Resultatkontrakt for Center for Selvmordsforskning 2005

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Resultatkontrakt for Center for Selvmordsforskning 2005"

Transkript

1 1 Resultatkontrakt for Center for Selvmordsforskning Indledning Resultatkontrakten er en flerårig aftale mellem Socialministeriet og Center for Selvmordsforskning om mål og resultatkrav for centrets virksomhed fra og med 2005 til og med Kontrakten er ikke en aftale i juridisk forstand, men afstikker rammer og betingelser for centerets opgaveløsning og udvikling i kontaktperioden. Gældende lovgivning og hjemmelskrav, budget og bevillingsregler, overenskomster osv. skal følges, med mindre der på sædvanlig måde er skaffet hjemmel til afvigelse. Ved opstilling af resultatmål for 2005 er det tilstræbt, at det skal være muligt at gøre status ved årets udgang, herunder vurdere opfyldelsen samt kravets relevans i den efterfølgende kontraktperiode. Kontraktens overordnede mål er stabile inden for den fireårige periode. Resultatmålene i aftalen er fastsat under hensyn til de rammer og forudsætninger, der ligger til grund for budgetteringen på såvel finansloven som for centrets samlede budget. Centrets overholdelse af aftalen betinges af, at der ikke sker væsentlige ændringer i de ved aftalens indgåelse budgetmæssige forudsætninger. 2. Præsentation af Center for Selvmordsforskning Center for Selvmordsforskning er en selvejende institution under Socialministeriet. Centret, som er landsdækkende, blev dannet i 1989 og blev i 1999 en selvejende institution under Socialministeriet med det formål at drive forskning vedrørende selvmordsadfærd samt at formidle viden. Centret gennemfører forskning, registrering af selvmordsforsøg og selvmord og samler, koordinerer og formidler viden om selvmordsadfærd. Tillige har Centret fået forlænget en særskilt bevilling til gennemførelse af en uddannelsesplan, hvis mål er at implementere forebyggelsesperspektivet i relevante faggruppers grunduddannelser, videregående uddannelser samt efteruddannelser. Forlængelsen er gældende til (Bilag 3)

2 2 Centret fører to offentlige registre: Register for Selvmordsforsøg samt Register for Selvmord. Centret har siden 1994 haft status som WHO Collaborating Centre for Prevention of Suicide. Centrets organisation Centret udfører sin virksomhed med reference til en bestyrelse, der fastsætter dets mål og prioriteringer. Centrets bestyrelse har, som den øverste ledelse, det administrative og faglige ansvar for centret. Bestyrelsen udpeges for en fireårig periode, der følger det kommunale valgår. Den daglige ledelse varetages, efter delegation, af centrets leder under ansvar for bestyrelsen. Det faglige bindeled til Socialministeriet Udsatteenheden under Socialtfagligt Center i Socialministeriets departement er det centrale faglige bindeled til centret. Udsatteenheden har en repræsentant i bestyrelsen. Økonomisektionen under Center for Administration, Koncernstyring og tilskudsadministration i Socialministeriets departement har tilsynsforpligtelsen overfor Centeret. 2.1 Centrets mission Centerets mission er: Gennem såvel forskning som vidensformidling at gøre opmærksom på foranstaltninger, der kan bidrage til at forebygge selvmordsadfærd: Herunder: At drive årsagsorienteret forskning, som knytter an til danske samfundsforhold At deltage i international forskning At samle, koordinere og formidle viden om selvmordsadfærd og foreslå indsatsområder i det forebyggende arbejde. At bidrage til at formidle viden til de personalegrupper, der til daglig arbejder blandt de grupper, hvor risikoen for selvmord er høj 3. Centrets vision Vision Centrets overordnede vision er at opfylde missionen ved: At blive et stærkt tværfagligt forskningscenter, nationalt og internationalt og skabe et forskningsbaseret vidensgrundlag for stillingtagen til udviklingen af forebyggelsesinitiativer i bred forstand samt etablere et vidensgrundlag for specifikke faggrupper og frivillige inden for det sociale arbejde. Centret skal have ressourcer til at:

3 3 Drive tværfaglig forskning på et højt og anerkendt niveau, og under inddragelse af samfundsmæssige og humanistiske forskningsteorier indgå som samarbejdspartner i de sundhedsvidenskabelige forskningsmiljøer Vedligeholde og udbygge den videns- og erfaringsopsamling, der har været genereret siden udarbejdelsen af Forslag til handlingsplan til forebyggelse af selvmordsforsøg og selvmord i Danmark For at kunne realisere centrets mission og vision har Center for Selvmordsforskning som overordnet strategi at fastholde og udvikle centrets kerneydelser: Centret har 3 faglige hovedområder: 1. Forskning 2. Registre 3. Vidensformidling Centrets faglige hovedområder understøttes af centerets daglige administration og økonomistyring. 4. Overordnede mål og strategi For hvert fagligt hovedområde har centret en række målsætninger og strategier med henblik på at indfri de langsigtede strategiske målsætninger og centrets overordnede vision og mission. A. Forskning Den overordnede strategiske målsætning for centrets forskningsaktiviteter er: Centrets forskning skal anvendes som grundlag for stillingtagen til udviklingen af velfærdssamfundet og vægtning af opgaver i relation til de udsatte, sårbare og svage i samfundet, som er selvmordstruede. At bidrage til en opprioritering af den humanistiske og samfundsvidenskabelige tilgang til genstandsfeltet med det formål at kunne bidrage med viden til praksisfeltet samt formidle viden til de forskellige niveauer i den politiske og behandlingsorienterede beslutningsproces. At generere ny veldokumenteret viden om selvmordsadfærd med henblik på at bidrage til at forebygge. At initiere forskningsprojekter i samarbejde med forskningsinstitutioner, universiteter, praktikere, forskere, politikere og andre. At indgå i nationale og internationale forskningsnetværk o med henblik på belysning af forskningsfeltet ud fra en tværfaglig tilgang o med henblik på kompetenceudvikling af egne forskere.

