik kaffe. Men man syntes jo nok, at en del flere kunne være mødt op og have hjulpet. Onsdag d. 12/9. Vinterens arbejde diskuteredes, men kun 9 mand fandt det umagen værd at komme og give deres besyv med. Medlemmerne kunne ellers godt risikere at komme til mødelokalet, idet pukkelarbejdet er endt. Onsdag d. 19/9. Efterårets første auktion. Nu mødte folk op. Der var hele 24 deltagere og auktionen startede med OZ7BE som auktionarius. Men udvalget var småt, og købelysten meget behersket, så den store omsætning udeblev (80 kroner og 50 øre var den samlede omsætning). Men det var da rart at se folk igen. Onsdag d. 26/9. Møde med justering af pejlemodtagere. Sven Hansen, OZ6SB, og Aage Lauridsen, OZ1LA, medbragte modtagere, som de fik justeret af OZ7BE med OZ2GK s grej. Derefter aflagde OZ1LF beretning om generalforsamlingen i Århus, hvoraf det fremgik, at det lysnede både med hensyn til de nye licensbestemmelser og en ny QTH-liste. OZ1LF omtalte endvidere forskellige medlemmers uheldige optræden på generalforsamlingen, men disse havde alle fået munden lukket. Der var mødt 16 medl. Onsdag d. 3/10. Fischer holdt 1. del af et udmærket foredrag med tegninger om antenner. De 21 fremmødte lyttede interesseret. Efter foredraget sludredes der, og da alle syntes, at serveringspriserne var for blodige købtes der intet, og man gik hjem. Side 16

16 Onsdag d. 10/10. Denne aften var den første klubaften, men det blev lidt af en fiasko, idet kun 12 mand mødte op. Der blev diskuteret radio i små grupper, men man ville sikkert ikke få megen tilslutning til klubaftenerne. Folk ville kun møde op til auktioner og foredrag. Onsdag d. 17/10. Anden afdeling af Fischers antenneforedrag. Også denne aften blev yderst interessant. De 17 tilstedeværende fik et godt kendskab til retningsantenner og disses strålingsdiagram. Onsdag d. 24/10. OZ7NB skulle have vist lysbilleder og have fortalt om at være amatør på Indlandsisen, men han blev desværre forhindret af sygdom, og de 14 mødte diskuterede så i stedet foreningens kommende arbejde, men ingen ville rigtig ud med sproget. Dog syntes 2 meter at have haft interesse, og bestyrelsen overvejer derfor at lade foreningen bygge en 2 meter station for på denne måde at stimulere interessen hos medlemmerne. Onsdag d. 31/10. Vi skulle denne aften have auktion og 21 mødte også op, deriblandt E. Nielsen, OZ9ER, og E.J. Gadeberg, OZ3SK, fra Oksbøllejren, men da OZ7NB, der igen var rask, mødte op, tog vi ham på programmet først, og det kom vi ikke til at fortryde. OZ7NB s foredrag blev en yderst interessant oplevelse for de tilstedeværende. OZ7NB fortalte først om formålet med arbejdet i Grønland og skitserede vagttjenesten og en radioamatørs vanskeligheder både med sendetidspunktet, manglende grej og antenner. Derefter fik vi en spændende beretning om en lyst tur, som let kunne være endt med en katastrofe, idet ekspeditionen blev overfaldet af en sneorkan,og da denne endelig stilnede af, var det med opbydelse af de sidste kræfter, at OZ7NB m.fl. nåede frem til en hytte. Derefter viste OZ7NB nogle dejlige lysbilleder, som han selv havde fotograferet, og alle billederne blev ledsaget af en munter tekst, så OZ7NB s afdeling blev endda meget vellykket. Auktionen blev derimod en fiasko med en omsætning på 16 kroner, trods den store tilslutning. Grunden hertil var, at kun 3 havde lidt grej med, og den første betingelse for en god auktion er, at medlemmerne selv tager noget grej med. (Teksten er Aage Lauridsens. Denne tekst har jeg selvfølgelig ikke redigeret). Billederne på side 17 og 18 og 19 er fra den desværre mislykkede ekspedition. Af admiral Simpson i det engelske admiralitet havde vi efter forespørgsel fået lov til at hente, hvad vi kunne bruge, fra deres forladte base Brittania Lake i nunatak-området Dronning Louises Land. For at komme derind skulle man krydse ca. 50 km indlandsis. Det blev en barsk tur, hvor vi måtte opgive at nå målet og være glade ved at vi 4 mand, der blev udtaget til opgaven overhovedet overlevede. Aage Lauridsen havde vist misforstået noget, da han kaldte det en lyst tur, hi. Side 17.

17 Lige før starten til Indlandsisen. Hvil på Hvalrosodden. På hylden ses min selvbyggede slædestation. Fra opstigningen på Indlandsisen i midnatssol. Side 18.

18 Første teltning på Indlandsisen. Her gik alt endnu godt, og jeg fik sendt telegrammer til familie og venner i Danmark via OXQ. Min slædestation havde (uofficielt) fået tildelt callet OXQ1. Fra sne orkanen. Billedet er taget, mens det endnu var muligt at gå ud af teltet, uden at blæse væk. Bemærk antennen. Side 19.

19 Efter 3-4 dages orkan. Jeg ryster is ud af soveposerne. Foran os var godt 100 km march og slædekørsel for at komme i sikkerhed inden den næste storm. Det klarede vi med nød og næppe på et døgn. Efter vor hjemkomst til Danmarkshavn fejrede vi vor overlevelse med en efter sigende ret vild fest. Den overlevede vi sjovt nok også. Side 20.

