Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR Niels Bohr Institut. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej København Ø Tlf.: Fax:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 752. Niels Bohr Institut. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29"

Transkript

1 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 752 Niels Bohr Institut EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej København Ø Tlf.: Fax:

2

3 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Blegdamsvej 15-21, 2100 København Ø Matr. nr.: Udenbys Klædebo kvt. Opførelsesår: Fakultet: Brugere: Bygningssynet afholdt den: Deltagere i synet: Bertel Johansen, Vedligeholdelseschef, Campus Service Nord, Driftsledelse Svend Bo Madsen, Campus Service, KU Henrik Bundgaard, inspektør, Campus Service Nord Svend Peter Petersen, El-ingeniør, EKJ Mai Flemming Hansen, VVS-ingeniør, EKJ Pernille Alstrup, VVS-ingeniør, EKJ 1 INDLEDNING Københavns Universitet, Campus Service (CAS) og EKJ rådgivende ingeniører as har, i henhold til bestemmelserne i Boligministeriets "Vedligeholdelsescirkulære" af 11. december 2008, gennemført bygningssyn på: Niels Bohr Institutet Det nuværende Niels Bohr Institut udgøres af et kompleks af bygninger, opført i forskellige tidsperioder. Bygningerne er opført følgende år: , , , , , , , , Heraf er bygning m 2, bygning m 2, bygning m 2, bygning m 2, bygning m 2, bygning m 2, bygning m 2, bygning m 2, bygning m 2 og bygning m 2. Blegdamsvej udgør bygningerne 1-7 og Blegdamsvej udgør bygningerne 12, 12A og 13 (det tidligere Hygiejnisk Institut). En del af bygningskomplekset er indbyrdes forbundet gennem kælderetagen, som arealmæssigt dækker et væsentligt større areal end de enkelte bygningers grundareal. 1.1 Overordnet beskrivelse af tekniske anlæg: SfB nr: 50 VVS-anlæg, terræn Spilde-/ Regn-/ drænvandssystem

4 Side: 1.2 I blev næsten alle hovedafløbsledninger i jorden på NBI renoveret. Ligeledes blev der etableret omfangsdræn omkring en del af bygningerne og pumpebrøndene renoveret. Udvendig fugtisolering og dræn omkring kælderydervægge i bygning 1, 2, 3 og delvis bygning 5 er etableret efteråret Der ses stadig fugtgennemtrængning på kældergulve enkelte steder, primært i bygning 2. Generelt anbefales, at der i forbindelse med evt. nyindretning af kældre, etableres en vandtæt membran og nyt drænlag under et nyt kældergulv. Der er et enkelt sted problemer med en utæt vejbrønd. Bundløb i pumpebrønd i rum GK8 er til tider utæt. SfB nr: 52 Spilde-/ Regn-/ drænvandssystem De oprindelige afløbsinstallationer er generelt lige så gamle som bygningerne, hvilket vil sige mellem 45 og 75 år. Driftspersonalet udskifter jævnligt gennemtærede rør. Ved udskiftning af de oprindelige afløbsinstallationer er det hensigtsmæssigt af såvel økonomiske som af praktiske årsager at dette foretages ved at hele faldstammer fra udluftning til kloak udskiftes på én gang. En total udskiftning af faldstammer i bygning 4, 5, 7, 12 og 13 resterer. SfB nr: 53 Brugsvand Instituttet er forsynet via 2 vandstik. Det ene vandstik forsyner Blegdamsvej nr 15-17, herunder bygning 1-7 og Det andet vandstik forsyner Blegdamsvej nr 19-21, herunder bygning 12, 12A, 13 og 13A. Vandstik der forsyner nr i bygningen er udskiftet i 2003 incl. målere mv. I 2012 er denne koldtvandsforsyning fra vandstik til varmecentral omlagt fra jord til ny synlig føring i kælder. Varmtvandsproduktionen er ligeledes delt op i ovennævnte 2 afsnit. Blegdamsvej nr er forsynet af 1 stk. 350 liter beholder placeret i den store varmecentral i bygning 2/C rum nr , mens Blegdamsvej nr forsynes fra en 350 liter varmtvandsbeholder i den mindre varmecentral rum nr. 12A-01-TK9. Begge varmtvandsbeholdere er fra Udskiftning af alle stigstrenge er udført løbende gennem de seneste par år. Stigstrenge i bygning 1, 2, 3, 4, 5, 7 og 13 er udført i rustfri stål. Nyere installation i bygning 10 er udført i galvaniseret rør. Kælderledninger i bygning 1 og 2 er udskiftet til rustfri stålrør af driften i 2008 og tilsvarende er brugsvandsledninger i kældre udskiftet i bygning 6 og 7 i 2009, mens brugsvandsledninger i bygning 9 er udskiftet i I kælderen i bygning 12 er koblingsledninger for varmt vand og cirkulation samt hele koldtvandsstrengen udskiftet i 2012.

5 Side: 1.3 Der er problemer med cirkulation af det varme brugsvand, på grund af slam og rustskaller i rørene, specielt kan nævnes cirkulationsledning i bygning 3, der betjener bygning 3 og 7. Brugsvandsinstallation anbefales renoveret/ udskiftet og indreguleret. Forud for udskiftning af kælderledninger/ hovedledninger er det hensigtsmæssigt at registrere og optegne hele brugsvandsanlægget. Dels for herved at dimensionere rørene ud fra det aktuelle, reducerede, vandbehov samt dels at afhjælpe problemerne med cirkulation af det varme vand. I forbindelse med udskiftning af stigstrenge, er der på cirkulationsstrenge monteret kontraventiler. Driftspersonalet udskifter løbende strækninger på hovedvandledningerne. Ved disse udskiftninger, udskiftes til mindre dimensioner end eksisterende installation. Elektrolysanlæg Begge varmtvandsbeholdere er forsynet med elektrolyseanlæg. Anlægget i bygning 12 er fra 2001 og der er tegnet servicekontrakt på anlæggene. Anlægget i bygning 2 er fra Begge er overvåget via CTS-anlæg. Behandlet vand Der findes 3 mindre brugeranlæg i laboratorierne. Ifølge driftspersonalet fungerer anlæggene tilfredsstillende. SfB nr: 54 Luft, gas og trykluftanlæg Trykluftanlæg Der anvendes trykluft på værkstedet, ved de optiske borde samt til styring af blandekamrene på ventilationen. Kompressorerne er forholdsvis nye, og ledningsanlæggene er udskiftet Der er i alt 2 anlæg. Bygning 13 har sit eget nyere anlæg. Det andet anlæg der betjener bygning 1, 2, 3, 4, 6, 7, 9 og 10 er placeret i rum PK8. Flaskegasanlæg Der findes kun et lokalt anlæg med flaskegas. Dette anlæg er placeret i driftsværkstedet. SfB nr: 55 Køling Der er ingen vandbaserede centralkøleanlæg på NBI, men der findes 3 mindre splitkøleanlæg baseret på R22. Anlæggene betjener EDB anlæg mv. Endvidere er der et separat anlæg til køling af hovedcomputer samt et anlæg i bygning 13, der producerer kølevand til forsøgsopstillinger.

