Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet NOTAT. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri L 109 Bilag 1 Offentligt

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet NOTAT. Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri L 109 Bilag 1 Offentligt"

Transkript

1 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri L 109 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Den 11. december 2006 J.nr.: LHM Til Folketingets Fødevareudvalg NOTAT Høringssvar fra organisationer over udkast til lov om ændring af fiskerilov og om ophævelse af lov om udøvelse af kontrol med det danske fiskeri i tilfælde af krig eller under ekstraordinære forhold (Regler om puljefiskeri, skærpet straf for overtrædelser i rekreativt fiskeri m.v. ) 1. Baggrund Udkast til lovforslag blev sendt i høring den 17. august 2006 til en række organisationer og myndigheder med svarfrist 7. september De modtagne høringssvar har givet anledning til yderligere overvejelser og visse ændringer i lovforslaget i forhold til det udkast der blev udsendt i høring. Ændringerne vedrører især regler for puljefiskeri. Følgende organisationer har svaret: Danmarks Fiskeriforening, Danmarks Sportsfiskerforbund, Dansk Akvakultur, Dansk Amatørfiskerforening, Dansk Fisk, Dansk Fritidsfiskerforbund, Finansrådet, Forbrugerrådet, Foreningen Dansk Skaldyrsopdræt, Landsforeningen for Fiskesorteringer og Samlecentraler i Danmark, 3 F Fagligt Fælles Forbund, Dansk Havfiskerforbund og Sammenslutningen af Mindre Erhvervsfartøjer. Høringssvarene vedrører især lovforslagets hovedelementer, som er: A. Opfølgning på iværksættelse af Ny Regulering, som blev aftalt mellem regeringspartierne og Dansk Folkeparti den 3. november 2005 og iværksat ved bekendtgørelse nr. 51 af 1. februar 2006 med senere ændringer. Disse bestemmelser vedrører for det første rammer for puljefiskeri, bl.a. mht. etablering, styring samt konsekvenser af overtrædelser i puljefiskeri, idet fiskeri i puljer med indførelse af Ny Regulering forudsættes fremover at få et større omfang. For det andet foreslås mulighed for, at kompetencen til at træffe afgørelser i sager om bytning af fangstrettigheder som kan foregå efter indførelse af Ny Regulering kan delegeres til producent- og brancheorganisationer eller sammenslutninger heraf.

2 2 B. Skærpelse af straf ved overtrædelser af regler for lyst- og fritidsfiskeri (rekreativt fiskeri) ved indførelse af minimumsbøde på kr. og mulighed for at frakende retten til at drive lyst- og fritidsfiskeri i tilfælde af grov eller gentagen overtrædelse af reglerne for dette fiskeri i en periode på op til 1 år. I notatet behandles svar fra organisationer opdelt på emner. I bilaget findes kopi af høringssvar. Fødevareministeriets vurdering er anført med kursiv. I det omfang høringssvarene har givet anledning til ændringer vil det også fremgå af afsnittet med Fødevareministeriets vurdering. 2. Høringssvar vedrørende regler for puljefiskeri 2.1. Generel ansvarsbestemmelse ændringspunkt 8, ny 36 a Ifølge det lovudkast, som var sendt i høring ville enhver deltager i et puljefiskeri og den, der varetager styring af et puljefiskeri, være ansvarlig for lovligheden af fiskeri, som udøves i puljen, uanset om den pågældende personligt havde deltaget i fiskeriet Høringssvar Danmarks Fiskeriforening og Landsforeningen af Fiskesorteringer & Samlecentraler i Danmark har haft indvendinger mod bestemmelsen. Det anføres især, at bestemmelsen var for bred og upræcis og ville indebære objektivt ansvar. Danmarks Fiskeriforening foreslår, at puljeansvar alene skal kunne pålægges ved overskridelse af de fangstmængder, som puljens samlede fangstrettigheder giver mulighed for at lande, - samt at overskridelse af puljens fangstmængder medfører reduktion af puljens fangstrettigheder det følgende år med en mængde, der svarer til overskridelsen, evt. overskridelsen + 25 %. I grove tilfælde (overskridelser over 15 %) eller gentagelsestilfælde kan reduktionen være op til 100 %. 3 F Fagligt Fællesforbund mener, at der bør præciseres et ansvar for administrator af puljefiskeriet Fødevareministeriets vurdering I lyset af ovennævnte høringssvar har ministeriet genovervejet spørgsmålet om ansvar ved overtrædelser. 36 a er ændret, således at den brede ansvarsbestemmelse for puljefiskeri er udgået. I stedet er indsat bestemmelse ( 36 b) om, at overfiskeri i et puljefiskeri medfører reduktion i de tildelte fangstrettigheder, som er knyttet til det pågældende puljefiskeri eller som i det følgende år indgår i puljefiskeriet. Det forudsættes, at reduktionen kan overstige den konstaterede overskridelse af fangstrettighederne. Det forudsættes, at dette vil kunne ske på grundlag af en samlet vurdering, hvor grovhed, gentagelse mv. vil kunne tillægges vægt.

3 3 Hermed vurderes fiskeriorganisationernes indsigelse at være imødekommet samtidig med, at det sikres, at overfiskeri i et puljefiskeri kan håndhæves. Bestemmelsen skal sammenholdes med det nedenfor i pkt anførte, om at der tillige forudsættes bestemmelse om, at puljefiskeri etableres i selskabsform. I relation til udtalelsen fra 3 F Fagligt Fælles Forbund om ansvar for administrator bemærkes, at Fødevareministeriet ikke finder, at der er behov for en særlig bestemmelse om ansvar for administrator af et puljefiskeri. Hvis en administrator f.eks. medvirker til overtrædelse af fiskerilovgivningen, vil han efter de almindelige strafferetlige regler kunne straffes herfor Konsekvenser af tilbagekaldelse af tilladelse til puljefiskeri ændringspunkt 11 Det oprindelige udkast til lovforslag indeholdt bestemmelse om, at tilbagekaldelse af en tilladelse til puljefiskeri ville betyde, at samtlige deltagere i puljen ville være afskåret fra at fiske på de af puljen omfattede fangstrettigheder i tilbagekaldelsesperioden, samt at de af puljen omfattede fangstrettigheder ikke kunne overdrages i tilbagekaldelsesperioden. Endelig indeholdt udkastet bestemmelse om, at samtlige deltagende fartøjer i det pågældende puljefiskeri kunne udelukkes fra at deltage i et puljefiskeri i det følgende år, samt at fiskerirettigheder, som i det følgende år blev tildelt fartøjet, ikke kunne overdrages til andre fartøjer. Som følge af høringssvar og yderligere overvejelser er det sket væsentlige ændringer i lovforslaget mht. de nævnte punkter Høringssvar Danmarks Fiskeriforening mener, at konsekvenserne af en tilbagekaldelse af tilladelse til puljefiskeri i pkt. 11, ( 37) bør overvejes nøje. Hvis konsekvensen er, at ingen af puljedeltagerne kan fiske i tilbagekaldelsesperioden, er det et meget voldsomt indgreb, og der er behov for at tidsbegrænse indgrebets varighed. Danmarks Fiskeriforening kan ikke anbefale, at fartøjsejere pålægges begrænsninger med hensyn til overdragelse ved køb/salg, der rækker ud over udgangen af det kalenderår, det var planlagt. Finder, at det vil være et indgreb i den private ejendomsret, som er alt for indgribende i forhold til overtrædelsens karakter. Finansrådet finder, at panthaveres retsstilling vil kunne forringes som følge af bestemmelsen i udkastet om, at tilbagekaldelse af tilladelse til puljefiskeri medfører, at de af puljen omfattede fiskerirettigheder for den i afgørelsen om tilbagekaldelse fastsatte periode ikke kan overdrages Fødevareministeriets vurdering På baggrund af høringssvar og yderligere overvejelser er der foretaget ændringer i udkast til lovforslag. Dette betyder bl.a., at tilbagekaldelse af tilladelse til at drive et puljefiskeri ikke medfører udelukkelse fra deltagelse i et puljefiskeri for fartøjsførere, som ikke har været skyldige i de overtrædelser, som førte til tilbagekaldelsen.