4 4 B. Registre Den overordnede strategiske målsætning for aktiviteterne tilknyttet centrets registre er: På baggrund af centrets to registre om selvmordsadfærden i Danmark skal centret være i front inden for området, således at centret til enhver tid har den nyeste opdaterede viden eller er i stand til at tilvejebringe denne viden inden for et relativt overskueligt tidsrum. at sikre en kontinuerlig registrering af selvmordsforsøg og opdatering af centrets registre, understøttet af en god dialog med samarbejdspartnere at tiltrække forskere med erfaring i registerbaseret forskning, der kan bidrage til at anvende registrene i større tværfaglige og tværinstitutionelle undersøgelser at igangsætte nye projekter baseret på registerbaseret forskning med henblik på at belyse selvmordsadfærd at videreudvikle kvalitetskontrol gennem deltagelse i faglige udviklingsmiljøer C. Vidensformidling Den overordnede strategiske målsætning for centrets vidensformidling er: Centret skal styrke vidensformidlingen og producere viden, der bidrager til at kvalificere drøftelse af problemstillinger på det selvmordsforebyggende område. Centret skal opleves som en tilgængelig, hurtig, loyal og kritisk partner for opdragsgiverne. at vidensformidlingen primært varetages af forskere eller forskerstuderende, så forskerne videregiver den viden, de når frem til vedrørende beskyttende og belastende faktorer at anvende faktahæfter, forskningsartikler, forelæsninger og foredrag i formidlingsøjemed bl.a. målrettet de faggrupper, der er relevante i det selvmordsforebyggende arbejde (praktikerne) at medvirke til at arrangere seminarer og konferencer på selvmordsområdet at lægge så megen viden som mulig ud på nettet med henblik på forebyggelse at indgå i aktiv dialog med interessenter og opdragsgivere, som efterspørger forskning på området (herunder ministerier, uddannelsesinstitutioner, journalister osv.) at bidrage til politikudvikling på en række forskellige måder: 1. Formidling af viden: Viden gøres tilgængelig for f.eks. Socialministeriet, kommuner og amter, forskningsinstitutioner, journalister, studerende. Det gælder både resultaterne af centrets forskning og registrering og en løbende orientering om udviklingstendenser, muligheder og barrierer inden for det forebyggende arbejde. 2. Udformning af beslutningsgrundlag og konkrete forslag: Viden kombineres med politisk analyse og gøres anvendelig som grundlag for politisk diskussion og stillingtagen f.eks. i form af forslag til nye indsatser, forebyggelsesinitiativer, debatoplæg m.v. 3. Understøttelse af den politiske diskussion/proces: Afholdelse af debatskabende aktiviteter og arrangementer.

5 5 D. Uddannelsesplan (se bilag 3) E. Administration og økonomistyring Den overordnede strategiske målsætning for centrets administrative og økonomistyringsmæssige aktiviteter er: Centrets økonomistyring og administration skal foregå effektivt og smidigt. Centerets økonomistyring og administration skal bidrage til, at centrets ressourcer udnyttes optimalt med henblik på at understøtte centrets faglige aktiviteter og indfri centerets mission og visioner. løbende at vurdere centrets administrative rammebetingelser og sagsgange herunder vurdere muligheden for at indgå administrative fællesskaber og udnytte stordriftsfordele derved at have en kompetenceprofil, der matcher centrets mission, vision og strategiske målsætninger at udforme en aktivitetsbaseret økonomimodel, som rummer konkrete budgetter (timer, kr.) for centrets aktiviteter at opdatere centrets administrationsinstruks, som fastlægger de formelle rammebetingelser og regler for centrets drift. at vedligeholde en adressedatabase som grundlag for kontakt til centrets kontaktflade 5. Resultatmål for kontraktåret Centrets resultatmål specificeres i bilag 1. Her er der for hvert af de fire hovedområder opstillet en række statusmål og strategimål for effekt, produkt, ressourcer og udvikling. Bilag 2 indeholder administrative mål. 6. Økonomi og ressourcefordeling Center for Selvmordsforsknings aktiviteter finansieres af flere kilder. Grundstammen i denne finansiering udgøres af en grundbevilling på finanslovens på kr. 2,2 mio. i 2005 og følgende år. Midlerne stammer fra satsreguleringspuljen. Derudover har centret fået tildelt en række forsknings- og aktivitetsbevillinger. Bilag 3 indeholder mål for uddannelsesplanen, som har en særskilt bevilling, der udløber Afrapportering og resultatvurdering Centeret rapporterer i midten af august måned, hvor langt centret er kommet med at indfri resultatmålene. Det kan fx ske i skemaform svarende til kontraktens bilag 1 og 2. Der redegøres herunder for, hvad der har udviklet sig forventeligt, og hvad der har udviklet sig anderledes end forventet, og for om der på baggrund af udviklingen er grundlag for justeringer af resultatkontrakten. Rapporteringen kan efter behov følges op af et møde. Den endelige afrapportering på resultatkontrakten vil ske i det årlige virksomhedsregnskab.