6 Side: 1.4 I bygning 10/U-hallen er der etableret et anlæg i 2002 for køling og ventilering af laboratorier, se afsnit 57. I kantinekøkken i bygning 12 er køledisken i drift året rundt. SfB nr: 56 Varme og fjernvarme Varmeanlæg, primærsiden Instituttet er forsynet med to helt separate varmeanlæg. Blegdamsvej 15-17, bygning 1-7 og 9-11 forsynes fra 3 varmevekslere i den store varmecentral i bygning 2, rum Disse vekslere betegnes henholdsvis A, B og C. Blegdamsvej 19-21, bygning 12 og 13 forsynes fra to varmevekslere i den lille varmecentral i bygning 12, rum 12a-01-TK9. Veksleranlæggene er etableret i 1988 i forbindelse med konvertering fra dampbaseret fjernvarme til vandbaseret. Alle varmevekslere er pladevekslere med rustfri plader. Blegdamsvej 15-17: I bygning 2 forsyner veksler A radiatorer i bygning 1, 2, 4 og 5.Veksler B forsyner varmeflader i ventilationsanlæggene, radiatorer i bygning 10, stuen, samt nyere radiatoranlæg i bygning 6. Veksler C forsyner radiatorer i bygning 3 og 7. Vekslere og tilhørende pumper kan omkobles indbyrdes således, at varmeforsyningen stort set vil kunne opretholdes i fuldt omfang, hvis en veksler eller en pumpe havarerer. En af vekslerne er skiftet i år 2001 og de øvrige 2 er skiftet i år Blegdamsvej 19-21: Vekslerne er udskiftet til nye af driftspersonalet i I forbindelse med konverteringen fra fjernvarmedamp til fjernvarmevand blev der etableret separate klimastatanlæg til alle varmevekslere og varmeanlæggene blev ombygget til lukkede anlæg med trykekspansionsbeholder. Fjernvarmevekslercentralerne er opbygget med henblik på størst mulig afkøling på fjernvarmevandet, lave fremløbstemperaturer og lille cirkulerende vandstrøm. Dette harmonerer imidlertid ikke med mange af de gamle radiatoranlæg som hovedsageligt er 1-strengede anlæg med en afkøling på 10 C og stor cirkulerende vandstrøm. Varmeanlæg, sekundærsiden Opvarmning af bygningerne sker ved hjælp af radiatorer, og varmeanlægget har i nogen grad samme alder som bygningerne. Opvarmningen sker ved hjælp af radiatorer, bortset fra kælderen i bygning 4, som er luftopvarmet. Der er indbygget indreguleringsventiler på rørsystemet i bygning 1, 2, 3, 4, 5, og 7 og nye kraftigere pumper på veksler A og C i varmecentralen i bygning 2. Dette blev foretaget (i perioden ) for at afhjælpe varmefordelingsproblemer.

7 Side: 1.5 Der er tidligere konstateret tilstopning af fordelingsledninger på varmeanlægget og aflejringer i radiatorerne. Radiatoranlæggene i bygning 12 og 13 er 1-strengede anlæg, med øvre fordeling. Radiatoranlæggene i bygning 2 er blandet 1- og 2-strengsanlæg med blandet øvre og nedre fordeling. Radiatoranlæggene i bygning 1, 3, 4, 5, 6 og 7 er 2-strengede anlæg. Til veksler A er der således tilsluttet både et- og tostrengede radiatorkredse. I bygning 10 er der i 2002 etableret en blandesløjfe der forsyner radiatoranlæg i bygning 10. Radiatoranlægget er etableret i henholdsvis 2002 og I 2006 blev der etableret nyt radiatoranlæg i bygning 7 og i 2010 blev der etableret radiatorer i kælderen i bygning 6 og 9. Eksisterende luftopvarmning af kælderen i bygning 4 samt resterende kælderafsnit i bygning 10 anbefales ligeledes erstattet med radiatoropvarmning. Sagen er igangsat ved udarbejdelse af nærværende I-syn Samtlige radiatorer er forsynet med termostatventiler. Radiatorer i bygning 2 er hovedsagligt udført som støbejernsradiatorer og der forventes ingen problemer med disse indenfor de næste 10 år. Automatik Varmeautomatikken er tilsluttet CTS. SfB nr: 57 Proces-/ komfortventilation Procesudsugning Der findes kun enkelte mindre rum-/punktudsugningsanlæg, samt et stinkskab. Anlægget er indreguleret og kontrolleres hvert 2 år. Der er monteret punktsugs-alarm på anlægget. GMO-laboratorium i rum pk2C blev i 2011 forsynet med shunt-down funktion for at udelukke risiko for krydskontaminering. Komfortventilation Flere af bygningerne er forsynet med komfortventilationsanlæg. Anlæggene 4 B og 6 A er lige så gamle som de bygninger de betjener, mens de øvrige anlæg er skiftet i løbet af de senere år. Der findes flere anlægstyper, rene friskluftindblæsningsanlæg, anlæg med friskluft og varmegenvinding, indblæsningsanlæg med friskluft og recirkulation, samt anlæg med både indblæsnings- og udsugningsventilatorer med recirkulation. I kælderen, bygning 9/10 er der placeret 4 anlæg i rum PK8 og VKI.

8 Side: 1.6 Anlæggene betegnes 4A, 4B, 6A og 6 B. Anlæg 6B, der betjener laboratorier for kvanteoptik i bygning 10, er af nyere dato med friskluft, køling og varmegenvinding. Anlæg 4A er udskiftet primo De øvrige 2 anlæg er indblæsningsanlæg med blandekammer og recirkulation i kælderen (anlæg 4B og 6A) i rum nr PK8 og VK1. Disse ventilationsanlæg har ingen udsugningsventilator, luften bortledes fra rummene via riste og betonkanaler i gulv. Betonkanalerne fører til anlæggenes blandekammer, hvor en del af luftmængden recirkulerer. Recirkulationens størrelse reguleres ud fra en ønsket blandingstemperatur vha. spjæld. Der er således i lange perioder en meget stor recirkulering af luftmængden. På tagetagen i bygning 2 er der i 2007 etableret ventilationsanlæg med genvinding. Anlægget betjener auditorierne A, B, C og D samt PC-lokalet, rum nr Cc3 og Cc5. Betonkanalerne er i stor udstrækning benyttet som føringsvej for elkabler. Det er af hensyn til brand og røgspredning meget uheldigt og ikke lovligt efter dagens regler, at kanalerne benyttes som føringsvej for elkabler. Det anbefales, at man fremover ikke anvender returkanalerne som føringsveje og at man ved fremtidige renoveringer af kabler sørger for, at demontere og bortfjerne alle kabler som ikke genanvendes. (Se i øvrigt afsnit om renovering af el-installationer) Generelt vil det være hensigtsmæssigt at foretage en rensning af ventilationskanaler, herunder især i bygning 2 og 4 hvor kanalerne er de oprindelige af ældre dato. Det anbefales på længere sigt ligeledes at udskifte anlæg 4B og 6A, herunder at etablere anlæg med ren udeluft og varmegenvinding. Anlæg 6A betjener den del af bygning 10/U-hallen der ikke er renoveret. Endvidere bør eksisterende bygningskanaler sløjfes og erstattes med nye kanaler. Der er i 2001 foretaget en brandteknisk gennemgang af bygningen og ventilationsanlæggene er forsynet med brand og røgspjæld i forbindelse med opdeling af kælderen i forskellige brandsektioner. Brand og røgspjældene er tilsluttet CTS-overvågning. Ventilationsanlæggene er endvidere forsynet med brandtermostater i forbindelse med implementeringen af CTS-anlæg. Alle anlæg styres og overvåges via CTS-anlæg. Indtag/afkast placering I 2001 er der etableret nyt luftindtag og afkast for ventilationsanlægget 6B der betjener halvdelen af bygning 10. SfB nr: 58 Teknisk isolering, rørmærkning, asbest Intet at bemærke.