20 Onsdag d. 7/11. Problemaften, hvilket nok skræmte medlemmerne, da kun 8 mødte. Men disse fik af OZ7BE en god beskrivelse af en Tesla-VFO og en 5 bånds exciter. Disse blev tegnet på tavlen og indgående demonstreret og beskrevet. Onsdag d. 14/11. Denne aften skulle der have været et foredrag om styresendere, men da man kom ud i lokalet, var dette blevet ødelagt, idet lokalet skulle omdannes til toiletter, og da arbejdets påbegyndelse var sket meget hurtigt, havde værten ikke fået sendt besked, så man havde kunnet aflyse mødet, så de 10 fremmødte måtte slukørede gå hjem igen. Dårlig service fra værtens side var vist mildt sagt! Onsdag d. 21/11. Filmsaften, som afholdtes i værtens private stue, som en slags afbigt fra forrige onsdags fiasko. Der mødte 18 medl. og man så følgende 6 film: Radioens Barndom, Elektronafbøjning i et Magnetfelt, Højfrekvensopvarmning, fjernsynsfilmen Se og Hør, samt flyverfilmene Brev fra en Trafikpilot og Jet get away. Alle filmene var gode og interessante, især Højfrekvensopvarmning og Se og Hør. Lørdag den 29/12. Der afholdtes bestyrelsesmøde hos OZ7BE. Programmet for starten af 1957 fastlagdes, og man diskuterede den kedelige sag om TVI i julen, og bestyrelsen mente, at det var H. Christensen, OZ1KT, som ikke var medlem af EDR. (Senere fratog P&T og politiet OZ1KT s licens og sender, samt konstaterede at OZ1KT faktisk trods livlig aktivitet havde været i karantæne i et halvt år). For øvrigt diskuteredes også indkøb af politiets aflagte grej, men for det første fattedes afdelingen penge, og for det andet ville man se det først Mandag d. 28/1. Bestyrelsesmøde på Bygningen, hvor programmet til februar OZ fastlagdes. Dagen for den årlige generalforsamling fastlagdes til den 13. marts. Desuden gjorde OZ7BE rede for sin optræden med hensyn til avisskriverier m.m. vedrørende TVI sagen og andre vigtige spørgsmål vedrørende P&T. Bestyrelsen tiltrådte OZ7BE s handlemåde. Onsdag d. 6/2. Man startede i et fint nyt lokale på Strandbo. Dette lokale var både større, pænere og varmere end det tidligere. Med tiden skulle man her kunne skabe det helt rigtige mødelokale. Det første arrangement var auktion, men trods indtrængende anmodninger medbragte kun 2 mand salgsobjekter, som så skabte en omsætning på 95 kroner. Det var faktisk synd for vore gæster fra Ribe og Nørre Nebel og Outrup, at der ikke var mere fut i auktionen. Gæsterne var I. C. Jensen, OZ1M, J. Collin, OZ3OO, J. Nielsen, OZ5RI, og H. A. C. Skoutrup, OZ9SK, alle fra Ribe og OZ2KH, fra Nørre Nebel og B. Hartmann, OZ3XX, og E. S. Nielsen, OZ9EN, begge fra Outrup. Desuden var der to ukendte. Så af de 21 mødte var gæsterne næsten de fleste. Bagefter fik man kaffe eller sodavand i et pænt lokale ovenpå til rimelige priser. Side 21.

21 Onsdag d. 13/2. Foredrag om styresendere af Fischer. Der mødte desværre kun 12, deriblandt A. Andersen, OZ5PA, fra Skive, I. H. Jørgensen, OZ9DR, fra Randers og H. Bang, OZ6BG. Der manglede desværre kridt, så OZ3CB og OZ6SB måtte ud på en køretur for at fremskaffe dette. Derefter kunne Fischer gå i gang med sit interessante foredrag. Den lokale tilslutning var trods godt vejr elendig, og selv om det nye lokale er godt nok, hjælper det ikke på mødeprocenten, før man får ordentlig varme og en afdelingsstation i gang. Onsdag d. 20/2. Man skulle have drøftet en afdelingssender, men tilslutningen var elendig, især svigtede de medlemmer, der havde råbt højest op om at få lavet en sender. Der var i alt mødt 10, men man var ikke 10 samlet på en gang, idet nogle gik, og andre kom. Det var for få til at beslutte noget. Onsdag d. 27/2. Denne aften skulle Fischer have fortalt om oscillatorer til de meget høje frekvenser, men da det desværre var sivet ud, at Fischer måske ikke kom, mødte kun 10 mand op, og disse faldt hurtigt i diverse dybe diskussioner, så det til sidst blev for sent for Fischer at begynde. Foredraget blev derfor flyttet til den 20. marts. Onsdag d. 6/3. Auktion på Strandbo. 15 mødte og flere havde taget grej med, men budene var små og trevne, så den store omsætning udeblev. Desuden kunne auktionarius dårligt nok få ørenlyd for OZ3CB s m.fl. s evindelige teknik sludren mellem budene. Auktionerne må nok i fremtiden holdes med længere tid imellem. Varmen i lokalet var bedre. Onsdag d. 13/3. Generalforsamling på Strandbo. Der mødte 11 medlemmer, og da generalforsamlingen var lovligt indvarslet valgtes OZ3CB til dirigent. Han gav straks ordet til OZ7BE, som så aflagde beretning. OZ7BE indledte med at mindes vort afdøde medlem Skårup, hvorefter han kort skitserede årets forskellige møder og arrangementer. Han forespurgte om årsagen til mødetrætheden, men kunne ikke få noget svar herpå. Formandens beretning godkendtes. Derefter aflagde kassereren, Madsen, beretning. Kassebeholdningen var steget næsten 200 kroner, men alligevel havde foreningen ca. 400 kroner til gode i restancer, hvilket er alt for meget for så lille en forening. Derefter var der valg af formand. Den afgående formand OZ7BE ønskede gerne at gå, og han var skuffet over det for ringe resultat af sit arbejde, og han manglede desuden tid, men da ingen af de andre foreslåede kandidater ville være formand, indvilligede OZ7BE i at fortsætte i endnu én periode. Kassereren ville også gerne gå af, men det fik han heller ikke lov til, så han fortsatte også. Så var der valg af et bestyrelsesmedlem, idet lærer Fischer på grund af manglende tid ønskede at udtræde af bestyrelsen. I hans sted valgtes OZ6SB, Sven Hansen. Tage Lauridsen og OZ3CB blev henholdsvis 1. og 2. suppleant. Bestyrelsen så herefter således ud: Formand: OZ7BE Næstformand: OZ6SB Kasserer: Madsen Side 22.