4 4 Det fremgår af lovforslaget, (ny 37, stk. 2,) at hvis en tilladelse til et puljefiskeri tilbagekaldes, skal det 14 dage efter tilbagekaldelsen meddeles ministeriet, hvorledes de af puljefiskeriet omfattede fangstrettigheder skal fordeles mellem deltagerne. Noget andet er, hvis en deltager i et puljefiskeri har gjort sig skyldig i en grov eller gentagen overtrædelse, som resulterer i tilbagekaldelse af den pågældendes fiskeritilladelse. I en sådan situation vurderer Fødevareministeriet, at der bør være mulighed for at beslutte, at den pågældende fartøjsejer ikke kan få tilladelse til at deltage i puljefiskeri det følgende år. En bestemmelse med de nævnte indhold fremgår af lovforslagets 1, nr. 12 (ny 37, stk.4). Det forudsættes, at denne reaktion alene vil blive anvendt ved meget grove overtrædelser. En afgørelse om tilbagekaldelse vil kunne indbringes for domstolene efter 37, stk. 5, i fiskeriloven. Med de anførte ændringer vurderes organisationernes bemærkninger i det væsentlige at være imødekommet Ad pkt. 22 ( 130, stk. 5) Mulighed for forhøjet bødestraf ved overtrædelse i puljefiskeri. Ifølge udkastets pkt. 22, 130, stk. 5, vil der være mulighed for at idømme en forhøjet bøde, hvis en overtrædelse er begået med et eller flere fartøjer, der på overtrædelsestidspunktet indgik i puljefiskeri Høringssvar Danmarks Fiskeriforening anbefaler, at bestemmelsen udgår Fødevareministeriets vurdering Fødevareministeriet finder fortsat, at der bør være mulighed for at idømme en forhøjet bøde ved overtrædelse i puljefiskeri, således at bødefastsættelse kan blive tilstrækkelig følelig og med præventiv effekt. Dette er begrundet med, at puljefiskerier forudses at kunne blive meget store, hvorfor bødeniveauer, der anvendes ved overtrædelser i individuelt fiskeri, kan forudses ikke altid at ville være tilstrækkeligt følelige. Det vil være op til domstolene i de konkrete sager at fastsætte bødestørrelse på grundlag af samtlige relevante forhold Ny bestemmelse om at puljefiskeri skal etableres i selskabsform eller lignende (ikke omfattet af det oprindelige udkast) Den nye bestemmelse i lovudkastet har sammenhæng med de modtagne udtalelser om, at der ikke bør være objektivt ansvar for overtrædelser i et puljefiskeri. Efter nærmere overvejelser er Fødevareministeriet nået frem til, at et puljefiskeri bør organiseres som aktieselskab, anpartsselskab, interessentskab eller forening. Hvis et puljefiskeri etableres som forening kræves efter forslaget enten, at deltagerne hæfter

5 personligt, for krav som puljefiskeriet måtte pådrage sig, eller at der stilles en sikkerhed på kr. i form af bankgaranti eller anden betryggende sikkerhed. 5 Denne organisationsform vil indebære, at puljefiskeriet får karakter af at være en juridisk person, således at der i tilfælde af overtrædelser kan iværksættes administrative reaktioner eller strafferetlige sanktioner, som kan få konsekvenser for det samlede puljefiskeri. Dette er bl.a. relevant i forhold til bestemmelsen om mulighed for reduktion af tildelte fangstmængder i tilfælde af overfiskeri i puljen, jf. pkt , idet en sådan reduktion i realiteten vil berøre samtlige deltagere i puljen, uanset om de konkret har deltaget i overtrædelsen. Hvis puljefiskeriet ikke organiseres som juridisk person, vil en reduktion af tildelte fangstmængder ikke kunne gennemføres, da der så ville være tale om, at ikke-skyldige i en overtrædelse kunne påføres noget, der nærmer sig et objektivt individualansvar, som normalt ikke accepteres i dansk ret. Når et puljefiskeri derimod er organiseret som en juridisk person, kan der over for puljefiskeriet iværksættes administrative reaktioner i form af reduktion af fangstrettigheder eller bødestraf, jf. straffelovens 5. kapitel og 130, stk. 4, i fiskeriloven om selskabsansvar. Lovforslagets bestemmelse om sikkerhedsstillelse på kr. - i tilfælde, hvor deltagerne ikke hæfter personligt - er begrundet med, at evt. bødekrav mod puljefiskeriet ville blive illusorisk, hvis puljefiskeriet ikke besidder økonomiske midler. Det hører med i billedet, at et puljefiskeri i de fleste tilfælde forudses alene at have karakter af et driftsfællesskab, og at fartøjer og fangstrettigheder ikke indskydes på ejerbasis. Fødevareministeriet vurderer, at organisering som aktieselskab, anpartsselskab, interessentskab eller forening, i selskabsform eller lignende i forvejen i de fleste tilfælde vil være det naturlige valg, når et puljefiskeri skal etableres, og at der derfor vil være tale om en meget begrænset reel byrde for fiskerierhvervet. Hertil kommer, at formålet med kravet er, at der skal være mulighed for at gennemføre en konsekvent håndhævelse af overtrædelser i et puljefiskeri. Dette må anses for at være til gavn for det samlede fiskerierhverv. Fiskeriets organisationer er orienteret om, at der agtes indført krav om, at et puljefiskeri skal organiseres i selskabsform. De har ønsket, at puljefiskeri tillige skal kunne organiseres som forening, hvilket er imødekommet. Endvidere er udkastet til lovforslaget ændret med henblik på at sikre, at fangstrettigheder i et puljefiskeri skal være tilknyttet på en rimelig permanent basis, således at der bliver en reel mulighed for at anvende administrative reaktioner i form af reduktion af fangstrettigheder eller strafferetlige sanktioner mod puljefiskeriet som følge af overtrædelser. Der er derfor indsat en ny bestemmelse ( 36 a), hvorefter a) en tilladelse til et puljefiskeri skal have en varighed på 13 måneder fra 1. januar det første år til 1.

6 6 februar i det følgende år, b) puljedeltagerne skal forpligte sig til at lade 2 års tildelinger af fangstrettigheder indgå i puljefiskeriet, c) puljefiskeriet ikke må opløses i den periode tilladelsen er givet for samt d) fangstrettigheder, der indgår i et puljefiskeri skal forblive i puljefiskeriet i 13 månedersperioden. Kravet om, at et puljefiskeri skal have en varighed på 13 måneder, - som betyder, at puljen altid vil omfatte to års tildelinger af fangstrettigheder - er begrundet med, at der herved sikres mulighed for at kunne reducere i fangstrettigheder på grund af overfiskeri, hvis fangstrettighederne for det pågældende år er opfisket. Det vurderes nødvendigt med sådanne faste rammer for et puljefiskeri. 3. Delegationsbestemmelse I forslaget er indsat en bestemmelse om, at kompetence til at træffe afgørelser i sager om bytning af fangstrettigheder kan delegeres til producentorganisationer, brancheorganisationer og sammenslutninger. Bestemmelsen i det i høring udsendte udkast var formuleret mere bredt Høringssvar Danmarks Fiskeriforening er enig i ændringen, som fremgår af det i høring udsendte lovudkast, og anfører, at bestemmelsen åbner for, at organisationer i sektoren kan administrere ordninger til fordeling af fangstmængder mv. 3 F Fagligt Fælles Forbund ønsker en plads i de organisationer, som bliver sat til at administrere fordelingen af kvoterne Fødevareministeriets vurdering Efter nærmere overvejelser finder Fødevareministeriet, at formuleringen af delegationshjemmelen præcist bør angive, hvad delegationen kan vedrøre, nemlig mulighed for at træffe afgørelser i forbindelse med bytning af fangstmængder mellem fartøjsejere efter den nye reguleringsordning. Det har ikke været hensigten at indføre mulighed for, at fiskeriets organisationer skulle administrere ordninger til fordeling af disponible fangstmængder mv. Da delegationsbestemmelsen i lovforslaget nu er udformet helt specifikt til at omfatte beføjelser til at træffe afgørelse i konkrete sager under den bytteordning, der etableres efter Ny Regulering, vurderes, at 3 F Fagligt Fælles Forbund ikke vil have behov for at blive repræsenteret i de pågældende organisationer, hvortil der delegeres beføjelser. 4. Skærpede sanktioner ved overtrædelser af regler for lyst- og fritidsfiskeri (rekreativt fiskeri) Ifølge lovudkastet indføres mulighed for at en person - i tilfælde af grov eller gentagen overtrædelse af reglerne for lyst- og fritidsfiskeri - kan udelukkes fra dette fiskeri i en periode på op til 1 år. Endvidere indføres en vejledende minimumsbøde på kr.