9 Side: 1.7 SfB nr: 63 Stærkstrømsinstallation Til el-forsyning af NBI- er der etableret 3 stk. stikledninger fra Københavns Energi. 1 stk. til forsyning af Blegdamsvej stk. til forsyning af Blegdamsvej stk. forsyning af Blegdamsvej 21. De første to er forsynet direkte fra transformerstation og installationen er udført som TN-S system. Forsyningen til Blegdamsvej 21 er ny og er etableret fra kabelskab udenfor nr. 21. Installationen er udført som TN-C-S system Der er umiddelbart ingen forsyningsproblemer. Hovedtavler Der er tre hovedtavler på NBI. I bygning 13, kælderetagen er der etableret en ny pladekapslet Tabula-tavle mrk. M.13.K01, der forsyner bygn. 13 og 13A. I kælderen bygn. 12 er der en ældre pladekapslet tavle mrk. F.12-K-01 og 02, der forsyner bygn. 12 og 12A. I kælderetagen bygn. 4 er der en nyere pladekapslet Tabula-tavle mrk. G.04-K-06, der forsyner de øvrige bygninger. 1 til 10 og EDB-tavler i bygning 12 og 12A. Der er i år 2002 udført termografering og rengøring af de tre hovedtavler. Termograferingen viste at tavlerne er i god stand. Eksisterende cyklotron tavle fungere primært som målerfelt og kan ikke umiddelbart nedlægges da der også udgår et par enkelt hovedledninger. Gruppetavler Gruppetavlerne på NBI er efter en gennem gribende sanering kraftigt reduceret, således at der nu kun forefindes pladekapslede tavler og UG-gruppetavler. Tavlerne er en blanding af ældre og nyere tavler som alle er i god stand. I forbindelse med tavlesaneringerne er forsyningssystemet ændret til et TN-S system d.v.s. at der er fremført separat PE-leder (jordledning) til alle tavler. Herved er der opnået bl.a. at tavlerne der forsyner almindelige installationer, får samme jordingssystem som tavler for EDB-udstyr, og dermed samme potentiale. I 1999 er gennemført en registrering af tavlerne og deres forsyningsforhold. Tegningen ( Hovedledningsdiagrammet ) er løbende under revision pga. de seneste nedlægninger og sammenlægninger af tavler. Termofotografering af tavlerne udføres ved 1 års gennemgangen. Kraftinstallationer

10 Side: 1.8 I forbindelse med renoveringen i 1998, er kraftinstallationerne i de berørte områder udskiftet og opgraderet til nutidens standard. I de øvrige områder er kvaliteten af installationerne af varierende karakter. Lysinstallationer og armaturer Lysinstallationerne er i flere områder de oprindelige, udført som en delvis skjult rørinstallation med klemlister i gangarealer og ledninger med stofisolering, der er gennemført isolationsmålinger af installationerne som har indikeret et større behov for renovering af lysinstallationerne. Udskiftningen af stofledningerne er påbegyndt. Med hensyn til armaturer er der i de senere år skiftet til nye lysrørsarmaturer med HF-forkoblinger. I år 2010 er der gennemført en større udskiftning af belysningsarmaturer med HF-forkobling hele bygn. 7 er renoveret samt ganglinier i bygn. 2, 12 og 13. I år 2006 er belysningen i flere af undervisningsrummene og auditorierne bestykket med PIR-føler (Persontilstedeværelsesføler) som skal forhindre belysningen i at stå tændt unødigt. Nød-elanlæg Der er etableret et UPS-anlæg i år 2001 til backup af det centrale EDB-anlæg. El-installationer jordet Til beskyttelse imod indirekte berøring, er der i nye installationer og el-tavler etableret fejl-strømsafbrydere. Ellers er beskyttelsen udført med smeltesikringer. Generelt er der i 2000 etableret fejlstrømsafbrydere foran installationerne i UVlokaler. Alle tavler er i 2007 gennemgået i forbindelse med myndighedskravet i stærkstrømsbekendtgørelsen afsnit 8 nr. 4.1 Krav om supplerende beskyttelse med HPFIafbryder i eksisterende installationer. Køkkeninventar I køkkenet anvendes et komfur med almindelige elopvarmede kogeplader, der har en lang opvarmningstid. Komfurets ovn benyttes aldrig. Automatisk flagspil Der er etableret et fuldautomatisk flagspil på taget af bygn.2. Flagspillet er tilsluttet CTS-anlægget hvori der er indlagt et kalenderprogram for de officielle flagdage som ønskes markeret. Flagspillet kan også automatisk flage på halv. Foruden de faste flagdage kan driften indlægge særlige dage, som NBI selv ønsker markeret. SfB nr: 64 Svagstrømsinstallation Der er ikke specielle problemer med svagstrømsinstallationerne på NBI, netværks installationer udført som PDS-netværk er påbegyndt i enkelte bygninger, øvrige steder er EDB-netværk og telefoni adskilt.

11 Side: 1.9 Det lokale telefon-kaldesystem er et ældre system som ikke udbygges længere men nedtages i områder som renoveres. SfB nr: 65 Føringsveje I de områder, hvor der ikke er renoveret i 1998, er føringsvejene herunder kabelgravene generelt meget mangelfulde, og de synes overfyldte. Specielt i forbindelse med etablering af ny PDS-kabling, mangler der føringsveje, hvilke bevirker en uhensigtsmæssig føring af kablerne. I forbindelse med CTS projektet blev der etableret en ny føringsvej i underetagen mellem bygn.2 og 4 det anbefales fortsat at udbygge og etablere et struktureret føringsvejssystem. I år 2000 er der gennemført en brandisolering af føringsvejene. SfB nr: 66 Elevator Der er opstillet 4 elevatorer og 1 lift i Instituttet. Renovering af elevator i bygning 12 er udført i 2005, renoveringen omfattede nyt spil og styring samt renovering af elevatorstol. I elevatorspilrummet i bygning 7 (K) findes vand-, varme- og afløbsledninger. Ledningerne er kun i nogen grad skærmet mod elevatorspillet, hvilket ikke er i overensstemmelse med gældende krav for elevatorspilrum. Der bør tages højde for nuværende krav ved renovering af disse ledninger. SfB nr: 67 CTS-anlæg Der er etableret Honeywell CTS-styring på begge varmecentraler samt alle ventilationsanlæg med tilhørende zonevarmeflader. Desuden er samtlige tekniske alarmer overført til CTS anlægget. SfB nr: 68 ADK, ABA, m.m. Der er i 2008 etableret et nyt adgangskontrolanlæg der dækker samtlige adgangsdøre til instituttet samt enkelte indvendige døre. Anlægget er nu kompatibelt med KU`s overordnet administrative system. Brandalarmeringsanlæg Der forefindes ingen brandalarmeringsanlæg på instituttet. I flugtveje fra kælderetagen er der i år 2000 etableret et varslingsanlæg.

12 Side: 1.10 Varslingsanlæggets individuelle zoner er tilsluttet CTS-overvågning. ABDL- døre Der er i år 2001 og 2003 etableret en del ABDL-døre i forbindelse med en brandteknisk gennemgang af bygningen. Alle eksisterende ABDL-døre er tilsluttet CTS-overvågningen og lukkes i aften/ natte timer automatisk af CTS-anlægget. Nød- og panikbelysning Der er nød- og panikbelysning ved større trapper. Nød og panikbelysningen er udbygget i år 2003 således at der er dækning i kælderetagen. I 2011 er samtlige Kpunkter opdateret med 12V nødforsyning.