22 Sekretær: OZ1LA Bestyrelsesmedlem: OZ3FK 1, suppleant: Tage Lauridsen, OZ3TL 2. suppleant: OZ3CB Onsdag d. 20/3. Fischers foredrag om oscillatorer til de meget høje frekvenser blev ikke til noget grundet sløj tilslutning, så de 8 fremmødte diskuterede i stedet med hinanden. Den ringe tilslutning var faktisk en hån mod Fischer og dennes store arbejde med de mange fine foredrag, som Fischer altid så beredvilligt holder. Onsdag d. 27/3. 2 meter aften. Trods et øsende regnvejr mødte 12 af medlemmerne op for sammen med gæsterne OZ2KH, OZ3XX, OZ9EN og OZ6BG at høre A. Eisby s, OZ4VEW s foredrag om 2 meter. Det blev en fin aften. OZ4VEW indledte med at omtale starten på 2 meter før og efter krigen, og han omtalte derefter forskellige komponenter, som nu kunne fås, antennernes rækkevidde, tips om tilledninger og komponenter i senderen. Derefter kom turen til modtageren, hvor convertere blev nøje gennemgået, støjforhold i VHF-rør, forskellige blandingstrin m.m., kort sagt alt om 2 meter i en meget populær form. OZ2KH s modtager og OZ3XX s 2 meter sender blev fremvist. De var meget små og kompakt opbyggede (sender med modulator 390 kr.), og OZ4VEW gav også gode svar på de efterfølgende spørgsmål. Derefter var der kaffebord og små diskussioner. Man var denne aften i det pæne baglokale i stueetagen, som støjende jukeboxmusik og højrøstede fulde børster til trods var meget bedre end det kolde kælderetagerum. Onsdag d. 3/4. Forårets sidste auktion, som samlede 19 mand, heraf OZ1RP fra Bramming, OZ2KH fra Nørre Nebel samt OZ2UN, OZ4SK, OZ6BJ, OZ3SB og OZ6RI fra Tønder. Tønder folkene var kørt helt herop for at deltage i auktionen, og de er sikkert kørt godt skuffede hjem, idet det blev en meget langstrakt auktion med trevne og små bud, og der blev købt meget lidt af det ellers meget fine grej, som Tønder folkene havde medbragt, lige som meget lidt af det vore egne medlemmer medbragte var værd at byde på. Trods den store tilslutning sneg omsætningen sig kun op på 95 kroner. Der ville herefter gå lang tid inden den næste auktion. Onsdag d. 10/4. Foredrag om impulsteknik af Fischer. Der mødte 8 mand, som derefter i en stiv klokketime sad og så på en kedelig fjernsynsudsendelse, medens der ventedes på nogle flere medlemmer, men da ikke flere gad komme, holdt Fischer sit gode og interessante foredrag for de få fremmødte, som herved kunne få et godt indblik i dette ret ukendte emne. OZ7BE var forhindret af sygdom. Blandt tilhørerne var OZ6BG. Onsdag d. 24/4. Denne aften skulle der sludres om 2 meter, men da de 8 tilstedeværende ikke interesserede sig meget herfor, gled sludren over på andre almindelige felter. Side 23.

23 OZ1LA forsøgte forgæves at få aftalt et program for den næste måned, men de tilstedeværende bestyrelsesmedlemmer kunne ikke enes om noget som helst, undtagen at der nu var så mange problemer, der trængte sig på, at det krævede et rigtigt sagligt bestyrelsesmøde. OZ6SB tilbød at lægge hus til, og man enedes så om at holde bestyrelsesmøde hos ham den 2/5. Programmet til OZ blev det, at man holdt åbent hus hver anden onsdag, hvor så de, der havde lyst, kunne komme og sludre. Man måtte desværre opgive at sætte noget emne på programmet, da tilsyneladende intet interesserer medlemmerne. Torsdag d. 2/5. Bestyrelsesmøde hos OZ6SB, OZ3FK kom ikke grundet sygdom, og suppleant kunne ikke nå frem, så OZ7BE, Madsen, OZ1LA og OZ6SB udgjorde bestyrelsen. Først diskuteredes lokaleproblemet, og man enedes om at beholde Strandbo indtil 1/10. Inden da skal et nyt bestyrelsesmøde afgøre, om vi skal have en vinter mere derude, men forhåbentlig viser et andet lokale sig inden efteråret. Derefter var der kontingentet, og her var der mange penge ude at svømme, og det skal nu forsøges indkrævet ved at en kontingentpatrulje bestående af OZ6SB og OZ1LA på motorcykel skal køre rundt og kræve kontingent ind hos medlemmerne (tæskehold var vist endnu ikke opfundet dengang). Så var der stor uenighed om handlen hos Præst, OZ1CU, men bestyrelsen enedes om, at OZ7BE skulle tilbyde Præst, at denne fik en liste over de EDR medlemmer, som her i byen skulle have rabat. Hvis Præst ikke ville gå med til det, skulle man drøfte at handle et andet sted. Ved det udmærkede kaffebord, som OZ6SB s XYL dækkede op, diskuteredes en eventuel sommerudflugt, men man havde ingen konkrete forslag. Det måtte afgøres senere. Onsdag d. 8/5. Der skulle have været foredrag om BCI og TVI, men kun 6 mødte så foredraget aflystes. Men de få fremmødte sludrede da hyggeligt. Onsdag d. 22/5. Møde på Strandbo. 3 mødte (Larsen, OZ4ST og OZ1LA). OZ7BE og OZ6SB havde glemt mødet. De 3 sludrede et par timer og dinglede så hjem.(det kan vist diskuteres, om det var en god ide, at holde møderne på et værtshus som Strandbo!) Onsdag d. 19/6. Sidste møde på Strandbo inden sommerferien. 11 mødte op og hørte OZ2KH kommentere licensforhandlingerne hos P&T. Man fik også et referat af det sidste HB møde i Horsens, og da der på dette møde havde været snak om samarbejde med forsvaret, vedtoges enstemmigt en resolution til HB herimod. Herefter var der så sommerferie. Fortsættelse følger.