6 6 8. Gyldighedsperiode, opsigelse og genforhandling Denne aftale gælder perioden 1. januar 2005 til 31. december år Aftalen er rullende forstået på den måde, at de overordnede mål og strategier er stabile, men at det alene er det første års resultatmål, der er bindende. De flerårige mål er sigtepunkter. Hvert år præciseres det følgende års mål, ligesom sigtepunkterne om nødvendigt revideres på baggrund af den aktuelle situation og prioritering, hvorefter aftalen forlænges med et år. Såfremt der må foretages løbende ændringer i aftalen mellem parterne, vil dette som udgangspunkt finde sted i særskilte tillæg, som herefter vil indgå som en del af resultatkontrakten. Center for Selvmordsforskning fremsender senest 1. december til Center for Administration og Koncernstyring oplæg til det kommende års kontrakt. Justeringen af aftalen kan finde sted ved væsentlige ændringer i det grundlag, hvorpå aftalen er indgået, og i øvrigt når parterne er enige herom. Der kan føjes yderligere resultatmål og initiativer til kontrakten, hvis parterne er enige herom. Den december 2004 Formand for bestyrelsen Morten Heilskov Den Peter Juul Kontorchef 4. kontor Den Kristian Heunicke Kontorchef Center for Administration og Koncernstyring

Resultatkontrakt for Center for Selvmordsforskning 2004

Resultatkontrakt for Center for Selvmordsforskning 2004 1 Resultatkontrakt for Center for Selvmordsforskning 2004 1. Indledning Resultatkontrakten er en flerårig aftale mellem Socialministeriet og Center for Selvmordsforskning om mål og resultatkrav for centrets

Læs mere

Resultatkontrakt. for. Center for Selvmordsforskning 2007

Resultatkontrakt. for. Center for Selvmordsforskning 2007 Resultatkontrakt for Center for Selvmordsforskning 2007 Søndergade 17 5000 Odense C Tlf: 66 13 88 11 Fax: 65 90 81 74 email: info@selvmordsforskning.dk 2 Indhold 1. Indledning 2. Præsentation af Center

Læs mere

Resultatkontrakt. for. Center for Selvmordsforskning 2008

Resultatkontrakt. for. Center for Selvmordsforskning 2008 Resultatkontrakt for Center for Selvmordsforskning 2008 Søndergade 17 5000 Odense C Tlf: 66 13 88 11 Fax: 65 90 81 74 email: info@cfsmail.dk 2 Indhold 1. Indledning 2. Præsentation af Center for Selvmordsforskning

Læs mere

Resultatkontrakt. for. Center for Selvmordsforskning 2009

Resultatkontrakt. for. Center for Selvmordsforskning 2009 Resultatkontrakt for Center for Selvmordsforskning 2009 Søndergade 17 5000 Odense C Tlf: 66 13 88 11 Fax: 65 90 81 74 email: info@cfsmail.dk 2 Indhold 1. Indledning 2. Præsentation af Center for Selvmordsforskning

Læs mere

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2005 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 2 3. Vision... 3 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...

Læs mere

Resultatkontrakt 2006

Resultatkontrakt 2006 Resultatkontrakt 2006 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden:...8

Læs mere

Resultatkontra kt Center for Selvmordsforskn ing 2019

Resultatkontra kt Center for Selvmordsforskn ing 2019 I Resultatkontra kt Center for Selvmordsforskn ing 2019 I II SRS Bangs Boder 28-30 5000 Odense C Tlf: 66 13 88 11 info@cfsmail.dk 2 Indhold 1.Indledning. 3 2. Præsentation af Center for Selvmordsforskning

Læs mere

Resultatkontrakt

Resultatkontrakt Resultatkontrakt 2010-2011 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 3 3. Vision... 5 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder... 7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling

Læs mere

Resultatkontrakt 2009

Resultatkontrakt 2009 Resultatkontrakt 2009 INDHOLD 1. Indledning... 3 2. Formål, opgaver, mission og værdier... 3 3. Vision... 5 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder... 7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling

Læs mere

Resultatkontrakt 2014

Resultatkontrakt 2014 esultatkontrakt 2014 esultatkontrakt for EVA 2014 1. Indledning esultatkontrakten indgås mellem Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) og Undervisningsministeriet (UVM). 2. Præsentation af EVA Danmarks Evalueringsinstitut

Læs mere

Ansøgning om økonomisk støtte til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Ansøgningsfrist 15. februar 2007

Ansøgning om økonomisk støtte til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Ansøgningsfrist 15. februar 2007 Socialministeriet Tilskudsadministrationen Holmens Kanal 22 1060 København K Ansøgning om økonomisk støtte til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg. Ansøgningsfrist 15. februar 2007 1. Projektets

Læs mere

Center for Interventionsforskning. Formål og vision

Center for Interventionsforskning. Formål og vision Center for Interventionsforskning Formål og vision 2015-2020 Centrets formål Det er centrets formål at skabe et forskningsbaseret grundlag for sundhedsfremme og forebyggelse på lokalt såvel som nationalt

Læs mere

Målplan 2019 Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet

Målplan 2019 Den Uvildige Konsulentordning på Handicapområdet tkontrakt 18 Indhold 1. Indledning... 3 2. Præsentation af DUKH... 3 3. Forandringsteori... 4 4. Uddybende bemærkninger til DUKHs forandringsteori... 5 4.1 Styrke borgernes retssikkerhed... 5 4.1.1. DUKH

Læs mere

Resultatkontrakt 2007

Resultatkontrakt 2007 Resultatkontrakt 2007 1. Indledning...3 2. Formål, opgaver, mission og værdier...3 3. Vision...4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...7 4.1 Resultatkrav vedr. forankring og formidling af viden...8

Læs mere

Resultatplan for VIVE 2019

Resultatplan for VIVE 2019 Resultatplan for VIVE 2019 Indledning VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet d. 1. juli 2017 ved lov nr. 709 af 8. juni 2017. VIVE er en fusion af Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013

Fastsat af dekanen den 30. januar 2013 efter høring i Samarbejdsudvalget den 30. januar 2013 og Akademisk Råd den 25. januar 2013 KØBENHAVNS UNIVERSITET DET JURIDISKE FAKULTET Retningslinjer for etablering, forlængelse og nedlæggelse af Forskningscentre og forskningsgrupper 1 ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet Fastsat

Læs mere

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC

Kommunikationsstrategi 2008-2012. Professionshøjskolen UCC Kommunikationsstrategi 2008-2012 Professionshøjskolen UCC Indledning Kommunikationsstrategien beskriver, hvordan vi kommunikerer ud fra hvilke principper og med hvilke mål. Kommunikationsstrategien er

Læs mere

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets

Mål- og resultatplan 2015 Uddannelses- og Forskningsministeriets Uddannelses- og Forskningsministeriets It Mål- og resultatplan 2015 Udgivet af Uddannelses- og Forskningsministeriet Bredgade 40 1260 København K Telefon: 3392 9700 E-mail: ufm@ufm.dk www.ufm.dk Publikationen

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions-

Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- Mål og strategi for videnudvikling i UCN. Professions- og udviklingsbasering samt forskningssamarbejde Dokumentdato: Dokumentansvarlig: bbc Godkendt af UCN s direktion den 27. oktober 2008 Senest revideret:

Læs mere

Center for Indsatser til Børn og Unge har de seneste 2 år været gennem flere organisationsændringer.

Center for Indsatser til Børn og Unge har de seneste 2 år været gennem flere organisationsændringer. Center for Indsatser til Børn og Unge har de seneste 2 år været gennem flere organisationsændringer. Nu er tiden kommet til at sætte fælles retning for centrets samlede enheder. Center for Indsatser til

Læs mere

Aftale om resultatkontrakt

Aftale om resultatkontrakt Aftale om resultatkontrakt Efterfølgende aftale om resultatkontrakt er indgået mellem bestyrelsen for og skolens forstander, Jens Munk Kruse (JMK), for perioden 1. januar 2015 til 31. december 2015. Mellem

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget 21-09-2016 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag og de faglige miljøer...

Læs mere

Center for Maritim Sundhed og Samfund Strategiplan 2015-2019

Center for Maritim Sundhed og Samfund Strategiplan 2015-2019 Center for Maritim Sundhed og Samfund Strategiplan 2015-2019 Indhold Center for Maritim Sundhed og Samfund, CMSS... 2 1 Mission og vision... 2 1.1 Mission... 2 1.2 Vision... 2 1.3 Mål 2015-2019... 3 2

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Info-center om unge og misbrug. Projektbeskrivelse Den 20. oktober 2008

Info-center om unge og misbrug. Projektbeskrivelse Den 20. oktober 2008 Info-center om unge og misbrug Projektbeskrivelse Den 20. oktober 2008 Indhold Baggrund... 4 Formål... 4 Målgruppe... 5 Unge med sociale problemer og et problematisk forbrug af rusmidler... 5 Målsætninger

Læs mere

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2003

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2003 Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2003 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Formål, opgaver og mission... 3 3. Vision... 4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder...