13 Bygnings navn: Blegdamsvej / Niels Bohr Instituttet Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 752 Side: EKJ ESE VEDLIGEHOLDELSESSYN 52 Spilde-/ Regn-/ drænvandssystem ( Prioritet 3 ) Bygn.: 4 Udskiftning af faldstammer, bygn og 5 Eksisterende faldstammer er de oprindelige. Nogle faldstammer er ikke i brug mens andre, der er i brug, trænger til udskiftning. Døde ledninger fjernes i forbindelse med renovering. I bygning 5 er der kun en tilbage som er placeret skjult i væggene. Øvrige er døde ledninger ( Prioritet 1 ) Bygn.: 7 Udskiftning af faldstammer, bygn Eksisterende faldstammer er de oprindelige. Nogle faldstammer er ikke i brug mens andre, der er i brug, trænger til udskiftning. Døde ledninger fjernes i forbindelse med renovering ( Prioritet 2 ) Bygn.: 12 Udskiftning af faldstammer, bygn , 12A og 13 Eksisterende faldstammer er de oprindelige. Nogle faldstammer er ikke i brug mens andre, der er i brug, trænger til udskiftning. Døde ledninger fjernes i forbindelse med renovering. I 2012 er 1 ug af 3 faldstammer udskiftet i bygning 13. Økonomien er reduceret i forhold til dette. 53 Brugsvand ( Prioritet 1 ) Bygn.: 3 Udskiftning af brugsvandsinstallation i kældre, bygn , 4 og 5 Kælderledninger i Blegdamsvej er tærede, dimensioner for store og cirkulationen fungerer ikke optimalt. I projektet er indeholdt registrering og optegning af hele anlægget (752-1 til ) samt udskiftning af anlægget i bygn ( Prioritet 2 ) Bygn.: 12 Udskiftning af brugsvandsinstallation i kældre, bygn og 12A Installationen i kældre i Blegdamsvej er af ældre dato og det må påregnes at installationen bør udskiftes indenfor de næste 5 år grundet tæringer. I projektet er indeholdt registrering, optegning og udskiftning. I 2012 blev installationen delvist udskiftet af driften. Det vil sige, projektet rettes til kun at omfatte hovedledning for varmt brugsvand og cirkulation.

14 Bygnings navn: Blegdamsvej / Niels Bohr Instituttet Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 752 Side: EKJ ESE Varme og fjernvarme ( Prioritet 2 ) Bygn.: 5 Udskiftning af radiatoranlæg, bygn , 12, 12A, 13 og 13A Grundet ælde må det forventes at udskifte pladejernsradiatorer. Det anbefales at indbygge strengreguleringsventiler på rørsystemet under samme projekt. Det må forventes at rørisoleringen på varmerør er asbestholdig ( Prioritet 1 ) Bygn.: 12 Udskiftning af ventiler på fordelingsledninger på loft, bygn og 12A Afspærringsventiler anbefales udskiftet pga. manglende funktionsduelighed ( Prioritet 2 ) Bygn.: 4 Etablering af radiatorer i bygn. 4, kælder. Etablering af radiatorer i bygning 4 kælder, så behov for opvarmning via ventilationsanlæg udgår. Udføres med fordel sammen med pkt Projektet var netop igangsat ved ingeniørsynet Proces- / komfortventilation ( Prioritet 1 ) Bygn.: 4 Nyt ventilationsanlæg 4B, bygn , -7 og -9 Ventilationsanlæg 4B udskiftes til nyt anlæg med varmegenvinding og friskluft. Anlægget har tidligere fungeret som opvarmningsanlæg for bygn. 4, 6 og 9. Der er etableret radiatorer i bygn. 6 og 9 og projektet omfatter nu kun ventilation. Radiatorer i bygn. 4, kælder fremgår af nyt særskilt pkt. Projektet var netop igangsat ved ingeniørsyn Stærkstrøminstallation ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Termofotografering af hovedtavler samt kontrol af fasebelastning, bygn. 752 Det anbefales at termografere hovedtavler regelmæssigt. Termograferingen er foretaget i år 2004 næste termograferingen foretages igen i år ( Prioritet 2 ) Bygn.: 12 Udskiftning af stofledninger, bygn Installationerne i kælderetagen er delvis defekte. I stor udstrækning er installationen den oprindelige, udført med stofledninger og fremført i klemlister. Det anbefales at udskifte stofledningerne.

15 Bygnings navn: Blegdamsvej / Niels Bohr Instituttet Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 752 Side: EKJ SPP ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Udskiftning af lysrørsarmaturer til nye med HF-forkobling i kontorområder, bygn , 12 og 13 Generelt udskiftning af lysrørsarmaturer til nye med HF-forkobling, da der forefindes et stort antal armaturer med standard forkoblinger. Samtidig bør der foretages en vurdering af belysningsniveauet under udskiftningen således at der vælges en wattage, der passer til det aktuelle rum. Ganglinier er medtaget i år2010 resten i kontorområder m.m. restere stadigvæk ( Prioritet 1 ) Bygn.: 7 Etablering af nye kraftinstallationer, bygn Det anbefales, at der etableres nye kraftinstallationer, udført med nye installationskanaler langs facader, således at unødvendige forlængerledninger til forsyning af kontor-udstyr m.m. kan undgås. Når projektet opstartes bør ny PDSinstallatione medtages ( Prioritet 1 ) Bygn.: 12 Opgradering af serverrum iht. DS484, Bygn Etablering af AIA-anlæg, ADK-anlæg, ABA-anlæg, Inergen.anlæg, fugt-føler og videoovervågning iht. DS ( Prioritet 1 ) Bygn.: 13 Opgradering af serverrum iht. DS484, Bygn Etablering af AIA-anlæg, ADK-anlæg, ABA-anlæg Inergen.anlæg, fugt-føler og videoovervågning iht. DS ( Prioritet 1 ) Bygn.: 5 Isolations måling af lys-installationer m.m., bygn , -9 og -12 Installationen indeholder stofledninger hvorfor det anbefales at isolations teste ledninger ( Prioritet 1 ) Bygn.: 6 Udskiftning af 48 belysnings armaturer i bygn Udskiftning af belysningsarmaturer i følgende rum nr Hk8 126m2, Hk1 46m2, Hk 1a 12m2, Hk 10 20m2 alle rum til fysikøvelser - udskiftning af 48 stk. lysstofarmaturer ( Prioritet 1 ) Bygn.: 2 Udskiftning af 20 belysnings armaturer i bygn Udskiftning af belysningsarmaturer i følgende rum nr Cc3 79m2 pc øvelser, kontorer02-2-cc8, 9, 10, 11, 12 - udskiftning af 20stk. lysstofarmaturer.