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling onsdag den 21. marts 2012 kl. 19:00 Formand Per Sørensen bød velkommen og udtrykke sin glæde over det store fremmøde til årets generalforsamling. Ad 1: Ad 2: Valg af

Læs mere

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan

Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan Beretningen om Tormod Trampeskjælver den danske viking i Afghanistan 25. februar 2009-1. udgave Af Feltpræst Oral Shaw, ISAF 7 Tormod Trampeskjælver får en ny ven Det var tidlig morgen, og den danske viking

Læs mere

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter

men det var ikke helt så imponerende, som vi havde regnet med. Tegning og hygge i toget Et forvirrende billede, der ændrer sig, når man flytter Mandag d. 1/10 Vi tog fra Løgstør med bussen kl. 9.00 mod Aalborg, hvor vi steg på toget. Vi skulle skifte i både Fredericia og Padborg, men det gik fint, og det lykkedes os at få alle tingene med hele

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004

OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører. 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 OZ9HBO EDR Holstebro Experimenterende Danske Radioamatører 14. Årgang Nr. 1 AKTIVITETSPLAN 1. Kvartal 2004 Indhold Information 2 Leder 3 Forsidebilledet 4 Ny bestyrelse 4 Campingvogn 5 Hjemmesiden 5 Fordrag

Læs mere

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling

Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling www.christiansbjerggrundejerforening.dk www.facebook.com/grundejerforeningenchristiansbjerg Medlemsorientering 2 2019 Grundejerforeningen indbyder hermed til generalforsamling torsdag den 11. april 2019

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2003 Nr. 3

Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2003 Nr. 3 Nyhedsbrev Udgivet af EDR Århus Afdelingen Juli 2003 Nr. 3 OZ2EDR 50. årgang Redaktionelt Dette er første udgave efter ændring af formen for udsendelse af information fra EDR Århus afdelingen til medlemmerne.

Læs mere

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det.

De var hjemme. De blev ved at sidde på stenene, hvad skulle de ellers gøre. De så den ene solnedgang efter den anden og var glade ved det. De 2 sten. Engang for længe siden helt ude, hvor jorden ender, ved havet lå 2 store sten. De var så smukke, helt glatte af bølgerne, vindens og sandets slid. Runde og lækre. Når de var våde skinnede de,

Læs mere

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00.

STRANDPARKENS BÅDELAUG, ISHØJ HAVN 2635 ISHØJ. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING TIRSDAG DEN 19. MARTS 2013 kl. 19.00. GENERALFORSAMLINGEN BLEV AFHOLDT I KLUBHUSET Punkt 1 Punkt 2 Valg af dirigent og evt. stemmetællere. Michael Johansson blev valgt som

Læs mere

Foreningen Lydum Mølle. Nyt

Foreningen Lydum Mølle. Nyt Foreningen Lydum Mølle Stiftet 16. september 2003 Nyt August 2012-8. årgang nr.2 Foreningen Lydum Mølle har til formål at, erhverve, eje og sikre Lydum Mølle som omdrejningspunkt for historieformidling,

Læs mere

Orø Pensionistforening

Orø Pensionistforening Orø Pensionistforening Generalforsamling I Forsamlingshuset Tirsdag d. 5. maj 2015 kl. 16.30 Dagsorden : 1. Valg af dirigent 2. Valg af 2 stemmetællere 3. Bestyrelsens beretning 4. Foreningens reviderede

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Januar 2006 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel.

Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Stifter af MC Klub i Godthåb Bruno Thomsen I 2008 havde jeg en kammerat som spurgte, om ikke at jeg ville med til at tage kørekort til motorcykel. Så kunne vi tage det sammen, men jeg tænkte lidt over

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup

Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Ankenævnets j.nr. 4858521-0001 Klage over mangler ved bryllup Klager bestilte 14. december 2007 et bryllupsarrangement hos indklagede til afholdelse den 6. september 2008. Klager modtog den 17. december

Læs mere

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling

Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Side 1 af 5 Hvor vi dyrker stavgang - gymnastik og bowling Bestyrelsens beretning om 2015 til BS Seniormotions generalforsamling tirsdag d. 15. marts 2016 i Strandens Forsamlingshus. Bestyrelsesmøder:

Læs mere

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent.

-------- Ad dagsordenens pkt. 1. Valg af dirigent. Referat af generalforsamling for Sports- og Lystfiskerforeningen Lucius 96, afholdt torsdag d. 26. marts 2009 kl. 1700 hos tidl. formand Flemming Hedegaard Petersen, Sankt Knudsvej 2, 3., 1903 Frederiksberg

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 23 juni 2016 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 17 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland.