7 pr. overtrædelse af reglerne for lyst- og fritidsfiskeri. Minimumsbøden er i dag kr. Dog har der i meget grove overtrædelsessager været idømt bøder på op til kr. Den foreslåede skærpelse er begrundet med relativt mange overtrædelser i det rekreative fiskeri, herunder især stigning i antallet af mere grove overtrædelser, som vurderes at være udtryk for manglende præventiv effekt af de eksisterende sanktionsmuligheder. 7 I lovforslagets bemærkninger er i et skema opstillet en række overtrædelsestyper med eksempler på foreslåede vejledende sanktioner kombineret med mulighed for udelukkelse fra lyst- og fritidsfiskeri i en periode på op til 1 år Høringssvar Danmarks Fritidsfiskerforbund mener, at de samme regler bør være gældende, både for lystfiskere og fritidsfiskere, og at man bør tage højde for, at fredningsbælter er for dårligt afmærket i Danmark. Forbundet ønsker, at det fremgår, at bestemmelsen om fiskeri inden for 100 m grænsen kun gælder nedgarn, idet mange lystfiskere fjerner ruser, fordi de mener, de skal stå uden for 100 m grænsen. Forbundet mener, at regler for fangst af undermåls- og fredede fisk måske skal lempes, og at reglen om omsætning af fangst skal lempes. (Dvs. forbudet mod at omsætte fisk fanget ved fritidsfiskeri). Danmarks Sportsfiskerforbund er generelt meget tilfreds med, at en række af foreningens ønsker er blevet imødekommet i det nye lovudkast. Foreningen tror på, at den skærpede strafferamme vil kunne få præventiv effekt. Er også meget tilfreds med bestemmelsen om fartøjsførers pligt til at sikre sig, at lystfiskere om bord kan bevise at have gyldigt fisketegn. Har i øvrigt ønske om yderligere skærpelser m.v., bl.a.: Generelt meget højere bøder end den foreslåede minimumsbøde på kr., idet bødestørrelsen ikke står i relation til indtjeningsmulighederne ved bevidst ulovligt fiskeri og ikke afspejler de store investeringer, som er lagt i retablering af fiskebestande mv. Bøderne bør pristalsreguleres. Fiskeri med 4-10 garn bør straffes med end højere bøde end minimumsbøden. Der bør være en graduering, således at hvert ekstra garn straffes med minimumsbøden. Går ud fra, at garn også dækker ruser. Båd og motor skal kunne konfiskeres ved visse typer af overtrædelser, f.eks. ved fiskeri med mere end 10 redskaber, fiskeri af fredede fisk i gentagelsestilfælde, manglende mærkning (uden navn og adresse) og ulovlig omsætning af fangst. Krænkelse af fiskeriretten efter 28, stk.1, 1 skal kunne undergives offentlig påtale i stedet for privat påtale, som gælder efter Retten til at drive fiskeri i ferskvand tilkommer ejeren af den grund, der støder op til fiskevandet, medmindre andre har erhvervet en særlig ret til fiskeri i fiskevandet.

8 8 Personer, der har mistet fiskeretten, må ikke befinde sig på vandet i sin båd med fiskeredskaber af nogen art. Fiskeri i fredningsbælte ved vandløbenes udløb i søer og saltvand skal forbydes. Ønsker lovhjemmel til, at personer, der opfisker moderfisk i henhold til udsætningsplaner, skal have lov til at færdes på private veje, der støder op til de vande, hvor elfiskeriet finder sted. Ønsker af hensyn til de specielle forhold i Vadehavsområdet ophævelse af undtagelsen fra forbud mod nedgarn nærmere end 100 m fra alle danske kyster idet undtagelsen omfatter vestkysten af Skallingen og Vadehavsøerne. Foreslår at der ved bekendtgørelse indføres forbud mod bundslæbende fiskeredskaber i fjordområder og i øvrigt inden for en afstand til kysten på en sømil. Dansk Amatørfiskerforening, mener, at der i skemaet i stedet for: Fritidsfiskeri inden for 100 m fra kysten straffes med bøde på min kr. bør stå: Fiskeri med garn inden for 100 m fra kysten straffes med bøde min kr. Endvidere foreslås, at lystfiskeri/trollingfiskeri nærmere end 75 m fra udsatte fiskeredskaber straffes med bøde på min kr. Bøden for ikke at have indløst gyldigt fisketegn bør også hæves, da nuværende bødestørrelse ikke har nogen effekt Fødevareministeriets bemærkninger Dansk Fritidsfiskerforbunds ønske om lempelser i forskellige regler, bl.a. med henvisning til, at det ikke er nemt at vurdere afstand helt præcist (100 m afstand til kysten), vurderes ikke at harmonere med intentionerne i dette lovforslag, som netop er at opnå en nedgang i antallet af overtrædelser i det rekreative fiskeri, bl.a. således at udsatte fisk og fredede arter kan beskyttes. Lempelse af reglerne for fangst af fredede arter og undermålsfisk samt ophævelse af omsætningsforbuddet vil heller ikke harmonere med lovens beskyttelseshensyn og desuden ligge uden for dette lovforslags rammer. Fødevareministeriet kan imødekomme Danmarks Sportsfiskeriforbunds ønske om, at fiskeri med mere end 4 garn vurderes som en grov overtrædelse, samt at antal ulovlige ruser sidestilles med antal ulovlige garn i relation til, hvornår en overtrædelse betegnes som grov. Forslaget om yderligere sanktioner vurderes ikke at være hensigtsmæssigt. Efter lovforslaget indføres en vejledende minimumsbøde på kr. pr. overtrædelse - mod kr. efter den gældende retspraksis suppleret med muligheden for at inddrage retten til at udøve rekreativt fiskeri i op til 1 år i tilfælde af grove eller gentagne overtrædelser. Samlet betyder dette en væsentlig skærpelse af sanktionerne. Det vurderes rimeligt først at indhøste erfaringer med denne sanktionsmodel og så efter et passende tidsrum vurdere effekten. Hvis det viser sig, at der ikke som forventet kommer en nedgang i antallet af overtrædelser i det rekreative fiskeri, herunder især i de grove overtrædelser, kan det overvejes at skærpe sanktionerne yderligere.

9 9 Efter 136 i fiskeriloven om påtale i sager om krænkelse af fiskeriretten efter 28, stk. 1, er udgangspunktet privat påtale, dvs. civilt søgsmål, men der er mulighed for at anvende offentligt påtale, hvis almene hensyn gør dette påkrævet. Det vil være op til anklagemyndigheden at vurdere dette på grundlag af indstilling fra fiskerimyndighederne. Det vurderes ikke hensigtsmæssigt at indføre generel mulighed for offentlig påtale i denne type overtrædelsessager, hvor det er private rettigheder, der overtrædes. Sportsfiskerforbundets øvrige forslag om lovændringer kræver nøjere vurdering samt høring af relevante parter og kan evt. overvejes i forbindelse med forberedelse af forslag til en senere ændring af fiskeriloven. Dette gælder også forslaget om konfiskation af båd og motor i tilfælde af visse overtrædelser. Efter de gældende regler kan der ske konfiskation af fangstredskaber, som er anvendt ved ulovligt fiskeri, og af den ulovlige fangst eller værdien heraf. Konfiskation af båd og motor ville kræve en udtrykkelig hjemmel og være en ganske indgribende sanktion. Dansk Amatørfiskerforenings ønske om, at det kun skal være fritidsfiskeri med garn inden for 100 m fra kysten, der straffes med bøde min kr., imødekommes, idet dette også har været hensigten. Skemaet med oversigt over eksempler på sanktioner i lovforslagets almindelige bemærkninger er som anført ikke udtømmende, og det vurderes, at også ulovligt trollingfiskeri bør omfattes af minimumsbøden på kr. Ønsket om at hæve minimumsbøden for ikke at have indløst gyldigt fisketegn kan ikke imødekommes, da der ikke i dag betales bøde i en sådan situation, men en afgift, som er fire gange prisen på hhv. fritidsfiskertegn og lystfiskertegn. En forhøjelse kan kun ske efter de særlige procedurer, der gælder for skatte- og afgiftsforhøjelser. 5. Pligt for fartøjsfører, der sejler med lystfiskere, til at sikre sig at deltagerne er i besiddelse af bevis for gyldigt lystfiskertegn og legitimation Ifølge udkastet til lovforslag skal en fører af et fartøj, hvorfra der udøves lystfiskeri, sikre sig, at alle deltagere er i besiddelse af legitimation og bevis for betalt, gyldigt lystfiskeritegn. Forslaget er begrundet med, at det er indtrykket, at der i stigende omfang foregår lystfiskeri på arrangerede fisketure med særlige fartøjer Høringssvar Alle høringssvar har været positive med undtagelse af svar fra Dansk Havfiskerforbund og Sammenslutningen af Mindre Erhvervsfartøjer. Sammenslutningen af Mindre Erhvervsfartøjer (SME), som er brancheorganisation for ca. 110 fartøjer (lystfiskerfartøjer, chartersejlskibe, tur - og udflugtsbåde samt småfærger m.m.), er ikke enig i antagelsen i lovudkastet om, at kontrollen med fisketegn vil medføre administrative byrder på 400 timer om året ved anslået ca deltagere. Sammenslutningen anfører, at der er ca deltagere om året, hvilket vil medføre administrative byrder til kontrol på timer om året, svarende til en årlig udgift på kr. Baseret på oplysninger i lovforslaget om antal konstaterede overtrædelser i de senere år antages endvidere, at der kun vil blive stoppet ca. 72 lovovertrædere om