16 Bygnings navn: Blegdamsvej / Niels Bohr Instituttet Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 752 Side: EKJ SPP ( Prioritet 2 ) Bygn.: 4 Udskiftning af stofledninger., bygn og 5. Der resterer fortsat stofledninger tilbage i bygn. 5 (tagetagen), samt i bygn. 4 kælderetagen. Stofledningerne anbefales udskiftet ( Prioritet 2 ) Bygn.: 9 Udskiftning af stofkabler, bygn Der resterer fortsat stofkabler tilbage i kælderetagen. Stoflkabler anbefales udskiftet til nye plastkappe isoleret ledninger ( Prioritet 1 ) Bygn.: 13 Udskiftning samt flytning af gruppetavle i stueetagen, bygn Eksisterende gruppetavle er placeret i fælles flugtvej, for højt og kan ikke aflåses. Kravene er skærpet i forbindelse med el-sikkerheds kontrol af et nærliggende Auditorium. Såfremt auditoriet nedlægges eller lokalerne får anden anvendelse, bortfalder kravet til gruppetavlen ( Prioritet 2 ) Bygn.: 3 Udskiftning af belysnings armaturer, bygn og -10 Udskiftning af belysnings armaturer i bygn. 3, 1 sal samt i bygning 10 ( K1) ( Prioritet 2 ) Bygn.: 9 Udskiftning af stofledninger, bygn , 12 og 13 Der resterer fortsat stofledninger tilbage i bygn. 9 ( kælderetagen) bygn. 12 og 13 ( alle trappe opgange). Stofledningerne anbefales udskiftet 64 Svagstrømsinstallation ( Prioritet 2 ) Bygn.: 12 Etablering af PDS-kabling kategori 7/F, Bygn , 12A og 13. Bygn , 12A og 13. Etablering af PDS-kabling kategori 7/F i udvalgte områder. Basseret på ca. 120 PDS-stik ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Etablering af PDS-kabling kategori 7, Bygn , 3, 7 og 10. Bygn , 3, 7 og 10. Etablering af PDS-kabling kategori 7 økonomi delen er basseret på ca. 100 stk

17 Bygnings navn: Blegdamsvej / Niels Bohr Instituttet Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 752 Side: EKJ SPP Føringsveje ( Prioritet 1 ) Bygn.: 1 Flytte kabelinstallationer væk fra kanal-systemet, bygn. 752 Flytte kabelinstallationer ( brændbelastning ) væk fra kanal-systemet Evt. indkapsling af installationerne ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Etablering af nye føringsveje, bygn. 752 Det anbefales at udbygge og etablere et struktureret føringsvejssystem, bestående af lodrette føringsveje på trapper og et føringsvejssystem i kælderetagen, der kan forbinde de lodrette føringsveje. 66 Elevator ( Prioritet 1 ) Bygn.: 7 Renovering af elevator nr. 5208, bygn Elevator 5208 i bygning 7 ( K ) renoveres. Renoveringen bør omfatte ny styring og nyt spil samt renovering af elevatorstol. Efter nye regler skal fangindretning udskiftes og der skal etableres buffer under elevatorstol ( Prioritet 1 ) Bygn.: 13 Renovering af elevator, bygn Elevator nr i bygning 13 (M&O) bør hovedrenoveres. Renoveringen bør omfatte ny styring og nyt spil samt renovering af elevatorstol. Efter nye regler skal fangindretning udskiftes og der skal etableres buffer under elevatorstol ( Prioritet 3 ) Bygn.: 12 Nedlæggelse af lift. bygn og -13 Udendørs lift ønskes nedlagt. 67 CTS-anlæg ( Prioritet 2 ) Bygn.: 2 Gennemgang af CTS-anlæg, bygn Der er behov for en generel gennemgang af CTS-anlægget mht. justering af alarmgrænser m.m. i bygn ADK, ABA, mm ( Prioritet 2 ) Bygn.: 1 Udbygning af eksisterende varslings-anlæg, bygn. 752 Udbygning af eksisterende varslings-anlæg til at omhandle hele komplekset, bygn. 752.

18 Bygnings navn: Blegdamsvej / Niels Bohr Instituttet Dato: Rådgiver: Bygnings nr: 752 Side: EKJ SPP ( Prioritet 2 ) Bygn.: 13 Udbygning af eks. ADK-anlæg med 2 døre, bygn Udbygning af eks. ADK-anlæg med 2 døre ved 13 og 13A.

19 Side: MYNDIGHEDSKRAV Sorteret efter SfB-nr. indsættes lange projektbeskrivelser fra synsdatabasen. (Disse sider udskrives af BYG ved udtræk af synsdatabasen)

20 Side: MILJØFORHOLD 4.1 Drøftelse af alle aktuelle sager vedrørende miljøpåbud med et bygnings teknisk anlægsmæssigt forhold: Ingen bemærkninger. 4.2 Tilsynets iagttagelser og forslag: Ingen bemærkninger. 4.3 Indsamling af brugeroplysninger om, hvor der findes restasbest i forbindelse med tekniske anlæg: Ingen bemærkninger. 4.4 Vurdering af asbestens tilstand/indkapslingen heraf: Ingen bemærkninger. 4.5 Vurdering af mærkningen/advarselsskiltningen: Ingen bemærkninger.

21 Side: APV, UMV OG ARBEJDSMILJØFORHOLD Sorteret efter SfB-nr. indsættes lange projektbeskrivelser fra synsdatabasen. (Disse sider udskrives af Campus Plan & Byg ved udtræk af synsdatabasen)

22 Side: ØVRIGE FORHOLD DRØFTET UNDER SYNET 6.1 Vandbassinet bliver fjernet, hvorfor der skal påregnes fjernet en del installationer i terræn m.m. 6.2 Rengøringspersonale klager over mange forlængerledninger. 6.3 I bygning 7 klager brugerne samt rengøringspersonalet over mange forlængerledninger.

23 SfbNr Syns nr. Bygnnr. SynsBeskriv Overslag Alle beløb er kr. x eksl. moms.

24 Alle beløb er kr. x eksl. moms.

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 704. Fiolstræde 4-6. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 704. Fiolstræde 4-6. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 704 Fiolstræde 4-6 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Fiolstræde 4-6, 1171

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,3 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 701 Bispetorvet 1-3 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Bispetorvet 1-3, 1167

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 783,3 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Rolighedsvej 23,

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,2. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 11, 12, 20, 50, 51)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,2. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 11, 12, 20, 50, 51) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,2 Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 11, 12, 20, 50, 51) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Bygnings navn: Kirkegårdsvej 3AB Dato:

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 705 Fiolstr.10,St.K.18 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Fiolstræde 10 /

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 713 Købmagergade 52 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Købmagergade 52, 1150

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 719. Studiegården. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 719. Studiegården. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 719 Studiegården EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Studiestræde 6, 1467 København

Læs mere

Ingeniørsyn BYGNING NR. 703 2013 Metropolitanannekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn BYGNING NR. 703 2013 Metropolitanannekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 703 Metropolitanannekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: BREDGADE 62 Dato: 15.02.2013 BREDGADEKOMPLEKSET

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,2 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 868. Peter Bangsvej 36. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 868. Peter Bangsvej 36. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 868 Peter Bangsvej 36 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Peter Bangs Vej 36,

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 784,2 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,4. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 30)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,4. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 30) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,4 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 30) EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse:

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 786,3 Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Bygnings navn: Kirkegårdsvej

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 785 Område 5, Djursland / Eldrupgaard Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Eldrupvej 2, Løvenholm 8963

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 711 Købmagergade 44-46 EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Købmagergade 44-46,

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 788,1. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 1-18 og 40-41 og 55-89)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 788,1. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 1-18 og 40-41 og 55-89) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 788,1 Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 1-18 og 40-41 og 55-89) Alectia A/S Teknikerbyen 34 2830 Virum Tlf 88 19 10 00 Fax 88 19 10 01 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 753 Teilumbygningen Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Teilumbygningen Dato: 15.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712. Købmagergade 50. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 712 Købmagergade 50 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Trinitatis Annekset, Købmagergade

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 716. Sankt Peders Stræde 19. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 716. Sankt Peders Stræde 19. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 716 Sankt Peders Stræde 19 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Sankt Peders Stræde 19 Dato:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 872. Gothersgade 160. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 872. Gothersgade 160. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 872 Gothersgade 160 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Gothersgade 160 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Ingeniørsyn BYGNING NR. 709 2013 Gothersgade 140/ØF2A EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn BYGNING NR. 709 2013 Gothersgade 140/ØF2A EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 709 Gothersgade 140/ØF2A EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Gothersgade 140