Læs mere

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftale December 2012 Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Nota på den anden side fastlægger

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Spillestedet Thy for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Statut for Center for Militære Studier

Statut for Center for Militære Studier C E N T E R F O R M I L I T Æ R E S T U D I E R K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Statut for Center for Militære Studier 11. JANUAR 2014 Statut for Center for Militære Studier NAVN CENTER FOR MILITÆRE

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER

CENTER FOR KLINISKE RETNINGSLINJER September 2013 Center for Kliniske Retningslinjer - Clearinghouse Efter en konsensuskonference om sygeplejefaglige kliniske retningslinjer, som Dokumentationsrådet under Dansk Sygeplejeselskab (DASYS)

Læs mere

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget

UCN Rammebeskrivelse. Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget UCN Rammebeskrivelse Ramme for kvalitetsarbejdet i relation til videngrundlaget Godkendt: 20-09-2016 Revision: 06-07-2017 Indholdsfortegnelse 1. Formål... 3 2. Indhold... 3 2.1 Videngrundlag... 3 2.2 Videngrundlag

Læs mere

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk):

Konkrete mål Målepunkter (milepæle) Evaluering Vægt. Udvikling af det sproglige studieområde/fremmedsprogene. særligt fokus på tysk): Rektors resultatkontrakt 1. august 2017 31. juli 2018 Kontraktgrundlag Kontraktgrundlaget er bemyndigelsesbrev af 27. juni 2013 fra Ministeriet for Børn og Undervisning til bestyrelser for almene gymnasier.

Læs mere

Resultatplan SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 2017

Resultatplan SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 2017 Resultatplan SFI - Det Nationale Forskningscenter for Velfærd 2017 INDLEDNING SFI, Det Nationale Forskningscenter for Velfærd er oprettet ved lov nr. 101 af 1958, som er erstattet af lov nr. 336 af 5.

Læs mere

C e n t e r f o r S e l v m o r d s f o r s k n i n g UDDANNELSESPLAN

C e n t e r f o r S e l v m o r d s f o r s k n i n g UDDANNELSESPLAN C e n t e r f o r S e l v m o r d s f o r s k n i n g UDDANNELSESPLAN Juni 2001 Uddannelsesplan Videreudvikling inden for uddannelsesområdet Den nationale handlingsplan til forebyggelse af selvmordsforsøg

Læs mere

PRÆSENTATION AF CENTRET

PRÆSENTATION AF CENTRET PRÆSENTATION AF CENTRET Et nationalt videncenter Nationalt Videncenter for Læsning Professionshøjskolerne drives i fællesskab mellem landets syv professionshøjskoler. Det er juridisk, økonomisk og organisatorisk

Læs mere

EVA s virksomhed omfatter dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelse (herunder FGU), videregående uddannelse samt voksen- og efteruddannelse.

EVA s virksomhed omfatter dagtilbud, grundskole, ungdomsuddannelse (herunder FGU), videregående uddannelse samt voksen- og efteruddannelse. Mål- og resultatplan 2018 for EVA 1. Indledning Mål- og resultatplanen indgås mellem Undervisningsministeriet og Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) for at fremme en prioritering af opgaver og ressourcer.

Læs mere

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08

Direktionen. Aftale 2008. Rev. 7/1-08 Direktionen Aftale 2008 Rev. 7/1-08 Indholdsfortegnelse INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 1.0 INDLEDNING... 2 2.0 DEN POLITISKE RAMME... 3 3.0 DEN FAGLIGE RAMME... 4 4.0 EGEN RAMME... 4 5.0 DEN ADMINISTRATIVE RAMME...

Læs mere

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. Rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble. 1. Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Storstrøms Kammerensemble 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Storstrøms Kammerensemble er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Guldborgsund

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017

Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Resultatlønskontrakt for rektor Hans Erik Duschek-Hansen 2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt i rektors

Læs mere

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner

Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner Kvalitetsenheden December 2013 Politik og strategi Kvalitetssikring og kvalitetsudvikling af UCC's kerneopgaver og støttefunktioner December 2013 Side 1 af 7 KVALITETSPOLITIK... 3 VISION OG MISSION...

Læs mere

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE

OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE OVERGANGSSTRATEGI FOR FORSKNING PÅ NÆSTVED, SLAGELSE OG RINGSTED SYGEHUSE 2017-2018 Baggrund I Region Sjælland blev i foråret 2017 gennemført en større evaluering af forskningsområdets udvikling siden

Læs mere

Rammeaftale for DDB-samarbejdet

Rammeaftale for DDB-samarbejdet August 2018 DDB Sekretariatet Rammeaftale for DDB-samarbejdet 2018-2019 NOTAT Indledning Rammeaftalen for DDB-samarbejdet fastlægger mål og prioriteringer for DDB-sekretariats virksomhed i aftaleperioden

Læs mere

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen

Notat. 3. januar Økonomi. Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Notat Forvaltning: Økonomi Dato: J.nr.: Br.nr.: 3. januar 2011 Udfærdiget af: AlC Vedrørende: Visionspolitikker 2010 13 Proces og indhold Visionspolitikkernes rolle i Randersmodellen Byrådet vedtog i juni