10 10 året, hvilket vil medføre en udgift på kr. pr. lovovertræder, der stoppes. Det anføres desuden, at fartøjsføreren har mulighed for at kontrollere legitimation, men om et lystfiskernummer er falsk eller om det er ægte, men omhandler et fisketegn, der er udløbet, har han ikke mulighed for at afgøre. Hvis fisketegn er købt over Internettet, vil et sådant fisketegn kunne eftergøres af enhver, der er indehaver af en PC og en printer. På grund af disse forhold mener sammenslutningen, at kontrollen i praksis vil være umulig at verificere. Endvidere henvises til, at forslaget går imod regeringens erklærede politik om at nedsætte erhvervslivets administrative byrder med 25 % i perioden , og at det ikke kan være rigtigt, at de besparelser, som erhvervets ressortmyndighed, Søfartsstyrelsen, har gennemført og til stadighed gennemfører, skal spises op af en anden myndigheds kontroltiltag, som dels er ineffektivt grænsende til det uanvendelige, dels er omkostningstungt i en grad så forholdet mellem udgift og muligt opnåeligt resultat er uantageligt. Sammenslutningen har endvidere en række spørgsmål: Hvilket ansvar pådrager en fartøjsfører sig, når han har gennemført den lovpligtige kontrol og har konstateret, at der er personer om bord uden gyldigt fisketegn, som alligevel fisker. SME går ud fra, at muligheden for at få frataget retten til lystfiskeri ved gentagne eller grove overtrædelser alene gælder lystfiskere, men ikke fartøjsføreren, som jo ikke foretager lystfiskeri, men derimod passagerskibsdrift. SME finder ikke, at det i lovforslaget er defineret, om skibets reder har et ansvar, eller om man alene pålægger fartøjsføreren et ansvar. Henviser til, at et skib kan have flere førere. SME konkluderer, at man fuldt ud støtter, at lystfiskeri uden gyldigt fisketegn straffes, men finder det ikke rimeligt, at sammenslutningens medlemmer skal pålægges så stor en administrativ byrde. Foreslår i stedet, at det gøres lovpligtigt at have opslag om bord, der oplyser om reglerne for lystfiskeri og besiddelse af fisketegn. SME henleder opmærksomheden på det ressourcebesparende i, at fiskerikontrollen i stedet for at borde lystfiskerfartøjer på søen møder op på havnen ½ time før afgang, fx i Helsingør Havn eller i Kalkbrænderi havnen. Dansk Havfiskerforbund anfører bl.a., at der pålægges fartøjsføreren en opgave, som efter forbundets opfattelse er ministeriets opgave og derved kommer til at påtage sig en politilignende opgave at være ministeriets vagthund. Forbundet foreslår i stedet, at fiskerikontrollen uanmeldt møder op en ½ time før afgang for at kontrollere fisketegn, og hvis en person ikke har gyldigt fisketegn, skal der betales en sædvanlig afgift samt

11 en bøde. Foreslår endvidere, at der ansættes særlige kontrollanter, som kunne få en håndholdt computer, som fiskerikontrollen har, hvor det kan checkes, om en person har betalt fisketegn Fødevareministeriets bemærkninger Oplysninger om antal turfartøjer og årligt passagertal på ca har Fødevareministeriet ikke grundlag for at anfægte. Skønnet over administrative byrder for erhvervet er derfor i lovforslaget anført til ca timer på årsbasis. Fiskeridirektoratet oplyser, at det er korrekt, at det ikke altid vil være muligt for en fartøjsfører at foretage en tilbundsgående kontrol af, hvorvidt en deltager på en tursejlads har betalt fisketegn. Det er naturligvis ikke hensigten, at en fartøjsfører skal kunne blive ansvarlig i en sådan situation, f.eks. hvis en deltager har oplyst forkert nummer for fisketegn. Fødevareministeriet vurderer, at det er rimeligt at fartøjsførere, der sejler med lystfiskere, har et vist ansvar for at sikre, så godt som det er muligt, at deltagerne har gyldigt lystfisketegn. Sammenslutningen peger på, at det kan være ubehageligt at afvise deltagere, som viser sig ikke at kunne bevise at være i besiddelse af gyldigt lystfisketegn. Fødevareministeriet kan hertil bemærke, at en løsning kunne være, at ejere af turfartøjer benytter sig af muligheden for at sælge fisketegn om bord et dagtegn koste 30 kr. 6. Vilkår ved etablering af opdrætsanlæg i saltvand Lovudkastet indeholder en ny formulering af 66, stk. 2, idet det bl.a. præciseres, at der kan fastsættes vilkår om prøveudtagning. Det er fundet hensigtsmæssigt, at bestemmelsen indeholder angivelse af de væsentligste vilkår, der kan stilles, men der er ikke tilsigtet nogen ændring af den gældende retstilstand Høringssvar Foreningen Dansk Skaldyropdræt mener ikke, at der kan pålægges akvakulturbranchen (Havbrug og Skaldyrsopdræt) at udtage og bekoste analyser af en evt. påvirkning af dens aktiviteter i fjorde og på havet. Foreningen henviser til, at miljøet påvirkes af så mange faktorer, som ikke har relation til aktiviteterne i opdrætsanlæg, at der ikke kan gives et retvisende billede af opdrætsanlæggets påvirkning af bund eller vandmiljø Fødevareministeriets vurdering Det er hensigten, at vilkår om prøveudtagning primært vil blive anvendt med henblik på at kunne kræve prøveudtagning, hvis der er behov for at få oplysninger om havbunden på det sted, hvor opdrætsanlægget er placeret.

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FISKETEGN PÅ NETTET

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FISKETEGN PÅ NETTET Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri FISKETEGN PÅ NETTET Få dit fisketegn nemt og hurtigt på nettet Nu bliver det lettere at være lyst- og fritidsfisker Vi er mange, der har fiskeri som fritidsinteresse.