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 709. Gothersgade 140/ØF2A. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 709. Gothersgade 140/ØF2A. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 709 Gothersgade 140/ØF2A Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Gothergade 140 Øster Farimagsgade

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,3. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,3 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 50, 51) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Rolighedsvej

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 722 Sølvtorvskomplekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Sølvgade 83, 1353

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850. Kristiansminde Gl. Skovridergaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850. Kristiansminde Gl. Skovridergaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 850 Kristiansminde Gl. Skovridergaard Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Kristiansminde

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 721. Studiestræde 34. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 721. Studiestræde 34. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 721 Studiestræde 34 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Studiestræde 34 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 708. Botanisk Museum. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 708. Botanisk Museum. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 708 Botanisk Museum Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Botanisk Museum, Gothersgade 130

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724. Øster Voldgade 3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724. Øster Voldgade 3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 724 Øster Voldgade 3 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Øster Voldgade 3 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 771 DIKU. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 771 DIKU. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 771 DIKU EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: UNIVERSITETSPARKEN 1-3 Dato: 15-02-2013 DIKU Rådgiver:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 760. Nørre Allé 8

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 760. Nørre Allé 8 Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 760 Nørre Allé 8 Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Nørre Allé 6-8 Dato: 15.02.2013

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705. Fiolstr.10,St.K.18. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 705 Fiolstr.10,St.K.18 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: FIOLSTRÆDE 10 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Besigtigelse Der er foretaget besigtigelse af 3 boliger og fællesområder inkl. varmecentraler tirsdag d. 4. april 2016.

Besigtigelse Der er foretaget besigtigelse af 3 boliger og fællesområder inkl. varmecentraler tirsdag d. 4. april 2016. NOTAT NOTAT NR: 01 Indledende undersøgelser Sag: E/F Vigerslev Engpark VVS-installationer Ejendom: Vigerslevvej 310-344, 2500 Valby Udarbejdet af: Michael D. Andersen Dato: 18.04.2016 Sag nr.: 162251A

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 777. Tagensvej 16. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 777. Tagensvej 16. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf. Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 777 Tagensvej 16 Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 Bygnings navn: Tagensvej 16 Dato: 01.03.2013 Rådgiver: Mikkelsen

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 703. Metropolitanannekset

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 703. Metropolitanannekset Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 703 Metropolitanannekset Arkitektfirmaet C.F.Møller A/S Danneskiold-Samsøes Allé 28 1434 København K Tlf.: 32 88 78 44 Fax: 32 88 78 99 Bygnings navn: Bredgadekomplekset Dato:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,3. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,3 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Tjenesteboliger (bygn. 8, 9, 28, 29, 30) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax:

Læs mere

1 of 6. Energirapport. Indsatskatalog for energioptimering hos Syddjurs Kommune, Kolind Central Skole. Udarbejdet af: Henrik Ernst

1 of 6. Energirapport. Indsatskatalog for energioptimering hos Syddjurs Kommune, Kolind Central Skole. Udarbejdet af: Henrik Ernst 1 of 6 Energirapport Indsatskatalog for energioptimering hos Syddjurs Kommune, Kolind Central Skole Udarbejdet af: Henrik Ernst 2 of 6 Syddjurs Kommune Kolind Central Skole 1. Indledning I et samarbejde

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4. Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 783,4 Område 3, Rolighedsvej 23 (bygn. 60, 61, 62) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Side: 1.1 ARKITEKTSYN

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 759. Rockefellerkomplekset

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 759. Rockefellerkomplekset Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 759 Rockefellerkomplekset EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings nr.: 759 FGL / SPP Side: 1.1 INGENIØRSYN

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711. Købmagergade 44-46. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 711 Købmagergade 44-46 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Købmagergade 44-46 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 56 Varme. Revision: 2014.07.01

Hospitalsenheden Horsens Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 56 Varme. Revision: 2014.07.01 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Bips nr. 56 Varme Revision: 2014.07.01 Indholdsfortegnelse 56.1 Varmecentraler/forsyningsanlæg... 3 56.1.1 Indledning... 3 56.1.2 Generelle principper... 3 56.1.3 Installation/udførelse...

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785. Område 5, Djursland / Eldrupgaard. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 785 Område 5, Djursland / Eldrupgaard Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Eldrupgård Dato:

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 788,2. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 34, 44, 45, 51, 52, 53, 54)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 788,2. Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 34, 44, 45, 51, 52, 53, 54) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 788,2 Område 8, Tåstrup, Højbakkegård Allé (bygn. 34, 44, 45, 51, 52, 53, 54) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39

Læs mere

Hadsten Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Hadsten Skole. Projektkatalog. Answers for energy Hadsten Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 790,2. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 790,2 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 17, 18) Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 Bygnings navn: Nørre Allé

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,2. Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 784,2 Område 4, Nødebo, Nødebovej 77, Værksteder (bygn. 20, 22, 23, 25, 26) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39

Læs mere

E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde

E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde E/F Rosagården 1-5, 4000 Roskilde Registrering af rørinstallationer Februar 2016 Norconsult Wessberg A/S Rådgivende ingeniørfirma Herlev Bygade 14 2730 Herlev Rapport Dato 25.02.2016 Sag 157421 Ini LM

Læs mere

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA

OUH Ventilation KGA idéoplæg. Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA OUH Ventilation KGA idéoplæg Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA Dato: 06. juni 2014 IDÉOPLÆG Etablering af øget ventilationskapacitet til KGA på OUH ORIENTERING På OUH i afsnit for KGA (Klinisk

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 727 KUA. Hou + Partnere Arkitekter A/S Adelgade 15 1304 København K Tlf.: 33 93 22 66 Fax: 33 64 05 20

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 727 KUA. Hou + Partnere Arkitekter A/S Adelgade 15 1304 København K Tlf.: 33 93 22 66 Fax: 33 64 05 20 Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. KUA Hou + Partnere Arkitekter A/S Adelgade 15 1304 København K Tlf.: 33 93 22 66 Fax: 33 64 05 20 KUA / Njalsgade 74-108 Hou + Partnere Bygnings nr.: 1.1 ARKITEKTSYN 2013

Læs mere

Korsholm Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Korsholm Skole. Projektkatalog. Answers for energy Korsholm Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. H.C. Ørsted Instituttet Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 HC ØRSTED INSTITUTTET 01.03.2013 Mikkelsen arkitekter

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 702. Botanisk Have. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 702. Botanisk Have. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 702 Botanisk Have EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Øster Farimagsgade 2B

Læs mere

BUDGETOVERSIGT. Budgetoversigt. Arbejder der bør udføres inden for de næste 2-5 år. Arbejder der bør udføres straks

BUDGETOVERSIGT. Budgetoversigt. Arbejder der bør udføres inden for de næste 2-5 år. Arbejder der bør udføres straks BUDGETOVERSIGT Peter Jahn & Partnere A/S Hjalmar Brantings Plads 6, 2100 København Ø, tlf.: 35 43 10 10 Sagsnavn: Alléhusene Sags nr. 14.3557.60 Økonomisk oversigt over budgetramme Dato: 23. april 2014

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 722. Sølvtorvskomplekset. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. Sølvtorvskomplekset Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Sølvtorvskomplekset 01.02.2013 Rørbæk og Møller

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789. Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789. Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 789 Område 9, Tåstrup, Snubbekorsvej (bygn. 1-12) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Rørrendegård

Læs mere

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE

PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA ApS Råbrovej 36, 2765 Smørum, tlf Mail: 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE 07 - Forundersøgelse Skenkelsø Mølle EGEDAL KOMMUNE PALUDAN & RAMSAGER ARKITEKTFIRMA 23.11.2018 1 Bygning: Skenkelsø Mølle Adresse: Maglehøjvej 42, 3650 Ølstykke Møllen Bygningsdele, som skal vurderes:

Læs mere

Vedligeholdelsesplan 2012 AB Stenhuggergården 03.2127.40

Vedligeholdelsesplan 2012 AB Stenhuggergården 03.2127.40 Vedligeholdelsesplan 2012 AB Stenhuggergården 03.2127.40 01 - Tag Karakter 2-3 Eftergang af tag Eftergang af inddækninger, taghætter og murværk på tag B 5 25-30 år 5 02 - Kælder og fundament Karakter 3-7

Læs mere

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården

Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Budget for diverse opgaver til udførelse på ejendommen AB Lindegården Bygningsdel Tag Taget er udført i tagpap på brædder. Taget har en hældning på 10 grader (jf. tegningerne), og bæres af gitterspær.