Foreningen af mejeriledere og funktionærer Sydjylland. MØDEREFERAT Mødedato og tid 28. August 2013 Sted Rødekro-kro Mødedeltagere Fra Emne Ole O. Madsen Generalforsamling i Sydjysk Mejeristforening (FMF), landsdelskreds nr. 4 Bestyrelsen afholdte et lille

Læs mere

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C.

Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. DM Seniorklub København/Sjælland November 2011-11-08 Referat af generalforsamlingen den 25. oktober 2011. i DMs lokaler, Nimbusparken 16, Frederiksberg C. Der var 35 medlemmer til stede. Til stede fra

Læs mere

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn

Slægtsforskerforeningen for Vordingborg og Omegn Referat fra SVOO generalforsamling Onsdag den 26. marts Formand Per Sørensen bød velkommen kl. 19. - Vi var 25 fremmødte. Ad. 1: Valg af dirigent, referent og stemmetællere Klaus Roos blev valgt til dirigent

Læs mere

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2011. Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen

Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2011. Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen Dagbog på årsbasis for Egtved Mediecenter 2011 Tekst og layout N.M. Schaiffel-Nielsen Generalforsamling i Mediecentret. Forårslyset så at sige buldrer ind i det propfyldte lokale. De var der fra hele gamle

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Oktober 2015. Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Oktober 2015 1 Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Oktober 2015 OZ6HR nyt Nr. 4, Oktober 2015 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej

Læs mere

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre?

Interviews og observationer fra MOT-sammen Da du startede i MOT-sammen, havde du så aftalt at tage af sted sammen med andre? Interviews og observationer fra MOT-sammen 2018 Indhold Interview 1...1 Interview 2:...2 Interview 3:...4 Interview 4:...5 Interview 5...6 Interview 6:...8 Observationer:...9 Interview 1 Informant: Mand,

Læs mere

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling.

Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Gentofte-Vangede IF seniorklubs generalforsamling. Referat af ordinær generalforsamling den 25 juni 2015 Sted : Gentofte-Vangede IF`s lokaler Mosebuen 28B 2820 Gentofte Fremmødte : 14 deltagere plus bestyrelse

Læs mere

1. Valg af dirigent 2. Til dirigent valgtes Frederik Madsen, der konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet.

1. Valg af dirigent 2. Til dirigent valgtes Frederik Madsen, der konstaterede at generalforsamlingen var lovlig indvarslet. Referat af generalforsamling i Zonen Randers den 21. juni 2017 i Fritidscentret, Randers Til stede var: Ole Berg Sørensen, Else-Marie Sørensen, Erik Kløve, Preben Hjort Mortensen, Ib Chr. Ibsen, Finn Børglum,

Læs mere

Generalforsamling 2014

Generalforsamling 2014 Generalforsamling 2014 DAGENS MATCH: (No. 1: 2 ks. Manneklubbolde/No. 2: 4 fl. vin/no. 3: 4 Manneklubtrøjer) No. 1: Allan Hansen, Mogens Lundh, Kaj Mortensen (31 point), Svend Skiby 103 point No. 2: Torben

Læs mere

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere.

Referat af Møllepigernes generalforsamling. den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. Referat af Møllepigernes generalforsamling den 9. oktober 2018, hvor der var 35 deltagere. (Før generalforsamlingen var vi 21 der spiste sammen, det var utroligt hyggeligt.) Dagsorden: 1. Valg af dirigent

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ)

Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Lavinehunde kursus i Østrig 2012 (Winterlehrgang des SVÖ) Skrevet af Helle Heidi Jensen Jeg har lige været på lavinehundekursus med min hund Vanilla på 8½ år. Jeg ville helst have deltaget min hund Ginger,

Læs mere

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973

Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 Rantzausminde Bådelaug Stiftet 1973 September 2004 Rantzausminde Bådelaug s bestyrelse. Formand: Jens Ejner Petersen, Stenbukken 64B Tlf. 62 20 93 07 Mobil. 20 98 93 07 Næstformand & Bladudvalg: Leif Sølvason,

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Dansk Canadisk Amerikansk Venskabsforening Møde Generalforsamling Dato 12. marts 2011 Sted Deltagere Referent Antal sider HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 22 medlemmer

Læs mere

Klubnyt efterår 2014.

Klubnyt efterår 2014. Sommeren er forsvundet og vi er godt i gang med den sidste del af året, vi er sidst i oktober og der er kun 2 måneder til jul, så er vi igen på vej til sommer og nyt campingsæson. Det har været en forrygende

Læs mere

Grundejerforeningen. Digevang

Grundejerforeningen. Digevang Grundejerforeningen Digevang Referat af grundejerforeningen Digevangs årlige generalforsamling, der tirsdag den 26. februar 2013 kl. 19.00 blev afholdt i mødelokaltet på 1. sal i Nøragersmindecenteret.

Læs mere

År 2012, mandag den 29. oktober kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Dybendal i Adventskirkens lokaler, Sallingvej 90, 2720 Vanløse.

År 2012, mandag den 29. oktober kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Dybendal i Adventskirkens lokaler, Sallingvej 90, 2720 Vanløse. År 2012, mandag den 29. oktober kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling i A/B Dybendal i Adventskirkens lokaler, Sallingvej 90, 2720 Vanløse. For generalforsamlingen forelå følgende dagsorden: 1.