Læs mere

Bekendtgørelse om puljefiskeri

Bekendtgørelse om puljefiskeri BEK nr 1103 af 08/10/2014 (Historisk) Udskriftsdato: 13. oktober 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 14-7131-000003 Senere ændringer

Læs mere

Bekendtgørelse om puljefiskeri

Bekendtgørelse om puljefiskeri Bekendtgørelse om puljefiskeri I medfør af 36, stk. 1, 36 a, stk. 4, 36 c, stk. 3, 36 d, stk. 3, 36 e, stk. 1 og 3, og 130, stk. 2, i lov om fiskeri og fiskeopdræt (fiskeriloven), jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Fiskeridirektoratet. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fiskeridirektoratet

Fiskeridirektoratet. Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri. Fiskeridirektoratet Fiskeridirektoratet Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Fiskeridirektoratet Hovedformål Som en del af Fødevareministeriet er Fiskeridirektoratets hovedformål at være med til at sikre: friske,

Læs mere

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over

K O M M E N T E R E T O V E R S I G T. over Retsudvalget 2010-11 L 102 Bilag 1 Offentligt Lovafdelingen K O M M E N T E R E T O V E R S I G T Dato: 13. december 2010 Kontor: Lovteknikkontoret Sagsnr.: 2010-9404-0148 Dok.: MHE40712 over høringssvar

Læs mere

Skatteudvalget L 4 Bilag 21 Offentligt

Skatteudvalget L 4 Bilag 21 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 4 Bilag 21 Offentligt 30. oktober 2017 J.nr. 2017-5154 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 4 - Forslag til lov om ændring af registreringsafgiftsloven og brændstofforbrugsafgiftsloven

Læs mere

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Erhvervsøkonomiske konsekvensvurderinger af udkast til ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2018-1410 / 3271576 Fiskeripolitisk Kontor 13-07-2018

Læs mere

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

10. august 2012 EM 2012/84. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 10. august 2012 EM 2012/84 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Formålet med forslaget er at indsætte bestemmelse om gebyrer i fiskeriloven. Indføringen er reelt set ikke ny,

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år

UDKAST. Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år Bilag B UDKAST Bekendtgørelse om betingelserne for erhvervsmæssigt fiskeri af ål i saltvand og ferskvand fra 2009 og følgende år I medfør af 10, stk. 1 og 2, 10e, 12, stk. 2, 30-32. 34-36, 38, stk. 2,

Læs mere

Efter bestemmelsen straffes den, som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt (stk. 1, 1. pkt.).

Efter bestemmelsen straffes den, som ved overanstrengelse, vanrøgt eller på anden måde behandler dyr uforsvarligt (stk. 1, 1. pkt.). Bøde for overtrædelse af dyreværnslovgivningen Den væsentligste bestemmelse om straf i sager om overtrædelse af dyreværnslovgivningen findes i dyreværnslovens 28. 28. Den, som ved overanstrengelse, vanrøgt

Læs mere

Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden København K. Att.: og

Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden København K. Att.: og Beskæftigelsesministeriet Ved Stranden 8 1061 København K Att.: cki@bm.dk og mpm@bm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K DK-1403 C O P E N H A G E N K T E L E F O N + 4 5 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E 9 1 3

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt (01)

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt (01) Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2013-14 L 92 endeligt svar på spørgsmål 17 Offentligt (01) Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri København,13. februar 2014 Sagsnr.: 23643 Dok.nr.:

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011

HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011 HØJESTERETS DOM afsagt mandag den 24. oktober 2011 Sag 110/2011 (2. afdeling) Rigsadvokaten mod T (advokat Gunnar Homann, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Helsingør den 28. juni

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om sikkerhed til søs

Forslag. Lov om ændring af lov om sikkerhed til søs Lovforslag nr. L 131 Folketinget 2018-19 Fremsat den 19. december 2018 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til Lov om ændring af lov om sikkerhed til søs (Sammensætning af Fiskeriets Arbejdsmiljøråd)

Læs mere

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen

Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Retsudvalget L 65 - Svar på Spørgsmål 13 Offentligt Justitsministeriet Civil- og Politiafdelingen Kontor: Civilkontoret Sagsnr.: 2006-156-0047 Dok.: JKA40191 Besvarelse af spørgsmål nr. 13 af 24. februar

Læs mere

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00

Gl. kongevej 74A 1850 Frederiksberg C tlf. 33 55 82 82 Fax 33 55 82 00 Finanstilsynets vejledning af 12. april 2008 om afvikling af investeringsforeninger, specialforeninger, hedgeforeninger, professionelle foreninger, godkendte fåmandsforeninger og afdelinger heraf efter

Læs mere

Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. november 2004 fra Jesper Lau Hansen, Københavns Universitet, jf. L 13 bilag 4.

Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af 22. november 2004 fra Jesper Lau Hansen, Københavns Universitet, jf. L 13 bilag 4. ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN 26. november 2004 Besvarelse af spørgsmål 3 (L 13) stillet af Folketingets Erhvervsudvalg den 23. november 2004. Spørgsmål 3: Ministeren bedes kommentere henvendelsen af

Læs mere

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt

Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt Retsudvalget 2014-15 L 69 endeligt svar på spørgsmål 11 Offentligt LOVSEKRETARIATET NOTAT OM DET SÅKALDTE IDENTITSKRAV I GRUNDLOVENS 41, STK. 2, I FORHOLD TIL ET AF MINISTEREN STILLET ÆNDRINGSFORSLAG TIL

Læs mere

Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige

Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige Færdsel - Forsøgsordning med kørekort til 17-årige Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: færdsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 1.1.2017 Status: Gældende Udskrevet: 20.12.2018 Indholdsfortegnelse 1. Overblik

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om markedsføring

Forslag. Lov om ændring af lov om markedsføring Forslag til Lov om ændring af lov om markedsføring (Indsættelse af faktureringspligt for regningsarbejde og ændring af Forbrugerombudsmandens ansættelsesvilkår) 1 I markedsføringsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag

Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag Alvorlig kritik af Statsministeriet og Justitsministeriet i Sass Larsen-sag På et møde i Statsministeriet den 28. september 2011 fik Henrik Sass Larsen af Statsministeriets og Justitsministeriets departementschefer

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af bødestraffen for blufærdighedskrænkelse)

Forslag til Lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af bødestraffen for blufærdighedskrænkelse) Politi- og Strafferetsafdelingen UDKAST Dato: 13. september 2017 Kontor: Strafferetskontoret Sagsbeh: Christian Nikolaj Søberg Sagsnr.: 2017-731-0013 Dok.: 487654 Forslag til Lov om ændring af straffeloven

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2002 Frederiksholms Kanal 16 Den 26. juni 2002 1220 Kbh. K. J.nr. G 3789. Strafpåstanden i sager om brugstyveri

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2002 Frederiksholms Kanal 16 Den 26. juni 2002 1220 Kbh. K. J.nr. G 3789. Strafpåstanden i sager om brugstyveri RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 4/2002 Frederiksholms Kanal 16 Den 26. juni 2002 1220 Kbh. K. J.nr. G 3789. Strafpåstanden i sager om brugstyveri 1. Indledning Ved lov nr. 380 af 6. juni 2002 om ændring af

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. december 2015

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. december 2015 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 16. december 2015 Sag 190/2015 (2. afdeling) Anklagemyndigheden mod T (advokat Anders Skaaning Mathiesen, beskikket) I tidligere instanser er afsagt dom af Retten i Næstved

Læs mere

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 3/2007 Frederiksholms Kanal 16 Den 11. maj 2007 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2006-801-0039. Sanktionspåstande mv.

RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 3/2007 Frederiksholms Kanal 16 Den 11. maj 2007 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2006-801-0039. Sanktionspåstande mv. RIGSADVOKATEN Meddelelse nr. 3/2007 Frederiksholms Kanal 16 Den 11. maj 2007 1220 Kbh. K. J.nr. RA-2006-801-0039 Sanktionspåstande mv. i dopingsager Indholdsfortegnelse 1. Indledning 2. Generelle retningslinjer

Læs mere

Foretræde for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 25. februar 2015

Foretræde for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 25. februar 2015 Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2014-15 FLF Alm.del Bilag 155 Offentligt Dansk kystfiskerforening Foretræde for Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 25. februar 2015 Ministerens vision

Læs mere

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger

30. april 2012 FM 2012/43. Bemærkninger til Lovforslaget. Almindelige bemærkninger 30. april 2012 FM 2012/43 Bemærkninger til Lovforslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har til hensigt at sikre en strukturtilpasning for den del af den kystnære flådekomponent, som udøver

Læs mere

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

FM 2019/19. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 30-01-2019 FM 2019/19 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Forslaget har dels til formål at bringe den grønlandske og den danske version af Inatsisartutlovens 6 i overensstemmelse

Læs mere

TALEPUNKT. til samråd DV + DW (Miljø- og Planlægningsudvalget) om Greenpeace-aktion mod ulovligt fiskeri i Kattegat

TALEPUNKT. til samråd DV + DW (Miljø- og Planlægningsudvalget) om Greenpeace-aktion mod ulovligt fiskeri i Kattegat Miljø- og Planlægningsudvalget 2010-11 MPU alm. del Svar på Spørgsmål 58 Offentligt Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 13. oktober 2010 Sag: 6906 / 147532 TALEPUNKT til samråd DV + DW (Miljø-

Læs mere

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25.