Læs mere

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING

1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING 1 ANNA TROLLES SKOLE - RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger hvoraf 3 bygninger er sammenbyggede og én bygning er en pavillon-bygning. Bygning 1 1953 Gymnastiksal Bygningen

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 772. H.C. Ørsted Instituttet Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 772 H.C. Ørsted Instituttet EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Side: 1.1 INGENIØRSYN 2013 Adresse: Universitetsparken

Læs mere

Cecilie Nielsen mail@cecilienielsen.dk

Cecilie Nielsen mail@cecilienielsen.dk Cecilie Nielsen mail@cecilienielsen.dk Københavns Energi A/S Varme & Bygas Salg og Service CVR-nr: 1007 3022 Telefon Fax Direkte E-mail Dato Journal nr. +45 3395 3395 +45 3395 2012 +45 3395 3019 lope@ke.dk

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 848. Salten Skov Laboratoriet

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 848. Salten Skov Laboratoriet Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 848 Salten Skov Laboratoriet Bygnings navn: Salten Skov Dato: 19.10.2012 Rådgiver: Kjaer & Richter A/S Bygnings nr.: 848 Side: 1.1 ARKITEKTSYN 2013 Adresse: Ryvej 13, 8563

Læs mere

Tekniske standarder Afsnit 3 - bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand 10. udgave

Tekniske standarder Afsnit 3 - bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand 10. udgave OUH O D E N S E U N I V E R S I T E T S H O S P I T A L SVENDBORG SYGEHUS Afsnit 3 - bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand 10. udgave 10. januar 2014 Indholdsfortegnelse 53.11 Brugsvandsproduktion...

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,3. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 20-26)

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,3. FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 20-26) Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 790,3 FARMA, Universitetsparken 2 (bygn. 20-26) EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: Universitetsparken

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand. Revision: 2014.07.01

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand. Revision: 2014.07.01 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2014.07.01 Indholdsfortegnelse 53.1 Forsyningsanlæg - brugsvandsproduktion... 3 53.1.1 Indledning... 3 53.1.2 Generelle principper... 3 53.1.2.1 Brugsvand

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 701. Bispetorvet 1-3. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 701 Bispetorvet 1-3 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Bispetorv 1-3 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Søllerød Park Registreringsrapport for VVS- og ventilation 2.Pris- og Tids-indikation marts 2012

Søllerød Park Registreringsrapport for VVS- og ventilation 2.Pris- og Tids-indikation marts 2012 1 Opsummering Pris-indikation Pris-indikation: Nedenstående er pris-indikationer ikke budgetpriser. De efterfølgende økonomiske vurderinger er baseret på de under hvert afsnit nævnte forudsætninger samt

Læs mere

Fællesskolen Hammelev Sct. Severin

Fællesskolen Hammelev Sct. Severin Beskrivelse / STED Fællesskolen Hammelev Sct. Severin Afdeling SSS Varme/ventilation: Udskiftning af hoved ventilations anlægget i Bygning A. D og C. Udskiftning af induktionskabinetter til radiatorer.

Læs mere

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37

Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Sags nr.: 267500 Dato: 2016-11-10 Byggeprogram Kvindehuset Gothersgade 37 Renovering af kvindehuset i Gothersgade 37 Huset bliver i dag brugt til flere forskellige funktioner blandt andet butik, cafe,

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5. Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5. Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 781,5 Område 1, Bülowsvej 17 (bygn. 36, 71, 72, 73, 81, 82) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings

Læs mere

Søndervangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Søndervangsskolen. Projektkatalog. Answers for energy Søndervangsskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3

Læs mere

Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst.

Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst. Standardværdikatalog logbog - 2015 Logbogen ajour føres fortløbende ved hver ændring af standardværdikataloget. Seneste ændringer er listet øverst. Ændring 06.02.2015 Følgende ændringer er foretaget den

Læs mere

Baggrund. Brugsvandsopvarmningen kan i disse tre varianter være enten med varmtvandsbeholder eller med brugsvandsveksler.

Baggrund. Brugsvandsopvarmningen kan i disse tre varianter være enten med varmtvandsbeholder eller med brugsvandsveksler. Vejrkompensering hvilke krav gælder hvornår? Leon Buhl, Teknologisk Institut Baggrund Instituttet er blevet anmodet om at udarbejde et oplæg vedrørende fjernvarmeløsninger og vejrkompensering i form af

Læs mere

T I L B U D S L I S T E

T I L B U D S L I S T E T I L B U D S L I S T E Nyt ventilationsanlæg i behandlingsfløj på Sisimiut Sundhedscenter, B-152, Etape 1 Undertegnede hovedentreprenør tilbyder herved at udføre nedennævnte entreprise i henhold til udbudsmaterialet.

Læs mere

Lilleåskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Lilleåskolen. Projektkatalog. Answers for energy Lilleåskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 5 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

T I L B U D S L I S T E

T I L B U D S L I S T E T I L B U D S L I S T E Undertegnede hovedentreprenør tilbyder herved at udføre nedennævnte entreer i henhold til udbudsmaterialet: Hovedentree 1. Anstilling 2. Overført fra fordelingsliste nr. 1 side

Læs mere

Forklaring til sprogbrug ifm. fjernvarmeanlægget

Forklaring til sprogbrug ifm. fjernvarmeanlægget Forklaring til sprogbrug ifm. fjernvarmeanlægget Indhold Fjernvarmeanlæggets opbygning Split, Todelt, Unit Direkte, Indirekte Et-strenget eller To-strenget Brugsvandets opvarmningskilde Brugsvandets opvarmningsform

Læs mere

Forklaring til sprogbrug ifm. varmeanlægget

Forklaring til sprogbrug ifm. varmeanlægget Forklaring til sprogbrug ifm. varmeanlægget Indhold 1. Forside 2. Varmeanlæg: Flere delanlæg 3. Varmeanlæg: Opsætning (Split, Todelt, Unit) 4. Radiatorvand: Indirekte, Direkte 5. Radiatorvand: Vejrkompensering

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57)

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 786,3. Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 786,3 Område 6, Hørsholm/Aboretet (bygn. 14, 17, 18, 52, 53, 54, 55, 56, 57) Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39

Læs mere

Notat. Resumé Udskiftning af røranlæg. Gennemgang af VVS-anlæg på Engdalsvej Aarhus V. Til : Ejerforeningen Engdalsvej 71-73

Notat. Resumé Udskiftning af røranlæg. Gennemgang af VVS-anlæg på Engdalsvej Aarhus V. Til : Ejerforeningen Engdalsvej 71-73 Notat Gennemgang af VVS-anlæg på Engdalsvej 71-73 Aarhus V Til : Ejerforeningen Engdalsvej 71-73 Fra : Sweco Danmark A/S (Andreas Schrøder Kristiansen & Hans Jørgen Gjerløv) Bilag : Kopi til : 5. juli