Læs mere

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011

Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 7 maj 2011 Allerførst velkommen til den årlige

Læs mere

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10

November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz. Pattegris spisning 12.10 November 2016 månedsbrev skrevet af Hanne Ullitz Det er nu ved at blive efterår, især i Danmark ses det tydeligt på alle træernes flotte efterårsfarver og det kølige vejr, i Spanien er der stadig rimelig

Læs mere

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30

Husk Juleafslutning den 15. december kl. 19.30 www. blistrup-graested-folkedansere.dk December 2015 Nr. 3 28. årgang Indhold: Formandens indlæg side 2 Indkaldelse til generalforsamling side 2 Sæsonprogram 2015-2016 side 3 Juleafslutning side 4 Generalforsamling

Læs mere

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL

MARINETELEGRAFEN. Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL MARINETELEGRAFEN Medlemsblad for Marstal Marineforening JANUAR OG APRIL KVARTAL Nr. 28 2009 Opråberen!!! Har du fået overrakt dit medlemsemblem? Vi har stadigvæk nogen medlemsemblemer liggende, som det

Læs mere

komme ind i byen. Men vi fandt frem. Fandt en parkeringsplads, og indrettede os.

komme ind i byen. Men vi fandt frem. Fandt en parkeringsplads, og indrettede os. Hässleholm Maj 2006 En begivenhedsrig tid. Masser af arbejde. Hvis det bare var sådan, at den ene sag afløste den anden, så ville det jo være fint, men den ene sag ligger sig oven i den anden, så det giver

Læs mere

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650

Helenenyt. Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 nr 10 - oktober 2013 Helenenyt Nr. 10 (oktober - årgang 24) Plejehjemmet Helenesminde Lersø Parkallé 28 2100 København Ø Tlf 39105650 Ansvarshavende: Maj Greifenstein tlf: 29347195 eller 39105651 email:

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLING

REFERAT AF GENERALFORSAMLING REFERAT AF GENERALFORSAMLING Dato : 18. Marts 2009. Sted : Kulturhuset Elværket, Frederikssund Referent: Bo Bertramsen Dagsordenen var følgende: 1 Valg af dirigent. 2 Valg af stemmetællere. 3 Formandens

Læs mere

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005

OZ6HR flytter! Se mere side 3, 4/5 og 10. Indhold. Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Nr. 1. Januar, februar & marts 2005 Medlemsblad for EDR Horsens Afdeling, Gasvej 21, 2. sal, 8700 Horsens Pr. 1/2-2005: Kildegade 8-10, 8700 Horsens 3 Nytårshilsen Indhold 4 Nye lokaler, Kildegade 8-10

Læs mere

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2

Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Fra broen ved Marius Pedersen 2012-2 Siden sidst Torsdag den 19 januar var der foredrag i Friskolen hvor tidligere højskolelærer Per Sonne fortalte om Frithof Nansen der krydsede Grønlands indlandsis.

Læs mere

CYPERN 2012 Coral Beach

CYPERN 2012 Coral Beach TIRSDAG: Christina. Fripas. Amanda. Vi startede ud med nået morgenmad. Derefter gjorde vi os klar til dagens hårde og eneste program. Vi var godt trætte efter morgenpasset. Vi blev delt op i to grupper.

Læs mere

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018

Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 Turen til Polen 28. maj 1. juni 2018 1 Turen foregik i dagene 28. maj til og med 1. juni. Den var arrangeret af Lokalkomitéen for Ældre Sagen i Hundested, og Nancy Viborg var kontaktperson, og den blev

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth

LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth LEJRSKOLE RIBE Y-klassen Oktober 2008 Sissel, Lotte, Clara-Maria, Pernille, Aske, Mads, Henrik og Jonas Stig, Sanne, Gerd, Tinna, Anette og Lisbeth Mandag d. 6. oktober Klokken 9.00 var de to busser og

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet september 2017 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet september 2017 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82/ 73 60 82 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær,

Læs mere

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine.

Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Swiss Alpine 2010. Brian Bak, Lise Nielsen og jeg havde gennem flere år talt om at prøve at løbe 78 km i bjergene i Schweiz Swiss Alpine. Brian er min kollega i IBM og Lise har jeg kendt gennem 20 år.

Læs mere

Følgende er baseret på meddelelser i OZ, og på Esbjerg afdelings gamle forhandlingsprotokoller og medlemsbøger, samt en smule på min hukommelse.

Følgende er baseret på meddelelser i OZ, og på Esbjerg afdelings gamle forhandlingsprotokoller og medlemsbøger, samt en smule på min hukommelse. Følgende er baseret på meddelelser i OZ, og på Esbjerg afdelings gamle forhandlingsprotokoller og medlemsbøger, samt en smule på min hukommelse. Den 25/10 1951 afholdtes et bestyrelsesmøde hos OZ2FM, der

Læs mere

Åstrup Forsamlingshus

Åstrup Forsamlingshus Beretning 2014 Tuborgfondet Vi har, i anledning af husets 90 års fødselsdag den 18. marts 2015, søgt Tuborgfondet om tilskud til nye stole og borde. Som I jo alle ved, har Tuborgfondet imødekommet vores

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Gøgebakken

Referat fra ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Gøgebakken Referat fra ordinær generalforsamling i grundejerforeningen Gøgebakken den 07-05-2017 på Kulhuse Kro. Generalforsamlingen havde samlet 28 deltagere, der repræsenterede 20 parceller. Foreningens formand

Læs mere

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909.

Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Kort vedrørende Anna Kirstine Larsens og Niels Peter Jørgensens bryllup den 16. oktober 1909. Disse kort og breve har jeg fået lov til at afskrive og offentliggøre af Gert Sørensen, som har fået dem af

Læs mere

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013

Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Referat fra den afholdte ordinære generalforsamlinger i Haveforeningen Solvang 2013 Haveforeningen Solvangs ordinære generalforsamling blev afholdt den tirsdag den 26. marts 2013 på Stationen i Viborg

Læs mere

Referat - Minutes of Meeting

Referat - Minutes of Meeting Referat - Minutes of Meeting Canadian American Friendship Society of Denmark Møde Generalforsamling Dato 26. marts 2009 Sted Deltagere HornstrupCenteret, Kirkebyvej 33, Vejle 30 fremmødte, heraf 18 stemmeberettigede

Læs mere

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening

Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Rolfsted Sogns Lokalhistoriske Forening Parti fra Hudevad 2009/1 Siden sidst. Udflugt til Ladbyskibet d. 13. 9. 2008 En dejlig solrig lørdag i september drog 15 personer til Ladby. Det blev en oplivende

Læs mere

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland

Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Slægtshistorisk Forening Vestsjælland Referat af GENERALFORSAMLING 2007 Den 14. februar 2007 Der deltog i alt 29 medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigent. Som dirigent valgtes Arne Olsen. 2. Formandens

Læs mere

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til?

Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Har du købt nok eller hvad? Det ved jeg ikke rigtig. Hvad synes du? Skal jeg købe mere? Er der nogen på øen, du ikke har købt noget til? - Ja, en.

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009

Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Referat fra foreningens ordinære Generalforsamling afholdt d. 18. marts 2009 Dagsorden. 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forløbne år 3. Aflæggelse af regnskab for året 2004 4. Indkomne

Læs mere

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den

Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den Jagt hos Knud, Mogens og Erling Lørdag den 01 10 2011 Første oktober er jo normalt en helligdag, hvad jagt angår, og hvor det sidste af det jagtbare vildt går ind, men ak, jeg fik et valg mellem 4 timers

Læs mere

Afslutning 2013

Afslutning 2013 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2013 29. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning 2013 Mandag d. 18. Marts, kl. 19.00 holder Struer Folkedanserforening deres afslutning

Læs mere

Sind Oplevelser i fællesskab med andre

Sind Oplevelser i fællesskab med andre Ny adresse Sind klubben Nygade 2-4 7400 Herning T: 97223064 Vigtige meddelelser: Tilmeldinger/ Du er først tilmeldt et betaling: arrangement når du har betalt! Penge refunderes ikke! Åbent: Torsdag 18.45-22.00

Læs mere

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling

OZ6HR nyt, Januar 2016. Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling OZ6HR nyt, Januar 2016 1 Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling 2 OZ6HR nyt, Januar 2016 OZ6HR nyt Nr. 1, Januar 2016 Medlemsblad for OZ6HR - EDR Horsens Afdeling Parallelvej 6A

Læs mere

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om.

Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Historien om Anita og Ruth Anita og Ruth var venner jeg siger var, fordi der skete så meget i deres forhold siden hen, så. Og det er bl.a. noget af det, som det her handler om. Anita og Ruth. Da de var

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00

1. Information om medlemsweekend år 2010. Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 1. Information om medlemsweekend år 2010 Lørdag den 9. oktober kl. 14.00 og søndag den 10. oktober 2010 kl. 10.00 Så nærmer sig tiden som mange af os har glædet os til et helt år hvor vi skal mødes igen

Læs mere

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I E/F BREMERGÅRDEN

REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I E/F BREMERGÅRDEN Ejerne i E/F Bremergården REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING I E/F BREMERGÅRDEN År 2013, den 29. april, afholdtes ordinær generalforsamling i E/F Bremergården på Kofoeds Skole, Nyrnberggade 1, 2300 København

Læs mere

Referat fra. GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL DAGSORDEN

Referat fra. GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL DAGSORDEN Referat fra 1. Valg af dirigent. Flemming Larsen valgt GENERALFORSAMLING I JYDERUPHALLEN MANDAG d. 28. APRIL 2014, KL. 18.00 DAGSORDEN 2. Formandens beretning. Der var ingen kommentarer til Hanne Knudsens

Læs mere

Efter sommerferien i 1957.

Efter sommerferien i 1957. Efter sommerferien i 1957. Esbjerg afdelings bestyrelse: Formand: N. C. Blohm, OZ7BE, Nyhavnsgade 37 (værksted), Esbjerg. Næstformand: Sven B. Hansen, OZ6SB, Skolegade 70 A, Esbjerg. Kasserer: O. Madsen,

Læs mere

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet januar 2018

NYHEDSBREVET. Nyhedsbrevet januar 2018 NYHEDSBREVET Nyhedsbrevet januar 2018 Formand, HB, Regionaludvalg, redaktør: Kent Thomsen Koldingvej 78 6760 Ribe Tlf.: 23 64 99 82 E-mail: kentoglene@hotmail.com Næstformand, sekretær, HB: Poul Erik Henriksen

Læs mere

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN

Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN ANDELSBOLIGFORENINGEN AMAGERBRO Smyrnavej 34 2300 København S Kontortid: Tirsdag kl. 18.30-19.30 Referat af ORDINÆR GENERALFORSAMLING Tirsdag 16. MARTS 1999 KL. 19.00 I SUNDBYØSTERHALLEN med følgende dagsorden:

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet.

Pinsetræf 2012. Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. Pinsetræf 2012 Så ventede vi alle spændt - som vi plejer - på vejrudsigten til Pinse-Najad-stævnet. 31 både var tilmeldt + 5 både fra Göteborg s Najad klub. Og sandelig om ikke vejrudsigten var så god

Læs mere

Indkaldelserne er udsendt med post, afleveret personligt eller sendt pr. mail til alle klubbens medlemmer.