Lovforslaget sammenholdt med gældende lov. 1. I 10, stk. 3, 1. pkt., ændres til: eller 25. Lovforslaget sammenholdt med gældende lov Gældende formulering Lovforslaget 1 I det følgende gengives de relevante dele af de relevante gældende bestemmelser i udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel mv.

Forslag. Lov om ændring af lov om taxikørsel mv. Færdselsstyrelsen Forslag Til Lov om ændring af lov om taxikørsel mv. (Etablering af kommunale fællesskaber) I lov om taxikørsel m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 517 af 24. juni 1999, som ændret ved 17

Læs mere

Skatteudvalget L 15 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget L 15 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2015-16 L 15 Bilag 6 Offentligt 12. november 2015 J.nr. 15-1958420 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 15 - Forslag til lov om ændring af lov om spil, lov om afgifter af spil, lov

Læs mere

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark

Justitsministeriet Slotsholmsgade København K Danmark Justitsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Danmark strafferetskontoret@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K øbe n h a v n K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 M O B I L 9 1 3 2 5 6 7 3 M A

Læs mere

Ministeren. Udlændinge- og Integrationsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K

Ministeren. Udlændinge- og Integrationsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Udlændinge- og Integrationsudvalget 2018-19 UUI Alm.del - endeligt svar på spørgsmål 212 Offentligt Ministeren Udlændinge- og Integrationsudvalget Folketinget Christiansborg 1240 København K Udlændinge-

Læs mere

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger

26. april 2006 FM 2006/29. Bemærkninger til forordningsforslaget. Almindelige bemærkninger 26. april 2006 FM 2006/29 Bemærkninger til forordningsforslaget Almindelige bemærkninger 1. Formålet med ændringsforslaget: Reglen, i 7, stk. 1, i landstingsforordning nr. 1 af 12. maj 2005 om lægemidler,

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Att.: Chefkonsulent Pia Ziegler

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej Valby Att.: Chefkonsulent Pia Ziegler Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Bilag 2. Figur A. Figur B

Bilag 2. Figur A. Figur B Bilag 1 Bilag 2 Figur A Figur B Figur C Figur D Bilag 3 Erhvervsstyrelsen har i 2011 iværksat 37 undersøgelser, hvoraf 19 af disse blev afgjort i 2011. Disse undersøgelser omfatter altså både påbegyndte

Læs mere

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF LOV OM SIKKERHED VED BESTEMTE

HØRING OVER UDKAST TIL FORSLAG TIL LOV OM ÆNDRING AF LOV OM SIKKERHED VED BESTEMTE Justitsministeriet Politi- og Strafferetsafdelingen Politikontoret jm@jm.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R E K T E + 4 5 3 2 6 9 8 8 0 3 C BA@HUMANR

Læs mere

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i

Høringsnotat ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i Asiatisk Plads 2 DK-1448 København K Telefon +45 33 92 00 00 Telefax +45 32 54 05 33 E-mail: um@um.dk http://www.um.dk Bilag Sag/ID Nr. Enhed Dato 2017-44086 / 2954541 Fiskeripolitisk Kontor (FPK) 23-01-2018

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post

Forslag. Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post Lovforslag nr. L 136 Folketinget 2015-16 Fremsat den 25. februar 2016 af finansministeren (Claus Hjort Frederiksen) Forslag til Lov om ændring af lov om Offentlig Digital Post (Bemyndigelse til at fastsætte

Læs mere

UDKAST. 1. I 5 a, stk. 4, ændres 65 år til 70 år. Stk. 1. Loven træder i kraft den 1. juli 2007.

UDKAST. 1. I 5 a, stk. 4, ændres 65 år til 70 år. Stk. 1. Loven træder i kraft den 1. juli 2007. UDKAST Forslag til lov om ændring af lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet m.v. (forhøjelse af aldersgrænsen for aftaler om fratræden) 1 I lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet

Læs mere

Fremsat den xx. november 2014 af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Forslag. til

Fremsat den xx. november 2014 af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen. Forslag. til Fremsat den xx. november 2014 af beskæftigelsesminister Mette Frederiksen Forslag til Lov om ændring af lov om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet mv. 1 (Ophævelse af 70 års-grænse) I lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af arkivloven

Forslag. Lov om ændring af arkivloven 2008/1 LSF 29 (Gældende) Udskriftsdato: 26. september 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2004-211800 Fremsat den 8. oktober 2008 af kulturministeren (Carina Christensen)

Læs mere

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen.

Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence set i forhold til udvalget og forvaltningen tegnet ved direktionen. NOTAT Til Beskæftigelses- og Integrationsudvalget Parlamentariske aspekter ved arbejdet som borgmester i Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen Dette notat beskriver borgmesterens formelle kompetence

Læs mere

Udleveringsnotits om henvendelse fra Oluf Jørgensen om foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af offentlighedsloven (ministerbetjening)

Udleveringsnotits om henvendelse fra Oluf Jørgensen om foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af offentlighedsloven (ministerbetjening) Justitsministeriet Udleveringsnotits om henvendelse fra Oluf Jørgensen om foreløbigt udkast til lovforslag om ændring af offentlighedsloven (ministerbetjening) 8. marts 2018 1. Den overordnede kritik fra

Læs mere

Bekendtgørelse af Økologilov

Bekendtgørelse af Økologilov Bekendtgørelse af Økologilov LBK nr 761 af 29/06/2006 (Gældende) Senere ændringer til forskriften Oversigt (indholdsfortegnelse) Forskriftens fulde tekst Bekendtgørelse af Økologilov Hermed bekendtgøres

Læs mere

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby

Påbud. BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej Kgs. Lyngby BRFkredit Bank A/S Att.: direktionen Klampenborgvej 205 2800 Kgs. Lyngby 10. februar 2015 Ref. hbj J.nr. 6072-0791 Påbud om ikke at kræve indsendelse af økonomioplysninger for lån, der er optaget inden

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 17. juli 2014 om licens og kvoter til fiskeri Historisk. Anvendelsesområde

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 17. juli 2014 om licens og kvoter til fiskeri Historisk. Anvendelsesområde Selvstyrets bekendtgørelse nr. 9 af 17. juli 2014 om licens og kvoter til fiskeri Historisk I medfør af 9, 10, 10a, 11, 13, stk. 2 og stk. 3, 23, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr. 18 af 31.

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning

Forslag. Lov om ændring af lov om ægteskabs indgåelse og opløsning 2013/1 LSF 145 (Gældende) Udskriftsdato: 7. juli 2016 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Journalnummer: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af straffeloven

Forslag. Lov om ændring af straffeloven Lovforslag nr. L 215 Folketinget 2016-17 Fremsat den 2. juni 2017 af justitsministeren (Søren Pape Poulsen) Forslag til Lov om ændring af straffeloven (Skærpelse af straffen for utryghedsskabende tiggeri)

Læs mere

Hundeloven-4 Kilde: Emner: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet:

Hundeloven-4 Kilde: Emner: Offentlig Tilgængelig: Dato: Status: Udskrevet: Hundeloven-4 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: hundeloven; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 17.12.2014 Status: Historisk Udskrevet: 14.1.2017 Indholdsfortegnelse 1. Overblik og tjekliste 2 2. Politiets

Læs mere

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt

Retsudvalget L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Retsudvalget 2008-09 L 211 Svar på Spørgsmål 1 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 19. maj 2009 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2009-730-0875 Dok.:

Læs mere

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele

Bekendtgørelse om tilladelse til fiskeri efter muslinger og østers herunder om overdragelige fartøjstilladelsesandele BEK nr 463 af 09/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 25. september 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Fødevaremin., NaturErhvervstyrelsen, j.nr. 13-7400-000058 Senere ændringer

Læs mere

9. september 2011 EM 2011/110. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger

9. september 2011 EM 2011/110. Bemærkninger til lovforslaget. Almindelige bemærkninger 9. september 2011 EM 2011/110 Bemærkninger til lovforslaget 1. Lovforslagets baggrund Almindelige bemærkninger Det foreslås, at der indføres et nyt indeks til beregning af rejeafgiften, i situationer hvor

Læs mere

Jura. J.nr. M DBH. Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005

Jura. J.nr. M DBH. Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005 Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 294 Offentligt N O T A T MILJØSTYRELSEN Jura J.nr. M 1034-0389 DBH Status på anvendelsen af håndhævelsespakken Den 24. maj 2005 Håndhævelsespakken

Læs mere

Hermed sendes kommentar til henvendelse af 8. maj 2009 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (L 199 bilag 21).