Læs mere

Sten Ejsing A Rådgivende Ingeniørfirma A/S Skolegade 7 B, 3.tv. 8000 Århus C

Sten Ejsing A Rådgivende Ingeniørfirma A/S Skolegade 7 B, 3.tv. 8000 Århus C Sten Ejsing A Rådgivende Ingeniørfirma A/S Skolegade 7 B, 3.tv. 8000 Århus C Ejerforeningen Mejlgade 67-69 VChristian Ratenburg Mejlgade 67 *""- 8000 Århus G Århus den 19.10.99 21219/SHa/ltr Vedr.: Tilstandsvurdering

Læs mere

EIKR/SJS installationer inkl. vedligeholdsplan

EIKR/SJS installationer inkl. vedligeholdsplan Notat Sag E/F Søllerød Park. Projektnr.. 104723 Projekt Tilstandsvurdering af VVS-installationer Dato 2012-06-21 Emne Notat vedr. tilstandsvurdering af VVS- Initialer EIKR/SJS installationer inkl. vedligeholdsplan

Læs mere

Hejrevangens Boligselskab

Hejrevangens Boligselskab Hejrevangens Boligselskab Projektforslag vedr. ændring af blokvarmecentral 28-07-2009 HENRIK LARSEN RÅDGIVENDE INGENIØRFIRMA A/S GODTHÅBSVÆNGET 4 2000 FREDERIKSBERG Telefon 38104204 Telefax 38114204 Projektforslag

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 753. Teilumbygningen. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 753 Teilumbygningen EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: FREDERIK V's VEJ 9-11 Dato: 15.02.2013 Bygnings

Læs mere

Ulstrup Skole. Projektkatalog. Answers for energy

Ulstrup Skole. Projektkatalog. Answers for energy Ulstrup Skole Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer... 6 2.1.3 Varmeinstallationer...

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand. Revision:

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Bips nr. 53 Brugsvand og behandlet vand. Revision: Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2017.06.01 Indholdsfortegnelse 53.1 Forsyningsanlæg - brugsvandsproduktion... 4 53.1.1 Indledning... 4 53.1.2 Generelle principper... 4 53.1.2.1 Brugsvand

Læs mere

Bygningen Gældende lokalplaner: Lokalplan nr. 76 af maj 1992 og Lokalplan nr. 79 af november 1993.

Bygningen Gældende lokalplaner: Lokalplan nr. 76 af maj 1992 og Lokalplan nr. 79 af november 1993. Dato 2017-10-06 Center for Bygninger Frederiksberg Rådhus Smallegade 1, 4. sal 2000 Frederiksberg Ansøgning om byggearbejder på Værnedamsvej 7-9, 1819 Frederiksberg C Hermed fremsendes på vegne af bygherre,

Læs mere

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING

7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING 7 NØRRE AABY SKOLE RENOVERING OG GENOPRETNING Bygningsplan 1 Skolen består af 7 bygninger, hvoraf de 5 er sammenbyggede med forbindelsesgange. 5 bygninger er i ét plan, og 2 er med 2 etager. Bygningerne

Læs mere

Østervangskolen. Projektkatalog. Answers for energy

Østervangskolen. Projektkatalog. Answers for energy Østervangskolen Projektkatalog Answers for energy Indholdsfortegnelse 1 Forord... 3 1.1 Forudsætninger... 3 2 Eksisterende forhold... 4 2.1 Bygninger... 5 2.1.1 Klimaskærm... 5 2.1.2 Brugsvandsinstallationer...

Læs mere

Standarden om termisk isolering af tekniske instllationer er udkommet i en ny udgave: DS 452 3. udgave.

Standarden om termisk isolering af tekniske instllationer er udkommet i en ny udgave: DS 452 3. udgave. Ny DS 452 - Nye regler for teknisk isolering Standarden om termisk isolering af tekniske instllationer er udkoet i en ny udgave: DS 452 3. udgave. Standarden trådte i kraft 1. december 2013 med en overgangsperiode

Læs mere

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 802. Helsingør. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29

Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 802. Helsingør. EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Ingeniørsyn 2013 BYGNING NR. 802 Helsingør EKJ rådgivende ingeniører as Blegdamsvej 58 2100 København Ø Tlf.: 33 11 14 14 Fax: 33 93 13 29 Bygnings navn: HELSINGØR Dato: 15.02.2013 MARINBIOLOGISK LABORATORIUM

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 713. Købmagergade 52. Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 713 Købmagergade 52 Rørbæk og Møller Arkitekter ApS Jægersborg Allé 1A 2920 Charlottenlund Tlf: 39 40 10 11 Fax: 39 40 46 11 Bygnings navn: Købmagergade 52 Dato: 01.02.2013

Læs mere

Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6. F El-arbejde

Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6. F El-arbejde Summarisk el-beskrivelse side 1 af 6 F El-arbejde For arbejdet er følgende basisbeskrivelser gældende: bips B2.400, Basisbeskrivelse bygningsinstallationer bips B2.450, Basisbeskrivelse el Der skal udføres

Læs mere

DS udgave (1 december 2013)

DS udgave (1 december 2013) DS 452 3. udgave (1 december 2013) omgivende temperatur Opvarmningsanlæg: < 5 C. 1) > 5 C. 2) Koblingsledninger i samme rum som varmegiver - kl. 0 Koblingsledninger i andre rum end varmegiver, samt alle

Læs mere

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser

Få mere ud af din energirenovering. Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Få mere ud af din energirenovering Hvordan beboere i energirenoveret byggeri er afgørende for at opnå energibesparelser Energirenovering - hvad kan du forvente? Her er et overblik over, hvad du som beboer

Læs mere

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård

Facade mod Hendriksholm Boulevard. Hendriksholm Skole. Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Facade mod Hendriksholm Boulevard Hendriksholm Skole Hendriksholm Skole - Nordfl øjens skolegård Indskolingen Ombygning af indskolingen på Hendriksholm Skole - Projektforslag - juli 2015 Udarbejdet af

Læs mere

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 779. Biocentret. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.

Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. 779. Biocentret. Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf. Arkitektsyn 2013 BYGNING NR. Biocentret Mikkelsen arkitekter A/S Arne Jacobsen Allé 17, Ørestad City 2300 København S Tlf.: 24 45 53 60 Biocenter 01.03.2013 Mikkelsen arkitekter Bygnings nr.: JTO 1.6

Læs mere

Lavtemperaturfjernvarme. Christian Kepser, 19. marts 2013 Energi teknolog studerende. SFO Højkær

Lavtemperaturfjernvarme. Christian Kepser, 19. marts 2013 Energi teknolog studerende. SFO Højkær SFO Højkær Lavtemperaturfjernvarme Christian Kepser, 19. marts 213 Energi teknolog studerende Indledning Lavtemperatur fjernvarme er som nævnet antyder, fjernvarme med en lavere fremløbstemperatur. Fremløbstemperaturen

Læs mere

Renovering af fjernvarmeforsynet

Renovering af fjernvarmeforsynet Energiløsning store bygninger UDGIVET DECEMBER 2014 Renovering af fjernvarmeforsynet varmecentral Det anbefales at renovere en fjernvarmeforsynet varmecentral, hvis der er: Et højt varmeforbrug Dårlig

Læs mere

T I L B U D S L I S T E

T I L B U D S L I S T E T I L B U D S L I S T E Renovering af ventilationsanlæg på Maniitsoq Sygehus B-950 Undertegnede hovedentreprenør tilbyder herved at udføre nedennævnte entreer i henhold til udbudsmaterialet: Hovedentree

Læs mere