Læs mere

Resultatplan VIVE 2. halvår 2017

Resultatplan VIVE 2. halvår 2017 Resultatplan VIVE 2. halvår 2017 INDLEDNING VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd udarbejder og formidler anvendelsesorienteret forskning og analyse i relation til velfærdssamfudnets

Læs mere

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015

Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Det Teknisk-Naturvidenskabelige Fakultet Mod ny viden og nye løsninger 2015 Forord Strategien for Det Teknisk- Naturvidenskabeli- Denne strategi skal give vores medarbejdere Forskning ge Fakultet, som

Læs mere

FGU. proces omkring udspaltning af aktiver og passiver samt virksomhedsovehragelse at medarbejdere

FGU. proces omkring udspaltning af aktiver og passiver samt virksomhedsovehragelse at medarbejdere 15. november2018 Resultatlønskontrakt for rektor på Skive-Viborg - gældende for perioden 1. august 2018 til den 31. juli 2019 HF&VUC Formål Kontrakten er udformet i overensstemmelse med Ministeriet for

Læs mere

1. Departementets kompetencestrategi

1. Departementets kompetencestrategi Den 3. april 2006 1. Departementets kompetencestrategi Kompetenceudviklingen i Beskæftigelsesministeriet skal være både strategisk og systematisk. Strategisk ved at have sammenhæng med ministeriets udfordringer,

Læs mere

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner

Samarbejdsaftale om Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland mellem Ringsted, Sorø og Slagelse kommuner Indledning Mellem kommunerne Ringsted, Sorø og Slagelse er indgået aftale om drift af et fælles center for Ungdommens Uddannelsesvejledning kaldet Ungdommens Uddannelsesvejledning Vestsjælland (UU Vestsjælland).

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2009/2010-1 -

Resultatlønskontrakt. mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2009/2010-1 - Resultatlønskontrakt mellem Rektor Pia Nyring og Bestyrelsen for Øregård Gymnasium 2009/2010-1 - 1. Indledning Undervisningsministeriet har ved skrivelse af 1. oktober 2007 bemyndiget bestyrelserne for

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

DeIC strategi 2014-2018

DeIC strategi 2014-2018 DeIC strategi 2014-2018 DeIC Danish e-infrastructure Cooperation blev etableret i 2012 med henblik på at sikre den bedst mulige nationale ressourceudnyttelse på e-infrastrukturområdet. DeICs mandat er

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016

LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 LEDELSESGRUNDLAG DEL 2 UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR DECEMBER 2016 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. Ledelsesgrundlaget viser ledelsesfunktionerne i Guldborgsund

Læs mere

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2

LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 LEDELSESGRUNDLAG UDVALGTE ROLLER, OPGAVER OG ANSVAR PÅ 4 LEDELSESNIVEAUER OG 6 TEMAER - DEL 2 Ledelsesgrundlaget er lavet med udgangspunkt i Leadership-Pipeline modellen. 2 Politisk betjening - Lede opad

Læs mere

Aftale om nationalt partnerskab til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg

Aftale om nationalt partnerskab til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg Aftale om nationalt partnerskab til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg 2017-2020 2017 Aftale om nationalt partnerskab til forebyggelse af selvmord og selvmordsforsøg 2017-2020 Sundhedsstyrelsen,

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Januar 2014. Resultatkontrakt 2014 mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og Styrelsen for Videregående Uddannelser

Januar 2014. Resultatkontrakt 2014 mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og Styrelsen for Videregående Uddannelser Januar 2014 Resultatkontrakt 2014 mellem Danmarks Akkrediteringsinstitution og Styrelsen for Videregående Uddannelser Indledning Resultatkontrakten er en kontrakt mellem Styrelsen for Videregående Uddannelser

Læs mere

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber

ARBEJDSFORM: Dialog, samarbejde på tværs og partnerskaber 2019 COI S STRATEGI FORMÅL Center for Offentlig Innovation (COI) er et nationalt center, der arbejder for øget kvalitet og effektivitet i den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovations

Læs mere

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau

Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på det strategiske niveau Institutionsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail uvm@uvm.dk www.uvm.dk CVR nr. 20-45-30-44 Kodeks for godt bestyrelsesarbejde - med fokus på arbejdet på

Læs mere

Psykiatrisk Dialogforum

Psykiatrisk Dialogforum Psykiatrisk Dialogforum 09 09 14 Fra sandkasse til eliteforskning Videreudvikle stærke og specialiserede forskningsmiljøer At forskningsresultater bruges i praksis Godt og tæt samarbejde med eksterne partnere

Læs mere

Koncernledelsen, bestående af direktionen, afdelings- og stabschefer, medvirker til at skabe tværgående sammenhæng i organisationen.