Indkaldelserne er udsendt med post, afleveret personligt eller sendt pr. mail til alle klubbens medlemmer. Referat fra Generalforsamling den 23. maj 2012. Ca. 42 personer incl. Bestyrelsen var mødt op. Generalforsamlingen var rettidig indkaldt ifølge vedtægterne. Indkaldelserne er udsendt med post, afleveret

Læs mere

Sebastian og Skytsånden

Sebastian og Skytsånden 1 Sebastian og Skytsånden af Jan Erhardt Jensen Sebastian lå i sin seng - for han var ikke rask og havde slet ikke lyst til at lege. Mor var blevet hjemme fra arbejde, og hun havde siddet længe hos ham,

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 48 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Oktober 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Rørsnæs 1-2 Flygrakan 2-3 Bakken Lukket 3-4 Bestyrrelsen 5 Malerklemmen

Læs mere

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015

VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 VMJK klubblad for 2. kvartal 2015 Fremtidens tog En fantasi eller hvornår kommer togrejsen til at foregå sådan! Måske vil vi hellere bygge i dette tempo. Her er der jo skinner, landskab og meget andet

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Januar 2016

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Januar 2016 Tversted Borger- og Turistforening ønsker at udvise åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter. Derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk om hvad

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Maj Årgang Nr. 1

Maj Årgang Nr. 1 Maj 2014 15. Årgang Nr. 1 Formanden har ordet Per Thomsen Så starter en ny sommer med vores faste arrangementer, bl.a. vores mandags sejladser. Vi mangler stadig det sidste malerarbejde, så Marna kan se

Læs mere

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne

Mellem Linjerne Udskrift af videosamtalerne 1. Så sad jeg og lyttede, alt hvad jeg kunne Nå for søren! Man kan komme til Cuba for 6000 kr. Cæcilie: 6000? Cæcilie: Jeg var på Cuba i sommer, så betalte jeg 7000. Nå, jeg har faktisk også tænkt på at

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

IDA Nordvestsjællands Afdeling

IDA Nordvestsjællands Afdeling IDA Nordvestsjællands Afdeling Referat af Generalforsamlingen 24. februar 2011. Laugstuen, Alleen 1, Sorø Antal deltagere 10. (deltagerliste se bilag 2) Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Forelæggelse

Læs mere

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015

Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 SKRÅNINGEN Referat af generalforsamling i kunstforeningen Skråningen mandag den 5. oktober 2015 Der deltog 72 medlemmer i generalforsamlingen og 67 i spisningen. Inden generalforsamlingen fortalte Berit

Læs mere

Referat fra DS generalforsamling

Referat fra DS generalforsamling Referat fra DS generalforsamling 07.10. 2015 1. Valg af dirigent: Else Toft blev valgt. 2. Formandens beretning: Sæsonen 2015 er ved at være slut, og der er tradition for at gøre lidt status. Vi havde

Læs mere

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent.

Formand Poul Erik Jakobsen bød velkommen til de fremmødte og gik derefter direkte over til dagsordenen. 1. Valg af dirigent. Beslutningsreferat fra generalforsamlingen i Danske Tursejlere Den 8. april 2017 i Silkeborg Motorbåd Klub, Restaurant Indelukket Spisested, Åhave Alle 9 C, 8600 Silkeborg Formand Poul Erik Jakobsen bød

Læs mere

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport

Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Formandsberetning 2015 Søllerød Senior Sport Foreningens historie Søllerød Senior Sport er en fremragende forening, når vi selv skal sige det. Vi har eksisteret i 13 år, og kommunen har levet op til sin

Læs mere

Grundejerforeningen Vejlby Strand

Grundejerforeningen Vejlby Strand Grundejerforeningen Vejlby Strand Referat fra foreningens generalforsamling afholdt i Harboøre-Hallen, lørdag, den 9. maj 2009 kl. 10,00. Formanden Jørgen K. Jensen (JKJ) bød velkommen til de fremmødte

Læs mere

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt

Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Møde: Ordinær generalforsamling 2012 Dato: 22/3-2012 Kl.: 19:00 Sted: Det tidligere rådhus, Borup Deltagere: 52 medlemmer heraf 9 fuldmagter fremmødt Dagsorden: Sag nr. 1. Valg af dirigent. Henrik Mølvig

Læs mere

MCC-Nordsjælland Bikernyt...

MCC-Nordsjælland Bikernyt... Årgang 8, Nummer 47 Grå i toppen kør med MCC-Nordsjælland MCC-Nordsjælland Bikernyt... Juli 2008 I dette nummer: Redaktøren 1 Sølager - Kulhuse 1 Præstø Havn 2 Sofiero 2-3 Samsø 4 Fotodag 4 Højeruplund

Læs mere

Struer jernbaneklub. Oktober 2005

Struer jernbaneklub. Oktober 2005 Struer jernbaneklub Oktober 2005 Så er Ag 68 kommet ud af remisen efter den har fået lavet rust i vognkassen og på taget samt blevet malet op og har fået DSB litrering med nummer 50 86 17-44 0 50-0. Bestyrelsen:

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Referat fra den ordinære Generalforsamling

Referat fra den ordinære Generalforsamling Referat fra den ordinære Generalforsamling SAS Fotoklub DANMARK Torsdag den 10 Februar 2011. kl: 1900 Dagsorden. iht. vedtægterne 1. Valg af dirigent 2. Formanden aflægger beretning 3. Kassereren fremlægger

Læs mere

På vores tur til Bad Bramsted var Hans Carl og Ronald med ledsager inviteret med, men det var kun Hans Carl og Kirsten der kunne.

På vores tur til Bad Bramsted var Hans Carl og Ronald med ledsager inviteret med, men det var kun Hans Carl og Kirsten der kunne. Vi har haft følgende aktiviteter: 3 Søndag den 13. nov. 2011, Tyrolermusik i Agerbæk. Fredag den 25. nov. 2011, jul i city, herefter julefrokost på Britannia. Søndag den 11. dec 2011, jul i city Søndag

Læs mere