Hermed sendes kommentar til henvendelse af 8. maj 2009 fra Foreningen af Statsautoriserede Revisorer (L 199 bilag 21). J.nr. 2009-311-0028 Dato: 14. maj 2009 Til Folketinget - Skatteudvalget L 199 - Forslag til Lov om ændring af ligningsloven og forskellige andre love (beskatning af personalegoder, befordringsfradrag,

Læs mere

U D K A S T (Høring) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Skærpelse af reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse)

U D K A S T (Høring) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Skærpelse af reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse) U D K A S T (Høring) Forslag til Lov om ændring af udlændingeloven (Skærpelse af reglerne om tidsubegrænset opholdstilladelse) 1 I udlændingeloven, jf. lovbekendtgørelse nr. 412 af 9. maj 2016, som ændret

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love

Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger m.v., lov om værdipapirhandel m.v. og forskellige andre love Finanstilsynet Juridisk kontor Århusgade 110 2100 København Ø hoeringer@ftnet.dk svi@ftnet.dk Dato: 23. september 2016 Forslag til lov om ændring af lov om finansiel virksomhed, lov om investeringsforeninger

Læs mere

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr )

Høring om ændring af bekendtgørelse om regulering af fiskeriet i (j.nr ) NaturErhvervstyrelsen Center for Fiskeri Att. Martin Chemnitz Mortensen/ Martin Andersen Nyropsgade 30 1780 København V Mail:fiskeri@naturerhverv.dk Dato:.20. februar 2017 Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia

Læs mere

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens Vej 35 2500 Valby Att.: Kontorchef Signe Schmidt E-mail: rzn@kfst.dk Klagenævnet for Udbud Adresse: Erhvervsstyrelsen, Dahlerups Pakhus, Langelinie Allé 17, 2100 København Ø. Telefon: 35 29 10 00 - mail: klfu@erst.dk - Internet-adresse: www.klfu.dk Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 140 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 140 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 140 Offentligt KONTOR FOR KONTROLSTYRING 21. december 2009 J.nr.: 2009-20-2301-00329/JKJ/ rev. 2 Vejledning om differentiering

Læs mere

Fremsat den 3. oktober 2018 af beskæftigelsesministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag. til. (Udvidelse af aftalefriheden i optionsordninger)

Fremsat den 3. oktober 2018 af beskæftigelsesministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag. til. (Udvidelse af aftalefriheden i optionsordninger) Lovforslag nr. L 10 Folketinget 2018-19 Fremsat den 3. oktober 2018 af beskæftigelsesministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af lov om brug af køberet eller tegningsret til aktier m.v.

Læs mere

Virksomhedsansvar - Valg af ansvarssubjekt i sager om virksomhedsansvar-1

Virksomhedsansvar - Valg af ansvarssubjekt i sager om virksomhedsansvar-1 Virksomhedsansvar - Valg af ansvarssubjekt i sager om virksomhedsansvar-1 Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: juridiske personer;påtale og påtaleundladelse; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 28.9.2011 Status:

Læs mere

Forslag. til. Lov om ændring af lov om produktsikkerhed (Bemyndigelse til at fastsætte mængdebegrænsning ved salg af lattergaspatroner)

Forslag. til. Lov om ændring af lov om produktsikkerhed (Bemyndigelse til at fastsætte mængdebegrænsning ved salg af lattergaspatroner) Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2018-19 L 208 Bilag 1 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om produktsikkerhed (Bemyndigelse til at fastsætte mængdebegrænsning ved salg af lattergaspatroner)

Læs mere

8. august 2013 EM 2013/101. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger

8. august 2013 EM 2013/101. Bemærkninger til forslaget. Almindelige bemærkninger 8. august 2013 EM 2013/101 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Lovforslagets baggrund Forslaget er foranlediget af de berørte rederiers ønske om at gøre op med de svagheder, som den

Læs mere

Registret for udenlandske tjenesteydere (RUT)

Registret for udenlandske tjenesteydere (RUT) Registret for udenlandske tjenesteydere (RUT) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: ;erhvervsforhold Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 13.3.2015 Status: Gældende Udskrevet: 3.2.2017 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Kommunernes Landsforening KL@KL.dk. Vedrørende spørgsmålet om kommunale selvstyrehavne er omfattet af 68 i den kommunale styrelseslov

Kommunernes Landsforening KL@KL.dk. Vedrørende spørgsmålet om kommunale selvstyrehavne er omfattet af 68 i den kommunale styrelseslov Slotsholmsgade 10-12 DK-1216 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W www.sum.dk Kommunernes Landsforening KL@KL.dk Dato: 4. juni 2010 Enhed: Kommunaljura Sagsbeh.: HAE J.nr.: 2008-3908

Læs mere

Boligselskabernes Landsforening og Bygherreforeningen har meddelt, at de ikke har bemærkninger

Boligselskabernes Landsforening og Bygherreforeningen har meddelt, at de ikke har bemærkninger NOTAT Dato: 22. november 2012 Kontor: Boliglovgivning Sagsnr.: 2012-2417 Sagsbehandler: lag/mpk Dok id: Høringsnotat vedrørende forslag til lov om ændring af lov om leje, lov om midlertidig regulering

Læs mere

Til Folketinget Skatteudvalget

Til Folketinget Skatteudvalget Skatteudvalget 2018-19 L 100 Bilag 1 Offentligt 14. november 2018 J.nr. 2018-4315 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør

FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør FORENINGEN FOR SKÅNSOMT KYSTFISKERI Nordhavnsvej 6A 3000, Helsingør +45 2122 7243 info@skaansomtkystfiskeri.dk www.skaansomtkystfiskeri.dk 19. feb 17 Høringssvar vedr. udkast til ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12

Ændringsforslag. til. Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence. Til 12 EM2007/49 Ændringsforslag til Forslag til: Landstingslov nr. xx af xx 2007 om konkurrence Fremsat af Landsstyret til 2. behandling. Til 12 1. Stk. 2 affattes således: "Stk. 2. Påbud kan udstedes, når støtten:

Læs mere

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 8 af 8. april 2016 om licens og kvoter til fiskeri

Selvstyrets bekendtgørelse nr. 8 af 8. april 2016 om licens og kvoter til fiskeri Selvstyrets bekendtgørelse nr. 8 af 8. april 2016 om licens og kvoter til fiskeri I medfør af 9, 10, 10a, 10b, 11, 13, stk. 2 og stk. 3, 23, 24, 33, stk. 2 og 34, stk. 3 i Landstingslov nr. 18 af 31. oktober

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening:

Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening: Statsforvaltningens brev af 19. marts 2007 til Danmarks Naturfredningsforening: 19-03- 2007 TILSYNET Danmarks Naturfredningsforening har i skrivelse af 20. maj 2005 rettet henvendelse til Statsamtet Vestsjælland,

Læs mere

Bekendtgørelse om uddannelse af personer, der udfører boringer på land 1)

Bekendtgørelse om uddannelse af personer, der udfører boringer på land 1) BEK nr 1453 af 11/12/2007 (Historisk) Udskriftsdato: 29. juli 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., By- og Landskabsstyrelsen, j.nr. 009-00042 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag. til

Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag. til Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2013-14 ERU Alm.del Bilag 313 Offentligt Fremsat den {FREMSAT} af erhvervs- og vækstministeren (Henrik Sass Larsen) Forslag til Lov om ophævelse af lov om næringsbrev

Læs mere

Skatteudvalget L 226 Bilag 4 Offentligt

Skatteudvalget L 226 Bilag 4 Offentligt Skatteudvalget 2017-18 L 226 Bilag 4 Offentligt 16. maj 2018 J.nr. 2018-2 Til Folketinget Skatteudvalget Vedrørende L 226 - Forslag til lov om ændring af lov om inddrivelse af gæld til det offentlige og

Læs mere

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K

Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Retsudvalget 2012-13 L 131 endeligt svar på spørgsmål 2 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Dato: 21. marts 2013 Kontor: Procesretskontoret Sagsbeh: Christina Hjeresen Sagsnr.:

Læs mere

Færdsel - Kørsel uden kørekort (fl 56)

Færdsel - Kørsel uden kørekort (fl 56) Færdsel - Kørsel uden kørekort (fl 56) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: kørsel uden kørekort; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 15.12.2017 Status: Gældende Udskrevet: 2.12.2018 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt

Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt Retsudvalget L 65 - Bilag 11 Offentligt Folketingets Retsudvalg Christiansborg 1240 København K 24. februar 2006 Benedicte Federspiel Dok. 40440/ph Foretræde for Retsudvalget den 2. marts 2006 vedr. juridisk

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om produktsikkerhed

Forslag. Lov om ændring af lov om produktsikkerhed Lovforslag nr. L 208 Folketinget 2018-19 Fremsat den 20. marts 2019 af erhvervsministeren (Rasmus Jarlov) Forslag til Lov om ændring af lov om produktsikkerhed (Bemyndigelse til at fastsætte mængdebegræsning

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven

Forslag. Lov om ændring af ligningsloven Lovforslag nr. L 78 Folketinget 2010-11 Fremsat den 17. november 2010 af Skatteministeren (Troels Lund Poulsen) Forslag til Lov om ændring af ligningsloven (Ægtefællerabat for multimediebeskatningen) 1

Læs mere

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende.

Ombudsmanden mente endvidere, at reglerne burde have været kundgjort i Lovtidende. 2012-6 Regler om dokumenter, der ikke underskrives, skal fastsættes i bekendtgørelsesform Med hjemmel i skatteforvaltningsloven havde Skatteministeriet i en bekendtgørelse fastsat regler om digital kommunikation

Læs mere

Folketinget - Skatteudvalget

Folketinget - Skatteudvalget Skatteudvalget 2012-13 L 52 Bilag 4 Offentligt J.nr. 11-0296400 Dato: 15. November 2012 Til Folketinget - Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt de modtagne høringssvar

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2015-16 L 146 endeligt svar på spørgsmål 48 Offentligt Bilag: Udkast til eventuelt ændringsforslag til lov om ændring af revisorloven og forskellige andre love Ændringsforslag

Læs mere

Beskæftigelsesudvalget L 31 endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt

Beskæftigelsesudvalget L 31 endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Beskæftigelsesudvalget 2015-16 L 31 endeligt svar på spørgsmål 4 Offentligt Ændringsforslag til Forslag til lov om ændring af lov om arbejdsmiljø (Risikobaserede tilsyn, offentliggørelse af navne på virksomheder

Læs mere

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017

HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 HØJESTERETS KENDELSE afsagt mandag den 24. juli 2017 Sag 110/2017 A (advokat Charlotte Castenschiold, beskikket) mod B I tidligere instanser er afsagt kendelser af Retten i Svendborg den 14. november 2016

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 24.2.2015 DA L 51/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2015/288 af 17. december 2014 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

Notits om udviklingen i strafniveauet for vold, voldtægt og seksuelt misbrug af børn efter lov nr. 380 af 6. juni 2002 (strafskærpelsesloven)

Notits om udviklingen i strafniveauet for vold, voldtægt og seksuelt misbrug af børn efter lov nr. 380 af 6. juni 2002 (strafskærpelsesloven) Retsudvalget REU alm. del - Bilag 604 Offentligt Lovafdelingen Notits om udviklingen i strafniveauet for vold, voldtægt og seksuelt misbrug af børn efter lov nr. 380 af 6. juni 2002 (strafskærpelsesloven)

Læs mere

Fremsat den 15. april 2007 af Christian Mejdahl (V), Svend Auken (S), Poul Nødgaard (DF), Helge Adam Møller (KF) og Niels Helveg Petersen (RV)

Fremsat den 15. april 2007 af Christian Mejdahl (V), Svend Auken (S), Poul Nødgaard (DF), Helge Adam Møller (KF) og Niels Helveg Petersen (RV) Udvalget for Forretningsordenen UFO alm. del - Bilag 39 Offentligt Lovforslag nr. L 300 Folketinget 2006-07 Fremsat den 15. april 2007 af Christian Mejdahl (V), Svend Auken (S), Poul Nødgaard (DF), Helge

Læs mere

Svar på spørgsmål om licens til fiskeri

Svar på spørgsmål om licens til fiskeri NAMMINERSORNERULLUTIK OQARTUSSAT GRØNLANDS HJEMMESTYRE Aalisarnermut Piniarnermut Nunalerinermullu Naalakkersuisoq Landsstyremedlem for Fiskeri, Fangst og Landbrug Landstingsmedlem Per Berthelsen /HER

Læs mere

Almindelige bemærkninger

Almindelige bemærkninger 13. marts 2017 FM2017/27 Bemærkninger til forslaget Almindelige bemærkninger 1. Indledning Landstingsforordning nr. 7 af 5. december 2008 om arbejdstageres retsstilling ved virksomhedsoverdragelse fra

Læs mere

Færdsel - Hensynsløs kørsel (fl 118, stk. 5)

Færdsel - Hensynsløs kørsel (fl 118, stk. 5) Færdsel - Hensynsløs kørsel (fl 118, stk. 5) Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: Tilsidesættelse af væsentlige hensyn til færdselssikkerheden;særlig hensynsløs kørsel; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato:

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri

Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Rigsrevisionens notat om beretning om kvotekoncentrationen i dansk fiskeri Februar 2018 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 22/2016

Læs mere

Den samlede opgjorte indtjening vil kunne konfiskeres efter reglerne i lovforslagets 93, stk. 2.

Den samlede opgjorte indtjening vil kunne konfiskeres efter reglerne i lovforslagets 93, stk. 2. Notat Sanktionering af sager om overproduktion af husdyr bøde og konfiskation Erhverv J.nr. MST-12411-00077 Ref. Marvn Den 6. oktober 2010 Bøde- og strafniveauet i sager om overproduktion af husdyr bør

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2016-17 MOF Alm.del endeligt svar på spørgsmål 598 Offentligt -- AKT 2117778 -- BILAG 1 -- [ Bilag 1 - Notat om undersøgelse af regler som har relation til kvotekoncentration

Læs mere

Vedlagt fremsendes i 5 eksemplarer besvarelse af spørgsmål nr. 215 af 27. april 2004 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del bilag 737).

Vedlagt fremsendes i 5 eksemplarer besvarelse af spørgsmål nr. 215 af 27. april 2004 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del bilag 737). Vedlagt fremsendes i 5 eksemplarer besvarelse af spørgsmål nr. 215 af 27. april 2004 fra Folketingets Retsudvalg (Alm. del bilag 737). / Besvarelse af spørgsmål nr. 215 af 27. april 2004 fra Folketingets

Læs mere

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr )

Bemærkninger til høring om udkast til revideret bekendtgørelse om regulering af fiskeriet (j.nr ) Udenrigsministeriet EU og Fiskeriregulering Asiatisk Plads 2 København K Mail: fiskeri@lfst.dk spj@lfst.dk machmo@lfst.dk Nordensvej 3, Taulov 7000 Fredericia Tlf. +45 70 10 40 40 Fax. +45 75 45 19 28

Læs mere

Retsudvalget. Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 345, som Folketingets Retsudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 30. maj.

Retsudvalget. Hermed sendes besvarelse af spørgsmål nr. 345, som Folketingets Retsudvalg (Alm. del) har stillet til justitsministeren den 30. maj. Retsudvalget REU alm. del - Svar på Spørgsmål 345 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K. Lovafdelingen Dato: 26. juni 2007 Kontor: Strafferetskontoret Sagsnr.: 2007-792-0383

Læs mere

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse

Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse Dato 1. november 2016 Side 1/5 Høringsnotat vedrørende udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver Høringen Et udkast til bekendtgørelse om parkeringsskiver har i perioden fra den 26. juli til 23. august

Læs mere

Brugstyveri - Strafpåstanden i sager om brugstyveri

Brugstyveri - Strafpåstanden i sager om brugstyveri Brugstyveri - Strafpåstanden i sager om brugstyveri Kilde: Rigsadvokatmeddelelsen Emner: brugstyveri; Offentlig Tilgængelig: Ja Dato: 26.6.2002 Status: Gældende Udskrevet: 31.12.2017 Indholdsfortegnelse

Læs mere