Koncernledelsen, bestående af direktionen, afdelings- og stabschefer, medvirker til at skabe tværgående sammenhæng i organisationen. Notat vedr. administrativ hovedstruktur i Silkeborg Kommune Indhold Den administrative hovedstruktur 1. Direktionen 2. Koncernledelsen 3. Direktører 4. Afdelings- / stabschefer Den administrative hovedstruktur

Læs mere

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vedtægt. for. Forskningscenter for Økologisk Jordbrug

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Vedtægt. for. Forskningscenter for Økologisk Jordbrug Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Vedtægt for Forskningscenter for Økologisk Jordbrug GENERELLE BESTEMMELSER Navn og placering Stk. 1. Centrets navn er Forskningscenter for Økologisk Jordbrug.

Læs mere

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2004

Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2004 Resultatkontrakt for Videns- og Forskningscenter for Alternativ Behandling 2004 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 3. Vision... 4 4. Strategi og resultatkrav/indsatsområder... 6 4.a Strategi og resultatkrav

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Global/Jazzhouse for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen.

Væsentlige ændringer i aftalens forudsætninger, herunder dens økonomiske grundlag, kan give anledning til en genforhandling af aftalen. RAMMEAFTALE Rammeaftale 2014-2017 for Randers Kammerorkester 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale for Randers Kammerorkester er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg, Randers

Læs mere

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket:

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket: RAMMEAFTALE Statsbiblioteket 2011-14 15. november 2010 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Statsbiblioteket på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS NOVEMBER 2016 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 Center for forebyggelse i praksis - Strategi INDLEDNING Med denne strategi for Center for Forebyggelse

Læs mere

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 26. oktober 2017 Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i 2017 1. Aftalens

Læs mere

Nævnenes Hus. Mål- og resultatplan 2019

Nævnenes Hus. Mål- og resultatplan 2019 Nævnenes Hus Mål- og resultatplan 2019 30. april 2019 Indhold 1. Nævnenes Hus strategiske målbillede... 3 2. Resultatmål for 2019... 5 3. Målopgørelsesoversigt... 7 4. Formalia og påtegning... 11 1. Nævnenes

Læs mere

Beskrivelse af stillingen som institutleder ved Institut for Psykologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet.

Beskrivelse af stillingen som institutleder ved Institut for Psykologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet. 21. maj 2010 Beskrivelse af stillingen som institutleder ved Institut for Psykologi, Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet ved Syddansk Universitet. Syddansk Universitet Syddansk Universitet er et 40 årigt

Læs mere

DCUM 2022 nye opgaver - ny strategi DCUM nye opgaver -ny strategi. revideret december 2018

DCUM 2022 nye opgaver - ny strategi DCUM nye opgaver -ny strategi. revideret december 2018 nye opgaver -ny strategi 6 revideret december 2018 1 02 Videnscenter Dansk Center for Undervisningsmiljø, DCUM, er et nationalt videnscenter under Undervisningsministeriet. Centret har fokus på den nationale

Læs mere

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020

Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 3. maj 2013.JRSK/brdi Strategi for KORA: Opstartsårene, og årene frem til 2020 Den samfundsøkonomiske udfordring De demografiske ændringer i befolkningen og den økonomiske krise presser finansieringen

Læs mere

Resultatkontrakt 2013

Resultatkontrakt 2013 Resultatkontrakt 2013 Indholdsfortegnelse: 1. Indledning... 1 2. Mission... 1 3. Vision... 1 4. Revisionens fokus... 1 5. Præsentation af produkter og ydelser - opgavehierarkiet... 2 6. Mål og resultatkrav...

Læs mere

Resultatplan VIVE

Resultatplan VIVE Resultatplan VIVE - 2018 INDLEDNING VIVE - Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd blev oprettet d. 1. juli 2017 ved lov nr. 709 af 8. juni 2017. VIVE er en fusion af Det Nationale Forskningscenter

Læs mere

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater

Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater Egnsteateraftale vedr. Bornholms Teater 1. Aftaleparter Den selvejende institution Bornholms Teater (herefter kaldt teatret) Teaterstræde 2 3700 Rønne CVR: 28179669 og Bornholms Regionskommune (herefter

Læs mere

Resultatplan KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2017

Resultatplan KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2017 Resultatplan KORA - Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning 2017 INDLEDNING KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige

Læs mere

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital

Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Strategi for læring, uddannelse og kompetenceudvikling på Aarhus Universitetshospital Indledning Aarhus Universitetshospital skal i fremtiden tilhøre eliten blandt universitetshospitaler i Europa indenfor

Læs mere

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole

Resultatlønskontrakt. mellem. Skoleleder Leo Fodgaard Hansen. Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole Bilag nr. 26.9 a).1. Møde i bestyrelsen 22.03.2012 Resultatlønskontrakt mellem Skoleleder Leo Fodgaard Hansen og Bestyrelsen for Århus Social- og Sundhedsskole 2012 Dato Leif Støy Formand for bestyrelsen

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2016/17 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling

Dansk kvalitetsmodel på det sociale område. Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Revideret NOVEMBER 2017 1. juni 2015 Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Regionale retningslinjer for kompetenceudvikling Dansk kvalitetsmodel på det sociale område er igangsat af regionerne og

Læs mere

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2015

Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2015 Vejledning om tilskud til forsknings- og informationsprojekter fra Landdistriktspuljen 2015 Indhold 1. Forsknings- og informationsprojekternes formål og karakter... 3 1.1. Hvad kan der ydes tilskud til?...

Læs mere

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt

Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Etablering af partnerskaber med University College Lillebælt Partnerskaber hvad er det? Indhold UCL og partnerskaber................................side 3 Etablering og vedligeholdelse..........................side

Læs mere

RESULTATKONTRAKT. Kunststyrelsen 2005-2008

RESULTATKONTRAKT. Kunststyrelsen 2005-2008 M I N I S T E R I E T RESULTATKONTRAKT Kunststyrelsen 2005-2008 1. Indledning Kontrakten mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Kunststyrelsen på den anden side fastlægger de ønskede

Læs mere

Nævnenes Hus. Mål- og resultatplan 2019

Nævnenes Hus. Mål- og resultatplan 2019 Nævnenes Hus Mål- og resultatplan 2019 30. april 2019 Indhold 1. Nævnenes Hus strategiske målbillede... 3 2. Resultatmål for 2019... 5 3. Målopgørelsesoversigt... 7 4. Formalia og påtegning... 11 1. Nævnenes

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS

CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS APRIL 2019 CENTER FOR FOREBYGGELSE I PRAKSIS STRATEGI STRATEGI 2 INDLEDNING Center for Forebyggelse i praksis er en faglig enhed etableret i KL s Kontor for Sundhed og

Læs mere

Akademikernes forslag til finansloven for 2015 vedr. forskning, uddannelse og innovation

Akademikernes forslag til finansloven for 2015 vedr. forskning, uddannelse og innovation Akademikernes forslag til finansloven for 2015 vedr. forskning, uddannelse og innovation Den 25. juni 2014 Sag.nr. Dok.nr. ks/ka De statslige bevillinger Den samlede bevilling på finansloven for 2014 til

Læs mere

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor.

KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORAs strategi Juni 2016 KORAs mission er at fremme kvalitetsudvikling, bedre ressourceanvendelse og styring i den offentlige sektor. KORA er en uafhængig statslig institution, som udfører sin faglige

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftalen mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Roskilde Kommune på den anden side fastlægger mål for Roskilde Biblioteks centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Økonomistyring i staten

Økonomistyring i staten Økonomistyring i staten Del 1 Målbillede Version 1.0 Januar 2014 Indhold 1 Indledning 3 1.1 Formål med vejledningen 3 1.2 Opdatering 3 1.3 Behovet for god økonomistyring i staten 3 1.4 Økonomistyring i

Læs mere

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale

Psykiatriens Hus i Aarhus. Samarbejdsaftale Psykiatriens Hus i Aarhus Samarbejdsaftale Opdateret 12-06-2018 Samarbejdsaftale om Psykiatriens Hus i Aarhus 1. Samarbejdsaftalens parter Region Midtjylland Skottenborg 26, 8800 Viborg og Aarhus Kommune

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14

Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Resultatlønskontrakt for rektor på Fredericia Gymnasium 2013/14 Formål Resultatlønskontrakt for rektor er et af bestyrelsens styringsredskaber. Den understøtter dialogen mellem bestyrelsen og ledelsen

Læs mere

Resultatkontrakt 2017

Resultatkontrakt 2017 Resultatkontrakt 2017 Resultatkontrakt 2017 Indhold 1. Indledning... 3 2. Præsentation af DUKH... 3 3. Organisationens forandringsteori... 4 4. Vision... 4 5. Uddybende bemærkninger til DUKHs forandringsteori...

Læs mere

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018

Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august juli 2018 Resultatlønskontrakt for rektor ved Hjørring Gymnasium og Hf-kursus, 1. august 2017-31. juli 2018 Formål med kontrakten Følgende resultatlønskontrakt skal medvirke til at tjene følgende overordnede formål

Læs mere

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen

Rammeaftale. December Slots- og Kulturstyrelsen Rammeaftale December 2016 Slots- og Kulturstyrelsen 2017-2020 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Slots- og Kulturstyrelsen (SLKS) på den anden side fastlægger mål

Læs mere

Selvmordsforebyggelse i Psykiatrien i Region Syddanmark

Selvmordsforebyggelse i Psykiatrien i Region Syddanmark Journal nr.: 11/5059 Dato: 5. marts 2012 Udarbejdet af: Niels Aagaard E mail: Niels.Aagaard@psyk.regionsyddanmark.dk Telefon: 30894836 Notat Selvmordsforebyggelse i Psykiatrien i Region Syddanmark Indledning

Læs mere

Byggesten/tema Indsats i 2013 Indsats i 2014 Indsats >2014 X X X X X X

Byggesten/tema Indsats i 2013 Indsats i 2014 Indsats >2014 X X X X X X Handleplaner for Bioanalytikeruddannelsen Metropol, 8. februar Oversigt: Byggesten/tema Indsats i Indsats i Indsats > Lærings- og undervisningsmiljøer Mere performativitet Mere forskningsbaseret viden

Læs mere